KALAU BUKAN NAJIB, KU LI ADALAH CALON PM GABUNGAN UMNO/PAS

Melihat kepada cara bagaimana Najib Razak ditonjol dan cuba dipulihkan imejnya sejak akhir-akhir ini, jelas beliau mahu dijadikan Perdana Menteri sekali lagi sekiranya gabungan BN dan Pas berjaya memenangi pilihanraya umum akan datang.

Lebih-lebih lagi Pas yang memang ada hubungan baik dengan Najib sejak dulu dilihat tiada halangan untuk menjadikan Pengerusi Lembaga Penasihat BN itu kembali sebagai Perdana Menteri sekali lagi.

Sekiranya usaha itu berjaya, bermakna Najib akan mengatasi pencapaian Tun Mahathir Mohamad dengan berjaya kembali sebagai Perdana Menteri hanya selepas lima tahun dikalahkan pada PRU14 lalu.

Meskipun Tun Mahathir tidak dikalahkan, tetapi kembalinya beliau menjadi Perdana Menteri buat kali kedua ialah selepas 15 tahun melepaskan jawatan tersebut.

Setidak-tidaknya dengan berjaya mencapai kedudukan itu, Najib tentu saja akan merasaakan dirinya lebih hebat berbanding Tun Mahathir.

Tetapi, Najib dalam waktu yang sama juga sedang berdepan dengan banyak pertuduhan di mahkamah yang memungkinkannya akan merengkok di penjara lebih dulu sebelum itu.

Ramai yang percaya, selepas tidak mendengar nasihatnya, kemudian menjatuhkannya, Tun Mahathir dikatakan pasti akan menyumbat Najib ke dalam penjara.

Lagi pun, berhubung skandal 1MDB, memang itulah janji Tun Mahathir kepada rakyat Malaysia sebelum PRU14 yang lalu.

Dengan demikian, meskipun gabungan UMNO dan Pas dilihat ada kemungkinan untuk menang PRU15 akan datang, khususnya jika Tun Mahathir memungkiri janji peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim, penjara adalah halangan yang tidak membolehkan Najib kembali sebagai Perdana Menteri.

Berbeza dengan Zahid Hamidi, walaupun kini merupakan Presiden UMNO, beliau dikatakan bukanlah merupakan calon Perdana Menteri pilihan.

Sebaliknya, jika gabungan UMNO dan Pas kembali menguasai kerajaan, Zahid Hamidi hanya akan kembali memegang jawatan lamanya iaitu Timbalan Perdana Menteri.

Bagaimanapun, sama seperti Najib, halangan besar di depannya juga ialah penjara.

Malah dengan pertuduhan yang lebih banyak dihadapinya berbanding Najib, kemungkinan beliau lebih dulu atau lebih lama masuk penjara adalah paling mungkin sekali.

Jika keadaan itu berlaku, calon seterusnya untuk menjadi Perdana Menteri pilihan gabungan BN dan Pas ialah Tengku Razaleigh Hamzah yang kini memegang jawatan Pengerusi Jemaah Penasihat UMNO.

Ku Li dikatakan bukan saja satu-satunya calon yang dianggap lebih layak selain Najib, malah juga satu-satunya yang tiada masalah untuk diterima oleh Pas.

Berbanding pemimpin UMNO yang lain yang turut berkeinginan untuk menjadi Perdana Menteri, masalah mereka ialah tidak mempunyai hubungan yang baik dengan Pas yang kini dianggap komponen penting dalam kempen menyatupadukan ummah yang ditaja kedua-dua parti itu.

Tidak mustahil jika pemimpin lain yang ditonjolkan sebagai calon Perdana Menteri, hubungan UMNO dengan Pas tidak lagi sekukuh seperti sekarang.

Hanya Najib atau Ku Li sebagai bakal Perdana Menteri yang bukan saja dapat diterima baik oleh Pas, tetapi juga dirasakan lebih baik untuk “dijual” kepada pengundi.

Masalahnya, baik Najib atau Ku Li, kedua-duanya adalah pemimpin yang paling tidak dikehendaki oleh Tun Mahathir untuk menjadi Perdana Menteri.

Tetapi, dengan rating Tun Mahathir makin merosot di hati pengundi ketika ini, kekalnya beliau sehingga PRU15 juga akan memudahkan lagi kemenangan gabungan BN dan Pas untuk mengalahkan PH. (Shahbudindotcom 08/08/2019)

Updated: 8 August 2019 — 10:59 am

67 Comments

Add a Comment
 1. Ini cerita dulu masa Dap musuh

  https://www.facebook.com/321903878523192/posts/376091166437796/?sfnsn=mo&s=100010050395261&w=y

  Sekarang madey harap belas ihsan Dap untuk jadi pm….kena ikut perintah Dap…

 2. Pelabor turki blm tentu mau datang ke malaysia kerana teknoloji turki jauh lebih maju dari malaysia…

  Pelabor asing negara lain tak mau datang kerana takut kroni madey..

 3. Rupanye ade benda yg najib buat diakui baik oleh madey….patut lah masa bising2 pasal isu lynas seblm pru1,madey senyap…

  Madey sudah takut pelabor asing lari…

 4. ‘Tak boleh halau Lynas nanti pelabur asing lari’…………..
  Bernama
  8:14 malam (Dikemaskini 8:24 malam)

  A A
  Malaysia tidak boleh ‘menghalau’ Lynas setelah menjemput syarikat perlombongan nadir bumi itu melabur di negara ini hanya kerana terdapat pihak yang tidak mahu menerima kajian pakar, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

  Beliau berkata Lynas telah melabur lebih RM1 bilion untuk operasinya di Malaysia cuma proses pelombongan nadir bumi itu dikatakan mempunyai radioaktif pada sisanya.

  Katanya kajian pakar melaporkan sisa radioaktif “pada tahap sangat tendah” dan tidak berbahaya kepada kesihatan dan beliau berpendapat terdapat juga cara untuk mengurangkan lagi “radioaktif yang sikit itu”

 5. CUBA CAI JAWAB….MANA LEBIH ELOK SOKONG SEMBURIT ATAU LIWAT……

  Selangor bergolak – MB berdepan pemimpin PH esok…,…
  Malaysiakini

  Menteri Besar Selangor Amirudin Shari dijadualkan berjumpa dengan pemimpin Pakatan Harapan (PH) negeri ketika kerajaan negeri pimpinannya dilaporkan bergolak gara-gara cadangan pindaan enakmen negeri yang akan membuka jalan kepada penukaran agama kepada Islam secara sepihak.

  Setiausaha Bersatu Selangor, Hasnizam Adham memberitahu Malaysiakini bahawa mesyuarat itu akan diadakan di kediaman menteri besar di Shah Alam petang, esok.

  Walau bagaimanapun, Timbalan Pengerusi PKR Selangor Hee Loy Sien melabelkan perjumpaan itu sebagai mesyuarat lazim.

  “Ini adalah mesyuarat biasa PH Selangor yang diadakan setiap dua bulan,” katanya, sambil menambah bahawa lima wakil dari setiap parti komponen akan hadir.

  Susulan mesyuarat itu, Amirudin dijadual mengadakan majlis makan malam bersama pemimpin cabang PKR Selangor di sebuah hotel di Shah Alam.

  Malaysiakini sebelum ini melaporkan bahawa menteri besar cuba meminda enakmen negeri untuk mengubah perkataan mengenai berhubung penukaran agama bagi anak yang di bawah umur.

  Pada masa ini, enakmen itu menyatakan mereka yang berusia 18 tahun ke bawah perlu mendapat kebenaran “ibu dan bapa” sebelum memeluk Islam. Pindaan itu untuk mengubahnya kepada “ibu atau bapa”.

  Versi bahasa Melayu dalam Perlembagaan Persekutuan juga merujuk “ibu atau bapa” berkaitan penukaran agama.

  Walau bagaimanapun, ini mengundang bantahan yang kuat dari Adun PH pada mesyuarat 26 Julai lalu.

  “Hampir semua (Adun) membantah. Pemimpin PKR dan Amanah juga berbelah-bahagi,” kata seorang Adun PKR, yang enggan mendedahkan identitinya.

  “Malah ada di kalangan yang rapat dengan menteri besar juga tidak bersetuju,” katanya, sambil menambah bahawa ahli exco negeri juga berbelah-bahagi.

  Difahamkan rang undang-undang itu dicadangkan oleh Majlis Islam Selangor (Mais) dan menerima sokongan dari istana negeri.

  Percubaan untuk meminda rang undang-undang itu juga dilaporkan menyaksikan Amirudin kini sukar bekerjasama dengan Speaker DUN Selangor Ng Suee Lim.

  Ng dilaporkan memendekan sidang DUN Selangor bulan lalu bagi menghalang rang undang-undang itu daripada dibentangkan.

  Walau bagaimanapun, speaker itu menegaskan bahawa dia bertindak menurut Peraturan Mesyuarat dan semua agenda telah diselesaikan.

  MB keluar kumpulan WhatsApp

  Sumber PKR mendakwa bahawa pada malam sidang DUN ditangguhkan, menteri besar bertindak keluar daripada kumpulan WhatsApp untuk wakil rakyat tempatan.

  “Kami tidak tahu apa yang berlaku, tetapi ada khabar angin mengatakan dia (Amirudin) mungkin ada masalah dengan speaker,” katanya.

  Sumber-sumber lain memberitahu Malaysiakini bahawa pada perjumpaan seterusnya membabitkan Amirudin dengan Adun Islam PKR dan seorang Adun Bersatu, cadangan menggantikan speaker ditimbulkan.

  Bagaimanapun, wakil rakyat PKR Juwairiya Zulkifli (Bukit Melawati) dan Azmizam Zaman Huri (Pelabuhan Klang) menafikan perkara itu.

  Terdapat juga spekulasi di kalangan PH yang mengatakan bahawa empat ahli exco bukan Islam Selangor akan dipanggil ke istana esok.

  Walau bagaimanapun ini dinafikan Teng Chang Kim dari DAP, yang mengatakan dia tidak mempunyai pengetahuan tentang perkara itu.

  Sementara itu, spekulasi juga bertiup kencang mengenai plot yang dikatakan mahu melucutkan Amirudin, yang merupakan sekutu timbalan presiden PKR Azmin Ali, sebagai menteri besar.

  Menurut sumber, ini berkaitan dengan ucapannya selepas video seks yang mengaitkan Azmin.

  Namun, sumber lain memberitahu Malaysiakini bahawa dia tidak tahu-menahu mengenainya dan difahamkan dari mereka yang rapat dengan Anwar bahawa Amirudin secara peribadi telah memohon maaf kepada presiden PKR itu.

  Walau bagaimanapun, Anwar dilaporkan menuntut permohonan maaf secara terbuka, yang dipersetujui oleh Amirudin tapi belum berbuat demikian.

  Malaysiakini telah menghubungi menteri besar untuk mendapatkan maklum balasnya mengenai pindaan itu serta plot yang didakwa dirancang terhadapnya. Portal ini juga telah menghubungi istana Selangor untuk mendapatkan maklum balas.

 6. PANGKAT HARBI MEMANGLAH JAHAT HABIS………

  Akan Didakwa.. Kena Dakwa Ke Tak, Tak Tahu Lagi… Keh Keh Keh……..

  Menteri kata kes pegawai PH skodeng bulan September lepas akan didakwa tidak lama lagi.

  Dia kata kertas siasatan kes itu sudah diserahkan kepada Jabatan Peguam Negara untuk tindakan lanjut.

  “Saya diberitahu dia akan didakwa, jadi kita akan tunggu. Ia terpulang kepada Jabatan Peguam Negara,” katanya,

  Tahun September lepas, polis juga kata kertas siasatan sudah dihantar ke Peguam Negara.

  Namun 11 bulan kemudian, kertas siasatan juga dihantar ke Peguam Negara.

  Kes ini ada video, ada saksi dan ada pengakuan pun perlu 11 bulan sehingga sampai tahap “akan didakwa” tapi belum didakwa sebenarnya.

  Kalau begini kes pemimpin DAP ugut ketua polis daerah, kes rogol EXCO DAP dan kes video Sandakan mungkin perlu masa bertahun-tahun lagi sebelum sampai kesudahan.

  FMT,

 7. MELAYU SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA….AKIBAT ABAIKAN PERINGATAN ALQURAN……

  Tanaman Semula: PH abai kebajikan peneroka kecil……..

  KENYATAAN Menteri Industri Utama berkenaan penarikan Skim Tanam Semula Sawit bagi pekebun kecil dilihat hanyalah mengabaikan kebajikan peneroka kecil.

  Alasan yang digunakan adalah bagi memberi keadilan diantara peneroka kecil dengan peneroka-peneroka lain langsung tidak munasabah. Ini kerana, peneroka Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA), Lembaga Penyatuan Dan Pemulihan Tanah Persekutuan (FELCRA) mahupun peneroka kecil FELDA mampu menjual hasil kepada pihak FELDA dengan harga yang jauh lebih tinggi berbanding peneroka kecil persendirian yang hanya boleh menjual kepada peneroka luar dengan nilai yang rendah.

  Penarikan semula skim bantuan ini dan menggantikannya dengan Skim Pinjaman Mudah Tanam Semula Pekebun Kecil Sawit (TSPKS) dan Skim Pinjaman Mudah Input Pertanian Pekebun Kecil Sawit (IPPKS) hanya akan membebankan peneroka kecil persendirian yang memang sudah terbeban dengan hasil yang tidak menentu sejak 2017 lagi.

  Ia juga akan hanya menambah kebergantungan peneroka terhadap FELDA walhal Kerajaan sewajarnya mendidik peneroka agar berdikari sekaligus bebanan tidak diletakkan kepada FELDA semata-mata.

  Justeru, Kerajaan digesa agar mengkaji semula Skim Pinjaman Mudah Tanam Semula Pekebun Kecil Sawit (TSPKS) dan Skim Pinjaman Mudah Input Pertanian Pekebun Kecil Sawit (IPPKS) yang menggantikan skim sedia ada agar segala pinjaman yang kononnya boleh membantu peneroka tidak akan menyusahkan mereka kelak.

  “Islam Memimpin Perpaduan”

 8. KAFIR HARBI DAN MUNAFIK MELAYU SEPERTI PINANG DIBELAH DUA……

  Tun Dr Mahathir di pergunakan?…….

  Ada orang bercakap cakap.ini hanya cakap cakap sahaja, tidak lebih daripada itu.

  Cakap cakap pasal Tun Dr Mahathir perdana menteri Malaysia telah dipergunnakan DAP dan PKR.

  Cakap tersebut dikatakan Tun Dr Mahathir telah pergunakan DAP dan PKR berkaitan dengan pindaan perlembagaan persekutuan berkiatan mahkamah syariah.

  DAP dan PKR hendak mansuhkan mahkamah syariah negeri negeri di Malaysia ini.
  Benarkah Kerajaan Pakatan harapan hendak pindaan perlembagaan persekutuan berkaitan mahkamah syariah.

  Barangkali ada lojiknya, kerana DAP adalah parti kafir yang mana Allah telah jelas sejelasnya dalam Al Quran bahawa kafir itu benci dengan Islam.

  Mahkamah syariah negeri neggeri walaupun masih belum memenuhi kehendak Islam, akan tetapi ia adalah mahkamah Islam yang bertanggungjawab terhadap umat Islam.

  Persoalan yang timbul, apakah benar Tun Dr Mahathir perdana mentari Malaysia di pergunakan?

  Barangkali cakap cakap Tun Dr Mahathir dipergunakan oleh DAP dan PKR belum boleh diterima akal.

  Mengapa? Kerana Tun Dr Mahathir sejjak jadi perdana menteri ke 4 lagi sangat tidak berkenang dengan hukum hakam Islam.

  Beliau bukan sahaja setakat tidak berkenang dengan hokum hakam Islam malah secara tegas tidak mahu Islam di lakksanakan di Malaysia ini.

  Bukan berhenti setakat itu, malah beliau sering mempersenda sendakan hokum potong tangan terhadap umat islam yang mencuri, hukum sebat terhadap umat islam yang minum arak dan hukum rejam terhadapi umat islam yang berzina.

  Tidak lama dahulu, beliau mempertiakaikan hokum sebat yang dilaksanakan mahkamah syariah Terengganu terhadap dua perempuan lesbian.

  Apa pun, itulah yang tersirat dan tersurat pada hakikat Tun Dr Mahathir perdana menteri ke 7 yang di katakana telah dipergunakan oleh DAP dann PKR.

  Bila sebut PKR nama Datuk Seri Anwar Ibrahim yang terpalit dengan cakap cakap mempergunakan Tun Dr Mahathir Mohammad ini.

  Apa bezanya Tun Dr Mahathir Mohammad dengan Datuk seri Anwar Ibrahim yang dikatakan sangat mahu diangkat menjadi perdana menteri Ke 8 suatu masa nanti.

  Beliau, ketika jadi timbalan perdana menteri dan menteri kewangan dahulu pernah mempersenda sendakan janggut nabi Mohammad SAW yang disebut bahawa janggut kambing.

  Beliau pernah iktuiraf pertubuhan sisters in Islam yang dihukum sesat oleh JAKIM dan mempertikaikan sebatan yang dilaksanakan mahkamah Terengganu keatas dua perempuan lesbian.

  Bermakna Tun Dr Mahathir Mohammad dan Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah sepsis yang sama yang pernah tidak bersetuju dengan perlaksanakan undang undang islam di Malaysia ini.

  Oleh itu, sangat tidak wajar mengatakan Tun Dr Mahathir Mohammad perdana menteri ke 7 dipergunakan oleh DAP dan PKR.

  Sejarah telah membuktikan bahawa beliau selama 23 tahun jadi perdana menteri sering sahaja mempertikai perlaksanaan hukum hakam islam terhadap umat islam dan termasuk seringkali mempersenda sendakan hukum potong tangan dan rejam terhadap pencuri dan penzina.

  Abdullah Ngah

 9. PATUT LER JEPUN SAYANG SANGAT KAT TONG M…..PANDAI BUAT TAHI RUPANYA…..

  Kenapa Jepun ‘Sayang’ Sangat Pada Dr. Mahathir?….

  Yang pinjam dengan Jepun dulu PM 4…

  Selepas 1998, Jepun juga meminjamkan yang berikut kepada kerajaan Dr. Mahathir :

  2002

  Projek Pemindahan Air Mentah Pahang – Selangor
  82 bilion Yen bersamaan RM3.32 bilion!!!

  1999

  Projek Loji Kuasa Hidroelektrik Kenyir
  17 bilion yen bersamaan RM 690 juta!!!

  1999

  Projek Pemulihan Stesen Kuasa Port Dickson Tuanku Jaafar
  53.7 bilion yen bersamaan RM2.17 bilion!!!

  1999

  Projek Dana Pinjaman Pendidikan Tinggi II
  5.3 bilion yen bersamaan RM210 juta!!!

  1999

  Projek Loji Rawatan Kumbahan
  4.85 bilion yen bersamaan RM 200 juta!!!

  Perlu diingatkan bahawa ini adalah angka-angka berabad tahun dahulu…

  Dalam nilai hari ini, ia akan menjadi lebih besar…

  BACA SELANJUTNYA DI SINI…

  Yang pinjam dgn Jepun sekarang PM 7 dengan alasan untuk selesaikan hutang, tapi hutang tak menyusut malah bertambah…

  Dr. Mahathir Kata Bon Samurai Untuk Bayar Hutang Jepun
  Tapi Siaran Media Cakap Lain!!!

  Pada pertemuan pertama Mahathir sebagai Perdana Menteri ke 7 bagi kerajaan Pakatan Harapan dengan Abe, Jun lepas, Malaysia telah memohon pinjaman yen untuk membantu menyelesaikan hutang kerajaannya (BACA DI SINI)…

  Yang salah Najib, BN, UMNO???????

  Tak berketepian sungguh kebodohan PH ni!!!

 10. KAFIR HARBI PENENTANG NEGARA….. BETULKAN CAI…..

  Jutawan Pro PH Buat U-Turn Minta Maaf Hina Bendera Malaysia………

  Tindakan tidak beradab TS Lee Kim Yew, pemilik Country Height dan Mines Resort menukarkan warna putih kepada warna hitam jalur bendera Malaysia amat dikesali. Warna putih pada jalur gemilang membawa maksud kesucian, keikhlasan dan kesungguhan bagi mempertingkatkan ketahanan Rakyat yang beradab dan berkeperibadian Malaysia.

  Sebagai seorang yang telah berjaya dalam perniagaan di bumi Malaysia, tindakan beliau menonjolkan sifat hina beliau dan sifat tidak tahu mengenang budi. Tidak munasabah untuk orang seperti beliau tidak tahu implikasi kerja ‘bodoh’ seperti itu. Beliau memang sedar dan tahu. Beliau juga memang tahu akibatnya. Tapi beliau mahu tunjukan pada masyarakat sifat kurang adab beliau. Memang ini disengajakan untuk menunjukkan penghinaan beliau pada bendera Malaysia.

  Perlukah sampai kena rosakkan bendera negara, Jalur Gemilang? Jalur putih ditukar menjadi jalur hitam. Besar sangatkah 6 muka surat tu? 6 dari 164 muka surat buku teks Bahasa Malaysia! Isinya apa? Hanya 5 Simpulan Bahasa, 6 huruf Jawi untuk ditekap, 10 minit sesi pengajaran, hanya 4 kali setahun! Meroyan teruk sangat kenapa?

  Jika ini kerja orang gila, kita boleh maafkan. Tapi jika pelakunya orang seperti beliau yang mempunyai kedudukan dan diberikan berbagai penghormatan oleh negara, kita tuntut supaya semua gelaran dan pingat kebesaran yang diberikan pada beliau ditarik balik. Ini bukan isu kaum atau agama. Ini isu penghinaan pada Malaysia.

 11. KERA PH HANYA TAHU BUAT KACAU…….

  Ekonomi Negara Di Bawah PH Tiada Hala Tuju, Makin Merudum – …..

  Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, ekonomi negara semakin merudum apabila Pakatan Harapan (PH) memerintah negara ini.

  Katanya, sepanjang berkhidmat menjadi Perdana Menteri ebelum ini, prestasi ekonomi negara lebih tinggi dan ia digeruni oleh negara-negara asia iaitu Hong Kong, Singapura, Korea Selatan dan Taiwan.

  “Tempoh sembilan tahun menjadi Perdana Menteri, prestasi ekonomi kita mendahului semua keempat-empat ‘Asian Tigers’ dalam masa sembilan tahun. Daripada sembilan tahun itu, enam tahun kita mempunyai prestasi ekonomi lebih tinggi dari Singapura.

  “Negara kita menjadi sebuah negara berpendapatan tinggi dan memang kita berada di atas landasan ke arah sebuah ‘advance economy’. Apabila saya menjadi Perdana Menteri saiz ekonomi kita RM730 bilion lebih kurang.”

  Tambahnya lagi, dasar transformasi nasional yang diangkat ada wawasan dan matlamatnya untuk mentransformasikan negara ini menjadi sebuah negara yang berpendapatan tinggi.

  Malah, ketika beliau berhenti sebagai Perdana Menteri ekonomi negara ketika itu mencecah kepada RM 1.4 trilion size ekonomi.

  “Memang kita berada di atas landasan kearah sebuah ‘advance economy’ dan apabila saya menjadi Perdana Menteri saiz ekonomi kita RM 30 bilion lebih kurang, bila saya berhenti sebagai Perdana Menteri ekonomi kita mencecah kepada RM 1.4 Trilion saiz ekonomi.

  “Jadi kalau apa-apa pun ukurannya… memang ekonomi kita berkembang… kalau orang tuduh saya menambahkan hutang negara, saya nak beritahu zaman Dr Mahathir 1986 hutang negara mencecah 100-300 Gross Domestic Product (GDP) dan bila saya berhenti hutang negara mencecah 50.4 peratus GDP.”

  “Kalau dia nak tuduh apa pun… buktinya apa? buktinya zaman kita lebih berhemah perbelanjaan dan bertanggungjawab,” tegasnya lagi yang juga Ahli Parlimen Pekan.

  Beliau berkata demikian pada program Wacana Ilmu anjuran Penerangan UMNO Malaysia bertajuk ‘Hard Truth: Cash Is King’ yang disiarkan secara langsung menerusi facebok UMNO-Online, malam tadi. Wacana ini dimoderatorkan oleh Sdr Mohd Shafiq Fadhly dan Sdr Farhan Khairudin. –

 12. UNDI GS UTK KESEJAHTERAAN NEGARA……

  Kemelut S’ngor: Hadap Sultan Rombak EXCO, Itu Jalan Selesai Menurut P/PAS.

  : Kemelut politik berpunca dari sikap Adun-adun DAP di Selangor telah meletakkan Menteri Besar Selangor, Amiruddin Shari dalam kewajaran untuk menyingkirkan DAP dari pentadbiran kerajaan negeri.
  Ahli Parlimen Pasir Mas, Ustaz Ahmad Fadhli Shaari yang juga Naib Ketua Pemuda PAS Malaysia berkata, Amiruddin boleh memulakan langkah proaktif mengadap Sultan Selangor bagi mewajarkan rombakan Exco Negeri Selangor.
  “Keluarkan semua Exco daripada DAP, seterusnya singkirkan Speaker Dun Selangor yang juga daripada parti tersebut. Saya seru rakan-rakan Adun di Selangor supaya ambil langkah segera pada masa yang terbaik hari ini untuk singkirkan DAP dari pentadbiran negeri,” ujarnya.
  Menurut beliau, sekiranya sokongan daripada PAS dan Umno diperlukan, tiada sebab untuk kedua-dua parti ini walaupun dengan jumlah kerusi kecil menolak berkerjasama menjayakan agenda ini.
  Tambah beliau, jika permulaan terlerainya Pakatan Rakyat adalah kerana Langkah Kajang, tiada peliknya jika terlerainya PH juga bermula dengan Langkah Sekinchan.
  “Jika ada yang masih pura-pura tidak nampak dengan kemelut Selangor ini, saya kira ianya adalah situasi yang sangat malang,” katanya. –

  1. PAS mungkin kutip derma lagi – Malaysiakini
   https://www.malaysiakini.com/news/462717

   Walaupun kes saman Presiden PAS, Abdul Hadi Awang terhadap editor Sarawak Report Clare Rewcastle Brown ….. 90 juta dah dibalun.

 13. Selagi madey tak berundur umno dan pas berpeluang besar menangpru16…umno menang peluang bedar menati madey untuk disiasat salahguna kuasa dan rasuah selama 22 tahun memerintah..

  1. PRU16? Tak lawan di Pru15?

   Bagus lah. Lawan pun korang akan kalah.

   1. Tersasul yer, Pak Tua Geng Najib umur 70an tahun?

    Ngaku saja lah

  2. “untuk disiasat salahguna kuasa dan rasuah selama 22 tahun memerintah..”?

   9 tahun Najib Al Jibo merintah, lupa ker? Asyik kerja menggentel ajer ker?

 14. Madey nak jadi pm kali ke2 kena sembah anwar dulu…najib tak sembah saper2 pon…rakyat bencikan madey lari kpd najib…rakyat masih ingat jasa najib dan rakyat masih ingat penipuan madey…

  1. Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama termasuk anonymous huuruf kecil a.

   Sembah? Kalau kau, kau pergi nyonyot Anwar kot. Dahsyat.

   “rakyat bencikan madey lari kpd najib”? Kelakar yang paling besar. HAHAHA HOHOHO HIHIHI.

   “rakyat masih ingat jasa najib”? Curi wang rakyat RM2.6 billion di 1MDB mesti rakyat ingat berkurun lama nya Bedebah punya Najib Al Jibo.

   1. Uncle TN koling stress yeek?.kikikikiok….mAdey tak perlu gabong dgn PH kerana ramai nak madey jadi pm…hihihi…madey hidop stas belas ihsan parti gabongan…

    1. Pakcik Tua Geng Najib 70an tahun, Najib Al Jibo lepas kena guling tarak apa kuasa sekarang, ha nya goncang bola dia sana sini ajer.

     Takda yang belas ihsan kpd dia sebab dia curi wang rakyat RM2.6 biliun

  2. Kalau kau, Geng Najin, lebih dari sembah – menonggeng kot. Harap Budin baca istilah ini dengan pemikiran luas – menonggeng menyembah, bukan untuk apa ker.

   “rakyat bencikan madey lari kpd najib”? Kelakar besar. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   “rakyat masih ingat jasa najib” – Curi wang rakyat RM2.6 biliun rakyat akan ingat berkurun lama nya.

 15. INILAH JADINYA BIARKAN KAFIR HARBI PERINTAH NEGARA…….MUNAFIK MELAYU AKAN TERUS BERDALIH……

  Isu Kashmir……….

  Iktibar buat kita di Malaysia jangan sampai nasib begini
  Satu pekongsian utk renongan bersama. 13 jam yg lalu Parliman India telah meluluskan undang2 membatalkan Article 370 : Hak Autonomi Rakyat Kashmir :

  1. Selepas merdeka dari Britain 1947, Kashmir sebuah wilayah majoriti Islam di pergunungan Himalaya samada nak join Pakistan atau India.

  2. Kashmir pilih utk join India dgn syarat diberi autonomi di bawah Article 370:

  i) Orang Kashmir memilih Ketua Menteri nya sendiri, dan

  ii) Orang asing dari luar Kashmir tak boleh memiliki tanah di Kashmir

  3. 13 jam yg lalu Article 370 telah diluputkan kerana itu adalah janji kerajaan BJP yg disokong oleh militan Hindu waktu pilihanraya baru2 ini dgn tujuan utk menjayakan impian kebanyakan orang Hindu di India utk menghindukan Kashmir sebab dgn pembatalan Article 370, bermaknalah:

  i) Kashmir hilang autonomy dan ditadbir direct oleh Kerajaan Pusat di New Delhi,

  ii) Ketua Menteri tak semestinya Islam walau pun majoriti penduduk Islam,

  iii) Orang Hindu dari luar Kashmir boleh bermastautin dan membeli tanah di Kashmir.

  4. Adalah dijangka dan memang itu pun niat BJP bahawa orang Hindu akan membanjiri Kashmir dan mengubah lanskap demografi Kashmir dari negeri majoriti Islam kpd negeri majoriti Hindu.

  5. Pengajaran utk kita semua :

  i) Betul lah kata alim ulamak bahawa jgn berjanji dgn orang kafir kerana mereka akan memungkiri janji.

  ii) Pada 1947, Kashmir ada 2 pilihan samada untuk join Pakistan atau India. Kerana janji2 India, Kashmir terpengaruh utk join India dan meninggalkan jiran Islamnya.

  iii) Seburuk – buruk jiran Islam kita ianya lebih baik dari orang Kafir.

  Tragedi di Palestin berulang semula. Jagalah baik2 negara kita jgn sampai tergadai !!!

  Credit Ust Adam Lawrence

  Komen : Tapi puak parti AMANAH sanggup jadi khadam DAP demi kuasa

  1. Bergaduh antara pembodek2 Najib Al Jibo –

   1Hari ke-50: Saya letak jawatan sebab Arul Kanda tak ikut pelan rasionalisasi 1MDB – Husni

   1. Peguam Najib pun tarok diri, Keling Islam Shafee pun tak tahu –

    Peguam bela Najib tarik diri: Saya tidak tahu, kata Shafee

    Beliau berkata Najib mungkin mengupah peguam berkenaan secara berasingan dan tidak semestinya bermakna mereka akan terlibat secara langsung dalam perbicaraan.

    1. Keling islam shafeei tak minum todi..TN koling mabok todi….merapuu..hihiji…kikikikok.

     1. Kau Pariah selalu minum toddy tapi sejak Najib lingkup tarak dedak minum air ketum berbaldi.

      Terbaring di tepi jalan hilang akal nunggu di lenyek lori

 16. Irah,

  💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  TN monyet tu cacing yg ingin lagak ular tedung
  Dengki cemburu dia itu, tak dpt dia nak lindung
  Dah teruk dia itu, abg tala dia punya btg hidung
  Kini terus dia cabut lari, mcm dgn lipas kudung
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  (Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..!
  Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

 17. SETELAH KAFIR HARBI HARBI/ MUNAFIK MELAYU BELASAH ISLAM/BUMIPUTRA….JUAL ASET MEREKA…..SEKARANG PAKSA BERHUTANG……INI SEMUA KERJA DAJJAL……..

  Kerajaan paksa pekebun kecil buat pinjaman……
  Nampaknya setiap perkara baharu yang cuba diperkenalkan Kerajaan PH mendapat bantahan rakyat.

  Terbaharu Menteri Industri Utama, Teresa Kok Suh Sim mengumumkan tidak melaksanakan lagi skim bantuan penanaman semula kepada pekebun kecil alasan mahu bersikap adil kepada semua pihak.

  Pesuruhjaya PAS Perlis Mohd Shukri Ramli pula berkata, polisi baru yang diperkenalkan kerjaaan PH seolah-olah memaksa pekebun kecil membuat pinjaman untuk menanam semula.

  “Sudahlah pekebun kecil berdepan dengan kesukaran kerana harga komoditi begitu rendah sekarang, skim bantuan untuk menanam semula yang sudah lama dilaksanakan mahu dihapuskan.

  “Hasil jualan kebun tidak menentukan sekarang, hendak menanam semula kena mohon pinjaman semula,” katanya yang juga Adun Sanglang.

  Kerajaan BN sebelum ini melaksanakan Skim Tanaman Semula Sawit Pekebun Kecil bagi membantu mereka menanam semula bagi meningkatkan hasil.

  Pengerusi Majlis Belia Felda Perlis Izan Asmawi Habidan berkata, dalam keadaan getah dan sawit merudum sekarang pekebun kecil pula dipaksa buat pinjaman bagi melaksanakan menanam semula.

  “Sudah tentu mereka berdepan kesukaran biarpun kebun getah atau sawit mereka sudah berusia dan hasil berkurangan,” ujarnya. – H

 18. Irah..TN monyet tua fikir, yg dia ada kegagahan
  Dia tidak sedar, yg dirinya itu penuh kelemahan
  Yg dia dpt, dgn cg Kejora jadi bahan belasahan
  Akhirnya, monyet tua tu cabut lari ler tak tahan
  🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  (Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
  Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

 19. 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Setiap saat, Irah ttp dlm jiwa abg punya belaian
  Tapi utk sementara, TN monyet, abg mau layan
  Seronok abg lihat ifrit tua tu, meraban meroyan
  Membebel sakan dia.. tak ubah nenek kebayan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  (Bunga2 tu abg nak kasi kat Irah jer tau..!!
  Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

 20. KALAU BUKAN NAJIB –

  Bahana RM90 juta Najib Al Jibo rasuahkan depa

  1. Ape bukti?..sprm tak dakwa pon…ko ni memang biol..

   1. Ko punya bodoh bangang tak tahu masa nya belum sampai.

    Biol kau tahap sakit otak ADHD, penerangan sudah di beri.

 21. 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Ingin aku tujukan lagu kpd si dia, seorang siswi
  Terima kasih, kerna diri ku, dia tak pernah ragui
  Buat Irah ku sayang.., bakal srikandi ibu pertiwi
  Silaturrahim.. yg membawa ke taman syurgawi
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  1. SILATURRAHIM – SAMUDERA
   Karaoke: https://youtu.be/gP5Acza0-oQ

   💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
   Engkaulah rohani ku
   Mengalir di jiwa
   Kau nur berkilauan
   Di jantung ku

   Nafas ku hela menyebut
   Indah nama mu
   Kau yang satu
   Aku saksikan ujian

   Alam terbentang
   Namun diri mu jadi pujaan
   Walau diganti di tangan
   Bulan dan bintang
   Rela dengan mu disatukan

   1. Chorus:

    Ku cari ku tanya
    Hanya sebut nama mu
    Ku sedar ku lena
    Kau tetap bersama 

    Kini kau yang ku miliki
    Nama rupa dan cara
    Bersatu jasad dan nyawa ku
    Kita serupa

    Sempurna janji kita
    Bersaksikan bumi
    Dan tujuh petala langit tinggi
    Aku pasti
    Merasai cinta suci
    Silatulrahim

    ( ulang korus )

    Kasih mu tiada dapat ku cari ganti
    Hingga ku rela hancur kerana mu
    Tiada kata dapat ku lafazkan lagi
    Waktu di syurgawi cinta mu
    💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

 22. Amat berkesan komen2 aku.

  Begitu menyayat hati nate’ Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama termasuk Anonymous kah3, anonymous huruf kecil a, hingga dia keluar 7 kali antara 2.30 pm dan 2.47 pm.

  Bagus lah. Amat memuaskan.

  1. Yang seronok nya ia lah dia mengaku dia lah Beruk Tua Geng Najib, menjawab semua komen2 yang dituju kpd si polan.

   Menjawab secara instinctive. Begitu lah bila ada sakit otak ADHD, penerangan sudah di beri.

   1. Lihatlah kat atas tu sayang duhai Irah ku juwita
    Mmg lah tepat sekali, apa yang abg sudah kata
    Bila abng pantun kat Irah, keluar ler si TN renta
    Dengki cemburu bikin jiwa monyet itu meronta
    🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
    💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

    (Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
    Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

    1. Irah, bila kita bercinta, TN monyet tua sakit jiwa
     Dia begitu cemburu, dgn percintaan kita berdua
     Tak tahan monyet ini, nak terperap, kat dlm gua
     Lihat pantun cinta kat Irah, terus dia terkam jua
     🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
     💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

     (Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
     Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

     1. Terima kasih Irah.. di hati mu, abg menumpang
      Ptg ni, tidak ada nak buat apa, abg agak lapang
      Boleh lah abg layan TN tua, si monyet tempang
      Acah, bagi dia tembak kosong punya senapang
      🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
      💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

      (Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
      Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

  2. Koling mabuk todi perasan plak…merapu aje kerja orang mabok todi….hihihihi..

 23. 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Irah..begitu manis dan indah cinta kita terakam
  Di hati abg yg satu ini..hati suci Irah bermakam
  Sungguh tak tahan, rasa rindu yg mencengkam
  Awas Irah..jap lagi monyet tua itu akan terkam!
  🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  (Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
  Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

 24. Ini lah kisah, TN tua nyanyuk, otak longgar skru
  Dia jadi cai utk kasi pecah belah Malaysia Baru
  Hari2 komen utk dedak, kalu tidak.. miss shoru
  Tapi, komen mcm mabuk, togok todi atau brew

  TN tu umur dah 70 th, kerepot mcm katak puru
  Cai DAP ini, selalu ikut puak kafir, bakar gaharu
  Akibat sakit ADHD, fikiran monyet ini, bercelaru
  Antara Cg Kejora & Geng Najib, dia buat2 keliru
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 25. TN mahu lagak bapak yu sdg dia anak cencaru
  Dia marah sangat dgn Cg Kejora, seorang guru
  Tau tak, naper dgn Kejora, TN tua tu berseteru?
  Semua nya adalah kerna rasa dengki cemburu

  Asal Kejora pantun kat Irah.. TN tua dtg meluru
  Mcm pantang betul dia, kalu si Irah Kejora seru
  Lalu dia tembak senapang kosong tiada peluru
  Betul2 serupa monyet..terloncat2 dan tergaru2
  🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 26. Ano 11:37 am mencuit aku.

  Sekarang sampai lah masa nya untuk memberi tahu pembaca disini:

  Pakcik Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

  Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

  Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

  1. Pakcik Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

   Begitu terlekat “fixation” nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, otw to prison, dia shock dan stress amat sangat, jatuh gila – kena sakit otak ADHD.

   Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling”, agama Hindu dll, anarkis, gila.

   1. Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

    Lihat
    https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

    ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

    1. Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

     Hyperactivity means moving about constantly; Or excessively fidgets, or talks.

     Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA “WARKAH”2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI, MENGKOPIPES KOMEN2 LAMA DIA.

     1. Yer ker..uncle umur 70 th…??
      Jgn lupa ubat lak..k, uncle…!!!

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaaahhhh kaaaaahhhhhh

      1. Lupa lak, uncle…

       HA HA HA
       HO HO HO
       HI HI HII…

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaaahhh kaaaaahhhh kaaaaahhhhhh

       1. Irah,

        💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
        TN monyet tua itu, otak dia sudah longgar skru
        Bila abg bercinta dgn Irah, dia jadi sgt cemburu
        Asal abg pantun kat Irah, dtg le dajal tu, meluru
        Betul2 serupa monyet..terloncat2 dan tergaru2
        🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒🐵🐒
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
        💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

        1. 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
         Irah..TN monyet tu, umur dah 70 th, tua bangka
         Kat blog ini, dgn monyet tu, ramai yg tidak suka
         Asyik dia ulang2 benda yg sama, serupa puaka
         Cemburu, Irah❤abg, dituduhnya Irah, abg reka
         💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

         💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
         💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

         (Bunga2 tu abg nak kasi kat Irah jer tau..!!
         Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

         1. 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
          Betul tak Irah, apa yang tadi, abng sudah cakap?
          Gaya seorang pemburu pun, abg ni mmg cekap
          Mudah je si monyet tua bebal ini nak ditangkap
          Umpan pantun kat Irah dia masuk le perangkap
          💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

          💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
          💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

          1. 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
           Sian TN tua, kita bercinta, jiwa dia jadi haru biru
           Asal je abg pantun kat Irah dia akan dtg meluru
           Dia dah parah betul si tua ni dek sakit cemburu
           Tak padan umur 70, kerepot, serupa katak puru
           💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

           💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
           💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

          2. 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
           Lihat pantun abg, TN monyet mula ler berpeluh
           Dia rasa, spt belakang kena tibai dgn btg buluh
           Dia tak daya buat apa, cuma setakat mengeluh
           Maklumlah si TN tu dah tua, usia dah cecah 70
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
           💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

           💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
           💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

           (Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..!
           Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

 27. Najib Razak ditonjol, kata Budin.

  Anwar-style tonjol ker?

  Atau sula-style di atas pasir di tepi laut, which is preferable sebab curi wang rakyat RM2.6 biliun.

 28. Pelik juga bunyi entry Budin kali ni….macam orang dah buang tebiat pulak. Instead of the usual act of promoting Abam as the best, the most suitable and the strongest candidate for Prime Minister’s post, he is now toying with the idea of Najib making a comeback, or Tengku Razaleigh as a compromise candidate.

  Habis Abam nak letak mana….or Encik Budin has given up hope…. jangan la macam tu…..jangan cepat patah semangat. Lagi pun kan Budin…tektik nak takut-takut rakyat dengan penjelmaan semula Najib tak akan menjadi.

  1. PH dah punah angakara madey menipu….

 29. najib bini rosmah

  Tak kiralah siapa pun jadi PM. Madey, Anwar, Azmin Hotel Sandakan, Haji Ku Li, KJ atau Zahid. Rakyat memerhati, menilai dan berhak mengkritik pekerja mereka yang tak buat kerja dengan baik. Kalau dahulu Rakyat anggap kamu boss, tak boleh dikritik, tak boleh dikecam… Sekarang kerja buat Rakyat happy sebagai boss. Bukan kroni kamu dalam tol, GLC dan cawangan yang berhak curi harta Kerajaan. We will never forget, we will never forgive. You will fall hard or die standing. We Rakyat don’t care, you kuli must perform. We are the Boss. Kahkahkah.

  1. Awat tak sebut nama Najib Al Jibo? Malu yer, Pak Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

   “Rakyat anggap kamu boss?” Bossku? Ingat, Kerry Okspod KJ pun tak akui dia Bossku. Kot Pissku .. oops, silap taip.

   “curi harta Kerajaan”? Yes, RM2.6 billion the bastard Najib did. Good that you will never forget, will never forgive. Just piss on Al Jibo’s grave when the time comes.

 30. 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Irah..kejap lagi, muncul ler, TN tua si katak puru
  Monyet tua itu, tak kan dpt tahan rasa cemburu
  Org lain, dia tak kisah..abg jer, yg dia asyik buru
  Nampak abg pantun kat Irah.., terus dia meluru
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  (Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau…!!
  Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..😂)

 31. 💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Lantak le, siapa pun PM..Tun, Nuat, Najib, Ku Li
  Itu semua, abg kini tidak lagi kesah atau peduli
  Hati abg riang..dgn Irah, jadi merpati dua sejoli
  Bak kata pujangga, kasih tak dpt nak dijual beli
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

  💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
  💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

 32. najib bini rosmah

  Haji Hadi gerenti bersetuju dengan cadangan ini. Pas ganti UMNO dahulu sekarang jadi Pas masuk UMNO. Paling kelakar Madey masih nak kutip sampah sarap macam ini untuk dapat sokongan buat diri sendiri mentadbir Malaysia secara suam-suam kuku below par ala kadar sampai 98 tahun. Mungkin ada selang seli dengan video seks baru dan maki perompak kepada Najib Razak? No new anything for New Malaysia. Kahkahkah.

  1. No new anything for New Malaysia…. ?
   Tu German ka Peranchis?

  2. “sampah sarap macam ini”?

   Najib Al Jibo tak masuk dalam kategori itu.

   Dia kategori tahi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.