ADA BENARNYA KATA2 KJ KALI INI…..

Walaupun Anwar Ibrahim pada minggu lalu meminta orangramai berhenti daripada bertanyakan kepada Tun Mahathir Mohamad tentang tarikh peralihan kuasa, apa yang dinyatakan oleh Khairy Jamaluddin ini tidak boleh pula dinafikan kebenarannya.

Menurut Ahli Parlimen Rembau itu, peralihan kuasa bukan merupakan isu politik semata-mata, sebaliknya turut berkaitan ekonomi, perniagaan dan pelaburan untuk negara.

Katanya, kekaburan tentang peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim boleh menjejaskan keyakinan pelabur ke negara ini.

“Keputusan pelaburan di Malaysia sangat dipengaruhi oleh kepastian politik.

“Oleh sebab kini wujudnya ketidaktentuan politik berikutan kekaburan berhubung peralihan kuasa, sektor swasta merosot kerana sektor perniagaan tidak sedia membuat pelaburan berikutan hala tuju ekonomi yang tidak jelas,”kata beliau lagi.

Rasanya tiada masalah untuk kebayakan daripada kita bersetuju dengan apa yang diluahkan KJ kali ini.

Apa yang beliau suarakan ada kebenarannya.

Tambahan lagi, setelah 16 bulan PH memerintah negara ini, ekonomi masih lembab, dunia perniagaan merosot dan ramai ahli-ahli perniagaan yang bersungut.

Apakah kita mahu negara terus terjerumus dalam ketidaktentuan ekonomi yang lebih panjang?

Sudah tentu, salah satu sebabnya ialah kerana peralihan kuasa daripada Tun Mahathir kepada Anwar masih lagi kabur dan tiada kepastian.

Lebih-lebih lagi, kadangkala seperti tidak pasti sama ada Tun Mahathir mahu menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar atau tidak.

Maka, untuk kebaikan negara, pertumbuhan ekonomi dan dunia perniagaan berkembang, mahu tidak mahu, kepastian berkenaan penyerahan jawatan itu harus segera dimuktamadkan.

Bilakah agaknya penentuan tentang penyerahan jawatan itu sebaik-baiknya mesti diputuskan? (ShahbudinHusin 14/10/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 14 October 2019 — 9:26 pm

75
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
AnonymousanonymousMAHATHIRVSANWARAnonymousGeng Najib Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ADA ORANG SUCIKAN SISTEM KAPITALISME SEBAB DIA PENYOKONG KUAT BAPAK KAPITALIS SKANDAL BERTONG2..DIA LANGSUNG TAK KOMEN SISTEM CAPITALISME…DIA CUBA KOMEN PENGAGIHAN ZAKAT….ITU SALAH PELAKSANA BUKAN SALAH SISTEM ZAKAT….. Wang Royalti Kelantan : Lim Guan Eng bohong lagi…… October 15, 2019 … MB Kelantan: Itu wang ehsan, bukan royalti Menteri Besar Kelantan, Ahmad Yakob menegaskan Menteri Kewangan Lim Guan Eng mengeluarkan kenyataan tidak benar berhubung pembayaran royalti petroleum kepada Kelantan. Menurut beliau, kerajaan persekutuan bukan membayar wang royalti sebaliknya hanya wang ehsan. “Kenyataan itu kenyataan tidak benar dan mengelirukan rakyat. Yang dituntut oleh kerajaan negeri ialah royalti minyak atau gas. Yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA MUDAH OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU SYIAH….SEKIAN…CERITA INI… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Saranan Agar Minum Satu Sudu Minyak Sawit Sehari Kelmarin, Tun Mahathir, Perdana Menteri berkata, “Saya ucap tahniah kepada Kementerian kerana mengadakan kempen Sayangi Sawitku.” (idea bernas Menteri Sawit Teresa Kok) “Kita harap semua dari kita akan minum satu sudu kelapa sawit sehari..” (sila rujuk di sini) Menteri Industri Utama, Teresa Kok hari ini menjelaskan maksud pesanan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang meminta rakyat Malaysia agar meminum sesudu minyak sawit sehari. Teresa memberitahu bahawa Perdana Menteri menyeru rakyat Malaysia menjadi duta kepada produk minyak sawit negara terutamanya minyak sawit dara atau virgin yang sangat kaya dengan kandungan vitamin E.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Padan muka kerajaan penipu. Malaysia di malukan Jack Ma yg membawa kuntungan 1 billion kpd pelaburan Khazanah melalui Ali Baba Group nya di bawah pemerintahan DSNR tidak mahu ada kena mengena dan tidak mahu berurusan yg baru dgn kerajaan Pakatan Harapan Malaysia. Jack Ma juga berkata bagi pihak kerajaan China. Perjumpaan antara Jack Ma dan Tokong serta Tony Puaka di Hong Kong gagal mengubah pendirian Jack Ma. Imej perasuah LGE di ketahui nya , malah dakwaan terhadap DSNR pun di fahami oleh nya sebagai agenda politik. Berapa bulan lalu putera Saudi juga nembatalkan lawatan nya tanpa alasan walau sudah di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Sesiapa yang buat perjanjian dengan Dr. Mahathir mesti akan kena tipu Mei 2017: Tun Mahathir menulis surat kepada Tan Sri Muhyiddin kononnya mencadang untuk membawa parti Bersatu keluar daripada PH. Jul 2017: Laporan mengatakan Nurul Izzah telah bergegas memujuk Dr. Mahathir di London supaya kekal dalam PH. 28 Jun 2017: “Sesiapa saja boleh bertaubat, menyokong dan bersama-sama agenda reformasi. Apabila saya lihat kembali apa yang Dr. Mahathir lakukan saya tidak boleh menolak sesiapa saja yang menyokong agenda reformasi kita. Kita haruslah berjiwa besar. Kita haruslah berfikiran terbuka.” -Nurul Izzah 7 Dec 2017: “Jangan benci Tun Mahathir, benci perbuatannya.” -Nurul Izzah… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

ALHAMDULILLAH ALLAH AZZAWAJALLA YELAH MAKBULKAN. DOA KO UMNOOLEH TGNIKAZIZ ALLAH TELAH MAKBULKAN. ALHAMDULILLAH, dengan PAS bersekali KO. ALHAMDULILLAH. AMIN!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dinda kat blog ini dah popular di puncak mercu
Bila ada yg tmpil, nk goda Irah..abg rsa sgt lucu
Dua tiga ekor tu, yng jenis nyah bapok bergincu
Tk kurang juga depa, atuk2 yg dah pun bercucu
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Sian btul dgn atuk TN ‘Tetamu Neraka’ tua toya
Konon nak goda Irah, dia nyamar ‘ank org kaya’
Tk sdar, dh dkt pintu kubur, buat prangai buaya
Tpi, abg tahu, Irah pasti sgt meluat dan meloya
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg free, 1 period sblm & 1 period slepas rehat
Smoga Irah kat US sana tu..sejahtera dan sihat
Si tua ‘Tetamu Neraka’ tu, abng paku dan pahat
Sbb dia tu kaki fitnah, perangai pula, trsgt jahat
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah, tadi 8:20-9:40 abg ada double period class
Kini abg free pulak, 2 period, smpai pkul seblas
Utk dinda, abg utskan slm & doa yg tulus ikhlas
Abg tau Irh sibuk..wrkh abg ini tk minta dibalas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

syah
Guest
syah

rasanya Tun kena clearkan bahawa anwar bukan next PM..rakyat dan pelabur pasti akan suka

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anwar terlalu tua untuk jadi PM, kata Mahathir

https://www.malaysiakini.com/news/337328

Geng Najib
Guest
Geng Najib

MUMBAI: Indian refiners have stopped buying Malaysian palm oil fearing New Delhi could curtail imports from Malaysia five traders told Reuters on Monday. India biggest buyer of Malaysian palm oil in 2019 lead to higher inventories and pressure palm oil prices This will surely help rival Indonesia in raising shipments to India India restricting imports Malaysian palm oil reaction to Dr M’s criticising New Delhi for Kashmir Now Indian buyers are preferring Indonesian shipments Malaysian oil palm imports would plunge from Nov as new contracts not being signed – Reuters Well its not too much. India bought only 3.9 Million… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Madey makin muda?…jalan pin dah sengat sebelah…

anonymous
Guest
anonymous

WTO juga telah menurunkan unjuran pertumbuhan perdagangan dunia dari 2.6% kpd 1.2% bagi tempoh April 2019 – Oktober 2019.

Katak katak puru bawah tempurong jgn menyemak komen bab ekonomi Malaysia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini bajet 2020 bukan 2019… Kalo tak paham jgn nak tunjuk pandai sangat..

anonymous
Guest
anonymous

mamat metafora flora fauna ilusi fantasi ni nyampok lak dah…….pi la main dgn pantun2 jiwang mantat hang tuh, naik loya dibuatnya

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

2 TAHUN SUDAH LEBIH DARI CUKUP BAGI SEORANG PEMIMPIN UNTUK BUKTIKAN KEHEBATAM DAN KEMAKMURAN NEGARA DI BAWAH TADBIR NYA…..KHALIFAH OMAR ABD AZIZ TELAH BUKTIKAN BELIAU PEMIMPIN HEBAT DENGAN PERINTAH NEGARA 2 TAHUN SAHAJA…..NEGARA BAWAHNYA MAJU DAN MAKMUR DIBERKATI TUHAN…… Majlis Peguam Pulak Bagi Arahan Pada Polis Jangan SOSMA LTTE ?…….. Majlis Peguam menggesa polis agar tidak melanjutkan penahanan mereka yang disyakit memiliki kaitan dengan Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) secara tidak perlu, mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma). Akta itu membenarkan penahanan tanpa bicara selama 28 hari. Dengan merujuk laporan media, Presiden Majlis Peguam Abdul Fareed Abdul Ghafoor… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU LIBATKAN KAFIR HARBI…[email protected]@MUNAFIK MELAYU JADI SETAN BISU…..CUBA SESAMA BANGSA SENDIRI MEREKA AKAN BUAT KECOH……. Guna bahan lucah tunjuk contoh Jawi memalukan – Razlan Tindakan MP Kluang Wong Shu Qi menggunakan bahan lucah bagi menunjukkan contoh bagaimana tulisan Jawi digunakan di luar skop agama Islam pada zaman dahulu memalukan penulisan seni khat itu, kata Anggota Majlis Tertinggi Umno, Mohd Razlan Rafii. “Apa yang dilakukan oleh MP Kluang adalah satu yang tidak bertanggungjawab terhadap negara, ada banyak contoh yang boleh diambil untuk menunjukkan DAP ikhlas dalam menyokong (pembelajaran tulisan Jawi). “Untuk menunjukkan contoh bahan penulisan dalam Jawi, ada banyak contoh perjanjian… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BENAR FIRMAN ALLAH…..KAFIR HARBI TAK AKAN RELA SEHINGGA MUSLIM JADI HAMBA MEREKA…….. PANASNYA HARI INI DAP Berdepan Krisis Keyakinan Kerana Isu Jawi, Akui Teo DAP sedang berdepan dengan krisis keyakinan akibat perdebatan mengenai pelaksanaan pengenalan tulisan Jawi dalam buku teks bahasa Melayu di sekolah Cina dan Tamil, akui setiausaha antarabangsa parti itu, Teo Nie Ching. Menurut laporan bertajuk “DAP menghadapi krisis keyakinan” – timbalan menteri pendidikan itu semasa diwawancara oleh akhbar Cina Oriental Daily – tidak menafikan bahawa parti berkenaan sedang melalui laluan yang kasar. Melangkah ke hadapan, Teo percaya bahawa adalah penting untuk mengadakan lebih banyak dialog dengan pihak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI TAK HABIS2 BAKAR PERKAUMAN…… Kit Siang urges action against Zakir …….DAP veteran Lim Kit Siang wants the authorities to take action against controversial preacher Zakir Naik for his remarks about Malaysian Hindus. The Iskandar Puteri MP said that Zakir has cast baseless aspersions on the Indian Malaysian community who have made great sacrifices and contributions to the building of present-day Malaysia. “Malaysian authorities should not allow foreigners to abuse their privileges of becoming a permanent resident to create inter-racial and inter-religious tension and conflict in the country,” Lim said in a statement Monday (Aug 12). In a speech… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDANG2 CIPTAAN MANUSIA TIDAK DAPAT CEGAH JENAYAH….. TENTERA ALMAHDI AKAN KEMBALIKAN DUNIA KEPADA KEADILAN DAN KEAMANAN….UNDILAH GS….. 3 Mesin ATM Diletupkan. RM300,000 Dilarikan. Lagi Gagal……. Tanjung Malim: Tiga mesin pengeluaran wan KOg automatik (ATM) di sebuah bank di Jalan Haji Mustaffa Raja Kamala, Muallim, dipercayai diletupkan oleh sekumpulan perompak, pagi ini. Difahamkan, ketiga-tiga mesin itu diletup menggunakan bahan letupan sebelum wang tunai dianggarkan RM300,000 dipercayai dilarikan. Pintu kaca hadapan bank berkenaan turut didapati pecah dan terdapat kesan tompokan darah dipercayai darah perompak akibat terkena kaca cermin terbabit. Ketua Polis Daerah Muallim, Superintendan Wan Kamarul Azran Wan Yusof bersama anggota polis… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BODOH LAH MEMBANDING ZAMAN KHALIFAH OMAR ABD AZIZ DENGAN ZAMAN SEKARANG.

TARAK CURI, ROMPAK, LANUN SIANG2 HARI, MASUK RM2.6 BILLION DALAM KOCEK ATAU AKAUN BANK SENDIRI (MACAM NAJIB AL JIBO BUAT) DI ZAMAN ITU.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AKIBAT KAFIR HARBI YANG SELALU API2KAN RASIS DAN AGAMA SERTA TIDAK MAHU TUNDUK KEPADA UNDANG2 NEGARA…… PLUS Sedia Beri Kerjasama Siasat Kemalangan Di Bangi KUALA LUMPUR – PLUS Malaysia Berhad bersedia memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa bagi menjalankan siasatan berhubung kes kemalangan yang berlaku berhampiran persimpangan Southville City, Bangi di sini, petang semalam. PLUS dalam kenyataan hari ini melahirkan rasa sedih dan kesal terhadap inisiden yang menyebabkan kehilangan nyawa seorang pengguna lebuh raya itu. Menurut pengendali konsesi lebuh raya itu, syarikat juga tidak akan berkompromi terhadap mana-mana pihak yang berkelakuan agresif dan membahayakan pengguna lebuh raya lain. “PLUS menasihatkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P = ISRAEL = ANTI ISLAM DAN PENGHUNI ASAL…….. DAP PP: Apa Punya Lanun Raa……. Hasil carian imej untuk bendera lanun….. Sampaikan Duit Tabung Derma Masjid Pun Kerajaan DAP Pulau Pinang Nak Sakau Ker? Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Ir Dr. Shaik Hussein Mydin membidas tindakan Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) yang memerah duit sumbangan masjid bagi memenuhi kantung tabung wakaf institusi tersebut… “10% duit sumbangan tabung masjid hak anak kariah pun MAIPP nak?”… “Carilah jalan lain untuk menambahkan tabung wakaf bukan dengan memerah duit sumbangan masjid yang perlu digunakan bagi tujuan mengimarahkan masjid dan kebajikan anak-anak kariah,” tegasnya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI SETIAP SAAT NAIKKAN DARJAH KEPANASAN…….MELAYU MUNGKIN ADA HAD KESABARAN…… Jangan Bertindak Ikut Emosi, Buruk Padahnya – Huzir KUALA LUMPUR: Orang ramai dinasihat tidak mengambil tindakan sendiri termasuk mencederakan serta merosakkan kenderaan pihak lain apabila timbul rasa tidak puas hati ketika berada di jalan raya. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ), Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed, berkata kebiasaannya tindakan seperti ini akan diambil jika berlakunya pertengkaran sehingga mengundang insiden buli di jalan raya yang berakhir dengan pergelutan. Beliau berkata, setiap kes buli jalan raya bermula dengan kesalahan trafik, namun akibat tidak berpuas hati dan mengambil tindakan sendiri maka kesalahan jalan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI ANTI APA SAJA BERBAU ISLAM….TAPI AKAN PERALAT UNTUK UMPAN MUNAFIK MELAYU……. HinaTulisan Jawi Tapi Tidak Malu Guna Untuk Poster Hari Raya…… Seorang pemimpin DAP menghina penggunaan khat Jawi sehingga mengumpamakan tulisan berkenaan seperti menyapu tahi lembu ke muka. Seorang lagi sentiasa istiqamah di dalam menentang penggunaan tulisan Jawi dalam korikulum Sekolah Jenis Kebangsaan. Namun, mereka mempunyai persamaan yang ketara. Di hadapan orang Islam sanggup menggunakan tulisan Jawi untuk poster ucap Selamat Hari Raya Aidil Adha. Pemimpin-pemimpin DAP semuanya hipokrit. Di hadapan penyokong Cina, mereka menghina tulisan Jawi. Lihatlah video di atas di mana tulisan Jawi dikatakan perantara novel… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA ALMAHDI AKAN KEMBALIKAN KEGEMILANGAN ISLAM…….. Hayati Kemeriahan Sejarah Lebuh Acheh Di PP -……… Hasil carian imej untuk masjid lebuh Aceh Pulau pinang Hayati Aidil Adha disebalik sejarah Lebuh Acheh KEMERIAHAN sambutan Hari Raya Haji atau Hari Raya Korban dalam konteks Pulau Pinang wajar membawa kita untuk mengimbau kemeriahan di Lebuh Acheh. Setiap tahun di musim haji sejak pertengahan kurun ke-19 hingga sekitar 1970-an adalah pesta syiar Islam yang sangat penting di Pulau Pinang. Lebuh Acheh merupakan tempat himpunan jemaah Haji daripada beberapa negeri iaitu Seberang Perai (dikenali Province Wellesley), Kedah, Perak Utara, Kelantan dan Siam. Bahkan pelabuhan Pulau Pinang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“KAFIR HARBI ANTI APA SAJA BERBAU ISLAM”?

