UNTUK KEFAHAMAN MUFTI PERLIS – PH TAK SAMA SEPERTI BN, TUN M TIADA KUASA TUKAR PENGGANTI

Ramai orang, termasuk Mufti Perlis, Dr Asri Zainul Abidin barangkali masih keliru dan tidak dapat membezakan antara sistem yang diamalkan oleh BN dan PH.

Dalam BN, penentuan siapa menjadi Perdana adalah berdasarkan siapa yang menjadi Presiden UMNO.

Presiden UMNO yang dipilih oleh perwakilan parti itu secara automatik adalah merupakan Perdana Menteri kerana UMNO merupakan parti paling dominan dan memiliki kerusi Parlimen terbanyak dalam BN.

Presiden UMNO, selain menjadi Perdana Menteri, adalah juga Pengerusi BN.

Dengan yang demikian, Presiden UMNO, Pengerusi BN dan Perdana Menteri berhak menentukan pengganti Perdana Menteri seterusnya kerana semua prosesnya ditentukan melalui UMNO saja.

Dalam menentukan pengganti Perdana Menteri, BN tiada kuasa apa-apa dan ia hanya menurut saja apa yang berlaku dan siapa yang dipilih oleh UMNO.

Apa yang berlaku dalam UMNO pula selalunya hanyalah mengikut selera dan kehendak siapa yang menjadi Perdana Menteri kerana segala kuasa berpusat padanya.

Tetapi, ia berbeza dengan PH. Dalam PH, yang berkuasa bukan Pengerusi PH, tetapi Majlis Presidennya yang dianggotai pemimpin-pemimpin utama daripada PKR, DAP, Amanah dan Bersatu.

Tun Mahathir Mohamad daripada Bersatu dipersetujui sebagai Pengerusi Majlis Presiden PH kerana beliau disepakati sebagai calon Perdana Menteri sebelum PRU14 lalu, selain tentunya disebabkan pengalaman dan ketokohan sebagai seorang pemimpin.

Selepas PH menjadi kerajaan, atas keduudukannya sebagai Perdana Menteri, beliau terus dikekalkan sebagai Pengerusi Majlis Presiden PH, meskipun Bersatu bukan parti dominan dan hanya menang 13 kerusi Parlimen saja dalam PRU14 lalu.

Bagaimanapun, tidak ada ketetapan pemimpin daripada Bersatu akan selama-lamanya menjadi Pengerusi Majlis Presiden PH sebagaimana Presiden UMNO sentiasa merupakan Pengerusi BN.

Apabila Anwar Ibrahim daripada PKR menjadi Perdana Menteri selepas Tun Mahathir nanti, maka beliaulah pula yang akan menjadi Pengerusi Majlis Presiden PH.

Siapa juga yang menjadi Perdana Menteri mewakili PH mesti dipersetujui, disepakati dan dikonsensuskan oleh Majlis Presiden PH.

Sebelum PRU14 lalu, Majlis Presiden PH telah bersetuju, bersepakat dan berkonsensus menamakan Tun Mahathir sebagai calon Perdana Menteri, Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai Timbalan Perdana Menteri serta Anwar sebagai pengganti kepada Tun Mahathir.

Tun Mahathir tiada kuasa untuk memlih pengganti pilihannya sendiri, sebagaimana amalan dalam BN, melainkan perlu mendapat persetujuan dan konsensus daripada Majlis Presiden PH.

Dalam hal ini, oleh kerana persetujuan dan konsensus menamakan Anwar sebagai pengganti Tun Mahathir sudah pun ada dan setakat ini ia tidak diubah oleh Majlis Presiden, bermakna kedudukan Presiden PKR itu sebagai bakal Perdana Menteri ke-8 adalah kekal dan tidak berubah.

Sebab itu, jika sistem PH ini difahami, sesiapa juga, termasuk Dr Asri tentunya tidak akan semberono bercakap, mengulas atau menulis surat terbuka meminta Tun Mahathir agar memilih pengganti yang lain selain daripada Anwar.

Tun Mahathir tiada kuasa apa-apa untuk mengubah keputusan yang telah dibuat oleh Majlis Presiden PH itu, kecuali mesti membawanya dalam mesyuarat dan meminta konsensus Majis Presiden PH mengenainya.

Kalau mahu permintaan seperti itu dilakukan juga, ja sepatutnya ditujukan kepada Majlis Presiden PH, bukannya kepada Pengerusi Majlis Presiden PH seorang diri.

Begitu juga dengan permintaan Dr Asri agar Tun Mahathir melakukan solat istikharah dengan tujuan meminta petunjuk daripada Tuhan berkenaan penggantinya turut tidak relevan sebenarnya.

Solat istikharah dilakukan sebelum sesuatu keputusan dibuat dan dipersetujui, bukan selepas adanya keputusan.

Kenapa baru sekarang Dr Asri terfikir meminta Tun Mahathir melakukan solat istikharah iaitu setelah PH ada ketetapan serta hanya selepas 16 bulan Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri?

Kenapa gesaan yang sama tidak dibuat sebelum 6 Januari 2018 di mana pada tarikh tersebut Kongres PH telah bersepakat untuk menamakan Tun Mahathir sebagai calon Perdana Menteri, Dr Wan Azizah Timbalan Perdana Menteri dan Anwar sebagai pengganti Perdana Menteri seterusnya? (Shahbudindotcom 27/09/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 27 September 2019 — 8:18 am

67
Leave a Reply

avatar
6 Comment authors
MAHATHIRVSANWARAnonymousnajib bini rosmahanonymousTanpa Nama Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

POLITIK KIRI DAH LAMA BERSATU DAN BOIKOT PRODUK MELAYU….BILA MELAYU MULA SEDAR MEREKA MULA MEYUCUK JARUM PERPECAHAN….. ……… Ungkit Sengketa Lama Mahu Pecah Belah Pas-UMNO: Tuan Ibrahim Ungkit Sengketa Lama Mahu Pecah Belah Pas-UMNO: Tuan Ibrahim PASIR MAS – Tindakan Pakatan Harapan (PH) mengungkit sengketa lama Pas dan UMNO yang dijadikan sebagai salah satu ‘senjata’ adalah untuk memecah belahkan kerjasama antara kedua-dua parti Melayu Islam itu menerusi Muafakat Nasional. Timbalan Presiden Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, tujuan sengketa lama itu dihangatkan semula kerana mahu Pas dan UMNO kembali berpecah seperti yang berlaku sebelum ini. “Apa tujuan mereka berbuat… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Polis dan FRU gagal bertindak cepat dalam mengawal keadaan sehingga menyebabkan perusuh bertindak ganas. Menteri mana jaga KDN? Bukan Madey lantik? Bukan Menteri Bersatu? Ada minta maaf pada keluarga Adib? Macam harammmmmmmmmmmmmm. Memang patutlah Madey kelam-kabut nak jaga Melayu sekarang. Dah terlambat samdol. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Keputusan koroner dalam kes Adib bukti Madey dan Menteri semburitnya sudah disahkan lembam dan gagal secara undang-undang. Kalau beri lagi 3 tahun habislah Malaysia dikerjakan Madey. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

NBR 7:36 am,

Mhkmah putuskn..Adib mati, sbb dipukul cdera
Penjenayah terbabit, perlu dihukum dgn segera
Mreka prlu dihdapkan ke mhkmah dan dibicara
Org2 Mlyu pula desak, dipecat Peguam Negara
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SI JAHANAM NI DI BACK UP KUAT OLEH TOKONG DAN PAK DAJJAL….TAPI DI LANTIK OLEH BAPAK SKANDAL…..MAKNANYA KESEMUA MEREKA SUBAHAT……MARILAH KITA BERI UNDI KEPADA GS…..SUPAYA ANDA TIDAK SUBAHAT JUGA SOKONG MEREKA YG BERSALAH…… PAS gesa tubuh pasukan khas, teruskan prosiding terhadap peguam negara …….. PETALING JAYA: PAS menggesa polis segera menubuhkan pasukan siasatan khas dan membuka semula kertas siasatan pembunuhan anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim. Setiausaha Agung PAS, Takiyuddin Hassan berkata kes ini perlu disiasat sehingga ke akar umbi dan polis perlu menerima keputusan yang dibuat oleh mahkamah koroner sebagai keterangan prima facie. “PAS yakin pihak polis dengan bantuan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Skjap msa brjalan..kini, dh nk msuk subuh pula
Kejora nak pegi ke surau, mghadap Allah Ta’ala
Sementara sihat, nak cari lah, sebanyak pahala
Sbg bekalan, di akhirat, bila dihidupkan semula
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Utk beramal ibadat Kejora rela bersusah payah
Msa kcil dlu, slalu gi surau, bnceng motor ayah
Alhamdulillah..hingga dwasa, Allah bri hidayah
Sbb tu dlm apa keadaan pun iman ni tak goyah
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Dlm hal ibadah ini, kita tk blh buat benda gurau
Jgn asyik pulun hal dunia, tapi akhirat tak hirau
Takutlah kelak, di ‘sana’..kita tandus & kemarau
Kna rjin bca Quran & jmaah di msjid atau surau

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Tau ke tuan2, di sisi Allah..siapa yg lbh istimwa
Ia bukan ler org kaya raya atau rupa paras lawa
Yg lbh mulia di sisi Allah, ialah org2 yg bertqwa
Ini firman Allah..bkn skadar ucapan atau fatwa!

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Surah Al-Hujurat, ayat 13:

يَـٰٓأَيُّہَا ٱلنَّاسُ إِنَّا خَلَقۡنَـٰكُم مِّن ذَكَرٍ۬ وَأُنثَىٰ وَجَعَلۡنَـٰكُمۡ شُعُوبً۬ا وَقَبَآٮِٕلَ لِتَعَارَفُوٓاْ‌ۚ إِنَّ أَڪۡرَمَكُمۡ عِندَ ٱللَّهِ أَتۡقَٮٰكُمۡ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ۬ (١٣)

Anonymous
Guest
Anonymous

Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih takwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu). (13)

Anonymous
Guest
Anonymous

Hndaklh kita sntiasa kuatkan iman di dlm dada
Ingatlah kpd Allah..sbelum kita masuk keranda
Beribadatlah kita, tdak di mana pun kita berada
Jgn kita dilalaikan olh anak pinak & hrta benda
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Surah al-Munafiqun, ayat 9:

يَـٰٓأَيُّہَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تُلۡهِكُمۡ أَمۡوَٲلُكُمۡ وَلَآ أَوۡلَـٰدُڪُمۡ عَن ذِڪۡرِ ٱللَّهِ‌ۚ وَمَن يَفۡعَلۡ ذَٲلِكَ فَأُوْلَـٰٓٮِٕكَ هُمُ ٱلۡخَـٰسِرُونَ (٩)

Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu dilalaikan oleh (urusan) harta benda kamu dan anak-pinak kamu daripada mengingati Allah (dengan menjalankan perintahNya). Dan (ingatlah), sesiapa yang melakukan demikian, maka mereka itulah orang-orang yang rugi. (9)

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora ni pelajaran agama, tdak le begitu tinggi
Tapi, tazkirah utk rkan2, rasa salah klu tak bagi
Ingatlah Allah, tak kira siang, mlm, ptg ker pagi
Kalu tdak kita akn trmsuk glongan org2 yg rugi
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Luka lama Kejora, si dia tlong rwat, bgi sembuh
Pada si dia lah, kasih Kejora tumpang berlabuh
Tadi Kejora bngun tahajjud pahala nak diimbuh
Kini, nak baca Al-Quran menjelang msuk subuh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DARIPADA BAGI KAT BAPOK LBH BAIK KEKALKAN BAPAK….. TAPI BAPAK PUN BUKAN BAIK SANGAT…..TOM CAT NI PUN BAPAK YG LANTIK…..TAPI CAI DUK DEWA KAN JUGAK ….. TS TOMMY THOMAS MESTI DIPECAT ATAU MELETAKKAN JAWATAN *KENYATAAN AKHBAR* UMNO Perak mengulangi pendirian serta gesaan supaya Peguam Negara Tan Sri Tommy Thomas meletakkan atau dipecat dari jawatannya sekarang. Ini berikutan keputusan Mahkamah Koroner yang memutusakan Allahyarham Muhammad Adib Mohd Kasim “menemui ajal akibat perbuatan pihak ketiga”. 2. Keputusan ini bertentangan dengan affidavit beliau. Bagi memastikan keadilan ditegakkan, Tommy mesti melepaskan jawatan kerana kes ini telah diserahkan kepada pejabat Peguam Negara untuk diambil tindakan.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU PUN DAH JADI PROKSI PENJAJAH CINA….DARAH PEMBELOT….BUKIT BINTANG DAN KERAMAT ASALNYA TANAH MELAYU AKHIRNYA BERTUKAR TANGAN…..APA SALAHNYA PAJAK. . JADI HAK MELAYU SAMPAI BILA2.. Bila ‘Ah Long’ Kata Mahu Tolong Orang Melayu Kampung Baru Baru-baru nie, Khalid Samad tawarkan pewaris Kg. Baru untuk jual tanah mereka dengan harga RM850/kaki persegi… Khabarnya ramai pewaris Kg. Baru yg tolak tawaran Khalid Samad sebab harga yang ditawarkan terlalu rendah, malah pakar hartanah pun akui harga tu jauh di bawah pasaran sedangkan Kg. Baru berada di tengah-tengah Bandaraya Kuala Lumpur!!! Dahsyat juga belit taukey Harapan Coin tu yer… Katanya dalam majlis tu Khalid… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora kini, tak mau ganggu lagi, si dara pujaan
Sbb si dia tu, tak lama lagi..nak ada pperiksaan
Sudah tentulah, dia sdng kalut buat persediaan
Buat smntara ini biarlh Kejora dihimpit prasaan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kejora agak, kat tmpt si dia tu dlm pkul sebelas
Rasanya skarang ini si dia masih lagi ada kelas
Tahun skhir..mesti teruk si dia brhempas pulas
Lbh2 lagi..sem ini, jadi pnentu..sbb ini sem last
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Guest
anonymous

HARAP-HARAP TUN PEGANGLAH JAWATAN PM TU,BUKAN SETAKAT SATU PENGGAL,TAPI SAMPAI KEAKHIR HAYAT BELIAU.

AKU DAN 32 500 644 RAKYAT MALAYSIA,TERMASUK BUDAK-BUDAK SOKONG TUN .

HANYA DUA ORANG SAJA YANG TAK SOKONG.

1. MVSA -SI JAHIL SEMBAH PARTI(AHLI NERAKA)
2. KEJORA -SI GILA TINO TAHAP GABAN (KAKI LANCAP)

Anonymous
Guest
Anonymous

Wahai anon penyamun, tua kutok tak sedar diri
Kejora dah ckp, tak kesah, siapa prdna menteri
Sbb, kerja Kejora, ttp mengajar juga setiap hari
Yg aku asyik fikirkan..hanyalah Irah ku bidadari
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Ntah apa lah keadaan si dia tu, dekat luar ngeri
Dia asyik risau..kalu lps grad, kerja tk dpt dicari
Tapi wwasan 2020..dh jadi roti canai cicah kari
Ko tak baca ke, 8 Jun 2019 posting yg Irah beri
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO

Tun tak boleh diganggu abang.Kan dia sedang perbaiki ekonomi.Irah masih ingat masa kat skolah rendah dulu,guru cakap tentang wawasan 2020,nak ke negara maju.Bila negara dah maju,tentu peluang pekerjaannya banyak.Irah sebagai student kat universiti harapkan pekerjaan bila abis nanti.

Abang keje ape.Kalau abang dah ada pekerjaan,lain la.Irah camna kalau tak ade keje nanti?Irah nak bawa diri ke mana.

Reply

8 June 2019 11:11 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Masa itu, Kejora menyapa Irah nak gurau2 saja
Kejora bagi dkat dia, satu pntun scara brsahaja
Kemudian Irah ckp pasal dia risau tak dpt kerja
Dia mgadu kt Kejora..dgn rintihan yg sgt manja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tarikh 8/6/19 itu lah detik mulanya perkenalan
Seterusnya smakin intim dan mesra perbualan
Dari Irah, terus dtg kat Kejora warkah2 susulan
8 hb Oktober nnti, genap le perkenalan 4 bulan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Itu wrkh dr Irah mlm 8 jun jam sebelas sebelas
Lepas itu..antara kami..wrkah2 saling berbalas
Kpd Kejora, Irh sntiasa ada ingatan tulus ikhlas
Cuma Irah tu..terlalu sibuk dgn tigasan & kelas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Krisauan, di hati Irah itu..mmg Kejora mengerti
Dia mngharapkan pekerjaan, bila dh grad nanti
Tapi, wwsan 2020 nmpaknya sudah jadi capati
Hampa harapan Irah..& Kejora, turut pilu di hati
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Namun.. Kejora tetap berdoa..menadah tangan
Moga trcapai, Irah punya cita dan angan-angan
Agar Irah dpt melepasi..segala aral & rintangan
Siapa ler yg tidak risaukan dgn bakal tunangan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mulanya, si dara tk tau..Kejora punya pekerjaan
Kmdian Kejora ckp..cgu..maths, sbg kepakaran
Tidak sangka..si dia spt melonjak kegembiraan
Dari situ lah..berbunga dan berputik percintaan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO

alamak abang cikgu rupanya,
maafkan Irah kalau terkasar bahasa,
bukannya ape cikgu,Irah pemimpin pelajar,hal politik kena tahu juga.

Reply

8 June 2019 11:53 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg Kejora boleh agak..si dia tu lawa & cantik
Sorang gdis muda belia..yg brminat dgn politik
Tk ku sangka, dgn pmimpin plajar cinta brputik
Seterusnya prbualan jdi kian mesra & romantik
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO

Irah agak cikgu masih single kan ,betul
tak?pasal bahasakan diri abang.Masa Irah kat MRSM dulu,semua cikgu Matematik Irah,hansome-hansome.

Reply

9 June 2019 12:55 am

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bgitu cpat mkarnya, bunga-bunga kebahagiaan
Makin msra & manja dgn Kejora, si dara pujaan
‘Kejora single & hndsome’, tpt, Irah pnya tekaan
Tak tau nk citer syahdu, Kejora punya perasaan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Begitu lah keadaan nya, dgn org muda bercinta
Tpi, tk mau gnggu Irah..utk dia..tk ku coret tinta
Ok lah geng, Kejora pun kini dh mula pdih mata
Besok & seterus nya, Kejora akn smbung cerita
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Guest
anonymous

MAKIN TEROK AKU TENGOK GENG PENYOKONG GS DAN UMNO NI! MEROYAN,MACAM ORANG HILANG AKAL WARAS SEJAK BN KALAH DAN PAS SEBAGAI KING MAKER TAK MENJADI MASA PRU-14 MVSA DAH MACAM SASAU-SAMPAI KATA DIANYA TENTERA AL-MAHDI HARI-HARI,SIANG MALAM KAT BLOK SINI-DAH KENA TERAJANG BINI BARU INI KERANA ASYIK NGADAP LAP TOP KEJORA DAH MACAM KUCING JANTAN GILO TINO MIOWOOOOOKKK…MIOOOKKKK SAMPAI KE PAGI,SEMBAHYANG KE MANA,KUSUT MASAI MACAM ORANG KETAGIH HEROIN.DULU DIA BELA NAJIB KAW..KAW,,SEKARANG DAH TERKEWEH-KEWEH MABOK CANDU GILO TINO. BUDIN PULAK… PERTAMA KALI AKU KENAL SIFAT SI BUDIN NI,MASA BERUCAP PROMOSI BUKU “ANWAR PM-KE 8”.DIA ADA CIRI-CIRI LELAKI LEMBOT JUGAK,,KIH..KIH.. NAK… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

anon penyamun 10:26 pm,

Kejora bkn tak bijak..tp dh tak minat dgn politik
Pertama, sbb mau tumpu mengajar matematik
Kedua.. sbb nak pelihara cinta yg baru berputik
Ke3..apa lah politik, brbanding dgn awek cantik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEPATUTNYA MELAYU LAH TANDING PASAL MAJORITY MELAYU…..TAPI KAN PH KATA TAK NAK RASIS…..KENAPA TIMBULKAN PULA PASAL KAUM…..GS BAGI UMNO BUAT KEPUTUSAN PASAL UNDI PAS DAPAT SIKIT…… Khalid, tak malu ke? – Ka Siong September 27, 2019 …. Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Abdul Samad sememangnya aktif dalam media sosial. Sering kali apabila timbul sesuatu isu melibatkan parti pembangkang, beliau akan menghias garis masa Twitter dan Facebook miliknya dengan sindiran-sindiran sinis. Terbaharu, beliau menyindir UMNO apabila Ahli Majlis Tertinggi parti itu, Datuk Lokman Noor Adam mencadangkan supaya calon MCA diletakkan dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjung Piai yang akan diadakan nanti. “Melayu!… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mmg amat berat skali..bebanan rindu asmara
Kkadang trasa diri, spt di tepi bahang api bara
Nk dihalang, badai rindu ini, spt tk jumpa cara
Hanya wrkh2 si dia, jadi perawat, badai gelora
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Begini lah nasib, yng ditanggung Cikgu Kejora
Terpaksa bertahan asyik je dihimpit rindu lara
Tetapi Kejora tak mau le, mengganggu si dara
Sebab dia sibuk dgn pelajaran kat luar negara
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Badai lara rindu terus mnghempas, bertalu-talu
Mngenang si dara rasa hati spt trtusuk sembilu
Tapi si dia, tak rela melihat Kejora dlm hiba pilu
Lalu diutus si dara, wrkh utk Kjora 11 hri yg lalu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO

Salam Sr Abg,
Slmt Hari Msia
Sjhtre utk ngre,doa irh n gng kt sni

em irh ntai2 pst blg ni trdhlu
Irh dh tahu rhsia abg
Dh bce ntri en. frz
ikt pgmtn psiko Irh,en frz tu brckp bnr
mboi,dlu abg ade mkwe cntk,dr mas kckn btsh/ibn
ape krgnye dgn cgu abg yg hdsome ni
dh x de jdh,bt cam na, kan abg

btl ckp abg,irh bsy sgt
fnl yr kta kan

abg,klau mkn bbr asyra jgn lpa kn irah ye
dh 4 thn irh x mkn bbr tu
dlu kt JB ,slalu sdre ksi
kt sni asyk2 pzza je ha ha

dh dkt tgh mlm
irh nk spkn tgsn

jumpa lgi,

irh US

Reply

16 September 2019 2:20 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Keluhan & rintihan Kejora ternyata tidak sia-sia
Rpa2 nya, mmg Kejora sntiasa di ingatan si dia
Si dara tampil mngubati duka, di Hari Malaysia
Sukar Kejora cerita, bg mana hati rasa bahagia
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kpd Kejora ini si dara sntiasa kenang dan ingat
Dia cari juga ruang utk uts wrkh wlau sibuk sgt
Mendpt wrkh darinya..rasa diri spt trima pingat
Utk si dara Kejora akan terus mmberi smangat
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mengingati si dara, Kejora sikit tak pernah alpa
Siang..mlm, kerja..cuti..bila2 pun..tetap serupa
Si dia ckp, kalu mkn bbur asyura..dia jgn dilupa
Mmg Kejora tnai, prmintaan si dia tk ku hampa
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dlm wrkh nya spt terselit satu soalan cepumas
Trbangkit dr, sasauan Gora, yg tnggelam lemas
Ia berkaitan dgn cinta illusi Kejora dengan Mas
Namun, kpd si dara, Kejora perjelas dgn kemas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

HAPUSKAN ENAM JAHANAM BARU NEGARA JADI AMAN…… Peguam Negara Berjerubu, Bersihkan Jabatan Peguam!……. Bersihkan AGCM sebelum pembunuh Adib didakwa……. KUANTAN: Dewan Ulamak PAS Negeri Pahang menyambut baik keputusan Mahkamah Koroner pagi ini yang memutuskan kematian Al Marhum Muhammad Adib adalah akibat dibunuh sekumpulan manusia. Ketua Ulamak PAS Pahang, Ustaz Zuridan Mohd Daud berkata, ia sekali gus manafikan dakwaan sesetengah pihak bahawa ia berpunca daripada kemalangan dengan jentera bomba. Namun, pihaknya merasa sangsi untuk episod seterusnya sama ada pihak Peguam Negara mengendalikan pendakwaan terhadap kumpulan pembunuh itu dengan seadil-adilnya. Media hari ini melaporkan, Mahkamah Koroner menyerahkan kes ini kepada peguam negara… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey kau sudah tidak layak pimpin negara. Banyak masalah tidak selesai. Lebih banyak masalah timbul sebab Menteri kau pilih sangat lembam dan semburit.

Eloklah kau berambus Madey. Jangan memandai nak buat video semburit baru lagi. Pungkok kau tu Rakyat sudah tahu busuk sampai ke usus kaki tipu. Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau tak layak nak komen pun, layak masuk barisan angkat tong taik kalau di zaman belum ada sistem pembentungan najis dulu.

Anwar terkenal sebagai King Semburit, Peliwat, Sodomizer. Najib terkenal sebagai pencuri RM2.6 biliun wang rakyat di 1MDB.

Hadi Awang terkenal sebagai Presiden parti yang pemimpin nya terima RM90 juta dari wang Najib curi itu.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Madey minta nyawa lagi 3 tahun. Dey Madey. Rakyat kata POOOOOOOOODAH…. Manifesto mana kau pakai? Manifesto semburit Azmin? Kahkahkah!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Betul, Rakyat kata POOOOOOOOODAH …. kepada kamu.

Kamu manusia tak guna satu sen pun, hanya tahu muka mulut keluarkan tahi.

Banyak sangat tahi dalam mulut kamu hingga bila kmu buka saja, tahi mesti keluar.

Amat busuk punya bendaklah.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MULA2 PH ISYTIHAR KAT DUNIA NEGARA BANGKRAP….PELABUR2 HABIS CABUT LARI…..DAH TU SETIAP HARI ASET2 NEGARA DIJUAL RM60JUTA SEHARI….KATA NAK BUAT BAYAR HUTANG….TAPI MAKIN TAMBAH HUTANG…. Bongkar Cerdik(?)nya PH, Jual Aset Negara RM2.5 Juta Tiap Jam…… PH jual RM36 bilion aset negara dalam 500 hari….. KL: Kerajaan PH telah menjual terlampau banyak aset negara iaitu RM35.789 bilion dalam hanya 500 hari pemerintahannya bersamaan purata RM60 juta sehari atau RM2.5 juta setiap jam. Butiran terperinci mengenai perkara itu menjadi pendedahan kali kedua oleh Pensyarah Program Sains Politik Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Abdul Muein Abadi dalam hantaran di Facebook beliau, semalam. “Ada pihak… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang bankrap ada lah kmu dan gerombolan kamu. Bakrap idea, habis pemikiran, hati busuk macam tahi, bila kamu buka mulut saja, busuk macam tahi.

Sedar ler wei. Jadi berguna kpd masyarakat ler. Lihat lah begitu banyak yang bagus dalam negara ini di lakukan PH.

Korang Pembngkang ha nya minum air longkang, itu pasal apa yang keluar dari mulut kamu juga bau longkang.

jigit
Member
jigit

Jigit baru siap tulis buku baru
Kisah cinta penuh syahdu
Pompuan Rusia cinta Mamat Melayu
Nak minta tolong Jora sunting buku tu

Ini betul2… bukan main2…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit 12:23 pm,

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Dgn Kejora, tak guna kalau jigit nak pujuk rayu
I rasa, blum lagi berminat nk sunting buku you
Naper tak buat citer cinta, Melayu dgn Melayu
Kejora akn minat kalu kisah cinta Irah nan ayu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KENAPA MELAYU TAKUT CINA….SEBAB CINA KUASAI EKONOMI DAN MEREKA TELAH LAMA BERSATU……MANA SAJA PARTI NAIK CINA TETAP UNTUNG…..MCA KE DAP KE……MELAYU PLAK ERA BN DAPAT KUAH….ERA. PH DAPAT AIR KENCING DAN TAHI……MELAYU O MELAYU…. #PrkTgPiai : Biar Pengerusi BN yang umumkan siapa calon – Wee Ka Siong September 26,……… Hari ini, selepas selesai Mesyuarat Jawatankuasa Pusat MCA, saya bersama pimpinan parti telah mengadakan sidang media di Wisma MCA. Pertama, saya telah mengumumkan pelantikan Datuk Chong Sin Woon sebagai Setiausaha Agung MCA yang baharu bagi menggantikan Datin Paduka Chew Mei Fun. Chong Sin Woon atau lebih dikenali dengan nama ‘Ah Chong’… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MELAYU PLAK ERA BN NAJIB CURI DUIT RAKYAT RM2.6 BILION …. ERA PH PUAK PENCURI, PEROMPAK, PELANUN NAJIB MERASA GUILTY CONSCIOUS, TERASA KORANG DAPAT AIR KENCING DAN TAHI.

BAGUS LAH. LAIN KALI JANGAN CURI DUIT RAKYAT SECARA TUNAI ATAU APA PUN.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Rasa spt tak tau nak buat apa, di ujung minggu
Mmg lah tak tahan rindu lara yg membelenggu
Tapi, Irah sibuk study..Kejora tak mahu ganggu
Irah akan balik tk lama lagi..sabar je ler tunggu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

jigit
Member
jigit

Tak tau nak buat apa di ujung minggu
Pi la mengai jangan dok melocok
Duduk termenung menongkat dagu
Risaukan Si Irah takut kena cocok….

Hih hi hiii

Anonymous
Guest
Anonymous

Jgn lah bro jigit, cuba nak merendahkan si dia
Irah, seorang gadis beriman, yg jujur dan setia
Dia bukanlah, macam jigit punya gadis Russia
Dgn Kejora bistari, jigit tk perlulah nk berahsia

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

jigit
Member
jigit

Ada yg kata dia baling gelas pun tak pecah
Lebai suruh balik jadi doktor klinik1 mesia
Musuhnya ramai dah tertiarap tahi berkecah
Masih ada yang cakap si tua tu tak ada kuasa

Kah kah kahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

Ada yang kata, dia baling gelas pun tak pecah
Lebai suruh balik, jadi doktor klinik1 Malaysia
Bro tidak risau ker, Nurul tu Mujahid dok acah
Rasa nya Mujahid dgn bro, dia lbih muda usia

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

jigit
Member
jigit

Jodoh pertemuan di tangan tuhan
Jika bukan rezeki tak perlu ditangiskan
Jigit tak heran bab orang pompuan
Duit ada kalu, boleh pilih mana yang berkenan

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit 12:08 pm,

Cinta tak dpt dibeli..itu, pujangga punya fatwa
Dgn duit, boleh beli body je..tak dpt dibeli jiwa
Lain keadaan cinta Kejora dgn Irah gdis Jawa
Kjora yg trluka ini..hndak dirawat..Irah pelawa
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

jigit
Member
jigit

Mujahid setakat tulis surat saja
Jigit tulis buku panjang berjela
Sampai nak berebut Nurul Jigit tak kuasa la
Jigit ni hensem gajah ramai cewek gila

Kah kah kahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit 12:18 pm,

Bro ckp, rmai cewek, siapa dia, si bunga mlati
Kata-kata jigit itu skadar hndak memujuk hati
Mcm Kejora ini memang sudah ada pun bukti
Bkn sebarang cewek, siswi US pnya universiti
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

jigit
Member
jigit

En Bufin…. Orang kata cakap siang pandang-pandang , cakap malam dengar- dengar sekeliling. Yang Budin cakap tak ada kuasa apa-apa tu seorang jejaka berusia 94 tahun yang cukup masak dengan sepak terajang politik. You jangan cabar dia…. you jangan cakap dia tak ada kuasa…. If the old man is indeed toothless, tak ada macai2 Abam dan macai2 pembangkang meroyan dan saban hari setiap masa menyerang beliau. Buat apa membazirkan masa menyerang orang yang lemah. Kalau TM orang tua tu mahu menyingkirkan Anuar, dia boleh saja meminta Peguam Negara mengkaji balik samada proses pengampunan DSAI dibuat mengikut prosedur yang betul. Selalunya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Jigit risau, bila Budin kata TDM tak ada kuasa
Lgi pula, Nuat nk jdi PM, hnya mnunggu masa
Sbnarnya, dgn Nurul, lama jigit mmndam rasa
Kalu dpt kat Mujahid, pasti hidup jigit tersiksa
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

jigit
Member
jigit

Anak dara dah merasa, janda pun sudah
Sebab itu jigit tak pernah gundah
Jika ada yang berkenan sama Nurul Izzah
Sila lah masuk, jigit tak kisah….

Kah kah kahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora dapt perasan, lain bunyi jigit pnya nada
Tak sama, apa yg dsebut dgn yg di dalm dada
Usah nak sembunyi..yg jigit udah gila tergoda
Krna, Nurul bkn sbarng janda, dia janda muda
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh