JANJI MANIFESTO PH DINODAI LAGI, PERANGAI TUN M SAMA SAJA MACAM NAJIB

Tindakan Tun Mahathir Mohamad melantik Latheefa Koya sebagai Ketua Pesuruhjaya SPRM yang baru dengan jelas telah menodai janji manifesto PH dalam PRU14 yang lalu.

Perlantikan ini adalah pilihan paling buruk di sebalik janji untuk meletakkan SPRM di kedudukan benar-benar bebas kerana Latheefa Koya, seorang peguam adalah bekas Ahli Majlis Pimpinan Pusat PKR.

Walaupun beliau sudah keluar PKR sebaik diumumkan diberikan jawatan baru ini, hakikatnya perangai Tun Mahathir tidaklah berbeza dengan Najib Razak.

Najib sebelum ini dihujani kemarahan rakyat kerana melantik Apandi Ali sebagai Peguam Negara pada 2015 kerana beliau adalah bekas Bendahari UMNO Kelantan serta pernah menjadi peguam UMNO.

Kemudian apabila Najib melantik Madinah Mohamad sebagai Ketua Audit Negara pada 2017, perlantikan itu juga dikecam rakyat kerana suaminya, Rizuan Hamid adalah Ketua UMNO Bahagian Kepong.

Tetapi, dengan melantik Latheefa Koya ini, apakah bezanya perangai Tun Mahathir dengan Najib?

Atau perangai Tun Mahathir sebenarnya lebih teruk lagi berbanding Najib?

Lebih daripada itu, perlantikan Latheefa Koya mengetuai SPRM ini dengan sendirinya menjadikan janji manifesto PH dalam PRU14 lalu untuk meletakkan badan pencegah rasuah itu bebas dengan dinaikkan taraf serta diletakkan dibawah Parlimen hanya tinggal janji kosong saja.

Jika sebelum ini PH begitu bangga dengan dasar tidak mahu melantik ahli politik menjadi pengerusi mana-mana GLC, tetapi meletakkan orang politik menerajui SPRM ternyata suatu tindakan yang jauh lebih buruk lagi.

Ini bukan saja menunjukkan satu lagi janji manifesto dimungkiri di siang hari, bahkan Tun Mahathir nampaknya sedang memusnahkan agenda reformasi yang diperjuangkan PH dan PR sejak 20 tahun sebelumnya.

Keadaan ini dengan sendirinya meletakkan PH dalam keadaan kian bahaya dan semakin hilang sokongan rakyat.

Meskipun ramai yang turut memperkatakan perlantikan Latheefa Koya juga memperlihatkan agenda halus Tun Mahathir untuk menyingkirkan Anwar Ibrahim sebagai bakal penggantinya semakin jelas boleh dibaca, realitinya PH mungkin hancur lebih cepat daripada itu.

Perdana Menteri dengan satu demi satu melakukan sesuatu yang bercanggah dengan PH seperti sedang menghancurkan gabungan dan menyediakan laluan untuk BN berkuasa semula dalam PRU15 akan datang.

Dengan semakin banyak janji dimungkiri, agenda reformasi dinodai dan Tun Mahathir menjadi lebih teruk perangainya berbanding Najib, di mana logiknya pengundi mahu terus memilih PH dalam PRU15 akan datang?

Dalam hal ini, parti-parti gabungan dalam PH mesti cepat mengingatkan Tun Mahathir dan jangan sampai dek kerana ada agenda peribadi yang tersembunyi, yang menjadi mangsa akhirnya ialah PH itu sendiri.

PKR, DAP, Amanah, malah Muhyiddin Yassin selaku Presiden Bersatu mesti berani bersuara dan menegur Tun Mahathir, bukan saja untuk beliau memenuhi janji dan mematuhi agenda reformasi, bahkan melaksanakan janji peralihan kuasa kepada Anwar yang telah pun dipersetujui.

Semua orang tahu, walaupun Latheefa Koya sudah keluar PKR, tetapi sejak akhir-akhir ini beliau dilihat selalu bercanggah pendapat dengan Anwar dan lebih memihak kepada Azmin Ali.

Dengan itu, apabila Tun Mahathir tiba-tiba melantik Latheefa Koya mengetuai SPRM, hanya beberapa hari setelah beliau mengulangi lagi janji mahu menyerahkan kuasa kepada Anwar, terlihat seolah-olah kata-katanya itu tidak bermakna apa-apa.

Persoalannya, mengapa tidak dilantik daripada kalangan penjawat awam untuk mengetuai SPRM?

Bukankah selama ini semua peneraju SPRM atau BPR sebelumnya adalah daripada kalangan penjawat awam belaka?

Mengapa mesti Latheefa Koya yang jadi pilihan Tun Mahathir? (Shahbudindotcom 04/06/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 5 June 2019 — 1:16 am

166
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
AnonymousOthman AhmadanonymousJigitMAHATHIRVSANWAR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Suara Suman bapok kedi tidak lagi kedengaran
Takut, Kejora mengamuk, dia lari bertempiaran
Melayan si dajal fasiq ni, hanya buat rugi karan
Menanti subuh ada lbh baik Kejora baca Quran

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku tidur awal kini bangun utk bersolat tahajud
Kpd Allah, aku sentiasa berserah diri & bersuud
Seronok juga tengok Suman tua yakjud makjud
Meroyan sakan nampaknya si dajjal telur lanjut

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Member
anonymous

Latheefa Koya – Surendran Khalwat?
Latheefa Koya – Surendran Khalwat?…..

Dari blog Captain M:….. ………… ……..

Selepas siri pendedahan entri FB CheguBad dan page Jeneral M baru-baru ini sumber rapat Presiden PKR Wan Azizah mengesahkan dan telah maklum lebih awal berhubung Skandal Khalwat Latheefa Koya dan Surendran Naib Presiden PKR itu.

Sumber melaporkan satu laporan penyiasatan telah dihantar kepada Presiden Parti di rumahnya lengkap dengan bukti visual kes Skandal Latheefa itu. Sebagai Peguam Muslim dan Biro PKR perbuatan itu sangat tidak bermoral.

anonymous
Member
anonymous

Ade NGO harapkan lateefa buka semula kes kematian Beng Hock semasa dlm tahanan SPRM….kenape tak percaya kpd shukri orang yg dilantik oleh madey yg tiba2: mahu cabut?…

anonymous
Member
anonymous

Ape agaknye kebolehan lateefa seorang loyar yg menjadi pilihan madey?….lateefa tidak pernah berjuang mengenai rasuah sebagai seorang peguam….orang yg buat salah pon peguam akan bela jika kena bayarannye…

Lateefa pernah cakap tudung bukan wajib dlm islam….

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

SALAM AIDIL FITHRI SEMUA….!! Tahu tak Kluangman keluar tajuk “Islam ini ada berapa?: Datang si Kejora bingai, nak lagak tunjuk pandai, dia melalut pasal non Muslim agih zakat dalam masjid siap dgn ayat2 suci.dijual murah. Apa lagi, Kejora yg tak serik2, “pannggggggg’ adusss sekali lagi kena tibai cukup2. Ini buktinya… ———————————————————————- kluangman Monday, June 03, 2019 9:34:00 PM bila kata bangang kau marah..tajuk kau tak faham sebab kau fikir dengan kepala lutut apa pemahaman secara individu atau puak, terpulang kepada masing² tetapi janganlah buat kenyataan umum fahaman kau itu yg betul dan baik untuk orang Islam. lepas kau bangang, kau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia mula main fitnah lagi, Suman setan goblok
Kenaper ler dia dilahirkan ke dunia ini makhluk
Bila masa yg Kejora gi, Kluangman punya blog
Pantun Kejora kat situ, dah berbulan kena blok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Mmg Suman sial ifrit ni hatinya kudis bernanah
Bengang dia, bila Kejora asyik tikam dan panah
Kini dia mula balik, cara kotor jahat tabur fitnah
Sdgkan gi blog KD, berbulan lbh aku tak pernah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bab agama langsung tidak ambil endah
Bukannya dia ingat sikit pun hal amalan ibadah
Naper boleh lahir ke dunia ini iblis haram jadah
Kalau dia lahir sbg unta kan ke lebih berfaedah

Suman iblis mmg bodoh bingai, turun temurun
Dia sanggup jadi keldai, penjilat DAP al-kafirun
Naper ler ke bumi maya ni dajal ini boleh turun
Lagi baik dia jadi khinzir, ini kaum tuhan Harun

Suman ifrit, sanggup jadi keldai DAP kafir harbi
Madey dia taksub dan puja, lebih daripada nabi
Naper dia lahir ke dunia ini wak pundek thambi
Lebih sesuai lagi kalu dia lahir sbg seekor babi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman iblis bersedih, sambil mengalir air mata
Tak jalan pun, semua dia punya kelentong auta
Kejora berhujah dgn pantun, berasas kpd fakta
Tapi si bapok ni guna fitnah pulak buat senjata

Nak lawan Kejpra, Suman mmg lah tak mampu
Udah kalah berhujah diguna cara fitnah penipu
Iblis ini ibarat mcm kena tibai dgn btg penyapu
Bila dah terkantoi iblis ni jadi malu tersipu-sipu

Dimalukan dek Kejora, Suman jadi merah muka
Mula lah dia main kotor, ini dajal lahanat puaka
Lalu, pelbagai fitnah ke atas Kejora, ifrit ini reka
Mmg begitu lah layak nya, peel bakal isi neraka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman barua ifrit hatinya kotor kudis bernanah
Sbb itu, setiap masa dajal ni aku tikam & panah
Tak sah hidup dia, kalu sehari tidak tabur fitnah
Rasa le nanti, malekat tibai sebat dia dlm tanah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan……!!

Dgr nih,
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi Suman lahanat, bakal neraka punya kayu api
Banyak ker ko gi kenduri babi dibuat oleh DAP?
Naper ko dilahir tolol bebal, serupa lembu sapi?
Nak alamat kasi le no phone boleh aku PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi Suman lahanat, bakal neraka punya kayu api
Banyak ker ko gi kenduri babi dibuat oleh DAP?
Naper ko dilahir tolol bebal, serupa lembu sapi?
Nak alamat kasi le no phone boleh aku PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Aku takkan berhenti melaung seruan ini setiap kali kau muncul……

“Memang sah-sah kau jenis hanya sembang kencang jer, langsung tak berani jumpa aku”.

Dengar nih,.
Kau dah ku bogelkan kedurjanaan mu. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah pengecut……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bapok kedi, kemain lagi gebang berapi
Tetapi si bacul ni bodoh mengalah lembu sapi
Kemain dia acah, konon rumah aku dia mau pi
Tapi tak berani kasi no phone aku nak PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman dengki, Kejora cekap berpantun madah
Pukulan Kejora dirasa spt muka dia kena ludah
Malu le dia bila tabiat suka fitnah Kejora dedah
Meroyan raban le dia ini tua kutuk haram jadah

Akibat menentang Kejora, si dajjal ni dpt padah
Bila terkantoi dia buat fitnah, dia jadi terngadah
Tak lojik langsung dia mau jumpa aku di Kedah
Dey Suman tua.. yenna dey poodachit.. poodah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Memang sah-sah Kau jenis hanya sembang kencang jer, langsung tak berani jumpa aku.

Dgr nih,.
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah pengecut……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bapok kedi, kemain lagi gebang berapi
Tetapi si bacul ni bodoh mengalah lembu sapi
Kemain dia acah, konon rumah aku dia mau pi
Tapi tak berani kasi no phone aku nak PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman dengki, Kejora cekap berpantun madah
Pukulan Kejora dirasa spt muka dia kena ludah
Malu le dia bila tabiat suka fitnah Kejora dedah
Meroyan raban le dia ini tua kutuk haram jadah

Akibat menentang Kejora, si dajjal ni dpt padah
Bila terkantoi dia buat fitnah, dia jadi terngadah
Tak lojik langsung dia mau jumpa aku di Kedah
Dey Suman tua.. yenna dey poodachit.. poodah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pegi jalan dahhh dgn auta PANTAToon haramjadah kamu itu.!!
Kau hanya sembang kencang jer, buktikan kejantananan mu, mana..mana,.haaaaa……….????

Dengar nih,
Kau dah ku bogelkan semua kedurjanaan kau. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar pengecut haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bapok kedi, kemain lagi gebang berapi
Tetapi si bacul ni bodoh mengalah lembu sapi
Kemain dia acah, konon rumah aku dia mau pi
Tapi tak berani kasi no phone aku nak PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman dengki, Kejora cekap berpantun madah
Pukulan Kejora dirasa spt muka dia kena ludah
Malu le dia bila tabiat suka fitnah Kejora dedah
Meroyan raban le dia ini tua kutuk haram jadah

Akibat menentang Kejora, si dajjal ni dpt padah
Bila terkantoi dia buat fitnah, dia jadi terngadah
Tak lojik langsung dia mau jumpa aku di Kedah
Dey Suman tua.. yenna dey poodachit.. poodah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan……!!

Dgr nih,
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi Suman lahanat, bakal neraka punya kayu api
Banyak ker ko gi kenduri babi dibuat oleh DAP?
Naper ko dilahir tolol bebal, serupa lembu sapi?
Nak alamat kasi le no phone boleh aku PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Aku takkan berhenti melaung seruan ini setiap kali kau muncul……

“Memang sah-sah kau jenis hanya sembang kencang jer, langsung tak berani jumpa aku”.

Dengar nih,.
Kau dah ku bogelkan kedurjanaan mu. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah pengecut……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bapok kedi, kemain lagi gebang berapi
Tetapi si bacul ni bodoh mengalah lembu sapi
Kemain dia acah, konon rumah aku dia mau pi
Tapi tak berani kasi no phone aku nak PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman dengki, Kejora cekap berpantun madah
Pukulan Kejora dirasa spt muka dia kena ludah
Malu le dia bila tabiat suka fitnah Kejora dedah
Meroyan raban le dia ini tua kutuk haram jadah

Akibat menentang Kejora, si dajjal ni dpt padah
Bila terkantoi dia buat fitnah, dia jadi terngadah
Tak lojik langsung dia mau jumpa aku di Kedah
Dey Suman tua.. yenna dey poodachit.. poodah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman dengki, Kejora cekap berpantun madah
Pukulan Kejora dirasa spt muka dia kena ludah
Malu le dia bila tabiat suka fitnah Kejora dedah
Meroyan raban le dia ini tua kutuk haram jadah

Akibat menentang Kejora, si dajjal ni dpt padah
Bila terkantoi dia buat fitnah, dia jadi terngadah
Tak lojik langsung dia mau jumpa aku di Kedah
Dey Suman tua.. yenna dey poodachit.. poodah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman mati pucuk tak dapat beraksi di ranjang
Kotey sentot lembik, tak boleh lagi memanjang
Kat blog ni, dah kerap Kejora kasi dia telanjang
Kalu jumpa, sah tua kedi ini makan penerajang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Memang sah-sah Kau jenis hanya sembang kencang jer.

Dgr nih,.
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bapok kedi, kemain lagi gebang berapi
Tetapi si bacul ni bodoh mengalah lembu sapi
Kemain dia acah, konon rumah aku dia mau pi
Tapi tak berani kasi no phone aku nak PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Memang sah-sah Kau jenis hanya sembang kencang jer, langsung tak berani jumpa aku.

Dgr nih,.
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah pengecut……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Aku takkan berhenti melaung seruan ini setiap kali kau muncul……

“Memang sah-sah kau jenis hanya sembang kencang jer, langsung tak berani jumpa aku”.

Dengar nih,.
Kau dah ku bogelkan kedurjanaan mu. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah pengecut……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Aku takkan berhenti melaung seruan ini setiap kali kau muncul……

“Memang sah-sah kau jenis hanya sembang kencang jer, langsung tak berani jumpa aku”.

Dengar nih,.
Kau dah ku bogelkan kedurjanaan mu. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah pengecut……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pegi jalan dahhh….!!

Pegi dahh, pengecut….!!

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan kejantananan mu, mana..mana,.haaaaa……….????

Dengar nih,
Kau dah ku bogelkan semua kedurjanaan kau. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pegi jalan dahhh dgn auta PANTAToon haramjadah kamu itu.!!
Kau hanya sembang kencang jer, buktikan kejantananan mu, mana..mana,.haaaaa……….????

Dengar nih,
Kau dah ku bogelkan semua kedurjanaan kau. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar pengecut haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman termalu spt kena tibai dgn btg penyapu
Mau tidak nya, org tahu dia suka fitnah menipu
Nak lwn Kejora, cara fitnah je ler yg dia mampu
Lps itu, dia ulang-ulang posting komen merapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pegi dahh, pengecut….!!

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan……!!

Dgr nih,
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi Suman lahanat, bakal neraka punya kayu api
Banyak ker ko gi kenduri babi dibuat oleh DAP?
Naper ko dilahir tolol bebal, serupa lembu sapi?
Nak alamat kasi le no phone boleh aku PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pegi jalan dahhh….!!

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan kejantananan mu, mana..mana,.haaaaa……….????

Dengar nih,
Kau dah ku bogelkan semua kedurjanaan kau. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman mati pucuk tak dapat beraksi di ranjang
Kotey sentot lembik, tak boleh lagi memanjang
Kat blog ni, dah kerap Kejora kasi dia telanjang
Kalu jumpa, sah tua kedi ini makan penerajang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Aku takkan berhenti melaung seruan ini setiap kali kau muncul……

“Memang sah-sah kau jenis hanya sembang kencang jer, langsung tak berani jumpa aku”.

Dengar nih,.
Kau dah ku bogelkan kedurjanaan mu. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah pengecut……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman termalu spt kena tibai dgn btg penyapu
Mau tidak nya, org tahu dia suka fitnah menipu
Nak lwn Kejora, cara fitnah je ler yg dia mampu
Lps itu, dia ulang-ulang posting komen merapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Podahh, pengecut….!!

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan……!!

Dgr nih,
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman termalu spt kena tibai dgn btg penyapu
Mau tidak nya, org tahu dia suka fitnah menipu
Nak lwn Kejora, cara fitnah je ler yg dia mampu
Lps itu, dia ulang-ulang posting komen merapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Akibat nak lwn Kejora Suman jadi sasau sawan
Bunyi pun dah spt anjing betina tua mengawan
Sebenar dia ini dgn Kejora bulanlah taraf lawan
Kejora ilmu setempayan, ifrit ni cuma secawan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pegi jalan dahhh….!!

Pegi dahh, pengecut….!!

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan kejantananan mu, mana..mana,.haaaaa……….????

Dengar nih,
Kau dah ku bogelkan semua kedurjanaan kau. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman termalu spt kena tibai dgn btg penyapu
Mau tidak nya, org tahu dia suka fitnah menipu
Nak lwn Kejora, cara fitnah je ler yg dia mampu
Lps itu, dia ulang-ulang posting komen merapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Akibat nak lwn Kejora Suman jadi sasau sawan
Bunyi pun dah spt anjing betina tua mengawan
Sebenar dia ini dgn Kejora bulanlah taraf lawan
Kejora ilmu setempayan, ifrit ni cuma secawan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan……!!

Dgr nih,
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi Suman lahanat, bakal neraka punya kayu api
Banyak ker ko gi kenduri babi dibuat oleh DAP?
Naper ko dilahir tolol bebal, serupa lembu sapi?
Nak alamat kasi le no phone boleh aku PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pegi dahh, pengecut….!!

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan kejantananan mu, mana..mana,.haaaaa……….????

Dengar nih,
Kau dah ku bogelkan semua kedurjanaan kau. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman termalu spt kena tibai dgn btg penyapu
Mau tidak nya, org tahu dia suka fitnah menipu
Nak lwn Kejora, cara fitnah je ler yg dia mampu
Lps itu, dia ulang-ulang posting komen merapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Akibat nak lwn Kejora Suman jadi sasau sawan
Bunyi pun dah spt anjing betina tua mengawan
Sebenar dia ini dgn Kejora bulanlah taraf lawan
Kejora ilmu setempayan, ifrit ni cuma secawan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman mati pucuk tak dapat beraksi di ranjang
Kotey sentot lembik, tak boleh lagi memanjang
Kat blog ni, dah kerap Kejora kasi dia telanjang
Kalu jumpa, sah tua kedi ini makan penerajang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pegi jalan dahhh….!!

Pegi dahh, pengecut….!!

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan kejantananan mu, mana..mana,.haaaaa……….????

Dengar nih,
Kau dah ku bogelkan semua kedurjanaan kau. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman termalu spt kena tibai dgn btg penyapu
Mau tidak nya, org tahu dia suka fitnah menipu
Nak lwn Kejora, cara fitnah je ler yg dia mampu
Lps itu, dia ulang-ulang posting komen merapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Akibat nak lwn Kejora Suman jadi sasau sawan
Bunyi pun dah spt anjing betina tua mengawan
Sebenar dia ini dgn Kejora bulanlah taraf lawan
Kejora ilmu setempayan, ifrit ni cuma secawan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Fitnah apèrker benda….??

Semuanya jelas ada terakam dalam blog Kluangman.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pegi jalan dahhh….!!

Pegi dahh, pengecut….!!

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan kejantananan mu, mana..mana,.haaaaa……….????

Dengar nih,
Kau dah ku bogelkan semua kedurjanaan kau. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman termalu spt kena tibai dgn btg penyapu
Mau tidak nya, org tahu dia suka fitnah menipu
Nak lwn Kejora, cara fitnah je ler yg dia mampu
Lps itu, dia ulang-ulang posting komen merapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Akibat nak lwn Kejora Suman jadi sasau sawan
Bunyi pun dah spt anjing betina tua mengawan
Sebenar dia ini dgn Kejora bulanlah taraf lawan
Kejora ilmu setempayan, ifrit ni cuma secawan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Fitnah kepala bana tengkorak kau…..!!!
Semua bukti ada terakam dalam blog Kluangman.

Aku takkan berhenti melaung seruan ini setiap kali kau muncul……

“Memang sah-sah kau jenis hanya sembang kencang jer, langsung tak berani jumpa aku”.

Dengar nih,.
Kau dah ku bogelkan kedurjanaan mu. So, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah pengecut……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman termalu spt kena tibai dgn btg penyapu
Mau tidak nya, org tahu dia suka fitnah menipu
Nak lwn Kejora, cara fitnah je ler yg dia mampu
Lps itu dia ulang-ulang posting komen merapu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Akibat nak lwn Kejora Suman jadi sasau sawan
Bunyi pun dah spt anjing betina tua mengawan
Sebenar dia ini dgn Kejora bulanlah taraf lawan
Kejora ilmu setempayan, ifrit ni cuma secawan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Member
anonymous

Kluangman blogger upahan madey…kluangman tutup pekong madey rapat2…

jigit
Member
jigit

Sejurus selepas mengikuti berita tv bahawa Lateefah Koya dilantik sebagai Ketua SPRM , demi Allah terdetik dihati saya …. ini akan menimbulkan kemarahan Si Budin. … berita ini akan spoil mood Budin untuk menyambut ketibaan Aidil Fitri dengan perasaan tenang dan gembira. Ini bukan soal langgar manifesto atau langgar lembu lintas jalan. Yang dilantik sebagai ketua SPRM itu adalah ahli PKR yang kuat mengkritik tokey Si Budin ni.. Malahan 3 hari sebelum perlantikan nya, beliau mengeluarkan kenyataan umum bahawa brade Nuar mengamalkan sikap kronisma dalam melantik pemimpin2 PKR. Dalam hidup ini, sesiapa saja yang jolok pungkoq brader akan kena tibai… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kit Siang Says Mahathir’s Financial Scandals Cost Malaysia RM100 Billion In February 2013, Lim Kit Siang said Tun Dr Mahathir Mohamad’s financial scandals cost Malaysia RM100 billion and that if Pakatan ‘captures’ Putrajaya then a RCI must be set up to investigate Mahathir’s financial scandals in his 22 years as Prime Minister. A year ago Pakatan did capture Putrajaya but Kit Siang has still not set up the RCI to investigate Mahathir’s RM100 billion financial scandals as promised. Has Kit Siang done a U-turn again? 47-Day Countdown to 13GE – RCI into the RM100 billion losses from financial scandals in… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dr Muzaffar Syah Mallow
Jangan jadi muflis semata-mata sambut raya

Hanya Geng Najib yang asyik mejilat Najib mengguna berbagai nama spt MAHATHIRVSANWAR dll yang mungkin bankrap. Sebab Najib dah lebor, tarak kasi dedak lagi, penjilat2 nya dah biasa boros dulu dapat suapan Najib.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SIAPA SEBENARNYA MAHA KLEPETROKRASI YANG DIANGGAP SUCI SEBENARNYA? Kepada Yang Buta Sejarah, TNB Dan Mahathir? Bagi generasi muda yang lahir selepas dekad 1990-an, kisah seluruh Semenanjung Malaysia pernah bergelap tanpa elektrik atau disebut blackout mungkin tidak diketahui atau langsung tidak diambil peduli! Peristiwa hitam tersebut yang didakwa banyak pihak sebagai sabotaj akibat konspirasi perdana menteri waktu itu, Datuk Seri (kini Tun) Dr. Mahathir Mohamad dalam usaha sengaja aibkan imej Tenaga Nasional Berhad (TNB). Komplot jahat itu turut diakui bekas Pengerusi Eksekutif TNB, Allahyarham Tan Sri Ani Arope yang mengesahkan pelan blackout seluruh semenanjung pada 1992 bertujuan untuk mewujudkan Penjana Tenaga… Read more »

Sawaludinlamin
Guest
Sawaludinlamin

Nak pileh dari penjawat awam. Dulu bolih lah. Skrang mana nak jumpa org mcm harun hashim, hassan beraim, gen sany. Hampir semuanya otak ali hamsa je. Cium tgn, ampu bodek n tompang kebas. Jgn terlalu mimpi sngt lah budin, nnti celik2 je xtau siang atau mlm. Kojol lah namanya tu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWAPAN KEPADA SOALAN : ADAKAH ISLAM TERANCAM DI MALAYSIA…. PH perkasa Islam? Kosong peratus’ Dalam ucapan ulang tahun kerajaan Pakatan Harapan, perdana menteri mengulangi apa yang sering kita dengar selama ini dari puak-puak anti-Islam dan Melayu supaya tidak memperkatakan tentang agama dan Melayu. Katanya dua perkara ini akan membawa perpecahan kaum dan menjejas hubungan antara penganut agama. Saya berbeza pendapat dengan Tun kerana jika isu agama dan bangsa Melayu ini tidak diperkatakan oleh orang Melayu sendiri maka siapa lagi yang akan mempertahankannya? Penganut agama lain sudah pasti tidak akan mempedulikan agama Islam sebaliknya akan berusaha memperkuatkan agama masing-masing. Ini sangat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Dgn janji2 palsu PRU rakyat termakan pancing
Bila depa menang PRU, habis rakyat dikencing
Tidak akan lama hayat, ini parti PH taik kucing
PRU-15, sahih rakyat akan pilih semula dacing

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Baghal…..!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Challenging me, Suman turned helpless & tired
He’s unable to retaliate, Kejora repeatedly fired
Even thoroughly walloped, he simply kept quiet
The reason is, this goon is a damn bloody idiot

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow… Cikgu Kejora berpantun bahasa Inggeris
Ini jauh lebih berbisa dari tikaman sebilah keris
Suman pasti rasa kat dlm dada, pedih & terhiris
Terkucil2 lah dia, basah tilam dek pampers tiris

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Sian Suman tua pengikut ajaran sesat Ayah Pin
Bapok ni cuba nak bersilat tapi jadi tarian zapin
Melangkah pun terhencot je, cucu kena pimpin
Busuk hancing dia, asyik terkucil, bocor lampin

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he
Another day dreaming, gay boy…..??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

What the heck.. PANTAToon?
PANTAToon my foot.,,,,!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PANTATOON Goon speaks gibberish
Load of rubbish with fuxx tough English.

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman mati pucuk pelir udah tak boleh bangun
Marah dia, bila Kejora berpantun cantik anggun
Sebenarnya dlm hati dia tu rasa amat terpegun
Tapi dek kerana dengki, dikatanya Kejora ‘goon’

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Bengkek nampak. Omputeh cakap apa eh.. Butthurt ek, kesiannyer.. itulah padahnya gay boy..!!

Anjing biasa makan tahi, jika tak makan mencium pun jadilah.
Hi hi hi

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PANTAToon Kentoot,
My foot…..!!

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PANTATOON Goon speaks gibberish
Load of rubbish with fuxx tough English.

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman mati pucuk pelir udah tak boleh bangun
Marah dia, bila Kejora berpantun cantik anggun
Sebenarnya dlm hati dia tu rasa amat terpegun
Tapi dek kerana dengki, dikatanya Kejora ‘goon’

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PANTAToon Kentoot
Cikgundu my foot…..!!

PANTATOON Goon speaks gibberish
Load of rubbish with fuxx tough English.

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman mati pucuk pelir udah tak boleh bangun
Marah dia, bila Kejora berpantun cantik anggun
Sebenarnya dlm hati dia tu rasa amat terpegun
Tapi dek kerana dengki, dikatanya Kejora ‘goon’

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman tua bangka, tapi fikiran dia tahap bocah
Dayus & bacul, tidak berani dia bila Kejora acah
Bodoh bingai nak campur politik punya kancah
Lbh baik dia tadah jubor jadi pelalon film lucah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Keciwa-bengkak nampak. Omputeh cakap apa eh.. Butthurt ek, kesiannyer.. itulah padahnya suka seks luar tabiee, gay boy..!!

Anjing biasa makan tahi, jika tak makan mencium pun jadilah. Mundur kena, maju pun kena, tak gitu, kan kan kan…..??

Hi hi

Anonymous
Guest
Anonymous

Akibat menentang Kejora, Suman jadi letih lesu
Dia dah jadi mcm Sadiq, sentuh sikit koyak tisu
Naper sepi tidak bersuara terus diam membisu
Agaknya lekat dodol, iblis ini tertelan gigi palsu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Akibat menentang arus, kau jadi lesu, keciwa-bengkak nampak. Omputeh cakap apa eh.. Butthurt ek, kesiannyer.. itulah padahnya suka seks luar tabiee, gay boy..!!

Anjing biasa makan tahi, jika tak makan mencium pun jadilah. Mundur kena, maju pun kena, tak gitu, kan kan kan…..?

Anonymous
Guest
Anonymous

Isteri ku sayang, Mas cantik jelita si putih gebu
Walau tidak pakai gincu, bibir dia merah jambu
Musuh aku, Suman tua petualang mata kelabu
Boyot kemetot, bingai bebal serupa dgn lembu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he
Another day dreaming, gay boy…..??
Ha ha ha

Anonymous
Guest
Anonymous

Ntah ke mana, Suman dajal fasiq pergi bertapa
Ini bukan raya Wesak, takkan gi hempas kelapa
Dah 3 kali kat Dtrn Merdeka aku ajak dia jumpa
Tapi dia bayus bacul, aku sungguh rasa hampa

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Masih lagi Si pengecut mengelamun, berangan dalam kesipuan….??
He he he

Sawaludinlamin
Guest
Sawaludinlamin

Salam aidilfitri,maaf zahir batin pd semua. Lateefa d kenali dan d ketahui umum sabagai saorang fearless lady dgn no nonsence approach nya. Jika anak2 tun ada buat kesalahan sperti anak2 aljibbo n sekutunya, sudah tentu dia bertindak. Olih itu, sya beri penghormatan tertingi pd tunM krana berani buat perlantikan ini. X kurang juga lantikan Igp dan Cj. Tun lebih terok dari najis; wahai budin, kamu bercakap mlalui lobang yg d bawah tu.cakap2 org yg bakal gigit jari tgn dan kaki. Lpas raya, smua tertuduh pakai baju oren mcm safie apdal dulu, bagi aljibbo, Apa malu bos ku. Penjilat2 aljubori pula… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 adalah Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama.

Tak berani pakai nama Geng Najib lagi sebab asyik di balun dan di tibbai tiap kali di keluar begitu.

Begitu lah nasib nate’ yang keseorangan di blog ini, coba pakai nama2 samaran nak tunjukkan dia ramai di sini, konon.

Dia sudah ketinggalan zaman. Zaman Najib sudah berlepas, udah finito, udah kapputz. Terkontang kanting, terkeseng keseng macam pariah di nyah masyarakat.

Kesian juga, tapi di Hari Raya pun bila mula ajer keluar dia mencaci yang lain. Jadi, balun lah dia hingga dia pulon.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kpd TN monyet, yg pernah juga dgn aku kelahi
Nak taji org bingai mcm ko, aku tak gitu berahi
Selalunya kat muka nko itu aku lemparkan tahi
Mari kita bermaafan agar dpt rahmat dari Illahi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku raya kat kg rumah org tua aku kat Tunjang
Raya ke3 balik jap kat mertua di umah panjang
Untung2, balik kali ini dpt makan daging kijang
Lps raya nak set masa, Suman nak ku terajang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Mak mertua…..??
Si gay boy pengecut mengelamun, berangan dalam kesipuan.
He he he

jigit
Member
jigit

Tunjang tak jauh dengan Padang Sera
Semejid ada Wat Siam pun ada
Bini hang Kejora minah Iban ka
Jenuh pekena tuak selang dengan nira la…
Heh heh he….

Anonymous
Guest
Anonymous

Citer Mas gadis Iban itu, sudah jadi kisah silam
Dia sudah sempurna jadi seorang wanita Islam
Ilmu agama dia udah tuntut dengan mendalam
Selalu solat tahajud bersama aku di tgh malam

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman serupa dgn monyet tua jer tergaru-garu
Asyik je ditembak senapang angin tiada peluru
Sampa ke mati pun barua ifrit ni aku akan buru
Amacam Wak, lps raya kita set satu tarikh baru

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Si pengecut mengelamun, berangan dalam kesipuan.
He he he

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Rusia, yang hilang di Kota Bharu” – M’kini

Ini sindir ke, hasutan ke tak tau lah. Dah ada yang datang ke rumah, loceng dah berbunyi, tak sempat baca sepenuh nya –

https://www.malaysiakini.com/columns/459218

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman lagak kuat, cucu pun tidak larat timang
Tiap hari hidup ifrit ni dosa asyik bergelumang
Dia dah senyap menyepi ini beruk tua siamang
Agaknya termengah2 semput tercekik lemang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Rumah di Kedah tuu ada ker..jika ada, apa alamatnya….??

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman barua ifrit hatinya kotor kudis bernanah
Sbb itu, setiap masa dajal ni aku tikam & panah
Tak sah hidup dia, kalu sehari tidak tabur fitnah
Rasa le nanti, malekat tibai sebat dia dlm tanah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Si pengecut mengelamun, berangan dalam kesipuan.
He he he

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak kisah Dendam Peribadi Mahathir ke, apa ke, yang penting Najib dan Umno Bn terguling di Pru14.

Fikir lah kalau depa masih memerintah sekarang. Kot dah berpuluh biliun wang rakyat di curi nya. Mula2 RM2.6 biliun, naik ke RM5 biliun, naik ke RM10 biliun sekali curi. Maklom lah, dia boss depa yang diamkan saja apa jenayah dia buat, pemimpin Umno selepas Muhyiddin dan Shafie Afdal, tak menguit pun, buat pekak dan buta saja.

Sekarang kita puas hati Najib di mahkamahkan. Tahun depan rasa nya dia beraya di Sg Buluh. Bersama Mak Badak dan Wak Jahit. Lain2 cell.

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bapok lahanat, mmg le jahat sejak azali
Tak ada dikenal dosa pahala ini kafir punya kuli
Nak bermaafan dgn barua ifrit ni jauh ler sekali
Baik aku ludah dajjal ni dgn kahak pekat bertali

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti…. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

He he he

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PEROSAK NEGARA Dendam Peribadi Mahathir Yang Membuat Rakyat Menderita Isu 1MDB sengaja di jadikan senjata sebagai ‘character assissination’ pemimpin BN dalam bentuk fitnah yang cukup kejam… Tertekan dengan keadaan krisis ekonomi dunia, rakyat yang sedang di himpit dengan kos sara hidup waktu itu, di hasut dengan dakyah segala keperitan yang di alami adalah kerana berlakunya salah laku pemimpin BN ketika itu… Fitnah pun di taburkan dengan memberi gambaran, pemimpin bermewah2 dengan duit rakyat tetapi rakyat di biarkan terkapai2… Termakan dengan hasutan dan fitnah, maka berlaku tsunami politik di PRU 14 dan kerajaan BN berjaya di tumbangkan dengan kuasa rakyat…… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Presiden MCA: Saya risaukan Anwar bila Latheefa jadi bos SPRM

Tapi apa dia tahu, asyik wee wee kan itu ini saja. Wee wee itu ia lah istiah untuk budak kecik kencing.

Najib buat tahi pun di diamkan nya, hah kau, di Pru14, tersungkur juga MCA.

Baru lah cakap nak bubarkan BN. Di pujuk Tok Mat, diam. Ha nya masih merungut nak keluar dari BN. Itu lah jenis wee wee bongok.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MALAYSIACHOICE Visual skandal khalwat Latheefa bersama Surendran bakal terdedah selepas dilantik KP SPRM? PUTRAJAYA: Sehari sebelum Hari Raya Kerajaan PH telah mengumumkan pelantikan Pengarah Eksekutif Lawyers for Liberty, Latheefa Beebi Koya sebagai Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang baharu untuk tempoh kontrak selama dua tahun berkuat kuasa 1 Jun lalu. Pejabat Perdana Menteri dalam satu kenyataan hari ini memaklumkan pelantikan Latheefa Koya adalah selaras dengan Subseksyen 5(1) Akta SPRM 2009 dengan diperkenankan Yang di-Pertuan Agong. Menurut kenyataan itu, selaras dengan Subseksyen 5(3) Akta SPRM (Akta 694), Yang di-Pertuan Agong turut memperkenankan permohonan Datuk Seri Mohd Shukri Abdull untuk… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH JAHANAMKAN NEGARA Kemana Pergi Duit Rakyat Urus Tadbir Kerajaan PH? RAKYAT PERLU TAHU JANGAN JADI RAKYAT YANG MEMBIARKAN KERAJAAN CURI DUIT HASIL JUALAN SEWENANG WENANGNYA !!! ☑ Kerajaan dah buat Pinjaman BERBILLION DOLLAR ☑ Jual Aset Negara HAMPIR RATUS BILLION. ☑ Jual saham2 BERATUS BILLION. ☑ Buang Penjawat Awam dah save RATUSAN JUTA RINGGIT MALAYSIA . ☑ Menyekat BRIM Dan Lain² Bantuan SAVE BERBILLION RINGGIT . ☑ Menyekat SUBSIDI BANTUAN untuk Golongan Luar Bandar PULUHAN BILLION SAVE . TAPI .. ✖ Hutang Negara naik mendadak dari 686BILLION – 772 BILLION hampir SERATUS BILLION NAIK ⬆ . ✖Menjarah Duit PETRONAS… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

NAJIB DAN UMNO JAHANAMKAN NEGARA

RAKYAT DAH HUMBANKAN NAJIB DAN UMNO DARI KERAJAAN DI PRU14. SEKARANG TERKONTANG KANTING, NAJIB CURI DUIT RAKYAT RM2,6 BILIUN DI 1MDB, DAYLIGHT ROBBERY.

PAS AMAT BODOH SEKARANG NAK “KERJASAMA” ENYAHAPEKEBENDE NYA DENGAN UMNO.

NAJIB BUKAN SAJA CURI DUIT MALAH SALAH TADBIR HAMIR NAK ROSAKKAN TERRITORIL INTEGRITY DAN NATIONAL SOVEREIGNTY NEGARA JUAL TANAH KPS CHINA KOMINIS.

BODOH TAHAP GABAN SI NAJIB DAN UMNO YANG BENARKAN DIA BUAT GITU. UNTUNG RAKYAT SEBAB PH DAH HUMBAN DEPA SEMUA KE LONGKANG.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Salam Aidilfitri dari Malaysiakini, kata depa.

Tapi bila depa keluarkan berbagai penulisan berkenaan Tragedi 13 Mei 1969, timbul tanda tanya apa maksud depa?

Bila mengata “mengeluarkan perasaan puak “victim”, timbul tanda tanya apakah mereka ada niat jahat nak peringatkan rakyat perkara yang patut di lupakan.

Maka dengan itu kurang lah semangat Hari Raya dan silatur rahim kpd depa.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH KERAjaan KENCING Rakyat Dikencing Lagi Apabila Latheèfa Koya Dilantik Menjadi Ketua Pesuruhjaya SPRM Hebat Kerajaan PH. Sebelum perintah PH berjanji tiada lantikan politik untuk jawatan tertinggi Kerajaan. Sekali dengan jawatan Ketua Pesuruhjaya SPRM pun orang PH sapu habis. Mampukan seorang ahli politik tegar kepartian pastikan mereka tidak pilih kasih apabila melibatkan kawan sekapal? Sekadar bertanya. Pada tahun 2016, Ketua Pesuruhjaya SPRM ditangkap khalwat dengan S Surendran, MP padang Serai, Kedah. Dihadapkan ke Jawatankuasa Disiplin. Sekadar bertanya, apa kesudahannya? Kes digugur atau ‘no further action’? Pertama kali dalam sejarah apabila Ketua Pengarah yang dilantik mempunyai ‘zero working experience’ dalam agensi… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

YANG DI KENCING ADA LAH KAMU DAN GEROMBOLAN KAMU GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA.

KAMU PULAK NYA SUKA DI KENCING, MALAH DI KATA KAN SUKA MINUM AIR KENCING ITU, GAMAK NYA ADA RASA AIR KETUM YANG PUAK KAMU SELALU JUGA MINUM.

ITU SEMUA TABIAT YANG BERMULA DARI MINUM AIR KENCING NAJIB AL JIBO SELAMA 9 TAHUN.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tak senang duduk sdra budin mengenangkan Iron Lady, Lateefa Koya tak sehaluan dgn geng Pizi dan yg sewaktu dgnnya.

Langkah Kajang pasti bakal jadi langkah sumbang.

Ha ha ha

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH PUAK SETAN

Syukri Abdull kena dedahkan kenapa dia terpaksa letak jawatan.

Sebelum menang janji semua badan GLC bebas lantikan politik. Bila menang ketua penguatkuasa SPRM pun lantikan politik.

“Lateefah Koya dilantik KP SPRM yang baharu”

Apa macam Shukri Abdul? Kamu buat perjanjian dengan syaitan itulah kamu dapat.

Sekarang berani tak Shukri dedahkan punca beliau meletak jawatan? Siapa yang halang beliau jalankan tugas?

Takkan salah Najib Razak lagi?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

YANG PAKAI NAMA MAHATHIRVSANWAR ADA LAH PUAK PUAKA HANTU JEMBALANG BANGANG HAMJADAH – GUNA KATA2 NAJIB.

DI HARI RAYA DIA NAK KANGAJOR, TENTU KAU DI MAKI HABIS2AN.

MAK BAPAK DIA TAK DIDIK DIA DI MASA KECIK, DI TINGGALKAN DI KANDANG KAMBING MASA MENOREH GETAH.

BILA DAH DEWASA, BERCAMPUR DENGAN MAT REMPIT DAN PENGEKOR2 NAJIB AL JIBO. BELAJOR MEMBOHONG MENIPU AKHIR NYA MENCURI MCM NAJIB CURI RM2.6 BILIUN DARI 1MDB.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib di katakan dah buat strategy baru, kalau betul begitu, nampak nya nama2 baru yang komen nya berupa menjilat Najib itu semua nya Kejora = Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Memang tak ramai penyokong Umno Bn berani masuk blog ini. Hanya Geng Najib seorang, memakai banyak nama.

Nampak nya Beruk Tua sekor tuh memang benar2 cyber trooper Najib/Umno, di bayar gaji untuk membohong, menipu, memfitnah, menuduh secara liar Tun Mahathir, Bersatu dan parti2 komponen PH dan gomen PH.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pagi2 Raya ini rasa tak sedap nak mengutuk. Tapi bila Budin kata, “.. perangai Tun Mahathir sebenarnya lebih teruk lagi berbanding Najib?”, takkan nak diamkan saja. Dayus lah jika begitu.

Maka Budin pun diberi tahu: jangan lah nak mengejarkan jawatan Penasihat Media Pak Sheikh Anwar itu dengan mencoba menjatuhkan nama Tun Mahathir dan dengan itu mempromosikan Pak Sheikh sebagai calon PM8.

Ramai yang tak mahukan Pak Sheikh sebagai PM. Sebab dia Peliwat dan bekas banduan 2 kali. Perlembagaan negara kata Agama negara ini ia lah Islam. Islam haramkan meliwat

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TAU PUN TAK ELOK KUTUK ..BILA NAK INSAF?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BILA KAMU DAH 6 KAKI DALAM TANAH, TAK LAGI MENGACAU KETENTERAMAN BLOGGING DI SINI DLL, TAKDA LAGI YANG NAK KUTUK.

BILA KAU NAK HARA KIRI? TAK BERANI? KAU KATAK PURU. TARAK BOLA.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pak Sheikh bukan saja meliwat. China Doll pun di balun nya.

Dia sondol anything that moves in a skirt – including Scotsmen.

Mcm mana nak jadi PM negara yang agama ny ia lah Islam?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TN,,PAK SEMAN,,JD,,,WAU BULE DAN CAI2 PH TAK PERLU MERAPU DAN MENCARUT,,JWB SOKLAN NI….365 Kejayaan Kerajaan PH Memerintah selama setahun….. 1. Hutang kerajaan telah meningkat kepada RM741 bilion (51.8% dari KDNK) di bawah PH berbanding RM686 bilion (50.7% dari KDNK) di bawah BN. 2. Rizab antarabangsa Bank Negara MalUSD 109.4 bilion pada Mei 2018 kepada USD102.1 bilion pada Januari 2019. 3. Nilai Ringgit merosot berbanding matawang utama sejak 9 Mei 2018. Ketika itu, Ringgit diniaga pada kadar RM3.94 bagi setiap 1 USD, jatuh teruk kepada RM4.067 per USD pada Februari 2019. 4. Kita jatuh 2 anak tangga dalam Global Competitiveness Index… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ADALAH GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB DENGAN MENGGUNA BERBAGAI NAMA.

DIA GUNAKAN NAMA ITU UNTUK MENGKOPIPES, MENGULANG BERKALI KALI TUDUHAN2 LIAR TANPA BUKTI, FAKTA ATAU PUNCA MAKLUMAT YANG SAHIH.

DIA OTAK KECIK. MENGKOPIPES PENULISAN PANJANG LEBAR, TAK SEDAR BAHAWA TIADA SIAPA YANG MEMBACA NYA, TERUTAMA BILA DILIHAT ITU KOPIPES.

DIA JENIS CYBER TROOPERS UMNO YANG NAJIB MAKI “BANGANG HAMJADAH” DI KEMPEN PRU13 DAN “KEPALA BAPAK KORANG” DI KEMPEN PRU14 – MALAS MENCARI FAKTA2 DAN HUJAH2 YANG BOLEH MENAIKKAN IMEJ NAJIB DAN UMNO BN. DEPA LINGKUP DI PRU14.

John Doe
Guest
John Doe

Salam sejahtera buat tuan blog dan sahabat-sahabat semua. Saya dengan rendah diri ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Sedikit ulangan dan peringatan pada perkongsian saya selama ini. Aidilfitri 2019M / 1439H ini adalah Aidilfitri terakhir sebelum kita melalui tahun 2020 iaitu satu tahun yang amat khusus di mana dua dekad yang lampau Tun M telah meletakkan tahun 2020 ini sebagai tahun untuk negara ini mencapai wawasannya. Saya melihat tahun 2020 sebenarnya mempunyai siginifikan yang jauh lebih besar daripada apa yang direncanakan oleh Tun M bagi agamanya, bangsanya dan negaranya ketika ia memilih… Read more »

John Doe
Guest
John Doe

Pembetulan 2019M/1440H, 2020M/1441H.

rahman jpc
Guest
rahman jpc

pkr n bro anwar sepatut nya bergembira. hi hi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kepada semua diucap Slmt Hari Raya Aidil Fitri
Kejora memohon maaf, menyusun sepuluh jari
Untuk Suman bapok lahanat, kena kira lain hari
Tunggu dulu maaf, bila ‘buku lima’ aku dah beri

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Madey mmg amat terkenal pasal tak tunai janji
Hal kencing mengencing, dah spt makanan ruji
Janji bulan bintang tetapi air kencing yng disaji
Sbb itu rata2 kat FB & YouTube, dia ditala & taji

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman berlagak rimau walhal dia anjing dubuk
Gaya pun, mcm bapok lobang jubur kena tebuk
Gebang saja kencang tapi semua kosong abuk
Udah 3 kali dia cabut bila aku cabar bertumbuk

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

SUMBANGSIH ISTIMEWA HARI RAYA BUAT KEJORA aka KAK JORAH: Kluangman hari ini keluar tajuk “Islam ini ada berapa?: Datang si Kejora bingai, nak lagak tunjuk pandai, dia melalut pasal non Muslim agih zakat dalam masjid siap dgn ayat2 suci.dijual murah. Apa lagi, Kejora yg tak serik2, “panngggg’ kena tibai cukuo2. Ini buktinya… ———————————————————————- kluangman Monday, June 03, 2019 9:34:00 PM bila kata bangang kau marah..tajuk kau tak faham sebab kau fikir dengan kepala lutut apa pemahaman secara individu atau puak, terpulang kepada masing² tetapi janganlah buat kenyataan umum fahaman kau itu yg betul dan baik untuk orang Islam. lepas kau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia mula main fitnah lagi, Suman setan goblok
Kenaper ler dia dilahirkan ke dunia ini makhluk
Bila masa yg Kejora gi, Kluangman punya blog
Pantun Kejora kat situ, dah berbulan kena blok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Mmg Suman sial ifrit ni hatinya kudis bernanah
Bengang dia, bila Kejora asyik tikam dan panah
Kini dia mula balik, cara kotor jahat tabur fitnah
Sdgkan gi blog KD, berbulan lbh aku tak pernah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bab agama langsung tidak ambil endah
Bukannya dia ingat sikit pun hal amalan ibadah
Naper boleh lahir ke dunia ini iblis haram jadah
Kalau dia lahir sbg unta kan ke lebih berfaedah

Suman iblis mmg bodoh bingai, turun temurun
Dia sanggup jadi keldai, penjilat DAP al-kafirun
Naper ler ke bumi maya ni dajal ini boleh turun
Lagi baik dia jadi khinzir, ini kaum tuhan Harun

Suman ifrit, sanggup jadi keldai DAP kafir harbi
Madey dia taksub dan puja, lebih daripada nabi
Naper dia lahir ke dunia ini wak pundek thambi
Lebih sesuai lagi kalu dia lahir sbg seekor babi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman iblis bersedih, sambil mengalir air mata
Tak jalan pun, semua dia punya kelentong auta
Kejora berhujah dgn pantun, berasas kpd fakta
Tapi si bapok ni guna fitnah pulak buat senjata

Nak lawan Kejpra, Suman mmg lah tak mampu
Udah kalah berhujah diguna cara fitnah penipu
Iblis ini ibarat mcm kena tibai dgn btg penyapu
Bila dah terkantoi iblis ni jadi malu tersipu-sipu

Dimalukan dek Kejora, Suman jadi merah muka
Mula lah dia main kotor, ini dajal lahanat puaka
Lalu, pelbagai fitnah ke atas Kejora, ifrit ini reka
Mmg begitu lah layak nya, peel bakal isi neraka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman barua ifrit hatinya kotor kudis bernanah
Sbb itu, setiap masa dajal ni aku tikam & panah
Tak sah hidup dia, kalu sehari tidak tabur fitnah
Rasa le nanti, malekat tibai sebat dia dlm tanah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kau serius atau hanya sembang jer……??

Dgr nih,
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan……!!

Dgr nih,
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan……!!

Dgr nih,
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kau hanya sembang kencang jer, buktikan……!!

Dgr nih,
Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

Dasar Haramjadah……!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWAPAN KEPADA PENYOKONG PARTI MATA SATU YANG MENDEWAKAN RAJA DAJJAL : SETELAH MAHKAMAH PERSEKUTUAN MEMUTUSKAN PAK SHEIKH ADALAH PESALAH LIWAT MAKA TERBUKTILAH PAK SHEIKH PENGAMAL LIWAT SEJATI…MAHKAMAH PERSEKUTUAN ADALAH MAHKAMAH TERTINGGI DALAM SISTEM NEGARA DI MANA KEPUTUSAN TIDAK BOLEH DIUBAH LAGI…SEBELUM ITU PROSES DILALUI IALAH MAHKAMAH TINGGI DAN MAHKAMAH RAYUAN…OLEH ITU PEGAMPUNAN AGONG TIDAK BOLEH MELEPASKAN KESALAHAN YANG TELAH DIBUAT KECUALI HENDAKLAH DIBICARAKAN SEMULA…NAMUN INI TENTU TIDAK AKAN BERLAKU…PAK SHEIKH HENDAKLAH MENCABAR KEPUTUSAN YANG TELAH DIBUAT DAN MENDESAK DI BICARAKAN SEMULA….NABI YUSOF AS SEBELUM DIBEBASKAN DARI PENJARA TELAH MEMINTA DIBICARAKAN SEMULA UNTUK MEMBERSIHKAN NAMA BAGINDA AS….APAKAH SUKAR UNTUK DIBICARAKAN SEMULA… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

BERITA SUMBANGSIH BUAT KEJORA aka KAK JORAH: Kluangman hari ini keluar tajuk “Islam ini ada berapa?: Datang si Kejora bingai nak lagak macam pandai dia melalut pasal non Muslim agih zakat dalam masjid siap dgn ayat2 suci.dijual murah. Apa lagi, Kejora yg tak serik2 kena lagi balun cukuo2. Ini buktinya… ———————————————————————- kluangman Monday, June 03, 2019 9:34:00 PM bila kata bangang kau marah..tajuk kau tak faham sebab kau fikir dengan kepala lutut apa pemahaman secara individu atau puak, terpulang kepada masing² tetapi janganlah buat kenyataan umum fahaman kau itu yg betul dan baik untuk orang Islam. lepas kau bangang, kau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia mula main fitnah lagi, Suman setan goblok
Kenaper ler dia dilahirkan ke dunia ini makhluk
Bila masa yg Kejora gi, Kluangman punya blog
Pantun Kejora kat situ, dah berbulan kena blok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Mmg Suman sial ifrit ni hatinya kudis bernanah
Bengang dia, bila Kejora asyik tikam dan panah
Kini dia mula balik, cara kotor jahat tabur fitnah
Sdgkan gi blog KD, berbulan lbh aku tak pernah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bab agama langsung tidak ambil endah
Bukannya dia ingat sikit pun hal amalan ibadah
Naper boleh lahir ke dunia ini iblis haram jadah
Kalau dia lahir sbg unta kan ke lebih berfaedah

Suman iblis mmg bodoh bingai, turun temurun
Dia sanggup jadi keldai, penjilat DAP al-kafirun
Naper ler ke bumi maya ni dajal ini boleh turun
Lagi baik dia jadi khinzir, ini kaum tuhan Harun

Suman ifrit, sanggup jadi keldai DAP kafir harbi
Madey dia taksub dan puja, lebih daripada nabi
Naper dia lahir ke dunia ini wak pundek thambi
Lebih sesuai lagi kalu dia lahir sbg seekor babi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman iblis bersedih, sambil mengalir air mata
Tak jalan pun, semua dia punya kelentong auta
Kejora berhujah dgn pantun, berasas kpd fakta
Tapi si bapok ni guna fitnah pulak buat senjata

Nak lawan Kejpra, Suman mmg lah tak mampu
Udah kalah berhujah diguna cara fitnah penipu
Iblis ini ibarat mcm kena tibai dgn btg penyapu
Bila dah terkantoi iblis ni jadi malu tersipu-sipu

Dimalukan dek Kejora, Suman jadi merah muka
Mula lah dia main kotor, ini dajal lahanat puaka
Lalu, pelbagai fitnah ke atas Kejora, ifrit ini reka
Mmg begitu lah layak nya, peel bakal isi neraka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman barua ifrit hatinya kotor kudis bernanah
Sbb itu, setiap masa dajal ni aku tikam & panah
Tak sah hidup dia, kalu sehari tidak tabur fitnah
Rasa le nanti, malekat tibai sebat dia dlm tanah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Betul ker……?

Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti…. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman mati pucuk tak dapat beraksi di ranjang
Kotey sentot lembik, tak boleh lagi memanjang
Kat blog ni, dah kerap Kejora kasi dia telanjang
Kalu jumpa, sah tua kedi ini makan penerajang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi Suman lahanat, bakal neraka punya kayu api
Banyak ker ko gi kenduri babi dibuat oleh DAP?
Naper ko dilahir tolol bebal, serupa lembu sapi?
Nak alamat kasi le no phone boleh aku PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Betul ker……?

Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti…. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman mati pucuk tak dapat beraksi di ranjang
Kotey sentot lembik, tak boleh lagi memanjang
Kat blog ni, dah kerap Kejora kasi dia telanjang
Kalu jumpa, sah tua kedi ini makan penerajang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi Suman lahanat, bakal neraka punya kayu api
Banyak ker ko gi kenduri babi dibuat oleh DAP?
Naper ko dilahir tolol bebal, serupa lembu sapi?
Nak alamat kasi le no phone boleh aku PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Betul ker……?

Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi Suman lahanat, bakal neraka punya kayu api
Banyak ker ko gi kenduri babi dibuat oleh DAP?
Naper ko dilahir tolol bebal, serupa lembu sapi?
Nak alamat kasi le no phone boleh aku PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Betul ker……?

Kau dah ku bogelkan, apa lagi, beri saja alamat di Kedah agar pertemuan kita jadi realiti, aku sanggup berangkat serta merta ke sana. kecuali of course, kau membohong, mengelamun, berangan dalam kesipuan, tak gitu…… ??

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Oi Suman lahanat, bakal neraka punya kayu api
Banyak ker ko gi kenduri babi dibuat oleh DAP?
Naper ko dilahir tolol bebal, serupa lembu sapi?
Nak alamat kasi le no phone boleh aku PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ini adalah nama samaran Geng Najib yang asyik menjilat Najib pakai banyak nama. Tak berani keluarkan nama Geng Najib sehingga malam hari, takut di balun asyik menjilat Najib apabila keluar saja nama itu.

Nama ini di khaskan nya untuk mengkopipes. Geng Najib dulu terkenal sebagai Raja Kopipes, sekarang dipindahkan nya gelaran itu kpd MAHATHIRVSANWAR.

Kopipes benda yang sama, panjang lebar, tak dibaca sesiapa. Menuduh secara liar, tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih.
Aku komen begini untuk pengtahuan pembaca baru blog ini supaya boleh elakkan membuang masa membaca nya.

Herwandy
Guest
Herwandy

Org dah cakap dah. Kalo jumpa ular dgn Mahadey, ketuk kepala Mahadey dulu sampai hancur.

Ko percayakan sangat keling ni, pehal??? 5 tahun jadi TPM, dah buat mcm² hal. Kendian jadi PM 22 tahun. Sama ja auta Mahadey ni.

Skrg dah nak masuk 2 tahun, sama ja perangai keling ni. Bila la nak sedar² sikit. Keling are keling wherever they are. 🤣🤣🤣

Keling akan lantik keling juga. Politik adalah merebut punca² ekonomi. Khalas.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He 0he he

Tak pasal2 menjelma zHermandy pulak dahhh.?.!!

Hi hi hi

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nate’ yang guna banyak nama termasuk Geng Najib yang asyik menjilat Najib ini takda jatidiri, tak percayakan diri nya sendiri, ada inferiority complex.

Dia punyai MULTIPLE PERSONALITY DISORDER, percayakan jika dia pakai banyak nama, apa yang di kata nya dipercayai pembaca. Tidak percayakan bahawa apa yang dikata nya dengan satu nama sahaja akan dipercayai pembaca.

Tetapi, kerana dia “Geng kpd” Najib yang sudah tidak ada nama langsung lagi, sekarang meringkut berkedut muka nya bila turun naik mahkamah, masuk keluar kandang penjenayah, maka tiada siapa pun peduli apa yang di kata nya. Tak kisah di atas berpuluh nama.