KHAIRUDDIN AHLI PARTI MANA? KENAPA SELALU LEBIH SUDU DARIPADA KUAH?

Khairuddin Abu Hassan, selain orangramai mengenalinya sebagai suami pelakon Umie Aida, beliau juga dikenali sebagai penyokong dan pengampu kuat Tun Mahathir Mohamad.

Setelah dipecat daripada UMNO, beliau kemudian menyertai Bersatu bersama-sama Tun Mahathir.

Bagaimanapun, disebabkan tidak sebulu dengan Muhyiddin Yassin selaku Presiden Bersatu, beliau meninggalkan parti itu tidak lama kemudiannya.

Sejak itu tidak terdengar beliau ada mengisi borang mana-mana parti untuk menjadi ahli.

Pada PRU14 lalu, beliau diberi peluang bertanding di Parlimen Jasin mewakili PH atas kouta Amanah.

Tetapi, tidak pula diketahui sama ada Khairuddin merupakan ahli Amanah atau tidak atau beliau mungkin hanya bertanding atas kouta parti Amanah dan tidak menjadi ahlinya.

Beliau tewas kepada Ahmad Hamzah dengan kekurangan sebanyak 219 undi. Walaupun keputusan itu dipertikai di mahkamah, keputusan akhirnya mengekalkan kemenangan buat Ahmad Hamzah.

Selepas berakhir PRU14, Khairuddin kerap mengeluarkan kenyataan melalui media sosial dengan menggunakan jawatannya sebagai Penyelaras Parlimen Jasin.

Siapakah yang melantiknya memegang jawatan itu?

Adakah Ketua Menteri Melaka, Mohamad Sabu atau Tun Mahathir yang melantik beliau memegang jawatan itu?

Jika ada lantikan rasmi, mengapa pula hanya Khairuddin saja dalam PH yang ada jawatan sedemikian?

Tidak pernah pula terdengar calon-calon Parlimen lain yang kalah kelihatan masih gah menjaja jawatan Penyelaras Parlimen sepertinya?

Sehingga ini, kedudukan Khairuddin dengan jawatan sebagai Penyelaras Parlimen Jasin sering menimbulkan kekeliruan kepada PH kerana kekerapannya mengeluarkan kenyataan berhubung masalah dalaman PH itu sendiri.

Sebagai penyokong dan pengampu Tun Mahathir, walaupun Khairuddin dikatakan pernah mendakwa beliaulah yang memujuk Tun Mahathir agar bertemu dan berbaik semula dengan Anwar Ibrahim sebelum PRU14 lalu, tetapi kini beliaulah antara yang ke depan dan paling kuat menghentam Anwar.

Bellau juga didakwa terlibat mengadakan pertemuan rahsia dengan pemimpin-pemimpin UMNO dengan tujuan โ€œmerampasโ€ agenda penyatuan ummah UMNO dan Pas, sebaliknya mahu ia dilencongkan kepada agenda melanjutkan tempoh khidmat Tun Mahathir sebagai Perdana Mentero sehingga habis penggal.

Tidak pasti siapa yang memberi mandat kepadanya untuk melakukan semua kerja itu.

Adakah beliau diarah oleh Tun Mahathir atau adakah ini merupakan sebahagian daripada skop tugasnya sebagai Penyelaras Parlimen Jasin yang merupakan kouta Amanah itu?

Selain itu, dalam semua kenyataan media yang dikeluarkannya, baik mengkritik Anwar atau sesiapa saja, Khairuddin tetap menggunakan jawatannya sebagai Penyelaras Parlimen Jasin sehingga kini.

Oleh kerana kerusi Parlimen Jasin adalah kouta Amanah, tanggapan umum ialah beliau tentulah merupakan ahli Amanah atau setidak-tidaknya apa yang dilakukannya dalam pengetahuan parti itu.

Tetapi, bolehkah beliau mengeluarkan kenyataan media sesuka hati mengkritik PH, mengkritik Anwar dan mengkritik sesiapa saja yang dikehendakinya?

Adakah Presiden Amanah, Mohamad Sabu sedar mengenai perkara ini atau mahu berdiam diri saja, sedangkan kelakuan Khairuddin selaku Penyelaras Parlimen Jasin sedikit-sebanyak telah mencalarkan nama baik Amanah?

Kalaulah pula Khairuddin bukan ahli Amanah dan tidak juga ahli mana-mana parti dalam gabungan PH, bagaimana beliau boleh dilantik sebagai Penyelaras Parlimen Jasin?

Atas kapasiti apa beliau yang bukan ahli mana-mana parti untuk campurtangan dalam banyak urusan PH dan mengkritik pemimpin PH sesuka hatinya?

Untuk keharmonian bersama, adalah penting Khairuddin menjelaskan kedudukan sebenar mengenai dirinya dalam PH.

Jika tidak, tumpu saja jaga Umie Aida!! (Shahbudindotcom 22/08/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 22 August 2019 — 3:13 pm

57
Leave a Reply

avatar
7 Comment authors
AnonymousTanpa NamaMAHATHIRVSANWARAnonymousanonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
anonymous
Member
anonymous

Khairudin botox adalah balaci madey yg main peranan penting untuk jatuhkan dan fitnah anwar tahun 98 dulu….

Hampir dibankrapkan oleh najib…baru2 ni si botox ni mintak polis buka semula kes vedeo china doll tapi polis tak layan kerana sudah disiasat…

Botox sudah kehilangan tempat dlm Bersatu…tu pasal masih kuat bodek madey..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA YG LEBIH HAPRAK DARI PAK DAJJAL DAN PAK LIWAT……. Mengenali ciri-ciri pemimpin haprak ……. SEMASA berucap menggulung konvensyen Kepemimpinan Berhikmah, baru-baru ini terluncur gesaan oleh Anwar Ibrahim agak menolak pemimpin Melayu haprak. Menurut Kamus Dewan; Haprak, membawa maksud kata-kata makian untuk seseorang. Ia tidak mempunyai pengertian khusus, mengenai cacian itu tetapi berbentuk umum. Haprak itu membawa konotasi buruk, kotor, cemar dan busuk, tidak berguna. Kata-kata itu bersifat hembuan untuk menggambarkan betapa buruknya sesuatu itu dan kalau ia rangkaikan dengan pemimpin bermakna pemimpin itu tidak boleh dipakai. Kata-kata dan percakapan pemimpin sebegitu perlu ditolak dan jangan dipercayai. Ia tidak layak… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Saya anti UMNO tetapi tidak orang UMNO” – Hadi | Astro Awani

http://www.astroawani.com โ€บ berita-politik โ€บ saya-anti-umno-t…

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata beliau tidak akan menyertai sebarang perhimpunan anti-Najib termasuk yang dikatakan …

Anonymous
Guest
Anonymous

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg baru bangun tidur.. teringat pula buah hati
Mlm tadi, qiyamullail, lps subuh abg tidur ganti
Dinda sibuk dgn pelajaran..,abg mmg mengerti
Kepulangan dinda Irah abg tetap setia menanti
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

POLITIK KERA BABI PH…….. Dr Mahathir terjebak politik peras ugut, provokasi anti Melayu Islam …….. Bekas Ahli Dewan Negara, Datuk Dr. Firdaus Abdullah berpendapat kepimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad sedang berdepan tekanan politik peras ugut dan provokasi yang bersifat anti Melayu Islam. Menurutnya, hal tersebut dapat dilihat pada desakan berterusan pihak tertentu termasuk dari pemimpin kerajaan supaya menghantar pulang pendakwah Dr. Zakir Naik ke India. โ€œSekarang secara halus, seakan-akan Tun (Mahathir) dan pemimpin PH (Pakatan Harapan) sedang terjebak dalam politik peras ugut. โ€œKerajaan juga seolah-olah terpalit dalam politik provokasi oleh sebahagian pemimpin dalam Pakatan Harapan yang cenderung memusuhi Melayu Islam,โ€… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

โ€œSaya anti UMNO โ€ฆ.tetapi tidak orang UMNO, orang UMNO tidak ..

Ada pun parti UMNO sudah banyak (buat) kesilapan. (Oleh itu) saya tidak mahu terlibat dalam himpunan (anti-Najib) itu,โ€ kata Pak Lobai Hadi.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWI WARISAN TURUN TEMURUN BUDAYA BANGSA TANAH MELAYU…….JANGAN PEDULI RASIS KOMUNIS PH….. TRADISI PENULISAN JAWI SUMBER PERADABAN MELAYU ……… Utusan dak kumpulan serta tradisi persuratan Melayu bermula dengan Islam yang memperkenalkan kepada budaya Melayu Tulisan Jawi (Melayu) sejak akhir abad ke 13M. sebagaimana terbukti pada Batu Bersaurat Terengganu (Islam lebih awal hadir). Selama lapan abad tradisi keilmuan dan peradaban Melayu adalah terhimpun di dalam persuratan Jawi. Tradisi keilmuan yang dirakam di dalam tulisan jawi ini bermula dari Kerajaan Trengganu, Pasai, Melaka, Johor Riau, Acheh, Patani, Banten, Banjar dan negeri-negeri Melayu yang lain. Tradisi tulisan Jawi berterusan hingga zaman kemerdekaan dan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kisah sebenar di sebalik perkahwinan antara Umno dan PAS …

https://www.malaysia-today.net โ€บ 2019/03/21 โ€บ kisah-se…

Mar 21, 2019 – Penulisan Chun Wai yang terbaru, ‘Marrying when it’s convenient’, menunjukkan bahawa dia adalah pro-DAP dan anti-PAS. (Sila baca …

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KERA BABI PH SALING BANTU MEMBANTU…… Rogol Amah: DAP Kemuka Laporan Baru, Bebaskan ADUNnya?…….. Rogol amah: DAP dakwa individu bawa mangsa lapor polis terima RM100,000 IPOH 22 Ogos – Penasihat DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham membuat laporan polis hari ini dengan mendakwa menerima maklumat baharu berhubung kes rogol pembantu rumah warga Indonesia melibatkan Exco kerajaan negeri, Paul Yong Choo Kiong. Menurut Koo Ham, beliau menerima maklumat bahawa individu yang membawa pembantu rumah terbabit untuk membuat laporan polis telah menerima sejumlah wang sebanyak RM100,000. “Semasa saya berada di sebuah hotel di Jalan Datoh pada pukul 6 petang tadi, saya terima… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Allahyarham Tok Guru Nik Aziz Nik Mat pernah berkata bahawa kewujudan PAS ini adalah disebabkan oleh Umno yang tidak mahu melaksanakan agenda Islam.

Jika Umno bersetuju untuk melaksanakan agenda Islam, maka PAS tidak diperlukan lagi. PAS boleh tutup.

Sebenar nya kedua dua UMNO dan PAS gagal ..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DEMO KERASI ALA KERA BABI PH…….. Pendakwah terkenal terpenjara ……….. Hari ini kita menyaksikan seorang tokoh pendakwah terkenal telah berjaya ditutup mulutnya dari pentas terbuka negara. Betapa sedihnya kita yang mengenali beliau dan betapa gembiranya mereka yang memusuhi beliau. Hari ini kita sedar, betapa sukarnya tugas menyeru manusia ke jalan Allah & Rasul. Betapa sukarnya melakukan dakwah tauhid berbanding dakwah akhlak. Hari ini kita faham, dakwah yang berkonsep menyingkap kebatilan itu lebih sukar dari menyeru ke arah kebenaran. Betapa sukarnya mencegah kemunkaran itu berbanding menyuruh kemakrufan. Saya yakin dugaan ini barangkali ringan sahaja bagi DZN yang masih memiliki pentas lain… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nawi Abdullah

Kelakuan lucu PAS – Dulu solat hajat mohon Allah laknatkan UMNO yang PAS kata haramjjadah. Lepas tu solat hajat minta BN menang PRU14? Ayooooo tak faham lagi la

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DIAM SEMUA….DENGAR APA RAJA TOLol NAK BERTITAH…….. Tol tetap dikenakan walaupun PLUS diambil alih โ€“ PM Mahathir …….. PUTRAJAYA โ€“ Pelaksanaan kutipan tol tetap diteruskan walaupun PLUS Malaysia Sdn Bhd (PLUS) diambil alih oleh mana-mana entiti, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. Beliau berkata kerajaan masih mempertimbangkan tawaran daripada Maju Holdings Sdn Bhd yang mahu mengambil alih syarikat pengendali lebuh raya itu. โ€œDia nak ambil alih PLUS, kita kaji tengok cadangan itu tapi dia (cadangan Maju Holdings) kena ada tol, tiada tol dia tidak boleh beli, (nanti) dia tidak dapat balik duit. โ€œDia punya cadangan termasuk mengurangkan kadar tol… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Zarul Zahari

orang politik cuma ambil kesempatan. PAS menangguk di air keroh. mereka ni bukan buat dakwah percuma. pendakwah seperti ustaz2 yang popular di malaysia ni ada ke yg percuma. nak jemput berceramah letak harga tinggi.

nabi kita berhabis harta berdakwah. mahukah lobai2 PAS memberi ceramah percuma dimalaysia ni?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MEMANG PH SENGAJA NAK RANAPKAN EKONOMI NEGARA……ADA DIA KESAH……. Najib “Ngajing” kepada PH lagi ………… Hello Nik Nazmi. Saya pinjam, copy dan edit kenyataan lama kamu sekejap. Enam kedai sudah tutup tahun lepas dan dua puluh lagi akan tutup tahun ini tapi Nik Nazmi sekarang ini macam buat tak tahu. Oleh itu, saya tolong edit sikit. Harap Nik tak marah. — Tutup Pasaraya Giant: Realiti ekonomi negara tenat Laporan berita yang menyatakan bahawa Pasaraya Giant akan menutup lฬถiฬถmฬถaฬถ ฬถ ๐๐ฎ๐š ๐ฉ๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ก (tidak ambil kira enam lagi yang sudah tutup tahun 2018 lepas) lagi pasaraya di sekitar Malaysia membuktikan sekali lagi… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib nak perli apa lagi? Dia punya handling of the economy was like shit.

Kasi projek besar ECRL berpuluh bilion kpd China Kominis, biarkan China Kominis ada “Little China” industrial estate di Kuantan (tukang bersihkan jamban pun bawa dari China), biarkan Forest City di Johor Bahru bina 700 unit kediaman mahal di maksudkan untuk rakyat China Kominis x 4 se famili = 2.8 juta rakyat China tinggal tetap di Malaysia lepas 10 tahun layak mohon kerakyatan.

Nasib lah Najib Al Jibo di guling di Pru14, Tun Mahathir kata tak boleh seramai itu di beri taraf penduduk tetap di negara ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RASIS DAN KOMUNIS KEBAL DALAM PH….. Zakir Naik buat laporan polis ke-2 terhadap Ramasamy ………. KUALA LUMPUR: Dr Zakir Naik membuat satu lagi laporan polis terhadap Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, P Ramasamy berhubung tuduhannya terhadap penceramah kontroversi itu di media India. Peguamnya, Akhberdin Abdul Kadir memberitahu pemberita bahawa Ramasamy dalam temubual dengan India Today menuduh Naik seorang yang โ€œvenomousโ€, โ€œstricterโ€, โ€œhate mongerโ€ dan โ€œfraudsterโ€. Akhberdin berkata anak guamnya akan mengeluarkan surat tuntutan terhadap Ramasamy esok, menuntut timbalan menteri itu memohon maaf. Beliau juga berharap polis bertindak terhadap Ramasamy susulan kenyataan Ketua Polis Negara, Abdul Hamid Badoor bahawa mana-mana pihak… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Putera Ligawan

.. sepatutnya solat hajat untuk tujuan kebaikan, tapi bagi PAS solat hajat biasa digunakan utk minta hancurkan parti lawan, macam Tok Garu Nik Aziz solat hajat doakan “KO UMNO”.

Umar Ali

.. kalau sembahyang hajat itu niatnya kerana nak mempertahan Islam baguslah.. tapi kalau krn politik Dan nak Jadi wira dlm perjuangan tak kemana pun..

kalau tak kerana politik…kenapa Nik Omar Bukan saja disekat disegenap ruang oleh PAS. Malah dihina..ingat, Allah SWT tahu apa Ada dlm hati kita .. dlm hati orang PAS banyak busuk .. “KO UMNO”, doa sembahyang hajat Nik Aziz.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Tok Garu Hadi Awang kata PAS harap jadi ‘Kingmaker 160 kerusi’.

Kita optimis mampu memenangi 40 kerusi Parlimen dalam PRU14, kata dia.

Tapi KERUSI PARLIMEN HARI INI:
PPBM 26,DAP 42,PKR 50,AMANAH 11,WARISAN 9,UMNO 38,MIC 1,MCA1,PAS 18

Hanya lk 10% dari 160 kerusi.

โ€œKita berharap PAS akan menjadi โ€˜kingmakerโ€™, dihubungi semua pihak yang tubuh kerajaan.

“Itu minimum yang kita nak usahakan daripada 160 kerusi.

Entah apa makna kata2 dia itu hanya dia sendiri yang tahu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M BAPA TOLol NEGARA……. Najib Kata Masa Tu Tangannya Terikat… Ingat lagi tahun 2011? KWSP dan Khazanah beli PLUS. Nak tahu kenapa? Masa itu tangan saya terikat. Sebab konsesi PLUS dan lebuhraya-lebuhraya lain bukan saya buat. Kos pembinaan, kadar tol dan semua itu ditetapkan berpuluh tahun dahulu. Tahu tak berapa? Setiap 3 tahun kadar tol PLUS dibenarkan naik 10 peratus (sebelum Khazanah melalui UEM dan KWSP ambil alih). Saudara-saudari pun tahu siapa yang bertanggungjawab, siapa Bapa Tol. Kita tak mampu sekaligus hapuskan tol tapi kita tetap ada hapuskan tol secara berperingkat. Kita tak tipu macam PH. Ingat lagi janji-janji… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

Dalam penjara Sg Buluh nanti ko boleh ceramah panjang2, tembok sel ko tu setia mendengarnya, kitaong bo layan….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Bila Geng Najib (dalam berbagai nama nya), the naughty old man in his 70s, di pelangkong, itu layak di sorak dengan HAHAHA HOHOHO HIHIHI.

Harap dia elakkan menggila bayang atau gila sakit otak nya Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH HANYA TAHU TUDING JARI ORANG TAK SEBULU…..SAMA3 RASIS DAN KOMUNIS DIA OK JEEE….. MB Perak minta EXCO DAP, Paul Yong bercuti …….. IPOH 22 Ogos โ€“ Ahli exco kerajaan negeri, Paul Yong yang akan didakwa di mahkamah esok atas tuduhan merogol pembantu rumahnya dinasihatkan supaya bercuti daripada tugas-tugas rasmi. Utusan Online melaporkan Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu sebgai berkata, ini bagi menghormati proses undang-undang. Menurutnya lagi, Paul Yong perlu berehat daripada tugas rasmi termasuk tidak mengambil bahagian dalam apa juga mesyuarat yang melibatkan proses membuat keputusan sehingga proses perbicaraan selesai. Beliau berkata, pada masa yang sama, kerajaan… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

Bukan mcm kawan ko si Zahid komidi dhumno tu, kena ugut dgn ahli2 sendiri baru nak cuti, dah cantik2 Mat Hasan pulihkan , eeh ….. senang2 je si kodi komidi tu masok semula…..hah haru biru semula…..padan muka, oang mcm tu pon geng HAMpas tekinja kinja jadikan kawan…..MEMANG HAMpassssssss!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ini dituduh tapi tidak mengaku dia Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, di khaskan nya nama itu untuk membodohkan diri mengkopipes dan mengulang benda yang sama tak henti2.

Mana dia mahu mengaku apa2, silap2 dia nafikan dia keluar dari perut emak nya.

Dia juga menafikan dia orang PAS tapi selalu komen pasal agama dan menyokong PAS. Kot satu masa nanti dia akan nafikan dia ada lah anak bapak nya.

Maka kopipes2 nya di jawab dengan kopipes apa saja yang busuk pasal PAS dan Umno. Dua2 busuk, mencuri wang rakyat berbiliun, PAS dapat sebahagian dari nya..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH HANYA UTAMAKAN RASIS CINA DAN IDEOLOGI KOMUNIS……. Banyak agenda rakyat terhenti bawah PH Selangor ……… Semarakkan kenegaraan BANGI: Sejak pemerintahan PH, banyak program kesejahteraan kebajikan rakyat dihentikan, sebaliknya berbangkit perkara-perkara yang meresahkan mereka, demikian menurut Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor, Ustaz Mohd Shafie Ngah. Sehubungan itu katanya, amat penting PAS dan Umno berganding bahu memimpin pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor serta membuktikan kemampuan mentadbir dengan mendepani segala hal ehwal rakyat dan kemajuan negeri. Beliau yang juga Yang DiPertua PAS Kawasan Bangi menyatakan demikian ketika hadir ke majlis jamuan meraikan ahli-ahli PAS Cawangan Seksyen 4 Tambahan dan Umno Cawangan Jalan 4/11… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

Ahli dhumno 5 juta, ahli HAMpas 2juta = 7 juta orang tapi yg hadir 30 orang je? ish ish ish….. menakjubkan, sungguh ini berita mengerikan PH Selangor!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ini sentiasa kopipes. Maka jawab bagi nya pun boleh kopipes –

Wak Jagis

Solat hajat PAS utk ZN itu solat hajat dan juga sumpah laknat untuk pemimpin kerajaan PH….. Itulah perangai PAS. Dulu Tok Garu Nik Aziz solat hajat “KO UMNO” tapi tak jalan, UMNO masik OK, hanya kalah PRU14.

Maximus

Inilah yg buat manusia malas, kalo takat solat boleh selamat, boleh kaya raya, boleh mampuskan sateru … manusia xyah kerja, xyah berusaha dah!

Saya xpernah nampak lg mana2 satu Tuhan tolong manusia (tiada satu kes pun terbukti dlm sejarah), tetapi kerananya manusia membunuh sama sendiri.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA ALMAHDI KUATKAN SAF MENENTANG TENTERA DAJJAL……. HIMPUN: Solat Buka Medan Penyatuan Tiga Negeri ……….. KUALA NERUS, 22 Ogos – Himpunan 3 Menteri Besar Pantai Timur (HIMPUN) membuka tirai solat Maghrib berjemaah diketuai Imam Besar Terengganu, Mukhtar Salleh bersama Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar, Menteri Besar Kelantan, Dato’ Bentara Kanan Ahmad Yakob dan Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Wan Rosdy Wan Ismail. Ketiga-tiga pemimpin utama negeri pantai timur itu tiba di Stadium Tertutup Kompleks Sukan Gong Badak, sekitar jam 7.05 petang tadi diiringi konvoi bermotosikal belia Terengganu merentasi mercu baharu, Jambatan Angkat Seberang Takir. Turut hadir,… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

MENIPU ADALAH DARAH DAGING PASuMNO. JANGAN MUDAH DITUPU! INI CIRI2 SEBENAR TENTERA ( PENGIKUT ) AL MAHDI. NILAIKAN BANDINGKAN DGN MEREKA2 SI PENUNGGANG AGAMA ITU! Telah diriwayatkan dalam sebuah hadith bahawa para pengikut Imam Mahdi (a.s.) akan tidak mempunyai kawan selain antara mereka, sehinggakan jika mereka sesat, tidak akan ada siapa mencari mereka ini. Ini menunjukkan pandangan negatif masyarakat yang tinggal bersama mereka, keluarga mereka, dan saudara mereka terhadap mereka : Dia berkata : Carilah mereka di penghujung dunia. Kehidupan mereka adalah sederhana, rumah mereka di belakang mereka, jika mereka hadir mereka tidak akan dikenali, JIKA MEREKA SESAT JALAN, TIDAK… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

sambungan anon12:04am Hadith menunjukan bahawa para pembantu Imam Mahdi (a.s.) sedikit bilangannya seperti para pengikut Nabi Musa as dan pemuda al-Kahfi. Hukaym Ibn Sโ€™ad berkata: Saya mendengar panglima mereka yang beriman Ali (r.a) berkata: MASYARAKAT QAIM [IMAM MAHDI (A.S.)] ADALAH MUDA, DAN TIADA YANG TUA ANTARA MEREKA. Bilangan mereka sedikit seperti kohl di mata atau garam dalam makanan. Dan garam adalah sesuatu yang paling kecil dalam makanan. (Sheikh Muhammad bin Ibrahim Nomani, al-Ghaybah al-Nomani, p. 374). Hadith-hadith lain menunjukkan akan terdapat orang muda (orang muda di sini bukan bermaksud belia 30 tahun yang sudah menginginkan status quo dan sesuatu yang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Reduan Wan

Lepas solat hajat jgn lupa lobai PAS baca doa laknat byk2.. dulu doa laxnatkn umno…laa nii umno tukang aaminn kn pulakkk yee…takbirrr

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH KERA BERJANTUNG BABI MANA PANDAI TADBIR NEGARA….TAHU CURI DAN MENYONDOL JE LAA….. Rizab Antarabangsa BNM susut AS$800 juta pada 15 Ogos ……….. Rizab antarabangsa Bank Negara Malaysia (BNM) menyusut AS$800 juta (RM3.35 bilion) kepada AS$103.1 bilion (RM431.1 bilion) pada 15 Ogos 2019 daripada AS$103.9 bilion (RM434.45 bilion) dicatatkan pada 31 Julai 2019. BNM dalam kenyataan berkata kedudukan rizab itu adalah memadai untuk membiayai 7.6 bulan import tertangguh dan 1.1 kali jumlah hutang luar negara jangka pendek. โ€œKomponen utama rizab antarabangsa terdiri daripada rizab mata wang asing sebanyak AS$96.8 bilion (RM404.76 bilion); kedudukan rizab Tabung Kewangan Antarabangsa, AS$1.2 bilion (RM5.02… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

UMNO PAS BERTUBUH BABI MEMANG PUKIMAK HARAMJADAH KEPALA BAPAK KAU TAHU MELANUN MEROMPAK WANG RAKYAT JE KEJE NYE 60 tahun bekejesama MENIPU MELAYU ISLAM MALAYSIA dengan slogan retorik UMNO hidup melayu @ PAS islam adalah cara hidup. Rizab kewangan ratus bilion tapi 1 pasaraya besar Melayu Islam 100% tiap satu negeri pon tak terbuat! Ntah dah berapa ton ayam dan daging haram dah ditelah oleh melayu islam kerana keBODOhan UMNO PAS selama itu. Sebab makanan haram dah jadi darah daging maka Melanun Merompak Makan Rasuah Menipu Membohong dah jadi halal oleh UMNO PAS!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anatta Zen

Pas nak buat solat hajat mohon pertolongan Allah supaya gagalkan usaha jahat menyekat perkembangan dakwah Islam. Sape pulak yg cuba menyekat dakwah islam ni? Kumpulan mana? Apa yg dia dah buat? Aku tak nampak pun mana org atau kumpulan yg pas kata ni.

Ni satu contoh pas tunggang ugama utk raih sokongan. Benda yg takde diada2kan. Tak tahulah nak panggil ni syok sendiri, atau memperalatkan ugama, atau nak menipu org islam atau nak menipu Allah? Astaghfirullah, Pas ni.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tiap blog pos baru perlu ada penerangan berikut untuk pembaca2 yang belum tahu:

Pakcik Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat โ€œfixationโ€ nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila โ€“ kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa โ€œKelingโ€, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper โ€“ pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized โ€“ contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.
Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA โ€œWARKAHโ€2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS โ€“ BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Maafkan lah Kejora wahai atuk TN kedi bangka
Mmg lah watak Irah tu sengaja cgu Kejora reka
Bukan lah apa, hanya sekadar, untuk berjenaka
Konon kat blog ini, Kejora berjaya dapat โ€˜markaโ€™

Tapi yg heran naper lak atuk jadi bersedih duka
Bila Kejora berpantun Irah, hati atuk jadi terluka
Muka atuk pula, asyik jer, jadi masam mencuka
Itu le sebenarnya, yg membuat Kejora jadi suka

Lagi satu, nak kasi tau, kat atuk TN renta puaka
M vs A, Geng Najib, anon2 lain tu, Kejora belaka
Kejora bukan ckgu, hanyalah seorang peneroka
Lps ini, pembaca tak perlu le lagi, nak teka-teka

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Atuk Geng Najib 70an tahun konon nya mengaku itu ini tapi meng Kah kaahh kaahhhh.

Dah tua bangka tak lama masuk 6 kaki dlm tanah pun nak menipu membohong lagi.

Tak selamat hidup kamu, Atuk, jika berterusan begitu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yati, seorang gadis yng sgt lembut & berhemah
Dia agak pendiam, tapi dgn Kejora dia peramah
Hari ni diberi Kejora rambutan bawa dari rumah
Kejora terima dgn ikhlas..tapi, belum lagi lemah
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Anonymous
Guest
Anonymous

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Jgn adinda risau & bimbang duhai Irah ku intan
Abg layan saja adik Yati, secara yng berpatutan
Tidak tergadai, cinta ini setakat buah rambutan
Tak akan abg tukar Irah..walau dgn emas, 1 tan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous Kah kaahh kaahhhh ia lah Atuk Geng Najib 70an tahun sekarang dalam 2nd childhood nya, mencipta watak Munirah, Yati dll untuk dia gila bayangkan di sini.

Dia sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper โ€“ dia ada penyakit gila yang di namakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Entri blog Budin ni, abg tak mau ler ketinggalan
Sbb Irah sentiasa saja dlm abg punya khayalan
Tapi abg kena jugak membantu sahabat taulan
Stats & probability..Yati asyik msg tanya soalan
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Anonymous
Guest
Anonymous

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah sibuk kat sana tu mmg abg amat mengerti
Mlm ini, abg agak rileks sbb besok Jumaat cuti
Ptg tadi, abg layan jwb soalan2 maths adik Yati
Cikgu Yati tu msg soalan maths, tak henti-henti
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Atuk Geng najib kena sakit ADHD – a brain disorder marked by inattention and/or hyperactivity -impulsivity.

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized โ€“ contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC.

Hyperactivity means excessively fidgets, or talks, or writes endlessly. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS โ€“ BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUAT PAGAR LETRIK SUPAYA KERA DAN BABI PH TIDAK GANGGU RAKYAT….. Wujudkan Akta Jaga Jalur Gemilang …… KUALA LUMPUR: Yayasan Keprihatinan Komuniti Malaysia (MCCF) gesa agar satu akta khusus diwujudkan bagi melindungi Jalur Gemilang. Felo Penasihat Biro Perhubungan MCCF Abu Bakar Darham berkata, isu penghinaan kepada Jalur Gemilang yang menjadi maruah dan lambang kemerdekaan Malaysia bukanlah pertama kali berlaku di negara ini. Menurutnya, ia sudah beberapa kali berlaku sejak 2013 hingga sekarang yang menerbitkan perasaan kurang senang dan marah majoriti rakyat Malaysia lapor HMetro. โ€œPerbuatan sebegini amatlah memalukan pemimpin dan rakyat Malaysia sebagai sebuah negara yang merdeka. โ€œJadi, sudah tiba… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Arif Muluk

Kenapa parti yg berslogankan islam seperti pas tidak mendapat kepercayaan oleh pengundi islam?

sbb nya –

apa yg berlaku sekarang membuktikan kelemahan pemimpin pas.

contoh: sebelum ini pas “mengata & menghina umno” tapi akhirnya pas sendiri yg menjilat ludahnya.

Begitu juga bagaimana pas melalui timbalan presiden nya termasuk ayam tambatan pas nik abduh dgn slogan membela pendakwah ZN.

Padahal kita sedia maklum ZN bukan lah manusia yg maksum, dan beliau sendiri secara jujur mengakui kesalahan yg dibuat.

Akhirnya…… Rakyat sangat setuju, pemimpin pas hanya pandai berslogan dalam masa yg sama berbuat perkara yg bertentangan dgn slogan yg dibuat.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH RASIS CINA DAN KOMUNIS…… KERA BERJANTUNG BABI SUKA BUAT FITNAH DAN HURU HARA….. Guna Zakir Naik untuk tutup kejahatan ultra kiasu Isu Zakir Naik disensasikan bagi menutup kejahatan ultra kiasu yang sangat rasis melibatkan tulisan jawi, tulisan porno, tentera makan tidur, ubah warna bendera negara daripada merah kepada hitam dan lain lain Ultra kiasu boleh jemput penceramah luar seperti Mustafa Akyol, Irshad Manji, Amina Wadud sehingga porak peranda kita. Manakala, Zakir Naik mahu didiamkan agar mereka bermaharajalela. Ikuti respon saya https://www.ismaweb.net/โ€ฆ/guna-zakir-naik-untuk-tutup-kejaโ€ฆ/ MENDENGAR ucapan Dr Zakir Naik sepenuhnya ketika berceramah di Kelantan, saya tidak nampak kata-katanya menghasut atau boleh memporak-perandakan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dol 204863

PAS pon apa kurangnye..at least PH maen politik, politik berubah2.. Kadang2 sokong ini itu pastu tukar2…

Tapi PAS kata dulu undi UMNO haram, masuk neraka, sembahyang kalu imam tu ahli UMNO x sah sembahyang… Itu semua guna agama tau, bukan politik…

Skrg apa citer da halal da sokong UMNO?? Masuk syurga sbb pangkah dacing?? Itu namanye tunggang agama sbb politik… Itu bahayanye akhir zaman.. Hadis bole tukar2… Itu bahaya nya PAS ..

Tuah Arjuna
Guest
Tuah Arjuna

Haramjadah semue macai PH ni, cakap banyak kerje tak buat. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜€๐Ÿคฃ

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib Al Jibo maki bangang hamjadah cyber troopers Umno di kempen Pru14 sebab tak buat kerja cari fakta dan hujah yang menarik bagi menaikkan imej dia.

Dia terguling di Pru14 tuh.. Innalillah politik nya

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budin juga kata: kini beliaulah (Khairuddin) antara yang ke depan dan paling kuat menghentam Anwar.

Ooooooo, padan lah Khairuddin dapat satu blog post Budin, kena hentam dek penyokong dan pengampu Pak Sheikh Anwar. Faham lah.

“bolehkah beliau mengeluarkan kenyataan media sesuka hati mengkritik PH, mengkritik Anwar dan mengkritik sesiapa saja yang dikehendakinya?” Boleh. Orang yang takda perinsip boleh buat apa saja.

Tapi dia boleh di balun oleh sesiapa saja juga. Aku tak main Media Sosial. Aku ikut Budin saja lah – hentam sesiapa yang takda perinsip di blog ini. Jumpa ular dengan babi hutan, bedal orang yang takda perinsip dulu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bahaya besar depa yang tarak perinsip nih.

Di abad 13, seorang General Cina yang bertanggung jawab keselamatan di Timur Laut negara China, gufreng / gundek nya di sapu dek boss nya. Dia meradang, di arah nya di buka pintu gerbang Great Wall of China yang di luar nya tentera Manchuria menunggu nak menyerang. Berderu depa masuk, tawan dan perintah negara China beratus tahun hingga abad 20.

Jaga lah si Kittol2 yang ada dalam pemerintahan PH sekarang ini. Kenal pastikan depa dan sula.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budin, kamu kata Khairuddin “penyokong dan pengampu kuat Tun Mahathir”.

Kalau begitu, kamu penyokong dan pengampu kuat Pak Sheikh Anwar lah yer.

Nasib lah, istilah itu tidak kotor. Definisi nya –

Definisi : mengampu 1 menyangga dr bawah dgn telapak tangan dsb supaya tidak jatuh; menyokong. 2 ki mengangkat atau menyanjung seseorang. pengampu 1 sesuatu yg digunakan utk mengampu; penyangga; penyokong. 2 orang yg suka mengampu atau suka memuji-muji seseorang.

Zack zakari
Guest
Zack zakari

Betul shah, saya setuju dgn shah. Siapa khairudin ni? Jangan ingat nama sulaiman plastin nak digunakan sbgai lesen nak brcakap sesuka hati.