ANWAR MAKIN KUKUH DAN PKR GAGAL DIPECAHKAN, TUN M SEMAKIN TIADA PILIHAN

Jika diperhati dan diamati, sejak awal sebaik beroleh kuasa sebagai Perdana Menteri buat kali kedua lagi, Tun Mahathir Mohamad sudah mula menampakkan sikap tidak ikhlas dan seolah-olah enggan melakukan penyerahan jawatan kepada Anwar Ibrahim, meskipun ia adalah sesuatu yang sudah diikat dengan perjanjian.

Ia ditunjukkan dengan tindakannya melantik Azmin Ali sebagai Menteri Hal Ehwal Ekonomi, walaupun ketika itu Timbalan Presiden PKR itu sudah pun mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Selangor.

Lebih ketara tindakannya melantik Azmin itu bertujuan melaga-laga dan memecah-belahkan PKR ialah kerana Azmin sebenarnya tidak pernah sama sekali dicalonkan oleh parti itu untuk mengisi jawatan menteri.

Ini memperlihatkan Tun Mahathir telah mengkhianati parti-parti dalam PH sendiri dengan membuat perlantikan menteri mengikut kehendak hatinya semata-mata.

Jika perlantikan itu daripada kalangan pemimpin Bersatu, ia mungkin tidak menjadi masalah sesuai dengan kedudukan Tun Mahathir sebagai Pengerusi Bersatu.

Tetapi, perlantikan daripada kalangan parti-lain lain seharusnya mestilah berdasarkan pencalonan daripada setiap parti.

Ia sama seperti ketika Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun bersama BN sebelum ini, semua lantikan menteri daripada MCA, MIC, PBB atau PBS dan lain-lainnya misalnya, ia sudah tentu bukan berdasarkan pilihannya sendiri, melainkan setelah dicalonkan oleh parti-parti komponen terbabit.

Dalam hal ini, ternampak Tun Mahathir sengaja berniat jahat melantik Azmin sebagai menteri kanan untuk mewujudkan perbalahan dan keadaan tidak sihat dalam PKR.

Sudah barang tentu tujuannya ialah supaya parti itu berpecah dan dengan itu peralihan kuasa kepada Anwar sebagaimana yang dijanjikan, dapat dilengah-lengahkan atau dibatalkan sama sekali.

Sebab itu jugalah kemudian, bahkan sampai sekarang, pendirian Tun Mahathir tentang peralihan kuasa tidak pernah konsisten serta sentiasa berubah-ubah.

Di sebalik mulut manisnya sentiasa berkata akan tetap menepati janji dan mengotakan kata, tetapi tindakan serta papan caturnya sentiasa digerakkan berbeza di belakang tabir.

Selain memperalatkan Azmin, kemudian mengukuhkan kekuatan dengan menarik satu demi satu Ahli Parlimen UMNO menyertai Bersatu, terbaru beliau menjemput pula Pas, GPS dan kelompok โ€œbaruaโ€ dalam UMNO untuk turut setuju menyokong perlanjutan tempohnya sebagai Perdana Menteri.

Ada ura-ura menyebut, jika sokongan tersebut diperolehi, Tun Mahathir akan menggunakan Parlimen sebagai medan membolehkannya disokong menjadi Perdana Menteri sehingga habis penggal.

Di waktu yang lain, kelompok Azmin dan pemimpin dalam Bersatu mula bersuara mengeluarkan desakan agar beliau diberi ruang menjadi Perdana Menteri dengan lebih lama atau sehingga tamat penggal.

Jika tanpa restu Tun Mahathir, mereka ini tidak mungkin berani bersuara kerana realitinya perjanjian dan konsensus tentang peralihan kuasa kepada Anwar itu sudah pun ada sejak sebelum PRU14 lagi.

Itulah juga sebabnya, sehingga ini, meskipun ada desakan yang bertujuan demi kestabilan PH iaitu agar beliau segera menetapkan tarikh peralihan kuasa kepada Anwar sebagaimana yang pernah dilakukannya kepada Pak Lah sebelum ini, ia langsung tidak pernah dipedulilannya.

Jika Tun Mahathir benar-benar ikhlas dan tiada โ€œamalan jari lurus, kelingking berkaitโ€ dalam hatinya, apa yang susahnya untuk beliau menetapkan tarikh berundur dan menyerahkan jawatan kepada Anwar?

Bukankah ini satu-satunya cara ke arah kestabilan PH?

Sudah dua kali dapat jadi Perdana Menteri, usia sudah 94 dan kesihatan serta tenaga pun tidak sekuat mana yang tinggal, apa lagi yang mahu dikejarnya dalam dunia yang bila-bila masa boleh ditinggalkannya ini?

Lebih-lebih lagi sekarang ini, satu demi satu percubaannya untuk melemahkan Anwar dan memecah-belahkan PKR, semuanya nampak seperti tidak berjaya.

Azmin yang diperalatkan dan mahu ditonjolkannya sebagai penggantinya, sebaliknya kini berdepan pula dengan isu video seks sejenis yang dipercayai ramai beliaulah pelakunya.

Walaupun Tun Mahathir masih cuba melindungi Azmin, tindakan ini hanya menambahkan hodoh wajahnya di mata umum. Beliau seolah-olah menanggung biawak hidup saja layaknya.

Azmin dalam hal ini bukan saja makin tersudut dan terhakis sokongannya, tetapi Anwar di waktu yang sama tambah mengukuh dan mantap kedudukannya dalam PKR.

Dengan sokongan 198 daripada 222 Ketua Cabang PKR yang menyokongnya serta mahu beliau dijadikan Perdana Menteri sebagaimana yang telah dijanjikan, Tun Mahathir sebenarnya tidak banyak pilihan lagi di tangannya.

Beliau menang atas nama PH dan bertanding pun menggunakan logo PKR, seharusnya akur sajalah dengan perjanjian dan konsensus PH berhubung peralihan kuasa kepada Anwar.

Jangan sampai dikata orang tindakannya berbaik semula dengan Anwar dan sanggup pergi ke mahkamah dahulu adalah semata-mata kerana politik dan dengan harapan dapat mengkhianati dan menghalang Presiden PKR itu sekali lagi daripada menjadi Perdana Menteri.

Semakin kukuhnya kedudukan Anwar dalam PKR, sementara konsensus PH tetap tidak berubah, manakala yang bersuara mahukannya terus berkhidmat sehingga habis penggal hanyalah pemimpin picisan, mematuhi perjanjian dan lebih baik jika disertakan tarikh peralihan, inilah sebaik-baik pilihan yang tinggal buat Tun Mahathir. (Shahbudindotcom 04/08/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 4 August 2019 — 10:46 pm

62
Leave a Reply

avatar
8 Comment authors
MAHATHIRVSANWARirkizjigitsyahAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TERPAKSA KENCING NAK LEPASKAN DIRI…… Isu Lynas – Timbalan Menteri Agama Kaki Pembohong Timbalan Menteri Agama, Fuziah Salleh telah mengatakan Kerajaan Porn Hub (PH) terpaksa memberikan kebenaran untuk Lynas terus beroperasi dan menyimpan sisa buangan nadir bumi kilang Lynas disebabkan kerajaan “terdahulu” terlalu banyak meminjam dari Jepun. Kenyataan ini disanggah oleh DS Najib Tun Razak yang mengatakan Kerajaan BN pimpinannya tidak meminjam dari Jepun. Yang meminjam Yen adalah Perdana Menteri ke-4, iaitu Tun Dr Mahathir. Perdana Menteri Ke-5 juga tidak pernah berhutang dengan Jepun. Apabila tiba Perdana Menteri ke-6 memerintah terpaksa pula langsaikan hutang-hutang tinggalan Perdana Menteri ke-4. Si Montel… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Dong Jiau Zong Musuh Identiti Negara…….. Saya tidak pernah merasa hairan jika Dong Jiau Zong dan DAP begitu bersungguh menentang cadangan untuk dimasukkan silibus khat jawi dalam sistem pendidikan. Kerana umum mengetahui, bahawasanya Dong Zong dan DAP amat memusuhi segala agenda pemerkasaan terhadap identiti sebuah negara berdaulat bernama Malaysia. Bukan ceritera baharu Dong Zong yang didokong hebat parti-parti cina seperti DAP, Gerakan dan MCA (kini) ini menentang dan bersikap prejudis terhadap identiti negara ini. Izinkan saya mengingatkan kalian tentang objektif awal penubuhan Dong Jiau Zong ini. Dong Jiau Zong ini ditubuhkan oleh generasi pertama orang Cina yang berhijrah dari Tanah… Read more »

jigit
Member
jigit

Budin….
Beracam-macam cara kau orang dah lakukan. Nampaknya Tun masih degil tak nak letakkan tarikh penyerahan kuasa. Bimbang jika ditekan nanti orang tua tu cakap…

“okey..okey…saya akan serah jawatan pada 1hb Mac 2023”

Maknanya Abam hanya sempat jadi PM dua bulan saja la. Lepas tu kena buat PRU15.

Apa kata kau orang nasihatkan Abam BUAT-BUAT GILA pula (berlakon gila). Mungkin orang akan simpati dan paksa Tun lepas jawatan untuk memulihkan Abam. Cuba ja lah…mana tau menjadi.

jigit
Member
jigit

Mulut kata Abam makin kukuh
hakikatnya taik depa dah tinggai secamca
orang gelojoh pasti akan jatuh
yang diharap sebutir berlian, yang dapat sepotong kaca

syah
Guest
syah

BUDIN…ANWAR TAK BOLEH JADI PM SAMA KES JUGA DENGAN AZMIN…VDEO SEKS ANWAR BERSEPAH DI YOUTUBE…SAMA SEPERTI AZMIN MEREKA BERDUA TAK LAYAK JADI PM….JADI CUBA PAK BUDIN ULAS SIKIT TENTANG MORAL ANWAR PULA..JANGANLA NAMPAK MENYELEBIHI SEBELAH PIHAK…BERPIJAK DI BUMI NYATA PAK BUDIN..BARU RELEVEN

irkiz
Guest
irkiz

budin bukan cerdik sangat. Budin bukan tau rakyat menyampah dengan anwar dan azmin. Orang yang buat dosa banyak tidak layak jadi pemimpin.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Bila pantun abng masuk, TN mula lah, berpeluh
Dirasa spt abg tibai belakang dgn batang buluh
Tapi dia tak daya buat apa2, sekadar mengeluh
Maklum lah, dia tu udah tua, usia mencecah 70
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

(Bunga2 tu, utk Irah jer tau..!!
Utk TN tua tu, abg nak bagi penampaq..๐Ÿ˜‚)

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
TN tua sgt dengki, hubungan cinta abg dgn Irah
Setiap kali ada post baru itu yang diulang curah
Tapi kpd Allah saja lah kita pohon dan berserah
Semoga, di hati si tua itu, hilang dengki amarah

Bila kita bercinta hati kotor TN jadi terhiris luka
Kalau dpt dilihat, mesti merah, dia punya muka
Dikarangnya fitnah supaya orang salah sangka
Konon katanya, watak Irah tu abng karang reka
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

(Bunga2 tu, abg nak kasi Irah jer tau..!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..!)

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora is a brave warrior, with energy & speed
The โ€˜pantunโ€™ from him, came in fast and rapid
Unlike damn old TN who is stubborn & stupid
He try to be a dragon, but heโ€™s just a millipede
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora in โ€˜mathsโ€™ is very intelligent, as if gifted
In poem & art, he use to be obviously talented
He had proven himself, to be, highly educated
Unlike bloody old TN whoโ€™s just a dull bastard
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Bloody TN, is as stupid & stubborn, as a donkey
He is just an old gay but tried to be rather cocky
But, meeting Kejora, he happened to be unlucky
Kejora tortured and bullied, the old sick monkey
๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
I know my dear Irah that you are now very busy
To pass & get a degree from U, is not that easy
But.. why Irah.. due to our love, some got crazy
The most obvious one is, poor TN chimpanzee
๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต๐Ÿ’๐Ÿต

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

(All the flowers are for U only, Irah..!
To TN chimp, Iโ€™m gonna give him a slap..๐Ÿ˜‚)

Anonymous
Guest
Anonymous

SETIAP POST BARU DARI BUDIN, MESTI ADA PENERANGAN.
UNTUK MAKLUMAN PEMBACA-PEMBACA YANG TAK SELALU MASUK KE SINI:

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Cikgu Kejora, seorang yg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia handle bola, silat & gimnastik
Murid2 sering gelarkan kat dia, Cikgu fantastik
Dgn Irah, student US, cinta suci di sini berputik

Irah major saikoloji โ€˜student leaderโ€™ yang cantik
Mmg le percintaan mereka itu sangat dramatik
Bila berutusan warkah mereka betul2 romantik
Bunga nan mekar, tunggu masa jer, nak dipetik
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kejora bijak berpantun, dan tinggi dgn kreativiti
Irah siswi saikoloji di US, sgt mulia budi pekerti
Kini, mereka udah jadi pasangan cinta yg sejati
Depa seia & sekata & sentiasa, saling mengerti

Ckgu Kejora & Irah bagaikan sepasang merpati
Di blog syahdu ini ler mereka udah bertaut hati
Irah kini udah thn akhir pengajian kat universiti
Rasanya thn hadapan bersatulah mereka nanti
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kejora &Irah bertemu di blog Budin nan syahdu
Percintaan dua merpati ini manisnya bak madu
Sudah hampir dua bulan cinta mereka berpadu
Irah kat US, berjauhan.. mereka saling merindu

๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Percintaan Kejora&Irah buat ramai jadi terkedu
Dengki serta cemburu pihak musuh, dpt dihidu
Si Gora, musuh lama, serupa org mabok candu
TN monyet, jadi bagai mabuk todi punya Hindu
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR ADALAH MEREKA YG TERTUTUP FIKIRAN UTK TERIMA KEBENARAN….. Lip Eng contoh โ€˜otak sampahโ€™ DAP…… OLEH ATHIRAH HUDA ZALHE DAP PATUT TINGGALKAN PH JIKA MASIH TAK HORMAT DASAR KERAJAAN:….. BANGIโ€“ DAP dicabar untuk menghalau keluar Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) sebagai komponen Pakatan Harapan (PH), jika benar-benar tidak bersetuju dengan rancangan pelaksanaan tulisan jawi dan seni khat dalam subjek Bahasa Melayu Tahun 4 di sekolah vernakular. Bahkan, parti tamak haloba itu juga disaran untuk keluar daripada PH secara sukarela jika masih โ€˜berdegilโ€™ untuk menghormati keputusan kerajaan, terutama Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad. Demikian tegas Amir Ikatan Muslimin Malaysia (Isma),… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Irah.. abg ini, masih lagi di sek, kat tempat kerja
Tadi tu abg masuk kelas ngajar dua period saja
Lps tu, ada le 2-3 org dtg tanya soalan kat meja
Skrg ada ‘free’, abng msg lah, kat Irah ku manja
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Dekat ‘trial’ SPM ni abg mmg betul rasa tension
Nak finish sylabus F5 at the same time revision
Form5 rushing final topic Probablty Distribution
Form4 tgh ajar, Arithmetic & Geom Progression
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini betul. Amat betul –

Rakyat meluat kenyataan berulang isu tempoh jawatan PM

Kenyataan berulang kali berkaitan isu tempoh jawatan perdana menteri hanya akan membuatkan rakyat berasa ‘meluat’, demikian kata Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail.

Beliau berkata, fokus sekarang sepatutnya bertumpu kepada usaha kerajaan dalam menunaikan kewajipan dan berikan ruang secukupnya bagi kerajaan menjalankan kerja-kerja untuk rakyat.

“Beri ruang kepada kerajaan dan perdana menteri, sesuai dengan mandat dan sokongan majoriti kepada PH untuk selesaikan tugas sebagai kerajaan, kerja kita sangat banyak,” katanya kepada pemberita.

Ini pendapat yang bertanggung jawab dari SUA PKR itu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kesian Ku Li, takda sapa pedulikan dia, terpaksa cari isu, hentam “barua dalam Umno”, kesian Umno –

Ku Li gesa singkirkan ‘barua’ dalam Umno

Umno dinasihatkan agar mengambil tindakan tegas dengan menyingkirkan pemimpin yang disifatkan menjadi duri dalam daging dalam parti itu.

Tengku Razaleigh menggesa tindakan disiplin diambil terhadap pemimpin dan ahli parti yang dilihat tidak lagi sehaluan dengan parti.

“Orang yang tak boleh berkhidmat kepada parti pencenkan dia. Kita tak mahu ada duri dalam daging, barua dalam parti kita. Apatah lagi PAS sekarang bersama dengan kita.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tengku Razaleigh tidak menyebutkan pemimpin atau ahli Umno yang dimaksudkannya.

Hadir sama Presiden Umno merangkap Ketua Umno Bahagian, Ahmad Zahid Hamidi.

Tengku Razaleigh turut menasihati ahli dan pemimpin Umno supaya tidak menjadi tali barut kepada musuh.

“Oleh itu saya suka menasihati jangan jadi tali barut orang lain. Jangan jadi terlampau bodoh (sehingga) biar orang peralat kita.

Ooooooo, ada tali barut dalam Umno, eh?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH HANYA NAMPAK DUIT….TAK HIRAU NYAWA RAKYAT…… PH, stop endorsing wrongdoings, suspend Lynasโ€™s licence immediately!โ€ โ€“ Media Statement by Wong Tack, MP for Bentong on 4th August 2019. Lynasโ€™s toxic radioactive wastes is piling up on our soil day by day. As of May 18, 2019, there are 580,362 metric compared to 451,564 metric tonnes as announced by the Ministry of Energy, Science, Technology, Environment and Climate Change on Dec 4, 2018. It is confirmed that Lynas will renege on itโ€™s own legally binding commitment to ship their waste out of Malaysia. And yet the cabinet has decided, beyond all… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kopipes di balas kopipes –

Nazri kritik pelantikan Najib sebagai Pengerusi Lembaga Penasihat BN

Bekas setiausaha agung Barisan Nasional, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz mengkritik pelantikan bekas presiden Umno, Najib Razak sebagai pengerusi lembaga penasihat gabungan itu.

Menyifatkan langkah itu sebagai regresif, Nazri meragui Najib, yang kembali popular dengan fenomena โ€˜bosskuโ€™, boleh menasihati BN.

Berita penuh https://malaysiadateline.com/nazri-kritik-pelantikan-najib-sebagai-pengerusi-lembaga-penasihat-bn/

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Hadi kritik pemimpin PAS ‘tak reti politik’, asyik serang Umno – MSN.com
https://www.msn.com/en-my/news/…kritik…pas…/ar-BBLLV7t

Aug 11, 2018 – MARANG, 11 Ogos โ€” Datuk Seri Abdul Hadi Awang menegur pemimpin PAS yang masih menyerang Umno seperti dahulu walau parti itu sudah tewas

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LAIN KALI JANGAN UNDI KAFIR MUNAFIK….MENYESAL DUNIA AKHIRAT….. Dua Ciri Munafik Timbalan Menteri Agama Porn Hub (PH)…… Permit ooerasi Lynas telah dilanjutkan untuk 6 bulan. “Safe Malaysia Stop Lynas” sudah jadi “Safe Malaysia Safe Lynas”. Munafik pertama, Fuziah Salleh patut malu dengan diri sendiri. Wakil Rakyat PH memang berkulit tebal seperti dhab. Tak tahu malu. Kalau rakyat nak lihat wajah pengkhianat pada bangsa, tontonlah video di atas. Bila sudah kenyang dengan jawatan Timbalan Menteri, beliau diam seribu bahasa. Yang haram menjadi halal. Yang bahaya menjadi suci bersih. Inilah primadona Melayu di kalangan ahli politik wanita yang melakonkan watak air mata.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nazri juga tidak yakin Najib boleh membaik pulih prestasi Umno.

โ€œBN kalah bawah siapa? Apa jenis nasihat yang dia boleh sumbangkan kepada kita?โ€ katanya kepada pemberita di Parlimen seperti dipetik FMT hari ini.

Sementara itu, Nazri berkata pelantikan Najib ini kemungkinan untuk memprovokasi Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pak Lobai Hadi kata โ€œTerdapat kalangan penceramah PAS duduk hentam Umno… Umno sudah kalah teruk, dia ingat Umno jadi kerajaan lagi.

โ€œIni tidak, masih ceramah macam dulu juga, [mereka] ini tak faham dan tak reti [pandai] politik,โ€ katanya seperti dilapor semalam.

Hadi berkata PAS mesti bertindak berdasarkan fiqah muwazanah iaitu memilih yang lebih baik demi mempertahankan politik umat Islam.

Lantak lah, Pak Lobai … ikut depa suka lah

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU BIARKAN KAFIR HARBI BERMAHARAJA LELA……. Kaduk naik junjung ,cacing naik ke mata, inilah yg telah DAP lakukan di Dun Selangor….. Cacing naik ke mata. Sejarah baru tercatat di DUN Selangor baru baru ini ,manisfistasi dari Malaysia baru acuan PH. Speaker memendekkan tempoh masa perbahasan tanpa berbincang dengan kerajaan negeri dengan alasan tersirat untuk menghalang Exco Agama Islam iaitu Dato Menteri Besar sendiri membentangkan satu rang undang undang (pindaan)kemasukan agama Islam. Usul pindaan ini adalah untuk mengemaskini proses pemelukan seseorang ke agama islam, maksudnya ia hanya melibatkan individu beragama Islam sahaja . Tindakan speaker dari DAP menghalang MB membawa… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini juga Pakcik Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Nama MAHATHIRVSANWAR ini dah lama dikhaskannya untuk mengkopipes.

Hanya tajuk komen dia itu yang ori, lain semua nya kopipes.

Menuduh secara liar “MUNAFIK MELAYU BIARKAN KAFIR HARBI BERMAHARAJA LELAโ€ฆ” tapi melindung Munafik Melayu yang terbesar dalam sejarah – NAJIB AL JIBO MENCURI WANG RAKYAT RM2.6 BILIUN.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kritik Presiden PAS –
https://www.mstar.com.my/lokal/semasa/2015/…/mat-sabu-nafi-kriti…

Jun 3, 2015 – “Kita hilang kerajaan di Terengganu 1962..beberapa wakil rakyat lompat daripada PAS. Nak ambil balik kita usaha dari tahun 1964, 1969, …

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sebagai suatu public service, tiap pos baru mesti ada penerangan ini –

Pakcik Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan dan memantun mantat, tak ikut tajuk post.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin yang pro-PH ini.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bantai. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sudah tua, umur 70an tahun, dah lama pencen, ahli Umno berpuluh tahun, Najib dah lama menjadi hero nya, berpuluh tahun menjilat Najib dengan gigih dan khusuk.

Begitu โ€œfixationโ€ nya dengan Najib sehingga bila Najib lingkup, sekarang dibicarakan di mahkamah, dijangka otw to prison, dia jatuh gila โ€“ sakit otak ADHD.

Maka komen2 Pakcik ini tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa โ€œKelingโ€, agama Hindu dll, anarkis, gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper โ€“ pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Lihat

https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized โ€“ contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly; Or excessively fidgets, or talks.

Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENCIPTA WATAK MUNIRAH, MENCIPTA โ€œWARKAHโ€2 DARI NYA. MENGGILA BAYANG NYA, MEMANTUN MANTAT, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI, MENGKOPIPES KOMEN2 LAMA DIA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker uncle tua umur 70..???
Jgn lupa ubat lak..k,uncle…!!!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu uncle TN monyet tua sudah begitu tua hingga tak boleh membezakan komen perserta2 disini dari gaya bahasa, isi kandungan. dll.

Tambah pulak kamu sudah di lamun penyakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD, penerangan sudah di beri.

Lantak lah, bahagia lah kamu,uncle, tapi awas, nanti kamu kena heret ke Hospital Bahagia kalau tunjuk tabiat gila depan khalayak ramai.

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak uncle…

HA HA HA
HO HO HO
HII HII HII

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

SEBAGAI SUATU PUBLIC SERVICE, TIAP POS BARU MESTI ADA PENERANGAN INI:-

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan betul dgn TN monyet tua kepala botak
Dulu kecil, dia ditinggal, kambing punya teratak
Tak ada bantal tilam, hanya diletak, dalm kotak
Dek kebuluran, taik kambing si ifrit ni melantak

Pembaca muak komen sana-sini si tua ni letak
Benda basi yg sama, hari2, kera ini ulang cetak
Asyiik terloncat jer, sana sini, serupa dgn katak
Kalu terkantoi, & tersepit, dia mula main gertak

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila Irah cintai Kejora hatinya jadi sgt tersentak
Hasad dengki, memenuhi hati nya punya petak
Rasa cemburu, buat dia jadi gila, memberontak
Dia fitnah kata Kejora yg reka Irah punya watak

Lihat pantun Kejora, dirasa, spt kepala dihentak
Leher nya pula, dirasakan spt Kejora libas tetak
Komen2 si tua tu, jadi spt org gila punya rentak
Cara berhujah jelas dia ni seorang pesakit otak

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bila masuk ajer sini nampaklah pantun2 kartun
Penuh dengan computer symbols atau icon
Itu lah kerja Pak Tua Geng Najib yang umur 70an
Menggila bayangkan watak Irah dia punya ciptaan

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu uncle TN monyet tua sudah begitu tua hingga tak boleh membezakan komen perserta2 disini dari gaya bahasa, isi kandungan. dll.

Tambah pulak kamu sudah di lamun penyakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD, penerangan sudah di beri.

Lantak lah, bahagia lah kamu,uncle, tapi awas, nanti kamu kena heret ke Hospital Bahagia kalau tunjuk tabiat gila depan khalayak ramai.

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak uncleโ€ฆ

HA HA HA
HO HO HO
HII HII HII

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

MAKLUMAN TAMBAHAN UTK PEMBACA2 YG TAK SELALU MASUK KE SINI:-

TN monyet tua, cai tali barut, DAPigs kafir harbi
Dah tua ganyut, kepala botak mcm buah kelubi
Masih tak malu udah kena lenyek jadi tapai ubi
Mmg kulit muka bapok ni, tebal mcm kulit babi
๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Heran betul dgn si TN monyet tua bodoh bebal
Masih juah lagi, aku dah lenyek dia jadi sambal
Dia ini dgn malu kantoi, mmg jadi mangli kebal
Muka dia pula, lebih dari kulit babi, punya tebal
๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท๐Ÿท

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Rasa abg, kat tmpt Irah tu.. lagi 3 jam nak senja
Saja le abg msg, sbb teringat, kat Irah ku manja
Semoga Irah, sejahtera & ttp bersemangat waja
Ok lah Irah.. abg dok bersiap ni mau pergi kerja
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Malu lah nak citer..mlm tadi, abg ada bermimpi
Tersenyum sendiri, masa singgah di kedai kopi
Warkah2 dari Irah tu, abg simpan, kemas & rapi
Abg buka & tatapinya, jikalau abng dilanda sepi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Abg baru balik.. ada tazkirah sikit kat surau tadi
Teringat pulak, kat si dara yg tinggi pekerti budi
Semoga, si dara tu sukses dgn dia punya study
Budi baik si dara tu, di hati, ttp kekal bersemadi
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Irah.. sini 5:30 am, azan subuh blm kedengaran
Pasti Irah, kat US sana, sdg sibuk dgn pelajaran
Abg ni saja ler, sekadar mengutus perkhabaran
Menunggu subuh abg baca ayat2 suci al-Quran
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya nampak, pandangan Budin kali ini, bernas
Dia mintak TDM ikut perjanjian PH punya lunas
Perlu redakan kemelut dlm PH yg makin panas
Lagi pulak Jemin dgn jantan kat ranjang ganas

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Woi babi-babi, anjing pemburu serta berukera dari PH laknatullah sekalian,

1. Bila nak tutup kilang Lynas yg bahaya tu? Kenapa betina sial tu sambung lg permit operasi Lynas?

2. Kes rasuah pembelian kapal selam Scorpene bila nak siasat? Diam je bapak monyet tu bila dah dpt jd menteri.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nazri berkata surat pelantikan Najib sebagai Penasihat BN ditandatangani oleh Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi, Setiausaha Agung BN, Tengku Adnan Tengku Mansor dan Najib.

โ€œMereka semua sedang didakwa di mahkamah,โ€ katanya.

Semalam, majlis dewan tertinggi BN sebulat suara melantik Najib sebagai pengerusi penasihatnya, dengan tugas untuk membantu BN mendapatkan kembali sokongan rakyat.

Lepas lingkup di Pru14, boleh dapat rakyat sokong lagi? Naaaah ……..

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Irah..dulu abng putus cinta, rasa hidup ini ngeri
Jiwa abg lemah dan tiada keyakinan dalam diri
Dgn tak disangka..tetiba, Irah hadir jadi penyeri
Terima kasih, abg ucap pada mu, Irah ku puteri
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

anonymous
Guest
anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน
KAU YANG TINGGAL KAN BAPOK MEKCY GOLOK
CINTA SEJENIS SEMBURIT!
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Yer ker uncle TN umur 70 th..???
Jgn lupa ubat lak..k, uncle..!!!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Irah.. sian kan, TN tua tu, kat atas terkinja-kinja!
Agaknya monyet tua tu tergaru, air liur berlenja
Cemburu giler dia bila abg dpt Irah yang manja
Sbb itu, dia lalok sakan, mcm org mabok ganja
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

(Bunga2 tu, abg nak kasi Irah jer tau..!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..!)

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet 11:53 pm,

Tak usah ko nyamar le TN monyet seribu nama
Aku sudah masak, dgn kau punya rentak irama
Ngko tu aku kenali bukan hari ni jer, udah lama
Heran, naper aku & Irah cinta, ko tak dpt terima
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

Naper, TN monyet tua, ko masih tak tentu arah?
Cemburu sangat ngko ni, aku bercinta dgn Irah
Sebenarnya nak layan ko ni, aku tak ler ghairah
Tapi aku layan sbb seronok ko meroyan marah
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhh kaaaaahhhhhhh
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Sian TN tua, kita bercinta, jiwa dia jadi haru biru
Asal je abg pantun kat Irah dia akan dtg meluru
Dia dah parah betul si tua ni dek sakit cemburu
Tak padan umur 70, kerepot, serupa katak puru
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
TN tua ini gagak, cuba nak berlagak jadi camar
Malu nak guna nama TN, sbg anon dia nyamar
Blm serik lagi, abg dah tampar muka berdamar
Nampak nya, Irah, kenalah segera abg gi lamar
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah jer tau..!
Utk TN monyet tu, abg nak bagi penampaq..๐Ÿ˜‚)

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Pakcik Geng Najib sudah begitu tua hingga tak boleh membezakan komen perserta2 disini dari gaya bahasa, isi kandungan. dll.

Tambah pulak kamu sudah di lamun penyakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD, penerangan sudah di beri.

Lantak lah, bahagia lah kamu, Pakcik, tapi awas, nanti kamu kena heret ke Hospital Bahagia kalau tunjuk tabiat gila depan khalayak ramai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak payah ko nak nafi ler, TN monyet tua sialan
Bukan sehari jer aku kenal kau punya kebatilan
Kalu pasal Irah, mmg ko, yg asyik buat pukulan
Siapa lah nak ngaku, kalau dah berak tgh jalan!
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak perlu ko berlakon ler, TN monyet kera duku
Dulu..ko geng Wak Suman, aku ini korang paku
Kini, ko sorang jer, yng dengki cemburu kat aku
Org yg berak tgh jalan, mmg ler tak akan ngaku
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•