MASUK BERSATU PILIHAN TERBAIK UNTUK AZMIN?

Dalam kemelut yang melanda hubungan Azmin Ali dengan Anwar Ibrahim sekarang dan meskipun kedua-duanya ada mengeluarkan kenyataan saling sedia bekerjasama, persoalan yang tidak kurang ditanyakan ialah ke mana hala tuju Timbalan Presiden PKR itu selepas ini?

Bolehkah Azmin terus kekal bertahan bersama PKR?

Menyertai parti lain?

Atau menubuhkan sebuah parti baru?

Dengan lagak dan gaya yang ditunjukkan Azmin dalam PKR sekarang, laluan masa depannya terlihat tidak lagi selesa bersama parti itu.

Beliau ternampak semakin mahu menunjukkan kekuatannya, tetapi

makin hari yang lebih tertonjol ialah kekuatan Anwar, bukan dirinya.

Anwar jelas semakin disokong dan diberi kepercayaan untuk menerajui PKR dan negara, manakala Azmin kian tersudut ke tepi.

Sokongan yang diterima Anwar daripada pemimpin yang hadir dalam pemukiman di Port Dickson dan pimpinan negeri-negeri adalah gambaran yang nyata tentang kekuatannya.

Lama kelamaan, keadaan ini tidak memberi kelebihan kepada Azmin. Lebih-lebih lagi dengan Anwar menjadi Perdana Menteri seperti yang dijadualkan selepas ini, masa depan Azmin akan bertambah gelap dibuatnya.

Azmin tentu sedar keadaan itu, maka terus berada dalam PKR adalah pilihan terburuk buat masa depannya.

Azmin juga dilihat sudah lama seolah-olah tawar hati terhadap parti kerana sejak beberapa bulan lalu tidak pernah hadir mesyuarat MPP dan Biro Politik PKR.

Oleh itu, ketidakhadirannya dalam pemukiman di Port Dickson, biar pun ketika Tun Mahathir Mohamad menyampaikan ucapan pembukaan, ia bukanlah sesuatu yang memeranjatkan.

Jika pun tidak diapa-apakan dalam waktu terdekat ini, dalam pemilihan PKR yang seterusnya, laluan Azmin untuk mempertahankan jawatannya tentu merupakan detik yang tidak selamat baginya.

Oleh kerana ia adalah pemilihan PKR, Tun Mahathir, jika masih panjang usia ketika itu, tidak mungkin dapat berbuat apa-apa untuk membantu Azmin.

Detik terbaik untuk Azmin berbuat sesuatu menyelamatkan masa depannya ialah ketika Tun Mahathir masih memegang jawatan Perdana Menteri dan memiliki kesihatan yang masih baik seperti sekarang.

Untuk itu, pilihan terbuka luas baginya ialah cepat-cepat meninggalkan PKR dan menyertai Bersatu.

Hanya Bersatu wadah yang ada jaminan masa depan untuk Azmin, lebih-lebih lagi jika setelah Anwar menjadi Perdana Menteri, Tun Mahathir masih lagi panjang usianya.

Tun Mahathir boleh saja meminta Anwar agar terus mengekalkan Azmin dalam kabinet ketika itu. Tetapi jika Azmin masih bersama PKR dan Anwar menjadi Perdana Menteri, kuasa memilih anggota kabinet daripada PKR adalah menjadi hak Anwar memutuskannya.

Bagaimana dengan menubuhkan parti baru?

Menubuhkan sebuah parti baru barangkali bukan kemampuan Azmin untuk melakukannya, bahkan jika itu pilihannya, penyokongnya sekarang pun tidak akan mengikut jejak langkahnya.

Hanya menyertai Bersatu membolehkan Azmin ada masa depan dalam politik PH selepas ini di mana Anwar semakin sukar dinafikan akan menjadi Perdana Menteri yang seterusnya.

Cerahnya masa depan Azmin akan bertambah lagi jika beliau dapat membawa tujuh atau lapan pemimpin PKR sama-sama menyertainya melompat ke dalam Bersatu. (Shahbudindotcom 22/07/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 22 July 2019 — 11:10 am

147
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
MAHATHIRVSANWARAnonymousAnomanonymousОдин России! Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH BANGSATKAN MALAYSIA….. Nak baiki sekolah daif di Sarawak pun Lim Guan Eng suruh kerajaan negeri bayar hutang dahulu……. Baik pulih sekolah daif Sarawak selepas kerajaan negeri bayar hutang Proses perolehan dan perbelanjaan fasa pertama projek membaik pulih sekolah daif di Sarawak sebanyak RM350 juta akan disegerakan sebaik sahaja kerajaan negeri membayar hutang mereka. Menurut Menteri Kewangan, Lim Guan Eng, Ketua Menteri Sarawak telah menyatakan kesediaan untuk menyalurkan bayaran balik pinjaman fasa pertama sebanyak RM350 juta dalam tempoh terdekat. Selepas itu, beberapa perkara harus dimuktamadkan, di antaranya jadual pelaksanaan, senarai sekolah dan proses tender bagi projek tersebut, jelasnya. “Dengan semangat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GOLONGAN YG MEMPOLITIK DAN MEMPERALATKAN AGAMA…..BILA TERDESAK MULA BERLINDUNG DI BELAKANG AGAMA…… MB Selangor bagi bayangan siapa dalang video seks….. AMIRUDIN Shari berucap sempena majlis doa selamat dan kesyukuran di kediaman rasminya di sini malam tadi. UTUSAN ONLINE SHAH ALAM 22 Julai – Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari memberi bayangan seolah-olah beliau tahu siapa dalang kepada penyebaran video seks sejenis yang dikaitkan dengan Datuk Seri Mohamed Azmin Ali . Dalam ucapannya pada majlis doa selamat dan kesyukuran terhadap Mohamed Azmin di kediaman rasminya di sini malam tadi, Amirudin memberi bayangan bahawa dalang tersebut adalah mereka yang pernah melalui zaman pahit… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

THEIF CRIES THIEF…… Source: Anwar, Rafizi are likely suspects in sex scandal…….. Speaking to a press conference, Anwar’s response to a question by a reporter was just as baffling as Hamid Bador’s take was on the identities of individuals involved in some viral sex clips. One minute, he said he was glad Azmin was not involved. The next minute, he told reporters that his deputy was not out of the woods yet. A well-placed source told TTF that the “political leader” who is among suspects in the ongoing investigations related to the distribution of sex clips is none other than… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Tanpa Nama Koling Mabok Todi

Berita terkini ini akan di ulang periodically. Tak akan lapuk dek masa, tak luput dek kurang otak TANPA NAMA–

TANPA NAMA ia lah OKU – Otak Kurang Upaya. Otak nya kurang.

Otak Tanpa Nama Koling mabuk todi dah sakit kerana togok berbotol Todi….koling ni tak mampu berfikir dgn waras lagi..
Merapuu meroyan 24 jam..
Koling mabok todi….

Koling ni keturunan semburit…TN koling mabok todi semburit tak kira tempat…

Kadang2 dia sondol mcm babi sesat…..

Kikikikikiok..

Один России!
Guest
Один России!

A DAY after Shahbudin Husin launched his book, Anwar PM Ke-8: Janji Serah Kuasa Yang Mesti Ditepati (Anwar The Eighth PM: A Promise To Transfer Power Which Must Be Fulfilled), I met the author to get some insight on this hot topic. When we met in a cafe in Subang Jaya, Selangor, on Thursday, I jokingly asked him, “Is your book nonfiction or fiction?” to check if he really believed Datuk Seri Anwar Ibrahim would be Prime Minister. “It is nonfiction,” was the firm reply from the former journalist who has written seven books in Bahasa Malaysia on Malaysian politics.… Read more »

Один России!
Guest
Один России!

Azmin Ali dipulaukan oleh peneroka FELDA Palong 7 & 8 sewaktu perasmian Rumah Generasi Ke-2 FELDA, cetusan idea dan pembinaan oleh kerajaan Barisan Nasional.

Sekarang beliau cuba nk ambil kredit maka rakyat FELDA sepakat memulaukan majlis perasmian tersebut.

Yang hadir hanyalah wartawan, polis pengiring serta beberapa orang urusetia yg mengikuti rombongan tak diundang itu..

Masih tak muasabah diri, bila rakyat dah mula menyampah..‼️

SICARIO NARCOS
Guest
SICARIO NARCOS

Antara mufti yang pernah berkrisis dengan kerajaan pimpinan Perdana Menteri ke 4 dahulu adalah Almarhum Tuan Guru Dato Ishak Baharom, Mufti Selangor antara tahun 1985 hingga 1997. Salah satu punca beliau menjadi mufti yang sangat tegas dalam hal ehwal Islam adalah kerana pesanan Almarhum Sultan Selangor sendiri. Ketika menyerahkan watikah sebagai mufti kepada beliau, Sultan bertitah “Saya serahkan urusan agama ini kepada Dato. Jika Allah bertanya kepada saya tentang urusan agama-Nya di akhirat kelak, maka saya akan tunjuk ke arah Dato”. Pesanan yang menggetarkan hati ini akhirnya menjadi punca beliau sangat konsisten dalam mendaulatkan Islam ditengah rencah kemodenan negeri ketika… Read more »

SICARIO NARCOS
Guest
SICARIO NARCOS

PAKATAN Harapan federal government must act fast to resolve the rape allegation implicating DAP assemblyman Paul Yong Choo Kiong to avoid a diplomatic row with Indonesia. A former diplomat said Jakarta had already raised its concern to Putrajaya over the perceived delay by the relevant authorities to complete their probe on the rape allegation. It’s learnt that Indonesia government representatives had met up officials at Malaysian embassy in Jakarta to express the Indonesian strong stand on the issue. Indonesian government seems to be a bit upset that the investigation was not carried out according to the rule of law so… Read more »

SICARIO NARCOS
Guest
SICARIO NARCOS

MB Johor Dr Shaharudin Jamal dari parti cap munge tu naik angin semasa perjumpaan dengan semua ketua ketua Kampung di dalam negeri Johor tempoh hari. Dia ditegur kerana datang lewat 1 jam, naik angin dan berucap secara emosi. Dia juga mengatakan bahawa dia bukan hendak sangat jadi MB malah lebih selesa jaga 3 Klinik di Pagoh. Woi, kau sebagai MB, tak payah lah nak beremosi sangat dan mengatakan seolah olah terpaksa jadi Menteri Besar! Oooh… sebab itu lah kau membisu ya? kita pun jarang nak dengar suara dia, memberi komen ataupun ulasan walaupun penting untuk negeri. Sebenarnya dia ni memang… Read more »

Prince of Darkness
Guest
Prince of Darkness

Saturday night’s posting claiming Dato Seri Anwar Ibrahim got the numbers and could request an audience with the Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong caught the attention of social media and blogosphere for a usually quiet weekend. It had Malaysia Today, Third Force, Malaysia Chronicle and PH blogs reposted the article. The hits was in the 5 figures. In times blogs are not attracting as much readers as FB or other social media platforms, so the claim, it is not bad. It certainly gave Anwar supporters a hard-on. That should worry both females and males. However, the bigger worry was… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mt Jemin hanya tikus, tapi nak lagak jadi Singa
Kini baru dia tahu, geng Nuar dah pulas telinga
Duduk dlm PKR pun, Jemin akan terus nganga
Elok sgt lah kalau si Jemin lari join Cap Munga
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Prince of Darkness
Guest
Prince of Darkness

Quite sure, the public must be puzzled with the move by Tun Dr Mahathir to call for Malay unity and called upon all Malay parties to join PPBM. Many Malays including among the intelligentsia Melayu failed to realise that Malay unity is a myth that is not achievable. It is political cliche seldom used by Mahathir to draw support. In the practical sense, majority of Malay is united under UMNO-PAS cooperation. Mahathir is just drawing on straws in desperation. Yesterday after the PH Presidential Council meeting, Mahathir said not to form new Malay parties but join existing ones. Why is… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Tak ada pakar di malaysia boleh kenal objek dalam vedeo HD…yg ada pakar siasat tok dalang…
Kalo anwar tok dalang tahniah anwar…anda berjaya pintas tok dalang yg gunakan Jemin sebagai balaci nak jatuhkan anda…tok dalang madey tentu tak sangka anda bijak cantas balaci madey.8

Prince of Darkness
Guest
Prince of Darkness

Dato Seri Anwar Ibrahim has a bad habit of being over confident. He is a goal poacher like the legendary Gerd Nuller, Eric Van Nistelroy and many others. And, no Mark Hughes or Brian Robson or other scoring midfielder who could carry the ball for the last 10 yards to score. This blog did wrote he was ready to bring his more than 112 signed SDs of support and doubt Tun Dr Mahathir has 126 SDs. However, it is not expected of him to lose the ball in the last 10 yards or wrongly counted 50 fake SDs on the… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku peduli apa, kalau Haziq, polis sudah cekup
Lantak mampuih pi lah kalau PH akan lungkup
Kerna bagi ku, memiliki Irah dah lbh dari cukup
Hadirnya Irah, luka lama aku habis bertangkup
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Perdana Menteri hari ini merasmikan logo rasmi Tahun Melawat Malaysia 2020. Rakyat akui logo berkenaan lebih cantik daripada apa yang dilakukan oleh Menteri Pelancongan sebelum ini, DS Nazri Aziz. Namun, logo yang begitu cantik dicemari dengan cogan kata Bahasa Inggeris yang ke laut. Apa maksud “Visit Truly Asia Malaysia”? Bukankah sepatutnya ianya berbunyi, “Visit Malaysia, Truly Asia”? Kedua, kenapa hanya ada dua simbol parti di sini? DAP dan Bersatu? Semua tahu Bersatu menggunakan bunga raya sebagai lambang parti manakala DAP pula menggunakan gambar burung enggang dalam kempen Ubah dalam Pilihan Raya Negeri Sarawak. Sayang mata dajal PKR tidak mendapat tempat… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

“Azmin, tak usah main wayang kulit lagi. Wayang korang kat PKR ni tak habis-habis, sebab tu lah PKR hancur berkecai.

“Katakan sahaja dalang penyebaran video seks adalah Anwar Ibrahim bersama-sama kuncu-kuncu beliau dari dalam dan luar parti.

“Kalau tak berani nak dedah, duduk diam-diam. Rakyat bukannya bodoh…
“We know you’re trying to see which side of the isle is greener”

and of course lah pungkoq TN ni lebih pejal dari pungkoq Haziq..kalau tak caya..tanya lah kat WAK sUMAN TU….konpom lah dia boleh mengesahkannya beb!!!!

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Ooooopsss..terlupa lak..

kikiokikihkikihkoiokikihkikiki…hark..tuiii!!!!

❤....
Guest
❤....

NGAPA LA BENDA TU LAMBAT SAMPAI WEH

MADE IN USA

SUSAH NAK KOYAK

SELAMAT LA DARI JANGKITAN AIDS

BOLEH SODOK SAMPAI HUJUNG PEROT!!!!!

APA BENDA TU WEE

HANYA CAGURA DAPAT JAWAB!

KAH ! !!! KAH! !!! KAH! !!! KAH! !!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktun 9:31 pm,

Tak usah buat begini Fucktun, aku tidak gemar
Kalah berpantun, ngko nak main pulak nyamar
Tak malu ke, nama ko dah jadi buruk tercemar
Kalau begini, Irah tu mesti lah segera ku lamar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Agaknya, ke kampus, kini Irah dah pun kembali
Mesti banyak benda kat kota LA tu, yg Irah beli
Abg percaya yg Irah cermat, bukannya kaki joli
Utk abg ni, ada tak, apa2 yg Irah belikan sekali?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😋
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Guest
anonymous

Tak habis-habis berangan kau ni kejora
sakit kau makin terok agaknya ye?
kau reka-reka watak irah,kemudian kau cakap sorang-sorang,tak ke haru nama nyerrr tu

banyakkan berjampi,buang jin tanah dalam badan kau tu

kadang-kadang aku kesian kat kau
hidup dalam alam imaginasi tak keruan!!!!

Mas kau dah buang ke mana?
Kosian dia anak iban tu!

tok batin pangge kau balik tu

coba kau pergi jalan-jalan kat Gua Tempurong
tempat si acap yang hilang tu

manalah tahu,nanti ada jin tino yg minat
kau ikut dia

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktun10:12 pm,

Udah2 ler tu, wahai si tua pelawak badut kartun
Naper, udah malu kah nak guna nama Fucktun?
Konon kau tu otai dan sifu penulis buku pantun
Aku bercinta dgn Irah, naper ko jiwa meruntun?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Munirah Maryono

Salam Sir Abg,slmat mlm
Hrp Sr Abg.skses
thks krna igt kt irh n gv smgat,Irh vry2tq
rght btllah Irh so bsy
abg,tmrw kmi b3 nk ke LA cty,jln2,hlq2 tsion
nxt wk ke Scdry Scl fr 2 wk,kjn Psyco ank2 rmja Mt Slleh..x sbar Irah,mcm cgu plk

Abg,jpa lagi ye
slm irh dri US
DOA irh utk Msia amn dmai,irh tllu rdu

Reply

20 July 2019 11:33 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
20 Julai 2019, 11:33 pm.., tiba warkah ke-7 Irah
Tak dpt dilindungi, ada pihak jadi tak tentu arah
Fucktun tua pun turut dengki cemburu & marah
Tak apa ler Irah, dlm bercinta itu semua lumrah

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Hanya bingkisan ini, tmpt kasih, abg nak curah
Abng utuskan kerana terlalu rindukan mu, Irah
Di sudut hati ini…abg dah siapkan satu daerah
Sebutir permata utk bakal isteri abg nak serah

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

PERMATA UNTUK ISTERI – KOPRATASA
Karaoke: https://youtu.be/xpNDLHF-vyg

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri

Untuk kau penuhi
dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Chorus:

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri
Ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
Tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Guest
anonymous

jANGAN KAU ULANG COPYPASTE ENTRI IRAH TU!!!

AKU DENGKI WEIIIII

fahammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah..makin ramai udah mula cemburu dgn kita
Tapi mmg udah begitu lumrahnya dlm bercinta
Usah lah dirisau atau bimbang, dinda ku juwita
Abg ada pantun, untuk diguna, sebagai senjata
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

11:52 pm,

Warkah dari Irah itu, lebih hebat dari ilmu jampi
Ia jadi pengubat segala lara risau pilu atau sepi
Dlm sehari, berpuluh kali, ku ulang-ulang tatapi
Dan aku juga bawa ia bersama di dalam mimpi

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Berita terkini ini akan di ulang periodically. Tak akan lapuk dek masa, tak luput dek kurang otak Geng Najib –

Geng Najib ia lah OKU – Orang Kurang Upaya. Otak nya kurang.

The adult human brain weighs about 3 pounds (1,300-1,400 g).

https://www.google.com/search?q=weight+of+avergae+person%27s+brain&rlz=1C1CHBF_enMY800MY800&oq=weight+of+avergae+person%27s+brain+&aqs=chrome..69i57.23723j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Geng Najib punya otak hanya 700 g – separuh dari orang biasa.

Itu pasal dia mengarut, menuduh secara liar, tanpa bukti, fakta dan punca maklumat yang sahih, gila bayang, memantun mantat dll. Juga biadab dan kurang ajar.

Anonymous
Guest
Anonymous

Inilah kisah pemantun kedi si Fucktun bingai
Di blog KD, kemain, mcm anjing menyeringai
Mari ke sini, mcm tercekik kuih, pulut dangai
Agak nya dia dah lari terjun ke dalam sungai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktun kononnya penulis buku
Juga dalam PH diiktirafkan otai
Tapi dgn Kejora teruk dia diluku
Kejora tala tersembam di lantai

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahh kaahh kaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktun konon tersohor jauhari
Banyak buku, dia sudah karang
Kena tibai sikit je dah cabut lari
Kini sembunyi, di dalam sarang

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahh kaahh kaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Di blog KD Fucktun le jadi juara
Title otai sifu dia lah yg pegang
Mari ke blog Budin, dia spt kera
Aku taji lari tonggang langgang

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahh kaahh kaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Konon ngaku, tentera Al-Mahdi
Mau bawa bendera panji hitam
Tapi dia tu, cuma si bapok kedi
Rebah tertiarap Kejora hentam

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahh kaahh kaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktun bebal, mendabik dada
Konon berpantun, dia tu le raja
Tapi dia tewas dgn ckgu muda
Kini, dia malu, bermuram durja

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaahh kaahh kaahh

❤......
Guest
❤......

Irah sayang ku,

Irah beli tak kondom yang abang pesan tu sayang

Irah HANTAR guna pos laju ya sayangku

bukannya apa,abang dah terima mesej dari Abe Mekcy bapok Golok ni

Irah baca ya….

‘abe KORA mei la,Mek doh lamo eh tonggu,lube jubo mek pong doh raso gata-gata kemuk kemuk,me la sodok se”

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Guest
anonymous

WOITTTT KEJORA!

LU CARI PADANG LAIN MASOK BENDA-BENDA KOTOR NI BOLEH KA?

TAK HABIS-HABIS CERITA KOTOR!

AKU NAK BERDISKUSI PON RASA LEMAH KAKI TANGAN!

CISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktung 8:24 pm,

Demo tu wat lawok, kawae ni tok keghing gusi
Gapo yae demo bekenae sangak jubor Mekcy?
Jubor si Haziq, demo tok teghingin ka beraksi?
Jeming ghoyak, jubor Haziq tu bulak & beghisi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕👇
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktun 8:24/8:30 pm,

Tak usah buat begini Fucktun, aku tidak gemar
Kalah berpantun, ngko nak main pulak nyamar
Tak malu ke, nama ko dah jadi buruk tercemar
Kalau begini, Irah tu mesti lah segera ku lamar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Berita terkini –

Geng Najib ia lah OKU – Orang Kurang Upaya. Otak nya kurang.

The adult human brain weighs about 3 pounds (1,300-1,400 g).

https://www.google.com/search?q=weight+of+avergae+person%27s+brain&rlz=1C1CHBF_enMY800MY800&oq=weight+of+avergae+person%27s+brain+&aqs=chrome..69i57.23723j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Geng Najib punya otak hanya 700 g – separuh dari orang biasa.

Itu pasal dia mengarut, menuduh secara liar, tanpa bukti, fakta dan punca maklumat yang sahih. Biadab dan kurang ajar.

AKU
Guest
AKU

MENGIKUT RAMALAN AKU,ANWAR SEMAKIN JAUH DARI KERUSI PM8.ADA UNSUR-UNSUR KEKASARAN BESAR YANG DIRASAKAN MENGGURIS HATI TUN MADEY,DAN MEMUNGKINKAN BELIAU TIDAK MEMILIH ANWAR SEBAGAI PENGGANTINYA.WALAUPUN PISAUNYA TIDAK KELIHATAN DITANGAN ANWAR,TAPI CARA MEMOTONG KEK,DAPAT DIAGAKKAN,KUMPULAN MANA YANG MELAKUKANNYA. AKU SEBUT PERISTIWA-PERISTIWA TERSEBUT : 1. KELEWATAN TUN DIBERI PELUANG MENGANGKAT SUMPAH PM SETAHUN YANG LALU,SETELAH BERSATU HANYA MENANG 13 KERUSI PRU14. 2.KETIDAKPUASAN RAFIZI TENTANG PELANTIKAN MENTERI KANAN,ADALAH PENAMPILAN SIFAT KURANG AJAR DAN MENGGUGAT KREDIBILITI TUN MADEY. 3. KENYATAAN NURUL IZZAH KEPADA MEDIA SINGAPURA YANG MENCERCA TUN MADEY. 4. SUARA-SUARA KEMPEN YANG MENGAITKAN ORANG-ORANG KANAN TUN YANG DIKATAKAN CUBA MENGHALANG ANWAR DARI MENJADI PM8,SEMASA… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Economic Affairs Minister Datuk Seri Azmin Ali said today the onus was not on him to reveal the mastermind behind the circulation of the sex video which implicated him.

Yesterday, Azmin told reporters that he knows the identity of the person who is behind the circulation of the sex video.

“Since day one (when the video was distributed) I have suspected internal (party) elements,” he was reported saying.

The sex clips first emerged in May and former PKR Santubong Youth chief, Haziq Abdullah Abdul Aziz then claimed he was one of two men in them and accused Azmin of being the other.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Tahniah lah,,hari ni pelancaran tahun semburit Msia 2020 telah dilancarkan…dengar khabar TN dan Wak Suman telah diangkat sebagai ikon semburit tu…betul ke haah????

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Masalah pencemaran di Pasir Gudang masih belum diselesaikan, Menteri Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim, Yeo Bee Yin, ghairah dengan membuat kontroversi terbaru dengan membuat lantikan politik untuk jawatan Pengerusi Pihak Berkuasa Pembangunan Tenaga Lestari (SEDA). Tindakan Yeo Bee Yin untuk melantik YB Wong Kah Woh (DAP – Ipoh Timur) sebagai Pengerusi SEDA menyerlahkan lagi kerakusan DAP untuk menguasai pelbagai sektor ekonomi negara. SEDA adalah agensi yang ditubuhkan di era Kerajaan BN untuk memacu pertumbuhan dan pembangunan industri ‘Tenaga Diperbaharui’ (Renewable Energy) negara. Sejak tahun 2012 sehingga 2017, SEDA bertanggungjawab kepada pengagihan kuota penjanaan tenaga elektrik melalui Fotovolta… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Gangguan air menjadi lebih kerap selepas PRU14. Kerajaan PH sudah terdesak kerana tidak boleh salahkan BN lagi. Kini PH hanya boleh memberi alasan bahawa gangguan air ini adalah perkara biasa kerana pencemaran di Selangor adalah perkara biasa. Sehingga EXCO mengeluarkan kenyataan berbunyi, Pencemaran ini perkara biasa. Apa yang korang mahu kita buat? Jika dulu, sebelum PRU14, BN akan dituduh melakukan sabotaj hampir tiap-tiap kali berlakunya gangguan bekalan air di Lembah Klang. Tuduhan-tuduhan ini diulangkan oleh PH setiap tahun sehingga kali terakhir pada bulan Mac 2018 sebelum PRU14. Namun, tidak pernah sekalipun PH pernah mengeluarkan bukti bahawa BN telah sabotaj. Tidak… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Pulau Ketam di dalam Negeri Selangor ada sekolah rendah, ada sekolah Menengah, ada bank seperti Maybank, ada pejabat pos, ada mini market, kemudahan internet dan sebagainya. Pendek kata kemudahan di Pulau Ketam, cukup segalanya walaupun ianya bukan bandar besar. Agak pelik dengan kemudahan dan fasiliti, masih ada 48 orang penghuninya yang masih tidak mempunyai kad pengenalan. Melihat kepada gambar yang tular, nampak seperti golongan dewasa dan ada yang sudah menopaus dan ada yang sudah nak mampus. Adakah Jabatan Pendaftaran Negara begitu yakin mereka ini bukan pendatang asing dari China, Taiwan atau Hong Kong yang mahu mendapatkan kerakyatan Malaysia. Dalam dunia… Read more »

irkiz
Guest
irkiz

tepat 100 peratus betul. Saya sokong pendapat tuan. Anwar baling batu sembunyi tangan.

anonymous
Member
anonymous

Polis blm boleh buktikan anwar dalang vedeo Jemin semburit ..adun kota anggerik plak dipanggil…haxiq dan selvador masih direman…berape lama mau reman?…polis masih tercari2 bukti…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kikikikikikio Geng Najib ia lah OKU – Orang Kurang Upaya. Otak nya kurang.

The adult human brain weighs about 3 pounds (1,300-1,400 g). Geng Najib punya otak hanya 700 g – separuh dari orang biasa.

Itu pasal dia mengarut, tak faham mengapa Polis mesti cari bukti, walau lama pun.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Kalau difikir2kan secara logik akal….kenapa pulak Jemin ni nak gantung diri…dan bunuh karier politiknya dengan masuk ke dalam parti cap munge yang kini dah tinggal nyawa2 ikan, berantakan dalaman dengan perseteruan antara team Tun dengan team Din Pagoh sampai ke tahap terpaksa tunduk merayu dan mintak nyawa kepada UMNO dan PAS …lebih baik dia terus kekal dalam PKR dan dalam masa dua tahun berpeluang untuk cabar Bang Non untuk presiden parti tu…kalau tak caya betapa teruknya cap munge ni, tanya lah pada Wak Suman, penjilat tegar tolor Tun tu…pasti dia dapat memberi pencerahan yang lebih lanjut berkaitan apa yang berlaku… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Jemin duduk dlm pkr pon akan disembelih kerana dah tunjuk belangnye kpd anwar….dia lari sto tak lari fia tak selamst lagi…

Kerusi Gombak akan ditembak dgn pengesahan pakar dia semburit oleh pembangkang dlm.pru 15… Ape lagi yg Jemin boleh buat…terjun laut?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kikikikikikio Geng Najib ia ;lah OKU – Orang Kurang Upaya. Otak nya kurang.

The adult human brain weighs about 3 pounds (1,300-1,400 g). Geng Najib punya otak hanya 700 g – separuh dari orang biasa.

Itu pasal dia mengarut, menuduh secara liar, tanpa bukti, fakta dan punca maklumat yang sahih.

anonymous
Member
anonymous

Ape plak plan baru madey untuk kekalkan jawatanye setelah Jemin gagal?….madey tentu tak sangka anwar bijak pintas plannye..

anonymous
Member
anonymous

CERMIN MUKA KAU DULU, kata Jemin

AKU CERMIN MUKA TIAP2 PAGI, kata Bang Non…

AKU KENA SEMBURIT TIAP2 MALAM…SYOOK BEB , kata TN..

BOLEH AKU TUMPANG SEKAKI???? tanya Wak Suman… hindu kunyit..
TN koling mabok todi pon keturunan kunyit jugak.

kikihiokokkikihkukikkoko…harrrk..Tuiii!!!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

kikihiokokkikihkukikkoko Geng Najib Orang Kurang Upaya – OKU. Otak nya kurang.

The adult human brain weighs about 3 pounds (1,300-1,400 g). Geng Najib punya otak hanya 700 g – separuh dari orang biasa.

Itu pasal dia mengarut dan menghasut. Minum air ketum berbaldi. Tarak dedak dari Najib Al Jibo lagi.

anonymous
Member
anonymous

TN ko koling kuat minum todi dan samsu haram….kenape bangsa koling kuat minum todi dan samsu haram?…bila mabok kuat merapu meroyan tonggang langgang….

Bangsa koling terkenal suka main belakang..
TN Ko keturunan bangsa suka semburit…ko pon bila mabuk todi merapuu meroyan semburit merata2 mcm lembu..…

Ya ammaa yaa appa

Kikikikikikiok…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kikikikikikio Geng Najib Orang Kurang Upaya – OKU. Otak nya kurang.

The adult human brain weighs about 3 pounds (1,300-1,400 g). Geng Najib punya otak hanya 700 g – separuh dari orang biasa.

Itu pasal dia menghasut orang bangsa India dsb nya.

Halirafi
Guest
Halirafi

Politik boleh berubah sekelip mata. Hari ini jilat, esok ludah. Suruh tandatangan tanda sokongan bak seperti mengugut. Siapa yang berani nak terang-terangan tak mahu tandatangan? Suruh tandatangan adalah seperti perbuatan mengaku wujud pergolakan, wujud ketidaktentuan, wujud konspirasi, wujud membodek, wujud gilakan jawatan MB dll. Terdapat segolongan dalam PKR yang bimbang tidak akan dipilih berjawatan dalam kerajaan sekiranya apa yang dijanji tidak ditunai. Lalu mereka seperti ketandusan idea dengan menggunapakai cara lama untuk menjatuhkan lawan. Dahulu ahli-ahli PKR tak terima cara ini takkanlah mereka nak terima pula bila kena kat orang PKR sendiri? Cuba lihat, golongan mana yang melenting ambil tindakan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Hari ini, Irah keluar Los Angeles City, jalan-jalan
Untuk si dia, aku kirimkan doa sebagai bekalan
Tapi aku masih juga menunggu, Fucktun sialan
Otai tersohor tak mahu tunjuk kah ketrampilan?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

(Bunga2 tu, abg nak kasi kat Irah je tau..!
Kat Fucktun tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana dia bersembunyi, Fucktun bebal tua kedi
Tak keluar ku tunggu, dari semalam & pagi tadi
Kemain ngaku org panji hitam tentera AlMahdi
Padahal, dia puak penyangak, tali barut Yahudi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Sekarang Fuctun pula jadi aku punya buah hati
Harimau lapar, mmg le mangsa, sangat dinanti
Wak Suman dah undur, Fucktun jadi pengganti
Siaplah Fucktun keris, parang atau pisau belati
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

Kita lihat nanti Fucktun siapa jaguh antara kita
Tapi sbb kau otai, ada syarat, yg aku nak minta
Pantun2, buat mcm aku, panjang baris, sekata
Mesti berisikan hujah2, tak nak merapu & auta
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana dia tak muncul Fucktun bingai
Naper diam bisu sepi tidak bersuara
Agaknya, dia udah terjun dlm sungai
Kecut pelir nak berdepan dgn Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kat blog KD, kemain iblis ni kencang
Otai panji hitam, geng tentera Mahdi
Mari sini mudah saja Kejora cincang
Terus cabut lari, Fucktun bapok kedi

Blog KD itu aku dah lama tak masuk
Kemain lagi, di blog KD, aku dicucuk
Kini Fucktun kelupor, spt kena rasuk
Tidak berani mari itu tua mati pucuk

Kemain diajak aku pantun di pentas
Kerna katanya dia otai penulis buku
Tapi yng nyata, dia ayam baru netas
Rata2 benjol kat kepala, Kejora luku

Kat blog KD kemain ifrit ni menyalak
Ibarat mcm udah pecah silat kuntau
Tapi, kini..spt bapok kain kena selak
Auw auw… aper nii… tak kuaser I tau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Cgu Kejora pantun relaks & tenang
Berpantun baginya mcm bersantai
Fucktun tewas, kat darat berenang
Kejora lenyek dia jadi sambal petai

Kejora hanya lah sorang cgu biasa
Berlawan dgn Fucktun yg gah otai
Tapi, Kejora pulak, menang selesa
Fucktun tersembam Kejora bantai

Kejora sifat lembut mcm org lebai
Kalau perlu sangat baru mencarut
Fucktun perangai jahat mcm cibai
Spt Suman ler dengki busuk perut

Pantun Kejora elok lembut lembai
Lenggok bahasa & seni nya cantik
Pantun Fucktun serabut & serabai
Kalau tersilap baca bunyi camtaik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaahhh kaahh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Cikgu Kejora, bersantun dan berbudi
Tak suka nak nunjuk sifat riak & juah
Cuba dicabar, si Fucktun bapok kedi
Tapi akhir nya, si tua tu, makan kuah

Ckgu Kejora dipuji berpantun pantas
Siapa pun yg jual dijawabnya segera
Tapi, Fucktun anak ayam baru netas
Ada hati, ingin mencabar sang juara

Fucktun hanya Nisan nak lagak Audi
Tak sedar dirinya cuma kereta buruk
Kini dgn Kejora, dia spt Othman badi
Smlm dan hari ini dia dah kena teruk

Konon dia, Doe & Wak tentera Mahdi
Bakal pembawa bendera panji hitam
Kubu puak2 ini, kat blog si bapok KD
Aku punya gelak, sampai mau pitam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaahhhh kaahhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Geng Najib
Guest
Geng Najib

The comments on the pro-Pakatan Harapan blogs and news portals blame Tun Dr Mahathir Mohamad and Azmin Ali for the current political crisis in PKR, which also threatens stability in Pakatan Harapan. They are saying this crisis could have been avoided if Mahathir had confirmed the actual date he is handing power to Anwar Ibrahim. Or Azmin could openly declare he is not interested in becoming Prime Minister and will support Anwar as Mahathir’s successor. Then there will be no crisis in PKR and/or Pakatan Harapan. Sometimes these Pakatan Harapan supporters can be very dumb. Why should Azmin do that?… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kena kutuk / challenged, dia tunjuk dia berani. Tapi berani tahi kuching. Najib is otw to prison, Geng Najib is all alone, terkontang kanting, playing his own 70 year-old balls.

Akan dibalun, di tibai, dibantai berterusan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

macam2 karutan, memantun mantat di blog ini si Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama.

Komen2 tidak mengikut tajuk, tidak ada kaitan dengan isi kandungan blog pos. Aasyik mengarut, cakap pasal hal2 yang takda kaitan dengan blog pos langsung, macm orang gila.
Dia tidak hormatkan pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 sekelian.

Dia coba sabotaj blog Budin ini. Oleh itu, dia perlu di balun, di tibai, di bedal. Dengan itu kita boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

anonymous
Member
anonymous

Yaa amma ya appa…ayoyoo TN koling mabok todi kar tuuu cakap.merapuu tuu..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kikikikikikio Geng Najib ia lah OKU – Orang Kurang Upaya. Otak nya kurang.

The adult human brain weighs about 3 pounds (1,300-1,400 g). Geng Najib punya otak hanya 700 g – separuh dari orang biasa.

Itu pasal dia mengarut, menuduh secara liar, tanpa bukti, fakta dan punca maklumat yang sahih.

anonymous
Member
anonymous

Puncanye madey lantik azmin jadi balacinye jatuhkan anwar….anwar pon bijak jugak…
Madey tertonggeng kena cari plan baru..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

The spent-force UMNO kleoptocrats sure know how to play both sides. Perhaps we should say they are the same or if not better at – MAIN BELAKANG….!! Imagine of all places, that fatty Lalokman went to Indonesia when we hsve million of Indon buggers here at our very own backyard. Now they spent tens if not hundreds of thousands to dig the shit on the truth of the sex video. Where did they get the funds or sourced from BossKu? Did Anwar or PKR ask them to do so….?? Why are they even doing such dirty hunting jobs to sniff… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ini lagu gurau ada serius ada Tak mau marah tak mau hantam sama saya Saya nyanyi bikin semua jaga-jaga Salah pilih kita semua rugi juga Hari hari jeling jeling budak jambu Itu target dia punya nombor satu Depan belakang atas bawah dia sapu Itu sewel dia panggil Melayu baru Pagi petang siang malam dia merayu Pantang nampak jantan betina dia mahu Depan belakang atas bawah dia juga ada sapu Itu sewel dia panggil Melayu baru Jel dalam, dua kali dia ada Pinggang sakit dia juga ada auta Kalau injek, belakang mesti jaga2 Itu jarum takda mata dahsyat punya Kalau bongkok… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Wak otaman hindu kunyit.meroyan..hsri ni wak hindu tak masuk pintu belakang gerudi kunyit?…kikikkikkiok

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Tak sangka yeer..bongok dan bangangnya Wak Suman ni dah terserlah…kalau dilihat cyber security tak mampu untuk kenal pasti sapa pelaku dalam video tu, jadi rakyat Msia melihat takde salahnya DLA untuk proaktif membawa video tu ke Indonesia bagi mendapatkan kepakaran mereka untuk mengenal pasti sapa pelaku2 tersebut…malah kita sepatutnya berterima kasih banyak2 kepada tindakan DLA tu yang dilihat sebagai memenuhi kehendak dan hajat seluruh rakyat Msia untuk merungkaikan isu tersebut..once and for all. Yang bongoknya tak berkehabisan ialah Wak Suman ni…apa pulak dikaitkan dengan UMNO pulak…DLA bertindak sedemikian atas kapasiti peribadi, bukannnya atas nama parti keramat tu…dah tentu lah kita… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Lobakman dah tahu madey nak tutup kes balacinye semburit…kalo disahkan semburit habis lah balscinye…madey anggap orang melayu ni bodooh mcm penjilatnye seperti wak otoman hindu keturunan kunyit…akhirnye penyokongnye dlm kepimpinan pkr makin kurang malu jadi geng semburit..

anonymous
Member
anonymous

Wak otaman hindu keturunan main belakang…wak pon kaki kunyit jugak….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kikikikikikiok Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Tapi sekarang tak berani pakai nama itu.

Sebab ditibai selalu.

Juga di burit bertalu talu.

Tak henti2 dia cakap dia kena burit begitu.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Burit mak lu hijo…

Kihkioikikoikioikikikokokik…harrk tuiii…

anonymous
Member
anonymous

TN koliing mabok todi duk sondol mcm babi ni per hal?…dah mabok mula merapu…pegi main jauh2..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kikikikikikio Geng Najib ia lah OKU – Orang Kurang Upaya. Otak nya kurang.

The adult human brain weighs about 3 pounds (1,300-1,400 g). Geng Najib punya otak hanya 700 g – separuh dari orang biasa.

Itu pasal dia asyik menyodok, menyondol mcm babi hutan.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tadi, lps solat zohor abng terlena terlelap mata
Abg terbangun, bagai dikejutkan Irah ku, juwita
Adakah Irah tu, masih di tengah LA punya kota?
Sebab dua hari mahu pergi, hari tu adinda kata

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Terima kasih Irah, kerana sudi membalas cinta
Sayangnya abg pada Irah, tak tahu nak dicerita
Irah lebih besar harga, dari emas atau permata
Hanya Irah seorang jer lah, di hati ini bertakhta

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Selumbar
Guest
Selumbar

Pergolakan kepimpinan antara Anwar Ibrahim dan Azmin Ali telah berlaku sejak Anwar memberi fokus mahu menjawat jawatan menteri besar Selangor ketika Khalid Ibrahim buat hal mengkhianati parti PKR. Masih ingat lagi ketika Anwar diheret ke penjara Wan Azizah terpaksa ambil alih misi perjuangan. Siapa pengkhianat dalam parti ketika itu kalau bukan Azmin Ali yang masuk pejabat menteri besar ikut pintu belakang yang disokong oleh Hadi Terangganu….? Biarpun pakatan rakyat sudah dibubarkan…. Sebagai balasan nya Azmin Ali kekalkan semua exco PAS mewakili puak pembangkang makan gaji buta dalam kerajaan negeri Selangor. Semasa Anwar dalam penjara, Azmin memang berlagak seperti presiden parti… Read more »

anonymous
Member
anonymous

TN ko.koling kuat minum todi..kenape bangsa koling kuat minum todi?

Bangsa koling terkenal suka main belakang..
Ko keturunnn bangsa semburit…ko pon bila mabuk merapuu semburit…

Kikikikikikiok…
.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KEPALA BAPAK KAU, kata Najib.

BURIT MAK KAU, kata Mak Badak.

Punca maklumat kau ada dalam burit mak kau?

Kau Geng Najib selalu kena burit.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

CERMIN MUKA KAU DULU, kata Jemin

AKU CERMIN MUKA TIAP2 PAGI, kata Bang Non…

AKU KENA SEMBURIT TIAP2 MALAM…SYOOK BEB , kata TN..

BOLEH AKU TUMPANG SEKAKI???? tanya Wak Suman….

kikihiokokkikihkukikkoko…harrrk..Tuiii!!!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

kikihiokokkikihkukikkoko Geng Najib ia lah OKU – Orang Kurang Upaya. Otak nya kurang.

The adult human brain weighs about 3 pounds (1,300-1,400 g). Geng Najib punya otak hanya 700 g – separuh dari orang biasa.

Itu pasal dia mengarut, menuduh secara liar, tanpa bukti, fakta dan punca maklumat yang sahih.

jigit
Member
jigit

Budin suggested that Azmin either form a new party or join BERSATU. The main reason why such a proposal is made is due to the fact that AZMIN has become a real pain in the ass for PKR’s President and his team. Since Azmin is a formidable opponent to fight face to face, they must explore other ways…..getting rid of him is one of the options. When Hadi and his cohorts found out that a group of PAS leaders from the so called “professionals” became more dominant and influential, the ulamaks worked out a strategy to deprive them from holding… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sometimes they refused to learn from history. So, endless kafir mengkafir. Now in bed together again.

Sometimes they are so dumb that they do not know history. Bet you, should there be another RM90 million offered, they’ll gladly take it, then face Sarawak Report Clare Brown, have some nice holiday in London, then withdraw the suit against Clare.

And being jailed twice also is a case of refusing to learn from history made only recently. It now becomes a case frequently quoted by those not wanting Pak Sheikh becoming PM8.

Oh, what a history ..

anonymous
Member
anonymous

TN Kolig mabok todi keturunan bangsa kuat semburit…nuar difitnaj…koling mabuk todi tak tahu…kikokikiok..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KEPALA BAPAK KAU, kata Najib.

BURIT MAK KAU, kata Mak Badak.

Punca maklumat kau ada dalam burit mak kau?

Kau Geng Najib selalu kena burit.

anonymous
Member
anonymous

Jemin nak lawan tokey kerana madey..lepas pengesahan pakar Jemin semburit sokongan kpd nuarbertambah kuat….sebab tu Budin cadang Jemin cabut..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hah, apa korang penjilat Pak Sheikh nak cakap? Baca lah berita ini –

Saya tahu siapa dalang sebar video – Azmin

Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan nama individu berkenaan kerana perkara itu masih dalam siasatan pihak polis.

https://www.malaysiakini.com/news/484861

Kot ada yang gila masih mengata yang dalam video itu ia lah Azmin. Tapi penyakit gila ini bukan lah prerogative sesiapa.

Siapa pun boleh kena penyakit itu. Seperti yang telah dikenalpasti di sini ada ADHD.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Henti politikkan majlis zikir di rumah Anwar – Pembantu

“Cubaan mengaitkan penganjuran majlis zikir dan selawat di kediaman Presiden PKR .. sebagai majlis politik adalah satu tindakan tidak bertanggungjawab dan amat mengecewakan,” kata nya.

Semalam, Anwar dan timbalan presiden parti itu Azmin Ali mengadakan majlis keagamaan berasingan pada hari yang sama.

Azmin mengadakan majlis kesyukuran di kediaman rasmi menteri besar Selangor, Anwar pula adakan majlis pelancaran zikir dan selawat di rumah nya.

anonymous
Member
anonymous

Zikir dan selawat diadakan tiap minggu di rumah anwar sejak beberapa tahun lalu.

Majlis syukur azmin di tumah mb kerana hamid sahkan tak dapat kenali Jemin semburit…jemin terlepas dari pendakwaan..tapi pakarvindonesia sahkan Jemin semburit..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TN… Ini lagu gurau ada serius ada Tak mau marah tak mau hantam sama saya Saya nyanyi bikin semua jaga-jaga Salah pilih kita semua rugi juga Hari hari jeling jeling budak jambu Itu target dia punya nombor satu Depan belakang atas bawah dia sapu Itu sewel dia panggil Melayu baru Ini lagu gurau ada serius ada Tak mau marah tak mau hantam sama saya Saya nyanyi bikin semua jaga-jaga Salah pilih kita semua rugi juga Pagi petang siang malam dia merayu Pantang nampak jantan betina dia mahu Depan belakang atas bawah dia juga ada sapu Itu sewel dia panggil Melayu… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib selalu bongkok belakang, bro.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Mak Lu selalu bongkok belakang kat Wak Suman ke beb????? Saja tanya..jangan mare errrk!!!!

kioikhkiokikioikihikioikihkik..harrrk..tuiii!!!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

kioikhkiokikioikihikioikihkik Geng Najib ia lah OKU – Orang Kurang Upaya. Otak nya kurang.

The adult human brain weighs about 3 pounds (1,300-1,400 g). Geng Najib punya otak hanya 700 g – separuh dari orang biasa.

Itu pasal dia mengarut, biadab dan kurang ajar.

anonymous
Member
anonymous

Koling mabok todi merapu meroyan..pakar sudah sahkan Jemin semburit…dalang hanye mendedahkan jemin mscam TN koling suka semburit..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KEPALA BAPAK KAU, kata Najib.

BURIT MAK KAU, kata Mak Badak.

Punca maklumat kau ada dalam burit mak kau?

Kau Geng Najib selalu kena burit.

anonymous
Member
anonymous

Madey yg lantik Jemin menteri…sekarang Jemin tak di hormati lagi dlm PKR…madey sila jemput Jemin dan konconye masuk Bersatu…

Tapi jawatan ape yg madey boleh bagi?..madey boleh lantik Jemin tukang lap jubo madey..Jemin gerenti tak semburit jubo madey yg dah tua krepot…kikikikiok..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini ketawa kikikikiok adalah Geng Najib yang asyik menjilat Najib yang dah tak berani guna nama itu.

Suruh Tun M jemput Azmin masuk Bersatu pulak. Otak tohor, tak tahukan realiti politik.

jigit
Member
jigit

Pantun mana…pantun?

Kalau tak ada pantun tak berseri hidup ini…ibarat pagi yang mendung. Sebab komen-komen di sini hampeh, macam tin kosong yang berkarat. Tak ada “substance” kata orang Jawa. Standard sembang di kedai kopi hujung kampung

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pantun tak ada..lagu ada….. Ini lagu gurau ada serius ada Tak mau marah tak mau hantam sama saya Saya nyanyi bikin semua jaga-jaga Salah pilih kita semua rugi juga Hari hari jeling jeling budak jambu Itu target dia punya nombor satu Depan belakang, dia juga boleh sapu Itu sewel dia panggil Melayu baru Ini lagu gurau ada serius ada Tak mau marah tak mau hantam sama saya Saya nyanyi bikin semua jaga-jaga Salah pilih kita semua rugi juga Pagi petang siang malam dia merayu Jantan betina dia juga ada sapu Depan belakang atas bawah dia sudu Itu sewel dia panggil… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

En jigit,

Bro jigit rindu sgt ker, dgn Kejora punya pantun?
Lihat entry2 yg lepas, banyak yg boleh ditonton
Tapi, aku masih rindu pantun si bingai Fucktun
Tak berani masuk juga, itu si kedi badut kartun
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Amat pilu hati ku di saat Irah melangkah pergi
Sejuk hangat badan, spt orang demam denggi
Terasa berdenyut di kepala, spt orng sakit gigi
Makan pun tak lalu cuma setakat hirup maggi

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Mlm tadi, tidak sangka aku mimpikan Irah lagi
Aku minta cium kat dahi, Irah malu2, tapi bagi
Terasa, kadar degupan jantung Irah, sgt tinggi
Mengurut dada saja le aku ini, sampai ke pagi

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Member
anonymous

Jemin dan konconye lebih sesuai masuk parti tupperware…kikikikiok..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

kikikikiok ada lah Geng Najib yang asyik menjilat Najib tapi sekarang tak berani guna nama itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah di tgh kota LA tu abg jadi semcm bimbang
Siapa lah dik oi, yg tak sayang dekat mambang
Mintak2 tu, Irah, jgn lah, ada bahaya di ambang
Kalu Irah di dlm kesusahan, seru lah nama abg
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

anonymous
Member
anonymous

Madey sedang bersedih balacinye sudah tak boleh diharapkan lagi untuk sekat anwar untuk terus jadi pm.. .boboi terkantung2 …

Di majlis PKR Dlm ucapannye madey menyeru konflik dgn Jemin ditamatkan…madey harap Jemin diterima semula oleh penyokong anwar…penyokong anwar bukan bodooh dgn cakap madey…penyokong anwar takan biarkan jemin lawan tokey..

Madey punca jemin berani lawan anwar..
..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kalau betul apa kau kata, kenapa takut kasi link berita itu di sini?

Kau takut pembaca dapat butiran lanjut yang boleh mentahikan apa yang kau kata, yer?

Kau bukan tak tahu bahawa tidak semua orang membaca apa yang kau baca. Terutama bila kau selalu baca berita palsu.

anonymous
Member
anonymous

Link amendanyem..ka duduk dlm gua mana tak tahu madey pergi berucap majlis pemukiman PKR di pd….
Ko tak paham bahasa melayu ke yg budin tulis dlm entry lepas?. Keling kalo nak duduk mesia kena paham bahasa melayu..jgn togok todi aje..kikikikiok.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

kikikikiok Geng Najib Kau bodoh bangang mau menuduh tanpa bukti, tanpa fakta.

Kena sergah melenting, masih tak dapat kasi link.

Terojun laut ler.

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 12:44 pm,

Budin kata, dia dah baca, TDM punya pala otak
Madey spt ingin ulang balik, 1998 punya watak
Mcm mana pun, si Jemin mesti le kena diletak
Kalu tidak, harapan Boboi PM, pasti akan retak

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah tahu tak citer panji hitam tentera Al-Mahdi?
Geng depa tu, 1 ostat sesat dgn 2 ekor tua kedi
Yg sekor tu, berpantun mcm keling mabok todi
Pusat gerakan depa tu, blog si KluangDarai, KD
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tiga ekor musibat tu mmg buruk sifat peribadi
Mereka, perosak Melayu, ejen tali barut Yahudi
Tapi jarum depa, di blog Budin kurang menjadi
Sbb abg Kejora ada, sbg pejuang Melayu abadi
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

(Bunga2 tu, abg nak kasi Irah jer tau..!
Utk 3 ekoq tu, abg nak bagi penampaq..😂)

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko selalu kena balun dek 2-3 orang yang ko sebut itu di Kluang Diamond, yer?

Perit yer?

Sampai menangis di blog ini.

Tapi aku tak kesian pun.

Sebab ko Geng Najib yang asyik menjilat Najib tapi sekarang tak berani guna nama itu. Kena balun selalu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan betul dgn TN monyet tua terencat akal
Dah le sasau sewel, bodoh bingai otak dangkal
Mau gi perang, hanya pelir lembik, dibuat bekal
Mau diduga laut dlm, dgn kail, hanya sejengkal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

GN, tak dibenar masuk sini, undang2 dia gubal
Mmg sbg badut pelawak bebal elok dia ditabal
Masih juah lagi aku dah lenyek dia jadi sambal
Serupa kulit babi je, kulit muka dia punya tebal
🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Mt Jemin kini, rasa panas, spt berada dlm relau
Cahaya di hadapannya dilihat udah makin silau
Program pemukiman, ada Madey pun dia pulau
Elok saja le, dari parti PKR tu, Mt Jemin dihalau

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Mt Jemin dlm gabungan PH, ibarat mcm hantu
Dia berdaftar dgn PKR, tapi hati kat dia Bersatu
Pasal berjubor, dia mmg lah juara nombor satu
Kalu zaman Nabi mmg parah direjam dgn batu

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh ada lah juga Geng Najib yang sekarang tak berani pakai nama itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet tua, cai tali barut DAPigs kafir harbi
Dah tua ganyut, kepala botak mcm buah kelubi
Masih tak malu udah kena lenyek jadi tapai ubi
Mmg kulit muka bapok ni, tebal mcm kulit babi
🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

anonymous
Member
anonymous

Karier politik Jemin sudah musnah walopun dilindongi oleh madey…dlm PKR dia akan disembelih…masuk Bersatu jadi melukut…tubuh parti sendiri tiada sambutan kerana sudah disahkan semburit oleh pakar…konco akan lari selamatkan diri..

Jika bertanding pru15 Jemin akan tewas kpd pembangkang kerana isu semburit yg telah disahkan pakar…

Bukan anwar dan penyokongnye saja gembira..ummi hafilda dan azwan ali paling gumbira lihat Jemin tersungkor..

Madey paling sedih…harapan nak terus berkuasa sudah pudar…jemin tak boleh diharap….madey berpaut didahan yg rapuh..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Itu semua pendapat kamu. Ada yang mengarut.

Takda langsung bukti dan fakta. Kamu yang menggeletar.

Tun M mankin sehari mankin kukuh. Dia tidak akan dapat memerintah 22 tahun dulu kalau dia tidak pintar politik. Sentiasa ada strategi yang menarik.

Azmin sudah di tarik nya. Pak Sheikh Anwar di jauhkan nya.

anonymous
Member
anonymous

Dari 20 konco Jemin akan ade yg akan balik kpd anwar kerana sudah nampak masa depan Jemin akan gelap…tinggal lah Jemin membaws diri…

Masuk Bersatu tak mungkin Jemin akan diberi laluan pegang jawatan kerana dia kaki semburit yg telah disahkan pakar…puak Bersatu akan gimakan isu ni…

Pru25 kalo jemin bertanding pembangkang akan guna idu ni..jemin dah nobody dlm.politik

Boboi takkan biarkan Jemin memotongnye..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Amat bodoh bangang tidak terhingga bila mengata Azmin “akan diberi laluan pegang jawatan kerana dia kaki semburit”.

Kau sendiri laungkan agar Pak Sheikh Anwar jadi PM8. Dia semburit banyak kali, di tangkap dan di penjara 2 kali.

Kau kepala otak udang.

anonymous
Member
anonymous

Berape kali dah jubo ko kena semnurit dgn nuar?…dah ranak ke lom?…kikikikiok..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

kikikikiok Geng Najib yang asyik menjilat Najib,

Ko lepas dia burit ko, ko jilat dia ke?

Ko nak cari variation ker. Nanti Najib marah ler.

anonymous
Member
anonymous

Dgn 20 konco tak mungkin jemin berani tubuh parti sendiri..
Bila 27 ahli mpp tandatangan kenyataan tak setuju dgn kenyataan anwar Jemin tak berani desak anwar undur…

Tinggal 20 ekor saja yg sutuju Jemin semburit…kalo Jemin dan 20 ekor masuk Bersatu akan timbol konflik dalam Bersatu…Bersatu akan dituduh bela geng semburit…tindakan lobakman dapat pengesahan dati pakar indonesia calarkan imej Jemin dan konconye..

Kekal dlm PKR geng semburit akan disembelih oleh panglima2:anwar..

Inilah akibat besar kepala lawan tokey….akibat kejar kemewahan dari madey…sudah brrtahun kenal siapa msdey tspi masih kena tipu dgn madey..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sapa cakap gitu?

Ko cakap? Berjuta lain tak cakap gitu.

Takda sapa kesah pendapat kau.

anonymous
Member
anonymous

Ko ajak lah Jemin tubuh parti ato masuk Bersatu..Jemin balacinmadey sudah finished..orang mabok todi saje tak.paham..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Orang kena sakit otak ADHD (penerangan sudah di beri) macam kau lagi tak faham.

Fahaman realiti politik kau zero, zilch, illek, notting.

anonymous
Member
anonymous

Itu ko yg kena kerana kuat minum todi…koling memang kuat minum todi…kuat merapuu

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mengapa Azmin perlu masuk Bersatu? Bunyi macam cheap trick Budin saja. Suruh Azmin masuk Bersatu jadi dia tak layak mewakili PKR dalam jawatan penting dalam kabinet Tun Ma. Bermakna Pak Sheikh Anwar perlu menjadi wakil nya.

Mesti di akui bahawa Tun M punya prerogative melantik Azmin ke jawatan TPM atau terus menyerah jawatan PM kpd nya. Tun Ketua PH sekarang. Tidak ada janji bertulis serah kuasa kpd Pak Sheikh. Hanya kata2 akan buat demikian.

Tapi Tun juga ada kata bahawa itu bergantung diatas beberapa perkara. Termasuk jika rakyat menerima nya.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sekarang kita bincang lah jika rakyat boleh terima seorang Peliwat dan Bekas Banduan 2 kali sebagai PM.

anonymous
Member
anonymous

Dah ramai melayu tahu anwar difitnah…ramai tak tahu ko suruh nuar liwat jubo ko masa ko mabok todi…..kikikiok..

Ko keling cerita liwat nuar dah tak laku….cian ko mabok todi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

kikikiok Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

Ko selalu kena liwat jubo ko dek Anwar yer. Asyik cakap liwat jubo aje aku tengok. Sedap ker kena liwat? Tak melelas ke lubang jub ko?

anonymous
Member
anonymous

Tak tim bol janji tulis dan tak tulis..madey uh umum senlm.pru14..cakap orang manok merapuu..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan cakap tak timbul. Nanti korang penjilat Bang Non entah2 nak buat tindakan mahkamah mungkir janji tak boleh lah sebab takda janji hitam putih.

Terutama kau yang ada sakit otak ADHD, penerangan sudah di beri.