BELANJAWAN YANG SEPI….

Petang ini, Menteri Kewangan, Lim Guan Eng akan membentangkan Belanjawan 2020 di Parlimen.

Tetapi, tidak seperti tahun-tahun sebelumnya, baik ketika era BN atau ketika Guan Eng buat pertama kali membentangkan belanjawan PH tahun lalu, tahun ini semuanya nampak sepi sesepi-sepinya.

Baik di pihak kerajaan, swasta, pegawai kerajaan, orang awam dan masyarakat umum, hampir tidak ada yang membicarakan tentang harapan atau permintaan tentang Belanjawan 2020 kali ini.

Apakah dalam keadaan ekonomi suram ketika ini, rakyat jadi tak berminat lagi kepada belanjawan?

Di pihak menteri sendiri, hanya satu dua orang saja yang bercakap tentang belanjawan dan permintaan kementerian yang diharap akan ditunaikan oleh Menteri Kewangan.

Riuh rendah tentang harapan kepada bonus hampir tidak kedengaran, malah dialog belanjawan yang bertujuan mendapat input pelbagai sektor barangkali sudah pun tinggal kenangan.

Di media sosial pula, hanya bermula pagi ini baru ada terlihat posting-posting berkaitan belanjawan, manakala hari-hari sebelumnya lebih dipenuhi dengan perkara-perkara yang lain.

Apa sebenarnya harapan rakyat kepada belanjawan kali ini?

Pembentangan belanjawan adalah berkait rapat dengan pengurusan serta hala tuju kerajaan serta kehidupan rakyat seluruhnya pada tahun yang mendatang.

Jika positif dan banyak benda-benda baik yang diumumkan, kesimpulan mudahnya ialah kerajaan dalam keadaan baik dan mampu memberikan yang terbaik kepada rakyat.

Sebab itu, tahun demi tahun sebelum ini, hari pembentangan belanjawan adalah dinanti-nantikan oleh semua orang dan ramai yang tidak mahu terlepas peluang menontonnya secara langsung melalui kaca TV.

Namun, nampaknya tidak lagi pada tahun ini. Ramai yang sudah tidak berminat, bukan saja memperkata dan menonton siaran langsungnya, malah mengambil tahu pun tidak mahu lagi.

Lebih mengejutkan, wakil GPS Sarawak pula mengumumkan mereka tidak akan menghadiri pembentangan belanjawan petang ini.

Apa sudah jadi?

Apakah rakyat semakin putus harapan kepada kerajaan pimpinan Tun Mahathir Mohamad? (ShahbudinHusin 11/10/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 11 October 2019 — 12:31 pm

120
Leave a Reply

avatar
9 Comment authors
AnonymousMAHATHIRVSANWARTanpa Namaanonymousnajib bini rosmah Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Lantak pi lah belanjawan nak sepi ke nak mati
Bagi Kejora, ia tk lagi mmbawa besar pnya erti
Sbb ada suatu yg jauh lbih berharga, sbg ganti
Iaitu..utsn wrkh bingkisan msra, dari buah hati
๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
anon pnyamun tua tu, sebnarnya, dh tak waras
Asyik2 dia ulang2 psal Irah cakap pokok beras
Hujah tak ada pun, harap gebang sja dia deras
Dia spt atuk ‘Ttemu Nraka’ mslah kote tk keras
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

POSTING2 LEPAS KAMI MENGATAKAN BAHAWA NEGARA INI MENUJU KEHANCURAN DI BAWAH PH…..DENGAN PELBAGAI FAHAM EKSTRIM….BANGSAT DAN SESAT…SEMUANYA KINI TERBUKTI…… Bahaya dan menakutkan jika parti dominan di Putrajaya dipimpin pengganas: Isma …… TUDUH MELAYU RASIS, RUPA-RUPANYA CARA MEREKA ALIH PANDANGAN SAJA BANGIโ€“ Gerakan Islam utama, Ikatan Muslimin Malaysia (Isma) yakin amat merbahaya dan menakutkan apabila parti pemerintah yang dominan di Putraya, DAP dianggotai dan dipimpin oleh mereka yang mempunyai hubungan dengan pengganas, Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE). Amir Isma, Ustaz Abdullah Zaik Abd Rahman berkata, lebih berbahaya lagi sekiranya mereka menganut fahaman atau ideologi keganasan yang mungkin menjadi sikap mereka ketika… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budin kata “keadaan ekonomi suram ketika ini”.

Tapi dia tak kasi bukti, fakta, data atau punca malumat pun. Bunyi macam tuduh liar saja.

“Apakah rakyat semakin putus harapan kepada kerajaan pimpinan Tun Mahathir,” tanya Budin.

Memang lah Budin nakkan idola dia Pak Sheikh Anwar cepat jadi PM.

Tapi nak buat camna, Pak Sheikh tak boleh jadi PM sebab dia peliwat di negara Islam, banduan 2 kali, tambah pulak Anwar terlalu tua untuk jadi PM, kata Mahathir – https://www.malaysiakini.com/news/337328

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Budin kata “belanjawan PH .. tahun ini semuanya nampak sepi sesepi-sepinya.”

Dia geram tak dapat lihat beruk dan monyet melompat lompat di sana sini.

