SETIAUSAHA AGUNG PKR MENYANGGAH DAKWAAN SETIAUSAHA AGUNG PAS

1. Kenyataan Setiausaha Agung PAS yang menggelarkan Dato’ Seri Anwar Ibrahim sebagai “bekas banduan” dalam ceramah kempen beliau di Pilihanraya Kecil (PRK) Sandakan baru-baru ini adalah berpunca daripada tidak memahami asas undang-undang dan tidak menghormati Yang di-Pertuan Agong yang telah memberikan pengampunan penuh kepada Dato’ Seri Anwar Ibrahim pada 16 Mei 2018.

2. Perkara 42(1) seperti diperuntukkan Perlembagaan Persekutuan memberikan kuasa kepada Yang di-Pertuan Agong untuk memberikan pengampunan, menunda hukuman dan melegakan hukuman. Segala proses dan prosiding untuk memberikan pengampunan penuh kepada Dato’ Seri Anwar Ibrahim telah diikuti dan dipatuhi oleh Lembaga Pengampunan Wilayah-wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya

3. Isu sama ada Dato’ Seri Anwar Ibrahim adalah seorang “bekas banduan” tidak lagi timbul kerana beliau telah mendapat pengampunan penuh dan dibenarkan bertanding dalam Pilihanraya Kecil Parlimen Port Dickson tanpa sebarang pertikaian undang-undang berkenaan status kelayakan beliau.

4. Kenyataan Setiausaha Agung PAS itu jelas meremehkan kuasa pengampunan Yang di-Pertuan Agong dan satu usaha memperlekeh integriti proses dan prosiding Lembaga Pengampunan apabila pengampunan penuh itu diberikan kerana telah berlakunya ketidakadilan (“miscarriage of justice”) dalam keseluruhan proses pendakwaan dan pemenjaraan Dato’ Seri Anwar Ibrahim.

5. Pendirian yang diambil oleh Setiausaha Agung PAS tersebut bercanggah dengan pendirian PAS yang pada suatu ketika dahulu sentiasa konsisten daripada awal bahawa Dato’ Seri Anwar Ibrahim tidak bersalah atas tuduhan yang dihadapi dan wujud konspirasi di sebalik pemenjaraannya. PAS atas pendirian yang sama turut bersama gerakan rakyat yang diwakili Pakatan Rakyat ketika itu yang menuntut reformasi sistem kehakiman negara.

6. Sudah tentu kenyataan “bekas banduan” oleh Setiausaha Agung PAS tersebut mengundang perbandingan nyata antara Mursyidul Am PAS terdahulu yang cukup disegani dan dihormati, Allahyarham Tok Guru Nik Aziz yang mendokong kuat Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan mengkritik pemenjaraan beliau sebagai satu fitnah politik.

7. Ternyata kemesraan PAS bersama UMNO sebagai rakan politik baru mengubah nada dan pendirian PAS dalam berdepan isu-isu penting negara termasuklah isu pemenjaraan Dato’ Seri Anwar Ibrahim yang telah dikritik oleh masyarakat perundangan antarabangsa sebagai satu konspirasi politik.

8. Sejarah telah membuktikan bahawa pemimpin-pemimpin dunia dan tokoh-tokoh Islam yang tersohor seperti Nelson Mandela, Imam Hanafi dan Recep Tayyip Erdogan yang pernah dipenjarakan akhirnya tetap dipilih menjadi pemimpin kerana integriti dan kemampuan mereka untuk memimpin dan bukan dengan label ataupun gelaran yang diberi.

9. Dato’ Seri Anwar Ibrahim adalah seorang yang layak untuk dicalon dan dilantik sebagai Perdana Menteri sesuai kedudukannya sebagai Ahli Parlimen yang telah dipilih secara sah. Pada masa yang sama, Pakatan Harapan yang menguasai majoriti juga telah mencapai muafakat pada Januari 2018 menamakan beliau sebagai calon Perdana Menteri ke-8.

10. Tumpuan Dato’ Seri Anwar Ibrahim dan KEADILAN sekarang ialah memelihara muafakat Pakatan Harapan, mendokong penuh kepimpinan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir bin Mohamad dan berusaha menterjemahkan agenda rakyat dan reformasi dalam pentadbiran kerajaan.

DATUK SERI SAIFUDDIN NASUTION BIN ISMAIL

Setiausaha Agung

Parti Keadilan Rakyat

14 Mei 2019.

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 14 May 2019 — 5:37 pm
Subscribe
Notify of
guest
83 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
15 May 2019 2:04 pm

Zaharudin: Kalau ada cuba simpan bawah karpet, saya lawan………… Mei 14, 2019 (Dikemaskini Mei 14, 2019) A A………………………. ……….l Menantu presiden PAS, Zaharudin Muhammad menyambut baik langkah parti itu yang mengarahkan agar ahli parti tidak membincangkan isu dalaman parti secara terbuka. Bagaimanapun, Zaharudin yang mendedahkan berhubung kewujudan “kartel dedak” dalam PAS menegaskan bahawa dia akan melawan sekiranya ada usaha pihak tertentu untuk menyembunyikan isu berbangkit tanpa sebarang tindakan. “Alhamdulillah…Paling kurang kes ini dapat bawa ke jawatankuasa tatatertib dan disiplin. “Semoga dapat diselesaikan secara tertutup. Tetapi jika ada usaha untuk simpan bawah karpet, Insya-Allah saya akan lawan,” tulisnya di Facebook, petang… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 2:06 pm
Reply to  Anonymous

Pas sedang berantakan…Tahiyudin tak mampu nak selesaikan…

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 1:40 pm

Madey tak suka ape yg dia buat di kritik oleh orang lain…dia bengang dgn TMJ kerana TMJ kritik statut Rom tidak dibawak kpd majlis Raja2…madey i gat dia raja ker?..

Madey umum sudah batal tapi dlm senarai nama malaysia masih wujud…

Ape guna statut rom jika negara besar cina rusia amerika dan israel tidak masuk pon statut rom…

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 1:34 pm

Peguam jelaskan isu Statut Rom “Sebenarnya tiada banyak penentangan berkaitan isu kedua iaitu kandungan statut. Dalam keadaan Malaysia, agak mustahil melakukan empat jenayah utama dalam statut iaitu jenayah perang, jenayah pencerobohan, jenayah kemanusiaan dan jenayah pembunuhan beramai-ramai. “Maka kelihatan tidak mungkin Yang di-Pertuan Agong selaku Pemerintah Tertinggi Ang­katan Tentera Malaysia boleh didakwa di Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC),” katanya. Namun jelasnya, yang menjadi pertikaian ialah isu pertama iaitu berhubung kewajipan mendapatkan perkenan Majlis Raja-Raja. “Perdana Menteri dalam sidang akhbar penuh emosi telah mengelak mengulas berkaitan isu perta­ma ini. Sebaliknya membuat ‘lenco­ngan’ isu dengan me­nyindir (TMJ) de­ngan isu-isu lain seba­gai manifestasi kemarahan… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 1:28 pm

Antara S/u Agong Pas dan S/U PKR aku nampak S/U Agong PKR lebih hebat..

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 11:44 am

Keajaiban Kerajaan Madey dan PH……. ………………………………05 April 2019, dividen paling rendah dalam sejarah Tabung Haji diistiharkan iaitu sebanyak 1.25%. Ini disebabkan menurut Menteri (Semua) Agama, Mujahid Yusuf Rawa, Tabung Haji mengalami kerugian. Apa yang berlaku seterusnya adalah kononnya aset Tabung Haji yang rosak disorokkan di syarikat tujuan khas (SPV). Aset Lembaga Tabung Haji yang dipindahkan kepada SPV adalah pada nilai RM19.9 bilion. 02 April 2019, Izad Shahadi Mohd Sallehuddin dilantik sebagai CEO SPV baru. 09 April 2019, Mujahid berkata, Suruhanjaya Siasatan Diraja bagi menyiasat dakwaan salah laku dalam pengurusan Tabung Haji tidak perlu kerana kerajaan berjaya memulihkan keadaan institusi tersebut.… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 10:46 am

GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB DENGAN MENGGUNA BERBAGAI NAMA TERMASUK MAHATHIRVSANWAR,

AKU TAHU KENAPA KAU TAK MASUK ATAS NAMA GENG NAJIB LAGI. NAMA NAJIB DAH BEGITU BUSUK, KAU MASIH ADA SIKIT SCRUPLE, SEGAN MALU MENGGUNA NYA.

TAMBAH, MUNGKIN KAU DI ARAH PUAK LOYAR KELING ISLAM NAJIB SUPAYA JANGAN KELUARKAN NAMA IU SEBAB MAHUKAN SIMPATI RAKYAT SEKARANG. HARI2 KENA BALUN DI MAHKAMAH, DAH LONDEH NAMA NAJIB. APA SAJA YANG KELUAR ADA KAITAN DENGAN NAMA NAJIB, AKAN MENJIJIKKAN RAKYAT KPD NAMA NAJIB LAGI.

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 10:29 am

Azmin sudah bukamulut bela anwar flm kes Tahiyudin persoalkan statys anwar ibrahim….agak pelik merana sejak azmin rapat dgn tuk madey azmin selalu bergeser dhn anwar.. Tapi sekarang azmin seolah mahi ambil hati anwar dgn menjelaskan anwar mangsa politik…

Adekah ini petanda azmin sudah nampak tuk madey tiada pilihan lagi hingga terpaksa serah jawatan PM kpd anwar?….semua perancangan tuk madey nak kencingkan anwar tak menjadi kot?..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 10:16 am

TN … SOKLAN MUDAH PUN TAK LEH JWB…ORG MCM TU TAK PERLU LAYAN

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 10:25 am

GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT AJIB, AKU HA NYA NAK KATA KAU SAMA DENGAN “BUDAK KECIK BODOH” DI SELATAN SEMENANJUNG – “kALAU TAK FAHAM ‘THE BIG PICTURE OF THINGS’, DIAM LAH, JANGAN BERCAKAP”.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 9:47 am

MAHATHIRVSANWAR ADALAH GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB DENGAN MENGGUNA BERBAGAI NAMA. DIA GUNAKAN NAMA ITU UNTUK MENGKOPIPES, MENGULANG BERKALI KALI TUDUHAN2 LIAR TANPA BUKTI, FAKTA ATAU PUNCA MAKLUMAT YANG SAHIH.

DIA OTAK KECIK. MENGKOPIPES PENULISAN PANJANG LEBAR, TAK SEDAR BAHAWA TIADA SIAPA YANG MEMBACA NYA, TERUTAMA BILA DILIHAT ITU KOPIPES.

DIA JENIS CYBER TROOPERS UMNO YANG NAJIB MAKI “BANGANG HAMJADAH” DI KEMPEN PRU13 DAN “KEPALA BAPAK KORANG” DI KEMPEN PRU14 – MALAS MENCARI FAKTA2 DAN HUJAH2 YANG BOLEH MENAIKKAN IMEJ NAJIB DAN UMNO BN. DEPA LINGKUP DI PRU14.

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 10:23 am
Reply to  Tanpa Nama

Geng menjilat najib vs geng penjilat madey..

Selumbara
Selumbara
15 May 2019 8:50 am

Pengundi Port Dickson telah menerima Anwar dan sebagai wakil rakyat ditempat mereka. Takiyuddin cuba ambil kesempatan mempengaruhi orang ramai agar sokong Hadi Awng dengan menjatuhkan maruah Anwar sebagai bekas banduan… Kononnya bekas banduan tak layak jadi perdana menteri. Walau pun Anwar bekas banduan beliau adalah ahli parlimen yang sah jika mendapat sokongan majoriti beliau memang layak menjadi perdana menteri. Orang yang tak layak jadi perdana menteri adalah ulamak munafik Hadi Awang. Beliau tidak fasih berbahasa english, tidak ada bakat untuk berhubung dan berhujah dengan pemimpin dunia yang berpengaruh. Tidak faham pengurusan ekonomi global. Disebabkan kelemahan itu, parti yang membantah keras… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 10:00 am
Reply to  Selumbara

Tahiyudin dan hadi wang gagal selesaikan kemelut kartel dedak dlm pas…pas sedang berantakan..

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 10:02 am
Reply to  Anonymous

Anwar menan besar di PD…dia ditentang oleh orang yg tuduh anwar liwat jubonye….di pemfitnah….pengundi PD tak bodoo mcm penjilat madey…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 10:14 am
Reply to  Anonymous

KO TAK CAYA MAHKAMAH MALAYSIA BLH BLH SINGAPORK

Apanama
Apanama
15 May 2019 2:04 pm
Reply to  Selumbara

Terima lah kenyataan zNuor adalah peliwat dan banduan. Kesalahan dan hukuman telah dijatuhkan oleh Mahkamah. Dari ko meroyan lebih baik ko join Budin jadi kartel Dedak Nuor.

Burn.bp
Burn.bp
15 May 2019 4:15 pm
Reply to  Selumbara

Yang peliknya Takiyuddin tak berani pula mengatakan mahathir itu bekas banduan kerna mahathir dimasukkan penjara zaman tengku!! Kenapa pada anwar dia berani tapi tidak pada mahathir? Nampak sangat Parti Ajaran Sesat ini suka buat onar…..ana tahu ana tahu, apa citer sekarang?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 8:16 am

TN,,PAK SEMAN,,WAU BULE DAN CAI2 PH TAK PERLU MERAPU DAN MENCARUT,,JWB SOKLAN NI….365 Kejayaan Kerajaan PH Memerintah selama setahun….. 1. Hutang kerajaan telah meningkat kepada RM741 bilion (51.8% dari KDNK) di bawah PH berbanding RM686 bilion (50.7% dari KDNK) di bawah BN. 2. Rizab antarabangsa Bank Negara MalUSD 109.4 bilion pada Mei 2018 kepada USD102.1 bilion pada Januari 2019. 3. Nilai Ringgit merosot berbanding matawang utama sejak 9 Mei 2018. Ketika itu, Ringgit diniaga pada kadar RM3.94 bagi setiap 1 USD, jatuh teruk kepada RM4.067 per USD pada Februari 2019. 4. Kita jatuh 2 anak tangga dalam Global Competitiveness Index… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 10:08 am

KAU GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB DENGAN MENGGUNA BERBAGAI NAMA BUKAN SAJA MERAPU, JUGAK MENGHNTU DENGAN CAKAP BEBUDAK.

KAU JENIS “BUDAK KECIK BODOH” DI SELATAN SEMENANJUNG, DI KASI TAU “KALAU TAK RETI, DIAM SAJA LAH”. kALAU JEPUN DAN HARAKIRI TAPI SEMUA TAHU KORANG KATAK PURU.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 8:14 am

JAWAPAN KEPADA SOALAN : ADAKAH ISLAM TERANCAM DI MALAYSIA…. PH perkasa Islam? Kosong peratus’ Dalam ucapan ulang tahun kerajaan Pakatan Harapan, perdana menteri mengulangi apa yang sering kita dengar selama ini dari puak-puak anti-Islam dan Melayu supaya tidak memperkatakan tentang agama dan Melayu. Katanya dua perkara ini akan membawa perpecahan kaum dan menjejas hubungan antara penganut agama. Saya berbeza pendapat dengan Tun kerana jika isu agama dan bangsa Melayu ini tidak diperkatakan oleh orang Melayu sendiri maka siapa lagi yang akan mempertahankannya? Penganut agama lain sudah pasti tidak akan mempedulikan agama Islam sebaliknya akan berusaha memperkuatkan agama masing-masing. Ini sangat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 8:28 am

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 8:29 am

DOA PENUTUP ENTRY…PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBU
RKAN PH!
!!…..

Wau bule
Wau bule
15 May 2019 8:07 am

Dear DATUK SERI SAIFUDDIN NASUTION BIN ISMAIL Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat I am apolitical and a voter from outside Malaysia and wish to respond to your above statements 1. Takiyuddin was ABSOLUTELY CORRECT when he referred Anwar as EX CONVICT. Neither was Takiyuddin’s understanding of law was faulty nor was a show of disrespect to YDPA. THIS A REALITY A FACT AND THE TRUTH. This is a Rule of Law… Any effort to interpret this to the contrary is a contempt of the law. 2. No one not even Takiyuddin disputed the fact that YDPA has all the written… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 8:22 am
Reply to  Wau bule

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…CUKAI TANAH NAIK 800%…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 8:23 am

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 8:24 am

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 9:58 am
Reply to  Wau bule

Betul anwar bekas Banduan…Anwar Jadi banduan kerana fitnah madey dan najib…

Anwar layak jadi PM ikut perlembagaan malaysia…

3 prk PH tewas kerana madey…popularity madey sudah merosot…PH dibenci rakyat kerana madey…madey perlu segera digantikan..

Otak wau bule makin senget kerana banyak minum minyak sawit ikut arahan tuk madey…

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 11:29 am
Reply to  Wau bule

Bunyi macam ko dah dijubor oleh sianwar tu..pedih terseksa ye?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 7:56 am

SAYA teruja membaca artikel yang ditulis oleh pemimpin ultra kiasu bertaraf senator, bertajuk ‘Peralihan rejim memperkukuh sistem demokrasi’. Faham atau tidak apa dia dimaksudkan oleh sistem demokrasi? Selaku pelajar Sains Politik, izin saya jelaskan. Demokrasi berasal daripada perkataan latin, demos dan kratos bermaksud pemerintahan rakyat. Abraham Lincoln, memanjangkan lagi kepada pemerintahan rakyat, untuk rakyat, kepada rakyat. ‘Government of the people, by the people, for the people’. Asasnya adalah kebebasan atau ‘freedom’ dan keterbukaan menerima pandangan rakyat serta ‘check and balance’. Kebebasan bersuara rakyat, sebagaimana yang sangat ditekankan dalam manifesto Pakatan Harapan. Apakah nadi demokrasi ini benar-benar dirasai rakyat marhaen seperti… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 7:49 am

Kos ECRL: Ikut Logik PH, Mereka Samun Berbilion-bilion, Bidas Najib Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak membidas kerajaan Pakatan Harapan (PH) dalam isu kos sebenar projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL). Dalam hantaran di Facebook, Najib dengan sinis berkata PH samun RM15 bilion apabila mereka bersetuju kos ECRL ditetapkan pada harga RM44 bilion. Andaian tersebut dikira jika mengikut logik pemimpin PH dahulu ketika kerajaan Barisan Nasional (BN) mengatakan kos ECRL sebanyak RM55 bilion, dituduhnya BN ‘songlap’ berpuluh bilion. “Tony Pua kata RM29 bilion tapi BN sengaja naikkan kepada RM55 bilion. BN ‘songlap’ berpuluh bilion. “Guan Eng kata kos sebenar… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 7:44 am

Everybody in Umno deliberately forgot Najib stole RM2.6 billion from 1MDB and subahat dengan dia.

Tapi tak lama lepas tu, Najib di ugut lepaskan jawatan Presiden Umno, Dia promosikan istilah Bossku. Tapi KJ Kerry Okspod kata, “Najib bukan Bossku.”

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 8:34 am
Reply to  Tanpa Nama

KALAU BIARKAN PH PERINTAH NEGARA…INILAH JADINYA Janda Muda Mangsa Rogol, Akhirnya Bunuh Diri. Ini Solusinya.. PELAJAR universiti mengadakan demonstrasi mendesak kerajaan India PELAJAR universiti mengadakan demonstrasi mendesak kerajaan India bertindak terhadap perogol dan pembunuh Asifa Bano di Srinagar, Jammu dan Kashmir, 16 April lalu. AFP MEERUT, India: Seorang wanita lewat 20an di India dilaporkan ‘dijual’ bapa dan ibu saudaranya dengan harga Rs10,000 (RM594), sebelum dirogol beramai-ramai oleh ‘penjaga’ dan rakan-rakannya. Lebih menyedihkan, rayuan wanita dari Hapur, India itu dengan meminta bantuan daripada pihak polis tidak diberi perhatian, menyebabkan dia trauma dan bertindak membakar diri sendiri. Wanita yang identitinya tidak didedahkan… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 9:45 am

ara.Kalau tak gulingkan Najib, dah jahanam negara.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 7:35 am

Azmin Forgot Anwar’s 1999 Conviction It is obvious the PKR and DAP people are panicking. Azmin Ali insists that Anwar Ibrahim was given a pardon so that means he is no longer an ex-convict. But the day that Anwar was pardoned Malaysia did not have an Attorney General. Hence the Pardons Board was not able to meet, which means Anwar’s pardon is illegal. The power for His Majesty the Agong to grant Anwar a pardon is stipulated in Article 42 of the Federal Constitution. But Article 42 of the Federal Constitutional has to be read with Sections 300 and 301… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 10:36 am

Kuasa AG di pangku oleh prguam cara negara…tak ada illegal..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 6:59 am

ISLAM DAN KEBEBASAN BERSUARA TERANCAM BAWAH PH Saya bukan pentaksub, kata pendakwah Zamri Vinoth SEREMBAN: Hampir 10 minit selepas bercakap mengenai kepentingan umat Islam membina hubungan dengan bukan Islam, pendakwah Muhammad Zamri Vinoth Kalimuthu seperti mempunyai peluang untuk menggambarkan maksud sebenar yang ingin disampaikannya. Zamri yang sebelum ini mencetuskan kontroversi selepas ditahan polis atas dakwaan menghina agama Hindu dalam satu ceramah pada Disember lalu, didapati mempertahankan wartawan FMT, yang ada daripadanya bukan Islam, apabila diminta keluar dari sebuah masjid. Ini juga adalah satu contoh perbuatan yang pernah dikritik oleh Zamri berhubung isu sikap umat Islam dalam ucapannya tahun lepas. Seorang… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 6:48 am

Apa pasal mahu mansuhkan Akta Hasutan? Akta itu melindungi institusi Raja2 Melayu dan Kedudukan Istimewa Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak di Perkara 153 Perlembagaan negara. Yang bukan Melayu/ bukan Bumiputera Sabah dan Sarawak mahu cari pasal?

Menteri: Akta Hasutan mungkin mansuh tahun ini

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (JPM) Liew Vui Keong menjangkakan Akta Hasutan 1948 akan diganti atau dimansuhkan pada tahun ini.

Katanya walaupun Akta Hasutan terletak bawah bidang kuasa Kementerian Dalam Negeri, pihaknya bekerjasama dengan kementerian lain untuk menjayakannya.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 6:50 am
Reply to  Tanpa Nama

Kalau Akta Hasutan terletak bawah bidang kuasa Kementerian Dalam Negeri, mengapa “pihaknya bekerjasama dengan kementerian lain untuk menjayakannya”? Kenapa tidak dengan Kementerian Dalam Negeri. Niat jahat nih.

Dia ini perlu di kutuk, di keji, di balun seboleh boleh nya. Tujuan rasis amat sangat. Dia perlu di gesa letak jawatan.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 7:13 am
Reply to  Tanpa Nama

Mohd Azuan

Kekalkan akta ini. Ini akan memastikan tiada pihak yang melakukan hasutan keatas sesiapa. Kerajaan perlu mengambil satu keputusan yang baik.

Solehah Salim
setuju..mansuh memang senang tapi kita perlu fikir kesannya pada masa akan datang jika berlaku apa2 isu tidak stabil yang berkaitan…

Imran Chin

bila sudah sampai menghina dan memfitnah, maka perlulah dijalankan undang2 yang ada bagi memastikan ianya tidak melarat.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 7:17 am
Reply to  Tanpa Nama

Imran Chin

rata2 rakyat menyatakan yang eloklah dikekalkan akta ni bagi menjamin kesejahteraan negara. rata2 setuju yang akta ni memainkan peranan penting dalam memastikan tiada sebarang kata2 hasutan yang dilakukan oleh sesebuah organisasi mahupun individu dalam apa jua perkara.

Yuan Mika

demi menjadikan rakyat berdisiplin dan bertangungjwb atas apa yg mereka cakap atau lakukan.. akta sebegini penting untuk negara.

Sharil

kena jugak ada satu akta yang boleh digunakan untuk membendung isu2 mcm boleh menyentuh sensitiviti rakyat serta keharmonian negara

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 7:23 am
Reply to  Tanpa Nama

Sharil pihak kerajaan dah berikan hak kebebasan dlam bersuara tapi bukan bermakna kita boleh ckp sesuka hati dan menghina mana pihak/individu hingga boleh menjejaskan kesejahteraan dan perpaduan… so nak elak dari perkara itu berlaku kita kena ada satu akta yang boleh prevent semua tu menular dlm masyarakat dan negara Yuan Mika kita yakin akta hasutan masih penting dalam negara ni.. kalau nak kebebasan berbicara pun, masih lagi ada hadnya.. xkan nak biar je mereka bercakap sesuka hati.. mcm yang berlaku sebelum ni pelbagai isu timbul.. pergaduhan kaum 13 Mei satu akibat nya .. akta ni bagus untuk negara.. x perlu… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 7:27 am
Reply to  Tanpa Nama

Howard Lau

kebanyakkan rakyat tidak setuju kerajaan mansuhkan akta hasutan kerana bimbangkan keharmonian negara akan tergugat, pada pendapat saya adalah lebih baik untuk kerajaan jangan mansuhkan tapi perbaiki atau tambahbaikkan akta hasutan yang sedia ada demi menjaga keamnan rakyat dan negara.

Boontat Yunos

kerajaan harus menerima pandangan dari semua pihak ttg pemansuhan akta ini.. jika ia akan mendatangkan masalah kpd negara dan rakyat kelak, kerajaan perlu pertimbangkan semula cadangan pemansuhan akta ini

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 7:33 am
Reply to  Tanpa Nama

Mawar Khalid

tdk dpt dinafikan bhw penggunaan akta hasutan dilihat menjadi norma krn kekurangan budaya intelektual & perbahasan secara objektif di mana pedang menjadi lebih tajam dari pena apabila isu bangsa & agama menjadi subjek.

Yuan Mika

Perlu diperkuatkan akta hasutan berkaitan dengan akta berita tidak benar – sememangnya perlu diperkasakan agar had dan batasan bagi rakyat kekal terjamin.. rakyat perlu ada undang2 untuk mereka patuhi.. kita yakin akta hasutan x membahayakan kepada rakyat .. sebalik nya boleh membendung niat sesiapa yang jahat.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 6:39 am

Macam ada komplot nak dapatkan paspot di masa yang sama – Wak Jahit dan loyar Keling Islam Najib –

Mahkamah tolak permohonan Shafee dapatkan pasport

Kehadiran Shafee ke Australia bertujuan untuk menterjemah ke dalam bahasa Melayu, beliau boleh menghantar wakil dari firmanya, kata hakim.

Kata loyar ni pandai, awat kasi alasan yang bodoh kpd Hakim?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 8:44 am
Reply to  Tanpa Nama

Peneroka Felcra rayu tunggakan 9 bulan sara hidup Peneroka Felcra Berhad (Felcra) merayu Putrajaya untuk menjelaskan segera bayaran bantuan sara hidup yang tertunggak sejak Ogos 2018. Bercakap bagi pihak peneroka, Anggota Parlimen Sungai Petani, Johari Abdul menggesa masalah itu diselesaikan kerajaan menjelang Hari Raya Aidilfitri ini. “Kita faham ini masalah pengurusan lalu. Sebagai kerajaan bertanggungjawab, saya berharap isu ini dapat diselesaikan sebelum Aidilfitri kerana pihak menderita sekarang bukan pengurusan Felcra lalu, tetapi peserta. “Saya minta supaya penyiasatan menyeluruh dilakukan, harus ada audit forensik supaya setiap perbelanjaan yang telah dikeluarkan oleh pihak lembaga dan pengurusan Felcra itu disiasat secara terperinci,” katanya… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 6:33 am

Mahkamah Rayuan tolak permohonan Zahid Hamidi dapatkan pasport

xxx

Boleh di kesihani ke? Dah coba dua kali, sekarang di Mahkamah Tinggi, pun tak dapat paspot. Mana boleh diberi paspot dia – dia ada 45 tuduhan mahkamah, belum di bicara sebab banyak sangat tuduhan Najib Al Jibo pun belum habis di bicara.

Dia, Najib dll disenarai hitamkan di Imegeresen, tak boleh keluar negara. Tapi kalau ada paspot, kot dia boleh menyeludup, naik sampan di Sungai Golok dan lepas ke Siam dan terus ne negara lain, cabut.

Najib dikatakan mau coba cabut ke Indonesia dulu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 8:47 am
Reply to  Tanpa Nama

INILAH AKIBATNYA BIARKAN KAFIR HARBI PERINTAH NEGARA What Happened To Our Parents In Xinjiang? Uygur Sisters Seek Answers (SCMP) – Zumret and Humar Isaac lost contact with their parents in November 2018. Since then, the two Uygur sisters from Xinjiang, China, have been on a quest to find out what happened. A phone call from someone claiming to work for the community affairs centre led the sisters to believe that their parents were sent to one of Xinjiang’s “re-education” facilities, where according to the UN, an estimated one million Uygurs are being held. The sisters launched a social media campaign… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 6:32 am

ISLAM DAN KEBEBASAN BERSUARA TERANCAM BAWAH PH Facebook Di Sekat Gara-Gara Siarkan Kuliah Ustaz Azhar Idrus KUANTAN – Gara-gara akaun Facebooknya disekat (block), Penyelaras NGO Angkatan Pembela Rakyat (Angkara), Mohd Shukri Mohd Ramli tampil meluahkan kekesalannya. Tambah menegecewakan beliau, tindakan tersebut dibuat oleh Facebook atas laporan daripada admin pages Ustaz Azhar Idrus Official. Menurut Shukri, semua itu kerana beliau menyiarkan sedutan rakaman program “Soal Jawab Ramadan Bersama Ustaz Azhar Idrus” untuk slot Kuliah Ramadan di Radio Internet CMK FM baru-baru ini. (Soal Jawab Ramadhan – Ustaz Azhar Idrus Official) Akaun Facebook beliau kini langsung tidak boleh diakses dan sudah tiada… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 6:22 am

Malu! Tidak Yakin Mahathir dan PH Urus Ekonomi -Kajidata Research &The Edge……. Pulihkan keyakinan terhadap ekonomi negara………. KEMENTERIAN Kewangan digesa untuk mengambil langkah drastik dan segera untuk memulihkan keyakinan pelabur terhadap ekonomi negara. Portal Bloomberg hari ini telah menyiarkan laporan berita bertajuk, “Global Investors Are Losing Patience With Malaysia”. Perkara ini sangat memalukan dan boleh dianggap sebagai satu ‘hadiah istimewa’ kepada Menteri Kewangan. Mengapa tiada langkah pemulihan atau pengurusan risiko yang dilakukan oleh Menteri Kewangan? Pelbagai indikator menunjukkan keyakinan majoriti rakyat dan pelabur luar negara telah merudum. Beberapa minggu lalu, dapatan dari KAJIDATA Research dan The Edge menunjukkan majoriti responden… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 6:16 am

Dulu ada yang kata jika tiada hal di antara parti2 politik dengan Pak Sheikh Anwar, boleh lah dia menjadi PM ke8. Maka bila Setiausaha Agung PAS menggelarkan Pak Sheikh sebagai “bekas banduan”, nampak nya menjadi satu masalah lah bagi nya.

Tapi itu fakta, tidak lain dan tidak bukan. Peliwat dan bekas banduan tidak boleh menjadi PM di negara ini. Tiada siapa di dunia yang bekas banduan menjadi PM atau Presiden.

Nelson Mandela menjadi Presiden Afrika Selatan tapi dia bukan bekas banduan – dia tahanan politik, perwira hak asasi manusia di negara dia, mahu gulingkan rejim partheird kulit putih.

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 11:12 am
Reply to  Tanpa Nama

Banduan yg di fitnah kerana pihak yg berkuasa mahu pertahankandan kekalkan kuasan k politiknye dgn cara kotor….

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 6:08 am

Anwar Berdepan Pertuduhan Politik – Mohamed Azmin MOHAMED Azmin Ali menyampaikan sumbangan duit raya kepada kepada MOHAMED Azmin Ali menyampaikan sumbangan duit raya kepada kepada anak-anak yatim sambil diperhatikan Pengerusi RISDA, Rosely Kusip pada Majlis Iftar Ramadan RISDA 2019 di sini hari ini. – UTUSAN ONLINE/FARID JANUDIN KUALA LUMPUR 14 Mei – Segala pertuduhan yang didakwa terhadap Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sejak 1998 merupakan pertuduhan politik. Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, atas sebab itu persoalan yang dibangkitkan Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan terhadap Anwar yang juga Ahli Parlimen Port Dickson itu sebagai tidak… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 1:32 am

1 Feb 2018 mengingatkan aku kisah yg jenaka
Betapa penakutnya Wak Kadok, si kedi bangka
Ku cabar iblis ini utk berentap di Dtrn Merdeka
Tapi dia nyamar pengemis buta, serupa puaka

19 Mei 2018, keadaan yg sama juga ku jangka
Gebang lebat dia, cuma aota kelentong belaka
Dgn Kejora dia pastinya gentar utk bersemuka
Dia pasti tak sanggup berdepan sakit dan luka

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 5:37 am
Reply to  Anonymous

Anonymous kah3 @ Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama, bila otak sudah kosong, mula mengarut, coba distract readers’ attention.

Jenis UMNO Cyber troopers yang Najib maki “bangang hamjadah” di kempen Pru13 dan “KEPALA BAPAK KORANG” di kempen Pru14 sebab malas nak cari fakta dan hujah untuk menaikkan imej dia dan Umno BN hinga depa lingkup di Pru14.

Nate’ tarak guna sesen pun dalam dunia ini.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 12:07 am

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 5:40 am

MAHATHIRVSANWAR ADALAH GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB DENGAN MENGGUNA BERBAGAI NAMA. DIA GUNAKAN NAMA ITU UNTUK MENGKOPIPES, MENGULANG BERKALI KALI TUDUHAN2 LIAR TANPA BUKTI, FAKTA ATAU PUNCA MAKLUMAT YANG SAHIH.

DIA OTAK KECIK. MENGKOPIPES PENULISAN PANJANG LEBAR, TAK SEDAR BAHAWA TIADA SIAPA YANG MEMBACA NYA, TERUTAMA BILA DILIHAT ITU KOPIPES.

DIA JENIS CYBER TROOPERS UMNO YANG NAJIB MAKI “BANGANG HAMJADAH” DI KEMPEN PRU13 DAN “KEPALA BAPAK KORANG” DI KEMPEN PRU14 – MALAS MENCARI FAKTA2 DAN HUJAH2 YANG BOLEH MENAIKKAN IMEJ NAJIB DAN UMNO BN. DEPA LINGKUP DI PRU14.

Apanama
Apanama
14 May 2019 11:38 pm

Terima hakikat bekas banduan tetap bekas banduan. Paku yg dicabut dari tiang kayu tetap meninggalkan bekas. Itu Sunnatullah. Menafikan realiti adalah kemunafikan yg tidak dapat disembunyikan. Apa yg jelas, Anuar dan Lim kit siang sengaja menggemburkan Land swap zaman Mahathir. Provokasi kepada janji 2 tahun Madey memegang jawatan PM. Janji Anuar pada kit sial , bila menjadi PM hak keistimewaan orang Melayu akan diliwat. Matlamat menghalalkan cara. Budin nampaknya bersetuju dgn agenda peliwat ini demi sesuap kartel dedak dari Nuor. Menulis tentang kekurangan orang lain mudah dgn melupakan kartel dedak pada diri sendirinya ya Budin…. Adakah Kadir Jasin, Zahid Mat… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 2:48 am
Reply to  Apanama

Kadir Jasin kena tunggu jadi ke tak jadi peluang kedua masyuk kaya mcm Editor2 cikai bawah PM4 dulu, dapat durian runtoh MBO Realmild lepas itu dapat projek IPP pulak.

Zahid Mat Arip kena low profile sat skang dinasihatkan, habuan jadi Mursyidul Am TIBAI dulu time kapla perompak2 berjemaah tak semena2 nama naik jadi Tukang Sedut dlm Charge Sheet kes rasuah perompak Felda namanya Pegawai Khas dulu.

Kena byk saborlah, bila tak bertanding atau bertanding kalah PRU nak masyuk pulak atas pengorbanan dan kesusahan org2 lain.

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 6:15 am
Reply to  Apanama

Banduan tetap banduan…tapi jadi banduan kerana finah bukan banduan jahat…dianaya…

Anonymous
Anonymous
14 May 2019 11:09 pm

Tahiyudin bukan ada pengalaman guaman…dah jadi loyar burok..

Pas sedang haru biru dgn kartel dedak…lujnah disiplin tak ade kuasa kenakan tindakan keatas kartel dedak ato pon menantu hadi kerana tiada dlm perlembagaan dan peraturan pas…Tahiyudin tak kisaah pon…

Chekodet
Chekodet
14 May 2019 11:42 pm
Reply to  Anonymous

Nasib baik ada loyar buruk ni, kalau tak, menteri pertahanan sekarang ni boleh merasa dihukum bermukah dgn bini orang di bilik 121 hotel Perdana KB.

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 5:05 am
Reply to  Chekodet

Loyar yg byk berjasa kpd PAS dulu yalah Hanipa Maidin dan Asmawi. Mamak bibir hitam ini asyik nak jadi org Umno. Bukan dia diMuktamar PAS sebelum PRU dulu umum kan konfinden besar akan menang saman Claire Brown diLondon. Tengok Mamak ni dgn Ketua Penerangan German bergaya dgn Najib diMajlis Buka Puasa UMNO PWTC, sah kan Kartel Dedak PAS semua dah transform jadi Ketua2 Bahagian UMNO. Gag Order kpd Zaharudin nak stop nama dia jadi tukang atur. Cinta bermusim dan ada harga wang ringgit, dulu UMNO kafir, peluk Anwar, LKS dan kes Anwar difitnah. PAS menempa sejarah, kerusi Parlimen terbyk bawah… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 May 2019 6:14 am
Reply to  Chekodet

Kerja puak umno buat fitnah..perkara biasa..ta ye anuar muso kalo tak percaya..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 May 2019 10:36 pm

DETIK 9 Mei 2018 yang lalu, menjadi suatu titik tolak kepada arus politik di Malaysia. Buat pertama kalinya, rejim Barisan Nasional tumpas dibawah Pakatan Harapan. Tsunami gelombang rakyat memastikan kejatuhan Barisan Nasional ini haruslah diambil pengajaran bahawa rakyat punyai kuasa untuk memilih siapa yang mahu mengetuai mereka. Itulah lumrah sebuah amalan demokrasi. Waktu itu laungan-laungan seumpama hidup rakyat, hidup pakatan dan reformasi bergema di seantero negara malah menjadi zikir harian buat rakyat. Segala mimpi dan harapan tersimpul erat buat Pakatan Harapan untuk mentadbir urus Malaysia dengan lebih baik dan telus. Kekalahan PH di tiga Pilihan Raya Kecil (PRK) adalah bukti… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 5:41 am

MAHATHIRVSANWAR ini adalah nama samaran Geng Najib yang asyik menjilat Najib pakai banyak nama. Tak berani keluarkan nama Geng Najib sehingga malam hari, takut di balun asyik menjilat Najib apabila keluar saja nama itu.

Nama ini di khaskan nya untuk mengkopipes. Geng Najib dulu terkenal sebagai Raja Kopipes, sekarang dipindahkan nya gelaran itu kpd MAHATHIRVSANWAR.

Kopipes benda yang sama, panjang lebar, tak dibaca sesiapa. Di komen begini untuk pengtahuan pembaca baru blog ini.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 May 2019 8:35 pm

Anwar’s Illegal Pardon Causing Panic In Pakatan The issue of Anwar Ibrahim’s pardon seems to be causing panic in Pakatan Harapan. Many Pakatan leaders, Abdul Aziz Bari of Perak DAP being the latest, are replying to PAS secretary-general Datuk Takiyuddin Hassan’s comments regarding the matter. READ: Was It Mahathir Or The Pardons Board That Pardoned Anwar? This matter had already been explained here: READ: Anwar Ibrahim Diampun Tak Ikut Perlembagaan Persekutuan The Attorney-General was sacked on 15th May 2018 and Anwar was pardoned on 16th May 2018. Some feel this was intentionally done so that Tun Dr Mahathir Mohamad can… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 May 2019 11:12 pm

Kuasa AG telah di pangku oleh peguamcara negara…tiada siapa cabar di mahkamah..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 12:22 am
Reply to  Anonymous

KO TAK CAYA KEPUTUSAN MAHKAMAH PERSEKUTUAN…KO BOLEH BLAH SINGAPORK

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 5:44 am

Kalau betul begitu, nampak nya nama2 yang komen nya berupa menjilat Najib itu semua nya Kejora = Geng Najib yang asyik menjilat Najib.
Memang tak ramai penyokong Umno Bn berani masuk blog ini Hanya Geng Najib seorang, memakai banyak nama.

Nampak nya Beruk Tua sekor tuh memang benar2 cyber trooper Najib/Umno, di bayar gaji untuk membohong, menipu, memfitnah, menuduh secara liar Tun Mahathir, Bersatu dan parti2 komponen PH dan gomen PH.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 5:43 am

Othman implied MAHATHIRVSANWAR = Kejora = Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Come to think of it, Othman is right.
Geng Najib memang Raja Kopipes bila menulis atas nama dia dulu.
Gamak nya dia buat strategy baru – sekarang, untuk kopipes, dia pakai nama MAHATHIRVSANWAR. Dia pun dah jrang pakai nama Geng Najib
Must take note of this from now on. So that boleh balun appropriately. Tapi balun kromo pun ok jugak. Sebab dua2 nama itu menjilat Najib.

Chekodet
Chekodet
14 May 2019 8:30 pm

DS Pudin, antara pemakan dedak tahap wali masa dlm pemuda UMNO yg dipimpin oleh pak Syeikh. Tak usah kelentong byk sangatlah bulan puasa ni. Malu kat iblis.

Anonymous
Anonymous
14 May 2019 11:14 pm
Reply to  Chekodet

Ko bagilah bukti..jgn buat fitnah plak..malulah kat iblis..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
15 May 2019 12:01 am
Reply to  Anonymous

RAJA DAJJAL KAKI LIWAT ATAU AGONG TONG KAKI FITNAH?…CUBA KO JWB

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 May 2019 7:11 pm

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 May 2019 11:15 pm

Bila nak berkenalan dgn kapla prompak berjemaah negara?..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 May 2019 11:59 pm
Reply to  Anonymous

KO MAKSUDKAN PEMBANGKANG KE…JIBENG…SEMUANYA TAK DE KUASA…BILA2 MASA PUN BLH DI DAKWA…APA LAGI SAMAN LAH…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 5:50 am

Dah ada 42 + 6 tuduhan mahkamah, Dol. Bila2 saja akan di tambah lagi.

Pencuri wang rakyat berbiliun ringgit, perasuah pemimpin2 Umno dan PAS, dan perosak akhlak rakyat, mesti di kutuk, dikeji – dan lebih mustahak – di bicara dan dimasukkan ke dalam penjara.

10-20 tahun. Hingga dia gol di situ. Tiada maaf bagi nya.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 5:45 am

Mulai sekarang aku akan balun MAHATHIRVSANWAR sebagai Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Othman punya komen pada 3 Mei 2019 implied bahawa MAHATHIRVSANWAR juga ia lah Kejora = Geng Najib yang asyik menjilat Najib. Nama itu dia guna untuk kerja kopipes – begitu banyak kopipes sehingga MAHATHIRVSANWAR terkenal sebagai Raja Kopipes sekarang – tidak lagi Geng Najib yang dulu terkenal sebagai Raja Kopipes.

Aku berterima kasih kpd Othman yang memberi aku tip itu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 May 2019 6:01 pm

BARU JE RAJA DAJJAL SOKONG AGONG TONG M…KUTUK SULTAN…TERKIAL2 ….MUKA TEMBOK

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 5:53 am

KAMU AMAT BODOH, TAK SEDARKAN BAHAWA YANG DI KUTUK IA LAH “BUDAK KECIK BODOH”.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
14 May 2019 5:56 pm

PUAK HAPRAK TAK DE KERJA LAIN HARI2 KUTUK SULTAN..GENG DIA KUTUK DIA DIAM JE….BILA TERDESAK BARULAH MULA NAK CARI SULTAN…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
15 May 2019 5:59 am

KAMU KUPLA LETAK BNTT MANA TAHU SIAPA YANG DI KUTUK.

TAPI KAMU GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB MULUT CELUPAR MCM “BUDAH KECIK BODOH” … TUN M KATA, KALAU TAK TAHU, DIAM LAH, JANGAN BERCAKAP.

TAMBAH APA PENASIHAT MEDIA NYA A KADIR JASIN KATA – MINTAK POLIS DAN LHDN SIASAT SYARIKAT KELUARGA NYA YANG JADI TOKEY PASIR DI JOHOR – TODIAM SEKARANG.