YANG MANA SATU PAS MAHU?

Susulan beberapa perkembangan politik yang berlaku dalam PH kebelakangan ini, Pas barangkali paling banyak cuba campurtangan dan memberi saranan.

Lebih melucukan, semua saranan itu dinyatakan oleh pemimpin yang sama, Tuan Ibrahim Tuan Man selaku pemimpin nombor dua dalam Pas.

Mula-mula, beliau menyarankan agar Parlimen dibubarkan bagi membolehkan kepimpinan baru menerajui negara.

Katanya, hanya kepimpinan baru dapat membawa kestabilan kepada negara ketika ini.

Kemudian, Tuan Ibrahim tampil menyarankan agar wakil DAP meletakkan jawatan daripada kerajaan.

Terbaru, beliau menyarankan agar Perdana Menteri merombak kabinet yang ada sekarang.

Katanya, berikutan konflik yang dicetuskan oleh Dong Zong, kini adalah waktu yang sesuai untuk Tun Mahathir Mohamad melakukan rombakan kabinet.

Hanya dalam tempoh tidak sampai sebulan, ada tiga saranan daripada Pas.

Apa yang Pas mahu sebenarnya?

Bubar Parlimen, wakil DAP letak jawatan dalam kerajaan atau Tun Mahathir rombak kabinet?

Kenapa Pas tidak konsisten dengan satu kehendak saja? (Shahbudindotcom 13/08/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 13 August 2019 — 9:50 pm

33
Leave a Reply

avatar
6 Comment authors
MAHATHIRVSANWARJamalludin Helmi B HashimJigitTanpa NamaAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

THE MASTER OF CONSPIRACY……YANG RUGI TETAP MELAYU….. Cuba tanya Anwar…” Do you still have the numbers?” … .. Bang!!! You’re dead. Tahun 1987, berlaku krisis dalam Umno antara Team A yang dipimpin oleh Mahathir-Anwar dengan Team B yang dipimpin Tengku Razaleigh-Musa Hitam. Dalam Pemilihan Umno April 1987, Mahathir menang tipis dengan 43 undi dengan bantuan blackout walaupun sebelum itu Tengku Razaleigh sedang mendahului. Mahathir tak selamat dengan kemenangan itu. Dia perlukan kuasa yang lebih. Satu strategi dilancarkan untuk mengukuhkan kedudukanya dengan menarik sokongan Melayu luar Umno. Satu dasar baru dicipta dimana kerajaan masuk campur dalam pengurusan sekolah cina. Orang Cina… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI JADI HARTAWAN KAYA RAYA……SEBAB TU TAK BERSYUKUR JADI RAKYAT MALAYSIA…..MOYANG DIA DULU PENGEMIS MEREMPAT DATANG SINI….. “Sila minta maaf dalam 24 jam sebelum kami…” – Kelab Veteran Komando Malaysia Facebook, 14 Ogos : Laman facebook Kelab Veteran Komando Malaysia semalam mengeluarkan kenyataaan menggesa ahli perniagaan pro Pakatan Harapan, Koon Yew Yin yang berkata “tentera makan tidur, ganti pekerja asing di ladang Felda” supaya memohon maaf secara terbuka dan menarik balik kenyataan menghina anggota tentera dalam masa 24 jam. “Mohon rakyat Malaysia sampaikan pesanan kepada si TUA BANGKA ini.. SILA BUAT PERMOHONAN MAAF SECARA TERBUKA DAN MENARIK BALIK KENYATAAN… Read more »

jigit
Member
jigit

Tak ada satu pun cadangan Pak Lebai yang menepati citarasa Budin. Kerana itu Budin Al Gelojoh akan terus menimbulkan persoalan…. apa Yang sebenarnya PAS mahu.

PAS sebaliknya perlu bertanyakan Budin…. apa yang dia mahukan dari PAS. Boleh saya bagi hint…. Kalau PAS cakap SILA SERAHKAN JAWATAN PM KEPADA SHEIK ANWAR…. nescaya PAS akan diiltiraf sebagai sebuah parti yang berwawasan, berpegang kpd prinsip dan berbagai lagi.

Jamalludin Helmi B Hashim
Guest
Jamalludin Helmi B Hashim

Pas parti sasau, otak mereng

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

YANG MANA SATU PAS MAHU?

Semua depa mau. Tapi satu pun depa tak dapat.

Nak Hudud, DAP dan bukan Melayu bantah, tak dapat. Tak mahu pulak maki hamun Bretes yng bawa masuk “ungrateful ingrates, ultra kiasu, coolies pendatang”.

Nak sampai Putrajaya. Tapi Puchong pun tak sampai. Sekarang “kerjasama” dengan Umno. Tapi Umno parti yang sudah kena tendang hingga lingkup di Pru14. Korap bagi nak mampos, mana boleh menang Pru lagi.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Katanya, hanya kepimpinan baru dapat membawa kestabilan kepada negara ketika ini.”

KEPALA BAPAK DEPA.

Najib Al Jibo dan Umno yang merintah sejah 1957 pun tak boleh bawa kestabilan, kena lingkup di Pru14, lagikan PAS yang tak pernah pegang Putrajaya.

Depa hanya boleh bawa tahi. Itu dia jawab kpd cobaan memomokkan PH.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini berita menarik –

PM: Terserah polis nak haramkan Dong Zong

Terserah kepada pihak polis untuk menentukan sekiranya Persekutuan Persatuan-Persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong) perlu diharamkan, kata Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.

Mahathir berkata beliau tidak tahu jika kumpulan pendidikan Cina yang membantah pelajaran pengenalan tulisan Jawi di sekolah vernakular wajar diharamkan.

“Jika ia terus memainkan isu atau menghasut rakyat untuk bergaduh antara satu sama lain, sudah tentu ia bercanggah dengan undang-undang,” katanya pada pemberita di KLIA hari ini.

“Kami (perlu) sentiasa sensitif supaya tidak menghasut masyarakat berbilang kaum untuk bergaduh antara satu sama lain,” katanya pada pemberita di KLIA hari ini.
Iklan

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Gerakan Pengundi Sedar (GPS) telah melancarkan petisyen atas talian mendesak Dong Zong diharamkan dan telah mengumpulkan 50,000 tandatangan setakat hari ini.

Pemuda Bersatu (Armada) turut melancarkan petisyen dengan gesaan serupa.

Mahathir baru-baru ini membidas Dong Zong kerana mendakwa pengenalan pengajaran khat Jawi tiga halaman dalam sukatan pelajaran Bahasa Malaysia Tahun 4 sekolah rendah adalah satu bentuk “Islamisasi”.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tun kata kumpulan pendidik Cina Dong Zong hanya bercakap mengenai isu pendidikan satu kaum sahaja walaupun tinggal di negara majmuk.

Pengerusi PH turut mengulangi dakwaan Dong Zong menentang konsep Sekolah Wawasan kerana tidak mahu melihat anak-anak Melayu dan Cina bercampur.

Setuju dan sokong kata2 Tun.

Dong Zong mesti di masuk tong – haramkan.

Tak hormati dan patuhi Perlembagaan negara, menghindar dasar2 pelajaran negara.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

PAS kata DAP sokong Dong Zong. Dong Zong dituduh Tun Mahathir sebagai rasis. Sekarang menggelupur puak depa menidakkan nya –

Dong Jiao Zong jawab Dr M: Kami tak rasis

Sebaliknya, kata gabungan itu mereka bukan satu-satunya badan yang menentang pelaksanaan pengenalan tulisan Jawi dalam buku teks bahasa Melayu di sekolah Cina dan Tamil. (Apa pulak bukan? Salah tulis ke, salah ta’rif?)

“Pandangan ini mewakili suara arus perdana dalam komuniti bukan Islam di Semenanjung, Sabah dan Sarawak. (Itu pendapat korang, asat tarak kasi bukti?)

“Malah, bukan semua orang Melayu bersetuju dengan langkah ini. (Jangan mengarut ler, mencari helah pulak).

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Pengajaran seni khat ditolak lantaran kegagalan pegawai-pegawai Kementerian Pendidikan untuk mengambil pandangan masyarakat bukan Melayu – sama ada Dong Zong, Jiao Zong, Tamil Foundation ataupun MCCBCHST,” kata gabungan itu dalam bahasa Melayu. (Awat tak habaq apa kegagalan itu, apa pandangan masyarakat bukan Melayu?

Dong Jiao Zong memetik kenyataan Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia yang menyokong keputusan kerajaan demi “meningkatkan kefahaman generasi muda terhadap tulisan Jawi dan Bahasa Arab, serta memudahkan mereka untuk mempelajari al-Quran serta memahaminya seterusnya beramal dengannya”. (Ini bukti Islamisasi? Mengarut.)

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dong Jiao Zong kata, “motivasi agama” dalam peluasan tulisan Jawi jelas dapat dihayati dalam tulisan ilmiah seperti “Sumbangan Kaligrafi Arab dalam Kesenian Islam: Suatu Kajian Sejarah” oleh ahli akademik Dr Mohd Bakhir Abdullah.

Dong Jiao Zong berhujah, untuk sesuatu tulisan diterima dan dipelajari oleh komuniti bukan Islam, ia mesti boleh mengungkap makna dan perbincangan di luar bidang Islam.

Tak perlu panjang lebar. Tenyehkan Perlembagaan negara Perkara 3 – “ISLAM ADALAH AGAMA NEGARA INI.” Nokhtah

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEMUANYA BERPUNCA MUNAFIK MELAYU YG SANGGUP JADI KELDAI TUNGGANGAN KAFIR HARBI……… Koon Yew Yin Hina Tentera! – Askar Hanya Makan Tidur Koon Yew Yin Hina Tentera! – Askar Hanya Makan Tidur ………. Saya tahu Koon Yew Yin ini adalah kawan baik dengan pemimpin PH. Saya faham kamu juga adalah penderma dana politik kepada mereka. Tapi kenyataan seperti ini sudah keterlaluan dan merupakan satu penghinaan serious kepada seluruh pasukan keselamatan kita. “Anggota tentera, seperti yang kita ketahui, hanya makan dan tidur sahaja. Majoriti mereka tidak pernah melepaskan tembakan melainkan menembak papan sasaran. Sepatutnya mereka digunakan untuk ganti pekerja asing yang diupah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA ALMAHDI DIMINTA BERSATU RAPATKAN SAF PERJUANGAN……. Lebih 20,000 Bakal Banjiri Program Tiga MB ………. KUALA TERENGGANU, 13 Ogos – Lebih 20,000 penduduk dijangka membanjiri Stadium Tertutup, Kompleks Sukan Negeri Terengganu, Gong Badak, Kuala Nerua bagi menjayakan Ceramah Perdana Tiga Menteri Besar Pantai Timur (HIMPUN) yang akan berlangsung pada 22 ogos ini (Khamis). Pertemuan antara Menteri Besar Terengganu Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar; Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Wan Rosdy Wan Ismail dan Menteri Besar Kelantan Dato’ Bentara Kanan Ahmad Yaakob itu dijangka dapat mengukuhkan lagi hubungan antara negeri berkaitan. Selain itu, program yang diadakan akan menterjemahkan rasa kesyukuran… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M BERPURA2 JADI PEJUANG MELAYU….. Isu Dong Jong : Tiba-tiba Mahathir mahu jadi hero. …….. oleh Ab Jalil Backer Sandiwara Khat Mahathir-Dong Jong 1. Pagi tadi saya mengutarakan pandangan bahawa serangan terbaharu Tun Mahathir ke atas Dong Jong sebagai pertubuhan rasis adalah satu sandiwara politik kedua-dua pihak sahaja. 2. Tidak masuk akal pertubuhan pendidikan Cina seperti Dong Jong hendak bergaduh dengan kerajaan kerana pengajaran tulisan khat sebanyak enam halaman dari beratus halaman buku teks bahasa Melayu terbabit. 3. Tidak juga masuk akal untuk Mahathir yang sentiasa bersarapan dengan Vincent Tan, melantik Lim Guan Eng sebagai Menteri Kewangan dan Tommy… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PM4 BAPAK PEMISKIN NEGARA…..PM7 BAPAK BANGKRAP NEGARA….PM8 BAPAK DAJJAL NEGARA….. Tubuh Macam-macam, Ekonomi Pun Jahanam Macam-macam. Oh PH….. Majlis Penasihat Yang DiTubuhkan Bermacam-Macam Tapi Ekonomi Makin Jahanam!!! Posted by SnapShot at 8/13/2019 Tak tahulah, sama ada rakyat Malaysia masih ingat lagi ker tak, masa Pakatan Harapan mula-mula tubuhkan kerajaan, Dr. Mahathir umumkan penubuhan Majlis Penasihat Kerajaan negara… Dengan bangganya Dr. Mahathir umumkan, tujuan Majlis Penasihat Kerajaan ditubuhkan adalah untuk membantu kerajaan Pakatan pulihkan ekonomi negara yang kononnya dah jahanam di tangan kerajaan Barisan Nasional yang terdahulu (BACA DI SINI)… Tak cukup dengan tu, awal tahun 2019, Dr. Mahathir tubuhkan pula… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BARULAH ATOK SEDAR DIPERALAT KAFIR HARBI SEHINGGA MEREKA BERKUASA….. Charles Santiago kini setaraf dengan sayakah? perli Tun Mahathir ………. LANGKAWI: Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, dalam nada sinis hari ini menyifatkan kedudukan Ahli Parlimen Klang, Charles Santiago, ketika ini ‘setaraf’ dengan dirinya. Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan pemimpin DAP terbabit terhadapnya yang dikatakan sering membuat keputusan secara berseorangan. “Di masa depan (nanti) apabila saya nak buat keputusan saya tanya (dahulu) boleh atau tidak (kepada) Santiago, boleh atau tidak boleh buat. “Kalau boleh dapat pandangan dia, (bermakna) dia setaraf dengan saya,” katanya secara sinis. Mahathir berkata demikian ketika ditemui… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bak kata Najib, KEPALA BAPAK MAHATHIRVSANWAR.

Menuduh “Mahathir mula mengatur untuk mencengkam”.

Aku don’t mind kalau cengkam kepala MAHATHIRVSANWAR yang di katakan juga nama Beruk Tua Geng Najib 70N Thun yang asyik menjilat Naib menggun berbagai nama.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR mengarut mengata di PP KINI TANAH MILIK MELAYU HANYA TINGGAL 23% SHJ….. MEREKA SANGGUP BELI TANAH MILIK MELAYU WALAU DENGAN HARGA MAHAL……

Takda sebut punca maklumat, kot maklumat dikorek dari lubang belakang dia.

Kasi lah sikit cadangan bagaimana Melayu boleh maju dalam perniagaan, jadi kaya raya, beli tanah kepunyaan Cina, wahai Mamat. Contoh nya, buat usahasama dengan perniagaan Cina dalam bidang kontrak2 binaan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SABDA NABI SAW….FITNAH BERMULA DARI.ULAMA DAN KEMBALI KEPADA BTG HIDUNG MEREKA…….ULAMA WAHABI IKRAM PAN TELAH BERI MUKA KPD KAFIR HARBI…..LIHATLAH APA TELAH JADI….. Bangsa DAP Jahat dalam isu tulisan Jawi ………… Bangsa DAp telah manipulasi khat Jawi ini dalam akhbar-akhbar Cina. Mereka menyebar maklumat salah dalam media sosial masyarakat bukan Islam. Adakah belajar Khat ini orang bukan Islam akan diserap agama Islam secara halus? Cuba berfikir secara rasional. Adakah dengan perkenalkan khat jawi ini Melayu dapat untung Islam adan menjadi hebat? Hanya terdapat enam muka surat aktiviti seni bahasa berkaitan tulisan khat dimuatkan di dalam buku teks setebal 164 muka… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI TUMPU MAJUKAN PP…..KINI TANAH MILIK MELAYU HANYA TINGGAL 23% SHJ….. MEREKA SANGGUP BELI TANAH MILIK MELAYU WALAU DENGAN HARGA MAHAL…… Kadar pertumbuhan KDNK untuk Sabah telah jatuh dari 8.2% ……. Mengiku statistik dari Jabatan Perangkaan yang dikeluarkan minggu lepas, kadar pertumbuhan KDNK untuk Sabah telah jatuh dari 8.2% pada tahun 2017 kepada cuma 1.8% tahun lepas iaitu paling rendah sejak 10 tahun yang lalu. Kadar pertumbuhan 1.8% adalah jauh di bawah purata pertumbuhan KDNK Malaysia sebanyak 4.7% tahun lepas. Ini bermaksud Sabah semakin jatuh ketinggalan berbanding negeri-negeri lain Dalam tempoh saya PM, tidak pernah kadar pertumbuhan Sabah rendah… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR mengarut mengata di PP KINI TANAH MILIK MELAYU HANYA TINGGAL 23% SHJ….. MEREKA SANGGUP BELI TANAH MILIK MELAYU WALAU DENGAN HARGA MAHAL……

Takda sebut punca maklumat, kot maklumat dikorek dari lubang belakang dia.

Kasi lah sikit cadangan bagaimana Melayu boleh maju dalam perniagaan, jadi kaya raya, beli tanah kepunyaan Cina, wahai Mamat. Contoh nya, buat usahasama dengan perniagaan Cina dalam bidang kontrak2 binaan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

PAS lebih 60 tahun umur. Tapi hidup segan mati tak mau. Hanya 18 kerusi Parlimen, DAP 42.

Tiap hari orang2 DAP kejikan PAS, takutkan orang bukan Islam kpd Hukum Hudud PAS – Hudud di sebut hanya sedikit sahaja dalam Qur’an, jadi, PAS perlu rangkakan / derapkan undang2 Hudud itu jika mahu laksanakan nya jika memerintah.

30% undi bukan Melayu terbang di situ sahaja. Hanya harapkan undi Melayu/Muslim – separuh pun depa tak boleh dapat. Jadi, mcm mana depa mahu sampai Putrajaya, sila lah sesiapa terangkan.

Degan Umno pun tak boleh harap sebab Umno terkenal sebagai parti korap.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

tepat masa utk rombak kabinet, kata Tuan Ibrahim?

PAS tentu lah sentiasa coba hentam DAP. Apa saja yang boleh menjatuhkan DAP, depa akan kata dan buat. Pecahkan kerjasama DAP dalam PH pun lagi depa suka.

Tapi PAS tahu DAP pun benci depa. No love lost between the two. DAP popular, ada berpuluh kerusi Parlimen. PAS hanya belasan kerusi. PAS tak akan sampai Putrajaya walau dengan Umno pun.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Seperti biasa, Pakcik Geng Najib coba sabotaj blog ini dengan menulis berbagai karutan yang tidak berkaitan tajuk atau isi kandungan blog pos.

Dia asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 mengarut pasal cintakan Munirah, watak yang di cipta nya sendiri.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini songsang, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Malam tadi menulis dari pukul 10 malam hingga hampir 2 pagi.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly; Or excessively fidgets, or talks.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI, MENGKOPIPES KOMEN2 LAMA DIA.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Spt biasa, kan muncul TN, DAP punya tali barut
Si tua kedi ni mmg pendengki, busuk hati perut
Tau tak, naper uncle 70 th ni asyik je mengarut?
Kote dia tu, tak juga pulih, walau merata gi urut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Abng sini 1:50 am, rasanya Irah hampir tgh hari
Tadi abg tertidur awal letih pegi banyak kenduri
Tetiba teringat ler pulak kat dinda Irah ku puteri
Utk Irah yang jauh, salam dan doa, abg nak beri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Cangkerik Malam
Guest
Cangkerik Malam

DAH LAMA AKU TAK MASOK BLOG BUDIN
RINDU RASANYA
SIBOK KERJA “OUT STATION”,KAT PELANTAR MINYAK
HARI RAYA PUN KERJA,ORANG BUJANG MEMANG KENA LATU
BARU DAPAT CUTI 14 HARI

KHAS UNTUK SAHABATKU KEJORA

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
SERONOKNYA INSAN BILA BERCINTA
GADIS IDAMAN CANTIK LAKSANA
PELBAGAI UNGKAPAN MACAM CERITA
MOGA BAHAGIA KE SINGGAHSANA

TOMPANG-TOMPANG MELAFAZKAN PANTUN
PENULISNYA PULA JEJAKA NAN LAWA
PASTINYA BUDI TERAMPILANNYA SANTUN
GURU YANG HEBAT BAKAT TERISTIMEWA

DUA INSAN PASTI DIULIT RINDU
IRAH DAN KEJORA SIAPALAH LAGI
CINTANYA BERDUA KUKUH DI PADU
KE PELAMIN JUA TAK LAMA LAGI
🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

KRIK2 MLM 12:10 AM,

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Owh..sgt lama, Krik2 Mlm tidak muncul ke mari
Kejora pun asyik tertanya-tanya dan tercari-cari
Rupa-rupa nya, ke pelantar minyak ko bawa diri
Dekat situ seronok.. boleh mancing, setiap hari

Tadi aku tertidur awal letih pegi banyak kenduri
Terima kasih lah, di atas sokongan yng sdr beri
Doakan agar Kejora & Irah, nanti jadi raja sehari
Moga2 kami kekal berbahagia, sbg suami isteri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Seboleh2nya abg tak nak ganggu Irah ku puteri
Tapi takut pula, nanti diri abg ni Irah tercari-cari
Sbb itulah abg mari berpantun, dlm setiap entri
Dan, abg akan mari berpantun utk Irah tiap hari
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