BENARKAH TUN M DIINGINKAN JADI PM LEBIH DUA TAHUN KERANA PENCEN?

Dalam diskusi buku “Anwar PM Ke-8 Janji Serah Kuasa Yang Mesti Ditepati” pada Rabu lalu, salah seorang ahli panel, Prof Dr Mohammad Redzuan Othman secara sekali lalu menyebut bahawa ada pihak tertentu berusaha agar Tun Mahathir Mohamad kekal lebih lama sebagai Perdana Menteri kerana faktor pencen.

Katanya, kalangan itu mahu Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri sekurang-kurangnya untuk tempoh tiga tahun bagi membolehkan mereka menikmati pencen selepas itu.

“Kalau Tun Mahathir berhenti dalam tempoh dua tahun atau tidak sampai tiga tahun, mereka itu tidak dapat pencen,” tambah beliau.

Menurut Prof Redzuan, beliau mendengar perkara itu diperbualkan sebagai antara sandaran mengapa Tun Mahathir perlu dikekalkan lebih dua tahun untuk menjadi Perdana Menteri.

Makna kata, mereka itu bukan sekadar mahu Tun Mahathir jadi Perdana Menteri selama dua tahun tiga bulan atau dua tahun enam bulan, tetapi sekurang-kurangnya mesti tiga tahun.

Peraturan kerajaan menetapkan, mereka yang berkhidmat sebagai anggota pentadbiran sekurang-kurangnya selama tiga tahun dengan sendirinya layak mendapat pencen selepas perkhidmatan.

Benarkah apa yang Prof Redzuan sebutkan ini?

Benar atau tidak perkara ini hanya masa yang akan menentukan, tetapi ia memang ada logiknya kerana memang ada manusia yang lebih memikirkan persoalan poket di masa depan setelah tidak bekerjaya nanti.

Apakah jaminan masa depan yang diperlukan bagi mereka yang bekerja dengan Tun Mahathir, sebilangan menteri dan timbalan menteri selain daripada pencen yang boleh diraih setelah tiga tahun berkhidmat?

Lebih-lebih lagi bagi kalangan mereka yang merasakan tiada lagi masa depan atau sedar diri tidak akan dilantik untuk terus berkhidmat dalam kerajaan setelah Anwar menjadi Perdana Menteri, maka pencenlah satu-satunya harapan yang ada.

Sebab itu, ada yang berkata, mereka yang beria-ia mahu Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri lebih lama itu hanya daripada Bersatu saja.

Di kalangan parti-parti lain dalam PH tidak kedengaran ada yang bercakap mengenainya kerana mereka yakin, baik Tun Mahathir atau Anwar yang menjadi Perdana Menteri, berdasarkan kemampuan, khidmat mereka akan terus diperlukan dalam kerajaan.

Jika ini benar menjadi sebabnya, ia adalah sesuatu yang malang sekali kerana dalam era Malaysia Baru ini pun rupa-rupanya soal perut masih menjadi pertimbangan utama bagi sebahagian mereka yang menggelarkan diri sebagai pejuang rakyat dan negara.

Mereka ini nampaknya bukan memikirkan sangat soal masa depan negara atau kepentingan rakyat, sebaliknya diri sendiri yang lebih menjadi keutamaan.

Soalnya, apakah Tun Mahathir yang sentiasa ada gagasan sebesar KLCC dan sepanjang Lebuhraya Utara-Selatan dalam jiwanya turut memikirkan perkara remeh seperti pencen itu dalam pemikirannya? (Shahbudindotcom 21/07/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 21 July 2019 — 12:11 pm

63
Leave a Reply

avatar
9 Comment authors
MAHATHIRVSANWARAnonymousOthman AhmadAnonymousAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ILMU DAN IMAN TIDAK BOLEH DIWARISI….MESTILAH DIUSAHAKAN….. Politik bukan perkara usul dan tak boleh diletakkan dalam kerangka akidah kata anak Ustaz Fadhil… Terbaca poster seorang anak almarhum Presiden PAS. Katanya politik bukan perkara usul dan tak boleh diletakkan dalam kerangka akidah. Sebenarnya tak tepat kata begitu. Almarhum ayahandanya sendiri, Ustaz Fadzil Noor pernah menulis sebuah buku bertajuk “Aqidah dan Perjuangan”. Buku ini ditulis bersama dengan Timbalannya ketika itu, TG Haji Abdul Hadi Awang Dalam buku ini, almarhum menggariskan kepentingan politik dalam kerangka akidah. Politik yang tidak berakidah akan menyebabkan matlamat perjuangannya menjadi tidak jelas, mengurangkan keikhlasan, mencampur aduk Islam dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH LINDUNGI PEMIMPIN KORUP DAN MAKSIAT…. Kenapa tak tangkap pasangan Haziq? Atau PDRM sembunyi sesuatu kepada rakyat? Oklah kita bersetujulah dengan IGP yang menyatakan identiti pasangan Haziq itu tidak dapat dikenalpasti sebagai Azmin Ali..betul lah tu apa yang IGP kata… Jadi kita terima 100% ianya BUKAN AZMIN ALI..nokhtah Jadi sekarang KAMI mendesak PDRM dan IGP untuk mengenal pasti dan menangkap PASANGAN HAZIQ dalam rakaman video tersebut untuk dibawa kemuka pengadilan dan DIDAKWA bersama Haziq atas perlakuan SEMBURIT mereka berdua yang telah “menganiaya” dan menjejaskan nama baik Azmin Ali… Tak susah rasanya untuk PDRM tangkap binawe seorang ini sebab HAZIQ kini… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TERNYATA RAMAI PENDOKONG PH YANG ANTI AGAMA DAN TUHAN. . Apakah Liberal Menolak Syariat Allah? 1. Dalam kiriman Twitternya, Nu’man Afifi mencadangkan bahawa sekiranya anda bosan dengan berita skandal Gay, maka jangan anggap aktiviti seks suka sama suka sebagai satu jenayah. Bahkan beliau menegaskan bahawa kerajaan tiada hak untuk campur tangan urusan dalam bilik tidur ini. 2. Kenyataan ini seakan menolak hukum syarak yang telah ditentukan ke atas golongan Gay yang melakukan hukuman sejenis. Apakah sekiranya pasangan Gay melakukan hubungan seks sejenis suka sama suka, maka kita tidak boleh menganggapnya sebagai jenayah? 3. al-Quran telah pun memberikan peringatan yang jelas… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH RAMAI ULAR DALAM SEMAK TERUTAMA PARTI TELINGA KUALI…. Ulama Terompah…… Baru Keluaq Gua,, Bila Pemimpin Mreka Berjubo, Pesta Arak Dn Rompak Harta Negara Ulama Ni Diam, # Ulama Boleh Ka Setuju Pemimpin Mreka Rogol Dn Berjubo, # Bila Pijak Alquran Yang Dibuli Dia Salahkan Kelantan, # Bila Hina Nabi Dn Agama Jugak Tukar Agama Dia Diam, # Bila Dah Nak Pecah Belah Dia Keluar Gua,, # Tuk Membuktikan Islam Rahmatan Lel Alamin Itu Agar Berbeza Beza Agama Dn Pendapat’ # Ulamak Akhir Zaman,, # Shi’Ah Di Terima Di Bumi Bertuah Ini Yang Dulu Buru Keturunan Baginda Rosulullah Dn Membunoh… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEBELUM PRU SEMUA BOLEH….LEPAS PRU SEMUA TAK BOLEH….. Anti-Lynas Groups Seek To Meet Dr M Over Rare Earths Operation….. (FMT) – An anti-Lynas coalition of NGOs and residents’ groups wants to meet Prime Minister Dr Mahathir Mohamad to raise their objections against any government decision to renew Lynas Corporation’s licence. The coalition, headed by activist Tan Bun Teet, said they wanted to meet Mahathir to offer their views on why they are against the rare earths processing plant continuing its operations at Gebeng, Kuantan. “We wrote to his office in June, but there was no response. “We are not against… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA PANDAI BODEK TONG M CERAH MASA DEPAN…… KPN Telah Menjadi Alat Ahli Politik……. Inilah yang akan berlaku apabila anda menjadi baruah ahli politik Anda akan terpaksa membuat apa sahaja sekiranya tuan anda membunyikan locengnya (seperti cerita Tiga Abdul ketika Abdul Wahub lakonan Allahyarham Pramlee membunyikan loceng untuk memanggil khadamnya). Loceng telah pun dibunyikan dan Hamid kena buat apa sahaja, termasuk menyelamatkan Azmin. Dan itulah apa yang Hamid buat dengan begitu patuh sekali. Ketua Polis Negara (IGP), Abdul Hamid Bador telah mengharungi ombak tinggi dan juga rendah semenjak beberapa tahun ini. Nama beliau mula menonjol pada tahun 2015 ketika beliau… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH YG MULAKAN….BILA PEMBANGKANG BALAS…DIA PULAK MARAH…. “Hate Speech” Is Our God-Given Right …….. So, keep hate speaking. The truth hurts but the truth must be told. DAP’s mission is to split the Malays. The DAP Chinese want to rule Malaysia by proxy and many Malays are prepared to be DAP’s running dogs. Hate DAP. We want you to hate DAP. And this is not “hate speech”. This is what God has commanded. God said it is the duty of good Muslims to practice amar makruf nahi munkar. Amar makruf nahi munkar is not “hate speech”. It is God’s command.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana dia tak muncul Fucktun bingai
Naper diam bisu sepi tidak bersuara
Agaknya, dia udah terjun dlm sungai
Kecut pelir nak berdepan dgn Kejora

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kat blog KD, kemain iblis ni kencang
Otai panji hitam, geng tentera Mahdi
Mari sini mudah saja Kejora cincang
Terus cabut lari, Fucktun bapok kedi

Blog KD itu aku dah lama tak masuk
Kemain lagi, di blog KD, aku dicucuk
Kini Fucktun kelupor, spt kena rasuk
Tidak berani mari itu tua mati pucuk

Kemain diajak aku pantun di pentas
Kerna katanya dia otai penulis buku
Tapi yng nyata, dia ayam baru netas
Rata2 benjol kat kepala, Kejora luku

Kat blog KD kemain ifrit ni menyalak
Ibarat mcm udah pecah silat kuntau
Tapi, kini..spt bapok kain kena selak
Auw auw… aper nii… tak kuaser I tau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Anonymous
Guest
Anonymous

Kata Mahathir,sudah berjanji akn menepati
Apa yg dikatakan/pandangan orang,bkn saya
Hipokrit terkinjal2 mau meruntuh PH nanti
Othman kling mabuk todi TN & macai cilaka.

Dua dajjal ini ditenyeh digoreng tumis
Dorang punya fikiran banyk negetif caj
Mahathir beri amaran, pariah oppotunis
Dajjal pariah barua saka ni pensabotaj

😁😂🤣😆🤣😂🤣😅😅layan😍😍

Anonymous
Guest
Anonymous

Layan anon 11:09 pm,

Kata Mahathir,sudah berjanji akn menepati
Apa dikatakan/pandangan orang, bkn saya
Tapi cai2 Bersatu nak kasi runtuh PH nanti
Antaranya, si Suman & TN monyet tua toya

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

Dua ekor ini cai2 tali barut DAP kominis
Diorang punya cakap, banyak bermuka2
Mahathir beri amaran, pariah oppotunis
Depa kaki sabotaj, itu 2 ekor barua saka

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak kisah lah aku samada Tun nak jadi PM berapa lama lagi,yg menjadi pegangan sekarang adalah aku yakin Tun mampu membina semula ekonomi bersama-sama rakan-rakan menteri yg telah dilantik.Beri kan peluang untuk mereka bekerja, Biarkan penyalak-penyalak yg tewas terus menyalak ke peringkat maksima mereka. Kerana berapa lama mereka mampu menyalak.PRU-15 pon lambat lagi. Banyak tugasan yg mereka kena buat.Al maklumlah,POKOK BESAR yg tumbang,bukannya sebesar lengan,tapi kena dua pemeluk.Nak bersihkan pokok besar yg merentang jalan ni,pon dah ambil masa.Ini belum jalan yg perlu diturap semula dek hempasan pokok besar ini. Budin merupakan salah seorang dari dalam,yg coba menjadi ulat dalam buah,dan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Satu kupasan yg berhemah & rasional membakar semangat untuk kami terus berjuang demi yg haq.

Terima kasih 10:34 pm.

Without Fear And Favour,
Othman @ Othaman Ahmad

anonymous
Member
anonymous

Wak Aotaman Hindu keturunan semburit kunyit…..gelinyer..

SELISIH you, I tak rela dunia akhirat…….!!!…kikikikikiok

anonymous
Guest
anonymous

Kalu gitu, dgn abang je la dek Isuzu! Abang keturunan durian, ada duri2 skit tapi tak la tajam mcm duri durian tu! Abang jamin dek isuzu pasti nikmat menujang nujang!!!
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

SELISIH you, I tak rela dunia akhirat…….!!!
—————————————————————————

Ada juga wujud spesi burung kakak tua di laman blog ini rupa2nya.

Mari kita petik jari, wahhh…dah jinak jugak kakak tua ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Munirah Maryono

Salam Sir Abg,slmat mlm
Hrp Sr Abg.skses
thks krna igt kt irh n gv smgat,Irh vry2tq
rght btllah Irh so bsy
abg,tmrw kmi b3 nk ke LA cty,jln2,hlq2 tsion
nxt wk ke Scdry Scl fr 2 wk,kjn Psyco ank2 rmja Mt Slleh..x sbar Irah,mcm cgu plk

Abg,jpa lagi ye
slm irh dri US
DOA irh utk Msia amn dmai,irh tllu rdu

Reply

20 July 2019 11:33 pm

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
20 Julai 2019, 11:33 pm.., tiba warkah ke-7 Irah
Tak dpt dilindungi, ada pihak jadi tak tentu arah
TN tua ler, yng paling dengki, cemburu & marah
Tak apa ler Irah, dlm bercinta itu semua lumrah

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Hanya bingkisan ini, tmpt kasih, abg nak curah
Abng utuskan kerana terlalu rindukan mu, Irah
Di sudut hati ini…abg dah siapkan satu daerah
Sebutir permata utk bakal isteri abg nak serah

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

PERMATA UNTUK ISTERI – KOPRATASA
Karaoke: https://youtu.be/xpNDLHF-vyg

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri

Untuk kau penuhi
dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Chorus:

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri
Ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
Tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗

Cangkerik Malam
Guest
Cangkerik Malam

KRIK KRIK KRIK

APA LAH NAK DIGANGGU SI KEJORA TENGAH BERCINTA WEHH

AKU YANG BUJANG TELAJAK NI PON TAK DENGKI APA-APA

KALU DAH REZEKI DAN JODOH DIA ,JOM KITA PAKAT BAGI RESTU KAT KEJORA NI

AKU PON SEBOLEH-BOLEH NAK MENGORAT MURNI MUNIRAH

ENTAH JANTAN KE BETINA?

KALU BETINA SAHUT LA SALAM KANDA NI

NASIB BADAN,MEMBUJANG ENTAH BERAPA LAMA LAGI!

MACAM CERITA DO RE MI

KRIK KRIK KRIK

🌷 AMBIL BUNGA NI MURNI,SALAM PEKENALAN

Cangkerik Malam
Guest
Cangkerik Malam

AKU PON KEJA KAIT KELAPA SAWIT JA!
SAPA YANG MAU

LAIN LA SI KEJORA

DAH LA PANDAI BERPANTONAN

CIKGU PULAK

HANSEM LAGI

NASIB BADAN!

Anonymous
Guest
Anonymous

Krik2 Mlm 8:31/8:34 pm,

Terima kasihlah kerana kau sangat memahami
Kalu ada rezeki, thn depan aku akan jadi suami
Hati si Murni tu, cuba2 lah ko pujuk dan selami
Mana le tau kot ada rezeki, cinta kelak bersemi
😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

(Bunga2 tu, utk kau kasi kat si Murni tu..😂)

anonymous
Member
anonymous

Madey Sokong jemin semburit…wak Aotaman hindu sokong madey…wak Aotaman Hindu dah lama kaki semburit kunyit..kikikikiok.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib sokong Najib yang dah masuk parit.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

anonymouse 6:57 pm…

I beg your pardon, again me a Hindu…..??

Now ..now..besides your air liur basi and insane yelling, have you got any evidence or proven fact to establish a solid case against me for your said nonsensical slur….??

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Mesti seronok, esok, Irah nak gi jln2 ke LA City
Tapi intan, kat tmpt org tu, kenalah berhati-hati
Mesti lah abg risau, kalau terjadi sesuatu nanti
Kerna diri Irah tu, emas intan, bukan pengganti

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Irah sibuk dgn lecture & tugasan, abg mengerti
Tumpukanlah masa kpd program kat universiti
Warkah dari Irah bukanlah sesuatu yang mesti
Bila tahu diri disayangi, abg cukup senang hati

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Bila Diri Disayangi – UKAYS
Karaoke: https://youtu.be/tNBr4ZyW30E

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Terdengar bisikan mesra…
Kalimah keramat bermentera
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa
Keagungan kasih merubah takdir…

Chorus:

Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu
Terasa diriku kembali dipandu…
Engkau yang pertama tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkanlah aku menumpang di sini

Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri…

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

anonymous
Member
anonymous

Othman Ahmad @ Wsk Aotaman Hinfu keparat………………….

KUNYIT SEDANG MELANDA NEGARA…..!!
ANWAR IBRAHIM PELOPOR SKANDAL HOMOSEKS.

Sejarah Tanah Melayu bebas dari skandal Kunyit Jantan main bontot Jantan. Hanya setelah munculnya Anwar…..

TPM 1993~1998 ………..kunyit.
Ketua Umum (Ketum) PKR…Kunyit.
Presiden PKR…….kunyit.
Tim Presiden PKR………kunyit.
Ketua Angkatan Muda PKR..kunyit.
Sodom Gommurah…..dihancur lambung terbalikkan pun sebab kunyit……………… …. …….

E
Wak Aotaman recycle aota bodooh lagi…

Wak Hindu nak tukar fakta sejarah..sudah diketahui
Tok nenek wak aotaman Hindu dari india datang malaysia masuk estet bawak budaya kunnyit ratus tahun dulu…..

Wak Aotaman hindu pon main kunyit jugak….

Aku tanye wak hinfu mana lebih sedap depan ato belakang….wak aotaman hindu takut nak jawab..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

anonymouse 6:53 pm…

I beg your pardon, again me a Hindu…..??

Now ..now..besides your air liur basi and insane yelling, have you got any evidence or proven fact to establish a solid case against me for your said nonsensical slur….??

anonymous
Member
anonymous

Anwar should ask the PH Presidential Council to endorse him as PH Chairman.

Then, Mahathir will see the Agong.

But..but..PKR with just 50 MP seats (mind you 60% already rebuked Anwar), the PKR President cannot be PM without the support of the PH Presidential Council.

Wak Aotaman Hindu keparat dah keluar dari berdoa di kuil…terus auta..

Wak Autaman ahli majlis presiden PH?…kikikik…madey hanye perlu umum letak jawatan tak perlu jumpa Agong nak lantik anwar…anwar boleh uruskan sendiri…madey letak jawatan amanah dan Dap akan endorse anwar pengerusi…hanye perlu sokongan majoriti…wak Aotaman hindu ko tak perlu nak ajar urusan orang….degree pon tak tahu..kikikikiok

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu pengauta yang terbesar di dunia.

Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengauta dengan memakai berbagai nama di blog ini.

anonymous
Member
anonymous

Yg mintak projek kerajaan ketua2 bahagian bersstu dlm perhimponan yg lepas…mereka ada DNA umno…

Madey tubuhkan Parti cap munge untuk tumbanglan najib…ahli2 masuk Bersatu harapkan habuan…dalam perhimponan tersebut su”ah mereka suarakan mahu madey terus jadi pm…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sapa cakap? Kau cakap? Tarak credibility.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Di kota LA itu kini, abg pasti Irah riang & girang
Hati2lah sayangku, bawak diri, di tempat orang
Mmg lah abg ni risaukan diri dewi abg seorang
Utk Irah, pantun2 akan terus abng cipta karang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Teramat lah riang sekali dalam hati Cgu Kejora
20 Jul, 11:33 pm, dari Irah dpt bingkisan mesra
Makin sehari makin subur bunga cinta asmara
Semoga Irah ku dalm sejahtera kat luar negara
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Terima kasih..warkah Irah, mengubat rindu lara
Abg pasti, di kota LA Irah kini riang bergembira
Hanya doa sajalah dari abg mengiring mu dara
Utk Irah ku sayang, abng ucap salam sejahtera
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

SALAM SEJAHTERA – SAMUDERA
Karaoke: https://youtu.be/2dxaSJMaTyc

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Tiada secantik bahasa mu
Ku gubah lalu menjadi lagu
Tidak setanding paras
Wajahmu itu menjadi rindu

Andainya bulan retak seribu
Bayangmu ada dimana-mana
Jika kaca berderai
Luka tertusuk seluruh jiwa

Chorus:

Kita pun diibaratkan
Kasih suci yang bahagia…
Aku turut merasakan
Mahligai yang jadi nyata…
Bersamamu…

Pertama dan kaulah selamanya
Riwayat yang menghikayat cinta
Kasih jangan biarkan
Kata yang nista membakar kita

Kata janji bukan ukuran
Hanya sejati dalam diri
Kuburkan aku di hatimu
Demi cinta sebelum mati

Sejauh manapun berpisah
Kau dihatiku dan ku sama
Dalam tidur dalam terjaga
Ku ucapkan salam sejahtera

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

REKA watak IRAH
PAS TU SHIOK SENDIRI
Aku dah tau sangat perangai menyamar kau tu
BEDEBAH BODOH
konon ada pompuan suka kan kamu
pompuan budak Amarika mana wehh sukakan kau
pulak tu KIH KIH KIH

kunyitan Man jubo hitam bIN TELOR NGELIRRR

berangan kosoNG SI BEDEBAH mentah ni,pi melancap la.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

SETUJU SETUJU SETUJU

ITU SEMUA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA PUNYA KERJA

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN 6:05/6:17 pm,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Uncle TN, dlm hati ko dengki, elok jer ko ngaku
Aku faham derita hatimu bila cemburu terbuku
Hari itu nko kata padan muka Kejora, Irah paku
Hari ini ngko kata pulak, Munirah tu rekaan aku
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

Uncle ni, dah ibarat kucing tua, yg tumpul kuku
Ko pun kini, dah muram monyok spt kera duku
Dah teruk ko kena buah tomoi siap lutut & siku
Atau spt dlm WWF, aku tibai uncle dgn bangku
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pakcik GN, bodoh kau ni tak terhingga, memikirkan pembaca di sini tak bijak tak reti mentafsir kau reka watak Munirah dsb nya.

Bukan aku saja, yang lain pun ada yang kata begitu.

Orang mcm kau nih yang bikin Umno lingkup di Pru14.

Kau kena jumpa doktor pakar sakit otak, baikki sakit otak ADHD kau itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan betul dgn TN monyet tua kepala botak
Dulu kecil, kat kandang kambing, mak dia letak
Dek kebuluran, taik kambing si ifrit ni melantak
Pembaca dah muak, dgn badut ni punya watak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Benda basi yg sama, hari2, kera ini ulang cetak
Asyiik terloncat jer, sana sini, serupa dgn katak
Keadaan dia tak ubah le katak puru dalm kotak
Kalu terkantoi, & tersepit, dia mula main gertak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Lihat pantun Kejora, dirasa spt kepala dihentak
Leher nya pula, dirasakan spt Kejora libas tetak
Kini dia dah jadi sawan gila babi memberontak
Cara berhujah jelas dia ni seorang pesakit otak
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib kata KEPALA BAPAK KAMU.

Mak Badak kata BIJI KELEN… KAMU.

Amacam, GN, masuk akal?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan betul dgn TN monyet tua terencat akal
Dah le sasau sewel, bodoh bingai otak dangkal
Mau gi perang, hanya pelir lembik, dibuat bekal
Usah diduga laut dlm, kalu kail cuma sejengkal

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Heran betul dgn si TN monyet tua bodoh bebal
Masih juah lagi, aku dah lenyek dia jadi sambal
Dia ini dgn malu kantoi, mmg jadi mangli kebal
Muka dia pula, lebih dari kulit babi, punya tebal
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MR CONAN
Guest
MR CONAN

AKU NAK TUN MADEY PEGANG JAWATAN PM SAMPAI KE AKHIR HAYAT NYA

ANDA FAHAM BUDIN? JANGAN SEBOK-SEBOK

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

SOKONG SOKONG SOKONG

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib gone dead?

After got plonked in the head?

Moral of the story: Don’t put out thoughts that are jagged.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Betui ke ni Budin?

BENARKAH TUN M DIINGINKAN JADI PM LEBIH DUA TAHUN KERANA PENCEN?

Bunyi tajuk pos hang pun macam mengarut. Ada ke manusia di jawatan tinggi di negara ini dok pikiaq mcm tuh? Aku tau ler najib mencuri, tapi …

Dah teruk sangat ke negara Malaysia nih? Dah jadi mcm Central African Republic ker? Atau jadi Banana Republic?

Nak baca pos hang secara mendalam pun dah malaigh. Tunggu Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama – dia mengarut nanti, aku balun, hehe

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Anwar should ask the PH Presidential Council to endorse him as PH Chairman.

Then, Mahathir will see the Agong.

But..but..PKR with just 50 MP seats (mind you 60% already rebuked Anwar), the PKR President cannot be PM without the support of the PH Presidential Council.

If the PH Presidential Council meets, Bersatu and Amanah may not support Anwar’s bid for the chairmanship.

DAP may be neutral.…

AHAAAAA…HAJAT ANWAR SEKALI LAGI TIDAK KESAMPAIAN…..!!.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dari PerBATANG SAUH pindah ke Port DICKHEAD…..??

Sekali dah mengganas, Tetap akan Mengganas……!!

SELISIH Malaikat 44….!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Apa yg berlaku sekarang amat jelas & nyata wujud nya PKR adalah perjuangan “Kunyit” semata-mata dgn senario…..

1. anwar minta azmin dipecat segera kerana salah bersemburit;

2. azmin pula minta anwar ditangkap segera kerana menjadi dalang video semburit.

Keduanya terbukti tiada kewarasan, moral, intelektual & emosional dalam menguruskan kemelut peribadi…apatah lagi untuk memberikan solusi yg tepat kepada masalah rakyat & negara..

LAYAKKAH MEREKA MEMIMPIN NEGARA……..??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

BAPA BURIk ANAK RINTIK
BAPA BURIT ANAK SEMBURIT

Anwar: Min U pi lah cuti dulu, sementara polis siasat.
Azmin: Kenapa pulak?

Anwar:;Orang semua dah dok kata pasal hang.
Axmin: Tak mau, depa konspirasi dengki kat aku.

Anwar; Hang dah kotoqkan Parti Klentong Rakyat (PKR).
Azmin: Aku tak peduli, aku dijebak.

Anwar: Salah hang. Dah makan tak tau simpan..
Azmin; Hang pun apa kurang. Cermin muka hang dulu. Dulu pun hang kantoi. Aku jadi begini pun, siapa yg ajar.. Kan kita pun pernah sekatil sebantal.

Anwar: ?????? (mampuihh…!!)

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

KUNYIT SEDANG MELANDA NEGARA…..!!
ANWAR IBRAHIM PELOPOR SKANDAL HOMOSEKS.

Sejarah Tanah Melayu bebas dari skandal Kunyit Jantan main bontot Jantan. Hanya setelah munculnya Anwar…..

TPM 1993~1998 ………..kunyit.
Ketua Umum (Ketum) PKR…Kunyit.
Presiden PKR…….kunyit.
Tim Presiden PKR………kunyit.
Ketua Angkatan Muda PKR..kunyit.
Sodom Gommurah…..dihancur lambung terbalikkan pun sebab kunyit.

Tun M memang patut tidak berat sebelah. Puak2 ‘stor kunyit’ tak seharusnya berada dalam pentadbiran negara setelah Taqdir Illahi menyingkap buruk laku pengamal2 homoseks luar tabiee yg hewan pun tidak lakukan.

SELISIH you, I tak rela dunia akhirat…….!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Wonder why you and your gang didn’t stop Madey and Daim from offering the PM post to Anwar in prison 1 year ago. Daim was in and out of Anwar’s cell 6 times to hammer the deal, and before Madey and Anwar shook hand twice in the Anwar’s courtroom to formalise you and your goons could have intervened so Pakatan Harapan does not get off the ground. Surely, your deep rooted values doesn’t evolved within a year. Kadir cfm to the crowd to support Budin’s book launching event “Anwar PM8” that as close associate of both Madey and Anwar, it… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bullshit.

Who said “.. Madey and Daim .. offering the PM post to Anwar in prison 1 year ago. Daim was in and out of Anwar’s cell 6 times to hammer the deal, and before Madey and Anwar shook hand twice in the Anwar’s courtroom”?

Why no say who said, or quote source(s) of info? No reliable source, ha? Just pluck the “info” from your assol arr?

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Madey and Daim offering the PM post to Anwar in prison 1 year ago…..??

Any evidence, proven fact with autthentic source….??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

On my part, I don’t simply said without substantial fact, Look at this…. YOUNG PKR STALWART, FAHMI FADZIL SAYS SD OF ANWAR HAS 2/3 DUPPORT OF ALL MPs IS FAKE…..!! NATION Friday, 19 Jul 2019 10:53 AM MYT PETALING JAYA: A statutory declaration (SD) purportedly by Datuk Seri Anwar Ibrahim alleging he has two-thirds support of all the Dewan Rakyat to replace Tun Dr Mahathir Mohamad as prime minister is fake, says Fahmi Fadzil. The PKR communications chief, who is also the Lembah Pantai MP, said that the commissioner of oaths who allegedly signed the SD has also said it… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

This is another one….. A report by the New Straits Times Online today revealed that 28 PKR leaders signed a statement criticising party president Dato’ Seri Anwar Ibrahim for suggesting that his deputy, Dato’ Seri Azmin Ali, resign in the event the Haziq sex clips are proven genuine. According to the report, the 28 labelled Anwar’s statement yesterday as inappropriate and accused him of making speculative assertions. “He (Anwar) should be focusing on the key issue here which is that there is an organised attempt to use gutter politics to bring down political leaders. “He should be more concerned about… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

AGAIN, A BLOODY GOOD REPORT.

Worth repeating:

“organised attempt to use gutter politics to bring down political leaders. ”

Desperate blokes.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BLOODY GOOD POINTS BRO OTHMAN at 12:47 pm.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Thanks & Salam Perjuangan, bro….!!