MISTERI VIDEO BAKAL TERBONGKAR TAK LAMA LAGI, LENAKAH TIDUR AZMIN SEKARANG?

Dua perkara penting yang berlaku hari ini adalah petunjuk kian nyata bahawa kebenaran isu video seks sejenis yang didakwa melibatkan Azmin Ali bakal terbongkar tidak lama lagi.

Pertama, laporan media Australia yang meminta pandangan beberapa pakar digital mendapati tiada sebarang pengubahsuaian dikesan pada video tersebut.

“Saya menjalankan beberapa analisis forensik terhadap tiga video itu dan pada enam perkara yang saya periksa mendapati tiada bukti terdapat manipulasi foto atau imej,” jelas Kevin Nguyen, seorang pakar digital yang biasa menyediakan pengesahan kandungan untuk BBC dan New York Times serta kini bekerja untuk Perbadanan Penyiaran Australia (ABC).

Seorang lagi pakar digital, Profesor Siwei Lyu dari Kolej Kejuruteraan dan Sains Gunaan di University of Albany di Amerika Syarikat juga memberikan gambaran yang sama.

“Dengan menghalang artifak mampatan (compression artifacts), tidak ada jejak algoritma (AI) Deepfake yang pasti, seperti orientasi muka yang tidak konsisten, atau wajah yang terapung,” jelasnya.

Dengan kata lain, berikutan pengesahan dua pakar digital itu bahawa tidak ternampak sebarang pengubahsuaian pada video itu, bermakna ia adalah video yang asli.

Bermakna, jika pakar digital Malaysia membuat analisa terhadap video itu selepas ini, dapatannya juga adalah sama iaitu ia adalah video asli dan tiada pengubahsuain.

Jeng…jeng…jeng…mana mahu lari lagi?

Hanya satu perkara saja lagi yang penting untuk ditentukan ialah sama ada lelaki dalam video itu adalah Azmin atau tidak.

Tetapi, jika keaslian video sudah boleh disahkan, mengesan pelakunnya tentulah tidak sesukar mana untuk dilakukan.

Apatah lagi, berdasarkan pengakuan Haziq Abdullah Abdul Aziz, beliau bukan saja mengakui dirinya adalah lelaki dalam video tersebut, bahkan turut menyebut pasangannya ialah Azmin.

Sekarang, terserah bagaimana Azmin mahu bersilat kepada pihak polis selepas ini.

Perkara kedua yang berlaku hari ini yang turut memberi petunjuk semua misteri mengenai video itu akan terbongkar dalam waktu terdekat ialah apabila pihak polis membatalkan hasrat mengambil keterangan Hilman Idham, Setiausaha Politik kepada Azmin.

Hilman sepatutnya diambil keterangannya pagi ini dan beliau telah pergi ke IPD Sepang pada jam 11.05 pagi tadi, tetapi keluar lima minit kemudiannya apabila dimaklumkan maklumat yang diambil daripadanya sebelum ini sudah mencukupi.

Apakah ini bermakna, oleh kerana pihak polis sudah mengambil keterangan Haziq dan membawanya menjalani pemeriksaan doktor, maka segala apa yang diperlukan polis daripadanya sudah dianggap mencukupi serta tidak memerlukan lagi apa-apa keterangan tambahan?

Dalam konteks yang sama, tidak pula dipastikan sama ada Azmin sudah dipanggil polis atau belum untuk diambil keterangannya.

Yang nyata, berdasarkan dua perkara tersebut dan ditambah dengan Haziq yang cepat dibebaskan dengan jaminan polis semalam, beliau tidak ditahan reman dan tidak juga passport antarabangsanya dirampas, semua ini seolah-olah membawa erti bahawa segala makumat yang diperlukan oleh pihak polis dalam membongkar misteri video itu sudah lebih daripada mencukupi.

Kata polis, Haziq tidak berisiko untuk melarikan diri ke luar negara kerana telah memberikan kerjasama yang baik kepada pihak polis.

Walaupun ketika ditahan beliau dalam perjalanan pergi ke Manila, pihak polis tentu ada asas yang kukuh untuk meyakini Haziq.

Namun, apakah makna semua ini?

Apakah segala-galanya hanya menunggu masa untuk IGP, Abdul Hamid Bador membuat sidang media khas mengenai kebenaran video itu dalam sehari dua ini?

Lenakah tidur Azmin sekarang? (Shahbudindotcom 17/06/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 17 June 2019 — 6:44 pm

96
Leave a Reply

avatar
16 Comment authors
OriolleMAHATHIRVSANWARAnonymousanonymousjigit Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Oriolle
Guest
Oriolle

Semoga Allah melindungi negara yg majoritinya Islam dari pemimpin semburit….Aaminn. Bimbang bala Allah menimpa seluruh rakyat.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PEROSAK NEGARA Dendam Peribadi Mahathir Yang Membuat Rakyat Menderita Isu 1MDB sengaja di jadikan senjata sebagai ‘character assissination’ pemimpin BN dalam bentuk fitnah yang cukup kejam… Tertekan dengan keadaan krisis ekonomi dunia, rakyat yang sedang di himpit dengan kos sara hidup waktu itu, di hasut dengan dakyah segala keperitan yang di alami adalah kerana berlakunya salah laku pemimpin BN ketika itu… Fitnah pun di taburkan dengan memberi gambaran, pemimpin bermewah2 dengan duit rakyat tetapi rakyat di biarkan terkapai2… Termakan dengan hasutan dan fitnah, maka berlaku tsunami politik di PRU 14 dan kerajaan BN berjaya di tumbangkan dengan kuasa rakyat…… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU MEMBERI ANCAMAN KEPADA ISLAM DAN BERTUHANKAN KAFIR HARBI Ancaman fenomena pluralism Ramadhan kali menyaksikan fenomena liberalisme dan pluralisme Islam yang agak membimbangkan. Liberal secara literasi membawa konotasi yang positif iaitu berfikiran terbuka, bebas, demokratik, pluralisme dan rasional. Namun Islam liberal merujuk kepada kumpulan manusia yang giat memperkenalkan persamaan sejagat antara agama (pluralisme) sehingga tidak lagi dapat membezakan antara kebaikan sejagat dan tuntutan khusus agama. Islam adalah agama yang penuh kasih sayang antara manusia walaupun berbeza agama dan warna kulit, namun ia mempunyai had dan ketertiban tertentu. Mungkin agak kasar, namun saya melihat sepanjang Ramdahan ini ada usaha “melacurkan”… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalu ler blog Tuan Budin ini dapat berkata-kata
Pasti, ia dgn sendiri, akan bangkit utk bercerita
Bagaimana dgn Irah tu, Kejora terlalu menyinta
Dan menahan rindu betapa hati dihimpit derita

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Video seks songsang Jemin dah rata2 menular
Maruah negara kita, mmg sangat teruk tercalar
Kerajaan pakatan sana sini rakyat balun & selar
PRU15 rakyat akan tolak ini puak biawak & ular

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH TAK MINAT TEGAKKAN AGAMA…. Pemandu Mabuk ; Haramkan Penjualan Arak Secara Terbuka….. Insiden seorang wanita maut dan suaminya parah akibat dirempuh pemandu mabuk kelmarin bukanlah yang pertama kali berlaku dan tidak sepatutnya berulang jika Kerajaan melaksanakan inisiatif yang betul. 2. Sebelum ini telah banyak kali Kerajaan didesak supaya meminda Akta Pengangkutan Jalan 1987 yang hanya memperuntukkan hukuman penjara antara 3 hingga 10 tahun dan denda antara RM8,000 hingga RM20,000 sahaja bagi kes seperti ini. 3. Sedangkan buruknya arak ini Islam tidak setakat mengharamkan meminumnya bahkan memerintahkan supaya menjauhinya. Lebih daripada itu, 10 golongan yang mempunyai kaitan dengan arak turut… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah menjadi pengubat diri abg, batin dan zahir
Mungkin udah ketetapan takdir, sejak kita lahir
Abg ni dlm berpantun sejak sekolah lagi mahir
Tak patut betul ada org kata abng bomoh sihir

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KOMUNIS MENYELINAP MASUK DLM POLITIK NEGARA…… Tinggalan Kezaliman Dan Modus Operandi Baru Penyebaran Ideologi Komunis Di Alaf Baru……. Keganasan dan kezaliman pengganas komunis terhadap rakyat akan kekal dalam catatan sejarah hitam negara… 14 hari sewaktu peralihan kuasa, sementara menunggu kedatangan semula British ke Tanah Melayu selepas tentera Jepun menyerah kalah… Selepas pihak tentera Jepun menyerah kalah kepada pihak British pada 15 Ogos 1945, telah terjadi kekosongan kuasa (power vacuum) di Tanah Melayu, terutama sekali di kawasan2 pedalaman… Kontinjen pertama tentera British hanya tiba di Tanah Melayu pada tanggal 3 September 1945… Ini di susuli dengan ketibaan tentera British di Singapura… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Selagi Jemin sanggup jadi balaci madey nak sekat anwar kes fitnah akan berulang lagi…Jemin kena bersumpah setia kpd anwar untuk tendang madey kaki kencing baru fitnah akan berenti..

anonymous
Member
anonymous

Azmin sudah dipanggil.polis untuk beri keteranangan tetapi tak pasti dibawa ato tidak ke HKL untuk pemeriksaan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AGENDA UTAMA KAFIR HARBI GUGAT ISLAM Adakah Perlu Menjemput Bukan Islam Untuk Membina Kurikulum Pendidikan Islam? Satu cadangan yang bagus sekiranya Kerajaan PH bercadang meminta pandangan Rakyat atau buat sesi pendengaran awam untuk dapatkan input Rakyat. Ini menunjukkan sikap keterbukaan Kerajaan dalam menerima pandangan. Tapi, tidak perlulah sehingga Kementerian Pendidikan hendak merangka Kurikulum Pendidikan Islam baru untuk sekolah-sekolah pun kena dapatkan pandangan dan cadangan orang Bukan Islam? Teo Nie Ching hendak mengajar dan membaiki Fardhu Ain Umat Islam, beliau sendiri hendak mandi pagi pun malas. Kedua, apoakah motif Teo Nie Ching memadamkan status kontroversi beliau di laman sosial Facebook seperti… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

INI BARU SEJATI PEJUANG RAKYAT Morsi “tidak mati 1. HARI ini kita dikejutkan dengan berita kematian bekas Presiden Mesir, Dr. Morsi yang meninggal sewaktu di dalam perbicaraan mahkamah. Sekiranya beliau berjuang untuk menegakkan Islam, maka mudah-mudahan beliau dikurniakan mati syahid. Dan mereka yang mati syahid tidak meninggal begitu sahaja. Firman Allah SWT: وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ “Dan jangan sekali-kali engkau menyangka orang-orang yang terbunuh (yang gugur Syahid) pada jalan Allah SWT itu mati, (mereka tidak mati) bahkan mereka adalah hidup (secara istimewa) di sisi tuhan mereka dengan mendapat rezeki” (Ali… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Sam Ketot Kantoikan Azmin Elak Dari Dikambing Hitamkan Daripada Kenyataan Media isu perlantilan Haziq Abdullah di atas, terdapat 5 fakta penting iaitu: 1. Haziq sudah lama berada di dalam PKR sejak 2012, bermula umur 19 tahun, beliau adalah pengasas dan Presiden. Mahasiswa Keadilan, sebuah sayap PKR. 2. Sebelum dilantik bekerja di bawah YB Sam Ketot, Haziq pernah terlibat dengan beberapa pimpinan PKR, antaranya menjadi pelatih (intern) di firma guaman YB Baru Bian, yang sekarang ini merupalan Menteri Kerja Raya, pelatih bersama Lawyers for Liberty (YB Sivarasa Rasiah, Puan Latheefa Koya dan N.Surendran) dan juga pelatih di Pejabat Menteri Besar Selangor… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH KELENTONG HANGIT…… Pemuda PH gagal, anak muda merana…. Hari ini nilai mata wang ringgit masih berada dalam keadaan yang lemah. Hari ini nilai ringgit berbanding 1 dolar Amerika Syarikat (AS) adalah RM 4.17. Bulan ini juga menunjukkan nilai ringgit berbanding 1 dolar adalah sekitar RM 4.15 dan RM4.20. Jika kita bandingkan dengan nilai ringgit sebelum PRU14, nilai ringgit berbanding adalah sekitar RM3.85 sedolar. Ini jelas menunjukkan saban hari nilai ringgit makin lemah. Fakta juga menunjukkan nilai mata wang ringgit lemah berbanding mata wang negara jiran kita di utara. Sebagai contoh, nilai 100 baht Thai adalah bersamaan RM13 pada hari… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Di sudut hati ini, abg dah sediakan satu daerah
Tempat untuk ditanam kasih dan cinta dicurah
Akan abg selit, sebutir permata, bersinar cerah
Sbg hadiah istimewa, untuk bakal isteri ku Irah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Permata (Untuk Isteriku) – KOPRATASA

Telah ku siapkan
Satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri

Untuk kau penuhi
Dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri
Ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
Tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku

Anonymous
Guest
Anonymous

Daku termenung sendirian di lembayung senja
Sukar dikikis ingatan pada si dia yang aku puja
Bunga kasih ku tanam kan terus ku taburi baja
Mmg tak sabar utk bersama bunga nan manja

Duhai dewi ku, dikau lah bunga taman nirwana
Hadir nya diri mu, menjadi penghias alam fana
Tapi kini..bunga berkembang, nun jauh di sana
Bunga kesayangan kan ku ingati di jaga & lena

Setiap saat, aku bagai di dlm keadaan genting
Menjaga bunga idaman, tulang kan ku banting
Semoga terus subur & mekar, bunga di ranting
Bila tiba saat nya, bunga pasti akan ku sunting
.
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

jigit
Member
jigit

rusak…rusak abis budak ni….
kalau dulu-dulu…..ubatnya di sebat-sebat dengan seluar buruk bagi menghalau jin iblis yang merasuk badannya….

kih kih kii

Anonymous
Guest
Anonymous

Kerana cinta suci Kejora tampil menulis
Naper lah, Pcik kata Kejora dirasuk iblis
Tak takut ke pcik, nanti di akhirat muflis
Kalau dok kacau lagi, Kejora repot polis

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAFIR HARBI KACAU GANGGU ISLAM Teo jemput rakyat pelbagai agama & bangsa sertai kajian menambah baik Pendidikan Islam SRK. Kuala Lumpur, 18 Jun: Timbalan Menteri Pendidikan, Teo Nie Ching menjemput rakyat dari pelbagai agama dan bangsa supaya menyertai kajian cadangan dan penambahbaikan subjek Pendidikan Islam di sekolah rendah kebangsaan. Tambah ahli parlimen DAP Kulai itu, satu pasukan petugas khas pendidikan islam telah ditubuhkan bagi tujuan tersebut. “Sukacita dimaklumkan bahawa Pasukan Petugas Khas Pendidikan Islam (PPKPI) telah ditubuhkan di bawah Majlis Penasihat Pendidikan Kebangsaan (MPPK) Kementerian Pendidikan Malaysia pada 15 April 2019 untuk mengkaji pelbagai aspek mengenai mata pelajaran Pendidikan Islam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kenapa Mahathir boleh terima keterangan saksi pada tahun 1998 tetapi tidak sekarang? ……. oleh Ab Jalil Backer…. Saya telah menonton dua sidang akhbar Tun Mahathir berkenaan isu video skandal luar tabie pemimpin negara yang saya fikir soalannya kurang menarik. Selepas pulang nanti harap ada pemberita berani bertanya soalan ini: 1. Adakah Tun masih berpegang kepada prinsip mereka yang mengamalkan seks sejenis tidak layak menjadi pemimpin negara seperti mana 20 tahun lalu ketika memecat Datuk Seri Anwar Ibrahim? [Tun mungkin akan menjawab biar rakyat tentukan. Soalan lanjut ialah, “Apakah Tun akan membubarkan Parlimen sebelum menyerah jawatan kepada pihak lain? Ini kerana… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey penipu besar…Anwar musuh..Jemin proksi harapan madey untuk sekat anwar…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS BERGERAK MAJU WALAU DITEKAN PH Setahun PAS Memerintah Terengganu DUNGUN – Selepas setahun dianugerahkan memerintah, tahun kedua diharap agar Allah merahmati Parti Islam SeMalaysia (PAS) mentadbir Terengganu dengan impak yang lebih baik kepada masyarakat. Timbalan Pesuruhjaya 1, Badan Perhubungan PAS Terengganu, Ustaz Saiful Bahri Mamat berkata, walau bagaimana pun masih ada sedikit kekurangan. “Mungkin ada kekurangan, yang timbul, kita akan perbaiki dari semasa ke semasa,” katanya dan menambah kerajaan Negeri Terengganu masih terus menerima royalti namun dipotong sebanyak 25 peratus oleh Pusat. “25 peratus duit royalti dipotong oleh Kerajaan Pusat atas alasan membayar hutang terdahulu,” tambah beliau. Oleh itu,… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Gambar anjing kempen paling keji pemilihan PAS – Malaysiakini
https://www.malaysiakini.com/news/246304

Kempen di laman Facebook itu antaranya memuat naik gambar ketiga-tiga calon Ketua Pemuda PAS, dengan seorang daripada mereka …

… kempen memburuk-burukkan calon di alam maya, antaranya dengan menggambarkan seorang calon ketua Pemuda sebagai anjing.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tanpa Nama 10:18 dan 19:32 pm di bawah ini bukan saya, yang dah lama menggunakan nama Tanpa Nama di sini. Mungkin dia tidak tahu hal itu sebab saya belum masuk blog pos ini hingga pagi ini.

Tak salah mengguna apa2 nama pun. Tapi di harap dia pilih nama lain supaya tidak di keliru penyangak Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama termasuk Noneng yang buat serangan peribadi dan di maki carut kerana dia biadap dan kurang ajar, dan emak bapak nya kerana tidak membimbing nya di masa kecil.

anonymous
Member
anonymous

Tua Nyanyok nak mampuih tak ngaku plak…yg kuat melalak merapu tu Tua Nyanyuk nak mampuih sakit otak…..yg berfakta tu Tua Nyanyuk yg sihat…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Budin kata: “Bermakna, jika pakar digital Malaysia membuat analisa terhadap video itu selepas ini, dapatannya juga adalah sama iaitu ia adalah video asli dan tiada pengubahsuain.”

Hanya pendapat pakar digital Malaysia yang dilantik PDRM yang boleh diterima.

Pakar luar negara mungki ada motif yang curiga, begitu juga pakar Malaysia yang tak dilantik pihak berkuasa.

Ramai politikus yang motif jahat mahu gulingkan pesaing atau seorang dari parti pemerintah. Jenis Machiavelli sudah wujud beratus tahun.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Dari MINDEF, Mat Sabu lebih sesuai untuk Kementerian Makan yang Menteri seorang badut Untuk iklan promosi SawitKu… Atau ceramah politik… Atau masak memasak, setakat itu saja gunanya Mat Sabu. Sebagai Menteri Pertahanan, dia hanya menjadi bahan lawak dan kemaluan pada negara. Demikian ketika dia bercakap di ISS Shangri La dialogue 2019. Apa punya Menteri, fakta pun salah. Betulkah Mat Sabu berkata macam bunyi, “we must fight with them “hardware and software”? Intipati ucapan Mat Sabu yang ditertawakan dunia: 1. Terorisme tidak diwarisi. Cari siapa ibu bapa para teroris ini dah dedahkan mereka. Ini dapat mengurangkan aktiviti keganasan. 2. PM New… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kempen PAS di laman Facebook “Fikrah Islamiah Pilihan Kami” itu antaranya dilapor memuat naik gambar ketiga-tiga calon Ketua Pemuda PAS, dengan seorang daripada mereka Zulhazmi Shariff berwajah anjing.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Maaf HARDWARE or SOFTWARE

Salam to all,

Me want to wish
Selamat Hari Raya Aidilfitri
to all of you.

If we have a fight this past year between us, HARDWARE or SOFTWARE, lets make a peace.

Because if ELEPHANT fight with ELEPHANT the GRASS will SUFFER

So Maaf Zahir Batin to everbody

Isy isy isy Apa pasal. Sama dah….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Zulhazmim, aktivis anti saman ekor PAS itu dilihat sebagai calon underdog berbanding Suhaizan dan Kamaruzaman.

Ketua dewan itu Nasrudin Hassan ( gambar sebelah, kiri sekali ) yang tidak mempertahankan jawatan yang disandangnya itu menyifatkan perkembangan itu sebagai kempen paling keji pernah dilihatnya dalam tempoh 28 tahun beliau menyertai PAS.

jigit
Member
jigit

Wahai Kejora, dengar nasihatku ini
Kaum wanita jangan dianiyai
Dapat Irah, Si Mas jangan ditinggal pergi
Lelaki kan bisa ada empat isteri….

kah kih kihhh

Kalau Azmin betul main pungkoq
biarlah dia jatuh tersungkoq
kalau fitnah yang Budin taboq
terimalah azab di dalam kuboq

Hih hi hiii

Anonymous
Guest
Anonymous

Naper le, pcik jigit masih berdengki di hati
Asyik nak fitnahkan Kejora tak henti-henti
Tapi tak per, Irah itu udah cukup mengerti
Dia tau kat blog ni, fitnah udah jadi sebati

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah cinta Kejora, naper pcik yng kelemasan
Apa dgn menabur fitnah, pcik dpt kepuasan
Namun semua tu, kat Irah tak de apa kesan
Sbb kat dia, dah berulang kali aku berpesan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Angkara orang gaji India, keluarga Atoq gaduh lepas Raya Lepas bermaaf maafan dan makan lemang, adakah keluarga ini akan terus bahagia atau berpecah belah. Si bapak dah lari dengan baby pandai main masak-masak ke Lebanon selepas pagi Raya. Manakala si Mak dan anak lelaki sulong umrah di Mekah Ini semua gara Atok bawa orang gaji dari kampongnya di India. Anak solong marah dan tak mahu orang gaji yang diketahui perangai banyak mulut dan suka leter dia Anak ni pulak berpusing-pusing kata kenapa Atoq ambik dia untuk jaga tanpa bertanya pada dirinya dan ahli keluarga lain. Masaalahnya anak sulong tak terus… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Jangan cemari kemurnian, keharmonian dan kedamaian warga Pemuda PAS dengan saraf tahap ‘macai’ dan out of date (ketinggalan zaman) begini sama ada (perang) saraf untuk menjatuh dan menghina lawan atau saraf untuk mempopularkan diri sendiri dan mencari simpati,” katanya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Ketatkan undang-undang penjualan arak……… Angkatan Belia Islam Malaysia Pulau Pinang (ABIMPP) menggesa kerajaan memperketatkan undang-undang penjualan arak secara terbuka di negara ini. Ketua penerangannya, Syed Mikael Rizal Aidid berkata, kerajaan perlu memandang serius terhadap penjualan arak di kedai serbaneka dan pasaraya. Menurutnya, undang-undang berkaitan penjualan arak juga perlu dipinda agar ia hanya dijual di kedai arak sahaja. “ABIMPP menggesa pihak berkuasa tempatan dan di peringkat negara menerusi Dewan Rakyat memandang serius isu ini. Kami mahu undang-undang dan peraturan berkaitan penjualan arak dipinda dan diperketatkan iaitu penjualan arak dihadkan dijual di kedai arak sahaja. “Bukannya secara terbuka di kedai serbaneka atau… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sinar turut melaporkan Pemilik akaun FB tersebut memuat naik beberapa mesej yang didakwa daripada bekas timbalan Presiden PAS Nasharuddin Mat Isa dan bekas pesuruhjaya Selangor Datuk Dr Hassan Mohamed Ali

“Jika anjing-anjing liberal ini berjaya menguasai parti, maka lihatlah sendiri akan lebih ramai lagi para pejuang Islam akan menerima nasib yang sama seperti Ustaz Nasarudin dan Dr Hassan Ali.

“Mereka akan terus menerus menjadi kuda kepada PKR dan DAP… maka ketika itu percayalah penyatuan umat Islam Melayu hanya akan tinggal impian,” tulisan itu dipetik.

Batubara
Guest
Batubara

Salam Tuan Shah, Ini komen saya, 1.tak tahu dan tak pasti, 2.seperti yg dinasihat membuat akad sumpah di beberapa masjid, Lagi byk masjid lagi bagus, 3.walau sesibuk mcmana sekali pun, akad sumpah ini mesti dilakukan segera, assistant ada, boleh jaga jabatan buat sementara, 4.jika akad dilakukan boleh dirasa getar hati yg mendengarnya dan serta merta dapat menilai secara terus, 5.anda seorang yg berani, di parlimen anda seperti panglima perang, seorang melawan puluhan pembangkang, 6.kami antara pengundi yg berjaya menukar kerajaan baru menunggu jawapan anda, 7.jangan takut dan gentar, hapuskan lah kesangsian kami ini, 8.seperti yang anda kata sebelum ini “ciss…patah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Abg tak dpt tidur, tak tau buat apa, seorang diri
Irah agaknya udah habis lecture & kini dah free
Mungkin bersama kawan2 sdg makan tgh hari
Ok lah bye Irah, katil bujang pula abg nak layari

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin ni nak makin teruk, mcm orng jiwa parah
Asyik dgn kes Jemin je, menghala ke satu arah
Buat le pula, posting yg lbh hangat dan ghairah
Contohnya ttg kisah percintaan Kejora dan Irah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

jigit
Member
jigit

kah kah kah aku gelak sakan
baca kisah Kejora yg tengah meroyan
Irah punya hal dia tak lalu makan
jangan sampai depa hantaq pi tanjong moktan

Budin pun sudah jadi sasau
pasal jemin dia asyik meracau
jelas terbukti jiwanya kacau
abam tak jadi PM dia potong lancau…

kih kih kihhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Gaya Pcik jigit ini, nampak mcm orang surau
Dok keji Kejora, tak takut ke akhirat kemarau
Tapi kejian pcik itu, Irah tak akan ambil hirau
Sbb dia tau, pcik dgn aku, mmg selalu gurau

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

😃🤣😂😁😀😅😄😋😊😃🤣😂😁😘😘😍😂🤣😃

Anonymous
Guest
Anonymous

Malu besar negara dgn AP2 PH punya angkara
Jantan balun pungkok jantan, mcm beruk kera
Rakyat kenale bertindak selamatkan ini negara
PRU-15 nanti, balik kpd BN, hanya itu saja cara

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa lah bakal nasib buruk negara kita ini nanti?
Menteri ramai sijil palsu, buat kerja pun tak reti
Ada pula menteri/AP kaki main pungkoq LGBT
PRU15, KERAjaan kaum Lut ni kena lah diganti

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anon
Guest
Anon

Kerajaan kaum Lut? Hahaha…lawak2

Anonymous
Guest
Anonymous

Tiap kali Irah nak sebut cintai abg, Irah jadi kelu
Dlm hati berkata ia, tetapi di mulut tersipu malu
Ok lah sayang, abg bermohon undur diri dahulu
Dari abg utk mu intan, salam rindu di angin lalu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Member
anonymous

Lenakah tidur Azmin sekarang?

Jemin dah round jumpa mupeti jumpa Agong dan Tuan Ibrahim….lepaih ni mungkin jumpa lobai hadi plak kot…

justice4all
Member
justice4all

Saya melihat isu video ini dari sudut berbeza. Munculnya video ini bukan bertujuan untuk menghalang Azmin menjadi PM ke 8, sebaliknya bermatlamat untuk menyukarkan laluan Anwar sebagai pengganti Tun. Dengan kata lain ada pihak yang amat berbengaruh baik kuasa mau pun kewangan, telah menggunakan kelebihan yang ada melakukan kerja kotor begini. Penghasilan video ini juga bertujuan melemahkan lagi solidariti di dalam PKR, parti terbesar dlm HARAPAN. Anda fikir Haziq yang dikira agak mempunyai kedudukan baik dalam hiraki politik semudah itu sanggup menjatuhkan maruah sendiri dan rela kehilangan kelebihan sedia ada kalau tidak dijanjikan sesuatu yang lebih besar ganjarannya? Kini beliau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

1. Langsong tidak menghairankan datang dari pasukan Panji Hitam Palsu dan sesat ini yang berharap sangat Madey buat uturn dan kencingkan Konsensus PH yg Madey dan Daim sendiri usulkan dan sign dgn Anwar dalam penjara. Tiada paksaan kpd Madey dan Daim, pilihan mereka utk berJV dgn Anwar. Ashaari 2.0 ini sama perangai dgn Zionis dan US yang sekarang sedaya upaya nak paksa persepsi dunia yang serangan tanker yalah angkara Iran. Dengan smoking gun ini, US akan serang Iran utk regime change. Jadi smoking gun kes Azmin ini yalah angkara Anwar, maka wily old man akan berperang dengan Anwar dan gunakan… Read more »

justice4all
Guest
justice4all

Wow…hebat analisa anda. Video itu UMNO punya angkara!. Haziq dari PKR berjaya diumpan UMNO, sebuah parti yang tidak lagi menguasai PDRM dan juga AG, malah kerajaan (begitu yakin Haziq untuk bergantung kpd pihak yg tiada kuasa?. Anda sanggup agaknya!) Diharap Mohiyuddin dari BERSATU yang kini mengetuai kementerian dalam negeri serta PDRM dapatlah membuktikan kata2 dan analisa anda itu benar, bukan sebaliknya. :):):)

anonymous
Member
anonymous

Kalo sahah dia dlm vedeo ade ganjaran besar menunggu….Penjara dan sebat kerana melanggar undang2 seks menjubo….jangan harap ganjaran lain…

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg kat blog ini, ramai yng jenis dengki dan iri
Ada yang tuduh abg ini seorang bomoh misteri
Ada pulak buat citer, konon abg sudah beristeri
Pedulikan itu semua, duhai Irah dinda ku puteri

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Jadi cerita hangat, bontot Haziq si Jemin kapur
Jemin PKR, tapi naper org Bersatu mengelupur
Pakcik jigit pun dah diam, tak nak turut campur
Agaknya dia tolong bini basuh periuk kat dapur

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Blog si Budin kini, udah nampak banyak lapang
Pcik jigit udah tuang bersama lagu tiga kupang
Pcik Othman lihat pantun, mcm lihat senapang
Uncle wau bule lari sbb ada anon nak lempang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ICERD: Perang belum tamat, bekas ketua hakim ingatkan Melayu Abdul Hamid Mohamad berkata, kumpulan yang tidak senang dengan hak orang Melayu dan Bumiputera tidak akan mendiamkan diri. KUALA LUMPUR: Bekas ketua hakim negara, Tun Abdul Hamid Mohamad memberi amaran kepada orang Melayu supaya berhati-hati kerana kerajaan Pakatan Harapan (PH) mungkin membuat U-turn selepas memutuskan tidak menerima Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD). Katanya, ada kumpulan yang memberi tekanan kepada Putrajaya kerana tidak berpuas hati dengan hak keistimewaan orang Melayu, Sabah dan Sarawak. “Kita mungkin sudah memenangi satu pertempuran, tetapi perang belum lagi tamat. Saya percaya kumpulan yang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pemilihan PAS membenarkan calon mempromosikan diri namun tertakluk garis panduan, antaranya dilarang mengeluarkan kenyataan dalam pelbagai bentuk yang mengandungi

fitnah, kejian, celaan, sindiran, atau kenyataan palsu sama ada secara langsung atau tidak langsung.

Apo nak dikato. PAS pun ada anjing.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Mahathir Tiada Modal Untuk ‘Fitnah’ PAS Bukti Campurtangan Mahathir Dalam SPRM Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan pihaknya tidak mengesan sebarang transaksi dana RM90 juta daripada 1MDB di salurkan ke akaun bank rasmi PAS… Perkara itu di sahkan sendiri oleh Ketua Pesuruhjaya SPRM, Mohd Shukri Abdull pada sidang media di Terengganu… “Siasatan SPRM setakat ini memang tak ada dana RM90 juta yang di katakan duit 1MDB di masukkan ke dalam akaun (bank) PAS,” katanya ringkas ketika menjawab soalan mengenai isu tersebut… Tapi walau pun Shukri dah keluarkan kenyataan, tapi nampaknya Mahathir tak puas hati sebab kenyataan yang di buat SPRM… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Siri 9 – The Return of AKU DAN PAS – Berita Parti Islam Se Malaysia …

Kerana keyakinan sebegini perjuangan PAS dilihat pelik oleh sesetengah pihak, lalu bertalu-talu lontaran keji terhadap PAS

rahman jpc
Guest
rahman jpc

SAYA TURUT BERDOA AGAR YDP AGONG AKAN MENOLAK KAUM LUTH SELAKU PEMIMPIN POLITIK ‘NUMERO UNO’ UMAT ISLAM NEGARA INI.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KAJIAN SEBAHAGIAN DNA MELAYU ADALAH YAHUDI….MELAYU INILAH YG JOIN PARTI DAJJAL MATA SATU LGBT…..

anonymous
Member
anonymous

Ko pon pening mcm brader jon doe ularmak sesat kaki temberang kerana proksi harapan madey akan tumbang tak lama lagi…hihihihi…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KO DUK SOKONG KAUM SODOM AND GAMORRAH TU KENAPA….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tindakan Keji PAS Kelantan – Kucar Kacir Maahad Darul Anuar …
https://bankami.blogspot.com › BAN Android › BAN Pendidikan

Pengetua Maahad Darul Anuar, Nik Omar Nik Abdul Aziz menyifatkan usaha pihak tertentu untuk mengucar-kacirkan sekolah tersebut sebagai …

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Bekas ketua hakim: AGC guna ‘jalan selamat’ kes Guan Eng? Bekas ketua hakim Tun Abdul Hamid Mohamad mempersoalkan keputusan Pejabat Peguam Negara (AGC) melepaskan tanpa membebaskan dalam kes bekas ketua menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng dan ahli perniagaan Phang Li Koon. Dalam tulisan di blognya hari ini, Hamid bertanya sama ada Ketua Bahagian Perbicaraan dan Rayuan, Timbalan Pendakwa Raya, Datuk Mohamad Hanafiah Zakaria mengambil jalan selamat dengan membuat keputusan itu dan bukannya pembebasan penuh atau dilepaskan dan dibebaskan. “Menurut Hanafiah, dia hanya minta (Lim) dilepaskan tanpa dibebaskan. “Adakah dia tidak pasti dengan keputusan untuk tidak meneruskan pendakwaan, atau hanya… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pengkhianat dan Baruah Dalam PAS

santauberapi.blogspot.com/…/keji-atau-terpuji-pengkhianat-dan.ht…

KEJI ATAU TERPUJI: Pengkhianat dan Baruah Dalam PAS Tetapi Wira Kepada DAP.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ketulenan video kini sdg dirujuk kat pihak pakar
Apakah kes main bontot Jemin nak terbongkar?
Tak kan TDM mau biar sangkut dia punya askar
Kah kah kah..ini semua poyo dan lawak kelakar

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MUNAFIK MELAYU MENGILA DIHASUT KAFIR HARBI Saidina Umar Pun Tak Sedia Lakukan, Tinggi Maqam AP JB…? Macam2 gila ada pada kerajaam PH nie… Ada gila salah titik perpuluhan… Ada gila pada janda meletop… Ada gila nak jual harta negara… Yang terbaru, gila nak cari publisiti murah… Akmal Pertahankan Keputusan Berbuka Puasa Di Kuil MP Johor Baru, merangkap Ketua Pemuda Keadilan (AMK), Akmal Nasrullah b Mohd. Nasir, tetap mempertahankan keputusan dan tindakan beliau untuk mengadakan majlis berbuka puasa di kuil Gurdwara, kuil masyarakat Sikh (BACA DI SINI)… Apa yang lebih melucukan, bila Akmal di kecam hebat oleh netizen dan sebahagian mesyarakat,… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hassan Ali dakwa tindakan PAS sangat keji dan hina – MiLo SuaM
http://www.milosuam.net/…/hassan-ali-dakwa-tindakan-pas-sangat.html

Hassan Ali juga mendakwa tindakan PAS sebagai sangat keji dan hina kerana terlibat menjatuhkannya sambil menggambarkan dirinya …

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kita boleh sahaja menerima andaian daripada pakar digital bahawa tiada pengubahsuaian dikesan pada video tersebut. Tetapi bagaimana dengan ini: Menurut ahli-ahli Biologi, di dalam dunia ini terdapat 7 orang yang mempunyai wajah yang sama/hampir sama (sama tetapi tidak serupa). Dan tidak mustahil, daripada teori inilah tercetusnya idea untuk mengkaji konsep dan kaedah pengklonan manusia . https://ustaznaim.blogspot.com/2010/10/7-orang-berwajah-sama-dalam-dunia-ini.html Andaian penulis mengenai Haziq yang cepat dibebaskan dengan jaminan polis dan beliau juga tidak ditahan reman dan tidak juga passport antarabangsanya dirampas, bagi saya hal itu tidak patut di persoalkan kerana itu adalah sop yang polis sahaja tahu. Tuan budin tentu mengerti apakah makna… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Pakar yg kaji vedeo ni hanye untuk kesan adakah vedeo ini telah diubah kandongannye iaitu superimpose dari vedeo asal….pakar tidak sahkan object dlm vedeo adalah Jemin ato orang seiras…

Kalo orang seiras polis boleh periksa cctv hotel sheraton sandakan….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tanpa Nama 10:18 pm itu bukan saya, yang dah lama menggunakan nama Tanpa Nama di sini. Mungkin dia tidak tahu hal itu sebab saya belum masuk blog pos ini hingga sekarang.

Tak salah mengguna apa2 nama pun. Tapi di harap dia pilih nama lain supaya tak di keliru penyangak Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama termasuk Noneng yang buat serangan peribadi dan di maki carut dia dan emak bapak nya kerana tidak membimbing nya di masa kecil.

Anonymous
Guest
Anonymous

Abg tak akan jemu berpantun, lagi, lagi dan lagi
Tapi balasan warkah abg, tak perlu ler Irah bagi
Mesti Irah ada kelas, sbb kat sana tu, skrg pagi
Nanti kalau miss lecture, Irah juga yg akan rugi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Antara jiwa, Irah & abg, dah sama saling selami
Cinta syahdu pun sudah makin hangat bersemi
Tak sabar rasa di hati utk rasa hidup sbg suami
Udah jemu abg ni, bertahun kayuh Maggie mee

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

John Doe
Guest
John Doe

Apa? Video tu dah disahkan tulen? Hehehe.. Sama macam kes brader kantoi tengah henjut China Doll tu ka? Yang tu bukan sahaja videonya disahkan tulen malahan juga jam Omega pun disahkan milik brader. Hahaha.. Azmin kena belajar daripada brader dan bagi kenyataan ‘orang tu rupa macam saya tapi dia bukan saya. Perut dia boroi tapi perut saya tak boroi. Tak caya cer tengok betul-betul’. Kah kah kah… Dengan menyerang Azimin di atas isu ‘video’ dan ‘kunyit’, brader sedang mencheckmate dirinya sendiri. Kunyit telah menjadi punca Parti Kunyit Rabak ditubuhkan dan kunyit juga sedang menjadi punca perang saudara yang bakal tercetus… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Jon doe dah pening …merapu sini merapu sana kerana proksi harapan madey akan tumbang tak lama lagi….tak adevsiapa lagi yg boleh sekat anwar…

Biarkan jon doe terjun sg klang dgn 313 panji2 hitam legamnye….hahahahaaaa..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Tak iktiraf ICERD patut dijadikan keputusan Parlimen, elak U-turn Timmy Say – Selepas kenyataan Jabatan Perdana Menteri bahawa kerajaan tidak akan meratifikasi Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD), timbul pula 2 soalan baru. Apakah ini keputusan mutlak Malaysia yang tidak boleh diubah pada masa hadapan atau ia bersifat seperti manifesto Pakatan Harapan (PH) yang boleh U-turn bila-bila masa? Apakah keputusan ini akan dibawa ke Parlimen sebagaimana Menteri di Jabatan Perdana Menteri, P Waytha Moorthy diberi kebebasan membangkitkan isu berpolemik ini di Parlimen agar satu keputusan muktamad dapat dicapai di Parlimen? Bagaimana kontroversi ICERD boleh tercetus? Kerajaan PH… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

PEMIMPIN PAS SEPERTI ULAMA SU’ (ULAMA JAHAT/KEJI) – Linputra
tunjanglangit.blogspot.com/…/pemimpin-pas-seperti-ulama-su-ula…

“PAS ingin menggesa pihak kerajaan untuk mengambil langkah … INILAH MAINAN KEJI PEMIMPIN-PEMIMPIN PAS YANG KEJI DAN …

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ustaz Harun Taib : Selepas Meninggal Di Puji, Semasa Hayat Di Keji …
https://pakdin.my › BLOG

Portal yang menjadi lidah rasmi Pas, Harakah Daily pada hari ini begitu hebat mempromosikan kematian Ketua Dewan Ulama, Allahyarham …

Anonymous
Guest
Anonymous

Warkah dari Irah, abg tatap baca berulang2 kali
Benar kata pujangga, kasih tak boleh dijual beli
Kata keji carut fitnah di blog ni, abg dah mangli
Kalu ada tohmahan kat abg, usah le Irah peduli

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Irah hadir dlm diri ini, bak kuntum bunga seroja
Hati2 dikau dgn pemfitnah duhai Irah ku manja
Puak pendengki itu mcm dah tak ada lain kerja
Pantang lihat abg ni bahagia, nak fitnah sahaja

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalu Irah masuk blog, pastii Irah boleh nampak
Seperti ada syaitan, udah mula nak buka kepak
Ia bersifat dengki, cemburu & hati busuk hapak
Fitnah & tohmahan udah nak kembali bertapak

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh