KENYATAAN ANWAR SELARI DENGAN GESAAN DALAM BUKU

Anwar Ibrahim berkata, beliau kini sedang berbincang dengan Tun Mahathir Mohamad mengenai tarikh peralihan jawatan Perdana Menteri.

Menurutnya, perbincangan itu berjalan dengan baik dan beliau tidak berasa penyerahan kuasa itu akan mengundang sebarang masalah.

“Saya tidak ada masalah sama sekali dengan Tun Mahathir.

“Soal tarikh dan sebagainya (perlantikan sebagai Perdana Menteri ke-8), biarlah saya berbincang dengan beliau sebagaimana yang sedang berjalan sekarang ini.

“Tun Mahathir punya peranan pada masa sekarang dan beliau harus diberi ruang menjalankan tugasnya.

“Andai kata saya ambil alih kepimpinan negara pun, peranan Tun Mahathir tetap ada sebagai seorang negarawan yang banyak berjasa kepada negara kita,” jelas Anwar lagi.

Sesungguhnya kenyataan terbaru Anwar ini merupakan satu lagi perkembangan yang baik dan positif dalam memastikan proses peralihan kuasa sebagaimana yang telah dijanjikan itu berjalan lancar.

Malah, kenyataan terbaru Anwar ini juga bertepatan dengan saranan yang saya cetuskan dalam buku terbaru bertajuk “Anwar PM Ke-8 Janji Serah Kuasa Yang Mesti Ditepati” yang diterbitkan pada minggu lalu.

Buku itu kini boleh didapati di kedai-kedai buku di seluruh negara.

Dalam saranan yang terkandung di muka belakang buku tersebut, saya telah menyarankan agar Tun Mahathir tidak berlengah lagi menetapkan tarikh pengundurannya bagi membolehkan Anwar mengambil alih jawatan Perdana Menteri.

Ini kerana setelah setahun menjadi Perdana Menteri dan kira-kira setahun lagi sebelum menyerahkan jawatan itu kepada Anwar, Tun Mahathir seharusnya segera memilih sendiri tarikh pengundurannya sebagaimana yang pernah dilakukannya kepada Tun Abdullah Ahmad Badawi pada 2003 dahulu.

Saya menekankan hanya dengan Tun Mahathir sedia menetapkan tarikh tersebut saja yang akan menamatkan segala spekulasi dan ketidaktentuan berhubung peralihan kuasa itu.

Harapan rakyat, setelah tumbangnya BN dalam PRU14 yang lalu tidak lain ialah untuk melihat proses peralihan kuasa itu berjalan lancar demi memastikan PH terus stabil, bersatu dan kukuh dalam mentadbir negara ini.

Mudah-mudahan segalanya baik-baik saja. (Shahbudindotcom 15/05/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 15 May 2019 — 8:07 pm

125
Leave a Reply

avatar
13 Comment authors
Tanpa NamaAnonymousApanamas_beesMAHATHIRVSANWAR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Apanama
Guest
Apanama

TINGGAL SETAHUN TAPI TUN BELUM PASTI Isu PM pengganti Tun nampaknya macam tak selesai walaupun ikut janji PH Tun tinggal 1 tahun lagi sebelum kosongkan kerusinya untuk DS Anwar naik sebagai PM sekitar 9 Mei 2020. Dalam temubualnya dalam akhbar The Star kita boleh membayangkan gambaran yang mahu diberi. Tun sebut dia pasti akan serahkan “baton” ke Anwar tanpa syarat. Cuma akhbar itu menyebut: “Dr Mahathir however did not say when the handover would be.” (Dr Mahathir bagaimanapun tidak memberitahu bila peralihan kuasa itu akan berlaku) Tinggal 12 bulan namun masih belum tahu? Atau memang akan serah kuasa tetapi pada… Read more »

Apanama
Guest
Apanama

PH 2018-19 SETAHUN RAKYAT TERTIPU Gegak-gempita bumi Malaysia setahun lalu apabila menyaksikan kemenangan Pakatan Harapan di ketuai Tun Dr Mahathir Mohammad dalam PRU ke 14. Mereka yang berhabis-habisan menyokong blok baru ini sudah pastilah yang paling gembira kerana percaya bahawa mereka telah menyumbang ke arah kejatuhan sebuah kerajaan yang dituduh kleptokrat dan kini yang naik sebuah kerajaan baru, Malaysia Baru, yang kononnya berhati dan berjiwa rakyat. Lantaran menanggung kesengsaraan kenaikan kos hidup yang membebankan selain keadaan ekonomi negara yang tidak menentu, sebahagian besar rakyat terlalu yakin bahawa formula untuk keluar dari kesengsaraan mereka adalah dengan menaikkan PH. PH dikatakan akan… Read more »

Apanama
Guest
Apanama

Baru semalam kita bincang isu ini. Tahu-tahu dari 2 tahun kini Tun Dr Mahathir minta 3. Tidak mustahil boleh naik sampai 5 tu.

Adakah ini bermakna DS Anwar kekal sebagai :bakal PM” sampai tamat usia?

Ternyata Tun belum bersedia malah kemungkinan besar tidak akan serah kepada Anwar. Bergolaklah lagi PH.

Apakah group Anwar-Rafizi akan berdiam diri dengan perkembangan ini?

Baru setahun PH berkuasa kekalutannya makin menjadi- jadi. Tahniah pengudi PH.

Apanama
Guest
Apanama

TUN DAN KIT SIANG BIKIN ANWAR GOYANG Semasa di Sandakan Datuk Seri Utama Mohamad Hasan berkata ada kemungkinan Tun Dr Mahathir tidak akan serah jawatan PM nya kepada Anwar Ibrahim dan sebaliknya akan bubar Parlimen untuk pilihanraya baru. Pembubaran ini bagi memberi peluang pada rakyat untuk pilih PM yang mereka mahu, mungkin juga bukan Anwar. Kenyataan Tok Mat itu pedih pada telinga orang kuat DAP, Lim Kit Siang sehingga beliau berkata sanggup berhenti politik jika Tun tidak serah jawatan PM pada Anwar sebagaimana di dakwa Tok Mat itu. Kit Siang ternyata tidak selesa dengan kenyataan Tok Mat itu malah mungkin… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet asyik jer fitnah-umpat setiap masa
Blm dijatuh hukum, dia lebih pandai dari jaksa
Itulah jadi bila tak mengenali pahala dan dosa
Juga bila tak pernah tunai solat dan berpuasa

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tiada yang kisah di sini bila Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama mengarut memantun mantat.

Dia dikenali sebagai “budak kecik bodoh” macam yang di selatan Semenanjung itu.

Apanama
Guest
Apanama

13 MEI 1969 JADIKAN IKTIBAR DAN SEMPADAN Hari ini ulangtahun Peristiwa Hitam 13 Mei 1969. 50 tahun lalu sejurus keputusan PRU ke 3 pada 10 Mei 1969 diumumkan telah berlaku rusuhan kaum bermula di K.Lumpur sehingga memaksa pengisytiharan darurat pada 16 Mei dan Parlimen digantung. Mereka yang di bawah 50 tahun hari ini tiada ketika berlaku peristiwa pahit ini dan malah ramai yang hidup semasa peristiwa ini pun seakan mencuci tangan dan memadamkan episod hitam ini dari ingatan mereka dan dari pengetahuan yang lain. Malah tidak banyak gambar-gambar peristiwa berkenaan disebarkan umum kecuali yang barangkali dalam simpanan pihak Polis. Di… Read more »

s_bees
Guest
s_bees

Mangkuk TN ni dulu guna GMN punya nama
Teruk dipelangkung kluor hingus gelama
Penjilat taik saf depan pundek Apanama
Berlagak ayam laga padahal ayam serama

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro s_bees:

Mmg nyata hebat TN monyet berlakon drama
Alli Jaga, GMN, Anon..mcm2 dia punya nama
Tapi asyik kena lanyak, ini ifrit tak ada agama
Ingin lagak jagohan, pelempang yg dia terima

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tiada yang kisah di sini bila Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama mengarut memantun mantat.

Dia dikenali sebagai “budak kecik bodoh” macam yang di selatan Semenanjung itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kepimpinan PH, lintang pukang & caca marba
Dgn puak kafir, depa ikut pak turut jadi hamba
Main tangkap sana & sini, ikut undang2 rimba
PH segera bungkus, itulah yang rakyat damba

Pemimpin2 asyik dgn harta dan mengaut laba
Berebut jwtn tinggi, itu je yg mereka berlumba
Rakyat marhain terus dibiar dlm sedih teraba2
Mmg sahih PH lungkup, bila PRU-15 nanti tiba

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tiada yang kisah di sini bila Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama mengarut memantun mantat.

Dia dikenali sebagai “budak kecik bodoh” macam yang di selatan Semenanjung itu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dalam tempoh lima tahun akan datang kerajaan bercadang membelanjakan RM10 bilion setahun bagi tujuan mewujudkan pekerjaan dan menyokong pendapatan kumpulan B40.

Baru-baru ini kerajaan mengumumkan satu lagi skim bantuan berjumlah RM338 juta khas untuk pekebun kecil getah di bawah Risda.

Cuma mungkin akan berlaku kekangan dan masalah di sana sini kerana serentak dengan memberi bantuan kerajaan juga sedang membersihkan senarai penerima kerana didapati banyak juga yang tidak layak atau yang memberi maklumat palsu. keadaan di zaman Najib Al Jibo).

Apanama
Guest
Apanama

ORANG LAIN BERGELUT SEHARIAN UNTUK HIDUP DIA SIBUK NAK JADI PM Rislan SMS Yang penting beliau jadi PM. Dari dipecat sebagai TPM kemudian mencetuskan gerakan reformasi jalanan tahun 1998 (21 tahun dahulu), masuk keluar penjara itulah matlamat akhir agar “Aku jadi PM”. Berapa ramai yang terkesan dan menderita, dipukul dibelasah ditangkap jadi bankrap. Orang Melayu sampai berpecah-belah dan kuasa politik bukan Melayu menjadi dominan. Kos hidup mencacak naik, rakyat menderita. Itu semua “aku peduli apa” asalkan yang penting “Aku jadi PM”. Apalah istimewa sangat orang yang Tun Dr Mahathir pernah sebut tidak layak memimpin negara ini? Bekas banduan kes liwat… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Nak kasi Nuar PM tu, Madey kena fikir dalam2
Tak kan Madey rela, masa depan Boboi kelam
Nuar pasti le simpan dendam dari kisah silam
Mana dia dpt lupa peristiwa 1998 usung tilam

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 = Geng Najib memantun mantat.

Bukan Najib seorang saja yang kerajaan serahkan kepada kehakiman. Banyak lagi. Antaranya bekas FLOM Puan Puti Reno Rosmah Mansor, Ahmad Zahid Hamidi, bekas Pengerusi Felda Isa Samad, penari kasut merah Mohd Irwan Serigar, ketua peguam Najib Muhammad Shafee, bekas pegawai khas Rosmah Rizal Mansor (bukan adik atau abang Rosmah) dan bekas Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB Arul Azrul Kanda Kandasamy.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet keadaan mcm orng baru mati bini
Tinggal diia sorang jer, penyokong PH kat sini
Tak tau le, hingga bila dia nak meroyan begini
Nak masuk blog pro Umno/BN, dia tak berani

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tiada yang kisah di sini bila Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama mengarut memantun mantat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kemelut kepimpinan dlm PH tak dpt dikekang
Madey jel Anwar atas tuduhan main belakang
Nuar kata dia difitnah cara kotor spt longkang
Kini perebutan PM jadikan PH lintang pukang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nasib mereka (Najib & geng) dan masa depan mereka bukan di tangan kerajaan lagi. Mereka adalah di dalam jagaan (custody) mahkamah.

Tapi rakyat jelata kenalah faham yang mereka akan buat segala macam tipu helah untuk lambatkan perbicaraan kerana mereka tahu apa yang telah mereka lakukan sehingga diseret ke muka pengadilan.

Komen: walau pun tahu depa bersalah – dan akan di hukum – tetapi bodoh mahu melambat lambatkan selesai nya bicara.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet keadaan mcm orng baru mati bini
Tinggal diia sorang jer, penyokong PH kat sini
Tak tau le, hingga bila dia nak meroyan begini
Nak masuk blog pro Umno/BN, dia tak berani

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tiada yang kisah di sini bila Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama mengarut memantun mantat.

irkiz
Guest
irkiz

ALLAH MENENTUKANNYA. BUKAN MAHATHIR. JANGAN JADI MANGKOK HAYUN.

Apanama
Guest
Apanama

Bingai mana cakap macamni…. Ko paham ke jabariyah dan qodariah. Cuba ko brief skit…..

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet keadaan mcm orng baru mati bini
Tinggal diia sorang jer, penyokong PH kat sini
Tak tau le, hingga bila dia nak meroyan begini
Nak masuk blog pro Umno/BN, dia tak berani

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Walaupun BN meninggalkan kewangan kerajaan dalam keadaan yang lemah dan kucar-kacir, kerajaan PH telah berjaya memulihkan sebahagian daripadanya.

Ini membolehkan kerajaan meneruskan bantuan kewangan kepada rakyat jelata yang memerlukan. Mungkin tidak semua tetapi mengikut kemampuan kewangan kerajaan dan keperluan kumpulan sasaran.

Sasaran bantuan kewangan kerajaan adalah kumpulan B40 iaitu 40 peratus isi rumah paling bawah dalam susunan pendapatan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ooops, lupa nak wish si Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama – Selamat tua, wahai Beruk Tua.

Moga2 kau gol cepat.

anonymous
Member
anonymous

Caj Hospital Swasta Naik Mendadak – CUEPACS……………………….. …. KUALA LUMPUR 15 Mei – Kadar caj perubatan di hospital swasta kini semakin tinggi sehingga disifatkan tidak masuk akal dan berkemungkinan wujud unsur penipuan yang boleh membebankan pengguna. Malah, kos tersebut yang semakin meningkat memberi kesan kepada penjawat awam dan masyarakat yang perlu membayar peningkatan premium insurans atau takaful. Sehubungan itu, Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Azih Muda menggesa kerajaan menetapkan garis panduan kepada semua hospital swasta untuk mengenakan sebarang caj perubatan. “Ada trend peningkatan mendadak kepada caj perbuatan di hospital swasta . Bayangkan ada yang kenakan bayaran… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama dah tukar nama lagi pulak. Sekarang pakai nama anonympous, small a. Sebelum ini, pakai nama MAHATHIRVSANWAR, kena balun tiap kali keluar.

Macam2 otak jahat dia nak menipu, membohong pembaca nak coba tunjukkan konon nya ramai orang tak suka PH di blog ini. Tapi selalu dia sorang saja yang buat begitu di blog ini.

Kudut “budak kecik bodoh” ini, dia mcm yang di selatan Semenanjung itu.

anonymous
Member
anonymous

https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/05/14/pakatans-honeymoon-is-over-and-the-economy-is-faltering-says-gerakans-lau/#fh15qcmvehjcwJj8.41……………

Pakatan’s honeymoon is over and the economy is faltering, says Gerakan’s Lau
NATION
Tuesday, 14 May 2019

2:04 PM MYT

………………………………PETALING JAYA: It is worrying that stocks, bonds and ringgit are under pressure, one year after Pakatan Harapan (PH) rose to power, says Gerakan national president Datuk Dr Dominic Lau Hoe Chai.

He said the honeymoon was over, and the government still didn’t seem to have a plan to drive the economy forward after a year in power.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

‘Kalau undi PH, pergilah cari kerja dengan DAP’

Kata2 amat bodoh. Dia tak sedar bahawa sekarang kamu tidur di pintu Ibupejabat UMNO di PWTC tiap malam mintak kerja pun tak akan dapat.

Umno dah takda kuasa. Di benci di sana sini, tiada siapa yang nak beri kerja kpd orang Umno.

anonymous
Member
anonymous

‘Kalau undi PH, pergilah cari kerja dengan DAP’ ……..9:22 pagi (Dikemaskini 9:22 pagi) A A ………………………………Belum reda isu dakwaan salah laku pengurusan, Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (Yapeim) ditimpa pula dengan kontroversi terbaru. Satu video beredar di media sosial semalam memaparkan ucapan seorang individu dipercayai pegawai kanan Yapeim ‘mengugut’ kakitangannya supaya ‘jangan undi Pakatan Harapan (PH)’. Video berdurasi hampir dua minit itu dipercayai dirakam sebelum Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14. Individu itu pada awalnya dengan nada bergurau berkata beliau akan memeriksa satu persatu undi setiap kakitangan Yapeim. “Saya tahu di kalangan kita ni ada yang memilih Pakatan Harapan, saya tahu,”… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Blog kluangman penjilat madey mula akui kelemahan madey….madeygagal tingkatkan ekonomi negara dan sarankan madey ikut nasihat ku li…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bodoh nya bawak masuk hal seorang yang konon nya akui kelemahan Tun M di satu blog.

Ada beribu orang yang cakap bertentangan pendapat itu dan di beratus blogs.

“Budak kecik bodoh” mcm yang di selatan Semenanjung itu memang otak begitu.

Kun Fa Ya Kun
Guest
Kun Fa Ya Kun

Bang Non kata dia langsung takde sebarang isu berkaitan pelan peralihan kuasa PM tu..tapi yang peliknya, apasal lah dia terhegeh2 buat road show ke Istana Johor, Kelantan dll sebaik saja dibebaskan dari penjara ..siap jumpa dan cium tangan lagi kat Sultan2 tu, kononnya nak mohon perkenan agar Sultan2 nanti sokong dia jadi PM ke 8 dalam masa yang dipersetujui….dan kenapa lah dia sanggup merancang untuk buat undi tak percaya kepada Tun madey dalam pembukaan sidang parlimen yang baru lalu bersama2 Din Pagoh dan Tokong Kit Sial….nasib baik digagalkan di saat2 akhir…kalau dia takde sebarang isu dengan Tun, kenapa dia sanggup… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Di atas ia lah lagi satu nama yang di guna Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Bodoh bangang tak sedar bahawa Anwar ke Istana Johor, Kelantan dulu ia lah selepas sahaja di ampun YDP Agong.

Betul, sekarang dia takda sebarang isu.

Bodoh lagi mengata “agar Sultan2 nanti sokong dia jadi PM ke 8”. Sebab lantikan Bang Non sebagai PM tidak ada kait mengait dengan Sultan2 tersebut. PM yang mengemukakan nama calon, YDP Agong ikut peraruran di sebut di perlembagaan negara, membuat lantikan itu.

“Budak kecik bodoh” mcm yang di selatan Semenanjong itu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Aku benci Najib. Kalau boleh aku nak lempang, tempeleng dia di khalayak ramai. Tak boleh. Salah di sisi undang2. Ok lah.

Tapi aku boleh balun, tibai, bantai dan bedal dia di alam maya. Jugak ada undang2 bagi nya. Ok lah. Aku balun dan wallop dia sebanyak mana yang boleh dan akan mengelakkan jadi susah kpd Budin sebab ini blog dia.

Aku suka blog Budin Nih. Walau pun dia selalu tonjolkan Pak Sheikh Anwar jadi PM cepat, aku balun dia tak marah. Free country, bebas bercakap within the bounds of the law. Geng Najib yang asyik menjilat Najib pun dah todiam.

anonymous
Member
anonymous

Ko kutuk najib silap tempat…pegilah kutuk kat blog umno dan FB umno dgn naajib….wootak adaa kar?…kasi pakai laa dey…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bodoh lagi si Geng Najib yang mengguna berbagai nama menjilt Najib. Mengsyurkan penyokong tegar PH, pembalun peibai Umno pergi masuk blog Umno.

Kalau dah “budak kecik bodoh” mcm yang di selatan Semenanjung itu … walau mcm mana pun bodoh juga komen2 dia.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN monyet keadaan mcm orng baru mati bini
Tinggal diia sorang jer, penyokong PH kat sini
Tak tau le, hingga bila dia nak meroyan begini
Nak masuk blog pro Umno/BN, dia tak berani

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tiada yang kisah di sini bila Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama mengarut memantun mantat.

Dia dikenali sebagai “budak kecik bodoh” macam yang di selatan Semenanjung itu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Aku tak suka DAP. Tapi kena terima depa sebab depa sebahagian dari usaha yang melingkupkan Najib di Pru14.

Kalau lah Najib tak di telungkupkan, jahanam lebih teruk negara ini. Sekarang pun dah teruk, gomen PH kena pulihkan keadaan. Berbagai yang terborai.

Yang penting kpd aku ia lah terborai nilai2 murni masyarakat negara ini. Akhlak habis rosak. Najib mengajar rakyat membohong, menipu, ean – paling mustahak lagi – mencuri RM2.6 biliun wang rakyat di 1MDB.

Dahtu di rasuah sebahagian dari nuya kpd peimpin2 Umno dan PAS. Celaka Najib – bawak malang kpd negara ini.

Wau bule
Guest
Wau bule

The last 3 articles are all about Anwar Anwar Anwar as PM Eight
Nampak gaya Budin cannot wait writing get himself excited
Hari hari tiada selindung tiada malu but glaringly straight
Hoping for that big media advisor room furnished and upgraded

Anwar Anwar Anwar Budin and your macais owe you PM8 post
Which rational thinking and majority rakyat rushed to oppose
Nobody wants an ex convict as his PM as the nation will be compromised
Only to lose our identity and sovereignity demised

anonymous
Member
anonymous

Ko bukak lah blog sendiri…ko boleh tulis madey madey siang dan mlm…tak de siapa pon kisaah.. ini blog milik budin…dia punye pasallah nak tulis ape pon….

Ko risau yer….madey dah nak serah jawatan kpd nuar….hihihihi…

Madey PM ape ko dapat?…tak perlu sibok laa…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Najib Al Jibo PM 9 tahun ko dapat apa? Dapat bola dia?

Ko pun boleh bukak blog sendiri pertahankan Najib kena balun siang malam. Tapi ko “budak kecik bodoh” mcm yang di selatan Semenanjung tuh mana reti buka blog sendiri.

Ko reti asyik menjilat Najib di blog orang lain ajer.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pak Sheikh Anwar kata, “Soal tarikh dan sebagainya (perlantikan sebagai Perdana Menteri ke-8), biarlah saya berbincang dengan beliau sebagaimana yang sedang berjalan sekarang ini.

“Tun Mahathir punya peranan pada masa sekarang dan beliau harus diberi ruang menjalankan tugasnya.”

Apo lagi korang nak kato…

Janji serah kuasa, tarak janji bila. Itu pun ada yang tak terima.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Pengajaran 50 tahun tragedi 13 Mei 1969 TRAGEDI 13 Mei 1969 telah membuka mata masyarakat mengenai peri pentingnya menjaga hubungan kaum dalam Malaysia. Sikap hormat-menghormati, bertolak-ansur, bertoleransi dan menjauhi sifat-sifat yang terkeji seperti berdengki, beriri hati dan menanam sifat curiga di antara kaum sangat penting di kalangan rakyat. Dengan terdapat pelbagai jenis kaum, agama, budaya dan pegangan agama di Malaysia maka peristiwa 13 Mei 1969 ini berkemungkinan berulang sekiranya tiada kesedaran terhadap isu-isu sensitif yang timbul seperti hak kedudukan istimewa kaum Melayu yang merupakan penduduk asal bagi negara ini. Oleh itu kaum-kaum lain yang tinggal di negara ini perlu menghormati… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sekarang ini mengampu saja ler dier –

Anwar kata “Andai kata saya ambil alih (kepimpinan) pun, peranan Dr Mahathir tetap ada sebagai seorang negarawan yang banyak berjasa kepada negara kita.

Saya tidak fikir isu (penyerahan kuasa ini) adalah masalah,” katanya.

Komen:

Takda janji tempoh menyerahkan kuasa. Tapi puak2 Pak Sheikh perkara ini asyik di tonjol. Boleh, asalkan jangan otak tumbuh bonjol.

Tun M kata 3 tahun (sukakan anugerah KSM – Kerja Sampai Mati), ramai rakyat mahu sepenggal, ramai juga yang tak mahu Pak Sheikh jadi PM ke8.

anonymous
Member
anonymous

Bila azmin buka mulut bela anwar itu petanda madey nak serah jawatan ikut perjanjian asal 2 tahun ato mungkin lebih awal….tak timbul lagi 3 tahun..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mimpi ler kau, “budak kecik bodoh” macam yang di selatan Semenanjung tuh.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Statut Rom; Kerajaan Tarik Diri Atau Tidak? Oleh Wartawan BO Kerajaan digesa tampil memberi penjelasan mengenai status Malaysia dalam Statut Rom Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC). Ini kerana sehingga 14 Mei 2019, nama Malaysia masih lagi tercatat sebagai negara yang menerima pakai (accession) statut berkenaan berdasarkan laman sesawang United Nations Treaties Collection. 2. Walhal, soal penarikan diri Malaysia telah pun diumumkan oleh Perdana Menteri sendiri pada 5 April yang lalu. Kerajaan juga menyatakan penarikan diri telah dimaklumkan secara rasmi melalui surat Kementerian Luar Negeri bertarikh 29 April 2019. Perkara itu dikatakan akan dimuktamadkan selepas Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu melengkapkan prosedur penarikan diri… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Masa bercinta lain, masa bertunang lain, masa kahwin lagilah lain, dah ada anak lagi lain.

“Jangan berangan nak tidur sedap sampai subuh. Jangan fikir seronok, fikir tanggungjawab,” kata bintang filem Noorkhiriah menerusi hantaran di Instagram.

Nak peringatkan Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama termasuk MAHATHIRVSANWAR – bakpa kamu masih bercinta dengan Naib Al Jibo? Majoriti rakyat dah ceraikan dia.

Kamu takda perasaan tanggung jawab ker?

anonymous
Member
anonymous

Statut Rom: Kerajaan dengar penjelasan PBB hari ini …………………..Mei 15, 2019 (Dikemaskini Mei 15, 2019) A A ……………………………….Kementerian Luar Negeri meminta Koordinator Residen Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) di negara ini untuk memberi penjelasan berhubung status penarikan diri Malaysia daripada menyertai Statut Rome Mahkamah Jenayah Antarabangsa. Dalam satu kenyataan hari ini, kementerian itu memaklumkan pihak terbabit dipanggil untuk memberi penjelasan, berhubung pengekalan Malaysia sebagai ‘negara pihak’ kepada triti itu seperti yang tertera dalam laman sesawang PBB walapun kerajaan telah mengemukakan surat penarikan diri. “Dalam perkara ini, Resident Coordinator PBB di Malaysia akan diminta untuk memberi penjelasan kepada Kementerian Luar Negeri pada… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

A Kadir Jasin, The Scribe –

Tengok sajalah wakil rakyat Barisan Nasional (BN) sejak jadi pembangkang. Cakap, cakap, cakap. Tuduh, tuduh, tuduh. Tak setuju keluar dewan. Mudah kan?

Berkomunikasilah dengan lebih baik dan berkesan dengan semua peringkat dan golongan masyarakat. Pegawai Khas, Setiausaha Akhbar dan Pegawai Komunikasi Korporat pun tolonglah cergas sikit. Kalau bodoh belajar. Kalau tidak tahu tanya.

Jadi untuk tampalan kali ini izinkan saya bercerita panjang sikit mengenai apa yang saya tahu berkenaan apa yang telah dan sedang dilaksanakan oleh kerajaan PH.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Banyak urusan mahkamah boleh dilakukan di komputer sekarang. Mengurangkan masa.

Jadi rakyat berharap Ketua Hakim baru (kali pertama perempuan) dapat menentukan semua pegawai2, terutama Pendaftar Mahkamah, mempercepatkan penjadualan kes2.

Kerana public interest, kes2 Najib Al jibo dan Mak Badak perlu diberi keutamaan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

kerajaan telah dan sedang bertidak ke atas pihak-pihak yang melakukan jenayah besar yang hampir-hampir memufliskan negara seperti skandal 1MDB dan penyelewengan dalam jabatan kerajaan, badan-badan berkanun dan GLC.

Tetapi kita kena faham. Kalau Mappadulung Daeng Mattimung Karaeng Sandrobone Mohd Najib masih lepas bebas itu bukan salah kerajaan.

Kerajaan sudah siasat dan dakwa dia di mahkamah. Jadi sekarang tanggungjawab kehakiman (judiciary) lah. Kalau Najib lambat dijatuhkan hukuman, itu bukan salah kerajaan.

Itu tugas dan tanggungjawab kehakiman. Cuma kita harap para Yang Arif ambil kira perasaan kata rakyat jelata.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang ini di letak di atas, salah tempat –

Banyak urusan mahkamah boleh dilakukan di komputer sekarang. Mengurangkan masa.

Jadi rakyat berharap Ketua Hakim baru (kali pertama perempuan) dapat menentukan semua pegawai2, terutama Pendaftar Mahkamah, mempercepatkan penjadualan kes2.

Kerana public interest, kes2 Najib Al jibo dan Mak Badak perlu diberi keutamaan.

jigit
Member
jigit

You ni Budin…sekejap positif sekejap meragui janji orang tua tu…. kenapa hati gundah gulana… dan perasaan tidak pernah tenteram. Budin kena banyakkan doa ini …

“…Wahai Allah yang membolakbalikkan hati hambanya…tetapkan hatiku (En Budin) di atas agamamu….”

Ingat tu Budin, atas agama Allah…bukannya ke atas ketaksuban terhadap brader…

anonymous
Member
anonymous

Ko taksub kpd si tua madey..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko gentel bola si 66 tahun tua Al Jibo

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Apa Berlaku Pada Dan Sebelum 13 Mei 1969? Oleh : Arif Atan Apa berlaku pada dan sebelum 13 Mei 1969? Bandingkan sejumlah penulisan dalam Malaysiakini semalam dengan disertasi MA Jabatan Sejarah, Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya bertajuk “13 Mei 1969 : Sejarah Hitam Hubungan Kaum Melayu dan Cina di Kuala Lumpur” (2006) oleh Abdul Rahman bin Ibrahim. Disertasi ini kemudiannya dibukukan dengan judul “13 Mei 1969 di Kuala Lumpur” dan diterbitkan oleh Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) pada 2011. Dan dalam disertasi ini tidak ada ungkapan, “Tidak semua faktanya dapat disahkan” seperti awal-awal dinyatakan dalam nota editor Malaysiakini.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hari ke-18: Bekas pengarah Ihsan Perdana kata tak tahu akaun Ambank milik Najib

Bodoh bangang punya doktor benarkan RM42 juta masuk akaun Najib Al Jibo, sekarang kata tak tahu.

Dia doktor palsu. Yang tulin ada cukup otak.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Rakyat dan penjawat awam disuruh ikat perut, pemimpim PPBM bermewah-mewahan Rakyat Kesempitan, Pemimpin PPBM Bermewah-mewahan… Semalam pemimpin-pemimpin Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) telah mengadakan majlis berbuka puasa yang berlangsung di Putrajaya International Convention Centre (PICC) dengan penuh gah. Majlis iftar tersebut dibuat secara besar-besaran dan cukup mewah serta meriah, sedangkan rakyat disuruh ikat perut akibat kos sara hidup yang terlalu tinggi tetapi pemimpin-pemimpin PPBM ‘tidak mempedulikan isi perut rakyat asalkan isi perut sendiri mesti kenyang.’ Dalam ucapan Pengerusinya ada mengatakan kerajaan tidak boleh menyalahgunakan kuasanya untuk memberi kekayaan tetapi ironinya anak-anak beliau seolah-olah mendapat pengecualian apabila dilaporkan mendapat projek-projek kerajaan.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nor Aloya

Duit masuk dia tak tahu…tapi tahu pulak keluarkan duit sampai habis dan terus tutup akaun…mana ada dlm sejarah Msia PM paling hina dan jijik kalau bukan si Bijan…

Rie Mokhtar

masih ada lagi segelintir yg maha bodoh menyokong najib ni..sanggup bermati matian kononnya..betul tak betul tak tau lah takut cakap jer..tambah tambah lagi si lokman tu..boleh pulak bos dia tak tahu duit masuk dalam akaun tapi tahu pulak keluarkan duit bagi bini enjoy sakan…game apa kah ini ??

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nor Aloya –

Itu pasal di kata KEPALA BAPAK DIA. DAN KEPALA DATUK DIA.

Najib tak boleh di kata “keturunan bangsawan”. Sebab dia sendiri amat bangsatan.

Tak boleh marah Tun Razak bimbing dia ke tak – the fault of the son lies not in the grave of the father.

It lies at home – it lies with the wife. Yang ajar anak dia pun membohong, menipu, menjenayah. Simpan hampir RM1 biliun wang tunai, berlian, kasut2 dan beg2 tangan berjenama mahal2.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Caj Hospital Swasta Naik Mendadak – CUEPACS Datuk Azih Muda KUALA LUMPUR 15 Mei – Kadar caj perubatan di hospital swasta kini semakin tinggi sehingga disifatkan tidak masuk akal dan berkemungkinan wujud unsur penipuan yang boleh membebankan pengguna. Malah, kos tersebut yang semakin meningkat memberi kesan kepada penjawat awam dan masyarakat yang perlu membayar peningkatan premium insurans atau takaful. Sehubungan itu, Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Azih Muda menggesa kerajaan menetapkan garis panduan kepada semua hospital swasta untuk mengenakan sebarang caj perubatan. “Ada trend peningkatan mendadak kepada caj perbuatan di hospital swasta . Bayangkan ada yang… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Richard Ambrose

Duit simpanan pesara dh macam duit bank peribadi si najissss…senang2 aje bila nak pakai…macam la bapa dia yang punya simpanan….ambik bukan main nak cepat..bayar balik…kalah bicara nanti…lesaplah bilion2 tu…macai2 sana tu faham ka…??? Memang tak kesah punya…dasar tahu ngap saja kerja diorang….

Amirul Azreen

memang 22 tahun Tun M jadi PM tapi dia sibok menguruskan negara, kan ke Najib dah tubuh RCI, tapi forex tak ada kes kalau tidak Tun M dah naik mahkamah, itu yg buat Najib bengang yg di gelar kepala bapak tu, bukan semua org ada hati perut macam Najib 9 tahun jadi PM mencuri berbilion

anonymous
Member
anonymous

‘Ada campur tangan hakim tertinggi kes liwat Anwar’ …………….Feb 14, 2019 (Dikemaskini Feb 14, 2019) A A ………………………………Dalam pendedahan menggemparkan hari ini, Hakim Mahkamah Rayuan Hamid Sultan Abu Backer mendakwa hakim-hakim tertinggi negara berkali-kali memanggil panel hakim Mahkamah Rayuan kes perbicaraan Liwat II Presiden PKR Anwar Ibrahim dan memberi arahan tindakan yang perlu dilakukan. Pendedahan itu antara beberapa dakwaan campur tangan dalam institusi kehakiman yang didedahkan Hamid dalam afidavit sokongan terhadap permohonan peguam Sangeet Kaur Deo untuk mengisytiharkan bahawa ketua hakim negara gagal mempertahankan integriti dan kredibiliti badan kehakiman. “Hakim (Tertinggi Mahkamah Rayuan) tersebut memberitahu saya bahawa koram Mahkamah Rayuan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAH JWB KAT BWH

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KO TAK PUAS HATI LIWAT 2…LIWAT 1 MCM MANA?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

YG PENTING RAJA DAJJAL ADALAH RAJA LIWAT

anonymous
Member
anonymous

Betul tu kerana anwar dah liwat jubo ko hingga rabak..tu pasal ko sakit hati sangat….hihihihi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ketawa pun mcm “budak kecik bodoh”. Ko mcm yang di selatan Semenanjung tuh

anonymous
Member
anonymous

Mahmakamah rayuan sudah bebaskan anwar…ko tido ker?..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bila? Kasi link ler. Kalau di bebaskan, apasal perlu Tun M dapatkan ampun YDP Agong?

Ko yang nak pembaca picaya apa ko temberang, jangan harapkan pembaca cari sendiri link nya.

Aku tahu ler kamu “budak kecik bodoh” macam yang di selatan Semenanjung tuh.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KO TAK CITER MAHKAMAH FEDERALI?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAY 15, 2019MALAYSIACHOICE Selepas berkonspirasi dengan saksi kes, kini SPRM arah sekat peguam Najib akses fail bank Kekalahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada kes berprofil tinggi bekas Exco Johor, Datuk Abdul Latif Bandi bersama anaknya Ahmad Fauzan Hatim dan perunding hartanah, Amir Shariffuddin Abd Raub, tanpa dipanggil membela diri sangat memalukan SPRM. Kesimpulannya kes SPRM kalah kes itu. latif menang kes.png Ketiga-tiga mereka dibebaskan daripada 37 pertuduhan rasuah serta kes Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil Daripada Aktiviti Haram (AMLA) berjumlah lebih RM30 juta. SPRM dilaporkan akan mengemukakan rayuan ke Mahkamah Tinggi susulan keputusan Mahkamah Sesyen… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Dlm proses keadilan tiada sekatan patut dikenakan kpd tertuduh untuk membuktikan pembelaanye…

Dlm kes liwat anwar yg difitnah oleh najib saksi pembela di ugut dari memberi keteranangan di mahkamah..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DAH LALU 3 MAHKAMAH….MCM MANA KO KATA ADIL LG?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

3 MAHKAMAH…. ADIL?

KO DAH BENGONG

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAHKAMAH KO PUNYA…BICARA LAH LG

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bagus ko akukan itu,

Jaga2 lah cakap, nanti di heret ke mahkamah.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JAWAPAN KEPADA PENYOKONG PARTI MATA SATU YANG MENDEWAKAN RAJA DAJJAL : SETELAH MAHKAMAH PERSEKUTUAN MEMUTUSKAN PAK SHEIKH ADALAH PESALAH LIWAT MAKA TERBUKTILAH PAK SHEIKH PENGAMAL LIWAT SEJATI…MAHKAMAH PERSEKUTUAN ADALAH MAHKAMAH TERTINGGI DALAM SISTEM NEGARA DI MANA KEPUTUSAN TIDAK BOLEH DIUBAH LAGI…SEBELUM ITU PROSES DILALUI IALAH MAHKAMAH TINGGI DAN MAHKAMAH RAYUAN…OLEH ITU PEGAMPUNAN AGONG TIDAK BOLEH MELEPASKAN KESALAHAN YANG TELAH DIBUAT KECUALI HENDAKLAH DIBICARAKAN SEMULA…NAMUN INI TENTU TIDAK AKAN BERLAKU…PAK SHEIKH HENDAKLAH MENCABAR KEPUTUSAN YANG TELAH DIBUAT DAN MENDESAK DI BICARAKAN SEMULA….NABI YUSOF AS SEBELUM DIBEBASKAN DARI PENJARA TELAH MEMINTA DIBICARAKAN SEMULA UNTUK MEMBERSIHKAN NAMA BAGINDA AS….APAKAH SUKAR UNTUK DIBICARAKAN SEMULA… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Poorah…baca lah kenyataan hakim Hamid sultan abu becker…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KO BOLEH BERAMBUS SINGAPORK

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Budak kecik bodoh” (mcm yang di selatan Semenanjung itu) gunakan istilah SINGAPORK.

Grow up, boy.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Untuk makluman pembaca baru –

MAHATHIRVSANWAR ADALAH GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB DENGAN MENGGUNA BERBAGAI NAMA. DIA GUNAKAN NAMA ITU UNTUK MENGKOPIPES, MENGULANG BERKALI KALI TUDUHAN2 LIAR TANPA BUKTI, FAKTA ATAU PUNCA MAKLUMAT YANG SAHIH.

DIA OTAK KECIK. MENGKOPIPES PENULISAN PANJANG LEBAR, TAK SEDAR BAHAWA TIADA SIAPA YANG MEMBACA NYA, TERUTAMA BILA DILIHAT ITU KOPIPES.

DIA JENIS CYBER TROOPERS UMNO YANG NAJIB MAKI “BANGANG HAMJADAH” DI KEMPEN PRU13 DAN “KEPALA BAPAK KORANG” DI KEMPEN PRU14 – MALAS MENCARI FAKTA2 DAN HUJAH2 YANG BOLEH MENAIKKAN IMEJ NAJIB DAN UMNO BN. DEPA LINGKUP DI PRU14.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ini adalah nama samaran Geng Najib yang asyik menjilat Najib pakai banyak nama. Tak berani keluarkan nama Geng Najib sehingga malam hari, takut di balun asyik menjilat Najib apabila keluar saja nama itu.

Nama ini di khaskan nya untuk mengkopipes. Geng Najib dulu terkenal sebagai Raja Kopipes, sekarang dipindahkan nya gelaran itu kpd MAHATHIRVSANWAR.

Kopipes benda yang sama, panjang lebar, tak dibaca sesiapa. Di komen begini untuk pengtahuan pembaca baru blog ini.

anonymous
Member
anonymous

Mahathirvs Anwar dah gila babi…hari2 meroyan..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Setuju sesangat

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Othman implied MAHATHIRVSANWAR = Kejora = Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Come to think of it, Othman is right.
Geng Najib memang Raja Kopipes bila menulis atas nama dia dulu.
Gamak nya dia buat strategy baru – sekarang, untuk kopipes, dia pakai nama MAHATHIRVSANWAR. Dia pun dah jrang pakai nama Geng Najib
Must take note of this from now on. So that boleh balun appropriately. Tapi balun kromo pun ok jugak. Sebab dua2 nama itu menjilat Najib.

Jundullah@ Ashabu Raayati Suud
Guest
Jundullah@ Ashabu Raayati Suud

Kalau kita tengok…semua orang2 penting dalam kerajaan seperti KPN, Ketua Hakim negara, KP SPRM dan AG ada lah pilihan Tun Madey..ini semua mampu merencatkan peluang Bnag Non untuk jadi PM ke 8 atas arahan Tun…takkan lah Bang Non masih tak sedar lagi peluangnya kini cukup2 tipis, hampir takde langsung untuk jadi PM..semua perancangan Bang Non dan konco2nya dah gagal teruk..tunggu aje masa yang sesuai untuk Tun bertindak…bak kata perumpamaan omputeh tu..putting the final nail into the coffin!!!!

Anonymous
Guest
Anonymous

😂🤣 🎼🎵🎵🎶🎶

Anonymous
Guest
Anonymous

Macam kenal je..
Kesah Anwar ni banyak orang kena badi.
Anwar mau kedudukannya pasti. Itu pasal dia jumpa Mahathir supaya diminta kata dua. Kita tengok macamana Anwar berdiri.
Mahathir dolak dalih bkn setengah penggal tapi sampai mati, itu pun kita mana tau niat dia punya hati.namun dah tua2 ni buatlah perkara terpuji. Rakyat lihat dan perhati,kuasa sudah diberi.
Begitulah corak coret rat rat rat

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Komn kau ini memang (bukan “macam”) kenal – di tulis Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Nak tulis cara pantin, tak jadi. Gamak nya takut orang kenal tabiat dia yang berpantun kah3.

Coba mengasak pahat ke renggang antara Tun M dan Pak Sheikh. Tapi dia sudah takda kredibiliti, tiada siapa yang peduli.

anonymous
Member
anonymous

Perancangan tuk madey nak kencingkan anwar yg gagal…ko bermimpi ker?

Jundullah@ Ashabu Raayati Suud
Guest
Jundullah@ Ashabu Raayati Suud

Ni haah pasal pelan peralihan kuasa dari Tun kepada Bang Non ni…sampai sekarang ada tak dibuat dalam dokumen rasmi hitam putih…atau pun ia hanya cakap2 pemanis mulut Tun Madey aje untuk dapat jawatan PM ke 7 tu…kalau ada surat perjanjian rasmi..apa sal sampai sekarang takde didedahkan pada rakyat Msia …kesimpulannya..Bang Non jangan lah berangan dam meroyan macam orang mati bini…malu bhai!!!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini nama baru Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama.

Cerita sama – trying to drive a wedge between Tun M and Pak Sheikh.

Dia juga pakai nama MAHATHIRVSANWAR, which very name is another attempt to dive the wedge.

Tapi dia bodoh – mengata “meroyan macam orang mati bini” tak pernah didengor. Dia sama jenis dengan “budak kecik bodoh” di selatan Semenanjung itu.

anonymous
Member
anonymous

Ini bukan pelan ko yg mesti dibuat secara hitam putih…ko duduk diam2 lagi baik..

Jundullah@ Ashabu Raayati Suud
Guest
Jundullah@ Ashabu Raayati Suud

Pelik betul lah Bang Non ni…Tun madey dah banyak kali bagi hint kat dia dan penjilat2 tolornya bahawa Tun takde niat langsung walau sikit pun untuk menyerahkan jawatan P[M ke 8 tu padanya…kenapa lah susah sangat nak faham kenyataan tu…iyelah…logimnya, takkan lah Tun nk serahkan jawatan tu pada orang yang ada isu moral yang besar macam Bang Non tu…punah ranah lah negara dibuatnya nanti…tapi kita tabik jugak lah kat Bang Non ni, masih lagi mencuba nasibnya dan baru2 ni membodek Tun dalam isu dengan Istana Johor…tapi malangnya Tun tak termakan bodeknya tu….dan dia dah ada pilihannya sendiri yang berganda2 lebih… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

🤣😂🤣😃😄😅👉👏👏👏👏👏

Anonymous
Guest
Anonymous

Bersabit PM ke-8, TDM ada strategi tersendiri
Lihat saja lah nanti, ada je helah dia akan cari
Kpd DSAI, berani potong jari, dia tak akan beri
Bagi kat Nuar ibarat diserah tangan utk digari

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini Anonymous memantun mantat kah3 sudah nyata Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama.

Dia menjawab komen dia sendiri di atas nama Jundullah@ Ashabu Raayati Suud.

Macam “budak kecik bodoh” di selatan Semenanjung itu lah, katakan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…CUKAI TANAH NAIK 800%…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Baca komen2 ini dari atas ke bawah, hampir semua nya di tulis Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Dari pukul 8:40 pm hingga ke hampir tengah malam – a solid 3 hours – dia menulis, tak kisah tarawih. Setiap kommen dan mantun mantat kah3 nya penuh dengan vitriol, hostility, harshness, impoliteness, crossness, discourteousness, nastiness, rudeness, sourness, surliness, ungraciousness.

Jenis “budak kecik bodoh” di selatan Semenanjung itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

1/2/18, Dtrn Merdeka tercatat banyak cerita
Betapa sentapnya Wak Kadok kedi tua renta
Mlm buta, dipakai hitam punya cermin mata
Takut utk bersua dia nyamar pengemis buta

Pertemuan demi nak melunaskan sengketa
Kejora dtg tangan kosong, tak bawa senjata
Tapi bacul dan dayus si tua sangatlah nyata
Disuruh anak tunggu, dia nyorok dlm kereta

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Cakap budak kecik bodoh Geng Najib memantun mantat kah3.

Cerita kisah lama nya memprovoke orang yang sudah tak layan dia supaya masuk di sini.

Jugak mengalih perhatian pembaca dari blog pos Budin. Sabotaj.

Mengarut tak habis2. Itu saja kerja nya si otak kecik nih.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kepala hotak Dr Shamsul, bos Ihsan Perdana yang terlibat dengan 1MDB, yang memainkan peranan utama dalam pemindahan RM42 juta ke dalam akaun Najib, mengata dia “beri kelulusan pemindahan RM42 juta ke dalam akaun bank milik Najib tanpa mengetahui pemilik akaun berkenaan.”

KEPALA BAPAK DIA. Dia doktor perubatan kampung atau homeopathy ke?

Dia berkata dia tidak akan memberi kelulusan itu sekiranya tahu akaun berkenaan milik Najib. KEPALA DATUK DIA.

Dr Shamsul juga berkata dia ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia pada 2015 dan direman selama empat hari serta disoal siasat berulang kali berhubung transaksi melibatkan Ihsan Perdana.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ramalan peralihan kuasa PM ini tepat sekali
Budin ni seorang peramal yang bertaraf wali
Anwar nak naik PM ke-8 mmg jadilah ini kali
Buku Budin itu pun, mari lah ramai2 kita beli

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

😁 👏👏 👍

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Cerita Dr Shamsul pembohong besar Ihsan Perdana re 1MDB –

Montoli Toli

bagaimana duit yg dlm kuantiti banyak berjuta2 bleh diluluskan dan dipindahkan tanpa mengetahui siapa penerimanya? Ini semua mengarut membohong besar

Cosway Tan

yalah …. RM 42juta bukan RM 42 …. kalau orang gila boleh bagi alasan ini…. hanya hantu yang nak percaya!!!

Zainundin

Satu spesis dgn Najib sebab tu dipilih oleh Najib. Bohong kuat,

Mohammed Abdullah

Dia boleh kelentong bangla2, nepal2 yg berkeliaran kat KL tu but not us smart malaysians. Only fools will believe this half-past-six doctor. Period.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Azmi Azami

hahaha….dr shamsul kawan najib, dibawa masuk ke 1mdb bantu urus unit csr 1mdb, kemudian keluar dr 1mdb dan tubuhkan ihsan perdana.

Kemudian ihsan perdana dpt duit dr src anak syarikat 1mdb yg dpt duit pinjam dr kwap dgn bantuan najib,

kemudian dr shamsul yg urus ihsan perdana pindah duit untuk csr tu kpd najib,

kemudian dr. shamsul kata dia tak tahu dia pindah duit kpd najib,

kemudian najib lantik wakil urus duit tu dan kemudian dia kata tak tahu menahu pengurusan duit tu?

Cerita apa ni?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Cerita Dr Shamsul pembohong besar Ihsan Perdana re 1MDB –

Mohammed Abdullah

Cerita org banggang, org yg cuba nak melepaskan diri dari tengelam. Apa2 terlintas itu yg kluar dari mulut dia. No time to think rationally n hooe people will accept. I pity you dr shamsul. You are a party to it.

Pak Habib

Senang² pindah duit masuk ke akaun yg dia sendiri x tau siapa punya. sihat ke Doc nih.? Kot dia doktor perubatan tak sedar otak dia sudah mereng.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DOA PEMBUKA ENTRY…PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBU
RKAN PH!
!!…..

Zaki
Guest
Zaki

Salam hormat sama awak, awak ada banyak idea hebat dan punya pemikiran kritis yang tinggi jadi tak perlu tumpang blog orang lain untuk menyebarkan idea dan cari populariti , bina kekuatan atas diri sendiri dengan buat blog sendiri dan sebarkan idea dan pemikiran kritis supaya netizen boleh mengambil manfaat hasil daripada idea hebat dan daya pemikiran kritis awak terima kasih

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TK ATAS PUJIAN AWAK ..TN,,WAU BULE,,PAK MAN DLL PUN LAGI BANYAK IDEA…TAPI TAK BUAT PUN BLOG SENDIRI ..TUJUAN KAMI DI SINI MENENTANG KEMUNGKARAN DAN AMAL MAKRUF…JADI SESUAI MASUK BLOG NI
.BUDIN SATU2NYA BLOGGER OPEN MINDED…TAK KISAH APA PANDANGAN ORANG…DI SINI ADA TEGUR MENEGUR DAN DEBAT…SESUAI MALAYSIA BARU…KALAU SAUDARA TAK SETUJU BOLEH CUBA BLOG LAIN …

Anonymous
Guest
Anonymous

😍✌👌

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

OK, selepas membaca komen Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama termasuk MAHATHIRVSANWAR ini, nampak lah bahawa Zaki itu ada lah bona fide dan genuine pengkomen yang bukan Geng Najib. Sori – kawan baca dari atas ke bawah.

Nyata dari komen di atas ini bahawa Geng Najib sedar dia kena tempeleng, coba menegakkan benang basah, tapi tak boleh, sebab benang di lendirkan Najib Al Jibo.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini juga Geng Najib yang asyik menjilat Najib dengan mengguna berbagai nama.

Sudah menjadi tabiat dia menulis komen menyokong memuji apa yang dia sendiri tulis. Dalam bahasa Inggeris, di kata “gullible” – apa saja di buat nya, apa saja di makan nya, tak kisah ada unsur tahi dalam nya.

Dia coba menunjukkan dia pandai, popular, mcm Bossku yang Kerry Okspod KJ sendiri kata “Najib bukan Bossku”.