PERSOALAN POKOK – KENAPA AZMIN TIDAK BELA DIRINYA SEBAGAIMANA ANWAR DULU PERTAHAN DIRINYA?

Naib Presiden PKR, Tian Chua menggesa ahli dan pemimpin parti itu untuk berdiri teguh di belakang Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali yang kini didakwa terlibat dalam skandal seks sejenis melalui video yang telah tersebar luas.

Jelas Tian Chua, PKR kini perlu bersatu menghadapi unsur yang menurutnya cuba menjejaskan pemimpin parti dengan taktik sama yang pernah digunakan terhadap Presiden PKR Anwar Ibrahim pada 1998 dan 2013 dahulu.

“Kita perlu berdiri bersama, bukan hanya untuk menunjukkan sokongan atau simpati kepada Azmin tapi juga bagi menegaskan titik mula perjuangan reformasi parti, kita perlu kenang hari ketika Anwar menjadi mangsa politik longkang suatu ketika dahulu,โ€ ujarnya lagi.

Tidak sekadar Tian Chua yang sekarang ini meminta pembelaan terhadap Azmin dilakukan sama seperti kepada Anwar dahulu, malah Azmin sendiri dalam perjumpaan dengan tenaga kerja parti seluruh negara baru-baru turut membangkitkan perkara yang sama.

Beliau dikatakan mengimbas bagaimana perjuangannya membela Anwar, bermula daripada detik dipecat sebagai TPM pada 1998 sehingga dalam dua kes liwat yang dihadapi oleh Presiden PKR itu.

Lantas, secara tidak langsung Azmin bukan saja mahu jasanya membela Anwar dihargai, malah seperti menuntut pembelaan kepada Anwar dahulu mesti dilakukan kepadanya sekarang ini.

Barangkali tiada yang salahnya untuk Azmin dan penyokongnya cuba mengungkit bagaimana mereka membela Anwar sebelum ini serta meminta perkara yang sama dilakukan sekarang, tetapi persoalan pokoknya ialah batang tubuh beliau selaku subjek yang terkait dengan skandal itu mestilah lebih dahulu dilihat melakukan perkara yang sama.

Cuba kita imbas kembali bagaimana Anwar sendiri berjuang membela dirinya serta melawan fitnah yang ditujukan terhadapnya, baik dalam kes liwat 1 mahu pun liwat 2.

Anwar bukan saja terus berjuang dan mempertahankan dirinya melalui ceramah, media, gerakan politik atau apa saja, malah beliau turut tidak gentar melakukannya melakui proses undang-undang iaitu mahkamah.

Bahkan ketika di dalam penjara pun, beliau tidak berhenti melawan.

Selain beliau dihadapkan dengan dua pertuduhan liwat – liwat 1 dibebaskan di peringkat Mahkamah Persekutuan dan liwat 2 diberi pengampunan penuh oleh Yang Dipertuan Agong – Anwar terbukti tidak pernah jemu melawan dan berjuang, bahkan beberapa pihak lain juga turut disaman kerana memfitnahnya.

Ia menunjukkan Anwar tidak gentar dalam mempertahankan dirinya.

Tetapi, bagaimanakah Azmin mempertahankan dirinya dalam skandal seks sejenis yang mengaitkan dirinya dengan Haziq Abdullah Abdul Aziz setakat ini?

Adakah sama bagaimana Azmin mempertahankan dirinya sebagaimana Anwar membela dirinya?

Maka, sebelum mahu menggesa Azmin dipertahankan sebagaimana Anwar dipertahankan sebelum ini, Timbalan Presiden PKR itu harus ditanya dahulu mengenai apa yang telah dilakukannya dalam membela dirinya?

Sudahkah beliau membuat laporan polis atau menyaman sesiapa?

Jika beliau sudah membela dirinya sendiri sepadan dengan bagaimana Anwar membela dirinya, mungkin baru sesuai untuk penyokongnya meminta pembelaan yang sama terhadap Azmin.

Jika tidak, janganlah salahkan sesiapa mengenainya. Salahkan diri sendiri terlebih dahulu. (Shahbudindotcom 26/06/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 26 June 2019 — 2:59 pm

70
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
AnonymousOthman AhmadanonymousMAHATHIRVSANWARWau Bule Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bukan saja bacul, tapi lahanat bedebah
Bila org tinggal โ€˜entryโ€™, dia gi ler komen tambah
Kalau berdepan, dia kecut btg kotey, & gelabah
Sbbnya, dgn Kejora dia asyik je tumbang rebah

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Padan muka dia, Suman bapok sotong lembut
Kalau Kejora tak ada, kemain dia tu mcm ribut
Mlm tadi Kejora serang dia gabra kelam kabut
Mula2 lwn ler juga, kena pantun BI, โ€˜ca alif butโ€™

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Semua org dah nampak, Suman tua hati busuk
Udah 4 malam, dia meroyan, serupa iblis rasuk
Dia rasa spt kena penyepak patah tulang rusuk
Tengok ler, Kejora ada, mana dia berani masuk

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he
Hi hi hi

Setelah dia ditelanjang bulatkan sebagai seorang homoseks, Kejora mereka-reka khayalan โ€˜masโ€™ & โ€˜irahโ€™ untuk menutup malu & kini berhempas pulas berauta konon2nya dia lelaki sejati.

Kesewelan Kejora berterusan tak ada penghujungnya. Keadaannya bertambah teruk bila dia bergantung harap dgn PANTAToon2 sasaunya yg menampakkan lagi kedunguannya.

Sampai tualah luโ€ฆterus-terusan berangan syok sendiri, hujung2 Melancap, tak gitu, kan kan kanโ€ฆโ€ฆ??

Hu hu hu
Ha ha ha

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman is an old gay who use to act as if brutal
But actually this bloody old gay in soft & gentle
He got problems in both, his physical & mental
Very often, his grandchild, took him to hospital

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Hah ha ha
Hih hi hi
Heh he he
Hoh ho hoโ€ฆ..

Anonymous
Guest
Anonymous

I challenged for โ€œpantun BIโ€ Suman canโ€™t create
I challenged for physical fight, heโ€™s damn afraid
He is unable to retaliate, when I attack and raid
No way, the old goon can beat, Kejora the great

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Hah ha
Heh he
Hih hii
Hoh ho

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman, I think last time youโ€™re a gay steward
I challenged physically, you look to be coward
Now, I ask for โ€˜pantun BIโ€™, please step forward
Like Kejoraโ€™s beautiful, rhymic, โ€˜pantunsโ€™ word

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

When I ilnvite, physically, youโ€™re in deep fright!
I waited at โ€˜Datrn Merdekaโ€™, you made a flight?
Now, letโ€™s compete, create โ€˜pantun BIโ€, alright!
Remember, here, thereโ€™s a lot of viewers sight

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Woww.. pantun bahasa Inggeris begitu cantik!
Sukar dipercayai, ia karangan Cgu Matematik!
Suman mesti merasa, seperti telor kena jentik
Tanpa disedari, perlahan2 airmatanya menitik

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Guest
Anonymous

I challenged for โ€œpantun BIโ€ Suman canโ€™t create
I challenged for physical fight, heโ€™s damn afraid
He is unable to retaliate, when I attack and raid
No way, the old goon can beat, Kejora the great.

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Hah ha ha
Hih hi hi
Heh he he
Hoh ho hoโ€ฆ.

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman is an old gay who use to act as if brutal
But actually this bloody old gay in soft & gentle
He got problems in both, his physical & mental
Very often, his grandchild, took him to hospital

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Hah ha ha
Hih hi hi
Heh he he
Hoh ho hoโ€ฆ.

anonymous
Member
anonymous

Permasalahan dalam PH dan PKR sekarang wujud kerana madey….madey puncanye…pupulariti PH merosot kerana madey..3 prk PH tewas kerana madey…ekonomi dan ringgit merudum kerana madey…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Alahai, Kejora masih melontar PANTAToon2 Sampah tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdolโ€ฆโ€ฆ!! Hi hi hi, abis meleleh air hidung menahan lawak bodoh kejora. Ho ho ho Kejora memang layak, malah lebih dari layak, digelar Musibat-Lahanatโ€™ atas sebab2โ€ฆโ€ฆ 1, Biadab, tidak hormat orang tua, kuat mencarut;mempersenda agama hingga sanggup mencaci Allah SWT meliwat Tun Mahathir dunia akhirat; 2, Kuat auta, membohong, putar belit; 3. Masuk bakul puji diri macam bagus sangat, lagak warak tak hal seorang gay yg dgn bangganya tanpa segan silu meluahkan nafsu serakah seks luar tabiee… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong
Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong
Terkedu le dia tu muka monyok, serupa tokong
Sebalik nya, terkebil2 pula dia, Kejora pelakong

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Hah ha ha
Hih hii hiii
Heh he he
Hoh ho ho

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman kedii, termenung, serupa dgn kera duku
Kepala dia terasa mcm benjol kena Kejora luku
Artifak muzium, dia selongkar, dia jaja tak laku
Sebaliknya dia pula teruk Kejora tibai dan paku

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Hah ha ha
Hih hii hiii
Heh he he
Hoh ho ho

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman tua, serupa dgn kerbau liar yg putus tali
Ada kala, jadi badut pelawak, bikin hati kita geli
Artifak muzium dijaja tak ada orang pun peduli
Sebaliknya, dgn Kejora, dia kena lanyaak & buli

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Hah ha ha
Hih hii hiii
Heh he he
Hoh ho ho

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak kan laku, artifek muzium yng pcik Man jaja
Jemin, yg ada video, pun tak mengaku itu kerja
Inikan pula Kejora, sekadar pantun madah saja
Pcilk Man sengaja mau kasi resah Irah ku puja

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak sangka, Pcik Suman bodoh bebal sebegini
Kalu abg homoseks, takkan abng dedah dl sini
Lain le dgn dia yg asyik mampos dekat blog ini
Ada masalah, sakit ED, tidak mampu layan bini

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wowww
Wonderful
Bloody foolโ€ฆ

What a mess this blog full of PANTAToon
Coming from that stupid, idiot goon

He he he
Hi hi hi
Ho ho ho
Ha ha ha

Anonymous
Guest
Anonymous

Bijak tak ini Kejora, cikgu pakar dlm matematik?
TN juga nampak, aku punya strategi atau tektik
Aku udah berjaya, lencongkan si tua dari politik
Baru โ€˜boss kuโ€™ & โ€˜boss kamiโ€™, si iblis itu tak kritik

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Anonymous
Kejora cikgu bistari, mmg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia pegang bola, silat & gimnastik
Di blog Budin ini, cintanya telah mekar berputik
Dapat awek budak oversea, minah Jawa cantik
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”
Isyy..isyy.,isyy..
Tak abis2 budak sejembut berauta serabut.

Masih berperasan syok sendiri Cik gundu pathetik..pakar kulom, gentel bola fantastik, yerโ€ฆโ€ฆ??
Kau Lepasan baru lepas dari Maktab Tanjung Rambutan tuu, kan..kan kan..??
Hi hi hi
Ho ho ho
He he he
Ha ha ha

Anonymous
Guest
Anonymous

Challenging me, Suman turned helpless & tired
Heโ€™s unable to retaliate, Kejora repeatedly fired
Even thoroughly walloped, he simply kept quiet
The reason is, this goon is a damn bloody idiot

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Hah ha ha
Hih hi hii
Heh he he
Hoh ho ho

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wowww, look at these unbelievable example of Kejoraโ€™s โ€˜syok sendiri so called superb Manglishโ€™โ€ฆ.. “Since heโ€™s a moron, pantun โ€˜Fantunโ€™, he borrowโ€ โ€œFacing cg Kejora, he suffers agony and sorrowโ€ โ€œChallenging him, poor pkcik Man felt into feverโ€ โ€œSeeing English pantun, pcik tremble and shiverโ€ โ€œSuman is an old gay who use to act as if brutalโ€ But actually this bloody old gay in soft & gentleโ€ โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€“โ€โ€โ€โ€โ€โ€™โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€“ My goodness, is that Englishโ€ฆโ€ฆ?? Oh noโ€ฆthatโ€™s outright rubbish. Boy, thatโ€™s sure gibberish. Thatโ€™s Kejoraโ€™s fuckinโ€™ Manglish. Hi hi hi Ho ho ho My oh myโ€ฆ..sad to say my kindergarten grandchildren command… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman is an old gay who use to act as if brutal
But actually this bloody old gay in soft & gentle
He got problems in both, his physical & mental
Very often, his grandchild, took him to hospital

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Hah ha ha
Hih hi hi
Heh he he
Hoh ho hoโ€ฆ

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wowww, such unbelievable example of Kejoraโ€™s โ€˜syok sendiri superb Manglishโ€™โ€ฆ.. Since heโ€™s a moron, pantun โ€˜Fantunโ€™, he borrowโ€ โ€œFacing cg Kejora, he suffers agony and sorrowโ€ โ€œChallenging him, poor pkcik Man felt into feverโ€ โ€œSeeing English pantun, pcik tremble and shiverโ€ โ€œSuman is an old gay who use to act as if brutalโ€ But actually this bloody old gay in soft & gentleโ€ โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€“โ€โ€โ€โ€โ€โ€™โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€“ Goodness, is that Englishโ€ฆโ€ฆ?? Oh noโ€ฆthatโ€™s outright rubbish. Boy, thatโ€™s sure gibberish. Thatโ€™s Kejoraโ€™s fuckinโ€™ Manglish. Hi hi hi Ho ho ho My oh myโ€ฆ..sad to say my kindergarten grandchildren command far much better than Kejoraโ€™s… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Zaman BN = Halal Hub, Zaman PH = Porn Hub,……… Terbukti PH = PornHub, apabila video intim Azmin-Haziq dikatakan berada di laman web lucah tersebut sejak pagi ini. Dikatakan video berkenaan telah ditonton lebih 10,000 kali, setakat posting ini ditulis. Video klip baharu yang dikatakan ‘Part 4’ bertajuk ‘Scandal Azmin Ali Full’ boleh didapati di laman PornHub, memaparkan aksi intim di antara bekas pegawai politik Haziq Abdullah Abdul Aziz dan seorang lelaki mirip Menteri Ekonomi. Klip video berdurasi 9.10 minit itu dipercayai rakaman penuh yang memaparkan dua lelaki berbogel dan melakukan aksi intim yang tersebar sebelum ini. Tahniah Malaysia, jika… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH MAJU LAGI KE BELAKANG…… WOW PH DAH ADA LAMAN LUCAH SEKARANG….. Video penuh HD semburit mirip pemimpin PH kini dinaikkan di laman PH (PornHub) Tangkap layar. PETALING JAYA 26 Jun: Video penuh semburit yang menampilkan ketua AMK PKR Santubong dan lelaki mirip Datuk Azmin Ali kini dinaikkan di laman porno PornHub Gay dalam definisi tinggi (HD) 720 pixel. Video yang berdurasi 9 minit 10 saat itu dinaikkan oleh pengguna bernama โ€œgodsbrotherโ€ bertajuk โ€œScandal Azmin Ali Fullโ€. Dalam video penuh tersebut, dapat dilihat babak lama dan yang baharu lelaki mirip seperti Azmin Ali memegang telefon bimbit dengan beberapa lampu โ€˜flashโ€™… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Aku setuju umno menang pru15 supaya madey boleh disiasat….

Kalo anwar PM madey selamat..lebih baik madey jgn serah jswatan PM..

Selepas 1: tahun ape kejayaan madey?…kencing jeer…

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bukan saja bacul, tapi lahanat bedebah
Bila org tinggal ‘entry’, dia gi ler komen tambah
Kalau berdepan, dia kecut btg kotey, & gelabah
Sbbnya, dgn Kejora dia asyik je tumbang rebah

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Padan muka dia, Suman bapok sotong lembut
Kalau Kejora tak ada, kemain dia tu mcm ribut
Mlm tadi Kejora serang dia gabra kelam kabut
Mula2 lwn ler juga, kena pantun BI, ‘ca alif but’

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Semua org dah nampak, Suman tua hati busuk
Udah 4 malam, dia meroyan, serupa iblis rasuk
Dia rasa spt kena penyepak patah tulang rusuk
Tengok ler, Kejora ada, mana dia berani masuk

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wowwโ€ฆ..kencang seyy, Kejora macam handal sangat, tak hal jagoan tengek tak pernah berani muncul berdepan face-to-face dgn saya.

Dia masih juga berfantasia dgn PANTAToon2 yg tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdolโ€ฆโ€ฆ!!

Hi hi hi
He he he
Ho ho ho
Ha ha ha

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kelihatan jelas kau tuu yg dah kebuntuan idea untuk menangkis hujah-hujahku yg siap dgn bukti bernas seperti contoh di bawah iniโ€ฆ.

KEJORA
Mekcy Golok burit tak orii, operate pakai alat
Mesti burit transgender ini, banyak taik palat
Geli geleman lah burit dia ni kalau nak dijilat
Tapi hamba teringin rasa jubor dia yng bulat
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”
Kau mengarut dgn PANTAToon2 Sampah & Manglish ntah aper2. Kedurjanaan kau dah terang lagi bersuluh. Yg di atas tuu, aper kejadahnya, haaaaa..wirid kepala lutut kau, kerr tuuโ€ฆ.??

He he he
Ho ho ho
Hi hi hi
Ha ha ha

PADAN MUKA…..!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he
Ho ho ho

Dah cakap dahh..last2 Kejora Musibat balik2 berPANTAToon yg tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdolโ€ฆโ€ฆ!!

Hi hi hi
Ha ha ha

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Aper saja kau berPANTAToon merepek nihโ€ฆ..??

Yg kau merintih gian berhempas pulas dgn PANTAToon di bawah ini pd bulan puasa 2018, aper cerita, haaaaaaโ€ฆ.??

KEJORA
Mekcy Golok burit tak orii, operate pakai alat
Mesti burit transgender ini, banyak taik palat
Geli geleman lah burit dia ni kalau nak dijilat
Tapi hamba teringin rasa jubor dia yng bulat
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

Apakah itu cara kau berqiyamulail dgn wirid ajaran tok garu brahim kautuu, kerrโ€ฆ.??

Wau Bule
Guest
Wau Bule

1. AA…..a fact was proven in the trial that Anwar was found guilty of the criminal act of sodomy and thus convicted by the trial judge and sent to prison BB…..it was recorded in the trial that Anwar refused to be cross-examined though he knew that though the law allowed him not to do so whatever statements were read from the dock would be of negligible value and carried less weight CC…..he was pardoned but the criminal record remained DD…..Honorable Judge Hamid sultan could say whatever he wanted to say viz Anwar’s case and these could only be verified against… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Ko bongok lulusan sastera klasik jeer..hanye pandai loyar burok aje..

anonymous
Member
anonymous

Dr. Osman pertahan akuan bersumpah periksa Saiful….
pemudaumno
11 years ago
Advertisements

Dr. Mohamed Osman Abdul Hamid, doktor perubatan pertama yang memeriksa Mohd Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa diliwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, muncul semula hari ini selepas menghilangkan diri lebih sebulan dengan mempertahankan kandungan akuan bersumpahnya bahawa tiada kesan dia diliwat.t

anonymous
Member
anonymous

Wau bule makn tua makin bongok…adakah hakim2 bebas buat kenyataan menuduh hakim senior secara terbuka?… Ini kes nak cari mampus kalo hakim berani tuduh hakim senior secara terbuka…

Otak ada tapi akai tarak kerana Wau Bule perasan dah bijak sangat dan terlalu taksub jilat madey mamak DKK hingga tak sedar dah bau hancing…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Dlm hidup cg Kejora ini, hanya ada 3 hala arah
Yg pertama, dah tentulah, ehem ehem.. si Irah
Yg kedua, nak taji Suman bapok hingga parah
Yg ketiga, kpd Allah tiap masa sujud berserah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Aper nih..kuatnya bau taik..rupa2nya ada spesi โ€˜stor kunyitโ€, kisahnyerโ€ฆ..!!

He he he

Setelah dia ditelanjang bulatkan sebagai seorang homoseks, Kejora mereka-reka khayalan โ€˜masโ€™ & โ€˜irahโ€™ untuk menutup malu & kini berhempas pulas berauta konon2nya dia lelaki sejati.

He he he

Kesewelan Kejora berterusan tak ada penghujungnya. Keadaannya bertambah teruk bila dia bergantung harap dgn PANTAToon2 sasaunya yg menampakkan lagi kedunguannya.

He he he
Hi hi hi
Ho ho ho
Ha ha ha

anonymous
Member
anonymous

Difitnah di penjara dan di pecat oleh madey nuar mampu tubuhkan parti sendiri..hingga madey datang sembah kaki anwar…ramai orang kanan cabut lari seperti zahrain lokeman adam ezam kekotak chandra muzaffar dan ruslan kassim anwar dan PKR tetap berdiri tegak..

Jemin tak mampu tubuhkan parti sendiri…Jemin lembik…jemin sudah boleh rancang tinggalkan dunia politik…selama ni Jemin menompang anwar tapi nak lawan anwar kerana percaya cakap madey penipu pembelit besar….

anonymous
Member
anonymous

Mari sokong umno plak kerana ummo dlm proses pembersihan dan pembetulan bila penyangak2 sudah didakwa…hanye umno yg mampu bela melayu dan islam…

Umno menang madey dan anak branak nye boleh disiasat dan boleh disumbat ke sg Buluh Inn….baru adil…biar penjilat madey terlopong..

Kalo anwar yg jadi PM madey masih selamat..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

SOKONG UMNO?

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

I challenged for “pantun BI” Suman can’t create
I challenged for physical fight, he’s damn afraid
He is unable to retaliate, when I attack and raid
No way, the old goon can beat, Kejora the great

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..ini bukan ler pantun BI seperti yng biasa
Dgn hujung mata keris, ia lebih tajam dan bisa
Suman merasakan, hidup lebih derita tersiksa
Dlm wad pulak ler, si dungu ini, esok atau lusa

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ho ho ho
Ha ha ha

Still skating on thin ice, ehh….??
Poor little gay boyโ€ฆ.!!

Hi hi hi
He he he
Yabadabadooo…..!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wowwโ€ฆ..

Masih dgn PANTAToon yg tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdolโ€ฆโ€ฆ!!
Hi hi hi
He he he
Ho ho ho
Ha ha ha

anonymous
Member
anonymous

Tian Chua kena desak Jemin jangan jadi balaci madey nak sekat anwar..baru Jemim layak dipertahankam…Tian chua juga kena henti sokong balaci madey supaya PKR kuat

anonymous
Member
anonymous

Anwar dan Jemin berbeza dari segi kekuatan jiwa…anwar tidak bergantung dgn orang2 tertentu untuk membelanye…

Macam mana Jemin boleh lawan Anwar?…Jemin yg akan tersungkur..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KENAPA AZMIN TIDAK BELA DIRINYA SEBAGAIMANA ANWAR DULU PERTAHAN DIRINYA??

AZMIN CONFIDEN. ANWAR DULU MENGGELABAH. PANIK.

MENUNJUKKAN AZMIN TAK BERSALAH, SIASATAN POLIS PUN BELUM ADA ADA KEPUTUSAN NYA.

Alliwati
Guest
Alliwati

Nuwo dah masuk mahkamah, jemin masih dlm siasatan
Tu pun Nuwo TAKUT kena ross examine
Beranilah sangat…!!! Kahkah
Ni pun albudin buat2 tak reti

anonymous
Member
anonymous

Tak mau disial balas adalah hak tertuduh yh dibenarakan….sabitan kesalahan bukan kerana tertuduh tidak mahu di soal balas…

Hakim mahkamah rayuan Hamid sultan abo becker sudah sahkan hakim kanan yg bukan hakim bicara sudah tetapkan anwar bersalah semasa perbicaraan lagi..

anonymous
Member
anonymous

Jemin yg gelabah..tembak sana tembak sini dgn peluru kosong tapi tak buktikan haziq fitnah….jumpa Agong jumpa mupeti mintak belas kasihan?..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LIBERALISME BERTUJUAN MANDULKAN ISLAM SEMAKIN MENJADI2 BWH PHโ€ฆโ€ฆKALAU BERANI AYUH DEBAT ANTARA AGAMA…. Kerajaan PH makin hari makin mencemar Islam dan perlembangaan dalam agenda liberalismeโ€ฆโ€ฆ.. BANTAH RANCANGAN TV BERUNSUR PENYEBARAN AGAMA SELAIN ISLAM Saya difahamkan bahawa ada rancangan TV 1 mirip kuliah pada pagi hari ini tetapi malangnya disampaikan oleh orang yang beragama sikhism. Ini bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan yang melarang ajaran agama lain disebarkan secara terbuka. Kami desak supaya Kementerian Dalam Negeri mengambil tindakan sewajarnya. Siasatan wajib dilakukan. Siapa yang mengarahkan supaya ada tayangan kuliah agama lain? Kerajaan Pakatan Harapan tidak boleh mengambil ringan terhadap perkara ini kerana ia… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU PERLU MENILAI KEMBALI IMAN DAN AKIDAH MEREKAโ€ฆTAKUT NANTI MEREKA MATI DALAM SU UL KHATIMAHโ€ฆ. Di Manakah Iman Umat Islam Bila Masih Mempertahankan Tindakan DAP Mempolitikkan Rukun Islam Ke 4? DAP adalah parti yang mendokong pemikiran liberal dan sekularโ€ฆ Mereka sebelum ini tegar menyifatkan perjuangan Islam sebagai Taliban dan membawa kepada kemunduranโ€ฆ Anehnya, dalam bulan Ramadan ini mereka beriya2 pula mengagihkan harta zakat, salah satu daripada asas perjuangan Islamโ€ฆ Ketika Rasulullah di hina dan penghina tersebut menerima hukuman, Lim Kit Siang tampil mempersoalkan hukuman terhadap lelaki yang menghina Rasulullah tersebut (BACA DI SINI)โ€ฆ Kata Kit Siang, hukuman tersebut keterlaluanโ€ฆ… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Abedul Kuduih

Pas kena mohon ampun dgn hameno dulu……kerana menghukum hameno kapir……kesian kat Brahim libya dan penyokong2 Pas memali yg menjunjong hadi….tup tup hadi gitu2 dgn hameno…..DASAR LEBAI HIPOKRIT.

Noneng
Guest
Noneng

Mana pi mampus TN monyet tua nyanyuk. Dia dah pergi bunuh diri ke? Pe pe hal pun, sebelum kau pergi bunuh diri dan mampus, jawablah soalan aku dulu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jaga2, kau sodok puki mak kau jangan buas sangat, nanti koyak rabak, berdarah tak putus2, mak kau mmpos, bapak kau bunuh kau pulak, dia pun nakkan puki mak kau tuh.

Kalau kau ada akak atau adik pompuan, boleh odok sama bapak kau lh. Korang keluarga Incest, main puki antara anak beranak.

SABLI
Guest
SABLI

SETUJU SANGAT DENGAN PENDAPAT BUDIN NI,BELA DIRI SENDIRI DULU BARU MINTA ORANG LAIN TOLONG.JANGAN JADI PENGECUT,KALAU TAKUT OMBAK DAN BADAI JANGAN BERUMAH DI TEPI PANTAI.INI YANG BRO ANWAR SELALU PESAN…INGAT TU MIN…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P TETAP RASIS DAN ANTI PERLEMBAGAANโ€ฆโ€ฆ. Guan Eng โ€œbukan Cinaโ€, jadi buat apa DAP mau sekolah vernakular? Syor yang dibuat Muslimat PAS baru-baru ini agar sekolah vernakular dihapuskan sebenarnya betul dan bersandarkan logik. Lim Guan Eng sendiri sudah laungkan yang dia โ€œbukan orang Cinaโ€ (rujuk laporan berita di bawah). ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พAstro AWANI๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ โœ” @501Awani #AWANInews #HariIni8 โ€˜Saya bukan orang Cina, saya orang Malaysiaโ€™ โ€“ Lim Guan Eng http://www.astroawani.com/berita-malaysia/saya-bukan-orang-cina-saya-orang-malaysia-lim-guan-eng-175260 โ€ฆ 2,626 5:40 PM โ€“ May 12, 2018 1,986 people are talking about this Twitter Ads info and privacy Rakan kabinetnya Hannah Yeoh pula cakap DAP tidak mempunyai ahli Cina โ€” โ€œzero Chineseโ€… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR menafikan dia nama yang di guna Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, di khaskan nya nama itu untuk kopipes dan mengulang benda yang sama tak henti2.

Dia juga menafikan dia orang PAS tapi selalu komen pasal agama dan menyokong PAS.

Maka kopipes2 nya di jawab dengan kopipes apa saja yang busuk pasal PAS.

Juga kopipes apa saja yang busuk pasal Umno. Dua2 itu busuk, mencuri wang rakyat berbiliun, agihkan RM90 juta kpd PAS.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M TANGKAI JERING KEDEKUT NAK MAMPUS Rakyat bukan suka-suka mahukan duit percumaโ€™ Yasmin Ramlan Rakyat berpendapatan rendah tidak mengharapkan โ€œduit percumaโ€ daripada kerajaan sekiranya keadaan ekonomi mereka tidak begitu mendesak, kata penganalisis ekonomi Prof Bajoyai Bardai. Barjoyai berkata, andaian bahawa golongan berkenaan sentiasa mengharapkan duit percuma daripada kerajaan adalah tidak adil kerana mereka juga mempunyai maruah diri. โ€œPada satu tahap apabila mereka merasa sangat resah dan hampir berputus asa, bagi apa sahaja mereka akan ambil. โ€œIni macam orang yang lemas dalam sungai tak tahu berenang. Jadi apa saja yang tercapai di sungai itu dia akan capai supaya dia selamat… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Abdul Wahub

Pas, Umno… sama2 parti Melayu… perangai Melayu…. suka benda percuma… tak kira ketayap dan songkok setinggi mana…. kerana dinamakan menerima sedekah semuanya…. lupa bahawa yg diuji diri sendiri utk lebih memberi… jadi dapat apa dari perhimpunan ini….. sekadar menyata utk berkerja dgn lawan yg dulu dan bermusuh dgn sahabat dahulu….. khalas

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAHA PENDENDAMโ€ฆ MAHA KEDEKUTโ€ฆ MAHA KRONIโ€ฆ MAHA KLEPTOKRASI Dendam Peribadi Mahathir Yang Membuat Rakyat Menderita Isu 1MDB sengaja di jadikan senjata sebagai โ€˜character assissinationโ€™ pemimpin BN dalam bentuk fitnah yang cukup kejamโ€ฆ Tertekan dengan keadaan krisis ekonomi dunia, rakyat yang sedang di himpit dengan kos sara hidup waktu itu, di hasut dengan dakyah segala keperitan yang di alami adalah kerana berlakunya salah laku pemimpin BN ketika ituโ€ฆ Fitnah pun di taburkan dengan memberi gambaran, pemimpin bermewah2 dengan duit rakyat tetapi rakyat di biarkan terkapai2โ€ฆ Termakan dengan hasutan dan fitnah, maka berlaku tsunami politik di PRU 14 dan kerajaan BN berjaya… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tan Peng Chuan

Soalnya, Bila Pass akan khawin dengan UMMNOO ?
Bercinta dan duduk dalam satu bilik adalah tidak halal, betulkah ?

cepat khawinlah, Penipu berkahwin dengan perompak …
Negara akan jadi tipu dan lompak… huru – hara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Abg masuk ke blog ini, sekadar ingin bersantai
Kerana terlalu merindu mu, Irah kuntum teratai
Begini lah keadaan jasad, bila hati dah dirantai
Begitu tak bermaya bila sepi datang mengintai
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he
Hi hi hi

Setelah dia ditelanjang bulatkan sebagai seorang homoseks, Kejora mereka-reka khayalan โ€˜masโ€™ & โ€˜irahโ€™ untuk menutup malu & kini berhempas pulas berauta konon2nya dia lelaki sejati.

Kesewelan Kejora berterusan tak ada penghujungnya. Keadaannya bertambah teruk bila dia bergantung harap dgn PANTAToon2 sasaunya yg menampakkan lagi kedunguannya.

Sampai tualah lu…terus-terusan berangan syok sendiri, hujung2 Melancap, tak gitu, kan kan kan……??

Hu hu hu
Ha ha ha

Wau bule
Guest
Wau bule

Budin

To my best memory

1. ANWAR NEVER SUED AZIZAN AND SAIFUL…These are facts

2. In the case of China Doll video ANWAR NEVER SUED ESKAY…This is a fact.

3. In Sodomy 2 trial, ANWAR REFUSED TO BE CROSS-EXAMINED BUT PREFER SHOUTING FROM THE DOCK…This is a fact.

Now you asked why Azmin did not defend hmself like what Anwar did!

FOR YOUR FORMATION ANWAR DID NOTHING OTHER THAN USING PKR MEMBERS TO CHANT REFORMASI..NOW DAH BASI

Pity you Budin

Alliwati
Guest
Alliwati

Spot On…!!!

Anon
Guest
Anon

Salahkan diri sendiri kerana minat berjubo sesama jenis. Tapi jgn risau sangat, penyokong penjubo memang ramai kat Malaysia. Bakal PM ada rekod menjubo, proksi TDM yg nak diangkat jd PM juga kantoi berjubo.
Jubor dan PKR berpisah tiada.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN

T = TUTOH

N = NONOK(lubang dubur)

Bila dicantum jadi: TUTOH NONOK

pergggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

GN = yang menjilat Najib mengguna berbagai nama.

NONENG = NONOK = GENG NAJIB YANG TUTUH PUKI MAK KAU BERSAMA BAPAK KAU, ADA MASA BERGADUH, ADA YANG NAK JILAT PUKI MAK KAU, TAKUT KENA JILAT BUTUH BAPAK KAU MASA MENJILAT PUKI MAK KAU.

YOU SEE, WHAT YOU CAN DO OR SAY, I CAN DO AND SAY BETTER.