“REFORMASI YANG DIRAMPAS”

1. Saya sama sekali tidak terkejut dengan berita kelulusan projek rundingterus (direct nego) oleh Kementerian Kewangan yang tular dimedia sosial dan utama beberapa hari lalu.

2. Ianya hanya mempamerkan satu lagi hakikat bahawa kerajaan baru ini sama sahaja dengan kerajaan lama. Yang berbeza hanya dari segi slogan dan penampilan. Hakikatnya sama. Tiada beza.

3. Kelulusan oleh MOF secara rundingterus ini hanya satu daripada banyak keputusan2 lain yang sudah saban kali terpampang yang menunjukkan bahawa hakikatnya semangat reformasi tidak wujud dalam pentadbiran kerajaan baru ini.

4. Agenda dan semangat reformasi telah dirampas (hijacked) oleh kelompok elit yang menguasai negara lama sebelum ini. Dan reformasi adalah ibarat lembaga yang paling dibenci oleh mereka, kelompok elit.

5. Elemen dan semangat reformasi sekiranya benar2 mendasari pentadbiran negara ini pastinya kelompok elit akan terhumban jatuh. Sebaliknya sekiranya kelompok elit ini masih menguasai, reformasi yang akan terhumban. Hari ini Reformasi yang terhumban.

6. Buktinya jelas. Direct nego MOF ini untuk siapa selama ini? Untuk kroni penguasa dan pemerintah. Tidak mungkin sama sekali siapapun boleh mendapat surat keramat kelulusan rundingterus itu sekiranya mereka bukan kroni kepada pemerintah. Ertikata lain, rundingterus ini hanya buat mereka yang dikenali pemerintah. Bukan untuk syarikat biasa-biasa. Mereka kelompok elit.

7. Kerajaan sudah berubah. Rundingterus masih ada. Rundingterus masih ada maknanya kelompok elit ini masih hidup dan berkuasa. Jadi persoalannya adakah kerajaan baru ini benar2 baru dan berubah?

8. Reformasi adalah pernyataan dan komitmen perjuangan perubahan untuk membela orang biasa dan menghapuskan si elit. Rundingterus yang wujud ini membuktikan reformasi tidak wujud, hilang, dirampas, hijacked. Natijahnya orang biasa terus tidak terbela. Dan si elit terus dibela.

9. Rundingterus MOF ini hanya satu daripada banyak rundingterus lain. Ada khabar sebuah kementerian lain juga memberi puluhan surat kelulusan rundingterus projek pasir kepada tentunya syarikat2 elit. Bukan syarikat2 biasa.

10. Malah bukankah kita melihat hampir setiap hari sekarang kementerian2 tertentu membuat perlantikan jawatan utama GLCs terdiri daripada muka2 lama kelompok elit ini. Elit2 yang hidup di pemerintahan lama dengan SOP menjilat dan membodek pemerintah terus hidup hari ini dilantik kerajaan reformasi ini sebagai CEO baru, Chairman baru syarikat2 terbesar kerajaan.

11. Makanya cukup2 lah menipu rakyat. Berhentilah melaungkan reformasi. Tiada guna dan ertinya laungan reformasi itu sekiranya musuh paling utama reformasi kelompok elit perasuah rakus terus hidup dengan surat2 kelulusan baru direct nego, surat2 perlantikan baru jawatan utama dan anak2 terbaik bangsa terus dipinggirkan kerana mereka orang biasa.

12. Atau lebih baik menteri2 ini berhenti sahaja lah. Kamu samada terlalu lemah dan bodoh, boleh dikalahkan dengan tipu muslihat elit2 seperti ulat ini atau memang kamu ini hanya berpura-pura berbaju reformasi tetapi hakikatnya kamu sendiri hidup dalam ruanglingkup elit korup yang rakus, gila kuasa dan kemewahan ini.

13. Berundurlah, beri laluan kepada pemimpin2 lain yang benar2 jujur mengangkat agenda reformasi, berjiwa rakyat bukan elitis dan tidak bodoh dan lemah yang mudah diperalat oleh elit korup spt kamu-kamu ini.

REFORMASI!

Mohamad Ezam Mohd Nor

17 Sept 2019, 17 Muharam 1441H

Kongsikan artikel ini
Updated: 17 September 2019 — 6:53 pm

83
Leave a Reply

avatar
8 Comment authors
AnonymousAnonymousTanpa NamaAnonMAHATHIRVSANWAR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
anonymous
Member
anonymous

Pas kafirkan umno kerana madey pimpin umno…madey cabut dari umno pas tak kafirkan umno lagi…

Ade lagi yg bodoh mcm Tanpa Nama kling mabok todi…

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 2:46 pm,

Mana menghilang..tua renta TN, Tanpa Nama
Kena Kejora sekeh, terus tak berani menjelma
Nk blagak aym sabung tk sdr diri aym serama
Ni..kat muka TN..huergh ptuih..kahak gelema!

