TETAPKAN SEGERA TARIKH ANWAR JADI PM, KRISIS PKR PASTI AKAN BERAKHIR

Kalau kita imbas kembali detik awal bagaimana bermulanya krisis antara Anwar Ibrahim dengan Azmin Ali sehingga ke tahap yang ada sekarang ini, ia sebenarnya berpunca daripada Tun Mahathir Mohamad sendiri.

Semuanya bermula apabila Tun Mahathir melantik Azmin sebagai Menteri Hal Ekonomi sebaik PH berjaya menubuhkan kerajaan pada 10 Mei 2018 yang lalu, sedangkan beliau ketika itu sudah pun mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Selangor.

Di tambah dengan bidang kuasa kementerian yang diterajuinya itu diperbesarkan lagi berbanding sebelum ini yang hanya berada di bawah Jabatan Perdana Menteri, sudah tentu tumpuan kepada beliau juga turut meninggi.

Di sinilah sebenarnya bermula krisis Azmin dengan Anwar kerana Timbalan Presiden PKR itu merasakan beliau adalah “anak emas” kepada Perdana Menteri dan sedang dilorongkan untuk menaik lebih tinggi dalam karier politiknya.

Selari dengan Azmin merasakan bintangnya semakin bercahaya, pendokong Tun Mahathir pula mula mendendangkan pelbagai irama lagu yang menampakkan Menteri Hal Ehwal Ekonomi itu adalah pengganti Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri ke-8.

Dalam banyak hal seterusnya, Tun Mahathir terus menonjolkan Azmin dengan melantiknya sebagai Timbalan Pengerusi Khazanah Nasional, badan pelaburan utama kerajaan dan ini menjadikan spekulasi mengenai masa depannya tambah berkembang menjadi bualan.

Ia jugalah kemudiannya yang mendorong Rafizi Ramli mencabar Azmin dalam pemilihan PKR beberapa bulan selepas itu dengan tujuan agar proses peralihan kuasa daripada Tun Mahathir kepada Anwar tidak terganggu.

Dengan tegas Rafizi menyatakan beliau mahu menjadi Timbalan Presiden PKR adalah agar Anwar benar-benar dapat menjadi Perdana Menteri ke-8 sebagaimana yang telah dijanjikan.

Dalam hal ini tidak dipastikan apakah tujuan sebenar Tun Mahathir melantik Azmin sebagai menteri, sama ada mahu meningkatkan lagi karier politiknya, bertujuan menghalang Anwar menjadi Perdana Menteri ke-8 atau mahu menjadikan PKR berpecah kerana masih ada dendam lama, tetapi hakikatnya di situlah bermula segala-galanya krisis dalam PKR sebagaimana kelihatan semakin parah sekarang ini.

Jika hari ini Azmin masih Menteri Besar Selangor dan tidak dijadikan menteri yang kanan di peringkat pusat oleh Tun Mahathir, tidak mungkin apa yang terjadi sekarang akan berlaku dalam PKR.

Hari ini juga, walaupun berdepan dengan isu video seks yang pantas ditafsirkan palsu oleh Tun Mahathir, meskipun akhirnya disahkan ianya adalah rakaman tulen, yang nyata krisis dalam PKR sudah terlalu sukar untuk dibendung.

Ahad ini misalnya, di samping Azmin Ali mengadakan majlis doa selamat serta kesyukuran kerana berasakan namanya sudah dibersihkan oleh IGP, Abdul Hamid Bador apabila memaklumkan pelaku video seks itu tidak dapat dikenalpasti, Anwar juga pada hari dan waktu yang sama turut mengadakan majlis pelancaran zikir serta selawat Nurul Anwar di rumahnya di Bukit Segambut.

Pertembungan ini, selain masing-masing kelompok tampil menyatakan sokongan sama ada kepada Anwar atau Azmin, sebenarnya ini adalah sesuatu yang tidak sihat buat PKR sebagai parti yang memiliki kerusi paling banyak dalam PH.

Mahu tidak mahu, jika keadaan ini berterusan atau mungkin bertambah parah selepas ini, kesannya tentu akan turut menimpa kepada PH.

Maka, bagaimanakah mahu menghentikannya?

Pepatah selalu menyebut, jika sesat di hujung jalan, kembalilah ke pangkal jalan.

Dalam hal ini oleh kerana Tun Mahathir yang menjadi punca krisis, keretakan dan perbalahan dalam PKR, adalah menjadi tanggungjawab beliau juga untuk tampil menyelamatkannya.

Tun Mahathir harus sedar kini tindakannya melantik Azmin sebagai menteri adalah suatu kesilapan yang kini menjerumuskan PKR dan PH ke ambang perpecahan yang tidak tidak pernah berlaku sebelum ini.

Oleh itu, atas nama tanggungjawab dan demi masa depan PH, beliau mesti segera menetapkan tarikh pengundurannya untuk Anwar mengambil alih jawatan Perdana Menteri.

Jika tempohnya mahu menjadi Perdana Menteri selama dua tahun sebagaimana yang ditetapkannya pada awal dulu, tarikh itu sepatutnya ialah Mei 2020 akan datang.

Dengan segera menetapkan tarikh berundur dan Anwar ada kepastian yang benar-benar pasti akan mengambil alih jawatan Perdana Menteri, perbalahan dalam PKR akan berjaya ditamatkan dan seterusnya PH dapat diselamatkan.

Apabila ada tarikh peralihan kuasa, tidak akan wujud lagi kelompok penentang dalam PKR, sesuai dengan ketetapan PH sendiri bahawa Anwar adalah Perdana Menteri ke-8 yang sudah dipersetujui.

Selagi tarikh tidak ditetapkan, perbalahan Anwar dengan Azmin pasti akan berterusan, malah akan bertambah besar yang sekaligus berisiko mengancam kedudukan PH itu sendiri.

