UMNO MULA TERBELAH DUA?

Kembalinya Zahid Hamidi daripada cuti dan memegang semula jawatan Presiden UMNO, disusuli kemudian dengan perlantikan Najib Razak sebagai Pengerusi Lembaga Penasihat BN, ternyata bukanlah suatu berita gembira buat parti yang sudah menjadi pembangkang itu.

Bermula dengan Khairy Jamaluddin menzahirkan perasaan tidak setuju kerana tindakan Zahid Hamidi kembali daripada percutian itu tidak dirujuk kepada MT UMNO terlebih dahulu, beliau kini seolah-olah sudah mendapat rakan baru dalam tindakannya mengkritik parti.

Dalam mesyuarat UMNO Padang Rengas semalam, selain Khairy Jamaluddin atau KJ yang meluahkan perasaan bahawa tegurannya kepada parti adalah kerana sayangkan UMNO, Nazri Aziz seperti wataknya yang biasa, lebih “berbisa” lagi kata-katanya.

Beliau bukan saja mengkritik Zahid Hamidi agar tidak terus bertindak seperti pegawai kepada Najib, malah mempertikaikan perlantikan bekas Perdana Menteri itu sebagai Pengerusi Lembaga Penasihat BN.

Kata beliau, Najib sebenarnya mahukan jawatan Pengerusi BN dengan harapan dapat kembali semula sebagai Perdana Menteri selepas PRU15 akan datang berdasarkan respon baik sokongan rakyat hasil kerjasama UMNO dengan Pas.

Beliau seterusnya menolak Najib mampu menyumbang kepada kemenangan BN lantaran program Bossku yang diadakan di seluruh negara dan mendapat sambutan ramai hanya program untuk budak-budak saja.

Sehubungan itu, Nazri mengatakan tidak wajar untuk Najib ada perasaan mahu kembali menjadi Perdana Menteri, sebaliknya peluang harus diberi kepada golongan muda untuk menerajui negara selepas ini.

Serentak dengan kritikannya itu, Nazri juga mencabar UMNO untuk memecatnya jika dirasakan tindakannya suatu kesalahan.

“Buanglah kalau berani. Dulu buang Muhyiddin dan Shafie Apdal, tengoklah apa jadi.

“Kalau nak tengok apa jadi seterusnya, buanglah saya dan KJ,” kata Nazri lagi.

Parti jadi berpecah dan berantakan ketika sedang berkuasa atau baru memegang kuasa mungkin boleh diterima sebagai sesuatu yang biasa, tetapi malang nampaknya bagi UMNO kerana ia semakin berpecah sejak ketiadaan kuasa.

Dalam minggu-minggu seterusnya di mana ketika ini adalah musim bahagian-bahagian UMNO mengadakan mesyuarat tahunan, Nazri dan KJ pasti akan terus menjadi tarikan untuk dijemput merasmikan mesyuarat bahagian-bahagian di seluruh negara.

Ini kerana tidak dinafikan ramai pemimpin bahagian yang sealiran pemikiran dengan mereka dalam soal bagaimana UMNO dan BN seharusnya diurus sejak kehilangan kuasanya.

Apakah dengan Nazri dan KJ menjadi semakin lantang mengkritik Zahid Hamidi dan Najib akan menjadikan UMNO terpecah dua?

Mahu tidak mahu, nampaknya ini adalah bibit-bibit yang bakal menyaksikan pemilihan UMNO pada 2021 akan datang lebih awal terasa panas dan bahangnya.

Kumpulan Zahid Hamidi/Najib yang dilihat terus menguasai UMNO, suatu gandingan yang sama seperti sebelum PRU14 lalu yang menyebabkan parti itu hilang kuasa dirasakan bakal berhadapan dengan golongan penentang yang kini sudah kelihatan diawali dengan penampilan Nazri dan KJ.

Siapakah lagi pemimpin UMNO yang bakal menyertai mereka?

Bagaimana pula dengan pendirian Mohammad Hassan, Timbalan Presiden UMNO yang sejak beliau

memangku jawatan Presiden UMNO telah mula berjaya memulihkan keyakinan ramai, tetapi sekarang kelihatan menyepi sejak Zahid Hamidi sudah kembali?

Adakah Tok Mat juga akan turut menyertai geng Nazri dan KJ selepas ini? (Shahbudindotcom 15/07/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 15 July 2019 — 1:01 pm

68
Leave a Reply

avatar
7 Comment authors
MAHATHIRVSANWAROthman AhmadTanpa NamaAnonymousAnom Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN BIARKAN WAHABI/IKRAM SESAT UBAH LANSKAP NEGARA……. Bahaya Wan Ji Bukan Hanya Hasutan Terhadap Raja Berperlembagaan…. Laman blog ini pernah menyiarkan tulisan mengenai pembebasan manusia penunggang ugama, Wan Ji, dari penjara setelah cuma sempat menjalani hukuman selama 48 jam sahaja (BACA DI SINI)… Wan Ji di hukum penjara selama 1 tahun selepas Mahkamah Tinggi Shah Alam menolak rayuan beliau supaya mengkaji balik hukuman penjara selama 9 bulan yang telah di jatuhkan oleh Mahkamah Sesyen Shah Alam di bawah Akta Hasutan sebelum itu… Bila Wan Ji di penjarakan, ada suara-suara yang membantah dengan mengatakan hukuman yabg di jatuhkan adalah hukuman drakonian…… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BERHATI2 JGN SAMPAI PECAH LAGI……. Gempar! PAS Bersama UMNO Tubuh K’jaan, Tak Semestinya Lepas PRU 15 -SU Agung PAS PAS akan terus bersama Umno tubuh kerajaan PAS tidak akan bersama Pakatan Harapan, sebaliknya bersama Gagasan Sejahtera akan terus berta’awun dengan Umno dan Barisan Nasional (BN) untuk menubuhkan Kerajaan, sama ada sebelum PRU15 dan semestinya selepas PRU15. PAS pada masa ini akan memberikan fokus dan tumpuan sepenuhnya dalam menjayakan Agenda Perpaduan Ummah bersama Umno di samping tidak meninggalkan parti-parti BN lain serta rakan-rakan BN yang mewakili pelbagai kaum termasuk dari Sabah dan Sarawak. PAS yakin Muafakat Nasional yang diterajui oleh Umno… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH LINDUNGI PEMBOHONG DAN PERASUAH….. Tuduhan “rompak duit GST” : Hadapkan Guan Eng ke Jawatankuasa Hak & Kebebasan – Khairy Jamaluddin Saya dan rakan-rakan blok Pembangkang pagi tadi telah bangkit mengusulkan agar Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dihadapkan ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan atas tuduhannya sebelum ini bahawa wang bayaran balik GST telah dirompak kerajaan terdahulu. Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) telah mengeluarkan laporan siasatannya pada hari ini tentang dakwaan ‘rompakan’ oleh Menteri Kewangan berkenaan perkara tersebut. Di dalam Laporan PAC ini terdapat dua perkara yang utama yang perlu diberikan perhatian iaitu: 1) tidak ada kehilangan wang kutipan GST; dan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JANGAN LUPA SEJARAH WAHAI BANI MELAYU…… Tun Dr M suruh tanah FELDA bergabung …. Kemarian Tun Dr Mahathir Mohammad perdana menteri boneka DAP suruh tanah FELDA bergabung, maka teringat saya akan kes bank Bumiputra (BBMB) yang disuruh bergadung dengan Bank of Commerce (BOC). Bank bumiputra kira kira untung rugi masih untung sebanyak RM 750 juta, manakala kira kira untung rugi bank of commerce masih rugi sebanyak RM 317 juta. Tujuan sebenarnya ialah tuntuk menyelamat bank of Commerce yang rugi itu. Bukan untuk menyelamatkan bank bumiputra yang kedua terbesar di Malaysia selepas MAYbank dan masih untung itu. Apakah yang terjadi dengan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI GS NEGARA SEJAHTERA….. Bisnes Semasa Utama ‘Wakaf Tapai Innovation Park’ Jana 1,500 Peluang Pekerjaan ……. Industri baharu, Wakaf Tapai Innovation Park yang bakal dibina akan menyediakan lebih 1,500 peluang pekerjaan untuk anak tempatan. Pengerusi Jawatankuasa Perdagangan, Perindustrian, Pembangunan Wilayah dan Kesejahteraan Pentadbiran negeri, Dato’ Tengku Hassan Tengku Omar memaklumkan, perancangan projek yang akan dibina awal tahun hadapan itu sedang diteliti dan ia berjalan lancar sebagaimana dirancang. Jelasnya, pembangunan kawasan itu melibatkan beberapa agensi dalam dan luar negara termasuk kerjasama daripada Dewan Perniagaan Melayu, Cina dan India. “Perancangan segera itu insya-Allah akan menempatkan lebih kurang 10 pemain industri baharu yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAS PERLU BERHATI2 BERGABUNG DGN UMNO….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Melayu bersatu ultra kiasu ‘mati’ PAS perlu jadi badan dakwah di Sabah dan Sarawak bukan parti politik APABILA PAS menerima baik UMNO sebagai rakan sesama saudara untuk bekerjasama, muncikari DAP kata, PAS bekerjasama dengan perompak. Namun, apabila Tun Dr Mahathir Mohamad mengajak ahli parti Melayu, terutama UMNO, menyertai Bersatu, maka muncikari DAP diam seribu bahasa. Bila bercerai, buat apapun semua salah. Mana akhlak Islam pergi? Lebih menjengkelkan, ada pemimpin PAN berkata, tawaran Tun M ada logiknya. Seorang lagi berkata, Melayu tiada pilihan selain Bersatu, PKR dan Amanah. Paling teruk, ada seorang lagi berkata, ahli PAS mesti menyertai PAN. Sudahkah yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH TAK MAHU DENGAR PENDAPAT LAIN…… Penjelasan mengenai kad kredit saya – Najib Mengenai tajuk berita “Saksi: 2 kad kredit milik Najib diguna belanja RM3.3j dalam sehari”. 1. Saksi ini sebenarnya telah membuktikan bahawa saya jarang menggunakan kad kredit ini. Walaupun saya selalu dituduh beli ini dan beli itu, fakta di Mahkamah menunjukkan inilah perbelanjaan paling besar untuk kredit kad saya. Seluruh had kredit RM3 juta itu telah digunakan dalam satu hari pada 8 Ogos, 2014.. Perlu juga ditegaskan bahawa ini bukan kad kredit SRC tetapi kad kredit atas nama saya. 2. Perbelanjaan ini adalah untuk hadiah kepada ahli kerabat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PUAK KERA HUTAN…… Kes Wan Ji Ditangkap, SU PAS Sanggah Kit Siang…… Setiausaha Agung PAS, Dato’ Takiyuddin Hassan membidas saranan Penasihat DAP, Lim Kit Siang yang menggesa Timbalan Pendakwa Raya (DPP) merujuk Manifesto PH bagi mengelakkan kes seperti Wan Ji yang ditangkap di bawah Akta Hasutan berulang. Sanggah Takiyuddin, Kit Siang tidak wajar mengeluarkan kenyataan sedemikian kerana tindakan Hakim Mahkamah adalah berlandaskan dasar undang-undang yang sedia ada di negara ini. “Hakim membuat keputusan berlandaskan undang-undang yang ada. Kalau tidak mahu hakim kenakan undang-undang Akta Hasutan, kena pindalah atau hapuskan akta tersebut dan hal ini semua terletak atas keputusan kerajaan.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH BOHONG TAK SUDAH…… Kutipan hasil GST tidak hilang kata PAC – Mananya Guan Eng dan PH bohong Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) mengesahkan tidak ada kehilangan dalam kutipan hasil cukai barangan dan perkhidmatan (GST). Pengerusi PAC, Datuk Dr Noraini Ahmad berkata, hasil GST yang tidak dipindahkan ke Kumpulan Wang Pembayaran Balik GST telah digunakan untuk tujuan membiayai perbelanjaan mengurus dan pembangunan. Jelasnya, kerajaan sebelum ini telah terlebih anggar hasil GST bersih yang dikutip pada kadar 65 peratus daripada jumlah kutipan hasil GST. “Penangguhan pemindahan dana dari Akaun Hasil Disatukan ke Kumpulan Wang Bagi Pembayaran Balik GST dibuat untuk menjaga… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH RULER FROM JUNGLE…… Tipu Dewan Rakyat: Kerajaan PH Amal ‘Rule of Law’ Atau ‘Rule of Guan Eng’? Kerajaan Pakatan Harapan (PH) layak digelar sebagai sebuah kerajaan ‘kangaroo’ atau kerajaan yang gagal, bidas Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak. Tegasnya dalam hantaran di Facebook, begitu juga PH jelas tidak patuh kepada prinsip ‘Rule of Law’ jika Parlimen tidak mengambil sebarang tindakan terhadap Menteri Kewangan, Lim Guan Eng yang jelas terbukti memfitnah dan berbohong di dalam Dewan Rakyat. Najib mengulas mengenai laporan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) yang dibentangkan dalam Dewan Rakyat hari ini merumuskan secara rasminya… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nyata Geng Najib dah gila, tak renti2 menulis macam2 karutan, memantun mantat –

otak nya sentiasa aktif, hyper – pagi, petang, siang, malam. Dia ada penyakit gila yang di namakan Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Lihat

https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC, MAIN HANTAM KROMO.

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA, MENJAWAB KOMEN2 SENDIRI MENGGUNA NAMA2 LAIN.

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DIA DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA: Kejora Anus beralasan auta klentong mau cover tohmahan palsunya…. 11 July 2019 7:01 am Nak tunjuk kebenaran, bukti aku cuba nak beri Terpaksa lah selongkar, muzium punya almari Mlm tadi, abis masa banyak, di blog Parpukari Puas aku selongkar, tapi, semua tak dpt dicari Tidak jumpa juga di mana posting2 itu terselit Nak cari bahan artifak tu mmg ler sgt lah sulit Aku rasa sudah dihapus, si tua kaki putar belit Dia dah pergi dulu, posting2 tu, dia dah delete 👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊 Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh ——————————————————————————– My Reply: Kalau apa yg kau lontarkan itu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Abg kat Msia ni kini udah pun menjelang senja
Mungkin lambat lagi ke subuh, dinda ku manja
Tidurlah duhai Irah ku sayang, kembang seroja
Semoga terus subur mekar, bunga yg abg puja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Hindu bongok 6:08/6:14/6:28/6:55 pm,

Vaanakam..yennadey…

Yitu ada muruyan lagi ka…?
Mase lagi muruyan juga ya…!
Suda mingaku Hindu juga la…!