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN tk brni msuk, mndar mndir je, hlu hilir
Dia rasa, mcm bapok kena ttuh jubor bergilir2
Sebak dalam dada..air mata tk henti mengalir
Agknya gi cari dukun tnaga btin, urut btg pelir
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Umno & Pas, kini berbaik dan saling bersalam
Elok lah, Umno & Pas lupakan sengketa silam
Sebab jalan yg lurus hanya jalan agama Islam
Kalau tak ikut jalan Allah kita nanti tenggelam

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa guna, Melayu/Islam bercerai dan berlaga
Kalu bercerai, akan merugikan kita Islam juga
Elok sgt lah Umno & Pas kini ‘berumahtangga’
Menyahut seruan Allah, srh al-an’am, ayat 153
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Surah Al-Ana’am, ayat 153:

وَأَنَّ هَـٰذَا صِرَٲطِى مُسۡتَقِيمً۬ا فَٱتَّبِعُوهُ‌ۖ وَلَا تَتَّبِعُواْ ٱلسُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمۡ عَن سَبِيلِهِۦ‌ۚ ذَٲلِكُمۡ وَصَّٮٰكُم بِهِۦ لَعَلَّڪُمۡ تَتَّقُونَ (١٥٣)

Dan bahawa sesungguhnya inilah jalanKu (agama Islam) yang betul lurus, maka hendaklah kamu menurutnya dan janganlah kamu menurut jalan-jalan (yang lain dari Islam), kerana jalan-jalan (yang lain itu) mencerai-beraikan kamu dari jalan Allah, Dengan yang demikian itulah Allah perintahkan kamu, supaya kamu bertakwa. (153) 

Anonymous
Guest
Anonymous

Jln2 lain membuat kita, dari jln Allah, bercerai
Dalam surah al-An’am di atas jelas Allah hurai
Syukur..sengketa Umno & Pas, Allah tlng lerai
Kini depa ibarat pengantin, di bawah satu tirai
😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Allah cuba nak tolong kita jauhi jurang neraka
Bila kita berpecah belah tentu ler Allah murka
Cuma yg kita heran, puak Melayu penderhaka
Bila Melayu/Islam nak bersatu, depa tak suka
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Puak Melayu yang derhaka ha nya Umno PAS.

Kafir mengkafir.

Lantaklah komer.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Melayu Islam jangan bercerai.

Umno PAS boleh.

Terutama dekat Pru.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bersalam lah sekarang, tak lama lagi boleh cekau mencengkau, kafir mengkafir lagi. sembahyang 2 imam, 2 mesjid.

kuh kuh kuh kuh

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN Melayu penderhaka, boleh blah lah lu
Masih menegak bnang basah, muka tak malu!
Hal kafir mgkafir & 2 imam tu cter zmn dahulu
Kini..Umno/Pas, insaf & lupakan sengketa lalu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😜😝😜😝😜😝😜😝😜😝😜😝😜😝😜😝😜😝

Anonymous
Guest
Anonymous

Udah2 lah, atuk TN tua renta, nyanyuk biol gila
Lbh baik atuk gi berdoa dgn DAPigs di berhala
Dlu Mdey kta DAP komunis, ko tak ungkit pula
Mdey kta Nuar tk brmrl, nk lntk PM, ko tak tala
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Dasar parti PH, asyik jer org2 Mlayu tempelak
Dalaman parti PH ini pula, tak henti2 bergolak
Mlayu2 liberal, dari PH, mrata2 blog menyalak
Taksub, nak tegak parti, Quran pun depa tolak
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PRESIDEN REPUBLIC CHINA BERLAGAK JADI TUHAN BILA MENILAI SETIAP GERAK GERI RAKYAT….ADA DOSA DAN PAHALA YG DICATAT BAGAIKAN MALAIKAT ….CCTV SEPERTI MATA TUHAN…. Lihat Bagaimana Segala Perbuatan ‘Dinilai’ Oleh Sistem Sosial Kredit Di China…….. Pernah tak anda terfikir ada ganjaran setimpal bagi setiap kebaikan dan kejahatan yang dilakukan oleh mana-mana individu. Untuk pengetahuan anda, sistem sedemikian sedang cuba diwujudkan oleh negara China dan dikenali sebagai sistem Social Credit yang dicipta khas untuk memberi markah pada perbuatan setiap warganegaranya. Melalui perkongsian milik seorang pengguna Facebook John Mohamed, beliau menjelaskan mengenai sistem ini. Screenshot 2019-09-10 at 4.17.40 PM HYPE Jangan Kelipkan Mata… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Anwar boleh rapatkan Semenanjung dan Malaysia Timur, kata penganalisis…………… Nicholas Chung – September 18, 2019 11:24 AM.. 16 Shares Azmi Hassan berkata, kepimpinan Anwar Ibrahim dalam PKR serta penyatuan parti itu, PAS dan DAP di bawah pakatan yang dibubarkan kini ialah bukti kepintarannya dalam politik. PETALING JAYA: Sokongan sebuah badan bukan kerajaan yang berpangkalan di Sabah untuk Anwar Ibrahim menjadi perdana menteri seterusnya mendorong 2 penganalisis politik membuat spekulasi presiden PKR itu mampu meningkatkan muhibah antara negeri di Semenanjung dan Malaysia Timur apabila beliau mengambil alih jawatan nombor satu itu. Awang Azman Pawi dari Universiti Malaya memberitahu FMT, rakyat di… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Berharap dan bermimpi ler kamu.

Selagi perjuangan Tun Mahathir belum selesai, Anwar dan jangos2 nya mcm kamu boleh goncang ajer ler selalu.

Di bilik air.

anonymous
Member
anonymous

Madey sudah mereput…jalan pon senget…madey sudah hilang populariti…madey yg selalu GAGAL…

anonymous
Member
anonymous

Madey tak kenal kamu dan tak peduli kamu….madey tipu dan kencing kamu…

.adey hanye kenal dan jaga kroni dan anak branak dia saja….cian kamu kling mabok todi..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KENAPA HANYA DITAWARKAN KEPADA WARGA CHINA DAN HONG KONG…..ADAKAH VIRUS ZOMBIE D4P TELAH MERESAP MASUK KEPADA PARTI2 KOMPONEN PH YANG LAIN….. PH Kempen Milik Rumah Warga China/Hong Kong. Zuraidah Tawar Migrasi?…….. Apakah Zuraidah Menawarkan Migrasi Besar-Besaran Orang China Ke Malaysia? ……… Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Menteri Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan @ KPKT, Zuraidah, kerajaan Pakatan Harapan akan mengadakan kempen pemilikan rumah (HOC) kepada warganegara China dan Hong Kong (BACA DI SINI)… Alasan Zuraidah mudah, terdapat banyak rumah mewah yang mempunyai nilai terkumpul hingga RM100 bilion yang belum dapat dijual lagi… Alasan kedua Zuraidah ialah, nilai hartanah di… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Anwar gesa kerajaan kaji semula kadar kemiskinan Sep 18 2019 / Keadilan Daily Presiden KEADILAN, Anwar Ibrahim, berkata Putrajaya perlu menyemak semula kadar kemiskinan di Malaysia menggunakan kaedah yang betul susulan laporan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) yang mendakwa peratusan kemiskinan di negara ini adalah 15 peratus dan bukan 0.4 peratus seperti laporan pada 2016. “Saya melihat di mana-mana kampung atau kawasan Felda di Malaysia mempunyai rakyat yang miskin iaitu mereka yang berpendapatan rendah. “Oleh itu saya berpendapat kadar sebenar kemiskinan di negara ini mungkin lebih tinggi berbanding 0.4 peratus yang dinyatakan kerajaan. “Saya juga berpendapat bahawa apa yang dikatakan Pelapor… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dah main kopipes pulak Atuk tua ganyut 70an tahun Geng Najib ini sebab otak nya dah beku.

Dahlah otak nya hanya 700 gm, separuh otak orang biasa 1400 gm. Tua ganyut pulak, mana boleh nak cakap benda yang lojik, berisi.

Givap ler, Atuk. Pigi drive cucu2 sana sini, dahtu dok diam ajer, lebih berfaedah kpd Atuk.

anonymous
Member
anonymous

Tanpa Nama kling mabok todi hari2 menyalak merapu…dilahirkan untuk menyalak…dia tak yakin orang tak paham ape yg dia salak kerana mabok todi…

Kikikikiok

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Atuk tua ganyut Geng Najib 70an tahun masih nakal. Frust sangat kalah Pru14, Najib terguling tak terbangun lagi, kena heret ke mahkamah pulak, otw ke penjara 10-20 tahun.

Itak kamu pun dah bingung, tak dapat cakap apa yang constructive, merapu mcm pariah kelaparan ler.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Di Hari Msia, hati cg Kejora riang tidak terperi
Kerna pada hari itu terima wrkh dr si bidadari
Wrkh dari Irah tiba 16 Sep 2019, 2:20 tgh hari
Tika itu, hmpr tgh mlm, tmpt Irh di luar negeri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sr Abg, Slmt Hari Msia Sjhtre utk ngre,doa irh n gng kt sni em irh ntai2 pst blg ni trdhlu Irh dh tahu rhsia abg Dh bce ntri en. frz ikt pgmtn psiko Irh,en frz tu brckp bnr mboi,dlu abg ade mkwe cntk,dr mas kckn btsh/ibn ape krgnye dgn cgu abg yg hdsome ni dh x de jdh,bt cam na, kan abg btl ckp abg,irh bsy sgt fnl yr kta kan abg,klau mkn bbr asyra jgn lpa kn irah ye dh 4 thn irh x mkn bbr tu dlu kt JB ,slalu sdre ksi kt sni asyk2… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tak tau le nak cerita, bg mana hati ini gembira
Kerana..si dara manja, masih ingat dgn Kejora
Di Hari Mdeka..Kejora dpt wrkh, dr luar negara
31 Ogos 2019 jam 11:27 am, tiba wrkh si dara
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO

Salam Sr Abg Kejora,
kmi ank2 Mesia yg bjwa ptriotsma
Irh n geng kt sni mlfzkan
Slmt hri mrdka utk smua ryat Mesia
smoga Mesia trus mmur,amn dmai d bjaya

abg dh hbis ke chk pper mtam tu?
kna fkus tau
nnti slp ha ha

abg ,jom kna pizza
krap sgt la mkan itlian fd
dh jdi bru mata Irh ni ha ha
sje usik2 abg yg kate sdg sdih tu

tq, jmpa lagi ye
Irah US

 Reply

31 August 2019 11:27 am

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Itulh dr Irah dewi ku, wrkh yg ke 11 & yg ke 12
Kemesraan yg terbina..mmg lah nyata & jelas
Kpd diri ku, dia ttp ada ingatan yg tulus ikhlas
Dicari jg ruang utus wrkh wlu sibuk dgn kelas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah, skrg time recess dekat sek abg, jam sbls
Rehat 20 min jer..11:20 bbdak ada balik kelas
Risau le abg dgn bdk2 F4, ramai yg sgt malas
Kkdng tu rasa, spt telinga depa abg nak pulas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ARMAGEDDON MENGIKUT ALBERT PIKE DAN MAZZINI IALAH PERANG2 BESAR YANG MELETUS SELEPAS WW3…..TIDAK SYAK LAGI PERANG ITU AKAN MELIBATKAN NUKLEAR DAN KEMUSNAHAN AMAT BESAR KEPADA TAMADUN DUNIA…..NABI SAW ADA BERSABDA….DENGAN GAMBARAN TIADA BURUNG YANG MELINTAS KECUALI MATI BERGELIMPANGAN….. Cybertropper PH membodoh (baca kencing) rakyat usaha membela bangsa DAP ……. Setiap hari dan hampir semua tempat gambar di atas diedar disebar dalam facebook kononnya orang cina bertindakbalas kepada orang Melayu Islam kerana tindakan kempen BMF (Beli produk Muslim). Ramailah yang bodoh dengan mainan cybertropper PH yang kini berjumlah 1430 komuniti seperti yang diumumkan oleh Menteri PH daripada DAP. Malang yang bermain… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI MARI BELI…..MURAH MURAH….LELONG LELONG…..LEPAS HABIS UNTA ….JUAL PULA ORANG….LAGI BANYAK UNTUNG….. Khazanah jual Pusat Perubatan Prince Court RM1.02 bilion tunai ….. .. Khazanah Nasional Berhad mengumumkan hari ini akan menjual Pusat Perubatan Prince Court (PCMC) di Kuala Lumpur pada nilai RM1.02 bilion secara tunai. Jualan itu berlaku selepas setahun Khazanah membeli hospital berkenaan daripada Petronas. Menurut pengumuman Bursa Malaysia hari ini, nilai pelaburan Khazanah dalam hospital itu melalui anak syarikatnya Pulau Memutik Ventures Sdn Bhd adalah sebanyak RM1.086 bilion. Penjualan itu tertakluk kepada kelulusan pemegang saham lain dan pihak berkuasa yang berkaitan. Tahun lalu, Khazanah menjual 16 peratus saham… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

WAHAI KAWAN….CUBA ANDA FIKIRKAN….KENAPA POLITIK KIRI BERIA2 SANGAT NAK SEBARKAN KRISTIAN DI TANAH MELAYU……SEDANGKAN PENGANUT KRISTIAN HANYA 9% SAHAJA…. D4P DIBARISI KOMUNIS DAN AVENGELISTS….KENAPA 91% RAKYAT MENDIAMKAN DIRI …… Isu Zakir Naik diperbesarkan, kes jual MyKad diam seribu bahasa ……. Pendakwah bebas, Firdaus Wong Wai Hung hairan apabila pemimpin kerajaan Pakatan Harapan (PH) masih membisu dan diam seribu bahasa dalam isu sindiket penjualan kad pengenalan Malaysia (MyKad) tidak sah kepada warga asing. Katanya, tidak seperti kes Dr Zakir Naik yang diperbesar-besarkan sehingga menimbulkan polemik, sekali gus menyerlahkan lagi kejahatan dan keutamaan yang dititik beratkan pemimpin-pemimpin berkenaan. “Nak tahu ‘prioriti’ dan… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

MAHATHIR/ANWAR

Boleh tak serah saja negara malaysia pada Hadi dan PAS untuk tadbir???

Jika boleh….buatl;ah solat hajat setiap hari sehingga berjaya…kita tunggu dan lihat.

Kalau tak berjaya…jangan salahkan rakyat

anonymous
Member
anonymous

Dah lupa….anak saper dapat projek 5G 21.6 billion tanpa tender kerana daddy kasi?…

Anak anwar ato anak madey?..

Sekarang siapa plak dapat projek 450 juta tanpa tender?….

Hihihihi….madey oooi madey…

Madey dan kroni berpisah tiada…
Penjilat seperti wau buke dan uncle TN kling mabok todi bongok kena kencing..

Kikikikikikiok..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Saya suka orang kata saya jilat Mahathir….fitnah itu hak anda. Saya maafkan….moga Allah tunjukkan seterusnya siapa yang berdosa siapa tidak…wallahuaklam

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Anon 40

Mahukah anda serahkan kuasa kembali pada Najib dan Umno?
Atau pada Hadi dan PAS?

Moga Allah jauhi semua iniDUa

anonymous
Member
anonymous

*Jasa Tun Mahathir Orang Dah Lupa* …………………….. *Zaman PM4 (1981-2003)* 1. MAMINCO – bangkrap 2. MAKUWASA – bangkrap 3. PERWAJA – bangkrap 4. BMF – bangkrap 5. BNM – rugi RM31.5 billion 6. Forex – gagal 7. Bank Bumi – rugi 8. BAKUN – rugi 9. MAS – rugi 10. ERL – kerajaan terpaksa bayar kroni 11. PKFZ – rugi 12. PUTRA LRT – bangkrap-bailout 13. STAR LRT – bangkrap-bailout 14. MONOREL – bangkrap-bailout 15. BAS INTRAKOTA – bangkrap 16. SILTERRA – rugi 17. JARING – gagal 18. MEC ELECTRONIC GAMBANG – bankrap 19. MIMOS – gagal 20. HICOM –… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Jasa Najib banyak
Jasa Hadi banyak
Jasa Mahathir….ZERO….takbir….hahahaha

Namun melayu dan muslim mudah lupa. Mereka suka dibangsat dan disesat. Melayu dan muslim suka bersuperficiality. Konon nak penyatuan ummah….tunggu dan lihat air akan bercampur dengan minyak

anonymous
Member
anonymous

Madey kata tak tahu….lim hone kata kena semak dulu….

Amalan kroni madey datang kembali…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

1870 MAZZINI DAN ALBERT PIKE,,33 DEGREE LODGE FREEMASON TELAH RANCANG 3 PERANG DUNIA….WW1 JATUHKAN REJIM CZAR RUSSIA KETUA KRISTIAN DAN OTTHMANIAH….WW2 BINA ISRAEL DI PALESTINE DAN RUSSIA KUASAI EROPAH….WW3 PERANG ANTARA JUDAISM LAWAN ISLAM YANG BAWA KEPADA ARMAGEDDON……

Laju Presiden PAS mengorak langkah
………

Laju TGHH mengorak langkah. Lepas berucap perlunya orang Sarawak tolak DAP, hari ini TGHH dan pimpinan PAS bertemu dengan Ketua Menteri Sarawak.

Apakah GPS akn turut bersama dlm Muafakat Nasional?

Makin menarik, hari ni Mahathir di Sabah, TGHH pula di Sarawak.

-Fahmi Mokhtar

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

MENGARUT LER KAMU DENGAN TEORI ITU INI.

TARAK MASUK DALAM SEJARAH PUN.

KORANG NAK TULIS SEJARAH CARA BARU KER?

TOK GARU NAK LAWAN PM KER? TAK BOLEH MENANG, MAT. KALAH DI PRU14, AKAN KALAH LAGI DI PRU15.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib Pak Tua 70an tahun yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama melanda landa masukkan komen. Kesemua nya mengarut. Tiap pagi perlu ada public service memberi penerangan berikut: Untuk makluman pembaca2 yang tak selalu masuk sini – Pakcik Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post. Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini. Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.
Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Udah2 lah, atuk TN, badut lawak tukang karut
Rentikan lah atuk, asyik buat lawak mengarut
Atuk hanya bikin kitorang ni, gelak pcah perut
Gebng lebat..mana dia yg atuk kata nak carut

Bilanya nak insaf ni, atuk DAP punya talibarut
Rasa dengki amarah, cemburu usah le diturut
Kote lembik atuk tu elok ler cepat atuk gi urut
Klu tak atuk cari tali, pas tu leher tu atuk jerut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Atuk Geng Najib 70an tahun,

Jangan lah bodoh sangat, Atuk nak cakap sorang saja, tak kasi orang lain cakap. Ikut apa Najib Al Jibo buat dulu ker, tangkap sana, saman sini depa yang bangkang dia?

Atuk tua ganyut Geng Najib bukan saja bikin kita orang ketawa .. melakak lakak hingga terkencing .. ke atas muka Atuk.

Rasa panas air kencing tak, Atuk?

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk TN,

Akui ler atuk, yng jiwa atuk tu kacau bergelora
Atuk tuduh aku GN & tak akui yg aku ni Kejora
Hati atuk mgakui nya..tapi..atuk bersandiwara
Kerna, atuk cemburui aku, pemantun yg bitara

Atuk kata aku ini GN, skdar memujuk jiwa lara
Namun hati atuk tak mampu utk berpura-pura
Di dlm hati, mmg kau mengakui aku ini Kejora
16/9/19, jam 7:49 am, hati atuk terlpas bicara
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini entry dari SNIPPER)

SNIPER

KEJORA RINDU DS NAJIB UNTUK KEMBALI MENJADI PM

 Reply

15 September 2019 11:55 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

(Ini respon/komen dari atuk TN)

Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

PENGSONGLAP RM2.6 BILIUN WANG RAKYAT DI 1MDB TAK BOLEH KEMBALI MENJADI PM. HINGGA BILA2.

BIAR KEJORA KERING AIR LIUR ATAU KURUS KERING TAK DAPAT LIHAT NAJIB AL JIBO KEMBALI MENJADI PM.

Reply

16 September 2019 7:49 am

Anonymous
Guest
Anonymous

Atuk dengki, kcekpn aku brpntun amat ketara
Dah ler gitu, aku berjaya pula memikat si dara
Tapi..,nak lindungi kata hati atuk, tak ada cara
16/9/19, 7:49 am, atuk pnggil juga aku Kejora
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Itu lh Allah nk tnjuk, kpd org yg brprangai kera
Atuk tidak dapt halang hati atuk dari bersuara
Walau atuk asyik lbel aku ini GN buat angkara
Allah dah paksa tangan atuk taip sbg KEJORA
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TUNJUK SATU NEGARA DUNIA YG LEBIH BAIK DARI TANAH MELAYU DALAM MELAYAN PENDATANG ASING….SINGAPORK PUN TAK ADA SEKOLAH CINA…… Piagam Muafakat Umno Dan Pas Termeterai…… Kemuncak perpaduan orang Melayu adalah dalam tahun 1946. Pada masa itu orang Melayu bersatu padu menentang Malayan Union. Selepas itu orang Melayu bersatu menentang ancaman pengganas Komunis; orang Melayu juga bersatu mempejuangkan kemerdekaan dan orang Melayu bersatu semasa menghadapi peristiwa 13 Mei. Pada masa yang sama, dalam politik kepartian, orang Melayu mula berpecah, berpacah dan berpecah. Sebaik sahaja perjuangan menentang Malayan Union berjaya dan UMNO ditubuh, UMNO berpecah apabila Dato’ Onn Jaafar meletak jawatan dan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR,

Orang Melayu berpecah kerana PAS. Di godeh nya masyarakat Melayu dengan politik mengkudakan agama Islam. Tapi tak berjaya, melainkan hanya di Kelantan dan Terengganu.

PAS sekarang menumpang bas Umno ke Putrajaya. Tapi akan sampai hanya ke Puchong. Sebab Umno pun busuk. Najib songlap RM2.6 biliun wang rakyt di 1MDB. Beri RM90 juta kpd pemimpin2 PAS. Depa un sengap. Bersubahat.

Wau bule
Guest
Wau bule

Kepada Anwar dan seluruh warga PKR,

Reformasi berlandaskan individu dan nafsu pasti gagal
Reformasi gagal walau diolah style mana pun pasti basi
Reformasi basi ramai dah sedar dan rasa tertipu dan kesal
Allah dah tunjuk namun masih ada yang tak sedar diri

Anwar Azizah Azmin dan Zuraida
Bukan kalangan pemimpin berwibawa
Hanya pelakon pentas hangat seketika
Penuh fantasi palsu dan auta

Apa diharap lagi nak tunggu apa
Kalau dah gagal ayuh lupa sahaja
Dahlah rugi cukuplah buang masa
Sokonglah Tun cerah masa depan kita

Anonymous
Guest
Anonymous

Wau Bule,

Menyokong individu, ia nya tak dpt kekal lama
Nasib org Melayu/Islam, kena lah difikir sama
Lbh baik sokong perjuangan bangsa & agama
Tak suka ke sdr, kalu laungan takbir bergema?

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sokong Umno 60 tahun merintah pun lingkup juga.

kuhkuh kuh kuh kuhkuh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib Al Jibo punya pasal

kekkek kekkek kekkek

anonymous
Member
anonymous

Kalo gagal madey sembah siapa nak jatuhkan najib?…

anonymous
Member
anonymous

Madey yg GAGAl…Nadey berjaya tipu dan kencingkan penjilat….madey banyak hilangkan wang negara berpuluh billion…madey kayerkan kroni dan anak branak….

Ekonomi makin lesu…

Anon
Guest
Anon

Ini lah auta extreme dari situa bahalol, berfantasi syok sendiri. Just berwallahu aklam tiap kali kau bagi piece of shit, doesn’t doesn’t make yourself truthful but reveals your deep-rooted denial syndrome of the stark reality of PH. Kalau reformasi basi mengapa Madey hantar Daim keluar masuk penjara Anwar 6 kali nak buat deal konsensus PH dengan a serving convict? Mengapa Madey dan semua Bersatu have no shame to clutch in panic state bendera and logo Reformasi in PRU14? And that Bersatu can only winning 28 seats despite contesting the most seats under the PH seats formula. Mengapa Madey has to… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah..sini 4:45 am, rasa nya US, masih tgh hari
Agaknya sedang/udah ‘lunch’ Irah ku bidadari
Abg bngun sokat thjud tadi..pahala nak dicari
Semoga, diri Irah tu.. kesejahteraan Allah beri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Silap eja Irah:
solat tahajud..😁

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Brtemu dgn dinda..abg spt dpt satu anugerah
Di kala kesepian, dpt lah juga keluhan dicurah
Di keluangan ini, abg utus salm & doa utk Irah
Abg nak tela’ah Quran menanti subuh & cerah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah, Dulu abg dlm kegelapan lemah tidak berdaya Kehadiran Irah, bagai datangnya sinar cahaya Kini..abg terasa terang benderang alam maya Ini, abg try nak type rgks, ikut Irah punya gaya Irah..t.ksh abg ucpkn, di ats wrkh, yg Irah bagi Di ats ingtn Irah kpd abg, mmg abg snjg tnggi Abg kini..sdg brsiap-siap ke skolah dh nk prgi Klu abg ada free nnti.. abg akn dtg ke mari lgi Di tgh rmba rndu lara, abg kini, bg kn trprngkp Asyk rsh glsh tk tntu arh..tk rti bg mn nk ugkp Mkn tk llu, tdr tk lna, mndi tk bsh..org dok ckp!… Read more »

Wau bule
Guest
Wau bule

MA63: Anwar gives assurances to resolve issues when he becomes PM

Hahahahahahahaha….only fools believe an ex convict of sodomy…

As far as east malaysians are concerned Anwar is NOT A MATERIAL FOR PM IN WAITING.

Shafiee and Joe are no fools

SNIPER
Guest
SNIPER

BUDIN MEMBAWA MASOK SAMPAH SARAP KE DALAM POSTINGNYA,
MEMANG PENAMPILANNYA SEKARANG SEORANG DRIVER LORI SAMPAH PERSENDIRIAN DAN SUKARELA!

DIA BUAT SENDIRI!DIA RASA DIA BETOL!

BERBEZA DENGAN DRIVER LORI SAMPAH KONTRAK!
ADA GAJI DAN ADA INSURAN KESIHATAN!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pehal ini SLIPPER, dgn Budin ko menyumpah?
Ada rasa pedih ke, spt lembu kulit kena lapah?
Budin penulis pro ko kata drebar lori sampah?
Ngko tak tau ke yg beribu2 Budin dapat upah?
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SETELAH JUAL ASET NEGARA PH BAZIRKAN PULA DUIT RAKYAT….PH MEMANG KAKI LINGKUP.. KERAjaan kerah beribu-ribu bala tentera iblis kata facebooker ,……. Walaupun kerajaan PH ada BERNAMA, ada media arus perdana dan ada unit komunikasi parti masing-masing untuk menyalurkan berita, mereka tak puas hati. Menteri Komunikasi DAP mengumumkan bahawa kerajaan sedang menubuhkan sebanyak 1,430 buah Komuniti Harapan Malaysia (KHM) di seluruh negara bagi menyampaikan maklumat daripada kerajaan. 184 buah pusat Harapan ini sudah ditubuhkan di Sarawak. Gobind kata dia yakin KHM dapat memikul tanggungjawab dan penghayatan orang awam terhadap dasar-dasar kerajaan di samping memperkasakan jaringan komunikasi. Kalau setiap 1,430 pusat harapan… Read more »

SNIPER
Guest
SNIPER

Hati ibarat sebuah piring kaca.Jika piring itu kotor,semua makanan yang elok dan bersih diletakkan dalam piring tersebut menjadi kotor.

HATI KAMU TERLALU KOTOR WAHAI MVSA,SEBAB ITU APA KEBAIKAN YANG DIBUAT PH,BURUK KEPADA PANDANGAN ANDA!

KAMU MELAUNGKAN TENTANG PENYATUAN UMMAH.TAPI NAMA SAMARAN KAMU SENDIRI MVSA ADALAH SIMBOLIK KEPADA SUATU PERSETERUAN YANG KAMU REKAKAN KEPADA DUA ORANG INSAN YANG BERAGAMA ISLAM.

JAHANAM KAMU WAHAI MVSA!

KEPALA BAPAK KAU!

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukanlah tujuan Kejora di sini nak berdakwah
Sedih le lihat Melayu/Islam berada kat bawah
Sedang puak kafir..harta depa melimpah ruah
Sbb tu Umno & Pas perlu segera bina ukhwah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Apa yg Kejora perkata hanya sekadar tazkirah
Kempen penyatuan Islam aku cuba nak kerah
Risaulah kalau nasib bangsa jadi makin parah
Itu lah semangat Melayu..bakal tunangan Irah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

SNIPER
Guest
SNIPER

Tunang?kau tak akan dapat apa-apa selagi kau menyanggah TUN M.

Kau lihat apa yg berlaku kepada mereka yg mempersenda dan mempermainkan Tun,tak kira apa setinggi jawatan sekalipon,telah menerima padah.Tun M diberi KARAMAH oleh tuhan.Jangan sampai kau merana!

AYOH,KITA BERSATU MENYOKONG TUN,DARI PENYATUAN-PENYATUAN HAPRAK YANG MEMUALKAN!

SNIPER
Guest
SNIPER

INGAT PENIPUAN SYAITAN!
suatu masa,syaitan pernah bercakap-cakap dengan NABI SAW, dengan memakai serban besar di kepala.

BACA PULA TENTANG KEMUNCULAN DAJJAL,DENGAN 60 RIBU TENTERA DI BELAKANGNYA. APAKAH JENIS PAKAIAN TENTERA TERSEBUT?

PAKAIAN MEREKA ADALAH JUBAH BERWARNA HIJAU!

adakah anda(KEJORA) dan MVSA merupakan 2 orang dari tentera tersebut?

jangan ingat aku tak khabar dan payung kamu berdua.

INGAT!

Anonymous
Guest
Anonymous

SLIPPER,

Naper terlalu ghairah, Kejora ini, nak disergah
Tidak adalah siapa, yg Kejora ini nak sanggah
Kejora hanya ingin melihat Melayu jadi gagah
Jadi..Umno/Pas kena bersatu, jgn bertelagah

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Tidak usah ler SLIPPER cuba nak berceramah
Kalau dalil pada hujah mu dangkal dan lemah
Tunggu je PRU15 pukulan perpaduan ummah
Kita nak lihat sejauh mana bertahan karamah

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

SNIPER
Guest
SNIPER

KAMU LANGSUNG TIADA DALIL YANG KUKUH TERHADAP ISU-ISU SEMASA,SEKADAR MEMPERGUNAKAN AYAT-AYAT TUHAN UNTUK MENUTUP KELEMAHAN DIRI YANG BENDOL DAN BODOH!

SEKALI LAGI AKU SEBOT,KAMU SEDANG MENEMPAH MERANA PUSINGAN KEDUA KERANA MENGHINA DAN MEMPERSENDA SEORANG PEMIMPIN YANG BERAGAMA ISLAM,YANG DIANUGERAHKAN KARAMAH DAN DITUGASKAN BAGI MENGHALANG KEBANGKITAN PENGIKUT DAJJAL DI MALAYSIA.

HARI INI,TUN DIKELILINGI OLEH PUAK-PUAK PENGIKUT DAJJAL TERSEBUT,TETAPI TUHAN TIDAK MENGIZINKAN MEREKA MENJADI KETUA,SELAIN TUN SENDIRI.AKU TIDAK PERLU ULAS PANJANG LEBAR,KERANA ISU INI SENSITIF.

KAMU KEJORA,SEORANG YANG BENDOL,DAN TIDAK MEMPUNYAI SENI SELOK BELOK POLITIK,DAN KAMU SEKADAR MENJADI LEMBU POLITIK.LEMBU POLITIK JUGA PENTING SEBAGAI SAJIAN MAKANAN DAN TUNGGU MASA DISEMBILIH.

JANGAN INGAT AKU TAK PAYONG!

Anonymous
Guest
Anonymous

Wahai sdr SLIPPER, badut pak lawak labu labi
Anda tersesat..kerana berdamping kafir harbi
Berpadan2 le kalu ye pun nak kempen melobi
Sedarlah sdr pkaian hijau itu kegemaran Nabi

Sedarlah parti sdr tu langkah makin sumbang
Pasal DAJJAL tu tak usah le sdr lajak gebang
Ia mata satu..berbonjol & boleh jugak terbang
Bkn ke mata dajal tu parti sdr punya lambang

Kemain angkuh cakap ko ye, SLIPPER samdol
Ngko kata, yng aku ini, lembu dan juga bendol
Tapi ko tidak sedar berada dalam parti cendol
Takut & turut dgn tekanan DAPigs menyondol

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DI BELAKANG TONG M HANYALAH MELAYU….TAPI DI BELAKANG ALJUBRY MAJORITY CINA INDIA DAN MINORITY MELAYU…..SINGKIRKAN DZN BERMAKNA TIADA LAGI SOKONGAN MELAYU KPD TONG M…….BERMAKNA PARTI KADOK MUFLIS TUTUP KEDAI….. Dr M Jelaskan Kenapa Berhati-hati Tangani Isu Zakir…… Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad berkata bukan cara di Malaysia untuk membuang masalah dengan mudah, seperti dalam kes pendakwah kontroversi Dr Zakir Naik. “Rasa perkauman kini lebih kuat dari sebelumnya, atas sebab apa pun, dan apabila seseorang datang dan mengatakan sesuatu yang bergema dengan pemikiran mereka, walaupun mereka tidak faham, tetapi mereka suka dengannya. “Mereka fikir lelaki ini (Zakir) adalah seorang pejuang yang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kita sesama Islam dilarang berbantah-bantah
Jika tidak, smgt kita akan lmh & mudah patah
Kalu lmh, mudah le kita Islam ni, musuh ratah
Sbb itu Umno/Pas ikut apa yng Allah perintah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Anonymous
Guest
Anonymous

Dlm ayt 46, surah al-Anfal, Allah buat tuntutan
Kalau berbantah2 Islam akan hilang kekuatan
Syukur, Umno/Pas kini udah ada kesepakatan
PRU-15..kita pasti tumbangkan, rejim pakatan
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Anonymous
Guest
Anonymous

Surah Al-Anfal, ayat 46:

وَأَطِيعُواْ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُ ۥ وَلَا تَنَـٰزَعُواْ فَتَفۡشَلُواْ وَتَذۡهَبَ رِيحُكُمۡ‌ۖ وَٱصۡبِرُوٓاْ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ مَعَ ٱلصَّـٰبِرِينَ (٤٦) 

Dan taatlah kamu kepada Allah dan RasulNya dan janganlah kamu berbantah-bantahan; kalau tidak nescaya kamu menjadi lemah semangat dan hilang kekuatan kamu dan sabarlah (menghadapi segala kesukaran dengan cekal hati); sesungguhnya Allah berserta orang-orang yang sabar. (46)

Anonymous
Guest
Anonymous

Ayat perintah Allah ini kena le dijadikan iktibar
Di samping itu Allah minta jugak kita bersabar
Syukur kita..smgt Umno & Pas, terus berkobar
Kat PWTC kini.. bendera Pas.. megah berkibar
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
L