KALAU BUKAN NAJIB, KU LI ADALAH CALON PM GABUNGAN UMNO/PAS

Melihat kepada cara bagaimana Najib Razak ditonjol dan cuba dipulihkan imejnya sejak akhir-akhir ini, jelas beliau mahu dijadikan Perdana Menteri sekali lagi sekiranya gabungan BN dan Pas berjaya memenangi pilihanraya umum akan datang.

Lebih-lebih lagi Pas yang memang ada hubungan baik dengan Najib sejak dulu dilihat tiada halangan untuk menjadikan Pengerusi Lembaga Penasihat BN itu kembali sebagai Perdana Menteri sekali lagi.

Sekiranya usaha itu berjaya, bermakna Najib akan mengatasi pencapaian Tun Mahathir Mohamad dengan berjaya kembali sebagai Perdana Menteri hanya selepas lima tahun dikalahkan pada PRU14 lalu.

Meskipun Tun Mahathir tidak dikalahkan, tetapi kembalinya beliau menjadi Perdana Menteri buat kali kedua ialah selepas 15 tahun melepaskan jawatan tersebut.

Setidak-tidaknya dengan berjaya mencapai kedudukan itu, Najib tentu saja akan merasaakan dirinya lebih hebat berbanding Tun Mahathir.

Tetapi, Najib dalam waktu yang sama juga sedang berdepan dengan banyak pertuduhan di mahkamah yang memungkinkannya akan merengkok di penjara lebih dulu sebelum itu.

Ramai yang percaya, selepas tidak mendengar nasihatnya, kemudian menjatuhkannya, Tun Mahathir dikatakan pasti akan menyumbat Najib ke dalam penjara.

Lagi pun, berhubung skandal 1MDB, memang itulah janji Tun Mahathir kepada rakyat Malaysia sebelum PRU14 yang lalu.

Dengan demikian, meskipun gabungan UMNO dan Pas dilihat ada kemungkinan untuk menang PRU15 akan datang, khususnya jika Tun Mahathir memungkiri janji peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim, penjara adalah halangan yang tidak membolehkan Najib kembali sebagai Perdana Menteri.

Berbeza dengan Zahid Hamidi, walaupun kini merupakan Presiden UMNO, beliau dikatakan bukanlah merupakan calon Perdana Menteri pilihan.

Sebaliknya, jika gabungan UMNO dan Pas kembali menguasai kerajaan, Zahid Hamidi hanya akan kembali memegang jawatan lamanya iaitu Timbalan Perdana Menteri.

Bagaimanapun, sama seperti Najib, halangan besar di depannya juga ialah penjara.

Malah dengan pertuduhan yang lebih banyak dihadapinya berbanding Najib, kemungkinan beliau lebih dulu atau lebih lama masuk penjara adalah paling mungkin sekali.

Jika keadaan itu berlaku, calon seterusnya untuk menjadi Perdana Menteri pilihan gabungan BN dan Pas ialah Tengku Razaleigh Hamzah yang kini memegang jawatan Pengerusi Jemaah Penasihat UMNO.

Ku Li dikatakan bukan saja satu-satunya calon yang dianggap lebih layak selain Najib, malah juga satu-satunya yang tiada masalah untuk diterima oleh Pas.

Berbanding pemimpin UMNO yang lain yang turut berkeinginan untuk menjadi Perdana Menteri, masalah mereka ialah tidak mempunyai hubungan yang baik dengan Pas yang kini dianggap komponen penting dalam kempen menyatupadukan ummah yang ditaja kedua-dua parti itu.

Tidak mustahil jika pemimpin lain yang ditonjolkan sebagai calon Perdana Menteri, hubungan UMNO dengan Pas tidak lagi sekukuh seperti sekarang.

Hanya Najib atau Ku Li sebagai bakal Perdana Menteri yang bukan saja dapat diterima baik oleh Pas, tetapi juga dirasakan lebih baik untuk “dijual” kepada pengundi.

Masalahnya, baik Najib atau Ku Li, kedua-duanya adalah pemimpin yang paling tidak dikehendaki oleh Tun Mahathir untuk menjadi Perdana Menteri.

Tetapi, dengan rating Tun Mahathir makin merosot di hati pengundi ketika ini, kekalnya beliau sehingga PRU15 juga akan memudahkan lagi kemenangan gabungan BN dan Pas untuk mengalahkan PH. (Shahbudindotcom 08/08/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 8 August 2019 — 10:59 am

67
Leave a Reply

avatar
6 Comment authors
AnomTanpa NamaMAHATHIRVSANWARAnonymousjigit Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
anonymous
Member
anonymous

Ini cerita dulu masa Dap musuh

https://www.facebook.com/321903878523192/posts/376091166437796/?sfnsn=mo&s=100010050395261&w=y

Sekarang madey harap belas ihsan Dap untuk jadi pm….kena ikut perintah Dap…

anonymous
Member
anonymous

Pelabor turki blm tentu mau datang ke malaysia kerana teknoloji turki jauh lebih maju dari malaysia…

Pelabor asing negara lain tak mau datang kerana takut kroni madey..

anonymous
Member
anonymous

Rupanye ade benda yg najib buat diakui baik oleh madey….patut lah masa bising2 pasal isu lynas seblm pru1,madey senyap…

Madey sudah takut pelabor asing lari…

anonymous
Member
anonymous

‘Tak boleh halau Lynas nanti pelabur asing lari’…………..
Bernama
8:14 malam (Dikemaskini 8:24 malam)

A A
Malaysia tidak boleh ‘menghalau’ Lynas setelah menjemput syarikat perlombongan nadir bumi itu melabur di negara ini hanya kerana terdapat pihak yang tidak mahu menerima kajian pakar, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau berkata Lynas telah melabur lebih RM1 bilion untuk operasinya di Malaysia cuma proses pelombongan nadir bumi itu dikatakan mempunyai radioaktif pada sisanya.

Katanya kajian pakar melaporkan sisa radioaktif “pada tahap sangat tendah” dan tidak berbahaya kepada kesihatan dan beliau berpendapat terdapat juga cara untuk mengurangkan lagi “radioaktif yang sikit itu”

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CUBA CAI JAWAB….MANA LEBIH ELOK SOKONG SEMBURIT ATAU LIWAT…… Selangor bergolak – MB berdepan pemimpin PH esok…,… Malaysiakini Menteri Besar Selangor Amirudin Shari dijadualkan berjumpa dengan pemimpin Pakatan Harapan (PH) negeri ketika kerajaan negeri pimpinannya dilaporkan bergolak gara-gara cadangan pindaan enakmen negeri yang akan membuka jalan kepada penukaran agama kepada Islam secara sepihak. Setiausaha Bersatu Selangor, Hasnizam Adham memberitahu Malaysiakini bahawa mesyuarat itu akan diadakan di kediaman menteri besar di Shah Alam petang, esok. Walau bagaimanapun, Timbalan Pengerusi PKR Selangor Hee Loy Sien melabelkan perjumpaan itu sebagai mesyuarat lazim. “Ini adalah mesyuarat biasa PH Selangor yang diadakan setiap dua bulan,”… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PANGKAT HARBI MEMANGLAH JAHAT HABIS……… Akan Didakwa.. Kena Dakwa Ke Tak, Tak Tahu Lagi… Keh Keh Keh…….. Menteri kata kes pegawai PH skodeng bulan September lepas akan didakwa tidak lama lagi. Dia kata kertas siasatan kes itu sudah diserahkan kepada Jabatan Peguam Negara untuk tindakan lanjut. “Saya diberitahu dia akan didakwa, jadi kita akan tunggu. Ia terpulang kepada Jabatan Peguam Negara,” katanya, Tahun September lepas, polis juga kata kertas siasatan sudah dihantar ke Peguam Negara. Namun 11 bulan kemudian, kertas siasatan juga dihantar ke Peguam Negara. Kes ini ada video, ada saksi dan ada pengakuan pun perlu 11 bulan sehingga… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA….AKIBAT ABAIKAN PERINGATAN ALQURAN…… Tanaman Semula: PH abai kebajikan peneroka kecil…….. KENYATAAN Menteri Industri Utama berkenaan penarikan Skim Tanam Semula Sawit bagi pekebun kecil dilihat hanyalah mengabaikan kebajikan peneroka kecil. Alasan yang digunakan adalah bagi memberi keadilan diantara peneroka kecil dengan peneroka-peneroka lain langsung tidak munasabah. Ini kerana, peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA), Lembaga Penyatuan Dan Pemulihan Tanah Persekutuan (FELCRA) mahupun peneroka kecil FELDA mampu menjual hasil kepada pihak FELDA dengan harga yang jauh lebih tinggi berbanding peneroka kecil persendirian yang hanya boleh menjual kepada peneroka luar dengan nilai yang rendah. Penarikan semula skim bantuan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI DAN MUNAFIK MELAYU SEPERTI PINANG DIBELAH DUA…… Tun Dr Mahathir di pergunakan?……. Ada orang bercakap cakap.ini hanya cakap cakap sahaja, tidak lebih daripada itu. Cakap cakap pasal Tun Dr Mahathir perdana menteri Malaysia telah dipergunnakan DAP dan PKR. Cakap tersebut dikatakan Tun Dr Mahathir telah pergunakan DAP dan PKR berkaitan dengan pindaan perlembagaan persekutuan berkiatan mahkamah syariah. DAP dan PKR hendak mansuhkan mahkamah syariah negeri negeri di Malaysia ini. Benarkah Kerajaan Pakatan harapan hendak pindaan perlembagaan persekutuan berkaitan mahkamah syariah. Barangkali ada lojiknya, kerana DAP adalah parti kafir yang mana Allah telah jelas sejelasnya dalam Al Quran bahawa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUT LER JEPUN SAYANG SANGAT KAT TONG M…..PANDAI BUAT TAHI RUPANYA….. Kenapa Jepun ‘Sayang’ Sangat Pada Dr. Mahathir?…. Yang pinjam dengan Jepun dulu PM 4… Selepas 1998, Jepun juga meminjamkan yang berikut kepada kerajaan Dr. Mahathir : 2002 Projek Pemindahan Air Mentah Pahang – Selangor 82 bilion Yen bersamaan RM3.32 bilion!!! 1999 Projek Loji Kuasa Hidroelektrik Kenyir 17 bilion yen bersamaan RM 690 juta!!! 1999 Projek Pemulihan Stesen Kuasa Port Dickson Tuanku Jaafar 53.7 bilion yen bersamaan RM2.17 bilion!!! 1999 Projek Dana Pinjaman Pendidikan Tinggi II 5.3 bilion yen bersamaan RM210 juta!!! 1999 Projek Loji Rawatan Kumbahan 4.85 bilion yen… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI PENENTANG NEGARA….. BETULKAN CAI….. Jutawan Pro PH Buat U-Turn Minta Maaf Hina Bendera Malaysia……… Tindakan tidak beradab TS Lee Kim Yew, pemilik Country Height dan Mines Resort menukarkan warna putih kepada warna hitam jalur bendera Malaysia amat dikesali. Warna putih pada jalur gemilang membawa maksud kesucian, keikhlasan dan kesungguhan bagi mempertingkatkan ketahanan Rakyat yang beradab dan berkeperibadian Malaysia. Sebagai seorang yang telah berjaya dalam perniagaan di bumi Malaysia, tindakan beliau menonjolkan sifat hina beliau dan sifat tidak tahu mengenang budi. Tidak munasabah untuk orang seperti beliau tidak tahu implikasi kerja ‘bodoh’ seperti itu. Beliau memang sedar dan tahu.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KERA PH HANYA TAHU BUAT KACAU……. Ekonomi Negara Di Bawah PH Tiada Hala Tuju, Makin Merudum – ….. Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, ekonomi negara semakin merudum apabila Pakatan Harapan (PH) memerintah negara ini. Katanya, sepanjang berkhidmat menjadi Perdana Menteri ebelum ini, prestasi ekonomi negara lebih tinggi dan ia digeruni oleh negara-negara asia iaitu Hong Kong, Singapura, Korea Selatan dan Taiwan. “Tempoh sembilan tahun menjadi Perdana Menteri, prestasi ekonomi kita mendahului semua keempat-empat ‘Asian Tigers’ dalam masa sembilan tahun. Daripada sembilan tahun itu, enam tahun kita mempunyai prestasi ekonomi lebih tinggi dari Singapura. “Negara kita menjadi sebuah negara berpendapatan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI GS UTK KESEJAHTERAAN NEGARA…… Kemelut S’ngor: Hadap Sultan Rombak EXCO, Itu Jalan Selesai Menurut P/PAS. : Kemelut politik berpunca dari sikap Adun-adun DAP di Selangor telah meletakkan Menteri Besar Selangor, Amiruddin Shari dalam kewajaran untuk menyingkirkan DAP dari pentadbiran kerajaan negeri. Ahli Parlimen Pasir Mas, Ustaz Ahmad Fadhli Shaari yang juga Naib Ketua Pemuda PAS Malaysia berkata, Amiruddin boleh memulakan langkah proaktif mengadap Sultan Selangor bagi mewajarkan rombakan Exco Negeri Selangor. “Keluarkan semua Exco daripada DAP, seterusnya singkirkan Speaker Dun Selangor yang juga daripada parti tersebut. Saya seru rakan-rakan Adun di Selangor supaya ambil langkah segera pada masa yang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

PAS mungkin kutip derma lagi – Malaysiakini
https://www.malaysiakini.com/news/462717

Walaupun kes saman Presiden PAS, Abdul Hadi Awang terhadap editor Sarawak Report Clare Rewcastle Brown ….. 90 juta dah dibalun.

anonymous
Member
anonymous

Selagi madey tak berundur umno dan pas berpeluang besar menangpru16…umno menang peluang bedar menati madey untuk disiasat salahguna kuasa dan rasuah selama 22 tahun memerintah..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

PRU16? Tak lawan di Pru15?

Bagus lah. Lawan pun korang akan kalah.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tersasul yer, Pak Tua Geng Najib umur 70an tahun?

Ngaku saja lah

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“untuk disiasat salahguna kuasa dan rasuah selama 22 tahun memerintah..”?

9 tahun Najib Al Jibo merintah, lupa ker? Asyik kerja menggentel ajer ker?

anonymous
Member
anonymous

Madey nak jadi pm kali ke2 kena sembah anwar dulu…najib tak sembah saper2 pon…rakyat bencikan madey lari kpd najib…rakyat masih ingat jasa najib dan rakyat masih ingat penipuan madey…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama termasuk anonymous huuruf kecil a.

Sembah? Kalau kau, kau pergi nyonyot Anwar kot. Dahsyat.

“rakyat bencikan madey lari kpd najib”? Kelakar yang paling besar. HAHAHA HOHOHO HIHIHI.

“rakyat masih ingat jasa najib”? Curi wang rakyat RM2.6 billion di 1MDB mesti rakyat ingat berkurun lama nya Bedebah punya Najib Al Jibo.

anonymous
Member
anonymous

Uncle TN koling stress yeek?.kikikikiok….mAdey tak perlu gabong dgn PH kerana ramai nak madey jadi pm…hihihi…madey hidop stas belas ihsan parti gabongan…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Tua Geng Najib 70an tahun, Najib Al Jibo lepas kena guling tarak apa kuasa sekarang, ha nya goncang bola dia sana sini ajer.

Takda yang belas ihsan kpd dia sebab dia curi wang rakyat RM2.6 biliun

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kalau kau, Geng Najin, lebih dari sembah – menonggeng kot. Harap Budin baca istilah ini dengan pemikiran luas – menonggeng menyembah, bukan untuk apa ker.

“rakyat bencikan madey lari kpd najib”? Kelakar besar. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

“rakyat masih ingat jasa najib” – Curi wang rakyat RM2.6 biliun rakyat akan ingat berkurun lama nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

INILAH JADINYA BIARKAN KAFIR HARBI PERINTAH NEGARA…….MUNAFIK MELAYU AKAN TERUS BERDALIH…… Isu Kashmir………. Iktibar buat kita di Malaysia jangan sampai nasib begini Satu pekongsian utk renongan bersama. 13 jam yg lalu Parliman India telah meluluskan undang2 membatalkan Article 370 : Hak Autonomi Rakyat Kashmir : 1. Selepas merdeka dari Britain 1947, Kashmir sebuah wilayah majoriti Islam di pergunungan Himalaya samada nak join Pakistan atau India. 2. Kashmir pilih utk join India dgn syarat diberi autonomi di bawah Article 370: i) Orang Kashmir memilih Ketua Menteri nya sendiri, dan ii) Orang asing dari luar Kashmir tak boleh memiliki tanah di Kashmir… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bergaduh antara pembodek2 Najib Al Jibo –

1Hari ke-50: Saya letak jawatan sebab Arul Kanda tak ikut pelan rasionalisasi 1MDB – Husni

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Peguam Najib pun tarok diri, Keling Islam Shafee pun tak tahu –

Peguam bela Najib tarik diri: Saya tidak tahu, kata Shafee

Beliau berkata Najib mungkin mengupah peguam berkenaan secara berasingan dan tidak semestinya bermakna mereka akan terlibat secara langsung dalam perbicaraan.

anonymous
Member
anonymous

Keling islam shafeei tak minum todi..TN koling mabok todi….merapuu..hihiji…kikikikok.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau Pariah selalu minum toddy tapi sejak Najib lingkup tarak dedak minum air ketum berbaldi.

Terbaring di tepi jalan hilang akal nunggu di lenyek lori

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
TN monyet tu cacing yg ingin lagak ular tedung
Dengki cemburu dia itu, tak dpt dia nak lindung
Dah teruk dia itu, abg tala dia punya btg hidung
Kini terus dia cabut lari, mcm dgn lipas kudung
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SETELAH KAFIR HARBI HARBI/ MUNAFIK MELAYU BELASAH ISLAM/BUMIPUTRA….JUAL ASET MEREKA…..SEKARANG PAKSA BERHUTANG……INI SEMUA KERJA DAJJAL…….. Kerajaan paksa pekebun kecil buat pinjaman…… Nampaknya setiap perkara baharu yang cuba diperkenalkan Kerajaan PH mendapat bantahan rakyat. Terbaharu Menteri Industri Utama, Teresa Kok Suh Sim mengumumkan tidak melaksanakan lagi skim bantuan penanaman semula kepada pekebun kecil alasan mahu bersikap adil kepada semua pihak. Pesuruhjaya PAS Perlis Mohd Shukri Ramli pula berkata, polisi baru yang diperkenalkan kerjaaan PH seolah-olah memaksa pekebun kecil membuat pinjaman untuk menanam semula. “Sudahlah pekebun kecil berdepan dengan kesukaran kerana harga komoditi begitu rendah sekarang, skim bantuan untuk menanam semula yang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah..TN monyet tua fikir, yg dia ada kegagahan
Dia tidak sedar, yg dirinya itu penuh kelemahan
Yg dia dpt, dgn cg Kejora jadi bahan belasahan
Akhirnya, monyet tua tu cabut lari ler tak tahan
🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Setiap saat, Irah ttp dlm jiwa abg punya belaian
Tapi utk sementara, TN monyet, abg mau layan
Seronok abg lihat ifrit tua tu, meraban meroyan
Membebel sakan dia.. tak ubah nenek kebayan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu abg nak kasi kat Irah jer tau..!!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KALAU BUKAN NAJIB –

Bahana RM90 juta Najib Al Jibo rasuahkan depa

anonymous
Member
anonymous

Ape bukti?..sprm tak dakwa pon…ko ni memang biol..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko punya bodoh bangang tak tahu masa nya belum sampai.

Biol kau tahap sakit otak ADHD, penerangan sudah di beri.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Ingin aku tujukan lagu kpd si dia, seorang siswi
Terima kasih, kerna diri ku, dia tak pernah ragui
Buat Irah ku sayang.., bakal srikandi ibu pertiwi
Silaturrahim.. yg membawa ke taman syurgawi
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

SILATURRAHIM – SAMUDERA
Karaoke: https://youtu.be/gP5Acza0-oQ

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Engkaulah rohani ku
Mengalir di jiwa
Kau nur berkilauan
Di jantung ku

Nafas ku hela menyebut
Indah nama mu
Kau yang satu
Aku saksikan ujian

Alam terbentang
Namun diri mu jadi pujaan
Walau diganti di tangan
Bulan dan bintang
Rela dengan mu disatukan

Anonymous
Guest
Anonymous

Chorus:

Ku cari ku tanya
Hanya sebut nama mu
Ku sedar ku lena
Kau tetap bersama 

Kini kau yang ku miliki
Nama rupa dan cara
Bersatu jasad dan nyawa ku
Kita serupa

Sempurna janji kita
Bersaksikan bumi
Dan tujuh petala langit tinggi
Aku pasti
Merasai cinta suci
Silatulrahim

( ulang korus )

Kasih mu tiada dapat ku cari ganti
Hingga ku rela hancur kerana mu
Tiada kata dapat ku lafazkan lagi
Waktu di syurgawi cinta mu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Amat berkesan komen2 aku.

Begitu menyayat hati nate’ Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama termasuk Anonymous kah3, anonymous huruf kecil a, hingga dia keluar 7 kali antara 2.30 pm dan 2.47 pm.

Bagus lah. Amat memuaskan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang seronok nya ia lah dia mengaku dia lah Beruk Tua Geng Najib, menjawab semua komen2 yang dituju kpd si polan.

Menjawab secara instinctive. Begitu lah bila ada sakit otak ADHD, penerangan sudah di beri.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lihatlah kat atas tu sayang duhai Irah ku juwita
Mmg lah tepat sekali, apa yang abg sudah kata
Bila abng pantun kat Irah, keluar ler si TN renta
Dengki cemburu bikin jiwa monyet itu meronta
🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah, bila kita bercinta, TN monyet tua sakit jiwa
Dia begitu cemburu, dgn percintaan kita berdua
Tak tahan monyet ini, nak terperap, kat dlm gua
Lihat pantun cinta kat Irah, terus dia terkam jua
🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Terima kasih Irah.. di hati mu, abg menumpang
Ptg ni, tidak ada nak buat apa, abg agak lapang
Boleh lah abg layan TN tua, si monyet tempang
Acah, bagi dia tembak kosong punya senapang
🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

anonymous
Member
anonymous

Koling mabuk todi perasan plak…merapu aje kerja orang mabok todi….hihihihi..

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Irah..begitu manis dan indah cinta kita terakam
Di hati abg yg satu ini..hati suci Irah bermakam
Sungguh tak tahan, rasa rindu yg mencengkam
Awas Irah..jap lagi monyet tua itu akan terkam!
🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini lah kisah, TN tua nyanyuk, otak longgar skru
Dia jadi cai utk kasi pecah belah Malaysia Baru
Hari2 komen utk dedak, kalu tidak.. miss shoru
Tapi, komen mcm mabuk, togok todi atau brew

TN tu umur dah 70 th, kerepot mcm katak puru
Cai DAP ini, selalu ikut puak kafir, bakar gaharu
Akibat sakit ADHD, fikiran monyet ini, bercelaru
Antara Cg Kejora & Geng Najib, dia buat2 keliru
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

TN mahu lagak bapak yu sdg dia anak cencaru
Dia marah sangat dgn Cg Kejora, seorang guru
Tau tak, naper dgn Kejora, TN tua tu berseteru?
Semua nya adalah kerna rasa dengki cemburu

Asal Kejora pantun kat Irah.. TN tua dtg meluru
Mcm pantang betul dia, kalu si Irah Kejora seru
Lalu dia tembak senapang kosong tiada peluru
Betul2 serupa monyet..terloncat2 dan tergaru2
🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ano 11:37 am mencuit aku.

Sekarang sampai lah masa nya untuk memberi tahu pembaca disini:

Pakcik Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Lihat
https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly; Or excessively fidgets, or talks.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI, MENGKOPIPES KOMEN2 LAMA DIA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker..uncle umur 70 th…??
Jgn lupa ubat lak..k, uncle…!!!

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak, uncle…

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HII…

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
TN monyet tua itu, otak dia sudah longgar skru
Bila abg bercinta dgn Irah, dia jadi sgt cemburu
Asal abg pantun kat Irah, dtg le dajal tu, meluru
Betul2 serupa monyet..terloncat2 dan tergaru2
🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Irah..TN monyet tu, umur dah 70 th, tua bangka
Kat blog ini, dgn monyet tu, ramai yg tidak suka
Asyik dia ulang2 benda yg sama, serupa puaka
Cemburu, Irah❤abg, dituduhnya Irah, abg reka
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu abg nak kasi kat Irah jer tau..!!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Betul tak Irah, apa yang tadi, abng sudah cakap?
Gaya seorang pemburu pun, abg ni mmg cekap
Mudah je si monyet tua bebal ini nak ditangkap
Umpan pantun kat Irah dia masuk le perangkap
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Sian TN tua, kita bercinta, jiwa dia jadi haru biru
Asal je abg pantun kat Irah dia akan dtg meluru
Dia dah parah betul si tua ni dek sakit cemburu
Tak padan umur 70, kerepot, serupa katak puru
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Lihat pantun abg, TN monyet mula ler berpeluh
Dia rasa, spt belakang kena tibai dgn btg buluh
Dia tak daya buat apa, cuma setakat mengeluh
Maklumlah si TN tu dah tua, usia dah cecah 70
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib Razak ditonjol, kata Budin.

Anwar-style tonjol ker?

Atau sula-style di atas pasir di tepi laut, which is preferable sebab curi wang rakyat RM2.6 biliun.

jigit
Member
jigit

Pelik juga bunyi entry Budin kali ni….macam orang dah buang tebiat pulak. Instead of the usual act of promoting Abam as the best, the most suitable and the strongest candidate for Prime Minister’s post, he is now toying with the idea of Najib making a comeback, or Tengku Razaleigh as a compromise candidate.

Habis Abam nak letak mana….or Encik Budin has given up hope…. jangan la macam tu…..jangan cepat patah semangat. Lagi pun kan Budin…tektik nak takut-takut rakyat dengan penjelmaan semula Najib tak akan menjadi.

anonymous
Member
anonymous

PH dah punah angakara madey menipu….

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Tak kiralah siapa pun jadi PM. Madey, Anwar, Azmin Hotel Sandakan, Haji Ku Li, KJ atau Zahid. Rakyat memerhati, menilai dan berhak mengkritik pekerja mereka yang tak buat kerja dengan baik. Kalau dahulu Rakyat anggap kamu boss, tak boleh dikritik, tak boleh dikecam… Sekarang kerja buat Rakyat happy sebagai boss. Bukan kroni kamu dalam tol, GLC dan cawangan yang berhak curi harta Kerajaan. We will never forget, we will never forgive. You will fall hard or die standing. We Rakyat don’t care, you kuli must perform. We are the Boss. Kahkahkah.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Awat tak sebut nama Najib Al Jibo? Malu yer, Pak Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

“Rakyat anggap kamu boss?” Bossku? Ingat, Kerry Okspod KJ pun tak akui dia Bossku. Kot Pissku .. oops, silap taip.

“curi harta Kerajaan”? Yes, RM2.6 billion the bastard Najib did. Good that you will never forget, will never forgive. Just piss on Al Jibo’s grave when the time comes.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Irah..kejap lagi, muncul ler, TN tua si katak puru
Monyet tua itu, tak kan dpt tahan rasa cemburu
Org lain, dia tak kisah..abg jer, yg dia asyik buru
Nampak abg pantun kat Irah.., terus dia meluru
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Lantak le, siapa pun PM..Tun, Nuat, Najib, Ku Li
Itu semua, abg kini tidak lagi kesah atau peduli
Hati abg riang..dgn Irah, jadi merpati dua sejoli
Bak kata pujangga, kasih tak dpt nak dijual beli
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Haji Hadi gerenti bersetuju dengan cadangan ini. Pas ganti UMNO dahulu sekarang jadi Pas masuk UMNO. Paling kelakar Madey masih nak kutip sampah sarap macam ini untuk dapat sokongan buat diri sendiri mentadbir Malaysia secara suam-suam kuku below par ala kadar sampai 98 tahun. Mungkin ada selang seli dengan video seks baru dan maki perompak kepada Najib Razak? No new anything for New Malaysia. Kahkahkah.

jigit
Member
jigit

No new anything for New Malaysia…. ?
Tu German ka Peranchis?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“sampah sarap macam ini”?

Najib Al Jibo tak masuk dalam kategori itu.

Dia kategori tahi.