Malah, lagi baik untuk membendung perpecahan dalam PKR ini jika Tun Mahathir dapat mengawalkan lagi tarikh pengundurannya itu. (Shahbudindotcom 19/07/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 19 July 2019 — 8:52 pm

148
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
MAHATHIRVSANWARTanpa NamaAnonymousAnonymousAnom Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN SAMPAI LAHIR LAGI PARTI SERPIHAN…..TA’WUN KERANA TIADA PILIHAN LAIN UNTUK SELAMATKAN ISLAM/MELAYU….. UMNO – Pas, pakatan luar biasa Kerjasama UMNO dan Pas merupakan satu usaha murni yang boleh menjamin masa depan negara yang lebih bahagia. Pengerusi Jemaah Penasihat UMNO, Tengku Razaleigh Hamzah menyifatkan perkara itu sebagai satu kesaktian luar biasa selepas penyatuan kedua-dua parti berlaku pada tahun 1974. Beliau berkata, usaha itu harus disambut baik oleh semua pihak dan menyatakan sokongan secara bersama, walaupun terdapat pihak tertentu membuat tuduhan jahat tentang kerjasama itu. “Kerjasama ini bukan saja memberi kekuatan kepada kita, tetapi mempercepatkan proses pembangunan dan proses baiki keadaan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

paKARTUN haraPORN PH PARTI HARAMJADAH…..UNDILAH GS… . Ketua Polis Negara, Datuk Seri Abdul Hamid Bador mengesahkan dua lagi suspek yang mempunyai kaitan dengan video seks yang didakwa menyerupai seorang menteri Kabinet telah ditangkap. Penangkapan tersebut dibuat semalam di Shah Alam, Selangor. “Saya boleh sahkan yang kami telah menahan dua suspek semalam di Shah Alam. “Kami juga akan memanjangkan tempoh tahanan reman kepada beberapa individu yang telah ditahan sebelum ini. “Siasatan masih berlangsung dan kami sedang dalam proses merekodkan kenyataan dan mengambil tindakan. “Jadi ada kemungkinan lebih banyak tangkapan akan dibuat,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Perkhemahan Kadet Polis Kebangsaan di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M THE KING OF CONSPIRACY….. Ahli PKR di majlis temu rapat hari ini meminta presiden mereka, Anwar Ibrahim mendengar pendapat mereka terlebih dahulu sebelum mengeluarkan apa-apa kenyataan…… Ini berlaku selepas mesyuarat tertutup hampir 3 jam antara pemimpin PKR yang bersekutu dengan Anwar dan timbalannya, Mohamed Azmin Ali. Antara pemimpin PKR yang hadir ialah Naib Presiden Tian Chua, Xavier Jayakumar dan lain-lain seperti Fuziah Salleh, Johari Abdul dan Shamsul Iskandar Md Akin. Anwar berkata sehubungan itu, beliau hanya akan mengeluarkan satu kenyataan esok. “Ahli beritahu saya untuk tidak memberi apa-apa kenyataan hari ini dan saya perlu mengikut permintaan mereka,” katanya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH DI KAWAL INTERNATIONAL .ZIONIST …… Guru Wanita Trauma, M’sia Di Bawah PH Masih Dijajah Along?….. Guru wanita trauma diganggu, diugut along…… KUANTAN: Seorang guru wanita di sebuah sekolah di sini kini hidup dalam ketakutan selepas diganggu samseng upahan ceti haram atau along walaupun selepas mangsa selesai melunaskan pinjamannya. Malah, gambar mangsa berusia 39 tahun itu turut diletakkan tanda ringgit dan perkataan ‘hutang duit tak bayar!!! orang penipu’ pada tiang stesen bas dan pondok telefon di luar kawasan sekolah tempatnya mengajar dipercayai bertujuan mahu memalukannya. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Pahang, Superintendan Mohd Wazir Mohd Yusof, mangsa membuat pinjaman… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

[email protected] HATI BUSUK MULUT BACUL ….. Polis siasat Wan Ji kerana disyaki fitnah Polis kini menjalankan siasatan terhadap pendakwah bebas, Wan Ji Wan Hussin kerana disyaki menyebarkan fitnah dengan mendakwa dirinya dipukul semasa dalam penjara. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor Fadzil Ahmad mengesahkan pihak penjara telah membuat laporan terhadap Wan Ji dan perkara itu sedang disiasat di bawah Seksyen 500 Kanun Keseksaan. Beliau juga mengesahkan bahawa polis menyiasat pendakwah itu di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. Wan Ji dipenjarakan pada 9 Julai selepas rayuannya terhadap sabitan menghasut gagal, di mana beliau dituduh menghina Sultan Selangor Sultan Sharafuddin… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MEMANG INI KERJA KRONI DAJJAL….. PAS kena kerja kuat untuk dakwah, Jangan berikan PH rosak masa depan anak bangsa kita Executive Editor Julai 20, 2019 1 Pengajaran pada umat Islam terutama tokoh2 agama, ustaz2 dan para pendakwah, ibunapa. Jika tidak dapat menguasai Malaysia, tidak boleh melaksanakan undang-undang Islam, anak bangsa kita akan rosak PH apa mereka buat. Parti AMANAH cakap Islam pandai tapi menjadi “PASU BUNGA” dalam PH dan takut kepada DAP. LGBT makin bersuara. Islam liberal makin berkuasa PH dan AMANAH Asyik sibuk bepolitik, bertelagah, saman menyaman, fitnah memfitnah, akhirnya anak bangsa beragama islam sendiri pijak quran. Menjadi bangsa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BALING BATU SEMBUNYI TANGAN ALA FREEMASON……. Apa Akan Jadi Jika Dalangnya Adalah Anwar?……. Kata Ketua Polis Negara dalam kenyataan media beliau: “Hasil siasatan PDRM mendedahkan bahawa wujud pakatan jahat yang didalangi oleh seorang pemimpin sebuah parti politik bertujuan mengaib dan menjatuhkan reputasi individu tertentu.” Kenyataan Ketua Polis Negara ini terus sahaja menimbulkan banyak spekulasi mengenai identiti sebenar “seorang pemimpin sebuah parti politik” yang dikatakan menjadi dalang kepada “pakatan jahat bertujuan mengaib dan menjatuhkan reputasi individu tertentu ini”. Saya terbayang apa yang akan berlaku kepada Pakatan Harapan khususnya dan kepada politik negara umumnya jika yang diheret dan didakwa di mahkamah kerana… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUT TONG M DAPAT ANUGERAH OSCAR BEST ACTOR …….. CyberSecurity kata tulin, tak sahkan Mahathir ke Retreat PKR gambar-gambar Tun Dr Mahathir menghadhiri Retreat PKR dan merasmikan acara tersebut. Entah ya ker tidak. Ada kawan beritahu di Grup WA kata CyberSecurity dah sahkan gambar-gambar tersebut tulin tetapi tidak dapat pastikan Mahathir yang hadhir dan berucap. Betul juga, audio seorang yang bunyi macam Anwar Ibrahim pun tak dapat pastikan betul atau tidak. Lain macam dia lambung Mahathir macam tahun 1998. betul ker Mahathir jika berucap dengan teks yang disediakan dan tersebar ke grup-grup WA. Dia selalu berucap off-the-cuff sebab dia boleh… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sangat kosong kepala Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama di blog ini.

Dia tak banyak otak. Hanya 2gm, gamaknya.

Lihat lah komen nya di 20 July 2019 12:56 pm.

Berpuluh puluh, malah beratus, macam itu.

Sedih.

anonymous
Member
anonymous

Bukan orang waras saja tak percaya Orang mabok pon blm tentu percaya cakap TN Koling mabok todi..merappuu..kikikkok

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tapi kamu dah nyata orang gila. Kena saki otak Attention Deficit Disorder, ADHD.

https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Lihat lah betapa sesuai nya penerangan berikut dengan kelakuan kamu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan betul dgn TN monyet tua kepala botak
Dulu kecil, kat kandang kambing, mak dia letak
Pembaca dah muak, dgn badut ni punya watak
Benda basi yg sama, hari2, kera ini ulang cetak
Asyiik terloncat jer, sana sini, serupa dgn katak
Lihat pantun Kejora dirasa spt kepala dihentak
Kini dia dah jadi sawan gila babi memberontak
Cara berhujah jelas dia ni seorang pesakit otak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

Bukan saja Kepala kau botak, kau bongkok hampir melipat, sekarang lingkungan 70an tahun, kurang kalsium, tak mahu minum susu, asyik minum air teh kosong.

Berbual pun asyik bual kosong. Otak kau pun selalu kosong, cakap pasal mak kau letak kau di kandang kambing pun tiru aku cakap dah lama dulu.

Tak guna langsung punya manusia. Bagus kalau kau hara kiri, tapi kau tak berani sebab kau katak puru.

anonymous
Member
anonymous

Tanpa Nama Koling Mabok todi

Lantik Jijah TPM runding Al Jub ker?

Awat Al Jub tak bangkang? Awat tak mintak jadi TPM sekarang, supaya senang serah kuasa.

Jijah tak mau serah jawatan TPM kpd Al Jub ker?

Reply

TN Koling mabok todi memang bengong
.lantik Jijah Tpm sudah setuju blm pru lagi..pkr serah nama lantik menteri tanpa nama Jemin yg sudah dilantik mb selangor….madey altipoo pandai2 plak lantik Jemin menteri..

Kling mabok cakap merapoo bongok..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib kata KEPALA BAPAK KAMU.

Kamu saja yang mengata begitu. Tarak sebut punca maklumat atau beri link kpd maklumat2 itu.

Kot semua nya keluar dari lubang jub kamu.

anonymous
Member
anonymous

Apa lagi kerajaan PH akan potong selepas ini?…………… Mohd. Hafiz Abd. Mutalib 20 Julai 2019 9:07 AM……… …………………….. KANGAR 20 Julai – Apa lagi yang kerajaan Pakatan Harapan (PH) akan potong selepas ini. Nada kecewa itu disuarakan oleh Pengerusi Majlis Belia Felda negeri, Izan Asmawi Habidan selepas melihat perkembangan terbaharu kerajaan PH didakwa menamatkan biasiswa ke luar negara untuk anak-anak Felda. Katanya, biasiswa tersebut penting khususnya bagi membantu penerima meringankan beban mereka ketika menyambung pengajian. Ujar beliau, sepatutnya biasiswa itu ditambah daripada semasa ke semasa dan bukannya ditamatkan begitu sahaja. “Sudahlah para peneroka tertekan dengan masalah kejatuhan harga komoditi itu… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib juga kata KEPALA BAPAK KAMU.

Laporan itu mengata “Jika benar biasiswa ini ditamatkan …”

Belum pun menjadi fakta. Kamu hanya mahu eksploitasi, korek lubang sana sini, termasuk lubang jub kamu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK SHEIKH. MENGGELUPUR….. Azmin Ali terbukti lebih berpengaruh daripada Anwar Ibrahim….. Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali terbukti kini terbukti lebih berpengaruh daripada bosnya sendiri, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Perkara itu menurut penganalisis politik, Prof. Dr. Ahmad Atory Hussain dikuatkan lagi dengan perkembangan terkini apabila 27 ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP) dan ahli parlimen PKR berdiri di belakang Mohamed Azmin dan menegur tindakan Anwar yang juga Presiden PKR. Anwar semalam mencadangkan agar Mohamed Azmin bercuti dan meletakkan jawatan jika video seks yang dikaitkan dengannya baru-baru ini tulen. Malah Atory menjangka Mohamed Azmin boleh ‘merampas’ jawatan presiden dengan mudah… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Atory penyokong kuat madey..
27 yg randantang hanye 12 mp…tandantan hanye tak setuju kenyataan anwar bukan kerana sokong Azmin…kalo Azmin sudah kuat kenape jemin tak berani desak anwar letak jawatan?…pimpinan Negeri masih setia dibelakang anwar..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ini Geng Najib tapi tidak mengaku dia Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, di khaskan nya nama itu untuk membodohkan diri mengkopipes dan mengulang benda yang sama tak henti2.

Dia juga menafikan dia orang PAS tapi selalu komen pasal agama dan menyokong PAS.

Maka kopipes2 nya di jawab dengan kopipes apa saja yang busuk pasal PAS.

Juga kopipes apa saja yang busuk pasal Umno. Dua2 itu busuk, mencuri wang rakyat berbiliun, agihkan RM90 juta kpd PAS.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK CAKAP BERKIAS…. Kemelut PKR tiada dalam fikiran Dr. Mahathir… “Saya tak perlu fikir. Banyak perkara lain saya nak fikir.” Itu reaksi Perdana Menteri yang juga Pengerusi Pakatan Harapan (PH), Tun Dr. Mahathir Mohamad ketika diminta mengulas kemelut yang berlaku dalam parti komponen PH, Parti Keadilan Rakyat (PKR) . Ditanya sama ada masalah dalaman PKR itu akan menjadi liabiliti kepada PH, Dr. Mahathir berkata, terserah kepada pihak media untuk membuat penilaian. Menjawab soalan sama ada kemelut dalaman PKR itu akan menyebabkan kelewatan peralihan jawatan Perdana Menteri kepada Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Dr. Mahathir berkata: “Perkara itu lambat lagi,… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Johari Johanovel

Nak mintak pru sekarang konon.

Dah merepek Pas ni

Dah gila kuasa Pas ni

Nanti tanding 300 kerusi dapat kurang dari 18 yng ada sekarang, mcm mana?

Mengarut Pas ni.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG MMG SERONOK PARTI KUNYIT PECAH BELAH…… Air muka tak ada kecerian – Anwar, Dr M minta pergeseran dalam PKR ditamatkan…… Di temu rapat PKR yang bermula malam ini, Presiden PKR Anwar Ibrahim dan Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Dr Mahathir Mohamad menggesa pergeseran yang kian memuncak dalam parti itu ditamatkan. Bagaimanapun ketiadaan Mohamed Azmin Ali, timbalan presiden PKR yang bertembung dengan Anwar, dalam program itu membangkitkan tanda tanya. Azmin bagaimanapun dijadual berucap dalam temu rapat itu esok. Dalam ucapan pembukaannya, Anwar berkata ketengangan itu perlu diselesaikan demi perkara yang lebih penting. “Sedikit sebanyak masalah kita leraikan segera, kerana kita bertanggungjawab… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nor Aloya

Tak semudah itu Pak Lobai…klu bubar Parlimen sekalipun Pas tetap kalah dan jadi pembangkang selamanya…

Abd Karim Md Yunus

Tak sesuai langsung buat kenyataan begini lah TITM, kalau nak buat PRU pun tunggulah lagi 4 tahun, rakyat dah tak de kerja lain ke asyik nak mengundi, hampa semua gila kuasa, baik kerajaan dan pembangkang 2×5 ja, sekarang adalah masa utk buat kerja, bukan sibuk berpolimik dgn kerusi PM bagai, rakyat dah naik meluat.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA NAMA KEPALA A BOLEH CUBA NASIB JADI PM…..KALAU TAK DE BG HADI…… Cerita 2A. 1A :- Slow & steady untuk mengambil-alih kuasa. Walaupun dahulunya berjuang untuk mengangkat & memartabatkan sahabatnya. Tetapi tidak lagi kini, kerana dia nampak ruang dan peluang untuk dirinya. Ya lah. Siapa tak mahu kuasa kan. Yang bijak 1A ni ialah, dia tak menunjukkan kemaruk sangat nak jadi orang No.1 negara. Tetapi sekali peluang didepan mata, tidak mungkin akan dipersiakannya. 2A :- Sekian lama, niat dan hasratnya untuk menjadi orang No.1 negara tidak dapat disangkal lagi. Bertahun berjuang malah hingga ke ‘Lobang’ penjara bukanlah perkara pelik.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Umi Bee

PAS harus kekalkan pendirian BERPUAS HATI sebagai pembangkang dari PRU 1-14.

Kalau ya pun nak BERLATIH dalam PRU, tunggulah tempoh PH tamat.

Setelah bersahabat dengan UMNO,nampaknya PAS sudah hilang sifat sabar.

Jika Islam MEMIMPIN, sepatutnya tunjukkan UMNO cara PAS menangani KEKALAHAN sejak 1955!

Orang dari parti agama sepatutnya tahu…
“sesungguhnya Allah berserta orang-orang yang sabar”-Q 2:153,8:46).

Ia bukan pergolakan ANTARA parti komponen kerajaan atau krisis kepercayaan kepada PM sedia ada.
Jika ada pun,bukankah PAS sudah berjanji untuk sokong Tun andai ada ‘vote of no confidence’ terhadap Tun?

Harap TITM boleh berfikir dengan WARAS sebelum melontarkan idea MERAPU tentang perlunya parlimen dibubarkan.

syah
Guest
syah

shahbudin ni org anwar jadi dia nampak anwar ni suci je…kalau nk berdebat pasal video anwar bersepah video yg disahkan tulen..senang cerita dua2 tidak layak jadi PM atas sebab maruah…

takkanla pak budin nak tgk org tak bermaruah jadi PM pak budin..

tulislah buku mengapa anwar dan azmin tak boleh jadi PM…haha

anonymous
Member
anonymous

Ko tulis kerana bersepah vedeo yg ko tulinkan..perot boroi pon anwar..kikikik..

MurniMunirah
Guest
MurniMunirah

Mudah sungguh si Cagu tuduh orang tidak beriman
Maklumlah dgn ularmak PAS sekarang dia berkawan
Abuduh dok ragu bedo`oh tu sebahagian dari iman
Hapraaaaakkkkk duo2 tu api nerako punyo makanan!

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktun 11:14 am,

Meroyan yer, Fucktun tua pembela Wak Suman
Tak terjawab ko, pantun ku tembak berdas-das
Nko terasa sangat yer, bila ku kata tak beriman
Siapa yg makan cili, orang tu lah yg rasa pedas
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Member
anonymous

Madey altipoo lantik Jemin menteri ekonomi tanpa berunding dulu dgn anwar..pandai2 dia sendiri..madey altipoo telah memmbesarkan kepala Jemin…memang tujuan madey untuk Jemin lawan anwar…jahat madey ni..perangai lama pecahbelahkan pesaingnye masih ade…masa nak jatuhkan najib sanggup sembah anwar…

Jemin bukan lawan Nuar..Jemin blm kuat pengaruhnye dlm pkr kerana pkr ditubuhkan oleh anwar..jemin hanye pengikut yg derhaka kpd madey..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Lantik Jijah TPM runding Al Jub ker?

Awat Al Jub tak bangkang? Awat tak mintak jadi TPM sekarang, supaya senang serah kuasa.

Jijah tak mau serah jawatan TPM kpd Al Jub ker?

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib malang menimpa, si tua Fucktun bingai
Dah tua hodoh, burok pula dia punya perangai
Kejora tiada, serupa anjing je, dia menyeringai
Lihat Kejora amok, dia lari, terjun dalm sungai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sapa mau caya kamu.

Kamu Geng Naib yang bukan “mencipta” pantun tapi hanya “memantun mantat” – orang sakit otak Attention Deficit Disorder, ADHD.

Penerangan nya sudah diberi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan betul dgn TN monyet tua kepala botak
Dulu kecil, kat kandang kambing, mak dia letak
Kini dia dah jadi sawan gila babi memberontak
Cara berhujah jelas dia ni seorang pesakit otak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

Bukan saja Kepala kau botak, kau bongkok hampir melipat, sekarang lingkungan 70an tahun, kurang kalsium, tak mahu minum susu, asyik minum air teh kosong.

Berbual pun asyik bual kosong. Otak kau pun selalu kosong, cakap pasal mak kau letak kau di kandang kambing pun tiru aku cakap dah lama dulu.

Tak guna langsung punya manusia. Bagus kalau kau hara kiri, tapi kau tak berani sebab kau katak puru.

anonymous
Member
anonymous

Kamu koling mabok todi orang mabok pon nlm tentu percaya cakap kamu…kikikikok..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu gila, ada sakit otak ADHD, dah di beri penerangan bertalu talu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Rasanya Fucktun ni pun jenis yg tidak beriman
Sbb dia beriya-iya sgt nak bela si Hindu Suman
Aku cabar, kalu berani, dia pergi le buat saman
Kita lihat nanti, siapa kah, yg akan kena reman
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Dekat Kejora ini si Fucktun bingai buat ugutan
Sbb dia mahu bela Wak Suman si Hindu setan
Suruh Wak Hindu tu saman le kalau dia jantan
Aku percayalah, Wak Hindu tu akan ketakutan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Posting berkaitan, thn 2013, di blog Parpukari
Tapi tak jumpa lama aku try selongkar sendiri
Lagi mudah, kalau pihak SKMM yg tolong cari
Kita tengok nanti, siapa dia, yg akan kena gari
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh

anonymous
Guest
anonymous

Gila kamu menyeman, ganggu ketntermn awam
Habis bertempiaran peminat Budin yang. bestari
Anwar jadi PM, Budin, Cagu pasti pitam demam
Tentu cai2 nya juga, terloncat loncat ikut menari

anonymous
Member
anonymous

Belum ade yg berani bagi jawapan pertanyaan KENAPE TN KOLING MABOK TODI ALAHAN DAN SANGAT TAKUT DGN GENG NAJIB…TN KOLING HANYE MERAPUU BILA TAKUT GENG NAJIB MENJELMA..GENG NAJIB SATU IGAUAN YG SANGAT BURUK KPD TN KOLING MABOK TODI…endiri

TN koling mabok todi sedar madey altipoo bukan disukai lagi oleh majoriti rakyat mesia….TN koling syook sendiri..madey altipoo sendiri bimbang tewas pru15…
Untuk pulihkan imej dan selamatkan PH PH madey altipoo mesti serahkan jawatan pm kpd anwar seperti kajian IDE…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Takda siapa mau caya apa ko cakap. Ko orang gila, kena sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

anonymous
Member
anonymous

Orang mabok pon blm tentu percaya cakap koling mabok todi..merappuu..kikikkok

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tapi kamu orang gila, ada sakit otak ADHD, dah di beri penerangan bertalu talu.

MurniMunirah
Guest
MurniMunirah

Pembaca sebenarnya loya & termuntah tiap hari
Baca pantun en Cagu Kejora Tua Toya simalbari
Dlm sejuta orang, dia se orang pengidap ADHD!
FuckTun Kejora konon otai, tp bini pon cabut lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki

Teruskan berilusi wahai si Cagu Tua Toya sasau
Aku tetap aku, bukan Tok Gora, TN atau Osman
Kamu pengidap ADHD, sikit pon kami tdak risau
Yang kami risau, gila kamu itu makin menyeman
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Setuju amat sesangat.

Encore.

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktun 9:50 am,

Dia dah balik jadi Murni, ini Fuctun tua penipu
Aku kenal kau walau dlm gelap tak der lampu
Sbb pantun ngko itu tak ada isi hanya merapu
Mmg dari dulu setakat itu saja yg kau mampu
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Kasihan Fucktun, terkantoi, dia jadi kera duku
Nyamar Murni, lepastu cedok-edit pantun aku
Sama je dgn TN & Wak, tahap sewel tiga suku
Jenis angkuh bebal ini, kalah, mmg tak ngaku
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Takda siapa mau caya apa ko cakap. Ko orang gila, kena sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan betul dgn TN monyet tua kepala botak
Dulu kecil, kat kandang kambing, mak dia letak
Kini dia dah jadi sawan gila babi memberontak
Cara berhujah jelas dia ni seorang pesakit otak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

Bukan saja Kepala kau botak, kau bongkok hampir melipat, sekarang lingkungan 70an tahun, kurang kalsium, tak mahu minum susu, asyik minum air teh kosong.

Berbual pun asyik bual kosong. Otak kau pun selalu kosong, cakap pasal mak kau letak kau di kandang kambing pun tiru aku cakap dah lama dulu.

Tak guna langsung punya manusia. Bagus kalau kau hara kiri, tapi kau tak berani sebab kau katak puru.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kes semburit ini sesungguhnya belum habis selongkar
Jemin kesyukuran,Pak Hamid buat lawak KPN kelakar
Rakyat heran video tulin perlaku tak boleh dipapar
Pak Hamid jua main politik kacau hanyutlah PKR

Apa diharap Budin, Mahathir nak selamatkan PKR
Dia melalak melayu bersatu join PPBM yang satu
Nak hancurkan UMNO kini PKR pulak digodam bakar
Ini madey belum tukar bulu tapi serupa yg dulu2

😁😂🤣😆😅😆🤣😂😆layan😍😍

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro kejora memantun pantas dan laju
Tak sempat nak kencing terus maju
Memang benarlah kata- kata u
Ada pantun tu serupa kayu

Anonymous
Guest
Anonymous

Oop! Lupa lak,
😁😂🤣😆😂🤣😆😅😆🤣layan😍😍

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini the lowest form of being, memuji diri sendiri – Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Worse than amoeba which scientifically is the lowest form of being.

Anonymous
Guest
Anonymous

🤣😅😆🤣😅TN mabuk todi😂🤣😆layanni👹👹

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 9:30 am,

Kes semburit ni mmgle susah utk diselongkar
Biar pun, pengesahan video, dibuat oleh pakar
Sbb KPN, mcm dah jadi, si Jemin punya askar
Dah terconteng arang, PH ttp kan gulung tikar
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Nak tolong selamat PKR, hanya lawak kelakar
AP2 dari Umno, ditawar, utk join parti Bersatu
Ramai Melayu sudah jadi marah hati terbakar
Rupa nya, Madey tak berubah, masih mcm itu

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 9:36 am,

Mmg lah memantun, kena pantas dan laju
Kena bergerak cepat dan terus mara maju
Tapi, ada yg buat, serupa tiada seluar baju
Ada pula, serupa lelayang putus tali teraju
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

anonymous
Member
anonymous

Kekuatan PH terltak kpd anwsr…dap dan amanah sanggup terima madey altipoo kerana anwar…

Anwar cabot depa semua blah..tergulinglah madey altipooo dan boboi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sapa cakap? Kau cakap?

Takda sapa nak caya kau.

Melolong ler sendiri.

anonymous
Member
anonymous

Tengok DaP sokong anwar…anwar cabut dap pon cabot..terguling tergolek nyok madey…… DAP rep: Azmin should realise he doesn’t stand chance of becoming PM 8:26 am (Updated 8:38 am)…… A A DAP’s Sungai Pelek assemblyperson Ronnie Liu (photo, above) said PKR deputy president Mohamed Azmin Ali should realise he does not stand a chance of becoming prime minister over PKR president Anwar Ibrahim. This, he said, is because the majority faction in PKR, as well as Amanah and DAP, backs Anwar as the next prime minister. He added that Anwar has been agreed upon by Pakatan Harapan as the person to… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ronnie Liu mulut celupar, even DAP didn’t want him. No longer Exco.

In the end he ended as orang pelik di Sg Pelek.

Whoever wanna hear what a DAP reject says.

anonymous
Member
anonymous

Tn koling mabok todi cakap wak Jahid balik umno akan bergolak..Tak ade pon golak..cakap koling mabuk todi orang mabok dan gila dan bodooh mcm wau bule loyar beruk dan wak Aotaman Hindu keparat penakut yg dah lari saja yg percaya……kikikkok..

Orang waras dan bijak mcm aku dan cikgu Kejora tak pernah percaya cakap koling mabok todi kuat merapoo..😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sapa mau caya apa ko cakap. Ko orang gila, kena sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

anonymous
Member
anonymous

Jemin buat msjlis syukur…polis blm bersihkan Jemin 100%… Kikikik..
Hamid buat lawak syokkan Jemin…jemin bersyukur sebab Hamid tak sahkan muka jemin semburit….hihihi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu memperlekehkan Polis.

Aku syorkan Police Cyber Unit tangkap kamu, heret ke Balai Polis, remand di lokap 7 hari makan nasi bungkus, kamdian heret ke mahkamah, tuduh di bawah Akta Hasutan atau sebagai nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tidak nampak pun kelibat si Fucktun kongkang
Ditaji dek cgu Kejora, bapok tua tu terkangkang
Mlm tadi lepas aku tidur dia mata bersengkang
Agak nya kini, mulut nganga, tidur terbongkang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Mlm tadi, Fucktun rasa mcm tangan kena kilas
Telinga pulak dirasanya mcm cgu Kejora pulas
2 jam Kejora pantun, dia tidak berani nak balas
Tapi, bila aku keluar 3:10, baru dia masuk, 3:12
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku mau pesan kpd kau Fucktun tua kera duku
Tak usah serah diri kau, untuk Kejora tibai paku
Tak sayang kah kepala tu nanti cgu Kejora luku
Sbb ternyata, yng kau tu bukan taraf lawan aku
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Komen2 ADHD –

wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan betul dgn TN monyet tua kepala botak
Dulu kecil, kat kandang kambing, mak dia letak
Kini dia dah jadi sawan gila babi memberontak
Cara berhujah jelas dia ni seorang pesakit otak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah tengok..hebat ke tidak, abg ni, cikgu Kejora
Dlm berpantun, mmgnya abg ini, ttp kekal juara
Musuh mau kalahkan abg depa tak jumpa cara
Sebaliknya, depa akan berakhir sedih duka lara
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Member
anonymous

We could lose all because of power struggle, Mahathir tells PH
We could lose all because of power struggle, Mahathir tells PH: The prime minister says if PH component parties could keep aside their differences before the elections, why not now.

Takut jugak madey akan kalah pru15.. Madey sedar diri Bersatu ciput dan kemahb tak boleh menang pru kalo tanding sendirian…..pengaruh madey tak sekuat mana..Bersatu bergantong kpd PKR DaP dan Amanah….survey IDE diakui secara tidak langsong oleh madey..hihihihi..penjilat saja khayal yg cakap madey kuat dan boleh kibar panji hitam legam…….kikikik..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Umno Bn power struggle before, during and after elections. E.g on seats allocations. Now dying, almost dead. MCA wanted Bn disbanded. Tok Mat tak mau, MCA cakap nak cabut.

Bodoh sesangat mengata tak pentingkan Pru15. Tapi Umno yang lingkup di Pru14 akan lintang pukang tonggang langgang terkangang di Pru15.

Anonymous
Guest
Anonymous

Smlm ku tunggu Fucktun otai pakatan harapan
Aku mahu ajak berpantun secara live berdepan
Tapi si bacul itu lari sembunyi serupa dgn lipan
Telur pelir dia itu siap dia bungkus dan simpan

Aku nak test, kalau dia mmg tersohor & jauhari
Ternyata, yg dia kecut pelir dan terus cabut lari
Hanya bila aku tidur, si bapok tu keluar ke mari
Takut juga dia dgn Cg Kejora pemantun bistari
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pantun bingai tersangkut-sangkut
Konon dia tu otai pakatan harapan
Sudah ku kata si Fucktun penakut
Tidak berani pantun live berdepan

Dibuat pantun rupa hingus gelema
Ada jua, mcm lumpur kat bendang
Pantun Kejora baris2 kemas sama
Seronok dibaca, sedap, dipandang

Fucktun asyik ulang, rangkap basi
Pantun terlompat2, spt katak puru
Pantun cgu Kejora, kemas & berisi
Sbb, hasil dari karya, seorang guru

Pantun Kejora berpijak bumi nyata
Tak ada melencong, kata2 merapu
Fucktun pula cuma kelentong auta
Sbb, begitu jer si bingai itu mampu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

anonymous
Member
anonymous

Gucktun pandai buat pantun merapu..

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 8:58 am,

Betul tu anon, Fucktun kerdil rasa diri gergasi
Pantun pun, setakat merapu, tak ada fakta isi
Setakat badut pelawak, boleh lah, dia beraksi
Bikin kitorang semua ni gelak tak kering gusi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Dia ingat, dia hebat, itu bapok bingai, tua kedi
Perasan diri nya naga, tidak sedar dia ular lidi
Berpantun pun serupa dgn Hindu mabok todi
Boleh ler setakat mahu jadi hero kat blog KD!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib bukan “mencipta pantun” tapi hanya “memantun mantat”, dia gila ADHD.

E.g wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan betul dgn TN monyet tua kepala botak
Dulu kecil, kat kandang kambing, mak dia letak
Kini dia dah jadi sawan gila babi memberontak
Cara berhujah jelas dia ni seorang pesakit otak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

Bukan saja Kepala kau botak, kau bongkok hampir melipat, sekarang lingkungan 70an tahun, kurang kalsium, tak mahu minum susu, asyik minum air teh kosong.

Berbual pun asyik bual kosong. Otak kau pun selalu kosong, cakap pasal mak kau letak kau di kandang kambing pun tiru aku cakap dah lama dulu.

Tak guna langsung punya manusia. Bagus kalau kau hara kiri, tapi kau tak berani sebab kau katak puru.

anonymous
Member
anonymous

Saper2 ajen dan balaci madey dlm pkr yg boleh pecahkan pkr mestilah dibuang….dlm umno tiada lagi ejen madey…umno sudah stabil…madey tak boleh pecahbelah umno lagi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

“Umno sudah stabil” – mengarut.

Wak Jahit ambik semula tugas2 Presiden, bergolak lah UMNO yang dulu di kata sudah ada 2 puak, kot sekarang 3-4 puak pulak.

UMNO pecah belah sendiri, tak lama jadi cermin pecah seribu.

anonymous
Member
anonymous

Tak adevpon golak..cakap koling mabuk todi orang mabok dan gila saja yg petcaya…kokikkok

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko gila ADHD.

E.g wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

anonymous
Member
anonymous

Anwar pecat saja Jemin dan konconye…bukan ramai pon konconye…PKR tak rugi pon…kekuatan PKR kerana anwar hingga madey pon sanggup sembah anwar…Dap dan Amanah sanggup bersekutu dgn PKR kerana anwar..

Masih ramai panglima2 dlm PKR yg handal….Jemin tak ade kekuatan jiwa untuk bergerak sendiri…pengaruhnye tak kuat…masuk felda selancar kena booo…Jemin gagal pulihkan felda…

Kalo jemin kuat dia dah desak anwar letak jawatan ato tubuh parti sendiri dlm kemelut semburit…nak masuk Bersatu pon Jemin takut…

Jika Jemin dan konconye masih ada dlm pkr bertambah rosak pkr dgn imej aikrim dan semburit…
Anwar mesti berani bersihkan PKR seblm terlambat..

anonymous
Member
anonymous

Budin…madey altipu tak perlu tetapkan tarikh….sampai masa madey tak mau serah jawatan anwar bawak saja PKR keluar dari PH tergilinglah madey dgn sendirinye…biar madey panggil pru…apevyg dia boleh buat?.. Mp yg tandatangan surat tak bersetuju kenyataan anwar hanye 12 orang…masih ramai mp dan ketua PKR negeri yg bersama anwar.. Jika PKR keluar negeri perak dan kedah akan terguling…bukan madey saja terguling boboi jugak terguling….buat ape bersama dgn orang munapik penipu dan putarbelit yg tak menguntungkan negara….madey perlu diajar sikit…anwarvkeluar Dap pon akan cabut…lks dan lge lebih percaya kpd anwar kerana dah lama kenal madey altipoo…Dap dan Amanah setuju terima madey… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kalau Azmin dapat jadi Perdana Menteri, silap2 Pak Sheikh Anwar harakiri.

Tak tahan dia melihat bekas Setiausaha Sulit nya jadi PM masakan dia jadi bekas PM-In-Waiting.

Budin tahu perasaan Pak Sheikh itu semua. Itu sebab dia menulis blog pos ini dengan memberi bayangan se olah2 ada krisis dalam negara sekarang.

Sebenar nya, ha nya krisis dalam PKR. Tidak menjejas keteguhan Pakatan Harapan pun. Mengata ada jumlap MPs yang cukup untuk mengguling Tun M di Parlimen itu mengarut.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang bagus untuk Pak Sheikh dan penganut2 nya ia lah berdiam diri saja, tunggu masa.

Menghebohkan hal “tak ada janji tempoh dan tarikh” membikin rakyat hilang simpati kpd dia.

Seperti di masa dia keluar dari penjara dulu. Melulu ke istana di selatan dan utara, rakyat nampak dia gelojoh sangat nakkan kuasa, konon nya nak “smoothen the way”, menentukan takda halangan di pihak Raja2 bila Tun lepaskan kuasa.

Blogoshpere penuh dengan kecaman terhadap dia bila buat begitu.

Anonymous
Guest
Anonymous

A. Kadir Jasin dalam blog terkini jangan biarkan isu dalaman PKR jangkiti PH: Isu pertama telah diputuskan dan dihebahkan kepada umum dalam Konvensyen PH di Shah Alam pada 7 Januari 2018, iaitu: 1.Dr Mahathir calon Perdana Menteri; 2. Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail calon Timbalan Perdana Menteri; 3. Anwar Perdana Menteri ke-8 dengan kefahaman bahawa Dr Mahathir dan Anwar akan berkongsi penggal ini (2018-2023) sebagai Perdana Menteri. Itulah alasan yang menunjangi hujah saya di majlis diskusi buku karya blogger Shahbuddin Husin – “Anwar PM Ke-8” – di Shah Alam 17 Julai lalu bahawa Anwar akan ambil alih sebagai… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Masih takda sebut tarikh atau tempoh tetap serah kuasa.

Anonymous
Guest
Anonymous

1. Kadir, Madey dan Majlis Presiden PH dah debunk kau punya propaganda Anwar tak layak jadi PM 2. Kadir kata konsensus PH sebut kongsi PM tempoh 2018 – 2023. Kadir kata bodoh lah tak faham kongsi 50:50 makna masing dapat 21/2 – 21/2 tahun. Kadir tambah tarikh sebenar dah diputuskan Madey-Anwar secara intimate dan sbg strategi politik PH utk sentak musuh2 politik. Tak sebut pun nama Saifudin Abdullah Secretatiat PH, lagi pun Kadir pun tahu Mamak tu masuk PKR pun sebelum PRU14. Mamak itu pun geng Kartel Azmin yg nak Madey dan Bersatu uturn jugak dan promote Azmin. 3. Kadir… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Amaran LKS jika konsensus PH peralihan kuasa Madey kpd Anwar dimanipulasikan oleh “evil scheme” dari dalam PH, DAP akan pullout dari PH. 1. Nombor Asas Bersatu 26 PKR 50 DAP 42 Amanah 11 Warisan 9 Jumlah PH (138) UMNO 37 PAS 18 Jumlah Umno/PAS atau GU (55) Sabah 25 Sarawak 31 Jumlah Sabah/Sarawak (56) 2. Tanpa damage control yg drastik dan tuntas dari Majlis Presiden PH, gayanya PH seolah menuju kpd Team Madey/Azmin dan Team Anwar dlm isu peralihan kuasa konsensus PH. 3. Dalam Bersatu, PKR, Umno, Sabah dan Sarawak, tiada petunjuk konklusif 100% penyokong team mana. Split. 4. Yg… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Sudah aku bilang seblm ni….madey punca kpd banyak masalah di malaysia dan madey sentiasa gagal selesaikan masalah….

Madey bijak kalo menipu dan atur pecahbelahkan untuk kuatkan kedudukan dan cengkamannye…dia boleh berpura sedih dan menangis untuk buat orang percaya keikhlasanye…

Kegagalan madey paling besar madey gagal pecahkan dan kuasai umno..madey gagal meramaikan bilangan ahli parti cap munger..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib Al Jibo sendiri tahu dan pernah komplen dia dituduh sebagai punca segala masalah di negara ini.

Nak menangis dia merayu jangan lah rakyat mengata “Semua nya salah Najib”.

Apo nak dikato. Curi wang rakyat berbiliun menjadi bukti paling besar Najib membikin semua masalah yang ado. Menambah kpd cara dia memerintah yang mcm orang gilo.

anonymous
Member
anonymous

Ade ker orang percaya cakap TN koling mabok todi?…orang mabok dan gila saja sanggup dengar TN koling mabuk todi membebel merapu….
Orang waras tak peduli pon cakap merapu koling mabok todi…kikikikik..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pembaca2 percaya kamu Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama ada lah gila.

Sebab penerangan yang di beri siap dengan bukti2 kamu mengarut mcm orang gila, dan di sertakan dengan penerangan apa itu sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

The description fits you prim and proper. Kamu sakit gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dari pukul 8 lebih hingga tengah malam tadi Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama melanda landa di blog pos baru ini, menyakitkan hati orang dan mengarut mcm2.

Terdiam dia dan berhenti “memantun mantat” selepas dipelangkong kepala nya dengan pantun yang di cipta rapi, penuh dengan kata2 sakti dan murni.

Pembaca2 yang tak biasa masuk blog ini perlu di maklumkan latar belakang Geng Najib ini spt di komen2 berikut ini.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan, memantun mantat.

Komen2 nya tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling” dan agama Hindu, anarkis, macam orang gila.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin ini yang pro-PH.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bedal. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Lihat

https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jgn lupa uncle TN, Geng Najib juga keluar guna nama Fan Tun mlm tadi…

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

GN, Nyata kau sudah gila. Melampau mengarut.

Kau kena sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan betul dgn TN monyet tua kepala botak
Dulu kecil, kat kandang kambing, mak dia letak
Kini dia dah jadi sawan gila babi memberontak
Cara berhujah jelas dia ni seorang pesakit otak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

Bukan saja Kepala kau botak, kau bongkok hampir melipat, sekarang lingkungan 70an tahun, kurang kalsium, tak mahu minum susu, asyik minum air teh kosong.

Berbual pun asyik bual kosong. Otak kau pun selalu kosong, cakap pasal mak kau letak kau di kandang kambing pun tiru aku cakap dah lama dulu.

Tak guna langsung punya manusia. Bagus kalau kau hara kiri, tapi kau tak berani sebab kau katak puru.

Wau bule
Guest
Wau bule

Budin salahkan TDM krisis PzkR Konon lambat serah takhta Rakyat gelak kata sangat kelakar Yang tak sabar Anwar gila kuasa Dollah/Johari menyalak hari hari Disusuli macais macam gila babi Dikerah juga Otai Reformasi basi Vote of no confidence juga mati TDM gagal di gertak lawans Terpekik terlolong bukan caranya Video sex azmin diviral sakan Polis tengah cari dalangnya Hamid kata dalangnya pemimpin parti Rupanya S/Politik Brader kena tahan Lambat laun terserlah identiti Meroyan sakan Brader kempunan Jika betul Brader kecundang lagi Budin jangan kecewa berkecil hati Jawatan Pengarah Media wajib dilupai Jangan berfantasi lebih baik berealiti Cik mek molek dari… Read more »

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Bila ramai tak masuk Al Boden
Kojola terasa dialah Raden
Kekadang menyanyi lagak Jefridin
Ala2 bingai bermuka sardin!

Bodoh sombong kuat menyamar
Mas, Irah konon dilamar
Gadis Iban dia dah cemar
Jumpa Tuai pipi berdamar!

Tuduh berat Othaman tak Islam
Agama sendiri dia pun kelam
Kafirkan Othaman sehari semalam
Buat report masuk ke dalam!

Konon tahajud di malam hari
Tapi gemar musuh dicari
Kita berdiam nak pukul curi
Tak padan di rumah memakai sari!

Girlfriend pun Aci agama Hindu
Di kuil Brickfields kasih berpadu
Walau rongak masa beradu
Air liur Aci bagaikan madu!

Gila seks lembu pun jadi
Belakang depan Kojola pun ready
Jenis tak pernah jumpa tok kadi
Tua kutuk biang keladi!

Anonymous
Guest
Anonymous

Pantun bingai tersangkut-sangkut
Konon dia tu otai pakatan harapan
Sudah ku kata si Fucktun penakut
Tidak berani pantun live berdepan

Dibuat pantun rupa hingus gelema
Ada jua, mcm lumpur kat bendang
Pantun Kejora baris2 kemas sama
Seronok dibaca, sedap, dipandang

Fucktun asyik ulang, rangkap basi
Pantun terlompat2, spt katak puru
Pantun cgu Kejora, kemas & berisi
Sbb, hasil dari karya, seorang guru

Pantun Kejora berpijak bumi nyata
Tak ada melencong, kata2 merapu
Fucktun pula cuma kelentong auta
Sbb, begitu jer si bingai itu mampu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Rasanya Fucktun ni pun jenis yg tidak beriman
Sbb dia beriya-iya sgt nak bela si Hindu Suman
Aku cabar, kalu berani, dia pergi le buat saman
Kita lihat nanti, siapa kah, yg akan kena reman
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Dekat Kejora ini si Fucktun bingai buat ugutan
Sbb dia mahu bela Wak Suman si Hindu setan
Suruh Wak Hindu tu saman le kalau dia jantan
Aku percayalah, Wak Hindu tu akan ketakutan
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Posting berkaitan, thn 2013, di blog Parpukari
Tapi tak jumpa lama aku try selongkar sendiri
Lagi mudah, kalau pihak SKMM yg tolong cari
Kita tengok nanti, siapa dia, yg akan kena gari
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Naib ini kena sakit otak ADHD. Penerangan nya sudah di beri.

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Kojola bingai semua dah tahu Menyibuk dia, tidak tak makan Kuat menyamar tak tahu malu Kain sejengkal nak pancing ikan.. Dia ingat semua orang bodoh Macam dia kerja tak ada Aci pun kata Kojola hodoh Merayap di Budin, balik membuta! Oi baghal bila nak sedar Dedak Bijan lama dah hilang Sampai tak mampu nak beli spender Masuk sini jadi jembalang! Aci rongak saja yg mahu MAS,Irah direka cipta ‘Adat Iban’ kononnya tahu Bulak gilak sikda gheta! Semua orang dia nak musuh Bahana kalah Bijan dah tumbang Konon bergaya, ditengok lusuh Meninggi diri semuanya gebang! Blog ini kononnya ramai Blog KD… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah..abg kan terus berpantun, di blog ini selalu
Demi cinta suci kita abg tak akan merasa malu
Ok lah Irah manja, abg pohon undur diri dahulu
Utk Irah dewi dari abg salam rindu di angin lalu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Musuh kita Irah, hasad dan dengki terbungkam
Ada yg terang-terangan, dari depan, menerkam
Ada juga nyamar, dari belakang cuba menikam
Namun, abg ttp pertahan, cinta kita yg terakam
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktun anak biawak, ingin berlagak sbg buaya
Tapi cubaan menyamar dia kali ni tidak berjaya
Aku cam, sbb dia pernah gelarkan aku, tua toya
Kini dia kantoi, lalu langkah keluar tak bermaya
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Mula2 aku dok agak, Murni itu samaran Si Gora
Sbb kebolehan berpantun itu, agak mcm ketara
Tapi akhirnya, ku kesan Fucktun punya angkara
Rupanya si tua ni masih juga lagi perangai kera
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Fucktun bingai bapok mmg tidak punya jati diri
Dia ingat Kejora tidur lalu dia ni cuba pukul curi
Tapi terkejut beruk dia dgn jawapan Kejora beri
Tak ada pilihan lain lah, bagi dia, melainkan lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Dulu dah teruk si Fucktun tu cikgu Kejora tusuk
Berbulan-bulan di blog ini, dia tak berani masuk
Dia ingin mau cuba nasib lagi ini tua hati busuk
Tapi skrg dah mengelupor mcm org kena rasuk
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh