BETUL, BUKAN ANWAR YANG KEMARUK TAPI PIHAK YANG MENOLAKNYA ITULAH YANG KEMARUK

Anwar Ibrahim semalam mengatakan beliau tidaklah begitu kemaruk hendak menjadi Perdana Menteri seperti yang dituduh oleh beberapa pihak terhadapnya.

Katanya, perkara itu bukan suatu perkara yang perlu dimasalahkan kerana kedudukan beliau sebagai pengganti kepada Tun Mahathir Mohamad adalah suatu perkara yang sudah ditetapkan oleh PH.

Sebagai makluman, ketetapan untuk menjadikan Anwar sebagai pengganti Tun Mahathir telah dimuktamadkan secara konsensus dalam Kongres Pakatan Harapan yang diadakan pada 7 Januari 2018 iaitu kira-kira empat bulan sebelum PRU14 diadakan.

Hakikatnya, oleh sebab sudah ada persetujuan mengenai kedudukan beliau itu, ia jelas menunjukkan Anwar tidak kemaruk hendak jadi PM, biar pun beliau kerap bercakap mengenainya.

Jadi, apa masalahnya?

Masalahnya ialah media selalu bertanya kepada beliau mengenai perkara itu dan jawapan Anwar hanyalah semata-mata sebagai respon kepada soalan yang ditanyakan kepadanya.

Sebagai pemimpin yang mesra media, Anwar memang perlu menjawab apa juga pertanyaan berkaitan peralihan kuasa itu.

Kenapa pula media suka bertanya kepada Anwar?

Media suka bertanya kerana pendirian Tun Mahathir tidak pernah konsisten dan selalu berubah-ubah berhubung penyerahan jawatan kepada Anwar itu.

Mula-mula Tun Mahathir sendiri mengatakan beliau memerlukan tempoh dua tahun sebagai Perdana Menteri bagi memulihkan ekonomi, membetulkan semula keadaan dan memulihkan negara ini setelah berjaya PH berjaya menumbangkan BN.

Kata-kata itu diucapkan sendiri oleh Tun Mahathir sebelum beliau mengangkat sumpah jawatan sebagai Perdana Menteri.

Tetapi, tidak lama selepas menduduki kerusi empuk Perdana Menteri, nada Tun Mahathir mula berubah dengan mengatakan tempohnya sebagai Perdana Menteri, “mungkin dua tahun, mungkin lebih dan mungkin juga kurang”.

Beberapa ketika kemudian pula, Tun Mahathir pernah berkata, “kalau Anwar beri izin dapatlah saya jadi Perdana Menteri selama dua tahun setengah.”

Baru-baru ini, Tun Mahathir menyebut beliau memerlukan tempoh tiga tahun bagi menyelesailan pelbagai masalah dalam negara ini.

Mengapakah Tun Mahathir selalu berubah-ubah cakap?

Kenapa tidak konsisten dengan pendirian asal mahu memegang jawatan selama dua tahun saja?

Bersama dengan berubah-ubah dan tidak konsistennya pendirian Tun Mahathir itu, muncul pula golongan “hantu raya” yang kerjanya saban hari meratib agar Anwar ditolak sebagai Perdana Menteri ke-8.

Mereka bukan saja tidak segan-segan menamakan pemimpin lain sebagai Perdana Menteri ke-8, malahan sanggup meminta Tun Mahathir berkhidmat sehingga ke hujung penggal iaitu tahun 2023 akan datang.

Sedarkah mereka berapa usia Tun Mahathir pada tahun 2023 nanti dan apakah keupayaannya ketika itu?

Sehingga sekarang ini pun , meski diketahui umum bahawa sudah ada persetujuan dan ketetapan oleh parti-parti dalam PH berhubung kedudukan pengganti Perdana Menteri itu, masih tidak henti-henti munculnya suara-suara “hantu raya” yang mahu calon lain dipilih sebagai Perdana Menteri ke-8 dan bukannya Anwar.

Sehingga yang tidak tahu hujung pangkal dan baru masuk Bersatu pun sanggup menjadi “hantu raya” dengan berkata, tiada perjanjian hitam putih untuk menjadikan Anwar sebagai Perdana Menteri.

Jadi siapa yang kemaruk sebenarnya?

Anwar yang sudah ada perjanjian, ketetapan dan dipersetujui sebagai Perdana Menteri seterusnya atau mereka yang tidak henti-henti mahu menolaknya itu sebetulnya yang jauh lebih kemaruk lagi? (Shahbudindotcom 01/07/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 1 July 2019 — 11:48 am

72
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
ZulkboOthman AhmadAnonymousMAHATHIRVSANWARTanpa Nama Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Zulkbo
Guest
Zulkbo

Nak minta perhatian penulis blog ini..loading blog anda terlalu perlahan bila nk buka dari satu page ke page lain..harap ambil perhatian..terima kasih

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

IKRAM MUNAFIK……… Mufti yang berilmu faham tapi Wan Ji yang kata mee kari tak ada dalam syurga aje bodoh tak faham Hari ini Mufti Kelantan Mohamad Shukri Mohamad berkata ‘fatwa’ yang mewajibkan untuk menjatuhkan kerajaan hanyalah pandangan seorang ahli politik. Jelas Mohamad Shukri, susah untuk mentafsir maksud sebenar ucapan ahli politik kerana ‘bahasa’ yang digunakan tidak sama. “Bagi saya apa yang dikatakannya itu cuma dari segi bahasa dan cuma sekadar pandangan terhadap pihak lawan mereka,” katanya dipetik Sinar Online. Tambah Mohamad Shukri, sesuatu perkara hanya dianggap fatwa apabila ia ditetapkan oleh mufti. Apabila Wan Ji jadikan kata-kata semangat dalam Muktamar… Read more »

FAREEZ/MAS
Guest
FAREEZ/MAS

Assalamualaikum, WARKAH UNTUK SAHABAT KU KEJORA, KEJORA,aku dan isteri kesayanganku baru sampai ke Jitra tengahari tadi dari Tokyo—KL—-Alor Setar.Baru sekejab minum-minum kat Jitra.Sekarang aku kat rumah,sambil menaip warkah ini setelah di desak dengan manja oleh Mas.Mas kat sebelah aku ni.Sambil minum tadi Mas minta,agar aku masuk ke blog ni,nak lihat samada kamu masih lagi aktif kat blog.Bila aku masuk,alangkah terperanjatnya aku dan Mas bila membaca pantun-pantun cinta kamu kepada kekasih baru.Mas menjerit keriangan kerana kamu dah ada kekasih baru dan semoga kamu dapat melupakannya.Bila aku karau-karau balik,baru aku tahu yang kekasih kamu seorang student U.Macam mana kamu boleh terjumpa dia… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Panjang le juga, umur engkau ini rupanya Gora
Usah le lagi nko nak mari ganggu hidup Kejora
Sampai bilakah, nko nak terus hidup dlm pura2
Mari lah Gora, kita tamatkan semua sandiwara

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Berpijaklah kamu wahai Gora, di alam yg nyata
Usah nak ganggu aku yg kini di dlm alam cinta
Aku dgn ko kini, dah tak ingin lagi bersengketa
Anggap le tak ada apa perselisihan antara kita

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

irkiz
Guest
irkiz

Anwar Ibrahim semalam mengatakan beliau tidaklah begitu kemaruk hendak menjadi Perdana Menteri seperti yang dituduh oleh beberapa pihak terhadapnya.

Budak baru beranak pun tau. Budak tadika pun tau. Cakap bodoh limau perut tiga serangaki buta perut tak ada akai. Baling batu sembunyi tangan. Semua rakyat dah tau.

Anonymous
Guest
Anonymous

😂🤣😅🤣😂😅😆😆😃😃😅hantu raya👹👹👹

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENTERI KUALI TAK BOLEH PAKAI…… Menteri agama digesa tak normalisasikan penindasan umat Islam Uighur Pihak Asian Federation of Muslim Youth (AFMY) melahirkan rasa bimbang terhadap kenyataan yang dikeluarkan oleh Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Agama), Dr Mujahid Yusof yang dilihat menormalisasikan kewujudan “pusat latihan dan vokasional” bagi masyarakat Uighur di Xinjiang, yang secara realitinya adalah pusat tahanan dan penindasan kepada etnik tersebut. Menteri agama dalam laman sosialnya bertarikh 26 Jun 2019 menyatakan pusat tahanan tersebut sebagai pusat melaksanakan aktiviti latihan perindustrian dengan pelbagai kemahiran seperti menjahit, kelas perundangan, seni, gubahan, bunga dan sebagainya. Kemudiannya pada 27 Jun 2019, ketika memberi… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Alan Nikz

apa banggang ni timb presideng pas nih..mmg la skrg pembangkang bkn kerajaan, yg dahulu pasti kesayangan kamu umno ni kerajaan,

kena declare la berapa banyak dah aset yg dia ada, takkan bekas2 umno ada sebiji je rumah dan kete.. mmg betul lah kamu ni politik utk jual agama.. asalkan pas je semuanya syurga.. kepala bana betul lah timb pas nih

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he
Kejora dgn dungunya berterusan melalut karut.

Anonymous
Kejora cikgu bistari, mmg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia pegang bola, silat & gimnastik
Di blog Budin ini, cintanya telah mekar berputik
Dapat awek budak oversea, minah Jawa cantik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
—————————————————————————
Isyy..isyy.,isyy..
Tak abis2 Budak SEJEMBUT berAUTA SERABUT.

Masih jugakkah kau Kejora berperasan syok sendiri Cik gundu pathetik..pakar CocKOLOM, gentel bola fantastik……??

Boleh tanya sikit, kaukah Lepasan yg baru lepas dari Maktab PerGARUan Tanjung Rambutan ituu……??

TAMBAHAN:
Bila sebut Haziq, mesti terbayang Kejora. After all, both are of the same kind – STOR KUNYIT……!!
Heeeeee, geli geman dibuatnyer…!!

