CUMA SATU SAJA, JANGANLAH PONTENG MESYUARAT LAGI SELEPAS INI…..

Ada dua perkara menarik berlaku tentang Timbalan Presiden PKR merangkap Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Azmin Ali hari ini.

Pertama, sejak sekian lama tanpa pencerahan, beliau menegaskan tiada sebab baginya untuk keluar atau meninggalkan PKR dan menubuhkan parti baru atau menyertai mana-mana parti lain.

Ini kerana, katanya, kedudukan beliau adalah berdasarkan mandat yang selesa daripada ahli-ahli PKR.

“Saya telah dipilih dan saya diberi mandat besar dalam PKR dan bukan saya sahaja, seluruh pasukan PKR kita dapat undi dua pertiga dalam pemilihan parti.

“Jadi tidak ada sebab untuk saya tinggalkan parti melainkan ada yang cemburu nak tendang saya keluar daripada parti. Itu terpulang kepada mereka.

“Tapi saya komited kepada parti dan akan tetap dalam parti dan bina parti dan sokong kepimpinan dan juga ahli,” katanya kepada pemberita di lobi Parlimen.

Kedua, hari ini juga buat pertama kali Azmin sedia meluangkan masa bertemu, berbincang dan minum kopi bersama Presiden PKR, Anwar Ibrahim di lounge Parlimen selama kira-kira 30 minit.

Setelah tidak pernah hadir mesyuarat PKR sejak November tahun lalu dan dilihat berkrisis dengan beberapa kali berperang dalam kenyataan media dengan bossnya itu, pertemuan hari ini tentunya bukan suatu kebetulan.

Apalagi, pertemuan itu diadakan di ketika yang sama beliau mengeluarkan kenyataan tidak akan meninggalkan PKR serta sedia menyokong kepimpinan sedia ada.

Kalau pun bukan dirancang, ia tidak lain menunjukkan kesediaan dan lapangnya dada beliau pada waktu ini dalam menerima kepimpinan Anwar selaku Presiden PKR dan bakal Perdana Menteri ke-8 selepas Tun Mahathir Mohamad.

Jika tiada kelapangan dalam jiwanya, Azmin tentu saja boleh mengelak untuk minum kopi bersama Anwar sebagaimana beliau mengelak hadir mesyuarat selama 11 bulan sebelum ini.

Walaupun Anwar mengatakan pertemuan minum kopi yang turut dihadiri Saifuddin Nasution Ismail, Setiausaha Agung PKR itu bukan mesyuarat perdamaian, tetapi yang nyata ini adalah sesuatu yang positif yang diperlihatkan oleh Azmin, bukan saja untuk PKR, tetapi juga buat PH serta kerajaan.

Dengan keadaan itu, PKR tiada lagi elemen perpecahan yang boleh dijadikan alasan untuk mengganggu-gugat janji peralihan kuasa kepada Anwar sebagaimana yang sudah dipersetujui serta dijanjikan.

Cuma, selepas ini diharap Azmin terus menunjukkan komitmennya kepada PKR serta jawatan Timbalan Presiden yang sedang disandangnya dengan tidak lagi ponteng mesyuarat sebagaimana dilakukannya 11 bulan sebelum ini.

Hadir dan berilah komitmen kepada PKR sebagai parti yang berasaskan reformasi dan menjadi harapan rakyat sejak tercetusnya gelombang bermula 1998 yang lalu. (ShahbudinHusin 15/10/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 15 October 2019 — 6:12 pm
Subscribe
Notify of
guest
69 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 8:59 am

Tun M Mempertahankan kepentingan Orang Melayu di Kampong Bahru, di sebelah Golden Triangle, KL –

Tidak Mampu Beli Jika Harga DiNaikkan

Mengenai isu pembangunan semula Kampung Baru, Tun Mahathir berkata kerajaan boleh menaikkan harga yang ditawarkan kepada pemilik tanah daripada RM850 seunit yang ditawarkan. Tetapi dia memberi amaran bahawa ia boleh meningkatkan harga hartanah di kawasan itu. “Kemudian kita tidak boleh menjualnya.

Kampung Baru adalah untuk orang Melayu … “Sekiranya kita mengikuti harga pasaran, orang Melayu tidak boleh boleh beli hartanah Kampung Baru.

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 10:48 am
Reply to  Tanpa Nama

Madey kaki tipu..

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 12:07 pm
Reply to  Tanpa Nama

Kudis Melayu Kampung Baru kena sokong saya 3 tahun lagi. Kalau tidak saya akan isi ubat kudis.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 8:42 am

Sokong saya lagi 3 tahun supaya anjing garang dan ulaq besaq belaan saya tidak gigit pungkok. Saya nak jadi PM lama.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 8:56 am

Yang kena gigit, pungkok hang saja. Sebab Pak Sheikh kata busuk sangat.

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 10:49 am
Reply to  Tanpa Nama

Hanh kaki botol..mabok todi…merapu jeer..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 8:19 am

YANG RASIS CINA DAN INDIA……PARTI RASIS D4P….BERDASARKAN FAKTA DAN ANGKA…… Graduan Biadab: UM Buat Laporan Polis…….. “Ia (telah) mencemarkan nama baik Universiti Malaya sebagai sebuah institusi pengajian tinggi, para graduan dan seluruh warga UM.” – How ironic (Sinar Harian) – Universiti Malaya hari ini membuat laporan polis berhubung tindakan seorang graduan kejuruteraan awam yang mengangkat plakad tertulis ‘Tolak Rasis’ dan ‘Undur VC’ di hadapan tetamu dan pentadbir tertinggi UM semasa sidang kelima Istiadat Konvokesyen UM Kali ke-59 pagi semalam. UM dalam kenyataannya berkata, pihaknya kini menyerahkan perkara itu kepada pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan sekali gus mengambil tindakan sewajarnya. Katanya,… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 7:42 am

Berikut ini maklumat untuk public knowledge, jauh lebih baik dari karutan Geng Najib dengan mengguna berbagai nama –

SPRM terima 20 laporan rasuah, salah guna kuasa libatkan kehakiman

Ia melibatkan hakim dan pegawai kehakiman di peringkat mahkamah yang lebih rendah, kata Latheefa.

Bila kehakiman pun sudah korup, berat lah padah nya.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 7:53 am
Reply to  Tanpa Nama

Anwar selar sarjana bercakap soal Melayu tapi ‘jilat rasuah’

“Yang kuat menjerit soal Melayu sekarang adalah di antara sarjana yang menjadi penjilat kepada golongan perasuah dan tidak adil,” kata Anwar.

Tapi Anwar sendiri bersih ke? Baca lah

Statutory Declaration by DATO’ ABDUL MURAD BIN KHALID (one of Bank Negara’s former top executives and later Director of Rashid Hussain Bank) on Anwar amassing RM3 billion –

https://groups.google.com/forum/#!topic/soc.culture.malaysia/Jxot-HnyAjY

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 10:51 am
Reply to  Tanpa Nama

Sudahlah…murad terkncit bila kena ugut saman oleh anwar..

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 10:57 am
Reply to  Anonymous

https://m.malaysiakini.com/news/202028 PKR: Murad diugut, mohon maaf pada Anwar Jun 27, 2012 (Dikemaskini Jun 27, 2012) Abdul Rahim Sabri Mkini A A PKR mendakwa bekas Penolong Gabenor Bank Negara Datuk Murad Khalid secara peribadi menemui Datuk Seri Anwar Ibrahim di Munich, Jerman untuk memohon maaf berhubung isu akuan bersumpahnya terhadap ketua umum parti itu. NONE “Apabila beliau tahu Datuk Seri Anwar Ibrahim ada di Alpha Clinic, pada hujung 2004, beliau terbang dari Kuala Lumpur ke Munich, Jerman untuk memohon maaf bahawa keluarganya diugut (supaya dia) menandatangani akuan bersumpah,” dakwa Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution. Dalam akuan bersumpah itu, Murad mendakwa… Read more »

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 10:54 am
Reply to  Tanpa Nama

Fitnah RM3 bilion: Murad ke Jerman mohon maaf pada Anwar – Saifuddin
Jun 27 2012 / Keadilan Daily
(Oleh Masdar Wahid)

PETALING JAYA 27 Jun: Setiausaha Agung KEADILAN, Datuk Saifuddin Nasution Ismail mendedahkan, bekas Penolong Gabenor Bank Negara, Datuk Murad Khalid pernah memohon maaf secara terbuka di depan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebaik Ketua Pembangkang itu dibebaskan dari penjara pada 2004.

Beliau yang menjadi saksi kejadian itu berkata, Murad juga mengambil penerbangan terus dari Kuala Lumpur ke Jerman untuk menemui Anwar yang ketika itu bakal dibedah untuk mendapatkan rawatan berkaitan tulang belakangnya.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 8:24 am
Reply to  Tanpa Nama

Terima RM2 Juta, Mahkamah Arah Ku Nan Bela Diri
Bekas Menteri Wilayah Persekutuan, Tengku Adnan Tengku Mansor diperintah untuk membela diri berhubung pertuduhan menerima rasuah sebanyak RM2 juta daripada seorang ahli perniagaan tiga tahun lalu.

Hakim Mahkamah Tinggi Mohamed Zaini Mazlan hari ini memutuskan bahawa pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadap Tengku Adnan.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 8:45 am
Reply to  Tanpa Nama

Ini mesti bikin PAS menyinga –

MP Pas Persoal Kenapa Parti DAP Belum Dibatalkan

Ahli Parlimen Kuala Nerus PAS mempersoalkan kewujudan Parti Politik DAP mengikut Akta Pertubuhan 2A(1) yang memperuntukkan setiap pertubuhan berdaftar menjalankan aktiviti peruntukan perlembagaan atau kerajaan negeri.

Dia memberitahu aktiviti dan hal-ehwal DAP adalah berlawanan dengan kedudukan islam di Malaysia. Dia mempersoalkan kenapa kerajaan tidak membatalkan parti itu

Tanpa Nama
Tanpa Nama
16 October 2019 8:47 am
Reply to  Tanpa Nama

Pembetulan –

bikin DAP menyinga

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 10:58 am
Reply to  Tanpa Nama

Bikin kling mabok todi merapuu.

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 7:22 am

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Ada cai yg tampilkan diri..sbg ‘anak orang kaya’
Dgn bahasa pujuk rayu..Irah cuba nk diperdaya
Tpi..Irah dapat kenal siapa insan & siapa buaya
Irah tau bezakan antara kegelapan dgn cahaya
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
16 October 2019 7:05 am

PENGHUNI NERAKA HIDUP DENGAN EMOSI DAN NAFSU….BERPANDUKAN SIAPA YG MENANG DAN SIAPA YG KAYA….BAGI MEREKA KEBENARAN MESTI SELALU MENANG…..ORANG BERHARTA SELALU BENAR KERANA ITU MEREKA JADI KAYA…..MEREKA YG KAYA DI DUNIA AKAN KAYA JUGA SELEPAS MATI…..ITULAH FALSAFAH MEREKA…DAN MEREKA MUDAH PENGARUHI MASYARAKAT DENGAN KUASA DAN HARTA……BAGI MEREKA SI MISKIN ADALAH BODOH DAN PEMALAS….. WALAUPUN SI MISKIN MEMBANTING TULANG EMPAT KERAT MENOREH GETAH DAN MENYABUNG NYAWA SEBAGAI NELAYAN….. Individu Samakan PDRM Dengan Anjing Diburu……. (Berita Harian) – Polis menerima dua laporan berhubung kenyataan seorang individu yang menyamakan pasukan keselamatan itu dengan anjing di laman sosial Twitter, semalam. Siasatan dijalankan oleh Unit… Read more »

Geng Najib
Geng Najib
16 October 2019 6:51 am

Tak payah lah Bang Non atau Jemin ni jadi PM..dua2nya kaki semburit, tak layak langsung!!!