Depa semua dah jangka akan dapat makan pisang sedap sedap dari belanjawan tuh, apa nak hingaq lagi. Hanya lotong puak Najib dan lain2 pembangkang yang ada dok keriau spt Budin nih.

anonymous
Guest
anonymous

juragan woiii!!! ikan bedukang banyak nih, mai lah memukat kat sini

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Brulang-ulang bca, wrkh Irh..mmg amt syahdu
Apa yg trsmbunyi, dlm hati Irah..Kjora dpt hidu
‘eh ..knpe ni mate irh berair’ mnggambar rindu
Dlm hati Kjora ini tk dpt nk cerita sebak sendu
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sir Abang Mga Abg sses Irh kat sni bse je, thks kene doakan irh,rjn nye abg hntar bga kat Irh, sian abg,abgkan sbok ngajar lucunye irh rmai yg sbut nma irh mcm irh ni artis pula ha ha bsala dnia pltcsโ€ฆ hbis kliah siang td irh mkn2 ngan adk jnior yr 1 pmpuan dia ckp asl kdah,org pndng,ank ptani dia ckp ,skrg mase msin ptong pkk bras kalu mse gni,kcil dlu ,dia trun swah tngkap ikn dlm lpak-lpak air,ikn byak dia ckp 1 kli lntah ggit,trik x nk tnggal,dia lri blik rmah ngis2 lucunye cite,smpai kmi ktawe… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Kejora peduli apa..kalau blnjawan, nak jdi sepi
Ikut sukalah, apa yg nk dibuat itu menteri DAP
Samalah dgn Irah, hal politik dh ditolak ke tepi
Yg penting kami kini dah sama2 dibuai mimpi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

anonymous
Guest
anonymous

wei, mari ptong pokok bras di sawah bras, mari mari mari wei, wei mari mari, irah, irah mari pegi swah bras cepat!

ptong pkk bras di sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi = mbok todi = kena grudi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

anonymous
Guest
anonymous

Kalo sume pencacai pasumno mcm Kejora nih, memang dlm MIMPI je la korang dpt perintah Mesia semula. Mimpi le bebanyok korang yerrr……

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TEMAN SOKONG BEBENOR APA YANG DIKATA.

anonymous
Guest
anonymous

Baris akhir ko tu SANGAT2 win lah Kejora. Teruskan BERMIMPI ok……..

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey ditinggalkan kroni? Kroni tak dapat kontrak? Kisah komedi sedih oleh Madey si kaki tipu DKK. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib di tinggalkan majoriti rakyat di Pru14.

Juga kroninya Hadi.

Pk Sheikh masih juga belum dapat kroni naikkan dia ke jawatan tinggi.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

anonymous (small a) Kah kaahh kaaahhh sama orang nya dengan Anonymous (huruf besar A)?

Yang tak reti beza padi dengan beras itu dah gila.

anonymous
Guest
anonymous

Ngko pun seghope TN 8:24am….., mcm Kejora jugak. Sokong membuta tuli idola masing masing. Yg salah tetap salah tak kira org kerjaan ato pembangkang. Aku a , Kejora A , bunyi sama la…. tapi rupa beza tau!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Aku a , Kejora A ? Ape ker nama nyer, Mat?

Kamu menuduh liar ajer. Tarak contoh pun di beri pasai “membuta tuli”.

Memang ler puak korang tak reti communicate.

Itu pasai lebor di Pru14. Gitu juga di Pru15.

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 9:03 am,

Atuk ‘Ttamu Nraka’ IQ zero, krja bancoh simen
Komen tiada hujah..skdar nak cetus sentimen
Dia dah mati pucok, tk mmpu lagi nk beromen
Mmg buat malu jer, atuk biol ni jadi cai gomen
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Atuk Geng Najib bukan saja IQ zero, otak di peuh tahi. Kuning, tapi tahi. Itu pasai busuk tiap kali dia bukak mulut.

Dia sua bontt dia aku tak mahu, dia geram, kata mati pucuk.

Dia asyik menjilat Najib ajer, lagi satu sebab bikin mulut dia busuk bila bukaki ajer.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Coba ler ko buktikan ko tak “membuta tuli dengan idola” kamu, Mat. Kasi lah contoh. Aku nak tengok ko membuta separuh ajer, tak tuli.

Tapi aku rasa kau membuta setiap hari tak membalun idola kau langsung.

Sebab yang cakap mcm ko ini biasa nya auta tak habis2, coba tunjuk on he moral high ground tapi bergelumang dengan tahi lebihbteruk dari Mat semburit.

anonymous
Guest
anonymous

wei, mari ptong bras di sawah bras, mari mari mari wei, wei mari mari

ptong pkk bras di sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi = mbok todi = kena grudi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Atuk tua ‘Tetamu Neraka’, dah mula nk mroyan
Membebel ler dia jap lgi, serupa nenek kbayan
Buat smntara..abg biar dia dulu, blm nak layan
Nanti abg akan londeh si tua tu punya pakaian
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Ops..lupa lak..bunga2 utk Irah jer tau..
Utk atuk ‘Tetamu Neraka’ tu, abg nk bagi penampaq..๐Ÿ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Syok sendiri ler kamu mencipta mesej yang konon nya datang dari Irah, watak yang kamu sendiri cipta juga.

Teruskan selalu hingga kamu jadi gila.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kroni sampai mati anak cucu cicit harta tak habis. Sejak 80-an duduk menghisap cukai Rakyat. Sudah jadi boomers nak mati masih tamak haloba.

Berniaga apa tak pernah rugi sampai mati dan anak cucu cicit pun mampus sama masih untung tak pernah rugi?

Itulah berniaga cara Madey jaga kroni. Takkan rugi sampai mati hidup kembali. Perah cukai Rakyat tapi tak jaga Rakyat. Jaga cukong sampai mati. Berambuslah Madey. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sejak Hri Mlysia yg lalu, Kejora spt teraba-raba
Mrindui Irah..hati dihimpit gelisah, sayu & hiba
Nmun..tk sesia si dara Kejora puja dan damba
11 Okt 2019 jam 1:50 pm, wrkah penawar tiba
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Di blog ini penuh dengan komen2 Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama. Dia orang tua 70an tahun, takda kerja lain, hari2 di sini pagi petang siang malam.

Dia monopolize blog ini, sudah menjadi Resident Blogger of this blog.

Tapi usaha2 to disabuse his abuses akan diteruskan. Dengan itu juga kita oleh dapat entertainment on and out of the bloke.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P THE AXIS OF EVIL…. Woi Ramasamy! Ko Ingat Polis Tak Reti Procedure Ker Nak Tahan Bawah Sosma! -October 11, 2019 Pemimpin DAP mendakwa tujuh individu yang disyaki terlibat dengan kumpulan militan Harimau Pembebasan Tamil Ealam (LTTE) tidak sepatutnya ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah- Langkah Khas) 2012 (SOSMA). Ahli Jawatankuasa Tertinggi Pusat DAP yang juga Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, P Ramasamy berkata, tujuh individu itu sepatutnya dibawa ke mahkamah dan didakwa di atas apa-apa jenayah yang mungkin dilakukan mereka bukannya penahanan tanpa perbicaraan. “SOSMA membenarkan orang yang ditangkap ditahan sehingga 28 hari tanpa perbicaraan bagi tujuan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg mlm tdi, abg rasa sgt sukar mlelap mata
Mna lah tidaknya..dpt wrkah dr org yg tercinta
Kgmbiraan di hati ini, tk dpt dgmbar dgn kata2
Wrkah dari Irah nilainya melbihi intan permata
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Bila dpt wrkh Irah..hati ini, tersgt lapang & lega
Plbagai prsaan, suka, rindu, sayu & juga bngga
Mlm tdi tdur pun tk lelap asyik je kerap terjaga
Bgitu syahdu mimpi abg berada di tmn syurga
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

anonymous
Guest
anonymous

sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BELANJAWAN UNTUNGKAN TYCOONS KAPITALIS DAN MENYUSAHKAN RAKYAT…… Dulu orang asing hanya boleh beli rumah harga RM1juta ke atas. Sekarang Menteri Kewangan benarkan orang asing beli rumah harga RM600 ribu ke atas. Tiga kesannya. Pertama, lebih ramai orang asing akan membeli rumah di Malaysia, lebih lebih lagi bila ringgit murah dibandingkan dengan matawanga asing. Kedua, pemaju perumahan akan menaikkan harga rumah yang sekitar RM500 ribu โ€“ RM599 ribu ke RM600k untuk membolehkan mereka menjual kepada orang asing. Ketiga, pemaju akan lebih cenderung untuk membina rumah berharga RM600k ke atas sekali gus akan menaikan purata harga rumah di Malaysia. Bila pemaju perumahan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg ank kg yg hnya bermodal hati sbg senjata
Sdg Irah tu pula org bandar..anak org berharta
Nampak mcm, tak setaraf darjat, di antara kita
Tpi, andainya dinda pergi..ggurlah bunga cinta
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

GUGURNYA BUNGA CINTA-LAKSAMANA
Karaoke: https://youtu.be/pDeZV6u7YOk

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Izinkan aku, sayang
Menyentuh perasaan mu
Biar gelora cinta semalam

Izinkan aku, sayang
Merindui mu selalu
Biar bergetar naluri mu

Walau berkali kau membenci
Cinta ku takkan hilang
Himpunkan semua kemaafan
Dengarkan oh rintihan

Anonymous
Guest
Anonymous

Chorus:

Andainya kau pergi
Gugurlah bunga cinta
Terpadam mentari
Yang menyinar

Pulanglah oh sayang
Kau ku nanti penuh pasti
Rintihan kecundang
Untuk mu oh sayang

Ho-o-ho-ooo pulanglah sayang
Ho-o-ho-ooo pulanglah sayang
Ho-o-ho-ooo pulanglah sayang
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

anonymous
Guest
anonymous

sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GAYA BELANJAWAN TONG M YG SENTIASA RUGIKAN PERIBUMI DAN MENGAYAKAN CINA…… Belanjawan: PH Gagal Tunai Janji 30% Pembangunan Rakyat Serawak……. Kenyataan Media Mengenai Belanjawan 2020 Belanjawan2020 gagal menunaikan janji untuk Rakyat Sarawak Manifesto PH telah menjanjikan 30 peratus dana pembangunan 1.Belanjawan 2020 sedap didengar dan hanya indah pada bunyinya, namun ia sebenarnya gagal memenuhi janji manifesto Pakatan Harapan (PH), untuk rakyat Sarawak sendiri. 2. Dari segi peruntukan pembangunan misalannya, Sarawak menerima hanya RM4.4 bilion berbanding RM5.2 bilion untuk Sabah. Jumlah RM9.6 bilion untuk Sarawak dan Sabah ini hanya 17.1 peratus daripada jumlah dana pembangunan dalam Bajet 2020. 3. Manifesto PH… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BANGSA DAP JADIKAN MEREKA SUCI DI BAWAH PH…… Mujur bukan Dap jadi Menteri KDN oleh Mohd Puad Zarkashi MUJUR BUKAN BANGSA DAP JADI MENTERI KDN Tidak sama Bangsa Cina dengan โ€œBangsa DAPโ€. Bangsa DAP adalah spesis Lim Guan Eng dan ayahnya Lim Kit Siang. Seperangai dengan YB Rayer Jelutong, YB Paul Yong (suspek perogol/ADUN Tronoh), YB P Ramasamy (Prof samseng/penyokong LTTE) dan YB Dato Norhizam Hassan Baktee (Aku YB atau engkau YB). Kalau Bangsa DAP ini yang jadi Menteri Dalam Negeri, punah tanah keadilan dan rule of law di Malaysia. Habis orang lain dianggap penjenayah,. Bangsa DAP dianggap suci bersih… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BELANJAWAN KAPITALIS NAMANYA….UNTUNGKAN TYCOONS CINA YG KUASAI HARTANAH NEGARA…. IMMIGRANTS ASING YG DIBERI IC UTK MENGUNDI….. Warga asing kini dibenar miliki kondo RM600k ke atas…… BELANJAWAN 2020 | Kerajaan akan menurunkan nilai ambang bagi kondominium dan pangsapuri di kawasan bandar daripada RM1 juta kepada RM600 ribu pada tahun 2020 untuk pemilikan asing. Menteri Kewangan, Lim Guan Eng berkata ini bagi mengurangkan lambakan kondominium dan pangsapuri tidak terjual yang dianggarkan bernilai RM8.3 bilion pada suku kedua tahun 2019. “Kerajaan akan menurunkan nilai ambang bagi kondominium dan pangsapuri di kawasan bandar daripada RM1 juta kepada RM600,000 pada tahun 2020 untuk pemilikan asing,”… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Tadi, abg tertidur awal..kini abg bngun semula
Semoga Irah diberi sejahtera, oleh Allah Ta’ala
Teringt Irah mngalir airmata rasa sayu ler pula
Biarlah abg yg sdih gnti..Irah sdih, abg tak rela
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sini 3:30 am..rsanya 12:30 pm, tmpt mu puteri
Mungkin Irah kini, sudah nak makan tengahari
Trima ksih skali lagi..di atas wrkah yg Irah beri
Klu ada slah silap, abg mnta maaf ssun 10 jari
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

anonymous
Guest
anonymous

sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

syah
Guest
syah

ANWAR KATA SAYA ULANG HARGA MINYAK AKAN TURUN KALAU SAYA JADI PM..

HAHA……LAWAK ANWAR NI..MAJORITI RAKYAT TOLAK ANWAR SEBAGAI PM

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dia tak boleh jadi PM sebab dia peliwat dan banduan 2 kali.

Tun M pulak kata Anwar terlalu tua untuk jadi PM –

https://www.malaysiakini.com/news/337328

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Bajet Madey sudah bentang, Rakyat nak tahu bila Madey nak berambus? Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu berambus dulu ler.

Pigi ke longkang yang Najib Al Jibo diam sejak kena guling.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lihatlah, akan cinta Kejora-Irah punya pnangan
Trkedu le cai2, Kejora dpt wrkh bakal tunangan
Sekor demi sekor, dah cabut lari, cai2 bajingan
Dah habis, depa semua..lesap dari pandangan
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‹
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

anonymous
Guest
anonymous

sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg Kejora tk dpt lupakn, Irah yg jauh di mata
Tapi, terasa diri ini bagai di dalam dilema cinta
Kejora hnya ank kg..sdg si dia, ank org brharta
Cuma mngharap, kbenaran kata ‘cinta itu buta’
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

SUARA PEJUANG
Guest
SUARA PEJUANG

SIARAN LANGSUNG BAJET CINTA KAT BLOG BUDIN

PEMBENTANG : YB TUNJANG

PAKAIAN PEMBENTANG : TAK PAKAI BAJU…TELANJANG

STATUS : SITUA KEREPOT MASIH BUJANG

CEH!!!!TAK SELERA AKU NAK ULAS KAT BLOG NI

JOM BLAH!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suara Beruang,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Ki ki ki..AAM/AAN dah tukar jdi suara pejuang
Masih nak fitnah lagi ke, wahai si tua beruang?
Tak kan menyala api dgn minyak yg kau tuang
Lbh baik ler kau berzikir dgn masa yg terluang

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Ki ki ki..si tua beruang spt org tak abis sekolah
Tak kan tak ada langsung, hujah yg nak diolah?
Pejuang hapa ke benda mudah mnyerah kalah
Bru rintangan sikit jer pun, dia dah cabut belah
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

anonymous
Guest
anonymous

sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Tak tahu nk cerita bagai mana hati ini gembira
Ternyata, yg Irah tak pernah melupakan Kejora
Wlau sibuk, dia tetap mngutus bingkisn mesra
Jam 1:50 tgh hari tadi, tiba wrkah ke13 si dara
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Gembira di hati Kejora ini, mmg le tidak terperi
Mau tidaknya..terima warkah..dr Irah ku puteri
Warkah Irah baru je tiba tadi..jam 1:50 tgh hari
Tk henti Kejora ulang tatap, warkah si bidadari
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Di denai blantara kasih ini..Kejora terus berlari
Akan Kejora rempuhi..segala onak, ranjau duri
Tk kan henti, slagi tk jumpa, apa yg Kejora cari
Sekuntum bunga, utk dijadikan sbagai penyeri
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah citer dia ada adik angkt junior, org Pendang
Budak itu, katanya, ank org kg, brsawah bndang
Nnti hbis belajar, ke rumah dia Irah nk brtndang
Dh psti nnti..org Tunjang pun, turut mngundang
๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
11 Okt 2019 mnjadi Jumaat yg pnuh dgn berkat
Mungkin kerna Kejora sering brdmping malekat
Walau Kejora jauh di mata, di hati Irah sgt dekat
Dri Irah, Kejora terima utsn warkah tali pengikat
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SELANGOR PKR BAGI AIR PERCUMA TAPI DIAM2 DIA PAU CUKAI TANAH….DIA BAIL OUT AIR SELANGOR 10 KALI GANDA…..KINI TIBA MASA SUBSIDI DITARIK BALIK…. MUJUR BUKAN BANGSA DAP JADI MENTERI KDN Tidak sama Bangsa Cina dengan โ€œBangsa DAPโ€. Bangsa DAP adalah spesis Lim Guan Eng dan ayahnya Lim Kit Siang. Seperangai dengan YB Rayer Jelutong, YB Paul Yong (suspek perogol/ADUN Tronoh), YB P Ramasamy (Prof samseng/penyokong LTTE) dan YB Dato Norhizam Hassan Baktee (Aku YB atau engkau YB). Kalau Bangsa DAP ini yang jadi Menteri Dalam Negeri, punah tanah keadilan dan rule of law di Malaysia. Habis orang lain dianggap penjenayah,.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Adik bradik hairan, abg asyik snyum nmpak gigi
Mmg abg tk sngka lngsung, wrkh Irh nk dtg lagi
Ingatn Irah trhdap abg ini, abg sgt snjung tinggi
Tk tidurlah pula nmpk nya abg ni smpai ke pagi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

anonymous
Guest
anonymous

sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
anon pnyamun tua tu, mmg abg sngaja tk layan
Seronok abg tengok, si tua tu, cmburu meroyan
Dosa..mmg spt dah menjadi dia punya pakaian
Neraka lah nanti tempt baginya yg bersesuaian
๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ
Abg mmg tak mahu pedulikan dia..Irah ku intan
Keadaan dia tu, tak ubah nya monyet dlm hutan
Biarlah kalu dia terus nak buat perangai syaitan
Usah dipdulikan, dgn pnyamun tu pnya hasutan
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Nice to get to know you my cute dear sweetie
I hpe U gt alng well, wth th prog at th univrsity
I pray tht U’ll be successful in whtever activity
My love for U, in maths, I’d express as ‘infinity’
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Missing U away, I feel as if, life is null & empty
All the while..my soul, is with U..my dear cutie
Don’t worry, about those whose mind are dirty
I’ll always defend and protect you, it’s my duty
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Seminggu ini, cgu Kejora, pasti tersenyum lebar
Dari si dia tersayang, Kejora baru terima khabar
Rasa di hati.. gembira, sayu, rindu..penuh debar
Tak jumpa perkataan dlm kamus, utk digambar
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Nk dicerita kgmbiraan ini sukar dicari perktaan
Jam 1:50 tdi, Kejora trima wrkh, dr dara pujaan
Kini, diri terasa seperti hanyut, dibuai perasaan
Hanya Tuhan sj yg tahu, Kejora punya keadaan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kejora fahm, Irah sgt sibuk, dgn tugasn & kelas
Wrkh2 yg Kejora utus..tidk mngharap dia balas
Nmun, trhdap Kejora, dia ttp ada ingatan ikhlas
11 Okt 2019, 1:50 pm, tiba warkah Irah yg ke13
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

anonymous
Guest
anonymous

CEH KAH!!!!!KAH!!!!!!KAH!!!!!
KAH!!!!!!KAH!!!!!!KAH!!!!!!!!!

BILO ABEH NGAJI SI IROH TU NAK TAROBANG TINGGI KAH!!!!KAH!!!!!TINDAKAN YANG BABENOR TU ADIK IROH WEHH…TAROBANG!!TAROBANG!!!JANGAN TURUN KAT BONDANG NANTI ADO MEMERANG TUO NAK NGAP!!!!JANGAN KO TURUIN KAT TOBING SUNGAI..NANTI ADO BUAYO TUO UMOR 76..NGAP KO…TEROBANG!TAROBANG!!! IRAH OIIII..

BIOR BEBULU MAMORANG TUO @ BUAYO TUO

SIAPO MAKE CILI..DIA RASO WEHHH

KAH!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonymous
Guest
anonymous

DEN KATO KEK MEMERANG TUO @ BUAYO TUO ,JANGAN SAPE-SAPO KUTUIK DEN,SONYAP YE

LAGI PON MAMORANG @ BUAYO TU BOKAN NYE MANUSIO

SAPO-SAPO KUTUIK DEN, MEMANG SAH DIO MAMORANG TU!

KAH!!!!!!KAH!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!!!

KAH!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!!!

B..BLUP!!!!BLUP!!!

KAH!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!!!!KAH!!!!!!!!!!!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CHINESE TYCOONS LIVING OUTSIDE THE COUNTRY BRING IN IMMIGRANTS AND PROVIDED THEM IC TO VOTE…… EVANGELISTS RECEIVING FOREIGN FUND TO CONVERT MUSLIM TO CRISTIANITY…..SYIAH…ANTI HADITH,,,,SEMUA MEREKA DI BELAKANG BAPOK SKANDAL….INI LAH YG DI KATAKAN ANARCHIST….. Pakatan Harapan Is A Threat To Malaysiaโ€™s Security…….. No doubt organisations such as the IRA, PLO, ANC, etc., which at one time were considered terrorist organisations, have now become legal organisations. But organisations such as the LTTE, which officially has been disbanded, have actually gone underground and are now working through legitimate political parties, DAP being one of them. The security and intelligence agencies have… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SELANGOR DAN PP….. BWH PKR DAN DAP YG MULAKAN NAIKKAN KOS SARA HIDUP…..DENGAN NAIKKAN CUKAI TANAH BERGANDA ….YG SEBABKAN KESAN BERANTAI ….. AKHIRNYA KOS RUMAH MELAMBUNG…… 5 things you need to know about the Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE)…….. TWO DAP assemblymen, G Saminathan and P Gunasekaren were recently arrested for alleged links to the Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE). Here are five things you need to know about the Sri Lankan insurgent group. What is the LTTE? The LTTE, or more popularly known as the Tamil Tigers, is a separatist militant group that aims to establish an… Read more »

ApaNama
Guest
ApaNama

Selangor bawah PKR, nampak ok je.
Malaysia bawah PKR, sepatutnya ok jugak. sbb ape? pemimpin reformasi ori ๐Ÿ™‚

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU PH RELA DIPIJAK KEPALA OLEH BANGSA ASING….TAK SEDAR 14 HARI KOMUNIS PERINTAH RAMAI MELAYU DIBUNUH….. KOMUNIS HURU HARAKAN NEGARA 14 MEI RAMAI MELAYU DIBUNUH…..BIARKAN MEREKA TUBUH PARTI POLITIK DAN SEKOLAH VERNAKULAR….MENJADI API DALAM BARA….BILA2 MASA BOLEH MEMBAKAR….. Melayu dulu terbahagi kepada dua golongan……. Melayu dulu terbahagi kepada dua golongan. Golongan pertama, mereka golongan yang celik Al Quran. manakala golongan kedua, mereka buta Al Quran. Golongan Yang buta Al Quran inilah yang jadi para pemimpin negara. golongan yang celik Al Quran tersingkir dan tuduh penderhaka. Golongan buta Al Quran ini boleh setuju apa sahaja dengan kehendak orang China dan India.mereka… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU BAGI BAPOK SKANDAL JADI PM TENTU DIA TAK TANGKAP DAP RASIS TERRORIST KAN?….ITU LA BAPAK LEBIH BAIK KAN.?..KAN DAH KATA BANYAK KALI….TN DAJJAL PARTI KADOK MESTI SETUJU KAN?….WALAU APA PUN BAPAK MESTI DI BAWA KE MUKA PENGADILAN…SUPAYA SKANDAL BERTONG2 DAPAT DIHAKIMI RAKYAT….. DAP Tidak Harus Masuk Campur Urusan Polis…… October 11, 2019 …. Oleh Ab Jalil Backer Polis telah menangkap dua adun DAP di bawah SOSMA kerana disyaki mempunyai maklumat mengenai rancangan kumpulan pemberontak LTTE melakukan serangan ke atas kedutaaan Sri Lanka di Malaysia. Apa yang turut mengejutkan kita ialah kenyataan Menteri Kewangan, Lim Guan Eng, yang juga merupakan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PARTI RASIS …SESAMA INDIA SOKONG MENYOKONG PENGGANAS….TOKONG PROMOTE ANTI RASIS HANYA DIAM KELU…… If DAP not racist, then why its Chinese YBs quiet over โ€˜LTTEโ€™ arrests? Penangโ€™s forever bridesmaid-chief minister Ramasamy is as much disliked by some rival factions within the DAP as he is by the Malay right wing. The police arrest of Ramasamyโ€˜s two DAP Indian Yang Berhormat party colleagues yesterday on suspicion of possible terrorism activities has been likened to the Chinese saying that you must kill the chicken to scare the monkey. Its peribahasa Melayu equivalent is โ€˜pukul anak sindir menantuโ€™. Political scuttlebutt has it… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey PM yang gagal. Ide bajet sarapan pagi pun tunggang langgang nak copy paste RMT. Selepas Madey tersilap beri sokongan padu kepada kleptokrat dunia macam Jibby dan sekarang jaga kroni sendiri sampai mati. Apa agaknya Madey nak beri gula-gula kepada Rakyat? Bonus 2 setengah bulan gaji? Cukai-cukai baru lagi? Rakyat nak Madey berambus, bukan gula-gula Madey. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kroni kaya makin kaya. Semak untung kroni selepas tolak cukai, sekor-sekor dapat pulangan keuntungan berlipat ganda dan tak masuk akal. Akal semburit macam Madey boleh. Bajet Rakyat? Kahkahkah!

MUNIRAH MARYONO
Guest
MUNIRAH MARYONO

Salam Sir Abang Mga Abg sses Irh kat sni bse je, thks kene doakan irh,rjn nye abg hntar bga kat Irh, sian abg,abgkan sbok ngajar lucunye irh rmai yg sbut nma irh mcm irh ni artis pula ha ha bsala dnia pltcs… hbis kliah siang td irh mkn2 ngan adk jnior yr 1 pmpuan dia ckp asl kdah,org pndng,ank ptani dia ckp ,skrg mase msin ptong pkk bras kalu mse gni,kcil dlu ,dia trun swah tngkap ikn dlm lpak-lpak air,ikn byak dia ckp 1 kli lntah ggit,trik x nk tnggal,dia lri blik rmah ngis2 lucunye cite,smpai kmi ktawe org pndang2… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Alahai..rupa nya ada bingkisan, dr org trsayang
Abg tadi baru je balik dari masjid, sembahyang
Mmg lngsung abg tk sngka..wrkh Irh nk layang
Terubatlah jiwa abg yg spt org mabok kpayang
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Mmg lah dlm blog ini, Irah dah jadi amt popular
Prhubungan abg & Irah, mkin kian gah menular
Lumrh brcinta, rmai pndngki, puak buaya & ular
Tapi depa tu..sekor demi sekor abg siat & kelar
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
T.ksih Irh..kerna kat abg, Irh sudi mngutus brita
Irah sntiasa mncul dlm hdup ini..mimpi & nyata
Apalah sgt bunga2 tu..brbanding org yg dicinta
Gmbira dpt wrkh dr Irah, tk tau camne nk cerita
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Bagus lah Irah dpt adik angkt junior, anak ptani
Sekurang2nya, Irah dpt fahami, diri abg kat sini
Harta tak ada..hanya harapkan ilmu dan berani
Tapi, yg paling bertuah, dpt awek Irah yg cinoni
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kekadang trfikir..adakah abg ini org yg bertuah
Abg ini hanyalah anak ptani dari golong bawah
Sjk dr kcil, tmpt mainan abg di bendang sawah
Boleh ker nk bawa diri dlm keluarga yg mewah
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Pada diri abg ini..hanya hati & cinta yg abg ada
Sdg org yg dipuja, rupanya golongan org brada
Mmpu ke nnti ppit nk trbang sama dgn garuda
Tpi..abg tk sanggup utk nk brpisah dgn adinda
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Hati abg kini, dah mula gementar dan bergegar
Mmpukah abg nk cpai, bunga yg kmas brpagar
Puteri dewi ank peg tinggi koporat & saudagar
Sdg diri ini, hnya di swh bndang, asyik berlegar
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Hnya rasa kasih, mmbuat abg jdi perindu tegar
Tpi hati..mula gmentar & lutut spt rasa longgar
Anak pipit..dgn anak enggang udah terlanggar
Mmpu ke nnti fmli abg nk julang bnga mnggar
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
I feel lucky & proud to mt U, who’s cute & clever
To me..U’r my soul..flesh, blood, heart and liver
Missing U far awy I feel like having sick & fever
Thinking of the ‘mat saleh’..,I’ll tremble & shiver
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
I’ll alwys lv U all the way now, then and for ever
To forget Irah..definitely impossible..and never
It would be better, for me, to jump into the river
Or otherwise, in th burning flame, I’d jump over
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg kini, dah mula nak mengalir peluh keringat
Badan pun, dah mula rasa, mcm sejuk2 hangat
Irah ibarat tebuan sdg abg hnya ank penyengat
Namun..demi cinta. abg ttp kuatkan semangat
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Lucu juga citer adik angkt Irh, smpai abg ktawa
Wah best nya..ke Kedah nanti, Irah dia nk bawa
Tapi..akan ada undangan, yg jauh lbh istimewa
Jgn pulak Irah kata, ke Tunjang abg tak pelawa
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Best nya,..akn sampai ke Kdah..Irah ku nan ayu
Nanti boleh try mak abg masak gulai ikan puyu
Jgn kan masak lemak, ikan sepat dgn ubi kayu
Irah just mention.. I’ll prepare..anything for you
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Sini 5:00 pm..rsanya skitar 2:00 am, Irh di sana
Barngkali kini, Irah ku sayang dh pun tidur lena
Tidurlah intan, mimpikan tman syurga nirwana
Sabar lah mnanti, mahligai yang akan kita bina
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Wrkh dri Irah..bgaikan pujangga punya amanat
Irah tulis le pnjang mana pun, abg bca tk penat
Ia umpama pnyembuh, jiwa yg sdg parah tenat
Lgi pula, kisah cinta kita ini, ada ramai peminat
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg ini cikgu matematik, tetapi berjiwa penyair
Hari ni hati abg terasa semacam luluh dan cair
Begitu sayu..bila abg dgr, mata Irah meleleh air
Dpd kehilangn Irh, abg lbh rela nywa ini brakhir
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah..hri ni, abg ibarat org brniaga untng besar
Hati trsgt gembira, & hilang segala rasa gusar
Musuh2 pnjahat pun..abg dh terlupa nk sasar
Terlalu excited..hmpir lupa blm lagi solat asar
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Ntah kenapa..spt kebimbangan..dtg mnghimpit
Bgaikan, ‘antara dua darjat’, rasa diri abg trkepit
Sesuaikah nnti utk enggang trbng brsama pipit
Rumah Irh, bnglo bsar..rumah abg, tratak smpit
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ
Ntah ler Irah..mungkin sgalanya..Allah dah atur
DitemukanNya abg ni dgn anak seorang doktor
Bapa pula pegawai tinggi koporat punya sektor
Sdg diri ini, ank pswah, yg brmain lumpur kotor
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Tuhan psti tahu..apa yg diaturNya di alam maya
Dipertemukan abg, di sini..dgn anak orang kaya
Mungkin nak dikirim Nya..utk abg, sinar cahaya
Bgi mnrangi hdup ank ptani yg lemah tk brdaya
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Kekadang hati abg ini bagaikan dilanda dilema
Irh bsar dlm kemodenan, abg org kg cara lama
Mampukah pipit dgn enggang terbang brsama
Anak org kg ini..mahukah abh & mama terima?
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah mmbesar, dlm kemewahan, & kemodenan
Abg pula masa kecil, hidup dihimpit kmiskinan
Adakah ank kg serba dhaif ini org nk berkenan
Apakah abg, bakal jadi pungguk yg kempunan?
๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Spt langit dgn bumi..famili Irah & abg dibnding
Kami hanya tanduk & Irah umpamakan gading
Rasa segan, utk hntar keluarga abg berunding
Tak kekok kah nanti utk famili kita berganding
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
Ada juga tangis sendu dsbalik abg pnya ktawa
Rasa tak tau pula, mcm mana diri ini, nk dibwa
Brani ke abg nk brdpan Pk Yono, org kya Jawa
Tpi, khilangan Irah sama spt abg hilang nyawa
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

anonymous
Guest
anonymous

wei, mari ptong bras di sawah bras, mari mari mari wei, wei mari mari

ptong pkk bras di sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi = mbok todi = kena grudi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

anonymous
Guest
anonymous

mari kita potong pokok brasss ……. wei mari mari…….

ptong pkk bras di sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi = mbok todi = kena grudi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

anonymous
Guest
anonymous

ptong pkk bras di sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi = mbok todi = kena grudi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Karutan2 Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Termasuk mencipta nama dan komen konon nya dari MUNIRAH MARYONO.

Tujuan nya ha ya mengsabotaj blog Budin ini supaya pembaca tidak membincang blog pos nya.

Perlu ditibai dan dibantai Geng Najib yang sentiasa frust dan menyanyah sejak Najib di guling di P)ru14.

anonymous
Guest
anonymous

ptong pkk bras di sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = minachi = mbok todi = kena grudi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

juragang
Guest
juragang

Apa pon tohmahan Budin tntg 2020 pnye blanjwan
Aku ttp yakin, utk rakyat, PH berikan keistimewaan
Depa PH, tidak perlu ikut spt BN pnye pembawaan
Aptah lagi, spt si Irah tu, dgn mt slih dia mngawan?

Anonymous
Guest
Anonymous

Hoi juboqgang,

Lantak pi lah apa yng akan jadi dgn belanjawan
Cg Kejora peduli apa kalau pun nak sepi dewan
Tapi, kau jgn brtindak tk berakal seperti haiwan
Naper dngki sgt, bila dgn Kejora ni, Irah trtawan
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Biar lah secara bersantun budi, klu nk berlawan
Tapi, kau ni..dah sampai ke tahap sasau sawan
Smpai trgamak ko fitnahkan si Irah yg rupawan
Jgn ikut nfsu serakah, ingat sama dosa, kawan
๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kejora tak kesah kalau diri ini korang nak benci
Diri ini ttp brsabar wlau korang sering hina caci
Tpi..ksabarn blh hilang bila ko fitnah Irh yg suci
Kalu ada dekat, aku lenyek kau, jadi kueh kuaci
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

anonymous
Guest
anonymous

sawah bras kawin kueh kuaci = DNA balachi = Kejora + Irah = ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 3:04 pm,

Apa yg ko gelak sgt tu, wahai anon mabok todi
Usah kau nak persenda, cinta kami yang abadi
Mksud Irah, sawh bras tu sama ler sawah padi
Dia kt bndar JB kurng arif sbb sibuk dgn study

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Juboqgang,

Naper ko tak prnah rasa jemu, mngumpul dosa
Tak takut ker kau kt akhirat nanti balasan siksa
Risaulah pulak Kejora kalau Irah tu nanti terasa
Takut trganggu pula dia nnti, nak ambil periksa
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Juboqgang,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Nape dngki sgt, bila Kejora-Irah brmesra canda
Dgn fitnah kau itu, Kejora sikit pun tidak trgoda
Irah gadis lembut brhemah, pnuh iman di dada
Mustahil, gadis suci spt Irah akan terpalit noda
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Fitnah kau tu, Kejora tk prcya wlu sbsar kuman
Irah seorang gdis suci, yg pnuh dada dgn iman
Cg mt salih dia tolak krna nk Kejora sbg teman
Dia akn jadi bunga pnghias Kejora pnya taman
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
2 Ogos 2019..Kejora sdg dilanda sepi dan sayu
Tetiba jam 4:01 pm..dtg wrkah, dri Irah nan ayu
Irah tak terima, cgu mt salih cuba mmujuk rayu
Dia mmg tk nak cg mt salih sbb nk cgu Melayu
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sr Abang, gd lck tgh prg tu Cybr war.ha ha x de yg luke luke ht je bse,pltc kan Being in hgh schl in US hs lft bhnd swet mmries. Evn though the tngers hre a x rlgious bt thy a hghly edcted,wll edcated apprchble. emm,abang The US Eglish tcher is stll tsing Irh wth pssnate n prsing irh bty n mre..ha,,oh my god.hri2 antar wssap. Irh lyn ckit2 je,x nk lbh2.Mcm irh ckp ari 2,irh nk jjka mlayu.aaaaaa mlu irh nk ckp. Rye Hji dh dkt ni.Abg buat kban ke? Slmat rye.Mf kan irh. thks abang,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah, ahli psikologi, mmg sntiasa brterus terang
Dia cuba digoda, seekor cg mt salih memerang
Dilayan juga skit2 SMS, sbb ada kat tmpt orang
Tpi, dlm soal cinta & hati..Irah tk pernah curang
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mentaliti budak kecik si Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama nih.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Aku sokong apa juragang kata sepenuh nya.

BN sudah lingkup di Pru14. Kalau bagus belanjawan dan dasar depa memerintah, tak akan lingkup.

Sudah kena lingkup, bising menjerit ler. Macam budak kecik kena tarik mainan nya.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kerajaan PH bawah Madey tunjuk pokai depan Rakyat tetapi di belakang projek kroni sudah kekal sampai mati. Kroni Madey forever. Data kemiskinan 0.4% jadi 15%. Apa beza lagi PH dengan dahulu? Yang beza cuma kes Madey semburit. Kini PH ada Menteri Ekonomi Madey semburit. Pengundi PH rasa tertipu. Rasa hancing. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tidak sebangding langsung dengan Najib Al Jibo mencuri wang rakyat RM2.6 billion di 1MDB.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Rasa hancing?

Kamu dan gerombolan kamu sila lah minum banyak2 air kencing.