PERLANTIKAN PENGERUSI BARU FELDA KEPUTUSAN SONGSANG – EZAM

1. Parti NEGARA ingin menyatakan rasa kesal diatas keputusan kerajaan melantik Tan Sri Bakee Salleh sebagai Pengerusi FELDA yang baharu.

2. Ianya adalah keputusan songsang atau satu langkah ke belakang dari sudut membina Malaysia baru yang telus, transparen dan bernafas baharu.

3. Tan Sri Bakee adalah warisan pentadbiran lalu kerana menduduki banyak posisi utama yang dilantik langsung oleh PM dan pentadbiran lalu.

4. Ianya sama sekali tidak mencerminkan kerajaan baharu yang memberi ruang kepada tokoh-tokoh baru yang mampu membawa nafas baharu kepada imej pentadbiran.

Apakah negara ini tidak punya tokoh korporat lain yang benar-benar bersih dari sebarang kaitan dengan pentadbiran lalu?

Kerajaan pembaharuan dan reformasi harus punya keberanian menguji dan memberi ruang kepada tokoh-tokoh muda yang berkaliber bukan sebaliknya.

5. Lebih-lebih lagi bagi sebuah agensi besar dan kritikal kepada rakyat biasa seperti FELDA, perlantikan ini tidak membawa harapan baru.

6. Kami juga kesal dengan kenyataan bahawa integriti merupakan antara faktor perlantikan beliau.Laporan2 PAC tidak mempamerkan sikap tanggungjawab dan integriti yang utuh dan boleh dibanggakan kerana beliau hanya dilaporkan tidak bersetuju dengan perjalanan 1MDB semasa beliau mengetuainya.

Sikap integriti yang utuh seharusnya dipamerkan dengan mengambil tindakan lebih bertanggungjawab dan serius seperti mengambil tindakan undang-undang terhadap pimpinan kerajaan pada waktu itu yang lalai demi kepentingan rakyat.

7. Integriti bukan perkataan biasa yang murah dan boleh digunakan secara simplistik.Ianya membawa makna besar dan hanya layak digunakan kepada entiti yang benar-benar diuji dan sedia berkorban mempertahankan setiap aspek integriti itu sendiri.

Sekian.

Mohamad Ezam Mohd Nor

Presiden (penaja)

Parti NEGARA

26 Jun 2019/ 21 Syawal 1440H.

Kongsikan artikel ini
Updated: 26 June 2019 — 11:08 pm

313
Leave a Reply

avatar
13 Comment authors
Othman AhmadAnonymousTanpa NamaAnonymousNoneng Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

PANTAToon Sampah Kejora yg tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdol.
Maju kena, mundur kena – Volkswagen Kuning Kunyit……!!

Hi hi hi, abis meleleh air hidung menahan lawak bodoh kejora.

Ho ho ho

Anonymous
Guest
Anonymous

Udah2 ler meroyan, wahai Suman barua goblok
Udah terkantoi, fitnah masih juga ko ingin jolok
Aku udah berbulan tak pijak KD sial punya blog
Pantun2 yng aku kasi, semua KD bapok tu blok

Apalah malang sgt nasib kau Suman kera duku
Naper diserah pala kau tu terus benjol aku luku
Fitnah jahat dari hati busuk kau itu tak kan laku
Org tahu, yg pantun madah jadi ‘trademark’ aku

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Fitnah jahat ngko ni Suman makin menjadi-jadi Dah berbulan, aku haram tak pi jengah blog KD Neraka lah, tempat kau, wahai pengikut Yahudi Di situ selayaknya, org fasiq spt ko kekal abadi 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏 Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh ————————————————————————— Kenapa beruk sekor nih terkinja-kinja tak tentu arah kalau dia tak melahap belacan…ada aKu sebut nate ‘Kejora’ kerr..kan aku hanya sebut Sang Tikus AnonyMOUSE……..?? Dah rasa bersalah kerr, tuu……?? Amboi, baru ku cuit sedikit….”Tak ku sangka, kiranya bedak menjadi powder”. Memang sah2, puak2 yg memfitnah Tun M songlap bilyon2, adalah tahap dungu membabi buta – ibarat menuduh si buta mengendap orang… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

SANG TIKUS ANONYMOUSE KENA PELANGKONG LAGI: Anonymous Thursday, June 27, 2019 5:27:00 PM This comment has been removed by a blog administrator (blogger Kluangman). Anonymous Thursday, June 27, 2019 5:30:00 PM Muyiden kurang sihat dan tak sebulu dgn madey lagi…presiden parti yg tak ada kuasa…Boboi blm boleh berdikari dlm politik…boboi harapkan daddy kasi…pemilihan nanti boleh lihat sekuat mana madey dlm Bersatu terutamanye di Johor….. kluangman Thursday, June 27, 2019 6:18:00 PM Boboi Mana Ni? Boboi utara KE boboi selatan? Boboi utara jadi MB ikut kapasiti dia..Tak ADA SIAPA Bimbing, Tak ADA kecoh pun di Sana, belum ADA rakyat kedah mati… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

LAGI2 SANG TIKUS ANONYMOUSE KENA PELANGKONG: Anonymous Thursday, June 27, 2019 5:56:00 PM KD …ini soklan yg ko takut nak jawab seperti soklan2 seblm ni…soklan ni sudah ada dlm blog budin yg tiada sekor pon penjilat madey berani jawab… Adekah madey tidak korup bila bail out syarikat kapal mirzan mahathir dgn wang kerajaan melalui Petronas bilion2 dan arahkan Mas beli minyak kapalterbang dgn syarikat milik anak dia?… Adekah petronas milik bapak madey?… kluangman Thursday, June 27, 2019 6:16:00 PM Soalan basi? Tun dah cabar beribu Kali..bawa le kes KE mahkamah.. Era paklah Dan Najib..ADA bawa kes in KE mahkamah? Dah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Fitnah jahat ngko ni Suman makin menjadi-jadi
Dah berbulan, aku haram tak pi jengah blog KD
Neraka lah, tempat kau, wahai pengikut Yahudi
Di situ selayaknya, org fasiq spt ko kekal abadi

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Fitnah jahat ngko ni Suman makin menjadi-jadi Dah berbulan, aku haram tak pi jengah blog KD Neraka lah, tempat kau, wahai pengikut Yahudi Di situ selayaknya, org fasiq spt ko kekal abadi 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏 Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh ————————————————————————— Kenapa beruk sekor nih terkinja-kinja tak tentu arah kalau dia tak melahap belacan…ada aKu sebut nate ‘Kejora’ kerr..kan aku hanya sebut Sang Tikus AnonyMOUSE……..?? Dah rasa bersalah kerr, tuu……?? Amboi, baru ku cuit sedikit….”Tak ku sangka, kiranya bedak menjadi powder”. Memang sah2, puak2 yg memfitnah Tun M songlap bilyon2, adalah tahap dungu membabi buta – ibarat menuduh si buta mengendap orang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Udah2 ler meroyan, wahai Suman barua goblok
Udah terkantoi, fitnah masih juga ko ingin jolok
Aku udah berbulan tak pijak KD sial punya blog
Pantun2 yng aku kasi, semua KD bapok tu blok

Apalah malang sgt nasib kau Suman kera duku
Naper diserah pala kau tu terus benjol aku luku
Fitnah jahat dari hati busuk kau itu tak kan laku
Org tahu, yg pantun madah jadi ‘trademark’ aku

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

GENG NAJIB @ NONENG ETC ETC,

DAH TERUK SANGAT TAHAP GILA KAU, MEMASUKKAN KOMEN2 KOSONG, MENGKOPIPES MENGULANG KOMEN2 KAU YANG LAMA.

PERGI LAH KE MANA2 HOSPITAL TEMPAT KECEMASAN, BERITAHU DEPA KAU RASA TAK SIHAT PEMIKIRAN.

CAKAP GITU DAH CUKUP, TAK PAYAH SEBUT KAU GILA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora, is born to be superb, brilliant & talented
Unlike damn Suman who’s not highly educated
All the while in the deal, old Suman is defeated
It’s usual, for a superb hero to defeat a bastard.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh .kaaaahhhh kaaaaahhhhh…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

SANG TIKUS ANONYMOUSE KENA PELANGKONG LAGI: Anonymous Thursday, June 27, 2019 5:27:00 PM This comment has been removed by a blog administrator (blogger Kluangman). Anonymous Thursday, June 27, 2019 5:30:00 PM Muyiden kurang sihat dan tak sebulu dgn madey lagi…presiden parti yg tak ada kuasa…Boboi blm boleh berdikari dlm politik…boboi harapkan daddy kasi…pemilihan nanti boleh lihat sekuat mana madey dlm Bersatu terutamanye di Johor….. kluangman Thursday, June 27, 2019 6:18:00 PM Boboi Mana Ni? Boboi utara KE boboi selatan? Boboi utara jadi MB ikut kapasiti dia..Tak ADA SIAPA Bimbing, Tak ADA kecoh pun di Sana, belum ADA rakyat kedah mati… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Fitnah jahat ngko ni Suman makin menjadi-jadi
Dah berbulan, aku haram tak pi jengah blog KD
Neraka lah, tempat kau, wahai pengikut Yahudi
Di situ selayaknya, org fasiq spt ko kekal abadi

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

LAGI2 SANG TIKUS ANONYMOUSE KENA PELANGKONG: Anonymous Thursday, June 27, 2019 5:56:00 PM KD …ini soklan yg ko takut nak jawab seperti soklan2 seblm ni…soklan ni sudah ada dlm blog budin yg tiada sekor pon penjilat madey berani jawab… Adekah madey tidak korup bila bail out syarikat kapal mirzan mahathir dgn wang kerajaan melalui Petronas bilion2 dan arahkan Mas beli minyak kapalterbang dgn syarikat milik anak dia?… Adekah petronas milik bapak madey?… kluangman Thursday, June 27, 2019 6:16:00 PM Soalan basi? Tun dah cabar beribu Kali..bawa le kes KE mahkamah.. Era paklah Dan Najib..ADA bawa kes in KE mahkamah? Dah… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kenapa beruk sekor nih terkinja-kinja tak tentu arah kalau dia tak melahap belacan…ada aKu sebut nate ‘Kejora’ kerr..kan aku hanya sebut Sang Tikus AnonyMOUSE……..??

Dah rasa bersalah kerr, tuu……??
Amboi, baru ku cuit sedikit….”Tak ku sangka, kiranya bedak menjadi powder”.

Memang sah2, puak2 yg memfitnah Tun M songlap bilyon2, adalah tahap dungu membabi buta – ibarat menuduh si buta mengendap orang mandi. Bak kata kluangman on Thursday, June 27, 2019 6:16:00 PM, Tun dah cabar beribu Kali..bawa le kes KE mahkamah..
Era paklah Dan Najib..ADA bawa kes in KE mahkamah?

He he he
Ho ho ho
Hi hi hi
Hu hu hu
Ha ha ha

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kenapa beruk sekor nih terkinja-kinja tak tentu arah kalau dia tak melahap belacan…ada aku sebut nate ‘Kejora’ kerr..kan aku hanya sebut Sang Tikus AnonyMOUSE……..??

Dah rasa bersalah kerr, tuu……??
Amboi, baru ku cuit sedikit….”Tak ku sangka, kiranya bedak menjadi powder”.

Memang sah2, puak2 yg memfitnah Tun M songlap bilyon2, adalah tahap dungu membabi buta – ibarat menuduh si buta mengendap orang mandi. Bak kata kluangman on Thursday, June 27, 2019 6:16:00 PM, Tun dah cabar beribu Kali..bawa le kes KE mahkamah..
Era paklah Dan Najib..ADA bawa kes in KE mahkamah?

He he he
Ho ho ho
Hi hi hi
Hu hu hu
Ha ha ha

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora ass hole, How on earth you fuckin’ thick skinned idiot made another fuckin’ idiotic blunder for that fuckin’ PANTAToon garbage of yours…… “Like Kejora’s beautiful, rhymic, ‘pantuns’ word” “Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh”. -”——————————————————— What the fuck is “rhymic” all about, hmmmmm….?? My goodness, is that English……?? Oh no…that’s outright rubbish. Boy, that’s sure gibberish. That’s Kejora’s fuckin’ kampungan Manglish. Hi hi hi Ho ho ho My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command far far lot better than your ridiculous Manglish, got it stupid….?? Poor gay boy, go back to school will ya and learn basic English…!!… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Woww…wowww…wowww… Look at these unbelievable example of Kejora’s ‘syok sendiri so called superb Manglish’….. “Since he’s a moron, pantun ‘Fantun’, he borrow” “Facing cg Kejora, he suffers agony and sorrow” “Challenging him, poor pkcik Man felt into fever” “Seeing English pantun, pcik tremble and shiver” “Suman is an old gay who use to act as if brutal” But actually this bloody old gay in soft & gentle” ————————————————————————— My goodness, is that English……?? Oh no…that’s outright rubbish. Boy, that’s sure gibberish. That’s Kejora’s fuckin’ Manglish. Hi hi hi Ho ho ho My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Gay boy…

How damn bloody fuckin’ stupid you are making relentless foolish attempt just for the fuckin’ sake to divert the fact that you’re a mere fuckin’ gay boy with that ridiculous fuckin’ PANTAToon….?? Poor silly gay boy….!?

Now look gay boy,
Who the fuckin’ hell would be damn bloody fuckin’ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those fuckin’ ridiculous PANTAToon of yours…….??
Whatmore with your such fuckin’ half past six fuckin’ Manglish.

So, I’ll make it fuckin’ plain & direct – Vamoose and get out of my sight, why you fuckin’ son of a bitch.,…!!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

PANTAToon yg tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdol.
Maju kena, mundur kena – Volkswagen Kuning Kunyit……!!

Hi hi hi, abis meleleh air hidung menahan lawak bodoh kejora.

Ho ho ho

Anonymous
Guest
Anonymous

Udah2 ler meroyan, wahai Suman barua goblok
Udah terkantoi, fitnah masih juga ko ingin jolok
Aku udah berbulan tak pijak KD sial punya blog
Pantun2 yng aku kasi, semua KD bapok tu blok

Apalah malang sgt nasib kau Suman kera duku
Naper diserah pala kau tu terus benjol aku luku
Fitnah jahat dari hati busuk kau itu tak kan laku
Org tahu, yg pantun madah jadi ‘trademark’ aku

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora is born to be brilliant smart and cunning
The ‘pantuns’ he created are really entertaining
But Othman is only good at twisting & spinning
No doubt all the while Kejora keeps on winning

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Alahai, pantun dlm bahasa Inggeris masuk lagi
Cantik, kemas, jitu dan tepat dari segenap segi
Pantun yg begini cantik, boleh ker suman bagi?
Meroyan lagi le si tua kadok tu sampai ke pagi

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh..
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora ass hole, How on earth you fuckin’ thick skinned idiot made another fuckin’ idiotic blunder for that fuckin’ PANTAToon garbage of yours…… “Like Kejora’s beautiful, rhymic, ‘pantuns’ word” “Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh”. -”——————————————————— What the fuck is “rhymic” all about, hmmmmm….?? My goodness, is that English……?? Oh no…that’s outright rubbish. Boy, that’s sure gibberish. That’s Kejora’s fuckin’ kampungan Manglish. Hi hi hi Ho ho ho My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command far far lot better than your ridiculous Manglish, got it stupid….?? Poor gay boy, go back to school will ya and learn basic English…!!… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Gay boy…

How damn bloody fuckin’ stupid you are making relentless foolish attempt just for the fuckin’ sake to divert the fact that you’re a mere fuckin’ gay boy with that ridiculous fuckin’ PANTAToon….?? Poor silly gay boy….!?

Now look gay boy,
Who the fuckin’ hell would be damn bloody fuckin’ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those fuckin’ ridiculous PANTAToon of yours…….??
Whatmore with your such fuckin’ half past six fuckin’ Manglish.

So, I’ll make it fuckin’ plain & direct – Vamoose and get out of my sight, why you fuckin’ son of a bitch.,…!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Othman Ahmad

What a mess this blog full of PANTAToon
Coming from that scoundrel, idiot goon
Exhibiting himself like akward pantaloon
Swinging aimlessly like stupid baboon
_______________________________

Lihat hujung bunyi PANTATun dia..
…toon
…goon
…loon
…boon

Pantun?
Melantun-lantun..
Kartun?

Baris tak sekata panjang mcm Kejora punya..

Itu pun, dlm setahun, dapat buat 1 jer..

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg tak sangka betul, Kejora cikgu matematik
Dibuatnya pantun2 BI sgt sempurna dan cantik
Wak Suman cemburu, dia tampil ler mengkritik
Dia cuba buat pantun BI, tapi, jadi mcm taik itik

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh..

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman is an old gay who use to act as if brutal
But actually this bloody old gay in soft & gentle
He got problems in both, his physical & mental
Very often, his grandchild, took him to hospital

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Patut ada mcm terbau busuk dan juga hancing
Suman tua buat pantun serupa dgn taik kucing
Punya si biol ni pulun sampai mata naik cacing
Nak dpt serangkap pun, dia terkencing-kencing.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.

Anonymous
Guest
Anonymous

I challenged for “pantun BI” Suman can’t create
I challenged for physical fight, he’s damn afraid
He is unable to retaliate, when I attack and raid
No way, the old goon can beat, Kejora the great.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bukan saja bacul, tapi lahanat bedebah
Bila org tinggal ‘entry’, dia gi ler komen tambah
Kalau berdepan, dia kecut btg kotey, & gelabah
Sbbnya, dgn Kejora dia asyik je tumbang rebah

Padan muka dia, Suman bapok sotong lembut
Kalau Kejora tak ada, kemain dia tu mcm ribut
Mlm tadi Kejora serang dia gabra kelam kabut
Mula2 lwn ler juga, kena pantun BI, ‘ca alif but’

Semua org dah nampak, Suman tua hati busuk
Udah 4 malam, dia meroyan, serupa iblis rasuk
Dia rasa spt kena penyepak patah tulang rusuk
Tengok ler, Kejora ada, mana dia berani masuk

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wowww, macam bagus jer.
Kejora dgn dungunya berterusan melalut karut.

Anonymous
Kejora cikgu bistari, mmg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia pegang bola, silat & gimnastik
Di blog Budin ini, cintanya telah mekar berputik
Dapat awek budak oversea, minah Jawa cantik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
———————————————————————
Isyy..isyy.,isyy..
Tak abis2 budak sejembut berauta serabut.

Masih jugakkah kau Kejora berperasan syok sendiri Cik gundu pathetik..pakar korekulum, gentel bola fantastik……??

Boleh tanya sikit, kaukah Lepasan yg baru lepas dari Maktab Tanjung Rambutan tuu……??

TAMBAHAN:
Bila sebut Haziq, mesti terbayang Kejora. After all, both are of the same kind – STOR KUNYIT……!!
Heeeeee, geli geman dibuatnyer…!!

Tak gitu, kan kan kan…..??

Reply

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman kedi asyik ke blog saja merata dia lawat
Org lain ada juga baca quran, zikir & bersalawat
Fizikal, mental, rohani, jasmani habis dia gawat
Semuaa itu, asal berpunca, dari lemah syahwat

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂.

Anonymous
Guest
Anonymous

Berdepan Kejora, Suman alami, azab sengsara
Mana mungkin, si bingai, nak lawan cgu Bitara
Tiap bapok tua kedi ni, kena lanyak buli & dera
Mau tewaskan Kejora, dia mmg dah tiada cara

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Mmg Suman bapok dgn ckgu Kejora tak setara
Kalau Kejora tahap Tarzan, Suman tu taraf kera
Menyesal le dia, dah cari pasal dgn sang Juara
Tiap hari dan masa iblis tua ni kena fikir Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂.

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman mcm budak kecil, tapi dah tua bangka
Perangai itu pula mengalahkan syaitan puaka
Konon dia mau bagi malu, Kejora punya muka
Tapi, pembaca tau, yg mana betul atau jenaka

Suman tu, kononnya Kejora dia mahu tala paku
Tapi artifek muzium yg dia jaja itu, tak kan laku
Jemin, yg muka jelas dlm video, pun tak ngaku
Inii kan pulak, sekadar pantun seloroh dari aku

Tak akan laku artifek muzium yang Suman jaja
Jemin, yg ada video, pun tak mengaku itu kerja
Inikan pula Kejora, sekadar pantun madah saja
Suman sengaja mau kasi resah Irah yg ku puja.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong
Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong
—————————-‘—————————————-
He he he

Muzium atuk kamu……!!;Semuanya masih ‘segar bugar’ tersimpan dalam blog ini..contoh baik punya……

KEJORA
Hamba kini terbayang dpt jubo Mekcy Golok
Dia pakai mekap tebal sampai rupa jadi elok
Darii belakang, hamba datangi & terus pelok
Terus londeh seluar & jubor dia hamba jolok
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
———————————————————————-
He he he

Stigma ‘kunyit’ sampai bila pun tetap menempel lekat pada diri kamu. Ingatkan “si warak” ini tiap2 awal pagi tonggang tonggek “sembah-yang”, rupa2nya dia BERJUBOR…..!!

Heeeee, Malunya engkau…..!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

INI AFFIDAVIT BUKTI PERAKUAN KAMU SENDIRI KEJORA BAHWA KAMU SEORANG GAY HOMOSEKS – JANTAN MAIN JANTAN TIAP2 MALAM DI BULAN PUASA 2018….. KEJORA Ki kik kik Mekcy Golok bontot lentik Jln nya berlenggang, serupa ibu itik Kemain dia dgn kebaya & kain batik Kemarin terlopong dia ni Kejora titik Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh KEJORA Bila teringat Mekcy, nafsu ini terus bergelora Terok hamba, berlawan dgn nafsu membara Nak rasa jubor Mekcy, teringinnya tak terkira Walau pun tahu, jubor dia itu bukan lagi dara Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh KEJORA Hamba tahu Mekcy Golok bukanlah rupawan Tapi bontot lentik nyah… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kelihatan jelas kau tuu Kejora yg dah kebuntuan idea untuk menangkis hujah22ku yg siap dgn bukti bernas seperti contoh di baeah ini….

KEJORA
Mekcy Golok burit tak orii, operate pakai alat
Mesti burit transgender ini, banyak taik palat
Geli geleman lah burit dia ni kalau nak dijilat
Tapi hamba teringin rasa jubor dia yng bulat
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
————————————————————
Dah terang lagi bersuluh. Yg di atas tuu, aper haaaaa..wirid kepala hotak kau, kerr….??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wowww, macam bagus jer.
Kejora dgn dungunya berterusan melalut karut.

Anonymous
Kejora cikgu bistari, mmg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia pegang bola, silat & gimnastik
Di blog Budin ini, cintanya telah mekar berputik
Dapat awek budak oversea, minah Jawa cantik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
———————————————————————
Isyy..isyy.,isyy..
Tak abis2 budak sejembut berauta serabut.

Masih jugakkah kau Kejora berperasan syok sendiri Cik gundu pathetik..pakar korekulum, gentel bola fantastik……??

Boleh tanya sikit, kaukah Lepasan yg baru lepas dari Maktab Tanjung Rambutan tuu……??

TAMBAHAN:
Bila sebut Haziq, mesti terbayang Kejora. After all, both are of the same kind – STOR KUNYIT……!!
Heeeeee, geli geman dibuatnyer…!!

Tak gitu, kan kan kan…..??

Reply

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous
Guest
Anonymous

..

Anonymous
Guest
Anonymous

.

Noneng
Guest
Noneng

TN monyet tua nyanyuk
Dulu masa kau masih ada jawatan boleh lah kau perlekeh aku, sekarang kau dah pencen tunggu masa nak mampus je.
Tapi dah pencen pun masih berlagak lagi kau ni. Masih lagi sanggup isap pelir kulup kapiaq Harbi.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Noneng Gila @ Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, nyata kau gila sebab selepas kau tulis komen ini kau masukkan komen2 kosong takda isi.

Your tiny brains taking leave of absence from your blasted head, eh?

Aku pelekeh kau masa aku ada jawatan? Lagi bukti kau gila. Pergi lah surrender atau volunteer check in di spital gila, aman sikit negara ini bila kau di sana.

Tapi aku tau kau tak mahu sebab nak fuck puki mak kau, bersama bapak kau, incest, kongkek All in the Family.

anonymous
Member
anonymous

Madey pakar bail out. Petronas Bail Out Hutang BMF Untuk Selamatkan PNB…………….. Tahun 1984, sebab nak selamatkan PNB atau Perbadanan Nasional Berhad (ipar Mahathir, Tun Ismail b Hj. Mohd. Ali pengerusi PNB waktu itu) pemegang saham terbesar BBMB yg merupakan bank induk pada BMF, Petronas di arahkan menjelaskan hutang BMF berjumlah RM2 bilion. Selepas Petronas jelaskan hutang BMF, Tun Daim yang ketika itu jadi Menteri Kewangan telah isytiharkan kes BMF di tutup walau pun skandal tu menyebabkan kematian seorang pegawai audit bank! Baca di sini : http://khairulryezal.blogspot.my/2017/01/dokumen-skandal-bmf-didedah-tun-dr.html?m=1 Petronas Bail Out Hutang MISC Tahun 1998, Petronas di arahkan bayar hutang MISC… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Puak2 yg memfitnah Tun M songlap bilyon2, adalah tahap dungu membabi buta – ibarat menuduh si buta mengendap orang mandi.

Bak kata kluangman on Thursday, June 27, 2019 6:16:00 PM, Tun dah cabar beribu Kali..bawa le kes KE mahkamah..
Era paklah Dan Najib..ADA bawa kes in KE mahkamah?

anonymous
Member
anonymous

Mahathir hendak selamatkan Malaysia atau kroni dan keluarga? – Lokman Adam – November 24, 2016 Deretan koleksi kenderaan mewah milik Mokhzani Mahathir dikatakan bernilai mencecah RM38 juta. Kedudukannya selaku Ahli Lembaga Pengarah syarikat tersenarai di Bursa Malaysia berjumlah lebih daripada 100 buah. Semua orang tahu. Ini belum lagi dihitung kepentingan dalam Sapura Kencana yang sudah dilepaskan pegangan saham serta kontrak berbilion-bilion cari gali daripada Petronas. Agaknya, berapa nilai kekayaan anak Tun M itu yang khabarnya tidak diizin berniaga ketika bapanya berjawatan PM. Itu pun semua orang tahu. Berbilion-bilion juta harta kekayaan milik Mirzan Mahathir usah dipertikaikan lagi. Konsortium Perdana miliknya… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Puak2 yg memfitnah Tun M songlap bilyon2, adalah tahap dungu membabi buta – ibarat menuduh si buta mengendap orang mandi.

Bak kata kluangman on Thursday, June 27, 2019 6:16:00 PM, Tun dah cabar beribu Kali..bawa le kes KE mahkamah..
Era paklah Dan Najib..ADA bawa kes in KE mahkamah?

Anonymous
Guest
Anonymous

Jgn layan Ezam dari mana punya saka
Mencari nama mai dari hutan tropika Satu2nya entiti serupa hantu puaka
Baik layan sikejora pantun seloka.
😆😃😆😅😆😅😂😂🤣🤣😍😍💪

Satu2nya entiti serupa hantu puaka
Baik layan sikejora pantun seloka
Ada 2 entiti sasau dari hutan tropika
Dua2 merapu meroyan meraban tua bangka
😆😅😆😀😂🤣🤣🤣😂😂😍😍💪

Enaknya rasa kuih buah Melaka
Manis intinya lemaknya terasa
Kejora membalun dua tua bangka
Selamba je, tersusun dibahasa
😅😆😅🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😍😍💪

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dah memantun mantat pulak kau Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan berbagai nama.

Kalau pantun kau setaraf yang dikeluarkan Fan Tun di sini, dihargai pembaca. Fan Tun “mencipta” pantun2 nya, kau keluarkan pantun dari pantat kau (bontot kata oghang Nogoghi).

Give up lah, kau memantun mantat menjelekkan pembaca saja.

Apa kau kata, tidak pun dibaca – nampak ajer icon ko letak bebanyak, pembaca pun scroll over.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sentap nampak!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bila lubang bontot kau nampak merah merening, tentu lah Pak Sheikh kejar menyantap, sentap ke apekenamnye.

Takda fakta atau hujah yang baik nak cakap yer, Bodoh Bangang Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Anonymous
Guest
Anonymous

Memanglah begitu pak tua sembang kencang telur kecut. Fan Tun punya pantun baik bertaraf hebat, itu kau kata menilai ikut kronism. Biasalah. Kau sekolah mana? Kalo aliran sastra, kau zero standard.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tok Ngah sembang bolos, aku sekolah pondok ajer. Tapi ada Cikgu. Kau belajar takda Cikgu. Itu pasal coba belasah kromo ajer. Nanti kau jadi korma. Laku di negara2 Arab saja.

Kau aliran sastra? Tak reti pun menilai pantun. Worse still tak reti memantun. Ha nya tahu memantun mantat. Tak reti pun William Shakespeare, atau pun Chaucer, atau Samad Said atau Usman Awang.

Givap lah, Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagi nama. Kau membohong tak sampai ke mana.

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow! Hevat nama-nama tu, sekurangnya pak tua tak lah mencarut pulak. Oklah tu.
aku pun sekolah pondok. Syukurlah tak ada silibus menjolok, menyodok.

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 10:51 am, Wow, pantun2 yg anon reka, tidak kurang indah Anon pun, spt ada bakat dlm berpantun madah Mari bro, kita balun itu 2 ekor iblis haram jadah Seeloknya muka dua ekor monyet tu kita ludah Wahh, cantik jugak pantun yg anon ini dah reka Anon pun fedup juga dgn itu 2 ekor tua bangka Mmg wajar pun kita ganyang itu beruk & ungka Biar padan muka, dua ekor kera tu punya muka Rupanya, anon ini juga suka menyusun bahasa Kalau lapang, 2 ekor iblis tu mari lah kita seksa 2 ekor tua fasiq tu, mmg tak kenal pahala… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

APA DAH JADI BLOG BUDIN NI?

ASAL BUKA JA NAMPAK CENGKERIK MALAM SAJA, KOMEN2 YANG LAIN2 KE MANA HILANG HABIS?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

SEBAB2 NYA –

1. KO DAH BUTA, KO BERUK TUA BONGKOK DAH TAK LAMA LAGI GOL

2. KO OTAK MERENG, BUAT2 TAK NAMPAK KOMEN2 YANG MENGENTAM KOMEN KO MENGGUNA BERBAGAI NAMA

3. KO GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA. BILA MENJILAT AJER, MATA KO KELABU LER

4. SEPERTI NO. 1, 2 & 3 DI ATAS.

Anonymous
Guest
Anonymous

Blog ini bikin panas bergelora
3 entiti bertarung bolot lara
Politik punya pasal apa kira
Yang lain senyap tak berselera
😅😅🤣🤣😂🤣😂🤣😂😍😍💪

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang lain senyap sebab bosan dengan mantun mantat kau.

Maka kau di balun, di tibai jadi worse than lebai atau bhai.

Memantat di luar tajuk pos Budin. Mau sabotaj blog pro-PH nih. Jadi di tibai lah tiap kali kau masuk sini. Di bikin kau nampak kelakar, kartun, jadi source of fun and entertainment untuk aku dan pembaca.

Anonymous
Guest
Anonymous

Penyakit,penyakit,penyakit.

anonymous
Member
anonymous

Kes2 korup madey hanye boleh di siasat bila madey tidak ade kaitan lagi dgn pihak yg berkuasa…

Oleh itu perlu rakyat pilih umno semula..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak usah nak harap rakyat pilih Umno ler. Menunggu tahi jadi ulat. Dah ulat, apa nak pilih lagi.

Najib Al Jibo 40+ tuduhan mahkamah, Wak Jahit 80+.

Senarai 41 yang terima wang songlap 1MDB belum selesai. Ada tambahan. Kot semua pemimpin2 Umno ada dalam senarai. Masuk akal, sebab Najib Al Jibo curi wang dan rasuahkan semua Ketua Bahagian Umno.

Berderet ler di mahkamah kena tuduh di masa depan.

anonymous
Member
anonymous

Bekas exco johor 37 pertuduhan..satu pon tak lekat…..per hal bro keling mabuk todi?..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Itu menunjukkan kebebasan kehakiman di negara ini. Kau tak faham ker? Awat hang bodoh sangat?

Tapi bila Najib Al Jibo dan Wak Jahit di hakimkan, kot sangkut lah, thabit beberapa tuduhan, masuk penjara ler 10-20 tahun.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Puak2 yg memfitnah Tun M songlap bilyon2, adalah tahap dungu membabi buta – ibarat menuduh si buta mengendap orang mandi.

Bak kata kluangman on Thursday, June 27, 2019 6:16:00 PM, Tun dah cabar beribu Kali..bawa le kes KE mahkamah..
Era paklah Dan Najib..ADA bawa kes in KE mahkamah?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Aku tak kasi peluang. Sudah tutuh Geng Najib yang asyik menjilat Nahib dengan mengguna berbagai nama yang pagi ini menuduh liar macam anjing gila menyalak bulan.

I’ve got my fun and entertainment on and out of the bastard this morning. Oh what fun it was. Smack right on his face. Must be merah padam and lebam muka dia.

Time to get back to work. Have a nice day everyone. Which, of course, does not include the sickening and sickened bloke.

anonymous
Member
anonymous

Ko tutuh mcm kelong mabuk todi…merapuuu..tak tahu ape pon
.baik ko pehi tambah todi lagi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko yang cakap mcm keling mabuk toddy – amende “kelong” tuh? Kupra worak ko?

anonymous
Member
anonymous

PH menang pru14 dgn majoriti topis…separuh kawasan felda lari dari umno….ini kali peneroka felda sudah marah madey kerana madey kuat kencing…pru 15 madey akan kojol…

Senanglah umno nak tangkap dan siasat madey…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mengapa bodoh semata kamu Geng nhib yang asyik menjilat Nahib mengguna berbagi nama?

Tak tahu ker bahawa menang is menang, tak kira besar kecil menang nya. Kau sekolah tak bercikgu. Itu masalah nya.

Aku sekolah pondok saja. Tapi ada Cikgu. Tahu mcm mana nak balun dan tibai kau dengan mujarab.

anonymous
Member
anonymous

Adekah madey tidak korup bila bail out syarikat kapal mirzan mahathir dgn wang kerajaan melalui Petronas bilion2 dan arahkan Mas beli minyak kapalterbang dgn syarikat milik anak dia?…

Adekah petronas milik bapak madey?…

Lebih baik anwar jangan jadi pm kerana anwar takkan tangkap madey…madey selamat…

Lebih baik rakyat pilih umno dlm pru15 nanti supaya madey dan anak branak boleh ditangkap untuk siasatan dan pendakwaan…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Makna bukti tuduhan kamu? Link pun tak kasi. Kamu Monyet Tua Ekor Panjang Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama hanya menuduh liar.

Yang nyata dan dah di bawa mahkamah ia lah Najib Al Jibo curi wang rakyat RM2.6 biliun di 1MDB. Sekarang masih peringkat tuduhan mengubah suai wang. Tuduhan akan di tambah, Wak Jahit ada lk 80 tuduhan mahkamah sekarang. Pemimpin2 Umno tahi palat.

DoJ USA pun ada bukti atas Al Jibo. Kleptocrat yang paling teruuk di dunia, kata DoJ. Memalukan rakyat Malaysia. Bedebah.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

TN…orang macam kau ni lah yang disukai oleh agensi asing macam DoJ tu…tak pernah gunakan akal fikiran untuk membuat counter check maklumat2 yang diberikan tersebut dengan sumber2 lain yang sah dan berkredibiliti..main terima bulat2 aje cakap depa tu..dah jadi macam kuda tunggangan mereka pulak untuk menjatuhkan dan memfitnahkan pemimpin negara macam DSNR ni..nasib baik lah ada sorang aje macam kau ni..kalau 30 juta..mau tergadai negara dibuatnya…betul tak beb???

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bodoh bangang lagi kamu. Tak tahu bahawa DoJ tak perlu ada sesiapa menyebut atau menyokong apa depa kata.

Menuduh liar mengata tidak “membuat counter check maklumat2 yang diberikan”, tapi kamu tak pun beri maklumat2 yang kamu anggap betul. Itu pasal Najib Al Jibo dan Umno Bn lingkup di Pru14. Sebab penyokong2 nya mcm kamu.

Bodoh bangang lagi mengata “macam kau ni..kalau 30 juta..mau tergadai negara dibuatnya.” Takkan lah semua rakyat pemikiran nya serupa. Kau sekolah pondok pakai Cikgu ler, macam aku punya sekolah pondok dulu.

Kau memalukan ahli2 Umno BN.

anonymous
Member
anonymous

Berok tua TN nak mampuih tak tahu apo pon..hanye pandai merapoo..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Monyet Tua Ekor Panjang melompat lompat lepas kena belacan di bontot nya.

Marah yer? Sebab aku balun dan tibai kamu, Najib Al Jibo dan Umno Bn.

Enjoy, Monyet.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Puak2 yg memfitnah Tun M songlap bilyon2, adalah tahap dungu membabi buta – ibarat menuduh si buta mengendap orang mandi.

Bak kata kluangman on Thursday, June 27, 2019 6:16:00 PM, Tun dah cabar beribu Kali..bawa le kes KE mahkamah..
Era paklah Dan Najib..ADA bawa kes in KE mahkamah?

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Fuyooo….caya lah….Baru sehari dua Latheefa Beebi Koya dilantik menjadi Ketua Pesuruhjaya SPRM, bar perkhidmatan (service bar/service ribbon) pada baju seragam Latheefa hampir penuh.

Tidak ada orang SPRM kah yang boleh menasihati beliau cara pemakaian yang betul? Apa pingat yang Latheffa perolehi sehingga beliau boleh memakai bar perkhidmatan penuh di baju?

Protokol di zaman Kerajaan PH memang ke laut. Bayangkan ini baru sehari dua. Kalau setahun rasanya bar perkhidmatan dan pangkat Latheefa pastinya sehingga ke lutut. Tak mustahil kan beb!!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sekarang kau guna nama Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama. Selepas itu kamu guna nama lain, di atas.

Bodoh bangan punya komen pasal pemakain ribbon. Takda otak atau daya memikir mengkritik perkara2 yang substantif.

Demikian lah jenis penyokong Najib Al Jibo yang malas mencari fakta dan memikirkan hujah2 yang berkesan. Menyebabkan Najib, Umno dan Bn tersungkur, lingkup di Pru14.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

On the 8thof May 2019 Uma Devi testified that the money that ended in Najib’s private Ambank account did in fact constitute donations and a gift from the government of Saudi Arabia. It is quite difficult to ignore the damage this brought to the prosecution’s case as Uma is the branch manager of Ambank Jalan Raja Chulan where Najib opened accounts with the stated intent of receiving the funds. The trial also made mention of a RM3.95 billion loan from KWAP that SRC was seeking for purposes of working capital and general investment. On the 29thof May 2019, the fund’s… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Siasatan keatas penerima derma najib sudah lama tapi shukri tidak berani buat tuntutan kerana tak pasti sumber wang tersebut….ini sebabnye shukri kena letak jawatan..pengurus ambank sahkan najib terima 304 juta dari raja arab…tuntutan sprm 270 juta…penerima boleh lawan sprm di mahkamah mintak bukti sahih wang dari 1 mdb…Tipah koya akan tertonggeng… tipah koya berlagak berani tuntut di mahkamah ikutbarahan madey…

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Ada khabar yang rapat dengan Tun mengatakan sebab utama DS Shukri kena letak jawatan sebelum habis tempoh perkhidmatannya tu…kegagalannya mengaitkan DSNR dengan isu 1MDB tu setelah diberikan cukup masa untuk melakukannya..tapi DS Shukri nak buat camna…memang hasil siasatan menunjukkan DSNR tak terlibat..takkan lah nak direkayasa bukti palsu pulak…betul tak kengkawan????

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bodoh bangang lagi kau Geng Najib. Tak habis2 begitu, pahal?

Najib Al Jibo sekarang turun naik mahkamah dan masuk keluar kandang tertuduh. Pasal 1MDB. Tuduhan2 sekarang masih di peringkat “money laundering” duit curian tuh. Dah lebih 40 tuduhan.

Nanti tentu jadi macam Wak Jahit – lebih 80 tuduhan mahkamah. Tuduhan2 lain Najib ia lah mencuri merompak mengsonglap wang rakyat RM2.6 biliun itu dari 1MDB.

Puas lah dia naik turun mahkamah, masuk keluar kandang tertuduh.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

That was purely the opinion of the Devi SOB. Dia di bayar Najib to protect him.

How the hell did she know the money was “donation”? Did the Arabs say so in their Bank-In slips etc? If so, where’s the link showing she said so?

It is damn stupid to assume that just because she said so, the Judge was going to believe what she said. But then this Monyet Tua Ekor Panjang Geng Najib has always been stupid. He was among the reasons Najib and Umno Bn perished at Pru14.

anonymous
Member
anonymous

Ko pengurus bank sto Devi oengurus bank?…kamu kuat merapoo Berok tua TN nak mampuih..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Komen mcm budak kecik. Memang otak budak kecik. Walau pun Monyet Tua jalan pun dah melepek hampir nak mampus.

Cepat2 ler mampus, tak payah membodoh di blog ini.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Tun Madey dah keluarkan arahan agar Bersatu WAJIB buat EGM Oktober ni..tak boleh tangguh2 lagi…nampak gayanya bakal berantakan lah geng Tun dengan geng Din Pagoh…dan sekarang ni pun, menteri kasut hitam dah ada kautim baik punya dengan Bang Non, siap pegang2 erat tangan lagi kedua2nya masa kat rumah terbuka menteri tu …menteri kasut hitam tu dah nampak peluang Bang Non jadi PM amat2 cerah..awal2 lagi dah mengendeng kat dia…dengar khabar, geng Din pagoh dah mulakan gerak kerja saraf politik untuk pastikan geng Madey lumpuh dalam parti tu…dah tentu lah Din pagoh dapat sokongan moral dari Kit Sial dan Bang Non… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Ramai yg berpendapat PH menang kerana madey….tapi di Johor jelas Bersatu menang kerana pengaruh muyideen…madey tak popular di johor….ini dibuktikan bila mejoriti ketua2 bahagian Bersatu sokong MB pilihan muyiden yg di benci oleh madey….madey kaki gaduh…madey cari gaduh dgn Bersatu Johor bila lantik Pengerusi Bersatu Johor bukan MB…MB tidak diberi ape2 jawatan…

Untuk buang ketua2 bahagian melalui lantikan madey arahkan buat pemilihan….

Melayu tak suka Bersatu….kawasan felda tolak madey kerana kuat kencing….di negeri pantai timor Bersatu macam tak wujud….melayu malu mengaku ahli cap munge kerana dikatakan bau hancing..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Itu pendapat kamu. Siapa kamu? Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, sentiasa membohong, menipu, memfitnah. Siapa mau percaya Geng Najib penjilat Najib?

Bodoh lagi kamu mengata Melayu tak suka Bersatu. Kalau betul, mengapa Bersatu dan PH menang, lingkupkan Umno Bn di Pru14?

Jangan bodoh sangat dan menuduh liar saja lah. Sekurang kurang nya rakyat boleh kesihan kamu dan puak kamu jika tidak bodoh sangat dan menuduh liar.

anonymous
Member
anonymous

Pendapat kapla hotak kamu..kamu yg tak ade pengetahuan..beruk tua TN nak mampuih.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Cari bukti, fakta atau sekurang kurang nya contoh bila nak menuduh, jangan cara liar ajer, Monyet Tua yang nak mampus.

Give readers here a break – just kick the bucket and save everybody here the boredom of reading your stupid comments.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

UMNO sudah tandus pemimpin, jika Kerry Okspod Khairy Jamaluddin Double ee masih menjadi calon Presiden nya. Mana tidak nya, sebab dia sudah umumkan lama dulu dia mahu jadi PM di umur 40. Sekarang sudah jauh terbabas, janggut nya pun sudah beruban.

Macam mana boleh jadi Presiden Umno watak yang tidak betul seperti di laporan berikut – https://www.malaysiakini.com/sukan/481486. (Tapi, kalau dia jadi Presiden, bagus lah untuk PH).

Dia di gelar Ketua Double ee sebab penyokong tegar nya di Pemuda Umno dulu ia lah Azeez Raheem. Puak Double ee mahukan UMNO di buka kpd bukan Melayu. Macam2 mengarut “pemimpin2” UMNO nih.

anonymous
Member
anonymous

Ramai lagi pemimpin yg lebih dari berok tua TN seperti asraf..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Monyet Tua ekor panjang Geng Najib yang asyik menjilat najib mengguna berbagai nama tak boleh jadi pemimpin langsung. Biadab dan kurang ajar, tidak di bimbing emak bapak kamu di masa kecil.

Kalau kamu buat personal attack lagi, aku akan carutkan kamu dan emak bapak kamu secarut carut nya.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

199 komen setakat ini. Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama asyik provoking supaya di balun.

Si Tua Bongkok itu asyik menyanyah, meracau, tanda sudah nyanyuk, senile. Merepek pasal teman wanita nya hingga menjadi gila bayang. Memantun mabtat hal2 yang karut di luar topik pos Budin.

Ini lah jenis yang menyebabkan Umno Bn lingkup di Pru14. Malas nak cari bukti, fakta dan hujah2 yang boleh menaikkan imej Najib Al Jibo. Hanya menuduh liar menjadi orang gila.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong
Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong
—————————-‘—————————————-
He he he

Muzium atuk kamu……!!;Semuanya masih ‘segar bugar’ tersimpan dalam blog ini..contoh baik punya……

KEJORA
Hamba kini terbayang dpt jubo Mekcy Golok
Dia pakai mekap tebal sampai rupa jadi elok
Darii belakang, hamba datangi & terus pelok
Terus londeh seluar & jubor dia hamba jolok
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
———————————————————————-
He he he

Stigma ‘kunyit’ sampai bila pun tetap menempel lekat pada diri kamu. Ingatkan “si warak” ini tiap2 awal pagi tonggang tonggek “sembah-yang”, rupa2nya dia BERJUBOR…..!!

Heeeee, Malunya engkau…..!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora ass hole, You fuckin’ thick skinned idiot made another fuckin’ idiotic blunder for that fuckin’ PANTAToon garbage of yours…… “Like Kejora’s beautiful, rhymic, ‘pantuns’ word” “Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh”. -”——————————————————— What the fuck is “rhymic” all about, hmmmmm….?? My goodness, is that English……?? Oh no…that’s outright rubbish. Boy, that’s sure gibberish. That’s Kejora’s fuckin’ kampungan Manglish. Hi hi hi Ho ho ho My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command far far lot better than your ridiculous Manglish, got it stupid….?? Poor gay boy, go back to school will ya and learn basic English…!! And..and.. fir guck… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Alahai Atoq! Mengulang hujah basi yang dikitar semula…iaitu..letak jawatan kerana isu semburit bukan cara dan amalan politik Msia. Sepatutnya hujah macam ni dah dibungkus dan eksport sebagai sisa buangan untuk industri kitar semula luar negara. Dulu Atoq juga ngata DAP macam-macam, sekarang boleh tidor sekatil. Walaupun mimpi lain-lain, jangan-jangan sudah semburit sesama sendiri tak???. Dua-dua yang impikan PM pengganti Atoq pun pengamal semburit. DAP pertahan dan penyokong tegar si penyemburit tua sampai hari ini. Dah sebut semburit, dulu dia juga kata penyemburit tidak layak jadi PM tapi kini kata pula letak jawatan kerana semburit bukan cara Malaysia. Lawak tahap maharaja… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sekarang tiba masa nya membalun menibai apa yang di kata Geng Najib yang asyik menjilat Najib, bermula dengan yang di atas namanya sendiri –

Dia selalu mencarut. Cakap pasal “semburit”. Kotor, jijik, crude, biadap dan kurang ajar. It memang sudah watak nya akibat tidak dibimbing emak bapak nya di masa kecil.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Gay boy…

How damn bloody fuckin’ stupid you are making relentless foolish attempt just for the fuckin’ sake to divert the fact that you’re a mere fuckin’ gay boy with that ridiculous fuckin’ PANTAToon….?? Poor silly gay boy….!?

Now look gay boy,
Who the fuckin’ hell would be damn bloody fuckin’ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those fuckin’ ridiculous PANTAToon of yours…….??
Whatmore with your such fuckin’ half past six fuckin’ Manglish.

So, I’ll make it fuckin’ plain & direct – Vamoose and get out of my sight, why you fuckin’ son of a bitch.,…!!!

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Aiiik..idup lagi wak suman rupa2nya yeer..ingatkan dah masuk ICU kat sepital pasir gudang kes gas beracun tu??????

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sekarang dia memikirkan sesuatu yang tidak baik bagi seseorang. Pada hal dia boleh kritik pihak berkuasa berkaitan “gas beracun” itu.

Demikian lah biadab dan kurang ajar si Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Berdepan Kejora, Suman alami, azab sengsara
Mana mungkin, si bingai, nak lawan cgu Bitara
Tiap hari bapok kedi ni kena lanyak buli & dera
Mau tewaskan Kejora, dia mmg dah tiada cara

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Mmg Suman bapok dgn ckgu Kejora tak setara
Kalau Kejora tahap Tarzan, Suman tu taraf kera
Menyesal le dia, dah cari pasal dgn sang Juara
Tiap hari dan masa iblis tua ni kena fikir Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong
Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong
—————————-‘—————————————-
He he he

Muzium atuk kamu……!!;Semuanya masih ‘segar bugar’ tersimpan dalam blog ini..contoh baik punya……

KEJORA
Hamba kini terbayang dpt jubo Mekcy Golok
Dia pakai mekap tebal sampai rupa jadi elok
Darii belakang, hamba datangi & terus pelok
Terus londeh seluar & jubor dia hamba jolok
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
———————————————————————-
He he he

Stigma ‘kunyit’ sampai bila pun tetap menempel lekat pada diri kamu. Ingatkan “si warak” ini tiap2 awal pagi tonggang tonggek “sembah-yang”, rupa2nya dia BERJUBOR…..!!

Heeeee, Malunya engkau…..!!

He he he

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 ada lah Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama. Kebelakangan ini meletak berbagai icon bila memantun mantat.

Maka senang lah nak tahu itu komen Geng Najib, tak perlu di baca, dan boleh di scroll over serta merta bila nampak icon2 itu. Seperti aku buat sekarang.

Anonymous
Guest
Anonymous

Berdepan Kejora, Suman alami, azab sengsara
Mana mungkin, si bingai, nak lawan cgu Bitara
Tiap bapok tua kedi ni, kena lanyak buli & dera
Mau tewaskan Kejora, dia mmg dah tiada cara

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Mmg Suman bapok dgn ckgu Kejora tak setara
Kalau Kejora tahap Tarzan, Suman tu taraf kera
Menyesal le dia, dah cari pasal dgn sang Juara
Tiap hari dan masa iblis tua ni kena fikir Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wowww, macam bagus jer.
Kejora dgn dungunya berterusan melalut karut.

Anonymous
Kejora cikgu bistari, mmg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia pegang bola, silat & gimnastik
Di blog Budin ini, cintanya telah mekar berputik
Dapat awek budak oversea, minah Jawa cantik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
———————————————————————
Isyy..isyy.,isyy..
Tak abis2 budak sejembut berauta serabut.

Masih jugakkah kau Kejora berperasan syok sendiri Cik gundu pathetik..pakar korekulum, gentel bola fantastik……??

Boleh tanya sikit, kaukah Lepasan yg baru lepas dari Maktab Tanjung Rambutan tuu……??

TAMBAHAN:
Bila sebut Haziq, mesti terbayang Kejora. After all, both are of the same kind – STOR KUNYIT……!!
Heeeeee, geli geman dibuatnyer…!!

Tak gitu, kan kan kan…..??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora berPANTAToon…
“Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong”
“Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong”
———————————————————————–

He he he
Muzium atuk kamu……!!;Semuanya masih ‘segar bugar’ tersimpan dalam blog ini..contoh baik punya……

KEJORA
Hamba kini terbayang dpt jubo Mekcy Golok
Dia pakai mekap tebal sampai rupa jadi elok
Darii belakang, hamba datangi & terus pelok
Terus londeh seluar & jubor dia hamba jolok
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
———————————————————————-

He he he
Stigma ‘kunyit’ sampai bila pun tetap menempel lekat pada diri kamu.

Heeeee, Malunya engkau…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong
Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong
Terkedu le dia tu muka monyok, serupa tokong
Sebalik nya, terkebil2 pula dia, Kejora pelakong

Suman kedii, termenung, serupa dgn kera duku
Kepala dia terasa mcm benjol kena Kejora luku
Artifak muzium, dia selongkar, dia jaja tak laku
Sebaliknya dia pula teruk Kejora tibai dan paku.

Suman tua, serupa dgn kerbau liar yg putus tali
Ada kala, jadi badut pelawak, bikin hati kita geli
Artifak muzium dijaja tak ada orang pun peduli
Sebaliknya, dgn Kejora, dia kena lanyaak & buli.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora, is born to be superb, brilliant & talented
Unlike damn Suman who’s not highly educated
All the while in the deal, old Suman is defeated
It’s usual, for a superb hero to defeat a bastard.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mantun mantat si Geng Najib yang asyik menjilat Najib ini mmenunjukkan dia gila. Rangkap pertama nya mengaku dia “superb, brilliant & talented”.

Tiada siapa yang sihat otak nya mengaku seperti itu. Dia sakit otak, menuntut (claiming to be) macam2. Kot sampai masa nya dia ngaku dia Tuhan. Bila sampai masa dia begitu, mesti lah di panggil ambulans pronto bagi menghangtar nya ke spital mental.

Anonymous
Guest
Anonymous

I challenged for “pantun BI” Suman can’t create
I challenged for physical fight, he’s damn afraid
He is unable to retaliate, when I attack and raid
No way, the old goon can beat, Kejora the great.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh…
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Hah ha
Heh he
Hih hii..
Hoh ho….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ketawa mengilai ilai
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh…
Hah ha
Heh he
Hih hii..
Hoh ho…

di atas ini ada lah tanda Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama itu sudah gila.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora, even though young, brilliant & matured
An all-rounder, all fields, he explore & ventured
Unlike Suman, helpless and always punctured
Facing Kejora, he us to be bullied and tortured

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Woww..ada lagi pantun dalam bahasa Inggeris
Begitu sekata bunyi & sama pula panjang baris
Suman mesti merasa spt kena tikam dgn keris
Terkucil lagi lah Wak, basah tilam, pamper tiris

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora is born to be brilliant smart and cunning
The ‘pantuns’ he created are really entertaining
But Othman is only good at twisting & spinning
No doubt all the while Kejora keeps on winning

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Alahai, pantun dlm bahasa Inggeris masuk lagi
Cantik, kemas, jitu dan tepat dari segenap segi
Pantun yg begini cantik, boleh ker suman bagi?
Meroyan lagi le si tua kadok tu sampai ke pagi

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sekali lagi –

Mantun mantat si Geng Najib yang asyik menjilat Najib ini mmenunjukkan dia gila. Rangkap pertama nya mengaku dia “superb, brilliant & talented” .. “brilliant smart and cunning”.

Tiada siapa yang sihat otak nya mengaku seperti itu. Dia sakit otak, menuntut (claiming to be) macam2. Kot sampai masa nya dia ngaku dia Tuhan. Bila sampai masa dia begitu, mesti lah di panggil ambulans pronto bagi menghangtar nya ke spital mental.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wowww, macam bagus jer.
Kejora dgn dungunya berterusan melalut karut.

Anonymous
Kejora cikgu bistari, mmg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia pegang bola, silat & gimnastik
Di blog Budin ini, cintanya telah mekar berputik
Dapat awek budak oversea, minah Jawa cantik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
———————————————————————
Isyy..isyy.,isyy..
Tak abis2 budak sejembut berauta serabut.

Masih jugakkah kau Kejora berperasan syok sendiri Cik gundu pathetik..pakar korekulum, gentel bola fantastik……??

Boleh tanya sikit, kaukah Lepasan yg baru lepas dari Maktab Tanjung Rambutan tuu……??

TAMBAHAN:
Bila sebut Haziq, mesti terbayang Kejora. After all, both are of the same kind – STOR KUNYIT……!!
Heeeeee, geli geman dibuatnyer…!!

Tak gitu, kan kan kan…..??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

INI AFFIDAVIT BUKTI PERAKUAN KAMU SENDIRI KEJORA BAHWA KAMU SEORANG GAY HOMOSEKS – JANTAN MAIN JANTAN TIAP2 MALAM DI BULAN PUASA 2018….. KEJORA Ki kik kik Mekcy Golok bontot lentik Jln nya berlenggang, serupa ibu itik Kemain dia dgn kebaya & kain batik Kemarin terlopong dia ni Kejora titik Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh KEJORA Bila teringat Mekcy, nafsu ini terus bergelora Terok hamba, berlawan dgn nafsu membara Nak rasa jubor Mekcy, teringinnya tak terkira Walau pun tahu, jubor dia itu bukan lagi dara Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh KEJORA Hamba tahu Mekcy Golok bukanlah rupawan Tapi bontot lentik nyah… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kelihatan jelas kau tuu Kejora yg dah kebuntuan idea untuk menangkis hujah22ku yg siap dgn bukti bernas seperti contoh di baeah ini….

KEJORA
Mekcy Golok burit tak orii, operate pakai alat
Mesti burit transgender ini, banyak taik palat
Geli geleman lah burit dia ni kalau nak dijilat
Tapi hamba teringin rasa jubor dia yng bulat
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
————————————————————
Dah terang lagi bersuluh. Yg di atas tuu, aper haaaaa..wirid kepala hotak kau, kerr….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong
Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong
Terkedu le dia tu muka monyok, serupa tokong
Sebalik nya, terkebil2 pula dia, Kejora pelakong

Suman kedii, termenung, serupa dgn kera duku
Kepala dia terasa mcm benjol kena Kejora luku
Artifak muzium, dia selongkar, dia jaja tak laku
Sebaliknya dia pula teruk Kejora tibai dan paku

Suman tua, serupa dgn kerbau liar yg putus tali
Ada kala, jadi badut pelawak, bikin hati kita geli
Artifak muzium dijaja tak ada orang pun peduli
Sebaliknya, dgn Kejora, dia kena lanyaak & buli

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong
Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong
—————————-‘—————————————-
He he he

Muzium atuk kamu……!!;Semuanya masih ‘segar bugar’ tersimpan dalam blog ini..contoh baik punya……

KEJORA
Hamba kini terbayang dpt jubo Mekcy Golok
Dia pakai mekap tebal sampai rupa jadi elok
Darii belakang, hamba datangi & terus pelok
Terus londeh seluar & jubor dia hamba jolok
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
———————————————————————-
He he he

Stigma ‘kunyit’ sampai bila pun tetap menempel lekat pada diri kamu.

Heeeee, Malunya engkau…..!!

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Pasal Haziq, tidak perlu le Wak Suman pertikai
Kes video seks Jemin itu, biar jer polis rungkai
Tapi kat belakang Wak itu ada spt bau bangkai
Jgn2, jubor Wak Seman ini, Jemin sudah pakai

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pulak dahh, ke situ pula dia tak passl2. Dah cakap dahh..last2 Kejora Musibat balik2 berPANTAToon yg tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdol……!! Aper hal kau merintih gian berhempas pulas dgn PANTAToon di bawah ini pd bulan puasa 2018, aper cerita, haaaaaa….?? KEJORA Mekcy Golok burit tak orii, operate pakai alat Mesti burit transgender ini, banyak taik palat Geli geleman lah burit dia ni kalau nak dijilat Tapi hamba teringin rasa jubor dia yng bulat Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh ———————————————————— Apakah itu cara kau berqiyamulail dgn wirid ajaran… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Pasal Haziq, tidak perlu le Wak Suman pertikai
Kes video seks Jemin itu, biar jer polis rungkai
Tapi kat belakang Wak itu ada spt bau bangkai
Jgn2, jubor Wak Seman ini, Jemin sudah pakai

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Gay boy…

How damn bloody fuckin’ stupid you are making relentless foolish attempt just for the fuckin’ sake to divert the fact that you’re a mere fuckin’ gay boy with that ridiculous fuckin’ PANTAToon….?? Poor silly gay boy….!?

Now look gay boy,
Who the fuckin’ hell would be damn bloody fuckin’ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those fuckin’ ridiculous PANTAToon of yours…….??
Whatmore with your such fuckin’ half past six fuckin’ Manglish.

So, I’ll make it fuckin’ plain & direct – Vamoose and get out of my sight, why you fuckin’ son of a bitch.,…!!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pulak dahh, ke situ pula dia tak passl2. Dah cakap dahh..last2 Kejora Musibat balik2 berPANTAToon yg tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdol……!! Aper hal kau merintih gian berhempas pulas dgn PANTAToon di bawah ini pd bulan puasa 2018, aper cerita, haaaaaa….?? KEJORA Mekcy Golok burit tak orii, operate pakai alat Mesti burit transgender ini, banyak taik palat Geli geleman lah burit dia ni kalau nak dijilat Tapi hamba teringin rasa jubor dia yng bulat Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh ———————————————————— Apakah itu cara kau berqiyamulail dgn wirid ajaran… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong
Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong
Terkedu le dia tu muka monyok, serupa tokong
Sebalik nya, terkebil2 pula dia, Kejora pelakong

Suman kedii, termenung, serupa dgn kera duku
Kepala dia terasa mcm benjol kena Kejora luku
Artifak muzium, dia selongkar, dia jaja tak laku
Sebaliknya dia pula teruk Kejora tibai dan paku

Suman tua, serupa dgn kerbau liar yg putus tali
Ada kala, jadi badut pelawak, bikin hati kita geli
Artifak muzium dijaja tak ada orang pun peduli
Sebaliknya, dgn Kejora, dia kena lanyaak & buli

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora berPANTAToon…
“Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong”
“Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong”
“Artifak muzium, dia selongkar, dia jaja tak laku”
“Sebaliknya dia pula teruk Kejora tibai dan paku”
———————————————————————–

He he he
Muzium atuk kamu……!!;Semuanya masih ‘segar bugar’ tersimpan dalam blog ini..contoh baik punya……

KEJORA
Hamba kini terbayang dpt jubo Mekcy Golok
Dia pakai mekap tebal sampai rupa jadi elok
Darii belakang, hamba datangi & terus pelok
Terus londeh seluar & jubor dia hamba jolok
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
———————————————————————-

He he he
Stigma ‘kunyit’ sampai bila pun tetap menempel lekat pada diri kamu.

Heeeee, Malunya engkau…..!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kelihatan jelas kau tuu Kejora yg dah kebuntuan idea untuk menangkis hujah22ku yg siap dgn bukti bernas seperti contoh di baeah ini….

KEJORA
Mekcy Golok burit tak orii, operate pakai alat
Mesti burit transgender ini, banyak taik palat
Geli geleman lah burit dia ni kalau nak dijilat
Tapi hamba teringin rasa jubor dia yng bulat
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
————————————————————
Dah terang lagi bersuluh. Yg di atas tuu, aper haaaaa..wirid kepala hotak kau, kerr….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Patut ada mcm terbau busuk dan juga hancing
Suman tua buat pantun serupa dgn taik kucing
Punya si biol ni pulun sampai mata naik cacing
Nak dpt serangkap pun, dia terkencing-kencing.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh. kaaahhh .kaaaahhhh kaaaaahhhhh..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wowww, macam bagus jer.
Kejora dgn dungunya berterusan melalut karut.

Anonymous
Kejora cikgu bistari, mmg pakar dlm matematik
Kokurikulum, dia pegang bola, silat & gimnastik
Di blog Budin ini, cintanya telah mekar berputik
Dapat awek budak oversea, minah Jawa cantik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
———————————————————————
Isyy..isyy.,isyy..
Tak abis2 budak sejembut berauta serabut.

Masih jugakkah kau Kejora berperasan syok sendiri Cik gundu pathetik..pakar korekulum, gentel bola fantastik……??

Boleh tanya sikit, kaukah Lepasan yg baru lepas dari Maktab Tanjung Rambutan tuu……??

TAMBAHAN:
Bila sebut Haziq, mesti terbayang Kejora. After all, both are of the same kind – STOR KUNYIT……!!
Heeeeee, geli geman dibuatnyer…!!

Tak gitu, kan kan kan…..??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

INI AFFIDAVIT BUKTI PERAKUAN KAMU SENDIRI KEJORA BAHWA KAMU SEORANG GAY HOMOSEKS – JANTAN MAIN JANTAN TIAP2 MALAM DI BULAN PUASA 2018….. KEJORA Ki kik kik Mekcy Golok bontot lentik Jln nya berlenggang, serupa ibu itik Kemain dia dgn kebaya & kain batik Kemarin terlopong dia ni Kejora titik Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh KEJORA Bila teringat Mekcy, nafsu ini terus bergelora Terok hamba, berlawan dgn nafsu membara Nak rasa jubor Mekcy, teringinnya tak terkira Walau pun tahu, jubor dia itu bukan lagi dara Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh KEJORA Hamba tahu Mekcy Golok bukanlah rupawan Tapi bontot lentik nyah… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kelihatan jelas kau tuu Kejora yg dah kebuntuan idea untuk menangkis hujah22ku yg siap dgn bukti bernas seperti contoh di baeah ini….

KEJORA
Mekcy Golok burit tak orii, operate pakai alat
Mesti burit transgender ini, banyak taik palat
Geli geleman lah burit dia ni kalau nak dijilat
Tapi hamba teringin rasa jubor dia yng bulat
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
————————————————————
Dah terang lagi bersuluh. Yg di atas tuu, aper haaaaa..wirid kepala hotak kau, kerr….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong
Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong
Terkedu le dia tu muka monyok, serupa tokong
Sebalik nya, terkebil2 pula dia, Kejora pelakong

Suman kedii, termenung, serupa dgn kera duku
Kepala dia terasa mcm benjol kena Kejora luku
Artifak muzium, dia selongkar, dia jaja tak laku
Sebaliknya dia pula teruk Kejora tibai dan paku

Suman tua, serupa dgn kerbau liar yg putus tali
Ada kala, jadi badut pelawak, bikin hati kita geli
Artifak muzium dijaja tak ada orang pun peduli
Sebaliknya, dgn Kejora, dia kena lanyaak & buli

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

How damn bloody fuckin’ stupid you are making relentless foolish attempt just for the fuckin’ sake to divert the fact that you’re a mere fuckin’ gay boy with that ridiculous fuckin’ PANTAToon….?? Poor silly gay boy….!?

Now look gay boy,
Who the fuckin’ hell would be damn bloody fuckin’ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those fuckin’ ridiculous PANTAToon of yours…….??
Whatmore with your suchnfuckin’ half past six fuckin’ Manglish.

So, I’ll make it fuckin’ plain & direct – Vamoose and get out of my sight, why you fuckin’ son of a bitch.,…!!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Woww…wowww…wowww… Look at these unbelievable example of Kejora’s ‘syok sendiri so called superb Manglish’….. “Since he’s a moron, pantun ‘Fantun’, he borrow” “Facing cg Kejora, he suffers agony and sorrow” “Challenging him, poor pkcik Man felt into fever” “Seeing English pantun, pcik tremble and shiver” “Suman is an old gay who use to act as if brutal” But actually this bloody old gay in soft & gentle” ————————————————————————— My goodness, is that English……?? Oh no…that’s outright rubbish. Boy, that’s sure gibberish. That’s Kejora’s fuckin’ Manglish. Hi hi hi Ho ho ho My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora ass hole, you fuckin’ idiot made another fuckin’ idiotic blunder for that fuckin’ PANTAToon garbage of yours……

“Like Kejora’s beautiful, rhymic, ‘pantuns’ word”
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh”.
-”———————————————————

What the fuck is “rhymic” all about, hmmmmm….??

My goodness, is that English……??
Oh no…that’s outright rubbish.
Boy, that’s sure gibberish.
That’s Kejora’s fuckin’ kampungan Manglish.

Hi hi hi
Ho ho ho

My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command far far lot better than your ridiculous Manglish, got it stupid….??

Poor gay boy, go back to school will ya and learn basic English…!!
And..and.. fir guck sake, STOP MAKING A BLOODY FUVKIN’ FOOL OF YOURSELF HERE…..!!

He he he
Ha ha ha

Anonymous
Guest
Anonymous

Pasal Haziq, tidak perlu le Wak Suman pertikai
Kes video seks Jemin itu, biar jer polis rungkai
Tapi kat belakang Wak itu ada spt bau bangkai
Jgn2, jubor Wak Seman ini, Jemin sudah pakai

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Suman konon, mau buka, Kejora punya pekong
Tapi artifak muzium dia itu, tiada siapa sokong
—————————-‘—————————————-
He he he

Muzium atuk kamu……!!;Semuanya masih ‘segar bugar’ tersimpan dalam blog ini..contoh baik punya……

KEJORA
Hamba kini terbayang dpt jubo Mekcy Golok
Dia pakai mekap tebal sampai rupa jadi elok
Darii belakang, hamba datangi & terus pelok
Terus londeh seluar & jubor dia hamba jolok
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
———————————————————————-
He he he

Stigma ‘kunyit’ sampai bila pun tetap menempel lekat pada diri kamu. Ingatkan “si warak” ini tiap2 awal pagi tonggang tonggek “sembah-yang”, rupa2nya dia BERJUBOR…..!!

Heeeee, Malunya engkau…..!!

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Pasal Haziq, tidak perlu le Wak Suman pertikai
Kes video seks Jemin itu, biar jer polis rungkai
Tapi kat belakang Wak itu ada spt bau bangkai
Jgn2, jubor Wak Seman ini, Jemin sudah pakai

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora is born to be brilliant smart and cunning
The ‘pantuns’ he created are really entertaining
But Othman is only good at twisting & spinning
No doubt all the while Kejora keeps on winning

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Anonymous
Guest
Anonymous

Alahai, pantun dlm bahasa Inggeris masuk lagi
Cantik, kemas, jitu dan tepat dari segenap segi
Pantun yg begini cantik, boleh ker suman bagi?
Meroyan lagi le si tua kadok tu sampai ke pagi

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..,pantun BI lagi, spt hujan, mari mencurah
Suman dajal tertiarap, lemah longlai dan parah
Dlm hati itu, jgn ditanya ler, mengelupur marah
Mesti tergelak sakan kalau nampak dgn si Irah

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh.
💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

How damn bloody fuckin’ stupid you are making relentless foolish attempt just for the fuckin’ sake to divert the fact that you’re a mere fuckin’ gay boy with that ridiculous fuckin’ PANTAToon….?? Poor silly gay boy….!?

Now look gay boy,
Who the fuckin’ hell would be damn bloody fuckin’ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those fuckin’ ridiculous PANTAToon of yours…….??
Whatmore with your suchnfuckin’ half past six fuckin’ Manglish.

So, I’ll make it fuckin’ plain & direct – Vamoose and get out of my sight, why you fuckin’ son of a bitch.,…!!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Woww…wowww…wowww… Look at these unbelievable example of Kejora’s ‘syok sendiri so called superb Manglish’….. “Since he’s a moron, pantun ‘Fantun’, he borrow” “Facing cg Kejora, he suffers agony and sorrow” “Challenging him, poor pkcik Man felt into fever” “Seeing English pantun, pcik tremble and shiver” “Suman is an old gay who use to act as if brutal” But actually this bloody old gay in soft & gentle” ————————————————————————— My goodness, is that English……?? Oh no…that’s outright rubbish. Boy, that’s sure gibberish. That’s Kejora’s fuckin’ Manglish. Hi hi hi Ho ho ho My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora ass hole, you fuckin’ idiot made another fuckin’ idiotic blunder for that fuckin’ PANTAToon garbage of yours……

“Like Kejora’s beautiful, rhymic, ‘pantuns’ word”
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh”.
-”———————————————————

What the fuck is “rhymic” all about, hmmmmm….??

My goodness, is that English……??
Oh no…that’s outright rubbish.
Boy, that’s sure gibberish.
That’s Kejora’s fuckin’ kampungan Manglish.

Hi hi hi
Ho ho ho

My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command far far lot better than your ridiculous Manglish, got it stupid….??

Poor gay boy, go back to school will ya and learn basic English…!!
And..and.. fir guck sake, STOP MAKING A BLOODY FUVKIN’ FOOL OF YOURSELF HERE…..!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

How damn bloody fuckin’ stupid you are making relentless foolish attempt just for the fuckin’ sake to divert the fact that you’re a mere fuckin’ gay boy with that ridiculous fuckin’ PANTAToon….?? Poor silly gay boy….!?

Now look gay boy,
Who the fuckin’ hell would be damn bloody fuckin’ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those fuckin’ ridiculous PANTAToon of yours…….??
Whatmore with your suchnfuckin’ half past six fuckin’ Manglish.

So, I’ll make it fuckin’ plain & direct – Vamoose and get out of my sight, why you fuckin’ son of a bitch.,…!!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Woww…wowww…wowww… Look at these unbelievable example of Kejora’s ‘syok sendiri so called superb Manglish’….. “Since he’s a moron, pantun ‘Fantun’, he borrow” “Facing cg Kejora, he suffers agony and sorrow” “Challenging him, poor pkcik Man felt into fever” “Seeing English pantun, pcik tremble and shiver” “Suman is an old gay who use to act as if brutal” But actually this bloody old gay in soft & gentle” ————————————————————————— My goodness, is that English……?? Oh no…that’s outright rubbish. Boy, that’s sure gibberish. That’s Kejora’s fuckin’ Manglish. Hi hi hi Ho ho ho My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora ass hole, you fuckin’ idiot made another fuckin’ idiotic blunder for that fuckin’ PANTAToon garbage of yours……

“Like Kejora’s beautiful, rhymic, ‘pantuns’ word”
“Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh”.
-”———————————————————

What the fuck is “rhymic” all about, hmmmmm….??

My goodness, is that English……??
Oh no…that’s outright rubbish.
Boy, that’s sure gibberish.
That’s Kejora’s fuckin’ kampungan Manglish.

Hi hi hi
Ho ho ho

My oh my…..sad to say my kindergarten grandchildren command far far lot better than your ridiculous Manglish, got it stupid….??

Poor gay boy, go back to school will ya and learn basic English…!!
And..and.. fir guck sake, STOP MAKING A BLOODY FUVKIN’ FOOL OF YOURSELF HERE…..!!

He he he

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LEBIH BAIK GS HANYA KERJASAMA LONGGAR DGN BN SEMATA2 UTK BENTUK KERAJAAN SELEPAS PRU 15….JGN SAMPAI PISANG BERBUAH 5 KALI…. LEBIH BAIK PAS TIDAK BERSATU DENGAN UMNO Sebagaimana disebut Pas dan Umno kini menemui formula paling baik bagi masa depan politik bagi kedua-dua parti. Keghairahan dan gesaan ke arah penyatuan ketara di dalam Muktamar Pas yang diadakan di Kuantan berakhir pada hujung minggu lepas (23 Jun 2019). Namun kita berpendapat, sebelum keputusan diambil bagi memetraikan perjanjian perlu difikirkan kebaikan dan implikasi dari penyatuan jika dilakukan. Ini antaranya dengan membuat penilaian terhadap sejarah yang telah dilalui oleh kedua-dua parti dan kemungkinan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ketua PKR Kelantan berkata kerjasama PAS-UMNO itu hanya dibincangkan diperingkat jawatankuasa tertinggi dan tidak secara menyeluruh.

“Ia hanya dibentangkan dalam Muktamar Pas begitu juga Umno hanya bercakap perkara itu dalam ceramah-ceramah politik sahaja.

“Pada pandangan masyarakat ia masih tidak jelas dan setakat ini tiada perjanjian secara persefahaman secara rasmi,” katanya.

Khalwat pun belum nyata, apa tah lagi kahwin.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU MEMBERI ANCAMAN KEPADA ISLAM DAN BERTUHANKAN KAFIR HARBI Ancaman fenomena pluralism Ramadhan kali menyaksikan fenomena liberalisme dan pluralisme Islam yang agak membimbangkan. Liberal secara literasi membawa konotasi yang positif iaitu berfikiran terbuka, bebas, demokratik, pluralisme dan rasional. Namun Islam liberal merujuk kepada kumpulan manusia yang giat memperkenalkan persamaan sejagat antara agama (pluralisme) sehingga tidak lagi dapat membezakan antara kebaikan sejagat dan tuntutan khusus agama. Islam adalah agama yang penuh kasih sayang antara manusia walaupun berbeza agama dan warna kulit, namun ia mempunyai had dan ketertiban tertentu. Mungkin agak kasar, namun saya melihat sepanjang Ramdahan ini ada usaha “melacurkan”… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Normazlan Abu Bakar

Masa BN jd gomen, apa yg Pas buat? Napa tak bentangkan RUU 355,asyik tangguh n taknak dibahas kat Parlimen..

PH jd gomen, Pas nak dengki, PH nak hapuskan rasuah n kleptokrasi tak sokong, parti yg dulu dituduh kafir dah jd rakan kongsi..

wala’ n taat tak kena pd tempatnya.. bukankah Islam mengharamkan perbuatan rasuah,menipu n mencuri harta yg bukan miliknya walau kaedah digunakan seolah2 halal tetapi penuh manipulasi n terancang..dan harta curi itu pula digunakan utk pelbagai tujuan .. hasil dr yg haram, Pas subahat

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Zahid masih ceria, kata peguam

“Saya rasa, kalau orang lain berdepan 87 pertuduhan mahkamah (sepertinya), selalunya kita akan tertekan,” kata Kitson Foong.
xxx

Dia terpaksa berlakon. Demikian padah nya bila mengenggehkan ajer kpd Najib Al Jibo kes 1MDB. Tambah, buat hal sendiri kes Bangla dsb nya.

Macam mana nak kesian – dia ketawa, ceria, kata loyar.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PEROSAK NEGARA Dendam Peribadi Mahathir Yang Membuat Rakyat Menderita Isu 1MDB sengaja di jadikan senjata sebagai ‘character assissination’ pemimpin BN dalam bentuk fitnah yang cukup kejam… Tertekan dengan keadaan krisis ekonomi dunia, rakyat yang sedang di himpit dengan kos sara hidup waktu itu, di hasut dengan dakyah segala keperitan yang di alami adalah kerana berlakunya salah laku pemimpin BN ketika itu… Fitnah pun di taburkan dengan memberi gambaran, pemimpin bermewah2 dengan duit rakyat tetapi rakyat di biarkan terkapai2… Termakan dengan hasutan dan fitnah, maka berlaku tsunami politik di PRU 14 dan kerajaan BN berjaya di tumbangkan dengan kuasa rakyat…… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ser Piah

Kikiki….lebai2 ini masih tinggal dalam gua….zaman moden ini tidak salah perkara2 umpama ini dibawa saling membincang supaya tiada org2 boleh senang wenang dibodoh2kan dgn perkara2 yg mereka tidak memahami, lagi2 drp mereka yg pakai serban, berjanggut pakai jubah….

asalkan jangan membohong, berselindung dan memperkudakan agama……putar ler putar, hantam lobai2 ….jgn tak putar….kikikiki

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MACAM MANA BANGSAT DAN KEJI PARTI PORN HUB..CINA TETAP UNDI….. Tol Percuma Jadi ‘Tol- Forever’, Sindir Najib…… Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak dalam hantaran di Facebook sinis berkata undi Pakatan Harapan (PH), yang dapat adalah’tol-forever’. Sindirnya juga, rupa-rupanya janji PH untuk tol percuma telah menjadi tol untuk selama-lamanya. Najib yang juga bekas Menteri Kewangan berkata demikian mengulas kenyataan Menteri Kewayangan yang dirujuknya kepada Menteri Kewangan Lim Guan Eng bahawa tol, yang dijenamakan semula oleh PH sebagai caj kesesakan akan terus dikutip oleh PH walaupun tempoh konsesi tol sudah tamat. Ini jelas berbeza dengan dasar kerajaan Barisan Nasional (BN), tegasnya.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Berita lucu lagi –

Umno kerjasama PAS sebab dendam kalah PRU14 – PKR K’tan

“Perlu ingat kedua-dua parti itu mempunyai ideologi dan fahaman berbeza,” kata pengerusi PKR negeri Mohamad Suparadi Md Noor.
xxx

Demikian lah kesah nya parti yang mngeksploitasi agama, PAS. Terlari sana, terlari sini, akhir nya mengurat Umno.

Kahwin ke tak, tak tau ler. Kot khalwat ajer.

anonymous
Member
anonymous

JUN
27
Terbit Bon Konon Ambil Alih Tol, Itu Bon Tot Sebenarnya Guan Eng….

Guan Eng hanye ikut perintah madey…

Di atas adalahh Kenyataan Media Menteri Kewangan, Lim Guan Eng berkenaan tawaran pengambilalihan 4 lebuhraya -KESAS, LDP, SPRINT & SMART.

Ini bukan ambil alih namanya. Ini namanya membayar pampasan kepada syarikat konsesi untuk mengurangkan kutipan tol atau apek ini panggil ‘caj kesesakan’ luar waktu puncak dan percuma bagi waktu bukan puncak sehingga tempoh konsesi tamat.

Lagi hina, selepas konsesi tamat, ‘caj kesesakan’ akan diteruskan untuk menampung kos operasi. Penyelesaian ‘menang menang’ apakah yang kau maksudkan ini Guan Eng?t

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Itu pendapat kamu saja.

Pendapat orang lain tak macam kamu punya.