KERAJAAN PINTU BELAKANG SUATU PENGKHIANATAN, PEMIMPIN PH TERLIBAT HARUS DIAMBIL TINDAKAN

Kerajaan yang mentadbir negara sekarang ialah PH yang dianggotai oleh PKR, DAP, Amanah, Bersatu serta merangkumi keanggotaan daripada Warisan daripada Sabah.

Kemenangan PH dalam dalam PRU14 lalu adalah berasaskan sokongan rakyat yang mahukan perubahan dengan menyingkirkan BN yang telah berkuasa sejak lebih 60 tahun lamanya.

Dengan kedudukan PH sebagai kerajaan yang telah diiberi mandat oleh rakyat, adalah menjadi tanggungjawab mereka yang berada dalam kerajaan, khususnya anggota kabinet untuk mengekalkannya sehingga PRU akan datang.

Mengekalkan kerajaan yang ada sehingga PRU seterusnya bermakna menghormati pilihan pengundi yang berhak menentukan kedudukan kerajaan setiap lima tahun sekali.

Sebab itu, apabila timbul isu tentang keinginan pihak-pihak tertentu yang mahu membentuk kerajaan baru melalui pintu belakang dengan adanya beberapa menteri didakwa terlibat sedang mencaturnya, ia bukan saja suatu pengkhianatan kepada PH, tetapi juga kepada pengundi seluruhnya.

Lebih merupakan suatu pengkhianatan bila mana kerajaan baru yang ingin dibentuk itu dikatakan mahu mengenepikan satu dua parti dalam PH sendiri dan bekerjasama semula dengan sebahagian pemimpin UMNO yang sudah disingkirkan daripada menguruskan kerajaan sebelum ini.

Apabila pengundi membuat keputusan memilih PH sebagai kerajaan dengan menumbangkan BN, hasrat mereka tentulah mahu gabungan baru itu mentadbir negara melalui kerjasama antara parti-parti dalam PH saja dan bukannya membawa kembali saki baki UMNO sebagai kerajaan semula.

Menteri-menteri PH yang didakwa sedang menjalankan kerja-kerja menumbangkan kerajaan PH sendiri untuk tujuan mewujudkan sebuah kerajaan baru melalui pintu belakang, mereka adalah pendosa dan pengkhianat besar sebenarnya.

Mereka ini tidak harus dibiarkan terus menjalankan kerja-kerja jahat mereka yang hanya bertunjangkan nafsu dan kepentingan peribadi semata-mata.

Keutamaan semua pihak dalam PH ialah mesti mengutamakan PH, bukan sibuk di sana sini mencatur untuk menaikkan semula pemimpin UMNO tertentu sebagai Perdana Menteri, Timbalan Perdana Menteri atau sebagainya.

Pemimpin UMNO sudah dikalahkan dan mereka adalah pembangkang sekarang. Jika mereka mahu jadi kerajaan semula, tunggu saja PRU akan datang dan biar rakyat yang membuat penentuan.

Jika ada bukti dan sebelum segala-galanya terlambat, tindakan tegas dan keras harus diambil terhadap mana-mana menteri atau sesiapa juga yang terlibat dalam perkara itu.

Sebagai menteri dan anggota kerajaan, tanggungjawab mereka ialah bekerja untuk rakyat dan negara serta mempertahanlan kedudukan kerajaan, bukan meruntuhkannya.

Kalau PH mahu bekerjasama dengan mana-mana pihak, ia mesti menjadi keputusan bersama yang melibatkan semua pimpinan dan parti yang bergabung di dalamnya.

Tidak harus dibiarkan mana-mana pihak, kumpulan atau sesiapa juga dalam PH untuk cuba mencatur pembentukan kerajaan baru melalui pintu belakang secara sendirian atau dalam gelap kerana kerajaan PH sedia ada masih sah, berwibawa dan dipercayai rakyat.

Memandangkan isu ini sudah kerapkali muncul dan seolah-olah berterusan tanpa ada penamatnya, Majlis Presiden PH harus segera bertindak menanganinya tanpa berlengah lagi.

Jika perlu dipecat mereka yang menjadi dalang dan petualang yang mahu meruntuhkan kerajaan PH dengan tak henti-henti cuba menggantikannya dengan kerajaan baru yang lain itu, itulah yang paling baik demi kelangsungan, keyakinan serta sebagai menghormati pilihan rakyat. (ShahbudinHusin 19/10/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 19 October 2019 — 9:02 am

48
Leave a Reply

avatar
8 Comment authors
IRAHAnonymousAnonymousTanpa NamaMAHATHIRVSANWAR Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tdi..abg dgn rkn2..gi mncing kt Empngan Pedu
Masa mancing tu..dkt Irah, abg rasa trsgt rindu
Tiada liputan internet U-mobile, abg jdi terkedu
Jadi, abg ulang2 baca, wrkah2 Irah nan syahdu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Empngan Tasek Pedu tu mmg ler kwsan hutan
Talian U-mobile & intrnet..lngsung tiada liputan
Tika mncing tu abh tringat sgt dkt Irah ku intan
Ini abg balik smpai Jitra..baru blh buat coretan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

IRAH
Guest
IRAH

DAPAT IKAN BANG?IRAH NAK IKAN BESAU!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Malaysia Adalah Tanah Melayu ‘Ketuanan Melayu’ lebih sesuai disebut ‘kedaulatan Melayu’ kerana ia mencakupi kedudukan Raja-raja Melayu dan rakyatnya dan bukannya soal antara ‘tuan’ dan ‘hamba’, titah Sultan Johor Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar. “Ketuanan Melayu merujuk kepada kedaulatan di negeri Melayu dengan kedudukan raja sebagai puncak kerajaan negeri-negeri Melayu,” titah Baginda. Menurut Baginda, apabila British memberikan kemerdekaan kepada negara ini, mereka menyerahkan semula Tanah Melayu kepada tuannya, iaitu Raja-Raja Melayu dan rakyatnya. Ini kerana, awal sebelum kedatangan British dan sebelum kedatangan mana-mana bangsa ke negara ini, telah wujud tuan kepada tanah ini iaitu Raja-Raja Melayu dan rakyatnya, titah baginda.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kelemahan dan salah tindakan Melayu sejak sebelum Merdeka kebanyakan nya di lakukan Umno.

Itu pasal Umno di tendang ke longkang di Pru14.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Umno dan Pas.

Asyik bercekau dan kafir mengkafir.

Akhir nya bangsa Melayu rugi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Salah tindakan umno masa madey jadi presiden umno..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Apalah pencapaian DAP/PH yang hendak kamu banggakan ? 1. Pencapaian menghapuskan cukai GST yang jelas meningkatkan pendapatan negara dan menggantikannya dengan cukai lapok dan tidak effisyen SST yang membolehkan peniaga DAP “under declare”, lari cukai, pindah harga dan meningkatkan kos sara hidup rakyat? 2. Pencapaian menipu nilai sebenar hutang negara tahun lepas RM686.8 billion yang dikatakan melebihi RM 1 Trillion? 3. Pencapaian menurunkan nilai Ringgit dari RM3.85 1 USD semasa pemerintahan BN kepada RM 4.20 sekarang? 4. Pencapaian menurunkan nilai indeks BSKL dari 1850 mata zaman Dato’ Sri Najib Razak Menteri Kewangan kepada 1683 kini? 5. Pencapaian apa yang kamu… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pencapaian Umno ia lah mensetujukan pekerja asing (coolies) yang dibawa masuk Penjajah British menetap di negara ini dan setujukan jus soli yang bikin kaum pendatang bertapak di negara ini.

Di Amerika, coolies yang di bawa masuk untk pembinaan Trans-America Railway telah di hantar pulang by the ship loads on the completion of the project. Ada yang meresap hilang di US, tapi dibikin Chinese Exclusion Act mengharamkan mereka tinggal di sana.

Begara ini dah jadi pelbagai bangsa di buat Umno, nak kentot pun kena tengok kiri kanan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BiNATANG PH BEREKORKAN MUNAFIK MELAYU DAN BERKEPALAKAN KAFIR HARBI TERUS MENERUS MENGHINA ISLAM MP DAP Kasthuri Patto pula agih bantuan zakat di masjid. BAtu Kawan, 1 Jun : Selepas tindakan Adun DAP Pulau Tikus, Chris Lee Chun Kit yang mengagihkan bantuan zakat kurang disenangi netizen, semalam Ahli Parlimen DAP Batu Kawan, Kasthuriraani A/P Patto pula didapati mengulangi perlakuan tersebut. Beliau yang juga dikenali sebagai Kasthuri Patto hadir ke “Program Pemberian Hamper Zakat dan Moreh” di Masjid Permatang Batu yang dianjurkan ahli parlimen terbabit malam tadi. Pada satu hantaran di laman facebook Kasthuriraani Patto, 16 keping gambar sekitar program tersebut dinaikkan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR BINATANG YANG PALING PARIAH SEKALI.

SEPATUTNYA DIA MENGGESA PEJABAT KATHI DAN JABATAN AGAMA ISLAM MENGAMBIL TINDAKAN MENENTUKAN HANYA ORANG ISLAM YANG MENGAGIHKAN ZAKAT.

TAPI DIA HANYA MELOMPAT LOMPAT MCM BERUK SAJA DI SINI.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI NEGARA TERUK KERANA NEGARA TIDAK STABIL…..NEGARA TIDAK STABIL KERANA HURU HARA D4P DAN SIKAP PH YANG TIDAK POSITIF….. DAP belakangkan tatasusila negara sokong graduan biadab… Sokongan parti dominan dalam kerajaan Malaysia, DAP serta penasihat veterannya, Lim Kit Siang kepada graduan biadab, Wong Yan Ke membuktikan parti itu membelakangkan adab tatasusila negara dan sensitiviti orang Melayu Islam. Memandang serius isu protes seorang graduan pada Majlis Konvokesyen Universiti Malaya (UM), Isnin lalu, Presiden Berjasa, Datuk Dr Badhrulhisham Abdul Aziz berkata, tindakan biadab graduan berkenaan sepatutnya dikecam bukan sahaja oleh warga kampus, malah seluruh masyarakat yang menyanjung kesopanan dan kesusilaan. Justeru, beliau… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR asyik menuduh liar sahaja.

Meduduh EKONOMI NEGARA TERUK .. NEGARA TIDAK STABIL ..

TAPI DIA TAK TAHU PUN APA ITU EKONOMI. PADA HEMAT DIA EKONOMI ITU HANYA JUAL BELI BARANG. BURSAR PASARAN SAHAM GAMAK NYA TAK PERNAH DIA DENGAR.

TAPI MULUT BECOK. INI LAH JAGUH DEBAT KEDAI KOPI. KOPIPES TAK HABIS2. KEKADANG MENGELIRUKAN PEMBACA. PERLU DIBALUN DAN DITIBAI BILA SEMPAT.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kenapa la org melayu asyik berbalah…kita yg rugi. Bangsa DAP yg untung. Mana menteri PAN yg lantang bersuara semasa dalam pengbangkang. Tapi bila dalam kerajaan senyap sunyi….nak kata bisu…tak jugak. Pertanyaan…Kenapa jadi cam tu ye…????
Ada sesiapa bole tolong jawab….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jawabnya: Ramai orang Melayu dah ikut tabiat Umno. Kalah Pru, mati akal, tak reti nak jawab. Hanya mengarut saja.

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Saya yakin pintu belakang Kabinet dikawal ketat Menteri Ekonomi kita. Saya dah buat bajet tambahan CCTV baru pintu belakang Kabinet.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

ini juga komen Geng Najib yang asyik menjilat Najib menguna berbagai nama.

Pintu belakang kamu selalu bocor. Pak Sheikh selalu lalu.

Anonymous
Guest
Anonymous
Anonymous
Guest
Anonymous

‘Komplot belakang tabir’: Sumber dakwa pemimpin PH kerjasama dengan Hisham…….. Okt 18, 2019 (Dikemaskini Okt 18, 2019) Wong Kai Hui, Zikri Kamarulzaman A A……… Awal minggu ini, Pakatan Harapan (PH) membuat kenyataan mengejutkan – mendakwa Hishammuddin Hussein mengadakan komplot untuk menubuhkan kerajaan baru tanpa DAP dan Amanah. Beberapa jam sebelum kenyataan itu, Presiden PKR Anwar Ibrahim di Dewan Rakyat turut membayangkan yang Hishammuddin bergerak di belakang tabir, dan pada masa sama menggesa anggota parlimen BN agar tidak takut dengan ugutan pendakwaan. Bekas naib presiden Umno itu telah menafikan dakwaan itu, serta dakwaan beliau ingin menghalang Anwar daripada menggantikan Dr Mahathir… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

M’sia dalam situasi tergantung kerana tiada tarikh jelas peralihan kuasa’…….. Okt 18, 2019 (Dikemaskini Okt 18, 2019) Ramieza Wahid A A………. Beberapa pakar ekonomi menyuarakan pandangan susulan kenyataan kesan pelaburan terjejas akibat ketiadaan jangka masa khusus dalam peralihan kuasa perdana menteri. Pakar ekonomi dari Universiti Tun Abdul Razak (Unirazak) Prof Barjoyai Bardai menyifatkan Malaysia sedang menghadapi “situasi tergantung” ekoran masalah tersebut. “Pertukaran perdana menteri dilihat sebagai pertukaran kuasa, ia sepatutnya ada tarikh yang jelas supaya pelabur raih kepercayaan terhadap Malaysia. “Masalahnya, kalau diberi tarikh yang jelas, ia akan menyebabkan Dr Mahathir sebagai perdana menteri tidak berfungsi. “Kita sebenarnya berdepan dengan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Madey sudah tolak cadangan kerajaan tanpaDAP dan Amanah kerana tak cuku korum…madey akan terguling…

Lame Duck In The House
Guest
Lame Duck In The House

Hangpa mudah lupa. Saya ingat lagi. Saya menang 2/3 dengan parti terbesaq Melayu. Saya sekarang terbalik kot. Sokong saya lagi 3 tahun. Ikut belakang ka depan ikut suka saya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Klip video lucah: Hikmah qazaf dalam ‘politik hanyir’ “Semakin terserlah kebaikan syariat Islam untuk memelihara maruah diri dan masyarakat terutama ketika menghadapi politik Machiavelli (matlamat menghalalkan cara)”, demikian kata Naib Presiden PAS, Ustaz Idris Ahmad. Beliau berkata demikian susulan kes penyebaran video lucah individu dikaitkan dengan Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang tular di media sosial, sejak kelmarin. Susulan penularan klip video tidak bermoral itu, Setiausaha Politik Azmin, Mohammad Hilman Idham telah pun membuat laporan qazaf di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), hari ini. Mohammad Hilman berkata, kedua-dua laporan itu dibuat supaya membolehkan kertas siasatan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kerajaan tanpa DAP, Amanah sukar dilaksana, kata penganalisis…….
Adam Abu Bakar – October 19, 2019 7:33 AM
486
Shares………….

Penganalisis berkata, spekulasi meluas mengenai peralihan kerajaan tanpa melibatkan DAP dan Amanah akan memimbulkan krisis kepercayaan dalam kalangan pemimpin PH.
PETALING JAYA: Penganalisis tidak yakin spekulasi peralihan kerajaan yang didakwa diusahakan ahli Parlimen Sembrong Hishammuddin Hussein dan beberapa pemimpin Pakatan Harapan (PH) akan berjaya, sebaliknya melihat kemungkinan itu hampir mustahil berlaku.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tn Budin,

PH mnang dulu, bkn ler kerna BN rakyat singkir
Tapi, krna janji2 manis bulan bintng, rakyat fikir
Kini, rkyat dh sedar dikencing & janji dimungkir
Lps PRU15 nnti, PH akn kembali kpd asal, fakir
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

juragang
Guest
juragang

Peduli apa aku, PRU15 BN GS kita pkak tak sokong!
Kjro kata BN klah bkn rkyat singkir tu seme mbohong
Tak lojik lnsong sbb seme glongn rkyt PH dah tolong
Mujo mng jauh kalu dkak mmg aku sepok malmbong!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kerajaan pintu belakang diusahahan oleh hishamudin aw aw dgn sokongan Hamzah katak puru menteri kereta terebang dan azmin…

Hishamudin aw aw bimbang didakwa rasuah jika tidak sokong madey…
Madey sudah terkenal pelindong kpd rasuah dan korup…

Hishamudin gunakan isu kerajaan melayu tanpa DAP dan Amanah…

Gerakan ini gagal bila Abang Jo secara terang benci madey selepas perjumpaan sulit hishamudin dan mp pembangkang dgn madey…. Azmin sudah mula berubah sikap ingin berbaik semula dgn anwar… Parti Gerakan tidak bersedia sokong madey…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA MULUT CELUPAR SUKA TUDUH KERAJAAN KELANTAN….BACA SINI….. Tiada pelepasan sisa dari lombong manganese: Wan Azizah GUA MUSANG – Siasatan Jabatan Alam Sekitar (JAS) mendapati tiada sebarang kejadian pelepasan sisa dari perlombongan manganese di Aring 10 yang terletak tiga kilometer dari perkampungan orang asli Kuala Koh, Gua Musang. Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, JAS telah menjalankan persampelan di kawasan lombong manganese dan tandak air di kampung tersebut bagi mendapatkan keputusan yang lebih jelas. “Jabatan Kimia pada 12 Jun secara keseluruhannya mendapati kualiti air di lokasi persampelan tersebut adalah mematuhi Standard Kualiti Air Minum Kebangsaan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH BERTOKONG KAN PEMIMPIN MEREKA Antara 2 Darjat dalam Politik PH Antara 2 pengakuan Depa tak percaya pengakuan haziq… Tapi depa percaya pengakuan madey… Akhirnya semua pengundi depa kena hancing…PTPTN, TOL, AES, BRIM dan banyak lagi… Antara 2 penafian Depa tak percaya penafian PAS… Tapi depa percaya penafian anwar… Hakikatnya sampai hari ni tak ada sebesar habuk pun apa2 bukti yg boleh kaitkan PAS dgn apa yg dituduhkan… Antara 2 fitnah Depa kata kes anwar adlh fitnah… Depa kata kes azmin juga fitnah… Tapi saiful sanggup bersumpah mubahalah dan haziq pula dah buat pengakuan bersumpah…anwar dan azmin bila nak bersumpah???…… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENTERI PH DAH TAK TAHU NAK JWB….LARI IKUT PINTU BELAKANG LAH SENANG….. Panas! Dr Maszle Larikan Diri! Hasrat wartawan untuk mendapatkan reaksi Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik berhubung isu pelajar Orang Asli Kaum Batek yang tercicir pelajaran di Gua Musang, Kelantan tidak kesampaian apabila beliau tiba-tiba menghilangkan diri. Tindakan melarikan diri itu dilihat tidak profesional apabila banyak lagi isu yang ingin dikemukakan oleh media, antaranya isu 45,000 pekerja kontrak pembersihan dan pengawal keselamatan sekolah juga tidak mahu dijawab. “Makanlah dulu,” katanya kepada media selepas melancarkan program latihan praktikal elit antara Kementerian Pendidikan dan Intel. Akur dengan kenyataan itu, para media… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOM CAT THE CLOWN AG Adelina Cedera Kerana Terkena Asid Bukan Mati Didera, Suspek Dilepaskan, MP PH Ditipu Peguam Negara.. Seorang majikan yang dibebaskan setelah tuduhan mendera sehingga menyebabkan kematian pembantu rumahnya ditarik balik oleh pendakwa raya tidak akan berdepan dengan sebarang tindakan lanjut, kata peguamnya. Anbananthan Yathiraju berkata, Jabatan Peguam Negara mengesahkan tidak berhasrat mengkaji semula pengguguran tuduhan itu terhadap anak guamnya Ambika MA Shan. Pada 18 April lalu, Mahkamah Tinggi Pulau Pinang membebaskan Ambika daripada tuduhan mendera sehingga menyebabkan kematian warga Indonesia Adelina Jerima Sau yang dipaksa tidur di luar rumah dengan anjing. Mahkamah memutuskan demikian susulan permohonan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ADAKAH PENDOKONG2 PH MENYUCI DAN MENDEWA PEMUMPIN MEREKA SPT INI Muga Tidak Ada Pemimpin Yang Mengulangi Sejarah Mustafa Kemal Atärtuk Di Bumi Malaysia Menurut H.S. Armstrong, salah seorang pembantu Ataturk dalam bukunya yang berjudul ‘Al-Zi’bu Al-Aghbar’ atau ‘Al-Hayah Al- Khasah Li Taghiyyah’ telah menulis : Ataturk adalah daripada keturunan Yahudi… Nenek moyangnya adalah Yahudi yang berpindah dari Sepanyol ke bandar Salonika… Golongan Yahudi ini di namakan dengan Yahudi Daunamah yang terdiri daripada 600 buah keluarga… Mereka mendakwa memeluk Islam pada tahun 1095H (1683M), tetapi masih menganut agama Yahudi secara senyap2… Ini di akui sendiri oleh bekas Presiden Israel, Yitzak Zifi,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

HEBAT TEKTIK MAHA KELENTONG …. Siapa sebenarnya pencuri?….. ORANG KITE!! Bila seseorng berteriak PENCURI!!!, maka ramailah yg turut berteriak pencuri! pencuri! pencuri!…walau tidak siapa tahu siapa sebenarnya pencuri,barang siapa di curi,apa yg di curi??? Di sinilah bijak nya Atok 94,beliau ketepikan cara yg betul ikut perundangan atau ikut syariat.Yang beliau mahu ialah supaya ramai² turut berkata pencuri! pencuri!dan ikut cakapnya. Hari ini ada yg ikut cakap Atok 94 itu.Satu strategi yg baik.Malah pencuri sebenar yg telah lama mencuri pun memilih utk berteriak pencuri!,supaya dapat mengalih perhatian orang dari melihatnya sebagai pencuri!.Taktik ini di panggil “DIVERSIONS”. Saya pernah bertanya seorang CHARTERED… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

DAJJAL PAS / UMNO MAHATHIRVSANWAR MEMANG GILA – MENGELUARKAN 13 KOPIPES, TIAP SATU LK 2 MINIT.

DIA SIMPAN SETOK KARUTAN2 ENTAH DARI MANA, DIA SENANG SAJA KOPIPES, TAK RETI TULIS SENDIRI.

ITU PASAL DEPA TELUNGKUP DI PRU14. PENGUNDI / PEMBACA PUN MELUAT DENGAN APA DEPA KOPIPES.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI KERAS KEPALA ……. WAKIL rakyat wajib gunakan bahasa Melayu dalam media sosial mereka Sebagai penggubal dasar negara dan negeri, segala yang mereka sampaikan perlu difahami oleh semua rakyat Malaysia. Tidak ada alasan untuk mereka menggunakan bahasa lain apabila berinteraksi dengan rakyat, apatah lagi bahasa ibunda yang hanya difahami segelintir rakyat. Jika dalam keadaan perlu sekalipun, gunakanlah terjemahan. Bukan susah pun. Antara yang paling kerap menggunakan bahasa ibunda dalam hantarannya dalam media sosial ialah Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching. Pada bulan Jun sahaja, terdapat tujuh hantaran dalam laman Facebook milik Nie Ching menggunakan sepenuhnya bahasa Mandarin. Memanglah sebahagiannya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENTERI2 PARTI HOMO BUAT KERJA CINCAI ………. Puluhan pelajar Pasir Gudang terjejas lagi PASIR GUDANG: Puluhan pelajar di beberapa sekolah sekitar kawasan ini terjejas dipercayai akibat pencemaran udara selepas kira-kira dua jam sekolah dibuka, pagi tadi. Tinjauan BH mendapati Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tanjung Puteri Resort antara yang terawal terjejas apabila dua pelajarnya mengalami simptom muntah dan sesak nafas kira-kira jam 10.30 pagi. Selain itu, Sekolah Kebangsaan (SK) Taman Pasir Putih pula mencatatkan 19 murid mengalami simptom sama sebelum ibu bapa diarah membawa pulang murid terjejas. Tinjauan di SK Kopok pula mendapati 32 murid dan dua guru terjejas dengan simptom… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMIMPIN PH OTAK KAT LUTUT …….. Sokong China: Mujahid mesti mohon maaf, letak jawatan KENYATAAN Dr. Mujahid Yusof yang menganggap concentation camp yang sebenarnya bertujuan bagi menghapuskan identiti, kepercayaan dan budaya golongan minoriti sebagai ‘pusat latihan’ dan menyifatkan laporan mengenai penindasan umat Islam di China sebagai ‘berita palsu dari China’ adalah amat mendukacitakan kerana memperlihatkan sokongan beliau kepada dasar penindasan umat Islam di Xinjiang. Saya merasakan beliau sama ada tidak meneliti berita sebenar mengenai nasib umat Islam Uighur sedangkan banyak penulisan mengenai perkara itu diterbitkan termasuk dalam jurnal akademik atau beliau hanya menyuarakan pendirian rasmi Kerajaan Malaysia mengenai perkara ini… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENTERI PH TIPU ISTIHAR HARTA….MEMANG LAYAK DORANG KENA ISTIHAR KERANA ADA ACESS KPD PROJEK KERAJAAN……. SN Rayer Dan Lim Guan Eng Menipu Dalam Pengistiharan Harta? Dewan Rakyat hari ini sebulat suara meluluskan usul untuk mewajibkan semua Ahli Parlimen, termasuk pembangkang dan keluarga mereka mengisytiharkan pendapatan dan aset kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-undang), Datuk Liew Vui Keong, (Warisan-Batu Sapi) hari ini yang membentangkan usul itu di Dewan Rakyat mewakili kerajaan menegaskan bahawa usul itu dibuat berlandaskan perjuangan kerajaan di bawah Pakatan Harapan (PH) yang memperjuangkan prinsip akauntabiliti dan ketelusan. Betulkah? Pertama, bagi Ahli Parlimen… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH RULER FROM JUNGLE…… Tipu Dewan Rakyat: Kerajaan PH Amal ‘Rule of Law’ Atau ‘Rule of Guan Eng’? Kerajaan Pakatan Harapan (PH) layak digelar sebagai sebuah kerajaan ‘kangaroo’ atau kerajaan yang gagal, bidas Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak. Tegasnya dalam hantaran di Facebook, begitu juga PH jelas tidak patuh kepada prinsip ‘Rule of Law’ jika Parlimen tidak mengambil sebarang tindakan terhadap Menteri Kewangan, Lim Guan Eng yang jelas terbukti memfitnah dan berbohong di dalam Dewan Rakyat. Najib mengulas mengenai laporan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) yang dibentangkan dalam Dewan Rakyat hari ini merumuskan secara rasminya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH BOHONG TAK SUDAH…… Kutipan hasil GST tidak hilang kata PAC – Mananya Guan Eng dan PH bohong Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) mengesahkan tidak ada kehilangan dalam kutipan hasil cukai barangan dan perkhidmatan (GST). Pengerusi PAC, Datuk Dr Noraini Ahmad berkata, hasil GST yang tidak dipindahkan ke Kumpulan Wang Pembayaran Balik GST telah digunakan untuk tujuan membiayai perbelanjaan mengurus dan pembangunan. Jelasnya, kerajaan sebelum ini telah terlebih anggar hasil GST bersih yang dikutip pada kadar 65 peratus daripada jumlah kutipan hasil GST. “Penangguhan pemindahan dana dari Akaun Hasil Disatukan ke Kumpulan Wang Bagi Pembayaran Balik GST dibuat untuk menjaga… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PUAK KERA HUTAN…… Kes Wan Ji Ditangkap, SU PAS Sanggah Kit Siang…… Setiausaha Agung PAS, Dato’ Takiyuddin Hassan membidas saranan Penasihat DAP, Lim Kit Siang yang menggesa Timbalan Pendakwa Raya (DPP) merujuk Manifesto PH bagi mengelakkan kes seperti Wan Ji yang ditangkap di bawah Akta Hasutan berulang. Sanggah Takiyuddin, Kit Siang tidak wajar mengeluarkan kenyataan sedemikian kerana tindakan Hakim Mahkamah adalah berlandaskan dasar undang-undang yang sedia ada di negara ini. “Hakim membuat keputusan berlandaskan undang-undang yang ada. Kalau tidak mahu hakim kenakan undang-undang Akta Hasutan, kena pindalah atau hapuskan akta tersebut dan hal ini semua terletak atas keputusan kerajaan.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI GS NEGARA SEJAHTERA….. Bisnes Semasa Utama ‘Wakaf Tapai Innovation Park’ Jana 1,500 Peluang Pekerjaan ……. Industri baharu, Wakaf Tapai Innovation Park yang bakal dibina akan menyediakan lebih 1,500 peluang pekerjaan untuk anak tempatan. Pengerusi Jawatankuasa Perdagangan, Perindustrian, Pembangunan Wilayah dan Kesejahteraan Pentadbiran negeri, Dato’ Tengku Hassan Tengku Omar memaklumkan, perancangan projek yang akan dibina awal tahun hadapan itu sedang diteliti dan ia berjalan lancar sebagaimana dirancang. Jelasnya, pembangunan kawasan itu melibatkan beberapa agensi dalam dan luar negara termasuk kerjasama daripada Dewan Perniagaan Melayu, Cina dan India. “Perancangan segera itu insya-Allah akan menempatkan lebih kurang 10 pemain industri baharu yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN LUPA SEJARAH WAHAI BANI MELAYU…… Tun Dr M suruh tanah FELDA bergabung …. Kemarian Tun Dr Mahathir Mohammad perdana menteri boneka DAP suruh tanah FELDA bergabung, maka teringat saya akan kes bank Bumiputra (BBMB) yang disuruh bergadung dengan Bank of Commerce (BOC). Bank bumiputra kira kira untung rugi masih untung sebanyak RM 750 juta, manakala kira kira untung rugi bank of commerce masih rugi sebanyak RM 317 juta. Tujuan sebenarnya ialah tuntuk menyelamat bank of Commerce yang rugi itu. Bukan untuk menyelamatkan bank bumiputra yang kedua terbesar di Malaysia selepas MAYbank dan masih untung itu. Apakah yang terjadi dengan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH LINDUNGI PEMBOHONG DAN PERASUAH….. Tuduhan “rompak duit GST” : Hadapkan Guan Eng ke Jawatankuasa Hak & Kebebasan – Khairy Jamaluddin Saya dan rakan-rakan blok Pembangkang pagi tadi telah bangkit mengusulkan agar Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dihadapkan ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan atas tuduhannya sebelum ini bahawa wang bayaran balik GST telah dirompak kerajaan terdahulu. Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) telah mengeluarkan laporan siasatannya pada hari ini tentang dakwaan ‘rompakan’ oleh Menteri Kewangan berkenaan perkara tersebut. Di dalam Laporan PAC ini terdapat dua perkara yang utama yang perlu diberikan perhatian iaitu: 1) tidak ada kehilangan wang kutipan GST; dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BERHATI2 JGN SAMPAI PECAH LAGI……. Gempar! PAS Bersama UMNO Tubuh K’jaan, Tak Semestinya Lepas PRU 15 -SU Agung PAS PAS akan terus bersama Umno tubuh kerajaan PAS tidak akan bersama Pakatan Harapan, sebaliknya bersama Gagasan Sejahtera akan terus berta’awun dengan Umno dan Barisan Nasional (BN) untuk menubuhkan Kerajaan, sama ada sebelum PRU15 dan semestinya selepas PRU15. PAS pada masa ini akan memberikan fokus dan tumpuan sepenuhnya dalam menjayakan Agenda Perpaduan Ummah bersama Umno di samping tidak meninggalkan parti-parti BN lain serta rakan-rakan BN yang mewakili pelbagai kaum termasuk dari Sabah dan Sarawak. PAS yakin Muafakat Nasional yang diterajui oleh Umno… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN BIARKAN WAHABI/IKRAM SESAT UBAH LANSKAP NEGARA……. Bahaya Wan Ji Bukan Hanya Hasutan Terhadap Raja Berperlembagaan…. Laman blog ini pernah menyiarkan tulisan mengenai pembebasan manusia penunggang ugama, Wan Ji, dari penjara setelah cuma sempat menjalani hukuman selama 48 jam sahaja (BACA DI SINI)… Wan Ji di hukum penjara selama 1 tahun selepas Mahkamah Tinggi Shah Alam menolak rayuan beliau supaya mengkaji balik hukuman penjara selama 9 bulan yang telah di jatuhkan oleh Mahkamah Sesyen Shah Alam di bawah Akta Hasutan sebelum itu… Bila Wan Ji di penjarakan, ada suara-suara yang membantah dengan mengatakan hukuman yabg di jatuhkan adalah hukuman drakonian…… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SYABAS PH TERUSKAN KELENTONG SUPAYA CAI BODOH TERUS LENA…….. Apa Yang Mujahid Rawa Bangga Sangat Dengan Prestasi Suku Tahun Kedua 2019 Tabung Haji? Sebelum kita tumpang gembira bersama-sama Menteri Agama Kerajaan Porn Hub (PH) ini, mari kita buat dahulu satu kiraan matematik yang mudah. Prestasi TH setakat 30 Jun 2019 (6 bulan): – Aset: RM74 bilion – Liabiliti RM72.2 bilion – Pendapatan: RM1.3 bilion – Keuntungan: RM815 juta Rujukan Malaysiakini, di sini. Prestasi TH untuk keseluruhan tahun 2018 (12 bulan): – Aset: RM76.5 bilion – Liabiliti RM75.5 bilion – Pendapatan: RM4.2 bilion – Keuntungan: RM2 bilion Rujukan Astro Awani, di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOKONG MICHIEVALLI…… BNM-To-Kasi….. UMNO dah banyak kali beri penjelasan mengenai kes 1MDB tetapi Kit Siang tetapi seperti orang kemaruk perhatian. Kalau kita guna logik Kit Siang kononnya UMNO semakin bodoh kerana Kit Siang dakwa UMNO berdiam diri, ini bermakna Kit Siang dah tak boleh ditolong lagi dah. Kit Siang membisu bila kerajaan PH gugurkan siasatan terhadap Skandal Forex BNM yang menyebabkan negara hilang RM33 bilion (kini bernilai RM100 bilion dan disebalik syor RCI bahawa skandal ini perlu disiasat oleh pihak berkuasa. Kit Siang sepatutnya ambil nasihat PM untuk mendaftar ke dalam Tanjung Rambutan tanpa lengah kerana dia jugak kunci mulut… Read more »