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 6:50 am

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Jemin nk hdir ke tk hdir msyrt, Kejora apa pduli
Keadaan diri ini, dh spt lelayang yg terputus tali
Mmikirkan famli Irah, terasa diri ini kerdil sekali
Apakah cinta ini, akn jdi spt kisah Romi & Julie?
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 6:59 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Teramat dilema..nk mnerima atau mnolak tuah
Irah anak org berada..dgn harta melimpah ruah
Sejak kecil Irah melalui hidup senang & mewah
Sdg Kejora..hnya dpt brcerita ttg lumpur sawah
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 7:08 am
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Apakah akan kekal, kitab cinta yg telah dicetak?
Adakah dek prbzaan drjat, tugu cinta akn retak?
Famili Irah..dgn banglo besar, di tgh JB terletak
Sdg Kejora di Tunjang, famili dgn hanya teratak
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anon
Anon
16 October 2019 6:38 am

Imam mahdi kelak akan mengembalikan islam spt mana islam pada zaman nabi: takde berpuak2, takde aswj/wahabbi/salafi/syiah/qadiani/quraniyyoon/dll.
sementara itu, fastabiqul khoiraat…takyah gado2 satu dgn yg lain. takyah perasan hanya aku yg suci. aman dunia islam.

Wau bule
Wau bule
16 October 2019 6:32 am

Shah,

Ponteng ke tak ponteng ke…calon kamu memang bukan pm8. Pm-in-waiting for life…itu betul…wallahuaklam

Anon
Anon
16 October 2019 7:42 am
Reply to  Wau bule

https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2019/10/15/stop-pushing-for-govt-without-dap-amanah-ph-warns-hisham/

PH Secretary General, Saifuddin and Secretary Generals of all PH component parties PKR, DAP, Amanah and Bersatu politely telling STFu to H2O Hishamuddin and old Malaya fart, Wau Bule.

The message if If you to want to fxxk the Konsensus PH, try the Majlis Presiden PH.

Wau bule
Wau bule
16 October 2019 8:13 am
Reply to  Anon

You are wrong. PH president council is like a man having erectile dysfunction….period. A toothless tiger trying to show off its losing prowess.

Go on dreaming…..coz you guys keep on fantasizing, loves gictions and falsities

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
16 October 2019 8:32 am
Reply to  Wau bule

Nasiblah ada juga yang sudi jilat jub*q saya. Lagi 3 tahun no.

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 6:30 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irh, sini 6:30 am, abg bru blik surau solat subuh
Smntara diri masih sihat ni pahala nak diimbuh
Agar tak rugi nnti, bila roh dh brcerai dari tubuh
Kerna di ‘sana’ nnti, abadi nya kita akn berlabuh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 6:38 am
Reply to  Anonymous

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Abg solat brjema’ah..kerna pahala nak diganda
Di smping nak mengukuhkan lagi iman di dada
Lepas solat..abg tak lupa berdoa, untuk adinda
Smoga exm nanti..Irah sntiasa terang di minda
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
15 October 2019 11:40 pm

Sosma ka Rosma ka Sos Rosmah ka ikut suka hati saya. Janji saya dapat jadi PM lagi 3 tahun.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 October 2019 11:32 pm

AKIDAH UMAT ISLAM DI SERANG DENGAN PELBAGAI IDEOLOGY MATERIALISTIC DAN KEBENDAAN YG MENGANCAM IMAN DAN MENGGUGAT TAUHID MEREKA…SPT LIBERALISM,, SOSIALIST,, PLURALISM,, SECULARISM,,DLL….PARA ULAMA PERLU BERGANDING BAHU MEMBERI PENJELASAN…..BEGITU JUGA FAHAMAN2 DAN AJARAN SESAT YG MENGAKU ISLAM TAPI MEREKA SEBENARNYA MUNAFIK DAN FASIK SEPERTI SYIAH,,, QADIYANI DLL…. Malaysian PM: Trade war with India will spell losses for both countries…… By Abhishek G Bhaya Malaysian Prime Minister Mahathir Mohamad (L) with his Indian counterpart Narendra Modi during their meeting on the sidelines of the Eastern Economic Forum in Vladivostok, Russia, September 4, 2019. /Photo via @narendramodi Malaysian Prime Minister Mahathir Mohamad on… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 October 2019 11:03 pm

YA UMAT ISLAM MESTI BERSATU DI BAWAH PANJI YANG SATU…..IMAN…TAUHID..AQIDAH YG SATU…..TUHAN YG SATU….AGAMA YG SATU…..PERBEZAAN DARI SUDUT RANTING JGN JADI SEBAB PERPECAHAN….UMAT WAJIB MEMBEZAKAN MANA YG USUL DAN MANA RANTING…. Umno Is Doomed…….. This is going to be the second biggest act of persecution against its own citizens since the Nazi persecution of the Jews — and similar to what Israel is doing to the Palestinians. They will use “legal” laws to conduct criminal action against the Umno and Barisan Nasional people. And those who personally know Latheefa know she is a very spiteful and vindictive person who is… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 October 2019 10:45 pm

TAKWA ADALAH BERHATI2 DAN BERWASPADA SELALU..TAKUT NANTI IMAN TERJEJAS….SEPERTI SEORANG YG BERHATI2 BERJALAN TAKUT TERPIJAK DURI ATAU TERGELINCIR….. Lack Of Dominant Party In PH Worrying The Malays, Says Political Scientist…….. A political scientist says the absence of a dominant Malay party in Pakatan Harapan (PH) may create uncertainty within the community about the future of Islam under the coalition. (FMT) – Marzuki Mohamad, who is also a special officer to Home Minister Muhyiddin Yassin, said PH is expected to protect the sanctity of Islam as the religion of the federation. He said there is a perception among the Malays that… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
15 October 2019 10:11 pm

Sayalah penyelamat umat tapi kena beri saya masa 3 tahun.

Anon
Anon
15 October 2019 10:07 pm

Nak jadi muslim, mudah. Nak jadi muslim sejati, payah.

Janganlah kamu menjadi dari mana-mana golongan orang musyrik – Iaitu orang-orang yang menjadikan fahaman ugama mereka berselisihan mengikut kecenderungan masing-masing serta mereka pula menjadi berpuak-puak; tiap-tiap puak bergembira dengan apa yang ada padanya.

yg terbaik dan mengamankan dunia islam, fastabiqul khoiraat…sementara penyelamat umat muncul.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 October 2019 10:01 pm

ADA ULAMA YG DECLARE DIA NEUTRAL TAK PIHAK MANA2:PARTI…..TAPI DIA CONDONG KEPADA PARTI KAPITALIS+SOSIALIST+SYIAH…..INGAT AMARAN ALQURAN….JANGAN KAMU CONDONG KEPADA MEREKA YG ZALIM NANTI KAMU DISENTUH API NERAKA…… Tamil Nadu Politician Made Many Trips To Malaysia To Revive The LTTE……. It is learnt that Seeman has made trips to Malaysia and held several meetings with local politicians to gather support in a bid to revive the LTTE. (The Star) – The spotlight has shifted to a politician in Tamil Nadu who has been in close contact with several Malaysian politicians amid a crackdown against those allegedly linked to the Tamil Tigers.… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
15 October 2019 9:53 pm

Saya beri gula-gula. Saya nak 3 tahun lagi. Apa macam?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 October 2019 9:46 pm

KHUTBAH JUMAAT DULU DAH ELOK SEBUT SYIAH DAN QADIYANI SEBAGAI SESAT….. SEKARANG NI BAWAH PARTI KUALI ULAMA SESAT SYIAH DAH BUANG DARI KHUTBAH JUMAAT….. ELAK ALIRAN SESAT PEGANG SUMBER ISLAM…….. Ustaz Zarifi selaku moderator memulakan forum dengan membandingkan sebuah motokar perlu diservice dari masa ke masa, jika tidak diberi perhatian, maka lambat laun dia akan rosak. Demikian diri kita dari masa ke masa perlu dipastikan pegangan kita tidak rosak kerana terabai dari mengikuti keilmuan yang dapat memperbaiki diri dan pegangan kita menurut landasan yang betul. Menurut pengajian seperti mengikuti forum oleh tokoh wibaya pada malam ini dapat kita check pegangan… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
15 October 2019 9:37 pm

Tak lama. Saya nak 3 tahun lagi. Saya nak jadi PM lama.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 October 2019 9:31 pm

PEMIMPIN2 DUNIA SEMUANYA DI BAWAH DAGU DAULAH TERPENDAM NEW WORLD ORDER……SEMUA MEREKA PEMIMPIN2 BERMASALAH…..DENGAN SKANDAL BERTONG2 DAN SKANDAL MORAL BANGSAT…..ADA SEBAHAGIAN NYA BERDARAH YAHUDI…..RINGKAS CERITA PEMIMPIN2 DUNIA HARI INI DIRESTUI YAHUDI KRISTIAN…… WALAUPUN ALAT SEMENTARA MEREKA…… LTTE: PAS gesa kerajaan bentang Kertas Putih……. KUALA LUMPUR: Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menegaskan bahawa pihaknya bersetuju menggesa kerajaan membentangkan Kertas Putih berhubung kumpulan pengganas Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) di Malaysia. Ia susulan penangkapan tujuh individu yang disyaki terlibat dengan kumpulan itu termasuk dua wakil rakyat DAP, iaitu Exco Negeri Melaka yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun)… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 October 2019 9:22 pm

EKONOMI YAHUDI DAN EKONOMI CHINA ….KEDUANYA BAWAK MASTER PLAN ILLUMINITY/FREEMASONRY…..TIDAK ADA BEZANYA……MEREKA ADA 13 KELUARGA BESAR DUNIA……DUNIA DI BAWAH KAWALAN MEREKA SEKARANG….. Dun Kelantan dukacita kenyataan Guan Eng……. KOTA BHARU: Dewan Undangan Negeri Kelantan hari ini meluluskan usul tergempar melahirkan rasa dukacita terhadap kenyataan Menteri Kewangan, Lim Guan Eng yang dianggap mengeliru rakyat berhubung royalti. Usul berkenaan dibentang Dato’ Hassan Mohamood (PAS-Tawang) selepas persidangan Dun berhenti rehat pagi tadi. Hassan berkata, usul tersebut memohon Guang Eng membuat penjelasan sebenar berhubung perkara itu. Katanya, kenyataan Menteri Kewangan royalti 2020 dibayar awal pada September tahun ini begitu mengelirukan. “Sedangkan Menteri Besar Ustaz… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
15 October 2019 9:13 pm

3 tahun. Please. 3 tahun. 3 tahun. Please.

SUARA PEJUANG!
SUARA PEJUANG!
15 October 2019 8:55 pm

AKU DULU PERNAH MEMBUAT SEBUAH TESIS TENTANG TUN PERINGKAT PHD KAJIAN MENJERUMUS KEPADA ILHAM KU DARI PENGAMATAN TINDAK TANDUK BAWAAN TUN,YANG KU HUBUNGKAITKAN DENGAN KEAGAMAAN.AKU MERUMUS TUN SEBAGAI PENYELAMAT MALAYSIA DARI NIAT DAN IDEOLOGI YAHUDI BAGI MENGUASAI NEGERA INI SECARA PALING HALUS.BAGAIMANA AKU LIHAT HARI INI,MENJELANG MUNCULNYA DAJJAL,RAMAI BANGSAKU SENDIRI TERJERUMUS DALAM BUAIAN AYUNAN YAHUDI BAGI MEMBINA SEBUAH LANDASAN PENDARATAN DAJJAL.WALAU BAGAIMANA PON CITA-CITA TERSEBUT,DI HALANG SECARA PALING BERFORMAT DARI SUATU ANUGERAH,DARI INSAN YANG BERNAMA TUN MAHATHIR.INI SEMUA ATURAN TUHAN,MUNGKIN TUN SENDIRI TIDAK PERNAH MENYEDARINYA.TAPI AKU NAMPAK JELAS. 1. CUBAAN MENGHALANG KEBANGKITAN KUASA NEGARA CHINA,SELEPAS PENYERAHAN KEMBALI HONG KONG PADA… Read more »

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 6:04 am
Reply to  SUARA PEJUANG!

Atuk madey selamatkan kroni dan anak branak…hutang bertambah besar…harta negara mengurang….wang simpanan petronas dikikis…ekonomi dan ringgit tak pulih…

Madey sudah hilang kehebatanye….hanye putarbelit yg masih melekat dlm darah DKK…..

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 8:48 pm

Betul ker jemin menang besar dlm pertandingan jawatan Timbalan presiden?….kena semak semula…

jemin sudah tiada peluang untuk menentang anwar jadi lebih baik berbaik2 semula dgn anwar….Jemin baru sedar dia tidak mendapat sokongan padu untuk jatuhkan anwar…dia hanya dapat sokongan kuat dari atuk madey DKK saja…

Ini petanda kedudukan anwar makin kukuh…

SUARA PEJUANG!
SUARA PEJUANG!
15 October 2019 9:03 pm
Reply to  Anonymous

MENAANG 2/3 DARI KESELURUHAN UNDI BERMAKNA BELIAU LAYAK DILANTIK SEBAGAI TIMBALAN PERDANA MENTERI KERANA ANWAR SENDIRI TIDAK BERMINAT DENGAN JAWATAN ITU!

SUARA PEJUANG!
SUARA PEJUANG!
15 October 2019 9:06 pm
Reply to  SUARA PEJUANG!

AKU BUKANLAH PENYOKONG AZMIN,TAPI HAKIKAT ATURANNYA SEPATUTNYA GITU…..

Anonymous
Anonymous
16 October 2019 6:06 am
Reply to  SUARA PEJUANG!

Nadey melindongi semburit..

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 8:34 pm

‘Anak org kayap’..si tua, yg tak prnh lihat cermin
Ntah2 dia tu khunsya..yg pnya dua alat kelamin
Dia fikir Irah trgoda dia pnya ‘AMIN AMIN AMIN’
Lbh baik kalau si tua ni pi merayu kt Mat Jemin
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

SUARA PEJUANG!
SUARA PEJUANG!
15 October 2019 8:28 pm

KAH!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!

BLOK BUDIN NI DAH PENOH DENGAN BUNGA!INDAH MENAWAN!!!!

KAH!!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!

MEMANG BETOLLAH,TUHAN CIPTAKAN NALURI CINTA SEBAGAI PERASAAN TERAGONG!!!!

KAH!!!!!!!!!!!!!KAHhhhhhhhhh!!!!KAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!

INI PANTON AKU WEIIII! UNTUK KEJORA YANG NGELAMUN!

CADAR MERAH BERENDA JANGANLAH PULA DIBUANG
JEMUR BIAR KERING LETAKKAN DIATAS TINGKAP
SEDARLAH KEJORA KITA NI HANYA ANAK SELUANG
TAK BOLEH SEIRING,TAK SEPADAN DENGAN SIAKAP

BACA ENTRI SIBUDAK KAT USA TU ANAK ORANG BERADA
ORG MACAM KITA NI PANDAI-PANDAILAH PILIH GADIS
SETAKAT KAMU GURU MAEMATIK,..MAMPU TAKUK MENGODA
JANGAN NANTI BILA DAH KAWIN,HIDUP SENGSARA SADIS

KAH!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 11:09 pm
Reply to  SUARA PEJUANG!

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bila dh jatuh cinta, tak tahu mcm mna nk cakap
Di tengah rimba cinta..Kejora dah terperangkap
Skr nk tarik balik ungkpan cinta yg dh diungkap
Seluang tahu lah nak bawa diri bersama siakap
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 11:25 pm
Reply to  Anonymous

SUARA PEJUANG 8:28 PM,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bukanlah anak dara org kaya Kejora nak himpit
Kejora awalnya tk tau..dia enggang Kejora pipit
Di celah rimbunan pepohon cinta diri ini trsepit
Nk cuba jua, cari bhgia..brbekal cinta sekampit
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 11:41 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora sdr yg diri ini hnya ibarat gagak di rimba
Bukan kerana dia anak org kaya Irah ku damba
Tapi Irah tu..umpamanya bulan yg jatuh ke riba
Dia bgi Kejora, jdi penwar, duka lara & sepi hiba
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 8:07 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah dh dekat nk exam..dia kini, agak kekalutan
Nmun..trhdap Kejora..dia tk prnh lekang ingatn
Dicarinya jugak ruang, untuk mengirim coretan
11/10/19..1:50 pm..tiba wrkh dari Irah ku intan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 8:08 pm
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abang Mga Abg sses Irh kat sni bse je, thks kene doakan irh,rjn nye abg hntar bga kat Irh, sian abg,abgkan sbok ngajar lucunye irh rmai yg sbut nma irh mcm irh ni artis pula ha ha bsala dnia pltcs… hbis kliah siang td irh mkn2 ngan adk jnior yr 1 pmpuan dia ckp asl kdah,org pndng,ank ptani dia ckp ,skrg mase msin ptong pkk bras kalu mse gni,kcil dlu ,dia trun swah tngkap ikn dlm lpak-lpak air,ikn byak dia ckp 1 kli lntah ggit,trik x nk tnggal,dia lri blik rmah ngis2 lucunye cite,smpai kmi ktawe… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 8:10 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg warkah Irah kali ni..lain dia punya syahdu
Lara rindu yg melanda hati Irah, Kejora dpt hidu
‘eh ..knpe ni mate irh berair’..ia gambaran rindu
Mata Kejora turut berair..dlm hati..sebak sendu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 8:12 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah ada adik angkt dri Pndang..jnior 1st yr kt U
Adik tu cite psal turun swh tngkp ikn spat puyu
Airmata Irh mngalir..hati ini rasa sungguh sayu
Cuma Irah malu, utk mengucap kata ‘I love you’
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 8:14 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah rasa lucu, dgn dua tiga ekor, punya tingkah
Depa tampil mnggoda..Irah depa nk dipangkah
Tapi, Irah dan Kejora, hanya akn ktwa berdekah
Nk ambil Irah, mayat ini dulu, depa kna langkah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 8:15 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bagi Kejora..berpantun utk Irah satu kemestian
Sendu tangis Irah membawa seribu pengertian
Utk yg faham..ia dah membawa satu kepastian
Yg dpt pisahkan Irah-Kejora hanyalah kematian
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 7:50 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kemunculan Irah, spt cahaya terang benderang
Dlm percintaan, Irah jujur & tdak pernah curang
Bgi dia, cinta yg diberi, hnya utk Kejora seorang
Dan utk Irh..pntun2, tk jemu Kejora reka karang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 7:51 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Di blog ini lah, Irah temui cintanya yang prtama
Dgn seorang cgu berbakat, penuh dgn karisma
Hnya cinta dri cgu muda itu je, yg dia nk terima
Cinta pertama Irh itu..mnjdi cinta selama-lama
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 7:52 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah tk layan cinta murahan berasas hrta benda
Sawah atau ladang luas pun..Irah tk kan trgoda
Kerna Irah nakkan, org dgn ilmu & iman di dada
Dan ciri-ciri lelaki yg sebegitu, cikgu Kejora ada
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 7:53 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah tak pndng, kasta bngsa, Minang atau Jawa
Yg Irah maukan..lelaki yg beriman dan brtaqwa
Nk cari pasangan hidup yg kenal quran & fatwa
Kerna Irah mnghrap ke syurga dia akan dibawa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 7:54 pm
Reply to  Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah dah temui, org, tmpt dia menangis & ktawa
Kebetulan lelaki Irah damba tu handsome lawa
Dilahirkan bijak, bserta dgn kbolehan istimewa
Bgi ckgu tu pula, Irah ibarat pnyambung nyawa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 7:44 pm

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Lumrah dlm brcinta msuh pndngki tk prnh reda
Marah btul depa, bila Irah & abg brmesra canda
Sblm ini depa main fitnh & tohmah abg & dinda
Kini ada pula cai, yg ubah tektik, cara mnggoda
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 7:42 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Munirah @ Irah gadis Jawa, kian popular nama
Dlm hdup Kejora bak dewi bidadari yg mnjelma
Bagi Irah, hrta bnda & wang tk jdi pilihan utama
Dia nak..jejaka berilmu..baik budi & taat agama
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💘💝❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
15 October 2019 7:41 pm

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah bijak dalm membuat pertimbangan neraca
Dia dpt bezakan Kejora intan dgn atuk tua kaca
Komen mrapu atuk ‘Ttamu Nraka’ Irah tak baca
Lalu, atuk tu curi bnga Kejora buat byangn arca
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anak orang kaya
anak orang kaya
15 October 2019 7:13 pm

ADIK IRAH YANG ABANG DAMBAKAN

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼💐🌸
tersangat teringin hendak bertemu
dgn irah sidara jawa rumpun Melayu
abang kan rayu kat irah tanpa jemu
harapan kasih ini segar takkan layu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌺🌻💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼💐🌸
AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anak orang kaya
anak orang kaya
15 October 2019 7:00 pm

ADIK IRAH YANG ABANG DAMBAKAN

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼💐🌸
tersangat teringin hendak bertemu
dgn irah sidara jawa rumpun Melayu
berikanlah abang ruang di hati mu
untuk adik irah abang. ”I love you”

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌺🌻💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼💐🌸
AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