APA SEBENARNYA GERAKAN HISHAMMUDDIN UNTUK HALANG PERALIHAN KUASA KEPADA ANWAR?

Berikut adalah antara petikan kata-kata Anwar Ibrahim di Parlimen semalam ketika menjawab celahan Bung Mokhtar Radin, Ahli Parlimen Kinabatangan berkaitan peralihan kuasa ketika beliau membahaskan Belanjawan 2020:-

“Saya harap kalau Kinabatangan tandatangan, sign ke arah (pihak) ini, jangan sign yang lain.

“Ini masalahnya nak ikut sangat Sembrong…Semua karut.

“Semua ini kadang-kadang nak survive diri, nak tutup siasatan SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia). Kita tak mahu itu.

“Politik ini bukan kerana ugutan, mesti ada prinsip, sama ada didakwa di mahkamah atau diugut masuk penjara, prinsip jangan digadai.

“Beritahu Sembrong”.

Beberapa Ahli Parlimen BN lain turut mencelah bertanya berkaitan peralihan kuasa itu, tetapi jawapan Anwar yang mengaitkan Hishammuddin Hussein, Ahli Parlimen Sembrong seolah-olah ada gerakan untuk menggagalkan peralihan kuasa itu, tentu saja menarik untuk diperkatakan, selain pasti mengejutkan banyak pihak.

Selama ini, gerakan itu hanya merupakan cakap-cakap yang tidak pasti dan tidak disebut secara terang-terangan.

Dalam hal ini, jika tidak sahih dan tidak pasti adanya gerakan itu, mustahil Anwar berani menyebutnya secara terbuka dan berterus-terang di dalam Parlimen.

Apa lagi, pada petang semalam pula, Majlis Setiausaha Pakatan Harapan turut mengeluarkan kenyataan media menggesa Hishammuddin dan rakan-rakan beliau daripada UMNO agar menghentikan kempen mengajukan idea penubuhan kerajaan tanpa penyertaan DAP dan Amanah.

Majlis Setiausaha menegaskan, PH sentiasa berpegang teguh kepada Muafakat Pakatan Harapan yang dipersetujui PKR, Bersatu, DAP dan Amanah untuk kekal bersatu dalam kerajaan yang turut merangkumi keanggotaan Warisan daripada Sabah.

Berdasarkan apa yang disebut Anwar di Parlimen dan kemudian disusuli dengan kenyataan media oleh Majlis Setiausaha PH itu, jelas bahawa Hishammuddin seperti sedang merancang sesuatu dalam politik negara ini dan ia terlihat bukan lagi sesuatu yang rahsia bagi PH.

Apa sebenarnya gerakan yang sedang dilakukan oleh Hishammuddin?

Kepada siapa beliau mengajukan idea penubuhan kerajaan itu, siapa dalam PH yang memberi restu dan sedia menyokong beliau?

Siapa pula dalam UMNO yang sanggup bersama-sama beliau dalam gerakan tersebut?

Apa matlamat Hishammuddin melakukan gerakan itu – dijanjikan jawatan Timbalan Perdana Menteri atau dinamakan sebagai bakal Perdana Menteri di masa depan?

Memandangkan perkara ini bukan lagi rahsia, malah sudah diperkatakan di dalam Parlimen, Hishammuddin sekarang tidak ada pilihan lain selain perlu berani berterus-terang menjelaskan segala-galanya kepada umum mengenai apa yang disebut oleh Anwar dan Majlis Presiden PH mengenai dirinya itu.

Hishammuddin juga harus menjelaskan beberapa perkara lain yang sejak kebelakangan ini menjadi bualan umum, khususnya dalam UMNO berkaitan dirinya yang antaranya ialah:-

⁃ Benarkah beliau telah mengumpul tandatangan dan akuan bersumpah yang melibatkan beberapa Ahli Parlimen UMNO bagi tujuan menggagalkan peralihan kuasa kepada Anwar?

⁃ Benarkah beliau cuba mengkhianati UMNO dengan pernah berjanji untuk membawa sejumlah Ahli Parlimen UMNO menyokong kepimpinan Tun Mahathir menolak Anwar?

⁃ Benarkah pembubaran UMNO Sabah di mana mereka kemudian beramai-ramai menyertai Bersatu adalah usaha yang didalangi olehnya?

⁃ Benarkah ada sejumlah bayaran bulanan diberikan olehnya kepada beberapa Ketua Bahagian dan Ahli Parlimen UMNO untuk tujuan kepentingan gerakan yang sedang dirancangnya, sekaligus melumpuhkan parti?

⁃ Benarkah hasrat mahu menjadi Setiausaha Agung BN adalah untuk memudahkan lagi akses berjumpa Ketua-Ketua Bahagian dan Ahli Parlimen UMNO bagi kepentingan gerakan yang sedang dirancangnya?

Semua persoalan-persoalan ini memerlukan jawapan berani daripada Hishammuddin, cucu kepada Datuk Onn Jaafar dan anak kepada Hussein Onn, dua tokoh yang sebenarnya terbukti lebih berani dengan meninggalkan UMNO dan tidak menyertai UMNO Baru, lalu akhirnya meninggal dunia di luar parti, sebaik menyedari parti itu tidak lagi sesuai dengan jiwa mereka.

Tetapi, ke arah mana perjuangan Hishammuddin bersama UMNO ketika ini? (ShahbudinHusin 16/10/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 16 October 2019 — 8:14 am
Subscribe
Notify of
guest
95 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 9:02 pm

Lame duck parti lain wajib sokong saya kekal 3 tahun. Hidup lame duck untuk 3 tahun.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 8:35 pm

KJ lebih popular dari anak saya Mukhriz. Nanti saya keluaq video semburit budak Tingkat 4.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 8:31 pm

Allah sayang saya sama macam saya sayang video semburit Azmin. Tapi saya sayang lagi banyak.

Wau bulan
Wau bulan
16 October 2019 7:27 pm

Sekadar pertanyaan

1. Mengapa PAS tak pernah menang jadi pemerintah kerajaan persekutuan? Allah tak yakin dengan PAS? Kata konon mereka ikut islam?

2. Mengapa umno kalah di bawah najib? Adakah najib yang bunuh umno dengan his thieving activities? Dan Allah tak restui?

3. Mengapa PH menang bawah TDM? Adakah beliau menipu atau kencing pengundi? Adakah Allah menangkan TDM sebab fakta kekuatan prinsip dan amalan muslim beliau?

4. Atau sebab yang Allah tak suka pada umno dan pas yang suka membangsat dan menyesat….

Fikur2 dan Renung2

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 6:07 pm

MELAYU YANG PALING TERUK DAN HINA IALAH MELAYU PH…..ULAMA SESAT DAN MANGKUK HAYUN IALAH ULAMA PENYOKONG PH…..TAK TAHU PH BAWA RAKYAT KE NERAKA JAHANAM …….. KPM Digesa Ambil Tindakan Penganjur Debat Piala Tun Razak,…… Oleh: MOHD HAFIZ ISMAIL SHAH ALAM – Presiden Peguam-Peguam Muslim Malaysia (PPMM), Datuk Zainul Rijal Abu Bakar menggesa Kementerian Pendidikan mengambil tindakan terhadap penganjur Pertandingan Debat Piala Tun Razak 2019 dengan kadar segera sebagai satu bentuk pengajaran kerana tidak menjaga sensitiviti beragama di Malaysia. Beliau turut meminta supaya pihak berkuasa agama dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengkaji sama ada wujud perlakuan jenayah syariah dan sivil. “Saya… Read more »

Wau bulan
Wau bulan
16 October 2019 7:20 pm

Aihhhhhhh……MELAYU YANG PALING TERUK DAN HINA IALAH MELAYU PH…..ULAMA SESAT DAN MANGKUK HAYUN IALAH ULAMA PENYOKONG PH…..TAK TAHU PH BAWA RAKYAT KE NERAKA JAHANAM

Setahu saya Melayu Umno dan PAS yang bangsat lagi sesat . ….

Ulama sesat….ramai dalam pas dan umno…ada berani mengkafir sesama islam. Ada yang sokong penyamun dan pencuri. Ada penerima wang curian dan sogokan….

Ramai ulama sesat mangkuk hayun dalam pas daan umno…

Mereka tahu pula orang lain masuk neraka jahanam sedangkan mereka sendiri tidak tahu mereka barangkali masuk dulu dalam neraka….

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 5:59 pm

PARTI JAMBAN PH DIBARISI PENYAMUN2 TARBUS HANYA MAMPU BERI RAKYAT TAHI DAN AIR KENCING….TAK PASAL2 KENAIKAN GAJI KENA TAHAN….LEPAS MATI BARU GAJI NAIK….. Belanjawan 2020 Hanya Permainkan Angka Kelirukan Rakyat ……… Ahli Parlimen Bagan Datuk, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, tahun kedua Pakatan Harapan (PH) memegang tampuk pimpinan negara, seharusnya mereka sudah boleh membiasakan diri sebagai kerajaan, namun sayangnya, ramai di kalangan pemimpin kerajaan masih membawa watak sebagai pembangkang. “Ini terbukti apabila Yang Berhormat Bagan membentangkangkan Belanjawan 2020, ucapan beliau dimulakan dengan kenyataan bersifat provokasi, menyalahkan pentadbiran terdahulu dan sangat sarkastik. Beliau terus mengamalkan ‘blame game’ dan tetap… Read more »

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 5:58 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Lautan cinta, adalah umpama satu gelanggang
Kan ku gnggam jdi arang..bara api yg ku pgang
Kerna diri ini dgn si dara dah tk blh berenggang
Biarlah..klu pun pipit trpksa trbng dgn enggang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 5:42 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dlm sehari dua ini, Kejora rasa gelisah sentiasa
Kejora ini hanya lah anak petani kat ceruk desa
Irah pula, kaya raya, tnggelam dlm emas suasa
Di tgh family kaya, boleh kah mnantu ini selesa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 5:31 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Ntah kenapa hati risau memikir Irah ku nan ayu
Abah & mama Irah pasti pakai Mercz dan BMW
Sdg famili kami hnya ada sebatas dua ubi kayu
Dlm parit tepi rumah sekor dua ikn spat & puyu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 5:29 pm

Saya jaga cukong. Saya tak jaga Melayu. Naib Canselor UM pun satu. Hang rasis, hang tanggung sendiri. Budak hang demo masa konvo bukan salah saya.

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 5:15 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sungguh damai rasa di hati, bila cinta berbalas
Dari Irah..Kejora terima wrkh msra, tulus ikhlas
Bgitu berat rasanya beban rindu trpksa digalas
Nk turun latihan bola ptg ni pun, dh rasa malas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 5:04 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora asyik je trmnung brfikir dlm dua tiga hari
Mama Irah..doktor pakar..yg miliki klinik sendiri
Abah nya pula CEO GLC dgn gaji setaraf mnteri
Tk tau le nnti mcm mana mnantu ni nk bwa diri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 4:53 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah tau Kejora anak tani, teratak tk sbsar mana
Sdg dirinya dibesar dlm banglo bsar bak istana
Tapi, dgn org glongan bwh..Irah tk pndang hina
Paduan Irah+Kejora akn cipta hdup yg sdrhana
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 4:39 pm

MEREKA YANG BOLEH DIPOTONG GAJI ATAU DIPECAT TERUS Senarai penuh pendapat bulanan MP PH. Mukhriz juara, RM 105k sebulan Putrajaya , 4 Mac: Baru-baru ini Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia melalui portal pengisytiharan harta di https://mydeclaration.sprm.gov.my/ telah mengemaskini data mengenai pendapatan bulanan dan aset ahli parlimen, senator dan setiausaha politik kerajaan. Setakat ini portal tersebut telah menyenaraikan pendapatan dan aset seramai 145 orang. Dari jumlah itu, 120 ahli parlimen kerajaan telah melakukan pengisytiharan manakala baki 9 orang lagi belum berbuat demikian termasuk ahli parlimen Port Dickson yang baharu, YB Dato Seri Anwar Ibrahim. TTKM mendapati pendapatan bulanan paling tinggi kini dijuarai… Read more »

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 4:38 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah bagi abg..ibarat mentari bulan dan bintang
Wrkh2 dari Irah..kemas abg simpan dan tatang
Rsah rsa diri tk tau nk buat apa bila wktu ptang
Tengok tv je le, smbil pandang syiling trlentang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 4:10 pm

PAN dan fitnah berpisah tiada…. Hari ni gambar ini ditularkan dengan niat menyatakan ia adalah gambar Tuan Guru menandatangani cek 1.4 juta. . Ia adalah gambar Tuan Guru sedang minum pagi di hotel penginapan di Bangkok bersama dengan Mr Jalaluddin Sarawoot (peguam muslim di Bangkok, yang juga mantan Presiden World Muslim Youth Thailand) membincangkan isu umat Islam Selatan Thai dan isu kebajikan serta hak asasi pelarian Rohingya pada tahun 2017. . Boleh rujuk penerangan gambar berkenaan di pautan https://www.facebook.com/…/a.22852161383…/1626057567410981/…. . Pemimpin dan ADUN jenis apa yang PAN ambil dan tawarkan kepada rakyat? Tak tahu dosa pahala ke sampai fitnah sebegini?… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 4:12 pm

Idris Ahmad tanya PH berani canggah Ronnie (baca D4P)? KUALA LUMPUR: PAS tidak terkejut dengan kenyataan ahli jawatankuasa eksekutif DAP, Ronnie Liu yang berkata Pakatan Harapan (PH) jangan jadi lebih Melayu daripada Umno dan PAS. “PAS tidak terkejut, kenyataan ini sesuai dengan Deklarasi Setapak 1967,” ujar Naib Presiden PAS, Ustaz Idris Ahmad kepada Harakahdaily. Beliau turut memetik deklarasi itu: “Deklarasi Setapak memperkukuh pandangan DAP bahawa dalam proses membina negara, kesamarataan etnik harus menjadi prinsip paling penting, dan di atas prinsip ini lah pengasingan rakyat ke dalam dua kelompok ‘Bumiputera’ dan ‘bukan Bumiputera’ ditentang. Berkenaan polisi berkaitan budaya dan pendidikan, deklarasi… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 3:55 pm

Kalau tak pakai SOSMA kepada DAP, nanti saya dipanggil a Lame Duck in the house. Saya nak jadi PM 3 tahun lagi bukan lame duck.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:45 pm

HAH, SEDAP JUGA MELAYAN KOMEN2 BODOH DENGAN CARA YANG SETARAF.

Tujuan nya hanya tak mahu nate’ Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama merasa dia boleh melanda landa disini.

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 7:09 pm
Reply to  Tanpa Nama

Kling mabok todi yg bodoh di kencing madey..

Kikikikik..

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 3:40 pm

Gagal Raih Simpati Melayu Di Kongres Melayu, Dr. Mahathir Akan Lepas Jawatan APEC Chile 2019? Masa untuk Atoq ‘enjoy’ ke luar negara lagi… Yang terkini sebelum ini ialah UNGA… Medan Atoq bercakap dengan kerusi kosong sebab kabarnya, masa Atoq bercakap, ramai pemimpin luar negara keluar dewan… Yang Menteri Semburit pula, syok sendiri, bentangkan hala tuju masa depan ekonomi Malaysia…😏😏😏 Rakyat Malaysia sendiri pun ‘konpius’ dengan hala tuju masa depan ekonomi Malaysia…🤔🤔🤔 Yang rakyat Malaysia nampak, hala tuju ekonomi Malaysia ialah jual aset negara, tambah hutang luar, mansuh semua bantuan dan subsidi pada rakyat, lepas tu buat hubungan Malaysia dengan negara… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 3:31 pm

Saya kata Melayu mudah lupa. Tapi saya tahu, saya yang mudah lupa lagi 1 tahun ka 3 tahun ka saya jadi lame duck in the house.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 2:57 pm

Lagi 3 tahun kasi chan saya gaduh sama Modi. Nak gaduh sama China, saya harap Hamid Bador tangkap Jho Low tapi dia gentel telor.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:17 pm

Aku dengar telor Jho Low dah takda. Habis kamu gentel. Dan ramas. Selumat lumatnya.

Aku tak mau bersalam dengan kamu sebab itu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:39 pm
Reply to  Tanpa Nama

Apa Muslihat Sebenarnya Di Sebalik Kisah Buloh Dan Sawit Teressa Kok Posted by SnapShot at 3/05/2019 Pekebun kecil, peneroka Felda ‘bernasib baik’ sebab dapat Menteri Industri Utama yang sel2 otak dia terlebih bersambung macam Teressa Kok… Apa taknya, sebelum nie, masa Teressa Kok hentikan bantuan sara hidup musim tengkujuh pada petani, pekebun kecil dan nelayan, Teressa bagi idea ‘canggih’ yang tak pernah terfikir oleh mana2 pekebun kecil, terutamanya penoreh getah, menoreh getah waktu musim tengkujuh!!! Tentu korang ingat lagikan, camner Teressa dengan bersungguh2 tunjukkan macam mana mangkuk getah tu di pakaikan payung… Nasib baik pokok getah tu Teressa Kok tak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:42 pm

India ‘Tindas’ Umat Islam Kashmir, Sikap PH Bagaimana? PENUNJUK perasaan menuntut keamanan berikutan ketegangan di Kashmir PENUNJUK perasaan menuntut keamanan berikutan ketegangan di Kashmir ketika di Lahore, Pakistan, kelmarin. – AFP ISLAMABAD 4 MAC – INDIA didakwa melakukan penganiayaan terhadap umat Islam Kashmir semasa operasi pasukan keselamatan kerajaan memerangi kumpulan pemisah di Kashmir Al Jazeera melaporkan, difahamkan ratusan penduduk sudah ditahan kerana dituduh bersimpati dan didakwa menyokong penentangan terhadap negara itu. Ini mendorong beberapa pemimpin wilayah Kashmir mengecam operasi kerajaan India terhadap kumpulan pemisah di wilayah pertikaian tersebut. Menurut mereka, langkah itu juga menjejaskan pembangunan kanak-kanak selain menu­tup peluang anak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:44 pm

Mari kita Berfikir… Kenapa Melayu Islam Mesti Bersatu Orang Cina 98% menyokong PH. Bukan sebab apa pun. Sebab DAP je. Sebab dia tau DAP yang berkuasa di belakang. Di Semenyih hari ni pun PDM majoriti Cina yang beri undi pada Aiman. Tengok apa jadi lepas PRU14. PH menang sahaja yang banyak dapat adalah orang Cina. Siapa yang push untuk dapatkan?DAP. Dah lepas tu banyak hak orang Melayu dipertikai. Isu orang Melayu dan Islam mereka masuk campur. Bila hal Zakir Naik terus menteri Bagi Agama Bukan Islam ni dia tembak. Tapi bila hina Nabi dia suruh dialog dulu dengan kapir kurang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:46 pm

Hidayah dengan Politik Hidayah milik mutlak Allah, bahkan Abu Talib bapa saudara Nabi tidak diberi Hidayah walau didoakan Nabi saat akhir hayat beliau Abu Lahab juga bapa saudara Nabi tetapi tidak diberi petunjuk bahkan menentang Nabi Manakala Abu Jahal pula bukan bapa saudara Nabi lantas menjadi penentang paling kuat Nabi dan Islam Diturunkan surah khas Al Lahab untuk Abu Lahab dan As Massad untuk Abu Jahal mengecam perbuatan mereka terhadap Nabi Abu Talib walau tidak memeluk Islam tetapi tidak menentang Nabi dan Islam Dan tiada surah khas untuk Abu Talib mengancam balasan neraka sebagaimana Abu Lahab dan Abu Jahal Walaupun… Read more »

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 3:42 pm
Reply to  Tanpa Nama

Kat ana jho lo?..TN keling mabok todi…merapu…jho lo dah pulas teloq madey dan mahacai…

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 1:56 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Blog Budin..dh spt sbhgian, Kejora pnya daerah
Kejora brpntun di sini, pmbca dah tak lgi marah
Sbb, semua dah memahami, cinta Kejora & Irah
Dh dpt trima..Irh kpd Kejora, sbg satu anugerah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 2:13 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Blog Budin nan syhdu ini, tmptnya cinta brsemi
Isi hati Irah dah dapat Kejora teroka dan selami
Wlu bru 4 bln cinta terjlin mrka saling mmhami
Itulah klbihan..yg ada pd Irah pnya bakal suami
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 1:47 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rasa girang di hati Kejora ini sngat tidak terperi
Kerna, dalam hidup Kejora kini, dah ada penyeri
Bgaikan dari kayangan, turun nya dewi bidadari
Walau bru 4 bulan lbh, dh msra spt suami isteri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 1:34 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Semoga dinda dlm sjahtera slalu..Irah ku puteri
Utk dinda yg jauh..slm & doa ikhlas, abg nk beri
Lepas 1:20 pm tdi abg habis kelas kini dah free
Skrg ni abg ada kat kantin sdg makan tgah hari
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 1:05 pm

BAPAK SKANDAL DAH DI MAKAN SUMPAH….PM4 DULU GAGAL TAPI RAMAI KATA DIA BERJAYA…..PM7 DAH TENTU GAGAL….DAN MELAYU BANGANG JE KATA DIA MASIH HERO….BAPAK ADA KEPENTINGAN NAK SERAH PADA BAPOK….PASAL MEMANG TAK PERNAH DI BUAT ORANG….PATUT BAPOK SKANDAL MENANG DENGAN KEKUATAN SENDIRI….BUKAN BERGAYUT PADA BAPAK…..CUMA BAPAK KENA BUAT HAL SUPAYA PH TAK DESAK DIA TURUN….. Gagal Raih Simpati Melayu Di Kongres Melayu, Dr. Mahathir Akan Lepas Jawatan APEC Chile 2019? Masa untuk Atoq ‘enjoy’ ke luar negara lagi… Yang terkini sebelum ini ialah UNGA… Medan Atoq bercakap dengan kerusi kosong sebab kabarnya, masa Atoq bercakap, ramai pemimpin luar negara keluar dewan…… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 1:09 pm

Kebiadapan Mahathir Pada Raja Raja Melayu Semasa menjawab soalan dari wartawan mengenai teguran Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Idris Abdul Majid Abu Bakar Iskandar ibni Sultan Ibrahim Ismail, mengenai tindakan Putrajaya yang tidak memaklumkan kepada Majlis Raja Raja mengenai persetujuan kerajaan PH meratifikasi Rome Statute, Mahathir dengan angkuh dan biadab telah menjawab : “DIA bukan wakil rakyat, DIA bercakap untuk diri dia jer” (BACA DI SINI)… Rakyat Malaysia khususnya masyarakat Melayu Islam perlu sedar, dengan meratifikasi Rome Statute, bererti kita bersetuju memusnahkan fungsi Raja Raja Melayu sebagai payung kepada negara atau lebih tepat menyerahkan kedaulatan negara kepada tangan asing… Dengan… Read more »

Wau bulean
Wau bulean
16 October 2019 1:24 pm

Memang betul apa kata mahathir…dia bukan wakil rakyat. Tiada biadap. Yang biadap adalah mereka yang TULAH dengan orang tua itu….termasuk najib kepala bapak kau…..:)

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 2:09 pm
Reply to  Wau bulean

Tommy Thomas, The Worst Attorney-General Malaysia Has Ever Seen HEADLINENO HOLDS BARRED By Raja Petra Kamarudin Last updated Mar 3, 2019 Tommy drops all cases involving Pakatan Harapan people and fabricates cases against non-Pakatan people. I am sure there is a special place in Hell for people such as Tommy. My fear is that even Hell might reject Tommy so he will be homeless after he dies. NO HOLDS BARRED Raja Petra Kamarudin Malaysia has had its share of rats becoming Attorney-Generals (AG). The first post-Merdeka AG who I personally knew is Abdul Kadir Yusuf, who was the second AG… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 2:12 pm

PENJAWAT AWAM DI LUAR NEGARA TIDAK TERMASUK MANDATORY SERVICE SEPERTI GURU, POLIS, ASKAR DAN KAKITANGAN HOSPITAL,,SEDANGKAN DI MALAYSIA SEMUA ITU DIKIRA. ITULAH SEBABNYA JUMLAHNYA RAMAI. JIKA HENDAK DIBUANG MAKA GURU YANG PERTAMA MENJADI MANGSA. KALAU SATU KELAS 50 MURID MEREKA BISING PULA. PH KECOH KERANA MERAKA HILANG 50B AKIBAT SST DAN TIDAK CEKAP URUS BAJET SEDANGKAN BELANJA KERAjaan 300B SETAHUN. BILA MEREKA MENGELAK DARI TOKEY2 YANG TIPU SST MEREKA BERALIH KEPADA HENDAK MEMECAT PENJAWAT AWAM. WORLD BANK PERNAH IKTIRAF MALAYSIA KE-6 NEGARA TERCEKAP DARI SEGI INDEKS KECEKAPAN

Wau bulan
Wau bulan
16 October 2019 3:06 pm

Fly kite…

Me and most of rational thinking individuals in this blog were not born yesterday. We are not so naive as you when talking about melayu china and india. We also respect east malaysian people like te melanaus dayaks orang ulu etc etc.

I live long enough to know malayan and malaysian history. Do not bullshit like RPK or dumbhead like lokman adam or the likes.

Perhaps people like you should live in the jungle of pahang or perak or sarawak or sabah…. period

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:20 pm
Reply to  Wau bulan

BRAVO.

SETUJU DAN SOKONG.

SEPENUHNYA.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:20 pm
Reply to  Wau bulan

TAHUN 2008 BILANGAN PENJAWAT AWAM 800RIBU..BILA BERLAKU KRISIS SUB PRIME PIHAK SWASTA TIDAK AMBIL SISWAZAH YANG DIANGGARKAN KELUAR UNIVERSITI 200RIBU SETAHUN SEKARANG INI BILA KERAJAAN BUANG PEKERJA,,PIHAK SWASTA TIDAK AKAN AMBIL MENYEBABKAN MEREKA BERSAING DENGAN PEKERJA YANG DIBUANG TADI DAN AKHIRNYA MENIMBULKAN MASALAH SOSIAL EKONOMI AKIBAT DASAR PH YANG KUCAR KACIR..PH TELAH BUANG 100RIBU PEKERJA SETAKAT INI YANG MENJEJAKAN 400RIBU RAKYAT YANG TERKAIT

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:24 pm

PARTI MUNAFIK MELAYU SANGGUP JADI KUDA PARTI KAFIR HARBI UNTUK JATUHKAN ISLAM/MELAYU..INSTITUSI2 ISLAM SPT JAKIM,,IKSIM & YADIM SEDANG DIPERKOTAK KATIKKAN OLEH MEREKA..BEGITU JUGA TH & LTAT..SYARIKAT MAJORITY PEKERJA MELAYU TURUT TERJEJAS SPT TM DLL..MEREKA SANGGUP UTAMAKAN SEKOLAH CINA YANG TELAH KAYA RAYA DARI SEKOLAH AGAMA YANG MISKIN

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:29 pm

Kenyataan Ronnie: Ada berani sanggah? HARAKAHDAILY 04 MARCH 2019 KUALA LUMPUR: PAS tidak terkejut dengan kenyataan ahli jawatankuasa eksekutif DAP, Ronnie Liu yang berkata Pakatan Harapan (PH) jangan jadi lebih Melayu daripada Umno dan PAS. “PAS tidak terkejut, kenyataan ini sesuai dengan Deklarasi Setapak 1967,” ujar Naib Presiden PAS, Ustaz Idris Ahmad kepada Harakahdaily. Beliau turut memetik deklarasi itu: “Deklarasi Setapak memperkukuh pandangan DAP bahawa dalam proses membina negara, kesamarataan etnik harus menjadi prinsip paling penting, dan di atas prinsip ini lah pengasingan rakyat ke dalam dua kelompok ‘Bumiputera’ dan ‘bukan Bumiputera’ ditentang. Berkenaan polisi berkaitan budaya dan pendidikan, deklarasi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:31 pm

Anwar Distances Himsef From Azmin’s Malay Agenda MALAYSIA By MT Webmaster On Mar 4, 2019 (FMT) – PKR president Anwar Ibrahim today appeared to distance himself from a call by his deputy Mohamed Azmin Ali for the government to push forth policies in favour of Malays and Bumiputera if it wanted to regain confidence of the community. The prime minister-in-waiting said his party was committed to a policy of helping not only the Malays but also the poor from other communities. “That’s his personal opinion,” Anwar told reporters after attending the launch of the Digital Native Agenda (DNA23) initiative at… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:32 pm

Senarai penuh aset ahli-ahli parlimen PH. Juaranya Dr Santhara (PKR): RM132 juta! Oleh : Editorial TTKM Putrajaya , 5 Mac: Baru-baru ini Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia melalui portal pengisytiharan harta di https://mydeclaration.sprm.gov.my/ telah mengemaskini data mengenai pendapatan bulanan dan aset ahli parlimen, senator dan setiausaha politik kerajaan. Setakat ini portal tersebut telah menyenaraikan pendapatan dan aset seramai 145 orang. Dari jumlah itu, 120 ahli parlimen kerajaan telah melakukan pengisytiharan manakala baki 9 orang lagi belum berbuat demikian termasuk ahli parlimen Port Dickson yang baharu, YB Dato Seri Anwar Ibrahim. Semalam, TTKM menyenaraikan pendapatan bulanan ahli-ahli parlimen Pakatan Harapan. (Boleh baca… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 12:15 pm

“Absolute power corrupts absolutely.” Saya taip untuk hangpa yang tak sokong saya jadi PM 3 tahun lagi. Saya sendiri tak baca lagi.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:22 pm

Orang gila memang mcm itu.

Enjoy your moments of madness.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:47 pm
Reply to  Tanpa Nama

Koleksi fitnah Rafizi Ramli dari dulu sampai sekarang NAIB Presiden PKR, Rafizi Ramli yang kononnya banyak mendedahkan salahguna kuasa sebaliknya sering kantoi kerana membuat tuduhan tanpa menyemak fakta terlebih dahulu. Semalam, Ahli Parlimen Pandan itu memalukan dirinya apabila terpaksa meminta maaf kerana memfitnah CRT Insights Technologies Sdn Bhd yang kononnya syarikat pengantara di antara Kerajaan Malaysia dan satu firma lobi di Amerika Syarikat dalam kontrak untuk melobi Kerajaan Amerika Syarikat. Rafizi bukan sahaja tidak membuat semakan terlebih dahulu, malah bertindak menyiarkan nama syarikat dan pengarah tersebut sehingga menyebabkan nama buruk kepada mereka. Seorang pengamal media sosial, Syed Agil Jamalullail mengumpulkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 3:50 pm

Agenda Melayu dan Bumiputera dianggap sempit, Azmin dihentam Menteri hal ehwal ekonomi, Azmin Ali bercakap berkenaan agenda Melayu dan Bumiputera baru-baru ini sebeagai reaksi mengejut selepas keputusan pilihan raya kecil (PRK) Semenyih. Saranan Azmin ada logiknya untuk kestabilan Malaysia semua kaum perlu mendapat keadilan bukan sama rata. Tapi malangnya sebuah NGO yang didalangi DAP dengan terang melahirkan rasa kecewa kepada Azmin. NGO D4P ini mengingatkan Pakatan Harapan (PH) agar mengotakan janji manifesto mereka, Naib Presiden Centre For Better Tomorrow, Simon Lim Seng Chai berkata, tidak ada ruang untuk sikap perkauman sempit yang boleh memudaratkan kepelbagaian di negara ini. “Sebaliknya, mereka… Read more »

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 12:11 pm

Hisham aw aw nak bawak umno join Bersatu dlm kerajaan…tapi tak mudah impian hisham aw aw…hisham pernah bersama mp Gabongan parti serawak jumpa madey secara sulit tapi abang Jo secara terang benci madey…hisham gagal..

Secara diam hisham ada perancangan tapi gagal…

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 11:13 am

Orang Melayu pemalas. Diberi peluang tak guna. Cuba tengok anak saya. Rajin syarikat banyak. Bila rugi kita bailout.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 11:26 am

Lame F.ck,

Dah tengok dalam lubang jub.q hang? Pak Sheikh kot ada tingge barang.

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 12:13 pm
Reply to  Tanpa Nama

Kling mabok todi merapu2…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:24 pm
Reply to  Anonymous

Kena kau 2-3 biji, yer, Beruk Tua Geng Najib yang asyk menjilat Najib.

Enjoy the sekel kepala.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 11:46 am

SEX nama tengah saya. Lawan saya nanti anjing saya angkut tilam. 3 tahun saya jadi PM kerja cari sperma.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:27 pm

Lame F.uck, ko buat sarapan, yer, sperma itu?

Padan lah apa ko kata melyokan saja.

Wau bulean
Wau bulean
16 October 2019 1:27 pm

Yang dibail out beri pekerjaan kepada ramai orang melayu. Ini kes Mirzan. Company dia bayar tax….

Melayu ramai yang tak berterima kasih. Hanya suka fantasi auta dan palsu

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 3:00 pm
Reply to  Wau bulean

Hang punya jilat jadi licin pungkok saya. Melayu tak tahu syukur. Anak saya dan hangpa bayaq cukai, cukai bailout anak saya sorang. Saya amat bersyukur.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:29 pm

Lame F.uck kerja nya menjilat pungkoq ajer. Pungkok Pak Sheikh.

Lpeas itu Pak Sheikh buatkan dia.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 11:12 am

3 tahun lagi umoq saya sudah 97 tahun, muda remaja. Buleh naik basikal dan pandu kereta. Orang lain tak mampu buat serupa saya.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 11:29 am

Hang tentu bole lari laju. Sebab Pak Sheikh dah kasi hang pelinceq.

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 12:14 pm
Reply to  Tanpa Nama

Anwar takhingin juboq kling mabok todi busuk…
kikikikik

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:31 pm
Reply to  Anonymous

Aku tau. Dia selalu maukan juboq hang. Itu pasai malam hang selalu tadak di rumah. Bini hang komplen.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 11:51 am

Hangpa sokong saya jadi PM lagi 3 tahun. Saya akan bagi percuma KY Jelly pada semua SU politik YB PH dan BN.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:32 pm

Hang mesti simpan yang paling banyak sekali. Pak Sheikh kata dia mau pakai banyak bila dengan hang.

Wau bule
Wau bule
16 October 2019 11:04 am

Pak Sheikh group and those sekepala thought the so called PROMISE to this one power crazy and tainted individual prior to the PRU14 is divine and that the one who made the promise is a MUNAFIQ.

No…no….no. which is the prority of a statesman and pm in currency, the lustful pm in waiting or the majority of the rakyat? If TDM chooses Anwar, he is betraying the whole rakyat and its nation. Losing or not getting Anwar as PM is far far better. Let Allah be the judge.

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 12:15 pm
Reply to  Wau bule

Madeytipu rakyat dan kencing wau bole tak munafik..

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:35 pm
Reply to  Anonymous

Kamu Anonymous yang selalu kena kencing. Sebab kamu suka doa di bawah dia.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:35 pm
Reply to  Tanpa Nama

suka duduk ..

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 11:02 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah..spt biasa ler abg ni..11:00 am waktu rehat
Abg doakan..moga dinda dlm sejahtera & sihat
Nota2 pelajaran tu, rajin2 ler ulangkaji dan lihat
Dh biasa le ckgu ni..abg suka memberi nasihat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 11:14 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rasanya US sana tu, dah lps senja & mula mlm
Rasa rindu abg kat Irah trsangat lah mendalam
Di lautan rindu..abg bgai lemas dan tenggelam
Sbg pnwar..abg ulng tatapi wrkh2 Irah yg silam
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Wau bule
Wau bule
16 October 2019 10:23 am

Ask those who were and or are involved in national security, they believe Anwar is a liability to the nation. Why. Only those in power are in the know.

So there is no necessity to blame others for failure of handing over power to Anwar….

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 10:36 am
Reply to  Wau bule

It used to be said that he could be blackmailed for being a homo. When foreign secret agents can have access to, or plant a camera for photos of his acts.

Anwar should not be PM because he is a homo in an Islamic country and has been imprisoned for it twice.

In addition to

Anwar terlalu tua untuk jadi PM, kata Mahathir
https://www.malaysiakini.com/news/337328
hehe

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 10:47 am
Reply to  Tanpa Nama

Blackmailing him in one or more ways e.g

– impart national secrets
– doing what the foreign government wants e.g support / speak for them at private or public functions at crucial times

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 12:18 pm
Reply to  Tanpa Nama

Kling mabok todi keturunan main jubo…anwar difitnah..

Wau bulean
Wau bulean
16 October 2019 12:33 pm
Reply to  Anonymous

Anwar didakwa. Anwar dengan somvong tak magu bela diri. Anwar didapati bersalah. Anwar dijel..ada rekod ada dokumen… postpone sana sini…yang salah tetap bersalah. …. konon kena Fitnah…piiiiiirahhhh

ApaNama
ApaNama
16 October 2019 3:28 pm
Reply to  Wau bulean

bertamaddun la sikit. baca buku Anwar Returns The final twist.
kes sodomi 1.0 – mahkamah persekutuan kata, tak perlu pun anwar bela diri sbb pendakwaan hanya bersandarkan pengakuan azizan. Anwar dibebaskan dr segala pertuduhan meliwat azizan.
kes sodomi 2.0 – kehadiran semen (sintetik) dlm rektum tidak mencukupi bagi menyabit kesalahan meliwat. DNA boleh diletak ke dlm rektum mengguna tiub atau sptnya.
yg mencukupi bagi menyabit kesalahan meliwat adalah penetrasi anus. Peliknya, pemeriksaan doktor mengesahkan anus sifool takdak cedera apa2.
poooooraaahhh.

Wau bulan
Wau bulan
16 October 2019 4:14 pm
Reply to  ApaNama

Habis..takut dicross examined??? Piirah. Ingat undang2 tunduk pada Anwar ke?….. fitnah fitnah … sama kepala ngan najib…fitnah fitnah…nah kena dakwa… lawanlah

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 11:19 am
Reply to  Wau bule

Saya jaga video lucah politik baru. Liwat? Semburit? China doll? Easy-peasy. Sokong saya lagi 3 tahun.

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 12:17 pm
Reply to  Wau bule

Lagi lama madey berkuasa tambah parah ekonomi negara..bajet defisit 54 billion…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:38 pm
Reply to  Anonymous

Kamu menggarut. Menuduh liar. Tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang boleh dipercaya. Kamu tak tau pun apa itu ekonomi

ApaNama
ApaNama
16 October 2019 3:19 pm
Reply to  Wau bule

haha…tu naratif 20 tahun lalu. exIGP pun akhirnya ngaku dia tumbuk anwar.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 10:11 am

Hishamuddin mimpi Umno dalam PH ke?

Dia ingat dia ada pengaruh nak halang Pak Sheikh ker?

Susah juga orang yang berkitan dengan parti yang memerintah lebih 50 tahun tuh.

Kekadang dia khayyal, berangan angan, berdondang sayang.

Itu pasai depa terguling di Pru14. Tak boleh naik lagi jenis itu.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 10:12 am
Reply to  Tanpa Nama

yang berkaitan

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 9:23 am

IBLIS @ LUCIFER AJAK MANUSIA BERSAMA DIA KEKAL DI NERAKA….KERANA ITU PERKARA UTAMA YG DITITIK BERATKAN OLEH IBLIS ADALAH SOAL AKIDAH DAN IMAN….DOSA SYIRIK TIDAK AKAN DIAMPUN SAMA SEKALI…SYAITAN2 BERGERAK MEMBAWA PELBAGAI FAHAMAN2 SESAT,,IDEOLOGI2,,ISME2…DEMI SESATKAN MANUSIA SEJAUH2NYA…..SEHINGGA TIADA LAGI JALAN KELUAR KECUALI NERAKA JAHANAM….. AJARAN SESAT DI NEGARA KITA…… Ajaran sesat terdapat juga berlaku di negara kita. Kita tahu sebelum ini ada yang mengaku sebagai nabi baru di Hulu Langat, terdapat juga ajaran sesat (Qadyani) berlaku di Kg. Nakhoda, Batu Caves dan juga Taslim yang diketuai Haji Mat Matahari di Pulau Pinang. Menurut Tuan Haji Mohd Nor Khalid Pegawai Penyelidik… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 10:05 am

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

HANG PUNYA TEMPAT MEMANG SAH DI NERAKA. AWAT NAK CAKAP PASAI ORANG LAIN? TAK PAYAH CARI KAWAN DI NERAKA LER.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 8:48 am

Pelabuq lari pasai hangpa asyik tanya bila saya nak serah kuasa. Saya nak jadi PM lagi. Tanyalah pasal SOSMA. Saya jawab.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 9:59 am

Lame F.ck,

Hang patut tanya Pak Sheikh bila boleh dapat giliran.

Dari apa yang hang cakap di sini nyata hang dah tak tahan menunggu.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 11:59 am

Saya nak jadi PM 3 tahun. Apa nak heran giliran? Saya tak mau jadi lame duck in the house.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:40 pm

Kamu jadi tukang angkat beg dan baju seluaq Pak Sheikh bila dia “otherwise occupied” la …

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 8:35 am

Kempen saya PM lebih 3 tahun tolong sokong. Bukan saya pejatuh saham. Bukan saya susut nilai RM. Saya layak jadi PM lagi 3 tahun.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 9:56 am

Lame F.ck,

Kempen saya hang kasi pung.oq hang kpd Pak Sheikh.

Selepas itu tentu jadi amat bersih.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 11:57 am

Hang dah jilat jub*q saya, pasaipa saya nak jilat punkoq Anwar? Sokong saya 3 tahun walaupun hang bodo.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 3:42 pm

Hang dok jilat juboq hang sendiri bila hang tak dapat jilat pungkoq Pak Sheikh.

Hang dah kena addicted to menjilat pungkoq.