BERPOLITIK 24 JAM – DR. PUAD HENTAM HISHAMMUDDIN

Apabila ada orang kata, jangan main politik dalam masjid, sebenarnya orang yang berkata itulah yang main politik.

Maka apabila Hisham kata, cukup cukuplah berpolitik 24 jam, maka sebenarnya Hisham yang berpolitik 24 jam.

Sebenarnya Hishamuddin mahu menpertahankan kesucian Kongres Maruah Melayu (KMM) yang padanya melangkaui batas kepartian dan kaum.

Media minta komen saya. Ada baiknya saya komen bertulis. Terpulang kepada Hisham untuk menjawab balik.

Apa maksud Hisham main politik 24 jam? Pada orang politik layman, politik 24 jam bukan bermaksud sampai tinggal solat, tinggal rumah dan tinggal anak bini.

Main politik 24 jam bermaksud jangan tinggal kawasan, selalu balik kawasan, sanggup minum di warung, berjamaah di masjid, kalau dia ahli Parlimen maka selalu menghadiri Parlimen, aktif berbahas dan bertanya soalan.

Mungkin maksud Hisham “cukup cukuplah berpolitik 24 jam” itu ialah, kurangkan politiking. Kalau begitu, apakah Hisham bersih daripada politiking?

Penganjuran KMM adalah politiking. Kehadiran Tun M memberi amanat adalah politiking. Penglibatan Hamzah Zainuddin dan tajaan duit poket dan bas percuma adalah politiking

Kalau bukan politiking sudah tentu Anwar akan dijemput awal dan Muhyiddin akan turut hadir. Anwar dalam satu rakaman video di rumahnya mendakwa KMM adalah “sandiwara politik”.

Kalau bukan politiking sudah tentu KMM tidak akan mendapat reaksi negatif selepas penganjurannya dan tidak ada laporan Polis terhadapnya.

Tun M kata, dia tidak dengar pun Prof Zainal Keling selaku Ketua Eksekutif Sekretariat KMM menyatakan Malaysia adalah Tanah Melayu. “Malay” itu Melayu dan “sia” itu dalam bahasa Yunani maksudnya pulau atau kepulauan.

Mustahil, tidak ada SB atau pegawai Strategic Communication PM yang melaporkan apa yang terjadi dalam bengkel sebelum beliau sampai untuk menyampaikan amanat.

Kenapa Tun M tidak kata, ye betul, ini memang tanah Melayu. Tema kongres itu pun “Tanah Ku”. Sebenarnya Tun berpolitiking.

Sekarang semua meyakini resolusi kongres menjadi retorik politik. Kerana ia mangsa politiking Tun M.

Tun M tidak memperdulikn pun resolusi Kongres yang sudah dibengkelkan lebih awal? Ada kluster yang berbengkel pada 23-24 September.

Apakah Tun M tidak baca resolusi Kongres? Sedangkan dia sudah diberi taklimat lebih awal oleh geng Hamzah Zainuddin bahawa Kongres itu ada empat kluster.

Dia sudah diberitahu bahawa satu daripada kluster tersebut akan buat ketetapan untuk menghapuskan SJKC dan SJKT menjelang tahun 2026.

Maka siapa guna siapa sebenarnya. Siapa yang politiking. Siapa yang main politik 24 jam

Membuat keputusan sendiri dan tidak ikut jamaah juga adalah politiking. Tindak tanduk yang mengelirukan ahli di bawah juga politiking.

Maka siapa yang sepatutnya berhenti main politik 24 jam?

Dr. Puad Zarkashi

Ahli MT UMNO.

10 Oktober 2019.

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 10 October 2019 — 9:46 pm
Subscribe
Notify of
guest
51 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 1:53 pm

BUKTI TERPAMPANG PH MEMANG PARTI DAJJAL……SOKONG LE LAGI….TAK TAKUT KE MASUK NERAKA….. Penahanan 2 Adun DAP, ‘satu pembaziran masa’? …… PARTI Islam Se-Malaysia (PAS) menempelak sikap Charles Santiago yang menyifatkan penahanan polis terhadap dua Adun DAP satu pembaziran masa. Biarkan pasukan polis menjalankan tugas mereka dengan baik tanpa diganggu oleh mana-mana pihak. Sudah pasti penahanan tersebut dibuat setelah mendapat banyak maklumat yang kukuh berkaitan penglibatan mereka dengan LTTE. PAS telah menyuarakan pendirian sebelum ini supaya pihak polis menyiasat Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, P. Ramasamy (DAP) kerana banyak gambarnya dilihat bersama dengan pemimpin utama organisasi pengganas LTTE. Kerajaan Malaysia… Read more »

Aimo
Aimo
12 October 2019 5:10 am

Bodoh punya pas sesat.kenapa tidap rungkai permasalahan ini semasa pas berkepit bersama dap? Fikiran dangkal

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 11:11 am

GENG BIUL PH SESUAI SANGAT JADI PENGIKUT DAJJAL…. Rakyat Hilang KEPERCAYAAN Pada Kerajaan Dalam Banyak Perkara – MB Selangor…… October 11, 2019 Apakah yang dimaksudkan dengan ucapan Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari bahawa beliau percaya bahawa isu perkauman yang semakin hangat di negara ini sebenarnya dilatari oleh satu isu yang lebih besar iaitu kehilangan kepercayaan terhadap kerajaan. Katanya, beliau percaya, isu perkauman hanyalah menjadi “satu pelantar” kepada hilangnya kepercayaan dalam kalangan rakyat dalam banyak perkara, yang akhirnya mencetuskan suasana “gusar dan gundah gulana”. “Saya percaya, soal kehilangan kepercayaan inilah yang melatari. Dan dari mana datangnya motivasi itu? Sudah pasti dalam… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 12:06 pm

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

PENGIKUT DAJJAL, satu hal.

Tapi hang sendiri DAJJAL.

Dan ramai dalam parti PAS itu dajjal.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 10:42 am

TENTERA DAJJAL OTAK SEWEL….. Jangan Samakan Perjuangan Rakyat Palestin Dengan LTTE, ……… IPOH: Pandangan Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago yang mengatakan tindakan kumpulan Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) mempunyai persamaan dengan pejuang Palestin adalah tidak tepat dan perlu diperbetulkan. Situasi yang berlaku di Palestin adalah berbeza dengan Sri Lanka yang membabitkan pemberontakan. Di Palestin, rakyatnya memperjuangkan hak dan kedaulatan tanak air mereka yang dirampas oleh Israel dan bertindak mempertahankan diri daripada serangan ketenteraan rejim Zionis. Malahan, wilayah Gaza yang dimiliki Palestin turut menjadi sasaran oleh Israel dan serangan ketenteraan turut dilakukan kepada warga Palestin di sana. Memetik laporan BH… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 11:46 am

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

BODOH LER KAMU MEMIKIR ADA ORANG YANG Samakan Perjuangan Rakyat Palestin Dengan LTTE

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 10:16 am

BETUL LAH MACAM DAJJAL PARTI KADOK BERITAHU…..RAMAI DAJJAL DALAM PH…HANYA DAJJAL YG KENAL DAJJAL….. ‘Seorang suspek LTTE rancang serang kedutaan Sri Lanka’…….. Hariz Mohd Polis menjangkakan lebih ramai penyokong Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) akan ditangkap dan memberi amaran tiada tolak ansur terhadap pihak yang mengancam keselamatan negara. Ketua Penolong Pengarah Bahagian Counter Terrorism (E8) Cawangan Khas Bukit Aman Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata demikian ketika mengumumkan tujuh suspek yang mempunyai kaitan dengan LTTE ditahan dalam operasi di enam negeri antara jam sembilan pagi hingga dua petang. Antara yang ditahan ialah dua anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) dari Melaka… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 11:49 am

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

YANG NGAKU TAK KEBAL DAJJAL IIU LAH YANG PALING DAJJAL.

MACAM KAMU.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 10:08 am

PH BERGELUMANG DENGAN RAMAI DAJJAL…. MASALAH MELANGGAR NEGARA BERTIMBUN2 DAN BERTIMPA2….. Peguam PPBM Berang! – Sejak Bila Polis Lapor Hasil Siasatan Kat Menteri Kewangan?……. -October 11, 2019 TANGGUNGJAWAB LIM GUAN ENG SEBAGAI PEMIMPIN PARTI KOMPONEN KERAJAAN & MENTERI KEWANGAN UNTUK TIDAK MEMBERI PERSEPSI PERLANGGARAN PRINSIP KEDAULATAN UNDANG-UNDANG !! Wahai Rakyat Malaysia yang prihatin, AsSalamualaikum dan Salaam Sejahtera : 1. Tunjang utama yang menjadi dasar kepimpinan Kerajaan Malaysia di bawah PAKATAN HARAPAN adalah pematuhan kepada prinsip KEDAULATAN UNDANG-UNDANG (adherance to the RULE OF LAW). 2. Kepimpinan tertinggi Kerajaan Malaysia, TUN DR MAHATHIR sebagai Perdana Menteri, tidak pernah jemu-jemu mengingatkan kepada kesemua… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 11:56 am

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

ISTILAH DAJJAL PENUH DI MUKA ORANG PAS. TERUTAMA NYA KAMU.

DI BONTOT PUN ADA CAP DAJJAL. DICAP PAK SHEIKH SUATU MASA DULU.

Anonymous
Anonymous
11 October 2019 10:07 am

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸🌱🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini 10:00 am, rasanya kt US dh dkat nak senja
Abg mcm biasa lah, Jumaat kt Kedah tak kerja
Kjap tadi abg turun sawah tlng ayah tabur baja
Smoga dinda..dlm sjahtera slalu Irah ku manja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸🌱🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 9:57 am

SISTEM DAJJAL YG DISOKONG PUAK DAJJAL PH….. Penarafan FoodPanda menjunam kepada 1.1 bintang…….. Media Sosial 11 Okt: Penarafan pengguna terhadap aplikasi penghantaran makanan, FoodPanda di Google Play Store menjunam kepada 1.1 bintang , empat hari setelah kempen #UninstallFoodPanda dilancarkan oleh netizen. Untuk rekod, aplikasi tersebut sebelum ini mendapat penarafan 4.3 bintang. Hasil semakan Buletin TTKM di Google Play Store mendapati rata-rata pengguna yang memberikan ulasan pada penarafan 1 bintang menyatakan ketidak puasan hati mereka terhadap pengurusan FoodPanda yang didakwa tidak adil kepada penghantar mereka. Kempen membuang pemasanganan aplikasi Food Panda di telefon bimbit, #UninstallFoodPanda dimulakan netizen pada 8 Oktober sebagai… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 11:52 am

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

DAJJAL RAMAI DALAM PAS. SEBAB DAJJAL ITU SUATU ISTILAH ISLAM.

MENGIKUT ISLAM, DAJJAL KELUAR SEBELUM KIAMAT. TAPI DAJJAL PAS KELUAR LEBIH AWAL. BERLUMBA KE NERAKA.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 9:44 am

INI LAH DAJJAL YG DIMAKSUDKAN ORANG TU….PARTI KADOK DIA BERSUBAHAT SAKAN…..ANDA AKAN BERSAMA ORANG YG ANDA SUKA DI NERAKA….. Tahniah, PDRM Bongkar Dan Tangkap Pemimpin DAP Yang Terlibat Dengan Pengganas……… Tahniah kita ucapkan kepada PDRM kerana bertindak tegas menahan 2 orang pemimpin DAP peringkat negeri yang terlibat dengan pengganas LTTE… G. Saminathan, ADUN Gadek dari parti DAP, merangkap Exco Sumber Manusia Kerajaan Negeri Melaka, ditahan di pejabat beliau sendiri di Seri Negeri pada hari Khamis, 10 Oktober 2019… Beliau telah ditahan oleh Polis Anti Pengganas dari Bukit Aman kerana didapati terlibat dengan kumpulan pengganas LTTE, Sri Lanka… Dalam perkembangan yang… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 9:57 am

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

OLEH KERANA KAMU BUSUK SANGAT HATI, CELUPAR SANGAT MULUT, MUNGKIN KAMU YANG DI NERAKA.

Ma Hussin
Ma Hussin
11 October 2019 9:01 am

Hishamudin tidak berpolitik 24 jam tapi sebenarnya dia berbohong 48 jam kerana dia mengatakan KMM melampaui batasan kaum dan kepartian, hanya org yg pekak, bisu dan buta saja yg akam mempercayai kenyataan bohong hisamudin itu, nama KMM sajapun sudah org sudak tahu itu kongres khusus untuk org Melayu, apalagi penganjurnya pelampau kling yg berlagak jadi Melayu, matlamatmya pula konon utk mempertahankan maruah Melayu, jemputan pun hanya untuk Melayu, malah melayu Anwar yg memimpin parti politik pelbahai kaum pun tidak diundang, kalaupun nak percayapun kepada kenyataan bohong hisamudin itu berilah 0.00000001 peratus kerana kongres ini membenarkan kling menghadirinya malah menjadi penganjur… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 9:46 am
Reply to  Ma Hussin

Ini pun DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR mengguna istilah kling.

Police Cyber Unit perlu bertindak ke atas dia yang melanda landa menghasut ini, tangkap kerana melanggar Akta Hasutan

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 8:54 am

AGAKNYA YG DIMAKSUDKAN OLEH ORANG ITU DENGAN DAJJAL IALAH MENTERI2 BAHALOL PH…..TAK RETI KE ASET TU BUKAN SAHAJA TANAH….BANGUNAN YG DIJUAL TU DUK ATAS ANGIN KE..?….PAYAH LA MENTERI CINA NAK JADI KAKI BELIT MACAM MENTERI KELING…… Jual Lot Ruang dengan Jual Hotel….. Oktober 11, 2019 0 Mula-mula Guan Eng kata: “Para pemimpin pentadbiran lalu secara berterusan menuduh kerajaan PH menjual tanah dan aset kerajaan harus menghentikan dakwaan mereka yang tidak berasaskan fakta serta diakui bahawa ini merupakan satu amalan lazim kerajaan dianggotai mereka dahulu,” Lepas itu, dia kata bukti mereka tak jual aset ialah kerajaan PH tak pernah jual tanah… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 9:42 am

.DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

kamu menghasut, keluarkan perkataan Keling.

Police Cyber Unii di seru awasi kamu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 8:31 am

TIDAK KESAH LAH GAJAH TUA ATAU GAJAH NAK MAMPUS…..ADAKAH ANDA FIKIR JIKA BAPAK SKANDAL BERTONG2 TIDAK JOIN PARTI TONG SAMPAH PH…..BN AKAN TUMBANG?….. Sedih Utusan Melayu Henti Penerbitan……. Oktober 11, 2019 Dalam penerbitan terakhir Utusan Malaysia semalam (Rabu 9 Oktober 2019) tidak ada sebarang berita bahawa akhbar itu akan menghentikan operasinya pada hari ini. Format dan kandungannya masih biasa dengan tajuk utama pada halaman pertama Ganjaran Pemandu Berhemah yang menjadi berita utama juga bagi akhbar-akhbar lain. Berita tentang akan berakhirnya operasi Utusan Melayu sama ada semalam atau pada hari ini dilaporkan oleh TV Saluran 501. Ternyata pengakhiran operasinya berlaku sejak… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 9:39 am

BODOH BANGANG LAGI KAMU DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR –

MANA PH PARTI TONG SAMPAH? KAN DEPA MENANG PRU14, LINGKUPKAN HANGPA.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 8:22 am

ORANG ITU MASIH JUGA TIDAK MAHU TAKRIFKAN DAJJAL WALAUPUN BERNABIKAN GOOGLE…..AGAKNYA DAJJAL YG DIMAKSUDKAN IALAH PARTI KATAK YG BERSEKONGKOL DENGAN PENGGANAS LTTE…SAMPAI BERANI CABAR PERLEMBAGAAN NEGARA DAN PDRM….KAMI HANYALAH BERDAKWAH SUPAYA JANGAN SOKONG DAN UNDI PEMIMPIN ZALIM…GANJARAN PAHALA YG SANGAT BESAR DAN SYURGA MENANTI….INSYALLAH….. Isu LTTE: Ada usahasama sulit melibatkan Ramasamy, LTTE dan kerajaan Sri Lanka?……. Oktober 11, 2019 0 Baru sebentar tadi, saya terbaca satu liputan berita Free Malaysia Today (FMT) di mana Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, Ramasamy, dilihat seolah-olah mencabar pihak polis menahannya sambil membuat rujukan kepada penceramah bebas Dr Zakir Naik. Apa, Ramasamy pikir negara ini… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 8:31 am

AMAT BODOH BANGANG LER KAMU. KALAU TAK SETUJU DEFINISI DAJJAL GOOGLE KE APER, KASI LER KAMU PUNYA DEFINISI.

MENUDUH LIAR PULAK “CABAR PERLEMBAGAAN NEGARA DAN PDRM”. TAK BERI PENERANGAN PUN. ITU LAH DI KATA BODOH DAN BANGANG.

ApaNama
ApaNama
11 October 2019 8:10 am

Lihat dr sudut mana sekalipun, parti yg menang 13 kerusi drpd 2++ keseluruhan kerusi, tak layak diberi gelaran _gajah_ 🙂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 8:25 am
Reply to  ApaNama

Bukan dari segi jumlah kerusi, Mat.

Dari segi Umno Pas mengecut di suatu sudut.

Selagi Najib ada, kecut lah depa, asyik takut di balun cerita mencuri wang rakyat berbillion, pemimpin2 Pas dapat RM90 juta.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 8:06 am

AGAKNYA YANG DIMAKSUDKAN ORANG ITU DENGAN DAJJAL IALAH BAPAK SKANDAL BERTONG2……TAHU MENYAMUN JE….JUAL ASET2 NEGARA…BUAT TAIK HUTANG….TAK PANDAI BINA ASET NEGARA…..TAHU NAK JAGA KRONI2 DAN NAK KEKALKAN DINASTI DIA …..SAMPAI TERBELA WALAUPUN SUDAH MAMPUS….ORANG ITU SIBUK DGN RM2.6 B…..TAK LAMA LAGI SELESAILAH KES DIA BILA MAHKAMAH PUTUSKAN….TAPI RATUSAN BILLIONS TAK NAMPAK…..BILA NAK MASUK MAHKAMAH.?….. Jualan aset setahun PH lebih banyak dari masa pentadbiran saya ….. Jualan aset setahun PH banyak berbanding BN, kata Najib Najib Razak berkata sebanyak 12 aset Khazanah Nasional bernilai RM25.6 bilion dijual dalam setahun kerajaan Pakatan Harapan berbanding RM5 bilion sahaja dalam satu tahun pentadbirannya. “Maknanya… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 8:14 am

TAK SATU PUN FAKTA. KOMEN KAMU HANYA MENUDUH LIAR.

ITULAH DIGELAR DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR.

ApaNama
ApaNama
11 October 2019 8:06 am

mvsa bilang
“KEADAAN NEGARA SEKARANG….GAJAH SAMA GAJAH BERTARUNG PELANDUK MATI DI TENGAH2…”.
komen aku: PAS/UMNO izinkan dia jadi gajah 🙂

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 8:21 am
Reply to  ApaNama

UMNO PAS sudah kuyu, Najib mencuri wang rakyat di 1MDB bikin rakyat bencikan depa.

Maka PPBM pun jadi gajah lah.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
11 October 2019 7:21 am

ADA ORANG TAK HABIS DENGAN FIKIRAN TAK WARASNYA MENJERIT DAN BERTEMPIK…..DIA TETAP KERAS KEPALA APAKAH YANG DIMAKSUDKAN DENGAN DAJJAL….MUNGKIN ORANG ITU MAKSUDKAN PENGGANAS LTTE….TELAH KAMI NYATAKAN SEBELUM INI PH HANYALAH PARTI TONG SAMPAH….DI DALAMNYA PELBAGAI MAKHLUK PEROSAK DAN PARASITE…..ORANG ITU JUGA TAK HABIS SIBUK DGN 2.6B….KENAPA DIA NAFIKAN RATUSAN BILLIONS YG DILESAPKAN OLEH BAPAK SKANDAL BERTONG2…..KAMI SEDANG TUNGGU KEPUTUSAN MAHKAMAH UNTUK JIBENG….KAMI JUGA SEDANG TUNGGU BAPAK SKANDAL BERTONG2 DI DAKWA DI MAHKAMAH….. Tangkap Dr P Ramasamy. 1+20 Sebab. -Dr Mohd Khairuddin…….. SAYA menyambut baik tindakan pihak polis menahan Adun Seremban Jaya, YB P Gunasekaran dan Adun Gadek yang juga Ahli… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 7:33 am

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR SUDAH TERASA.

MULA BERKESAN KOMEN2 YANG MENDAJJALKAN DIA. WALAU PUN DIA BUAT2 TAK FAHAM APA ITU DAJJAL.

DIA MAHU PURA2 BODOH. KALAU TAK MAHU GOOGLE ISTILAH ITU, LANTAK LAH DIA.

PEMBACA SEMUA TAHU APA DAN SIAPA DI MAKSUDKAN DAJJAL ITU.

Anonymous
Anonymous
11 October 2019 7:14 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸🌱🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah..abg balik Tunjang sbb hujung minggu cuti
Selalunya, di kg, dgn ikan lah abg punya aktiviti
Namun abg ttap tak akan melupakan buah hati
Semoga lncar, semua urusan Irah kat universiti
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸🌱🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Anonymous
11 October 2019 6:58 am

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸🌱🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora peduli apa, kalu Hisham 24 jam brpolitik
Sbb, tugs utama Kejora, ttp mngajar matematik
Lbh baik Kejora tumpu kpd cinta yg dh berputik
Bunga yg kembang tu, dh tk lama lgi, nk dipetik
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸🌱🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

juragang
juragang
11 October 2019 7:44 am
Reply to  Anonymous

Wei Jjoro wei, aku juragang dri Ggnu dtg nyerang
Aku bukang nnyamo macng mung anok gampang
Balik klaok dpak ikang supo mung ikang bedukang
Kak bowoh rang duk mkang tahi, irah nok pndang?

Anonymous
Anonymous
11 October 2019 8:29 am
Reply to  juragang

Woi juboggang..aku dri Kdah, bkn kaki nyamaq
Aku dgn Irah, dh mcm spsang bughong camaq
Tungu Irah habih ngaji sja..aku nk msuk lamaq
Jgn kcau la..st gi aku tmpaq muka hg, bdamaq
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

juragang
juragang
11 October 2019 11:34 am
Reply to  Anonymous

Dduli apa aku, mung dari mne, aku tak tanye pong!
Kjoro kate tlong ayh dia tbo baja tu seme mbohong
Tak lojik lnsong umo dia 76 kaki cagu pnuh pekong
Mujo dia jauh, kalu dkak mmg aku sepok mlmbong!

Anonymous
Anonymous
11 October 2019 11:51 am
Reply to  juragang

juboqgang 11:34 am,

Awat yg hang ni mcm kena rasuk hantu polong
Agak nya smlm pukat hang sangkut kat kelong
Sghopa anjing sja hg ni, dok mnyalak melolong
Apa salah nya kalu ayah sndiri Kejora nk tolong

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Anonymous
11 October 2019 12:13 pm
Reply to  Anonymous

Hoi juboqgang,

Tepi kain orang, tak usah le, kau sibuk nak jaga
Biar le, waktu lapang Kejora nk tolong keluarga
Lgi pun Kejora ini masih muda & kuat brtenaga
Nnti susah nak tolong, klu dah berumahtangga

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhlhh kaaaaahhhhh

ApaNama
ApaNama
11 October 2019 6:36 am

elok la jika dah sedar. tarik balik tongkat yg diberi selama ni.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 6:58 am
Reply to  ApaNama

Tongkat apa yang kau maksudkan, Mat?

Tulis lah penerangan sikit supaya tak nampak bijak.

Tulis satu ayat lk 10 perkataan ajer apasai?

ApaNama
ApaNama
11 October 2019 8:02 am
Reply to  Tanpa Nama

haha…orang yg telah dibonsaikan minda mereka dgn naratif 20+ tahun yg lepas, pls ignore. korang tak faham dan tak akan faham selama2nya.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 8:34 am
Reply to  ApaNama

Bodoh bangan lagi si Mamat nih.

Tak beri penerangan, ha nya menuduh dan tak kasi orang baca komen2 selain dari dia punya.

Bodoh nya kamu takda batasan. Sekolah mana dulu?

ApaNama
ApaNama
11 October 2019 12:46 pm
Reply to  Tanpa Nama

ko keling karala mabok ke?

Anonymous
Anonymous
11 October 2019 8:37 am
Reply to  Tanpa Nama

ApaNama & Tanpa Nama,
Tak salah beri tongkat. Itu membantu OKU namanya. Tetapi OKU perlulah menggunakn tongkat yg diberi sebaik dn sehabis semaksima mungkin utk kesejahteraan hidup OKU sendiri. Apa yg telah banyak berlaku selama ni, ramai OKU MELAYU khususnya, tongkat diberi, dijual, digadai nak cepat kaya dpt hasil segera, mcam mee segera. Tongkat dah takdak jalan meraba raba semula sambil melalak orang tolong kaum kerabat sendiri saja, depa tak tolong kita…

Tanpa Nama faham ka nih? pi mampuih kalu tak faham.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 9:35 am
Reply to  Anonymous

1. Kalau tak faham, hang tak reti beri penerangan
2. Kalau orang tak setuju dengan hang, hang suruh pi mampuih, nyata lah hang tak cukup otak, biasa nya orang ada 140 gm, hanga ada hanya 70gm
3. Hang tak kasi bukti – walau contoh pun – “orang tolong kaum kerabat sendiri saja, depa tak tolong kita…”

Jadi, sama ada hang bodoh, atau sombong, atau kurang akaq, atau semua nya itu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 October 2019 11:37 pm

KEADAAN NEGARA SEKARANG….GAJAH SAMA GAJAH BERTARUNG PELANDUK MATI DI TENGAH2….. PELANDUK ADALAH BANGSA MELAYU….KERANA SENGKETA ANTARA JIBENG DAN BAPAK SKANDAL…. KEADAAN SEKARANG SEPERTI LEPAS PERANG…..HARTA RAMPASAN DENGAN BUAT HUTANG BARU..TAWANAN ASET2 NEGARA…. BAPAK SKANDAL SEPERTI ADA AGENDA TERSEMBUNYI DAN TAK MUNGKIN DIA SERAHKAN KEPADA BAPOK….BAPAK KAPITALIS BESAR…BILA SERAH KUASA KEPADA BAPOK SOSIALIST+KOMUNIS+SYIAH…. KEADAAN NEGARA TENTU LEBIH PARAH….UNTUK FAHAM MENDALAM PERLU FAHAM KARL MARX DAN ALBERT PIKE & MAZZINI…… Terjawab Sudah Kenapa Dr. Mahathir Bermati-matian Pertahankan Tol, Rupanya Ini Sebabnya… Dalam satu sidang media, Dr. Mahathir dengan selamba badak kata sebenarnya Pakatan Harapan TIDAK PERNAH berjanji atau meletakkan dalam manifesto pilihanraya… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 6:31 am

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

KAMU BUKAN PELANDUK. KAMU TIKUS, COBA MEMBAIKI LABU, TAPI HABIS BERBORAI.

TULIS KOMEN DAN KOPIPES KOOMEN MENGARUT. ASYIK MENYEBUT BAPAK SKANDAL.

NAJIB YANG SKANDAL PALING BESAR, CURI WANG RAKYAT YANG PALING BANYAK – RM2.6 BILLION DI 1MDB. BEDEBAH.

Ibnu Ibrahim
Ibnu Ibrahim
10 October 2019 11:23 pm

BERUNDUR LAH ATOK…NESCAYA MALAYSIA AKAN AMAN DAMAI TANPA MU…DAN SEGALA “POLITAIK” YANG TAK BERKESUDAHAN INI AKAN SELESAI…INSYA ALLAH
ANWAR FOR PM 8!!!
REFORMASI!!!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 6:25 am
Reply to  Ibnu Ibrahim

JANGAN BODOH LAH, BANU. KAMU TAK SEDOR KER TUN M PM 22 TAHUN DULU AMAN DAMAI. DAN SEKARANG DIA PM PUN AMAN DAMAI.

KAU DUDUK DIBELAKANG JAMBAN, TAK BERCAMPUR OTANG, ORANG PUN TAK MAHU PIGI DEKAT JAMBAN, KAU TAK DAPAT APA2 BERITA.

hpu914
hpu914
11 October 2019 7:08 am
Reply to  Tanpa Nama

Aku pasti,,hang yg bodoh. Jika masa tun mahataik aman,,kenaoa anwar jubor buat reformasi untuk jatuhkan mahataik ? Bodoh,tp berlagai cerdik.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
11 October 2019 7:44 am
Reply to  hpu914

Kamu yang Bodoh, tp berlagak cerdik. Malahan, kamu bangang.

Tak sedor ke kamu bahawa bila Pak Sheikh laungkan “reformasi”, negara ini ada lah aman.

Tak tahu ker kamu apa makna aman? Malas nak google punya Mamat. Google beri definisi aman –

“tidak ada sesuatu yg membahayakan atau yg menakutkan”.

Jadi, mana ada “ada sesuatu yg membahayakan atau yg menakutkan” di masa reformasi Pak Sheikh?

Kamu bangang.