KALAU HAZIQ DIAMBIL TINDAKAN, LOGIKNYA AZMIN JUGA TIDAK BOLEH TERLEPAS

Seorang penasihat Azmin Ali di Kementerian Hal Ehwal Ekonomi, Khalid Jaafar – dulunya Setiausaha Akhbar Anwar Ibrahim – mengkritik PKR kerana tidak mengambil sebarang tindakan terhadap Haziq Abdullah Abdul Aziz.

Kata beliau, kegagalan bertindak itu mencemar nama PKR dalam kalangan orang Melayu dan Islam.

“Kealpaan ini akan dilihat sebagai kegagalan kepemimpinan dalam PKR, khususnya Anwar Ibrahim selaku Presidennya,” kata beliau.

Mengulas lanjut, kata Khalid lagi, Haziq harus diambil tindakan berdasarkan pengakuannya telah melakukan seks luar tabii.

“Bukan sahaja apa yang beliau lakukan itu dilihat amat jijik oleh masyarakat Melayu dan Islam, malah ia juga satu jenayah,” tegasnya lagi.

Dalam kes ini, apa yang Khalid patut faham ialah bukan PKR tidak mahu mengambil tindakan terhadap Haziq, tetapi parti mahu menunggu hasil siasatan pihak polis terlebih dahulu.

Jika Haziq saja diambil tindakan – digantung atau dipecat keahlian misalnya – sebagaimana kehendak Khalid, ia akan dilihat suatu tindakan yang tidak adil, walaupun beliau mengakui perbuatan seks luar tabiinya.

Ini kerana, sebagaimana yang kita fahami, hubungan seks, sama ada normal atau luar tabii, ia adalah hubungan yang melibatkan dua pihak.

Dalam kes pengakuan Haziq, sementara beliau mengakui dirinya melakukan seks sejenis itu, beliau juga tidak ragu-ragu menyebut pasangannya ialah Azmin.

Maka, jika tindakan mahu diambil, adilkah jika Haziq saja diambil tindakan oleh PKR?

Bagaimana dengan Azmin?

Untuk keadilan, jika mahu Haziq dikenakan tindakan, maka pasangannya juga harus diambil tindakan yang sama.

Kedua-duanya, berdasarkan pengakuan Haziq, adalah luar tabii dan melakukan jenayah.

Adilkah jika satu pihak saja dikenakan tindakan, manakala satu pihak lagi dilepaskan, walhal hubungan itu berlaku kerana ada saling bersetuju antara kedua-duanya?

Sebab itu, keputusan Anwar untuk menunggu hasil siasatan polis terlebih dulu sebelum mengambil sebarang tindakan adalah langkah yang wajar dan tepat.

Kalau berdasarkan hasil siasatan polis nanti mendapati video itu sah tulen dan pelaku seks luar tabii itu juga sah Haziq dan Azmin, sudah tentu kedua-duanya akan diambil tindakan yang sewajarnya.

Pokoknya, khusus untuk Khalid, sabar-sabar dululah. (Shahbudindotcom 18/06/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 18 June 2019 — 10:09 pm

102
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
anonymousMAHATHIRVSANWARNonengJigitAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
anonymous
Member
anonymous

Dlm nlog kluangwoman jon doe bongok bukan main galak….tapi pertanyaan aku dlm blog budin si bongok kaki temberang tak brani jawab….hihi..jon doe ulamarmak sesat kaki temberang…

anonymous
Member
anonymous

https://m.malaysiakini.com/news/480157

Krisis kehakimam 1988 kerana hakim tidak ikut selera madey…..madey jolok hakim hingga jatuh bedebap…

Bawah najib hakim kanan campor tangan kputusan hakim mahkamah…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KE MANA DUIT NEGARA PERGI KALAU TIDAK KE PP D4P Projek penambakan laut Melaka Gateway Dulu PH bantah projek penambakan laut Melaka Gateway (608 ekar) dan Forest City Johor (3,425 ekar). Tapi selepas menang, kerajaan PH sedang mengusahakan projek penambakan laut yang jauh lebih besar. Misalnya, kerajaan PH sedang meluluskan projek penambakan laut Pulau Pinang Selatan (4,500 ekar) di pulau yang kini sedang kuat dibantah oleh NGO-NGO dan rakyat tempatan. Hari ini pula, media melaporkan bahawa kerajaan PH dalam perbincangan untuk dua projek pembinaan lapangan terbang di negeri Pulau Pinang. Satu cadangan ialah untuk penambakan laut sebesar 5,000 hektar (12,400… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Macai PH Meroyan Buat Persepsi Kononnya Harga Barang Murah Di Hari Raya Penyokong dan pentaksub Pakatan Harapan (PH) cuba membuat persepsi di media sosial bahawa harga barangan telah menjadi murah bersempena Hari Raya Aidil Fitri. Ini kononnya pengawalan yang baik oleh kementerian dan Menteri yang berkenaan. Kepada para macai berkenaan, pertama, sila hadamkan senarai barangan daripada laman web KPDNKK sendiri yang disertakan di bawah. Majoriti barangan meningkat dan bukan menurun lah bodoh. Warna merah tanda peningkatan harga. Kedua perbandingan Hari Raya Aidil Fitri tahun 2018 dan 2019 adalah tidak tepat. Ini kerana hari raya kedua-dua tahun berkenaan diperintah oleh PH.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Orang melayu dan penjawat awam fikir sendirilah nasib anda 4 tahun mendatang. oleh Ab Jalil Backer Ini bukan isu perkauman pun. Namun kerana mangsanya penjawat awam beragama Islam dan berbangsa Melayu yang menjalan tugas dalam kejadian rusuhan kuil, maka mereka yang cuba mencari kebenaran akan berhadapan pelbagai cabaran. Peguam Melayu yang melakukan pencarian keadilan bukan sahaja dicerca oleh kerajaan malah turut dibuli oleh orang Melayu yang menyokong kerajaan hari ini. Sebaliknya bila seorang pensubahat kes rasuah berbangsa Cina jatuh dari bangunan SPRM; atau seorang suspek jenayah berat dari etnik india mati di dalam lokap polis, maka seluruh jentera propaganda mereka… Read more »

anonymous
Member
anonymous

2 Peristiwa Krisis Kehakiman
Pada Feb 2019, hakim Hamid Sultan Abu Backer dedah tentang salah laku dan campur tangan dalam kehakiman.

Kerajaan setuju cadangan tubuh RCI, namun hingga hari ini belum terlaksana.

Ini bukan kali pertama sistem kehakiman negara dikaitkan dengan skandal.

Berikut merupakan dua peristiwa utama yang menimbulkan persoalan tentang integriti dan kebebasan mahkamah di Malaysia di zaman mahathir..

Klik pada salah satu gambar di bawah:

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAPE TAK BICARA BALIK?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Rupanya PH Yang Lebih Jual Kedaulatan Pada China MALAYSIA BAKAL JADI TANAH CINA, BUKAN LAGI BUMI MELAYU Portal berita antarabangsa ‘scmp.com’ melaporkan penghijrahan beramai2 orang China ke Malaysia : Why Are Chinese Moving To Malaysia By The Thousands? (BACA DI SINI)… Di laporkan, melalui Skim MM2H (Malaysia My Second Home), beribu2 warga China ini di beri hak kerakyatan untuk tinggal di Malaysia… Bagaimana Perkara Ini Bakal Menyisihkan Orang Melayu Di Bumi Melayu Sendiri? Orang2 China yang datang beramai2 ini bukanlah buruh atau golongan miskin… Mereka adalah kaya raya yang dan rata2 adalah profesional… Mereka ini akan tinggal di bandar2 besar… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DI BELAKANG D4P IALAH TAIKUN2 CINA….MEMPERKUDAKAN MELAYU BODOH … Menteri tangguh 14 Jun pertukaran Pengarah Perhutanan Pahang ke Ibupejabat kerana lobi taikun balak LLT! Laporan Malaysiachoice 18 April lalu “Rasuah balak Taikun LLT, SPRM siasat Pengarah Perhutanan Pahang” mendapat respon hangat rakyat Pahang. RASUAH BALAK LLT Gabungan pertubuhan bukan kerajaan (NGO)  turut melaporkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Negeri Pahang dakwaan salah guna kuasa dan rasuah membabitkan Dato’ Dr Mohd Hizamri Mohd Yasin Pengarah Perhutanan Pahang itu. laporan sprm balak SPRM dilaporkan menyiasat Dato’ Dr Mohd Hizamri Mohd Yasin itu. Sehingga ke hari ini SPRM kekal berdiam diri isu rasuah… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey buat rumah pm di.putrajaya beratus jota….rumah kosong…bagi lah rakyat yg miskin duduk dari didiami jin dan hantu…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PEMIMPIN2 MELAYU BERTELAGAH SESAMA SENDIRI AKHIRNYA RAKYAT YANG MENDERITA 12 beranak tinggal di PPR 2 bilik Kos hidup yang tinggi memaksa 12 beranak tinggal dalam keadaan sesak di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Desa Tun Razak dua bilik di sini sejak 21 tahun lalu. Namun bagi pasangan Mohd. Yusof Ridwan, 51, dan Zaiton Mat Sam, 45, mereka tetap bersyukur dan rasa selesa biarpun menjalani kehidupan dalam suasana padat dan berhimpit. Kata Zaiton yang merupakan tukang urut tradisional sambilan, kekangan kewangan membuatkan mereka terpaksa tinggal dalam rumah yang sempit dengan ahli keluarga yang ramai. Jelasnya, rumah kecil itu didiami bersama suami serta… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KORANG NAMPAK WAYANG KAT DEPAN…WAYANG SEBENAR KORANG TAK TAHU It Was Guan Eng Who Killed MACC’s Shukri Guan Eng is as good as dead meat. But then he might still escape if DAP is prepared to wash their hands off Anwar Ibrahim and throw him under a bus. So, in the end, it will be Anwar’s head for Guan Eng’s head. And Lim Kit Siang might just agree to this trade-off to save the Lim dynasty. I love Malaysian politics. Everyone is talking about Tun Dr Mahathir Mohamad’s “unilateral” action of appointing Latheefa Koya as the new MACC chief to… Read more »

jigit
Member
jigit

Woi Kejora….cepat la teka tajuk entry baru Si Budin sementara dia tengah cari akai nak jolok Azmin tu….

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin punya blog, ikut lah dia punya suka
Tak payah lah pcik oi, kita nak main teka2
Kejora skrg ini, sedang lara dihimpit duka
Irah manja, dah dua hari tak jengah muka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahh

jigit
Member
jigit

Susah cikgu ada girlfriend di luar negeri
Banyak godaan kanan dan kiri
Negro power, Arab, Mat Salleh idung tinggi
Tunggu masa nak sapu u punya puteri

Hih hi hi

jigit
Member
jigit

Dok tunggu artikel baru dari Budin.

Kejora…. kita bet nak… bet suka2 ja bukan ajak berjudi. Kita bet apa tajuk entry baru dari Budin….

Jigit chup dulu…. mesti pasai juboq Hazik dengan Azmin. Ok Cikgu…. giliran you…. Entry pasai budak Si Irah tu takleh kira k….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

The Chinese Needed Malaya; Malaya Did Not Need The Chinese It irritates me like hell to read the comments in the social media that the Malays would still be living in trees and would still be eating tapioca (ubi kayu) if the Chinese had not come to Malaya in the 1800s to help develop the country. Malaysia is what it is today because of the Chinese, they keep telling the Malays. That is not true. First of all, Malays are a seafaring race who never lived in trees. Secondly, the Chinese may have developed the towns by building bangunan batu.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH: Amal politik melampau, kini telan muntah sendiri Ketua Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi menyifatkan gugatan dari dalam Kerajaan PH untuk membuang hak agama dan umat serta mengganggu institusi Islam adalah politik pelampau. Menurutnya, berbanding di Myanmar, India dan China, umat Islam Rohingya, Kasymir dan Uyghur ditindas dan dizalimi, sedangkan kaum dan agama lain di Malaysia selamat di bawah umat Islam. “Tiba-tiba mereka nak buang hak kita, PH bawa perjuangan supaya ICERD ditandatangani, mereka nak hak sama rata. Kita kata kita memperjuangkan hak kita, orang Melayu, Bumiputera yang merupakan penduduk asal tempat kita. “Bukan bermakna kita benci… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pemuda PAS kata: kekuatan ekonomi umat Islam mesti dibangunkan secara serius sehingga ia menjadi kelebihan yang boleh kita manfaatkan dalam usaha membawa agenda politik dan kemasyarakatan.

Mana nak bangunkan bila Najib sudah curi RM2.6 biliun wang rakyat di 1MDB. Kasi RM90 juta kpd PAS, tak berani kasi ke akuan parti takut SPRM.

Kasi ke akaun2 peribadi pemimpin2 PAS. Hah, beli banglo, shop lot kedai, kereta mewah, bini baru ler depa.

Noneng
Guest
Noneng

Sebutlah nama pemimpin yg terima duit tu, repot sprm, sprm akan siasat sbb is berkaitan dgn money laundering.
TN tua nyanyuk, kau jgn nak jadi Babi hutan pulak, tahu menyondol je.
Atau kau ni memamg Babi hutan?

Noneng
Guest
Noneng

TN tua nyanyuk keturunan monyet masih lagi sibuk pasal pas, padahal isu yg hangat ialah isu menjubo pemimpin pojaan hati dia sendiri. Bilakah agaknya TN monyet ni nak mampoos?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Replacing The Hindu Temple Crisis With Celebrating Christmas Controversy That is also how Islam views this matter (hence the call for Muslims to not celebrate Christmas). And people like Kit Siang should not turn this into a Muslim versus Christian matter because the Muslims and the Christians have been fighting for 1,000 years and they do not need a kafir to pour oil onto the fire. Lim Kit Siang and a number of other Pakatan Harapan leaders are attempting to replace the Hindu temple crisis with the celebrating Christmas controversy. Actually, this issue of whether Muslims should or should not… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kata Ketua Pemuda PAS:

“Keadilan dalam Islam mempunyai makna yang lebih luas kerana ia bukan hanya bersifat kebendaan tetapi juga menyentuh perkara spiritual.”

Spiritual – jangan lah politik kan Islam. Sembah Allah dan Islam, bukan politik.

“bersifat kebendaan” – kasi tau ler pemimpin2 PAS yang dapat RM90 juta dari Najib Al Jibo tuh.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kurangkan waktu pendidikan agama? Ini kata pakar Pengajaran agama dan pendidikan moral di sekolah rendah tidak boleh dikompromi kerana subjek itu berperanan dalam membentuk jati diri dan nilai murni dalam diri murid, kata Presiden Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan Malaysia (NUTP), Kamarozaman Abd Razak. Bagaimanapun, beliau berkata, sekiranya rombakan jumlah waktu ingin dilakukan terhadap subjek tersebut, maka aspek praktikal dalam proses pengajarannya perlulah ditingkatkan. “Ibu bapa sekarang (banyak yang) sibuk dengan kerjaya, jadi dia mahu anak-anak di sekolah rendah mesti ada fokus kepada nilai-nilai murni. Nilai murni paling banyak (diajar) dalam bidang moral dan keagamaan. “Jadi, jika subjek agama itu banyak… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ketua Pemuda PAS itu kata lagi:

“kita mesti memahami bahawa kesepakatan dan perpaduan ini tidak disandarkan kepada perkauman.”

Jadi, kenapa selalu maki DAP? Sebab depa tak setuju dan takutkan Hudud PAS?

Awat tak beri penerangan yang cukup pasai Hudud? Depa tak caya depa dikecualikan dari Hudud PAS.

Beri tahu lah bagaimana nak laksanakan potong tangan di Malaysia. Guna doktor ke? Ada doktor Melayu dah umumkan dia tak sanggup buat begitu.

John Doe
Guest
John Doe

Pak Budin, Pak Budin straight ka bengkok? Hahaha.. Ini soalan yang sangat relevan dengan semua penyokong Brader hari ni. Melainkan penafian adalah melalui sumpah laknat saya tidak lagi akan percaya mana-mana penyokong Brader yang menafikan dia pengamal kunyit walaupun dia adalah sepupu saya sendiri. Jangan marah no. Sebab hakikat dan pandangan ramai hari ini selepas skandal Azmin-Haziq meletup ialah penyokong-penyokong Brader yang bersimpati dengan Brader berkebarangkalian besar adalah juga satu kaum dengan Brader, kaum kunyit. Saya tak sanggup pun untuk menonton video yang disebarkan itu. Menjijikkan.. Hanya pengamal kunyit sahaja yang akan beria-ria untuk melihat seorang pengamal kunyit lain menjadi… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Jon doe ko ularmak sesat…sejak bila sumpah laknat diterima sebagai bukti dlm mahkamah?….adekah orang kena tuduh bila bersumpah tak perlu dibicarakan oleh mahkamah?…kalo bersumpah masih kena bicara bodooh lah bersumpah….

Kalo sumpah diterima jika aku bersumpah bini ko tu bini aku jon die tak de bini lagi laa…bongok betul jon doe yg dah sesat..

anonymous
Member
anonymous

Aku pernah tanye jon die tapi tak pernah dijawab oleh ularmak sesat ni…adekah keadilan dlm islam boleh sekat saksi beri keterangan?…kenape dr osman dari hospital pusrawi di sekat?..

Pengakuuan hakim mahkamah rayuan hamid sultan abo becker hakim kanan camportangan dlm proses kehakiman terhadap anwar membuktikan anwar tidak bersalah…hakim sudah putuskan snwar brrsalah semasa proses keafilan berjalam…hakim senget…

Aku hanye percaya anwar peliwat jika jon die bersumpah dgn bukti jelas yaitu perakuan doktor bahawa jubo jon doe sudah kena liwat dhn anwar ibrahim..

anonymous
Member
anonymous

Jon doe bongok makin tak keruan….balaci madey akan tumbang tak lame lagi..jon doe panik kerana tak ade lagi orang belah sekat anwar singkir madey…

Hahahahaaaaaaa….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MELAYU BANGKIT TUNTUT HAK KAMU YG TELAH DIRAMPAS….. Bumi Melayu Untuk Bangsa Melayu Berpijak, Bukan Untuk Di Pijak!!! Bangsa Melayu bukanlah satu bangsa yang lemah… Para pengkaji sejarah bersependapat, bangsa Melayu berasal dari keturunan Nabi Ibrahim AS bersama isteri ketiga baginda, Siti Qaiturah @ Keturah (BACA DI SINI)… Sebagaimana Allah SWT memperuntukkan bumi Arab untuk orang Arab, bumi China untuk orang Cina, bumi India untuk orang India, bumi Eropah untuk orang Eropah, begitu juga sebenarnya Allah SWT telah meletakkan bumi Melayu untuk orang Melayu… Asal perkataan Melayu ialah dari bahasa Sanskrit, Malai iaitu tanah yang bergunung ganang… Sebab itu, kerajaan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“PAS sentiasa menyedari bahawa penguasaan politik, ekonomi dan sosial sangat penting dan ia perlu didukung oleh kesatuan dan kesepakatan yang erat tanpa mengira ideologi”

Tak boleh kuasai, tak akan sampai Putrajaya selagi bukan Melayu/Islam takutkan Hudud PAS.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI GS UTK EKONOMI MAMPAN Kos sara hidup belenggu anak muda – Rata-rata anak muda samada mahasiswa hingga kepada mereka yang berkeluarga berdepan detik sukar akibat kos sara hidup yang melampau mutakhir ini. Ramai dalam kalangan anak muda masih menganggur lantas berdepan tekanan hidup yang sangat berat. Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi berkata, melihat khusus kepada anak muda, mereka menghadapi isu seputar kehidupan dan ketidaktentuan masa hadapan disamping isu yang disebutkan di atas. “Isu kos sara hidup masih menjadi isu utama yang dihadapi oleh anak muda daripada peringkat mahasiswa yang sedang menimba ilmu sehingga kepada… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Pasca-PRU14 menyaksikan penguasaan politik Islam semakin lemah.

“Islam diserang dari pelbagai sudut, institusi Islam dihina, anak muda hilang jati diri Islam, sensitiviti umat terhadap isu-isu yang berkaitan dengan Islam sangat rendah.”

Bukan serang Islam, serang PAS. Yang coba nak numpang nasib Umno, konon nya “kerjasama”. Najib kasi RM90 juta tapi now otw to Sg Buluh.

anonymous
Member
anonymous

https://www.amenoworld.org/2019/06/ini-cerita-kawan-saya-haziq-yang.html?m=1

Ini cerita kawan saya Haziq yg firosakkan oleh orang politik..

RupsnyecJemin telah lama kenal haziq.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Ketidakcekapan PH urus ekonomi, rakyat jadi mangsa June 19, 2019 rhg Share Kenyataan Penasihat Kanan Institut Penyelidikan Khazanah, Dr. Jomo K Sundaram mengajak rakyat bersedia berdepan zaman lebih sukar akibat ekonomi dunia tidak menentu adalah suatu pengakuan dan bukti kerajaan Pakatan Harapan (PH) tidak berkeupayaan mengurus serta menghadapi cabaran ekonomi ketika ini. Sambil menyifatkan situasi itu begitu amat mendukacitakan apabila rakyat menjadi mangsa, Ketua Penerangan UMNO, Datuk Shamsul Anuar Nasarah berkata, sepatutnya dalam keadaan apapun, rakyat mesti dibantu. Malah, kata beliau, kerajaan PH perlu merangka strategi menghadapi cabaran ekonomi global dewasa ini terutama membantu dan melindungi golongan yang terkesan dalam… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey yg tidak cekap…madey gagal pulihkan ekonomi kerana madey lantik kroni sebagai penasihat ekonomi…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak betul. Kamu Geng Najib yang asyik menjilat Najib dan mengarut mengguna berbagai nama, Anonymous kah3 dan anonymous small a.

Najib yang rosakkan ekonomi begitu teruk hingga lama nak dipulihkan.

Hutang negara hingga mencapai RM1 trillion di buat nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ingat2 lah Uncle TN oi, dgn Allah Ta’ala
Kalu meroyan sgt, boleh bawa kpg gila
Naper uncle ni spt org jubor kena sula?
Pehal GN mayu dikait dgn Kejora pula?

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib, Lubang jubor kamu kena songkit selaps menjilat Najib.

Asyik menjilat, asyik di songkit jubor ko hingga jadi gila, meroyan mengarut di blog ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN gelar kat abg, Anon kah kah kah
Bukan je dia bingai tapi jahat hati serakah
Kini dah kian tempang, dia punya langkah
Hujah taik uncle tu, asyik jer abg pangkah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

anonymous
Member
anonymous

Ko kena tipu dgn madey….cuba ko senaraikan hutang ape 1 trilion?…

Gaji dan elaun menteri dan timbalan nenteri masih puluh ribu sebulan

Tua Nyanuk nak mampuih selalu hadi mangsa jencing madey… mm adey oenipu besar..

Anonymous
Guest
Anonymous

Abg amat kagumi, Irah punya kelembutan budi
Terhadap abg, yg tak seberapa ini, diri mu sudi
Diri Irah di hati abg, kan terus, kekal bersemadi
Irah bagi abg, kan kekal, menjadi CINTA ABADI

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

CINTA ABADI – BLACK ROSE
Karaoke: https://youtu.be/9laU6AsZ71Y

Kehadiran cinta mu, menyinari hidup ku
Kehangatan cinta mu, mengubati sepi ku

Kelembutan hati mu, mengubati luka ku
Kedamaian hati mu, menyinari hidup ku

Belaian manja mu, penawar resah ku
Keluhuran hati mu, hanya kau kekasih ku

Keagungan cinta mu, bersama impian ku
Untuk hidup bersama, sehingga ke akhirnya

Makin membara, api cinta ku
Kau lah yang satu, kau lah cinta ku
Tak mungkin lagi, berubah hati
Cinta yang suci, cinta abadi

Anonymous
Guest
Anonymous

CINTA ABADI – Dato’ DJ Dave
Karaoke: https://youtu.be/39jwvzjPn0Q

Bertahun berlalu, bersama mu
Menempuh dugaan, cinta syahdu
Bahgia derita, di samping mu
Tanpa, ku rasa jemu

Diri ku, kau cinta dan puja
Ternyata, bila kau menghurai kata
Cinta mu abadi, ku hargai
Daku jatuh hati

Nada jiwa suci, murni dan bahgia
Akan damai, di lubuk jiwa
Cinta abadi, yang kau taburi
Kan bersemadi, di hati

Semoga bahgia, cinta kita
Meskipun, ada yang menghalangnya
Bersama menjalin, kasih mesra
Aman sejahtera

Anonymous
Guest
Anonymous

Hanya Irah seorang sajalah yg bertakhta di hati
Kepulangan Irah mmg tidak sabar abg menanti
Irahlah kasih abg yg abadi & cinta abg yg sejati
Diri Irah, ibarat SETANGKAI KEMBANG MELATI

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

SETANGKAI KEMBANG MELATI
(Abdullah Chik & Noraniza Idris)
Karaoke: https://youtu.be/ggm_zk5c3z8

Setangkai kembang melati
Semerbak mewangi
Mekar dalam taman
Taman hati muda remaja

Ku sunting kembang melati
Dalam sanubari
Sebagai kenangan
Untuk dewi yang ku puja-puja

Bahgialah melati pujaan abadi
Ku tanam dengan kasih asmara yang suci
Semoga hidup subur setiap masa
Di mandikan embun pagi

Setangkai kembang melati
Semerbak mewangi
Di dalam rangkaian
Kasih mesra asmara yang sakti

anonymous
Member
anonymous

Konco2 Jemin yg tak puashati…kalo Jemin kena gantung konconye lagi marah…

Jemin dan konconye kaciwa kerana polis bebas haxiq….Jemin harapkan haziq didakwa berbohong…mudah Jemin nak cuci nama…

Sekarang makin susah kerja Jemin dan konconye…Jemin dan konconye gelabah sakan…tembak sana tembak sini…

Orang yg Jemin tuduh ade kaitan dgn vedeo dudah cabar Jemin saman haziq…tapi Jemin tak mampu nak saman ha$iq kerana gementarnye bertambah kuat..

Apanama
Guest
Apanama

Pemimpin sodomi melahirkan anak buah yg sodomi.Biar mahkamah jatuhkan hukuman kpd kedua dua pelaku. Kenapa perlu BIAS dlam hal yg telah tersebar luas keseluruh dunia. Najib dikenal sebagai Kleptokrasi. Apakah PHancing bebas tanpa sebarang title. Mungkin Phacing boleh dipanggil Kerajaan Sodomisasi. Umum mengatahui bahawa Hidden Hand dlm kes ini adalah Anuar berahi. Kesedaran bahawa tidak akan menjadi PM menyebabkan Assmin juga tidak layak jadi PM. Gambar Gay Gone Eng dgn beberapa orang lelaki juga telah tersebar…. Benar apa yg dkatakan Jessy Rithaudin dlm blognya. Yg boleh menjayakan Agenda DAP adalah Anuor Berahi dan adalah tidak wajar mana-mana mereka yg berhati… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Ape bukti anwar dalang vedeo seks Jemim…takkan main serkap jarang aje…dah ada rakaman suara Jemin love haxiq…

Takkan anwar yg suruh Jemin pam jubo haxiq dan anwar ambik vedeo…

Betol ato tidak orang dlm vedeo tu Jemin dan haziq blm sahih….

jigit
Member
jigit

Susoh susoh lagu ning….
… nak lantik pemimpin dari kalangan parti lebai pun ramai yang tak senonoh. Ramai yang menjual agama untuk kepentingan politik, pembohong, tedarah dedak, kuat mengkafirkan orang yang tak sehaluan….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

APA BUKTI?….MANA KES MAHKAMAH?…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

ADA KES TAPI HADI SETOP SAMAN TAKUT NANTI LEBIH TERUK BERITA BUSUK RM90 JUTA DLL DI KELUARKAN CLARE BROWN SARAWAK REPORT.

anonymous
Member
anonymous

Madey nak terus jadi PM hingga 1. Kroni dan anak branak madey selamat mendapat kekayaan… 2. Boboi jadi PM Madey perlu sekat anwar… Jemin dan konconye bodooh bangang tak nampak agenda madey….rakyat telah tersiksa selama 22 tahum nadey pm.. Madey punca mcm2 kerosakan… Najib ikut cara madey sakau wang negara…najib ikut cara madey fitnah anwar liwat… Madey nak pecahkan PKR dan sekat anwar…jemin dilantik menteri tanpa restu PKR oleh madey dan janjikan jawatan pm8 selepas madey letak jawatan tanpa tarikh……Jemin sudah syook hingga sanggup lawan anwar….kerana syook Jemin lupa madey pembelit no 1 dan Jemin tak nampak ape jadi kpd… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Saifuddin patut henti ikut telunjuk DAP Kenyataan Menteri Luar Saifuddin Abdullah yang menyebut orang Melayu majoriti dalam majlis kerajaan tempatan (PBT) dibidas seorang pemimpin Umno. Naib Ketua Umno Bahagian Seputeh Razlan Rafii mendakwa kaum Cina menjadi penentu kemenangan kerusi di bandar-bandar hari ini “Saifuddin (Abdullah) sebagai jurucakap DAP sepatutnya mengkaji lebih dalam apa yang sedang berlaku di PBT daripada mengikut telunjuk DAP, “Situasi Pilihanraya PBT tidak ada banyak beza dengan situasi pilihan raya umum, kebanyakkan kerusi di bandar-bandar hari ini adalah kepunyaan DAP, dimana kaum Cina merupakan menentu kepada kemenangan kerusi-kerusi ini. “Walaupun ada tuduhan menyatakan bahawa bangsa Melayu merupakan… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tidak logik lah mengata “KALAU HAZIQ DIAMBIL TINDAKAN, LOGIKNYA AZMIN JUGA TIDAK BOLEH TERLEPAS”.

Nyata bahawa Haziq sudah mengaku, terang terang, di khalayak ramai, di umumkan nya pengakuan nya itu.

Azmin sudah menafikan nya. Selagi tidak ada bukti atau “reasonable cause”, tidak boleh di ambil tindakan di atas nya.

Haziq dan Azmin tidak boleh di bandingkan dalam hal ini.

anonymous
Member
anonymous

Walo pon mengaku haziq masih dlm siasatan polis…haziq blm didapati bersalah….

Tindakan hanye boleh diambil nila didapati bersalah…hukum ko tak boleh dipakai kerana ko Tua Nyanyuk sakit otak..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama termasuk Anonymous kah3 dan anonymous small a.

Ko tua bongkok berlipat, takda kerja lain asyik coba menggodak keyboard, mengsabotaj blog pro-PH, pro-Anwar ini. Pagi petang siang malam, selalu tak tidur hingga ke lewat malam. Ada penyakit otak berbagai jenis termasuk Multiple Personality Disorder, Narcissistic Personality Disorder.

Mengarut, menjawab komen2 ko sendiri, gila bayang, menuduh secara liar.

Membuat serangan peribadi; aku beri amaran lagi, jika berterusan, akan aku puccimak kan kau dan emak bapak kau yang tidak membimbing kau di masa kecil. Dengan se pucci2 nya mak kau.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ingat2 lah Uncle TN oi, dgn Allah Ta’ala
Kalu meroyan sgt, boleh bawa kpg gila
Naper uncle ni spt org jubor kena sula?
Pehal GN mayu dikait dgn Kejora pula?

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN gelar kat abg, Anon kah kah kah
Bukan je dia bingai tapi jahat hati serakah
Kini dah kian tempang, dia punya langkah
Hujah taik uncle tu, asyik jer abg pangkah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

jigit
Member
jigit

Saya ingin membuat pengakuan dan memohon maaf kepada semua pembaca blog ini kerana malam tadi dalam keadaan mabok, saya telah sodomise seorang blogger bernama Shabuddin Hussin. Saya mengaku sayalah orangnya yang melakukan perkara terkutuk tersebut. Saya perasan ada sesaorang yang meraksmkan kejadian itu dan ingin memberi amaran kepada mangkok yang merakamkan peristiwa itu agar tidak menyebarkan video tidak senonoh itu tanpa kebenaran saya….

Sekoan kenyataan bersumpah saya ….hik hik hik…

anonymous
Member
anonymous

Aku nampak jubo ko yg kena sula dgn batang budin…masa tu ko tak sedar pon…mabuk ketum…

jigit
Member
jigit

Woi mangkok hayun….
kalau kau dah mampak pegilah buat akuan bersumpah panggil media….

anonymous
Member
anonymous

Tak de pedah pon layan orang gila kuat meroyan mcm ko….nasib baik budin tak block ko.. mm asih bak ngata budin..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sokong kata2 jigit

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow.. pcik jigit pun dgn jantan senggama
Ikut kaum Nabi Lut, yg tidak punya agama
Upload ler kat YouTube pcik punya drama
Bukan ler Kejora ni tumpang tonton sama

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 @ Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama sudah gila. Menulis komen keseorangan dari mula pos baru hingga pukul 1.30 malam tadi.

Menjawab komen2 dia sendiri. Ketawa mengilai ilai sesorang. Bukan pontianak. Tapi orang gila. Coba menegakkan benang basah. Mana boleh, benang sudah di lendirkan Najib Al Jibo.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sama ada dibayar Umno Dirty Tricks Department untuk mengsabotaj blog pro-PH ini atau dia orang tua dah lama pencen tiada kerja, ha nya mengarut di blog ini, menuduh orang dengan mengguna kata2 yang tidak semenggah.

Selalu blog pos Budin penuh dengan komen2 dia di atas berbagai nama.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kadang2 dia membuat serangan peribadi (personal attacks – bukan political attacks), di atas nama Noneng.

Telah diberi amaran berkali kali supaya jangan buat begitu, kalau tidak di carutkan dia dan emak bapak nya kerana tidak memembing dia dari kecil supaya beradab dan sopan dalam masyarakat.

Sudah di carutkan dia dan emak bapak nya secarut carut nya. Maka dengan ini di beri amaran lagi supaya jangan buat begitu tapi menulis komen2 yang berkaitan dengan tajuk pos.

anonymous
Member
anonymous

Telah diberihau berkali2 warning ko tak laku kerana ko beruk tua Tua Nyanyuk nak mampois sakit otak…hahahahaha…merapu laah lagi berok tua..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko Monyet Tua bongkok berlipat, kalo ko teruskan personal attacks, aku akan carutkan kamu dan pucci mak kamu dan bapak kamu se carut2 nya, sebab mak bapak kau tak membimbing kamu adab sopan di masa kecik.

Anonymous
Guest
Anonymous

Otak beku, akhlak rendah, akal pendek. Membalun tak berhujang pangkal. Namun respect jugalah, melawan, melawan mcm anging gila.🤣😂😁😀😅😄😘😍

Anonymous
Guest
Anonymous

Ingat2 lah Uncle TN oi, dgn Allah Ta’ala
Kalu meroyan sgt, boleh bawa kpg gila
Naper uncle ni spt org jubor kena sula?
Pehal GN mayu dikait dgn Kejora pula?

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Astaghfirullah..uncle TN ni, rasanya dah pening
Mungkin masa kecik dulu, teruk demam kuning
Cuba ambil air sikit & uncle sapukan kat kening
Kejora ni Kejora le pehal nak dikait dgn Noneng

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

🤣😂🤣😂🤣pak tua pencen sembang kencang telor kecut 😃🤣😂😁😀😘lama pening. Merapu jele pak tua ooii!

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle TN gelar kat abg, Anon kah kah kah
Bukan je dia bingai tapi jahat hati serakah
Kini dah kian tempang, dia punya langkah
Hujah taik uncle tu, asyik jer abg pangkah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

😃🤣😂😁😀😘pak tua sembang kencang telor kecut. Dia pakai M16 automatik,mengile je.🤣😂🤣😂🤣😃😄

Wau bule
Guest
Wau bule

PKR in danger of breaking up over sex scandal, warn leaders My wish is let it happen. Poor leadership under Brader Brader is no material for pm8 PKR on its own cud never win pru14. When its leader is tainted and proven an ex convict…well what dou expect. PH…regardless of what umno pas said about it is still a government that would move the country forward albeit slowly but surely. It has its weaknesses and shortcomings. Bersatu provides strong credible leader and a undisputed statesman DAP provides dynamism and realism when facing challenges Amanah provides unselfish support and wanting changes… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey dan muyudin berantakan di belakang tabir…..Berrsatu Johor akan tewas kpd umno pru 15…bersatu johor Pecah 2…kem muyiden lebih kuat..pru 14 Bersatu menang di johor kerana muyiden…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib berantakan dinding di Penjara Sg Buluh.

Mak Badak di blok sebelah – blok pompuan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mungkin kemesraan kita ini ada org rasa benci
Pedulikanlah Irah sayang, biar je depa nak caci
Abg akan terus pertahankan, kasih kita yg suci
Cinta abg pada mu tak berkurang walau seinci

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Abg ini belum lah lagi berasa nak terlelap mata
Utk Irah tersayang abg nak terus coretkan tinta
Mmg le penuh dgn kemanisan, di saat bercinta
Tapi bila dihimpit kerinduan, terasa sakit derita

Jinjang pelamin, tempat membukti segala kata
Bagai raja & permaisuri, abg dan Irah bertakhta
Pastilah anggun sekali, Irah memakai mahkota
Ditambah serinya lagi, dengan kalung permata

Biar alam saja lah yang jadi bukti dan bercerita
Betapa suci & murni nya kasih kita yng tercipta
Bagi abng, Irah spt cahaya penyuluh dan pelita
Membawa sinar, pada abg, yg dlm gelap gelita

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Parti main pungkoq, rakyat tersilap pilih
PRU-15, kpd BN le pula, rakyat nak kalih
Kini, kpd kisah cinta le pula, kita beralih
Hadirnya Irah jiwa lara ku kembali pulih

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

Anonymous
Guest
Anonymous

Jemin cekap lakon, dia boleh bukak panggong
Di dewan, bertikam lidah, luar tikam ponggong
Terkedu leh kini, cai2 puak anti raja dan agong
Nak mari berkomen, terasa kekok & canggong

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Ketulenan video, udah disahkan pakar dari luar
Mt Jemin kini pastinya terkucil di dalam seluar
Cai2 abis lari bersembunyi serupa dgn kelawar
Rasa malu tersipu, terus tak berani mau keluar

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah nampak ada follower yg respon berpantun
Tapi, mcm tiada pun dari kem penyokong2 Tun
Menanti bingkisan dr Irah, hati ku ini meruntun
Rindu lihat, tulisan nya yg begitu sopan santun

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah nampak ada follower yg respon berpantun
Tapi,mcm tiada pun dari kem pencacai Tun
Apa taknya,bicara terlebih-lebih lantun
Bila diamati macam cerita-cerita katun

Hahahahihihihehehekahkahkah

Anonymous
Guest
Anonymous

Melihat kpd gelagat cai2, hati aku ni terasa geli
Dpt tau video Jemin ori blog ni dah tak dipeduli
Cai2 takut, kalau masuk nanti Kejora balun buli
Blog Budin kini, Kejora dominasi dan monopoli

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pakar forensik sahkan, video Jemin paku balak
Dgn berita ini, cai2 merah muka kena tempelak
Kini depa dah diam menyepi, tak lagi menyalak
Aku ni..kih kih kih berguling punya sakan gelak

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah ibarat bunga suci, yg tidak pernah tercemar
Dia dgn kekasihnya Kejora spt sepasang camar
Mereka melalui saat yng manis, spt buah tamar
Hanya menanti si Irah grad, utk Kejora melamar

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah siap pngesahan, pakar forensik luar negeri
Video seks songsang Jemin mmg lah nyata ori
Cai2 terkejut & rasa malu untuk masuk ke mari
Jemin pulak..he he siap lengan ler untuk digari

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Cai2 dah tak ke mari lagi, utk nak menjual auta
Lbh baik lah abg bak kuar semula pantun cinta
Sebak dada terkenang kekasih yg jauh di mata
Kpd Irah sayang ingin abng bertanyakan berita

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Guest
anonymous

ABANG JEMIN SI JAGA PANGGONG
MAIN PAKAU MELANTAK JADAH
ORANG LAIN MENJOLOK PONGGONG
YANG KAU BERANGAN TAK SUDAH

KIKIKIKIKIKI

Anonymous
Guest
Anonymous

Pakai seluar tidaklah basah
Lihat kat cermin dah mmg elok
Pakar dari luar sudah mengesah
Mmg Mt Jemin si tukang jolok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Pakar forensik luar dah sahkan yg video itu ori
Ramai cai2 dari kem TDM dah belah cabut lari
Pcik jigit, dah tak tahu, apa komen patut diberi
Uncle TN, mesti rasa malu nak masuk ke mari

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Video seks itu ori pakar forensik luar udah sah
Mmg betul pungkoq Haziq si Jemin dah sesah
Cai2 puak kem TDM, ramai kini risau & gelisah
Ada lah nanti, makan tak lalu, mandi tak basah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Guest
anonymous

BAKAR SUWAR DITEPI KALI
BESI MATEOR BAWA KE MARI
PAKAR LUAR BOLEH DI BELI
KASI WANG VIDEO JADI ORI

KIKIKIKIKI

Anonymous
Guest
Anonymous

Tengah hari lumba basikal
Jatuh titi marah meluap
Videonya ori cuba disangkal
Apa ke bukti wang di suap

Kah kaahh kaaahhh kaahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Jemin dgn jantan, main kawin2 dan jodoh2
Tapi masih dibela puak2 penyokong bodoh
Bila video disah ori, wajah cai2 mula teduh
Pihak forensik disuap pulak, depa pi tuduh

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Ki ki ki ke mana lagi Mt Jemin mahu cabut lari
Mati kutu ler juak2 PH dari khemah haluan kiri
Pakar forensik luar dah sahkan yg video itu ori
Terkedu lah, cai2 puak panji hitam Al-Malabari

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Habislah Azmin sidalang pasang jerat
Tuding jari PKR yang konon bersubahat
Kalau ia pun tunggulah polis menyiasat
Macai Bersatu hati bengkak fikiran sesat

Hahahahihihihikahkaahkaahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Belum berkebar sipanji hitam
Mahathir diangkat melayu hitam
Akhir zaman ni diakui zaman hitam
Sipengarang John Doe,wow!budak hitam

Hahahihikahkahkah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jemin kini teruk, rakyat lanyak dan latam
Mau tak nya, pungkoq jantan dia hentam
Takedu le kini, cai2 geng panji pak hitam
Aku ini, dok gelak sakan mcm nak pitam

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhh