“PEMIMPIN BERDEPAN SIASATAN HARUS BERCUTI”

Kemusykilan ramai berhubung proses penyiasatan polis yang sekarang ini beralih kepada penyebaran video lucah dan bukannya ketulenan video yang melibatkan seorang Menteri seharusnya merupakan satu peringatan bahawa rakyat masih meragui tahap kebebasan agensi penguatkasaan negara walaupun sudah lebih setahun kerajaan bertukar.

Keraguan masyarakat ini akan menjadi lebih parah sekiranya pihak berkuasa dilihat ataupun disyaki membuat siasatan bagi tujuan melindungi individu-individu yang berkuasa.

Di dalam semangat Malaysia Baharu semua pihak terutamanya pemimpin politik dan penjawat awam perlu bertanggung jawab membantu mengembalikan keyakinan umum kepada agensi penguatkuasaan negara terutamanya kepada pihak Polis Di Raja Malaysia (PDRM), Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Jabatan Peguam Negara disamping melindungi integriti dan

kebebasan mereka untuk menjalankan tanggungjawab dengan bebas dan adil.

Justeru itu, pemimpin-pemimpin politik yang dikaitkan dengan tuduhan salah laku boleh membantu agensi penguatkuasaan kita dengan sekurang-kurangnya bercuti sementara dari menjalankan tugas rasmi sehingga siasatan ke atas mereka selesai dijalankan sepenuhnya.

Tindakan ini penting bagi

memberi ruang kepada pihak berkuasa menjalankan tugas dengan bebas dan adil serta menunjukkan kepada masyarakat bahawa pemimpin-pemimpin ini tidak cuba berselindung di sebalik jawatan tinggi, kedudukan di dalam parti apatah lagi di belakang Perdana Menteri sebagai perisai pertahanan mereka.

Mengambil contoh jika seseorang pegawai kerajaan yang berhadapan dengan siasatan pihak berkuasa, beliau akan dilepaskan dari tugasan hakiki buat sementara waktu dan jika didakwa di mahkamah, beliau akan digantung tugas serta-merta.

Justeru, atas prinsip hak kesaksamaan dan kesamarataan dibawah undang-undang menyatakan bahawa anggota pentadbiran termasuk para menteri dan exco-exco negeri sekurang-kurangnya diberikan layanan yang sama ataupun lebih tegas.

Saya juga ingin mengingatkan bahawa jasa bakti serta kedudukan penting seseorang itu tidak boleh mengaburi kedaulatan undang-undang.

Undang-undang harus “buta” dari ketidak-adilan apatah lagi memilih bulu.

Atas sebab-sebab tersebut serta bagi memastikan integriti pihak PDRM dan SPRM sentiasa terpelihara, sudah tiba masanya untuk anggota pentadbiran untuk berpegang kepada prinsip yang dilaungkan mereka.

Saya menyeru agar pemimpin-pemimpin yang didakwa terlibat dengan salahlaku agar bercuti secara sukarela bagi memberi laluan kepada siasatan dijalankan secara sepenuhnya.

YB DATUK SERI SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN

Ketua Penerangan

Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN)

16 Julai 2019.

Kongsikan artikel ini
Updated: 16 July 2019 — 6:53 pm

93
Leave a Reply

avatar
7 Comment authors
AnonymousMAHATHIRVSANWAROthman AhmadTanpa Namaanonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora ingin tampil di sini mahu bawakan bukti
Nak beritahu, siapa sebenarnya yng busuk hati
Semoga pembaca2 lps ini akan lebih mengerti
Ianya, melibatkan dua ekor makhluk atau entiti

Yg pertama, Wak Suman jahanam si Hindu ceti
Dulu difitnah kata ,aku ini nyamar Murni Melati
Tapi ternyata, Murni itu, kekasihnya yang sejati
Aku tala dia Hindu, Murni ler yg bela tak henti2

Yg kedua, si tua lahanat TN moenyet kera duku
Dula dia cakap Irah tu adalah watak rekaan aku
Lps tu kata pula ‘padan muka Kejora, Irah paku’
Ternyata kedua2 entiti itu sasau otak tiga suku

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Rasanya makhluk yg sama jer, itu 2 entiti bebal
Sama tahap jer dua2 sifat kult babi muka tebal
Begitu le juga dgn sifat kalis malu punya kebal
Masih juah megah, walau dilenyek jadi sambal
🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CAI2 PH TAK MINAT NAK TAHU BELANJA PEMUMPIN MEREKA KE…..KE MANA PERGI HASIL MAHSUL NEGARA DI BAWA LARI PEMIMPIN2 PH……KALAU NAK TAHU UNDI GS LEPAS NI……. RM3.3, Propagandanya Begini.. Kata Najib Propaganda itu begini: “Menurut akhbar The Wall Street Journal, Najib menghabiskan AS$15 juta (RM58.8 juta) bagi percutian, membeli-belah dan barangan kemas. Perbelanjaan dilakukan di Amerika Syarikat, Malaysia, Itali dan di beberapa tempat lain.” Itulah propaganda terhadap saya yang dikeluarkan pada tahun 2016. Turut dibutirkan oleh mereka apa yang dimaksudkan AS$15 juta (RM50 juta) ini: 1) AS$56,000 (RM220,000) untuk membeli kereta mewah pada tahun 2011. 2) 750,000 Euro (RM3.3 juta)… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI GS UTK KEMAJUAN NEGARA…….. BeritaBerita Dalam Negeri Dua Janji Manifesto PAS Jabi Dilunasi Dua kemudahan asas rakyat yang menjadi bahan kempen Pilihanraya Umum (PRU) ke-14 Parti Islam Se-Malaysia (PAS) Dewan Undangan Negeri (DUN) Jabi berjaya tunaikan. Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Azman Ibrahim berkata, isu yang dibangkitkan itu berjaya ‘membuang’ bebanan yang ditanggung selama ini oleh rakyat Jabi dalam tempoh lebih kurang setahun dua bulan usia kerajaan baru Terengganu. “ Yang pertama, rintihan 15 keluarga di Kampung Jebak Puyoh yang terpaksa melalui jalan becak, berdebu dan berselut sejak lebih 40 tahun yang lalu, akhirnya telah diletakkan noktah dengan pembinaan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LIWAT LAWAN SEMBURIT SIAPA MENANG….. Anwar perlu cermin dirinya dahulu – Azmin……. Azmin Ali hari ini membalas kenyataan dengan menyuruh ketuanya supaya tengok cermin dahulu serta minta Anwar bermuhasabah. Video intim: Azmin suruh Anwar tengok cermin Pergolakan dalaman PKR semakin parah meskipun rata-rata pimpinan mengatakan hubungan mereka baik-baik sahaja. Hari ini, Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali memulangkan paku buah keras kepada Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung syornya untuk beliau melepaskan jawatan sekiranya video intim itu sah dirinya. Mohamed Azmin dengan tegas berkata, Anwar sepatutnya melihat cermin sewaktu menyatakan cadangan tersebut. “Baca gerak bibir saya,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KUALI PALING HINA DAN BANGSAT….. Celaka Hanipa kata Perarakan libatkan LGBT tak bercanggah perlembagaan….. Perarakan Hari Wanita pada 9 Mac lalu, yang mencuri perhatian kerana disertai aktivis lesbian, gay, biseksual, transgender (LGBT) tidak bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan, kata Timbalan Menteri Undang-undang Mohamed Hanipa Maidin. “Perarakan yang melibatkan sekumpulan LGBT semasa Himpunan Hari Wanita ini tidak bercanggah dengan Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan dan subseksyen 9(1) Akta Perhimpunan Aman 2012,” kata Hanpa dalam jawapan parlimennya, semalam. Perkara 10 merujuk kepada semua warganegara berhak untuk berhimpun secara aman dan tanpa senjata. Hanipa berkata demikian bagi menjawab soalan dari Anggota Parlimen Rantau Panjang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MANA DIA MUFTI MULUT CELUPAR….SIKIT2 TUDUH PAS….BONGOKK….. Lelaki bakar kereta mufti Perlis mengaku cederakan pengarah Jaips….. Polis mengesahkan lelaki yang membakar kereta rasmi Mufti Perlis Mohd Asri Zainul Abidin, Mac lepas, adalah individu sama mencederakan Pengarah Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Perlis (Jaips) Hazman Hassan pada September tahun lalu. Ketua Polis Perlis, Noor Mushar Mohamad berkata susulan soal siasat minggu lepas, lelaki itu yang dikenali sebagai “Mie Tomoi” membuat pengakuan membakar kereta dan mengancam keselamatan mufti Perlis itu serta mencederakan Hazman. Hazman cedera parah di bahagian muka setelah ditetak dengan senjata tajam dipercayai pedang samurai oleh seorang penjenayah yang memecah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M THE KING OF DECEPTION……. Azmin boleh ambil cuti atau teruskan kerja, kata Dr M Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad berkata Azmin Ali boleh mengambil cuti atau meneruskan kerjanya, selepas pemimpin PKR menggesa mana-mana pemimpin yang terpalit dengan tuduhan salah laku “bercuti sementara” sehingga siasatan selesai. Beliau berkata ini kerana Azmin boleh berbuat demikian selagi tidak dibuktikan bersalah. “Ini semua mengenai satu kospirasi politik, bukan mengenai mendedahkan seseorang melakukan kesalahan. “Tetapi lebih kepada menghalang kepada seseorang dari berjaya politik,” katanya ketika ditemui di Majlis Beyond Paradigm Summit 2019, hari ini. Semalam, Ketua Penerangan PKR Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PORN HUB TAK BOLEH HARAP……. ‘Speaker tak guna, macam mana dia jadi hakim?’ kata KJ Anggota parlimen pembangkang hari ini tidak dapat menyembunyikan rasa kecewa dengan sikap Speaker Dewan Rakyat, Mohamad Ariff Md Yusof yang menurut mereka sebagai berat sebelah dan seolah-olah cuba menyebelahi Menteri Kewangan, Lim Guan Eng. Ia susulan keputusan speaker yang menolak usul pembangkang untuk merujuk Lim kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan berikutan kenyataan ahli parlimen Bagan itu sebelum ini berhubung dana pembayaran balik Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) . “Macam mana dia boleh jadi hakim pun saya tak tahulah. Tak guna,” kata Anggota Parlimen Rembau,… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAN DAH KATA PH PUAK HAPRAK……. MP BN, PAS keluar Dewan protes keputusan speaker Speaker Dewan Rakyat Mohamad Ariff Md Yusof menolak usul pembangkang untuk merujuk Menteri Kewangan Lim Guan Eng kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan. Ini berikutan kenyataan Lim sebelum ini bahawa dana untuk pembayaran balik Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) telah “dirompak”. “Saya mendapati tidak terdapat unsur prima facie (bahawa) YB Bagan telah mengelirukan Dewan, dan oleh itu tidak terjatuh di bawah Peraturan Mesyuarat 36 (12),” katanya. Ariff berkata beliau juga telah meneliti kandungan laporan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) yang telah dikeluarkan awal minggu ini. Susulan itu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI PUNYA GENG……. Anda Patut Tahu. Sejarah LTTE Yang Anda Patut Tahu. Apa Itu LTTE? Kumpulan Liberation Tigers of Tamil Elam, yang dikenali sebagai Tamil Tigers atau singkatan LTTE, adalah sebuah kumpulan militan pemisah yang berjuang untuk sebuah negara atau kawasan yang merdeka bagi bangsa Tamil yang menetap di Sri Lanka. Seorang lelaki Tamil bernama Velupillai Prabhakaran telah menubuhkan pertubuhan ini pada tahun 1972 dan pada lewat tahun 1980an ianya adalah kumpulan militan Tamil yang paling dominan di Sri Lanka. Selepas beberapa kali rundingan yang menemui kegagalan, Kerajaan Sri Lanka mengisytiharkan perang terhadap kumpulan LTTE pada tahun 2006. Pada… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH BELA PEMBOHONG DAN PENJENAYAH….. Opposition stages walkout after Speaker rules Guan Eng will not face Parliamentary committee Dewan Rakyat Speaker Datuk Seri Mohamad Ariff Md Yusoff decided that Finance Minister Lim Guan Eng does not have to face Parliament’s Rights and Privileges Committee, leading to a brief walkout by Opposition MPs. The incident was sparked after Mohamad Ariff ruled that there were no grounds to refer Lim to the committee over his statement that RM15mil in GST refunds was “stolen” by the previous Barisan Nasional administration, denying a motion filed by Opposition leader Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob. “I’ve… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JADIKAN RESULT PRU-14 SBG ASAS TA’WUN….. Pemuda PAS: Kerjasama PAS dengan BN, jauh lebih bermanfaat…… Dewan Pemuda PAS Malaysia menyatakan bahawa kerjasama yang diterokai oleh PAS jauh lebih bermanfaat untuk diteruskan berbanding menyahut jemputan bergabung dengan PH. Menurut Ketua Pemudanya Khairil Nizam Khirudin, kerjasama itu bertunjangkan dua parti Melayu terbesar di Malaysia yang mempunyai ahli akar umbi yang kukuh dan setia bersama parti ketika susah dan senang. Ini menjamin kestabilan politik dan kerajaan sekiranya diberi mandat. “Kerjasama ini lebih inklusif dan seimbang kerana terdiri daripada parti berbilang kaum dan bangsa mengikut populasi dan demografi kaum. Ini menjamin keseimbangan sosio politik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NASIB KO LA MELAYU BILA NAK SEDAR DIRI KENA TIPU MUNAFIK PH… Dari Tuan Tanah, Peneroka Felda Jadi Pekerja Estet Bila Kroni Menjadi Keutamaan, Dr. Mahathir Mengambil Kesempatan Dari Kesempitan Hidup Peneroka Felda…… 7 Julai 2019 yang lalu, peneroka Felda menyambut Hari Peneroka Felda 2019 di Felda Selanchar 3… Dua tiga hari sebelum sambutan, media pro kerajaan Pakatan war-warkan, kononnya Dr. Mahathir akan mengumumkan satu insentif baru yang akan mengeluarkan peneroka Felda dari kesempitan hidup yang semakun menghimpit mereka sekarang (BACA DI SINI)… Berpuluh-puluh bas di sewa untuk membawa peneroka Felda dari seluruh negara untuk hadir dalam sambutan Hari Peneroka… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK SHEIKH JANGAN NAK BERANGAN JADI PM…….. MENGAPA SETIAUSAHA POLITIK ANWAR DITAHAN? Setiausaha Politik kepada Presiden PKR yang juga Pengerusi PKR Perak, Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak, adalah antara pemimpin PKR yang paling lantang bersuara dalam isu video seks membabitkan Datuk Seri Azmin Ali. Pada 18 Jun, Farhash, melalui portal berita Free Malaysia Today, menggesa Datuk Seri Azmin menyaman Haziq kalau betul beliau bukan orang dalam video itu dan menggesa beliau meletakkan jawatan kalau beliau orang dalam video itu. Pada 20 Jun, Farhash, melalui portal berita The Star Online, menyebut apa yang rakyat mahu tahu adalah sama ada video itu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH DARI POSSIBLE KEPADA IMPOSSIBLE….. Dulu PH bukan main kuat menghasut dan berjanji Aiks? Dah jadi Mission Impossible pulak. Dulu PH bukan main kuat menghasut dan berjanji. Hak rakyat untuk dapat pendidikan percuma, duit Petronas cukup bayar dan sebagainya, zikir mereka. Sehingga formula untuk hapuskan PTPTN dikeluarkan oleh Rafizi dan ditonton ratusan ribu anak muda. Tapi hari ini, Pengerusi lantikan PH kata mustahil untuk PTPTN dimansuhkan. PM ke-7 pula kata mustahil untuk tol dihapuskan. PH menang sahaja, semua tiba-tiba jadi mustahil! “Impossible!”, kata PH. Bukan itu sahaja. PTPTN tidak dimansuhkan. Tapi diskaun-diskaun yang kerajaan BN bagi dulu dimansuhkan pulak. Jumlah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOLAK PAETI RASIS KRONI LGBT TELINGA KUALI….. Komited kukuh muafakat, PH sudah tidak relevan Tiga elemen perkasa gerak kerja Penerangan PAS PERTEMUAN saya dengan rakan sejawat saya dari MCA Youth (the first female MCA Youth Chairman), Puan Nicole Wong Siaw Ting, petang ini merupakan saat yang bersejarah terhadap politik negara dan Pemuda PAS. Walaupun berlainan ideologi politik, kami berdua mempunyai impian yang sama iaitu meneroka budaya politik baru yang segar, matang dan sejahtera demi rakyat Malaysia! Ia juga meyakinkan saya untuk menolak lamaran pemimpin PAN ‘tak de selera’ untuk bersama dengan PH. Gesaan Husam Musa dan beberapa pemimpin PH untuk… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Lama tak keluar di atas nama ini, kot malu tiap kali keluar, PAS dan Umno kena balun.

MAHATHIRVSANWAR ini dituduh tapi tidak mengaku dia Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, di khaskan nya nama itu untuk membodohkan diri mengkopipes dan mengulang benda yang sama tak henti2.

Dia juga menafikan dia orang PAS tapi selalu komen pasal agama dan menyokong PAS.

Maka kopipes2 nya di jawab dengan kopipes apa saja yang busuk pasal PAS.

Juga kopipes apa saja yang busuk pasal Umno. Dua2 itu busuk, mencuri wang rakyat berbiliun, agihkan RM90 juta kpd PAS.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

PAS Hilang Identiti Parti Berakhlak – Mujahid – Semasa | mStar
https://www.mstar.com.my/lokal/…/04/…/pas-identiti-parti-berakhla…

“Mereka akan caci maki Amanah dan DAP, cuma satu saja mereka tidak … tindakan ke atas PAS kerana perkara itu di luar kawalan mereka.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sampai bila Pas mahu dihina? – Utama – Utusan Online
http://www.utusan.com.my/…/sampai-bila-pas-mahu-dihina-1.73701

Sampai bilakah Pas mahu dicaci dan dihina oleh sekutu-sekutu politiknya? Di manakah maruah alim ulama dalam Pas yang selama ini turut …

anonymous
Member
anonymous

Muka serupa mcm saya tapi itu bukan saya…lambatnye polis sahkan bukan Jemin…

Kecian Jemin menghadapi persepsi kawan lawan dan masyarakat..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

LGBT is an abbreviation fits nicely to The One & Only Jackass here in this blog

L – look
G – Gay
B – Boy
T – Troll

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Siapa cakap begitu?

Kamu Geng Najib yang cakap.

Siapa mau caya apa kamu kata.

Kamu ada sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

Penerangan nya sudah di beri

Anonymous
Guest
Anonymous

L – Lawak basi
G – Gila babi
B – Badut Hindu
T – Tua khaudu

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beberapa orang di sini sudah kata bahawa kamu Pak Tua GN Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh ada sakit otak ADGD.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MUNIRAH percaya bahawa Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama di sini ada penyakit otak ADHD.

Penerangan penyakit itu akan dikeluarkan lagi berikut ini, dengan tujuan supaya GN sedar dia sakit, moga2 voluntarily admit himself to a mental institution to get full, regular and regimented treatment, and not make a nuisance of himself in here.

Bila baik, dia boleh blogging lagi di sini, with decorum and decency, minus the personal attacks, being seditious, the rude words, vulgarities of many kinds. InshaAllah, ameen3, ya Rabbal ‘alamin.

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kesian betul, dgn uncle TN, monyet kera duku
Dok fikir nak lwn Kejora, sampai otak dia beku
Hari tu, dikata padan muka aku, Munirah paku
Lps tu, hari ni, dikata pulak, Irah tu rekaan aku
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

(Tuan2 perhati monyet 11:54 am)

Rasanya, org yg sama, Hindu & si monyet bebal
Sama saja, jika tuan2 lihat dari sifat muka tebal
Begitu juga, dilihat dari tahap malu punya kebal
Masih nak megah, dah kena lenyek jadi sambal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Member
anonymous

Shamsul orang kuat Jemin…cakap Shamsul cukup memedihkan hati Jemin…jemin tak tahan lagi terus marah…. Sekarang memang pon Jemin balaci madey berlindong dibelakang bontot madey.. Sudah nampak konco Jemin nak lari dari Jemin kerana Jemin tak senonoh…auskrim dlm jamban Jemin gagal buktikan bukan dia…malah takutvrepot polis… Selagi polis blm sahkan dgn analisa pakar bukan Jemin dlm vedeo semburit persepsi rakyat Jemin yg sudah ade rekod aiskrim dlm jamban adalah kaki semburit.. Polis sepatutnye utamakan pengesahan pelakon dlm vedeo….dalang pembikin dan pembikin kemudian…nasyarakat lebih berminatbnak tahu Jemin dan haziq ori atau palsu…bila Hamid umumkan dulu siasatan dalang persepsi rakyatbmakin kuat bahawa itu… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Itu pendapat kamu.

Siapa mau caya apa kamu kata.

Kamu ada sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

Penerangan nya sudah di beri.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

anus aljuburi 9:25 am… Menjawab posting kamu hari itu kononnya Tun M memfitnah & menganiaya brader nuar. Jika benar2 brader teraniaya, kenapa dia tak saman malu kerajaan BN atau Tun M ataupun Najib untuk membersihkan ‘imej stor kunyitnya’….?? Kenapa dia hanya mengharapkan Royal Pardon saja….?? Tolong sikit & masukkan ke dalam benak kamu….Tun pertama kali jumpa brader di penjara bertujuan mengajak kerjasama jatuhkan kerajaan BN tanpa sebarang persetujuan lain2. Ketika itu, Pakatan Rakyat (pkr-dap-pan) begitu rapuh ketiadaan effective leader bagai anak2 ayam kehilangan ibu. Dan Tun pun bersendirian setelah keluar Umno. Tak lama kemudian dgn usul Husam Musa, jika tak… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

Woi member sibiawak comodor 9:25 am lidah bercabang
Gi mamph loh mung masih dak pecaya pakar2 luar negeri
Lagi Baik mu gi teman Kejora ADAD tgh dok gali lobang
Vedeo tu ori, Si Hazik tu pon ori sebab dia kata sendiri!

Si hazik tu budak beringus walau pun dia tu lulus law PhD
Biawak comodor pantang jmpa bangkai berebut mu hurong
Jemin dok ngaku tu betul, sbb bkn dia, pakar2 tu doh agree
Mu baka mundor tadok pkmbngan dok kopo bawoh ppurong

anonymous
Guest
anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
NEH HADIAH ISTIMEWA UTK KAWAN AKU 925am
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
HADIAH SEBAB DIA MUNDUR DOK BAWAH TEMPURUNG
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Suman is badly injured young cg Kejora struck
He feels he’s a tiger, but he is just a lame duck
Trying to have intercourse, he use to get stuck
So, his wife’s pussy, he has to ask, others fuck
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

LGBT is an abbreviation fits nicely to The One & Only Jackass here in this blog

L – look
G – Gay
B – Boy
T – Troll

Anonymous
Guest
Anonymous

L – Lawak basi
G – Gila babi
B – Badut Hindu
T – Tua khaudu

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA: Kejora Anus beralasan auta klentong mau cover tohmahan palsunya…. 11 July 2019 7:01 am Nak tunjuk kebenaran, bukti aku cuba nak beri Terpaksa lah selongkar, muzium punya almari Mlm tadi, abis masa banyak, di blog Parpukari Puas aku selongkar, tapi, semua tak dpt dicari Tidak jumpa juga di mana posting2 itu terselit Nak cari bahan artifak tu mmg ler sgt lah sulit Aku rasa sudah dihapus, si tua kaki putar belit Dia dah pergi dulu, posting2 tu, dia dah delete 👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊 Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh ——————————————————————————–—————————————— My Reply: Kalau betul apa yg kau lontarkan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sian dgn Suman dajjal pendengki hati khaudu
Agaknya si kedi ni, kini sdg menangis tersedu
Kejora dah dedah, iblis itu, sebar ajaran Hindu
Siap bersumpah dgn nama Allah ‘asyh haduu’
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman Hindu tua zahir dan batinnya tidak utoh
Dgn Kejora, si kafir fasiq ini tersembam & jatoh
Kesian Hindu paria ni dah lembik batang butoh
Burit bini muda, kena bagi org lain tolong tutoh
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Alahai Kejora budak hingusan biadab yg terjongok @ 8:07 am & 9:03 am……

Sampai begitu sekali kau emosi kau mencarut…?? Apakah itu berkat asuhan orang tua kamu……??

Ekk elehhh….katanya jaguh di semua bidang..jaguh aper tuu..jagoan tengek budak hingusan tak dapat puting ker….??

Nampak sangat kau tak ada jawapan untuk pertahanan diri bila aku asak kau berkaitan fitnah liar tak berasas kau konon2nya aku kau tohmahkan sebagai hindu.

Ternyata kau memang gay boy jalang bermulut lancang…..!!

Sumpah sumpit permainan budak.
Kejora semburit tak dapat mengelak.

Jack of all trades- master of none.
Jackass indeed, you”re The One….!!

Ha ha ha

Anonymous
Guest
Anonymous

Sian dgn Suman dajjal pendengki hati khaudu
Agaknya si kedi ni, kini sdg menangis tersedu
Kejora dah dedah, iblis itu, sebar ajaran Hindu
Siap bersumpah dgn nama Allah ‘asyh haduu’
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman tua, melilau ke rata2 blog, hulu & hiliaq
Derita zahir & batin, ayiaq mata dia mengaliaq
Bini muda dia, merata org usong, dah jadi liaq
Sbb dia dah mati pucok, lembik batang peliaq
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang mengguna kata2 kotor tak memasal ini ialah orang gila.

Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama termasuk Anonymous Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh.

Dari ketawa nya itu pun boleh tahu dia gila.

otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit gila yang di namakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet 8:49 am,

Aku heran betul, dgn uncle TN iblis hati khaudu
Dia dengki benar bila aku & Irah saling merindu
Bila aku tibai Wak Suman, dia pulak, yg terkedu
Mmg makin sah, TN ini, samaran Suman Hindu
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak uncle,

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI…
😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Pak Tua dah lama pencen Geng Najib ini gila.

Kena sakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADGD,

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TN pal,

You’re absolutely right…..!!

And….in my humble opinion….

LGBT is an abbreviation fits nicely to The One & Only Jackass here in this blog

L – look
G – Gay
B – Boy
T – Troll

How about that, pal….??

Anonymous
Guest
Anonymous

How about this wak?

L – Lawak basi
G – Gila babi
B – Badut Hindu
T – Tua khaudu

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet 9:51 am @ Hindu 10:01 am,

Rasanya, org yg sama, Hindu & si monyet bebal
Sama saja, jika tuan2 lihat dari sifat muka tebal
Begitu juga, dilihat dari tahap malu punya kebal
Masih nak megah, dah kena lenyek jadi sambal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak uncle TN monyet @ Wak Hindu bongok,

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI…
😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budin musykilkan proses penyiasatan polis “yang sekarang ini beralih kepada penyebaran video lucah dan bukannya ketulenan video.”

Polis tahu tanggung jawab dan kerja2 mereka serta cara2 mengendalikan nya. Astaghfirullah, bukankan PDRM sudah tertubuh lebih 100 tahun dan masa menentang Partai Komunis Malaya dulu lagi mereka sudah set up Standard Operation Procedures atau SOP.

Sesiapa mengata Ketua Polis Negara “di arah PM” supaya buat apa mereka yang lakukan sekarang (memberi implikasi tidak mahukan Azmin di kenalpasti sebagai orang yang dalam video itu) adalah jahat, boleh dianggap menghindar kerja2 Polis dan di dakwa.

anonymous
Member
anonymous

Ko ni memang bongok mabuk yodi…sekarang orang nak tahu jemin ori ato jemin palsu…dalang blm penting lagi….kalo sahih bukan Jemin baru orang mahu tahu siapa dalang…makin hari makin bongok TN koling mabuk todi ni..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu orang gila, otak sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Kamu ada penyakit otak yang di namakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Lihat

https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Lapang rasa di hati ada tempat kasih berlabuh
Segala luka yg lama, kini dah kembali sembuh
Sebaliknya pepohon cinta mula subur tumbuh
Ok Irah, abg mahu baca Quran menanti subuh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Komen yang serupa ini nyata Kejora atau Pak Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Selalu mengarut di luar tajuk pos, memantun mantat, menuduh liar, tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih.

Dia orang gila, kena penyakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), penerangan nya sudah dan akan di beri lagi kemudian.

Sekarang dia gila bayang suatu watak yang di reka nya, penuntut perempuan dinamakan nya Munirah di US konon.

Anonymous
Guest
Anonymous

Naper le uncle TN, dgn Kejora masih berseteru?
Tak habis lagi ker, pasal Irah tu uncle cemburu?
Asal Kejora pantun kat Irah, uncle asyik jer buru
Baik uncle harakiri jer atas jln, mcm katak puru!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kesian betul, dgn uncle TN, monyet kera duku
Dok fikir nak lwn Kejora, sampai otak dia beku
Hari tu, dikata padan muka aku, Munirah paku
Lps tu, hari ni, dikata pulak, Irah tu rekaan aku
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Pak Tua GN orang gila. Otak kamu sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Kamu ada penyakit otak yang dinamakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet 8:53 am,

Rasanya, org yg sama, Hindu & si monyet bebal
Sama saja, jika tuan2 lihat dari sifat muka tebal
Begitu juga, dilihat dari tahap malu punya kebal
Masih nak megah, dah kena lenyek jadi sambal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak uncle,

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI…
😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Penyakit kamu –

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet 9:46 am,

Rasanya, org yg sama, Hindu & si monyet bebal
Sama saja, jika tuan2 lihat dari sifat muka tebal
Begitu juga, dilihat dari tahap malu punya kebal
Masih nak megah, dah kena lenyek jadi sambal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak uncle monyet,

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI…
😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Warkah ke6 Irah, tiba 11 hb Julai, 8:33 malam
Di lautan rindu, aku ni bagai lemas tenggelam
Makin hari, kasih ku padanya, kian mendalam
Kalu dia jatuh lautan api aku rela turun selam
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Untuk makluman pembaca2 yang tak selalu masuk sini –

Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a, tak renti2 menulis macam2 karutan, memantun mantat.

Komen2 nya tidak mengikut tajuk, asyik mengarut, menghasut bangsa “Keling” dan agama Hindu, anarkis, macam orang gila.

Dia tidak hormatkan langsung pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 di sini. Dia coba sabotaj blog Budin ini yang pro-PH.

Kerana itu semua, dia perlu di balun, di tibai, di bedal. Dengan itu kita juga boleh dapat fun and entertainment on and out of him.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah..kini susah ler sikit, abg nak hantar coretan
Internet iphone, yng abg guna ini lemah liputan
Kawasan abg ni, pekan le juga bukan lah hutan
Tapi, abg usahakan jugak utk Irah, atas ingatan
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib ini sebenarnya orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit gila yang di namakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Lihat

https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Dia tak ada functioning or development dalam perwatakan nya. Hanya destruction. Self-destruction. Melainkan berubat, masuk Hospital Sakit Gila.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Syukur lah atas segala limpah kurnia Allah beri
Syukur, Allah beri kudrat utk melangkah berlari
Syukur, blog ini pernah begitu meriah & berseri
Syukur, di blog ini, pernah hadir, seorang puteri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tak sah hidup abg ni kalu tak sebut Irah sehari
Pantun abg pasti akan muncul dlm setiap entri
Demi Irah ku sayang, abg kan sentiasa ke mari
Kerana hati yg satu ini, hanya lah utk mu puteri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Cangkerik Malam
Guest
Cangkerik Malam

KRIK KRIK KRIK
EHEM EHEM ,DAH GIMANA KAWAN-KAWAN DALAM BLOG NIH,SUNYI JA

MANA PEGI,NAIK TAKUT AKU,SORANG-SORANG KAT SINI

DAH KENA BOIKOT KA BLOG SI BUDIN NI

MANA KEJORA,MANA TN,MANA PAK SEMAN,MANA MURNI MELATI

BAIK AKU GI PEKENA TEH TAREK KAT BAWAH POKOK CERI

KUALA LUMPUR SENTIASA TAK PERNAH SEPI

Kejorah Al-Duburi ❤ Mekcy Bapok
Guest
Kejorah Al-Duburi ❤ Mekcy Bapok

❤ ❤ ❤ ❤
slupppppp!!!!!! sluppppp!!!!ahhhhhhhh
emmmmmmpppphhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhh
ahhhhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhh

sluppppppp!!!! slupppppp!!!!!!!!!!!!!!

harder!!!!! harder!!!!!!!yeahhhhhhhhh
❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Kejorah Al-Duburi ❤ Mekcy Bapok
Guest
Kejorah Al-Duburi ❤ Mekcy Bapok

TAKE ONE…TAKE TWO…..

ACTION !!!!!!!!!

❤ Mekcy ………
Terbayang Mekcy Golok, hatii terus berdebar
Mesti dia ni pinggang lentik, ponggong lebar
Nak tutoh jubor bapok ini, rasa sgt tak sabar
Baik pintas cepat sblm Nuat dulu yg sambar

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

❤ Mekcy……..
Terbayang hamba dukong Mekcy ke ranjang
Ps tu, hamba londeh kasi dia bulat telanjang
Apa lagi, terus tusok pelir hamba yg panjang
Mekcy kegeliian terus kelupor & menerajang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau ini Wak, asyik je buat lawak, tak kering gusi
Naper lah, kau gilakan sangat, bontot si Mekcy?
Dgn Haziq tu, Wak tak teringin kah nak beraksi?
Jemin ada bagi tau, bontot Haziq tu pejal berisi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

IRAH,

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Itu pantun2 abg tala Pcik Macy di masa silam
Udah pun abg terang, kat Irah, dgn mendalam
Tapi dibawa keluar juga, oleh puak hati kelam
Ketua depa tu si Hindu sami dajal Tamil Elam
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama ini orang gila, kena penyakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), penerangan nya sudah di beri.

Sekarang dia gila bayang suatu watak yang di reka nya, penuntut perempuan dinamakan nya Munirah di US konon.

Dulu dia pernah rekakan watak bernama Putera Singgora, penuntut di Japan, konon.

GN asyik coba sabotaj blog ini, jadi perlu di whack seboleh boleh nya.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Kejora anus dah mati akal untuk tutup KEMALUANnya, sampai2 menuduh rambang orang lain yg menghentamnya disangka saya.

Sungguh2 UNSANGKARABLE – begitu tenat jiwa & otaknya parah.

Pdan muka dia…..!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Kejora anus dah mati akal untuk tutup KEMALUANnya, sampai2 menuduh rambang orang lain yg menghentamnya disangka saya.

Sungguh2 UNSANGKARABLE – begitu tenat jiwa & otaknya parah.

Pdan muka dia…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

TN [email protected] Hindu,

Rasanya, org yg sama, Hindu & si monyet bebal
Sama saja, jika tuan2 lihat dari sifat muka tebal
Begitu juga, dilihat dari tahap malu punya kebal
Masih nak megah, dah kena lenyek jadi sambal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak TN [email protected] Hindu,

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI…
😂😂😂😂😂😂

Kejorah Al-Duburi ❤ Mekcy Bapok
Guest
Kejorah Al-Duburi ❤ Mekcy Bapok

💐🌸
Mekcy!!!!,are you ready baby?????Ready?????
I’m coming!!!!!

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau ini Wak, asyik je buat lawak, tak kering gusi
Naper lah, kau gilakan sangat, bontot si Mekcy?
Dgn Haziq tu, Wak tak teringin kah nak beraksi?
Jemin ada bagi tau, bontot Haziq tu pejal berisi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Guest
anonymous

Harap2 posting Tn Budin kali ini dan seterusnya tidak tersampok suwey hantu raya belaannya iaitu Kejora si pesakit ADHD tu lagi!

Anonymous
Guest
Anonymous

Naper le uncle TN, dgn Kejora masih berseteru?
Tak habis lagi ker, pasal Irah tu uncle cemburu?
Kejora tidak keluar pun uncle masih jugak buru
Baik uncle harakiri jer atas jln, mcm katak puru!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Komen yang ini nyata Kejora atau Pak Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Selalu mengarut di luar tajuk pos, memantun mantat, menuduh liar, tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih.

Dia orang gila, kena penyakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD), penerangan nya sudah dan akan di beri lagi kemudian.

Sekarang dia gila bayang suatu watak yang di reka nya, penuntut perempuan dinamakan nya Munirah di US konon.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sila ambil perhatian wahai pembaca sekelian –

anonymous huruf kecil a yang ini ada lah kawan kita, bukan samaran Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama termasuk anonymous huruf kecil a juga dan Anonymous Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh.

Setuju sangat dengan kata2 dia “Kejora si pesakit ADHD tu”

Riang rasa di pagi ini bila membaca komen seperti itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet 7:25/7:31 am,

Rasanya, org yg sama, Hindu & si monyet bebal
Sama saja, jika tuan2 lihat dari sifat muka tebal
Begitu juga, dilihat dari tahap malu punya kebal
Masih nak megah, dah kena lenyek jadi sambal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak uncle,

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI…
😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Penyakit Attention Deficit Hyperactivity beruk tua ini –

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet 9:47 am,

Rasanya, org yg sama, Hindu & si monyet bebal
Sama saja, jika tuan2 lihat dari sifat muka tebal
Begitu juga, dilihat dari tahap malu punya kebal
Masih nak megah, dah kena lenyek jadi sambal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak uncle monyet,

HA HA HA
HO HO HO
HI HI HI…
😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak bijak juga si SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN, Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat ni yer?

Tak sebutkan nama (Wak Jahit) dalam kenyataan yang dikeluarkan nya.

Wak Jahit pegang jawatan Presiden Umno semula.

Pada hal dia lebih dari peringkat siasatan, ada 45 tuduhan mahkamah, lebih jumlah nya dari Najib Al Jibo.

Hehe