EZAM SANGGAH TUN MAHATHIR

1. Kami menghormati pandangan PM berhubung perpaduan melayu dan parti politik melayu.

2. Namun pada hemat kami masalah utama melayu bukan kerana banyak parti politik atau orang melayu tidak pandai berpolitik seperti yang disarankan oleh PM.

3. Kami percaya masalah utama orang melayu dan negara ini ialah kerana ramai pemimpinnya terutama pemimpin melayu yang korup, salah guna kuasa dan khianat mencuri khazanah negara.

4. PM sendiri pernah mengakui hakikat ini dan kebangkitan beliau berjuang setelah lama meningalkan politik negara adalah kerana sebab ini. PM dan pentadbiran pada masa itu bergelumang dengan rasuah dan pecah amanah khususnya dalam skandal terbesar skala dunia 1MDB.

5. Kami sejak awal mendokong dan mempertahankan PM kerana kami percaya beliau melihat masalah negara ini dengan jelas dan bekerja keras cuba memperbetulkannya.

6. Kami berharap beliau tidak berganjak dan tetap fokus kepada usaha memperbaiki negara ini dan meletakkan agenda melawan rasuah dan perasuah terutamanya perasuah2 besar dikalangan pemimpin politik sebagai fokus utama kerana disitulah sebenarnnya letak punca masalah negara ini.

7. Kami akan meneruskan cita2 kami menubuhkan sebuah parti yang fokus terhadap isu rasuah, mempertahankan khazanah negara dari rompakan pemimpin korup dan kotor dan membina warga Malaysia yang meletakkan rasuah sebagai musuh no 1 negara menuju sebuah negara yang benar2 anti rasuah dan perasuah.

8. Kami juga akan terus memerangi pemimpin2 politik perasuah ini yang bukan sahaja telah melakukan rasuah tetapi berlindung disebalik nama agama dan bangsa untuk menutup perbuatan keji rasuah mereka.

9. Sudah menjadi trend dinegara ini sekarang dimana perasuah2 negara yang kotor ini menjadi bersih atas nama perpaduan agama dan bangsa. Kononnya demi perpaduan bangsa maka dihentikan sengketa dan lupakan segala perbuatan keji rasuah dan mencuri harta rakyat dan negara.

10. Kita akui memang menghadapi masalah perpaduan.Tetapi ianya tidak parah dan bukan masalah utama. Rakyat Malaysia masih hidup rukun damai.Yang bertempik kuat soal perpecahan ialah pemimpin2 politik terutamanya yang sudah kenyang anak pinak, kroni menyamun duit negara dan sekarang muncul menjadi wira atas nama agama dan bangsa. Dan lebih malang ramai juga rakyat yang tolol terpedaya dengan muslihat ini.

11. Ini cabaran terbesar negara hari ini dan kalau kita masih terjerumus dengan soal kaum, soal bangsa yang sempit dan menutup mata dan telinga kita kepada soal paling besar yakni rasuah dan harta negara yang dicuri pemimpin sendiri, kita akan dikenang zaman berzaman sebagai bangsa paling bodoh di dunia ini.

12. Kita tidak dilihat bodoh dengan banyak parti. Kita akan dilihat bodoh dan rosak dengan ramainya pemimpin yang rasuah. Dan kita akan dilihat lebih bodoh apabila pemimpin rasuah yang ramai ini lepas bebas atas nama perpaduan agama dan bangsa.

Mohamad Ezam Mohd Nor

9 Julai 2019/ 6 Zulkaedah 1440H

Presiden (penaja)

Parti Negara.

Kongsikan artikel ini
Updated: 9 July 2019 — 8:10 pm

51
Leave a Reply

avatar
9 Comment authors
MAHATHIRVSANWARMurniMelatiTanpa NamaanonymousKonta Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

