TUN M BERAT SEBELAH, MELETAK JAWATAN KERANA SKANDAL ADALAH BUDAYA MURNI YANG UNIVERSAL

Walaupun siasatan polis berkaitan video seks sejenis masih berjalan, Tun Mahathir Mohamad dilihat terus menunjukkan sikap berat sebelah dan sokongan terbukanya terhadap Azmin Ali.

Terbaru, di ketika Azmin disindir oleh A Kadir Jasin, Penasihat Media dan Komunikasi Perdana Menteri sendiri dengan memberi contoh beberapa menteri di luar negara yang meletakkan jawatan kerana skandal seks, Tun Mahathir mengatakan ia bukanlah cara Malaysia.

โ€œTiada keperluan (untuk dia berundur) semata-mata kerana orang di negara lain melakukannya.

“Saya tahu ada satu negara jika kapal terbang terhempas di lapangan terbang, menteri pengangkutan akan meletakkan jawatan atau melompat keluar dari bangunan.

“Tetapi, ia bukan cara kita,” kata Tun Mahathir lagi.

Pada peringkat awal ketika video seks sejenis yang didakwa melibatkan Azmin itu mula tersebar, Tun Mahathir dengan lantang mengatakan ia bukan video tulen.

Katanya, hanya berbekallan gambar atau video, banyak orang mampu memalsukannya jika mereka ada kepandaian.

Kemudian, berikutan semakin banyak perunjuk memaparkan salah seorang lelaki dalam video itu adalah Azmin dan siasatan polis juga masih berjalan, Tun Mahathir menolak desakan agar menteri kabinetnya itu mengambil cuti sementara.

Tegas beliau, tiada keperluan untuk mengambil cuti kerana tidak ada apa-apa yang mengganggu siasatan polis terhadap Menteri Hal Ehwal Ekonomi itu.

Dalam lawatan rasmi Tun Mahathir Bangkok selepas itu, Azmin turut merupakan salah seorang anggota rombongan dan dalam beberapa keping gambar yang tersebar, kedua-dua mereka jelas menunjukkan keakrabannya.

Kini, di disebalik Azmin dicabar oleh Haziq agar menyaman dan membuat sendiri laporan polis terhadapnya, Tun Mahathir sekali lagi menunjukkan sikap bias dan berat sebelahnya apabila mengatakan meletakkan jawatan bukanlah cara Malaysia.

Barangkali beliau lupa agaknya apakah sebabnya beliau memecat Anwar Ibrahim pada 1998 dahulu?

Ketika itu, sebelum Anwar didakwa atas pertuduhan liwat, media arus perdana telah digunakan dengan seluas-luasnya dengan pelbagai pendedahan untuk memberi gambaran buruk mengenai perlakuan seks Anwar dengan banyak wanita dan lelaki.

Begitu pun, walaupun Anwar kemudian didakwa atas pertuduhan liwat, beliau akhirnya didapati tidak bersalah dan dibebaskan oleh Mahkamah Persekutuan pada 2004.

Tidakkah ketika itu beliau memecat Anwar kerana skandal seks?

Budaya mana yang dipakainya ketika itu?

Sebelumnya pula, berikutan dakwaan skandal seks dengan gadis bawah umur, bekas Ketua Menteri Melaka, Rahim Tamby Chik juga pernah diminta meletak jawatannya.

Sekali lagi, kalau bukan cara Malaysia, budaya mana yang digunakan Tun Mahathir ketika itu?

Realitinya, meletakkan jawatan atau diminta meletakkan jawatan kerana terpalit skandal, lebih-lebih lagi seks, adalah budaya universal manusia yang bertamadun di seluruh dunia.

Ia menunjukkan, negara yang mengamalkannya begitu mementingkan akhlak dan keperibadian dalam barisan kepimpinannya.

Menolaknya bermakna Malaysia Baru di bawah Tun Mahathir ini sedang mengundur ke belakang kerana seolah-olah merelakan sesuatu perbuatan tidak berakhlak berjalan sebagai perkara biasa dalam kerajaan.

Bagaimanakah rakyat menghormati kerajaan?

Sebenarnya, bukan saja mempertahankan Azmin yang sedang disiasat merupakan sesuatu yang tidak wajar, malah membawanya mengikuti rombongan lawatan Tun Mahathir ke Bangkok turut merupakan kesalahan moral.

Apakah Tun Mahathir tidak malu mempamerkan Azmin yang sedang disiasat itu kepada mata dunia?

Lebih buruk lagi sebenarnya, sikap yang ditunjukkan oleh Tun Mahathir itu, sudah tentu secara tidak langsung akan menyukarkan lagi pihak polis menjalankan siasatan dengan adil dan telus berkaitan video tersebut.

Dalam hal ini, walaupun Haziq dan Azmin sudah diambil keterangannya, kita tidak tahu bilakah pihak polis akan mengumumkan hasil siasatan mereka.

Cabaran kini terletak di tangan IGP, Abdul Hamid Bador untuk membuktikan pihak polis tidak tunduk kepada kecenderungan politik yang ditunjukkan oleh Tun Mahathir, sebaliknya kekal menjalankan tugas berdasarkan fakta dan kebenaran. (Shahbudindotcom 24/06/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 24 June 2019 — 5:44 pm

79
Leave a Reply

avatar
6 Comment authors
MAHATHIRVSANWARanonymousAnonymousOthman AhmadCengkerik Malam Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Akibat Tiada ‘Whatsapp Group’, Pejabat Menteri Pertahanan Buat Kenyataan Akhbar Minta Maaf Kepada Perdana Menteri Di zaman pemerintahan Kerajaan PH, pelbagai kebodohan Menteri dan Pejabat Menteri dapat dilihat. Kenyataan Media di atas adalah bongkak dan tidak bertanggungjawab dari Pejabat Menteri. Kelewatan penerbangan 2 jam bukan perkara disengajakan. Ia lazim terjadi kepada mana-mana penerbangan sekalipun. Beberapa persoalan boleh ditimbulkan daripada Kenyataan Media yang bodoh seperti di atas: 1. Untuk tujuan apakah Kenyataan Media di atas dikeluarkan? Kenapa Kenyataan Akhbar baru dikeluarkan selepas lebih seminggu kejadian berlaku? 2. Menteri Pertahanan buat temu janji untuk berjumpa Perdana Menteri Malaysia di London buat apa?… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Politik Perpaduan Islam: Muktamar PAS melakar hala tuju……… MUKTAMAR Tahunan PAS yang telah berlangsung sebanyak 64 kali telah menjadi medan terbesar dalam menggariskan hala tuju perjuangan PAS berasaskan perkembangan politik semasa. Dengan berdasarkan al-Quran dan Sunnah sebagai rujukan tertinggi serta dipandu oleh Majlis Syura Ulamak PAS, maka Muktamar Tahunan PAS adalah syura tertinggi di dalam PAS untuk memutuskan apa sahaja dasar dan hala tuju parti. Ahli-ahli dan pimpinan PAS diberikan hak bersuara, bermuhasabah, mengangkat pandangan-pandangan konkrit dalam membina kekuatan parti dan memutuskan semua perkara berkait dengan PAS melalui muktamar ini. Sepanjang sejarah PAS selama 68 tahun, asas dasar dan rangka… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Melurus sejarah Ustaz Fadzil: PAN tidak wajar memperingati almarhum…….. APABILA parti serpihan PAS yang ditubuhkan oleh DAP berusaha untuk memperingati almarhum Ustaz Fadzil, perasaan ahli-ahli PAS sangat terganggu. Sebelum ini mereka juga memperalatkan nama mantan Mursyidul Am PAS,Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat untuk kepentingan politik mereka. Sewajarnya jika tokoh yang ingin dijulang oleh PAN ialah pimpinan besar DAP atau pun penggerak awal IRC, aljamaah atau pun HIS. Ustaz Fadzil semenjak muda sehingga dijemput Ilahi kekal bersama dengan PAS, meredah kepayahan dan badai perjuangan sehingga almarhum meninggalkan kita dengan seribu keteladanan. Telah 17 tahun, sosok ini meninggalkan kita namun… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Sehingga sekarang wak suman blm berjaya kalahkam kejora…..wak suman asyik kena buli dan kena pukul dgn kejora …. wak suman tua krepot hanye mampu merapoo dan meroyan kesedihan…hihihi

anonymous
Member
anonymous

Madey pembelit no 1 malaysia….sadah lebih 1 tahun ape kejayaan madey?….madey berjaya kencingkan rakyat mesia…Wak suman tolol wau bule bengong jon doe ostat kaki temberang Tua Nyarnyok nak mampuih dll penjilat semua nye hancing dikencing madey…

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora is born to be superb, cunning and clever
Challenging him, poor pkcik Man felt into fever
Seeing English pantun, pcik tremble ang shiver
He won’t be able to defeat cikgu Kejora forever

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow.. pantun dlm bahasa Inggeris, masuk lagi!
Dari cikgu muda dan bistari berpelajaran tinggi
Kalau pcik Man tu, pantun BI boleh ke dia bagi?
Meroyan raban le, si tua kedi tu sampai ke pagi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pkcik Man, abok tak dak, haghap cakap besaq
Dgn cgu Kejora, dia cuba, nak ajak main kasaq
Kena tibai dgn pantun BI, dia tak tau nak kisaq
Sat gi dia keluaq la senjata, ‘your English suck!’

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Who the fuckinโ€™ hell would be damn fuckinโ€™ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those ridiculous PANTAToon of yours, gay boyโ€ฆโ€ฆ.??
Whatmore with your fuckinโ€™ half past six fuckinโ€™ Manglish.

So, Iโ€™ll make it plain & diect โ€“ Vamoose and get out of my sight, why you fuckinโ€™ son of a bitch.,โ€ฆ!!!

Hi hi hi

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Who the fuckinโ€™ hell would be damn fuckinโ€™ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those ridiculous PANTAToon of yours, gay boyโ€ฆโ€ฆ.??
Whatmore with your fuckinโ€™ half past six fuckinโ€™ Manglish.

So, Iโ€™ll make it plain & diect โ€“ Vamoose and get lost, why you fuckinโ€™ son of a bitch.,โ€ฆ!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Marah yer pakcik..?
Meroyan sakan nampak!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Mlm ni pcik Man bingai terkedu dan terngadah
Terasa muka mcm dgn kahak hijau kena ludah
Meroyan raban pula dia ni serupa haram jadah
Baru le ifrit ni tahu langit itu tinggi atau rendah

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Man ini selalu meroyan sasau gila sawan
Dia dagang merempat yg perasan bangsawan
Abg ilmu setempayan, dia cuma ada secawan
3 kali abg cabar tapi dia tak berani mau lawan

Dia tak tahu yg cgu Kejora ini darah pahlawan
Yg lelaki ramai gentar, yg dara pulak tertawan
Kini Suman tua bacul lari, serupa babi buruan
Baru dia tahu, akibat menjolok sarang tabuan

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TUN M NAFI JADI PM UNTUK 3 TAHUN

Jun 24, 2019
Perdana Menteri Tun Mahathir menafikan beliau akan memegang jawatannya itu selama tempoh tiga tahun sebelum menyerahkannya kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim.

Sebaliknya, Mahathir berkata tempoh tersebut adalah sebagai “membetulkan kerja.”

“Saya tak kata tiga tahun.. Tapi nak betulkan kerja,” katanya kepada pemberita selepas hadir di majlis rumah terbuka Kumpulan Maju di South Lake Residence, Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur hari ini.

Maknanya…
Tun M perlu 3 tahun untuk membetul keadaan, bukan letak jawatan PM.

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Mlm ini abng betul2 merasa tersangatlah puas
Pcik Man dah abg kasi rebah, terlentang tewas
Kini tidur berdengkur mulut dia ternganga luas
Baru le dia tau, bila bertemu buku dengan ruas

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU PH ROSAKKAN IMEJ ISLAM Majlis Khatam Al Quran Jemput Bukan Islam Untuk Penutup Jika semalam dipaparkan Rakyat Pulau Pinang hadap demgan memanggil Ahli Parlimen Bukan Islam DAP menyampaikan zakat di hadapan mimbar ruang solat Masjid, hari ini lain pula halnya di Melaka. Pengerusi Masjid Pengkalan Rama dari PAN menjemput ADUN Duyong, Damian Yeo dari DAP untuk menyempurnakan majlis khatam Al Quran.Diulangi Majlis Khatam Al Quran. Mana pemimpin Islam di Melaka ni? Tidak pernah berlaku sebelum ini, majlis melibatkan Agama Islam disempurnakan oleh bukan Islam. Tidak mustahil akan datang Lim Guan Eng pula akan dipanggil untul merasmikan Majlis Tadarus… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

APA SEBENARNYA YG DI MAHUKAN OLEH MAHARAJA KELING KAKI KELENTONG Apa Sebenarnya Mahathir Mahu Dan Apa Yang Rakyat Perlu Tahu!!! TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai Rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!!! Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB, penubuhan siasatan Di Raja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk di sabitkan kesalahan pada Najib (BACA DI SINI)โ€ฆ Kini semuanya sudah nyata dan jelasโ€ฆ 100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahuiโ€ฆ Dulu… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Jemin balaci yg diharapkan oleh madey sekat anwar….tapi Jemin sudah kantoi….muka mcm Jemin tapi jemin tak boleh buktikan bukan dia dlm vedeo tu… Polis blm selesai siasat madey dah merepek kununnye Jemin tak salah dan vedeo palsu…nampak madey gelabah…. madey cuba bagi signal kpd polis supaya bersihkan Jemin dgn segera… Kalo zaman 22 tahun dulu ramai orang boleh percaya cakap madey…zaman sekarang hanye pembodek dan penjilat saja yg percaya cakap madey kaki kencing dan penipu besaar…..sampai sekarang polis blm boleh dakwa haziq dan Jemin takut saman haziq… Blogger kluangman penjilat madey percaya ada dalang tapi tak siapa pon boleh buktikan…hanye… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Teringat balik saat pertama abg & Irah bertemu
Tak sangka, yg Irah masih kat U, menuntut ilmu
Sejak itu, abg terus merindui mu tak jemu-jemu
Kerna, cinta suci abg ini Irah, HANYA PADA MU

โคโคโคโคโคโคโคโคโค๐ŸŒท๐ŸŒท๐ŸŒท๐ŸŒท๐ŸŒท๐ŸŒท๐ŸŒท๐ŸŒท๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

HANYA PADA MU – QIARA
Karaoke: https://youtu.be/huxn-vWDqVk

Hanya pada mu
Ku serahkan segalanya
Kau bertakhta di nurani
Anggun cinta mu abadi
Hanya pada mu
Pertama dan yang terakhir
Pohon cinta ku merendang
Disirami kasih suci

Chorus:

Jiwa ku dipalu gemersik tak terkira
Hampir ku terlena dalam belaian mu
Cinta mu selembut sutera
Menjadi saksi kasih ku
Tiada dua hanyalah satu kau yang ku cintai

Sekelumit cinta sekurun kerinduan
Ku rempuhi ranjau duka
Membara sehangat api
Terhapus sepi di hati ku
Seulas bibir mu kelu tidak berkata
Namun ada sesuatu
Nurbisa dari mata mu
Terpancar cinta yang sejati

Awan yang berarak saujana membiru
Cerahlah wajah mu di rimba sendu ku
Menjadi hamparan cinta suci

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’โค๐ŸŒธ๐Ÿ’–๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’—๐Ÿต๐Ÿ’™๐ŸŒน๐Ÿ’š๐ŸŒบ๐Ÿ’›๐ŸŒป๐Ÿ’œ๐ŸŒผ๐Ÿ’๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Cengkerik Malam
Guest
Cengkerik Malam

betui lah,kejora adalah penyeri laman bloq ini
handset baru woiiiiiii

boleh atoq bunga,ada kala pulak dah

kahkahkahkahkah

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora bawa lagu jiwang ni, marilah kita nyanyi
Naper blog Budin ini, tadi ceria, tetiba jer sunyi
Pakcik Man, tadi kencang, naper lak sembunyi
Laptop Radar udah rosak ker, tak lagi berbunyi

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

LR(Laptop Radar)
Guest
LR(Laptop Radar)

Ada sini,aku tengah terpesona dengan bunga-bunga yang kamu hantar masuk.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cengkerik Malam,

Hidup ku dulu gelap gelita, kini kembali cerah
Telah sembuh luka2 di hati ku yng dulu parah
Udah beli iPhone baru tak main phone murah
Segala-galanya, ada lah kerana manja ku Irah

โค๐Ÿ’“๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’โค๐Ÿ’“๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Cengkerik Malam
Guest
Cengkerik Malam

Betollahhhh apa yang kau buat tu,jangan sayang duit pasal hal-hal berkasih.Semoga kamu berbahagia bersama si dia.Aku juga yang tinggal sorang jadi bujang.Apa boleh buat.Nasib badan.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Lawak punyalah paling bengap datang dari puak gay bau kunyit menyengit.

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Aper Irrahh..pirrahhh
Porrahhhhhh, jalan dahhhhhโ€ฆ.!!

Sampai tua lah kamu syok sendiriโ€ฆhujung2 paling2 kau melancap, tak gitu, kan..kan..kanโ€ฆโ€ฆ??

Lawak punyalah paling bengap datang dari seorang budak gay.

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Marah yer pakcik..?
Meroyan sakan nampak!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Cengkerik Malam 11:33 pm,

Kejora ni kat Irah, dah jadi spt mabuk kepayang
Siang mlm, pagi ptg, dekat Irah asyik terbayang
Ada kalanya, sampai hilang khusyuk semayang
Sbb tu, Irah punya pasal, duit Kejora tak sayang

๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Cengkerik Malam 10:25 pm,

Usah lah bro puji handphone Kejora, teruk-teruk
Takut terasa pcik Man, dalam hati dia menjeruk
Bagi pcik Man semua bunga2 tu mmg tersorok
Sbb, orng tua tu, masih guna laptop lama buruk

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..pantun BI, bagai ombak, mari membadai
Pcik Suman, tercungap-cungap, rebah tersadai
Kemain konon dia ngaku dlm BI sangat pandai
Rupa nya, bingai bebal bodoh biol tahap keldai

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAK BELAJAR KELENTONG BERGURU DGN TONG M ……. Tambah Lagi 3 Tahun? Mereputlah Bang Non…… Mulanya sekadar 1 hingga 2 tahun. Hari ini ditambah lagi 3 tahun. Tahun ke 4, sekiranya beliau mengotakan janjinya, barulah peralihan kuasa akan diberikan kepada DS Anwar Ibrahim. Apa yang akan dibuat oleh Anwar Ibrahim jika benar beliau menerima jawatan di tahun ke 4. Sedangkan kebanyakan PRU diadakan pada pertengahan tahun ke 4 bagi penggal parlimen. Seperti mana Tun Abdullah dulu mengadakan PRU setelah 3 tahun setengah diserahkan jawatan oleh Tun Dr Mahathir untuk mendapatkan mandat baru. Alamat Anwar Ibrahim akan menjadi Perdana Menteri Menunggu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOKONG BODOH MATEMATIK …HANYA PAKAR KELENTONG….SEBAB TU AYAH DIA SURUH MASUK POLITIK….. Kebodohan Guan Eng, Sendiri Gagal Tapi Cuba Nak Nasihatkan Negeri Yang Berjaya “Cucu saya tahu balancing (account)”… “Tok Menteri Kewangan”… “I am sorrylah Malaysia have that sort of minister!!!”(Maaflah, Malaysia ada menteri seperti itu!”, sindiran Ketua Menteri, Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg ketika membidas Menteri Kewangan, Lim Guan Eng semalam… Pada Jumaat, Guan Eng ketika satu majlis politik anjuran Pakatan Harapan di bandar raya ini di petik berkata bahawa Sarawak akan bankrap dalam tempoh tiga tahun… Ini kerana negeri itu memiliki simpanan berjumlah RM30 bilion tetapi belanja… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT JADI MANGSA TIPU PH ….. Najib Vs Mahathir Yg Mengerti Tertunduk Sedih …… Prestasi Najib dan Mahathir Ibarat langit dengan bumi. Masa Najib ambil alih tampuk kerajaan, simpanan rizab negara hanya ada dalam RM20 bilion. Hutang kerajaan tinggi Ekonomi negara tercorot Kos sara hidup tinggi Kuasa beli terhad Indeks bursa saham menjunam Tapi Najib tak salahkan mana-mana PM sebelumnya Najib tak buat sidang media tiap hari Najib tak buat drama meleleh air mata menarik simpati rakyat Najib tak potong gaji menteri-menteri Najib tak berhentikan mana-mana penjawat awam Najib tak minta derma rakyat suruh langsaikan hutang negara Tapi Najib gunakan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kelantan News ini mengarut.

Tiada punca maklumat di beri pun. Punca yang sahih ke tak sahih, satu hapah tak di beri.

Kot maklumat keluar dari lubng bntt pengelola Kelantan News.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“beberapa menteri di luar negara yang meletakkan jawatan kerana skandal seks”

Ketahuilah oleh kalian bahawa Presiden Amerika ada skandal seks dengan 2-3 perempuan tapi buat tak tahu saja, masih pegang jawatan hingga sekarang.

Najib ada skandal curi wang rakyat RM2.6 biliun pun buat derk aje demikian lama.

LR(Laptop Radar)
Guest
LR(Laptop Radar)

Taraf Komentar :Boleh pakai kata-kata Tun tersebut .Memang Tun arkitek politik yang bijaksana

Status Pemberi Komen : Kunyit(TN)

Nasihat :Yang baik tetap kita kata baik.Perangai tak baik sama-sama kita ubah

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

KUNYIT SEDANG MELANDA NEGARAโ€ฆ..!!

TPM 1993~1998 โ€ฆโ€ฆโ€ฆ..kunyit.
Ketua Umum (Ketum) PKRโ€ฆKunyit.
Presiden PKRโ€ฆโ€ฆ.kunyit.
Tim Presiden PKRโ€ฆโ€ฆโ€ฆkunyit.
Ketua Angkatan Muda PKR..kunyit.
AnonyMOUSE Kejoraโ€ฆโ€ฆ..pun kunyit.
Sodom Gommurah…..dihancur lambung terbalikkan pun sebab kunyit.

Tun M memang patut tidak berat sebelah. Puak2 ‘stor kunyit’ tak seharusnya berada dalam pentadbiran negara setelah Taqdir Illahi
menyingkap buruk laku pengamal2 homoseks luar tabiee yg hewan pun tidak lakukan.

SELISIH…….!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

As you can see, Irah:

Pcik Man is a small dwarf, but abg is like giant
Pcik Man is a small rat but abng is a fierce lion
Pcik Man is stupid idiot but abg is real brilliant
Abg is like diamond, but pcik Man is rusty iron

Poor Pkcik Man, is as soft as a piece of burger
How can he defeat abg, as tough as a big tiger
He can’t avoid or escape the bullet, abg trigger
And now.. he is shivering & trembling, in anger

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Guest
anonymous

BERSABAQ LA KEJORA WOIIII!!!!!!
SEKARANG ZAMAN FITNAH
AKU TAHULAH PANTON KAU TU SELOROH JA!!

AKU KENAI HANG LAMA
ALIM,KUAT MENGAJI

KAHKAHAKAHAKAHAKAH…..GEMINI MAN

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 10:05 pm,

Terima kasih Kejora ucap pada ko bro Gemini
Ko dapat memahami, penjelasan aku, kat sini
Pcik Man itu, harap tunjuk megah kat blog ini
Aku cabar betumbuk, haram dia tu tak berani

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Betul kata sdra John Doe – PKR, ‘Parti Kentong Rakyat’ yg ditubuhkan pd 1998 hanya untuk membela brader nuar, kini lebih menyerlah & layak bergelar ‘Parti Kunyit Rabak’…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow.. Cikgu Kejora berpantun bahasa Inggeris!
Ini jauh lebih berbisa dari tikaman sebilah keris
Mesti pcik Man terketar2 terkucil pampers tiris
Siap tunggu dekat wad le, anak cucu dan waris

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..pantun BI, bagai ombak, mari membadai
Pcik Suman, tercungap-cungap, rebah tersadai
Kemain konon dia ngaku dlm BI sangat pandai
Rupa nya, bingai bebal bodoh biol tahap keldai

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Bulat melantun tayar yang tiris
Ikan toman di arus bertebar lah lari
Dilihat jer pantun dlm bahasa Inggeris
Wak Suman terus selongkar dictionary

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaahh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Who the fuckin’ hell would be damn fuckin’ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those ridiculous PANTAToon of yours, gay boyโ€ฆโ€ฆ.??
Whatmore with your fuckin’ half past six fuckin’ Manglish.

So, I’ll make it plain & diect – Vamoose and get lost, why you fuckin’ son of a bitch.,โ€ฆ!!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Who the fuckin’ hell would be damn fuckin’ stupid to reciprocrate in the absurd manner of those ridiculous PANTAToon of yours, gay boyโ€ฆโ€ฆ.??
Whatmore with your fuckin’ half past six fuckin’ Manglish.

So, I’ll make it plain & diect – Vamoose and get out of my sight, why you fuckin’ son of a bitch.,โ€ฆ!!!

Hi hi hi

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Siapalah nak membodohkan diri melayan PANTAToon sampah ntah aper2 kau tuu, gay boyโ€ฆโ€ฆ.??

Whatmore with those half past six fuckinโ€™ manglish of yours, gay boy.
So, vamoose and get lost, why you son of a bitch.,โ€ฆ!!!

Hi hi hi

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg ler pun, pakcik Man tak kan mampu layan
Sbb, pcik Man bingai bebal, tak ada kepandaian
Udah 3 mlm berturut, pcik kena londeh pakaian
Teruskan Pkcik sampai pagi meraban meroyan

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah tau tak, naper hati si tua ni begitu terhiris?
Sbb, abg taji dia guna pantun bahasa Inggeris
Mlm tadi dia meroyan mcm orng terlajak laris
Itu baru dgn pantun, blm lagi abng guna keris

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

LR(Laptop Radar)
Guest
LR(Laptop Radar)

Taraf Komentar :Gopoh
Status Pemberi Komen :Lurus

Nasihat : Kalau Pak Long pendokong PM,jangan menyanggah pendapat dia,yang video itu palsu.Ini namanya mainan strategi politik.

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 10:05 pm,

Tak kan laku, artifek muzium yng pcik Man jaja
Jemin, yg ada video pun, tak mengaku itu kerja
Inikan pula Kejora, sekadar pantun madah saja
Pcilk Man sengaja, mau kasi resah Irah ku puja

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

LR(Laptop Radar)
Guest
LR(Laptop Radar)

Taraf Komentar :Poyo/Boleh Pakai/Ganas dsbnya
Status Pemberi Komen : __________________

Nasihat :_______________________

_____________________________________________________________
Aku budak baru,salam perkenalan

Waktu santai-santaian/yeahhhhhhhhoooooooo

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH DPT DANA YAHUDI…… Naib Presiden PPBM Mengaku Duit DAP โ€˜Melimpahโ€™ Dari Singapura, Taiwan dan Hong Kong…….. Parti komponen Pakatan Harapan, DAP, telah mendapat tajaan negara asing dalam usahanya untuk menggulingkan kerajaan persekutuan pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14). Perkara ini didedahkan oleh Pengarah Pusat Kajian Politik Malaysia (Mapan) Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr Kamarul Zaman Yusoff yang memetik kenyataan Naib Presiden PPBM, Tan Sri Abdul Rashid Abdul Rahman dalam syarahannya di Auditorium Pusat Pengajian Antarabangsa (SOIS), UUM pada 18 November 2015. Kata Dr Kamarul, syarahan disampaikan Abdul Rashid selaku dirinya sebagai bekas Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR). Antara dakwaan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TongGeng Najib….

Aper ker bongoknyer kamu masih guna pakai repek-merepek professor kongkang..kangkong..terkangkang si Kamarul Zaman Yusoff tuu, hasaa……??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

MUQADDIMAH BUAT PENGUNJUNG TETAP YG 24 JAM BERGAYUT DI BLOG INI: Alahai, Kejora masih melontar PANTAToon2 Sampah tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdolโ€ฆโ€ฆ!! Hi hi hi, abis meleleh air hidung menahan lawak bodoh kejora. Ho ho ho Kejora memang layak, malah lebih dari layak, digelar Musibat-Lahanatโ€™ atas sebab2โ€ฆโ€ฆ 1, Biadab, tidak hormat orang tua, kuat mencarut;mempersenda agama hingga sanggup mencaci Allah SWT meliwat Tun Mahathir dunia akhirat; 2, Kuat auta, membohong, putar belit; 3. Masuk bakul puji diri macam bagus sangat, lagak warak tak hal seorang gay yg… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak sangka, Pcik Suman bodoh bebal sebegini
Kalu abg homoseks, takkan abng dedah dl sini
Lain le dgn dia yg asyik mampos dekat blog ini
Ada masalah, sakit ED, tidak mampu layan bini

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Man spt budak kecil, tapi dah tua bangka
Perangai itu pula mengalahkan syaitan puaka
Konon dia mau bagi malu, abang punya muka
Tapi, pembaca tau, yg mana betul atau jenaka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Abg ini org lurus, tak ada lah nak berdolak dalik
Pcik Macy mcm Pcik Man le, perangai sgt pelik
Abg ni, asyik depa lempar kata2 yg kotor & jelik
Geram sgt, abng guna pantun lucah balas balik

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah Pcik Man jolok, abg ni pun nak turut ungkit
Cerca keji depa tu kalu dihimpun setinggi bukit
Mengetap gigi abg tangan genggam dlm poket
Abg berhati lelaki, tak kan dibiar jer tak bangkit

Nak biar ke Irah, bila abg dikata bapok chow kit
Dicerca dgn kotor misalnya, jubor abng melekit
Ada teruk lagi, ini abg kasi tau Irah, baru sedikit
Hati siapalah yg tidak jadi panas dan rasa sakit

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pkcik Man ini, org fasiq, keimanan dia gersang
Kebencian Irah kat abg, ifrit ini mahu rangsang
Konon abang ni gay, pengamal seks songsang
Tapi tak jalan jerat kotor yang dia cuba pasang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Man dlm hal agama, dia setaraf besi karat
Dia tak tau ker dosa memfitnah itu amat berat?
Dituduh abg kata, ‘Allah liwat Tun dunia akhirat’
Pada hal dia tidak ada bukti walau pun sekerat

Pcik Man dah teruk, kena abg punya penangan
Marah le dia, asyik abg jer, yg dpt kemenangan
Bila kalah berhujah, dia buat perangai bajingan
Dikopi komen anon, letak Kejora dlm kurungan

Dlm blog ini, Pcik Man tu, selalu bawa masalah
Dia jenis degil, keras kepala, tak kan mau kalah
Nasib baiklah masa tu, ostat Doe dtg mencelah
Boleh tahanlah jugak, abg Doe kasi dia sekolah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Man kalu terkantoi, dendam dia membara
Tak keterlaluan jika abg kata, dia perangai kera
Dia kopi komen org, letak dlm kurungan Kejora
Sib baik, Doe dtg jelaskan itu komen Virgo lara

Cara abg ost Doe settle itu kadang2 abng suka
Dia jenis berterus terang, dan bersikap terbuka
Doe tak suka lihat org yng buat perangai puaka
Tau je fitnah, dia terus payung, tidak beri muka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Najib yg dah sah2 kantoi pun sampai hari ini tak nak mengaku dia mencuri, merompak duit 1mdb, felda fgv, tabung haji, src dll.

Mana mungkin orang beriman, ngaku2 warak, ngaji quran berperilaku riak, takbur, bermegah-megah dgn perilaku jijik & biadap tanpa rasa malu menunjuk-nunjuk berahi seks luar tabieenya kepada umumโ€ฆโ€ฆ.????

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Najib yg dah sah2 kantoi pun sampai hari ini tak nak mengaku dia mencuri, merompak duit 1mdb, felda fgv, tabung haji, src dll.

Masih syok sendiri..penangan angin & air liur basi ker, gay boyโ€ฆ.??

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Aper saja kau berPANTAToon merepek nihโ€ฆ..??

Yg kau merintih gian berhempas pulas dgn PANTAToon di bawah ini pd bulan puasa 2018, aper cerita, haaaaaaโ€ฆ.??

KEJORA
Mekcy Golok burit tak orii, operate pakai alat
Mesti burit transgender ini, banyak taik palat
Geli geleman lah burit dia ni kalau nak dijilat
Tapi hamba teringin rasa jubor dia yng bulat
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

Apakah itu cara kau berqiyamulail dgn wirid ajaran tok garu brahim kautuu, kerrโ€ฆ.??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Aper saja kau berPANTAToon merepek nih…..??

Yg kau merintih gian berhempas pulas dgn PANTAToon di bawah ini pd bulan puasa 2018, aper cerita, haaaaaa….??

KEJORA
Mekcy Golok burit tak orii, operate pakai alat
Mesti burit transgender ini, banyak taik palat
Geli geleman lah burit dia ni kalau nak dijilat
Tapi hamba teringin rasa jubor dia yng bulat
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh
โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

Apakah itu cara kau berqiyamulail dgn wirid ajaran tok garu brahim kautuu, kerrโ€ฆ.??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi not surprising at all.

Najib yg dah sah2 kantoi pun sampai hari ini tak nak mengaku dia mencuri, merompak duit 1mdb, felda fgv, tabung haji, src dll.

Too bad, punky gay boyโ€ฆ..!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Dah terang lagi bersuluh, pun masih menafikan dgn PANTAToon2 sampah.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Abis tuu yg masih tersimpan dalam arkib blog ini, aper cerita dol…. INI BUKTI PERAKUAN KEJORA SENDIRI BAHWA DIA SEORANG GAY HOMOSEKS โ€“ JANTAN MAIN JANTAN TIAP2 MALAM DI BULAN PUASA 2018โ€ฆ.. KEJORA Ki kik kik Mekcy Golok bontot lentik Jln nya berlenggang, serupa ibu itik Kemain dia dgn kebaya & kain batik Kemarin terlopong dia ni Kejora titik Kah kaahh kaaahhh kaaahhh kaahh KEJORA Bila teringat Mekcy, nafsu ini terus bergelora Terok hamba, berlawan dgn nafsu membara Nak rasa jubor Mekcy, teringinnya tak terkira Walau pun tahu, jubor dia itu bukan lagi dara Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh KEJORA… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Pakcik ini tua, tapi, mcm anak ayam baru netas
Dgn Kejora, mmg tak layak utk duduk sepentas
Semua tipu helah pcik, mudah je Kejora cantas
Jwpn nya, semua lengkap, nun..ada tu kat atas

๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†๐Ÿ‘†
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

KEJORA: ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜๐Ÿ˜‚๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
PCIK MAN: ๐Ÿ˜Ÿ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ˆ๐Ÿ‘น๐Ÿ’ฉ

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

LR(Laptop Radar)
Guest
LR(Laptop Radar)

Taraf Komentar :Gempar
Status Pemberi Komen :Berumur/Pendokong PM/Balas bila ditembak/Lurus

Nasihat :Sikit-sikit sajalah Pak Long sebab yang kena dah nak rebah goyang.Kalau ada kekasih,kekasihnya boleh lari lintang pukang pasal tahu teman lelakinya homosex maniac.

Kasihanilah siboy ini sebagaimana Pak Long kasihkan menantu lelaki yerr.

LR(Laptop Radar)
Guest
LR(Laptop Radar)

Pulau pandan di tengahlah sungai
Pengkalan Kubor nampaklah terbalik
Kalau dah pondan ubahlah perangai
tinggallkan berjubor jadilah baik

Anonymous
Guest
Anonymous

LR 9:20 pm,

Pulau pandan di tengahlah sungai
Ikan cermin di laut Andaman
Siapa pondan nak kena ubah perangai
Adakah Mt Jemin atau Wak Suman

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaahh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Dah cakap dahh..last2 Kejora Musibat balik2 berPANTAToon yg tak ada isi bernas, sembrono..asal boleh untuk menutup kemaluan setelah dilondeh-telanjangkan yg dia sekadar gay boy bacol samdolโ€ฆโ€ฆ!!

Hi hi hi

Anonymous
Guest
Anonymous

Marah yer pakcik..?
Meroyan sakan nampak!

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaahh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dah kesipuan nampak, tak gitu, kan kan kan……??

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak kan laku, artifek muzium yng pcik Man jaja
Jemin, yg ada video pun, tak mengaku itu kerja
Inikan pula Kejora, sekadar pantun madah saja
Pcilk Man sengaja, mau kasi resah Irah ku puja

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh