CAMPURI HAL EHWAL NEGARA, TIADA ALASAN LAGI TUN M NAK PERTAHAN ZAKIR NAIK

Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad sebelum ini berkeras untuk mempertahankan Zakir Naik agar terus tinggal di negara ini.

Katanya, walaupun dalam keadaan diluah mati emak, ditelan mati bapa, tetapi pendakwah itu perlu dibenarkan tinggal di negara ini.

“Kita tidak akan menghantarnya balik ke India kerana beliau berisiko akan dibunuh jika kita berbuat demikian,” tambah Tun Mahathir.

Begitu pun, Tun Mahathir mengalu-alukan jika ada negara lain yang sedia menerima Zakir Naik.

Ketegasan Tun Mahathir dalam membela Zakir Naik itu segera mengundang pujian banyak pihak kerana ia dilihat keputusan yang amat tepat sekali.

Namun demikian, kenyataan terbaru Zakir Naik mengenai orang Cina telah melanggar sempadan yang sepatutnya atas kapasiti beliau yang hanya merupakan penduduk tetap atau bertaraf PR saja di negara ini.

“… Malaysia menjadi Muslim sepenuhnya. Kemudian Cina datang, India datang, orang Inggeris (British) datang. Mereka adalah tetamu baru kita.

“Kamu tahu tak ada orang yang panggil saya seorang tetamu?

“Jadi saya kata, sebelum saya (datang), kaum Cina adalah tetamu. Jika kamu mahu tetamu baru keluar, minta tetamu lama pulang dahulu,” demikian antara kata-kata yang diungkapkan Zakir Naik.

Sebagai penduduk tetap, adalah salah Zakir memberi kenyataan demikian kerana ia dianggap mencampuri hal ehwal dalaman Malaysia, tak kira mereka yang disasarkannya itu Melayu, Cina atau India.

Apa lagi dengan kenyataan berbaur keangkuhan yang menggambarkan seolah-olah dirinya lebih istimewa berbanding orang Cina yang jelas merupakan warganegara di negara ini.

Sedarkah Zakir Naik bahawa beliau hanya bertaraf PR sahaja, manakala orang Cina yang dimaksudkannya itu adalah warganegara Malaysia yang sah?

Selain mencampuri soal dalam negara, kenyataan Zakir Naik itu juga hanya mengundang perpecahan dan merosakkan perpaduan rakyat berbilang kaum di negara ini jika beliau dibenarkan terus tinggal di negara ini, sedangkan kebenaran mengizinkannya tinggal di Malaysia lebih kerana faktor simpati serta kasihan semata-mata.

Dengan itu, adalah tidak berbaloi, malah sia-sia saja jika Tun Mahathir mahu terus mempertahan dan mengizinkan Zakir Naik tinggal di negara ini.

Risiko perpecahan dan rosaknya perpaduan berbilang kaum yang dicetuskannya adalah lebih besar berbanding melindunginya atas kerja dakwah yang dilakukannya.

Kepada Tun Mahathir, jika tidak mahu mengancam nyawa Zakir Naik dengan menghantarnya pulang ke India, usaha mesti dimulakan daripada sekarang untuk memindahkannya ke mana-mana negara yang lain.

Mengusir dan tidak membiarkannya merosakkan keharmonian negara ini bukan saja satu-satunya pilihan yang tinggal bagi Tun Mahathir, malah untuk mengelakkan Perdana Menteri terus terbeban melindunginya kerana pemimpin Bersatu sendiri sudah mula tidak senang dengan keberadaannya di negara ini. (Shahbudindotcom 14/08/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 14 August 2019 — 9:33 pm

62
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
Chichikoahmadnajib bini rosmahZACK JACOPTanpa Nama Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Chichiko
Guest
Chichiko

Kenapa tuan senyap bila jutawan menghina anggota tentera?

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kera di hutan disusukan Madey!!!
Anak di rumah mati kebuluran tidak makan cuma minum sirap deyyyyyyyy!!!
Siap mayat anak Madey pun kera tolong halau lagi. Bijak PH jaga kera.

