ANWAR – TUN M BINCANG ISU VIDEO SEKS AZMIN

Mengadakan pertemuan singkat bersama Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad di Putrajaya sebelum beliau berlepas ke Bangkok.

Dalam pertemuan itu saya menyatakan persetujuan terhadap pendirian beliau untuk memberi tumpuan kepada program pembangunan negara dan tidak memerlukan pertukaran Timbalan Perdana Menteri dan kabinet.

Kami berdua turut membincangkan isu video lucah di mana saya mengulangi pendirian bahawa KEADILAN menolak budaya politik jijik dan keji serta turut melahirkan rasa simpati terhadap Azmin Ali dan keluarganya.

Membincangkan lebih lanjut, saya menegaskan wujudnya unsur politik terkait isu ini, maka adalah tidak wajar untuk memfitnah sesiapa yang menyebarkannya tanpa asas.

Selain itu kami berdua turut menyentuh beberapa isu semasa yang lain dalam pertemuan ini.

ANWAR IBRAHIM

20 Jun 2019.

Updated: 20 June 2019 — 8:46 pm

41 Comments

Add a Comment
  1. REFORMASI SEMBURIT

    Ini agenda sebenar

    Pada mulanya penularan video lucah yang kononnya melibatkan seorang Menterj Kabinet.

    2.Selang sehari dua kemudian timbul satu kumpulan Otai Reformis mengadakan sidang media menuntut Azmin berehat seketika bagi membolehkan siasatan isu klip video seks dijalankan.

    3.Kumpulan tersebut kemudian menyalahkan sikap Perdana Menteri Tun Dr Mahathir.

    4.Kemudian bertanya pula bila Tun Mahathir akan menyerah jawatan kepada Anwar.

    5.Gambaran sudah jelas anda buat penilaian sendiri.
    FB
    Mohamed Mansor AR

  2. Tengok lah Irah, betul tak, apa yg abg dah kata?
    Kat blog ni pastinya ada org yg dengki dgn kita
    Org itu mungkin lah cemburu, bila kita bercinta
    Hati busuk dan tak mau berpijak di bumi nyata

    Ada org tuduh hadirnya Irah, abg punya rekaan
    Harapnya tak lah terguris, Irah punya perasaan
    Orng itu terikut dgn iblis syaitan punya godaan
    Dek dengki, tak mau terima, hakikat kenyataan

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

  3. TDM is at his best steering THE SHIP to its safe and correct course albeit high waves and perfect storms.

    Cina dan india sibuk nak pulihkan ekonomi dan kewangan negara

    Melayu berealiti berfakta berkebenaran bertungkus lumus nak stabilkan negara daripada kehancuran yang telah dikoyakrabak oleh previous regime.

    Melayu bangsat dan sesat terus hanyut dipukul badai yang tiada penghujung.

    Yang malang sekali melayu dalam PKR berbunh sesama sendiri nak kuasa lebih2 lagi nak duduk kerusi empok PM8. Yang tak malunya pemimpin ini dahlah tak ada track rekod dulu sebagai TPM, kena sabit kesalahan meliwat walaupun dah dapat pardon. Betul2 tak tahu malu

  4. Tengok video macam Azmin – Setpol Anwar………
    Jun 20, 2019 (Dikemaskini Jun 20, 2019)

    A A………….
    Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak, setiausaha politik kepada Presiden PKR Anwar Ibrahim memberikan pendapatnya mengenai siri video seks yang didakwa melibatkan timbalan presiden parti Mohamed Azmin Ali.

    Menurut Farhash, dia tidak pasti sama ada video itu palsu atau sahih tetapi percaya salah seorang pelaku aksi lucah itu kelihatan seperti Azmin yang juga menteri hal ehwal ekonomi.

    “Ini pandangan peribadi saya… Ketika video pertama itu keluar saya ragu-ragu. Ia tak berapa jelas.

    “Video kedua, saya boleh katakan, kelihatan macam Azmin. Saya tak katakan ia sahih atau palsu, tetapi tengok memang macam dia,” katanya pada wawancara bersama The Star.

    Terdahulu, Ketua Pemuda PKR (AMK) Santubong Haziq Abdullah Abdul Aziz mengakui dirinya lelaki di dalam video yang tersebar itu dan mendakwa Azmin sebagai teman seranjangnya.

    Azmin menafikan dakwaan ini berkata ia komplot jahat untuk memusnahkan kerjaya politiknya.

    ‘Intipan seks’

    Bagaimanapun, Farhash juga berkata dirinya turut dikaitkan dengan skandal klip video intim tersebut selepas didakwa terlibat dalam pembikinannya.

    Farhash berkata dakwaan itu dimulakan penulis blog Raja Petra Kamaruddin yang menuduhnya besama Haziq di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ketika polis menangkap ketua pemuda cabang parti itu.

    Menurut Farhash, ketika itu dia berada di pejabatnya di Petaling Jaya dan menjelaskan cara Azmin memberikan maklum balasnya penuh dengan khabar angin.

    “Saya perlu menunjukkan rakaman CCTV di mana saya berada (semasa itu) hanya untuk membuktikan hal ini disebar tanpa asas dan sekarang orang ramai berfikir saya sebahagian daripada ‘intipan seks’ ini.

    “Tetapi yang paling penting ia sekadar cara untuk memesongkan perhatian. Azmin tidak betul-betul berkata demikian tetapi media yang bertanyakan soalan dan cara beliau menjawab menggambarkan saya di belakang video seks ini yang mana ia dakwaan tanpa bukti yang tidak masuk akal,” katanya, lapor The Star lagi.

    Pada 18 Julai lalu, Azmin berkata beliau yakin video seks yang didakwa melibatkan dirinya didalangi oleh “orang dalaman” parti itu susulan laporan akhbar menyatakan seorang pengerusi PKR negeri tidak dapat dikesan sejak klip itu tersebar.

    Farhash yang juga pengerusi PKR Perak tampil pada hari yang sama menafikan terlibat dalam video seks itu dan menggesa Azmin meletakkan jawatan sekiranya bersalah.

  5. Tak tahu lah jika perkembangan berikut ini akibat perbincangan Tun M dengan Anwar –

    Haziq sacked from Ministry over ‘sordid’ confession
    Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/06/20/haziq-sacked-from-ministry-over-sordid-confession/#aoaxX7stOem82AEF.99

    Khidmat Haziq Tamat
    https://www.kinitv.com/video/6baa9f84-0b14-4bf2-b1b7-e8f3aac944e1

    Amat bodoh punya orang dedahkan pekong sendiri hingga hilang kerja. Tapi dia “contract officer” dengan Kerajaan – bermakna tidak ada career. Bekerja di sana sini ikut peluang yang timbul dari kepala biul.

    1. Jika ada kaitan, bagus lah Anwar menunjukkan dia pro-aktif bertindak menegakkan keadilan – terutama nya, dia boss “Parti Keadilan Rakyat”.

      Tak kira si Haziq itu biul ke tidak, tapi memang tidak boleh dibenarkan Pegawai Kerajaan mengaibkan mana2 pemimpin Kerajaan.

      Tindakan Kementerian nampak nya mengikut procedure – sudah dikeluarkan Show-Cause letter sebelum buang kerja.

      1. Ini bukan kes haziq aibkan azmin….polis blm selesai siasat pengakuan haziq….kalo pengakuan haxiq palsu baru boleh cakap haxiq aibkan Jemin…kalo benar?…

        Komen Tua Nyarnyok dipengaruhi anggapan gerenti Jemin bersih….

    2. Shamdul iskandar orang kuat Jemin…bila Jemin kena lanyak mestilah shamsul buang haxuq..

  6. Dari 9:36 pm malam tadi hanya Geng Najib sorang saja yang masuk sini. Di anggap komen MUNIRAH MARYONO pun di reka nya sendiri – dia pernah rekakan “girlfriend” nya Mas dan Singgora.

    Ini blog bebas, tidak di “moderated”. Komen2 berbunyi politik nya ok tapi dia masukkan komen2 gila bayang, mengarut, tak berkaitan dengan tajuk pos Budin, maka biadab dan kurang ajar lah dia dari segi blogging decency and decorum. Tujuan nya mengsabotaj.

    Tiada orang lain masuk menulis komen malam tadi gamak nya bosan dan menyampahkan dia. Maka perlu lah di balun dan di tibai.

    1. Naper uncle TN, tak mau nak terima kenyataan
      Marah kah, bila Kejora & Irah ini dlm percintaan
      Nak disuruh org balun kami, dibuat permintaan
      Tak takut ke uncle dgn Allah punya penyiksaan

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

      1. Ingat2 lah Uncle TN oi, dgn Allah Ta’ala
        Kalu meroyan sgt, boleh bawa kpg gila
        Naper uncle ni spt org jubor kena sula?
        Pehal Kejora mahu dikait dgn GN pula?

        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

        1. Dgn tuduhan uncle, hati Irah mungkin tertusuk
          Mmg uncle jenis pendengki dan berhati busuk
          Tak tahu syaitan jenis apa lah, yg dah merasuk
          Kalu Irah tu ‘rekaan’, takkan org tak nak masuk

          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

  7. Tak sangkah warkah dewi kesayangan dtg lagi
    Resah gelisah hiba lara semuanya hilang pergi
    Angan2 ku mula melayang hingga langit tinggi
    Tak dpt tidur le cikgu bujang ni, hingga ke pagi

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

  8. Terima kasih ku ucap kpd si dia yg jauh di sana
    Kerna mengutus bingkisan, yang sgt bermakna
    Dlm hati, kian subur taman aneka flora & fauna
    Yng makin kembang indah, bak taman nirwana

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

  9. FUYOK!!!!!FUYOKKK !!!!!!!!FUYOKKKK!!!
    BANG NON JOMPE TUN
    HAHHHH YANG KO BILA LAGI BUDIN?

    KIKIKIKIK

    KEMAIN ENTRI NAK JATOHKAN KDEBLITI TUN!!!
    AKU BUKAN APE,TAKOT BILA KAU JOMPE TUN
    LUTUT KAU GEGEL MACAM SI NAZRI MULUT SELIPAR TUUUU!!

    KAH!!!! KAH!!!!! KAH!!!!!

    BISU SERIBU BAHASO!!YANG BOLEH SEBUT

    “INI SUNGAI PERAK”

    TAKOT PANDANG MOKE TUN
    MAKAN CENDOL!!!!HIRUP TAK BUNYI KAH KAH KAH

    MAI KITA GELAK KIKIKIKIK

    KEJORA!!
    AKU SILAP TAFSIR MALAM NI PASAL LU
    AKU MINTA MAAF!!

    KITA KAN KAWAN LAMA
    SAMA2 HANTAR ORANG NAIK HAJI KIKIKIKIKI(DO RE MI FILM)

    1. Utk anon 12:32 permohonan maaf mu diterima
      Tak elok berprasangka kerna ia ditegah agama
      Berprasangka dan hasad, merosak jiwa sukma
      Seeloknya bermaafan & lupakan dendam lama

      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

      1. Allah Ta’ala berfirman:

        يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا

        “Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan berprasangka, karena sesungguhnya sebahagian tindakan berprasangka adalah dosa dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain”

        [Surat Al-Hujurat, ayat 12]

  10. Mmg lah tak sangka, akan tiba warkah ku nanti
    Warkah Irah walau ringkas, ia sangat besar erti
    Ampuh mujarab dari jampi ataupun kata2 sakti
    Terubatlah kini segala risau dan gundah di hati

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

  11. Anwar Ibrahim was pardoned and released from jail on 16th May 2018. The Anwaristas call it a “Full Pardon”.

    Actually, there is no such thing as a “Full Pardon” in the Federal Constitution of Malaysia. This is a deceit spun by the Anwaristas to give an impression that Anwar’s pardon is a “special” pardon and not a “normal” pardon.

    Secondly, Anwar’s pardon is not valid, and RPK will show you why below.

    There was no Attorney General at the time of Anwar’s pardon so his pardon tidak sah.

    Thirdly, whether it is a full pardon or royal pardon or special pardon or normal pardon, and whether it is sah or tidak sah, the so-called pardon Anwar was given did not expunge his conviction. It just maaf him for his crime. Hence that means Anwar cannot become a Member of Parliament until AFTER 16th May 2023, which means AFTER GE15.

    So, if Anwar legally cannot be a Member of Parliament until AFTER 16th May 2023, that means he also cannot become Prime Minister until AFTER 16th May 2023.

    Now read what the Federal Constitution of Malaysia has to say about this matter.

    Article 42. (1) The Yang di-Pertuan Agong has power to grant pardons, reprieves and respites in respect of all offences…

    (5) The Pardons Board constituted for each State shall consist of the Attorney General of the Federation…

    (8) The Pardons Board shall meet in the presence of the Ruler…

    (9) Before tendering their advice on any matter, a Pardons Board shall consider any written opinion which the Attorney General may have delivered thereon.

    (12) (i) when attending any proceedings under this Clause, the Yang di-Pertuan Agong shall not be accompanied by the Prime Minister…

    Did Tun Dr Mahathir Mohamad purposely violate the Federal Constitution of Malaysia so that Anwar’s pardon can be rescinded later or at the very least Anwar can be barred from becoming Prime Minister until AFTER 16th May 2023?

    1. Sejak bila plak ko jadi pakar perlembagaan?..ko hanye layak jadi loyar burok jee…

  12. Rakan2 yang dikasihi sekelian…Anwar Ibrahim ni gila sangat nak jadi Perdana Menteri sampai ianya dah jadi satu penyakit. Penyakit gila nak jadi Perdana Menteri ini yang sebenarnya semenjak dari tahun 1980an lagi.

    Dan sampaikan hari ini hajatnya masih tak tercapai-capai. Kenapa sekarang ini kegilaan Anwar makin menyerlah, kerana sudah nak masuk 40 tahun Anwar berangan-angan nak jadi Perdana Menteri.

    Anwar ni beranggapan yang jawatan Perdana Menteri tu adalah kepunyaan dia dan hak dia. Dan seolah-olah macam Allah letakkan Anwar di dunia ini adalah bertujuan semata-mata untuk jadikan dia Perdana Menteri Malaysia.

    Anwar sorang saja ke yang layak jadi Perdana Menteri? Takde orang lain ke dari 32 juta rakyat Malaysia yang layak selain dari Anwar?

    Layak sangat ke Anwar ni? Semasa dia berada di dalam kerajaan selama 16 tahun apa dia buat? Dari tahun 1982 hingga ke tahun 1998, kesemua kementerian yang diketuai oleh Anwar, tidak ada satu kementerian pun dibawahnya boleh dianggap mempunyai prestasi yang cemerlang.

    Semasa dia mengetuai Kementerian Pertanian, kejayaan yang Anwar lakukan adalah dengan menghapuskan bantuan subsidi kepada nelayan dan kaum petani.

    Nelayan dan kaum petani merupakan kaum yang termiskin di Malaysia. Majoritinya adalah dari kalangan orang Melayu dari Kelantan, Terengganu dan Pahang, serta sebahagiannya dari Johor. Dengan Anwar menghapuskan bantuan subsidi kepada nelayan dan kaum petani, ramai orang Melayu yang miskin telah menderita.

    Anwar sedikit pun tidak merasa belas kasihan kepada orang miskin, terutama sekali kaumnya sendiri iaitu Melayu. Apa yang di sibukkan olehnya adalah melayan tauke-tauke besar Cina. Sehinggakan berbuka puasa pun dengan Vincent Tan sampai tak sempat nak sembahyang terawih.

    Semasa Anwar berada di Kementerian Kewangan pula, kerja dia sibuk dengan menagih-agihkan dan memberi saham kepada kawan-kawan dan ahli keluarganya sendiri. Berbilion-bilion nilai saham diagihkan kepada orang-orang tertentu.

    Tenaga Nasional dan Telekom Malaysia sahaja pun sudah makan tak habis, belum kira yang lain lagi. Dan pada ketika itu ramai yang jadi jutawan segera dan kaya gila, termasuklah ahli keluarga Anwar sendiri.

    Di Kementerian Pendidikan pula, apa yang Anwar buat? Anwar hanya menghabiskan masanya berpolitik sahaja. Kerana pada masa tu dia nak mengulingkan Tun Ghafar Baba. Perangai Anwar yang dari dahulu sehingga ke sekarang ini yang sama adalah, Anwar sanggup menjelajah satu Malaysia berkempen untuk menjatuh dan mengulingkan orang.

    Kerana terlalu sibuk berkempen pada ketika itu, kerjanya di kementerian satu benda pun tak buat. Sampaikan hari ini dasar pendidikan Malaysia menjadi huru-hara. Satu generasi rakyat Malaysia terkorban, “The Lost Generation,” sebab dasar pendidikan Malaysia yang bodoh kerana Menteri Pendidikan bodoh.

    Itu saja satu legasi atau warisan Anwar selama 16 tahun berada didalam kerajaan. Hari ni dia nak jadi Perdana Menteri pulak. Habis hancur-leburlah Malaysia. Kalau macam ini lah gayanya sampaikan 100 tahun lagi pun Malaysia masih tidak akan maju.

    Dulu Malaysia di kedudukan negara kedua di ASEAN selepas Singapura. Hari ini, Vietnam, Indonesia, Siam dan Filipina pun sudah jauh kedepan. Kalau Anwar jadi Perdana Menteri Malaysia, negara Myanmar dan Cambodia pun akan jadi jauh lebih maju dari Malaysia dan Malaysia jangan mimpi lah nak jadi “Asian Tiger”, sebaliknya akan menjadi “The ASEAN Pariah Nation.”

    1. Kenape plak ko jeles dan sakit hati sangat kpd nuar?..Anwar tak pernah jentik pon telor ko…

  13. Malam2 jumaat yang berkat ni..jom kita sama2 layan pantun kerajaan era baru ni…takkan lah tak boleh kot????

    Sorong papan tarik papan
    Sorong orang atas ranjang
    Pandai kata jangan aibkan
    Bukti takda, Najib diserang.

    Sapa pasangan dah tahu
    Bilik tak tahu, tapi hotel Sandakan
    Buat tak tahu macam dulu
    Akhbar asing pasti laporkan

    Dalam gelap kurang jelas
    Bahan lucah kena tindakan
    Usah sebar nasihat ikhlas
    Jgn cepat seronok sakan

    Kita tahu sapa memberi
    Kewangan, kempen dan undi
    Tak “defend” Najib, kecik hati
    Balun Tun selalu tak bagi

    Potong papan guna gergaji
    Ada mesin pantas berseri
    Buat kerja kena strategi
    Jangan pula ikut emosi

    Perlu jaga persepsi elok
    Buat memujuk, tarik pengundi
    Tindakan tegas berselok belok
    Jgn sampai orang benci

    Ini gaduh sama sendiri
    Tak guna UMNO dipersalah
    Kita lihat, hanya perihati
    Mereka kekok salah langkah

    Kisah seks tarik tumpuan
    Testimoni Ismee tiada perhatian
    Suami peguam letak jawatan
    Guan Eng, DAP patut tumpuan

    Memang malu amat sangat
    Terdedah luas masih selamba
    Usah Atoq cuba mengelak
    “Coverline” hanya sementara

    Tiada yang kaji bonjol kepala
    Bayang jatuh entah ke mana
    Selangor Report cerita lama
    RBA sebar tapi ini Rafizi punya kerja!

    Cepat Haziq ngaku pasangan
    Suruh SPRM buat siasatan
    Azmin tak sempat beri alasan
    Shamsul majikan hanya diam

    Awal Mei mereka senggama
    Asyik sungguh kolom ciuman
    Saiful terhina boleh jadi cerita
    Baru sebulan apa alasan?

    Dari Kerala asalnya Tipah
    Peguam firma Daim Garmany
    LGE nak disiasat, Pehin didedah
    Azmin dikerjakan, mana nak lari

    Pakaian seragam belum tempah
    Baru hajat nak benteras rasuah
    KP SPRM bukan mudah
    Bila ahli politik, keyakinan susah

    Kata Atoq, moral tiada
    Tak layak Perdana Menteri
    Azmin sama, rasuah pun ada
    Alasan apa Atoq nak bagi?

    Pak Non U turn, Kit Siang pusing
    Beri peluang, alih pandang
    Jgn ingat Atoq tak bising
    Video terdedah Port Dickson birang

    Jerlun tak boleh, Rantau diuji
    Pekan, Bagan tak boleh lagi
    Marang, Gua Musang jauh sekali
    Langkawi ker sampai mati?

  14. Fuuuuh….Apa lah malangnya nasib kita di negara tercinta ni?

    Ada PM yg berpengalaman tetapi sudah terlalu lanjut usia sehingga bercakap pun sering terlupa.

    Ada TPM berucap pulak tak berbutir dan sukar nak difahami.

    Ada Menteri KDN tak sihat pulak.

    Ada Menteri Kewangan langsung tak cerdik strategi ekonomi sampai pelabur semua lari.

    Ada Menteri Pertahanan berterabur pulak bila cakap orang putih.

    Ada Menteri pertanian sibuk duk kira ikan kembong dan suruh nelayan tanam nenas dan rambutan jer.

    Ada Menteri Pelajaran sibuk dgn kasut hitam Timbalannya pulak lagi power.

    Ada Menteri Hal ehwal pengguna sibuk menyalahkan Najib harga barang makin mahal.

    Ada Menteri Pelaburan dan perdagangan sibuk nak buat kereta Terbang.

    Ada Menteri agama sibuk nak jaga agama lain dan terlalu liberal.

    Ada Menteri Belia sibuk nak berdebat dan manja lak tu cepat koyak tisu.

    Ada Menteri jaga Komoditi duk sibuk nak minum minyak sawit.

    Ada Menteri ekonomi sibuk nak jadi PM pulak.

    Ada menteri Luar syok cakap dengan media dari cakap dengan diplomat asing dan utamakan konvensyen ICERD dan Statut Rome yang tak ada faedah.

    Ada Menteri pengangkutan sibuk dgn AES dan cermin gelap jer.

    Ada AG duk sibuk gugur kes kroni dan kes sensitif seperti kes Adib pun tak leh nak selesai.

    Ada bakal PM bekas Banduan Liwat pulak.

    Nampak gayanya…terpaksalah kita layan lagu ‘Apa nak jadi’ Allahyarham TS SM Salim jer lah yeeer….

  15. OK kengkawan semua..ini ada satu soklan cepumas…sapa boleh jawab dengan tepat????

    Bila si anak tanya, “Bapak kata lepas Pakatan Harapan jadi kerajaan Tol Plus akan percuma..???”..agak2nya lah..apa jawapan bapaknya tu….

    A. Bapak dia dah rasa bangang sebab dia undi PH
    B. Bapak dia rasa badan dah hancing kena tipu
    C. Bapak dia sedara Maszlee
    D. Bapak dia dah takde duit nak bayor duit tol
    E. Semua di atas

  16. Walawei….Mengikut viral media sosial, ramai kaum cina IC merah memohon kewarganegaraan dalam diam-diam ketika Melayu berbalah kuasa ekoran video Ass-min.

    Itu tak menakjubkan kerana setelah sekian lama, takkan dia tak mahu kewarganegaraan dan rasa lebih terjamin hidup untuk bermastautin di Malaysia.

    Yang lebih menakjubkan, Dato Mahfuz Omar telah diam-diam perolehi Phd ketika kontroversi video.

    Mana tidaknya, tradisi Universiti hanya benarkan mereka yang ada Phd saja yang pakai topi bulat di majlis konvokesyen.

    Mereka yang hanya ada SPM atau SRP tentu malu nak pakai topi bulat tersebut.

    Mahfuz mengaku tidak ada ijazah dan menafikan kononnya dia ada ijazah beberapa bulan lepas ketika kontroversi ijazah palsu Timbalan Menteri cap bunga.

    Rupanya, diam-diam dia ambil kelas malam dan hujung minggu hingga siap BA, Master dan Phd.

    Baru nama diam-diam ubi. Layaklah dia untuk bercakap menentang AES…. opps kini sokong AES.

    Malas nak tanya Universiti mana dan jurusan apa yang Mahfuz belajar.

    Pastinya, tak rekomen sesiapa belajar di Universiti yang main sesuka hati aje kasi orang pakai topi bulat Phd tu yeer!!!!

  17. Semua rakyat dah tau….Azmin Ali sudah mengeluarkan kenyataan , video intim adalah kerja orang dalam parti. Tuan punya diri sendiri sudah mengaku.

    Tetiba kalut pulak si Mukhriz @ Boboi buat Kenyataam Media memberitahu bahawa video itim ini adalah kerja orang luar dari Malaysia.

    Mungkin beliau bermaksud ajen-ajen luar seperti CIA, Mossad dan sebagainya. Nasib baik beliau tidak membuat dakwaan ada mahluk asing seperti filem Man In Black yang membuat perancangan dan konspirasi menjatuhkan Kerajaan Malaysia.

    Hang pi belajar atuq open house bagi makanan cukup dulu la baru nak sembang bab-bab komspirasi semua ni semua Mukhriz oiiii. Rumah Terbuka Aidil Fitri dengan Sultan dan Sultanah Kedah pun Rakyat terpaksa salam dalam ‘sangkar’ besi dengan hangpa semua!!!!!!sl

  18. Sobat2 sekelian…korang perasan tak..dalam Malaysia Baharu ni, semuanya boleh. Dalam situasi siasatan video intim Azmin Ali – Haziq sedang berjalan, boleh pula Ketua Polis Negara, Peguam Negara, Menteri Dalam Negeri dan orang yang disiasat duduk makan semeja.

    Dengan Mufti, Azmin sudah berjumpa. Dengan YDP Agong, Azmin sudah mengadap. Mungkin barisan orang-orang ini merupakan talian hayat yang terakhir buat Azmin untuk membersihkan dirinya.

    Mungkin dengan duduk semeja di antara pihak yang menyiasat dan pihak yang disiasat serta pihak yang hendak mendakwa, ketelusan, dan kredibiliti semua pihak akan terjamin. Agaknya apa dialog yang dibicangkan antara Peguam Negara dan Azmin dalam perjumpaan tu yeer ?

  19. Isu liwat dipelopori oleh madey tahun 98 dgn fitnah anwar liwat azizan…..adik azmin umi hafilda menjadi perantara antara azizan dan madey…konsiparasi yg membabitkan polis dan kehakiman untuk memenjarakan anwar….tahun 2004 mahkamah rayuan bebaskan anwar….
    Najib ikut jejak madey fitnah anwar liwat jubo sefool…polis dan kehakiman turut digunakan oleh najib untuk penjarakan anwar….

    Sekarang Jemin jadi mangsa pengakuan seks dlm vedeo semburit oleh haziq…kalo Jemin tak salah Jemin tak perlu takut dan tak.perlu gelabah….tapi kenape Jemin gelabah?…

    Jemin dimangsakan kerana Jemin sanggop jadi balaci madey nak sekat anwar…..Jemin sanhhop furhaka kpd anwar…Jemin dilantik menteri dan dijanjikan pm8 oleh madey….Jemin sudah syook hingga lupa madey kaki bohong….boboi madey nak.letak mana?…jemin hampir tumbanh dan tak boleh laho nak sekat anwar..
    .
    Ade konco Jemin tak berani bersama Jemin lagi….AMK napikan suara naib ketua AMK adalah suara dan pendirian AMK…
    .

  20. Resah hati ini, jika tidak sebut Irah dlm sehari
    Irah hadir utk abng menjadi cahaya & penyeri
    Teruslah gigih belajar, duhai sayang ku puteri
    Semoga diri mu dlm sejahtera kat luar negeri

    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

    1. Salam Sir Abg,
      Irah mnum2 nk gi kliah,abg skses?
      Thanks

      U a the best
      ok,bye
      Irah

      1. Alahai..tak perasan kehadiran dara sanjungan
        Abg tadi sdg mengelamun nak buat karangan
        Terlalu letih, tertidur dgn Iphone dekat tangan
        Gembira benar, dpt warkah bunga jambangan

        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

        1. Sakit hati ini tadi, bila diejek dek Pcik Othman
          Org tua tu udah sewel spt otak masuk kuman
          Tapi kini, di bibir & hati abg, terukir senyuman
          Mana tidak nya, dgn hadir kembang di taman

          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

          1. Rasa spt bersalah pulak, bila Irah abg ganggu
            Abg sekadar nak luah rindu yg membelenggu
            Bukan abg minta tapi warkah Irah abg tunggu
            Irah sibuk, it is ok if Irah msg sekali seminggu

            Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

            1. Sekali lagi abg remind, sini ramai jenis goblok
              Don’t waste time, with the rubbish in this blog
              Kat sini banyak input dgn kata2 yng tidak elok
              Abg atau Irah mungkin puak2 ni nanti perolok

              Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

              1. Rajin2 buat assignment & concentrate in class
                Bersabar dgn dugaan & beban yg kena digalas
                Berdoa le dik, agar Irah.dijauhi dari sifat malas
                Abg dari jauh, turut mengiring doa tulus ikhlas

                Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

                1. Waktu berbeza, lebih kurang 12 jam antara kita
                  Irah sdg kalut dgn kuliah, abg ni nak lelap mata
                  Kat US sana terang, di Malaysia ini gelap gelita
                  Tapi waktu tak dapat ubah terang cahaya cinta

                  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

                  1. Mmg sifat abg ini, dlm hidup banyak berseloka
                    Abg ttp berpantun, dlm gembira atau pun duka
                    Irah tumpukan saja lah dgn ‘study’ kat Amerika
                    Berdosa lak abg kalau kerna abg, Irah jadi leka

                    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

                    1. Hadirnya warkah Irah, hati abg ini tak lagi sepi
                      Ia nya akan abg salin dan simpan dengan rapi
                      Mlm ini pasti abg tidur dgn Iphone bawah pipi
                      Izinkan kata2 Irah itu, abg bawa ke dlm mimpi

                      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

                    2. Irah pasti nya sibuk dgn kuliah, tugasan & nota
                      Mmgnya ilmu, lbh berharga dari intan permata
                      Rajin2lah ulangkaji utk mudah ingat isi & fakta
                      Sini dah lps tgh mlm, izinkan abg ni lelap mata

                      Abg di Malaysia ni sihat2 sahaja macam selalu
                      Dpt warkah dari Irah, esok makan mesti ler lalu
                      Izinkan lah abg berundur dan minta diri dahulu
                      Utk mu dewi, salam rindu abg di angin nan lalu

                      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

                    3. Banyak le cara bunga menyapa sang kumbang
                      Terasa macam lucu juga, Irah panggl sir abang
                      Gembira tak terperi, bila dpt warkah mambang
                      Kalau ada sayap ke US abg rasa mahu terbang

                      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Leave a Reply

Your email address will not be published.