BENARKAH NAJIB SASARAN PENEMBAK TEPAT?

Najib Razak hari ini tampil memberikan bukti-bukti berhubung dakwaannya sebelum ini bahawa pejabatnya di Pekan pernah menjadi sasaran penembak tepat atau sniper.

Gambar kesan tembakan dan salinan laporan polis berhubung kejadian itu juga turut disertakan.

Kata Najib sebelum ini, ketika kejadian tembakan yang mengenai tepi kaca bilik pejabatnya di Pejabat UMNO Pekan, beliau tiada di pejabat dan tembakan tersebut seolah-olah berupa amaran kepadanya.

Katanya lagi, sejak itu juga, atas nasihat polis, kawalan keselamatan keatasnya telah diperketatkan lagi.

Begitu pun, tambah bekas Perdana Menteri itu, kejadian yang berlaku pada 2017 tersebut gagal dikesan oleh pihak polis siapa yang bertanggungjawab melakukannya.

Di sebalik ada laporan polis dibuat, persoalan ramai ialah kenapa baru sekarang perkara ini didedahkan?

Betulkan kejadian itu dilakukan oleh penembak tepat atau sniper?

Bagaimanapun, jika benar seperti dakwaan awal Najib bahawa tembakan itu dilakukan oleh penembak tepat atau sniper, beberapa kemusykilan timbul di sini.

Pertama, penembak tepat jarang tersasar daripada target yang mereka disasarkan. Selalunya tembakan mereka adalah tepat.

Kemungkinan mangsa tersasar dan terlepas daripada tembakan barangkali hanya 0.1 peratus saja.

Kedua, penembak tepat tidak melepaskan tembakan ketika diketahui sasaran tidak berada di tempat yang disasarkan.

Sniper tidak suka membuang peluru, membuang peluru adalah penembak amatur.

Ketiga, penembak tepat tidak akan sesekali melepaskan tembakan amaran. Memberi amaran bukan mainan mereka. Matlamat mereka ialah mati di robek peluru.

Tetapi, ketiga-tiga perkara di atas ada dalam kes yang melibatkan Najib – tembakan tidak mengenai sasaran, tembakan dilepaskan ketika Najib tiada di tempat tersebut dan ia disebut seolah-olah sebagai amaran.

Oleh itu, benarkah ia tembakan yang dilakukan oleh penembak tepat?

Atau barangkali ia hanya kelakuan oleh mereka yang baru belajar menembak, atau pun hanya peluru sesat yang kebetulan terkena Pejabat UMNO Pekan? (Shahbudindotcom 09/08/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 9 August 2019 — 5:38 pm

101
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
MAHATHIRVSANWARTanpa NamaJigitAnonymousAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MALAYSIA HARU BIRU DI AMBANG BANGKRAP……., KUALA LUMPUR – Kenyataan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Bernama, Nurini Kassim bahawa kerajaan menghadapi kekangan kewangan sehingga tidak dapat membuat bayaran Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) kakitangannya tidak berasas. Menteri Kewangan, Lim Guan Eng berkata, kementeriannya sentiasa mengutamakan pembayaran gaji termasuk sumbangan KWSP. Malah, katanya, emolumen dan gaji sentiasa akan diberikan peruntukan yang mencukupi agar bayaran emolumen boleh dibayar terdahulu berbanding dengan bayaran lain. Beliau membangkitkan persoalan sama ada wang yang harus diperuntukkan untuk bayaran emolumen, gaji dan sumbangan KWSP telah “dialihkan” oleh Bernama untuk tujuan pembayaran lain. “Saya telah mengarahkan Kementerian Kewangan untuk… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KUATKAN SEMANGAT KORBAN DAN JIHAD….. NANTI NAK JADI TENTERA ALMAHDI……. Qurban, kita bagaimana? “Boss, mau cuci cermin?” Ujar pam attendan pada aku. “Oh ok.” “Nama siapa?” Tanyaku. “Mohamad.” “Sedap nama awak. Macam nama Rasulullah.” Dia senyum. “Adik beradik saya semua nama Nabi. Yusuf, Ibrahim.” “Abang ada korban ini tahun?” Saya bertanya. “Ada boss. Tiap tiap tahun.” “Wahhh … hebat . Banyak duit kamu?” “Duit tak banyak boss. Makan pun tak cukup. Tapi saya simpan tiap tiap bulan. Mesti kena korban juga.” “Alhamdulillah.” “Saya sayang nabi. Sebab nabi bagi saya agama.” Terkedu. Aku diam. Insaf. Aku tenung wajahnya dalam dalam, saat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Cgu Kejora kini, dlm keadaan agak kelam kabut
Mau tidak nya, kg kami agak teruk dilanda ribut
Rumah tok Kejora tu.. bumbung dapur tercabut
Angin kuat, ada yng jadi takut, tercacak rambut

Kejora pulak..kat dlm hati ini, Irah asyik disebut
Terkenang Irah yg jauh.. hati kekadang serabut
Lebih2 lagi bila Irah tu cgu2 mt saleh nak rebut
Tapi lega..cgu mt saleh ngurat, Irah tak sambut
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

HIKMAH ALHAJJ ADALAH SEMANGAT KORBAN FI SABILILLAH…… Pewartaan Bara’ di musim Haji …….. FADHILAT ibadah korban, manasik haji dan perayaan Aidil Adha merupakan topik yang sering meniti di bibir umat Islam menjelang bulan Zulhijjah. Selain dari itu, terdapat sebuah peristiwa yang berkait rapat dengan prinsip akidah kita berlaku pada bulan Zulhijjah, sayangnya topik tersebut agak tersisih dari perbincangan umat Islam hari ini. Peristiwa yang dimaksudkan adalah pewartaan al-Bara’ (pembatalan ikatan hubungan) yang berlaku pada musim haji, waktu kemuncak perhimpunan terbesar umat Islam. Sebab turun surah Bara’ah Surah Bara’ah atau at-Taubah merupakan antara surah yang terakhir diturunkan. Menjadi tradisi turun temurun… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mamat Rahman

Dahsyat teramat apabila dua orang ulama PAS menuduh Nabi berbohong. Apa tindakan anda, wahai Haji Hadi?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDILAH GS UNTUK KEMAKMURAN EKONOMI MAMPAN……. . Bersikap Terbuka, Pelajari Ilmu Pertanian ….. . Muslimat disaran untuk bersama membina ekonomi melalui pertanian dan bersikap lebih terbuka untuk mempelajari ilmu pertanian. Ketua Dewan Muslimat PAS Negeri Terengganu, To’ Puan Zarani Othman berkata ini memandangkan pertanian berdaya memberi pulangan hasil untuk menjana pendapatan keluarga. Zarani berkata, “Jangan sekadar meletakkan pertanian untuk orang lelaki sahaja” . “Kita jangan sekadar meletakkan pertanian untuk orang lelaki sahaja, muslimat juga boleh mendalami selok belok pertanian memandangkan pendedahan dan kursus – kursus yang cukup banyak di dalam sektor ini,” katanya. Ketua Muslimat Marang itu juga, berkata demikian… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anatta Zen

Pengaruh tamadun islam apa yg ada pada Hadi ni? Ilmu apa yg dia ada? Ekonomi? Mathematik? Sains? Yg aku nampak takat jubah dan serban je lah. Tu pun bukan tamadun islam tapi budaya Arab. Zakir naik pun tak pakai serban dan jubah.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA ALMAHDI HORMATI HARI PENTING ISLAM…… T’ganu Isytihar Cuti Umum Hari Arafah Bermula 2020 – MB Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar. KUALA TERENGGANU, 9 Ogos – Kerajaan negeri mengisytiharkan Hari Arafah yang disambut pada 9 Zulhijjah setiap tahun sebagai cuti umum bagi seluruh rakyat negeri itu. Menteri Besar, Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata, keputusan itu dibuat selepas berbincang dengan semua pihak dan ia akan berkuat kuasa sepenuhnya bermula tahun hadapan. Jelasnya, usaha berkenaan adalah sebagai memperingati Hari Arafah yang menjadi simbolik kepada penyatuan umat Islam walaupun mereka datang dari pelbagai negara dan kaum. “Kesatuan ini sewajarnya diperkukuhkan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

PAS amat di bencikan hingga –

Parti lain yang bertanding, PAS yang kena hentam? | 1Media.My

Parti lain yang bertanding, PAS yang kena hentamShare to: Twitter Facebook. UR

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DATANG TANAH MELAYU SEBAGAI PENGEMIS MEREMPAT…..BILA KAYA TAK TAHU BERTERIMA KASIH….INILAH DASAR KAFIR HARBI…..SETUJUKAN CAI…. Laman FB Tan Sri LKY tidak dapat diakses. …….. Facebook… Selepas memohon maaf kerana menukarkan warna jalur putih bendera kebangsaan kepada jalur hitam, laman facebook Tan Sri Lee Kim Yee tidak dapat diakses hari ini dipercayai dinyahsiar (unpublished). Lawatan laman FB taikun itu malam tadi mendapati ruang komen laman FB tersebut menerima ribuan komen negatif dan troll. Seorang facebookers semalam sempat merakamkan ruang komen laman facebook Pengasas dan Pengerusi Country Heights Holding Bhd itu yang dipenuhi dengan kritikan berbaur perkauman dan maki hamun dari netizen:… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ku Seman: Umno, bantulah pekerja Utusan Melayu –

Penulis Ku Seman Ku Hussain menyeru pemimpin Umno supaya tampil membantu pekerja Utusan Melayu yang kini terhimpit dengan isu pembayaran gaji.

Bekas pengarang Utusan Melayu itu berkata, meskipun BN tewas dalam pilihan raya umum (PRU) ke-14 lalu, pemimpin Umno masih mempunyai kekuatan untuk membela pekerja syarikat percetakan itu.
xxx

Umno bantu Najib Al Jibo saja, curi duit RM2,6 biliun pun, diamkan. Mana nak bantu pekerja Utusan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ERA ALMAHDI MENUJU KLIMAKS……. BeritaBerita Dalam Negeri Wanita Muda Pedalaman Semakin Tertarik Dengan PAS……… Wanita muda di pedalaman Hulu Dungun, semakin tertarik dan bertambah minat untuk mengikuti program PAS. Ketua Muslimat PAS Bukit Besi, Zakiah Alias berkata, ia menunjukkan satu perubahan yang ketara berbanding masa sebelumnya. “Ini dapat dilihat daripada beberapa program yang kita adakan kita nampak mereka dah mula tunjuk minat bersama dengan kita (PAS). “Paling ramai yang mengikuti program kita adalah daripada kalangan wanita muda adalah mereka yang berusia 21 tahun sehingga 36 tahun, ini satu perkembangan yang cukup positif,” jelasnya. Beliau berkata demikian ketika dihibungi semalam ketika… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sampai bila pun bukan Melayu / Islam tak akan terima PAS. Begitu juga PAA, gamak nya.

Baca lah:

Johnny Tung

Saya cadangkan Harakahdaily haramkan tulisan Rumi. Pakai Jawi. Surat menyurat PAS eloklah semua pakai Jawi

Ever Green Farm

setuju, cadangan yg bernas.Tapi Hadi bawang mana berani laksanakan laungannya . Sekadar jadi batu api bolehlah.

Chan Vk Appu

Bangkai busuk itu harus tanya dgn umno dulu bukan asih serang dap jer.. muntah tengok muka dia entah bila nak mampus cepat….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEMAKIN KAFIR/MUNAFIK BENCIKAN ISLAM SEMAKIN KUAT SEMANGAT TENTERA ALMAHDI……. SEKALI lagi Kelantan mencipta sejarah tersendiri. Lebih dari 100,000 orang membanjiri Stadium Sultan Mohd Ke IV malam tadi. Bilangan yang di luar jangkaan. Ceramah serta soal jawab berakhir jam 1.15 pagi. Luar biasa. Itupun sebab hujan turun dengan lebatnya sedangkan masih ramai yang berbaris ingin bertanya. Penganjur terpaksa berhentikan majlis. Benar-benar luar biasa. Asalnya kita teragak-agak untuk menganjurkan program ini. Sebab ianya melibatkan personaliti bertaraf dunia. Ceramahnya diikuti lebih 200 juta penonton melalui siaran Peace TV, facebook dan media sosial miliknya. Beliau bukan calang-calang orang. Diberitakan pernah satu ceramahnya di India… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bello

kan adi kata jawi tu adlah tulisan tnmandun islm….knp nak paksa plajar bkn islm berlajar, bhs msia di sek keb cina begitu lemah sekali, knp x minta mrk menumpukan kpd bhs kebangsaan msia….mrk tak fasir bm dikatakn tak mecintahi ngr, mrk x nak berlajar jawi dikatakn tolak islm…..kesian mrk…

Fazli Aziz

Ni tanah melayu. Dlm perlembagaan pun sebut. Ko nak kencing sapa ni. Takde dlm perlembagaan sebut ni tanah cina atau tanah india

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDILAH GS UNTUK KEMAKMURAN DAN KESEJAHTERAAN NEGARA……. Pas amat puas hati, tiada pertembungan kerusi ……… Pas amat berpuas hati dengan hasil perbincangan setakat ini antara parti itu dan UMNO berkaitan pembahagian kerusi bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) yang disifatkan satu perkembangan yang sangat baik dan positif. Presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, Pas dan UMNO sudah mencapai persepakatan untuk penyatuan setelah kedua-dua belah pihak telah melalui serta belajar dari pengalaman sejarah politik yang lalu selain mengutamakan kepentingan untuk menyelamatkan negara dan Islam. Berdasarkan perkembangan itu, katanya, Pas akan memastikan pembahagian kerusi antara dua parti Melayu itu dilakukan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nate’ nih balun PAS ler, Islam ker, Malaysia ker?

Ker dia yang di gelar “ungrateful ingrates, ultra kiasu, coolies pendatang” –

Saw Leng Tat

PENJAJAH ARAB, minda penjajah ARAB, DERMA putera ARAB dia pun dapat berkongsi makan, lepas tu pakai baju penjajah ARAB, LEPAS TU BOHONG DAPAT PAHALA, dia pulak yang merestuinya, MINDA PENJAJAH ARAB yang MAHA BERKUASA DI DUNIA, penjaga pintu SYURGA di MALAYSIA pung dia juge

….. sibuknya dia nak menjajah dengan cara ARAB …….. KERA mana pulak yang akan MELOMPAT MELOMPAT, MEROYAN MEROYAN kerena terkena BELACAN …….WAH KA KA KAAH KAAAH …….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CINA TETAP RASIS 95% UNDI D4P…..TAPI KAFIR HARBI TETAP MAINKAN ISU MELAYU RASIS…… Video-Video Lim Kit Siang Di ‘Boo’ Masyarakat Cina Gelang Patah Tangkap layar dari 星洲日报 Sin Chew Daily hari ni, 10/8/2019. Lim Kit Slang kena ‘boo’ oleh orang ramai kebanyakan masyarakat Cina dalam satu majlis di Gelang Patah, iaitu kawasan parlimennya sendiri. Tidak pasti ini tanda awal kemarahan awal pengundi-pengundi DAP terutama isu pembelajaran Khat Jawi di SJK atau sekadar lakonan yang mana kita tahu mereka tetap akan memgundi DAP dalam PRU15. 2 View comments AnonymousSaturday, August 10, 2019 8:52:00 AM Nak duduk negeri melayu, cakap melayu pelat.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Saw Leng Tat jenis “ungrateful ingrates, ultra kiasu, coolies pendatang” ini bukan main lagi menghasut –

baju TRADISI akan datang mungking akang berbentuk BAJU ORANG ARAB jugak kot ????

apa benda itu baju KEBAYA ???? nasib baik lah belung jadi baju tradisi KEFiR lagi. siapa pulak nak jaga maruah tradisional ????? JAGUH ARAB dah ada, tapi jaguh jaguh ini pandai BOHONG pulak …… ada yang terkena BELACAN tak??? POLITIK ni, semata mata hanya POLITIK, POLITIK PENJAJAH ARAB …… lompat lah KERA, LOMPAT SETINGGI TINGGI kerana BELACAN POLITIK

Dia nih perlu Pak Sheikh sumbat di depan dan di belakang.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA ALMAHDI TETAP TIDAK BERGANJAK WALAU HUJAN LEBAT…… Luar Biasa! Walau Hujan Turun Lebat.. Lebih 1000,000… Dr Zakir…….. SEKALI lagi Kelantan mencipta sejarah tersendiri. Lebih dari 100,000 orang membanjiri Stadium Sultan Mohd Ke IV malam tadi. Bilangan yang di luar jangkaan. Ceramah serta soal jawab berakhir jam 1.15 pagi. Luar biasa. Itupun sebab hujan turun dengan lebatnya sedangkan masih ramai yang berbaris ingin bertanya. Penganjur terpaksa berhentikan majlis. Benar-benar luar biasa. Asalnya kita teragak-agak untuk menganjurkan program ini. Sebab ianya melibatkan personaliti bertaraf dunia. Ceramahnya diikuti lebih 200 juta penonton melalui siaran Peace TV, facebook dan media sosial miliknya. Beliau… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Christian GiorGio SenZa

Jawi diperkenalkan untuk org melayu dan islam itu tiada masalah.. masalahnya di paksanya org non, cina dan india belajar jawi.. pilihan adalah lebih baik dri wajib.. kalau esok2 diwajibkan belajar tulisan tamil di sekolah kebangsaan apa perasaan kamu..
xxx

Celaka puccimak besar Bretes bawa masuk coolies pendatang. Keturunan depa tak sampai 30% pun sekarang nak kentut pun kena tanya depa.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AMARAN LANGIT TIDAK DIPEDULI UMAT ISLAM….. PERINGATAN KPD TONG M YG MASIH ABAIKAN SYARIAT ISLAM……. Ribut Langkawi, Kubah Masjid Tumbang : Dugaan Atau Musibah?…….. Setiap bencana yang berlaku, tidak akan berlaku tanpa sebab dan alasan disebaliknya… Setiap bencana yang berlaku, pasti ada mesej yang jelas dari Allah SWT… Kita imbas balik kejadian tsunami di Acheh, ianya berlaku bila kemaksiatan yang dilakukan manusia berada di tahap maksima… Kita renungkan balik kejadian ribut yang tiba-tiba melanda Putrajaya sikit masa dulu, ianya berlaku selepas perarakan LGBT di Putrajaya… Sekarang kita renungkan pula kejadian ribut yang terbaru di Langkawi… Kalau tsunami di Acheh, gelombang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Aku tak suka Pak Lobai Hadi Bawang. Tapi yang ini nyata menghasut dan patut Polis heret dia ke lokap dan dakwa di mahkamah –

Indah Srivijaya
(ungrateful ingrates, ulyra kiasu, coolies pendatang)

Dendam kesumat Hadi tak lepas-lepas, tak pasal-pasal kat cina, Dap, Anwar juga. Mungkin ini lah pengajaraan islam yang ditinggalkan oleh Nabi SAW untuk parti PAS.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kejora tak begitu seronok, walau esok raya haji
Teringat dekat awek, yg kini jauh di US mengaji
Si dia yg ayu..,lemah lembut, dgn akhlak terpuji
Tapi lega, dia nak jumpa Kejora nanti, itu dijanji
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Assalamualaikum,ini Irah datang cikgu Abah dan mama bawa beraye keliling.Irahkan suku Jawarian.Abah cakap “KENE ERET NEH’.Irah pon setahun sekali je balik kampong.Itupon abah dan mama guna duit sendiri.Cian abah,tiap tahun ribu-ribu abis. Cikgu,Irah kena bantu cikgu.Irah kena jumpa cikgu.Not now,tapi bila Irah abis study ok cikgu.Irah janji.Irah dah tahun akhir nih,Disember abislah.Irah nak keje kat Mesia,tak nak keje kat US,mama cakap kalau tak dak keje kat Mesia,keje sane Irah tak nak lah.Kalau jodoh ngan omputeh,tak nak le Irah.Irah nak kawin orang Melayu la. Irah study Psychology Cikgu,cikgu kehilangan sesuatu yg berharga kasih sayang Irah agak ? kan atau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Pada mulanya mmg hati Kejora asyik je gelisah
Berjauhan dgn Irah asyik diburu bimbang resah
Namun, lps warkah ini..,dah boleh mimpi basah
Irah kata.. memori, kasih sayang tiada pemisah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Irah bagaikan baru terjumpa cinta punya resepi
Keluhuran budi cikgu Kejora.. bukan ilmu jampi
Mereka sama2 asyik dibuai kenangan & mimpi
Demi Irah.. Kejora rela.. walau redah lautan api!
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Munirah @ Irah..,begitu lah nama, si manja dara
Dia tampil ke blog Budin ini niat mahu bersuara
Ditakdir Allah.. dia tersangkut, dgn cikgu Kejora
Kini..terjalin sudah, tautan hati yg penuh mesra
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
8 hb Jun 2019..ada lah tarikh, mula perkenalan
Kini, sudah pun cukuplah jangka masa, 2 bulan
Dlm tempoh itu..dari Irah, dtg warkah2 susulan
2 hb Ogos 2019, tiba pula warkah Irah yng ke 9
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

MUNIRAH MARYONO Salam Sr Abang, gd lck tgh prg tu Cybr war.ha ha x de yg luke luke ht je bse,pltc kan Being in hgh schl in US hs lft bhnd swet mmries. Evn though the tngers hre a x rlgious bt thy a hghly edcted,wll edcated apprchble. emm,abang The US Eglish tcher is stll tsing Irh wth pssnate n prsing irh bty n mre..ha,,oh my god.hri2 antar wssap. Irh lyn ckit2 je,x nk lbh2.Mcm irh ckp ari 2,irh nk jjka mlayu.aaaaaa mlu irh nk ckp. Rye Hji dh dkt ni.Abg buat kban ke? Slmat rye.Mf kan irh. thks abang,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Tak tahu nak citer gembira bila warkah Irah dtg
Ianya tiba tidak tentu waktu pagi, mlm atau ptg
Dpt warkah dari Irah, spt terlepas, 100K hutang
Warkah2 dari Irah tu akan aku simpan & tatang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Irah setiap masa, dlm cgu Kejora punya belaian
Bila warkah Irah dtg.. hati ini penuh kedamaian
Walau sibuk dgn study.., Kejora tetap Irah layan
Itu lah yg membuat, ada org cemburu meroyan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Irah..dlm bercinta mmg ler akan muncul seteru
Terutamanya dari puak yg dengki dan cemburu
Yg paling ketara, itu 70 th punya tua katak puru
Tunggu jer, jap lagi dtg ler, si monyet tu meluru
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA ALMAHDI TETAP DAULATKAN ISLAM WALAU DIBENCI KAFIR DAN MUNAFIK…… Anugerah Dai Ummah Buat Dr Zakir Naik. Al-hamdulillah!……… KOTA BHARU: Sekali lagi sejarah baharu dicatat apabila Kelantan turut menganugerah Dr Zakir Naik di atas pencapaiannya dalam bidang dakwah. Sebelum ini tokoh itu menerima anugerah daripada kerajaan Arab Saudi, Emeriah Arab Bersatu, Gambia dan Qatar. Malah Malaysia turut menganugerah Tokoh Maal Hijrah pada 2013. Dengan penganugerahan malam ini menjadi Kelantan sebuah kerajaan terkini menganugerahkan kepada Dr Zakir. Anugerah Dai Ummah disampaikan Menteri Besar, Ustaz Dato’ Ahmad Yakub dengan disaksikan lautan rakyat Kelantan yang memenuhi segenap ruang Stadium Sultan Muhammad IV malam… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Imran

Sokong pendapat bahawa PENCURI SPT NAJIB, MENTEKEDARAH DEDAK dan PEMBOHONG bukti masih berperangai Kafir Qurais… Jepun, China, Korea bangkit maju dengan menolak perbuatan songsang tersebut… Adalah Memalukan Melayu kununnya kuat Islam menyokong perkara songsang ini…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M THE ILLUSIONIST…… Lynas dan Forest City: Tun M Jangan ‘Double Standard’ …….. Merujuk kepada kenyataan media Tun Dr. Mahathir Mohamad semalam berkaitan Lynas dalam media arus perdana. Terdapat empat fakta penting di dalam kenyataan beliau tersebut. Pertama, Kerajaan tidak boleh ‘menghalau’ Lynas keluar dari Malaysia kerana syarikat tersebut telah melabur hampir RM1 bilion di negara ini. Kedua, impak jika kerajaan berbuat demikian, pelabur-pelabur lain akan perhati dan besar kemungkinan akan turut lari jika keadaan tersebut berlaku. Ketiga, kajian pakar menunjukkan kesan radioaktif pada tahap paling rendah dan tidak berbahaya kepada kesihatan dan yang terakhir sekali 600 orang pekerja… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR MULA SEDAR PENIPUAN KAFIR HARBI………. Kerajaan pemegang saham terbesar dalam syarikat pembuat kereta nasional ke-3, kata Wee ……….. PETALING JAYA: Presiden MCA Wee Ka Siong berkata, dakwaan Putrajaya bahawa projek kereta nasonal terbaru tidak melibatkan dana awam adalah satu pembohongan kerana kerajaan persekutuan masih merupakan pemegang saham terbesar dalam DreamEDGE Sdn Bhd, syarikat yang mengepalai projek berkenaan. Dalam kenyataan di Facebook, Wee menghalakan kritikannya kepada Menteri Kewangan Lim Guan Eng yang sebelum ini berkali-kali mengatakan projek berkenaan dibiayai oleh pihak swasta. Beliau berkata, pemegang saham terbesar dalam DreamEDGE adalah syarikat bernama Venturetech Sdn Bhd, yang 100% dimiliki oleh Kumpulan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Malik Iskandar

Pas tak fikir panjang dan selalu bercanggah sesama sendiri.. eg: statement En Nasarudin untuk jgn undi PH & Tuan Ibrahim kata boleh undi sesiapa.. ape kejadah.

You guys satu team pls coordinate properly la. Every time ada isu besar mesti mcm ni. Everytime. Every single time.

Seolah Tuan Ibrahim is a good cop. So byk penyokong are left clueless tapi still tegar. Those penyokong yg tak follow news tak tahu benda ni. Wtf. Tegar lain macam.

PAS bukan maksum or being representation of Islam tak bermakna kita tak buat silap. Pls admit and improve.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TENTERA ALMAHDI SANGGUP BERKORBAN…… Jadi pegawai ADUN tak semestinya kena naik kereta ………. BALING – Pegawai khas kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) selalunya sinonim dengan kereta mewah. Tetapi lain ceritanya bagi pegawai khas ADUN pembangkang di Baling yang sanggup berkorban menjalankan tugas walaupun hanya menaiki motosikal EX5. Fakrurazi Ahmad,55, berkata, beliau mula berkhidmat sebagai pegawai khas kepada ADUN Bayu, Abd Nasir Idris sejak Pas menang kali pertama Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) di Dewan Undangan Negeri (DUN) berkenaan. Menurutnya yang lebih dikenali sebagai Pak Ngah Yie dalam kalangan penduduk, menunggang motosikal bukan perkara baharu tetapi sudah digunakan sejak 20… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sokong Mahathir: Tak tahu Pas cakap benar ke bohong- Anwar
https://www.youtube.com/watch?v=4si1sIdmBb8

elfis shamsul

ULAMA PAS X BOLEH DIPERCAYAI, ULAMA MUNAFIK PAS LIDAH BIAWAK LEBIH BAIK PERCAYA KPD YG LAIN DARIPADA ULAMA TONGGANG TERBALIK PUTAR ALAM…

Anonymous
Guest
Anonymous

http://www.financetwitter.com/ You Know Najib Suffers from Mental Disorder When He Talks About Sniper & Afterlife by Finance Twitter, August 9 2019 Blogger PH ini merumuskan terbaik kes SRC Najib ini sudah sampai peringkat Tuan Hakim bersedia menghukumkan jika ada prima facie bagi Najib membela diri. Lawyer hotshot yg mulakan tema defense Najib adalah mangsa scam rogue handlers Jho Low & bankers tidak menjadi sekarang melompat kpd Husni “angry man with a revenge motive on his client” bila exemployee, exCabinet sendiri memberi incriminating evidences. Tidak membantu jugak bila dalam self-sponsored forum ini kpd balaci2 tegar, Najib cuba meraih simpati sbg mangsa.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAK TAHU PENDAPAT KAFIR TENTANG KAFIR HARBI………. Polemik isu pembelajaran tulisan Jawi di Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (SRJK) Cina dan Tamil ……….. Polemik isu pembelajaran tulisan Jawi di Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (SRJK) Cina dan Tamil semakin memuncak. Dan seperti yang dijangka, kerajaan yang berkuasa untuk melaksanakan dasar ini terutamanya DAP terus meletakkan kesalahan keatas kerajaan terdahulu iaitu BN, dan MCA khususnya kepada golongan masyarakat cina. Dibawah ini adalah beberapa tindakan politik yang boleh mencelikkan rakyat melihat wajah sebenar kerajaan PH. 1. Permainan politik ini telah berlaku pada tahun 1984 lagi, apabila Lim Kit Siang yang lantang mengkritik kerajaan pada… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Muhammad Ismail

Pemimpin PAS sunggoh licit dlm permainan Politik,mereka Akan mencari atau melakukan perkara lain supaya ahli Pas tidak mempersoalkan lagi issue ,90 juta yg PAS ambil dari Umno.

pemimpin Pas berikhtiar mencari issue lain supaya ahli PAS Sendiri atau RAKYAT SELUROHNYA lupa issue 90 ,juta. Bijak kan? SPRM tetap akan aiasat, cuma tunngu Masa Dan GILIRAN saja untuk dakwa.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Assalaamu’alaikum.. Irah ku, yng lemah lembut
Mmg dlm hati ini, Irah itu abng asyik saja sebut
Tetapi, mlm tadi, abg dlm keadaan kelam kabut
Kg, rumah emak & ayah abg, teruk dilanda ribut
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Teruk jugak keadaan rumah2 di Tunjang kg abg
Penduduk2 semalaman dilanda resah bimbang
Banyak rumah yang bumbung tercabut terbang
Sepanjang jln, mmg banyak, pokok yg tumbang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

jigit
Member
jigit

Kejora…. jigit balik jitra (bandar darulaman). Mai la meraya di rumah kami Lot 1, Jalan Istana Lubuk Kawah Bandar Darulaman

Anonymous
Guest
Anonymous

Owh, tak sangka rupanya umah bro jigit di Jitra
Tidak lah begitu jauh, dgn kg emak ayah Kejora
Tunjang itu, terletak antara Jitra & Padang Sera
InsyaAllah, kalu lpg boleh aku gi umah saudara
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

jigit
Member
jigit

Allo kawan…. mak guwe orang batu 20 Kg Imam. Pdg Perahu… bukannya jauh pun dari Tunjang.
Bos aku dari kg hangpa…. TS Halim Ali…. tu hat renjong2 tu…. hang tanya dia kenai Jigit dak….?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDILAS GS TENTERA ALMAHDI…….. Lebih 70,000 ikuti ceramah Zakir Naik di Kelantan ……… KOTA BHARU – Lebih 70,000 pengunjung membanjiri Stadium Sultan Muhammad IV untuk mengikut secara dekat perkongsian ilmu oleh pendakwah antarabangsa tersohor, Dr Zakir Naik, di sini malam ini. Dr Zakir tiba dengan kenderaan pacuan empat roda disambut kepimpinan kerajaan Kelantan dan dif-dif kehormat. Laungan Allahuakhbar bergema di dalam stadium setelah pendakwah tersebut melambai tangan ke arah hadirian yang membanjiri padang stadium tersebut seawal jam 6 petang. Program hari terakhir Jelajah Dakwah Dr Zakir Naik 2019 ini dimulakan dengan solat hajat menuntut mempercepatkan pembayaran royalti minyak kepada Kelantan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

danny lau

Kini tiada hala tuju dalam parti pas, sekejap sokong umno dan sekarang mau sokong PH, tapi tak akan sokong DAP, jawapan yang keliru dan bodoh, bukankah DAP dalam PH, tujuan sebenar nak terlepas daripada kes ambil 90 juta dari Najib.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAK JADI MENTERI PH KENA PANDAI KELENTONG……. Peja memang layak menang Parlimen Tambun…….. Melihat gelagat Husni Hanazlah di mahkamah, serupa badut yang hanya membuat orang ketawa kepada aksi lucu dan bodoh yang dipertontonkan. Apa kredibiliti kenyataan-kenyataan dan komentar-komentar yang disebut jika asasnya disebut berkali-kali “saya tidak terlibat” ? Jika tahapnya hanya peon hantar surat, buat apa untuk ke Switzerland? Macam mana Najib halang jika semua ahli Lembaga Pengarah SRC boleh ke sana? Ingatkan dia marah hingga letak jawatan kerana mahu jawatan Menteri Kewangan ke 2, rupanya mahu kekal sebagai peon. Sebagai peon pakai kot, boleh raba-raba perempuan dan salahkan boss.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tuan Ibrahim: Berhenti ‘hentam’ PAS jika mahu ajak kerjasama

perlu berhenti menyerang PAS sebelum meneruskan usaha memujuk mereka bekerjasama

“Sepatutnya mereka faham, tetapi kita tengok pimpinan sendiri serang PAS, tuduh PAS macam-macam, lepas itu minta PAS kerjasama, tidak mungkinlah sebab itu kita minta hentikan semua tuduhan liar terhadap PAS.

“Sebarang kerjasama mesti mempunyai adab, tidak boleh sebarang kerjasama, hentam kawan kita dalam politik.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU TAKUT KAFIR HARBI……ITULAH PUNCANYA…… Bila dipanggil bodoh, Melayu marah pula………. Yang dihormati Pendekar2 ini ialah Panglima Kalah Takut Tanding tapi tikam belakang Bila merdeka, kita bagi kerakyatan – Melayu tolak ansur Bila Singapura keluar Malaysia, Melayu kata biarlah Bila 13 Mei, Melayu rela berdamai Bila masjid disimbah darah babi, Melayu sabar Bila Rasulullah dihina, Melayu sabar lagi Bila Raja-Raja Melayu diperlekeh, Melayu tetap sabar Bila Islam dikeji, Melayu bertolak ansur Bila ada usaha halau Melayu dari negara ini, Melayu diam saja Bila bahasa asing digunakan macam bahasa rasmi, Melayu seperti menyokong Bila ahli bomba dipukul sampai mati, Melayu… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Tiap-tiap hari PAS dihentam, yang paling dukacita rakan kita yang masih ada tahaluf menghentam kita, Amanah hari-hari hantar isyarat akan bertanding semua kerusi PAS, beri isyarat tawan Kelantan, nak ambil alih Terengganu, nak bertanding di kerusi PAS di Selangor, jadi apa makna kerjasama?”

Tuan Ibrahim berkata demikian ketika berucap di Ceramah Mega Rakyat sepentas bersama Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), Tan Sri Muhyiddin Yassin dan wakil presiden PKR, Sivarasa Rasiah yang disaksikan lebih 1,000 penyokong, malam tadi.

Kehadiran mereka dinanti-nantikan selepas PAS berkata usaha mendampingi 2 parti itu adalah langkah untuk mewujudkan perikatan politik baharu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

THE RULE OF JUNGLE OF PH……….. Air mani tulen, tapi wajah berudu tak dipasti identiti?……. Sudah tahu bertanya pula ADUN Tronoh. Mesti takut di rogol. Hmmm… rasanya sudah masuk 3 minggu, takkan tak siap forensik report? Nasib baik MCA tersalah kata laporan forensik hilang dari lampiran kertas siasatan ke AG. Baru orang ramai tahu forensik report tak siap. Tak lojik makan masa begitu lama. Ini bukan macam projek nak synthesize sejenis kimia keluarga novacaine-cocaine yang memerlukan 16 proses. Oleh itu, Polis Perak tak perlu nak tunjuk kuasa untuk ambil tindakan terhadap Ketua Wanita MCA. Nanti apa yang berlaku pada Ketua… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“PAS dituduh mendapat dana RM90 juta daripada Umno. Penafian demi penafian dibuat, orang tuduh PAS makan dedak Umno, yang kita bertanding tiap-tiap kerusi lawan Umno pun kita dituduh bekerjasama.

“PAS hadir Majlis Multaqa Ulamak bersama Umno, kena faham kita hadir atas dasar ummah, bukan politik,” kata timbalan presiden parti Islam itu.

Tuan Ibrahim bagaimanapun mengulangi pendirian parti Islam itu tidak akan bekerjasama dengan Umno, sejajar keputusan Majlis Syura PAS.

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2016/12/13/tuan-ibrahim-berhenti-hentam-pas-jika-mahu-ajak-kerjasama/

Yusop Nasi Lemak
Guest
Yusop Nasi Lemak

ribut di kedah tadi

keme donga Kejora di trobang angin sampe amarika

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Berita terakhir: dia terbuang ke Lautan Pacific sebab ribut itu berhenti di tengah lautan.

Innalilllah ..

Anonymous
Guest
Anonymous

Cgu Kejora kini kian popular & menjadi sebutan
Diminati pembaca2, tak kira pempuam & jantan
Bukan le saja disukai dek si manja Irah ku intan
Bahkan jugak, si tua umur 70, TN monyet setan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Setakat besar lubang semburit Azmin pun nak kecoh? Panggil Haziq tolong kasi sumbat lobang cukuplah. Kahkahkah.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Haziq bukan sumbat, dia di sumbat.

Tapi kalau dengan kamu, dia boleh berfungsi the aggressor, koyakkan lubang kmu ..

anonymous
Guest
anonymous

Anonymous MUNIRAH MARYONO Tun tak boleh diganggu abang.Kan dia sedang perbaiki ekonomi.Irah masih ingat masa kat skolah rendah dulu,guru cakap tentang wawasan 2020,nak ke negara maju.Bila negara dah maju,tentu peluang pekerjaannya banyak.Irah sebagai student kat universiti harapkan pekerjaan bila abis nanti. Abang keje ape.Kalau abang dah ada pekerjaan,lain la.Irah camna kalau tak ade keje nanti?Irah nak bawa diri ke mana. Reply 8 June 2019 11:11 pm Reply 9 August 2019 5:44 pm TAK SANGKA AKU YANG SI MUNIRAH NI PENYOKONG TUN KAH KAH KAH YANG SI KEJORA PULAK ANTI DAN KAKI KUTOK TUN KAH KAH KAH NANTI BILA DIA BALIK… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

KENAPA KAU DIAM KEJORA?

AKU DAH AGAK KAU DAH KEMALU-MALUAN

JAWAB KALAU KAU BERANI!

JANGAN PULAK KAU LARI DARI BLOG INI

NANTI ENTRI BLOG JADI HENG-OUT

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Apa yang ko mengarut ni, wahai anon tua renta
Kau tak tahu apa2 usah lah nak kelentong auta
Nko itu, mungkin tidak baca apa yg Irah ku kata
Irah tak mau campur aduk kan politik dgn cinta
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

Munirah Maryono

Sir Abg,gd mning
Sprised 2 sy that sm1 alwys clled mnme.Itred 2 lk at ths & its crrct.Uknw wht Abg,tht sme of thm hte Irah,bt its ok.All ar pltcs.
Abg,brkn in lve is nt end.Irah wll hlp abg,2 gt yr soul.Trst me abg.

Salam Irah dri US

 Reply

4 July 2019 10:36 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Itulah warkah yang ke-4 dari Irah ku yang cantik
Ia tiba, masa dekat sebulan cinta mula berputik
Dia ttp jugak menyintai Kejora cikgu matematik
Kerana cinta, dia ketepikan dahulu, pasal politik
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Dia tak terjawab. Otak tak banyak, macam mana nak jawab.

Orang biasa ada 1400 gm otak. Dia ada ha nya 700 gm. Dia OKU – kurang otak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cgu Kejora kini kian popular & menjadi sebutan
Diminati pembaca2, tak kira pempuam & jantan
Bukan le saja disukai dek si manja Irah ku intan
Bahkan jugak, si tua umur 70, TN monyet setan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Utk TN beruk sewel, harap hafal dialog win nii..utk Mat usin pun boleh mula hafal.

“…tarik keluar pelir kau kejap, aku nak kentut…”

anonymous
Guest
anonymous

AKU TAK BERSELERA DENGAN JUBO KAU

AKU BERAHIKAN SI IRAH YANG KAT USA TU

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KAU BERAHIKAN JUB. IRAH?

LANTAK LAH, KALAU IA PUN, KAU YANG CIPTAKAN WATAK MUNIRAH TUH.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mat usin bodoh piang. Kau pi lah repot polis ckp najib suruh body guard dia tembak.
Kau pun sama bodoh dgn blogger gila glamor ni jugak.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu lebih bodoh .. ternyata bodoh .. sentiasa bodoh ..

(itu saja cara nak jawab komen bodoh)

Ma Hussin
Guest
Ma Hussin

Sebanarnya najib telah mengupah pengawal peribadinya untuk menembak pejabatnya bagi membuat gempak yg dia telah diancam bunuh bagi mendapat simpati rakyat supaya terus mengundi dan mengekalnya sbg PM dlm PRU14, sebab itulah polis tidak dpt mencari penembak kerana itu semua lakonan, najib adalah pembohong bersiri dan dia tidak akan berhenti berbohong kerana telah ketagih, bagi najib 10 yg keluar dari mulutnya 11 tidak boleh dipercayai!

Anonymous
Guest
Anonymous

Bg menteri PH, belum buka mulut dah tahu memang nak menipu. Kalau mereka bercakap, satu yg mereka cakap, 10 kali dah menipu.

Mat usin, kalau kau kerja kat kandang babi sekalipun, taik babi jgn lah makan. Setakat daging babi dah lah.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bagi kamu, dah membohong masa dalam perut emak kamu lagi.

itu pasal kau tak dapat dibimbing masa kecil, jadi biadab dan kurang ajar hingga ke tua bangka.

anonymous
Guest
anonymous

MUNGKIN BETOL TU BRO,

KAPAL TERBANG YANG BAKAL DINAIKI TUN DULU DIBOCORKAN TANGKI MINYAK.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA TENGOK SIAPA YG KENA… .. BELAJARLAH DARI P RAMLEE….. Atoq nak “hijack Perpaduan Umnah, LKS takut… lalu U turn ……. Atoq yang memperkenalkan PPSMI yang akhirnya melihatkan Pejuang Bahasa tua-tua berdemo dan bersama Dong Zong hingga dibatalkan polisi. Sepanjang yg kita tahu, Atoq hanya perguna isu-isu Melayu dan Islam untuk kepentingan politik dirinya, tetapi tiada niat untuk sungguh-sungguh pertingkatkan kedudukan Melayu dan Islam. Paling tak mungkin sekali untuk Atoq perjuangkan tulisan Jawi dan seni khat. Abenda Maszlee Malek sibuk sebut-sebut pasal khat yang akhirnya cadangkan pula ajar Chinese calligraphy. Bodoh…! Entah apa helah Atoq nak guna untuk politik.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Kita boleh bekerjasama dengan PAS dan PH, saya saran usaha ini diteruskan dan perlu dibuat secara tersusun, saya tahu PAS dan Amanah, DAP ada masalah besar, dan PPBM akan berperanan sebagai jambatan untuk berhubung,” kata Muhyiddin Yassin.

PAS di kencing tak habis2.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GST BATAL TAPI TAMBAH LAGI 10 CUKAI……PH PORN HUB…..

Batal GST, macam-macam cukai baru

Kira OK lah tu. PH dah capai macam-macam yang dijanji.

Semua dah dicapai kerajaan PH. Rakyat dah kaya raya.

Sindir saja…

Wow! Sapalah bingai yang lantik Menteri Kewayangan

anonymous
Guest
anonymous

NAK KE JIBBO LAGI KE?

KAU NAK SAMA-SAMA JUAL NEGARA

PINJAM,KASI RAKYAT DAN SAPU SENDIRI

SEKARANG PH KENA TANGGONG HUTANG

1MDB SAJA DAH 30 BILLION

KAU PIKIR LAH SENDIRI

JANGAN JADI BODOH TAHAP 4

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Aku sokong hujah2 ini sepenuh nya.

Dia dah bodoh tahap 3 sekarang.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAJJAL PERINTAH DUNIA 2 TAHUN TAPI CUKUP SENGSARA………

2 + 3 jadi 5

Akan beri kepada YB DS Anwar Ibrahim dalam masa 2 tahun,,
Kemudian tukar kepada 3 tahun,
Kemudian tukar bila isu hutang selesai.

Maro #Utusan sebut 2+3=5 tahun

Kena pula Azmin + Zuraida tambah, cukupkan sepenggal Tun Mahathir, iaitu sama formula 2+3=5 tahun

Jangan pula DS Anwar hanya akan jadi “PM Tepi” sahaja

Kami hanya lihat dari sudut sisi.

Namun #rakyat menilai setiap gerak geri.

Akhirnya siapa yg rugi⁉️

————-

Masih ada ingat Atoq gentleman.

Wow! Dah kena jual masih tak sedar

anonymous
Guest
anonymous

KAU CONTOH MELAYU TAHAP HAPRAK

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

SOKONG SEPENUH NYA KATA2 DI ATAS.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KUNYIT MAKIN JAHAT MAKIN DIGEMARI…….

Jangan salahkan Zuraidah Kamaruddin…….

PKR terkenal dengan kisah liwat, semburit, Chinadoll, aiskrim dalam jamban, main bini orang, anak dari bapa lain dan onani depan video.

Kini mahu undang-undang ini pula. Ada elok dan tak eloknya.

Janganlah salahkan Zuraidah Kamaruddin dan kaum sejenisnya atas pelbagai salahlaku sendiri yang dikutuk Allah.

Bak kata Abang Non, titik beratkan maqasid syariah. Yang utama, menjaga zuriat.

Dah macam Atoq tak jumpa duit, salahkan Najib.

Wow! Boleh salahkan orang, buat apa ngaku silap

anonymous
Guest
anonymous

KAU MELAYU YANG TAK BERGUNA

ULASAN TAHAP TAIK JE

KAH KAH KAH

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

SOKONG KATA2 YANG DI ATAS INI JUGA.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M THE MASTER OF CONSPIRACY…… Ahmad Husni Hanadzlah Should Now Tell The Court About 2014 And 2015 ………… Yes, Husni must go back to court and tell the judge he has more to tell. What he has told the court so far is just about what happened in 2016. He must tell the judge he now wants to relate to the court what happened in 2014 and 2015 as well and how he was Mahathir’s agent to ensure that 1MDB is sabotaged and Najib is brought down. Then his story, from 2014 to 2016, would be complete. One-time Finance… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

ULASAN TAHAP TAIK

TAK BERGUNA UNTUK BANGSA,AGAMA DAN TANAH AIR

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

PALING TEPAT KOMEN ITU. DIA MEMANG TAIK PUNYA JENIS.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kat sini 09:00 mlm..rasanya Irah hampir subuh
Terima kasih.. Irah benarkan, hati abg berlabuh
Bukan saja luka lama, semua dah abis sembuh
Kuntuman cinta pulak, mekar berputik, tumbuh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

anonymous
Guest
anonymous

SI TUA 70an YANG GATAI TELOR

TELOR PUN DAH LABOH SAMPAI LUTUT

ADA HATI NAK NGURAT ANAK DARA

SEDAR DIRI SIKIT HOI

TOLONG NAJIB TU!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Ketawa besar aku sekali lagi.

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama kena balun kaw2.

Dia dah tak boleh tolong Mamat Najib tuh. Sebab dah tak dapat dedak, akaun2 bank Najib di beku SPRM.

hazaha
Guest
hazaha

…kena batu terpelanting dari orang mesin rumput kot ?…hehehe

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Di blog Budin ini Kejora seperti penunggu setia
Kerna di blog inilah, Kejora telah bertemu si dia
Tiap hari tampil utk berpantun dgn penuh ceria
Sambil menanti Irah manja pulang ke Malaysia
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

anonymous
Guest
anonymous

KAU KAWIN LA DENGAN SI MEKCY BAPOK TU

GI SINGAPORE,SANA ADA UNDANG-UNDANG DIBOLEHKAN!

PASAL SI IRAH TU

KASI SAMA AKU

AKU BARU 31 TAHUN

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

BANYAK KALI BETUL AKU TERHIBUR PAGI INI.

TERIMA KASIH LAH anonymous MEMBALUN TIAP KOMEN SI BERUK TUA 70AN TAHUN GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB TUH.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Gaya lubang kentut saja. Cermin bilik Najib ke hotel Sandakan? Kahkahkah.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mengarut. Najib nak publisiti ajer. Kot dibuat suatu publicity stunt oleh gengster2 nya.

Tujuan nya: untuk mendapatkan simpati ke atas nya. Sebab dia dah jatuh, ditimpa tangga, konon nya – lingkup di Pru14, sekarang di bicara di mahkamah.

Moral of the story: jangan mencuri.

anonymous
Guest
anonymous

NAJIB JATOH BUKAN DITIMPA TANGGA

JATOHNYA NAJIB DI TIMPA KOTAK BARANG KEMAS