APAKAH HILMAN MAHU AZMIN JUGA DIAMBIL TINDAKAN?

Apakah maksud Hilman Idham berkata demikian?

Tidakkah beliau sedar bahawa Haziq Abdullah Abdullah Abdul Aziz sudah pun diambil tindakan pecat keahlian oleh PKR?

Lebih daripada itu, apakah Hilman lupa bahawa Haziq juga telah ditamatkan perkhidmatannya dengan kerajaan sebagai Setiausaha Sulit Kanan kepada Timbalan Menteri Industri Utama, Shamsul Iskandar Mohd Akin?

Jadi, apa lagi yang Hilman mahu?

Apakah sebagai Setiausaha Politik kepada Azmin Ali, Hilman sebenarnya bermaksud agar Lembaga Disiplin turut segera mengambil tindakan yang sama kepada bossnya juga?

Sabarlah Hilman….walaupun tindakan yang diambil oleh Lembaga Disiplin PKR terhadap Haziq bukan berkaitan hubungan seks sejenis yang diakui telah dilakukannya bersama Azmin, tetapi parti tidak boleh mendahului pihak polis dalam bertindak.

Hanya setelah pihak polis mengesahkan pelaku dalam video itu adalah Haziq dan Azmin serta kemudian dibawa ke mahkamah untuk pertuduhan, maka barulah parti boleh mengambil tindakan susulannya.

Sementara siasatan polis belum selesai dan Peguam Negara juga belum mendakwa mereka di mahkamah, tentulah tidak adil bagi PKR yang bertunjangkan keadilan untuk mendahului dari segi tindakan.

Lagi pula, jika mengikut seperti apa yang diminta oleh Hilman agar Lembaga Disiplin bertindak, tindakan bukan saja mesti diambil kepada Haziq, bahkan juga kepada Azmin.

Bukankah hubungan seks melibatkan dua pihak?

Di mana keadilan jika hanya Haziq yang dirasakan wajar diambil tindakan berdasarkan pengakuannya, tetapi pasangannya yang juga diakui oleh Haziq dilepaskan begitu saja? (ShahbudinHusin 02/09/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 14 September 2019 — 11:32 am
Subscribe
Notify of
guest

26 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Abg Mat
Abg Mat
3 September 2019 12:08 pm

Ni budak mentah bercakap ikut sedap mulut..ingat dia dipilih oleh rakyat untuk tujuan mencela parti sendiri ke? Selesaikan masalah rakyat jangan nak menyombong diri

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 September 2019 10:10 am

DEEP STATE BENCI BENDA MACAM NI….. Skuad Amar Maaruf Nahi Mungkar” Cekup 9 Pelaku Sumbang Di Ambang Merdeka ……….. MARANG, 2 September – Seramai sembilan pelaku sumbang berjaya ditangkap dalam satu operasi melibatkan Skuad Amar Maaruf Nahi Mungkar dan Pegawai Penguasa Syariah (PPS) Marang bersempena malam Sambutan Merdeka, baru-baru ini. Operasi yang diketuai oleh Ketua Unit Pegawai Penguatkuasa Syariah, Sharimah Mamat daripada Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) Daerah Marang bermula seawal jam 11.00 malam sehingga 7.00 pagi. Serbuan yang disertai oleh 30 orang anggota PSS termasuk sukarelawan telah dijalankan di tempat-tempat yang menjadi titik panas seperti, hotel, rumah tumpangan… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
3 September 2019 7:52 am

Mengisi kemerdekaan lebih sukar daripada menuntutnya

– Madey

Mengisi poket kroni, cukong dan anak bini lebih senang daripada Rakyat menuntutnya

– Rakyat yang nak mansuh Tol, langsai hutang PTPTN dan bayar bil yang makin naik harga.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 September 2019 7:01 am

SEHARI RASA MACAM SETAHUN….

Setelah berhari-hari lepak di tepi pejabat PM hari ini merajuk membawa diri
…..

Setelah bermalam berberapa hari di pejabat PM, akhirnya dia sedih dan sayu terus merajuk membawa diri.

Agaknya anda kisah ke dengan PM tepi ini

https://www.facebook.com/nasirramlee89

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 September 2019 6:54 am

CAI MANA SATU YG BETUL…..PAK DAJJAL KAKI LIWAT ATAU TONG M KAKI PENIPU…… Hari ini Ulang Tahun Pemecatan Anwar Ibrahim — Adakah ini akan berulang? ……… 2 September 1998 adalah ulang tahun Anwar dilucutkan jawatan sebagai Timbalan Perdana Menteri & Menteri Kewangan. Rakyat sudah lupa ke? Sampai hari ini saya masih belum pasti apakah Anwar Ibrahim ini kaki liwat atau Mahathir Mohamad ini kaki penipu cakapnya tak boleh digunapakai. Kalau benar kata Mahathir Anwar peliwat Tak ada beza dengan Azmin Kalau kita kata Azmin tak boleh jadi PM Maka apalah beza dengan Anwar Kita tak mahu PM Malaysia kaki LIWAT… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 September 2019 6:45 am

KEMPEN BANTU ORANG SUSAH DAN MISKIN….TAK SALAH KAN CAI…. Kempen “Buy Muslim First” …… Semalam Kerajaan PH dan ahli-ahli politik Bersatu dan DAP mengutuk tindakan beberapa pihak termasuk NGO-NGO pengguna yang mereka (PH) kata telah melancarkan kempen “Boikot Barangan Bukan Islam”. Kata ahli-ahli politik PH ini, kempen ini adalah racist. Ada seorang ahli parlimen DAP sehingga berkata bahawa kempen ini adalah menyalahi Perlembagaan. Saya sudah periksa dengan NGO-NGO pengguna Islam termasuk Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Sebenarnya, tidak ada pun kempen untuk boikot barangan keluaran bukan Islam oleh mana-mana NGO. Yang ada adalah kempen boikot barangan mahal walaupun kos pengeluaran telah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 September 2019 6:39 am

POLITICAL CHEMELEON…….

Apabila Anwar Ibrahim Membaca Akhbar Tamil
………

Hari ini dapat gambar Anwar Ibrahim baca akhbar Tamil menjadi muka hadapan akhbar tamil berkenaan. Saya banyak mendapat gambar tentang Anwar ini, dia kutip sampah, dia menari dll tapi yang ini agak hebat juga pasal di khusyuk baca akhbar ini….

Nasib baik tak dihantarnya gambar Anwar sedang minum kencing lembu… kononnya nak tunjuk lebih Hindu daripada Hindu.

Susah juga nak jadi PM menunggu ni.
Banyak kena berlakon
berlakon menjadi sesumpah

https://www.facebook.com/nasirramlee89

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 September 2019 6:33 am

JOM BOIKOT PRODUK D4P…..PARTI KUALI DAN IKRAM…… Parti AMANAH adalah Produk Bukan Muslim DAP, Jom boikot AMANAH @ PAN ………. Malaysia telah sambut Hari Merdeka yang ke-62, dengan temanya SAYANGI MALAYSIAKU : MALAYSIA BERSIH. Kalau kita menghayati tema tahun ni, ianya menyeru mencintai Negara semangat bersatu padu serta muafakat terus dicapai demi kemakmuran negara. Tapi, malangnya ada pula pihak-pihak tertentu ingin memecah-belahkan perpaduan kaum dengan menjentik dan menyulam rasa curiga dengan pelbagai isu dalam menganggah kedudukan Islam sebagai agama rasmi negara ini. Menteri-menteri PH yang diberikan tanggugjawab sebagai pemerintah tidak menjalankan amanah yang baik. Negara yang hidup aman damai hanya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 September 2019 12:46 am

CINA SUDAH TAKUT…..ITU INDIA D4P SUDAH BAWA MASUK TERRORIST DLM NEGALA…..MANYAKK SUSAH…KITA MAU BUAT BISNES….BUKAN MAU PELANG MAAAA……SUDAH TATAK ONG LAGI AYOOOO…..INI MACAM HIDUP BAIK MATI SAJA…..SUMPAH LAIN KALI TATAK MAU UNDI D4P LAGI…… Kempen sokong dan beli produk Muslim atau “buy Muslim first” ……… Usaha dan provokasi untuk menggagalkan kempen sokong dan beli produk Muslim atau “buy Muslim first”. 1. Kempen ini dikatakan bahawa ia “kempen boikot produk non-Muslim”, walaupun berkali-kali ditegaskan bahawa tiada kempen boikot. Yang ada ialah “kempen menyokong produk Muslim”, bukan kempen boikot. 2. Akan ada beberapa pihak yang akan mengulang-ulang perkataan “boikot” untuk memberikan persepsi… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 September 2019 12:36 am

Kenyataan Hillman mengesahkan azmin terlibat dlm vedeo semburit walopun cybersecurity tidak dapat mengesahkan azmin dlm vedeo semburit…

Azmin tidak diambil tindakan kerana polis tidak dapat mengambil tindakan undang2 keatas azmin..