Tak gitu, kan kan kan…..??

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

“Tiada ugutan, Anwar putar fakta” kata penulis buku…… DILEMA MELAYU SIRI 1023 BUKU MENGAPA ANWAR TAK BOLEH JADI PM? ANWAR, JOHARI PUTAR FAKTA Oleh : Yahaya Ismail…. Saya ingin memberi penjelasan supaya rakyat tidak terpengaruh dengan putarbelit Anwar dan Johari mengenai naskah pra-cetak berjudul ‘Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi PM. Saya penulis buku itu. Saya tidak diupah oleh sesiapa pun untuk menulisnya. Ia adalah hasil kajian saya sendiri. Saya telah menulis hal politik, lebih 50 judul buku politik, sejak 40 tahun dulu. Salah satu buku yang saya terbit pada athun 1993 berjudul ‘Anwar Ibrahim Antara Nawaitu dan Pesta Boria’. Saya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH KENAKAN CUKAI BERLIPAT KALI GANDA Lim Guan Eng Kenakan Cukai Lagi Untul Hartanah Lebih 5 Tahun Tahukah anda, Dibawah Kerajaan Malaysia Baru, Rakyat yang memiliki sesebuah hartanah melebihi 5 tahun juga dikenakan cukai jika ingin menjualnya. Bermula 1 Januari 2019, setiap hartanah yang dimiliki lebih 5 tahun dan mahu dijual akan turut dikenakan Cukai Keuntungan Hartanah sebanyak 5% Sebelum ini ketika era BN, Cukai Keuntungan Hartanah hanya dikenakan bagi pemilikan di bawah 5 tahun dan mahu menjualnya. Apabila memasuki tahun keenam dan seterusnya, tiada cukai dikenakan terhadap urusan jual beli hartanah terbabit. Dengan kaedah yang diamalkan oleh kerajaan Malaysia… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Awin Misai

Kamu cakap perjuangan PAS adalah perjuangan Islam…jadi dimana letaknya keyakinan kamu dalam kehidupan kamu…sedangkan kamu berkhidmat utk rakyat dan dibayar olih kerajaan yg dipilih olih rakyat…

bukan istihar harta utk didedahkan kepada umum…ianya hanya kepada kerajaan yg memerintah utk memastikan semua anggota MP & DUN lebih jujor dan telus….

kamu ingat kamu dpt elaun sebagai Ahli Parlimen tu Presiden/Parti Pas yg bayar ke??..suratan /takdir hidup adalah ketentuan ALLAH…jadi tak perlulah nak keluarkan hadis utk berdalih… bodoh org Pas ni ..

Anonymous
Guest
Anonymous

Lihatlah kehebatan cgu Kejora guru matematik
Dia dah berjaya pikat Irah, seorang siswi cantik
Bermula dari pantunlah cinta yng suci berputik
Pohon cinta subur spt disirami dek hujan rintik
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Cinta ini membuat hati si tua, berang & terdetik
Dia rasa spt telur lanjutnya itu udah kena jentik
Bermacam dia ikhtiar, cinta suci itu, mau dititik
Hingga dia rela, utk meninggalkan dunia politik.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhkaaaaahhhhhh.
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora dgn dungunya berterusan melalut karut.

Anonymous
Kejora cikgu bistari, mmg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia pegang bola, silat & gimnastik
Di blog Budin ini, cintanya telah mekar berputik
Dapat awek budak oversea, minah Jawa cantik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
—————————————————————————
Isyy..isyy.,isyy..
Tak abis2 Budak SEJEMBUT berAUTA SERABUT.

Masih jugakkah kau Kejora berperasan syok sendiri Cik gundu pathetik..pakar CocKOLOM, gentel bola fantastik……??

Boleh tanya sikit, kaukah Lepasan yg baru lepas dari Maktab PerGARUan Tanjung Rambutan ituu……??

TAMBAHAN:
Bila sebut Haziq, mesti terbayang Kejora. After all, both are of the same kind – STOR KUNYIT……!!
Heeeeee, geli geman dibuatnyer…!!

Tak gitu, kan kan kan…..??

Anonymous
Guest
Anonymous

Ckgu Kejora bijak bistari ada aura dan karisma
Peminat seni dan unsur2 bahasa yng berirama
Selalu saja dgn idea2 yg baru cgu ni menjelma
Bunyi kata pujian kpd nya selalu juga bergema
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Suman pulak, asyiik dgn hujah lapok basi lama
Seolah-olah, dia bermodal kan kahak & gelema
Berhujah bagai org yng tiada pegangan agama
Sering jerr kantoi dgn Kejora & malu dia terima
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora dgn dungunya berterusan melalut karut.

Anonymous
Kejora cikgu bistari, mmg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia pegang bola, silat & gimnastik
Di blog Budin ini, cintanya telah mekar berputik
Dapat awek budak oversea, minah Jawa cantik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
—————————————————————————
Isyy..isyy.,isyy..
Tak abis2 Budak SEJEMBUT berAUTA SERABUT.

Masih jugakkah kau Kejora berperasan syok sendiri Cik gundu pathetik..pakar CocKOLOM, gentel bola fantastik……??

Boleh tanya sikit, kaukah Lepasan yg baru lepas dari Maktab PerGARUan Tanjung Rambutan ituu……??

TAMBAHAN:
Bila sebut Haziq, mesti terbayang Kejora. After all, both are of the same kind – STOR KUNYIT……!!
Heeeeee, geli geman dibuatnyer…!!

Tak gitu, kan kan kan…..??

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tiada lain cara mengrespon biadab dan kurang ajar si Noneng @ Geng Najib yang asyik menjilat Najib, selain dari carutkan se carut2 nya dia dan puki mak bapak nya yang tak membimbing dia di masa kecil.

Sudah di tanya di sini, peserta2 lain da pembaca tidak menjawab, tidak tahu jika ada cara lain yang mujarab. Cara aku membikin dia reaksi, komplen mak bapak dia dilibatkan.

kan terus dicarut se carut2 nya bila2 dia buat personal attack. Aku pun dapat my fun and entertainment on and out of him.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU HANYA MENANG SORAK…KAMPUNG TERGADAI Strategi D4P Luaskan Kuasa (1) Megah sekali Lim Guan Eng berkokok dalam Persidangan Kebangsaan DAP. Dia jadi Setiausaha Agung DAP pada 2004, waktu DAP hanya ada 12 kerusi. Di bawah pimpinannya, DAP dapat 28 kerusi PRU 12, dia jadi Ketua Menteri. Ini diterus lagi dalam PRU 13, DAP dapat 38 kerusi, dia kekal Ketua Menteri. Paling baru, PRU 14 DAP dapat 42 kerusi, dia dan 5 rakannya jadi Menteri. Itu belum dikira dengan Timbalan Menteri, Ahli EXCO Kerajaan Negeri. Perdana Menteri malah akui pelannya tertakluk kepada kelulusan Menteri. Hanya ada 172,673 ahli, tetapi kehebatannya seolah-olah… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Reduan Wan

Ahmad Albab lobai takut istihar harta sbb apa yee.. Takut walaon pencacai akar umbi yg miskin hina ni tauu lobai semua kaya raya byk harta dn rmh.. Kantoiii.. Derma tin milo walaon bodo yg isi.. Lobai yg guna

Mahadhir Mohamad

Koh koh koh lebai dah panas bontot. Takde akses kpd projek kerajaan pusat jer, tapi akses kpd projek kerajaan negeri Pas semua dia sapu, huhu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora, biar pun muda, fikiran cerdas & matang
Selamber jer dia jawab musuh yng menentang
Tak pernah dia gentar dek halangan melintang
Sepadan sgt lah, cgu Kejora dgn nama bintang
🌟🌠🌟🌠🌟🌠🌟🌠🌟🌠🌟🌠🌟🌠🌟🌠🌟🌠
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Suman pulak, serabut spt org tak lepas hutang
Dgn Kejora, dia asyik je tersembam, terlentang
Kejora tunggu, di Dtrn Merdeka, dia tak datang
Punca kpd semua itu, kerna dia lembik batang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora seorang guru matematik yang sgt pakar
Dlm berpantun, dia sememang layak dpt oskar
Di blog ni dia bertemu sekuntum bunga mekar
Dgn Irah student kat US, cinta suci nya terlakar
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Suman tua pula cuma pak lawak badut kelakar
Jln hegeh hencot, ada hati nak lagak pendekar
Abis modal, artifak muzium, dia cari selongkar
Punca kpd semua itu kerna dia tu lemah zakar
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora dgn dungunya berterusan melalut karut.

Anonymous
Kejora cikgu bistari, mmg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia pegang bola, silat & gimnastik
Di blog Budin ini, cintanya telah mekar berputik
Dapat awek budak oversea, minah Jawa cantik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
—————————————————————————
Isyy..isyy.,isyy..
Tak abis2 Budak SEJEMBUT berAUTA SERABUT.

Masih jugakkah kau Kejora berperasan syok sendiri Cik gundu pathetik..pakar CocKOLOM, gentel bola fantastik……??

Boleh tanya sikit, kaukah Lepasan yg baru lepas dari Maktab PerGARUan Tanjung Rambutan ituu……??

TAMBAHAN:
Bila sebut Haziq, mesti terbayang Kejora. After all, both are of the same kind – STOR KUNYIT……!!
Heeeeee, geli geman dibuatnyer…!!

Tak gitu, kan kan kan…..??

Anonymous
Guest
Anonymous

Abng kat sini, sdg berperang dgn si tua syaitan
Sbb mmg wajib dik Irah, kita perangi kejahatan
Study rajin2 Irah sayang, semoga berjaya intan
Jagalah diri elok-elok & juga jagalah kesihatan

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Siapa yg sebenarnya Setan, haaaa….,?? Ingatkan “si warak” ini tiap2 awal pagi tonggang tonggek “sembah-yang”, rupa2nya dia BERJUBOR…..!! Dahlah tuu, dia buat kerja terkutuk ini tiap2 malam pada bulan puasa. INI AFFIDAVIT BUKTI PERAKUAN KEJORA SENDIRI BAHWA DIA SEORANG GAY HOMOSEKS – JANTAN MAIN JANTAN TIAP2 MALAM DI BULAN PUASA 2018….. KEJORA Ki kik kik Mekcy Golok bontot lentik Jln nya berlenggang, serupa ibu itik Kemain dia dgn kebaya & kain batik Kemarin terlopong dia ni Kejora titik Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh KEJORA Bila teringat Mekcy, nafsu ini terus bergelora Terok hamba, berlawan dgn nafsu membara Nak rasa jubor… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Meroyan lagi ker Wak.…??
Meroyan lagi yer Wak..!!

😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Is that all you can rebut me…..??

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Meroyan lagi ker Wak.…???
Meroyan lagi yer Wak..!!

😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Is that all you can rebut me…..??

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Noneng
Guest
Noneng

TN monyet tua nyanyuk.
Aku nak tanya satu soalan.
Berapa jumlah hutang negara terkini?
Berapa jumlah hutang negara pd Jun 2018?

Sebagai org kuat madet, jawab biar betul.
Jangan menyondol mcm babi hutan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pukimak kau buat personal attack lagi, Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama.

Tak puas2 kau fucking puki mak kau hingga koyak rabak, buas biadab dan kurang ajar tidak dibimbing emak bapak kau di masa kecil. Jadi incest, fucking puki mak kau bersama bapak kau hingga koyak rabak.

Merah berdarah puki mak kau, tersayat kulit nya di bawah bijik kelentit mak kau, dahtu kau nyonyot biji itu, mak kau menangis tak boleh repot Polis sebab kau anak nya merogol dia.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Akak dan adik perempuan kau pun kau main puki mereka, di ketahui orang, hingga tak kahwin sampai dah tua baka, jadi old spinster, fuckable but not marry-able.

Selalu menangis keluarga incest kau ini, dara kakak dan adik kau pun kau pecahkan, berdarah kali pertama, tapi berdarah juga puki mereka kali2 berikut nya sebab buas nya kau meredok lubang puki mereka.

Kesian, depa menangis dengan emak bapak kau, tak boleh repot Polis sebab malu si abang yang buat dan keluarga kau pun incest main puki anak beranak adik beradik.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau bergaduh dengan bapak kau sebab dia pun nak rasa puki akak dan adik kau. Kau tak kasi, kau kata kalau dia nak monopoli puki mak kau, kau nak monopoli puki akak dan adik kau.

Tapi kau curi juga fucking puki mak kau bila bapak kau takda. Mak kau suka kau jilat puki dan biji kelentit dia, kadang2 mak kau yang selak kain, tunjukkan kau puki merah, tak kisah dah berkedut penuh bulu sebab dah tua.

Jadi, mana lah ada masa nak bimbing kau di masa kecil. Kau buat apa kau suka biadab dan kurang ajar, dimaki dicarut sini sana.

jigit
Member
jigit

Nuar memang la semua orang tahu kemaruk. Tak dapat depan belakang ditibainya….
Tapi yang lebih kemaruk rasa-rasanya Si Budin tu…. kalau tak dapat jawatan tu mungkin putus wayar di buatnya….

Kah kah kahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

😂🤣😅😆😅🤣😂😂🤣hantu raya 👹👹👹

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI HOMO PH YG TIKUS…….. Azeez cabar k’jaan tubuhkan RCI Tabung Haji Anggota Parlimen BN, Abdul Azzez Abdul Rahim mencabar kerajaan Pakatan Harapan supaya menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) bagi menentukan status kewangan Lembaga Tabung Haji. Abdul Azeez (BN-Baling) yang juga bekas pengerusi Tabung Haji berkata, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Mujahid Yusof hanya memberi jawapan politik dan bukannya fakta mengenai lembaga itu. “Bagi saya jawab, saya tolong jawabkan. Saya tahu, menteri jawab tanpa fakta, saya minta bagi peluang kepada saya, ini tidak adil, menteri tak berani buat PAC, RCI, menteri takut. “Tak adil bagi saya, sebagai bekas (pengerusi) Tabung… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

PAS: Isytihar harta boleh timbulkan rasa dengki

PAS berpendapat bahawa pengisytiharan harta akan menjejaskan keselamatan harta dan individu tersebut, di samping akan menimbulkan rasa dengki terhadap pihak lain.
xxx

Tentu lah PAS kata begitu sebab Najib Al Jibo kasi RM90 juta dari wang rakyat dia curi dari 1MDB kpd pemimpin2 PAS. Kalau diketahui siapa yang terima, berperang lah di antara depa.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang ini Budin sikit terpele’ot (istilah Bahasa Johor) pemikiran nya –

Dia tanya: Kenapa (Tun M) tidak konsisten dengan pendirian asal mahu memegang jawatan selama dua tahun saja?

Pikior ler Budin, siapa boleh tahu betapa rosak nya keadaan negara di buat Najib Al Jibo. Hanya selepas pegang jawatan bahru dapat tahu “the extent of the carnage”. Bedebah Najib.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK SHEIKH LANGSUNG TAK ADA KREADIBILITY UNTUK JADI PM-8 Anwar, Stop Trying To Convince Us Anwar Ibrahim is really going overboard in trying to convince us that he is poised to take over as Malaysia’s next prime minister. He keeps announcing he is in discussions with Tun Dr Mahathir Mohamad regarding the details of his take over and what Mahathir’s role will be once the take over has been completed and so on. Why talk so much about what is in the pipeline or what is being done behind the scenes? That is like counting your chickens before they hatch.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ismail Ali

Apa sudah jadi dengan puak2 dari parti ajaran sesat setelah bersahabat dengan parti umno? Konon nya ada rasa timbulkan dengki lah bila istihar kan harta.

Nak tipu pon biar lah kena tempat wahai walaun. Ini sebab teringin nak makan duit haram dari hasil rasuah lah tak nak istiharkan harta.

Najib telah rasuahkan RM90 juta dari duit haram RM2.6 biliun dia curi dari 1MDB. Tak taruk atas nama parti takut SPRM, taruk atas nama pemimpin2 PAS. Blardy…

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah nampak kan, abg ini, bukan calang-calang?
Entri sblm ni, pcik Man cuba nak tunjuk belang
Tapi ternyata, dia terus juga, dgn nasib malang
Abng bagi satu pantun BI, dia pun lesap hilang

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

Dekat pantun BI tu, ada ler abg buat sikit cerita
Ianya, ada bersangkutan dgn pertunangan kita
Abg nak hadiahkan Irah ‘manja’, sebuah kereta
Org tua tu tengok, mesti terkebil-kebil biji mata

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapalah yng tak sayang, Irah oi, dgn bakal bini
Irah le perawat, penawar abg punya hati nurani
Tanpa Irah, tiada maknanya emas intan seguni
Oh.. nanti abg bawa pantun BI tu, tunjuk di sini

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah, U don’t worry, the two old men’s behaviors
For our engagement gift, I’ll buy U, Toyota Vios
Suman must then, be very jealous and envious
Even now, his lousy attitude, is clear & obvious

🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗🚗
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Anonymous
Guest
Anonymous

Camner Irah.. ada nampak cantik dan menarik?
Ada Irah nak komen bahasa dan dia punya lirik
Abng agak, si tua itu mesti terasa hatinya carik
Panas nya pulak, spt dijemur dekat panas terik

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

PANTAToon yg tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdol.
Maju kena, mundur kena – Volkswagen Kuning Kunyit……!!

Hi hi hi, abis meleleh air hidung menahan lawak bodoh kejora.

Ho ho ho

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Gay boy…

How damn bloody fuckin’ stupid you are making relentless foolish attempt just for the fuckin’ sake to divert the fact that you’re a mere fuckin’ gay boy with that ridiculous fuckin’ PANTAToon….?? Poor silly gay boy….!?

Now look gay boy,
Who the fuckin’ hell would be damn bloody fuckin’ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those fuckin’ ridiculous PANTAToon of yours…….??
Whatmore with your such fuckin’ half past six fuckin’ Manglish.

So, I’ll make it fuckin’ plain & direct – Vamoose and get out of my sight, why you fuckin’ son of a bitch.,…!!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora ass hole, How on earth you fuckin’ thick skinned idiot made another fuckin’ idiotic blunder for that fuckin’ PANTAToon garbage of yours…… “Like Kejora’s beautiful, rhymic, ‘pantuns’ word” “Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh”. -”——————————————————— What the fuck is “rhymic” all about, hmmmmm….?? My goodness, is that English……?? Oh no…that’s outright rubbish. Boy, that’s sure gibberish. That’s Kejora’s fuckin’ kampungan Manglish. Hi hi hi Ho ho ho My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command far far lot better than your ridiculous Manglish, got it stupid….?? Poor gay boy, go back to school will ya and learn basic English…!!… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Kejora’s ‘dual role of play acting’ deceiving people as though he’s not alone, but in reality he is indeed ‘syok sendiri cakap sorang2 macam orang tak siuman/biol’.

This is a form of mental disturbance or paranoid on his oart in which on numerous times he assumes alternately two different identities/personalities.

Thus, ‘irah,.pirrahh..porrrahh’, my foot…..!!

Too bad, Kejora is caught red handed with his pants down trying to bluff. His stupid game plan fails again & again.

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Kejora’s ‘dual role of play acting’ deceiving people as though he’s not alone, but in reality he is indeed ‘syok sendiri cakap sorang2 macam orang tak siuman/biol’.

This is a form of mental disturbance or paranoid on his oart in which on numerous times he assumes alternately two different identities/personalities.

Thus, ‘irah,.pirrahh..porrrahh’, my foot…..!!

Too bad, Kejora is caught red handed with his pants down trying to bluff. His stupid game plan fails again & again.

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Meroyan lagi ker Wak..?
Meroyan lagi yer Wak..!

😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Is that all you can rebut me…..??

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Meroyan lagi ker Wak…?
Meroyan lagi yer Wak..!!

😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Is that all you can rebut me…..??

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Meroyan lagi ker Wak.…??
Meroyan lagi yer Wak…!!!

😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Your dual role of ‘play acting’ deceiving people as though you’re not alone is indeed ‘syok sendiri cakap sorang2 macam orang tak siuman/biol’.

This is a form of mental disturbance or paranoid on your part where on numerous times you assume alternately two different identities/personalities.

“A loquacious psychopath who fond of talking with himself is suffering chronic mental disorder”.

That’s what you are, Kejora……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah tau, pcik Man kini teruk dia punya keadaan
Itulah bahaya nya, bila dibiar dihimpit perasaan
Marah betul le dia tu dgn kita punya percintaan
Hingga dia war2 kata, Irah ni abg punya rekaan

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Kejora’s ‘dual role of play acting’ deceiving people as though he’s not alone, but in reality he is indeed ‘syok sendiri cakap sorang2 macam orang tak siuman/biol’.

This is a form of mental disturbance or paranoid on his oart in which on numerous times he assumes alternately two different identities/personalities.

Thus, ‘irah,.pirrahh..porrrahh’, my foot…..!!

Too bad, Kejora is caught red handed with his pants down trying to bluff. His stupid game plan fails again & again.

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Meroyan lagi ker Wak..?
Meroyan lagi yer Wak..!!

😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Your dual role of ‘play acting’ deceiving people as though you’re not alone is indeed ‘syok sendiri cakap sorang2 macam orang tak siuman/biol’.

This is a form of mental disturbance or paranoid on your part where on numerous times you assume alternately two different identities/personalities.

“A loquacious psychopath who fond of talking with himself is suffering chronic mental disorder”.

That’s what you are, Kejora……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah.. abg ini, cikgu paling glamour, kat sekolah
Kebolehan abg, di dlm semua bidang terserlah
Student, selalu letak dekat depan, dlm majalah
Sbb tu Irah tengok, pcik Man itu asyik jer kalah

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ciku..cik gundu.,lepasan dari maktab perGARUan Tg Rambutan itukah….??

He he he
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh”, MY FOOT…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Meroyan lagi ker Wak..?
Meroyan lagi yer Wak…!!

😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹💩😈👿👹
Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaaahhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Cik gundu.,lepasan dari maktab perGARUan Tg Rambutan.
Sikit pun tak ada tokoh seorang cikgu.

Hi hi hi

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Zahid umum kembali bertugas sebagai presiden Umno

Berpecah lagi lah Umno di buat nya –

1. Khairy: Keputusan Zahid untuk kembali perlu pandangan MT
Walaupun berhak dari segi perlembagaan, dari segi moral perlu dibincang dalam mesyuarat MT, katanya.

2. Mat Hasan: Kepulangan Zahid tutup mulut pengadu domba
Mohamad berkata demikian mengulas pengumuman Zahid yang kembali sebagai presiden parti hari ini.

3. Aku: Mana Zahid boleh menutup mulut pengadu domba. Nak pecat pun, ada yang lain di barisan pemimpin spt KJ, dan di MKT Umno.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWAPAN KEPADA PENYOKONG PARTI MATA SATU YANG MENDEWAKAN RAJA DAJJAL : SETELAH MAHKAMAH PERSEKUTUAN MEMUTUSKAN PAK SHEIKH ADALAH PESALAH LIWAT MAKA TERBUKTILAH PAK SHEIKH PENGAMAL LIWAT SEJATI…MAHKAMAH PERSEKUTUAN ADALAH MAHKAMAH TERTINGGI DALAM SISTEM NEGARA DI MANA KEPUTUSAN TIDAK BOLEH DIUBAH LAGI…SEBELUM ITU PROSES DILALUI IALAH MAHKAMAH TINGGI DAN MAHKAMAH RAYUAN…OLEH ITU PEGAMPUNAN AGONG TIDAK BOLEH MELEPASKAN KESALAHAN YANG TELAH DIBUAT KECUALI HENDAKLAH DIBICARAKAN SEMULA…NAMUN INI TENTU TIDAK AKAN BERLAKU…PAK SHEIKH HENDAKLAH MENCABAR KEPUTUSAN YANG TELAH DIBUAT DAN MENDESAK DI BICARAKAN SEMULA….NABI YUSOF AS SEBELUM DIBEBASKAN DARI PENJARA TELAH MEMINTA DIBICARAKAN SEMULA UNTUK MEMBERSIHKAN NAMA BAGINDA AS….APAKAH SUKAR UNTUK DIBICARAKAN SEMULA… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anatta Zen

Takut apa lebai? Takut org tahu ada harta tak sepadan pendapatan ke?? Takut pd Allah, jgn takut pd org.

Affendy Salleh

Puak sesat ni mana takut pada Allah, takut dgn Hadi je. Tak caya tunggu jap lagi, walauntaik mesti melenting bila aku kutuk Hadi

Divit Hans

Takut walaun nampak duit pemimpin PAS berjuta, tapi masih hulur tin milo. Sedangkan walaun hanya kais pagi makan pagi.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bagus lah Anwar kata dia tak kemaruk jadi PM. Itu pendirin yang baik bagi nya, dengan itu, yang pro-Tun M tidak perlu lagi menuduh dia mengejarkan jawatan itu.

Dia masih muda, walau pun di usia 79 tahun. 23 tahun lebih muda dari Tun M. Boleh menunggu hingga Tun M siap membaikki keadaan di negara ini yang di cabul Najib Al Jibo di masa lalu. Termasuk mencuri RM2.6 biliun wang rakyat di 1MDB.

Dan menaikki lagi ekonomi Melayu dan Bumiputera negara ini yang lk 70% penduduk tapi yang terkaya ia lah yang 23% penduduk. Melalui DEB.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI GS UTK KESEJAHTERAAN NEGARA Angkat Kelantan dan Terengganu sebagai ikon, kata ulama MUKTAMAR PAS | Ada banyak kelebihan Kelantan dan Terengganu yang boleh dipromosikan ke seluruh negara kata Ketua Ulama PAS Pusat Dr Mahfodz Mohamed. Katanya kedua-dua negeri yang ditadbir PAS itu boleh dijadikan sebagai ikon kejayaan parti mentadbir negeri dan dipaparkan kepada seluruh rakyat Malaysia. “Kejayaan demi kejayaan yang dicapai oleh Kelantan dan Terengganu […] bukti kejayaan PAS dalam mencorakkan pentadbiran berdasarkan Islam. “(Kejayaan itu) mesti diangkat sebagai ikon pentadbiran PAS untuk Malaysia dalam semua aspek, seperti ketelusan, integriti, kemudahan awam, kebersihan dan sebagainya,” katanya ketika berucap di… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ramli Zakuan

Hahaha sempat lagi spin tok lebai ni…kalu diri tu suci apa nak takut? ni sempat lagi guna Tuhan utk elakkan dpd isytihar harta…jeng…

204863

Dia takut sbb nanti org dengki dia harta paling byk takut kalau di cek SPRM nanti…

Muslim MI

Lobai2, Jangan jadi ahli politik kalau takut nak isytihar kekayaan. Kalau harta benar halal, takkan takut nak beritahu. Bini kiri kanan, ke hulu ke hilir dengan Audi Q7, Mercedes, Vellfire tanpa kerja tetap tu takde pulak takut orang dengki.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

“PIHAK YANG MENOLAKNYA ITULAH YANG KEMARUK ..”

DENGAN INI AKU ISTIHARKAN BAHAWA BUDIN LAYAK MENJADI PENASIHAT MEDIA PAK SHEIKH ANWAR.

SEBAB DIA JUJUR, MENGAKU, SETUJUKAN MANA YANG BETUL, WALAU PUN MELIBATKAN DIA DALAM KUMPULAN “YANG MENOLAKNYA … YANG KEMARUK”.

AKU BANGGA DENGAN BUDIN. HA NYA TAK SAMA PENNDIRIAN DAN KEPERCAYAAN DENGAN NYA.

PADA AKU PAK SHEIKH TAK LAYAK DAN TAK BOLEH JADI PM SEBAB DIA PELIWAT DAN BEKAS BANDUAN 2 KALI. SORI BUDIN.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SEGALANYA NAK DIPOLITIKKAN…..BUNYI SAJA ISLAM MESTI NAK TENTANG …. Jangan politikkan hukuman sebat syariah… – Pelaksanaan hukuman sebat syariah yang dilaksanakan terhadap dua wanita di Terengganu baru-baru ini tidak seharusnya dipolitikkan oleh pihak tertentu. Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, pelaksanaan hukuman yang bertujuan untuk mendidik itu perlu dilihat dalam aspek perundangan bukannya politik. “Ini adalah isu perundangan. Kenapa sebatan sivil tidak digembar-gemburkan. Sebatan sivil semua orang tahu tahu macam mana tetapi tak dikatakan zalim. Tidak dikatakan melakukan satu penderaan kepada pesalah. “Kalau kita tengok, banyak lagi pelaksanaan hukuman lain seperti dikenakan hukuman mati kepada kes-kes tertentu, tetapi… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tan Peng Chuan

Mana pergi penyokong PASS…
anda semua bukan kata pemimpin hang hebat-hebat belaka…
Pemimpin hang penakut, pembohong lah….
Sedarlah, mereka memperbodohkan undi anda…

Mat Cin

Laaa… macam2 betul parti ana ente nii… istihar saja laaa …. biar rakyat tahu kamu tak berharta…. habis harta kamu dibelanjakan ke jln Allah swt… mungkin bole dapat undi lebih nanti … tapi takut yer?

Zaini Ahmad

Ini semua takut kepada Masyarakat di luar sana sipulan itu dan ini banyak harta nya tak sampai sepenggal harta bertimbum ini ahmad albab yang punya….