ADA APA-APA KE TUN DAIM DI RUMAH TERBUKA AZMIN?

Tun Daim Zainuddin, sebagaimana mereka yang rapat dengannya sedia maklum, bukanlah seorang yang suka hadir pada majlis-majlis keramaian.

Baik majlis jamuan hari raya, rumah terbuka, kenduri kahwin atau sebagainya dan sama ada majlis itu diadakan di hotel atau kediaman, beliau memang tidak suka menghadirkan diri.

Malah dikatakan kalau majlis di istana pun beliau sedaya upaya tidak mahu menghadirinya, kecuali jika benar-benar tidak dapat dielakkan.

Tun Daim diberitakan tidak suka menghadiri majlis-majlis keramaian seumpama itu kerana tidak suka dengan kesesakan, rimas dengan suasana yang serabut, menyusahkannya untuk datang dan membuatkan menunggu lama ketika mahu pulang kemudiannya.

Sebab itu, di majlis jamuan hari raya yang diadakan Tun Mahathir Mohamad di Seri Perdana sekali pun, bayang kehadiran Tun Daim tidak pernah kelihatan.

Jika majlis Tun Mahathir pun beliau tidak hadir, sudah tentulah majlis-majlis anjuran TPM atau menteri-menteri lain juga tidak mungkin ternampak kehadirannya.

Bahkan majlis kenduri kahwin mereka yang rapat dengannya pun biasanya Tun Daim tidak hadir sama.

Tetapi, mereka yang faham dengannya sama sekali tidak kecil hati jika bellau tidak hadir, meskipun mereka yang rapat dengannya itu selalu minum-minum kopi serta gelak ketawa bersamanya.

Sebenarnya, itulah Tun Daim.

Namun, agak menghairankan apabila beliau dilihat hadir di

Majlis Jamuan Hari Raya anjuran Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Azmin Ali di Putrajaya, malam semalam.

Kenapa Tun Daim hadir?

Bukankah beliau seorang yang tidak suka dengan kesesakan, rimas dengan suasana serabut dan menyulitkan ketika datang serta mahu pulang?

Apa istimewanya Azmin di hati Tun Daim?

Selepas jamuan pada malam semalam, Azmin terus berlepas ke luar negara iaitu Vienna untuk lawatan rasmi, tetapi di dalam negara pihak polis masih lagi menyiasat isu video seks sejenis yang didakwa melibatkannya.

Di sebalik Haziq Abdullah Abdul Aziz mengakui beliau adalah lelaki dalam video itu dan mendakwa pasangannya adalah Azmin, pihak polis masih lagi menyiasat kes tersebut.

Siasatan polis difahamkan tertumpu untuk menentukan kesahihan video itu serta pelaku-pelaku yang sebenarnya.

Maka, ada apa-apa ke dengan hadirnya Tun Daim di rumah terbuka Azmin itu? (Shahbudindotcom 01/07/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 1 July 2019 — 7:08 pm

59
Leave a Reply

avatar
9 Comment authors
MAHATHIRVSANWARTanpa NamaBuskers politikAnonymousWau bule Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENTERI PH TIPU ISTIHAR HARTA….MEMANG LAYAK DORANG KENA ISTIHAR KERANA ADA ACESS KPD PROJEK KERAJAAN……. SN Rayer Dan Lim Guan Eng Menipu Dalam Pengistiharan Harta? Dewan Rakyat hari ini sebulat suara meluluskan usul untuk mewajibkan semua Ahli Parlimen, termasuk pembangkang dan keluarga mereka mengisytiharkan pendapatan dan aset kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Undang-undang), Datuk Liew Vui Keong, (Warisan-Batu Sapi) hari ini yang membentangkan usul itu di Dewan Rakyat mewakili kerajaan menegaskan bahawa usul itu dibuat berlandaskan perjuangan kerajaan di bawah Pakatan Harapan (PH) yang memperjuangkan prinsip akauntabiliti dan ketelusan. Betulkah? Pertama, bagi Ahli Parlimen… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMIMPIN PH OTAK KAT LUTUT …….. Sokong China: Mujahid mesti mohon maaf, letak jawatan KENYATAAN Dr. Mujahid Yusof yang menganggap concentation camp yang sebenarnya bertujuan bagi menghapuskan identiti, kepercayaan dan budaya golongan minoriti sebagai โ€˜pusat latihanโ€™ dan menyifatkan laporan mengenai penindasan umat Islam di China sebagai ‘berita palsu dari Chinaโ€™ adalah amat mendukacitakan kerana memperlihatkan sokongan beliau kepada dasar penindasan umat Islam di Xinjiang. Saya merasakan beliau sama ada tidak meneliti berita sebenar mengenai nasib umat Islam Uighur sedangkan banyak penulisan mengenai perkara itu diterbitkan termasuk dalam jurnal akademik atau beliau hanya menyuarakan pendirian rasmi Kerajaan Malaysia mengenai perkara ini… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENTERI2 PARTI HOMO BUAT KERJA CINCAI ………. Puluhan pelajar Pasir Gudang terjejas lagi PASIR GUDANG: Puluhan pelajar di beberapa sekolah sekitar kawasan ini terjejas dipercayai akibat pencemaran udara selepas kira-kira dua jam sekolah dibuka, pagi tadi. Tinjauan BH mendapati Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tanjung Puteri Resort antara yang terawal terjejas apabila dua pelajarnya mengalami simptom muntah dan sesak nafas kira-kira jam 10.30 pagi. Selain itu, Sekolah Kebangsaan (SK) Taman Pasir Putih pula mencatatkan 19 murid mengalami simptom sama sebelum ibu bapa diarah membawa pulang murid terjejas. Tinjauan di SK Kopok pula mendapati 32 murid dan dua guru terjejas dengan simptom… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI KERAS KEPALA ……. WAKIL rakyat wajib gunakan bahasa Melayu dalam media sosial mereka Sebagai penggubal dasar negara dan negeri, segala yang mereka sampaikan perlu difahami oleh semua rakyat Malaysia. Tidak ada alasan untuk mereka menggunakan bahasa lain apabila berinteraksi dengan rakyat, apatah lagi bahasa ibunda yang hanya difahami segelintir rakyat. Jika dalam keadaan perlu sekalipun, gunakanlah terjemahan. Bukan susah pun. Antara yang paling kerap menggunakan bahasa ibunda dalam hantarannya dalam media sosial ialah Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching. Pada bulan Jun sahaja, terdapat tujuh hantaran dalam laman Facebook milik Nie Ching menggunakan sepenuhnya bahasa Mandarin. Memanglah sebahagiannya… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dalam catatan terbarunya hari ini Tun Abdul Hamid Mohamad berkata mengutamakan kepentingan Umno dan bangsa Melayu adalah keutamaan pemimpin parti terbabit.

Justeru, kata Abdul Hamid, beliau sekali lagi menegaskan keyakinannya bahawa bekas timbalan perdana menteri itu tidak wajar kembali memimpin Umno jika mahu melihat parti itu dan masa depan orang Melayu dipulihkan.

Kuat semangat Umno bekas Ketua Hakim itu. Sori lah Pak Tun, masa depan orang Melayu bukan lagi di tangan Umno. Semua Najib punya pasal.

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Walawi..ini ada satu berita kebaboom yang baru ditular…rakyat Msia mengharapkan agar Jemin dan Bnag Non mengambil tindakan mengikut jejak langkahnya tu dengan kadar segera…. Anggota perwakilan untuk Ohio , Rep. Wes Goodman telah meletak jawatan kerana didapati terlibat dengan gay sexs, seperti yang dilaporkan oleh akhbar Ohio Herald baru2 ni. Aktiviti itu telah berlaku beberapa kali dan didedahkan oleh pasangannya…sebiji macam yang dilakukan oleh Haziq dalam video semburit tu Kita tabik lah kat perwakilan dari US tu…dia sanggup bertanggung jawab atas perbuatannya dengan sanggup meletak jawatan…tapi malangnya, kat negara Islam macam Msia ni..menteri yang terlibat tu pulak bermati2an menafikan walaupun… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Teringat Irah, abng terbangun jam 4 pagi smlm
Tak tahu abg cerita rindu ini yng sgt mendalam
Irah kat sana tentu sibuk dgn kertas dan kalam
Abng utus warkah ini, sekadar nak kirim salam
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Wau bule
Guest
Wau bule

1. Dr Mahathir janji pindah kuasa pada saya 2. Tak yakin…Anwar lepaskan Kapar Abdullah Sani dan Sg Petani Johari Abdul menyalak 3. Tak jalan pihak media seperti MC MKini FMT mula tulis merapu. 4. Tak jalan bloggers macam Budin Rocky Bru dan lain2 mula guna mata pena 5. Tak jalan Otai Reformasi juga disuruh menyalak…juga tak jalan 6. Anwar kata bukan dia yang “hwndak sangat kerusi PM”….hahahah konon dia tak bising2….piirah 7. Terkini berita Anwar to come up with No Confidence Vote against TDM… strategy dah diketahui..namun berita semasa tak dapat angka yang diperlukan…..niat jahat 8. Dengan izin Allah swt…Anwar… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“berita Anwar to come up with No Confidence Vote against TDMโ€ฆ” –

Kalau tak betul pun Pak Sheikh merancangkan itu, the fact that that was reported by the media menunjukkan ketidak-sukaan (bahasa high class) media yang berkenaan terhadap nya.

Sori lah Pak Sheikh, “he who has ill intent, brings it only unto himself”. Ini quote by Tanpa Nama, hehe.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Usahlah bertempik di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra jika pemimpin atasan Umno enggan mendesak Dr Ahmad Zahid Hamidi supaya berundur daripada jawatannya sebagai presiden, kata bekas ketua hakim negara.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pssst, bila dia dapat pangkat Dr?

Ijazah dari universiti mana? PhD tipu dari internet ke?

Padan lah Umno “terbenam” kata bekas Ketua Hakim. Presiden dulu Najib Al Jibo pulak mencuri.

Wang rakyat RM2.6 biliun di 1MDB. Bedebah.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Tun Abdul Hamid, dalam sebuah artikel yang ditulusnya baru2 ni mengatakan UMNO ni kini dah kronik dan perlukan pembedahan jantung dengan segera. Cuma yang tak dinyatakannya adalah…bagaimana perkara tu boleh berlaku..takkan lah dia lupa bahawa segala kebobrokan yang berlaku dalam UMNO sekarang adalah dek kerana tangan mantan PM ke 4 dulu yang kini dah jadi PM ke 7…semuanya adalah dari legasinya. Tengok aje lah..sapa yang perkenalkan budaya politik wang, kronisme, nepotisme, cantas mencantas, cah keting, tikam belakang, fitnah memfitnah serta ugut mengugut dalam parti keramat tu kalau bukan [email protected]….sapa yang tak sehaluan dan mengikut kehendak dan arahannya pasti jadi mangsa… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

‘Umno kalah sekali terbenam, kalah sekali lagi mungkin tertimbus’

Bekas ketua hakim negara tetap berpendapat tidak wajar Zahid kembali mengetuai Umno dan mahu Majlis Tertinggi Umno desak MP Bagan Datuk itu berundur.

Givap ler kamu Wak Jahit, bekas Ketua Hakim pun dah suruh kamu pencen. Tapi kalau nak menyibuk juga lagi, takpa. Rakyat boleh terus ketawakan UMNO, pemimpin2 nya asyik bertelagah.

Buskers politik
Guest
Buskers politik

TN..dah konpom lah kau ni ngok yang amat2 sangat…kau masih tak sedar lagi ke ..yang sedang dok bertelagah sekarang ni bukannya pemimpin2 dalam PH ke…takkan lah kau tak nampak lagi betapa Bang non dan Tun Madey ni dah berhunusan pedang pasal isu pelan peralihan kuasa tu, sampaikan Bnag non terpaksa buat usul undi tak percaya buat kali ke dua terhadap Tun, walaupun dia sedar komplot tu bakal gagal lagi sekali. Bukan itu saja, menteri2 dalam PH pun dok asyik betelagah dan hentam menghentam sesama sendiri…walaupun sesuatu dasar atau polisi tu dah dipersetujui dalam mesyuarat kabinet…tapi bila di luar, lain pulak… Read more »

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Astaghfirullah….pelik betul lah kenyataan Dr. Mujahid Yusof Wakanda yang menganggap concentration camp yang sebenarnya bertujuan bagi menghapuskan identiti, kepercayaan dan budaya golongan minoriti sebagai โ€˜pusat latihanโ€™ dan menyifatkan laporan mengenai penindasan umat Islam di China sebagai โ€˜berita palsu dari Chinaโ€™ adalah amat mendukacitakan kerana memperlihatkan sokongan beliau kepada dasar penindasan umat Islam di Xinjiang. Umat Islam di Msia merasakan beliau sama ada tidak meneliti berita sebenar mengenai nasib umat Islam Uighur sedangkan banyak penulisan mengenai perkara itu diterbitkan termasuk dalam jurnal akademik atau beliau hanya menyuarakan pendirian rasmi Kerajaan Malaysia mengenai perkara ini sesuai dengan kedudukan beliau sebagai seorang Menteri… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Buskers politik ini di gunakan untuk kopipoes jugak. Macam lah takda nama lain yang dah di gunakan untuk kopipes. Nak tunjuikkan dia ramai, konon. Tapi hanya sekor saja.

Begitu lah orang gila ADHD, seperti didefinasikan terdahulu. Perlu di ulang, kot dia sedar dia gila dan pergi hospital –

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang menggunakan istilah “Penjajahan DAP” memang lah farsical, di ketawakan orang dengan “buffonery” depa, seperti di definasikan di komen terdahulu.

Tak mahu terima fakta bahawa Melayu di Bersatu jadi PM dll, Melayu di Amanah jadi Menteri Pertahanan dll.

Depa puak Najib Umno BN, “the frustrated lot” yang kalah, lingkup di Pru14. Tak berani hara kiri sebab depa katak puru.

Hari2 mimpi nak ke Putrajaya tapi tak boleh capai, mmangkin frut ler depa, boleh ha nya maki hamun saja, nak berdialog, berhujjah pun dah tak terdaya.

Kumpulan Melayu Penentang Penjajahan DAP
Guest
Kumpulan Melayu Penentang Penjajahan DAP

HALANG habis2an si anwar PENYAMAQ HOMO PARIA lu dr. jadi PM dan TIMBALAN PM dia dr. si guan eng BANGKAI ANJING DAP Anjing PENGGANAS/PENJAJAH/PENIPU/PERASUAH/PEROMPAK/PENYANGAK homo jijik Zionis ISrael – di bawah hak asasi ‘KESAMAAN’ Zionis PENIPU depa (sbb. tu, anwar PARIA HOMO ni amat ANTI-UNDG2 PERLEMBAGAAN 153 dan DEB)!!! Lihat di – https://www.thethirdforce.net/dap-jointly-funds-effort-to-topple-mahathir-anwar-lacks-numbers/ DAP jointly funds effort to topple Mahathir, Anwar lacks numbers By Raggie Jessy The Third Force net June 29, 2019: โ€ฆ.The DAP is said to be jointly funding a mass-scale effort led by Datoโ€™ Seri Anwar Ibrahim to buy the support of as many Members of Parliament… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

The Third Force = The Third Farce.

farce =

a comic dramatic work using buffoonery and horseplay and typically including crude characterization and ludicrously improbable situations.

synonyms: slapstick comedy, broad comedy, slapstick, burlesque, vaudeville, travesty, buffoonery;

Hahaha, depa tu buffoons. Keluarga beruk, monyet, lotong.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kumpulan Melayu Penentang Penjajahan DAP ialah keturunan Melayu yang biarkan Penjajah British bawa masuk “the ungrateful ingrates, ultra kiasu, coolies pendatang” ke negara ini mulai di abad 19 hingga Merdeka.

Sekarang menyusahkan keadaan, nak kentut pun kena lihat depa bantah ke tidak.

Pulak nya depa selalu busuk kentut, dan berak di hadapan khalayak ramai. Keji se keji2 nya.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

TN ni ngok ke apa haah…kan dah nama dia tu kumpulan melayu penentang penjajahan DAP..dah tentu lah dia ni amat2 anti pada kaum pendatang bangsa DAPigs tu….mana mungkin dia dari keturunan yang membiarkan penjajah British bawak masuk kaum2 tu dulu ke Tanah Melayu.

TN ini lah yang boleh kita katakan sebagai entiti yang kecik2 dulu tak nak mampos..bila dah besar menyusahkan orang pulak…setuju kan sobat2 sekelian????

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dah keluar nama baru pulak si gila Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama. Buskers Politic pulak dah, blogging sampai pukul 5 pagi atas nama Anonymous kah3.

Orang gila memang tak banyak tidur, tak boleh tidur sebab otak nya sentiasa aktif, hyper – penyakit gila Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Lihat

https://www.nimh.nih.gov/health/topics/attention-deficit-hyperactivity-disorder-adhd/index.shtml

ADHD is a brain disorder marked by an ongoing pattern of inattention and/or hyperactivity-impulsivity that interferes with functioning or development.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inattention means a person wanders off task, has difficulty sustaining focus, and is disorganized – BLOGGING TAK IKUT TOPIC

Hyperactivity means moving about constantly, including in situations in which it is not appropriate; or excessively fidgets, or talks. PENUH KOMEN DIA DI ATAS BERBAGAI NAMA

Impulsivity means making hasty actions that occur in the moment without first thinking about them and that may have potential for harm. MEMBUAT PERSONAL ATTACKS, DI CARUT SE CARUT2 NYA.

Kumpulan Melayu Penentang Penjajahan DAP
Guest
Kumpulan Melayu Penentang Penjajahan DAP

Apa yg. lu TAKUT sgt.dgn. SUARA2 LANTANG kami, PENENTANG2 si rejim PEROMPAK/PERASUAH PH-DAP bangkai ANJING homo jijik ZIONIS ISreal lu aaahh, si PARIA ANJING DAPembunuh oi?!! Dulu bukan main, si ANJING2 PH-DAP ni, kononnya begitu cintakan “FREE SPEECH” masa zaman YAB DS Najib terCINTA kami!!! CELAKA lu PENJAJAH HOMO PENYAMAQ si BANGKAI/PEST/SAMPAH ANJING PARIA hindrafHOMO/Tamil Eelam SETAN DAPembunuh BANGKAI ANJING/PEST/SAMPAH amat RASIS!! PUKIMAK PELACUR hanyir BERNANAH lu si GILA BABI!!!! Yg. ni TAK pula lu TERLALAK aaahh si PUKIMAK SAMPAH/PEST, bila lu MENJILAT dgn. RAKUS akan si SAMPAH/PEST DAP PERASUAH/PEROMPAK/PENJAJAH/PENGGANAS/PENIPU/PENYANGAK bangkai ANJING homo jijik ZIONIS ISrael lu tu, yg. amat… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dah letak nama baru lagi si gila Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama ini.

Bunyi macam Tok Kedudu ke Tok Kadut ke yang dulu selalu keluar, tiap komen mencarut, memaki hamun, sebab dia gila.

Kalau betul itu penulisan RPK, kot dia dah gila sebab tersumbat di squatter area di Manchester, England, banyak tahun, rindu kampung, frust tak dapat balik Malaysia sebab ada Arrest Warrant on his head, cabut lari dari jenayah Akta Hasutan ke hapa.

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah menerangi jiwa abg yng sblm ini kegelapan
Hadir nya Irah, memberikan abg seribu harapan
Warkah2 dari Irah, abg salin dan kemas simpan
Ianya, abg akan jadikan sbg teman dan tatapan
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Benar kata pujangga kasih tak dapat dijual beli
Kala sepi, warkah Irah abg tatap berulang2 kali
Kini, rencah politik pun, abg tidak begitu peduli
Kerna alunan seruan kasih, hati abg bagai diuli
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Datoโ€™ Seri Anwar Ibrahim sudah meraih sokongan 15 daripada jumlah ahli parlimen Barisan Nasional dalam usaha saat akhir beliau menjayakan usul tergempar undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. Walaubagaimanapun, usaha tersebut dilihat makin terbantut apabila sebilangan ahli parlimen dari Gabungan Parti Sarawak dilihat mengambil sikap tunggu dan lihat manakala yang lain tidak bersetuju kerajaan Mahathir dijatuhkan. Sementara itu, sepuluh ahli parlimen dari DAP dan Amanah dipercayai tidak akan menyokong usul tersebut biarpun Anwar disokong oleh pucuk pimpinan DAP untuk menggantikan Mahathir sebagai Perdana Menteri Malaysia. Kedua-dua Anwar dan DAP masing-masing dibantu beberapa kroni Cina yang menghulurkan… Read more »

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Anwar sejak PRU12 Yang lalu menjanjikan pertukaran Kerajaan pada bulan September….terbukti apa pepatah Melayu sebut ‘Tin Kosong’ bunyi jer berdengong kuat atau pun dalam istilah moden … Duit Syiling … bunyinya lebih nyaring dari duit Kertas … Goyang Bising, Jatuh pun Bising!!! Nilai … kecik jer!!! Sepatutnya Anwar cuba menghargai nilai cermin!!! … yang jelas mencerminkan diri sendiri!!! Namun apa yang Anwar boleh sumbangkan jasa pada hayat yang masih tinggal untuk Rakyat Malaysia ialah mendedahkan KEPINCANGAN Pentadbiran MAHATHIR sejak menjadi PM4 sehingga kini termasuk cubaan campurtangan beliau didalam Pentadbiran Kerajaan selepas bersara untuk menjaga KEPENTINGAN diri sendiri, keluarga sendiri, para… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang sering abg ini, tersenyum seorang diri
Terbayang nanti, bila kita sudah jadi raja sehari
Irah yg memakai mahkota layak seorang puteri
Merah menyerlah gincu di bibir serta inai di jari
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Teruna kacak di kanan, dara jelita berada di kiri
Sama cantik & sepadan, bila duduk atau berdiri
Jejaka kat sebelah Irah suami tampan & bistari
Bangga sgt abg tika merangkul pinggang isteri
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Nampak sangat Pelik betul PH nikan!!!!

Janji lain yang dibuatnya lain pulak…

Sebelum PRU14, PH janji hantar balik pekerja asing.

Syed Saddiq janji bawa balik semua Warga Malaysia yang kerja di Singapura.

Tapi selepas PRU14 …

PH nak hantar Rakyat Malaysia jadi buruh di Jepun.

Mahu bawa masuk pekerja asing dari Afrika pula dah…setan jenama apakah yang merasuk depa ni semua haaah????

Buskers politik
Guest
Buskers politik

DAPigs sedang menggunakan isu pemberian geran sebanyak RM15 juta kepada Koperasi Jayadiri (Kojadi) untuk menyerang parti MCA. Hari ini, Ketua Pemuda DAPigs WP telah membuat laporan polis tentang isu ini terhadap presiden MCA dengan mendakwa dana itu adalah dana haram. Dana RM15 juta itu diberi oleh Yayasan 1MDB pada tahun 2012 sebagai satu geran kepada Kojadi untuk menyediakan pinjaman pelajar dan pembiayaan kredit mikro untuk perniagaan kecil. Dana Yayasan 1MDB pula disumbang oleh 1MDB dan penderma korporate yang lain. Wang itu adalah disumbang terus dari Yayasan 1MDB dan tidak ada kena-mengena dengan akaun bank saya. Oleh itu sehingga kini, SPRM… Read more »

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Fulamaaakk…..Auta Menteri Kewayangan tak pernah berhenti lagi lah… Nobita kata, kaedah tender terbuka untuk menjual hartanah negara mestilah melibatkan pelantikan ejen hartanah untuk menjalankan tender terbuka. Eleh.. Macam kerajaan BN tak pernah sekalipun menjual bangunan atau tanah. Tak pernah sekalipun kerajaan BN melantikkan ejen atau broker apabila mahu menjual bangunan kerajaan. Hanya dia seorang sahaja buat macam ini. Masa dahulu, jika kerajaan BN mahu jual bangunan atau tanah, tender akan dibuka untuk pembeli terus membuat bidaan kepada kerajaan. Mana ada melibatkan ejen? Kita bagi contoh notis tender Telekom Malaysia di bawah kerajaan PH yang menjual dua menara mereka awal tahun… Read more »

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Ini tak boleh dimaafkan. Rakyat wajib marah. Bulan Mac, ribuan mangsa di Pasir Gudang memerlukan rawatan akibat terkena pencemaran gas toksik. Ratusan sekolah ditutup. Selepas hampir dua minggu, menteri-menteri PH memberi jaminan bahawa segala pencemaran telah dibersihkan dengan sepenuhnya. Jamin sudah 100% selamat. Tiga bulan kemudian, berlaku lagi. Murid-murid sekolah terdedah lagi kepada gas toksik sehingga memerlukan rawatan kecemasan. Sekali lagi, ratusan sekolah diarahkan untuk tutup. Dan hari ini pula… Baru 2 jam sekolah dibuka semula. dah lebih 130 murid dan guru yang sesak nafas dan perlukan rawatan kecemasan.. Ada yang pengsan di depan-depan mata wartawan-wartawan yang membuat liputan pembukaan… Read more »

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Nampak gayanya….Kempen minum sesudu sawit dan Sayangi Sawitku PH telah gagal. Iklan sawit Teresa Kok dan Mat Sabu (wah! kari kepala ikan ah?) tak mencapai matlamat. Harga sawit terus menurun tahun 2019 ini. Semalam, media Bloomberg melaporkan trend penurunan harga ini adalah paling teruk dalam sejarah. Palm Oil Posts Its Longest Quarterly Slump on Record https://www.bloomberg.com/โ€ฆ/palm-oil-posts-longest-quarterlโ€ฆ Dah di bawah RM1,900 setiap tan. Apa lagi selepas ini? Saranan rakyat minum satu sudu sawit sehari dinaikkan kepada satu cawan? Teresa dan gengnya akan berlakon dalam lebih banyak iklan TV? Apakah nasib ratusan ribu peneroka? Kalau PH tak dapat pulihkan harga sawit, sekurang-kurangnya… Read more »

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Korang semua tentu perasan kan….pada zaman BN, kes-kes pemimpin PH seperti Guan Eng, Kit Siang, mendiang Karpal Singh dan bakal PM ke-8 dibiarkan untuk ditangguh pada masa Parlimen bersidang. Tapi zaman PH pula, kes DSNR tidak dibenarkan pula termasuk pada masa Parlimen menjalankan undi untuk meluluskan usul-usul hal ehwal negara. Tapi, kalau DSNR pergi ke Parlimen pun, PH dah mengeluarkan usul untuk menggantung tugasnya sebagai ahli Dewan Rakyat selama tiga bulan. PH ini halang dia ke Parlimen… Nak gantung keahlian dia…. Lepas tu PH tuduh dia pulak tak berani masuk Parlimen. Tanya lepas tu tanya kenapa DSNR gunakan media sosial… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau balik ke kg, abg ni rasa mcm terubat luka
Bila org dok cakap, pasal kita, abg jadi sgt suka
Adik beradik & kawan2, sering usik & berjenaka
Depa dok kata, “amboi, gheja dok mesej marka”
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Bila masuk je blog ini keadaan mcm ada puaka
Terutama sekali pe’el si ifrit lahanat tua bangka
Dengki & cemburu, perangai serupa dgn celaka
Tergamak dia kata, kewujudan Irah ini abg reka

๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Buskers politik
Guest
Buskers politik

Tahniah lah rakyat Msia….Hari ini, Bank Dunia telah turunkan lagi unjuran untuk pertumbuhan ekonomi Malaysia. Ini adalah kali ketiga Bank Dunia turunkan unjuran mereka selepas PRU14. Mari kita tinjau semula unjuran-unjuran Bank Dunia sebelum dan selepas PRU14. 13 Jun 2017: World Bank revises Malaysia’s GDP growth to 4.9pct https://www.malaysiakini.com/news/385444 5 Oktober 2017: World Bank raises Malaysia’s GDP growth forecast https://www.thestar.com.my/โ€ฆ/10/05/world-bank-raises-forecโ€ฆ/ 14 Disember 2017: World Bank lifts Malaysia 2017 GDP growth forecast https://www.theedgemarkets.com/โ€ฆ/world-bank-lifts-malaysia-โ€ฆ 14 April 2018: World Bank raises Malaysia GDP 2018 forecast to 5.4pc https://www.nst.com.my/โ€ฆ/world-bank-raises-malaysia-gdp-201โ€ฆ **** PRU 14 **** 4 Oktober 2018: World Bank sharply cuts Malaysia’s 2018 growth view… Read more »

Anti Semburit
Guest
Anti Semburit

Walawei….Cukai gula kerajaan PH telah bermula hari ini.

Dulu BN potong subsidi gula, PH marah.

Tahun itu, BN mansuhkan subsidi gula sebanyak 34 sen untuk satu kg tapi tahun itu kita perkenalkan BR1M buat pertama kali dalam sejarah Malaysia.

PH kata BN zalim.

Hari ini, takde subsidi untuk gula. Malah dikenakan cukai sehingga harga naik 70sen satu kotak (bukan satu kg) disamping BR1M dipotong.

Tapi sekarang PH okay je, Tak zalim.

PH kata ini baik untuk Rakyat dan orang miskin tak perlu minum coke dan minuman bergula.

Anti Semburit
Guest
Anti Semburit

Nak tanya lah…korang semua ada terbaca tak keratan dari siaran media Menteri Jaga Agama Malaysia tentang kecaman dan soalan yang diterima dari pelbagai pihak dan NGO termasuk dari presiden parti dia sendiri berkaitan dengan puak uighyur tu???? Ramai yang tuduh dia telah dipergunakan oleh kerajaan China untuk melanjutkan propaganda mereka. Tapi Menteri Jaga Agama nafikan. Dia jawab bahawa dia bangga pula kerana “ini pertama kali bagi seorang Menteri dari Malaysia menerima maklum balas yang amat positif dari negara China apabila bercakap tentang isu Agama kepada wakil China.” Aduh!. Orang tuduh kamu telah dipergunakan oleh China untuk menyebarkan propaganda isu Agama.… Read more »

Anti Semburit
Guest
Anti Semburit

Fuyoooo….Dewan Rakyat kembali kecoh pagi ini kerana isu Tabung Haji. Menteri Jaga Agama sekali lagi tolak Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) bagi menyiasat dakwaan salah laku dalam pengurusan Tabung Haji (TH). Malah, soalan-soalan tambahan tentang TH pun tidak dibenarkan oleh Speaker Parlimen PH selepas Menteri jaga Agama kata Rakyat langsung tak resah dengan Tabung Haji. Ye ke? Rakyat tak bimbang dengan TH dan puas hati dengan Hibah 1.25% setahun? Menteri jaga agama ini juga memberi contoh yang tak masuk akal apabila dia dakwa TH sedang diuruskan dengan terbaik di bawah PH. Contoh yang dia bagi ialah kos operasi haji untuk suku… Read more »

Anti Semburit
Guest
Anti Semburit

Mengikut laporan media The Edge yang memetik sumber dalaman, kerajaan PH sedang mempercepatkan penjualan aset negara: 1. Syarikat UEM Edgenta and UEM Sunrise dan Cement Industries of Malaysia (CIMA) dalam perbincangan untuk dijual kepada syarikat-syarikat swasta. 2. Syarikat lebuhraya PLUS Malaysia dicadang untuk dijual kepada salah satu dari tiga orang tokoh korporat yang dekat dengan PM ke-4. 3. Kepentingan dalam Malaysia Airports Berhad dibincang untuk dijual kepada syarikat lapangan terbang United Kingdom. 4. Syarikat penerbangan MAS akan dijual kepada syarikat Lufthansa dari negara Jerman atau China Eastern Airlines dari China. Wartawan The Edge pun persoalkan kenapa syarikat IHH Berhad telah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Mungkin, pantun dari abg ini, Irah ternanti-nanti
Tadi tu, abng dlm resah gelisah tak senang hati
Ptg sukan di sekolah, mlm ni gi ziarah org mati
Kini abg tampil, duhai Irah ku, kuntuman melati

๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Anonymous
Guest
Anonymous

Sedara abg ler jugak tadi tu yg abg pergi ziarah
Aruah kemalangan, & mengalami cedera parah
Masa di rumah tu tadi abg resah tak tentu arah
Sbb, tak dpt nak kirim pantun, utk dinda ku Irah

๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Anti Semburit
Guest
Anti Semburit

Dalam rombakan kabinet yang baru yang bakal dilakukan ni..dikhabarkan dah ada penyelesaian untuk isu pelan peralihan kuasa ni…Tun Madey kekal sebagai PM, tapi hanya bertugas pada sesi pagi..manakala Bang Non akan menjadi PM untuk sesi malam…manakala Jemin pula TPM sesi pagi dan Nobita pula TPM sesi malam….setuju tak kengkawan semua????

irkiz
Guest
irkiz

tidak ada kena mengena dengan rakkyat jangan jadi batu api

Anti Semburit
Guest
Anti Semburit

Kerajaan PH di bawah Dr. Mahathir kini telah membekukan akaun-akaun UMNO. Mahathir dan kerajaan melalui SPRM telah memfailkan tuduhan ke atas 41 individu dan entiti berkaitan UMNO untuk melucut hak harta. Mahathir berkata dia boleh membankrapkan UMNO jika dia mahu. Ini semua adalah untuk menekan UMNO supaya tunduk, akur dan melutut kepada beliau. Beliau juga mahu memaksa lebih ramai pemimpin-pemimpin UMNO untuk melompat masuk partinya. Jika UMNO berdegil juga Mahathir mempunyai pilihan untuk mengharamkan UMNO. Namun Mahathir tahu UMNO tidak boleh dipecahkan dari luar. Apa yang sebaliknya Mahathir akan dan sedang buat untuk melenyapkan UMNO ialah melemah dan memecahbelahkan UMNO… Read more »

Anti Semburit
Guest
Anti Semburit

Yahaya Ismail Saya ingin memberi penjelasan supaya rakyat tidak terpengaruh dengan putarbelit Anwar dan Johari mengenai naskah pra-cetak berjudul โ€˜Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi PM. Saya penulis buku itu. Saya tidak diupah oleh sesiapa pun untuk menulisnya. Ia adalah hasil kajian saya sendiri. Saya telah menulis hal politik, lebih 50 judul buku politik, sejak 40 tahun dulu. Salah satu buku yang saya terbit pada athun 1993 berjudul โ€˜Anwar Ibrahim Antara Nawaitu dan Pesta Boriaโ€™. Saya mengkritik kepimpinannya, dan dia telah menjemput saya ke rumahnya untuk bincang hal politik selama dua jam dari jam 11.45 malam sampai 1.45 pagi. Dia takut… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

MACAM MANA BUDIN?

LU ANGKAT LA ITU BUKU, LM400 libu saja

syiokkkkk ooooooooooooooooooooo

KAH KAH KAH KAH

Anti Semburit
Guest
Anti Semburit

Anon…dari pemerhatian kau ..agak2nya, yang mana bakal jadi best seller..buku Budin..Anwar PM ke 8 atau buku Yahya Ismail..mengapa Anwar tak boleh jadi PM ke 8…tapi kalau tengok dari fakta dalam buku2 tu, ternyata apa yang diperkatakan oleh YI tu lebih tepat dan tak boleh disangkal lagi kebenarannya..setuju kan beb????

Anonymous
Guest
Anonymous

SUTUJU BEBBBB!!!!!!!

HANYA HAZIQ SAJA BELI BUKU BUDIN TU

KAH KAH KAH KAH

irkiz
Guest
irkiz

MANYAK BAGUS, BEST SEBAB ITU BANYAK RAKYAT KATA ANWAR TAK BOLEH JADI PM

Geng Najib
Guest
Geng Najib

How much did Pakatan Harapan spend in GE14?

It is said PPBM spent RM600 million while DAP and PKR spent RM1 billion.

Can they show us their bank statements for the last two years from 2017 to 2019? Does this RM1.6 billion appear in these bank statements?

If not then why not?

Where did the money come from, and how was it spent, when legally Pakatan Harapan should not have spent more than RM100 million for GE14?

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Jemin tu bakal PM ke 8…sebab tu lah Tun Daim siang2 lagi dah kow tow kat dia…tak macam Bang Non, sapa pun tak pedulikan kat bakal PM yang syok sendiri dan paling lama dalam sejarah Msia…betul tak Budin Ooooiiii????

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Tahniah Malaysia. Tahniah Kerajaan Pakatan Harapan (PH). Dalam berjuta2 Rakyat Malaysia yang ada…..Tidak ada seorangpun yang layak untuk dilantik sebagai Ahli Lembaga Pengarah (BOD) Khazanah Malaysia Berhad, sehingga Kerajaan PH terpaksa melantik dua orang berbangsa asing dari China. Selama ini elok sahaja Rakyat Malaysia menguruskan syarikat pelaburan Kerajaan ini sehingga mencatat keuntungan berbillion ringgit. Tahniah kepada Xiao’ou Tang, Lau Seng Yee dan Toh Puan Azian sebab dilantik ke dalam Lembaga Pengarah Khazanah. Tahun lepas apabila FGV mengalami kerugian, keputusan diambil untuk mengkaji semula gaji dan elaun pengarah FGV. Agak-agak Kerajaan PH akan turut mengkaji semula gaji pengarah-pengarah di Khazanah Berhad?… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

LGE mau jual aset melayu sejak DAPigs berkuasa… Tokong2 dari China tu di bawa masuk dalam khazanah….. cari jalan Halus macam mana realisasikan hasrat DAPigs tu….. Satu cara…Kasi jatuh harga sawit, bila harga murah lelong ladang.. Robert Kuok boleh beli semua sawit di Malaysia dan indonesia.. Dominasi terancang menekan orang2 Melayu khususnya warga Felda…sebijik macam apa yang Tokong Kit Sial buat dulu.. Busuknya orang hanyut ni..kesian…dulu masa kecik dijaga bagai nak rak…bila besar menggigit tangan orang orang yg menjaganya dulu…takkan lah tak sedar2 lagi kot???? Tun Madey sila jawab..sampai bila mereka semua ni nak diberi muka lagi..dah macam kaduk naik… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

AKU DENGAN INI TIDAK MEMBENARKAN TUN MENJAWAB

LU SENDIRI LA, JAWAB

KEDEGUMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!

KES TUTUP!

MAHKAMAH BERSURAI

Anonymous
Guest
Anonymous

YANG PENYAMUN KAU KATA BAIK

YANG NAK TOLONG PEBAIK, KAU MAKI HAMUN

CISSSSSSSSSSSSSSS BEDEBAH!

Ali
Guest
Ali

Perkiraan mathematik sekarang, daripada PENJUBO dan PEMBURIT lebih baik PEROMPAK dan PENYAMUN. Yang mola mola tu Nabi tak ngaku umat yang kedua tuw boleh bertaubat. Sekarang rakyat sudah buat keputusan untuk bersama menolak hok nombor satu tuw kerana terlalu bimbang Tanah Melayu dilanda musibah dari Allah Rabbul Jalil.

Anonymous
Guest
Anonymous

PM KE-8 DAH TAK UJUD

IMAM MAHDI DAH NAK KELUAQ

PEMUDA BANI TAMIM DAH SAH

TAK CAYA TANYA JOHN DOE