PERALIHAN KUASA AKAN BERTERUSAN JADI MASALAH SELAGI TUN M SENDIRI SUKA CAKAP BERUBAH- UBAH

Dulu, sebelum PH menang pilihanraya, Tun Mahathir Mohamad mengatakan beliau hanya mahu menjadi Perdana Menteri untuk tempoh dua tahun saja.

Katanya, tempoh itu dikira mencukupi untuk beliau menyelesaikan beberapa masalah negara seperti 1MDB, hutang, memulihkan ekonomi dan sebagainya.

Kemudian, setelah menjadi Perdana Menteri dan ditanya mengenai tempohnya memegang jawatan itu, Tun Mahathir berkata, “ia mungkin dua tahun, mungkin lebih dan mungkin juga kurang.”

Tak berapa lama kemudian, ketika Anwar duduk di sebelahnya dan beliau ditanya lagi mengenai tempoh menjadi Perdana Menteri, jawapannya, “kalau Anwar beri izin, dapatlah dua tahun setengah”.

Bermakna, Tun Mahathir sendiri sedar tempohnya untuk menjadi Perdana Menteri adalah hanya kira-kira dua tahun sebagaimana yang pernah disebutnya sebelum itu.

Selepas itu, di sebalik pelbagai pihak terus bertanya mengenai penyerahan jawatan kepada Anwar, beliau menjawab secara tidak langsung dengan mengatakan mahu menyelesaikan masalah hutang negara terlebih dahulu.

Tetapi, katanya, bellau tetap akan berpegang teguh kepada janji untuk menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar sebagai penggantinya.

Dalam perkembangan terbaru, Tun Mahathir pada semalam pula menegaskan beliau tidak akan berada di tempatnya sekarang melebihi tempoh tiga tahun.

“Setakat yang saya tahu, saya telah berjanji bahawa saya akan berundur dan Anwar akan menggantikan saya.

“Tempohnya tidak melebihi tiga tahun,” tegas beliau.

Soalnya, apakah sebenarnya tempoh tidak melebihi tiga tahun itu?

Tempoh dua tahun adalah dikira tak melebihi tiga tahun. Dua tahun sebulan, dua tahun enam bulan atau dua tahun sebelas bulan juga dikira tidak melebihi tiga tahun.

Genap tiga tahun pun masih boleh dianggap tidak melebihi tiga tahun.

Yang mana satu sebenarnya tarikh yang betul untuk Tun Mahathir berundur dan menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar?

Tetapi, dalam kenyataan yang lagi terbaru malam ini, Tun Mahathir menafikan pula pernah menyebut tempoh tidak melebihi tiga tahun itu.

“Saya tak kata tiga tahun, tapi tempoh untuk membetulkan kerja,”  katanya lagi.

Jadi, bila sebenarnya Tun Mahathir mahu berundur dan mahu menyerahkan jawatannya kepada Anwar?

Kenapakah Tun Mahathir sering berubah-ubah cakap?

Walaupun cakap Tun Mahathir nampaknya sering berubah-ubah seolah-olah makan tak pernah kenyang, tetapi demi untuk kestabilan PH, adalah diharapkan beliau dapat membuat suatu ketetapan mengenainya selepas ini.

Sudah-sudahlah Tun, dalam usia sudah 94 tahun dan telah dua kali menjadi Perdana Menteri, mahu apa lagi?

Untuk itu, sudah sampai masanya beliau menetapkan suatu tarikh khusus untuk penyerahan jawatan itu.

Selagi tidak ditetapkan tarikhnya, selagi itulah isu peralihan kuasa ini akan terus menjadi bualan, pertikaian dan masalah yang tidak berkesudahan kepada PH. (Shahbudindotcom 24/06/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 25 June 2019 — 12:16 am

104
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
MAHATHIRVSANWARanonymousOthman AhmadTanpa NamaAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Mujahid salah guna perasmian kursus haji sebagai medan politik……. Adalah tidak profesional dan beretika bagi Menteri Agama, Mujahid Yusuf Rawa menggunakan Kursus Perdana Haji untuk menyebarkan ceramah politik. Kursus Perdana Haji bukan medan propaganda politik untuk menghasut bakal-bakal jemaah supaya marah dengan Kerajaan terdahulu dan pengurusan Tabung Haji (TH) yang lalu. Kursus haji Perdana adalah tempat dimana para bakal menunaikan haji berlapang dada memaaf satu sama lain meninggalkan perseketaan. Tapi malangnya kalau pada kursus ini mereka diajar dengan sikap buruk sangka oleh menetri yang pendek akal seperti Mujahid. Sepanjang kursus haji berlalu tak pernah wujud apa-apa kempen poltik malah pada… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Wak suman tua krepot…ko bukan boleh lawan cikgu kejora…otak ko berpikiran stail lama lagi…dah ketinggalan zaman…kunyit Jemin dah terpervik setepek kemuka madey dan ko sekali…tu pasal madey dan ko gelabah merepek tak tentu hala…mcm keling TN mabuk todi…melalak meroyan tonggang langgang….hahahahaa…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAS atau Dr Aziz Bari yang jahil, tidak tahu sejarah?…….. HEBAT juga Naib Pengerusi DAP Perak merangkap Ahli EXCO Kerajaan Negeri Perak, Dr Abdul Aziz Bari, membantai PAS sekali gus membela boss beliau dalam DAP, Nga Kor Ming, dalam isu desakan supaya sekolah-sekolah Cina dan Tamil dihapuskan. Kata Dr Abdul Aziz Bari, desakan Salamiah Mohd Nor menunjukkan PAS ekstrem, rasis, jahil dan tidak tahu sejarah kerana kononnya cadangan tersebut bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan yang membenarkan penubuhan sekolah-sekolah tersebut. Pelik juga kenyataan Dr Abdul Aziz Bari kerana, kalau mengikut logik akal, pihak yang memperjuangkan pengekalan sekolah-sekolah Cina dan Tamil inilah yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P RASIS ANTI PERLEMBAGAAN……. Lapor polis atas PAS tunjuk DAP kurang cerdik DILIHAT dari sudut mana sekalipun, tindakan Nga Kor Ming menggesa supaya laporan polis di bawah Akta Hasutan dibuat ke atas Salamiah Mohd Nor lantaran ucapan beliau yang dikatakan mendesak supaya sekolah-sekolah Cina dan Tamil dihapuskan dan tindakan pemimpin DAP Perak membuatnya semalam hanyalah memperlihatkan kekurangcerdikan mereka sahaja. Mahkamah Persekutuan dalam kes Mark Koding telah dengan jelas memutuskan bahawa desakan supaya sekolah-sekolah Cina dan Tamil dihapuskan bukanlah satu kesalahan di bawah Akta Hasutan dan Mark Koding didapati bersalah bukan kerana membuat desakan ini tetapi kerana menuntut pindaan ke atas… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Pencemaran di Pasir Gudang, Industri kurang cerdik, menteri kurang cerdik dan kerajaan pun kurang cerdik…. .. Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad menegaskan insiden pencemaran udara di Pasir Gudang tidak sepatutnya berlaku selepas terjadinya insiden serupa sebelum ini. “Ini kurang cerdik… nampaknya ada industri-industri yang tidak begitu prihatin terhadap keselamatan menyebabkan insiden ini berlaku lagi.” Dr Mahathir berkata demikian merujuk kepada Insiden Sungai Kim Kim di Pasir Gudang pada Mac lalu yang turut menyebabkan pencemaran udara dan simptom lebih kurang serupa pada orang ramai di situ. “Sebab itu kita perlu kenal pasti siapa mencemarkan udara di situ dan ambil tindakan yang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Seronok juga aku rehat sekejap menjawab dan membodohkan si Otak Lobak Tua yang pakai berbagai nama spt anonymous yang ghoyyak Kelate konon, takut nak guna nama Geng Najib.

Dapat lah aku fun and entertainment on and out of his utter stupidity.

anonymous
Member
anonymous

Sedara Budin….

Najib nak saman tunggu selasa…..
Madey nak serah jawatan tunggu lepaih 2 tahun…sekarang dah naik 3 tahun plak…tu pasal tak ade tarikh nak serah koasa…..keturunan pembelit memang mesti mmembelit mcm ayam yg dah biasa makan tahi mesti nak makan tahi…..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau makan tahi kau sendiri. Sebab Otak Lobak Tua dah tak boleh memikir

anonymous
Member
anonymous

Ko Tua Nyarnyok nak mampuih daah…meroyan je yg ko pandai…tambah gelabah bila madey dah gelabah….hihihi….madey teringat ape nasib boboi yg blm boleh berjalan sendirian dlm dunia politik…madey mampuih boboi di terajang oleh muyiden dan anwar ke ceruk jamban laa…Jemin tak boleh nak nolong lagi…hihihi..

anonymous
Member
anonymous

TN jeling mabuk todi…hihihi..melalak siang mlm tonggang langgang..

anonymous
Member
anonymous

JUN 24 Lawak pembelit no 1.. Kronologi Drama Sebabak, Aku Nak Jadi PM…….. Kronologi perjanjian PENYERAHAN KUASA PM daripada Mahathir Mohamed kepada Anwar Ibrahim: 15 May 2018…. Saya mungkin jadi PM untuk 1-2 tahun sahaja. (Mahathir) 3 November 2018 …. Kalau Anwar izin, saya jadi PM 2 1/2 tahun. (Mahathir) 24 Februari 2019 …. Kekal sokong saya, Anwar akan jadi PM lepas 2 tahun. (Mahathir) 29 Ogos 2018…. Saya percaya Mahathir akan tunai janji serah jawatan PM. (Anwar) 19 Mac 2019….. Saya yakin PM akan serah jawatan pada bapa saya. (Nurul Izzah) 22Jun 2019….. Saya akan serah jawatan PM pd… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Moga dirimu dlm sejahtera duhai Irah ku puteri
Mmg resah di dada ini jika tak sebut mu sehari
Mungkin kuntum ku puja, bagai mawar berduri
Memetik mu, abg tak heran, utk melukakan jari

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Setelah dia ditelanjang bulatkan sebagai seorang homoseks, Kejora mereka-reka khayalan ‘mas’ & ‘irah’ untuk menutup malu & kini berhempas pulas berauta konon2nya dia lelaki sejati.

He he he

Kesewelan Kejora berterusan tak ada penghujungnya. Keadaannya bertambah teruk bila dia bergantung harap dgn PANTAToon2 sasaunya yg menampakkan lagi kedunguannya.

He he he

anonymous
Member
anonymous

Sedara Budin…madey dah mula merapooo…sekali 2 tahun …lepas tuu 3 tahun…gaknye lepas ni sampai mampuih…

Madey sudah hilang arah tak keruan lagi si tua ni kerana Jemin balaci harapan sudah nak kena lingkop…Jemin tak boleh sekat nuar lagi….Jemin sendiri sedang gelabah ….kubor kata mari rumah kata pergi kpd tuk madey…..

Madey hanye boleh harapkan Jon Doe sorang saja untuk kibarkan 313 panji2 hitam legamnye seblm terjun laut dari atas jembatan penang….hihihi
.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Tiada masaalah jika “Quit yapping about becoming PM and do your job sincerely, Rais Yatim tells Anwar” dihadamkan oleh anwar

ANWAR= f + a + k

where

f is fantasi tiada kesudahan seolah2 kita hutang kepadda dia jawatan PM..

a is auta setiap hari konon dialah pilihan dan tiada syak lagi dia akan duduk atas kerusi walaupun tiada kemampuan memimpin

k is kepalsuan yang kononnya dia gah namun habuk tak ada

will support you anwar as PM IN WAITING SAMPAI KIAMAT

anonymous
Member
anonymous

Kamu yg kuat khsyal dan loyar burok…Rais anak Yatim pon bimbang hajat tak kan kesampaian jika madey kena serah kuasa kpd nuar…hihihihi
Kali ni Rais tak bakar jambatan tapi jambatan besi pon boleh terbakar sendiri….orang umno lebih kenal Rais….Rais nak kemana?…lopong leer anak si Yatim nii….hahahaaa…

Anonymous
Guest
Anonymous

Abg spt badi pulak dlm cinta punya gelanggang
Kekadang dirasa panas rindu bagai dipanggang
Ntah kenapa timbul keresahan bila berenggang
Risau, kalu abg ini cuma pipit & Irah tu enggang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Setelah dia ditelanjang bulatkan sebagai seorang homoseks, Kejora mereka-reka khayalan ‘mas’ & ‘irah’ untuk menutup malu & kini berhempas pulas berauta konon2nya dia lelaki sejati.

He he he

Kesewelan Kejora berterusan tak ada penghujungnya. Keadaannya bertambah teruk bila dia bergantung harap dgn PANTAToon2 sasaunya yg menampakkan lagi kedunguannya.

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Mahathir itu dah merapu,Din. Asyik ditanya soalan peralihan kuasa oleh wartawan, jawapan pun ikut beralih-alihlah,Din.
Sama ada tak mampu tegas,tetap atau lemah fikiran atau memang kuat berdalih-dalih. Umur peringkat tua dia ni, pemikiran menjadi beransur lemah kan Din? ?mungkin fikiran sikit longgar kot,Din.
Namun Anwar masih cool, Din. Steady Anwar.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Serangan politik takda masalah kpd aku (tak macam serangan peribadi).

Kalau di jawab pun, akan ikut cara serangan itu – bahasa nya, nada dll.

Banyak yang tak perlu dijawab. Sebab tuduhan2 mengarut, tidak berasas.

anonymous
Member
anonymous

Ko pon gelabah jugak TN Tua Nyarnyok nok mapuh….hihihi
.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

ano Tua Otak Lobak bila ko mapuh tarak sapa peduli

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

111 sekolah, 3 IPT, 347 tadika di Pasir Gudang tutup sementara……… Sebanyak 111 sekolah rendah dan menengah, 3 intitusi pengajian tinggit (IPT), 347 tadika serta 14 buah sekolah swasta dan antarabangsa di Pasir Gudang diarahkan tutup sementara kerja-kerja mengatasi isu pencemaran udara dijalankan pihak berkuasa. Pengarah Pendidikan Jabatan Pendidikan Johor, Azman Adnan dalam suatu kenyataan malam ini memaklumkan penutupan sementara itu akan bermula dari 25 Jun ke 27 Jun 2019 ini. “Sehubungan dengan itu jabatan ini ingin memaklumkan kepada semua institusi pendidikan dalam kawalan Kementerian Pendidikan Malaysia yang terletak dalam daerah Pasir Gudang iaitu 111 buah sekolah rendah dan sekolah… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ada yang marah bila membaca berita cucu Tok Garu Nik Aziz dan Tok Garu Hadi BAwang pun sekolah Cina, melepaskan geram –

Megat Muzaffar

sebok nak duduk tanah melayu, pastu, nak rebut peluang matrikulasi, biasiswa, universiti, kontrak kerajaan sama mcm melayu tapi x nak sekolah melayu,
x nak khidmat dlm polis & askar mcm org melayu.

tapi nak jadi bangsa malaysia kononnya. bila tang peluang nak sama rata, bila mai tanggung jawap kpd negara cuma melayu aje yg menyahut cabaran.

tu pun melayu PAS hantar anak2 ke sekolah Cina. bodoh sejak dari dalam perut mak lagi, x boleh buat apa2 dah.

anonymous
Member
anonymous

Kerajaan madey gagal jamin keselamatan rakyat…2 kali tempat yg sama…makan gaji buta..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kerajaan Johor tak ambil pengajaran insiden Sg Kim-Kim, kata bekas MB ……….. Mohamed Khaled Nordin mendakwa kerajaan Johor tidak mengambil pengajaran daripada insiden pembuangan sisa kimia di Sungai Kim Kim, susulan pencemaran udara yang berlaku di Pasir Gudang sejak 5 hari lepas. Bekas menteri besar itu menggesa kerajaan Johor membentangkan rancangan menguruskan pencemaran itu bagi memastikan kejadian itu dapat ditangani dengan segera. “Kerajaan negeri sebelum ini ada meyakinkan orang awam bahawa mereka akan melihat perkara seperti ini secara serius. Akan ada prosedur dan garis amalan yang diperkemas,” katanya dalam kenyataan hari ini. Beliau berkata kerajaan dengan pantas menjawab cadangan pembangkang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Rama Chandran

Minta PAS berbahas isu-isu seperti isu bohong wajib demi parti, isu rasuah, isu moral, isu akhlak, isu salah guna kuasa, isu curi duit rakyat, isu amanah, isu pembaziran dan isu-isu lain yang jejaskan kehidupan rakyat daripada bahas isu isu sensitif kaum seperti sekolah vernakular.

anonymous
Member
anonymous

Tua Nyanyok nak mampuih dah tak upaya nak reka citer dongeng lagi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tua Bongkok Otak Lobak komen mcm budak kecik

anonymous
Member
anonymous

Madey cakap tak berubah2.. Madey cuma nak belit….ini lah sebabnye madey gagal pulihkan ekonomi dan ringgit mesia…

Pembelit tak boleh majukan ekonomi negara…hari cakap lain esok cakap lain….buat pon lain…pelabor pon takut dgn pembelit…

Hutang 1.1 triliyon tapi madey keluar negara makan angin duduk hotel mewah….saper yg bayar?…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbgai nama termasuk Anonymous kah3 dan anonymous huruf kecil a,

Kamu ha nya mahu meyakitkan hati pembaca di sini, mengarut pasal pompuan, menjadi gila bayang, juga benar2 gila bila membuat serangan peribadi keatas peserta di sini dan keatas keturunan Tun M yang sudah terang2 mengaku dia ada 25% darah India tapi kamu putar belitkan di sini tak habis2.

Kamu tidak ada hormat langsung kpd pemunya blog, peserta2 dan pembaca blog ini, kamu anggap blog yang non-moderated ini sebagai BAPAK KAMU punya blog. AMAT BIADAB DAN KURANG AJAR.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Maka kamu perlu dikeji, dicaci, dibalun dan ditibai. Bila melampau, kamu perlu dicarut se carut2 nya, jugak emak bapak kamu yang tidak membimbing kamu di masa kecil, sehingga kamu menjadi biadab dan kurang ajar di masa dewasa hingga ke tua baka.

Amaran sudah di beri bertalu talu supaya jangan kamu membuat serangan peribadi. Bila kamu buat lagi, akan di carutkan lebih teruk dari hanya mengata puccimak kau.

Awas, amaran sudah di ulangi sekarang.

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN pun serupa Pcik Man, jiwa sudah lara
Asyik dgn tuduhan & fitnah, mau cetus angkara
Soal dosa pahala seperti pakcik2 tak ambil kira
Apa jadahnya, Geng Najib, pakcik2 kata Kejora?

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Usahlah uncle TN biar, api dl dlm hati menyala
Gelora dlm hati jika dibiar boleh bawa kpd gila
Percaya lah uncle dgn kebenaran dosa pahala
Dan takuti lah uncle, akan balasan Allah Ta’ala

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN, sesuatu yg tak terdaya, usah digagah
Buat apalah kalu kat sini kita nak tunjuk megah
Kalau apa2 tak setuju secara elok kita sanggah
Bukan kah mencarut itu, dlm Islam kita ditegah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN tu gagak, usah perasan diri itu camar
Pantun jadi trademark, Kejora tidak menyamar
Jgn lah main tuduh-tuduh, Kejora ni tak gemar
Nanti kot Kejora tampor muka uncle berdamar

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN mcm mengalami mimpi ngeri mamai
Sana sini, dibuat kecoh, sampai blog tak damai
Kerisauan dia spt anak dara darah haid tak mai
Puncanya, dia tahu kat sini geng anti PH ramai

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN panggil kat abg ni, ‘Anon kah kah kah’
Dia acah abg jer, terus abg ‘counter’ & pangkah
Kini, uncle TN ni, dah lemah longlai melangkah
Itu baru pantun jer Irah, blm lah lagi abg jerkah

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu masih juga lagi membuat serangan peribadi selepas di beri amaran bertalu talu. Bila aku lapang, kamu terima lah padah nya.

Orang Inggeris maki cara subtle, contoh nya, mengata

Little amuses the nuisance, what more the fool.

Orang Amerika maki cara direct and blunt, contoh nya, mengata

Fuck you.

Aku akan kata yang paling lucah kpd kamu dan emak bapak kamu, membikin kamu rasa nak koyakkan dada membaca nya, tapi kuat ego, hanya komplen seperti di masa2 lalu.

Tunggu ..

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang inggeris ,orang amarika tak mencarut mcn kau, membabit emakbapak,kau orang melayu islam malaysia memang cilaka bangsat, buruk perangai, zero tahap maruah.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Begitu biadab dan kurang ajar nye kau, bukan saja membabitkan emak bapak kau, juga datuk nenek, buyut dan semua keturunan kau, semua nya tak membimbing anak di masa kecil.

Keluarga tiada budaya, melukut di tepi gantang, tak bercampur dengan masyarakat – tak di terima masyarakat.

Sebab mulut bukan saja serupa burit ayam, juga seperti puccimak kau.

Tapi aku masih belum ada masa lapang nak carutkan kau dan emak bapak kau se carut2 nya-

tunggu ..

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang serang sanggah kamu punya pendapat, pandangan, pemikiran,kopipes bkn kah disitu terletaknya keperibadian kau. Disebabkan ko berlebih-lebih gaul,berlebih-lebih godek dln blog ini, menyebabkan yg lain anggap kau bingai. Kau beranggapan mereka- mereka tu orang2 yg sama. Terlehan kau meleset.
Kau nak carut,nak maki semau2nya teruskan. Tak terkesan. Apa yg kau carut dan maki sebenarnya berbalik kpd diri kau serta mak bapak kau. Itu kena faham.

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 12:23 pm,

Kejora rasa uncle TN ni lahir kat ulu Sg lembing
Dia ada masalah bertutur, pasal mulut sumbing
Kecik2 ditinggal emak, dia makan taik kambing
Jadi fasiq sesat, sbb famili tak sempat bimbing

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Aww, the old shit trying to show there are more than ONE of him ..

go fly kite, boy.

See, you distract me from doing my work, now I will not get the masa lapang nak bantai kau ..

Alas .. masih ada berbelas jam lagi hari ini ..

Akan aku carut kau spt di janjikan

anonymous
Member
anonymous

Bila Tua Nyarnyok nak mapuh tertekan dia jadi mabuk…bila mabuk Tua Nyarnyok merapuu cakap omputih jubo gelap…hihihihi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bila kau si Tua Otak Lobak mapuh, kurang lah sekor pengacau di sini.

Sekolah pondok tak panda ghoyyak omputih, eh?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau beranggapan mereka- mereka tu orang2 yg sama. ?

Ha nya nama2 yang Geng Najib reka bila menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama.

Makian aku tak berkesan? Bangang nya kamu – kalau gitu, mengapa kamu komplen?

Antara komen kau terakhir kau komplen pasal apa aku maki mak bapak kau juga.

Bodoh, bodoh, bodoh .. cakap amat bodoh ..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau ni memang bingai betullah. Sebenar kau tak dapat membezakan cara gaya tulisan seseorang. Anonymous ramai yg pakai, aku seorang drpdnya. Aku tak selesa cara kau, tak berkenan lontaran kata2 carut kau yg tak berguna tu dblog ini. Hanya ingin menegur lontaran kata2 sumbang kau paparkan. Sebagai pembaca artikel berserta komen-komen blog ini,aku beranggapan kau berpenyakit sombong,hidung tinggi,riak,ujub dan seumpamanya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku pun boleh mencarut, memaki hamun,mengutuk,menghina,tak ada masalah.
Apa faedahnya? Aku masih rasional,ada maruah,masih berpegang ajaran yg aku anuti.
Apa perasaan kau,curahkan kata -kata kesat itu. Apa hati,jiwa berasa lega,puas serta terhibur ke?
Kalau itulah perasaannya, aku rumus kau kalut. Orang tua umur tua mcm kau terlalu emosinal. Itu fakta.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau Orang tua sudah bongkok tak cukup makan kalsium otak pun penuh lobak kata KJ.

Anonymous
Guest
Anonymous

Naper, mau serang Kejora, dinanti masa lapang
Nak tembak Kejora sat lagi pegi cari senapang?
Sedarlah diri, yg uncle tu udah hencot tempang
Nanti teruk lak lagi kalu Kejora kasi pelempang

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KEPALA BAPAK KAMU MENCOBA BAYANGKAN KAMU BUKAN KEJORA = GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA.

TAPI BAGUS LAH KAMU NAMPAK NYA MERASA MARAH BILA EMAK BPAK KAU DI CARUT. NENEK MOYNG KAMU KESEMUA NYA PERLU DICARUT SE CARUT2 NYA SEBAB TAK MEMBIMBING ANAK2 DI MASA KECIL.

BIADAB DAN KURANG AJAR ITU SUDAH JADI TURUN TEMURUN.

MORE TO COME – BILA AKU BETUL2 LAPANG ..

anonymous
Member
anonymous

Amaran kamu serupa amaran keling laa…merapuu..m

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

SUDAH BANYAK KALI KAMU DAN EMAK BAPAK KAMU DICARUT, BUKTI NYA – KAMU BARU SAJA KOMPLEN KENAPA EMAK BAPAK KAMU PUN DI CRUT – DAH DIJAWAB.

BILA BETUL2 LAPANG, AKU AKAN CARUTKAN KAMU DAN EMAK BAPAK KAMU DENGAN SEPENUH BUTIRAN DAN TERPERINCI – TERMASUK WARNA PUCCIMAK KAU BILA DICEKAH BAPAK KAU SETIAP MASA HINGGA TAKDA MASA NAK BIMBING KAU DI MASA KECIL DAN KAU MENJADI BIADAB DAN KURANG AJAR DI MASA DEWASA DAN TUA BAKA.

GAMAK NYA CUCU2 KAU PUN BIADAB DAN KURANG AJAR.

anonymous
Member
anonymous

Woooit Tua Nyarnyok nak mampuih…ko pakai alat ape boleh sukat darah madey 25% darah jeling pembelit?….P km TN penipu serupa keturunan madey yg dijilatnye…
TN pandai reka cerita dongeng rupanye bila TN merapoo….

Anonymous
Guest
Anonymous

Sedih le tengok uncle TN, DAP punya tali barut
Asyik kopipes bawa masuk komen2 mengarut
Suku tuduh2 org, dia ini, jenis busuk hati perut
Tapi yg lawak, senjata utama dia ini, mencarut

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN ini tak tahu lah, bila nak henti berauta
24 jam, kerja dia ni mengumpat keji & mengata
Kalau bab ugama, langsung si tua ini, jahil buta
Ada ke kata-kata carut, dia megah buat senjata

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KAU HANYA NAK SABOTAJ BLOG PRO-PH INI, MENGARUT MACAM2 SIMPLY TO BORE READERS.

TAPI RAMAI YANG LOOKING FORWARD TO MY WALLOPING YOU. AKU PUN MAHU MY DAILY FUN AND ENTERTAINMENT ON AND OUT OF YOU.

AKU JUGA MAHU PEMBACA TAHU KAU TAK BOLEH MELANDA LANDA DI SINI TANPA DI TIBAI DAN DI CARUT.

DEMIKIAN LAMA AKU KATA NAK CARUTKAN KAU DAN EMAK BAPAK KAU, TIADA SIAPA MENASIHAT AKU JANGAN.

SILENCE IS CONSENT – NOT THAT I NEED ANY CONSENT AS THIS IA A NON-MODERATED BLOG. YOUR EXCESSES MUST BE REPLIED IN CARUTAN KE ATAS KAMU DN EMAK BAPAK, TURUN TEMURUN KAMU.

anonymous
Member
anonymous

Ini blog penyokong Anwar Ibrahim pembenci pembelit madey DKK kerala……TN otak bebal berlagak serba tahu…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tapi kamu orang tua bongkok Otak Lobak serba tak tahu, bodoh bangang sokmo

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak tua sembang kencang,telur kecut.
Sudah lah tua kuat pulak mencarut.
🤣😂🤣😂🤣😁😁😂🤣😅

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau ngaku kalah? Ha nya ulang kata2 yang dah puluh kali cakap? Takda lain? Otak dah tak jalan? Otak lobak? Ke otak udang, penuh tahi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Naper uncle TN asyik salah sangka tak sudah2
Menuduh-nuduh tu, bukan le dapat apa faedah
Kasihan Kejora tengok, muka uncle kena ludah
Elok uncle buang semua perangai haram jadah

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

😃🤣😂😃🤣😅 pak tua sembang kencang telur kecut😔 sentap😃🤣🤣😋😋

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Atuk Tua bongkok Berlipat Otak Lobak nak sembang pun tak reti

anonymous
Member
anonymous

Wak suman krepot…

Kunyit Jemin dah terpercik ke muka madey….madey sudah tak keruan…hihihihi..

Anonymous
Guest
Anonymous

anon 10:25 am,

Pcik Man pun kena, tepercik kunyit lekit busuk
Muka dia kotor, itu sbb dia tu malu nak masuk
Kini, meroyan sakan, mcm org dah kena rasuk
Entah kat mana, kini, dia sembunyi terperosok

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Setelah dia ditelanjang bulatkan sebagai seorang homoseks, Kejora mereka-reka khayalan ‘mas’ & ‘irah’ untuk menutup malu & kini berhempas pulas berauta konon2nya dia lelaki sejati.

He he he

Kesewelan Kejora berterusan tak ada penghujungnya. Keadaannya bertambah teruk bila dia bergantung harap dgn PANTAToon2 sasaunya yg menampakkan lagi kedunguannya.

He he he

anonymous
Member
anonymous

Madey keturunan Kerala bapak pembelit no 1 malaysia…hari ni lain cakap esok cakap lain plak… Madey sudah tak keruan sejak Jemin dikantoikan oleh vedeo seks Jemin…nak pulihkan Jemin yg dah dah tercalar bukan mudah… Madey sudah tak boleh sembunyikan lagi cita2 nye nak berkuasa selama2 nye…madey tak boleh tutup kekeciwaannye Jemin gagal sekat anwar.. Anwar hanye ade satu saja pilihan dgn permainan madey ni…selepas cukup tempoh 2 tahun anwar bawak PKR kluar dari PH biarkan madey dan penjilatnye terguling guling…nuar tak rugi ape2…. Madey yg yg akan menggelupor….kroni dan anak branak madey blm sempat kaut kekayaan negara….Boboi blm boleh berdikari…nuar… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah tau tak, kat sini ada org:

dgn abg, dia sering tabur fitnah, & main tuduh2
dgn abg, dia suka cari pasal asyik mahu gaduh
dah tua renta bangka tapi bengap bebal bodoh
serupa dengan ifrit syaitan, perangainya hodoh

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Irah perasan tak, kat sini ada:

Tempat jiwa lara abg, boleh tumpang berteduh
Student U, US, nak jadi Cgu Kejora punya jodoh
Minah Jawa cun, penawar jiwa.. waduh waduh
Suasana lagu Sh Aini..aduh, aduh duh duh duh

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kau Pergi Tanpa Pesan – Sharifah Aini
Karaoke: https://youtu.be/GvON9etu4cw

Kemanakah…
Akan ku cari
Gelap terasa. dunia ini
Bagai tiada matahari

Kau pergi tanpa pesan
Ku nanti tiada datang
Di mana kau kini
Di mana kau kini
Aku tiada berkawan lagi
Aduh…! Aduh.!
Aduh. duh. duh.

Apakah kau tak sedar
Janji suci kau patahkan
Di mana ku cari
Di mana ku cari
Aku tiada terdaya lagi
Aduh…! Aduh.! Aduh. duh. duh.

Putuslah harapanku…
Lebih rasa ku menunggu
(ulang 2X)

Ke mana ku akan pergi
Tempat bernaung diri

Berkorban apa saja
Demi untuk yang ku minta
Siksa dan derita
Telah ku terima
Tapi aku tak bahagia
Aduh…! Aduh.!
Aduh. duh. duh.
Ahai. Ahai…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Setelah dia ditelanjang bulatkan sebagai seorang homoseks, Kejora mereka-reka khayalan ‘mas’ & ‘irah’ untuk menutup malu & kini berhempas pulas berauta konon2nya dia lelaki sejati.

He he he

Kesewelan Kejora berterusan tak ada penghujungnya. Keadaannya bertambah teruk bila dia bergantung harap dgn PANTAToon2 sasaunya yg menampakkan lagi kedunguannya.

He he he

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

INI SERIUS, MAKA DI HURUF-BESARKAN.

KALAU KRITERIA ANWAR MEMILIH PENASIHAT MEDIA NYA ADA LAH HANYA BERAPA KALI SESEORANG ITU MEMPROMOSIKAN NYA CEPAT JADI PM, BUDIN TENTU AKAN MENJADI PENASIHAT MEDIA NYA.

TAPI KALAU BUDIN ME REKAKAN (CONCOCT/ MEMALSUKAN) “BERITA” TUN M MENGATA AKAN SERAH KUASA SELEPAS 3 TAHUN – SEPERTI DI KOMEN2 SAYA 8:01 AM DAN BERIKUT NYA – BAHANA LAH PAK SHEIKH JIKA MELANTIK BUDIN.

MASIH BELUM JUMPA BERITA YANG MENGATA TUN M SENDIRI KATA DIA AKAN SERAH KUASA SELEPAS 3 TAHUN. ANWAR PUN DILAPORKAN MENGATA 3 TAHUN ITU “ANDAIAN SAHAJA”. PEMBACA DI SINI PUN TIADA MEMBERI LINK SEPERTI DI MINTA.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

SAYA FIKIR PAK SHEIKH ANWAR TIDAK AKAN MENJADI PM. TUN M SUDAH KATA BAHAWA ANTARA FAKTOR2 BAGI ANWAR MENJADI PM IA LAH “JIKA RAKYAT MAHUKAN NYA”.

MAKA RAMAI RAKYAT TIDAK MAHUKAN NYA. DIA PELIWAT DAN BEKAS BANDUAN 2 KALI. ISLAM ADALAH AGAMA NEGARA INI DAN ISLAM MENGHARAMKAN LIWAT.

TIADA SESIAPA BEKAS BANDUAN YANG MENJADI KETUA EKSEKUTIF MANA2 NEGARA DI DUNIA. 7 ORANG YANG BEGITU ADA LAH TAHANAN POLITIK. PAK SHEIKH ADA LAH BANDUAN JENAYAH BIASA.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Bangun Malaysia!Jangan tunduk kepada ultra kiasu…….. LIHATLAH! Bijak ultra kiasu berstrategi. Apabila timbul sahaja idea mahu memperkemas dan memperkukuhkan lagi Tambak Johor oleh negara kita, maka negara ultra kiasu Singapura terus bersetuju dengan cadangan pembinaan laluan pejalan kaki (termasuk motosikal). Jika ini dilakukan, bermakna Tambak Johor akan terus kekal sampai bila-bila – sampai kiamat. Sudah tentu ia tidak menguntung kita, tetapi, keuntungan paling besar kepada Singapura. Sejak dahulu lagi negara ultra kiasu mahukan Tambak Johor kekal di situ dan tidak boleh ada yang menggantikan jambatan itu. Tambak Johor sangat menguntungkan negara ultra kiasu dan amat merugikan Malaysia. Sebab itu, idea… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR menafikan dia nama yang di guna Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, di khaskan nya nama itu untuk kopipes dan mengulang benda yang sama tak henti2.

Dia juga menafikan dia orang PAS tapi selalu komen pasal agama dan menyokong PAS.

Maka kopipes2 nya di jawab dengan kopipes apa saja yang busuk pasal PAS.

Juga kopipes apa saja yang busuk pasal Umno. Dua2 itu busuk, mencuri wang rakyat berbiliun, agihkan RM90 juta kpd PAS.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Adib malang lagi: Setelah mati, disingkir pula…….. KASIHAN Muhammad Adib Mohd. Kassim (Adib). Selepas mati, disingkirkan pula. Dia ialah seorang anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat (Jabatan Bomba), satu jabatan di bawah Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT). Dia mati akibat kecederaan yang dialaminya semasa bertugas di Kuil Sri Maha Mariamman, USJ 25 pada pagi 27 November 2018 untuk memadam kebakaran yang disebabkan oleh perusuh-perusuh. Oleh sebab Pendakwa Raya tidak dapat membuat keputusan apa atau siapa yang menyebabkan kecederaan yang membawa kepada kematiannya, maka inkues mengikut Bab XXXII Kanun Acara Jenayah diadakan untuk mencari sebabnya. Kerana Adib adalah seorang kakitangan KPKT… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Sikap menganggap diri dan partinya serba sempurna adalah budaya sebahagian ahli jawatankuasa tertentu PAS sekarang ini walaupun Islam meminta umat Islam merendahkan diri serta senantiasa muhasabah diri atas kekurangan kita di mata Allah,” kata Senator Raja Bahrin.

Komen: Apa yang boleh diharap dari PAS. Agama Islam pun di guna depa untuk politik. Gunakan Islam di nama parti depa, Cukup hodoh dan pelesit punya pendirian.

Korap punya pemimpin, terima RM90 juta wang sebahagian dari yang Najib curi dari 1MDB. Sekarang sudah ada 2 dari gerombolan Ali Baba And Forty Thieves.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BOLEH PERCAYA KAH APA YANG BUDIN KATA DI BLOG POS NYA DI ATAS INI?

1. Budin tidak beri link kpd “berita” yang di sebut nya

2. Tarikh “berita” itu pun tidak di beri

2. Tajuk2 berita di dalam blog posnya tidak boleh di kopipes bagi tujuan menyemak “berita” itu yang tarikh nya pun tidak di beri

4. MengGoogle perkataan “Berta Harian online tun mahathir: saya pegang jawatan tidak lebih 3 tahun” masih belum nampak berita Tun M mengatakan itu.

Sementara saya terus mencari link itu, sesiapa ada link nya, tolong kasi di sini supaya boleh membantu saya percaya apa Buin kata, TK

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sekarang saya jumpa

Isu jawatan PM selesai – Anwar | Nasional | Berita Harian
https://www.bharian.com.my/berita/…/isu-jawatan-pm-selesai-anwar
“Saya faham itu dan Dr Mahathir juga faham, bagi saya dan Dr Mahathir, isu … yang menegaskan beliau akan meletak jawatan dalam masa tiga tahun … Saya pegang jawatan tidak lebih tiga tahun

Tapi bila tekan itu, keluar berita di link berikut: https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2019/06/577578/isu-jawatan-pm-selesai-anwar

“Ditanya mengenai tempoh tiga tahun untuk peralihan jawatan itu, Anwar berkata, itu hanya andaian.”

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

SAYA ULANGI:

DI LINK YANG DI JUMPAI SETAKAT INI https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2019/06/577578/isu-jawatan-pm-selesai-anwar

BERITA ITU HANYA MENYEBUT:

“Ditanya mengenai tempoh tiga tahun untuk peralihan jawatan itu, Anwar berkata, itu hanya andaian.”

TIDAK MENYEBUT TUN M YANG KATA.

NAMPAK NYA, BUDIN TELAH KELUARKAN BERITA PALSU, PUTTING INTO TUN M’S MOUTH WHAT HE DIDN’T SAY – EVEN ANWAR SAID “3 tahun … ha nya andaian”.

INI SERIUS. HARAP BUKAN BUDIN YANG ME REKAKAN (CONCOCT) BERITA ITU.

anonymous
Member
anonymous

Nudin tak reka cerita dongeng mcm keling TN…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu African tribe sesat di sini. Tak tau asal usul .. maklum lah di Afrika .. kot berasal dari babi hutan

anonymous
Member
anonymous

Keling TN dah mula merapoo ..hihiji..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pariah si Otak Lobak tak reti nak cakap apa2 lain tarak guna hidup pun, bila nak harakiri?

Takut? Sebab kau katak puru?

Syed Alwi Alsegaff
Guest
Syed Alwi Alsegaff

Jangan sibuk sangat tentang Tun Mahathir,, Tuan Budin boleh beri Rakyat jaminan bahawa Anwar akan mentakbir negara dengan lebih cemerlang ?

anonymous
Member
anonymous

Adekah dgn ekonomi yg masih merudum madey telah berjaya?..

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Anon satu dua tiga Kawan2 pun ada dah cakap Jika posting tak jaga2 Tentu tidur di dalam lokap! Protes, kritik perkara biasa Dalam demokrasi ia dibenar Tapi dia luar biasa Tiap saat PM di onar! Mungkin rasa diri selamat Kerana ada kuasa yang jaga Tapi jika salah alamat Terlajak kata ke dalam juga! Buat baik berpada pada Buat dajal jangan sekali Terlalu gopoh menumbuk lada Terpercik ke mata siapa peduli! Sedangkan Bos buat tak jalan Perdana masih ada disitu Bos naik,tumpang ke bulan Paksa Tun tetapkan waktu! Bab bersabar itu tak boleh Takut dia terlepas madu Tun Mahathir dia nak… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Fan tatton merapu ape ni?…gelabah jugak?…

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah mesti, sibuk dengan kelas, abg ni mengerti
Concentrate dgn urusan study Irah di Universiti
Beri perhatian terhadap pelajaran sepenuh hati
Ianya adalah untuk masa depan irah juga nanti

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Setelah dia ditelanjang bulatkan sebagai seorang homoseks, Kejora mereka-reka khayalan ‘mas’ & ‘irah’ untuk menutup malu & kini berhempas pulas berauta konon2nya dia lelaki sejati.

He he he

Kesewelan Kejora berterusan tak ada penghujungnya. Keadaannya bertambah teruk bila dia bergantung harap dgn PANTAToon2 sasaunya yg menampakkan lagi kedunguannya.

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Tadi dgn org, ada segketa, maafkan abg ini Irah
Org itu selalu cari pasal, nak bagi abg ini marah
Abg berjuang, sbb harga diri ini bukan le murah
Dlm diri abg ni mengalir pahlawan punya darah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TUN M NAFI JADI PM UNTUK 3 TAHUN

Jun 24, 2019
Perdana Menteri Tun Mahathir menafikan beliau akan memegang jawatannya itu selama tempoh tiga tahun sebelum menyerahkannya kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim.

Sebaliknya, Mahathir berkata tempoh tersebut adalah sebagai “membetulkan kerja.”

“Saya tak kata tiga tahun.. Tapi nak betulkan kerja,” katanya kepada pemberita selepas hadir di majlis rumah terbuka Kumpulan Maju di South Lake Residence, Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur hari ini.

Maknanya…
Tun M perlu 3 tahun untuk membetul keadaan, bukan letak jawatan PM.

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Naper pcik Man jaguh ni dtg menyorok ke mari
Kejora asyik dok tunggu, dekat tadi punya entri
Tidak ajak pun Kejora sekali terus jer cabut lari
Artifek lama muzium, ada ke jumpa lagi dicari?

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak kan laku, artifek muzium yng pcik Man jaja
Jemin, yg ada video, pun tak mengaku itu kerja
Inikan pula Kejora, sekadar pantun madah saja
Pcilk Man sengaja mau kasi resah Irah ku puja

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Haaaaaaaa, Aper Irrahh..pirrahhh…..??

Porrahhhhhh, boleh jalan dahhhhh….!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Sampai tua lah kamu syok sendiri…hujung2 paling2 kau melancap, tak gitu, kan..kan..kan……??

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Muzium atuk kamu……?? Semuanya masih ‘segar bugar’ tersimpan dalam blog ini..contoh baik punya……

KEJORA
Hamba kini terbayang dpt jubo Mekcy Golok
Dia pakai mekap tebal sampai rupa jadi elok
Darii belakang, hamba datangi & terus pelok
Terus londeh seluar & jubor dia hamba jolok
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

He he he

Malunya engkau…..!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Muzium atuk kamu……?? Semuanya masih ‘segar bugar’ tersimpan dalam blog ini..contoh baik punya……

KEJORA
Hamba kini terbayang dpt jubo Mekcy Golok
Dia pakai mekap tebal sampai rupa jadi elok
Darii belakang, hamba datangi & terus pelok
Terus londeh seluar & jubor dia hamba jolok
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

He he he

Malunya engkau…..!!

He he he

anonymous
Guest
anonymous

BUANG MASA LU AL-BODENG DOK KUTUK MADEY

IBARAT ANJING SALAK BUKIT!!!!!!!!!!!!

SILAP-SILAP NASIB TAK BAIK,KAMU DITANGKAP ATAS TUDUHAN MENGHASUT

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Berita terkini terhangat di pasaran….Ahmad Zahid Hamidi will be charged on Wednesday to block a vote of no confidence against Tun Dr Mahathir Mohamad planned for 1st July 2019. It seems the Anwar Ibrahim faction in PKR will table the vote while Zahid will lead Umno in support of the vote.

Kan dah betul..Bang Non ni dah mulakan langkahnya untuk memastikan jawatan PM ke 8 tu tak terlepas ke tangan Jemin..tapi sebijak2 Bang Non, licik lagi Tun…kena kincin lagi sekali lah Bang non!!!!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Macam nielah baru jantan,.tak perlu nyamar MahathirvsAnwar.

Mode posting melalui kopipes surat khabar lama & bahan2 sampah dah cukup lali & tersangatlah jelas.

He he he

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Berita terkini terhangat di pasaran” KEPALA BAPAK KAU, (macam Bosskau cakap), Geng Najib yang asyik menjilat Najib, selalu nya mengguna berbagai nama, kali ini di tengah malam berani gunakan nama itu, memikirkan kurang kena balun.

Kamu keluarkan BERITA PALSU, boleh ditangkap, direman beberapa hari makan nasi bugkus RM3 di balai Polis, kemudian diheret ke mahkamah di tuduh di bawah Akta Berita Palsu, juga di bawah Akta Hasutan sekali.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nyata kamu mahu menyebarkan keadaan risau dan takut “alarm and despondency” di dalam masyarakat, mulakan keadaan tidak stabil, memporak perandakan dan memecah keamanan dan ketenteraman negara.

Dengan itu, kamu juga boleh di tuduh di bawah Akta Polis dan Penal Code.

Aku seru Police Cyber Unit yang sentiasa memantau alam maya mengambil tindakan di atas kamu secepat mungkin.

Sdr Fan Tun juga telah bayangkan dalam pantun nya –

“posting tak jaga2
Tentu tidur di dalam lokap!”