ANWAR – TUN M BINCANG ISU VIDEO SEKS AZMIN

Mengadakan pertemuan singkat bersama Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad di Putrajaya sebelum beliau berlepas ke Bangkok.

Dalam pertemuan itu saya menyatakan persetujuan terhadap pendirian beliau untuk memberi tumpuan kepada program pembangunan negara dan tidak memerlukan pertukaran Timbalan Perdana Menteri dan kabinet.

Kami berdua turut membincangkan isu video lucah di mana saya mengulangi pendirian bahawa KEADILAN menolak budaya politik jijik dan keji serta turut melahirkan rasa simpati terhadap Azmin Ali dan keluarganya.

Membincangkan lebih lanjut, saya menegaskan wujudnya unsur politik terkait isu ini, maka adalah tidak wajar untuk memfitnah sesiapa yang menyebarkannya tanpa asas.

Selain itu kami berdua turut menyentuh beberapa isu semasa yang lain dalam pertemuan ini.

ANWAR IBRAHIM

20 Jun 2019.

Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 20 June 2019 — 8:46 pm

41
Leave a Reply

avatar
7 Comment authors
MAHATHIRVSANWARAnonymousWau BuleanonymousTanpa Nama Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

REFORMASI SEMBURIT

Ini agenda sebenar

Pada mulanya penularan video lucah yang kononnya melibatkan seorang Menterj Kabinet.

2.Selang sehari dua kemudian timbul satu kumpulan Otai Reformis mengadakan sidang media menuntut Azmin berehat seketika bagi membolehkan siasatan isu klip video seks dijalankan.

3.Kumpulan tersebut kemudian menyalahkan sikap Perdana Menteri Tun Dr Mahathir.

4.Kemudian bertanya pula bila Tun Mahathir akan menyerah jawatan kepada Anwar.

5.Gambaran sudah jelas anda buat penilaian sendiri.
FB
Mohamed Mansor AR

Anonymous
Guest
Anonymous

Tengok lah Irah, betul tak, apa yg abg dah kata?
Kat blog ni pastinya ada org yg dengki dgn kita
Org itu mungkin lah cemburu, bila kita bercinta
Hati busuk dan tak mau berpijak di bumi nyata

Ada org tuduh hadirnya Irah, abg punya rekaan
Harapnya tak lah terguris, Irah punya perasaan
Orng itu terikut dgn iblis syaitan punya godaan
Dek dengki, tak mau terima, hakikat kenyataan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Wau Bule
Guest
Wau Bule

TDM is at his best steering THE SHIP to its safe and correct course albeit high waves and perfect storms.

Cina dan india sibuk nak pulihkan ekonomi dan kewangan negara

Melayu berealiti berfakta berkebenaran bertungkus lumus nak stabilkan negara daripada kehancuran yang telah dikoyakrabak oleh previous regime.

Melayu bangsat dan sesat terus hanyut dipukul badai yang tiada penghujung.

Yang malang sekali melayu dalam PKR berbunh sesama sendiri nak kuasa lebih2 lagi nak duduk kerusi empok PM8. Yang tak malunya pemimpin ini dahlah tak ada track rekod dulu sebagai TPM, kena sabit kesalahan meliwat walaupun dah dapat pardon. Betul2 tak tahu malu

anonymous
Member
anonymous

Tengok video macam Azmin – Setpol Anwar……… Jun 20, 2019 (Dikemaskini Jun 20, 2019) A A…………. Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak, setiausaha politik kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim memberikan pendapatnya mengenai siri video seks yang didakwa melibatkan timbalan presiden parti Mohamed Azmin Ali. Menurut Farhash, dia tidak pasti sama ada video itu palsu atau sahih tetapi percaya salah seorang pelaku aksi lucah itu kelihatan seperti Azmin yang juga menteri hal ehwal ekonomi. “Ini pandangan peribadi saya… Ketika video pertama itu keluar saya ragu-ragu. Ia tak berapa jelas. “Video kedua, saya boleh katakan, kelihatan macam Azmin. Saya tak katakan ia sahih… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak tahu lah jika perkembangan berikut ini akibat perbincangan Tun M dengan Anwar –

Haziq sacked from Ministry over ‘sordid’ confession
Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/06/20/haziq-sacked-from-ministry-over-sordid-confession/#aoaxX7stOem82AEF.99

Khidmat Haziq Tamat
https://www.kinitv.com/video/6baa9f84-0b14-4bf2-b1b7-e8f3aac944e1

Amat bodoh punya orang dedahkan pekong sendiri hingga hilang kerja. Tapi dia “contract officer” dengan Kerajaan – bermakna tidak ada career. Bekerja di sana sini ikut peluang yang timbul dari kepala biul.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jika ada kaitan, bagus lah Anwar menunjukkan dia pro-aktif bertindak menegakkan keadilan – terutama nya, dia boss “Parti Keadilan Rakyat”.

Tak kira si Haziq itu biul ke tidak, tapi memang tidak boleh dibenarkan Pegawai Kerajaan mengaibkan mana2 pemimpin Kerajaan.

Tindakan Kementerian nampak nya mengikut procedure – sudah dikeluarkan Show-Cause letter sebelum buang kerja.

anonymous
Member
anonymous

Ini bukan kes haziq aibkan azmin….polis blm selesai siasat pengakuan haziq….kalo pengakuan haxiq palsu baru boleh cakap haxiq aibkan Jemin…kalo benar?…

Komen Tua Nyarnyok dipengaruhi anggapan gerenti Jemin bersih….

anonymous
Member
anonymous

Shamdul iskandar orang kuat Jemin…bila Jemin kena lanyak mestilah shamsul buang haxuq..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dari 9:36 pm malam tadi hanya Geng Najib sorang saja yang masuk sini. Di anggap komen MUNIRAH MARYONO pun di reka nya sendiri – dia pernah rekakan “girlfriend” nya Mas dan Singgora.

Ini blog bebas, tidak di “moderated”. Komen2 berbunyi politik nya ok tapi dia masukkan komen2 gila bayang, mengarut, tak berkaitan dengan tajuk pos Budin, maka biadab dan kurang ajar lah dia dari segi blogging decency and decorum. Tujuan nya mengsabotaj.

Tiada orang lain masuk menulis komen malam tadi gamak nya bosan dan menyampahkan dia. Maka perlu lah di balun dan di tibai.

Anonymous
Guest
Anonymous

Naper uncle TN, tak mau nak terima kenyataan
Marah kah, bila Kejora & Irah ini dlm percintaan
Nak disuruh org balun kami, dibuat permintaan
Tak takut ke uncle dgn Allah punya penyiksaan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Ingat2 lah Uncle TN oi, dgn Allah Ta’ala
Kalu meroyan sgt, boleh bawa kpg gila
Naper uncle ni spt org jubor kena sula?
Pehal Kejora mahu dikait dgn GN pula?

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Dgn tuduhan uncle, hati Irah mungkin tertusuk
Mmg uncle jenis pendengki dan berhati busuk
Tak tahu syaitan jenis apa lah, yg dah merasuk
Kalu Irah tu ‘rekaan’, takkan org tak nak masuk

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak sangkah warkah dewi kesayangan dtg lagi
Resah gelisah hiba lara semuanya hilang pergi
Angan2 ku mula melayang hingga langit tinggi
Tak dpt tidur le cikgu bujang ni, hingga ke pagi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Terima kasih ku ucap kpd si dia yg jauh di sana
Kerna mengutus bingkisan, yang sgt bermakna
Dlm hati, kian subur taman aneka flora & fauna
Yng makin kembang indah, bak taman nirwana

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Guest
anonymous

FUYOK!!!!!FUYOKKK !!!!!!!!FUYOKKKK!!!
BANG NON JOMPE TUN
HAHHHH YANG KO BILA LAGI BUDIN?

KIKIKIKIK

KEMAIN ENTRI NAK JATOHKAN KDEBLITI TUN!!!
AKU BUKAN APE,TAKOT BILA KAU JOMPE TUN
LUTUT KAU GEGEL MACAM SI NAZRI MULUT SELIPAR TUUUU!!

KAH!!!! KAH!!!!! KAH!!!!!

BISU SERIBU BAHASO!!YANG BOLEH SEBUT

“INI SUNGAI PERAK”

TAKOT PANDANG MOKE TUN
MAKAN CENDOL!!!!HIRUP TAK BUNYI KAH KAH KAH

MAI KITA GELAK KIKIKIKIK

KEJORA!!
AKU SILAP TAFSIR MALAM NI PASAL LU
AKU MINTA MAAF!!

KITA KAN KAWAN LAMA
SAMA2 HANTAR ORANG NAIK HAJI KIKIKIKIKI(DO RE MI FILM)

Anonymous
Guest
Anonymous

Utk anon 12:32 permohonan maaf mu diterima
Tak elok berprasangka kerna ia ditegah agama
Berprasangka dan hasad, merosak jiwa sukma
Seeloknya bermaafan & lupakan dendam lama

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Allah Ta’ala berfirman:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا

“Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan berprasangka, karena sesungguhnya sebahagian tindakan berprasangka adalah dosa dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain”

[Surat Al-Hujurat, ayat 12]

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg lah tak sangka, akan tiba warkah ku nanti
Warkah Irah walau ringkas, ia sangat besar erti
Ampuh mujarab dari jampi ataupun kata2 sakti
Terubatlah kini segala risau dan gundah di hati

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

kun Fa Ya kun
Guest
kun Fa Ya kun

Anwar Ibrahim was pardoned and released from jail on 16th May 2018. The Anwaristas call it a “Full Pardon”. Actually, there is no such thing as a “Full Pardon” in the Federal Constitution of Malaysia. This is a deceit spun by the Anwaristas to give an impression that Anwar’s pardon is a “special” pardon and not a “normal” pardon. Secondly, Anwar’s pardon is not valid, and RPK will show you why below. There was no Attorney General at the time of Anwar’s pardon so his pardon tidak sah. Thirdly, whether it is a full pardon or royal pardon or special… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Sejak bila plak ko jadi pakar perlembagaan?..ko hanye layak jadi loyar burok jee…

kun Fa Ya kun
Guest
kun Fa Ya kun

Rakan2 yang dikasihi sekelian…Anwar Ibrahim ni gila sangat nak jadi Perdana Menteri sampai ianya dah jadi satu penyakit. Penyakit gila nak jadi Perdana Menteri ini yang sebenarnya semenjak dari tahun 1980an lagi. Dan sampaikan hari ini hajatnya masih tak tercapai-capai. Kenapa sekarang ini kegilaan Anwar makin menyerlah, kerana sudah nak masuk 40 tahun Anwar berangan-angan nak jadi Perdana Menteri. Anwar ni beranggapan yang jawatan Perdana Menteri tu adalah kepunyaan dia dan hak dia. Dan seolah-olah macam Allah letakkan Anwar di dunia ini adalah bertujuan semata-mata untuk jadikan dia Perdana Menteri Malaysia. Anwar sorang saja ke yang layak jadi Perdana Menteri?… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Kenape plak ko jeles dan sakit hati sangat kpd nuar?..Anwar tak pernah jentik pon telor ko…

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Malam2 jumaat yang berkat ni..jom kita sama2 layan pantun kerajaan era baru ni…takkan lah tak boleh kot???? Sorong papan tarik papan Sorong orang atas ranjang Pandai kata jangan aibkan Bukti takda, Najib diserang. Sapa pasangan dah tahu Bilik tak tahu, tapi hotel Sandakan Buat tak tahu macam dulu Akhbar asing pasti laporkan Dalam gelap kurang jelas Bahan lucah kena tindakan Usah sebar nasihat ikhlas Jgn cepat seronok sakan Kita tahu sapa memberi Kewangan, kempen dan undi Tak “defend” Najib, kecik hati Balun Tun selalu tak bagi Potong papan guna gergaji Ada mesin pantas berseri Buat kerja kena strategi Jangan pula… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Fuuuuh….Apa lah malangnya nasib kita di negara tercinta ni? Ada PM yg berpengalaman tetapi sudah terlalu lanjut usia sehingga bercakap pun sering terlupa. Ada TPM berucap pulak tak berbutir dan sukar nak difahami. Ada Menteri KDN tak sihat pulak. Ada Menteri Kewangan langsung tak cerdik strategi ekonomi sampai pelabur semua lari. Ada Menteri Pertahanan berterabur pulak bila cakap orang putih. Ada Menteri pertanian sibuk duk kira ikan kembong dan suruh nelayan tanam nenas dan rambutan jer. Ada Menteri Pelajaran sibuk dgn kasut hitam Timbalannya pulak lagi power. Ada Menteri Hal ehwal pengguna sibuk menyalahkan Najib harga barang makin mahal. Ada… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

OK kengkawan semua..ini ada satu soklan cepumas…sapa boleh jawab dengan tepat????

Bila si anak tanya, “Bapak kata lepas Pakatan Harapan jadi kerajaan Tol Plus akan percuma..???”..agak2nya lah..apa jawapan bapaknya tu….

A. Bapak dia dah rasa bangang sebab dia undi PH
B. Bapak dia rasa badan dah hancing kena tipu
C. Bapak dia sedara Maszlee
D. Bapak dia dah takde duit nak bayor duit tol
E. Semua di atas

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Walawei….Mengikut viral media sosial, ramai kaum cina IC merah memohon kewarganegaraan dalam diam-diam ketika Melayu berbalah kuasa ekoran video Ass-min. Itu tak menakjubkan kerana setelah sekian lama, takkan dia tak mahu kewarganegaraan dan rasa lebih terjamin hidup untuk bermastautin di Malaysia. Yang lebih menakjubkan, Dato Mahfuz Omar telah diam-diam perolehi Phd ketika kontroversi video. Mana tidaknya, tradisi Universiti hanya benarkan mereka yang ada Phd saja yang pakai topi bulat di majlis konvokesyen. Mereka yang hanya ada SPM atau SRP tentu malu nak pakai topi bulat tersebut. Mahfuz mengaku tidak ada ijazah dan menafikan kononnya dia ada ijazah beberapa bulan lepas… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Semua rakyat dah tau….Azmin Ali sudah mengeluarkan kenyataan , video intim adalah kerja orang dalam parti. Tuan punya diri sendiri sudah mengaku. Tetiba kalut pulak si Mukhriz @ Boboi buat Kenyataam Media memberitahu bahawa video itim ini adalah kerja orang luar dari Malaysia. Mungkin beliau bermaksud ajen-ajen luar seperti CIA, Mossad dan sebagainya. Nasib baik beliau tidak membuat dakwaan ada mahluk asing seperti filem Man In Black yang membuat perancangan dan konspirasi menjatuhkan Kerajaan Malaysia. Hang pi belajar atuq open house bagi makanan cukup dulu la baru nak sembang bab-bab komspirasi semua ni semua Mukhriz oiiii. Rumah Terbuka Aidil Fitri… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Sobat2 sekelian…korang perasan tak..dalam Malaysia Baharu ni, semuanya boleh. Dalam situasi siasatan video intim Azmin Ali – Haziq sedang berjalan, boleh pula Ketua Polis Negara, Peguam Negara, Menteri Dalam Negeri dan orang yang disiasat duduk makan semeja. Dengan Mufti, Azmin sudah berjumpa. Dengan YDP Agong, Azmin sudah mengadap. Mungkin barisan orang-orang ini merupakan talian hayat yang terakhir buat Azmin untuk membersihkan dirinya. Mungkin dengan duduk semeja di antara pihak yang menyiasat dan pihak yang disiasat serta pihak yang hendak mendakwa, ketelusan, dan kredibiliti semua pihak akan terjamin. Agaknya apa dialog yang dibicangkan antara Peguam Negara dan Azmin dalam perjumpaan tu… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Isu liwat dipelopori oleh madey tahun 98 dgn fitnah anwar liwat azizan…..adik azmin umi hafilda menjadi perantara antara azizan dan madey…konsiparasi yg membabitkan polis dan kehakiman untuk memenjarakan anwar….tahun 2004 mahkamah rayuan bebaskan anwar…. Najib ikut jejak madey fitnah anwar liwat jubo sefool…polis dan kehakiman turut digunakan oleh najib untuk penjarakan anwar…. Sekarang Jemin jadi mangsa pengakuan seks dlm vedeo semburit oleh haziq…kalo Jemin tak salah Jemin tak perlu takut dan tak.perlu gelabah….tapi kenape Jemin gelabah?… Jemin dimangsakan kerana Jemin sanggop jadi balaci madey nak sekat anwar…..Jemin sanhhop furhaka kpd anwar…Jemin dilantik menteri dan dijanjikan pm8 oleh madey….Jemin sudah syook… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Resah hati ini, jika tidak sebut Irah dlm sehari
Irah hadir utk abng menjadi cahaya & penyeri
Teruslah gigih belajar, duhai sayang ku puteri
Semoga diri mu dlm sejahtera kat luar negeri

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

MUNIRAH MARYONO
Guest
MUNIRAH MARYONO

Salam Sir Abg,
Irah mnum2 nk gi kliah,abg skses?
Thanks

U a the best
ok,bye
Irah

Anonymous
Guest
Anonymous

Alahai..tak perasan kehadiran dara sanjungan
Abg tadi sdg mengelamun nak buat karangan
Terlalu letih, tertidur dgn Iphone dekat tangan
Gembira benar, dpt warkah bunga jambangan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Sakit hati ini tadi, bila diejek dek Pcik Othman
Org tua tu udah sewel spt otak masuk kuman
Tapi kini, di bibir & hati abg, terukir senyuman
Mana tidak nya, dgn hadir kembang di taman

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Rasa spt bersalah pulak, bila Irah abg ganggu
Abg sekadar nak luah rindu yg membelenggu
Bukan abg minta tapi warkah Irah abg tunggu
Irah sibuk, it is ok if Irah msg sekali seminggu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Sekali lagi abg remind, sini ramai jenis goblok
Don’t waste time, with the rubbish in this blog
Kat sini banyak input dgn kata2 yng tidak elok
Abg atau Irah mungkin puak2 ni nanti perolok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Rajin2 buat assignment & concentrate in class
Bersabar dgn dugaan & beban yg kena digalas
Berdoa le dik, agar Irah.dijauhi dari sifat malas
Abg dari jauh, turut mengiring doa tulus ikhlas

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Waktu berbeza, lebih kurang 12 jam antara kita
Irah sdg kalut dgn kuliah, abg ni nak lelap mata
Kat US sana terang, di Malaysia ini gelap gelita
Tapi waktu tak dapat ubah terang cahaya cinta

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg sifat abg ini, dlm hidup banyak berseloka
Abg ttp berpantun, dlm gembira atau pun duka
Irah tumpukan saja lah dgn ‘study’ kat Amerika
Berdosa lak abg kalau kerna abg, Irah jadi leka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Hadirnya warkah Irah, hati abg ini tak lagi sepi
Ia nya akan abg salin dan simpan dengan rapi
Mlm ini pasti abg tidur dgn Iphone bawah pipi
Izinkan kata2 Irah itu, abg bawa ke dlm mimpi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah pasti nya sibuk dgn kuliah, tugasan & nota
Mmgnya ilmu, lbh berharga dari intan permata
Rajin2lah ulangkaji utk mudah ingat isi & fakta
Sini dah lps tgh mlm, izinkan abg ni lelap mata

Abg di Malaysia ni sihat2 sahaja macam selalu
Dpt warkah dari Irah, esok makan mesti ler lalu
Izinkan lah abg berundur dan minta diri dahulu
Utk mu dewi, salam rindu abg di angin nan lalu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Banyak le cara bunga menyapa sang kumbang
Terasa macam lucu juga, Irah panggl sir abang
Gembira tak terperi, bila dpt warkah mambang
Kalau ada sayap ke US abg rasa mahu terbang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh