SELAGI TUN M TIDAK TETAPKAN TARIKH BERUNDUR, SELAGI ITU PH AKAN BERGOLAK

Secara muktamad dan direkodkan dengan rasmi bahawa parti yang menang PRU14 lalu mengalahkan BN ialah PKR kerana ketika itu PH belum lagi diberi kelulusan pendaftarannya.

Semua calon yang mewakili PH, termasuk Tun Mahathir Mohamad yang bertanding di Langkawi adalah menggunakan simbol PKR untuk berlawan dengan dacing BN.

Sebelum itu, dalam usaha menjatuhkan Najib Razak dan menumbangkan BN, Tun Mahathir juga telah mengambil langkah drastik berbaik semula dengan Anwar Ibrahim dengan mengunjunginya di mahkamah setelah hampir 20 tahun bermusuhan, menggunakan pengaruh keluarga Presiden PKR itu, terutama Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan Nurul Izzah, bersetuju dengan agenda reformasi serta akur, sekiranya PH menang, selepas dirinya menjadi Perdana Menteri, pengganti selepasnya ialah Presiden PKR itu.

Walaupun pengaruh Tun Mahathir tidak dinafikan dalam kejayaan menumbangkan BN, pengaruh Anwar dan kesediaannya untuk berbaik semula, memaafkan dan melupakan tragedi pahit masa silam dengan Tun Mahathir juga tidak boleh dinafikan.

Pendek kata, tanpa Tun Mahathir, tidak mungkin BN dapat dikalahkan, tetapi tanpa Anwar juga, mustahil PH mampu mencipta kejayaan.

Atas kesedaran itulah maka Tun Mahathir kemudiannya dengan sendirinya menetapkan tempoh dua tahun untuk menjadi Perdana Menteri bagi membolehkannya menyelesaikan urusan menyelamatkan negara dan memulihkan ekononi.

Terlihat ketika itu Tun Mahathir benar-benar seorang yang ikhlas terhadap Anwar.

Anwar dan semua pihak dalam PH secara umumnya menerima logik dua tahun itu, cuma yang menjadi masalah, dengan peredaran masa, Tun Mahathir sendiri kemudiannya mula berubah pendirian bersama sedapnya duduk di kerusi empuk Perdana Menteri buat kali kedua.

Kata-katanya daripada dua tahun berubah kepada mungkin dua tahun, mungkin lebih dan mungkin kurang, kemudian meminta ihsan Anwar untuk tempoh dua tahun setengah dan baru-baru ini pula Tun Mahathir sendiri mengatakan beliau memerlukan tiga tahun untuk memulihkan ekonomi.

Kenapa perlu berubah-ubah?

Di samping itu, beberapa petunjuk lain – antaranya membawa masuk pemimpin UMNO menyertai Bersatu dan sebagainya – jelas menampakkan Tun Mahathir seperti semakin mahu mengukuhkan lagi kedudukannya.

Sebagai Perdana Menteri sementara yang sebelum ini menyebut hanya mahu menjadi Perdana Menteri selama dua tahun, untuk apa lagi sebenarnya Tun Mahathir perlu mengukuhkan kedudukannya?

Semua pihak dalam PH, termasuk Anwar, bukan saja menghormati perjanjian meletakkan Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri, walaupun Bersatu hanya menang 13 kerusi, bahkan juga tiada masalah menghormati tempoh dua tahun itu.

Logiknya, jika Tun Mahathir tetap berpegang kepada janji dan mahu PH terus utuh serta stabil, melepasi tempoh lebih setahun setelah beliau menjadi Perdana Menteri, langkah paling wajar diambilnya sekarang ialah segera menetapkan tarikh berundur untuk Anwar pula menggantikannya.

Menangguh-nangguh berbuat demikian, sambil orang-orang yang rapat dan bekerja dengannya siang malam berkempen menolak Anwar dan mengatakan Presiden PKR itu tidak layak menjadi Perdana Menteri, semua itu tidak lebih ibarat membunuh masa depan PH itu sendiri.

Tiada ada sebab untuk PH berpecah atau berantakan setelah berusah payah menumbangkan BN melainkan jika janji penyerahan jawatan kepada Anwar itu cuba dimungkiri.

Dengan pelbagai isu yang berlaku, sama ada yang dicipta sendiri oleh Tun Mahathir seperti perlantikan Azmin Ali sebagai menteri tanpa namanya dicadangkan oleh PKR dan melantik Latheefa Koya menerajui SPRM atau isu lain yang belum dikenalpasti siapa dalangnya seperti video seks sejenis yang didakwa melibatkan Azmin, semua ini akan terpadam dengan sendirinya andai Perdana Menteri segera menetapkan tarikh untuk berundur bagi Anwar menggantikannya.

Begitu juga dengan dakwaan mereka dalam Bersatu bahawa peralihan kuasa tiada dalam manifesto dan desakan untuk Tun Mahathir menjadi Perdana Menteri sehingga tamat penggal, ia akan mati secara automatik jika ada tarikh berundur dapat ditetapkan.

Selagi Tun Mahathir tiada ketegasan serta suka melengah-lengahkan tempoh masa peralihan itu, selagi itulah pelbagai perkara lain akan timbul dan PH akan terus berkocak serta menjadi tidak stabil.

Ia dalam masa yang sama hanya memberi ruang terbuka kepada pembangkang memanipulasi keadaan bagi kepentingan mereka menghadapi PRU15 akan datang.

Dalam hal ini, Tun Mahathir harus melihat ke dalam dirinya sendiri serta mesti ikhlas dan insaf dianya sudah berusia 94 tahun sekarang, selain perlu sedar bagaimana susur-galur sebelum ini tentang jasa, sumbangan dan pemaafnya Anwar sehingga PH mampu menang dan beliau dapat menjadi Perdana Menteri semula buat kali kedua.

Harap-harap Tun Mahathir tidak lupa mengenai semua itu dan diharap juga kata-katanya bahawa Melayu mudah lupa itu tidak merujuk kepada sifat dan perangai dirinya sendiri. (Shahbudindotcom 20/06/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 20 June 2019 — 12:26 pm

104
Leave a Reply

avatar
14 Comment authors
AnonymousOthman AhmadMAHATHIRVSANWARanonymousanonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

NEGARA MASIH DAMBAKAN KEPIMPINAN AN6GERAH ILLAHI, TUN MAHATHIR MOHAMAD. According to historical fact, after Bendahara Tun Mutahir was sentenced to death by Sultan Mahmud, Tanah Melayu dijajah oleh Portugis, Belanda, inggeris, Jepun & inggeris selama 466 tahun. It took another Tun M in 1981 to redeem the nation’s glory and put Malaysia at world map once again. It’s so obvious that the letter ‘M’ is so sinonym to Malay, Malaysia, Muslim & prophet Muhammad SAW. Now, meminjam nukilan sdra RD di blog ‘life of annie’….. “If we read Utusan, Metro or hear the news on Buletin TV3… every time an… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

KUNYIT SEDANG MELANDA NEGARA…..!!

TPM 1993~1998 ………..kunyit.
Ketua Umum (Ketum) PKR…Kunyit.
Presiden PKR…….kunyit.
Tim Presiden PKR………kunyit.
Ketua Angkatan Muda PKR..kunyit.
AnonyMOUSE Kejora……..kunyit.

Tak nak salahkan DAP ker bila Melayu kunyit mengunyit….??

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini lah kalau Irah nak tahu Pcik Seman Kadok
Dia perasan dirinya rimau tapi anak pelandok
Sehari tak diganggu abg, dia tak boleh duduk
Satu hari abg akan kasi dia, penumbuk cedok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Othman dengki bila abg ini lebih popular
Abg ibarat merak, tapi dia setaraf biawak ular
Dia spt org gila babi, kat blog ini asyik diselar
Wak suman tempe satu lagi nama dia digelar

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Man ini selalu meroyan sasau gila sawan
Dia dagang merempat yg perasan bangsawan
Abg ilmu setempayan, dia cuma ada secawan
3 kali abg cabar tapi dia tak berani mau lawan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Man itu jenis suka menunjuk2 dekat orng
Konon dia tu kaki panas baran & cepat berang
Tapi yng nyata, semuanya lakonan temberang
Tak berani dia kalu dicabar sorang lwn sorang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pakcik Man ni mmg terkenal sbg otai Bersatu
Panas baran, kalau marah mcm masuk hantu
Tapi bila abang bertindak brutal dia mati kutu
3 kali abg cabar berentap, dia diam membatu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Man ada masalah batin, tak dpt layan bini
Sbb itu dia asyik jer melepak kat blog Budin ini
Dia meriam buluh, gebang jer kencang kat sini
Dah 3 kali abg cabar berentap, dia tidak berani

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Man tu, jenis suka tunjuk yg dia itu garang
Lagi satu sikap dia, suka perlekeh & hina orang
Konon di muka abg ini, dia cuba conteng arang
Tapi bila abg ‘counter’ balik, dia lari dlm sarang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENTERI PH MACAM TOKONG PANDAI KENCING JEE…. MODAL SALAHKAN JIBENG TU AJEE DIA PANDAI…. 1. Kerajaan Negeri Kelantan telah menyatakan dengan jelas tunggakan yang masih belum dilunaskan oleh Kerajaan Persekutuan adalah sebanyak RM275 juta. 2. Daripada jumlah ini, sejumlah RM113 juta ialah premium tanah Institut Pendidikan Guru di Pengkalan Chepa, RM144 juta pula ialah premium tanah FELDA, manakala baki RM18 juta ialah hasil tanah Kerajaan Persekutuan. 3. Jumlah tunggakan belum dibayar oleh Kerajaan Persekutuan ini tidak termasuk jumlah tunggakan royalti petroleum yang berhak dinikmati oleh rakyat Kelantan. 4. Isu pengeluaran minyak di negeri Kelantan kekal relevan kerana ia berada di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH akan jual 30% dari lapangan terbang, bangunan hospital-hospital awam, stesen keretapi dan tanah-tanahnya ?… Jika menteri kewangan PH mengumumkan secara terus bahawa mereka akan jual sekurang-kurangnya 30% dari lapangan terbang, bangunan hospital-hospital awam, stesen keretapi dan tanah-tanahnya, tentu ramai akan membantah. Sebenarnya, mereka sudah umumkan tetapi ramai rakyat biasa tidak sedar kerana cara licik mereka mengumumkan ini. Ini ialah petikan dari muka-surat 16 ucapan belanjawan 2019 yang dibahas Menteri Kewangan. Jelas dinyatakan bahawa mereka akan mewujudkan sesuatu Amanah Pelaburan Hartanah bagi Lapangan Terbang (REIT) yang pertama didunia (maksudknya lain negara tidak buat macam ini). Kemudian 30% dari unit REIT… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Terhibur. Dia belajar dengan Maszlee ni. Maszlee cuti ke?…. Saya harap Khalid Samad boleh beri lebih banyak maklumat mengenai kenyataannya. Sekurang-kurangnya jelaskan macam Harapan Coin, kita tahu kawan Khalid Samad yang buat projek itu ambil 30 peratus. Terus terang dalam video Khalid Samad bagi tahu. Dia kata Qatar nak labur duit dalam projek kereta Malaysia. Apa yang orang Qatar akan dapat sebagai pulangan? Mengapa begitu berminat dalam syarikat pengeluar kereta Malaysia ke-3, berbanding dengan peluang pelaburan otomotif lain di serata dunia? Pelik. Duit itu juga cukup untuk buat syarikat pengeluar pesawat setanding Boeing dan Airbus. Baik minta orang Qatar labur… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ORANG KAFIR MULA NAK KENAL ISLAM….KITA KAT MALAYSIA… YANG ISLAM PULA NAK JAUHKAN DARI ISLAM….. Presiden Austria Ajak Para Wanita Memakai Hijab Presiden Austria, Alexander Van der Bellen, mengemukakan usulan yang dinilai sangat kontroversial. Para wanita Austria tanpa kecuali diajak untuk mengenakan hijab sebagai bentuk solidaritas kepada para wanita Muslimah. Walaupun banyak ditentang berbagai kalangan, Bellen tetap bersikeras dengan usulannya. Alexander Van der Bellen, yang menjadi presiden Austria pada tanggal 26 Januari 2017, berharap ada hari khusus bagi seluruh wanita Austria mengenakan hijab. Usulan yang disebutnya sebagai salah satu bentuk solidaritas kepada para wanita Muslimah ini disampaikannya pada sebuah program… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

FUYOOOKKKKK!!!!!FUYOKKKKKKKK!!!!
ENTRI SI BUDIN DAH JADI PUYOOOOOO!!!
TONGGANG TEBALIKKK KALIH PUSINGGGGG
NAK KENAKAN PM TUN
KAHHH !!!!!!!! KAH !!!!!!
DULU DIA NI DI LANDASAN YG BETOLLLL..KAH..KAH
SEKARANG NAMPAK SANGAT MENULIS UNTUK HABUAN
HABUAN TAK DAPAT…DIA TONGGENG KE LAIN

TOK SAH ANGAN LA WEIIIII..
JOM BERDISKUSI UNTUK NEGARA,BANGSA DAN NEGARA
ADA BAIK,ADA PEKDAH,ADA PAHALA

KEJORA!!!!!FUYOKKKK!!!!
CARI CINTA??????PEMUJA DARA!!!!!
KAH!!!!KAH!!!!!!
PEMUJA JIBBO!!! !
PENDUKONG SI KAK MAH!!
ANGAN TAK SUDAH!!!DARA TAK LAYAN
MEOWWWW!!!!!MEOWWWWW!!!!!MEOWWWWWWWWW
SAYUP!!!SAYUP!!!!!DIMALAM SUNYI!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa ker jadah yg anon ni meraban & meroyan
Spt kepala anon, udah dihempap buah durian
Lebih baik, anon turun ke laut jer, jadi nelayan
Siapa kata yg cgu Kejora ni Irah tak nak layan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

anonymous
Member
anonymous

Sudah lepas 1 tahun madey perintah…Ape kejayaan madey?…

Berape banyak dah penjilat madey minum minyak sawit ikut saranan madey yg bijak?…patutlah kapla penjilat2 madey jadi bengong mcm wak suman Tua Nyanyok Wau Bule blogger kluangdiamond rahman jpc dan Jon doe kaki temberang dll….Jemin aikrim pon dah jadi bengong dan gelabah…

Kah kaah kaaaahhh..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MMG SAH MENTERI2 PH SEMUANYA BADUT….. Dalam diam-diam, Mahfuz sudah perolehi Phd…. Mengikut viral media sosial, ramai kaum cina IC merah memohon kewarganegaraan dalam diam-diam ketika Melayu berbalah kuasa ekoran video Ass-min. Itu tak menakjubkan kerana setelah sekian lama, takkan dia tak mahu kewarganegaraan dan rasa lebih terjamin hidup untuk bermastautin di Malaysia. Yang lebih menakjubkan, Dato Mahfuz Omar telah diam-diam perolehi Phd ketika kontroversi video. Mana tidaknya, tradisi Universiti hanya benarkan mereka yang ada Phd saja yang pakai topi bulat di majlis konvokesyen. Mereka yang hanya ada SPM atau SRP tentu malu nak pakai topi bulat tersebut. Mahfuz mengaku… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Meminjam nukilan sdra RD di blog ‘life of annie’….. “If we read Utusan, Metro or hear the news on Buletin TV3… every time an incidence of rape, Ustad sodomize young boys, incest, father rape own child etc… its highly likely that the perpetrator is a Malay. Furthermore, it’s well known that Kelantan had the highest reported cases of HIV and drug addiction too”. —————————————————————– My comment: Ngomong-ngomong, siapa yg memerintah Kelantan selama ini..apakah air jampi Pas tidak mujarrab ker….?? 15 orang asli (semua beragama Islam) mati konyol dan yg survive hidup melarat dalam serba kedaifan. Apakah Cina DAP nak dipersalahkan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

KUNYIT SEDANG MELANDA NEGARA…..!!

TPM 1993~1998 ………..kunyit.
Ketua Umum (Ketum) PKR…Kunyit.
Presiden PKR…….kunyit.
Tim Presiden PKR………kunyit.
Ketua Angkatan Muda PKR..kunyit.
AnonyMOUSE Kejora……..kunyit.

Tak nak salahkan DAP ker bila Melayu kunyit mengunyit….??

He he he

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SEGALANYA NAK DIPOLITIKKAN…..BUNYI SAJA ISLAM MESTI NAK TENTANG …. Jangan politikkan hukuman sebat syariah… – Pelaksanaan hukuman sebat syariah yang dilaksanakan terhadap dua wanita di Terengganu baru-baru ini tidak seharusnya dipolitikkan oleh pihak tertentu. Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, pelaksanaan hukuman yang bertujuan untuk mendidik itu perlu dilihat dalam aspek perundangan bukannya politik. “Ini adalah isu perundangan. Kenapa sebatan sivil tidak digembar-gemburkan. Sebatan sivil semua orang tahu tahu macam mana tetapi tak dikatakan zalim. Tidak dikatakan melakukan satu penderaan kepada pesalah. “Kalau kita tengok, banyak lagi pelaksanaan hukuman lain seperti dikenakan hukuman mati kepada kes-kes tertentu, tetapi… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Satu lagi kejayaan PH untuk orang Melayu — 12,000 pengawal keselamatan sekolah ditamatkan perkhidmatan…. KUALA LUMPUR 25 Feb. – Kementerian Pendidikan digesa untuk mengkaji semula terma kontrak pengawal keselamatan sekolah yang ditukar daripada dua syif kepada tiga syif setiap hari. Presiden Persatuan Industri Keselamatan Malaysia (PIKM), Datuk Seri Mustapa Ali mendakwa, hal itu kerana terma kontrak tersebut menyebabkan 12,000 pengawal keselamatan sekolah ditamatkan perkhidmatan selain tidak disambung kontrak oleh Kementerian Pendidikan. “Dalam format dua syif yang terbahagi kepada petang dan malam, empat pengawal akan bertugas setiap hari tetapi format tiga syif terbahagi kepada pagi, petang serta malam, hanya tiga pengawal… Read more »

Aziz Ahmad
Guest
Aziz Ahmad

Mengarut apalah budin ni

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

pemakan dedak grade A Tun Dr Mahathir Mohamad, iaitu A Kadir Jasin, tiba tiba menjadi defensif, takut apabila skandal BMF, forex melibatkan Tun M diungkit. 1. Tulisan A. Kadir Jasin bertajuk “Berjaga-jaga ungkit perkara lama” tidak berapa lama dulu membayangkan sikap defensif dan ketakutannya apabila skandal BMF dan forex melibatkan “boss”nya diungkit dan didedahkan semula. 2. Dalam tulisannya, Kadir mengakui bahawa dia merupakan antara wartawan yang paling awal melaporkan ‘laporan palsu’ dan songsang berkaitan BMF, mungkin kerana kenaifannya mempercayai kenyataan seorang pegawai BBMB atau mungkin juga kerana mahu melindungi “boss”nya. 3. Kadir juga cuba mengaitkan kes BMF dengan Allahyarham Tun… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kopipes di jawab dgn kopipes –

Gaduh sentiasa lah PAS dgn Umno, cakap ajer “kerjasama” –

Tak timbul soal siapa patut berkuasa, kata Pemuda Umno

Ketua Pemuda Umno Asyraf Wajdi Dusuki berkata tidak timbul soal sama ada PAS atau Umno akan menerajui atau menguasai blok pembangkang.

Asyraf berkata, ini kerana beliau berpendapat kedua-dua parti itu melengkapi kekurangan dan kekuatan masing-masing dalam pembangkang.

“Saya rasa tidak timbul nak lead (ketuai), kerana ada jawatankuasa induk dan jawatankuasa teknikal bersama antara Umno dan PAS di mana akan memeterai piagam muafakat nasional,” kata nya.

anonymous
Member
anonymous

Ko ni bengong lah Tua Nyarnyok…ko bukan hawab tapi tambah kopipes yg tak guna..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Semlm saya bersembang dgn seorg teman yg cacat penglihatan. Saya tanya dia macam mana dengan pentadbiran Kerajaan PH di bawah pimpinan Tun Mahathir.

Dia kata, “Ingatkan makjun TAPI rupanya TAHI KAMBING”

Kesimpulannya, semua yang di janjikan oleh PH adalah DUSTA semata mata dan dia kata rakyat telah di tipu oleh janji manis PH sebelum PRU.

Wow! Perumpamaan yang power

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Gaduh Pemuda UMNO dgn PAS –

“Tak pernah timbul siapa yang patut kuasai siapa kerana masing-masing ada kekuatan dan kelemahan,” kata Ketua Pemuda Umno.

“Kita belum sampai satu lagi peringkat iaitu soal perbincangan kerusi dan kita baru nak memeterai piagam kita yang asas dan ini disepakati untuk dibawa ke perundingan di peringkat parti masing-masing,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat bulanan Pemuda Umno di Menara Tun Hussein Onn di PWTC, Kuala Lumpur hari ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PATUT LA PARTI KUALI DUK DIAM…MASYUKKKKKK RUPA NYERR… Dakwaan Wok Lan telah mencurii dan mencerobos Blok D & E? TANGKAP DAN SIASAT SEGERA ORANG HUSAMM! PELOMBONG HARAM WOK AZLAN BIN WOK JAAAFR (670207-##-3553) DI GUA MUASNG? Wok Lan bersama syarikat perlombongan magnese nya VGSSB, seorang Taiko yang menghentam Menteri Besar Datuk Mad setiap hari di FB nya dilaporkan melombong secara haram diluar kawasan yang dilesenkan? Sebahagian bukit yang tidak ditanam (Blok A) dari 10,000 ekar kawasan milik YAIKN telah diberikan oleh Husamm kepada Wok Lan sebagai imbuhan menjadi pengikut peribadi beliau? GASAK menggesa Kerajaan Persekutuan mahupun Kerajaan Negeri, agar menyiasat… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Menurut Ketua Pemuda Umno Asraf, berhubung perkara siapa “lead”, PAS juga akan membentangkan sebagai sebahagian daripada usul mereka, di mana ia akan diperbahaskan dalam muktamar PAS yang sedang berlangsung kali ini.

Beliau berkata demikian apabila diminta mengulas mengenai kenyataan Musrsyidul Am PAS Hashim Jasin yang mengatakan parti itu perlu mengetuai mana-mana pakatan politik pada masa hadapan ketika berucap pada pelancaran muktamar PAS.

Hah, dengaq tuh – PAS perlu mengetuai mana-mana pakatan politik, kata Mursidur. Tunggang langgang lah hangpa PAS dan UMNO.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GAME OF THRONE BEHIHD THE SCENE…ANTARA AGONG DAN RAJA,,SIAPA AKAN MENANG…..MEMINJAM KATA2 MAT SABUN…ELEPHANT WITH ELEPHANT FIGHT GRASS IN BETWEEN WILL DIE….. Apa Tujuan Sebenar Mahathir Lantik Latheefa Bibiee Koya Jadi Bos SPRM? ‘Mission accomplished’ kata mantan Ketua Pesuruhjaya SPRM bila wartawan tanya kenapa tetiba Shukri Abdull tiba2 di arahkan letak jawatan… ‘Mission’ apa? ‘Mission Impossible’ ker…😂😂😂 Tentu kita ingat lagi camner Mamat Tisu Tua nie menangis depan wartawan masa memula di lantik jadi Ketua Pesuruhjaya SPRM tahun lepas…😉😉😉 Hampir di bunuhlah, terpaksa lari ke luar negara sebab bimbangkan keselamatan dirilah, menarik skrip Shukri masa tu!!! Siapa penulis skrip tu… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Komen2 kpd BERITA

siapa patut berkuasa antara Pas dan Umno –

Sofi Soleh

Haha pas nak jawatan PM umno dapat timbalan menteri saja. Di kelantan dan Teganu PAS makan semua sekali umno minum kuah saja..

Razak Yusuf

Tidur sebantal mimpi lain2

Nurul Ainaa Sabri

Dah nampak dah… Kita tengok siapa yang kena…..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

BERHAT-HATI DI JALANRAYA……!!

Untuk keselamatan, pastikan tiada orang PKR dan Kejora berjemaah di barisan belakang anda semua. Takut2 sedang rukuq/sujud, nanti ada pulak puak2 kunyit yg disebutkan tadi ambil kesempatan.

SELISIH……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini lah kalau Irah nak tahu Pcik Seman Kadok
Dia perasan dirinya rimau tapi anak pelandok
Sehari tak diganggu abg, dia tak boleh duduk
Satu hari abg akan kasi dia, penumbuk cedok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Othman dengki bila abg ini lebih popular
Abg ibarat merak, tapi dia setaraf biawak ular
Dia spt org gila babi, kat blog ini asyik diselar
Wak suman tempe satu lagi nama dia digelar

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik Man ini selalu mreoyan sasau gila sawan
Dia dagang merempat yg perasan bangsawan
Abg ilmu setempayan, dia cuma ada secawan
3 kali abg cabar tapi dia tak berani mau lawan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

BERHAT-HATI DI JALANRAYA……!!

Untuk keselamatan, pastikan tiada orang PKR dan Kejora berjemaah di barisan belakang anda semua. Takut2 sedang rukuq/sujud, nanti ada pulak puak2 kunyit yg disebutkan tadi ambil kesempatan.

SELISIH……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

KITA MAU KUALITI bukan Kuantiti…..!!

Di atas kertas, PKR punyai 50 wakil parlimen, tapi bagai ditaqdirkan Illahi…..

Ketua Umum (Ketum) PKR…bergelumang Kunyit.
Presiden PKR……bergelumang kunyit.
Tim Presiden PKR………bergelumang kunyit.
Ketua Angkatan Muda PKR..bergelumang unyit.

Apakah setelah episod klepetokrasi, negara akan mengharungi episod ‘stor kunyit’……??

Heeèeeè, geli geman, SELISIH……!!

anonymous
Member
anonymous

Wak ade bukti?..ato wak sudah bengong sejak makin hampir kekubor….blm insagf masih nak fitnah..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

APAKAH WANITA MELAYU KURANG MENYELERAKAN…..??
SIAPA BILANG PEREMPUAN MELAYU TIDAK MENAWAN….??

Tapi anehnya…..

TPM 1993~1998 ………..kunyit.
Ketua Umum (Ketum) PKR…Kunyit.
Presiden PKR…….kunyit.
Tim Presiden PKR………kunyit.
Ketua Angkatan Muda PKR..kunyit.
AnonyMOUSE Kejora……..kunyit.
Ada pulak Raja kahwin ratu cantik Moscow……!!

Apakah DAP juga dipersalahkan bila Melayu sendiri tidak memartabatkan wanita Melayu……….??

Hu hu hu
Hibanya………!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini lah kalau Irah nak tahu Pcik Seman Kadok
Dia perasan dirinya rimau tapi anak pelandok
Sehari tak diganggu abg, dia tak boleh duduk
Satu hari abg akan kasi dia, penumbuk cedok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

KUNYIT SEDANG MELANDA NEGARA…..!!

TPM 1993~1998 ………..kunyit.
Ketua Umum (Ketum) PKR…Kunyit.
Presiden PKR…….kunyit.
Tim Presiden PKR………kunyit.
Ketua Angkatan Muda PKR..kunyit.
AnonyMOUSE Kejora……..kunyit.

Tak nak salahkan DAP ker bila Melayu kunyit mengunyit….??

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini lah kalau Irah nak tahu Pcik Seman Kadok
Dia perasan dirinya rimau tapi anak pelandok
Sehari tak diganggu abg, dia tak boleh duduk
Satu hari abg akan kasi dia, penumbuk cedok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Irah..pirah..
Porahhhhhhhh…..!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Seganas-ganas politik di Indonesia, haram satu pun tidak terpalit dgn tebiat ‘stor kunyit’ yg menjijikkan.

Di Malaysia, sana sini siang malam heboh kecoh kunyit jadi bahan perbualan, terutama di blog ini.

Apakah itu petanda ‘Kunyitokrasi’ akan melanda selepas ‘klepetokrasi’……….??

Naudzubillah Min Dzaliq…….!!

SAKL
Guest
SAKL

DSWA made the right move of not quitting. Stay a put. Don’t ever trust this old sly fox. If he can play the game others can too. Dia ingat negara ini dia punya boleh naik dan turunkan sesiapa…poorah. Jabat tangan di Mahkamah …bloody hypocrite!

jigit
Member
jigit

Baca tajuk entry ini, timbul pertanyaan…..adakah ianya suatu metos atau dongengan atau pun suatu percubaan untuk merendah- rendahkan kemampuan berfikir orang ramai yang cuba dilakukan oleh penulis…..? Makhluk manakah di atas bumi bertuah ini selain dari penjilat tegar yang akan percaya bahawa selagi Tun M tidak menetapkan tarikh peralihan kuasa, maka selagi itulah PH akan bergolak. Ini suatu kenyataan bohong atau sekadar nak buat GEMPAQ KELING…. tak ada siapa yang memandang serius. Dari mana datangnya alasan bahawa PH sedang bergolak? Mengapa Budin begitu terdesak mencipta suatu persepsi yang tidak wujud. Apa yang berlaku sekarang adalah masalah dalaman dalam PKR. Jelasnya… Read more »

Wau bule
Guest
Wau bule

1. Tun…do not fix timetable

2. Let PH cracks and split

3. Reassemble new coalition

4. Get a new successor whoever he may be

5. Get rid of corruption racism and religious intolorence.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK SHEIKH LANGSUNG TAK ADA KREADIBILITY UNTUK JADI PM-8 Anwar, Stop Trying To Convince Us Anwar Ibrahim is really going overboard in trying to convince us that he is poised to take over as Malaysia’s next prime minister. He keeps announcing he is in discussions with Tun Dr Mahathir Mohamad regarding the details of his take over and what Mahathir’s role will be once the take over has been completed and so on. Why talk so much about what is in the pipeline or what is being done behind the scenes? That is like counting your chickens before they hatch.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Komen2 kpd BERITA “Siapa Lead” angtara PAS dan UMNO –

Sahril Omar

Kerjasama PAS-UMNO yang tunggang langgang …
Perancangan Tuhan itu hebat dengan memperlihatkan wajah sebenar , TAKBIR……

Remy Ahmad

Blm apa2 lagi dah mula berebut hak siapa yg akan mengetuai, blm lagi pembahagian kerusi, tak akan jd angan2 ni, lepas ni lu lu, gua gua, hihihi

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWAPAN KEPADA PENYOKONG PARTI MATA SATU YANG MENDEWAKAN RAJA DAJJAL : SETELAH MAHKAMAH PERSEKUTUAN MEMUTUSKAN PAK SHEIKH ADALAH PESALAH LIWAT MAKA TERBUKTILAH PAK SHEIKH PENGAMAL LIWAT SEJATI…MAHKAMAH PERSEKUTUAN ADALAH MAHKAMAH TERTINGGI DALAM SISTEM NEGARA DI MANA KEPUTUSAN TIDAK BOLEH DIUBAH LAGI…SEBELUM ITU PROSES DILALUI IALAH MAHKAMAH TINGGI DAN MAHKAMAH RAYUAN…OLEH ITU PEGAMPUNAN AGONG TIDAK BOLEH MELEPASKAN KESALAHAN YANG TELAH DIBUAT KECUALI HENDAKLAH DIBICARAKAN SEMULA…NAMUN INI TENTU TIDAK AKAN BERLAKU…PAK SHEIKH HENDAKLAH MENCABAR KEPUTUSAN YANG TELAH DIBUAT DAN MENDESAK DI BICARAKAN SEMULA….NABI YUSOF AS SEBELUM DIBEBASKAN DARI PENJARA TELAH MEMINTA DIBICARAKAN SEMULA UNTUK MEMBERSIHKAN NAMA BAGINDA AS….APAKAH SUKAR UNTUK DIBICARAKAN SEMULA… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Komen2 kpd BERITA “Siapa Lead” antara PAS dan UMNO –

Zainudin Yusop

Ketua Pemuda Umno Asraf kata, “Saya rasa tidak timbul nak lead (ketuai), kerana ada jawatankuasa induk dan jawatankuasa teknikal bersama antara Umno dan PAS di mana akan memeterai piagam muafakat nasional.”

nko ni asyraf , xfaham2 n bingai xabis. mmg akan ada jk induk n jk teknikal tapi MESTI ada ketua or leader . ketua or leader tu yg pas nak . xkan jk nak meeting dgn hu ha hu ha jer , xder ketua nak mengetuai mensorat.

Korang Pas dn Umno camno nak korjosamo??

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI GS UTK KESEJAHTERAAN NEGARA Angkat Kelantan dan Terengganu sebagai ikon, kata ulama MUKTAMAR PAS | Ada banyak kelebihan Kelantan dan Terengganu yang boleh dipromosikan ke seluruh negara kata Ketua Ulama PAS Pusat Dr Mahfodz Mohamed. Katanya kedua-dua negeri yang ditadbir PAS itu boleh dijadikan sebagai ikon kejayaan parti mentadbir negeri dan dipaparkan kepada seluruh rakyat Malaysia. “Kejayaan demi kejayaan yang dicapai oleh Kelantan dan Terengganu […] bukti kejayaan PAS dalam mencorakkan pentadbiran berdasarkan Islam. “(Kejayaan itu) mesti diangkat sebagai ikon pentadbiran PAS untuk Malaysia dalam semua aspek, seperti ketelusan, integriti, kemudahan awam, kebersihan dan sebagainya,” katanya ketika berucap di… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mat

Pemuda pas perlis ni nak bawak perangai ganster mereka sampai dalam muktamar. Memalukan jemaah.

Zainal Yusof

Bukankah PDRM Yang jalankan siasatan dan menangkap budak2 Pas . Dan mereka didapati terlibat dalam kerja khianat tu.
Mengapa pula si muallaf tu kau marah. Apakah kerana dia rapat dgn Dr. Asri dan Dr. Zakir ?

Adakah pengikut Syiah ? Kalau syiah telah heran lah. Mmg mereka anti benar dgn Dr. Asri kerana sorang aktivis mereka hilang di Perlis dan mereka kait kehilangan itu dgn mufti Perlis.

anonymous
Member
anonymous

Madey akan tetapkan tarikh undur bila

1. Kroni dan anak branak madey berjaya kaut kekayaan negara…rakyat fikenvingkan oleh madey..

2..Boboi sudah jadi TPM…Jemin dijanjikan PM ke 8 untuk sekat anwar…Jemin bongok percaya cakap pembohong ni..

Jika madey tidak naikkan boboi ke kerusi TPM boboi akan hilang dari arus politik…

Tapi rancangan awal yg diatur oleh madey gagal..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

1. Najib dah kaut hampir semua, apa nak kaut lagi?

2. Najib takda peluang langsung nak jadi PM lagi sebab a. masuk penjara b. rekod banduan sampai mati c. KJ kata dia bukan Bossku

Najib akan habis di penjara – hukuman di jangka 10-20 tahun

John Doe
Guest
John Doe

Selepas wafatnya Baginda Rasulullah saw sebagai cut off date berakhirnya zaman nubuwwah dan bermulanya zaman khilafah:- Ratusan atau barangkali ribuan manusia yang telah dan sedang menjadi PM di negara masing-masing. Ratusan dan barangkali ribuan manusia yang telah dan sedang menjadi raja di negeri masing-masing. Ratusan manusia telah menjadi Imam Masjid Al-Haram, Masjid Al-Madinah dan Masjid Al-Aqsa. Seratus lebih manusia telah menjadi khalifah umat. Seratus lebih manusia yang telah menjadi Penjaga Baitullah yang mulia. Tetapi hanya seorang sahaja yang dikhabarkan melalui khabar nubuwwah bakal menjadi Pembuka Konstantinopel. Sebelum 29 May 1453M hampir tiada sesiapa yang mengetahui dengan pasti siapa orangnya. Pada… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Ularmak sesat dah mula temberang pemoda bani kicap tamim umor 94 tshun kibar panji hitam legam yg dibeli oleh jon doe..hihihihi..

Pemfitnah..pembohong besar kaki gaduh layak kibar panji hitam islam?…

Ciri pemoda tamim jauh tersasar dari dari madey khayalan jon doe…

Jon doe ularmak sesat kuat khayal dan ujub hingga disesatkan oleh setan bertandok…

anonymous
Member
anonymous

Madey sengaja tidak letak tarkh kerana nak.kencingkan anwar…madey sudah atur langkah nak kencingkan anwar tapi gagal…
Madey nak ambik mp umno kukuhkan kedudukanye tapi gagal..
Madey lantik azmin menteri kanan tanpa restu anwar untuk pecahbelahkan pkr dan sekat anwar tapi jemin yg hampir tergolek kerana vedeo seks menjubo…

Masa makin suntuk untuk madey sekat anwar…last sekali anwar bawak pkr kluar PH baru madey terguling kencing diri sendiri..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Niat buruk kamu sampai laanie, habuk pun tarak.

Cakap pasal kencing, walau dah cecah usia 94 tahun, kencingnya sangat lawas. Selain itu, beliau sentiasa cergas, cerdas & bertrampil menawan sehingga meraih pelbagai augerah & pengiktirafan tertinggi tahap Top World Class. Mana ada pemimpin dunia selain beliau diberi penghormatan berucaptama di Oxford & Cambridge…….??

anonymous
Member
anonymous

Memang kencing .adey sangat lawas…kepala wak dan penjilat madet hancing kena kena kenvinh madey…hahahaha…

Madey pm malaysia kedua sembah cina komimis…cina sangat hargai..

Selepas 1 tahun ape kejayaan madey?…bagi penjilat madey minum minyak sawit hari2…kapla wak duman pon jadi bemgong….hahshahaaa..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU HANYA MENANG SORAK…KAMPUNG TERGADAI Strategi D4P Luaskan Kuasa (1) Megah sekali Lim Guan Eng berkokok dalam Persidangan Kebangsaan DAP. Dia jadi Setiausaha Agung DAP pada 2004, waktu DAP hanya ada 12 kerusi. Di bawah pimpinannya, DAP dapat 28 kerusi PRU 12, dia jadi Ketua Menteri. Ini diterus lagi dalam PRU 13, DAP dapat 38 kerusi, dia kekal Ketua Menteri. Paling baru, PRU 14 DAP dapat 42 kerusi, dia dan 5 rakannya jadi Menteri. Itu belum dikira dengan Timbalan Menteri, Ahli EXCO Kerajaan Negeri. Perdana Menteri malah akui pelannya tertakluk kepada kelulusan Menteri. Hanya ada 172,673 ahli, tetapi kehebatannya seolah-olah… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Roslan Hamid

Parti Hancing berhati busuk ni asyik fitnah dan mengatakan orang . Diri sendiri pun tak terurus dgn pelbagai isu yg memalukan negara.

Malik Abbas

Parti islam tapi ada perasaan dendam? Tidakkah orang islam itu pemaaf? Parti apa macam ni

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TN…

Tanya kat Kejora gay boy bila Melayu kunyit Melayu (termasuk dia), sampai anak Melayu di pusat tahfidz pun kena kunyit, apakah itu juga salah DAP……??

Anonymous
Guest
Anonymous

Pakcik Othman ini, seperti jiwanya sawan lara
Abg rasa, dlm badan dia ada darah beruk kera
Ada2 jer dgn abg, dia cari pasal, buat angkara
M vs A yg buat komen, tetiba dikaitkan Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Diulangi…..

Betul ker tuu, kejora musibat…..??

Mau tak jika aku paparkan semula semua aksi2 gay homoseks kamu pd bulan puasa 2018, amacam……??

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH KENAKAN CUKAI BERLIPAT KALI GANDA Lim Guan Eng Kenakan Cukai Lagi Untul Hartanah Lebih 5 Tahun Tahukah anda, Dibawah Kerajaan Malaysia Baru, Rakyat yang memiliki sesebuah hartanah melebihi 5 tahun juga dikenakan cukai jika ingin menjualnya. Bermula 1 Januari 2019, setiap hartanah yang dimiliki lebih 5 tahun dan mahu dijual akan turut dikenakan Cukai Keuntungan Hartanah sebanyak 5% Sebelum ini ketika era BN, Cukai Keuntungan Hartanah hanya dikenakan bagi pemilikan di bawah 5 tahun dan mahu menjualnya. Apabila memasuki tahun keenam dan seterusnya, tiada cukai dikenakan terhadap urusan jual beli hartanah terbabit. Dengan kaedah yang diamalkan oleh kerajaan Malaysia… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Umar Ali

Pemimpin PAS Banyak cakap berbolak balik…asalkan memberi keuntungan politik kpd mereka..

saya sbg ahli PAS tahu serba sikit hukum hakam..kenyataan mereka Dan tindak tanduk saf kepimpinan sering buat ahli tak faham..

Dari pelbagai ISU spt kenyataan Nik abduh berbohong, pengundi muda tak baca kitab Dan kini isu yg mengguris hati unit Amal Perlis.. dibidas di Muktamar

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BULAN PUASA BULAN KEINSAFAN….ADAKAH ANDA TELAH INSAF? Pendapat yang berniat jahat Mufti Perlis pernah sebut lebih baik berada dibawah kerajaaan kafir yang adil berbanding kerajaan Islam yang zalim. Andai tahu tak siapakah yang punya pendapat yang disebarkan kepada umum oleh Mufti Perlis itu. Pendapat itu adalah pendapat syiah agar umat Islam menyerahkan kuasa memerintah kepada orang kafir. Pada hal mana ada orang kafir berlaku adil, atau akan berlaku adil terhadap uma t Islam. Sejarah telah membuktikan bahawa tidak pernah berlaku adil dengan umat Islam miskipun kerajaan Palestin sudah mengikat kerjasama dengan Yahudi. Sesungguhnya umat Islam di Palestin telah dibunuh sejumlah… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ikhwan Rusdi

Aku setuju dengan Pemuda PAS PERLIS. Bila Zamri Vinoth beri contoh kebersamaan DAP & MCA untuk kepentingan bangsa Cina pun aku rasa dah lari jauh contohnya.

Penyatuan Ummah UMNO-PAS tak perlu meniru penyatuan bangsa Cina Kafir.

Penyatuan kita lebih MULIA.

Komen:

Ye ke? Bila nak menang Pru bersama Umno? Bila nak berhenti kafir mengkafir?

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Betul ker tuu, kejora musibat…..??

Mau tak jika aku paparkan semula semua aksi2 gay homoseks kamu pd bulan puasa 2018, amacam……??

Anonymous
Guest
Anonymous

Pakcik Othman ini, seperti jiwanya sawan lara
Abg rasa, dlm badan dia ada darah beruk kera
Ada2 jer dgn abg, dia cari pasal, buat angkara
M vs A yg buat komen, tetiba dikaitkan Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Diulangi…..

Betul ker tuu, kejora musibat…..??

Mau tak jika aku paparkan semula semua aksi2 gay homoseks kamu pd bulan puasa 2018, amacam……??

jigit
Member
jigit

Kenapa mesti berubah….? Kerana kita hanya manusia biasa yang tidak punya kuasa untuk menentukan segalanya. Tengok Si Kejora tu…. baru beberapa minggu yang lalu dia sebuk meraikan pernikahannya dengan Si Mas. Kembang hati ini membaca luahan kisah asmara cinta berahi bersama Si Mas . Belum pun kering inai di jari kini Mas ditinggalkan ibarat sepah yang tidak berguna lagi. Kenapa mesti berubah…. janji suci dimungkiri ? Kenapa setelah maduku dicuri engkau menghilangkan diri…. ishkk …. macam senikata lagu Rafeah Buang la pulak……. Kerana kita insan biasa. Kejora dan Mahathir hanya insan yang tak berdaya … hih hi kikiki…. Mahathir tak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Pcik jigit dgn bab menyakat org, berpisah tiada
Tak sah kalu sehari dgn abg tidak gurau senda
Cerita Mas pula sengaja pcik jigit bagi ada-ada
Konon dgn gurauan tu, Irah akan resah di dada

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CAI PH DIMINTA TAUBAT DGN UNDI GS Ingat Raya, Ingat Janji Pilihan Raya PH Oleh : Adli Mohamad Rata-rata seluruh rakyat Malaysia apabila menyebut perkataan raya, akan terbayang pilihanraya maka akan teringat segala janji Pakatan Harapan (PH) yang membuatkan rakyat diselubungi kesedihan yang mendalam. Demikian kata, Timbalan Pengerusi Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD), Ridhuan Yusoff. Beliau berkata, Hari Raya tahun ini bolehlah dijadikan penanda jiwa mengambarkan perasaan duka lara diatas pemerintahan kerajaan PH. “Yang mana janji-janji ditaburkan pada pilihanraya tahun lepas menghampiri Ramadan, dan selepas pada itu akan menyambut ketibaan hari raya. “Diantara janji yang seumpama sihir, yang memperdayakan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang kopipes dibalas dengan kopipes –

Haziq Haikal

Marah sungguh pemuda pas perlis, ini tentu kes bakar kereta.

Komen:

Bakar kereta siapa? Kereta Tok Garu ker?

Noneng
Guest
Noneng

Diamlah syaitan laknatullah.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mak bapak kau tak bimbing kau supaya beradab dan tak kurang ajar?

Awas, kalau kau buat personal attacks, aku akan carutkan mak bapak kau secarut carut nya. Lebih teruk dari di buat dulu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI DAN MUNAFIK MELAYU HANYA INGINKAN KUASA DAN HARTA NEGARA…BKN NAK TEGAKKAN KEADILAN DAN KEMAKMURAN EKONOMI…. DAP Keluar Dari Kerajaan : Cabaran Terbuka Buat Lim Kit Siang Ugutan Lim Kit Siang untuk menarik DAP keluar dari gabungan kerajaan Pakatan Harapan (PH) jika objektif Malaysia Baru tak tercapai di lihat sebagai suara terdesak parti untuk untuk mendominasi PH… Masyarakat melihat ancaman itu agar parti beliau menjadi ketua, suara mereka di dengari, hak mereka di penuhi dan tuntutan mereka di ikuti… Namun mungkin juga ia di lihat DAP sudah mula di sanggah, di ketepikan dan mungkin di buang dari politik massa… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nick Albatata Mymoon

Wahabi cuba menyusup pula kah? Sebelum ni bapak Syiah berlakon sekian lama dalam Pas. Akhirnya lari macam setan dengar azan utk peluk Dap dengan hadiah parti Sosialis utk ditukar jadi Pan.

Perangai Pas mudah dan pelahap pada MUKA BARU TANPA TAPISAN beginilah yang mudahkan musuh PAS menyusup masuk dalam Parti. Sedangkan Perjawatan awal dibiar ternganga.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI KADOK SUKA BUAT BENDA PELIK

YB Simpang Renggam Buat Rumah Terbuka Di

Ahli Parlimen biasanya buat Rumah Terbuka di kawasan masing-masing. Bagi Menteri Pendidikan merangkap Ahli Parlimen Simpang Renggam pelik sikit. Maszlee Malik buat Rumah Terbuka di kawasan orang, di Kedah nun, rumah sebelah mertua.

Kesian YB terpaksa raya di kampung bini. Takut orang Simpang Renggam hantar resit toll ke? Bertabahlah pengundi Simpang Renggam, Johor. Anda yang mengundi Maszlee, Rakyat Padang Sera, Kedah yang dijamu dengan kenduri Rumah Terbuka.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nick Maymoon

Dekat PRU15 nanti lagi banyak LAGAK PEMIMPIN ADA NAMA akan sertai Pas untuk dapat jadi calon. Pejuang lama Pas dibiar MELOPONG.

Sampai bila Pas nak jadi bodoh dan diperguna pihak musuh yang cuba subversif dari dalam. Tak cukup lagikah dengan Subversif Pan sedangkan mereka menolak Perjuangan Pas martabat Hukum Islam.

Jangan biar Pejuang Kental Pas kecewa dengan Nafsu Kepimpinan Pas yang cuba tunjuk baik.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pujangga ada mengata, cinta itu bak belantara
Namun di dlm nya abng tetap gagahi kembara
Akan abng redah semua onak rindu & duri lara
Kerna hati ini, hanya buat Irah saja, duhai dara

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI GS SUPAYA ANDA BUKAN IDIOT “Are You An Idiot?” Seorang lelaki Singapura pelik melihat rakyat Malaysia tumbangkan Najib … Orang Malaysia sering menghina negaranya sendiri dan suka membandingkan negaranya dengan Singapura. Saya mahu bertanya … “Are you an idiot?” Singapore bukanlah a ‘welfare state’ !! Sedangkan di zaman Najib dengan GST collection, sampai ke Nelayan dapat bantuan. Mungkin kalian akan mengatakan, itu salah mereka kerana mereka malas. “Are you an idiot?” Semua negara yang mengamalkan demokrasi pasti ada rakyat yang akan ketinggalan. Tahukah anda bahawa di Singapura juga kami mempunyai warga tua yang berumur 70-80 tahun yang masih bekerja… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

lucas Lee

Memang sehingga hari ini tiada wujud ” The True Muslim Brotherhood”…Mamak Islam ‘ tak ;ngam’ * tak sehaluan) dengan Islam Melayu…segala laun laung PERPADUAN ISLAM…PerPADUAN UMMAH adalah bertopeng cantik nampak dari luar saja

Mamak Islam tak boleh yakin sangat nak ikut Ideologi liar dan ego keagamaan PAS

Ramai Melayu sendiri dah elakkan dan dah tinggalkan PAS PAS yang pernah di bawah NIK AZIZ okay…sekarang di bawah HADI AWANG memang janji syurga dengan “SUGAR” (manisan)… berbaju jubah bersih panjang hijau dan puteh…tapi .mulut lidah kotor suka maki hamun Orang Bukan Islam dan Golongan yang kurang sempurna mengejar Quran

Anonymous
Guest
Anonymous

Entah kenapa, jantung ini asyik berdetup detap
Sukar abg kawal hati ini sering nangis meratap
Tak sabar dinanti tertunainya janji yang ditetap
Warkah dari mu Irah, berulang2 kali abng tatap

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Dlm hati abg, asyik berbunyi keluhan & rintihan
Menanggung siksa rindu, mmg abng tak tahan
Beribu dugaaan menguji hati di kala berjauhan
Irah dlm hidup abg, bagai anugerah dari Tuhan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku peduli apa, kalau PH kini mula berantakan
Apa nak dikesah, Mt Jemin main bontot sakan
Lantak je le, kalu pun PH dah nak berselerakan
Yg utama, harapan pada Irah terus ku letakkan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Siapa peduli apa kau kata, Geng Najib? Kau asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama, tapi sekarang dah tak berani guna nama Geng Najib sebab sentiasa di balon pronto bila kau masuk.

Masuk atas nama lain tuh siapa pun tak kisah, kau boleh pigi mampos lah, bak kata Najib, tapi orang tak tahu, tak macam bila dia kata KEPALA BAPAK KAU.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ingat2 lah Uncle TN oi, dgn Allah Ta’ala
Kalu meroyan sgt, boleh bawa kpg gila
Naper uncle ni spt org jubor kena sula?
Pehal GN mahu dikait dgn Kejora pula?

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN gelar kat abg, Anon kah kah kah
Bukan je dia bingai tapi jahat hati serakah
Kini dah kian tempang, dia punya langkah
Hujah taik uncle tu, asyik jer abg pangkah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Awas, attacks of a political nature ok, tapi kalau kau buat personal attacks, aku akan carutkan mak bapak kau secarut carut nya, lebih teruk dari yang telah di buat dulu.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Mau tak jika aku paparkan semula semua aksi2 gay homoseks kamu pd bulan puasa 2018, amacam……??

Wau bule
Guest
Wau bule

Bersatu provide the driver and leadership
DAP provides the vehicles and power to move on
Amanah provides the needed support and services.
BUT UNFORTUNATELY PKR IMPEDES PROGRESSION WHEN IT INDULGES IN POWER STRUGGLE…BOTH NO.1 AND NO.2 WHOSE CREDIBILITIES ARE QUESTIONABLE…vis carnal intercourse against human nature

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

PH tak akan bergolak. Hanya Budin dan yang sehaluan dengan nya dok tolak tolak … Tolakkan Pak Sheikh Anwar … nakkan dia cepat jadi PM. Nak harapkan dapat habuan.

Mana boleh. Tun dah kata Pak Sheikh jadi PM bergantung – antara lain – kepada jika rakyat mahukan dia pegang jawatan PM.

Pak Sheikh Peliwat, Bekas Banduan 2 kali. Negara ini Perlembagaan nya Perkara 3 kata: Agama negara ini adalah Islam. Islam haramkan liwat. Mana boleh Peliwat jadi PM.

Apanama
Guest
Apanama

Aku setuju pendapat ni.

Wau bule
Guest
Wau bule

Sangat setuju.

Tepat padat muktamad.

Berealiti berfakta berkebenaran

Apanama
Guest
Apanama

SETPOL DS Anwar Ibrahim yang didakwa terlibat dengan pengedaran video lucah baru-baru ini, Sdr Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak memberi pendedahan berani dalam akhbar The Star hari ini. Beliau yang juga Pengerusi PKR Perak menasihatkan DS Azmin Ali agar membuat laporan Polis sendiri dan tidak berlindung disebalik SETPOL beliau. Jangan keluarkan kenyataan yang bercanggah dan cuba mengelak diri. Dan bila ditanya adakah beliau berpandangan video berkenaan benar atau palsu, jawabnya bila menonton video pertama ianya tidak jelas. Tetapi video yang kedua jelas seperti beliau (Azmin). Saya tak kata ia benar atau palsu tetapi salah seorang yang dalam video itu memang… Read more »

Apochot
Guest
Apochot

Pandangan tuan Budin melesit sgt jauh..klau tuan mengatakan PKR yg mng GE14..pertama PKR tak bleh mng GE14 sendirian..2 Faktor Tun M yg tak bleh di nafikan oleh sesiapan pon yg membuat rakyat dan juga di ingatkan penyokong UMNO mengundi puak pembangkan yg di terajui oleh Tun M..this is a fact even UMNO admit period!Perpecahan dlm PKR sabenar nya tiada sankut paut dgn Tun..ini smua bergolak kerana alhi PKR byk yg pentingkan diri sendri..dan tidak sabar mau pegang KUASA keseluruhan nya…they think it them dat won the GE14..Tun has say he will hand over to anwar!if PKR berpecah itu smua angkara… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa yg org nak kata, abg tak akan ambil peduli
Sbb pujangga cakap, cinta tak boleh dijual beli
Hati ini asyik ingat Irah sejak mula abng kenali
Abg ttp akan coret pasal kita biar hanya sekali

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

PH semakin serabut sampai PM tak boleh tidur
PM pula, dah tua sgt, kulit dah gelambir kendur
Wajar sgt lah kalu skrg ini, dia cepat2 berundur
Takkan tunggu sampai tak kenal labu & kundur

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

“Tiada ugutan, Anwar putar fakta” kata penulis buku…… DILEMA MELAYU SIRI 1023 BUKU MENGAPA ANWAR TAK BOLEH JADI PM? ANWAR, JOHARI PUTAR FAKTA Oleh : Yahaya Ismail…. Saya ingin memberi penjelasan supaya rakyat tidak terpengaruh dengan putarbelit Anwar dan Johari mengenai naskah pra-cetak berjudul ‘Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi PM. Saya penulis buku itu. Saya tidak diupah oleh sesiapa pun untuk menulisnya. Ia adalah hasil kajian saya sendiri. Saya telah menulis hal politik, lebih 50 judul buku politik, sejak 40 tahun dulu. Salah satu buku yang saya terbit pada athun 1993 berjudul ‘Anwar Ibrahim Antara Nawaitu dan Pesta Boria’. Saya… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sanatana Dharma

setuju dengan pandangan pemuda perlis di Muktamar Pas ….

siapa Zamri Vinoth nie…Tiada ke tetamu yang lebih arif dan tetamu yang bermaruah nak di jemput hadir ..tetamu yg tiada kes polis ,kes rogol, kes khalwat all….

apa special nak jemput sorg tetamu yg ramai kecam di media sosial dan ada kes PDRM nie..? Pemimpin Pas dah bengong ke…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Tak de KES MAHKAMAH PUN….