GOJEK IDEA TERBURUK SYED SADDIQ

Kabinet dilaporkan telah bersetuju dengan cadangan memperkenalkan perkhidnatan teksi motorsikal atau Gojek di negara ini.

Idea ini diusulkan oleh Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman yang sebelum itu membawa pengasas Gojek daripada Indonesia bertemu dengan Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad.

Menurut Syed Saddiq, Gojek diperkenalkan untuk memastikan mat motor diberi peluang pekerjaan demi kelangsungan hidup mereka.

Jelas beliau, menerusi perkhidmatan teksi motosikal atau lebih dikenali sebagai Gojek adalah langkah terbaik bagi mat motor menjana pendapatan.

โ€œDalam kehidupan realiti, mat motor mahukan pekerjaan demi kualiti hidup yang lebih baik. Mereka juga mahukan peluang pekerjaan diberikan kepada mereka,โ€ katanya.

Yang menjadi persoalan, apakah Gojek ini yang diperlukan dalam erti kata untuk membantu anak muda dan mat motor menambah pendapatan mereka?

Kenapa Syed Saddiq selaku Menteri Belia dan Sukan tidak memberi penekanan kepada menambah program latihan, kemahiran dan jati diri untuk anak-anak muda menghadapi cabaran kehidupan?

Adakah Gojek sebahagian daripada janji 1 juta pekerjaan yang mahu diwujudkan oleh PH?

Apakah juga Gojek benar-benar perlu di negara kita, sama seperti perlu dan larisnya ia di Indonesia?

Memperkenalkan Gojek sebenarnya adalah idea terburuk Syed Saddiq, bukan saja untuk anak-anak muda dan mat motor, tetapi juga untuk negara.

Tiada keperluan mendesak untuk memperkenalkan perkhidmatan itu kerana kesesakan jalanraya di ibukota Kuala Lumpur belumlah di tahap begitu teruk seperti di Jakarta di mana seseorang perlu menaiki teksi motorsikal untuk mempercepatkan perjalanan.

Di Kuala Lumpur ini, jadual pertemuan atas pelbagai urusan masih boleh diatur sama ada dengan menaiki kereta sendiri, teksi, grab, LRT, MRT, komuter, monorel dan sebagainya.

Yang penting, mesti bijak menyusun masa dan dapat menetapkan waktu yang munasabah untuk setiap urusan yang mahu dilakukan.

Selain itu, kadar kemiskinan di negara kita tidak sekritikal di Indonesia di mana menjadi pemandu Gojek merupakan antara pilihan untuk menyara kehidupan.

Di negara kita, masih banyak peluang terhidang untuk menambah pendapatan, malah menjadi penghantar makanan seperti Grab Food atau FoodPanda turut menjanjikan pendapatan yang lebih lumayan.

Yang paling dibimbangi ialah dengan adanya Gojek ini akan menambah lagi kadar kemalangan jalanraya berikutan lebih ramai penunggang motorsikal yang akan memandu laju untuk mengejar pelanggan.

Tidak seperti khidmat perkongsian kereta Grab, teksi motorsikal Gojek lebih mendedahkan penumbang kepada risiko keselamatan seperti kemalangan, terjatuh dan sebagainya.

Sebab itu, ada cubaan sebelum ini untuk memperkenalkan perkhidmatan teksi motorsikal ini telah ditolak oleh pentadbiran BN atas faktor-faktor keselamatan.

Kalau BN pun pernah menolaknya, apa hebatnya PH bila setuju pula memperkenalkannya?

Atau ini bukan saja idea terburuk Syed Saddiq, bahkan juga sebagai tanda-tanda awal menunjukkan PH akan jadi lebih buruk lagi daripada BN? (Shahbudindotcom 21/08/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 21 August 2019 — 10:27 pm

112
Leave a Reply

avatar
7 Comment authors
najib bini rosmahMAHATHIRVSANWARTanpa NamaAnonymousJigit Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Konon Madey kata Kerajaan jamin keselamatan Gojek, Lynas dan projek below par Madey macam kereta terbang dan kereta nasional ke 3 daripada mencuri perbendaharaan Kerajaan.

Apa yang Rakyat dapat daripada kegagalan Kerajaan PH? Kalau sisa kimia kilang plastik dan baja masuk sungai pun terkial-kial dua – tiga bulan nak cuci dan buang. Berlonggok-longgok Rakyat masuk hospital dan terancam kesihatan. Sampai tanah adat orang Asli pun boleh tidak lagi wujud bawah Madey. Selamatkah kita daripada Madey yang gagal?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LEPAS NI TUKAR KES MCM KES ADIB….DAH TAU DAH SILAP MATA PH… Akhirnya, didakwa atas membunuh. ………. KAJANG: Seorang lelaki dituduh atas kesalahan membunuh hari ini selepas didakwa menyebabkan kematian Syed Muhammad Danial Syed Syakir selepas pergelutan di kilometer 293.5 Lebuhraya Utara-Selatan pada 10 Ogos lepas. Menurut laporan The Star, lelaki tersebut Yew Wei Liang didakwa dibawah seksyen 302 kanun kesiksaan yang membawa hukuman mandatori sekiranya didapati bersalah. Pertuduhan dibacakan di hadapan majistret, Nor Afidah Idris yang menetapkan 27 September depan untuk sebutan kes. Kes tersebut dikendalikan oleh Timbalan Pendakwaraya Awam, Siti Noor Hafizan Zakaria manakala tertuduh diwakili peguam S.… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Menteri Bersatu including Madey hv been given enough time, still they not perform and now trying hard to showing off something. But clueless with what Rakyats want.

Madey as below par PM, lets all jokers from Bersatu talking about jawi, Lynas, Zakir Naik, gojek to divert Rakyat’s focus on their pathetic forms and semburit issue. They haven’t done a good job. Rakyat still want Madey out. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH TAK PEDULI ISU AGAMA PASAL DIORANG KOMUNIS…….. Gojek tak sopan, boleh timbul fitnah, kata Mufti Selangor ……… KUALA LUMPUR: Langkah kerajaan untuk memperkenalkan perkhidmatan teksi motosikal atau lebih dikenali sebagai Gojek disifatkan sebagai tidak Islamik dan tidak sopan. Mufti Selangor, Datuk Mohd Tamyes Abd Wahid berkata, secara terus terang apabila lelaki dan perempuan yang bukan muhrim membonceng motosikal boleh mengundang kepada fitnah. Menurutnya, bagi mengelakkan tuduhan fitnah berkenaan, adalah lebih elok ditiadakan perkhidmatan Gojek itu. โ€œTak sesuai, lelaki dan perempuan bukan muhrim membonceng motosikal yang sama. Mungkin penunggangnya lelaki dan pemboncengnya perempuan atau sebaliknya. Apa ke halnya kena ada… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Abg tak nak lah ganggu Irah yg sdg sibuk study
Jadi, abg mahu layan si monyet tua mabok todi
Seronok le Irah abg acah itu atuk tua renta kedi
Sbb dia tu mudah meroyan dek penyakit tua ED
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

(Bunga2 tu, utk Irah jer tau..!!
Utk atuk tua kedi tu, abg nak bagi penampaq..๐Ÿ˜‚)

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 70an tahun yang pakai nama mcm2.

Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.
Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes โ€“ supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.

Saya kopipes komen ini takpa, nak selalu peringatkan Atuk. Komen2 saya tulis sendiri, Atuk. Melainkan yang membalun komen2 Atuk atas nama MAHATHIRVSANWAR yang sentiasa kopipes.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tidak ada lain yang boleh di buat melainkan hentam Beruk Tua Geng Najib yang asyik mengarut, menggila bayangkan Munirah, watak yang di cipta nya untuk menggila bayangkan nya.

Tidak hentam, dia melanda landa – sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder nya.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA โ€œWARKAHโ€2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm.

Anonymous
Guest
Anonymous

Maafkan lah Kejora wahai atuk TN kedi bangka
Mmg lah watak Irah tu sengaja cgu Kejora reka
Bukan lah apa, hanya sekadar, untuk berjenaka
Konon kat blog ini, Kejora berjaya dapat โ€˜markaโ€™

Tapi yg heran naper lak atuk jadi bersedih duka
Bila Kejora berpantun Irah, hati atuk jadi terluka
Muka atuk pula, asyik jer, jadi masam mencuka
Itu le sebenarnya, yg membuat Kejora jadi suka

Lagi satu, nak kasi tau, kat atuk TN renta puaka
M vs A, Geng Najib, anon2 lain tu, Kejora belaka
Kejora bukan ckgu, hanyalah seorang peneroka
Lps ini, pembaca tak perlu le lagi, nak teka-teka

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Atuk Tua Geng Najib gila, coba sabotaj blog pri=PU ini dengan karutan2 dan gila bayang kamu.

sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA โ€œWARKAHโ€2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS โ€“ BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Brainless no talent but who cares? With great power, comes no great responsibility – just using it only to show how stupid dan weak they are. Kahkahkah.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

You referring to Najib Al Jibo?

The only brain he has was for stealing RM2.6 billion from 1MDB. Bastard. Thank God he was ousted at Pru14.

jigit
Member
jigit

Hang faham ke tak apa yang hang tulis tu Yeop. Setakat pi dok salin sepatah dua bahasa omputih tu dgn harapan orang akan cakap engkau pandai cuma akan menyerlahkan kebodohan hang saja….

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

I’m referring this statement to Madey who appointed this useless young minister from PPBM. But I’m sure Batman from MB office appreciate this stupid idea. No more jalan jem, gojek to meeting now. Kahkahkah.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bahasa inggeris pun berterabur, tak kemas.

Sepatut nya kamu cakap “By that statement, I was referring to ..”

Sekolah mana kau dulu? Cakap BM saja dah lah, Mamat.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Batman from MB office appreciate this” –

Did you pass BI in school?

Never learnt singular plural?

Jangan nak berlagak pandai BI ler, Dol. Buat malu ajer.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Macais Madey want to be grammar police in the comment area? Wey macaisss.. if you got nothing to do just shut your asshole up. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Banyak yg abg terpaksa tunjuk ajar kat cgu Yati
Soalan2 stats add maths, banyak yg dia tak reti
Begitu juga dgn soalan maths, tajuk probability
Sib baik lah, Yati tu ada abg angkat yg baik hati
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper โ€“ pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized โ€“ contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.
Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA โ€œWARKAHโ€2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS โ€“ BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

jigit
Member
jigit

Yati tu tentu dara sunti
Belum ada jejaka nakal masuk jari
Jagalah elokelok jangan cemari
Mana tau boleh buat bini

Kah kah kah….

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit,

Mmg lah dia, gadis suci murni, itu cikgu Yati
Masih anak dara, walau pun bukan lah sunti
Kejora anggap, adik angkat..,tak terpaut hati
Tapi itu..,bukan lah sesuatu yg boleh gerenti
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora keep on with pantun, smooth and steady
All the while, superb cgu Kejora, is alert & ready!
But.. ‘atuk’ TN is always bad tempered & moody
The main reason is, he’s facing problem with ED
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..Cikgu Kejora pantun dlm bahasa Inggeris
Sekata bunyi, & cantik dia punya susunan baris!
Dah pasti le atuk TN, hatinya, pedih dan terhiris
Mesti dia terketar2 & terkucil..pampers dia tiris!
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.
Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA โ€œWARKAHโ€2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS โ€“ BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Alahai ler atuk TN, Kulasegaran punya tali barut
Tak habis2 atuk ni asyik membebel & mengarut
Naper gebang jer, katanya Kejora ni nak dicarut?
Pelir lembik atuk tu.. bila lagi, nak gi rawat urut?
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 70an tahun yang pakai nama mcm2.

Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.
Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes โ€“ supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.
Saya kopipes komen ini takpa, nak selalu peringatkan Atuk. Komen2 saya tulis sendiri, Atuk. Melainkan yang membalun komen2 Atuk atas nama MAHATHIRVSANWAR yang sentiasa kopipes.

Anonymous
Guest
Anonymous

THIS INFORMATION IS FOR THOSE WHO SELDOM ENTER THIS BLOG:

Anonymous
Guest
Anonymous

Iโ€™d like to tell something, merely, for information
So that everybody understand the real situation
Do all of you know.. why TN in in deep emotion?
He is facing a big problem, erectile dysfunction!
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kini baru atuk TN kenal Kejora pemantun sejati
Atuk TN udah kena lenyek gelek, serupa capati
Kejora pantun dlm BI, mesti le atuk ni sakit hati
Sbb, atuk tua tu nak buat..langsung dia tak reti!
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini terjemahan pantun di atas tadi, dlm BM:

Saya mau bagi tahu sesuatu sekadar informasi
Supaya, semua org tahu, sebenar punya situasi
Tak tak tuan2 naper atuk TN tu teruk beremosi?
Sbb kote atuk tu lembik, dah tak lagi berfungsi!
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA โ€œWARKAHโ€2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS โ€“ BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 70an tahun yang pakai nama mcm2.

Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.

Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes โ€“ supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.

Saya kopipes komen ini takpa, nak selalu peringatkan Atuk. Komen2 saya tulis sendiri, Atuk. Melainkan yang membalun komen2 Atuk atas nama MAHATHIRVSANWAR yang sentiasa kopipes.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker atuk renta, Kulasegaran punya cai tali barutโ€ฆ???
Kotey lembik atuk tu, bila lagi nak gi urut???

Jgn lupak ubat lak..k, atukโ€ฆ!!!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak, atuk cai Kulaโ€ฆ

HAA HAH HA..
HOO HOH HO..
HII HIH HII..

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu punya otak begitu kosong hinggakan ketawa pun tiru cara aku …

Harakiri lah, Pak Tua Geng Najib … be ashamed of your existence.

Or damn useless existence .. almost non-existence.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko dah rasa ker kotey aku?

Ko punya lobang mesti “BOLOS”.

Gamak nya selalu sangat Pak Sheikh masuk.

Jaga2, kau dapat HIV .. tapi mamposssss cepat pun takpa

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker atuk renta, Kulasegaran punya tali barutโ€ฆ???
Kotey lembik atuk tu, bila nya lagi nak gi urut???

Jgn lupak ubat lak..k, atukโ€ฆ!!!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak, atuk cai hindu Kulaโ€ฆ

HAA HAH HA..
HOO HOH HO..
HII HIH HII..

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Di Vietnam pun banyak gojek. Juga sebab penduduk nya ramai, berjuta di ibu negara dan lain2 kota besar.

Jika di luluskan, ini satu tindakan PH yang aku tak setuju.

Hampir semua yang lain aku setuju, aku penyokong PH.

Memang gojek idea bodoh.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ZN DIHINA PH….WAHAI ALJUBRI…YG NI TAK KENA MINTA MAAF KE…..KOMUNIS PUNYA KERJA….TAK KENA TANGKAP KE….BUKAN CROSS THE LINE KE…. Pasang bendera pun salah, usah mimpi nak perjuang negara PELAKU PERLU MEMINTA MAAF SAMA ADA SENGAJA ATAU TIDAK: PEMUDA ISMA BANGI โ€“ Isu memasang Jalur Gemilang terbalik telah membuktikan cakna dan semangat patriotisme dalam jiwa masyarakat semakin pudar, kata Exco Penerangan Pemuda Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Muslim Abdullah Zaik. Beliau berkata, pelaku yang berbuat demikian sama ada sengaja atau tidak perlu meminta maaf dan disiasat. โ€œSebagai contoh, Malaysia pernah tersalah cetak bendera Indonesia dalam booklet acara Sukan SEA dan ia mengundang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 70an tahun yang pakai nama mcm2.

Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.

Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes โ€“ supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.

Saya kopipes komen ini takpa, nak selalu peringatkan Atuk. Komen2 saya tulis sendiri, Atuk. Melainkan yang membalun komen2 Atuk atas nama MAHATHIRVSANWAR yang sentiasa kopipes.

Anonymous
Guest
Anonymous

Maafkan lah Kejora wahai atuk TN kedi bangka
Mmg lah watak Irah tu sengaja cgu Kejora reka
Bukan lah apa, hanya sekadar, untuk berjenaka
Konon kat blog ini, Kejora berjaya dapat ‘marka’

Tapi yg heran naper lak atuk jadi bersedih duka
Bila Kejora berpantun Irah, hati atuk jadi terluka
Muka atuk pula, asyik jer, jadi masam mencuka
Itu le sebenarnya, yg membuat Kejora jadi suka

Lagi satu, nak kasi tau, kat atuk TN renta puaka
M vs A, Geng Najib, anon2 lain tu, Kejora belaka
Kejora bukan ckgu, hanyalah seorang peneroka
Lps ini, pembaca tak perlu le lagi, nak teka-teka

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib ni very low class opponent. Takda standard pun. Jenis yang selalu bual hentak2 meja di kedai kopi tepi jalan.

Tapi aku anggap membalun dia sebagai my fun and entertainment on and out of him. Dan mengharap pembaca lain pun terhibur dengan melihat dia asyik kena belasah kerana mengarut.

Bila dah tak larat kena balun, dia selalu letak ekor dia in between his legs, meekly walk out of the blog

So, let him create a nuisance of himself in here. And we enjoy the spectacle of it.

Anonymous
Guest
Anonymous

Alahai la, atuk TN, Kulasegaran punya tali barut
Bila nya, Kejora kena belasah kerana mengarut?
Naper gebang jer, katanya Kejora ni nak dicarut?
Pelir lembik atuk tu.. bila lagi, nak gi rawat urut?
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini Beruk Tua Geng Najib yang biadab dan kurang ajar, mencarut dan menghasut orang mencarut.

Mak bapak dia tak bimbing dia masa kecil. Sebab takda masa, asyik berancuk ajer, bapak nya buas seks mcm binatang.

Bapak kamu asyik sondol emak kamu siang malam, begitu buas, berdarah, menjijih di kain, kamu nampak, buat tak nampak saja. Ada masa koyak rabak, mak kamu jalan kengkang pergi spital sesorang, malu nak kasi tahu orang.

Jadi, takda masa lah nak bimbing kamu, jadi biadab dan kurang ajar kamu hingga ke tua bangka.

Kalau kamu mahu aku lebih graphic dari itu, boleh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ki ki.. atuk TN tali barut Hindu & China tongsan
Carut biol atuk tu, sikit pun, tak memberi kesan
Aku ni punya ler tergelak, sampai nak pengsan!
Pembaca2 lain pula, dah tentu meluat & bosan!
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KALAU CARUT AKU AKAN MAK BAPAK KAU TAK BERI KESAN, KAU TAKKAN KOMEN, SE OLAH2 KOMPLEN.

LANTAK LAH KAU, LAIN KALI AKAN LEBIH GRAPHIC CARUT AKU AKAN KAU EMAK BAPAK KAU.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUDAK BERLAMPIN PH MAIN2 GAME DALAM SUKAN….. Syed Saddiq perlu adil selamatkan sukan negara ……… KUALA LUMPUR: Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Abdul Rahman digesa untuk bersikap adil dan rasional demi menyelamatkan sukan negara daripada terus membuat lantikan politik di Jabatan Belia dan Sukan Negeri. Gesaan itu daripada Dewan Pemuda IKATAN Malaysia (DPIM) apabila menerima aduan rakyat dan atlet-atlet negara bahawa Menteri KBS telah bersetuju dengan pelantikan empat belas Pegawai Penyelaras Pembangunan Sukan KBS (Negeri) untuk ditempatkan di jabatan Belia dan Sukan Negeri. Malangnya, majoriti yang dilantik adalah ketua-ketua ARMADA bahagian dan negeri. Menurut Ketua DPIM, Shahir Adnan, hal… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 70an tahun yang pakai banyak nama.

Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.

Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes โ€“ supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.

Saya kopipes komen ini takpa, nak selalu peringatkan Atuk. Komen2 saya tulis sendiri, Atuk. Melainkan yang membalun komen2 Atuk atas nama MAHATHIRVSANWAR yang sentiasa kopipes.

anonymous
Guest
anonymous

Ada orang kata menteri yg ini budak hingusan
Banyak kerja kerja pelik yg dia sudah lakukan
Gambar mandi dlm bilik air pon dah diviralkan
Apakah ini 1 lagi, budak kecik **** dari selatan?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

“Budak kecik bodoh” di selatan Semenanjung.

Memang tepat kata2 Tun M tuh.

Tak tahu fakta tapi dia nak cakap.

Bila dibalun, dia pun pulun.

Di balun selalu, dia pun kuyu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Lagi kuyu bila pasir tak boleh hantar ke negara itu

Sekarang hanya pasir sungai saja yang boleh ke situ.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ZN DIHINA PH…..PH LAW OF JUNGLE…..KERA PH BERJANTUNG BABI…..MENUJU KOMUNIS…. Peguam – Tiada Undang2 Membenarkan Polis Melarang Zakir Naik Peguam – Tiada Undang2 Membenarkan Polis Melarang Zakir Naik…….. Selepas Dr Zakir Naik dilarang menyampaikan ceramah awam, timbul persoalan, termasuk di media sosial, sama ada tindakan polis itu sah. Menurut ketua komunikasi korporat polis Asmawati Ahmad, sekatan itu dikeluarkan berdasarkan Seksyen 3(3) Akta Polis bagi menjaga keselamatan dan ketenteraman awam. Seksyen itu menyebut: โ€œTertakluk kepada akta ini, pasukan hendaklah diguna khidmat di dalam dan di seluruh Malaysia (termasuk perairan wilayahnya) bagi memelihara undang-undang dan ketenteraman, mengekalkan keamanan dan keselamatan Malaysia, mencegah… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 70an tahun yang pakai nama mcm2.

Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.

Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes โ€“ supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.

Saya kopipes komen ini takpa, nak selalu peringatkan Atuk. Komen2 saya tulis sendiri, Atuk. Melainkan yang membalun komen2 Atuk atas nama MAHATHIRVSANWAR yang sentiasa kopipes.

anonymous
Guest
anonymous

Perkara gojek ni kan ke line menteri pengangkutan
Apa ke hal lak masuk dalam menteri belia & sukan
Kok iya pong hendak mintak PM punya perhatian!
Jangan sampai tenggelam menteri dalam khayalan

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Anak muda kita sibuk main online games macam Sadiq juga. Mana ada ide baharu nak naik ekonomi dan pendapatan Rakyat. Cukong dan pelabur asing sudah sambar bhai. Kahkahkah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg menteri2 PH..semua nya kekeringan idea
Yg bagus, si Kulasegaran menteri sumber India
Dia kata, tanah ini asal usul harta tok nenek dia
Berani pulak diupload idea tu, dlm sosial media
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib Datuk Matapaung Kulangung Bugis mengaku dia asal usul tanah ini ker?

Dia langsung tarak idea melainkan curi RM2.6 biliun wang rakyat di 1MDB. Bedabah.

Kena guling di Pru14, sekarang mulut melopong bila saksi2 hantam dia di bicara nya di mahkamah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..atuk cai tali barut kafir ni spt panas baran
Dgn puak2 kafir..mmg tak boleh dibuat teguran!
Marah atuk TN ini, bila aku ‘kenen’, Kulasegaran
Inilah sikap, org yg tidak kenal hadis & Al-Quran
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bodoh bangang kamu beruk tua Geng Najib tidak terhingga. Mana ada orang bukan Islam yang tahu Quran dan Hadith.

Bukan saja bangang tapi otak tak centre – kena sakit otak ADHD, penerangan sudah di beri.

Kamus kata tali barut = penyampai rahsia pihak musuh. Entah apa rahsia nya dia simpan dalam lubang bntt dia, tunggu Pak Sheikh sodok baru tahu apa.

Tapi beruk tua ini dah 70an tahun, Pak Sheikh pun tak minat, “bolos” bila dia masuk.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Oooooooo kamu marah aku cakap Najib Al Jibo sekarang mulut melopong bila saksi2 hantam dia di bicara nya di mahkamah.

Enjoy it, there’s more of such whacking of Najib where it came from. You really are stupid adoring such a low class scoundrel, stealing billions, now down-trodden and extremely despicable bloke.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker atuk renta, Kulasegaran punya tali barutโ€ฆ???
Kotey lembik atuk tu, bila lagi nak gi urut???

Jgn lupak ubat lak..k, atukโ€ฆ!!!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak, atuk cai Kulaโ€ฆ

HA HAH HA..
HO HOH HO..
HII HIH HII..

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah..pagi ni, abg kelas 9:00-9:40, hanya 1 masa
3 kelas F5 abg exam..,ngajar agak rileks selesa
Mmg lah abg ini asyik teringat kat Irah sentiasa
Kalu tak berpantun kat Irah..rasa mcm berdosa
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu sebenarnya orang gila, otak sentiasa aktif, hyper โ€“ kamu ada penyakit gila yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized โ€“ contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks, or writes endlessly. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS โ€“ BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Alahai..berauta lagi atuk TN badut tukang karut
Mana dia nya, yg atuk kata, kat aku nak dicarut?
Pelir lembik atuk tu..tak baik, hanya dgn dilurut!
Atuk kena gi jumpa, bomoh dukun untuk diurut!
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ZN DIHINA PH…..JANGAN TOLAK ANSUR LAGI….KUAT KUASA TERUS KHAT JAWI….TANGKAP PEMIMPIN2 D4P…..PENGHALANG WARISAN NEGARA…. Khat, Jawi: Kerajaan perlu bertegas provokasi……. Tiba masanya kerajaan bertegas dalam menyelesaikan isu pengenalan tulisan jawi. Ini kerana, kata Ahli Parlimen Setiu Shaharizukirnain Abdul Kadir, beliau yakin bahawa tindakan sesetengah pihak menggantung kain rentang sebagai bantahan pengenalan tulisan jawi akibat daripada kelembutan kerajaan selama ini. โ€œApa yang amat membimbangkan, kain rentang yang tertera perkataan โ€œKami dari pihak PIBG tidak menyokong dan tidak akan mengajarโ€ tidak sepatutnya dipamerkan. Ini kerana Kerajaaan telah mengumumkan bahawa ia tidak akan dilaksanakan tanpa persetujuan daripada Persatuan Ibu Bapa dan Guru, ibu… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 70an tahun.
Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.

Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes โ€“ supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.

Saya kopipes komen ini takpa, nak selalu peringatkan Atuk. Komen2 saya tulis sendiri, Atuk. Melainkan yang membalun komen2 Atuk atas nama MAHATHIRVSANWAR yang sentiasa kopipes.

anonymous
Guest
anonymous

Individu-individu yang terpedaya itu, kemudian berkongsi perkara tidak sahih, merakam video berbaur perkauman dan menyebarkannya di media sosial selain menghina dan memaki pemimpin negara. – IGP Hamid Bador.
======================

Selayang pandang kenyataan ini sangat mencekamkan
Rasa nak penendang je sbb seolah hak kita dinafikan
Tapi sabar dulu, kan ada cara tuduhan dinyah aktifkan
Ikut je peraturan tapi Gojek tu mme akan menyusahkan

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ZN DIHINA PH….MANA HAMIT BODO…PEGI TANGKAP PELAMPAU AGAMA D4P…..KALAU TAK MAU TANGKAP NAIK PANGKAT JADI HAMIT BENGONG….. .. Firdaus Wong pula dikenakan sekatan? …….. SELEPAS Dr Zakir Naik, Muhammad Zamri Vinoth Kalimuthu dan kini pendakwah bebas Firdaus Wong Wai Hung mula menjadi sasaran pihak pelampau agama di Malaysia. Dalam beberapa hari lalu, Firdaus memaklumkan bahawa ceramah beliau yang dijadualkan di Kedah telah dibatalkan. โ€œBeberapa hari lepas mendapat berita bahawa dua ceramah saya kepada pelajar Muslim di Kulim ditangguhkan (dibatalkan) saat akhir atas arahan Pejabat Pendidikan Daerah (PPD).โ€ Namun beliau tidak menyalahkan pengetua sekolah atas pembatalan itu. Katanya, pihak sekolah telah… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Arif Muluk

Kenapa parti yg berslogankan islam seperti pas tidak mendapat kepercayaan oleh pengundi islam?

Inilah sbb nya:

Kadang2 apa yg berlaku sekarang membuktikan akan kelemahan pemimpin pas.

Sebagai contoh bagaimana sebelumnya ini pas “mengata & menghina umno” akhirnya pas sendiri yg menjilat ludahnya.
Begitu juga bagaimana pas melalui timbalan presiden nya termasuk ayam tambatan pas nik abduh dgn slogan membela pendakwah ZN.

Padahal kita sedia maklum ZN bukan lah manusia yg maksum, dan beliau sendiri secara jujur mengakui kesalahan yg dibuat.

Akhirnya…… Rakyat sangat setuju, pemimpin pas hanya pandai berslogan dalam masa yg sama berbuat perkara yg bertentangan dgn slogan yg dibuat.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mengata “HAMIT BODO” sudah tentu merujuk kpd Ketua Polis Negara Hamid Bador.

Pengkomen ini nyata menghasut, perlu ditangkat, diremand 7 hari, makan nasi bungkus di Balai Polis, kemudian di heret ke mahkamah.

Dia ada lah Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a.

Senang Polis dan MMC boleh trace dia dari IPnya dan rekod pemohon di pejabat Wyfi. Harap di ambil tindakan.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Ok lah Irah.. abg kejap lagi, nak masuk ke kelas
Nanti..si beruk tua itu, abg akan sambung kilas
Dari abg sambutlah salam dan doa tulus ikhlas
Irah tu sibuk..warkah ini, tak perlulah Irah balas
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 70an tahun.
Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.

Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes โ€“ supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.

Saya kopipes komen ini takpa, nak selalu peringatkan Atuk. Komen2 saya tulis sendiri, Atuk. Melainkan yang membalun komen2 Atuk atas nama MAHATHIRVSANWAR yang sentiasa kopipes.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker atuk renta, Kulasegaran punya tali barutโ€ฆ???
Kotey lembik atuk tu, bila lagi nak gi urut???

Jgn lupak ubat lak..k, atukโ€ฆ!!!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak, atuk cai Kulaโ€ฆ

HA HAH HA..
HO HOH HO..
HII HIH HII..

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah, mmg teruk le itu atuk TN tua renta bangka
Dia asyik saja fitnah yg watak Irah tu abng reka
Kini.. dia nyamar berpantun, sbg anak merdeka
Lps tu, dituduh abg pulak itu tua lahanat puaka
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..!!
Kat atuk kedi tu, abg nak bagi penampaq..๐Ÿ˜‚)

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous Kah kaahh kaahhh @ Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper โ€“ pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized โ€“ contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.
Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA โ€œWARKAHโ€2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS โ€“ BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker.. atuk renta tiga sukuโ€ฆ???
Kopipes sampah atuk tu dah tak lakuโ€ฆ!!!

Jgn lupa ubat lak..k, atuk..!!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak, atukโ€ฆ

HA HAH HAA
HOO HOH HO
HII HIH HIII…

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Udah2 le atuk TN tua renta bangka jubor ketuat
Keadaan atuk udah serupa org jubor kena liwat
Kena Kejora lanyak..,atuk tak tahu apa nak buat
Kopipes sampah basi atuk itu, org udah meluat
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

Rentikan le auta, atuk badut renta tukang karut!
Mana dia nya, yg ko kata kat aku, ko mau carut?
Atuk hanya bikin aku gelak sampai senak perut
Kote lembik atuk tu..bilakah lagi nak pergi urut?
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 70an tahun.
Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.

Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes โ€“ supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.

Saya kopipes komen ini takpa, nak selalu peringatkan Atuk. Komen2 saya tulis sendiri, Atuk. Melainkan yang membalun komen2 Atuk atas nama MAHATHIRVSANWAR yang sentiasa kopipes.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker atuk renta, Kulasegaran punya tali barut…??
Kotey lembik atuk tu, bila lagi nak gi urut??

Jgn lupak ubat lak..k, atuk…!!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak, atuk…

HA HAH HA..
HO HOH HO..
HII HIH HII..

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Semoga dinda dlm sejahtera, duhai Irah manja
Ada org dtg tanya abg soalan math dekat meja
Org tu bukan student, tapi cikgu, baru dtg kerja
Abg tolong dgn ikhlas.. tapi dia tu suka belanja
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ZN DIHINA PH…..PH TANGKI SEPTIK SEMUA YG BUSUK DAN NAJIS TERKUMPUL …….MENTERI BUDAK BERHINGUS PUN ADA…. Kaji betul-betul sebelum laksana Gojek di Malaysia ……… Oleh Muzaffar Syah Mallow Sebarang cadangan untuk memperkenalkan perkhidmatan teksi motosikal atau lebih dikenali sebagai Gojek di negara kita memerlukan satu kajian yang mendalam sebelum ia dilaksanakan. Walaupun ia dilihat dapat menjadi salah satu sumber pendapatan khususnya kepada mat motor dan golongan muda namun kita tidak seharusnya terburuโ€“buru untuk melaksanakan perkhidmatan berkenaan. Terdapat beberapa faktor yang perlu diambil kira sebelum kita ingin melaksanakan perkhidmatan berkenaan seperti faktor perundangan, insuran dan yang paling penting keselamatan pengguna jalan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ini dituduh tapi tidak mengaku dia Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, di khaskan nya nama itu untuk membodohkan diri mengkopipes dan mengulang benda yang sama tak henti2.

Mana dia mahu mengaku apa2, silap2 dia nafikan dia keluar dari perut emak nya.

Dia juga menafikan dia orang PAS tapi selalu komen pasal agama dan menyokong PAS. Kot satu masa nanti dia akan nafikan dia ada lah anak bapak nya.

Maka kopipes2 nya di jawab dengan kopipes apa saja yang busuk pasal PAS dan Umno. Dua2 busuk, mencuri wang rakyat berbiliun, PAS dapat RM90 juta.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sebagai suatu public service, tiap post baru mesti diberi penerangan ini โ€“

Pakcik Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a (sekarang guna nama ANAK MERDEKA pulak), tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat โ€œfixationโ€ nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila โ€“ kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa โ€œKelingโ€, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper โ€“ pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized โ€“ contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means talks excessively or fidgets.
Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA โ€œWARKAHโ€2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, DLL.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS โ€“ BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker.. atuk renta tiga suku…??
Kopipes sampah atuk tu dah tak laku…!!

Jgn lupa ubat lak..k, atuk..!!!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak, atuk…

HA HAH HA
HO HOH HO
HII HIH HIII..

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Udah2 le atuk TN tua renta bangka jubor ketuat
Keadaan atuk udah serupa org jubor kena liwat
Kena Kejora lanyak..,atuk tak tahu apa nak buat
Kopipes sampah basi atuk itu, org udah meluat
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

Rentikan le auta, atuk badut renta tukang karut!
Mana dia nya, yg ko kata kat aku, ko mau carut?
Atuk hanya bikin aku gelak sampai senak perut
Kote lembik atuk tu..bilakah lagi nak pergi urut?
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 70an tahun.
Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.

Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes โ€“ supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.

Saya kopipes komen ini takpa, nak selalu peringatkan Atuk. Komen2 saya tulis sendiri, Atuk. Melainkan yang membalun komen2 Atuk atas nama MAHATHIRVSANWAR yang sentiasa kopipes.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budin, tidak ada yang “lebih buruk lagi daripada BN”. Sebab BN adalah “the worst of the worst.” Terutama di bawah Najib Al Jibo. Dulu aku sokong BN tapi mula membenci nya bila Najib memerintah. Korapsi tak habis2, banyak kepentingan diri sendiri, termasuk untuk Rosmah.

Tapi aku setuju bahawa Gojek tidak perlu di Malaysia dan bahaya kpd pemandu gojek dan penumpang sebab mahu mengejar masa, asyik tukar lorong, menyempil antara kenderaan2 besar.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Memang sasaran Gojek Sadiq untuk Mat Rempit pun. Lagi galak dan meriah jalan raya dengan gojek rempit ikut idea bodoh ni. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ZN DIHINA PH…..PH KERA BERJANTUNG BABI…… Jantung โ€˜Khinzirโ€™ Untuk Pesakit Manusia? …….. Pakar bedah British meramalkan, jantung khinzir disesuaikan untuk pesakit manusia boleh didapati dalam tempoh tiga tahun akan datang. Agensi Xinhua melaporkan, Terence English, yang mempelopori pemindahan jantung, melakukan pemindahan pertama dengan jayanya di Britain 40 tahun yang lalu. Beliau memberitahu Ahad Telegraph baru-baru ini, khinzir khususnya mempunyai spesifikasi yang sangat menjanjikan kerana ukuran dan fisiologi yang serupa kepada manusia. Menurutnya, para penyelidik dan doktor telah lama berharap bahawa cabaran memperolehi jamtung gantian dapat dikurangkan melalui organ haiwan yang sesuai untuk pemindahan, sebuah konsep yang dikenali sebagai โ€˜xenotransplantationโ€™. Beliau… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kopipes di balas kopipes –

Anatta Zen

Alah cam tak kenal je pas ni. Pas ni kan parti suci, konon nya. Org lain buat tak leh dia buat takpe. Org lain bohong dosa, dia bohong dapat pahala. Cakap dia je yg betul, cakap org lain semua salah. Org lain jadikan ugama tu panduan, pas jadikan ugama tu tunggangan.

Fazli Mohd Fazli Hasan

Betul, asal keluar dari PAS, dituduh Syiah.

ANAK MERDEKA
Guest
ANAK MERDEKA

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐ŸŒบ
Bila abg leka kat meja, diri abg, dia suka perhati
Balik dari kantin dia belikan utk abg karipap inti
Kadang2, diberi bekalannya, sandwic punya roti
Rakan2 di sekolah senyum jer, seperti mengerti
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ

Anonymous
Guest
Anonymous

abang perati Yati penuh berahi berkati
terbayang karipapnya mesti best pasti
tapi abang insaf kote abang dah mati
lumur kicap mana tau keras balik nanti

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

“kote dah mati lumur kicap ..”

Amat baik menempelak Geng Najib yang asyik menjilat Naib mengguna berbagai nama. Sekarang mengguna nama ANAK MERDEKA pulak. Orang tua gila.

ANAK MERDEKA
Guest
ANAK MERDEKA

SELAMAT MENERIMA AWEK BARU!!!!!

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐ŸŒบ
Duduk terperap tonggeng kejab terlentang
Berehat atas papan tertusuk duri runcing
Apa diharap mawar jauh seberang lautan
Yang depan mata ala hai buat malu kucing
๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐ŸŒบ

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Semua di atas itu, samaran TN tua bangka kedi
Dia cuba nak fitnahkan abng, tapi tidak menjadi
Begitulah perangai atuk tu, yg asyik mabok todi
Org udah tahu dia ada sakit mati pucuk atau ED
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..!!
Kat atuk kedi tu, abg nak bagi penampaq..๐Ÿ˜‚)

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN – INI KOMEN YANG BODOH SE BODOH2 NYA.

KALAU NAK MEMBOHONG, MENIPU PUN, JANGAN LAH TULIS KOMEN ATAS NAMA BERLAINAN TAPI CHARACTERISTIC KOMEN NYA SAMA – GUNA ICON DAN KETAWA Kah kaahh kaaahhh YANG SAMA DENGAN ANONYMOUS Kah kaahh kaaahhh.

Sudah nyanyok orang tua Geng Najib yang dah 70an tahun ini. Terlupa sana, tersasul sini.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Irah, mmg teruk le itu atuk TN tua renta bangka
Dia asyik saja fitnah yg watak Irah tu abng reka
Kini.. dia nyamar berpantun, sbg anak merdeka
Lps tu, dituduh abg pulak itu tua lahanat puaka
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..!!
Kat atuk kedi tu, abg nak bagi penampaq..๐Ÿ˜‚)

Anonymous
Guest
Anonymous

Udah2 le, atuk TN tua kedi bangka seribu nama
Aku kenal kau, bukan hari ni saja, tapi dah lama
Kau boleh muncul dlm berbagai rentak & irama
Tapi aku cam, cara mana pun yg kau menjelma
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan malas sangat ler Atuk Tua Geng Najib 79an tahun.

Tulislah komen2 Atuk, jangan dok kopipes.

Dah tak banyak daya memikir ke? Kalau gitu, lagi penting Atuk tulis komen jangan kopipes – supaya boleh exercisekan otak Atuk tuh.