Ayo yo…ammaa..appaa…

😈👹👺👿💩😈👹👺👿💩😈👺👿💩👹👺👿👹
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA Kejora kata Seman ifrit HINDU hitam legam mcm Gagak di rimba….hahahahaha…orang bersubahat dgn madey fitnah anwar jadi hitam legam…. Wau bule rahman Jpc krepot TN keling mabok todi pon kaki fitnah annwar….. —————————————————————————– Reply 11 July 2019 11:21 am Othman Ahmad Kejora Anus bohonnggg…. Tun M yg dah cecah usia 94 tahun baru2 ini tetap Anggun, Berketrampilan, Segak Menawan hingga digelar-nobatkan seantero dunia ‘The Evergreen Handsome Grand Old Statesman’. Itu petanda Tun Benar dan sentiasa dalam keberkatan Allah SWT. Reply 15 July 2019 4:38 pm Othman Ahmad Othman Ahmad PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA Kejora’s… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Betul ker madey telus?…… JUL 15 Jika Tunggakan Bayaran Balik Cukai GST Berjumlah RM19.4 Bilion Tidak Hilang, Maka Ke Mana Perginya Wang Petronas?….,………………… Lim Guan Eng telah disahkan menipu oleh Laporan Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) dalam laporan DR5/2019 – Tuntutan Tunggakan Bayaran Balik Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) Berjumlah RM19.4 Bilion, baca di sini. Hanya sebanyak RM5.73 billion telah dibayar oleh Kerajaan PH hingga bulan April 2019 dari RM19.47 billion yang dikatakan telah dicuri oleh Kerajaan BN. Laporan PAC yang dikeluarkan hari ini, 15/7/19 sahkan bahawa wang berkenaan tidak dirompak dan tidak hilang. Rumusan audit pula menyatakan hanya RM5.73… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Ugly old dwarf Suman, claims himself to be tall
Kejora, had many times, hit his head to the wall
And quiet frequent, on the floor, old Suman fall
Badly injured..he can’t walk properly, just crawl

This bloody skunk many times got into blunder
He can’t endure my ‘pantun’ hitting like thunder
That’s why, he had ran away last night I wonder
It seems that, this coward goon, now surrender
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow pantun bahasa Inggeris sekali masuk dua
Mesti mengelupor sakan, si Hindu bapok barua
Terkucil pampers tiris lagi lah, ini Hindu ifrit tua
Agaknya, lari gi bertapa, kat Bt Cave punya gua
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Old Suman, can’t escape Kejora attack and raid!
I challenged for physical fights, Suman is afraid
No way, old Suman can defeat, Kejora the great
During all their deals, Kejora use to win straight
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..pantun bahasa Inggeris, mari mencurah
Mmg cekap lah, Kejora, bakal tunangan si Irah
Suman mesti terketar2 gilerr menahan marah
Tak dpt dibayang dlm hatinya sakit luka parah
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora is really ingenious and highly educated
In maths he’s exceptionally brilliant and gifted
In ‘pantun’, he’s so smart, as if inborn talented
That’s why Suman is all the while be defeated
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..pantun bahasa Inggeris mari melambak
Suman pasti terasa penat semput dada sebak
Kepala bak bersarang peluru spt kena tembak
Kulit muka pula dirasa tebal serupa murtabak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Pity him Suman, the bloody Hindu idol preacher
He’ll never defeat Kejora either now or in future
If only, he’s being caught, by this young teacher
For sure, he will be carried away, on a stretcher
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..pantun bahasa Inggeris terus masuk lagi
Penulisnya itu, mesti org yg berpelajaran tinggi
Suman terus menggigil terkucil, mengetap gigi
Meroyan lagi le Hindu tua ni, sampai esok pagi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora is handsome as well as smart & brilliant
To find a person like him, it’s only 1, in a million
But Suman with long head resembling an alien
He use to shift character like just a chameleon
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow… Cgu Kejora, berpantun bahasa Inggeris
Ini jauh lbh bisa, dari tikaman mengguna keris
Suman tua, pasti berasa hatinya pedih terhiris
Basah lagi lah tilam, dia terkucil pampers tiris
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora segak dan kemas, Indon cakap gantang
Mmg nya, selalu tewas musuh yng menentang
Suman lembik mcm pempuan blm lps pantang
Dgn Kejora, dia asyiik jer kena balun terlentang

Suman Hindu tua barua abok pun dia tidak ada
Mari masuk ke blog, hanya harap jual taik kuda
Lain le Cikgu Kejora yg gagah bertenaga muda
Sempurna mental, fizikal & penuh ilmu di dada

Kejora cekap pantun, Melayu atau pun Inggeris
Kat blog, komen berpantun dia, yng paling laris
Suman kat umah bini sekel pampers asyik tiris
Ke alam barzakh sudah banyak kali dia nyaris2

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Duhai Irah intan manja, buah hati abng seorang
Hindu tua itu nyamar mcm2, abg mau diserang
Tapi, malang badut kedi acah panglima perang
Kini tersedu2 le dia tu, mengelupor mengerang
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Member
anonymous

Per hal Bersatu Sabah?…tarak percaya sama madey kar?…

Dia orang nampak umno akan menang semula pru15…

anonymous
Member
anonymous

Bekas Adun Pantai Manis kembali ke pangkuan Umno……
5:24 petang (Dikemaskini 5:24 petang)

A A
Bekas Adun Pantai Manis, Abdul Rahim Ismail, yang menyertai Bersatu tiga bulan lalu, menyertai Umno semula semalam selepas mendakwa dia telah “lumpuh” dari segi politik.

Difahamkan selain Rahim, beberapa ahli jawatankuasa dari lima bahagian di Sabah juga telah meninggalkan Umno.

Rahim memberitahu Free Malaysia Today bahawa kepimpinan Umno Papar telah menjemput beliau untuk menyertai semula parti itu semalam.

anonymous
Member
anonymous

11 July 2019 11:21 am
Othman Ahmad

Kejora Anus bohonnggg…. Tun M yg dah cecah usia 94 tahun baru2 ini tetap Anggun, Berketrampilan, Segak Menawan hingga digelar-nobatkan seantero dunia ‘The Evergreen Handsome Grand Old Statesman’.

Itu petanda Tun Benar dan sentiasa dalam keberkatan Allah SWT.

Wak suman Hindu ifrit itu Benar kapla hotak ko…..mahkamah rayuan bebaskan anwar dari fitnah liwat oleh madey tahun 2004… Brape puluh kali dah madey masuk spital jantung?….tuhan bagi seksaan sikit2 dulu seblm gol..seman Hindu bongok tak tahu ajaran iselam…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama Tahap pelajaran GN nampak nya ok. Tapi dia begitu stress, perlu melepaskan geram nya dengan tidak memikir panjang, menuduh liar, membuat serangan peribadi, mengkopipes komen2 nya bertalu talu. ————————————— Tahap ko pulak setakat sek.pondok Pasal tu ko jadi mcm tikus mondok Akal lutut ko pakai sesuka nyodok Itu pasal ko kena lanyak jd kodok ————————————— Demikian sekali keadaan nya hingga nyata dia biadab dan kurang ajar, tidak dibimbing emak bapak nya di masa kecil. Stress juga menimbulkan penyakit otak nya – Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). ————————————— Demikian sekali keadaan nya ko bongok Dah kata ko akn meroyan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Hindu bongok 4:38/4:50 pm,

Vaanakam..yennadey…

Yitu ada muruyan lagi ka…?
Mase lagi muruyan juga ya…!
Suda mingaku Hindu juga la…!

Ayo yo…ammaa..appaa…

😈👹👺👿💩😈👹👺👿💩😈👺👿💩👹👺👿👹
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah.. Hindu tu, cemburu giler tapi bahalol bebal
Pendekar Mustar nak uji panglima gagah kebal
Akibatnya lunyai si tua kedi tu abg buat sambal
Kini, terkedu, monyok bersembunyi, muka tebal
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

Hindu tua itu mmg dgn Kejora dah lama seteru
Bila Irah cinta Kejora, berapi le iblis tu cemburu
Tikus tua tu, kat rimau lapar dia terkam meluru
Akibat nya, tertiarap kena tendang dgn ini guru
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

anonymous
Member
anonymous

TN koling pemabuk todi menggelupur bila kena bedal…terus stress hingga merapu..

Dlm entry lepas dia merayu2 jangan mengklingkan dia dan mengHindukan geng dia wak suman Hindu ifrit…

anonymous
Member
anonymous

TN pemabok todi kata dia balun orang dlm blog ni..koling pemabok todi ni tak.perasan dia balun dgn straw plastik yg diharamkan oleh kerajaan….TN koling pemabuk todi bongok ni hanye pandai merapu dan meracau saja…

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Umno nak pecah berapa pun, abg ini tak peduli
Yg penting kita ini, terus jadi merpati dua sejoli
Nanti kita akan bersama, seperti Romi dan Juli
Mmg betul Irah manja, kasih, tak dpt dijual beli
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

MurniMelati
Guest
MurniMelati

Ok lah Kejora….., gwa nih kesian sama lu fren
Bergelumang dosa buat fitnah menuduh orang
Gwa bukan Tok Gora!, bukan Osman, bukan TN
Gwa adalah Gwa, akan pepah lu si tua jalang

Kawan lu, si bodo krik krik, sudah pecah lobang
Tok Gora tu kawan dia, skrng di Japan berniaga
Lu biawak comodo, tepekik2 lidah lu bercabang
Parasit kuman dlm longkang, perasan diri naga

Anonymous
Guest
Anonymous

Ok lah Melati…..gwa nih, kesian sama lu teman
Lu kacau Kejora, lu pasti kan dpt nasib malang
Lu itu, boleh nyamar apa saja, wahai Hanuman
Tapi, gwa akan ratah lunyai lu hai bapok jalang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Kwn lu Hindu ifrit & TN tua dah rebah tumbang
Kerbau2 tua tu patah tanduk, ingin nak berlaga
Lu biawak, tepekik2 masuk babi punya kubang
Lebih baik, jubor lu itu, bawak kat Jemin, niaga
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah..bila kita bercinta, hati si Hindu itu terbakar
Dia nyamar mcm2, niat nya abng mahu dicakar
Tapi sebalik nya, dia kena pukulan ini pendekar
Kini dia monyok serupa monyet dalam sangkar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Member
anonymous

Betul tak?…kan aku dah cakap TN koling pemabuk todi akan masuk merapu…lihat dibawah ni ape yg dia merapu…koling mabuk todi ni stress…merapu rapu….tak ade fakta……………hihihihi..

Stress? Yang paling teruk kena stress ia lah kamu –

A Profile of

Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama

Seorang tua yang botak, sudah lama pencen Kerajaan, sekarang tiada

kerja langsung, menggunakan masa nya pagi petang siang malam mengarut, memantun mantat di blog Budin dll.

anonymous
Member
anonymous

KJ dan Nazri bukan pemimpin yg bagus….masa najib berkuasa 2;orang ni sibok bodek ampu dan pertahankan najib…takut tak dipilih sebagai calon…nazri sanggop ajak madey debat pasal 1 mdb yg dia tak tahu banyak perkara penyelewengan 1mdb… Sekarang 2 orang ni berani menentang najib….tapi 2 orang ni tak bersetuju dgn presiden takut masuk kapal madey….bimbang jadi nonody dlm Bersatu kot… 2 orang ni tidak patut bertindak lebih dari tok mat…tok mat relaks jer pegang kpd janji…najib hanye pegang pengerusi penasihat tiada kuasa menentukan halatuju umno dan BN… Najib dan Zahid hanye sementara dlm umno dan BN…bila hakim ketuk tukul berakhir lah… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Jap lagi TN koling pemabuk todi akan masuk mwrapuu dgn gaya tonggang langgang terbalik pemabok todi…tengok lah kalo tak percaya…

anonymous
Member
anonymous

Tuan2 oembaca sekelian….sila amnil.perhatian……….

TN koling mabuk todi geng wak Suman Hindu ifrit tua ade penyakit AlAHAN dgn GENG NAJIB…RAMAI YG DAH TAHU APE DIA PENYAKIT ALAHAN NI…penyakit ni dusebabkan kurang ketahanan diri dan mental… TN koling pemabuk todi jiwa lemah dan kurang kental kerana bongok nak berlagak bijak……otak pon dah rosak kerana banyak togok kencing madey…hari2 kena tipu dgn madey..TN koling pemabuk todi tetap angguk…TN koling pemabuk todi ni cakap merapuu tonggang langgang terbalik…mental disorder…

Pemabok todi mudah kena langgar dgn lori…hihihi

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Lihat aku & Irah bercinta si Hindu tua sgt resah
Dia cemburu nyamar mcm2 aku nak dibelasah
Tapi sebaliknya, dia yng tersembam aku sesah
Kini menangis le Hindu bapok tu, bantal basah
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Member
anonymous

Pembaca sekelian ….soklan aku kpd wak suman Hindu ifrit tua beberapa hari lepas Adekah wak suman hindu percaya neraka? Adekah wak suman Hindu takut Neraka? Orang islam takut masuk neraka….kalo subahat dgn madey fitnah anwar liwat…dosa besar…mahkamah rayuan sudah bebaskan anwar…wak suman tetap subahat sokong madey fitnah anwar…..wak suman takut neraka?…dosa orang subahat tak diampon tuhan….wak suman kena mintak maaf dulu dgn anwar…wak tak tahu dan tak ikut pon ajaran islam….wak ni islam ker? Ini plak jawapan wak suman Hindu ifrit…adekah ini jawapan kpd soklan aku?.. KEJORA ANUS KAKI JUBOR.. ATAS ASAS DAN BUKTI APA KAU TUDUH AKU TAK PERCAYA… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA

Kejora kata Seman ifrit HINDU hitam legam mcm Gagak di rimba….hahahahaha…orang bersubahat dgn madey fitnah anwar jadi hitam legam….

Wau bule rahman Jpc krepot TN keling mabok todi pon kaki fitnah annwar…..
—————————————————————————–

Reply
11 July 2019 11:21 am
Othman Ahmad

Kejora Anus bohonnggg…. Tun M yg dah cecah usia 94 tahun baru2 ini tetap Anggun, Berketrampilan, Segak Menawan hingga digelar-nobatkan seantero dunia ‘The Evergreen Handsome Grand Old Statesman’.

Itu petanda Tun Benar dan sentiasa dalam keberkatan Allah SWT.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA Kejora’s fucking Manglish PANTAToon, “Kejora is really ingenious and highly educated In maths he’s exceptionally brilliant and gifted In ‘pantun’, he’s so smart, as if inborn talented That’s why Suman is all the while be defeated” —————————————————–‘-‘-‘—————– Reply 11 July 2019 8:39 am Othman Ahmad Boy oh boy….. This gay nut is blowing his trumpet again & again without shame. ENGLISH LESSON FOR KEJORA & YG SEWAKTU DENGANNYA: William: Do you know what it means to say someone ‘blows his own trumpet’? Helen: Yes. It is an idiom – means that someone is talking too… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA

Kejora syok sendiri biowing his trumpet his RIDICULOUS-ABSURD PANTAToon….
“Suman tua kedi, cuma harap marah meradang
Asyik dgn lagu lapok basi je, si tua ni dendang
Kejora ini juara silat & pantun pernah sandang
Boleh beraksi di blog atau berentap di padang”.
————————————————————————

Still blowing your trumpet, berangan syok sendiri masuk bakul angkat sendiri, gay boy……??

PANTAToon Kejora bertunggabg langgang
Terjah melulu masuk ke longkang
Kononnya juara bukan kepalang
Muka tak malu semuanya sumbang.

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA:

THE RIDICULOUS-ABSURD PANTAToon continues….
“Wow..pantun bahasa Inggeris mari melambak
Suman pasti terasa penat semput dada sebak
Kepala bak bersarang peluru spt kena tembak
Kulit muka pula dirasa tebal serupa murtabak”
—————————————————————————

He he he

Still blowing your trumpet, berangan syok sendiri masuk bakul angkat sendiri, gay boy……??

PANTAToon kartun bersepah melambak
Bersepah melambak meloyakan tekak
Bagaikan pekung kudis dan tokak
Kepunyaan si sombong yg pekak badak

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA:

Wak belajar dgn ostaz mana ato baca kitab ape beribadat ikut ajaran islam boleh subahat dgn pemfitnah?…ajaran islam ker tuu?…fitnah dosa besar….menjatuhkan maruah orang….dilarang kerass oleh islam..
Wak ikut ajaran Hindu nii…
————————————————————————–

Reply
10 July 2019 5:43 pm
Othman Ahmad
Anus 5:43 pm…

Aper kebengapnya soalan kau tuu, gay boy…!! Soalannya sekarang..siapa yg fitnah siapa nih….???

Bukan kau yg ngotot melempar tohmahan liar kononnya aku hindu.. bukankah kau yg mengada-adakan cerita tahyul itu, dol oiiyy…..!!

Kenapa pulak aku kau desak minta kemukakan bukti liar kau itu, bongok….belajar kat sekolah mana tuu., haaaa…??

Nampak sangat kau pemutar belit, pembohong & pemfitnah tanpa asas & bukti.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA:

Anus Kejora blabbering stupidly…..
Yennadey Wak Hindu 8:16/8:20 am,
Yitu ada muruyan juga ka..?
Mase ada muruyan lagi ya..!
Suda mingaku paria ya..!!
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
————————————————————————

Reply
11 July 2019 12:16 am
Othman Ahmad

How come you baby cried in Tamil…..are you drain out idea to defend your malicious slur that “I’m a hindu”, gay boy…..??

You’re indeed, A BLATANT LIAR, gay boyr…..!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA: Kejora Anus beralasan kosong mau cover tohmahan palsunya…. 11 July 2019 7:01 am Nak tunjuk kebenaran, bukti aku cuba nak beri Terpaksa lah selongkar, muzium punya almari Mlm tadi, abis masa banyak, di blog Parpukari Puas aku selongkar, tapi, semua tak dpt dicari Tidak jumpa juga di mana posting2 itu terselit Nak cari bahan artifak tu mmg ler sgt lah sulit Aku rasa sudah dihapus, si tua kaki putar belit Dia dah pergi dulu, posting2 tu, dia dah delete 👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊 Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh ——————————————————————————– My Reply: Kalau apa yg kau lontarkan itu benar,… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PEMBOHONGAN & PUTAR BELIT KEJORA: Kejora anusMOUSE Kalo wak suman islam kenape wak subahat dgn madey fitnah anwar liwat….madey penipu….wak tak takut masuk Neraka subahat dgn madey?…Hindu aje yg tak percaya Neraka…saya bukan fitnah wak…wak yg subahat dgn madey.. Betul ker wak suman kata islam asal dari Hindu?… Reply 10 July 2019 2:29 pm Othman Ahmad Bila masa aku kata Islam dari Hindu….kau ada bukti ker atau seperti lazimnya kau lontar fitnah liar sesuka hati tanpa nas & bukti. Tak gitu, kan kan kan….!! Kejors 10 July 2019 2:53 pm Kejora anusMOUSE Wak suman @ Othman Ahmad ifrit blm buktikan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Aku peduli apa Umno mau pecah dua atau tiga
Yg penting, aku sudah ada Irah bidadari syurga
Dia sentiasa saja menjelma tatkala lena & jaga
Tunggu je thn depan kami nak berumahtangga
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

anonymous
Member
anonymous

Hanye beberape kerat saja yg kritik tak mungkin buat umno terbelah 2…yg kritik kerana stress..mhabis stress diam lah… Ahli2 umno tahu penyamun dan penyangak besar dlm umno tunggu masa hakim ketuk tukul…habislah mereka.. Yg kritik tak berani ikut seruan madey lompat parti kerana yg dah lompat ade yg mahu kembali kedlm umno…mereka tahu melayu sudah beri sokongan padu kpd umno kerana kecewa madey menipu… Jemin diboo dan masa madey berucap peneroka felda lari…ahli PKR ade yg tak puashati dgn madey yg nak kencingkan anwar….jika calon Bersatu bertanding mereka akan sabotaj.. Maslan Aliman sudah tidak dilayan lagi oleh peneroka…peneroka tahu tancangan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sapa nak caya apa ko kata

Ko Geng Najib ni gila, kena sakit otak ADHD – Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Menafikan bahawa budak kecik bodoh di selatan Semenanjung tu betul bodoh

Walau pun di diagnos begitu oleh seorang doktor perubatan

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Stress? Yang paling teruk kena stress ia lah kamu –

A Profile of

Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama

Seorang tua yang botak, sudah lama pencen Kerajaan, sekarang tiada kerja langsung, menggunakan masa nya pagi petang siang malam mengarut, memantun mantat di blog Budin dll.

Botak sebab melampau banyak stress. Stress yang paling kuat ia lah bila Najib, Umno Bn terguling di Pru14. Tidak disangka nya langsung.

Persepsi mereka berkenaan reaksi rakyat terhadap apa yang mereka lakukan – dan tidak lakukan – adalah malapetaka besar bagi mereka. Yang ulung dalam perkara ini ia lah Naib mencuri RM2.6 biliun dari 1MDB.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

GN siang malam mengarut, memantun mantat di blogs.

Tidak langsung memandukan kereta untuk isterinya ke pasar. Isteri begitu takut dengan nya, begitu banyak stress, juga hampir botak. Setiap masa takut digelar bodoh, otak Keling dsb nya, kata2 yang selalu di keluarkan nya di komen2 nya.

Di blog Budin dia biasa nya keseorangan, yang menyokong dia ada lah dia juga, dengan mengguna nama lain. Yang membalun dan menibai dia ada beberapa orang. Maka selalu stress lagi lah dia.

Stress amat besar juga timbul apabila Najib Al Jibo berhenti memberi dia wang. Akibat akaun bank nya di sekat SPRM. Maka menyinga panas hati lah dia.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tahap pelajaran GN nampak nya ok. Tapi dia begitu stress, perlu melepaskan geram nya dengan tidak memikir panjang, menuduh liar, membuat serangan peribadi, mengkopipes komen2 nya bertalu talu.

Demikian sekali keadaan nya hingga nyata dia biadab dan kurang ajar, tidak dibimbing emak bapak nya di masa kecil. Stress juga menimbulkan penyakit otak nya – Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

He who has no upbringing has no compunction, no restraint, no regret or remorse for whatever he does or says. Di balun dan di tibai, timbul stress tambahan, vicious cycle. Mungkin nanti dia kena serangan jantung dan gol.

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Uncle TN ni, kasi kitorang gelak, tak kering gusi
Dari rupa monyet, dah tukar, jadi rupa babi kasi
Tak malu ker uncle asyik dgn hujah lapok basi?
Olang China cakap, ‘haiya ini olang, bila mau si’
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👐👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Aku heran betul, dgn uncle TN iblis hati khaudu
Dia dengki benar bila aku & Irah saling merindu
Bila aku tibai Wak Suman, dia pulak, yg terkedu
Mmg makin sah, TN ini, samaran Suman Hindu
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Umno terbelah 4,5,6 pun lagi bagus. Dah lama pemimpin2 nya bertempiaran haluan sejak Najib Al Jibo dan Umno Bn di lingkupkan di Pru14.

Semua nak jadi boss. Najib dah kena 42 tuduhan mahkamah pun gelar diri dia Bossku. Kerry Okspod, KJ, kata, “Najib bukan Bossku.” Pemimpin2 lain pun bercelaru.

Bagus. Nanti masuk pasu, di gulingkan di jalan, di tendang, sepak terajang, pecah lintang pukang, cabut lari jadi hantu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mana boleh Umno memimpin negara ini lagi.

Boss nya mencuri duit, Beb. Bukan sikit, berbiliun Ringgit.

Bukan duit yang kaya raya. Tapi duit rakyat.

Damn.

Berbagai masalah sekarang. Semua nya Najib punya pasal.

Bedebah.

Nah, terima lah tikaman aku .. HAH …