BENARKAH BEKAS PEMIMPIN UMNO YANG MASUK BERSATU SUDAH MULA MENYESAL?

Rasanya sudah lama kita tidak mendengar khabar berita mengenai beberapa bekas pemimpin UMNO yang telah bertindak melompat menyertai Bersatu sebaik BN kalah dalam PRU14 lalu.

Bagaimana keadaan mereka agaknya – makin gembira atau semakin berduka?

Adakah mereka diberi sebarang kedudukan dan peranan dalam Bersatu?

Baru-baru ini saya kebetulan terjumpa dengan seorang bekas Ahli Parlimen UMNO yang tidak dicalonkan dalam PRU14 lalu, kemudian berbual-bual seketika dengannya.

Dalam perbualan itu, antara isu yang turut disentuh ialah berkenaan kedudukan bekas pemimpin-pemimpin yang telah meninggalkan perjuangan UMNO untuk menyertai Bersatu.

Kata bekas Ahli Parlimen itu, meskipun tidak dinafikan ada di antara mereka yang menyertai Bersatu itu kerana ada masalah masing-masing, tetapi katanya, beberapa daripada mereka nampaknya sudah mula menyesal meninggalkan UMNO.

Mereka, tambah beliau, bukan saja rasa terabai kerana tidak diberi apa-apa peranan dalam kerajaan, malah tidak dipedulikan oleh Bersatu di kawasan di mana mereka menjadi Ahli Parlimen.

“Dengan UMNO sudah tentu mereka dijauhi, tetapi dalam Bersatu pun tidak diterima sama,” kata bekas Ahli Parlimen itu lagi.

Lebih perit, katanya, ada antara mereka tidak menyangka UMNO yang mereka tinggalkan menjadi semakin diyakini rakyat, walaupun parti itu sudah tidak mempunyai apa-apa kuasa lagi.

Dalam keadaan ini, jelas bekas Ahli Parlimen itu lagi, bukan saja Ahli-Ahli Parlimen itu yakin mereka tidak akan dipilih sebagai calon mewakili Bersatu dalam PRU15 akan datang, bahkan kalau dipilih pun tidak mungkin dapat mencapai kemenangan.

Beliau seterusnya mengambil contoh mengenai Mustapa Mohamad yang merupakan Ahli Parlimen Jeli yang ketika ini semakin dipingggirkan pengundi sebaik saja melompat secara mengejut menyertai Bersatu.

“Daripada maklumat kawan-kawan di Kelantan, semua berkata Mustapa tidak mungkin mampu lagi mengekalkan kerusi Jeli kalau bertanding mewakili Bersatu dalam pilihanraya akan datang.

“Kalau Tok Pa pun tak mampu menang, yang lain-lain lagilah payah,” ujar bekas Ahli Parlimen itu lagi.

Kata beliau, tindakan mereka melompat parti hanya meletakkan titik penamat dalam karier politik masing-masing. (Shahbudindotcom 20/05/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 20 May 2019 — 1:57 am

112
Leave a Reply

avatar
17 Comment authors
JLcJohn DoeAnonymousOthman AhmadMAHATHIRVSANWAR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH JERUMUSKAN EKONOMI NEGARA KE LEMBAH BAHAYA Kerajaan PH Sedar Ker Kegawatan Ekonomi??? Kegawatan ekonomi (recession) semakin dapat di rasai di negara ini… Ekonomi negara semakin malap… Petanda2 negara akan menghadapi krisis ekonomi semakin nyata (BACA DI SINI)… Dalam membangunkan ekonomi sesebuah negara, terdapat 2 aspek yang cukup penting iaitu ‘people economy’ dan ‘capital economy’… Kedua2nya berkait rapat dan saling bergantung antara satu sama lain… ‘People economy’ adalah berkaitan dengan pembangunan ekonomi rakyat di mana ianya secara langsung menjadi pemangkin bagi kerajaan untuk memacu kemajuan negara… Lebih dari itu, ‘people economy’ adalah aspek yang sangat penting kerana ianya akan memberikan… Read more »

A Halim
Guest
A Halim

Anda bercakap seperti katak. PKR cukup marah bila bekas UMNO diterima masuk BERSATU. Ini pula berkata masuk BERSATU tak dapat apa-apa jawatan. Kalaulah mereka diberi jawatan, lagi melentinglah PKR, Betul tak? Apa punya ahli PH ni?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

D4P DE FACTO LEADER OF PH Ultra kiasu sudah tua dan nyanyuk Kempen “malu apabossku” bercanggah dengan Rukun Negara. Kempen “Malaysian Malaysia” atau Malaysia untuk orang Malaysia, yang mahukan sama rata dan sama rasa bagaimana pula bapak ultra kiasu? Malaysian Malaysia, bukan sahaja bercanggah dengan Rukun Negara, malah lebih dahsyat lagi bercanggah dengan Perlembagaan Negara. Mahu apa sebenarnya kamu ultra kiasu? Kamu mahu tunjukkan kamu itu malaikat? Ini tidak termasuk kenyataan demi kenyataan dan tindakan kamu ketika Peristiwa 13 Mei 1969. Kamu kata kempen maluapabossku bertentangan dengan Rukun Negara kelima, kesopanan dan kesusilaan, ingin saya bertanya, bagaimana tulisan-tulisan dan ucapan-ucapan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Puyoh…ingat panjang lebar hebat ngalahkan bro JD – rupa2nya bahan sampah dikutip & dikopipes.

Katanya konon tergesa-gesa sampai tunggang kapcai honda cub 180 ksj – kok ari nie tersangat free, tak ngajor ker, cik garu kurang ajor……??
Apanama SEKOR LAH malang itu, yerr…..??

JLc
Guest
JLc

ko tulis pjg2pun bukan ada yg mau baca badigol sood!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI TERANCAM BWH PH Setahun sebagai Menteri Kewangan, Guan Eng gagal tadbir ekonomi Selepas setahun memikul tugas sebagai Menteri Kewangan, Lim Guan Eng dilihat gagal mentadbir ekonomi negara sebaliknya hanya mengeluarkan kenyataan bagi menutup kelemahan diri. Ketua Pemuda Parti Ikatan Bangsa Malaysia (Ikatan), Shahir Adnan berkata, satu persatu kenyataan yang dikeluarkan Guan Eng sebelum ini tidak mencerminkan Ahli Parlimen Bagan itu sebagai seorang akauntan profesional seperti dicanang oleh DAP. “Setahun Pakatan Harapan (PH) memerintah, dasar-dasar ekonomi yang rapuh menyebabkan Malaysia bakal terjerumus ke dalam kegawatan ekonomi yang teruk. Menteri Kewangan juga diperli teruk dek insiden ‘salah titik perpuluhan’ di Dewan… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Katanya konon tergesa-gesa sampai tunggang kapcai honda cub 180 ksj – kok ari nie tersangat free, tak ngajor ker, cik garu kurang ajor……??
Apanama SEKOR LAH malang itu, yerr…..??

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UNDI GS UTK KESEJAHTERAAN NEGARA Dr Maszlee bodoh’. Kata EXCO S’gor DAP. AP PAS Bela.. PAS pertahan menteri ‘diserang’ pemimpin DAP KOTA BHARU: Pendirian tegas Menteri Pendidikan Dr Maszlee Malik mempertahankan kuota kemasukan program matrikulasi disokong anggota parlimen PAS. Anggota Parlimen Pengkalan Chepa Ustaz Ahmad Marzuk Shaary berkata, sekalipun dikritik pihak namun Dr Maszlee tetap dengan pendiriannya. “Tindakan ini amat kita puji dan sokong, malah sebelum ini pun saya mengeluarkan kenyataan program matrikulasi wajib diteruskan,” ujarnya di sini. Baru-baru ini pemimpin DAP dilapor mempertikaikan pendirian Dr Maszlee mempertahankan sistem kemasukan ke program matrikulasi. Anggota Exco Selangor Dato’ Teng Chang Khim… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Semalam bukan main kencang dia temberang konon tergesa-gesa nak kejor-ngajor sampai tunggang kapcai honda cub 180 ksj – kok ari nie tersangat free, tak ngajor ker, cik garu kurang ajor……??
Apanama SEKOR LAH malang itu, yerr…..??

Besar punya temberang, kan kan kan……??

maqra
Guest
maqra

Nampak si Budin dah buat survey terhadap kedudukan terkini katak2 puru tua yg melompat. Eloklah tu “sekali air bah sekali tebing berubah”
Tampak UMNO makin bertenaga tanpa geng tua2 yg dirundung berbagai penyakit dan masaalah.
Cuma satu yg saya pinta dari sahabat2 di sini, pada sesiapa yg ada kepakaran untuk memadam video2 al jubori yg ada di youtube, sila tunjukkan bakat.
Jika tiada lg video2 tu, eloklah kita pakat2 sokong al jubori. Kalau gagal tak payah ler nak percaya dgn seorang MUSIBAT yg jauh dari membawa berkat.

John Doe
Guest
John Doe

Sejujurnya saya sangsi akan kebenaran cerita yang disampaikan oleh Tn Budin. Barangkali ia hanyalah rekaan. Umum mengetahui bahawa Tun sendiri telah mengatakan bahawa PPBM akan menerima bekas-bekas YB UmNo ini tetapi sehingga ke habis penggal mereka tidak akan diberikan apa-apa jawatan. Mereka perlu buktikan kesetian kepada perjuangan PPBM dahulu. Bermakna ketika mereka meminta untuk menyertai PPBM pun mereka telah mengetahui bahawa mereka tidak akan diberikan apa-apa keistimewaan di dalam PPBM. Jadi ia sepatutunya tidak lagi menjadi isu. Apatah lagi tulisan Tn Budin ini menunjukkan sikap lidah bercabang dan pengadu domba yang dimiliki oleh Tuan Budin. Dahulunya dialah antara orang yang… Read more »

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Suka hati dialah nak condong sebelah mana. Ini kan blog dia. Kalau tak suka, tak payahlah datang, dia tak pernah jemput pun John Doe, Othman Ahmad, Tanpa Nama. Bertandang rumah orang, nak ajar tuan rumah & bersangka buruk pula pd tuan rumah. Peliklah perangai tiga orang ni.

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang pelik, dorang jenis kuat dan mudah sakit hati..jenis sombong,riak, serba tahu akan masa hadapan. Pak nujumlah katakan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib yang asyik menjilat Najib menggunna berbagai nama,

Di kata bodoh kau marah. Tapi kau bangang, setahap lebih teruk dari bodoh. Macam “budak kecik bodoh” di selatan Semenanjung tuh.

Tahu lah kamu bahawa blogs memang membenarkan, malah mengajak orang mengomen. Kata2 “Join the discussion” bermakna sesiapa saja boleh mengomen. Hanya kamu tidak mengomen tapi mengamun – kamu coba menyamun hak orang mengomen di sini.

Nyata emak bapak kamu tak bimbing kamu di masa kecik. Hingga ke tua kamu tak tahu blogging decorum and decency – termasuk apa yang decent / tak decent di komen.

anonymous
Member
anonymous

Tu semua pentaksub dan penjilat tegar madey…kaki hirup kencing madey……nak bukak blog sendiri takut tak laku
..masuk rumah orang kurang ajar plak…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Lang Kepala Bana……..???

Oh ya….Kau Kejora, kan kan kan…..?? Si Kejora gay, 100% pembawa aids/kuman hiv, tak gitu….??
Ari nie tak ngajar ker, ponteng kelas lagi ker, aduhai cikgaru kepala bana………???

Kalau2 ada permintaan, aku siap sedia untuk paparkan semua aksi2 kèserakahañ seks luar tabie yg kau tonjolkan pd Ramadhan lepas sebagai bahan bukti kukuh yg masih segar bugar dalam simpanan file aku dan juga di arkib blog ini. Okay, setuju….??

Sekian dimakkumkan adanya.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Bro JD…

Its original not c/p, brilliant, very informative. timely & excellently presented.

Bravo & salam perjuangan.

anonymous
Member
anonymous

Jon doo bengong kaki temberang ..Rais Yatim berape tahun masuk parti munge dah jadi ketua munge negri 9?…

John Doe
Guest
John Doe

Lang Buana, Namanya pun discussion, maka kami bebas memberi pandangan. Saya pula bukan sekadar memberi pandangan tetapi juga memberi peringatan kepada Tuan Budin bahawa dia berada di jalan yang salah. Supaya kelak dia tidak beralasan bahawa tiada sesiapa yang telah memberikannya peringatan. Tuan Budin bebas memadamkan komen-komen saya dan kawan-kawan yang seperjuangan dengan saya sekiranya dia tidak suka. Tahu kenapa dia tak padamkan? Sebab kami inilah yang mempopularkan blog dia sampai Pak Sheikh mahu jadikan blog ini lidah rasmi di dalam percubaan akhirnya untuk menjadi PM. Sekiranya blog ini hanya ada kamu, Kejora dan Kejora Bapuk Bodo, Pak Sheikh pun… Read more »

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Apa masalahnya Othman Ahmad ni? Apa kena mengena aku dgn kejora pula? Tak taulah samada dia ni ada masalah rumahtangga atau dari rumahtangga bermasalah.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Stupid-cupid denial syndrome……??

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora berPANTAToon konon… Meroyan sakan nampaknya Suman tua renta Aku tak dpt jawab tadi sbb sdg pandu kereta Kemain auta, konon dia ada mari ke ibu kota Tapi yg nyata, hanya kelentong semata-mata ————————————————— Pegi daaa…konon tak dapat jawab sbb memandu. Abis tuu sampai ke sudah dari awal pagi ke lewat malam kamu tak jugak beritahu pukul berapa ‘showdown kita, apa hal kejadahnya, haaaa..,.?? Kalau kau ada di Dataran Metdeka, kenapa tak jumpa aku di tengah2 Dataran Merdeka malam tadi…?? Tak abis2 pulak tuu dgn muka tebal perasan konon kau cik gudang sekolah – Cik gudang apa kejadah yg sepanjang… Read more »

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Komen drp dua tiga orang di sini seolah-olah mereka adalah ahli majlis mesyuarat presiden PH, padahal mereka ni semua barua kpd parti masing-masing je.
Majlis mesyuarat presiden PH dah setuju Anwar jd PM selepas ni.
Barua mcm kalian cuma setakat komen je laa..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Lang Kepala Bana……..???

Oh ya….Kau Kejora, kan kan kan…..?? Si Kejora gay, 100% pembawa aids/kuman hiv, tak gitu….??
Ari nie tak ngajar ker, ponteng kelas lagi ker, aduhai cikgaru kepala bana………???

Kalau2 ada permintaan, aku siap sedia untuk paparkan semua aksi2 kèserakahañ seks luar tabie yg kau tonjolkan pd Ramadhan lepas sebagai bahan bukti kukuh yg masih segar bugar dalam simpanan file aku dan juga di arkib blog ini. Okay, setuju….??

Sekian dimakkumkan adanya.

Anonymous
Guest
Anonymous

😂🤣😃 👍 👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Si kadok awal nya lagak juah menyanyi-nyanyi
Gempar si kedi ni kalah guruh dia punya bunyi
Tapi, kat Dtrn Merdeka mlm tadi.. sepi & sunyi
Tak tahu kat mana bapok tua ini bersembunyi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora musibat berauta temberang lagi…..

“Konon dia tak boleh tunggu, melebihi jam dua belas
Sbb esok Kedah kerja, dia sekolah, ada kelas.
Mau tunggu lagi pun tidak akan bawa faedah
Balik je lah, besok dia & Mas datang bulan kerja kat Kedah”.
———————————————————————–
Tak abis2 dia perasan konon dia cik gudang sekolah – Cik gudang apa yg sepanjang masa bergayut di blog ini…?? Murid2 dapat belajar apa dari dia yg sentiasa ponteng tak berada dalam kelas.
Gaya penulisan pun tahap cikai bawah level SRP. Masuk akal ker balik Kedah malam ini & besok mengajar kat Sekorlah di Kedah…??

Nampak sangat temberang bodohya.

Anonymous
Guest
Anonymous

At last, poor old idiot Suman got into blunder
He is as if, after fallen being hit by the ladder
Actually he’s afraid, but feel shy to surrender
Why he’s born to be a coward, I keep wonder

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Wow..cgu Kejora berpantun bahasa Inggeris
Ini jauh lebih bisa, dari tikaman sebilah keris
Dah tentu si tua merasa di hati pedih terhiris
Sbb si bingai ni tak mampu nak buat sebaris

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dah puas membohong, last2 masuk bakul angkat sendiri….!!
Tak gitu, cikgaru Kepala Bana….??

Btw, ari nie tak ngajor ker, cik garu kurang ajor……??
Apanama SEKOR LAH malang itu, yerr…..??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora berPANTAToon konon… Meroyan sakan nampaknya Suman tua renta Aku tak dpt jawab tadi sbb sdg pandu kereta Kemain auta, konon dia ada mari ke ibu kota Tapi yg nyata, hanya kelentong semata-mata —————————————————- Pegi daaa…konon tak dapat jawab sbb memandu. Abis tuu sampai ke sudah dari awal pagi ke lewat malam kamu tak jugak beritahu pukul berapa ‘showdown kita, apa hal, haaaa..,.?? Kalau kau ada di Dataran Metdeka, kenapa tak jumpa aku di tengah2 Dataran Merdeka tadi…?? Tak abis2 pulak tuu dgn muka tebal perasan konon kau cik gudang sekolah – Cik gudang apa kejadah yg sepanjang masa bergayut… Read more »

RD.
Guest
RD.

Hai… rupanya mereka yang lompat masuk Bersatu lebih pentingkan diri-sendiri dari Bangsa, Agama & Negara.

Budin pun sama ka?
Demi Bangsa, Agama & Negara ka… Budin sokong bekas banduan salah-guna kuasa dan juga bekas-banduan liwat yang telah diampun YDPA secara lipas-kudung dan meragukan?

irkiz
Guest
irkiz

MEMANG TEPAT, BUDIN HATI TIDAK IKHLAS, KEBAIKAN MAHATHIR TIDAK DICERITA. TETAPI KEBURUKAN MAHATHIR DI LONDEH. KURANG DIDIKAN AGAMA. TIDAK TAKUT KEPADA ALLAH.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa perlu cerita kebaikan Mahathir. Dia kan Negarawan sanjungan kalian. Kebaikannya kalian sudah telan bulat2.
Sekarang dia tak diperlukan lagi. Sudah cukup selama 22 thn sekadar setengah penggal ni cukuplah. Buat apa pun dia dah tak kemana. Umur panjang nyawa dah pendek!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tolong sikit, Kejora.

Perkembangan Terkini:
Dunia semua kini kagum & puji cara Tun re-bargaining perjanjian ECRL dgn negara Tembok Besar China di mana Malaysia dapat menyelamat/mengurangkan kos puluhan bilyon walau liputan projek bertambah. Setelah siap, kerja2 penyelengaraan/maintenance ditanggung bersama oleh kedua-dua pihak. Duit mark-up berbilyon-bilyon yg nak diklepet Najib juga diRosmah-Mansuhkan, selamat duit negara.

Itulah ‘Ummphh/power’ kurniaan Illahi terhadap The One And Only Grand Old Statesman, Tun Mahathir Mohammad hingga beliau tidak putus2 dapat penghargaan, penghormatan & anugerah tertinggi, sama ada dalam maupun luar negara.

Rekodnya pun bersih tanpa sebarang pendakwaan mahkamah di dunia mana2pun. Yg memekak-menyalak kosong adalah – contohnya, kamu & najib.

Anonymous
Guest
Anonymous

😁😂🤣😃😃😄😅 jiwa kacau barua Bersatu Mahathir

anonymous
Member
anonymous

Bekas banduan yg difitnah oleh orang yg takut bayang2…..

irkiz
Guest
irkiz

Bangsa melayu kuat batu api, seronok tengok orang gaduh. Tidak takut kepada Allah. Bangsa melayu tidak nampak kebaikan seseorang tapi nampak keburukan orang. Bila kita baca semuanya kesilapan parti BERSATU, tidak ada parti lain. Parti DAP, Parti PKR, tidak dikena kutuk atau dimaki. Selalunya parti bersatu, Dr. MAHATHIR,yang kena, Tidak dicerita apa yang disanjung oleh dunia kepada Dr. Mahathir, semua cerita kerburukan. Satu hari Allah akan turunkan bala kepada orang yang HATI BUSUK, HATI BERULAT, HATI YAHUDI, satu Satu hari bila kita tua dikenakan bala akan menyesal.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau tak tengok atau baca DAP gaduh sama MCA, Gerakan, dan sebaliknya.

Sejarah bangsa Cina penuh dengan bergaduh sejak beribu tahun dulu. Perang memerangi antara puak atau suku bangsa. Rakyat merana, hidup sangsara, hingga komunis masuk.

Negara amat besar, paling banyak penduduk, sepatut nya boleh mengalahkan US dalam bidang ekonomi pun. Tapi di anggap sebagai pariah dek dunia antara bangsa hingga ha nya 2-3 dekad lalu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Samalah tu, tempiasnya pada kamu jugak. Cakap mudah mengamal payah.

Sawaludinlamin
Guest
Sawaludinlamin

Bawa lah cerita2 khayalan untk syok diri sendiri budin. Hang sgt yakin tun bakal d togelkan jun tahun ni. Aljubb pula kata 3 thn tun pm pun xpe. Hang serang tun umpama section Comander( koperal) nak serang div cmder( mejar general) dlm perang tactic. Tambah pula tun is d like of d great gen patton. Jgn lah jd kerenga yg tongek bontot tunjuk garang dan kuat. D picit lumat dek budak kecik pun dah mampos. Aljubb pm 8,mimpi siang hari

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

1. Sewaktu era Tun Dol yg bengap lagi kuat tidur tuu, Brader Nuar dilepaskan atas sebab2 ‘teknikal poceeding’, NAMUN, para hakim tetap yakin Brader Nuar ada melaķukan LIWAT.

2. Di era PH pimpinan Tun M, Brader dibebaskan keluar penjara atas sebab syarat/desakan gerombolan PKR. Walau dapat pengampunan dari YDPA (yg dah cabut lari ke Kelantan), di segi rekod perundangan mahkamah, Brader tetap seorang pesalah/banduan. Stigma ini akan terus melekat pd dirinya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sakit hati kau kan kalau bab Anwar..
Menceceh bolehlah, mengharungi seperti dia, apa kau sanggup ke? Mainanan politik mulut lembar je kau ni. Pak tua sembang kencang telor lisut!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Cara Ahli Politik Menunggang Agama Untuk Sebarkan Fitnah Di Bulan Ramadhan Bagi PH, keutamaan politik jauh melebihi dari kemuliaan bulan Ramadhan… Fitnah serta politik jijik PH, tak ada sempadan masa… Fitnah PH Terhadap DS Najib Dalam Kes Salah Guna Kuasa YAPEIM Mari kita fahamkan macam mana PH membuat propaganda jahat dan menipu untuk menyerang DS Najib… Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YAPEIM), di saman bersama 7 individu di atas kapasiti mereka sebagai Ahli Lembaga Pemegang Amanah YAPEIM… YAPEIM dan Ahli Lembaga Pemegang Amanah mereka perlu membela diri dengan mengupah sebuah syarikat guaman… YAPEIM menang kes tersebut dan dakwaan YAPEIM telah… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Abibullah ketua pengarah Yapeim kempen pangkah umno sokong najib…bukan fitnah lagi ini pegawai najib..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dunia semua tahu puak2 keciwa kini guna Islam, Melayu & Raja untuk menghasut & menakut-nakutkan orang Melayu & Raja2 sebagai taktik ‘last kopek’ bagi menyelamatkan bontot masing2 dari jenayah rasuah/curi terbesar dalam sejarah.

Btw, ari nie tak ngajor ker, cik garu kurang ajor……??
Apanama SEKOR LAH malang itu, yerr…..??

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak tua ooi, kaum kerabat kau dlm bersatu dan umno yang gabra dan ketakutan, menjarah harta negara dan kaki rasuah paling kuat. Bagai tiada ubat tiada penolong apabila Anwar berkuasa.
Sakit hati adalah orang yang kurang iman dan kau ada iman 10%.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Pergi buat report polis untuk heret mereka ke muka pengadilan. Atau jika perlu, buat saman sivil.
Toksah memekak bingit tapi tin kosong, tabuk pun tarak, FAHAMMMMM….!!

Anonymous
Guest
Anonymous

Sentap nampak! Pak tua sanjungan mahathir. Setakat kehebatan diri dimata dunia. Dalam negara rakyat terhumbang hambing, pigi da!!

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Tak sabar tunggu Anwar mengetuai kabinet Malaysia. Bagi pemimpin Bersatu serta barua mereka yg tak setuju dgn bakal PM Malaysia ni, sila meninggal, letak jawatan atau terjun bangunan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Entah2 kamu yang meninggal dulu. Ada rahmat kalau meninggal di bulan puasa nih, depa kata.

Cepat2 lah buat begitu. Kami sedia ucapkan Inna lilahi wa inna ilaihi ra ji’un.

Selamat bersemadi, Mat.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Siapa yang ada virus HIV akibat menyondol atau di sondol belakang mungkin akan meninggal dulu. Kot termasuk kamu.

Yang menyondol belakang tak boleh jadi PM, d’ya hear? Sebab Perkara 3 Perlembagaan negara kata: agama negara ini ialah Islam. Dan Islam haramkan sondol belakang.

Terutama yang dah kena penjara 2 kali sebab sondol belakang. No way for Peliwat dan bekas Banduan 2 kali menjadi PM.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Memang pun Kejora nih gay, 100% pembawa aids/kuman hiv.

Kalau ada permintaan, saya siap sedia paparkan aksi2 kèserakahañ seks luar tabie Kejora sebagai bahan bukti kukuh yg nasih segar dalam simpanan file saya dan juga di arkib blog ini.

anonymous
Member
anonymous

Kamu tengok anwar sondol belakang kamu?..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Lang Buana jugak Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama?

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Betul..betul..betul….!!

Memang pun Kejora nih gay, 100% pembawa aids/kuman hiv.

Kalau ada permintaan, saya siap sedia paparkan aksi2 kèserakahañ seks luar tabie Kejora sebagai bahan bukti kukuh yg masih segar dalam simpanan file saya dan juga di arkib blog ini.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Lang Kepala Bana……..???

Oh ya….Kau Kejora, kan kan kan…..?? Si Kejora gay, 100% pembawa aids/kuman hiv tak gitu….??
Ari nie tak ngajar ker, ponteng kelas lagi ker.??

Kalau2 ada permintaan, aku siap sedia paparkan aksi2 kèserakahañ seks luar tabie Kau pd Ramadhan lepas sebagai bahan bukti kukuh yg masih segar dalam simpanan file aku dan juga di arkib blog ini.

Sekuan adanya dimakkumkan.

Ma Hussin
Guest
Ma Hussin

PAS menganggap mereka yg melompat ke Bersatu macam sampah, oleh itu biarlah sampah2 tu kembali ke dlm tong sampah, kita nak lihat adakah mereka akan disucikan dan diterima menjadi rakan taawun PAS

Anon
Guest
Anon

“kembali ke dlm tong sampah ” – tong sampah PAS? Lebih teruk dari segala tong sampah.

Ada sampah yang semula jadi nya tak masuk tong sampah PAS. Sebab PAS sangat low class.

Wau bule
Guest
Wau bule

Budin…there you again. New promotion article for Anwar nak naik cepat.

Hope evil intention of anwar’s macai will be checkmated by Allah swt.

Ya Allah kami tak mahu a sodomist as our next PM…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sorang lg sakit hati..tak padan dgn wau bulenya..nasib kolah

anonymous
Member
anonymous

Itu wau bolee…..oghe kelate kato buto..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ari nie tak ngajor ker, cik garu kurang ajor……??
Apa nama SEKOR LAH malang itu, yerr cerita sikit…..??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

No sweat, asal bukan nasib sekor spesi yg syok sendiri konon perasan cikgaru kepala bana Kejora.
Cikgaru SEKOR LAH, apa nama & di mana tuu, agak2 nyer….??

He he he

Atan
Guest
Atan

Mungkin Budin maksudkan kalau pemimpin Umno masuk Bersatu di masa Anwar PM, mereka tak menyesal.

Jika begitu, teruskan lah mimpi.

Mereka masuk Bersatu hanya sebab Tun Mahathir tegas, bidas mana yang perlu di bidas, biarkan siapa yang perlu menunggu hingga sampai masa nya.

Tidak ada janji masa serah kuasa.

anonymous
Member
anonymous

Kamu tengok anwar liwat jubo kamu?…kamu hanye hearsay…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Punch line lawak no. 1.

He he he

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Selisih you, I tak rela negara dipimpin oleh peliwat. Takut negara nanti terlingkup macam kaum Lut di Sodum & Gomurrah

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak tua oh pak tua, jgn mandai2lah, sejak bila dah pandai menujum ni.
Sejak balik dari kuliah Mahathir ke?

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tua tua daun keladi
Semakin tua semakin menjadi.

Tua tua bagaikan ubi
Semakin tua semakin berisi.

Tua tua si buah kelapa
Semakin tua banysk santannya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mmg si tua kadok, ternyata tak punya jati diri
Tidak berani dia sambut, cabaran yg aku beri
Dia ulang kencing aku, spt thn lps, 1 Februari
Namun dia akan kena juga dgn aku satu hari

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous (huruf besar A) kah3 memang juga terkenal sebagai Geng Najib yang asyik menjilat Najib, menuduh liar mengguna berbagai nama.

Dia juga selalu coba alih perhatian pembaca dari perkara2 yang Budin keluarkan di blog pos dia.

Geng Najib ni anarkis, sengaja mahu menyakitkan hati orang. Perlu di heret ke tepi pantai dan di sula. Cara di zaman Kerajaan Melayu Melaka bagi yang menderhaka.

Dia derhaka kpd Bossdia. Sekarang tak di pedulinya terkontang kanting keseorangan masuk keluar mahkamah, masuk keluar kandang penjenayah.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Mau tunggu lagi pun tidak akan bawa faedah
Balik je lah, besok aku & Mas kerja kat Kedah
———————————————————–
Balik ke mana tuuu Kejora, ke Chow Kit ker…..??
Bekerja kat Kedah kerja aper – seludup bangla2 di Wang Kelian ker….??
Cikgudang/cikgaru SEKOR LAH mana tuuu, apa nama SEKOR LAH malang yg boleh ambil penganggur tak lepas SRP, tak masuk akal langsung……!!

Jika nak auta temberangpun agak2 ler – toksah guna pakai lawak bodoh yg menyerlahkan kedunguan kamu itu…….!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Aku tak dpt jawab tadi sbb sdg pandu kereta
——————————————————-
Pegi daaa…konon tak dapat jawab sbb nemandu. Abis tuu sampai ke sudah dari awal pagi ke lewat malam kamu tak jugak beritahu pukul berapa ‘showdiwn kita, apa hal, haaaa..,.??
Kalau kau ada di Dataran Metdeka, kenapa tak jumpa aku di tengah2 Dataran Merdeka tadi…?? Takut kan kan kan, tak gitu…..??

Bodoh betul engkau punya temberang……,!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Itu ngko ke, dey thamby Wak Suman pundek?
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh
———————————————
Gaya bahasa di atas ada ciri2 seorang guru ker…..??

Nak menipupun, agak2 ler, bongok……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Jati diri sebagai pengecut, penipu, kaki kena/main bontot ker….??

Ari nie tak ngajor ker, cik garu kurang ajor……??
Apa nama SEKOR LAH malang itu, yerr cerita sikit…..??

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

anonymous (small “a”), seperti MAHATHIRVSANWAR, ada lah juga Geng Najib yang asyik menjilat Najib yang mengguna berbagai nama menuduh liar Tun Mahathir dan gomen PH tanpa bukti, fakta atau punca2 maklumat yang sahih.

Pendek kata, apa saja nama yang janggal tapi mencaci Tun M dan PH di blog ini kemungkinan besar nya ia lah juga Geng Najib.

Dia sudah tak berani mengguna nama Geng Najib sebab di balun dan di tibai hampir serta merta bila keluar begitu. Jugak mungkin di arah loyar Keling Islam Najib supaya jangan pakai nama Geng Najib masa dia hari2 turun naik mahkamah sekarang. Mahukan simpati.

Anonymous
Guest
Anonymous

Suka doranglah nak mencaci maharhir..ko pun mencaci anwar jugak..bengap punya orang tua tak sedar diri.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Siapa caci Tun Mahathir dan PH aku balun dan tibai.

Siapa caci Anwar atas capacity dia pemimpin PH, juga di balun dan di tibai.

Siapa caci Najib, Rosmah dan semua lain yang makan wang 1MDB 2.6 biliun, kan ditambah cacian nya.

Tiada maaf bagi Najib Al Jibo.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DOA PEMBUKA ENTRY…PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBU
RKAN PH!
!!…..

Anon
Guest
Anon

Umno berpeluk peluk dengan kafir harbi MCA dan Gerakan. Tapi mereka sudah mau tendangkan Umno.

Bubarkan BN, kata MCA. Di pujuk Tok Mat, BN tak jadi bubar atau MCA keluar BN.

BN is “structurally faulty. Beyond repair.” Hanya menunggu roboh.

Anon
Guest
Anon

Tak masuk akal doa “BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!” – tak akan dimakbulkan.

Yang nyata menyamun umat Islam ialah Najib dan Umno. 60% dari RM2.6 biliun wang 1MDB yang Najib samun itu ialah wang umat Islam.

Begitu juga di Tabung Haji (100% umat Islam), Felda, Felcra, KWSP, KWAP.

Yang nyata ia lah Najib dan Umno sudah binasa. Doa rakyat di Pru14.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kali ini kita biarkan orang lain menangkis doa harian seorang fasik bergelar Kejora/Kojolla.

Padan muka dia…..!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KO TAK TAHU KE PEMIMPIN KO ROMPAK TH 20 BILLION?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BETUL. NAJIB BUAT ITU. BEDEBAH.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ajaib – kenapa pulak tak seorang pun seantero dunia mampu heret Tun M ke muka pengadilan seperti apa yg Najib & Brader Nuar pernah & sedang alami…….??

Btw, malam tadi balik ke mana tuuu Kejora, ke Chow Kit ker…..??
Bekerja kat Kedah kerja aper – seludup bangla2 di Wang Kelian ker….??
Cikgudang/cikgaru SEKOR LAH mana tuuu, apa nama SEKOR LAH malang yg boleh ambil penganggur tak lepas SRP, tak masuk akal langsung……!!

Jika nak auta temberangpun agak2 ler – toksah guna pakai lawak bodoh yg menyerlahkan kedunguan kamu itu…….!!

jigit
Member
jigit

Jika Budin sendiri sudah merasakan bahawa UMNO kini kembali mendapat sokongan rakyat, ada baiknya tuan mencadangkan kpd boss, Abam Nuar supaya kembali kpd UMNO. Sebabnya en Bidin…. dalam PKR sendiri kedudukan abam sangat goyah. Dalam PKR ada Azmin, duri dalam daging bontot yg sering mencucuk- cucuk menyebabkan timbul rasa kesakitan dan rasa tidak selesa gundah gulana.

Pelik la manusia ini…. sepatutnya dia lebih rissu kpd masa depan abam yg terumbang- ambing…. ini tidak…. nasib MP UMNO pula yang diambil berat….

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini pun sakit hati punya barua Bersatu mahathir..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Yg dicili orang lain, yg menggelupur kepedasan kok si Kejora, aoa hal…..??

Pelik, kenapa Kejira tersentap & tersangatlah sakit hatinya membaca hujah sdra jigit.

He he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Katun betullah pak tua.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous yang membaruakan Bersatu ia lah Geng Najib yang asyik menjilat Najib, mengguna berbagai nama.

Takut nak pakai nama Geng Najib sebab di balun pronto tiap kali bila buat begitu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ada orang cakap dalam blog ini , kau bengap, ia ke?

Anon
Guest
Anon

Saya fikir strategy Tun Mahathir betul. Tidak beri jawatan kepada mereka terus menerus. Sudah pun di ungkit/syorkan ahli2 di media massa supaya perhatikan mereka dulu dalam Bersatu.

Mungkin ada yang di beri jawatan bila ada rombakan kabinet. Tok Pa, contoh nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Biadap! Jual Arak, Ugut Ketua Polis. Pengerusi DAP Jerantut Ditahan. KUANTAN 19 Mei – Pengerusi DAP Jerantut, Loo Why Leong ditahan polis hari ini bagi membantu siasatan kerana dipercayai mengugut Ketua Polis Daerah Jerantut, Superintenden Mazlan Hassan pada Khamis lalu. Ketua Polis negeri, Datuk Seri Mohd. Zakaria Ahmad berkata, Why Leong ditahan pukul 3 petang di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jerantut selepas dipanggil bagi membantu siasatan berhubung kes berkenaan. “Selepas diambil keterangan, dia (Why Leong) dibebaskan dengan jaminan polis. Telefon bimbitnya turut dirampas,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini. Difahamkan, laporan polis dibuat Mazlan pada Jumaat lalu selepas… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ADALAH GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB DENGAN MENGGUNA BERBAGAI NAMA.

DIA GUNAKAN NAMA ITU UNTUK MENGKOPIPES, MENGULANG BERKALI KALI TUDUHAN2 LIAR TANPA BUKTI, FAKTA ATAU PUNCA MAKLUMAT YANG SAHIH.

DIA OTAK KECIK. MENGKOPIPES PENULISAN PANJANG LEBAR, TAK SEDAR BAHAWA TIADA SIAPA YANG MEMBACA NYA, TERUTAMA BILA DILIHAT ITU KOPIPES.

DIA JENIS CYBER TROOPERS UMNO YANG NAJIB MAKI “BANGANG HAMJADAH” DI KEMPEN PRU13 DAN “KEPALA BAPAK KORANG” DI KEMPEN PRU14 – MALAS MENCARI FAKTA2 DAN HUJAH2 YANG BOLEH MENAIKKAN IMEJ NAJIB DAN UMNO BN. DEPA LINGKUP DI PRU14.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Yes bro, you’re absolutely correct…..!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Bullshit….,!!

Btw,
Ari nie tak ngajor ker, cik garu kurang ajor……??
Apa nama SEKOR LAH malang tuu yerr, boleh cerita sikit…..??

He he he

anonymous
Member
anonymous

Pru15 Bersatu masih payah nak kalahkan umno kecuali di sabah kerana ada sokongan warisan dan shafeei..

Madey gagal jadikan Bersatu ganti umno sebagai wadah untuk melayu…

Umno tetap jadi wadah untuk melayu…ahli umno telah lama kenal siapa madey yg licik membelit….22 tahun presiden umno melayu tetap tidak banyak perubahan kehidupan nereka……kroni dan anak branak dan kenalan yg ade kuasa dlm umno madey saja yg banyak berubah kehidupan mereka..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“masih payah nak kalahkan umno”? Ko nujum Pak Belalang ker? Ko telek Pru14 aritu Umno menang yer? KEPALA BAPAK KO, kata Bossko.

“tidak banyak perubahan kehidupan mereka”? – hidup kamu ajer yang tak berubah, sebab asyik menjilat Najib, mengguna berbagai nama.

Najib has gone south sampai the South Pole – antarctica. Bodoh kamu masih menjilat dia. KJ pun dah kata “Najib bukan Bossku.” Otak lobak korang semua.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini tak dipertikaikanlah, orang tua bengap, terlebih obses dgn najib, tak habis2.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora, Yg bengap tuu kau & Najib. Dunia semua kini kagum & puji cara Tun re-bargaining perjanjian ECRL dgn negara Tembok Besar China di mana Malaysia dapat menyelamat/mengurangkan kos puluhan bilyon walau liputan projek bertambah. Setelah siap, kerja2 penyelengaraan/maintenance ditanggung bersama oleh kedua-dua pihak. Duit mark-up berbilyon-bilyon yg nak diklepet Najib juga diRosmah-Mansuhkan, selamat duit negara. Itulah ‘Ummphh/power’ kurniaan Illahi terhadap The One And Only Grand Old Statesman, Tun Mahathir Mohammad hingga beliau tidak putus2 dapat penghargaan, penghormatan & anugerah tertinggi, sama ada dalam maupun luar negara. Rekodnya pun bersih tanpa sebarang pendakwaan mahkamah di dunia mana2pun. Yg memekak-menyalak kosong… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Memang kesian katak puru umno kerana percaya kpd madey yg yg ada agenda peribadi… Secara logiknye puak Bersatu yg sediada ada di Bahagian2 tentu tak suka kemasukan mp umno yg boleh meminggirkan kedudukan mereka…kenape jatak puru ni tak lompat seblm pru dan berjuang bersama dgn ahli2 Berdatu seblm pru…mereka ini sudah dicop pengkhuanat….kalo umno mereka boleh khianat Bersatu pon nereka boleh khianat… Di Heli gambar mustapha dibakar kerana khianat umno… Ahli umno dan melayu tolak madey jerana anggap madey ade agenda peribadi bila bersama DAP yg beliau selalu kutuk seblm ni…..buktinye madey hanye menang 13 kerusi saja….itu pon di Johor… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TELAH DIPERAS UGUT…KALAU TIDAK SAMAN…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ini adalah nama samaran Geng Najib yang asyik menjilat Najib pakai banyak nama. Tak berani keluarkan nama Geng Najib sehingga malam hari, takut di balun asyik menjilat Najib apabila keluar saja nama itu.

Nama ini di khaskan nya untuk mengkopipes. Geng Najib dulu terkenal sebagai Raja Kopipes, sekarang dipindahkan nya gelaran itu kpd MAHATHIRVSANWAR.

Kopipes benda yang sama, panjang lebar, tak dibaca sesiapa. Aku komen begini untuk pengtahuan pembaca baru blog ini supaya tak payah membuang masa membaca nya.

Menuduh secara liar, tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bekas pemimpin Umno yang masuk Bersatau “rasa terabai kerana tidak diberi apa-apa peranan dalam kerajaan”? Suruh mereka fly kite ler kalau mereka memikirkan mereka begitu mustahak hingga perlu diberi jawatan menteri atau sebagai nya bila masuk Bersatu.

“tidak dipedulikan oleh Bersatu di kawasan di mana mereka menjadi Ahli Parlimen”? Kalau mereka masih Ahli Parlimen, sudah tentu tidak terabai. Tapi kalau sudah tidak di calonkan di Pru 14, mereka dianggap sebagai ahli biasa, ahli baru Bersatu.

Mesti ada sebab mereka tidak dicalonkan – e.g watak nya, perkhidmatan nya di masa menjadi YB dulu. Berterima kasihlah sebab2 itu tidak dihebohkan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak betul, Budin. Yang menyesal ia lah bekas pemimpin Umno yang tak masuk Bersatu sebelum Bersatu “tutup pintu” bila ramai ahli keriau takutkan depa jadi musuh dalam selimut, duri dalam daging.

Tak boleh percaya lah kata2 bekas Ahli Parlimen UMNO yang frust tak dicalonkan di Pru14 dan menyesal tak masuk Bersatu. “yang menyertai Bersatu kerana ada masalah masing-masing (kes rasuah, contoh nya)” sudah tentu tidak menyesal selagi tidak di siasat SPRM.

Yang lain, jika masuk Bersatu mengharapkan jawatan pemimpin, bodoh lah depa. Tapi di akui ramai pemimpin Umno yang bodoh, diamkan Najib mencuri berbiliun wang rakyat hingga Umno lingkup di Pru14.

anonymous
Member
anonymous

Engko jer yg betul walopon kelaut…
Dah tak ade lagi ahli umno dan mp umno mahu lompat ke dlm Bersatu…madey kaciwa….cita2 terbantut….bagi ahli umno madey tak boleh lagi jadi pemimpin mereka…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko ikut Najib ke Tomur, jual maruah negara ke China kominis. Tak jalan. Najib dan Umno kena lingkup.

Sekarang ko hanya boleh menuduh liar – “cita2 terbantut….bagi ahli umno madey tak boleh lagi jadi pemimpin mereka…” Macam ko pakar, sorang ajer yang tahu.

KEPALA BAPAK KO.

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Ya, tepat sekali. Pemimpin UMNO yg menyertai Bersatu telah sampai ke penghujung kariernya.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Tak betul, Lang Kepala Bana….!!

Yg dah nazak tuu Bung Mokhtar & Musang Tak Aman yg berdebar2 nunggu giliran masuk dok pesalah mahkamah.

Oh ya….Kau Kejora, kan kan kan….??
Si Kejora gay, 100% pembawa aids/kuman hiv tak gitu….??

Kalau2 ada permintaan, aku siap sedia paparkan aksi2 kèserakahañ seks luar tabie Kau pd Ramadhan lepas sebagai bahan bukti kukuh yg masih segar dalam simpanan file aku dan juga di arkib blog ini.

Sekuan adanya dimakkumkan.