Kalo Hilman mahu azmin dikenakan tindakan Hilman mmesti lebih dulu mengaku dia tahu azmin semburit…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2019 11:27 pm

D4P YG MULAKAN BOIKOT BARANG…… Masa DAP Boikot Produk Muslim, Lim Guan Eng Tersenyum aje.. PAN memang tersengih bodoh ………. Secara am dan demi kebaikan keseluruhan ekonomi negara, saya setuju dengan pendapat Mufti Perlis bahawa umat Islam boleh mengetengahkan kempen untuk membantu ekonomi sesama Muslim dan bukannya melalui kempen memboikot barangan bukan Islam. Namun, amalan boikot-memboikot berunsur perkauman ini sebenarnya telah bermula sebelum PRU13. Masa itu penyokong PKR dan DAP melancarkan kempen besar-besaran untuk memboikot perniagaan PETRONAS (kerana dituduh tidak mengambil pekerja bukan Melayu), restoran-restoran Melayu/Mamak dan Roti Gardenia. Masa itu, tidak ada seorang pemimpin DAP atau PKR membantah kempen-kempen… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2019 11:20 pm

D4P SUDAH BUAT CINA TAKUT….ELOK2 NEGALA AMAN MAU BAWA PELANG OOOOO…..KITA MAU IDUP AMAN DAMAI….ITU D4P KOMUNIS TATAK CAYA SAMA TUHAN OOOOO….. Menteri tak faham? Ini kempen beli produk muslim bukan boikot …… Menteri Pembangunan Usahawan, Mohd Redzuan Yusof jelas tidak faham sebab utama Kempen Beli Produk Muslim dilancarkan di seluruh negara, kata Setiausaha Agung Pemuda Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Eqwan Roslan. Terdahulu, Menteri Pembangunan Usahawan, Mohd Redzuan Yusof dilaporkan berkata, kempen memboikot barangan keluaran bukan Islam tidak sepatutnya berlaku di negara yang berbilang kaum. “Tak kena dengan kempen, kalau dah halal cukuplah, kalau dapat sijil halal Jakim sudah cukup… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 September 2019 10:56 pm

Ada sibuk cari dalang. Ada sibuk konspirasi. Ada sibuk surat tak balas. Ada sibuk nak hukuman disiplin. Tetapi… Siapa sebenarnya yang bersemburit di Hotel Sandakan sekarang? Kahkahkah.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2019 9:17 pm

BERSIH SUCI LUAR DAN DALAM SAMPAI KE ROHANI…… Hormati Pilihan Pengguna Muslim ………. Parti Islam Se-Malaysia meminta Menteri Kewangan berhenti memainkan sentimen perkauman sempit dan menghormati pilihan bebas pengguna Muslim. Kempen utamakan produk Muslim adalah kesedaran awal para pengguna Muslim untuk memilih produk yang halal, baik dan diusahakan oleh orang Islam. Setakat hari ini, tidak ada satu kempen boikot produk bukan Islam yang dilancarkan oleh PAS. Setiap pengguna mempunyai kecenderungan untuk memilih yang terbaik untuk diri mereka. Tidak ada satu paksaan. Lantaran itu, mereka lebih berhati-hati dan bersifat selektif untuk mendapatkan produk yang terbaik. Sementara itu, PAS juga menggesa kerajaan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2019 9:01 pm

TENTERA ALMAHDI WAJIB JIHAD EKONOMI…… Produk Islam: Tolong menolong sesama Muslim ……. ABU Hasan Ali al-Nadwi, seorang ulama hebat bukan berbangsa Arab pernah mengkritik dunia Arab dalam bukunya 'Apakah kerugian yang dialami oleh dunia disebabkan kejatuhan orang Islam'. Beliau secara sinis menyatakan: “Sepatutnya dunia Arab sebagai dunia Islam mampu memiliki sendiri dan menguasai dunia perniagaan, hartanah, pendidikan dan industri. Bangsa ini sepatutnya tidak boleh memakai melainkan apa yang tumbuh di buminya dan ditenun dengan tangannya. Sesungguhnya dunia Arab sepatutnya mampu untuk memerangi Barat jika keadaan memerlukan. Tetapi hakikatnya mereka selamanya gagal menyaingi Barat selagi mereka memerlukan Barat dalam soal harta,… Read more »

Anonymous
Anonymous
2 September 2019 8:49 pm

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tanggal 31/8/2019 bukan je hari kemerdekaan
Bagi Kejora.. ia hari yg penuh dgn kegembiraan
Terubat segala sedih hiba lara dan penderitaan
Kerna 11:27 am, dpt warkah dari si dara pujaan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Anonymous
2 September 2019 8:50 pm
Reply to  Anonymous

MUNIRAH MARYONO

Salam Sr Abg Kejora,
kmi ank2 Mesia yg bjwa ptriotsma
Irh n geng kt sni mlfzkan
Slmt hri mrdka utk smua ryat Mesia
smoga Mesia trus mmur,amn dmai d bjaya

abg dh hbis ke chk pper mtam tu?
kna fkus tau
nnti slp ha ha

abg ,jom kna pizza
krap sgt la mkan itlian fd
dh jdi bru mata Irh ni ha ha
sje usik2 abg yg kate sdg sdih tu

tq, jmpa lagi ye
Irah US

 Reply

31 August 2019 11:27 am

Anonymous
Anonymous
2 September 2019 8:52 pm
Reply to  Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Apa yg orng nak kata..Kejora & Irah tidak peduli
Sbb pujangga berkata kasih tidak dpt dijual beli
Bila teringatkan Irah, hati ini merasa hiba sekali
Duduk dekat US tu, asyik je cekik makanan Itali
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Anonymous
2 September 2019 8:52 pm
Reply to  Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bermula dari senda dan gurau rasa kasih terbit
Dr susulan warkah2 pula lahir cinta punya bibit
Irah nak usik cgu Kejora, mata biru pula disabit
Kalu berada dekat..pipi Irah tu Kejora nak cubit
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

❤mekcy golok
❤mekcy golok
2 September 2019 10:15 pm
Reply to  Anonymous

aloh aloh aloh gata mu kejora woi

nak cubit pipi si irah konon

ko cubit la pipi si NORHAYATI bakal isteri kau tu

kahhhh kahhhhhhhhhhhh kahhhhhhhhhhhhhhhhhh

DASAR LELAKI TUA!

COBA KO TERBANG TENGOK

OHHHH…OHHHHHH.. APA TU YG BERGAYUT GOYANG-GOYANG

ADA 2 BIJI

EHHHHH..EHHHHHH..JAGA-JAGA

SPLASSSSS..terkena kepala aku

telur rupanya

kahhhhhhhhhh kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ANAK MINANG BATU 10
ANAK MINANG BATU 10
2 September 2019 10:19 pm
Reply to  ❤mekcy golok

cukop la dengan si yati tu

yg gadis jawa..pas..pas kasi kek den nih

den pon raso eh nak berbini jugo!

den minang,si irah jowo lak

cemburuing den!

❤mekcy golok
❤mekcy golok
2 September 2019 10:28 pm

CISSSS JATENG MINE,KO MAU RAMPAS IRAH KEJORA WE!

MEK TOK KASI WEH

ABE KEJORA BOKAH SODOK MEK

MEK SOKO DIA WEH

MEK NIH,DAH RASO BATE GEDEBE ABE KEJORA WEH

BOSA WEH…

EH…EHHHH..GEDEBE….WEHHHHHHHHHHHHH

Anonymous
Anonymous
3 September 2019 7:59 am
Reply to  ❤mekcy golok

Irah,

Gelagat mangkuk2 di atas tu, kita tak mengerti
Naper kita bercinta, puak2 biol ni jadi sakit hati
Asyiik jer nak dengki & cemburu tak henti-henti
Nak kasi Irah ragu, depa sabit abg dgn cgu Yati
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

Irah.. mmg jahat lah..ini jebon tua & memerang
Perasaan dengki di dlm hati depa ini bersarang
Depa cuba nak fitnah konon abg ini dah curang
Pada hal, hati abg ini hanyalah utk Irah seorang

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Anonymous
2 September 2019 8:47 pm

Betul lah jugak akan Tn Budin punya kefahaman
Budin tu sebenar nya sokong desakan si Hilman
Mmg ler org yg dah salah patut terima hukuman
Dgn itu Mt Jemin pun patut kena le jugak reman

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhp kaaaaahhhhhh

Anonymous
Anonymous
2 September 2019 8:44 pm

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah..tak tau le nak cerita, abg ni gelisahnya diri
Blog Budin tak boleh dibuka, sejak dari tgh hari
Resah jiwa ini, jika tak pantun kat Irah ku puteri
Kini baru rasa lega..dpt pantun utk mu bidadari
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2019 2:00 pm

KALAU NAK TAHU SIAPA YG BERTANGGUNG JAWAB GEMBAR GEMBURKAN ISU RAJA2 MELAYU SILA TANYA PEMIMPIN2 PH….ADAKAH MEREKA BERHASRAT JADIKAN MALAYSIA NEGARA REPUBLIC….. Ru Xiang Sui Su …….. Saya terbaca beberapa artikel ahli politik PH yang menggesa agar perbezaan kaum dilupakan agar erti merdeka dicapai. Saya tidak bersetuju. Merdeka adalah apabila kita mengenali satu sama lain, menghormati sejarah dan bersyukur atas pengorbanan setiap kaum yang lain atas kemerdekaan negara. Tulisan ini agak sensitif. Tapi saya memilih untuk terus menulis. Dalam pepatah Cina, ada satu frasa yang berbunyi ‘Ru Xiang Sui Su’. Maksudnya, apabila kita berada di sesuatu tempat, berasimilasilah dengan penduduk… Read more »