WAHABI/IKRAM PATUT.DI HUKUM LEBIH KERAS….. Wan Ji Wan Hussin dijatuhkan hukuman penjara bukan kerana isu prinsip dan dasar yang diperjuangkannya…….. Sebaliknya, hukuman itu disebabkan kebiadapan tangannya sendiri yang gemar memilih denai di luar kesusilaan akal yang waras, dalam menegur dan mengkritik sasaran yang diplilih iaitu Sultan Selangor dan Institusi Raja. Pengerusi Lujnah Undang-Undang dan Hak Asasi Manusia (LUHAM) Pas Pusat, Wan Rohimi Wan Daud berkata, Hakim Mahkamah Tinggi Shah Alam, Datuk Abdul Halim Aman telah membuat keputusan yang tepat, apabila menyatakan, penerbitan kata-kata (yang dikeluarkan Wan Ji) adalah satu penghinaan kepada Sultan Selangor. “Apa yang diterbitkan oleh penceramah bebas itu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH KERA BANGSAT…. … BERSOLIDARITI UNTUK NAK BUANG SULTAN-SULTAN, SATU LANGKAH PENDERHAKAAN! Bila hukuman penjara Wan Ji Wan Hussin, seorang aktivis PKR, ditambah dari 9 bulan ke 1 tahun ramailah yang bersolidariti dengan beliau. Antara yang paling terkehadapan dalam membela beliau adalah Setiausaha Politik Lim Kit Siang, Syahredzan Johan, yang menyebut: (1) “Pendakwa Raya mesti memberi penjelasan mengapa pihaknya telah membuat rayuan untuk mengenakan hukuman yang lebih berat ke atas Wan Ji, bertentangan dengan dasar Kerajaan Persekutuan mengenai Akta Hasutan”. (2) “Untuk memastikan tiada lagi rakyat Malaysia seperti Wan Ji dijenayahkan kerana Akta Hasutan yang zalim dan lapuk itu, maka… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BILA JADI KERA SEMUA BOLEH…… Jenayah Rogol Oleh EXCO Perak Boleh Diikat Jamin Dan Dicaj Di Bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan? Utusan Online, baca di sini, melaporkan polis telah menahan EXCO Kerajaan negeri dari DAP yang dikaitkan dengan tuduhan merogol pembantu rumah warga Indonesia semalam. Ketua Polis Perak, Datuk Razarudin Husain berkata, siasatan lanjut berhubung kejadian itu masih dalam siasatan pihak polis. Katanya, Untuk siasatan polis yang adil, kita telah menangkap orang disyaki semalam bagi membantu siasatan. Kita ambil percakapan dan pemeriksaan doktor (terhadap suspek). Jaminan akan diberikan selepas siasatan selesai. Menurut beliau, kertas siasatan berhubung kes tersebut dijalankan mengikut… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M MAHA DAJJAL……. ‘Betul Tu!’ Lagi 10 Tahun Peneroka Felda Merempat……… Kalau Rancangan Dr. Mahathir Berjaya, Lagi 10 Tahun Peneroka Felda Akan Merempat… . Tenguk pada video klip atas nie, ada kawan yang cakap, tak patut pakcik tu buat Dr. Mahathir macam tunggul kayu kat atas pentas tu!!! Tapi bila fikirkan balik, memang lebih dari patut pun… Mesti ada sebab kenapa peneroka Felda marah pada Dr. Mahathir dan Azmin… Dahlah atas pentas peneroka buat Dr. Mahathir macam tunggul kayu, masa Dr. Mahathir berucap pulak, ramai-ramai keluar dewan!!! Heroin dalam sebuah sketsa pendek yang katanya penggambaran di buat di Sandakan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kenapa kerajaan PH tak guna pakal cadangan Tony Pua pada 15 November 2016.. Atau cadangan itu sekadar kencing pengundi?……… Soalan saya di Dewan Rakyat pagi ini mengundang rasa tidak senang pemimpin kerajaan sehingga Ahli Parlimen Kota Melaka (PH) terpaksa membangkitkan Peraturan Mesyuarat. Kononnya soalan saya tidak relevan dan melanggar Peraturan Mesyuarat di Dewan Rakyat. Malah, jumlah perkataan soalan turut dipersoalkan. Isu pokok di sini ialah mengenai projek ECRL. Saya hanya meminta Menteri Pengangkutan menyatakan :- (a) apakah komponen projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) yang tidak lagi dilaksanakan selepas kos terdahulu RM65.5 bilion dikurangkan kepada RM44 bilion. Bukankah ini satu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Peguam negara kali keempat cuba tunda perbicaraan kes 1MDB Najib…… Peguam negara memfailkan usul memohon Hakim Mahkamah Tinggi, Collin Lawrence Sequerah menangguhkan perbicaraan 1MDB membabitkan Najib Razak sementara menunggu perbicaraan kes SRC International bekas perdana menteri itu selesai. Usul itu difailkan kepada pendaftar Mahkamah Tinggi hari ini untuk menetapkan 18 Julai ini bagi Sequerah mendengar usul berkenaan. Isnin lalu, Sequerah menolak permohonan lisan Peguam Negara, Tommy Thomas atas alasan ia adalah permintaan ke-3 untuk menangguhkan kes 1MDB. “Permohonan itu ditolak dan perbicaraan 1MDB akan diteruskan seperti yang dijadualkan,” kata hakim itu. Timbalan pendakwa raya, Budiman Lutfi Mohamed yang mengesahkan satu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PARTI LAKNAT DAN TERKUTUK…… Oleh : Dr. Ahmad Sanusi Azmi Lantikan Transgender Cetus Pertanyaan 1. Tular isu lantikan seorang transgender sebagai ahli Country Coordinating Mechanisme oleh Kementerian Kesihatan. Surat yang ditandatangani oleh Timbalan Menteri Kesihatan, Dr. Lee Boon Chye disiarkan sendiri oleh Rania Zara Medina di dalam laman Facebooknya. 2. Peranan Rania sebagai wakil trangender menimbulkan persoalan di kalangan masyarakat. Apakah perlantikan ini secara tidak langsung menggambarkan pengiktirafan Kementerian buat golongan yang mempromosikan LGBT? 3. Perbuatan lelaki menyerupai wanita adalah sesuatu yang dilarang tegas oleh Rasulullah. Ini difahami dari sabda Rasulullah yang menyebutkan: لَعَنَ اللهُ المُتَشَبهِينَ مِنَ الرّجالِ بالنّسَاءِ،… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH LGBT……. CCM: K’jaan tak sensitif lantik Ratu Trans Women. … DEWAN Pemuda PAS Malaysia (DPPM) menyifatkan tindakan Kementerian Kesihatan melantik Ratu Trans Women 2017, Rania Zara Medina sebagai Ahli Jawatankuasa (AJK) dalam Mekanisme Penyelarasan Negara (CCM) Malaysia sebagai satu tindakan menghina undang-undang negara serta tidak sensitif dengan kedudukan Islam sebagai agama persekutuan. Kementerian Kesihatan tidak boleh berdolak-dalik kononnya tindakan tersebut sebagai memastikan golongan transgender turut diwakili kerana transgender itu sendiri pun sudah bertentangan dengan Seksyen 377A Kanun Keseksaan serta Enakmen Jenayah Syariah Seksen 25,26 dan 28 Akta Kesalahan Jenayah Wilayah-wilayah Persekutuan. Mengamalkan gaya hidup transgender ini sekali gus meletakkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ORANG MELAYU SABAR…BILA HILANG SABOR MENGAMUK LA DIA…… Sudahlah elaun dipotong, pemberian pula lambat…. Sudahlah elaun sara hidup dipotong daripada RM300 kepada RM200, penyalurannya juga tidak menentu dan lambat. Itu luahan para nelayan dari Kuala Sungai Baru di sini yang berharap agar kerajaan dapat menyalurkan bantuan tersebut seperti dahulu iaitu pada setiap pertengahan bulan. Mereka yang berhadapan dengan masalah pencerobohan nelayan asing sehingga menjejaskan pendapatan, dalam masa sama turut meminta agar elaun sara hidup nelayan kembali diberikan sebanyak RM300. Nelayan, Ibrahim Musa, 60, berkata, semasa kerajaan lama, mereka menerima elaun sara hidup sebanyak RM300 tetapi kini sudah dipotong kepada RM200.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU TAK TIPU BUKAN CINA…..KALAU TAK BELIT BUKAN KELING….. Mahathir’s new running dogs It was certainly the opposition Malay P- A- R- T- I- E- S (and not their individual members) that Mahathir invited to be absorbed into his Pribumi to create “Malay unity”….. . Video evidence in the form of a recording by Bernama proved that it was indeed accurate for the press to report Mahathir’s invitation as having been directed at the Malay political parties. (Bernama, an acronym for Berita Nasional Malaysia, is a government news agency.) The video below – listen for yourself – was dropped by… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Perbicaraan Kes SRC Semakin Mendedahkan Kebenaran Integriti Pendakwaraya, Imej Kehakiman Negara Semakin Kotor ……. Dari Saksi Pendakwaraya, Keterangan Datuk Suboh Telah Membantu Peguambela…… Keterangan saksi iaitu Dato Suboh Md Yasin dalam mahkamah telah menimbulkan tandatanya apakah terdapat PEMALSUAN DOKUMEN siasatan di dalam kes ini… Sekiranya ada campurtangan pihak tertentu maka ini adalah satu perbuatan yang sangat tidak bermaruah dan integriti pihak Pendakwa Raya dan SPRM akan di tertawakan oleh dunia!!! Berita panas ini kebetulan langsung TIDAK di siar media pro-kerajaan Pakatan atau di tularkan oleh pemain media sosial blok politik rejim diktator itu di alam maya kerana ia jelas akan… Read more »

MurniMelati
Guest
MurniMelati

Ghope nyer LU, MAHATHIRVSANWAR @ GENG NAJIB @ KEJORAseribunama, pengidap ADHD + DADAH llleeebbbiiihhhhhh MENGARUT dari maharajakarut mengalahkan KAROOOT KOMIDIA!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

HABIS LAH MELAYU KENA KELENTONG CINA……. Is Pakatan Harapan Now Embarking On Nationalising Privatise Businesses?….. Lim Guan Eng’s financial wizard, Tony Pua, says the government can save roughly RM6 billion (RM5.3-6.5 billion) if it pays RM6.2 billion to nationalise the four highways (LDP, SPRINT, Kesas and SMART concessionaires). First of all, what about the interest of about RM250,000 a year plus the operational cost (which Tony Pua has not revealed). So, the cost is not really RM6.2 billion as what Tony Pua said. It could even be RM15 billion, which we do not know yet because the government is not… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Dulu ezam menentang madey kerana madey korup dgn kayerkan kroni dan anak branak…..madey langsong tak bantu melayu bawahan kununye takut jadi pemalas…madey menjadi ikutan pemimpin umno melakukan korup….pemimpin belajar dari madey bagaimana nak korup..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama. Kamu pakai nama Anonymous (huruf besar A) kah3, sekarang pakai nama anonymous (huruf kecil a).

Ada penyakit Attention Deficit And Hyperactivity Disorder seperti dah di terangkan sebelum ini. Mana lah nak percaya apa kamu kata.

Pulak nya menuduh secara liar, takda bukti, fakta atau penerangan sekali pun. Consistent with kau punya ADHD. Lagi tak boleh dipercayai.

MurniMelati
Guest
MurniMelati

Betul tu TN,
dan Gwa percaya, penyakit A D H D nya itu adalah akibat dia menggunakan D A D A H secara consisten yg merangsang otaknya berilusi berhalusinasi mengadudomba menabur fitnah kpd kerajaan PH dan juga merangsangnya bermasturbasi ……..sambil membayangkan si iluminati IRAH tu…….kik kik kik kik kik………….mati kering la lu Geng Najib!

anonymous
Member
anonymous

Wak suman hindu paria jon doe kaki temberang TN keling mabuk todi rahman JPC wau bule loyar buruk tentu gembira sakan kena kencing lagi bila madey nak ambik alih tol lebuhraya yg hampir tamat tempoh tol dan rugi seterusnye tanggong tol seumor hidup…

Muka suka dikencing akan togok lagi kencing madey seumor hidup..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, sekarang pakai nama anonymous pulak.

Tak reti berhujah, hanya menuduh liar, tarak fakta dan hujah yang munasabah, keluarkan kata2 tak senonoh pulak.

Emak bapak kau memang tak ajar kau adab sopan di masa kecil. Panjang boleh cerita pasal ini termasuk mencarut tapi tak payah lah diperingkat ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Tak sah hidup abg ni kalu tak sebut Irah sehari
Pantun abg pasti akan muncul dlm setiap entri
Demi Irah ku sayang, abg kan sentiasa ke mari
Kerana hati yg satu ini, hanya utk Irah ku puteri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Pelik betul lah parti2 dalam pakatan Homo ni..PKR penuh dengan geng2 semburit..DAPigs pulak geng rogol..memang ngam betul lah depa berdua ni..bagai pinang dibelah dua bhai!!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Umno penuh dengan “pencuri, perompak. pelanun” spt Najib Al Jibo (kata2 Tun M).

Bukan sesikit duit rakyat dibalun Najib dari 1MDB – RM2.6 biliun. Bedebah.

MurniMelati
Guest
MurniMelati

Meliwat dan merogol itu antara dia, individu dan Allah
Tapi UMNO PAS merompak dan menipu umat seluruh rakyat
Rogol liwat itu boleh taubat dan dapat rahmat insyaAllah
Pmpin Prompk Penipu umat tetap ke NERAKA sngguh dahsyat!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

EZAM SANGGAH TUN MAHATHIR, kata Budin. Istilah “sanggah” bunyi berdentam dentum tapi makna nya hanya “tidak setuju”.

Apa lah, nak putar belit twist and spin, pada hal si Mamat Ezam hanya tak setuju dengan Tun M. Ini sifat universal, semua manusia tidak setuju itu ini pada masa2 nya.

Kenyataan 12 perenggan Ezam (Parti Negara?) pun berdentam dentum tapi hanya mengata:

“masalah utama melayu bukan kerana banyak parti politik atau orang melayu tidak pandai berpolitik seperti yang disarankan oleh PM.”

Itu hanya pendapat dia saja. Boleh disanggah berbagai.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Simple logic mengatakan bahawa lagi banyak parti politik Melayu, lagi banyak usaha dan masa terbuang bagi kaum Melayu.

Pada hal isu nya lebih kurang sama. Seperti Ezam Parti Negara (?) sebutkan hanya isu rasuah. Semua parti yang ada sekarang membalun rasuah, melainkan Umno di bawah Najib yang curi RM2.6 bilion dan rasuahkan Ketua2 Bahagian Umno dan RM90 juta kpd PAS dari wang curi itu.

Bersatu dan Amanah yang juga membalun rasuah sekarang ada dalam gomen PH yang sedang mahkamahkan Najib, dah umumkan berpuluh tuduhan mahkamah ke atas Wak Jahit dan berbelas tuduhan ke atas Mak Badak.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kalau nak buat parti Melayu baru pun, hebohkan isu2 lain ler. Contoh nya, cakap pasal apa faedah Umno bersekongkol dengan Pas.

Bila Pas nak kafirkan Umno lagi, dan sebagainya. Pas nak tanding 300 kerusi di Pru15 ke, duit Najib kasi RM90 juta itu cukup ke untuk Pas belanja di Pru15. Dsb nya.

Kalu nak cakap pasal rasuah pun, kasi nama2 dan maklumat depa yang korap makan rasuah ler. Coba Parti Negara (?) adakan pasukan rahsia mengintip perasuah2 dah hebohkan hasil nya. Bagi membantu SPRM.

Kalau ada idea dan rancangan begitu, baru Melayu tak buang masa.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Parti Negara ?

Sesiapa saja boleh pakai nama yang ada istilah Negara di dalam nya ker?

Kalau ada syarikat yang kerja nya mengutip sampah, boleh pakai nama Negara jugak ker?

Mengarut. RoS, mesti jangan luluskan nama itu. Pahal pun dah ada nama Parti Negara di zaman Dato Onn Jaafar. Lain lah di zaman itu – keadaan berlain, politik Melayu baru mula timbul, takda siapa yang tahu parti Dato Onn bersifat dan berbentuk negara ker.

Pada hal, dengan nama besar Dato Onn pun, parti itu lenyap tak beberapa lama. Parti Negara, konon!

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Rakyat nak tanya lah….Sekiranya benar Anwar mempunyai 149 akuan bersumpah ahli-ahli parlimen dari DAP, Warisan, Sarawak, Amanah, PPBM dan UMNO yang mengisytiharkan sokongan mereka kepada beliau sebagai bakal Perdana Menteri, kami mengesyorkan agar Anwar tidak membuang masa dan gulingkan sahaja Tun Dr Mahathir Mohamad. Pintu pagar Istana Negara sudah ‘luas terbuka’ menantikan kehadiran Anwar untuk mengadap Yang di Pertuan Agong bagi mempersembahkan 149 akuan bersumpah tersebut agar Anwar boleh menjadi Perdana Menteri dengan kadar segera, menaikkan Din Pagoh sebagai TPM pertama dan melantik seorang pemimpin kanan DAP sebagai Timbalan Perdana Menteri II…sapa lagi kalau tak Nobita. Jadi..berbaloi lah sokongan Kit… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Rakyat nak tanya ?

Kau sorang saja rakyat ker?

Mengarut.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Seperti biasa, Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama termasuk Anonymous kah3 tak renti2 masukkan komen di blog ini.

Takda masalah kalau komen2 itu mengikut tajuk atau ada berkaitan dengan isi kandungan blog pos. Tapi dia asyik mengarut, cakap pasal hal2 yang takda kaitan dengan blog pos langsung.

Dia tidak hormatkan pemunya blog, tidak hormatkan pembaca2 sekelian. Dia coba sabotaj blog Budin ini. Oleh itu, dia perlu di balun, di tibai, di bedal. Dengan itu kita dapat fun and entertainment on and out of him.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dia seperti orang gila, otak nya sentiasa aktif, hyper – nampak nya dia ada penyakit gila Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Lihat

https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Dia tak ada functioning or development dalam perwatakan nya. Hanya destruction. Self-destruction. Melainkin berubat, masuk Hospital Sakit Gila.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – contoh nya, BLOGGING TAK IKUT TOPIC

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; Or excessively fidgets, or talks. Jadi, PENUH KOMEN DIA DI SINI DI ATAS BERBAGAI NAMA

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. E.g MEMBUAT PERSONAL ATTACKS – BILA BUAT DEMIKIAN, DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Fuuuh..pagi2 buta mamat ni dah meroyan menyasau tak tentu pasal lak…orang pekena kopi o kaw pagi2 macam ni, dia togok ketum berperisa ubat nyamuk pulak…bukan segelas, tapi satu jug pulak..itu pasal gila babi dia dah capai tahap kronik beb !!!!

anonymous
Member
anonymous

Buasalah TN keling mabok todi..pagi2 mesti dah togok todi dulu..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau juga Geng Najib tak guna otak cari fakta dan hujah menjawab komen2 di sini.

Kau ada penyakit otak Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) seperti sudah di terangkan di masa lalu. Itu pasal kau selalu cakap tak senonoh.

Aku akan ulangkan penerangan sakit otak ADHD kau itu dan malukan kau jika kau masih cakap begitu.

Jadi seorang yang berguna dalam masyarakat lah, Mat. Jangan tunjukkan kau gila ADHD itu selalu sangat.

Atau aku carutkan kau dan puki mak bapak kau se carut2 nya sebab tak membimbing kau di masa kecil menjadi biadab dan kurang ajar hingga ke tua baka.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Dihimpit rindu, sesekali, hati dilanda hiba & pilu
Semoga diri Irah berada dalam sejahtera selalu
Abg dah ngantuk, nak mohon undur diri dahulu
Utk Irah ku sayang, salam rindu di angin yg lalu
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Blog ini sepi sekali, tiada siapa pun berkunjung
Namun abg hadir juga kerana si bunga tanjung
Bersabar Irah, bunga kembang, yg abg sanjung
Ujung thn, emak ayah, akan bawa sireh junjung
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kat sini dah tgh mlm, agak nya Irah sana tghari
Ke blog yg syahdu ini abg tak jemu nak ke mari
Semuanya hanya kerana dinda Irah ku bidadari
Utk Irah ku sayang sekadar salam abg nak beri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Irah sibuk dgn pelajaran, abg mmg ler mengerti
Sbb, abg dulu pun, mmg le belajar kat universiti
Diri mu Irah, emas & intan bukanlah tukar ganti
Menerangi kegelapan abg, dikau lah ‘pelita hati’
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙💚

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙💚

Anonymous
Guest
Anonymous

PELITA HATI – M.BAKRI
Karaoke: https://youtu.be/pF6qflWXVKE

💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💔💖💗💙

Berjuta bintang di langit biru
Menerangi alam bulan yang satu
Beribu kuntum bunga berbau
Hanyalah satu idaman kalbu

Bunga seroja idaman dewi
Tanam serumpun di tepi kali
Yang putih kuning hai baik budi
Selalu tersenyum memikat hati

Chorus:

Kuntum mu bersih hai bunga jambangan
Mekar segar indah menawan
Harum mewangi di subuh sepi
Buat teman di kala sunyi

Hanya kau sorang jadi pelita
Menerangi hati ku yang sedang duka
Terbayang wajah mu di ruang mata
Bersinar cahaya kerlingan manja

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Bingkisan warkah dari Irah, baru saja tiba 5 hari
Namun duri2 kerinduan udah mencengkam diri
Di denai belantara cinta ini abg ttp terus berlari
Destinasinya hanya kepulangan mu, Irah puteri
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💔💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💔💖💗💙

Cangkerik Malam
Guest
Cangkerik Malam

KRIK KRIK KRIK HELLO BRO KEJORA ADA ORANG DAH MENYAMAR JADI AKU SIANG TADI ADA ORANG DAH MENYAMAR JADI KAU PUNYA MAK WE KAU PON DAH CAP MURNI MELATI SEBAGAI TOK GORA? TOK GORA TU BUKAN KE PUTRA SINGGORA? DIA KAWAN AKU MASA KAT SEKOLAH ASRAMA PENUH DULU DIA YANG MINTA AKU LAYAN-LAYAN KAU KAT BLOQ NI DAN DIA MINTA AKU JADI KAWAN KAU WALAUPON BERBEZA IDEOLOGI POLITIK PASAL DIA DAH TAK MASUK,DIA MENETAP DITOKYO AHLI PERNIAGAAN,KAWIN ISTERI CANTIK SELEBIHNYA AKU TAK TAHU LA…. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxKRIK KRIK KRIK YANG MENYAMAR DAN MENUDUH MEMANG TAK BERTANGGUNGJAWAB IDENTITI “MURNI MELATI” AKU PON TAK… Read more »

Cangkerik Malam
Guest
Cangkerik Malam

KRIK KRIK KRIK

SATU LAGI AKU NAK TANYA KAU
KENAPA KAU PERANG SAKAN DENGAN OTHMAN TU?
SIANG,MALAM ,PAGI DAN PETANG?
DIA NI GOLONGAN UMUR BERAPA?

KAMU PULA UMURNYA BERAPA?
(RASA AKU DALAM 28 DAN 29 atau???????KRIK KRIK KRIK

AKU NAK SOLAT DULU… KRIK KRIK KRIK

Anonymous
Guest
Anonymous

KRIK2 MLM 9:13 PM,

Persengketaan bermula dulu, pasal bab agama
Dia kata Islam asal dari Veda kitab Hindu lama
Lps tu Allah dgn Baghwan Vishnu dikata sama
Itu le yg aku bengang dah tak boleh nak terima

Sedikit masa ini, bermula, persengketaan baru
Sbb aku bermesra dgn Irah, dia amat cemburu
Merata ruang aku keluar je dia akan kejar buru
Asal aku pantun kat Irah jer, iblis ini tala peluru

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Ngko mau tahu ke, umur itu Hindu tua bangka?
Dari cerita2 dia tu, dah cecah 70 th, aku jangka
Umur aku pula, dah nyaris2 betul ler ngko teka
Apa2 pun, aku inii masih dlm kumpulan jejaka

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Cangkerik Malam
Guest
Cangkerik Malam

Aku rasa pon OA NI ,dia memang cemburu

APA NAK DICEMBURUKAN

AKU YANG JEJAKA PON TAK CEMBURU KAN KAU

MASING-MASING PUNYA REZEKI

KALAU ADA CIKGI-CIKGI CUN

TOLONG-TOLONG KABA KAN YE

MurniMelati
Guest
MurniMelati

ermmmmmmmmmmmmmmm, berdiskusi lah, berilusi lah, berhalusinasi lah, hah hah hah hah hah, dah tak lama dah, lu berdua, KRIK KRIK n KEJORA, akan gwa RATAHHHHHHHHHHH! kahkahkahkahkahakahhhhhhh

Cangkerik Malam
Guest
Cangkerik Malam

kalau la si murni melati nih pompuan

alangkah sodap den raso

dio onak ratah den tahan je bro!

KAN SODAP NAMO NYE EH

DEN PON DAH KERAS ANU NYERRR

Anonymous
Guest
Anonymous

Patutlah krik2, ko spt sebelah tangan bertepok
Sampai tua lah nanti ko akan jadi bujang lapok
Makwe keras bukan gladiator, tapi darai bapok
Kalu dpt ko kat dia, mampos le ko dia hempok
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

😀😃😄😆😅😂🤣layan😍😍

Anonymous
Guest
Anonymous

KRIK2 MLM 8:59 PM,

Itu ler Kriik2 tak guna betul itu cai2 baghal unta
Mcm2 cara depa tu menyamar nak ganggu kita
Mau lagakan aku dan kau, supaya bersengketa
Depa juga spt nak kasi hancur, aku punya cinta

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Konta
Guest
Konta

Irah taik kambing