ZACK JACOP
Guest
ZACK JACOP

kejora rokok john kelabu

masih merayau cari bapok kat co kit lagi ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Oh,Mahathir, apalah kau nak bela zakir naik
Dah kau bela dlm ini negara pula dia buat taik
Uruskan ekonomi sosial negara ni kan lebih baik
Sedar ke tak sedar,kau nak merintah lama tapi barang makin naik

😁😂🤣😃🤣😂😄😃😅layan😍😍

irkiz
Guest
irkiz

Untuk berlaku adil isu Zakir Naik .. sila baca artikel dibawah dan nilaikan… Jangan cepat sangat buat kesimpulan… “BAGAIMANA ANDA TERTIPU DENGAN MALAYSIAKINI Hari ini ramai melompat berkongsi artikel yang sama daripada Mkini mengenai kenyataan Zakir Naik mahu menghalau orang Cina. Dr Zakir Naik bukan maksum dari kesilapan, tapi aku rasa ramai orang x menilai dengan adil. Biar aku jelaskan.. 1) Kalau hanya ambil quote “before me, the Chinese were the guests. If you want the new guest to go first, ask the old guest to go back.” Sudah tentu kenyataan ini berbaur hasutan dan rasis. Tapi manalah adil untuk… Read more »

ahmad
Guest
ahmad

betul tu. Malaysiakini kerap sangat mainkan isu Zakir naik. Tak taulah kenapa? Saya baca malaysiakini pun kerana beritanya uptodate. Tp kene ingat pemilik nye siapa. Muslim yg jadi penulis tetap pun diragui Fikrah nya. Kita kene pertahan kan Zakir Naik. Jgn biarkan PasUmno juarai isu ini. Muslim dinegara Non muslim memang dilayan teruk walaypun mereka penduduk asal and vice verca di Malaysia

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DRAKULA KAFIR HARBI BERANI SEBAB DIA TAHU MUNAFIK MELAYU DAN ULAR SEMAK MINAT JILAT BUNTUT…… . Kula Segara Bangkitkan Isu Zakir Naik Lagi… Menteri PH Suka Sembur Api Kebencian Ke? ……… Status penduduk tetap yang dimiliki oleh penceramah terkenal, Dr. Zakir Naik akan dibawa ke mesyuarat Kabinet. Itulah penegasan disuarakan oleh Menteri Sumber Manusia, M. Kula Segaran yang pada masa sama menyifatkan keberadaan Zakir di negara ini merupakan sesuatu yang memalukan kepada seluruh rakyat Malaysia. Menggunakan kenyataan rasmi Kementerian Sumber Manusia, Kula Segaran menjelaskan isu Zakir mahu dibawa ke Kabinet selepas mendakwa penceramah itu mempersoalkan kesetiaan penganut Hindu di negara… Read more »

kri
Member
kri

BUDIN LUPA NAK MASUK ARTIKEL INI DALAM BLOG. MUNGKIN BUDIN LUPA MAKAN UBAT. HATI KENA IKHLAS, JANGAN DIRASUK OLEH SYAITAN. MESTI BERLAKU ADIL. Polemik mengenai peralihan kuasa terus berlarutan apabila Anggota Parlimen Pasir Gudang, Hassan Karim hari ini menggesa Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad berundur dan melepaskan jawatannya kepada Anwar Ibrahim. Bagaimanapun dalam satu kenyataan balas, Anggota Parlimen Batu Pahat Rashid Hasnon membantah gesaan itu dan menyifatkannya sebagai tidak selari dengan hasrat rakyat. “Gesaan berundur dengan mendakwa kepimpinan longlai serta mudah diserang isu sensitif mutakhir ini memperlihatkan situasi politik tidak stabil di kalangan gabungan parti Pakatan Harapan. “Ini sekali gus… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

“dalam satu kenyataan balas, Anggota Parlimen Batu Pahat Rashid Hasnon membantah gesaan supaya Dr Mahathir berundur dan melepaskan jawatannya kepada Anwar Ibrahim itu dan menyifatkannya sebagai tidak selari dengan hasrat rakyat.”

Tak payah komen apa2 lain.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI ANTI TENTERA SEBAB MEREKA MELAYU……KAIS PAGI MAKAN PAGI……. MELAYU SUSAH PAYAH JAGA CINA…..CINA PULAK KUTUK MELAYU…… Jangan perlekeh peranan pasukan keselamatan ………. . SAYA cukup merasa kesal masih ada warganegara Malaysia memperkecilkan peranan pasukan keselamatan yang menjadi tonggak kemerdekaan, keselamatan dan kemakmuran negara. Anda boleh berniaga dan menjadi kaya raya kerana keselamatan dan kemakmuran negara. Tanpa adanya keselamatan negara, anda mungkin sedang berlindung di dalam longkang dan khuatirkan keselamatan nyawa dan keluarga. Jauh sekali mempunyai ruang untuk mempunyai empayar peniagaan dan menjadi jutawan. Pelabur sejati tahu kriteria utama risiko pelaburan berkait rapat dengan soal keselamatan, keamanan, kestabilan politik.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mats Krish

PAS Parti ajaran sesat memang bawa kepala sesat berceramah…..

Penipu Wajib memang sokong Penipu Tegar.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUKAN SENANG AGONG TONG M NAK TAUBAT SEBAB DIA DAH LINGKUPKAN NEGARA…… Tun Dr Mahathir di pergunakan?……. Ada orang bercakap cakap.ini hanya cakap cakap sahaja, tidak lebih daripada itu. Cakap cakap pasal Tun Dr Mahathir perdana menteri Malaysia telah dipergunnakan DAP dan PKR. Cakap tersebut dikatakan Tun Dr Mahathir telah pergunakan DAP dan PKR berkaitan dengan pindaan perlembagaan persekutuan berkiatan mahkamah syariah. DAP dan PKR hendak mansuhkan mahkamah syariah negeri negeri di Malaysia ini. Benarkah Kerajaan Pakatan harapan hendak pindaan perlembagaan persekutuan berkaitan mahkamah syariah. Barangkali ada lojiknya, kerana DAP adalah parti kafir yang mana Allah telah jelas sejelasnya dalam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU TAK KAN BERANI NYERR NAK GUGURKAN KAFIR HARBI…… Gugurkan Menteri Tidak Selari Keputusan K’jaan.. Setuju! ………. KUALA LUMPUR 15 Ogos – Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad digesa mengambil keputusan drastik merombak Kabinet dan menggugurkan mana-mana menteri yang tidak mahu mempertahankan keputusan rasmi kerajaan dan mementingkan kepentingan rakyat Malaysia. Ketua Dewan Muslimat Pas, Senator Nuridah Mohd. Salleh berkata, kerajaan juga mesti mengambil tindakan tegas terhadap Dong Zong yang sengaja bermain sentimen perkauman untuk menjejaskan keharmonian kaum. Menurut beliau, perkara ini seharusnya ditangani dengan sikap toleransi dan saling menghormati kerana hidup dalam sebuah negara majmuk yang terdiri daripada pelbagai… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ali

Agama?

Kenapa Zakir Naik buat ceramah mahu halau rakyat Cina Malaysia?

Kenapa Zakir Naik buat ceramah banding kesetian Rakyat India Malaysia dengan PM Malaysia dan PM India?

….Jadi memang macam ini Orang PASsss guna agama berputar-belit sesuka hati mereka….

Anonymous
Guest
Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah.. dia udah muncul, si monyet tua otak nipis
Nampak dia spt marah, perut kembong kempis
Pantun2 dari abg, uncle gila ini tidak daya tepis
Asyik jer, sampah yg sama..dia ulang2 kopipes
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..!!
Kat monyet tua tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Pantun2 dari abg,uncle gila ini tidak daya tepis
Asyik jer,sampah yg sama..dia ulang2 kopipes
Uncle ini lagak jer jerung,dia cuma ikan bilis
Memang dah teruk sebab menanggung penyakit siplis

😁😂🤣😃🤣😃😄😅🤣layan😍😍

Uncle bertebiat songsang,lepas org korban berayo
Dia jamu mabuk togok todi berkole2 teruk ayoyo
Tua tak sedar diri kopipes mcm budak main yoyo
Patutlah cikgu kejora pukul taji latu, dia poyo

😁😂🤣😃😄😃🤣😂😅layan😍😍

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Pak Tua Geng Najib 70an tahun kena sakit siplis jugak.

Kot sipls dulu, bawak kpd sakit otak ADHD, penerangan sudah di beri.

ANONYMOUS
Guest
ANONYMOUS

Zakir Naik di bawa balik mautnya pasti
Benar bagaimana telahan Tun
Keling dan Budhha rasa tak puas hati
Sifatnya kafir berontak meruntun

Posting Budin hari ini terkejutlah kita
Ada juga Islam yang sebelah Hindu
Tepatlah yang ku sangka geng ni penyembah mata
Eloklah semua kita hentamnya sepadu

Penyembah mata aliran baru
Sejak menang PRU-14 ponggongnya panas
Nak ganti PM dibuatnya seteru
Komentar tak logik isinya hampas

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Beruk Tua ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly; Or excessively fidgets, or talks.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI, MENGKOPIPES KOMEN2 LAMA DIA.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

DIAMLAH KAKI JUBO WOII

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KO DAH TERUK KENA JUBO YER?

TAK DAPAT MIKIOR APA YANG BAIK NAK CAKAP YER?

KO GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA, SEKARANG TAK BERANI GUNA NAMA GENG NAJIB SEBAB ASYIK DI BALUN YER?

Anonymous
Guest
Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah..sini 9:30 am, rasanya Irah 1 jam lagi senja
Tak pernah di hati ini tidak ingatkan Irah manja
Abg ini berpantun..sambil tolong ayah berkerja
Tak ada ler teruk pun, cuma kait rambutan saja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Untuk makluman pembaca2 yang tak selalu masuk sini –

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib ini sudah betul2 tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).
Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly; Or excessively fidgets, or talks.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI, MENGKOPIPES KOMEN2 LAMA DIA.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah tiada lagi kelibat, uncle tua kedi katak puru
Teruk si tua tu makan hati dek kerana cemburu
Selalu, bila Kejora berpantun dia datang meluru
Kini, dia pulak cabut lari, serupa babi kena buru

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Guest
anonymous

ceh!! aku tak lari weiii

NAK GI BERJUBO BAPOK JAB

AKU BALIK NANTI,ENGKO AKU LANYAK

HAHAHIHIHOHO

Anonymous
Guest
Anonymous

Ciss, TN monyet..ingin nak berlagak otai konon
Dia pun, kaki gila bapok, tapi, dok kutuk Bg Non
Mahu lagak Tyson..tak sedar, diri spt Mak Enon
Naper pulak uncle tampil nyamar sebagai anon

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib 70an tahun dah tak dapat bezakan komen orang lain dari komen aku.

Maklumlah, dah 70an tahun. Tambah pulak kena sakit otak DHD, penerangan sudah diberi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cgu Kejora terus berpantun, dgn rileks & santai
Cuma sebelah kaki ini..si dia yg jauh dah rantai
Kini, dok tinjau tengok si tua kedi yg konon otai
Tapi..sudah lari si tua monyet itu, Kejora bantai

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Guest
anonymous

aku TN…TN

AKU NAK GI BEJUBO SAT NA

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Apakah ada beruk lain yang tak dapat bezakan komen orang lain dari komen aku?

Lantak lah. Yang penting, aku femes sekarang, terkenal dengan penghentam Geng Najib yang dah tak berani guna nama itu sejak lama dulu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Lega le rasa, bila berambus si monyet tua renta
Ada ke patut, org boikot blog kerana abg dikata
Mmg amat jelas..dia cemburu bila kita bercinta
Kini.. tiada lagi org nak ganggu..percintaan kita
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian & sedih bila kita lihat si tua monyet kera
Si tua 70 thn itu benar2 sakit mental & jiwa lara
Dikata org boikot blog kerana pantun cg Kejora
Padahal dia dengki, Kejora bercinta dgn si dara

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA ALMAHDI SEDIA BERKORBAN HARTA DAN NYAWA KEPADA PERJUANGAN ISLAM……… Majlis korban PAS Lipis turut disertai Ahli Parlimen ……….. LIPIS: PAS Kawasan Lipis telah menjayakan majlis korban sempena Sambutan Hari Raya Aidil Adha yang telah dilangsungkan dengan jayanya di Markas Darul Adnin, Kampung Tempoyang, di sini kelmarin. Program seawal jam 7:30 pagi itu telah turut sama dijayakan oleh ahli-ahli PAS dan penduduk kampung setempat yang mahu menghayati ibadah penuh iktibar buat seluruh umat Islam khususnya. Malah, majlis ini turut melakar sejarah, apabila buat julung kalinya disertai sama Ahli Parlimen Umno Lipis, Dato’ Seri Abdul Rahman Mohamad yang berkorban seekor dari… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Wan

PAS buat apa pun ok kpd Pak Lobai2…jika pihak lain buat ada saja yang tidak kena pada mereka…itulah sikap karut PAS.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ismailderaman

Lg satu mgkin ZN tau kot yg lobai sorang tu memang temberang je lebih….satu pun tak menyumbang utk Islam…merosakkan ada le !!!

Lobai mana? tahu saja ler.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan sungguh, dgn monyet tua mulut becok
Dia rasa dirinya, bagaikan ditimpa besi cerucuk
Mmg dengki betul itu tua renta kedi mati pucuk
Lihat pantun Kejora banyak..Budin nak dicucuk
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TAK GUNA BUAT BAIK DENGAN KAFIRUN KERANA MEREKA TIDAK TAHU BERTERIMA KASIH…….. ArtikelKenyataan Media Diberi Betis Hendak Peha ……….. Peribahasa “Diberi betis hendak paha” biasa diucapkan terhadap mereka yang melampau tidak puas hati terhadap kurniaan Allah dan pemberian sesama manusia. Sepatutnya bersyukur dan berterima kasih dengan pencapaian yang ada, nescaya ditambah lagi selepasnya kalau pandai menghargai apa yang telah dicapai, tetapi kalau menunjukkan keingkaran bersama takabburnya, maka azab Allah dan akibatnya sangat besar. Inilah firman Allah: وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ (7) [سورة إبراهيم: 7] “Dan (ingatlah) ketika Tuhanmu memberitahu: “Demi sesungguhnya! Jika kamu… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Heah Arak

Tak payah nak banggakan Kelantan. Kelantan or PAS rasis. KeAraban. Seperti dong Zhang n Puak² Dap yg sangat rasis dgn kaumnya. Mereka yg rasis tidak mengaku rasis Dan merekalah yg selalu tunjuk jari org melayu rasis.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Shah Kembara Alam

Perjuangan PAS kan ikhlas apa perlu pujian ?

Acet Ringgo

Baca tajuk ke??????ke tak paham???ke memang bahalul?????
Dh ada mulut2 yg busuk kata PAS jemput ZN utk kelebihan politik…so PAS explan kat mana kelebihan tu

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bila abg berpantun kat Irah.. ada org melenting
Menyondol, marah jer dia.. serupa babi bunting
Abg ni, tolong kasi naikkan, Budin punya ‘rating’
Sdg dia, asyik ulang kopipes benda tak penting
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI SPIN ISU SEBENAR UNTUK PENGARUHI MUNAFIK MELAYU…… Transkrip ucapan kontroversi Zakir Naik versi Sebenar vs Malaysiakini ………Semalam portal berita Malaysiakini melaporkan tajuk berita “Suruh ‘tetamu lama’ Cina balik dulu – Zakir Naik” yang menjadi tular di media sosial berdasarkan petikan video selama cuma 53 saat. Buletin TTKM menonton kembali keseluruhan video ucapan Dr Zakir Naik untuk memahami konteks ucapan beliau dan dan apa yang kami dapati adalah mengejutkan. Video penuh: Kami mendapati konteks yang beliau ingin sampaikan itu adalah lebih panjang dari yang ditularkan Malaysiakini itu iaitu ia berdurasi lebih kurang 1 minit 20 saat. Konteks yang disampaikan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jfx Trading

Pas terkenal dengan ahli nya berguling2 atas jalan coba menghalang kereta Raja Muda Perak di mas itu lalu.

Selalu di sebut Pas berguling atas jalan. Tak boleh sampai Putrajaya punya.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Marzukey

Untung laba politik pas dan untung krn timbulkan byk isu yg kontroversi

Adi Masta

Tidak mungkin ada satu pendakwah bertaraf dunia akan memuji parti pas yg sempit itu…

Pas hanya bertaraf kenegerian, bukan bertaraf negara atau dunia….maka itu pendakwah bertaraf dunia tak mungkin kenal siapa parti pas itu yg hanya menggunakan Islam utk tujuan parti, bukan utk Islam sejagat…

Islam Pas hanya utk partinya semata….
Bukan membawa rahmat kpd sekelian umat manusia dimuka bumi ini….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tidak ada orang lain masuk blog ini.

Nampak nya kena boikot sebab asyik di karut Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, sekarang tak berani guna nama Geng Najib sebab di balun tiap kali dia masuk begitu.

Wahai Budin.

Buang saja karutan2 Geng Najib itu bila dia masuk atau dari masa ke masa. Benarkan hanya komen2 yang mengikut tajuk blog post.

Dia tentu merasa menang sekarang sebab tiada siapa mahu bincang isi kandungan blog pos kamu. Tujuan dia tidak ada lain dari mengsabotaj blog pro-PH ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg faham Irah skrg ni mmg le tersangat sibuk
Tapi abg ni teringatkan Irah, jadi spt org mabuk
Dek panah asmara hati ini spt udah kena tebuk
Oh ya.. tgh hari, abg nak gi kenduri, kat Merbok
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEDARI DIRI LAH SIKIT WAHAI MUNAFIK MELAYU……APA SALAHNYA DR ZAKIR NAIK BERCA KOKAP BAGI PIHAK PENDUDUK ASAL TANAH MELAYU……NAK HARAP ULAR SEMAK WAHABI IKRAM PAN…..DAH KENA JAHIT MULUT…..OLEH KAFIR HARBI…….. Dr M perlu berundur kerana gagal, kata ahli Parlimen PKR Pasir Gudang. ……. Dr M perlu berundur, kata ahli Parlimen PKR Seorang wakil rakyat PKR menyeru Dr Mahathir Mohamad berundur dan menyerahkan kuasa kepada Anwar Ibrahim, kerana beliau “jelas” tidak dapat menangani banyak isu sekarang, antaranya bantahan kumpulan pendidikan Cina tentang pengajaran khat. Ahli Parlimen Pasir Gudang Hassan Abdul Karim berkata kini isu raja, kaum dan agama muncul kembali, dan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nick Albatata Mymoon

Pasal apa boleh ada pemimpin Pas macam ni?
Di saat bangsa lain lawan tulisan kita, Pas muncul menjilat bahasa dan tulisan asing? Mandarin di Kelantan KEPALA BAPAK DEPA.

Apa yang Pas cari dalam isu kontemporari jawi ni? Nak ngampu DAP? Tapi DAP sembur muka depa dengan ayaq lioq.

Banyak kali dah aku perati LAWAK BODOH pemimpin Pas ni. Perkuat dulu TULISAN JAWI pada anak bangsa Melayu terutama di sekolah kebangsaan melalui program anjuran kerajaan Kelantan dari kamu sebok dok menjilat dan membodek Cauvinis Dong Zhong yang mereka tak pandang pun Pas.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

S Lanang Manang

untungnya PAs dapat membohong ahli ahlul yg tololnya, dan untun lilit serban jubah dapat memutar belit kan alquran…ahlul bongap , apa lebai cakap dah kira halal fatwa sesat pun halal,, orang berpolitik mereka fikir berperang….

Anonymous
Guest
Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Salam dan doa abng utuskan buat Irah ku intan
Kenduri banyak, buat abg jadi sedikit kekalutan
Pagi ini, nak gi tolong ayah, kait buah rambutan
Ayah pajak pokok di dusun tepi kawasan hutan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sengaja abg nak utus slm, utk Irah yg baik budi
Maaf lah, kiranya abg ini ganggu Irah sdg study
Sini jam 6:25 am, abg baru balik dari surau tadi
Setiap detik, ingatan abg pada Irah, tetap abadi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Sini 1:00 am..rasanya Irah sekitar jam sebelas
Tak pasti.. Irah masih praktikal atau ada kelas
Abg sekadar, nak utus salam & doa yng ikhlas
Warkah abg ni tidak perlu Irah bersusah balas
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Buat apa le aku nak susah-susah pasal si Zakir
Lebih baik aku baca al-quran, wirid dan berzikir
Lagi pulak.. pasal Irah jer, setiap masa aku fikir
Dan aku sgt yakin janji dibuat, Irah tak mungkir
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg ni masih relax, sebab ada tiga hari lagi cuti
Di jambatan kasih ini..abg masih gagahi meniti
Tapi kekadang tu rasa mcm gelisah juga di hati
Sbb ada cgu mt saleh dok kata, Irah very pretty
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Cikgu Kejora masih lagi cuti sampai hari Sabtu
Tapi entah kenapa, hati ni resah tidak menentu
Terasa seperti jiwa ini, ada kehilangan sesuatu
Hilang pulak bukan dekat nun jauh beribu batu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
As usual, jap gi appear ler TN otak longgar skru
Nampak je pantun abg..pasti ifrit ini dtg meluru
Tidak abis2 si tua 70 th ni, dgn dengki cemburu
Tidak padan tua kerepot, muka cam katak puru
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..!!
Utk monyet tua tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg ni udah balik sampai kat rumah di Tunjang
Besok, 2 kenduri lagi..Merbok & Kubur Panjang
Kena ler bawak emak merata, sbg anak bujang
Beginilah selagi tak naik pelamin punya jinjang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