TIDAK.

MUNGKIN APA SAJA BERBAU PAS.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu menghasut di 8:40 am, menimbulkan semula perkara yang dah lama berlaku, telah di siasat pihak berkuasa, menuduh rasis dsb nya.

Kamu perlu diawasi PDRM dan bila sesuai diheret ke mahkamah, di tuuduh di bawah Akta Hasutan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

YANG NYATA IA LAH NAJIB CURI RM2.6 BILLION DARI 1MDB. MASUK KE DALAM AKAUN BANK DIA.

SATU DUNIA SUDAH TAHU.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANGRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…
GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7%
..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15…..INI SEMUA BERLAKU SEJAK PH AMBIL ALIH PEMERINTAHAN NEGARA….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

APR 18 Eksklusif: Pendedahan Penipuan Kos ECRL? 1. Pengumuman YAB Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad bahawa projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) akan diteruskan dengan kos RM44 bilion menimbulkan seribu satu persoalan. 2. Sejak 2016, sebahagian pemimpin Pakatan menegaskan bahawa kos sebenar untuk projek ECRL (termasuk pembinaan Terowong Genting di Banjaran Titiwangsa) hanyalah sekitar RM27 bilion ke RM30 bilion sahaja, berbanding RM55 bilion yang ditandatangani bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. 3. Sebaliknya, ahli politik Pakatan menuduh bahawa RM30 bilion daripada kos projek ECRL yang asal (RM60 bilion) yang ditandatangani Najib adalah bertujuan untuk disalahguna bagi membayar hutang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah bagi abg ibaratnya sekuntum bunga seroja
Setiap hari..tak jemu-jemu, abg sirami dan baja
Dn akn abg puja blai siang, mlm, subuh & senja
Ok lah dinda, abg ni, dah mula nk gerak gi kerja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MASYARAKAT PERLU DISEDARKAN DENGAN KEFAHAMAN ISLAMIC ECONOMY SYSTEM VS CAPITALISME & SOSIALISM…..NEGARA YG AMALKAN CAPITALISME & SOCIALISTM AKAN SENDIRINYA GAGAL KERANA KEGAGALAN SISTEM TERSEBUT YG MEMANG DICIPTA UNTUK GAGAL….UNTUK ELAK KORUP PEMIMPIN BOLEH DICEGAH DENGAN HADKAN HANYA SEPENGGAL BERKUASA…… Gerakan LTTE di Terengganu? Suspek aktivis LTTE ditahan polis Di Kuala Terengganu masyarakat India tidak ramai dan di negeri Terengganu daripada 1.3 juta penduduk, 96% orang Islam. Baki 4% kaum Cina yang ramai. Tiada maklumat tentang LTTE di Terengganu. Walau bagaimanapun memang ada dalam makluman saya ada sebilangan pesalah SOSMA, POCA serta banduan kesalahan berat yang dibuang negeri dan ditempatkan di… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KEPALA BAPAK KAMU MENGATA “CAPITALISME & SOCIALISTM AKAN SENDIRINYA GAGAL”.

TAK PAYAH CAKAP LEBIH KPD YANG MENGARUT BEGITU.

BANGANG TAK SEDARKAN BAHAWA TIADA SISTEM LAIN YANG LEBIH BAIK, DI PRAKTIK LLEBIH BANYAK NEGARA DAN TAHAN LENIH LAMA DARI ITU.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mengarut ler Kerry Okspod mengata “kekaburan tentang peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim boleh menjejaskan keyakinan pelabur ke negara ini.”

Sebenar nya, sebalik nya pun boleh juga buat begitu. Sebab Pak Sheikh tak pernah jadi PM, takda pengalaman bertanggung jawab menarik pelaburan.

Lihat dari semburitan liwat nya, kot pelabur yang tertarik melabur jika dan bila dia jadi PM ialah yang dari negara2 Barat yang biasa exposed to gejala LBGTQ.

Pelabur2 Jepun dan China tidak.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Sejak ditunjukkan penumbuk oleh Tun dalam satu sidang PC, bang Non merasakan maruahnya telah tercabar teruk dan kesempatan untuk membalas dendam kunjung tiba dalam PC di parlimen tempoh hari tu. Fuuuh..terkedu dan terkejut king kong sampai Tun tunduk aje bila Bnag Non mengatakan Tun bersemangat satu macam sejak balik dari kongres baruah..KMM tu. Malah api telah disiram dengan petrol bila Mat Syabu tumpang semangkuk memperli Tun….sambil ketawa terbahak2. Macam mana lah Bang Non tak marah dan kexewa yang amat sangat bila Tun tegaskan di NY bahawa dia akan terus memegang jawatan PM hingga PRU15 dan selepas itu, akan menyerahkan pada… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama memang lah tak lepaskan peluang membatu apikan Pak Sheikh.

Sebab Najib sudah kojol sejak terguling di Pru14. Hampir tiada siapa cakap pasal Najib sekarang. Walau pun Tok Garu Hadi Bawang dah ikrar “bekerjasama”.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kling mabok todi lebih bijak dari khairy?…klng TN bangang bwrlagak bijak..

Liwat tu fitnah saja..ko kuat fitnah kerana ko kling mabuk tiodi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu boleh bodoh bangang berterusan, coba menegakkan benang basah.

Seluruh dunia sudah tau, Mat.

Basah benang tuh. Dibuat Pak Sheikh.

Ko coba ler rasa di belakang ko.

alliwati
Guest
alliwati

pok sheikh je yg kata fitnah..
masuk mahkamah takut kena soal siasat, dok blakang bontot loyar..
ape punte turr..
brani krana benar
takut krana mmg kaki semburit..

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah tk pndang cinta murahan brasas hrta bnda
Sawah atau ldang luas pun, Irah tk kan tergoda
Kerna, Irah nk yg pnuh dgn ilmu & iman di dada
Dan ciri2 lelaki yg sebegitu, cikgu muda itu ada
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Sejak madey angkat sumpah PM pelabor2 asing lari hingga ekonomi dan ringgit menjunam sampai sekarang…satu sebabnye madey sudah terkenal kayakan kroni dan anak branak…

Madey sudah habiskan berpuluh juta wang kerajaan ke luar negara pujuk pelabor asing tapi hasilnye zero…

Bajet 2020 bajet defisit sebanyak 54 billion…lge umumkan kerajaan perlu pinjam lagi 135 billion untuk bayar hutang lama dan tampong defisit…jika harga minyak turun madey akan jual lagi aset…

Ekonomi negara dijangka berada hanya pada kadar 4.9% sahaja…

Penukaran PM perlu di buat segera untuk memulihkan ekonomi negara seblm bertambah parah…..

anonymous
Guest
anonymous

Guna fakta bro bukan auta
IMF telah menurunkan kadar pertumbuhan ekonomi dunia dari 3.9 kpd 3.2% untuk Julai 2018 – Julai 2019.

Go global bro. Dont just under ur tempurong ok.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko pakai fakta tahun 2019… 4.9% unjuran tahun 2020 untuk bajet 2020..

Kalo dah bodoh tak usah tunjuk pandai lah bro..

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Bang Non cakap, SOSMA tu terlalu keras..perlu dilembutkan sikit. Tap yang peliknya, masa menyemburit dulu..takde pulak lembut2..ganas semacam aje. 5 kaedah SOSMA lebih Lembut Seperti Saranan Bang Non yang boleh diambil perhatian oleh PDRM!!!! Bang Non berkata kaedah undang SOSMA terlalu keras, ini merujuk kepada penangkapan pengganas LTTE. Maksud Bang Non,undang-undang ini perlu dipinda dengan lebih lembut seperti di bawah ini sesuai dengan hasrat dia. 1. Polis perlu beri salam sebelum memberkas penjenayah 2. Polis perlu raikan penjenayah bukan menggari atau berkasar kepada penjenayah yang memberontak ketika ditangkap. 3. Polis perlu dengar dan berlembut dengan mana-mana pihak yang membantah ke… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Adrbukti ker yg ditangkap memang pengganas?…LTTE dah lama senyap…

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Memang tak deapat dinafikan seolah2 LTTE ni dah defunt berikutan dengan kematian pengasasnya, Prabhakaran tu..tapi hakikatnya ideologi pergerakan ni masih hidup dan subur dengan sokongan kewangan dan moral dari diaspora penyokong2nya di seluruh dunia…dan mereka ini lah yang gigih untuk memastikan intipati perjuangan terus hidup..termasuk lah dari penyokong2 di Msia, khususnya ADUN2 DAP tu. LTTE kini semakin bertapak kukuh melalui sokongan padu ahli2 politik, khususnya dari DAPigs yang merasakan ia adalah satu kewajipan bagi mereka kerana ia melibatkan bangsa tamil yang kononnya dilihat ditindas di Sri Langka. Malah satu ketika duku, Ceylonese congress of Malaya telah ditubuhkan semata2 untuk tujuan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalo sokong LTTE keling di benua india yg lebih sokong…keling di malaysia berapa ekor sangat yg kaya..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hah, Beruk Tua 70an ini berani keluar atas nama Geng Najib sekarang. Entah apakedarahnye.

Selalu nya takut buat begitu sebab sentiasa dibalun, ditibai dan dibantai.

Akan dibuat begitu berterusan sebab dia asyik menjilat Najib menggua berbagai nama, menuduh liar tanpa bukti, fakta atau punca2 maklumat yang boleh dipercayai.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Untuk makluman pembaca2 yang tak selalu masuk sini –

Pakcik Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

anonymous
Guest
anonymous

Kajian mendapati kesedaran dan kefahaman masyarakat perlu dipertingkatkan. Oleh itu, para ilmuwan dan agamawan serta institusi agama hendaklah memainkan peranan untuk menyampaikan ilmu dan menyemarakkan dakwah kepada golongan awam mengenai prinsip fiqh al-ta’ayush. Di samping itu, dakwah dan seruan kepada agama Islam wajar disebar luaskan kepada golongan bukan Islam agar mereka mendapat penjelasan dan tertarik dengan keindahan Islam. Semoga ia dapat memberi sumbangan idea dalam perbincangan fiqh al-ta’ayush di Malaysia.

Akhukum fillah,

Dato’ Seri Dr. Zulkifli bin Mohamad al-Bakri

Mufti Wilayah Persekutuan

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tapi apa yang anda semua buat? Baca ini: MANA PERGINYA DUIT ZAKAT??? Astro Oasis telah menampilkan Datuk Dr. Mohd Asri Zainul Abidin, Mufti Perlis untuk bercakap secara terus terang kelemahan pendekatan Islam di negara ini. Beliau mencabar penggunaan wang zakat yang terhimpun beratus juta ringgit tetapi tidak dapat diuruskan secara lebih efektif. Beliau berkata, “Tidak sahaja orang yang tidak membayar zakat berdosa tetapi orang yang tidak menjalankan pengurusan zakat dengan sempurna juga adalah berdosa”. Beliau bertanya kenapakah wang zakat hanya mesti diberikan kepada pelajar-pelajar jurusan agama, kepada pelajar-pelajar yang hendak ke Azhar Universiti atau mereka yang hendak pergi belajar agama… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dan ini –

Saya pernah pergi kaunter zakat johor Bahru.
Memang perlukan duit masa tu…

Saya tanya siapa yg layak. Orang di situ kata….
Kita berikan saudara2 dan kita2 dgn senyum sinis….

I wa so shocked

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dan ini –

Banyak lagi yg perlu di ubah, salain dari wang zakat … wang derma ka mesjid2 dan ka surau2 pun perlu di pantau.

Tapi siapa yg bole pantau dengan baik cos Jabatan Agama sendiri pun lintang pukang…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

APA KAH KORANG YANG BERAGAMAWAN BUAT?

COBA JAWAB.

anonymous
Guest
anonymous

Ketika menjelaskan ayat “وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُم مَّوَدَّةً لِّلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ ٱلَّذِينَ قَالُوٓا۟ إِنَّا نَصَـٰرَىٰ ۚ”, Sheikh al-Maraghi menyebut bahawa yang paling hampir menzahirkan kecintaan kepada orang Islam adalah kaum Nasara. Sesungguhnya Nabi SAW melihat orang Nasara di Habsyah adalah orang yang paling banyak mempertahankan orang Muhajirin ketika awal-awal zaman Islam yang mana datang dari Mekah menuju ke Habsyah.” (Lihat Tafsir al-Maraghi, 7/5)

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KETAKUTAN PELABUR2 DISEBABKAN TOKONG DAN MAT SYABU SYIAH….YG MENGGAMBARKAN NEGARA INI TERUK DGN HUTANG DAN JET2 YG TAK BOLEH TERBANG….KETIKA SEBAIK SHJ PRU14….JIKA BAPOK AMBIL ALIH BERANIKAH BAPOK PECAT 2 ORANG ITU?.. …TIDAK DINAFIKAN DASAR GADOH DGN NEGARA LUAR JUGA MELIBATKAN BAPAK….JIKA BAPOK NEGARAWAN SEJATI KENAPA TIDAK DITEGUR SIKAP BEGITU.?…KENAPA BAPOK PILIH JADI SYAITAN BISU?….NASI SUDAH JADI BUBUR….APA BAPOK BOLEH BUAT UNTUK PULIHKAN KEADAAN?….. Belanjawan 2020 Banyak Kelemahan……. Zahida Zarik Khan, Ketua Pergerakan Puteri Umno Malaysia Adakah pihak kerajaan yakin yang mereka akan memperolehi RM300 billion untuk membiayai Belanjawan 2020 yang dibentangkan pada hari jumaat yang lepas di Parlimen? Nampaknya… Read more »

anak orang kaya
Guest
anak orang kaya

ADIK IRAH YANG ABANG DAMBAKAN

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼💐🌸
tersangat teringin hendak temu
irah sidara jawa rumpun Melayu
berilah abang ruang di hati mu
untuk adik irah abang”Ilove you”

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌺🌻💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼💐🌸
AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN AMIN
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

Usah atuk lagak siakap..kalau diri tu anak puyu
Sedarlah atuk hanya bilis, nk brlagak jdi ikan yu
Kini..dgn Irah..atuk nyamar jdi org muda mrayu
Tapi Irah tak mau, munafiq & tua punya Melayu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

SUARA PEJUANG AGAMA,BANGSA DAN NEGARA
Guest
SUARA PEJUANG AGAMA,BANGSA DAN NEGARA

MANA SI KEJORA NI?

AYOH PASANG KUDA-KUDA

ATAU SUDAH LARA MERANA ! DEK POMPUAN CUMA?

ATAU SUDAH LARI TERUS?

AHHHHHHH……SI LEMBUT OVER ACTING!

SUARA PEJUANG AGAMA,BANGSA DAN NEGARA
Guest
SUARA PEJUANG AGAMA,BANGSA DAN NEGARA

INI JAWAPANNYA KJ,JUGA PARA PELABOR

TUN AKAN JADI PM SEHINGGA PRU 15

KAMI RAKYAT MALAYSIA PERLUKAN TUN UNTUK TEMPOH INI

TUN BOLEH!!!!

APA LAGI YANG ANDA MAHU?

BOLEH!

DATANGLAH MELABOR SEGERA!

irkiz
Guest
irkiz

budin mangkok hayun, kalau ada orang sokong anwar jadi PM dia puji. kalau ada orang sokong tun jadi PM, budin kata mengampu. hadi awang, tengku razali. dan banyak lagi yang sokong tun jadi PM. hati tidak ikhlas. seorang yang beragama islam hati kena ikhlas

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dalam politik bukan sentiasa boleh ikhlas.

Tanya lah pemimpin2 yang aktif dalam politik jika mereka mahu jadi PM, lihat berapa orang yang jawab nak.

Ada Comedy Series di BBC yang mengata politikus selalu mengata yang di sebalik aapa yang depa sebenarnya mahu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BETINA KOYAK ADALAH SEORANG BERFAHAMAN SOSIALIST…..KITA BOLEH AGAK KEKERASAN DAN KEKEJAMAN SEORANG BERFAHAMAN COMMUNISM….. Kami akan lawan, kata Umno pada SPRM……. Lebih 40 pemimpin Umno yang diarah mengembalikan dana yang diterima daripada Najib Razak sebelum ini bertekad untuk tidak akan tunduk kepada arahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) itu. Bekas pengerusi Felda, Shahrir Samad, berkata dengan sikap yang begitu mereka juga bersedia berdepan dengan sebarang tindakan balas SPRM, termasuk didakwa di mahkamah. “Kami tak akan terima tawaran ini, kalau mereka proses untuk mendakwa, dakwahlah. “Kami akan lawan, kami akan tuntut hak kami,” katanya pada sidang media di Pusat Dagangan Dunia… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ORANG GILA BILA MENGATA BOSS SPRM SEORANG BERFAHAMAN SOSIALIST sebab Lebih 40 pemimpin Umno diarah mengembalikan dana yang diterima daripada Najib dari wang rakyat yang di curi nya dari 1MDB.

DIA MEMANG SELALU GILA. BIARKAN LAH. LEBIH RAMAI ORANG MENGETAWAKAN UMNO DAN PAS.