KENAPA AZMIN TIBA2 PERSOAL BAGAIMANA VIDEO ITU TERSEBAR? ADAKAH INI BERMAKNA BELIAU MENGAKUI IA TULEN?

Rasanya sementara dipanggil memberi keterangan kepada pihak polis, adalah lebih baik Azmin Ali banyak berdiam diri daripada mempersoalkan itu dan ini mengenai video yang dikaitkan dengannya itu.

Ini kerana lagi banyak beliau bercakap, ia seakan-akan makin menjurus kepada menjerat dirinya sendiri.

Pada peringkat awal, di sebalik Haziq Abdullah Abdul Aziz mengakui beliau yang bersama Azmin dalam video tersebut, Menteri Hal Ehwal Ekonomi itu dengan tegas menafikan kaitan dirinya dalam perkara itu.

Katanya, video tersebut adalah fitnah jijik yang bertujuan merosakkan reputasi dan menjatuhkan kedudukannya sebagai pemimpin.

Dalam masa yang sama Azmin juga mendapat sokongan daripada Tun Mahathir Mohamad yang turut tidak mempercayainya sebagai lelaki dalam video tersebut.

Kata Tun Mahathir, beliau tidak rasa video itu tulen kerana banyak perkara boleh dilakukan dengan gambar dan video jika seseorang itu ada kepandaian.

“Mungkin suatu hari nanti kamu akan melihat gambar saya dalam video seperti itu,” tambah beliau.

Selain itu, laporan polis oleh Setiausaha Politiknya, Hilman Idham turut dibuat kemudiannya sebagai mengukuhkan lagi dirinya tiada kaitan dalam video yang didakwa Haziq sebagai adegan mereka bersama itu.

Tetapi, setelah Haziq ditahan polis, diambil keterangannya serta dibawa menjalani pemeriksaan doktor dan seterusnya pihak polis menyatakan akan memanggil Azmin pula, nada Timbalan Presiden PKR jadi lain bunyinya.

Beliau hari ini mempersoalkan bagaimana video itu boleh tersebar dengan mendakwa seolah-olah wujud dalang dalam PKR sendiri.

Beliau hairan bagaimana pihak yang menyebarkan video seks itu boleh memiliki nombor telefon semua pemimpin cabang dalam PKR.

Katanya, beliau sendiri sebagai pemimpin nombor dua dalam PKR tidak memiliki akses terhadap maklumat sedemikian.

Selain itu, Azmin juga mempersoalkan kenapa ada pemimpin tertentu dalam PKR yang menyambut pembebasan Haziq daripada tahanan polis, semalam.

Dengan itu, beliau tidak menolak wujudnya tangan ghaib dalam PKR sendiri yang berusaha merosakkan reputasi serta menjatuhkannya.

Kenapakah, daripada menafikan dirinya dalam video tersebut, Azmin kini mempersoalkan pula bagaimana video itu tersebar?

Apakah ini bermakna Azmin secara tidak langsung mengakui video tersebut adalah tulen sebelum pun ia disahkan oleh pihak polis?

Jika Azmin kekal dengan pendirian menafikan dirinya bukan lelaki dalam video itu, untuk apa beliau tiba-tiba risau bagaimana dan kenapa video itu disebarkan?

Bukankah jika bukan dirinya lelaki yang sedang melakukan seks sejenis dalam video itu, soal bagaimana tersebarnya video itu tidak lagi menjadi penting untuk diketahui?

Adakah ini bermakna Azmin kini telah terkantoi? (Shahbudindotcom 16/06/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 17 June 2019 — 12:00 am

71
Leave a Reply

avatar
13 Comment authors
Wau kemetekTanpa NamaanonymousMAHATHIRVSANWARTanpa Nama Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
anonymous
Member
anonymous

Langsung tidak ada pertemuan pembantu Anwar-Haziq – sumber….. Zikri Kamarulzaman 1:31 tengahari (Dikemaskini 2:09 tengahari) A A Pembantu Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim langsung tidak berjumpa dengan Haziq Abdullah Abdul Aziz pada hari dia ditangkap, kata sumber yang rapat dengan kepimpinan parti. Sumber itu mengulas kenyataan blogger Raja Petra Kamaruddin, yang mendakwa Haziq ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) Jumaat lalu ketika cuba melarikan diri ke Filipina dengan pembantu Anwar, Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak. “Farhash di Kuala Lumpur. “Ibarat peribahasa Melayu Nusantara, bau busuk tak berbangkai. Kenyataan RPK adalah tidak benar dan ia nyata sarat dengan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA SEBENARNYA MAHA KLEPETROKRASI YANG DIANGGAP SUCI SEBENARNYA? Kepada Yang Buta Sejarah, TNB Dan Mahathir? Bagi generasi muda yang lahir selepas dekad 1990-an, kisah seluruh Semenanjung Malaysia pernah bergelap tanpa elektrik atau disebut blackout mungkin tidak diketahui atau langsung tidak diambil peduli! Peristiwa hitam tersebut yang didakwa banyak pihak sebagai sabotaj akibat konspirasi perdana menteri waktu itu, Datuk Seri (kini Tun) Dr. Mahathir Mohamad dalam usaha sengaja aibkan imej Tenaga Nasional Berhad (TNB). Komplot jahat itu turut diakui bekas Pengerusi Eksekutif TNB, Allahyarham Tan Sri Ani Arope yang mengesahkan pelan blackout seluruh semenanjung pada 1992 bertujuan untuk mewujudkan Penjana Tenaga… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Diharap pembaca jgn ler marah atau meradang
Ini, hal Kejora Tuah & Irah puteri gunung ledang
Aku ini, tersenyum seorang diri kadang-kadang
Blm apa2 mcm2 yang adik beradik aku cadang

Ayah cdng, tapak kenduri nak tambun bendang
Tempat parkir kreta mmg siap dah ada padang
Ibu sibuk mau bincang, lauk pauk nak dihidang
Kak Long mau kan menu tu ada ayam rendang

Pasti nya ramai tetamu yng datang bertandang
Suara DJ berterusan, petah rancak kumandang
Rancak langkah silat disulam pukulan gendang
Betebut2 lagu karaoke tua muda mau dendang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Member
anonymous

Polis blm dapat siapa sebar vedeo seks…Jemin sepatunye diam biarkan polis siasat kerana dia yg repot polis…Jemin tuduh orang pkr punye kerja…

Kalo pon orang pkr punye kerja ini menunjukkan Jemin di benci kerana Jemin jadi TALIBRUT madey nak sekat anwar….padan muka ko nak jatuhkan presiden sendiri kerana pecaya dgn janji mamak madey kaki belit dan kki kencing…
Sampai masanye mamak madey ni akan belit dan kencing ko plak..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LIWAT 1&2 PAK SHEIKH PEROGOL JADI JANTAN…. SEMBURIT PLK POK MIN JADI BETINA KENA ROGOL…..MANA KES LBH BERAT?….MMG LA KEDUANYA TAK LAYAK JD PM…..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak belit dan kencing yang lain. Dia kencing hanya orang mcm kamu.

The vast majority yang lain tarak masalah dengan dia.

Hanya UMNO BN yang lingkup di Pru14, geram kena lingkup, tuduh mcm2.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

TN,,PAK SEMAN,,WAU BULE DAN CAI2 PH TAK PERLU MERAPU DAN MENCARUT,,JWB SOKLAN NI….365 Kejayaan Kerajaan PH Memerintah selama setahun….. 1. Hutang kerajaan telah meningkat kepada RM741 bilion (51.8% dari KDNK) di bawah PH berbanding RM686 bilion (50.7% dari KDNK) di bawah BN. 2. Rizab antarabangsa Bank Negara MalUSD 109.4 bilion pada Mei 2018 kepada USD102.1 bilion pada Januari 2019. 3. Nilai Ringgit merosot berbanding matawang utama sejak 9 Mei 2018. Ketika itu, Ringgit diniaga pada kadar RM3.94 bagi setiap 1 USD, jatuh teruk kepada RM4.067 per USD pada Februari 2019. 4. Kita jatuh 2 anak tangga dalam Global Competitiveness Index… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Jiwa Jemin tak sekental jiwa anwar bila hadapi tekanan…Jemin nak semua perkara yg mudah sahaja…bila anwar lantik rafizi sebagai naib presiden dia gelabah..

Sekarang dia lebih gelabah dan melalak bila polis bebaskan haziq tanpa dakwa….dia harapkan dgn sokongan mentornye polis berjaya buat haziq mengaku bohong dan didakwa…

Hanye haziq dan Jemin saja yg tahu vedeo dan pengakuan haxiq tulin ato palsu….jadi kalo haziq bohong kenape Jemin gelabah dgn melalak sana sini….Jemin nak menambahkan musuhnye dlm pkr?…

Tak buat salah tak perlu gigil..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu tak tau langsong peraturan Polis dan lain2 badan penyiasat. Depa mahu tahu keterangan dari satu pihak lagi, bandingkan, cari bukti lagi, kemudian baru buat keputusan dakwa di mahkamah.

Terutama bila Haziq ikat jamin akan menemui Polis lagi bila2 di perlukan.

Di lepaskan tidak bermakna takda bukti – Haziq sudah mengaku dia liwat di video itu. Jamin akan di dakwa; kalau dibuktikan yang dalam video itu bukan dia pun, dia berslah – menipu Polis dengan mengaku dia yang dalam video.

anonymous
Member
anonymous

Samada dipanggil lagi ato tidak itu tak penting..di peringkat awal lagi polis tak boleh dakwa haziq bohong kerana haziq sudah ngaku dia dlm vedeo liwat Jemin.. .haziq tak ngaku bohong..

Beruk tua Tua Nynyuk nak mampois tak paham kerana velabah haziqvtak didakwa bohong..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak bijak lah mengata “kalo haziq bohong kenape Jemin aimana pun akan yerus mejilat Najib mengguna berbagai nama.gelabah dgn melalak …”

Takkan tak terlintas di otak kamu bahawa sesiapa pun bila di tuduh, perlu mengambil tindakan meng”clear”kan nama.

Tapi Geng Najib asyik menjilat Najib dituduh bagaimana pun akan terus menjilat Najib mengguna berbagai nama, tak kisah apa.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

Ahli Politik Macam Longkang Usah Alih Perhatian Ke Politik Longkang Kalau di pentas politik dunia, Bapa Politik Longkang ialah Niccolo Machiavelli… Tapi di Malaysia siapakah pula pengasas atau pembawa budaya politik longkang? Mari kita imbas balik sejarah politik Malaysia… Masa Al Marhum Tunku Abdul Rahman hendak di jatuhkan, langkah pertama yang di lakukan oleh perancang konspirasi itu ialah menulis buku ‘Malay Dilemma’ yang mengecam hebat kepimpinan Al Marhum Tunku Abdul Rahman… Selepas itu, saat menjelang PRU tahun 1970, Mahathir menulis surat yang mengecam Al Marhum Tunku Abdul Rahman dan di edarkan kepada hampir semua penjawat awam, terutamanya polis dan tentera…… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PENYANGAK NO 1 NEGARA….. MAHATHIR AKHIRNYA BUAT U-TURN BERKENAAN MELAYU MALAS….. Semalam di Cambridge apabila ditanya berkenaan Melayu malas, Dr. Mahathir yang selama ini seumur hidupnya mengatakan orang-orang Melayu malas telah membuat U-turn. Kini dia mengatakan sebaliknya bahawa masih ramai lagi Melayu rajin dan ungkapan Melayu malas adalah satu ungkapan pukul rata yang diambilnya daripada penjajah British dahulu. Saya banyak membuat kritikan sebelum ini berkenaan ideologi Melayu malas Dr. Mahathir ini yang mana saya berfikir bahawa ideologi Dr. Mahathir yang sebeginilah yang telah memburukkan masalah prejudis dan menerukkan diskriminasi terhadap orang-orang Melayu di Malaysia selama ini. Dalam sejarah dunia penjajah… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

1 Apakah mungkin polis bebaskan Haziq dengan jaminan polis sementara laporan terperinci dari hospital disiapkan. Jaminan polis dinggap telah dibebaskan? 2 Azmin berhak mempersoalkan bagaimana video itu tersebar. Walaupun Azmin mengakui tidak bersalah, penyebaran video dengan gambar menyerupai beliau dikalangan orang tertentu langsung tidak berakhlak dan mengaibkan diri dan keluarganya seperti mencurah asid di tempat luka. 3 Azmin pasti sedih/tertekan dalam keadaan beliau terfitnah ada pula sok sek sok sek dari segelintir rakan se parti yang seolah2 seperti kurang bersimpati dengan dugaan berat yang dihadapinya. 4 Ada juga terdapat blog yang secara (tidak sengaja?) menulis yang niatnya memberi pencerahan tetapi… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Pemeriksaan HKL untuk pastikan jubo Haxiq di rodok oleh Jemin ato tidak….keluar tak kluar laporan sepital tak de kena mengena dgn pembebasan Haziq..

Polis bebas haziq kerana tiada bukti kukuh untuk dakwa haziq atas pengakuanye…maknanye haziq tidak bohong…tu pasal Jemin gelabah mcm berok tua Tua Nyanyok.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Monyet Tua yang asyik bergayut di pokok, tak tau baca berita yang mengata Haziq ikat jamin akan jumpa Polis lagi bila2 masa di perlukan.

Ko sekolah mana dulu? Aku sekolah pondok aje pun faham berita itu … ooops, lupa, kau monyet mana ada pigi sekolah.

anonymous
Member
anonymous

Ikat jamin ker tak ikat ker haxiq tak didakwa kerana tak ade bukti kukuh….tu pasal Jemin dan ko gelabah…kan…kan..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sekolah pondok? Di Malaysia dikenali sebagai tempat belajar agama Islam. Menghafal Quran, Hadis dan bermacam2 kitab kuning. Akademik?? Biasanya lepasan sekolah pondok akan menjadi ustaz, imam dsb. Tapi anta lainlah, apakah sebenarnya yang tersumbat ke dalam otak anta. Saya doakan anta mendapat taufik dan hidayat daripada Allah dan kembali kepangkal jalan.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

Dari Fail SPRM: Guan Eng telah menerima sogokan 10% tetapi Peguam Negara telah mengkuburkan kes tersebut Zarul Ahmad Mohd Zulkifli memberitahu SPRM bahawa dia telah merasuah Lim Guan Eng sebanyak 10% dari kos projek tersebut Ini apa yang telah dilaporkan oleh Free Malaysia Today pada 22 Jun 2017: The head of the construction company which won the tender to build an undersea tunnel and three major roads in Penang says, as an Umno member, he will not be filing any suit against Minister in the Prime Minister’s Department Abdul Rahman Dahlan. Consortium Zenith Construction Sdn Bhd (Zenith) chairman Zarul Ahmad… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Maaf kira nya Irah diganggu abg punya coretan
Rasanya ni tgh mlm Irah punya masa tempatan
Abng agak Irah ni dlm keadaan letih kepenatan
Tidurlah permaisuri, tidurlah, Irah dewi ku intan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Tidurlah Permaisuri – Jamal Abdillah

Tidurlah tidurlah
Wahai permaisuri
(Tidurlah wahai permaisuri)

Tidurlah wahai permaisuri
Tidurlah pejam mata ahai tidur nyawa

Ku dendangkan
Ku nyanyikan
Duhai puteri jelita
Jika kau tidur lena
Mimpikan bahagia
Di taman syurga loka
Kau dan aku berdua

Ku berjanji wahai dewi suci
Kaulah permaisuri
Bersumpahlah dalam hatimu
Bahawa kau kekasihku
Bersumpahlah kamu
Bersumpahlah kamu
Permaisuri tidurlah
Permaisuri tidurlah

Anonymous
Guest
Anonymous

Kata2 TDM (dlm hati):

Biaq pi la, dah depa bekenan jantan dgn jantan
Lagi baguih kalau lingkup pi parti TPM mantan
Nanti, Bersatu boleh lah cekau banyak jawatan
Jawtan PM tu pun, kat Boboi lama aku dok tan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Rajin2 lah Irah belajar & ulangkaji, kat Universiti
Semoga cemerlang & berjaya dapat kerja nantii
Tapi kalau tak dpt kerja jgn le terlalu susah hati
Di rumah abg pun boleh kalau Irah nak berbakti

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Mampuih pi la Jemin nak tutuh pungkoq jantan
Aku peduli apa, kalau pun nak lungkup pakatan
Lbh baik le utk Irah sayang, aku karang coretan
Kasi inspirasi sedikit dekat dewi puteri ku intan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

John Doe
Guest
John Doe

Setuju dgn Pak Budin bahawa setakat ini kelihatan seperti Azmin telah terkantoi. Walaubagaimanapun selama 20 tahun Azmin mempunyai seorang guru yang telah mengajarnya kaedah walaubagaimana terkantoi pun, nafikan, putarbelit dan beralasan sehabis-habisnya kerana pasti akan ada orang-orang bingung yang percaya, selain orang-orang berkepentingan yang akan menyokong walaupun mereka tahu ia adalah pendustaan. Sebagai sokongan boleh juga dapatkan bantuan lebai untuk mengeluarkan fatwa ‘video hanyalah besi’ dan juga ‘sumpah laknat tidak boleh menentukan kebenaran’. Kalau kena harga lebai boleh keluarkan apa-apa fatwa pun sebab lebai ada kaedah ‘bohong patuh syariah’. Dan jangan lupa slogan ‘lawan tetap lawan’ dan sentiasa tunjuk muka… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Jemin sudah ada mentor baru yg janjikan jemin jawatan pm8….mentor kaki fitnah kaki kencong dan kaki gaduh… Jon doe ularmak sesat pembekal panji hitam legam hari ni tak mau jual temberang panji hitam legam …. hahaha…. Jiwa Jemin tidak sekuat anwar…. Masa mula2 difitnah oleh madey anwar berjaya tubuhkan parti yg mendapat sokongan Jemin….ramai orang2 kuat cabut lari semasa anwar dlm penjara tapi parti PKR tetap berkembang hingga madey sanggup sembah anwar memohon pertolongan untuk jaruhkan najib yg i gkar perintah madey…inilah anwar… Madey mentor baru Jemin hanye boleh ajar cara lawan anwar tetapi Jemin takut rebut jawatan presiden… Jemin… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Kalo Jemin terkantoi siapa lagi yg madey boleh harapkan sekat anwar?…
Klimaks dah hampir dekat…panji hitam ko tu dah boleh ko kibar sekaramg seblm terojun dlm sungai Klang….hihihi..

Jon doe terojun dlm sg klang dgn panji2 hitam legamnye…
Biarkan…Biarkan kaki temberang mampuih…hahaha.

Aziz Ahmad
Guest
Aziz Ahmad

Bila azmin senyap budin bising bila azmin bising budin marah, mcm ni budin anwar dan azmin dua2 tak layak jadi PM. Budin budin

anonymous
Member
anonymous

Lepas tu ko plak yg bising kerana tak layak jadi pm….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib @ Noneng 8:11 am,

Serangan peribadi walau pun sudah di beri amaran bertalu talu. Sekarang terima lah padah nya –

Kau biadap dan kurang ajar, tidak di bimbing emak bapak kau di masa kecil, menjadi penjahat thug and gangster di masa dewasa, tak pedulikan norms of behaviour dalam masyarakat.

Bapak kau fuck pucci mak kau selalu sangat, selalu koyak rabak, di balut kain kotor, jangkit kuman, jadi kudis, merebak jadi pekong, bau busuk di pariahkan orang kampong, yang kata emak kau kena penyakit pompuan jalang AIDS, HIV. Takda masa bimbing kau.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Di masa kau kecik, tidur disebelah mak kau, bukak mata sikit bila bapak kau fuck pucci mak kau, kau buat mmcm tidur.

Kau tengok bapak kau di atas mak kau merodok batang b.toh nya ke dalam puccimak kau. Puccimak kau dah takda lendir, melecit kena rodok, mak kau menjerit, kau buat tak sedor.

Bila bapak kau pergi biolik air, makkau suruh kau tengokkan berdarah ke puccimak kau. Kau lihat merah, sentuh, kau pun naik sahwat, kau pulak rodok batang kau ke puccimak kau.

Ini lah jenis kau dan emak bapak yag tak bimbing kau.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Siapa kata ini lucah untuk blog ini coba lah fikir lagi – blog pos ini berkenaan main bontt, jugak lucah.

Pahal pun, Noneng @ Geng Najib yang asyik menjilat Najib dan pucci Mak Badak layak benar di lucahkan selucah lucah nya.

Dia selalu dapat peluang by default – Najib in absentia atau banyak sangat masalah berminggu tak sentuh Mak Badak. Sekarang dia menunggu Najib masuk penjara supaya dia boleh bermaharajalela menjilat da merodok Mak Badak pula.

Tapi dia kata lebih syiok rodok pucci mak dia sendiri.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Siapa mahu lucah ini di hentikan, kasi tahu Noneng @ Geng Najib yang asyik menjilat Najib hentikan personal attacks, hanya boleh political attacks.

Tiap kali aku lucahkan dia hanya selepas aku beri amaran bertalu talu. Jadi carutan aku kpd nya dan emak bapak nya yang tak membimbing nya di masa kecil sangat lucah lah.

Masih boleh lebih lucah dari yang di atas ini.

Ingat, tit for tat or tut or tit has been done since Geng Najib punya buyut rodok pucci nenek dia berburas dulu.

Di Englaaaad pun depa heboh lucahkan calon PM depa Boris Johnson dengan gufreng dia.

anonymous
Member
anonymous

Amaran ko tak laku berok tua…..mak kko kena semburit dgn bapak ko tak bimillah…tu pasal ko gila babi…hihihi

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Marah, yer? Sakit hati yer? Bagus lah.

Aku tau yang dulu aku carutkan kau dan pukimak bapak kau kerana tak bimbing kau, pun kau marah, sakit hati.

Ko buat lagi personal attacks, aku akan carutkan lagi – lebih teruk carutan pukimak kau menanah, koyak rabak di rodok bapak kau dll.

anonymous
Member
anonymous

Silap2 bukan bapak ko semburit mak ko..jantan lain yg semburitkan pucci mak ko..bapak ko hanye tukang bela ko saja…hahaha…tu pasal ko kuat merapu melalak..

Anonymous
Guest
Anonymous

Jemin dikata tikam juboq, jantan tahap pelacur
Ada yang kata ia agenda mahu kasi PH hancur
Mesti di belakang ada org tua kuat yg masyhur
Dgn cekaman dia, rahsia pun polis sukar bocor

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Hadirnya Irah, terubatlah segala luka yng silam
Cinta mu Irah, membawa kesan sgt mendalam
Kasih, sbg makanan, rindu abang jadikan ulam
Ehh.. tak silap abg, kat tempat Irah tu dah mlm

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Jemin main pungkok jantan lantak mampuih pi
Dah malaih aku nak layan ini puak2 lembu sapi
Lbh baik ku terus mengadun, cinta punya resipi
Kerana Irah, sentiasa berada dlm igauan mimpi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Smlm aku dpt warkah dr Irah dewi kesayangan
Penyiksaan dihimpit rindu kini udah jadi ringan
Ternyata Kejora tidak bertepuk sebelah tangan
Semakin menjadi-jadi ler igau mimpi & angan2

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Wau bule
Guest
Wau bule

Memang ada pengamal semburit yang lain terasa panas baca komen Rais Yatim….memang ada baling batu sembunyi tangan….

Silap2 PKR pecah 2….maka menggigit jarilah Brader

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Presiden PAS Abdul Hadi Awang mengingatkan semua ahli partinya tentang pentingnya walak atau kesetiaan serta ketaatan kepada pucuk pimpinan.
xxx

Apasal asyik suka Bahasa Arab? Bukan takda Bahasa Melayu bagi nya.

Nak menunjukkan lebih alim dari yang lain ke?

Pelik2 pemikirn depa nih …

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Azmin minta pemimpin PKR jelaskan: Siapa bagi maklumat?

kemaskini 1.44 pm Pihak yang sebar video seks ada nombor telefon semua pemimpin cabang parti, kata menteri hal ehwal ekonomi.

Komen: Memang patut di jelaskan. Siapa punya niat jahat mesti di tahikan. Kalau tak, banyak sangat penyangak dalam negara ini. Cukup lah dengan Najib Al Jibo – dia pun masih belum di penjarakan.

Noneng
Guest
Noneng

Siapa yg berniat jahat sebarkan video kau persoalkan.
Kerja jahat, kotor, jijik dan mungkar dlm video tu tak kau persoalkan.
Last sekali, sebut nama najib, habis cerita.

Memang kau TN monyet tua nyanyuk pukimak haramjadah. Kau tak bunuh diri lagi rupanya. Bila monyet mcm kau ni nak mampus? Payah betul monyet Tua Nyanyuk ni nak mampus.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama,

Mak kau tunjukkan pukimak dia aritu tapi penuh bulu beruban, hujung nya kotor macam lendir, pariah yang dah 20 tahun tak merasa pucci pun tak mahu sentuh gamak nya.

Bila terfikirkan itu lubang pucci yang kau keluar dari nya, lagi jijik. Bukan jijik kpd pucci mak kau saja, jugak jijik kpd kamu.

Muka kamu ada cacat – kot sebab mak kau tak basuh air mani b.toh bapak kau hingga dijangkit kuman, jadi cacat muka bayi yang keluar dari puccimak kau – ia itu muka kau.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PAKATAN HANCING ….MEREKA YG UNDI GS DLM PRU 14 YAKIN DGN PERANGAI TONG M YG TIDAK AKAN BERUBAH …BUAT KACAU DAN GADUH SANA SINI… DAP Cuba Menutup Kemaluan Mereka Dengan Menghentam Najib DAP malu besar kerana Pakatan Harapan tidak mampu menunaikan janji-janji mereka yang dibuat sebelum PRU14. Sebab itu mereka bangkitkan cerita-cerita lama tentang Najib Tun Razak dan 1MDB. Pakatan Harapan sudah tidak ada modal lain dan tidak dapat menjawab kritikan tentang kegagalan mereka selama satu tahun mentadbir Malaysia. Ini yang dipanggil bankrap idea. No GST and no toll charges if Pakatan takes Putrajaya says Lim Guan Eng (Free Malaysia… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Abg di sini kini sdg kalut bersiap mahu gi kerja
Nak kumpul duit, untuk hantaran wang belanja
Mungkin berbeza suasana, degn Irah ku manja
Kalu tidak salah, kat tempat Irah itu, skrg senja

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PH LAGI HINA DAN BANGSAT DARI BN The Old Pigs Of Barisan Versus The New Babi Of Pakatan You tell us you just want to kick out the pigs. I can buy that if that is really want you are doing. But then you are just replacing the so-called pigs you said you are kicking out with babi. So, what’s the difference between the old pigs of Barisan Nasional and the new babi of Pakatan Harapan? What changes are you talking about? These three cost Malaysia RM200 billion and yet they are not on trial in the New Malaysia of… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini keputusan bagus. Wajar begitu –

PKR tunggu siasatan polis sebelum putuskan tindakan pada Haziq
PKR tidak mahu mengambil keputusan terburu-buru untuk menghukum Ketua Pemuda PKR Santubong itu, kata Anwar.

Tapi kerana dia dah ngaku liwat di video itu, mesti diambil tindakan walau pun jika Polis kata dia tak menyebarkan video dia liwat atau di liwat.

Kalau tak, PKR akan terkenal dlm sejarah sebagai parti liwat. Mana Pak Sheikh Anwar boleh jadi PM mcm tuh.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

Kebodohan penyokong PH pasal Bank Ade yg kata pulak:..SR tak kata masuk acc. rasmi PAS…sebenarnya masuk acc..peribadi pemimpin PAS ??? Acct persendirian kepala hotak apa 90 juta???? Kalau 20ribu bolehlah .. Kalau 90juta masuk acct persendirian confirm LHDN boleh kesan. . Takkanlah bank negara tak dpt kesan… LHDN kita buat full settlemen kereta RM 40k pun dia dpt kesan inikan pulak 90juta.. kalaulah pun 90juta dibagi 1 juta sorang iaitu masuk 1juta dlm acct 90org PAS ttp juga bank negara dan LHDN dpt kesan.. Apa cara sekalipun mesti dpt kesan jika masuk acct persendirian . SPRM tak banggang… Bank negara… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PAK SHEIKH LANGSUNG TAK ADA KREADIBILITY UNTUK JADI PM-8 Anwar, Stop Trying To Convince Us Anwar Ibrahim is really going overboard in trying to convince us that he is poised to take over as Malaysia’s next prime minister. He keeps announcing he is in discussions with Tun Dr Mahathir Mohamad regarding the details of his take over and what Mahathir’s role will be once the take over has been completed and so on. Why talk so much about what is in the pipeline or what is being done behind the scenes? That is like counting your chickens before they hatch.… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

HABIS HARTA NEGARA DITOMPOK DI PP Cancel 3 Islands Project, That’s Honour Enough, Says Brother Of Consumer Advocate SM Idris (FMT) – The brother of prominent consumer advocate SM Mohamed Idris, who died last month, has dismissed any suggestion that a road or park be named after him, saying this is not the kind of honour he would have wanted. “I don’t think he (Idris) would have wanted anything named after him,” Mohideen Abdul Kader told FMT. “Naming a road after him would be an insult to him as he had been fighting against building roads as a solution to… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Betul kata Tun Mahathir bahawa beliau tidak rasa video itu tulen kerana banyak perkara boleh dilakukan dengan gambar dan video jika seseorang itu ada kepandaian.

Ramai yang busuk hati dalam Umno dll ada kepandaian itu. Hanya kita belum lihat video Najib mencuri RM2.6 biliun dari 1MDB, siap dengan penyamaran penutup mata kain hitam berlubang di dua mata, hehe.

“Mungkin suatu hari nanti kamu akan melihat gambar saya dalam video seperti itu,” kata Tun M. Tapi Beruk Tua yang asyik menjilat Najib akan tuduh dia dah tua tak terdaya seks lagi. Tapi tak berani offer diri nya disondol, hehe.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak bijak Budin menasihat “lebih baik Azmin Ali banyak berdiam diri daripada mempersoalkan itu dan ini mengenai video yang dikaitkan dengannya itu.”

Itu biasa nya nasihat loyar kpd pesalah. Budin bukan loyar, Azmin bukan pesalah. Dia perlu pertahankan diri nya semasa menunggu hasil siasatan Polis diumumkan, tak tahu berapa lama lagi.

Meminta parti nya PKR menjelaskan bagaimana nombor2 talipon SEMUA ketua2 cawangan PKR disebarkan tidak salah. Perlu diketahui siapa dalang sebenar di PKR HQ yang menyebar fitnah jahat itu.

pocii
Guest
pocii

nampaknya tuan shahbudin telah semakin tua utk memahami rentak politik dan kenapa azmin soal bagaimana video tersebar.
tak nmpk ke bila azmin soal bagaimana ia tersebar…maka muncul ‘si kentut belum bayar’ munculkan diri

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

JGN LEPASKAN AMANAH MEGARA KPD KAFIR HARBI….. Inkues Adib: Ummah mohon mengadap Agong Haspaizi Zain Gerakan Pembela Ummah (Ummah) memohon perkenan untuk mengadap Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berhubung inkues kematian anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim. Timbalan Pengerusi Ummah Kamaruzaman Mohamad memaklumkan pihaknya sudah menghantar surat kepada Yang di-Pertuan Agong bagi memohon perkenan untuk mengadap. “Kita minta untuk mengadap Yang di-Pertuan Agong bagi membincangkan isu inkues Muhammad Adib. Surat sudah dihantar dan kita sedang menunggu jawapan. “Jika tidak dapat mengadap, kita akan menghantar memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong. “Memorandum kepada Perdana Menteri (Dr Mahathir Mohamad)… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kalau bukan Azmin dalam video itu, langkah tepat bukan buat sidang media menafikan dan menyerang pula pimpinan parti sendiri. Buatlah report polis dan kemukakan alibi dan bukti. Bukankah tarikh, tempat sudah diberikan oleh Haziq. Isu individu seperti Azmin janganlah bawa kepada isu Pakatan Harapan. Selesaikanlah secara matang dan berhemah. Jadilah dewasa Azmin. Tun M tak mampu mendukung awak sampai mati. Be a MAN. Face up with your challenge.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

AKIBAT OBSES DGN KAFIR HARBI Oleh : Arif Atan Apa yang pengacau inkues Adib mahu sembunyikan? Salam Sabtu. Ketika ramai sibuk bercakap tentang video hubungan intim individu mirip menteri Kabinet itu, kita sebagai rakyat jangan mudah lupa tentang liku-liku ‘misteri’ prosiding inkues Adib. Kelmarin, peguam Syazlin Mansor yang sebelum ini mewakili Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) serta keluarga Muhammad Adib Mohd Kassim akhirnya bersuara dalam sidang media. Mari kita teliti kenyataan penuh Syazlin yang kemudiannya menjentik banyak persoalan yang mesti segera dileraikan pihak berwajib agar nasib menimpa arwah anggota bomba, Adib yang mulanya ditemui… Read more »

Farhan
Guest
Farhan

Mr admin apa yg Cuba sy hadamkan drpd catatan pemikiran tuan admin..ds azmin tidak gelabah dia begitu cekap menjawab soalan media, haziq tidak terlepas utk ke Manila atas tujuan safe consultation place.. Tun M da menafikan video itu tulen de segala pihak sudah menampakkan tun m menjaga Azmin Ali Dan ada teori mengatakan DS Anwar akan tertinggal mengapai impian menjadi PM Dan mcm2 agenda Di buat utk mereka Hal ni Nauzubulillah . Ini sume adalah point Dan tambahan ds Anwar Ibrahim meminta issue ni jgn Di speculate Sgt sumber Malaysiakini..rakyat sudah peka Kepada Keadaan semasa admin sy harap supaya ada… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

BWH PH NEGARA JD LIBERAL…ISU LIWAT JD ISU PERIBADI..
….GERENTI POK MIN TERLEPAS
….YG NGAKU PUN BLH LEPAS….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BWH UMNO/BN NEGARA JADI PENCURI … DI KETUAI NAJIB AL JIBO …
TAPI GERENTI TAK TERLEPAS PENJARA .. 10-20 TAHUN
MAK BADAK PUN KENA … 5-10 TAHUN …
BLOCK SAMA, CELL LAIN, KALO TAK ROBOH PENJARA DI GEGAR MAK BADAK …

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

2 individu berkait skandal 1MDB dipenjara di Abu Dhabi

Pengarah Urusan IPIC Abu Dhabi Khadem al Qubaisi dijatuhkan hukuman 15 tahun penjara, manakala Mohammed Badawy al Husseiny yang mengendalikan anak syarikat IPIC pula 10 tahun.

Jadi, Najib patut 20 tahun penjara. Jenayah bagi seluruh 1MDB – IPIC sebahagian saja pun 10-15 tahun.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Azmin kena umum keluar PKR kalau sudah tidak lagi percaya kepimpinan yang ada. Takkan Azmin masih nak guna logo PKR kalau curiga dengan pihak atasan? Lagipun setiap kali keluar muka Azmin di TV, Rakyat akan mempersoalkan Kerajaan PH yang nampak tidak responsif dengan video liwat Azmin – Haziq. Kacau-kacau jika Azmin masih terus buat PC mewakili PH bila persepsi Rakyat ialah gay – liwat – seks luar tabiee.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PH CABUL PERLEMBAGAAN NEGARA Nasihat Untuk Tommy Thomas, Letak Jawatan Cara Terhormat Atau Di Singkirkan Cara Terbangsat Peguam Negara Malaysia adalah merupakan seorang penasihat undang-undang utama kerajaan Malaysia… Peguam Negara juga merupakan Peguam dan Pendakwa Raya bagi Kerajaan… Peranan dan tanggungjawab Peguam Negara di peruntukkan dalam Perkara 145 Perlembagaan Persekutuan… Proses Perlantikan Peguam Negara Yang Penuh Kontroversi Walau pun mendapat bantahan dari berbagai pihak, akhirnya untuk mententeramkan keadaan, pada 4 Jun 2018, SPB YDP Agong ketika itu, Sultan Muhammad V, akhirnya memperkenankan perlantikan Tommy Thomas sebagai Peguam Negara… Tommy Thomas, Peguam Negara Terburuk Dalam Sejarah Malaysia Sejak di beri amanah… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PH TAK PEDULI EKONOMI …YG PENTING LIBERALKAN ORG MELAYU SUPAYA LONGGAR IKATAN ISLAM…… Pakatan Harapan perlu dipertanggungjawabkan sekiranya tidak mampu berbuat apa-apa mengenai kenaikan 40% – 50% harga simen. Kenaikan mendadak ini bukan sahaja akan membuatkan syarikat-syarikat kontraktor awam dan swasta yang terikat dengan harga tetap kontrak berdepan risiko muflis serta kerugian besar, tetapi juga akan menyebabkan kenaikan kos sara hidup rakyat Malaysia secara keseluruhannya. Bukan itu sahaja, ia juga akan menjejaskan projek-projek kediaman mampu milik yang dilaksanakan oleh kerajaan ketika ini. Adakah harga rumah ini akan dinaikkan? Atau ianya akan diserap oleh kerajaan seterusnya menambahkan lagi hutang negara yang… Read more »

Wau bule
Guest
Wau bule

Haziq told cops who gave him lighter to burn Azmin, claims Rais

What can you all figure out from this powerful commr

anonymous
Member
anonymous

Wau bule ko nak putar ape sebenarnye?…Rais hanye bagi pendapat bukan perkara yg sahih…tak pasti haziq tahu siapa dalang kerana haziq tak tahu ada rakaman camera….hanye andaian Rais…

Bongok betul lah kepala ko wau bule perkara spekulasi dijadikan perkara benar…..

Wau kemetek
Guest
Wau kemetek

Jika bijak dan berakhlak mulia seseorang itu tidak sesenang mengata orang bongok. Haziq mendakwa tidak tahu siapa merakam ADEGAN tak mengapa,tapi bila video tersebar kenapa mengaku (duduk di kerusi seperti mengisytiharkan besok raya) bahawa sayalah orang itu. Akhirnya rakyat Malaysia beraya bersama hantu2 raya.

jigit
Member
jigit

Lagu Tiga Kupang Untuk Kejora

Lagu tiga kupang
Saku penuh padi
Budin mata buntang
Nuar PM tak jadi

Raja dalam rumah
Buat kira kira
Najib dengan Rosmah
Akan ke penjara
Hoiii

Dayang tepi kolam
Mahu jemur tepung
Bontot kena tanam
Cerita habis sekampung kampung kampung
Uwahhh hah hah ha kikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak perlu Pcik Jigit buat pantun untuk Kejora
Kini, hati ku ini, dah cukup riang dan gembira
Baru mlm tadi, Irah utuskan bingkisan mesra
Terubat lah segala resah gelisah & rindu lara

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Lagu Tiga Kupang Untuk Pakcik Jigit

Lagu tiga kupang
Saku penuh padi
Hati rasa lapang
Cinta dah menjadi

Raja dalam rumah
Buat kira kira
Irah gadis peramah
Cinta kat Kejora
Hoiii

Dayang tepi kolam
Mahu jemur tepung
Datang bingkisan semlm
Irah spt nak ku cempung cempung cempung
Uwahhh hah hah ha kikiki