PIAGAM ATAU PAWAGAM?

Tamrin Tun Ghafar

Sabtu – 01/06/19

( 1 – 32 )

1. PIAGAM adalah Perlembagaan dan Dasar yang dimuktamadkan bersama yang melibatkan sesuatu dasar antara pihak-pihak tertentu.

2. Semua pihak yang menandatangani Piagam ini harus bertindak mengikut apa yang telah dipersetujui.

3. PAWAGAM pula adalah ringkasan 3 perkataan , Panggung Wayang Gambar atau dalam bahasa Inggerisnya – cinema.

4. Piagam Madinah yang digubal oleh Nabi kita Muhammad SAW dalam tahun 622M bersamaan Tahun Pertama Hijrah merupakan Perlembagaan bertulis pertama dalam sejarah dunia.

5. 10hb Januari 1920 menyaksikan satu lagi Piagam yang telah ditandatangani oleh negara – negara bersekutu yang telah menang peperangan dunia pertama dengan ujudnya The League of Nations yang kemudiannya dikenali sebagai Pertubuhan Bangsa – Bangsa Bersatu atau United Nations ( UN ).

6. Baru – baru ini suatu mesyuarat khas Majlis Tertinggi UMNO telah diadakan khusus bagi menghalusi isi kandungan perjanjian yang bakal menyaksikan kerjasama antara UMNO dan PAS.

7. Bagi memberi ‘impak politik’ atau ‘political impact’ keatas perjanjian yang akan ditandatangani oleh kedua – dua parti tersebut maka UMNO mencadangkan perkataan PIAGAM itu digunapakai.

8. Salah satu terma yang dicadangkan ialah Kelantan, Terengganu, Pahang, Kedah dan Perlis diserahkan kepada PAS untuk mentadbir – ini membawa erti UMNO TIDAK AKAN meletakan sebarang calun mereka bertanding di negeri – negeri tersebut.

9. Bagi timbalbalas, PAS akan menyokong kesemua calun UMNO dan BN yang lain termasuk MCA dan MIC di Kawasan DUN dan Parlimen yang tidak di tandingi PAS.

10. Dengan kerjasama ini UMNO khususnya percaya mereka pasti akan berjaya merampas Putrajaya pada Pilihanraya Umum ke15 yang akan datang.

11. Jika rancangan mereka ini berjaya, maka pemimpin UMNO sama ada Zahid Hamidi atau Mohammad Hassan akan dipilih sebagai Perdana Menteri sementara Hadi Awang adalah sebagai Timbalan Perdana Menteri.

12. Maasalahnya Zahid sedang berhadapan dengan 47 tindakan mahkamah dan sedang menunggu giliran untuk dibicarakan.

13. Kes RM10 juta yang di hantar ke London melalui sebuah syarikat Pengurup Wang atau Money Changer TANPA memaklumkan Bank Negara Malaysia oleh Mat Hassan berkemungkin besar akan diketengahkan semula.

14. Selain mereka berdua ini, hamipr kesemua pemimpin UMNO termasuk Annuar Musa sedang dan akan diheret ke Mahkamah diatas berbagai kesalahan yang dilakukan semasa berkuasa dahulu.

15. UMNO sendiri sedang berhadapan tindakan oleh Pendaftar Pertubuhan atau

Registrar of Society

( ROS ) kerana melanggar Akta Pertubuhan itu sendiri.

16. Jika UMNO itu sendiri didapati telah melanggar undang – undang yang digubal semasa mereka memerintah dahulu, maka JANGAN ada suara – suara sumbang mengatakan Kerajaan hari ini zalim apabila tindakan termasuk mengharamkan UMNO oleh ROS dilakukan.

17. Sejak Hadi mengambil alih selepas Tok Guru Nik Aziz kembali ke pangkuan Illahi, berbagai – bagai isu berlaku.

18. Kepada ahli – ahli PAS totok yang pekak , bisu dan buta hati, mereka ini menggangap Hadi ini maksum seperti Nabi; segala apa yang di perkata dan dilakukan Hadi benar belaka walaupun sebenarnya salah.

19. Mereka ini terdiri dari spesis tidak sedar bahawa hidung mereka sedang ditarik seperti lembu.

20. Hadi terang – terang menipu mereka tentang beberapa pemimpin PAS TELAH menerima sogokan dari Najib yang menggunakan duit curi 1MDB – ini mengikut Nik Abduh yang juga Ahli Jawatankuasa Pusat PAS.

21. Pendedahan Zaharuddin, menantu beliau sendiri berhubung perkara yang sama.

22. Pembayaran RM1.4 juta oleh penganut tegar PAS , Ramlii Musa kepada Clare dari Sarawak Report sedangkan Hadilah yang menyaman malu Clare di London.

23. Kenyataan Ketua Pengarah ROS amat jelas bahawa mana – mana parti jika terbukti mendapat bantuan dari sumber haram maka ia boleh diharamkan.

24. Jika ROS membatalkan pendaftaran UMNO dan PAS maka PIAGAM yang bakal ditandatangani akan bertukar menjadi PAWAGAM sahaja.

25. Pesan Tok Guru Nik Aziz , UMNO AKAN CARI KITA ( PAS ) APABILA LEMAH; MEREKA AKAN TENDANG KITA APABILA KUAT.

26. Biarlah ahli – ahli PAS yang walak terus dicucuk hidung dan pemakan dedak UMNO mati kelaparan asalkan majoriti rakyat tidak turut tertipu.

27. Apa pun yang AMAT PENTING, dengan termetrinya nanti perjanjian kerjasama ini, ia adalah bukti kukuh bahawa AMANAT HADI yang pernah dibuat pada 17hb April 1981 adalah satu pembohongan Hadi semata – mata bagi meraih sokongan umat Melayu / Islam terhadap PAS.

28. Hadi dan PAS akhirnya terpaksa menjilat ludah dan kahaknya sendiri apabila menerima UMNO yang pernah dikafirkan dahulu.

29. Perjanjian kerjasama antara 2 musuh ketat ini adalah PENGIKTIRAFAN dan KEMENANGAN BESAR BAGI UMNO.

30. Sama – sama kita tonton cerita ‘Ali Baba dan 40 Penyamun’ di PAWAGAM nanti.

31. Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri.

32. Maaf jika terkasar bahasa.

Terima Kasih.

Kongsikan artikel ini
Updated: 2 June 2019 — 11:32 am

145
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
AnonymousOthman AhmadMAHATHIRVSANWARanonymousTanpa Nama Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Dah malas lah aku nak layan Suman sasau gila
Lebih baik aku tumpu kerja utk mencari pahala
Kejora tidur dulu lah nanti mau bangun semula
Risau lah nanti, kot terlepas solat tahajjud pula

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Nampaknya dah tak berani guna istilah ‘sembah yang kagi.

Btw, mana ada orang gebang riuh sekamppung menunjuk-nunjuk ibadat solat nya, kecuali mahkhluk kufur Kejora yg mencaci keji “Allah melieat Tun Mahathir dunia akhirat….??

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Patutlah komen Kejora kena humban ke laut hari itu.dek tebiat kebiadapannya.

kluangman Friday, May 31, 2019 9:13:00 AM
JANGAN asyik pulun maki orang,

Padan muka….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia mula main fitnah lagi, Suman setan goblok
Kenaper ler dia dilahirkan ke dunia ini makhluk
Bila masa yg Kejora gi, Kluangman punya blog
Pantun Kejora kat situ, dah berbulan kena blok

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Mmg Suman sial ifrit ni hatinya kudis bernanah
Bengang dia, bila Kejora asyik tikam dan panah
Kini dia mula balik, cara kotor jahat tabur fitnah
Sdgkan gi blog KD, berbulan lbh aku tak pernah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman iblis mmg bodoh bingai, turun temurun
Dia sanggup jadi keldai, penjilat DAP al-kafirun
Naper ler ke bumi maya ni dajal ini boleh turun
Lagi baik dia jadi khinzir, ini kaum tuhan Harun

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

No need to waste time & space, just one word to describe the ridiculous PANTAToon from a goon,
……………………..KENTOOT…………………..!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman kedi pala botak, perut boncit, kaki untut
Bodoh tolol bingai otak letak dekat kepala lutut
Kena dgn Kejora, berak & kencing dia terbantut
Perut senak memulas sampat terkentut-kentut

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tingkah kamu selama ini baik kah?
Yg kau pamerkan aksi gay seks sesama jenis kamu tiap2 malam pd bulan puasa tahun lepas tuu aper citer…..??

Munafiq……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Patutkah hari itu komen Kejora kena delete di blog Kluangman, sebab tulisannya melalut, siap kena balun….

kluangman Friday, May 31, 2019 9:09:00 PM
Kikikiki…fitnah Tun dengan cerita basi Cuba diulang – Tak DISIARKAN
Kikikiki

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dah agak dahhh, terbongkar sudah,

Rupa2nya Kejora nie hanya setakat budak kecik dari selatan…

“a stupid small boy from the south and a fugitive devoid of moral standing, the rakyat want a TRUE STATESMAN and A RESPECTED LEADER….and the names you mentioned are not even 5 percent of current PM…a reality a fact and a truth.
What….A pardoned ex-convict of sodomy? On the other hand, a convict to be hypocrite who cannot differentiate between stolen money and a donation and saluted a tbief…?”.

Jorah oh Jorah,
Kenapalah kau dilahirkan di dunia…..??

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman ifrit, sanggup jadi keldai DAP kafir harbi
Madey dia taksub dan puja, lebih daripada nabi
Naper dia lahir ke dunia, ini dey pundek thambi
Lebih sesuai lagi kalu dia lahir sbg seekor babi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dah mula mencarut anak haramjadah nie.

Untuk itu, Proooot,Kentut….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman kedi pala botak, perut boncit, kaki untut
Bodoh tolol bingai otak letak dekat kepala lutut
Kena dgn Kejora, berak & kencing dia terbantut
Perut senak memulas sampat terkentut-kentut

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman hanya asyik fikir, dunia punya kepuasan
Dia tidak tahu akan azab akhirat punya balasan
Naper lah lahabau ini dilahir sbg seorang insan
Lebik elok lagi, kalau dia lahir jadi ikan tongsan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tingkah kamu selama ini baik kah?
Yg kau pamerkan aksi gay seks sesama jenis kamu tiap2 malam pd bulan puasa tahun lepas tuu aper citer…..??

Munafiq……!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman tak pernah ambil kisah akan hal agama
Bagi dia, mengejar kebendaan jadi lebih utama
Tak tau kah, balasan akhirat yg dia akan terima
Neraka jahanam le tempat ifrit ini selama-lama

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PANTAToon…..??
He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman gebang je lebih, tapi fikiran sgt dangkal
Bertindak ikut nafsu jer bukannya nak ikut akal
Dia ingat pergi akhirat harta boleh dibuat bekal
Neraka jahanam lah tempat dajal ni akan kekal

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ehhhmmm.ehhhmmm
PANTaToon lagi…??
He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak tahulah apa nak jadi, dgn Suman ifrit puaka
Bukan ingat nak beribadat diri udah tua bangka
Orang beribadat, dia asyik jer nak bersuka-suka
Di akhirat, tiada tmpt lain baginya selain neraka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Just one word to describe ridiculius PANTAToon from a goon,
………………..KENTOOT…….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman kedi pala botak, perut boncit, kaki untut
Bodoh tolol bingai otak letak dekat kepala lutut
Kena dgn Kejora, berak & kencing dia terbantut
Perut senak memulas sampat terkentut-kentut

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

No need to waste time & space, just one word to describe the ridiculous PANTAToon from a goon,
……………………..KENTOOT…………………..!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman kedi pala botak, perut boncit, kaki untut
Bodoh tolol bingai otak letak dekat kepala lutut
Kena dgn Kejora, berak & kencing dia terbantut
Perut senak memulas sampat terkentut-kentut

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

BINGKISAN NAARU-JAHANNAM BUAT SUMAN IFRIT:

Ntah apa lah nak jadi, dgn Suman setan goblok
Udah ler rupa hodoh, perangai dia pula tak elok
Pembaca sudah naik muntah, dia punya dialog
Orng pergi solat terawhih dia mampos kat blog

Suman bab agama langsung tidak ambil endah
Bukannya dia ingat sikit pun hal amalan ibadah
Naper boleh lahir ke dunia ini iblis haram jadah
Kalau dia lahir sbg unta kan ke lebih berfaedah

Suman makin tua, makin lah dia ini menjadi-jadi
Harta mungkin banyak tetapi dia tiada akal budi
Bukan nak beribadat, dah di hujung denyut nadi
Di akhirat, neraka lah tempat ifrit ini kekal abadi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kentut, ahhhhh….!!
He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman kedi pala botak, perut boncit, kaki untut
Bodoh tolol bingai otak letak dekat kepala lutut
Kena dgn Kejora, berak & kencing dia terbantut
Perut senak memulas sampat terkentut-kentut

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

BINGKISAN AIDIL FITRI BUAT KAK JORAH àka KEJORA: Apakah kamu betul2 tinggal di Kedah? Jika ya, apa alamatnya agar aku boleh berkunjung raya & sedekah angpow ker, tapaw ker, kuih paw ker, atau aper2 sajerlah……?? ———————————————————————– Tapi aku masih was was sebab seorang teman ada memberitahu di blog Kluangman kau budak kecik dari selatan… “a stupid small boy from the south and a fugitive devoid of moral standing, the rakyat want a TRUE STATESMAN and A RESPECTED LEADER….and the names you mentioned are not even 5 percent of current PM…a reality a fact and a truth. What….A pardoned ex-convict of… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ntah apa lah nak jadi, dgn Suman setan goblok
Udah ler rupa hodoh, perangai dia pula tak elok
Pembaca sudah naik muntah, dia punya dialog
Orng pergi solat terawhih dia mampos kat blog

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bab agama langsung tidak ambil endah
Bukannya dia ingat sikit pun hal amalan ibadah
Naper boleh lahir ke dunia ini iblis haram jadah
Kalau dia lahir sbg unta kan ke lebih berfaedah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Rupa2nya Kejora nie hanya setakat budak kecik dari selatan…

“a stupid small boy from the south and a fugitive devoid of moral standing, the rakyat want a TRUE STATESMAN and A RESPECTED LEADER….and the names you mentioned are not even 5 percent of current PM…a reality a fact and a truth.
What….A pardoned ex-convict of sodomy? On the other hand, a convict to be hypocrite who cannot differentiate between stolen money and a donation and saluted a tbief…?”.

Jorah oh Jorah,
Kenapalah kau dilahirkan di dunia…..??

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman hanya asyik fikir, dunia punya kepuasan
Dia tidak tahu akan azab akhirat punya balasan
Naper lah lahabau ini dilahir sbg seorang insan
Lebik elok lagi, kalau dia lahir jadi ikan tongsan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Rupa2nya Kejora nie hanya setakat budak kecik dari selatan…

“a stupid small boy from the south and a fugitive devoid of moral standing, the rakyat want a TRUE STATESMAN and A RESPECTED LEADER….and the names you mentioned are not even 5 percent of current PM…a reality a fact and a truth.
What….A pardoned ex-convict of sodomy? On the other hand, a convict to be hypocrite who cannot differentiate between stolen money and a donation and saluted a tbief…?”.

Jorah oh Jorah,
Kenapalah kau dilahirkan di dunia…..??

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman hanya asyik fikir, dunia punya kepuasan
Dia tidak tahu akan azab akhirat punya balasan
Naper lah lahabau ini dilahir sbg seorang insan
Lebik elok lagi, kalau dia lahir jadi ikan tongsan

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bab agama langsung tidak ambil endah
Bukannya dia ingat sikit pun hal amalan ibadah
Naper boleh lahir ke dunia ini iblis haram jadah
Kalau dia lahir sbg unta kan ke lebih berfaedah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

PETANDA TUN M SENTIASA DIPELIHARA, DIRAHMATI, DIKURNIAI, DIANUGERAHI ALLAH SWT SEBAGAI PEMIMPIN, PEJUAÑG, TOKOH DALAM ERTI KATA SEBENAR-BENARNYA. 1. Semua musuh2nya, baik dalam maupun luar negara, kebanyakannya dah tewas dan meninggal dunia. 2. Kebanyakan musuh2nya terdahulu yg masih hidup kini bersekutu dan di bawah pimpinannya, dan…. sedar betapa berat dan payahnya mentadbir negara. 3. Anak2 didik khianat & derhaka dalam Umno yg masih hidup kini jadi musuh2nya – hidup terumbang ambing dalam kegusaran, hilang kuasa, tersipu malu-aib seantero dunia, diheret ke muka pengadilan menghitung hari menanti menerima pembalasan awal di dunia, belum lagi siksaan kubur & alam akhirat. 4. Syukur… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

SALAM RAYA ISTIMEWA BUAT KAK JORAH aka KEJORA Apakah kamu betul2 tinggal di Kedah? Jika ya, apa alamatnya agar aku boleh berkunjung raya & sedekah angpow ker, tapaw ker, kuih paw ker, atau aper2 sajerlah……?? ———————————————————————– Tapi aku masih was was sebab seorang teman ada memberitahu di blog Kluangman kau nie budak kecik dari selatan… “a stupid small boy from the south and a fugitive devoid of moral standing, the rakyat want a TRUE STATESMAN and A RESPECTED LEADER….and the names you mentioned are not even 5 percent of current PM…a reality a fact and a truth. What….A pardoned ex-convict… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Suman otak dah tosak …telan kencing madey…sama2 jadi kayu arang api neraka…suman taksub madey kaki fitnah kaki gaduh..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he
Tuu saja, dah kekeringan & kebuntuan idea ker….??
Omputih kata, ‘youre skating on thin ice, kiddo’….!!
He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Wahai tua kadok, bakal neraka punya kayu api
Awat hang ni bodo mengalahkan ghebau sapi
Tok sah dok cong la, ghumah aku hang nak pi
Nak jugak alamat, bagi no phone, aku PM tepi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman fasiq, termasuk golongan orng2 yg rugi
Orgnya pendek kemetot harap gebang je tinggi
Dicabar dek Kejora dia mengeletar berlaga gigi
Aku mintak no fon mau PM, dia tak berani bagi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora sorang guru, dilahirkan sangat berbakat
Ilham berpantun bagai diutuskan dek malaikat
Suman tua bengang gila bila selalu kena sakat
Bro Jigit kata Suman sampai terlondeh pelikat

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Sah2 kau takut…..,!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ntah apa lah nak jadi, dgn Suman setan goblok
Udah ler rupa hodoh, perangai dia pula tak elok
Pembaca sudah naik muntah, dia punya dialog
Orng pergi solat terawhih dia mampos kat blog

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bab agama langsung tidak ambil endah
Bukannya dia ingat sikit pun hal amalan ibadah
Naper boleh lahir ke dunia ini iblis haram jadah
Kalau dia lahir sbg unta kan ke lebih berfaedah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman lahanat, tua saja, tapi akal dungu bodoh
Sikit2, bapok kedi ni mahu ajak orang bergaduh
Bila kalah berhujah mula le muka dia jadi teduh
Lps tu, org lain dikata Kejora, main tuduh-tuduh

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tahu pun takut.

Tuulah, lain kali jgn dabik dada macam bagus sangat. Konon2nya handal, syok sendiri ngaku cikgu/professsor, jaguh, pintar – tak hal umur setahun jagung, sekolah tak seberapa, pengalaman & pergaulan yilek, kerjapun tak ada.

Dahtuu, kuat pulak mencarut, caci maki, tapi pengecut…..!!

Kenapalah kau dilahirjan di dunia…..??

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora sorang guru, dilahirkan sangat berbakat
Ilham berpantun bagai diutuskan dek malaikat
Suman tua bengang gila bila selalu kena sakat
Bro Jigit kata Suman sampai terlondeh pelikat

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Masih juga bermuka tebal tunjuk handal, syok sendiri ngaku cikgu/professsor, jaguh, pintar – tak hal umur setahun jagung, sekolah tak seberapa, pengalaman & pergaulan yilek, kerjapun tak ada.

Kenapalah kau dilahirkan di dunia…..??

Anonymous
Guest
Anonymous

Ntah apa lah nak jadi, dgn Suman setan goblok
Udah ler rupa hodoh, perangai dia pula tak elok
Pembaca sudah naik muntah, dia punya dialog
Orng pergi solat terawhih dia mampos kat blog

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bab agama langsung tidak ambil endah
Bukannya dia ingat sikit pun hal amalan ibadah
Naper boleh lahir ke dunia ini iblis haram jadah
Kalau dia lahir sbg unta kan ke lebih berfaedah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Member
anonymous

Sehingga sekarang umno tidak pernah umum pendirian perang rasuah dan rompakan….Pas terus bisu kerana sudah rasai nikmat rompakan pemimpin umno…

Ahli dan penyokong Pas dan umno tak pernah persoalkan hal ini dlm parti mereka.

Bila ade piagam pas dan umno sama2 akan merompak jika dapat kuasa…

anonymous
Member
anonymous

Inilah cara terbaik bagi pas berkerjasama dgn umno…Pas tak mungkin masuk BN dan ikut telunjuk umno…

Umno setuju dgn negeri2 idaman pas ..peluang untuk pas duduk dlm kabinet di putrajaya….tapi umno dan pas blm umum kedudukan hudud dan Ruu 355 ….nampaknye pas akan bisu pasal hudud dan iselam…

Ade satu masalah besar antara pas dan umno iaitu negeri selangor….pas memang berminat dgn selangor dan umno tak mungkin bersetuju…nampaknye pas akan perang dgn umno di selangor…

Di terengganu perlis dan pahang tak mungkin puak umno setuju serah kpd pas….

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CUBA KO KOMEN PARTY DAJJAL YG KO SOKONG BAGAI NAK MAMPUS TU?

Noneng
Guest
Noneng

Kpd TDM, sila umumkan tarikh peralihan kuasa sebulan selepas hari raya sbb kalau TDM umumkan dlm waktu terdekat, nanti tiga ekor badut tua kat sini tiada mood beraya sbb kena tetapkan tarikh mereka nak bunuh diri beramai-ramai.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Khusus istimewa buat Noneng Apakah kamu betul2 tinggal di Kedah? Jika ya, apa alamatnya agar aku boleh berkunjung raya & sedekah angpow ker, tapaw ker, kuih paw ker, atau aper2 sajerlah……?? ———————————————————————– Tapi aku masih was was sebab seorang teman ada memberitahu di blog Kluangman kau budak kecik dari selatan… “a stupid small boy from the south and a fugitive devoid of moral standing, the rakyat want a TRUE STATESMAN and A RESPECTED LEADER….and the names you mentioned are not even 5 percent of current PM…a reality a fact and a truth. What….A pardoned ex-convict of sodomy? On the other… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan Suman ifrit, pendatang dari Singapura
Mau bela PH haprak, dia udah tak tau lagi cara
Lalu direka ifrit ni fitnah, nak cetuskan angkara
M vs A, Noneng, Lang Buana dikata nya Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Typical denial syndrome….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora sorang guru, dilahirkan sangat berbakat
Ilham berpantun bagai diutuskan dek malaikat
Suman tua bengang gila bila selalu kena sakat
Bro Jigit kata Suman sampai terlondeh pelikat

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Sekolah malang mana yg sudi ambil kau sebagai cikgundu/cik garu kepala bana, haaaaa…..??

Boleh citer sikit….??

Anonymous
Guest
Anonymous

Ntah apa lah nak jadi, dgn Suman setan goblok
Udah ler rupa hodoh, perangai dia pula tak elok
Pembaca sudah naik muntah, dia punya dialog
Orng pergi solat terawhih dia mampos kat blog

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman bab agama langsung tidak ambil endah
Bukannya dia ingat sikit pun hal amalan ibadah
Naper boleh lahir ke dunia ini iblis haram jadah
Kalau dia lahir sbg unta kan ke lebih berfaedah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

anonymous
Member
anonymous

Madey takkan umum tarikh kerana dia kaki kencing…anwar bawak aje PKR kluar dari PH biar madey terguling guling..

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman mulut tebal lebar serupa Negro Zambia
Tapi dia bacul darah sejuk spt makhluk amfibia
Bahalol bingai sbb banyak makan sagu rumbia
Dgn Cgu Kejora, dia dah jadi spt obses & fobea

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hah, macam mana Umno boleh terima cadangan “Kelantan, Terengganu, Pahang, Kedah dan Perlis diserahkan kepada PAS untuk mentadbir – ini membawa erti UMNO TIDAK AKAN meletakan sebarang calun mereka bertanding di negeri – negeri tersebut.”?

Nanti di Pru15, Umno dapat jumlah kerusi yang PAS dapat di PRU4, amacam?

Lantak lah kalau depa semua setuju dengan cadangan itu. Aku nak tengok masam muka kafir mengkafir lagi bila berterabur akibat nya.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hati busuk mengharap begitu? Tidak. Hanya nak kata cadangan itu mengarut. Tapi, kalau depa nak buat jugak, depa punya pasal lah.

Aku ada hak bersorak bila depa berterabur dari nya. Aku memang tak suka depa Pembangkang. Najib punya pasal.

Sawaludinlamin
Guest
Sawaludinlamin

Piagam pun bukan, pawagam pun bukan. Ahli2 setia mrika hampir semua dah hidu Gam berlebihan. Sbb tu mcm ayam berak kapor je

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tentukan lah jangan makan ayam berak kapor di Hari Raya ini, kena ceret beret nanti, hehe

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Saudara Othman Ahmad Saya tak tahu dari sumber mana tuan boleh tuduh saya menyamar dengan pelbagai nama. Tuan tuduh saya adalah kejora yg menggunakan pelbagai nama. Adakah komen yg saya hantar memerlukan saya menyamar dgn pelbagai nama sbb takut ditangkap oleh pihak berkuasa sbb melanggar undang-undang negara? Memang saya gunakan nama samaran tetapi cuba sedara chek semula dan keluarkan semua komen saya semula. Adakah saya secara peribadi menyebut nama seseorang dan menghinanya dgn pelbagai gelaran buruk sebagai mana yg selalu saudara Othman lakukan kpd sesetengah pemimpin dan bekas pemimpin? Tolong terbitkan semula komen saya sebelum ini biar semua orang baca… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anda yang mahu pembaca percaya apa anda kata, anda lah yang perlu terbitkan semula komen anda sebelum ini untuk semua orang baca.

Tak salah bagi sesiapa mendapat atau membuat persepsi apa2 dari yang di tulis di sini.

Saya pun minat mahu tahu jika anda bebas dari Geng Najib sebab pengaruh Geng Najib yang asyik menjilat Najib juga asyik menyamar mengguna berbagai nama di sini, menuduh liar PH dan pemimpin2 nya.

Tiap yang menuduh liar perlu di balun.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TN….

Saya hargai dukungan sdra.

anonymous
Member
anonymous

Sana2 kena kencing pekat madey…hihihi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau bukan saja kena kencing, kau minum pulak kencing itu. Sebab masam, masin, manis kencing PH tuh. Enjoy it, man.

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Inilah masalahnya bila yg dituduh perlu beri bukti bukanya yg menuduh perlu kemukakan bukti atas tuduhannya. Saya tak pasti dari agama mana dan dari sistem perundangan mana tuan belajar cara pengadilan demikian.
Terima kasih tuan.
Selamat hari raya.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Didahului komen balas saya dengan Selamat Hari Raya juga.

Senang sahaja bayangannya –

Kalau Pendakwa Raya boleh tuduh tanpa bukti, fakta atau penjelasan pun, maka penuhlah mahkamah hari2, 24 jam sehari.

Pendakwa Raya pun perlu keluarkan tuduhan2 yang berfakta, berjustifikasi dsb nya.

Tuduhan yang dibuat secara liar akan “dihumban” dek mahkamah.

Orang ramai, bila menuduh, kena beri fakta, sekurang kurang nya penjelasan.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Adakah komen yg saya hantar memerlukan saya menyamar dgn pelbagai nama sbb takut ditangkap oleh pihak berkuasa sbb melanggar undang-undang negara?
—————————————‘———-‘——‘——-

Dah….tak payah berkakon, Kejora.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan Suman ifrit, pendatang dari Singapura
Mau bela PH haprak, dia udah tak tau lagi cara
Lalu direka ifrit ni fitnah, nak cetuskan angkara
M vs A, Noneng, Lang Buana dikata nya Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhhh

anonymous
Member
anonymous

Otak wak suman sudah rosak kerana kena kencing madey….jgn ambik hati bila wak merapoo…..bisa kencing madey…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau bukan saja kena kencing, kau minum pulak kencing itu. Sebab masam, masin, manis kencing PH tuh. Enjoy it, man.

Herwandy
Guest
Herwandy

Tamrin Tamrin.. Banyak soalan merapu dari intinya. Ceritanya mudah saja. Kami nak percayakan kau mmg susah. Ginilah senang. Ini blom soalan padu lagi. Ini soalan pembuka kata dari kami walaun². 1. Kat masjid mana kau baca kitab? 2. Kitab apa yg ko baca? 3. Berapa lama kitab² tu dah kau baca? 4. Berapa lama dah ko ceramahkan kitab² tafsir, kitab² bahrul madzi, kitab² fathul bari? 5. Berapa ratus/ribu orang dah kau Islamkan? 6. Berapa hari dah kau turun berdakwah? Sebulan? Setahun? 10 tahun? 20 tahun? 30 tahun? 40 tahun? 50 tahun? 60 tahun? 7. Berapa malam dah nko ulang² tido… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tadinya Mat Sabun.
Tau2 muncul Herwandy mana pulak dahhh…..??

He he he
Lawak bodoh, meluatkan……!!

ahmad
Guest
ahmad

Saudara Herwandy bersama UMNO mahu ke mana pula? Jawab jawab soalan saya dulu. 1. Siapa yang tukar status tanah melayu, Dap ke atau Umno. 2. Siapa yg bersetuju cina dan india jadi rakyat Tanah Melayu (walaupun ditentang oleh sebilangan sarjana british yang berpendapat ada baiknya merdeka tanah melayu lambat asalkan cina dan india hanya permanent residen atau dihantar pulang). 3.siapa yang mengembangkan parti pas ini dari kekampungan (kelantan + terengganu menjadi nasional) kalu tak mereka yang didalam parti amanah kini. 4. Siapa presiden Pas yang cetuskan idea kerjasama dengan DAP dahulu walaupun ditentang oleh Mat Sabu dan mereka yg dlm… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAD…SETAKAT BUAT SOKLAN ORG LAIN PUN BOLEH…MANA BUKTI?

anonymous
Member
anonymous

Ko merapu ape plak pasal kitab?…puak pas ikut kitab mana boleh bohong patuh syariah dan makan dedak?…puak umno dah lama boleh hentam kromo..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DOA PENUTUP ENTRY…PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. MEREKA PERMAIN DAN PERKOTAK KATIKKAN AGAMA MU..SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBU
RKAN PH!
!!…..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MEMANDULKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Daulat terpendam, jahanam….?!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Wasting time & poluting space….!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Daulah terpendam, my foot…..!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Bullshit….!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Mari kita kenali terompah-siber yg ngaku2 cikgundu/cik garu tapi 25 jam setiap hari bergayut di blog ini. Ketahuilah…. Sang Tikus AnonyMOUSE Kejora adalah tukang karut PANTAToon merangkap seorang pencacai totok (tukang angkut najis) ‘daulah terpendam ntah aper2′ yg kini bagai nak rak menyucuk jarum di blog ini konon-kononnyalah Raja2, Melayu & Islam terancam – satu dakyah tahap botol buangan perpepsi cola untuk menyelamat bontot petualang2 & pengkhianat2 negara dari hukuman kriminal/jenayah mengikut rule of laws. Siapa Petualang2 & Pengkhianat itu….?? Najib, Rosmah, Jahid Komidi, kunan, Azeeez Keling dan yg sewaktu dgnnya. ——————————————————————- KINI SEMUANYA DAH TERBURAI OLEH KETUA POLIS NEGARA… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan Suman ifrit, pendatang dari Singapura
Mau bela PH haprak, dia udah tak tau lagi cara
Lalu direka ifrit ni fitnah, nak cetuskan angkara
M vs A, Noneng, Lang Buana dikata nya Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 memang dah terkenal sebagai Geng najib yang asyik menjilat Najib mengguna banyak nama.

Mcm Najib yang pentingkn rakyat China kominis, kau sibukkan pasal Melayu kau akata berasal dari Singapura, tak kisahkan keturunan ungrateful ingrates, ultra kiasu coolies pendatang.”

Padan lah Najib dan Umno Bn terlungkup di Pru14 – sebab otak lobak, kata KJ.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Mari kita kenali terompah-siber yg ngaku2 cikgundu/cik garu tapi 25 jam setiap hari bergayut di blog ini.

Ketahuilah….
Sang Tikus AnonyMOUSE Kejora adalah tukang karut PANTAToon merangkap seorang pencacai totok (tukang angkut najis) ‘daulah terpendam ntah aper2′ yg kini bagai nak rak menyucuk jarum di blog ini konon-kononnyalah Raja2, Melayu & Islam terancam – satu dakyah tahap botol buangan perpepsi cola untuk menyelamat bontot petualang2 & pengkhianat2 negara dari hukuman kriminal/jenayah mengikut rule of laws.

Siapa Petualang2 & Pengkhianat itu….??
Najib, Rosmah, Jahid Komidi, kunan, Azeeez Keling dan yg sewaktu dgnnya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan Suman ifrit, pendatang dari Singapura
Mau bela PH haprak, dia udah tak tau lagi cara
Lalu direka ifrit ni fitnah, nak cetuskan angkara
M vs A, Noneng, Lang Buana dikata nya Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 memang dah terkenal sebagai Geng najib yang asyik menjilat Najib mengguna banyak nama.

Mcm Najib yang pentingkn rakyat China kominis, kau sibukkan pasal Melayu kau akata berasal dari Singapura, tak kisahkan keturunan ungrateful ingrates, ultra kiasu coolies pendatang.”

Padan lah Najib dan Umno Bn terlungkup di Pru14 – sebab otak lobak, kata KJ.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Siapa Petualang2 & Pengkhianat itu….??
Najib, Rosmah, Jahid Komidi, kunan, Azeeez Keling dan yg sewaktu dgnnya.
——————————————————————-
KINI SEMUANYA DAH TERBURAI OLEH KETUA POLIS NEGARA di semua media2 utama:
“Wujud konspirasi ‘daulah terpendam ntah aper2’ yg kini hebat mengapi-apikan konon-kononnya Raja2, Melayu & Islam terancam – satu usaha ‘last kopek’ pihak desperado untuk menyelamat bontot masing2 dari hukuman kriminal/jenayah mengikut rule of laws”

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Cow dung…..!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ketahuilah…. Si kaki penyamar, Sang Tikus AnonyMOUSE Kejora adalah tukang karut PANTAToon merangkap seorang pencacai totok (tukang angkut najis) ‘daulah terpendam ntah aper2′ yg kini bagai nak rak menyucuk jarum di blog Shahbudin & juga blog ini konon-kononnyalah Raja2, Melayu & Islam terancam – satu dakyah tahap botol buangan perpepsi cola untuk menyelamat bontot petualang2 & pengkhianat2 negara dari hukuman kriminal/jenayah mengikut rule of laws. Siapa Petualang2 & Pengkhianat itu….?? Najib, Rosmah, Jahid Komidi, kunan, Azeeez Keling dan yg sewaktu dgnnya. ——————————————————————- KINI SEMUANYA DAH TERBURAI OLEH KETUA POLIS NEGARA di semua media2 utama: “Wujud konspirasi ‘daulah terpendam ntah aoer2’… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan Suman ifrit, pendatang dari Singapura
Mau bela PH haprak, dia udah tak tau lagi cara
Lalu direka ifrit ni fitnah, nak cetuskan angkara
M vs A, Noneng, Lang Buana dikata nya Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Buang màsa & pencemaran laman blog…..!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Taik kucing…..!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Mari kita kenali terompah-siber yg ngaku2 cikgundu/cik garu tapi 25 jam setiap hari bergayut di blog ini. Ketahuilah…. Sang Tikus AnonyMOUSE Kejora adalah tukang karut PANTAToon merangkap seorang pencacai totok (tukang angkut najis) ‘daulah terpendam ntah aper2′ yg kini bagai nak rak menyucuk jarum di blog ini konon-kononnyalah Raja2, Melayu & Islam terancam – satu dakyah tahap botol buangan perpepsi cola untuk menyelamat bontot petualang2 & pengkhianat2 negara dari hukuman kriminal/jenayah mengikut rule of laws. Siapa Petualang2 & Pengkhianat itu….?? Najib, Rosmah, Jahid Komidi, kunan, Azeeez Keling dan yg sewaktu dgnnya. ——————————————————————- KINI SEMUANYA DAH TERBURAI OLEH KETUA POLIS NEGARA… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

SETUJU DAN SOKONG PENUH APA SDR OTHMAN KATA BERKENAAN GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MENGGUNA BERBAGAI NAMA SAMARAN.

OTAK LOBAK (KATA2 KJ, KETUA PUAK DOUBLE EE AZEEZ RAHEEM) MEMIKIRKAN PEMBACA TAK BOLEH KENALPASTI YANG MANA GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Semua dalam huruf besar – tanda pèmalas, bengap, mengarut, tak berkualiti langsung…..!!

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Othman Ahmad ni sebenarnya ada masalah apa dgn saya? Cuba cakap terus terang.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hentikan menyamar, meluat, tau….,!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Di tanya, dah di jawab.

Respon lah – faham ke tak faham.

Menuduh PH secara liar tak boleh di diamkan.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Fulamaaak..makin menjadi2 pulak parti Bang Non yang tersohor sebagai bakal PM terlama dalam sejarah negara…apa taknya, baru aje buat hal pasal adakan majlis berbuka puasa siap dengan nyanyian dan pesta bunga api, kini tersebar pulak MP JB berbuka puasa di GUDWARA sikh hingga kena tegur dengan Sultan Johor kerana tak perihatin terhadap sensitiviti umat Islam di Johor…dengar khabarnya, Wak Suman Tempe pun ada join sekali dalam majlis tu…betul ke Wak haah????

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Selisih, padah-padah selisih….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ntah bila dpt aku berjumpa Suman boncit bujal
Mmg teringin sgt nak ku balun, itu tua ifrit dajal
Mintak2lah, iblis barua ni lambat lagi temui ajal
Agar satu masa, syaitan ni dpt aku sekeh tunjal

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Sekejap Lang Buana.
Sekejap Mat Sabun.
Sekejap Noneng.
Sejejap Kun fa ya kun
Sekejap MAHATHIRVSANWAR.
Mak Jora mana…..???

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he Masih nak temberang lagi ker, Kak Jora…..?? Dgr sini cik garu kepala bana…. Kenapa pd malam itu, kamu tak datang menemuiku setelah aku berkali-kali bagitau aku berada di tengah2 Dataran Merdeka, berseluar hitam, bertopi ‘Nike’……??? Kenapa kau tidak bagitau pukul berapa kau akan datang jumpa aku walau telah banyak kali aku bertanya…?? Alasan kamu tak sempat bagitau sebab memandu tersangatlah temberang, sedangkan aku dah hubungi & menanyakan banyak kali awal2 lagi (dari beberapa hari awal sampai ke hari ditetapkan). Takkan kamu dalam tempoh tersebut sibuk memanjang asyik pegang steering jer. Ntah2 kau memang berada di Chow Kit… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWAPAN KEPADA SOALAN : ADAKAH ISLAM TERANCAM DI MALAYSIA…. PH perkasa Islam? Kosong peratus’ Dalam ucapan ulang tahun kerajaan Pakatan Harapan, perdana menteri mengulangi apa yang sering kita dengar selama ini dari puak-puak anti-Islam dan Melayu supaya tidak memperkatakan tentang agama dan Melayu. Katanya dua perkara ini akan membawa perpecahan kaum dan menjejas hubungan antara penganut agama. Saya berbeza pendapat dengan Tun kerana jika isu agama dan bangsa Melayu ini tidak diperkatakan oleh orang Melayu sendiri maka siapa lagi yang akan mempertahankannya? Penganut agama lain sudah pasti tidak akan mempedulikan agama Islam sebaliknya akan berusaha memperkuatkan agama masing-masing. Ini sangat… Read more »

Mat Sabun
Guest
Mat Sabun

Tamrin Ghafar?
Lain tahun lah.
Rakyat Malaysia dah masak.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Puk kau dah masak?

Masak dodol?

Letak penyedap apa?

Selalu cakap kena kencing.

Kot dodol masin.

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Budin,
Tak payahlah sibuk pasal parti pembangkang. Yg perlu diambil perhatian ialah peperangan kem Anwar dgn kem Mahathir yang akan berlaku sikit masa lagi. Dlm blog ni pun dah nyata ada penyokong Anwar yg secara terbuka suruh penyokong bersatu@mahathir bunuh diri.
Yg kat luar sana jgn ceritalah dah makin hebat kata mengata dan hina menghina.
Kerajaan sepenggal nampaknya tak boleh dielakkan lagi Budin Ooi…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Lang Buana kepala bana pulak daah….!!
He he he
Hi hi hi
Ho ho ho

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Othman Ahmad ni ada masalah apa sebenarnya? Sengugut atau sembelit?

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak bijak lah (guna polite words pagi2 nih) cakap ada kata mengata dan hina menghina dalam PH. Itu perkara biasa dalam politik.

Dalam Umno sampai Tok Mat nak adakan EGM nak buang Najib Al Jibo dan Wak Jahit. KJ dah lama kata “Najib bukan Bossku.”

Ada yang nak berbunuh antara puak2 korang. Ramai yang otak lobak, kata KJ. Ku Li senyum ajer di Gua Musang. Kot mcm musang. Nakkan jawatan Presiden juga tapi gagal.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Lama dulu Mokhtar Hashim bekas Timbalan Menteri Umno tembak mati lawan / pesaing nya bagi jawatan Ketua Bahagian Umno Gemas ke Tampin ke.

Hukum penjara hingga mati tapi di ampun (gomen Umno rekomen kpd Agong) selepas beberapa tahun.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Muafakat Umno-PAS penuh keberkatan, kata Nik Abduh. Tentu lah, RM90 juta punya berkat bukat sesikit duit.

Tapi dia beri ingatan ia bukan tiket untuk parti itu bermain dengan sentimen perkauman. Betul. Sebab parti2 dalam kumpulan PH sedia membalun dan menibai mereka yang buat begitu. Termasuk Bersatu.

Kot akan ada lagi kafir mengkafir ean haram mengharam di antara depa sendiri lagi. Kita lihat lah Tok Garu Hadi memfatwa, mengamanat, menipu membohong lagi ke tak.

Noneng
Guest
Noneng

TDM wajib umumkan tarikh peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim utk memudahkan 3 ekor badut tua merancang tarikh mereka adakan tarikh bunuh diri beramai-ramai.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Noneng = Non-entity = Geng Najib yang asyik menjilat Najib guna berbagai nama, bila nak hara kiri?

Tak berani? Sebab kau katak puru?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kalau takut nak hara kiri, coba lah berguna kpd masyarakat.

Buat lah komen2 yang berisi. Tak lah nampak bodoh sangat pulak.

Penakut + bodoh = amat lah malu.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kuih wajek tengkorak kamu…..!!

Tak payahlah kamu nak desak mintak tetapkan tarikh, ini ketentuan hak Allah SWT.

INGAT….
Dato’ Onn Jaafar, pengasas UmNo takpun jadi PM.
Tengku Razaleigh Hamzah kempunan sampai hari ini.
Tun Musa Hitam pun kempunan samoai hari ini.
Anwar Ibrahim pun air liur menjejeh’jejeh kempunan sampai hari ini.

Rasulullah SAW pun sendiri tak tentukan siapa pengganti baginda. Ini semua qadak & gadar kepunyaan Sang Maha Kuasa menentukan bila & siapa PM ke 8….bukan Tun M, Nuar, Budin, apatah lagi kamu si puaka Kejora Noneng.

Tak percaya & yakin pd rukun iman ke 6 kerr, arapa bekna, kakeh…..??

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan Suman ifrit, pendatang dari Singapura
Mau bela PH haprak, dia udah tak tau lagi cara
Lalu direka ifrit ni fitnah, nak cetuskan angkara
M vs A, Noneng, Lang Buana dikata nya Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 memang dah terkenal sebagai Geng najib yang asyik menjilat Najib mengguna banyak nama.

Mcm Najib yang pentingkn rakyat China kominis, kau sibukkan pasal Melayu kau akata berasal dari Singapura, tak kisahkan keturunan ungrateful ingrates, ultra kiasu coolies pendatang.”

Padan lah Najib dan Umno Bn terlungkup di Pru14 – sebab otak lobak, kata KJ.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

DAH KELUAR BENDAKLAH OTAK KOSONG, TAKDA DAYA MEMIKIR TAPI HA NYA KOPIPES DAN ULANGKAN KOMEN LAMA BERTALU TALU.

KEROJE NATE’ GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB DENGAN MENGGUNA BERBAGAI NAMA. TERMASUK MAHATHIRVSANWAR, ANONYMOUS KAH3, DLL.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Mari kita kenali terompah-siber yg ngaku2 cikgundu/cik garu tapi 25 jam setiap hari bergayut di blog ini. Ketahuilah…. Sang Tikus AnonyMOUSE Kejora adalah tukang karut PANTAToon merangkap seorang pencacai totok (tukang angkut najis) ‘daulah terpendam ntah aper2′ yg kini bagai nak rak menyucuk jarum di blog ini konon-kononnyalah Raja2, Melayu & Islam terancam – satu dakyah tahap botol buangan perpepsi cola untuk menyelamat bontot petualang2 & pengkhianat2 negara dari hukuman kriminal/jenayah mengikut rule of laws. Siapa Petualang2 & Pengkhianat itu….?? Najib, Rosmah, Jahid Komidi, kunan, Azeeez Keling dan yg sewaktu dgnnya. ——————————————————————- KINI SEMUANYA DAH TERBURAI OLEH KETUA POLIS NEGARA… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tambahan:
Kok bisa-bisanya Otai masih berbisa seusia 93 tahun kembali jadi PM setelah pensiun 15 tahun sejak 2003…..??

Jawapannya jelas dong, ini dinamakan Taqdir/Ketentuan/Anugerah/Rahmat Illahi…….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasihan Suman ifrit, pendatang dari Singapura
Mau bela PH haprak, dia udah tak tau lagi cara
Lalu direka ifrit ni fitnah, nak cetuskan angkara
M vs A, Noneng, Lang Buana dikata nya Kejora

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 memang dah terkenal sebagai Geng najib yang asyik menjilat Najib mengguna banyak nama.

Mcm Najib yang pentingkn rakyat China kominis, kau sibukkan pasal Melayu kau akata berasal dari Singapura, tak kisahkan keturunan ungrateful ingrates, ultra kiasu coolies pendatang.”

Padan lah Najib dan Umno Bn terlungkup di Pru14 – sebab otak lobak, kata KJ.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sekali sekala dalam bulan biru (once in a blue moon) Budin tulis pos anti-Pembakang. Well done, Budin. Ketepikan kes Pak Sheikh nak jadi PM cepat itu dulu.

Sedap dengar Tamrin kata: “ahli – ahli PAS totok yang pekak , bisu dan buta hati, mereka ini menggangap Hadi ini maksum seperti Nabi; segala apa yang di perkata dan dilakukan Hadi benar belaka walaupun sebenarnya salah.”

Sebenarnya Hadi pembohong dan penipu. Seperti AMANAT HADI – “pembohongan semata–mata bagi meraih sokongan terhadap PAS.” Jahat juga Tok Garu nih.

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa kau nak soalkan Tuan Blog?

Kau pun bukan nya penyokong PH, masuk blog ini lepas PH menang pakai mcm2 nama jadi enforcer nak tak dilantik Tuan Blog.

Buat blog sendiri lah atau masuk blog geng2 sehaluan dgn kau.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dah selalu sangat bercakap bodoh, yang ini kena kata kau bodoh, Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Bangang lah kamu tak tahu bahawa siapa saja boleh soal pemunya blog, penulis blog pos. Kau masih belasan tahun ker? Otak lembap mcm “budak kecik bodoh” di selatan Semenanjung tu ker?

Jadi enforcer tak dilantik? Kau marah yer? Kena checkmate selalu. Tak dapat melanda landa dengan berbagai nama, menuduh liar siang malam, ada masa hingga pukul 3 pagi.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini sudah bodoh tahap gaban mengata “Buat blog sendiri lah atau masuk blog geng2 sehaluan dgn kau.”

Aku buat public service lah pagi ini memberi penerangan:

Banyak kerja nak mengendala blog sendiri, bakpa aku nak buang masa. Lebih baik aku menyekel kepala orang mcm kamu saja.

Mana nak dapat sekel kepala orang mcm kamu di blog geng aku?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“.. menghalusi isi kandungan perjanjian yang bakal menyaksikan kerjasama antara UMNO dan PAS ..”

Ooooo belum ada perjanjian yer? Padan lah nampak tunggang langgang lintang pukang ajer “kerjasama” Umno-PAS setakat ini.

Tapi, boleh ker “kerjasama” sebenar nya? PAS dah tuduh UMNO tipu depa 2 kali dalam sejarah. Musuh besar satu masa dulu. Tok Garu Nik Aziz sembahyang hajatkan “KO Umno”. Tersungkur Umno. Di Pru14.

Kalo di tipu kali ke3, kot terbaring berdengkur Umno. Selama lamanya. Jangan main2 sembahyang hajat PAS tuh.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Oh alangkah syahdu & indahnya gurindam yg sdra nukilkan…..

“Tok Garu Nik Aziz sembahyang hajatkan “KO Umno”. Tersungkur Umno. Di Pru14.
Kalo di tipu kali ke3, kot terbaring berdengkur Umno. Selama lamanya. Jangan main2 sembahyang hajat PAS tuh”.

He he he

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Memang amat teruk rakyat kalau depa Pembangkang memerintah negara ini, bro.

Kena jenis Najib sekali lagi, jahanam lah negara.