JAWAPAN KEPADA TAKIYUDDIN

Di bawah ini adalah sebahagian petikan daripada buku terbaru saya yang berjudul “Anwar PM Ke-8 Janji Serah Kuasa Yang Mesti Ditepati”.

Secara kebetulan, sebelum Setiausaha Agung Pas, Takiyuddin Hassan melemparkan serangan yang menyebut Anwar Ibrahim sebagai bekas banduan yang seolah-olah tidak layak menjadi Perdana Menteri ke-8, saya sebenarnya turut memperjelaskan isu yang sama dalam buku terbaru saya itu.

Buku itu kini sudah pun berada di pasaran di seluruh negara.

Mungkin tulisan saya dalam buku tersebut menjawab sebahagian tuduhan yang dilemparkan oleh Takiyuddin itu. (Shahbudindotcom 11/05/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 11 May 2019 — 10:04 pm

91
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
Othman AhmadAnonymousTanpa NamaChinakApanama Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
anonymous
Member
anonymous

Laporan Mindef dapati ‘land swap’ juga berlaku di bawah Dr M…….. 3:25 petang (Dikemaskini 3:48 petang) A A…………. Rumusan laporan akhir jawatankuasa siasatan Kementerian Pertahanan berhubung projek ‘land swap’ menunjukkan berlakunya “pertimbangan politik melebihi kepentingan kerajaan,” termasuk ketika penggal pertama Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri. Ketika membentangkan laporan Jawatankuasa Siasatan Tadbir Urus, Perolehan & Kewangan Kerajaan di Dewan Negara pada Khamis lalu – ulang tahun tahun pertama PH berkuasa – Menteri Pertahanan Mohamad Sabu menegaskan bahwa kepentingan politik berlaku dalam 13 dari 16 transaksi pertukaran tanah yang berlaku sejak 1997. Walaupun tidak menyebutkan nama secara spesifik, Mohamad berkata perdana… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Apasal Mufti pun sibukkan bola Premier League sekarang?

Liverpool kagumkan mufti, harap The Reds menang

Hari ini Dr Zulkifli Mohamad tidak ketinggalan memanjatkan kesyukurannya atas kemenangan pasukan itu.
xxx

Memang tak dosa sukaka bolasepak. Tapi tak mcm Mufti2 dulu – lebihkan hal2 agama.

Padan lah Mufti Perlis Asri apekenamanya sibukkan politik, mulut jadi celupar.

Alangkah bagus nya kalau depa nih cakap pasal jauhi dadah dsb nya.

Najib punya pasal. Nilai2 murni masyarakat dah bertukar.

Apanama
Guest
Apanama

Apasal kena mengena dgn Najib pulak mopti wahabi citer pasal bola. Minum clorox lah org tua woiii biar bersih skit hati tu.

Chinak
Guest
Chinak

Aku rasa orang tua ni ada masalah rumahtangga. Dah kalau tak berdosa sukakan bolasepak, apa masalahnya? Samada orang tua ni mati atau bini dia menopaus. Mentang-mentang dapat claim dedak raya, benda mcm tu pun orang tua ni hantar.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mati akal si Geng Najib, yang asyik menjilat Najib dengan memakai banyak nama, bila di balun, di tibai bertalu talu. Hari Ahad hujung minggu pun konon nya tak sempat masuk sini.

Moral of the story: Jangan asyik menjilat Najib, kau di tibai habis2an. Tiada maaf bagi mu, mcm juga tiada maaf bagi Najib, walau pun bila dia dah masuk penjara 10-20 tahun.

Begitu hideous kesalahan Najib. Mencuri wang rakyat berbiliun, gunakan sikit utk merasuah pemimpin2 Umno dan PAS, merosakkan akhlak rakyat Malaysia, memporak perandakan nilai2 murni masyarakat negara ini.

Apanama
Guest
Apanama

Bulan Ramadhan sibuk beramal ko sibuk dng page Budin. Ko ni memang x campur orang ke . Tak campur otrang masjid ke. Ni Ramadhan terakhir utk ko orang tua , jangan ingat tahun depan ada Ramadhan lagi utk ko. Benar kata ulama, Satu orang bodoh bila dinasihat , Bodohnya akan menjadi dua.

Wau bule
Guest
Wau bule

Mahathir 1. A Bedrock of Principles The statesman builds his platform on a foundation of firm, unchanging, fundamental truths. These are the things he believes at his very core, his overarching philosophy. Just as in the foundation of a house, storms may buffet the structure, opposition and challenges may arise, times will change, but the foundation remains. A statesman may change the details of his policies and his methods for achieving those policies, but only inasmuch as those short-term tactics of expediency serve the purpose of furthering his bedrock of principles in the long run. (TDM’s founding of Bersatu…no?) 2.… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib yang asyik menjilat Najib memakai banyak nama mesti menghempas hempas kepala nya ke dinding bila baca semua di atas.

Dia mesti baca punya, sebab nak mikiorkan mcm mana nak lawan komen kemudian nya.

Kepala nya keras, tak pecah punya, entah2 dinding yang pecah.

Kepala nya kecik, otak tak banyak, jadi lagi kurang bila di hentak2 ke dinding. Cair otak nya. Lagi bodoh jadi nya.

anonymous
Member
anonymous

Ko marah Geng Najib jilat najib…ko ni memang bongok….takkan Geng Najib nak jilat ko yg bengong plak..

Anonymous
Guest
Anonymous

Uncle, Thanks to your 500 family votes no wonder Bersatu can only win a mere 13 seats despite contesting the most under PH in GE. You must be the most keliru apolitical snob to not see that that the combo of seats from the Pakatan Rakyat parties and the agreed PH concessions on the Interim PM, passed the post and made TDM PM7. Nobody puts a pistol to TDM and Daim’s head to form Pakatan Harapan with Anwar as head of Pakatan Rakyat and agreed the PH concessions with the then prisoner. 6 visits to prison by Daim and 3… Read more »

Wau bule
Guest
Wau bule

Young man…you have a lot to learn about political realities based on facts and truths….it hurts. When you fly higher you would have better helicopter view of the political intrigues. All what you have commented are true but only Statesman could achieve all these. What you see on the ground viz visits by Daim and TDM to anwar in prison were part and parcel of point 4..i.e ability to build a concensus. There was nothing to be ashamed of then and even now. When your principles are strong and enhanced by good moral with vision you would be able to… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey dan Daim sembah anwar nak kalahkan najib…

Sekarang madey sembah cina kominis plak kerana madey gagal pulihkan ekonomi….

Untuk capai kehendaknye madey sanggup nyembah…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kentutkan kejora, PROOOTT..,!!

He he he

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Uncle Anonymous @ Geng Najib?,

You are so immature politically … sebab asyik menjilat Najib ker?

Tak kisah lah Bersatu dapat 13 kerusi, tak kisah siapa dan berapa kali ke Penjara bercakap dengan Pak Sheikh, yang penting ia lah PH menang, TDM jadi PM. Ko tak nampak ke besar nya pengaruh TDM, pintar nya politik TDM, Daim dll?

“start worshipping back Klepto”? You gone mad?

You Pak Sheikh’s supporter? Or just putting a wedge between TDM and him? If the former, use valid arguments ler. Otherwise, how to get Pak Sheikh as PM8?

If the latter, to hell with you.

anonymous
Member
anonymous

Ko jeles Geng najib jilat najib yeek…takkan geng najib nak jilat ko ato madey pembelit plak…bongok..

anonymous
Member
anonymous

Madey satu2 nye pm yg pandai kencing dan belit kerana asasnye sangat kuat…

anonymous
Member
anonymous

Masa anwar tanding di PD Tahiyudin persoal kelayakan anwar..

Bila tuk madey cakap serah jawatan selepas 3 tahun Tahiyudin oersoal bekas banduan…

Tahiyudin persoal PM dan kabinet tidak sah kerana blm di wartakan ..

Tahiyudin lulusan loyar tapi tak de pengalaman guaman…loyar buruk saja..

Anonymous
Guest
Anonymous

Si tua ingin lagak rimau, tak sedar dia itu tupai
Boncit & kemetot, tapi ngaku diri tinggi lampai
1/2/18 dia kencing, maka hajat ku tak sampai
Kalu jumpa, sah lah gigi palsu dia itu bersepai

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ano kah3 = Geng Najib yang asyik menjilat Najib pakai berbagai nama.

Hanya buat personal attacks, komen tarak isi pun.

Otak kecik, mcm “budak kecik bodoh”, kata TDM kpd TMJ.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Musibat,

Bukan sekali dua, dah banyak kali kau lari menyorok diri dgn alasan2 tak munasabah konon ‘mas datang bulanlah, balik kampunglah, sibuklah, spek hitamlah, accident kemalanganlah’ & ntah aper2 lagi.

INGAT – 19 Mei, 2019 di Dataran Merdeka…tarikh & tempat yg kamu sendiri tetapkan.
Btw, waktunya pukul berapa, haaaaa….??

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Musibat,

Bukan sekali dua, dah banyak kali kau lari menyorok diri dgn alasan2 tak munasabah konon ‘mas datang bulanlah, balik kampunglah, sibuklah, spek hitamlah, accident kemalanganlah’ & ntah aper2 lagi.

INGAT – 19 Mei, 2019 di Dataran Merdeka…tarikh & tempat yg kamu sendiri tetapkan.
Btw, waktunya pukul berapa, haaaaa….??

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kalau Pak Sheikh Anwar jadi PM ke8, melanda landa lah istana Johor menggunakan “pengaruh nya” (tiada kuasa mutlak) untuk berniaga –

SPECIAL REPORT Over the last four days, Malaysiakini has looked at three major reclamation projects in southern Johor with a combined area that will be almost the size of Putrajaya. (Note: “the size of Putrajaya”).

.. Benalec Holdings reclamation sites in Pengarang and Tanjung Piai for petroleum facilities and a maritime industrial park, and Country Garden’s reclamation off Tanjung Kupang for Forest City.

The Johor royal family has stakes in all these projects.

anonymous
Member
anonymous

Forest city tuk madey tak berani usik..cakap besar seblm pru14..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko dah cek dengan Imigeresen jika Cina Kominis pembeli unit Forest City boleh dapat permanent stay?

Aku janji depa ragut kontol ko kalau boleh.

Tun M sebut Bloomberg kata 700,000 “upmarket units” di khaskan utk pembeli Cina Kominis. Kalau purata 4 sefamili x 700,000 = 2.8 juta Cina Mominis, kalau dapat permanent stay, lepas 10 tahun layak mohon kerakyatan.

MANA BOLEH? KO TAK TAHU SIAPA CONTROL IMIGERESEN? “BUDAK KECIK BODOH” KER?

anonymous
Member
anonymous

Itu hanye rekaan ko dan madey saja…tak ade syarat beli forest city dapat permanet stay….cuba ko bagi bukti…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Testing .. testing ..

Nama aku bertukar .. salah tekan di keyboard gamak nya

Aku sentiasa nak tekan kepala Geng Najib yang asyik menjilat Najib pakai berbagai nama .. tak kisah lah nama apa keluar, hehe

anonymous
Member
anonymous

Ko dah gila…ko mana ade ade nama…pendatang haram dari planet lain..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko takda hujah?

Dah bodoh sangat mcm TMJ “budak kecik bodoh”?

Tanpno. a Nama
Guest
Tanpno. a Nama

Buruk Umno, buruklah Melayu – Mat Hasan

“Menjaga nama baik Umno bermakna menjaga nama baik orang Melayu. Segala buruknya Umno, orang Melayu akan terima tempiasnya”

xxx

Dah lecur nama Melayu, Mat. Di buat Najib dan Umno. Najib curi duit rakyat RM2.6 biliun di 1MDB, korang diamkan, subahat.

Najib rasuahkan sebahagian dari “daylight robbery loot” itu kpd Ketua2 Bahagian dan Cawangan Umno, RM 90 juta kpd pemimpin2 PAS, korang sengeh, suka hati. Hah, lingkup korang di Pru14.

Tak boleh buat apa lagi melalui Umno Bn. Sandakan pun korang kalah teruk.

Wau bule
Guest
Wau bule

Umno as a political party headed by CASH IS KING is technically dead. Take off the breathing system…DEAD

Ahli Umno dalam Umno dah dibangsatkan oleh Cash is King. Ini menyebabkan Umno buruk dan melayu pun sama buruk…no 2 way about this

Melayu muslim secara amnya telah disesatkan PAS. Pas dapat wang dari Umno. Mereka dah serupa.

Nasib baik ada melayu muslim yang apolitical, mereka dalam parti2 lain baik dari parti kerajaan atau parti pembangkang….mereka inilah masih melayu dan muslim jati.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Umno BN dah lingkup, otw to doom. Najib punya pasal –

‘Bossku Shafie’ harap Umno sedar diri

LANGSUNG | Calon DAP Vivian Wong menang PRK Sandakan dengan pertambahan majoriti undi walaupun peratusan keluar mengundi rendah.

https://www.malaysiakini.com/news/475775

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

‘Tamparan hebat buat ‘bossku’ Najib

PRK SANDAKAN | Kemenangan DAP pada pilihan raya kecil (PRK) Sandakan adalah “tamparan hebat” kepada bekas perdana menteri Najib Razak, kata pemimpin veteran parti itu, Lim Kit Siang.

Menurutnya, kemenangan Vivian Wong sekali gus melenyapkan tiga kekalahan dialami Pakatan Harapan (PH) di Cameron Highlands, Semenyih dan Rantau.

anonymous
Member
anonymous

Dap bukan kalahkan umno….umno tak bertanding pon..
Di cameron highland Dap tewas kpd umno…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bodoh sangat ko.

BN bukan Umno ker?

Dah tak ngaku pulak, takda jati diri, hanya hati berduri.

Mana korang nak sampai Putrajaya 20-30 tahun lagi?

KJ yang umumkan nak jadi PM by 40, sekarang dah 45, tak merasa.

Pelik2 pemimpin Umno nih – mencuri berbiliun duit rakyat daylight robbery, merasuah Ketua2 Bahagian dan Cawangan, rasuahkan pemimpin2 PA RM90 juta, ada pulak yang umumkan nak jadi PM di umur 40 tak pernah di buat orang.

anonymous
Member
anonymous

Sabah dan semenanjong berbeda…menang disabah tak beerti menang di semenanjong….
Fi semenanjong PH madey merudum…
Di prk Rantau bukan melayu undi umno…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Di Pekan bukan Melayu undi Najib.

Melayu dah bosan dgn Najib.

Itu pasal dia dan Umno Bn lingkup di Pru14.

Ingat, kau tuduh liar, aku pun boleh.

Tuduhan aku betul.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Now, do you understand why we said the Sultanate of Johor should be careful what they wish for? If you want to challenge Mahathir, you better make sure you’re ..

do you also understand why we said the real fireworks would start after the installation of 61-year-old Abdul Hamid Bador as IGP this month?

To understand clearly, read –

ALL EYES ON JOHOR SULTAN’S BUSINESS INTERESTS AS HOSTILITIES WITH DR MAHATHIR RAGES ON: SHADOWY LAND TRANSFERS, ILLEGAL SAND-MINING & TAX EVASION ACCUSATIONS – A FULL-SCALE PROBE THE ONLY OPTION

https://www.malaysia-chronicle.com/?p=164109

anonymous
Member
anonymous

Buat dulu..jangan cakap nak gertak keling aje..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

From monarch to tycoon

Sultan Ibrahim has attracted much attention in the last year, especially after selling 47 hectares of prime land in Johor Bahru to China-based Guangzhou R&F Properties Co Ltd for RM4.5 billion in December last year.

The area is not far from a massive waterfront land bank in south-central Johor Bahru, owned by tycoon Lim Kang Ho’s Iskandar Waterfront Holdings. Sultan Ibrahim has described Lim as a business partner.

the ruler purchased 15 percent stake in MOL AccessPortal (MOL) for RM396 million and 20 percent for that of Berjaya Times Square Sdn Bhd for RM250 million.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak boleh sekat perniagaan dia .. Perlembagaan takda sebut sultan tak boleh niaga.

Tapi perniagaan itu tidak tax-exempt, Sultan tarak diplomatic immunity yang membolehkan nya dapat tax exempt status atas perniagaan nya.

Maka sesuai lah JHDN periksa the company’s books, semua records.

Jugak, istana tiada hak dapat tanah, terutama tanah Kerajaan Federal. Sesuai lah periksa pindahmilik tanah Bkt Chagar dll n ambil tindakan.

anonymous
Member
anonymous

Madey dah tak ade korum nak pinda perlembagaan nak kawal raja…
Pegawai kerajaan bukan berani sangat dgn istana johor….ape yg madey boleh buat?…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Siapa nak jawab ko? Bodo ler nak kasi secrets on strategy and tactics.

Diam2 ajer, alih2 satu hari dia dapat korum. Hah, tersungkur ko, terperanjat, heart attack, mampossss …

Psssst, ko dulu caya ker PH boleh menang Pru14? See, how clever the old man’s strategy and tactics.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR ini juga ada lah Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama. Sdr Othman pun ada bayangkan di masa yang lalu bahawa MAHATHIRVSANWAR adalah Geng Najib.

Nama ini di khaskan nya untuk

mengkopipes dari mana saja
menyalin mengeluarkan komen2 dia yang lama
mengulang komen2 itu, membosankan
menggunakan huruf besar, tabiat tiada sopan
komen panjang2, tidak di baca pun dek pembaca biasa

Amat kudut orang nya Geng Najib nih

justice4all
Member
justice4all

Lazimnya pemimpin yang rendah moral, suka berpoya poya adalah kalangan mereka yang juga haloba dan perasuah. Golongan ini memerlukan wang yang banyak untuk merealisasikan tabiat dan perangai suka memiliki wanita cantik untuk melampias nafsu dengan kelompok begini selain untuk galour dan. popular. Kerana itu ramai pemimpin yang mempunyai pasangan di kalangan selebriti menawan dan pastilah wang yang banyak diperlukan untuk memikat golongan ini. Cuma kelompok pimpinan begini bijak menyimpan perangai buruk mereka di belakang. Mereka ini melampiaskan nafsu di kelab2 eksklusif sambil meneguk air anggur yang memabukkan. Kes kes wanita cantik mati misteri tanpa kesudahan ceritanya atau kejadian raba meraba… Read more »

Wau bule
Guest
Wau bule

Orang berprinsip tak lari dari dirinya dicross-examined walaupun dibenarkan oleh undang2. Tetapi nilainya terlalu insignificant.

Prinsipnya terbang melayang atas faktor takut kerana salah. Inilah kebenaran fakta dn realitnya.

Allah maha mengetahui dan tentukan Anwar akan jadi pm in waiting untuk selama2nya.

anonymous
Member
anonymous

Berape kali jubo ko rabak kena sula dgn nuar?.. Dr. Osman pertahan akuan bersumpah periksa Saiful…….. 11 years ago……… Dr. Mohamed Osman Abdul Hamid, doktor perubatan pertama yang memeriksa Mohd Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa diliwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, muncul semula hari ini selepas menghilangkan diri lebih sebulan dengan mempertahankan kandungan akuan bersumpahnya bahawa tiada kesan dia diliwat. Sambil mempertahankan kandungan laporan bersumpah itu, Dr. Mohamed Osman berkata, beliau mahu menyatakan keadaan sebenar berhubung dengan akuan bersumpah tersebut. Pada sidang media di Majlis Peguam hari ini, beliau berkata, pemeriksaan yang dijalankan olehnya menunjukkan tiada kesan Saiful dilihwat. Akuan bersumpah… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Asyik cakap jubor, pelir, buah 2 butir … mcm mana korang nak dapat sokongan pembaca, rakyat jelata?

justice4all
Member
justice4all

Lari dari cross-examined apa bendanya sheh oii kalau ada konpirasi penguasa peringkat tertinggi? . Tak payahlah nak jadikan tu satu alasan. Cerita konpirasi tahap tertinggi ni dah lama berlaku lah syeh, bukan era Najib saja. Najib tu belajar dari apa yang berlaku sebelumnya dan berani melakukan nya kerana kebiasaan penguasa sebelumnya. Hanya masyarakat hari ni cuma baru perasan dan sedarsoal konpirasi ni setelah Tun M ikut menyebutnya. Ini bukan cerita baru malah Anwar dulunya berani menongkah arus disebabkan faktor ini. Tak cerdik sangat lah kalau membeli ikan dari penjual yang mengguna dacing senget, selamanya merugikan pembeli kalau terus percaya dacing… Read more »

Wau bule
Guest
Wau bule

1. A Bedrock of Principles
2. A Moral Compass
3. A Vision
4. The Ability to Build a Consensus to Achieve That Vision

Justice4all,

I am 2 years younger than Anwar and most MU students especially the muslim malays knew/know his character till today… unprincipalled

Moral compass… I am so sorry he has none

Vision wise….none except promoting himself to become pm8 in waiting…Allah forbids.

Pakatan Rakyat failed because he could not unite the party leaders due to his own weaknesses. Reformasi dah basi…totally irrelevant today

anonymous
Member
anonymous

Kalo najib ikut cakap madey najib takkan di tentang oleh madey…najib bebas nak rompak banyak manapon…najib ditentang oleh oleh madey kerana ingkar kehendak madey…

Madey sanggup sembah anwar untuk capai kehendaknye…madey tahu hanye kerjasama dgn anwar saja yg mampu tumbangkan najib…madey senfirian tak mampu tewaskan najib…nama madey besar tapi hanye menang 13 kerusi jeer dari 52 kerusi…..madey tewas teruk kpd umno….

Madey bergantung kpd anwar…

Kalo PH tewas lunyai madey dikerjakan oleh najib dan rosmah…

anonymous
Member
anonymous

Adakah tak mahu di cross examined satu kesalahan?…itu bukan isu…

Keadilan yg telus saksi tak boleh disekat….

Kalo sefool yg besar dan kuat boleh dirogol oleh nuar wau bule bengong lagi mudah disula oleh nuar…hehehehe..

Anonymous
Guest
Anonymous

Terima kaseh Takiyuddin kerana menangkan PH diSandakan dan sama2 membantu Tuan Budin mempromosi buka bestseller baru ini. Di GE13, bukankah Taki dan Hadi yg berpelukan berterimakaseh kpd aura Pakatan Rakyat Anwar dan LKS hingga PAS menempa sejarah kerusi Parlimen terbanyak. Sehinggakan dah keluar PR pun tak nak lepas kerusi dan elaun masyuk Exco2 dan jawatan lantikan politik lain dibawah kononya Pakatan Bukan Islam. Haha, baru tahu skang time tu dah tersodok duit curi Klepto ropanya. Tahniah Tuan Budin, ini tambahan kpd senarai buku2 politik bestsellers 2011-2015 yg dissect kes2 Klepto. Jika baca title2 bestsellers semua menyantun situasi politik semasa. Tuan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa jua mau jadi PM apa aku peduli & kesah
Lantak le kalu Nuar nak terus bermimpi basah
Selagi hutang tak berbayar, hati ku risau resah
Yg pasti, lagi seminggu si tua nak aku belasah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Ahad depan, dari Kedah ke KL aku akan pergi
Akan aku kasi terbang si tua palsu punya gigi
Aku harap kali ini si kedi itu tidak kencing lagi
Mcm 1/2/18 sesia jer ku nanti hingga ke pagi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kau masih tak jawab tapi terus merepek dgn PANTAToon sampah, Kejora bangsat….!!

Aku ulangi….

Bukan sekali dua, dah banyak kali kamu lari menyorok diri dgn alasan2 tak munasabah konon ‘mas datang bulanlah, balik kampunglah, sibuklah, spek hitamlah, accident kemalanganlah’ & ntah aper2 lagi.

INGAT – 19 Mei, 2019 di Dataran Merdeka…tarikh & tempat yg kamu sendiri tetapkan.

Btw, waktunya pukul berapa, haaaaam pengecut….??

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Anonymous kah3 memang sudah terkenal sebagai Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Keluar di masa yang lebih kurang sama dengan “anonymous” yang mencarut di komen di bawah ini, bermakna itu ada lah orang yang sama.

Kerana mencarut dan bahasa selalu kesat, maka perlu di balun, di rempat.

Dengan itu juga fun and entertainment aku dapat.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora Musibat,

Bukan sekali dua, dah banyak kali kau lari menyorok diri dgn alasan2 tak munasabah konon ‘mas datang bulanlah, balik kampunglah, sibuklah, spek hitamlah, accident kemalanganlah’ & ntah aper2 lagi.

INGAT – 19 Mei, 2019 di Dataran Merdeka…tarikh & tempat yg kamu sendiri tetapkan.
Btw, waktunya pukul berapa, haaaaa….??

anonymous
Member
anonymous

Diberitakan Lobai Hadi umum pas akan bergabong dgn umno untuk pru15.. Lobai Hadi tak cakap gabong mcm mana…masuk dlm umno ato masuk dlm BN….

anonymous
Member
anonymous

Pas parti yg tak boleh di percayai…pru13 lobai hadi tikam belakang PKR…tuduh calon PKR di bukit besi jual pil kuda…tanding 3 penjuru lawan PKR..

Kerana nak berbaik dgn umno lobai hadi marahkan anwar..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sila lah baca laporan berikut – menunjukkan betapa besar nya masalah yang Tun Mahathir hadapi, yang antara lain2 masalah dibuat Najib Al Jibo, akan menyebabkan banyak masa di perlukan bagi menyelesaikan nya, maka lambat lah serahan kuasa kpd Anwar Al Jub, atau sesiapa lain –

ALL EYES ON JOHOR SULTAN’S BUSINESS INTERESTS AS HOSTILITIES WITH DR MAHATHIR RAGES ON: FROM SHADOWY LAND TRANSFERS TO ILLEGAL SAND-MINING & TAX EVASION ACCUSATIONS – A FULL-SCALE PROBE THE ONLY OPTION NOW IF MAHATHIR’S GOVT SERIOUS ABOUT THEIR ‘WITHOUT FEAR OR FAVOUR’ ANTI-CORRUPTION DRIVE

https://www.malaysia-chronicle.com/?p=164109

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Berita di Malaysia Chronicle, news portal yang di blocked di zaman Najib Al Jibo tapi sekarang boleh di akses.

Beberapa ekstrak dari nya:

Johor Crown Prince Tunku Ismail Sultan Ibrahim should have kept his mouth shut and let the 93-year-old Mahathir complete his premiership. It would be easier to intimidate PM-in-waiting Anwar Ibrahim than PM Mahathir Mohamad, the old political “war horse”. The junior should know that the old man thrives when challenged, especially from the monarchy.

.. the early 1990s .. when the government removed immunities .. following multiple episodes of assault by the Johorean royal house.

anonymous
Member
anonymous

Madey dah tak ade korum nak pinda perlembagaan nak kawal raja…
Pegawai kerajaan bukan berani sangat dgn istana johor….ape yg madey boleh buat?…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Siapa nak jawab ko? Bodo ler nak kasi secrets on strategy and tactics.

Diam2 ajer, alih2 satu hari dia dapat korum. Hah, tersungkur ko, terperanjat, heart attack, mampossss …

Psssst, ko dulu caya ker PH boleh menang Pru14? See, how clever the old man’s strategy and tactics.

anonymous
Member
anonymous

Ko harap satu hari madey curi korum…hahaha..bongok…tak ade
Orang percaya madey lagi..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang takda orang percaya ia lah kamu.

Terkontang kanting sorang diri, dengan 2 biji kontol.

Majoriti rakyat Malaysia yang percaya TDM di Pru14 masih di situ jugak.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“I don’t want to comment on the Sultan Ibrahim of Johor. If I say anything that is not good – it is not nice because he is the Sultan,” – said Mahathir. .. This could be interpreted to mean that the premier is “giving face” to Sultan Ibrahim, but is ready to attack him should the sultan chooses to join the bandwagon.

(TMJ) had even urged to change the previous PM Najib, but suggested the need to change the current PM Mahathir. ..

the transfer to Sultan Ibrahim of 4.5-hectare Bukit Chagar land worth RM495.3 million …

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

TMJ .. obviously was trying to defend what many see as another “land grab” by the Sultanate of Johor ..

.. he fails to explain, let alone justify, how the land worth an eye-popping RM495.3 million was quietly transferred to his family – despite the fact that the land rightfully belongs to the federal government.

challenging .. Kadir Jasin, the communications adviser to PM Mahathir) to proceed to “finish off” the royalty as planned ..

Kadir retaliated – calling for authorities to reopen old cases against the Sultanate of Johor..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Interestingly, the country has a newly crowned Inspector-General of Police (IGP), Abdul Hamid Bador, an extremely loyalist of Mahathir.

“We ask the new IGP to reopen the IP (investigation papers) which were frozen or closed and for the Inland Revenue Board to determine how much taxes Mados Sdn Bhd has paid since it’s been in business for hundreds of years.”

Mados, a name associated with the Johor royal family, has been involved in sand extraction business for ages.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

the reclamation of 1,410.3 hectares off the coast of Tanjung Piai and another 712.3 hectares of reclamation along the coast of Pengerang.

But despite the absence of an Environmental Impact Assessment (EIA) report, SKSB and SBSB went ahead with the Johor reclamation projects due to the royal strings.

So, it’s not just about the possible tax evasion that the Johor Palace could face in its hostility with PM Mahathir, but also the obstacles of continuing to milk its business cash cows.

anonymous
Member
anonymous

Ini polis di Raja bukan polis di madey laa..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu masih diam di gua ke?

Tak tau ultimate boss PDRM ia lah TDM.

anonymous
Member
anonymous

Kerosakan yg dibuat oleh madey lebih besar dari najib…akaun petronas sudah kurus…ringgit demam kuat…ekonomi menjunam…hidup rakyat tak ade perubahan…rujuk 365 pencapaiain madey dan ph..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau dah gila. Kau dan gerombolan kamu ajer yang mikir begitu.

Najib dah KO ler. UMNO dah KO sejak Tok Garu Nik Aziz sembahyang hajatkan dulu.

Wau bule
Guest
Wau bule

Interesting

1. Dalam akhbar dilaporkan Anwar tak kesah pandangan PAS yang mengatakan “Anwar is not a PM material”… saya dan majority rakyat malaysia sangat2 bersetuju.

2. Budin keluarkan buku janji mesti ditepati.

A classical show of fear by the former and desperation by the latter. Kalau tak jadi seperti yang diharapkan Anwar/Budin…gigit jarilah buat selama2nya. Kerusi empuk pm8 dan penasihat media dan komunikasi akan hilang dari minda dan mata 2 orang individua yang penuh harapan ini….

anonymous
Member
anonymous

Jadi tak jadi urusan tuhan..manusia berusaha dan bertawakkal…

Pas tak ada pluang ke putrajaya…

anonymous
Member
anonymous

Yg tak tunaikan janji MUNAFIK…penjilat Munafik..

Wau bule
Guest
Wau bule

Yg salahguna kuasa liwat dan didapati salah liwat malaikat ke?

Ini bukan fitnah…mahkamah dan tentukan
Ini kesah takut kerana salah tak berani kena cross examined ealaupun dibenarkan undang2 tapi nilai kosong atau insignificant. Lepas itu marahkah hakim dan mahkamah

Ini bukan mhunafiq kelas tertingi ke?

Yang saya percayai Allah restui TDM jadi PM 2 kali dan Anwar jadi pm in waiting semur hidup…

Wallahuaklam

justice4all
Member
justice4all

SPRM pun bebaskan Najib dari korup, rasuah dan penyelewengan. Malah IG juga bersih kan Najib dari sebarang kes utk dibawa ke mahkamah. Apakah ini bermaksud Najib benar2 tidak korup dan pecah amanah diera beliau sebagai PM kerana institusi hukum telah bebaskan beliau dulu?. Kalau ikut logik yang tuan pakai terhadap kesalahan liwat Anwar oleh mahkamah, Najib tak bersalah lah! Tapi kenapa Najib didakwa sekarang dan SPRM tiba2 mempunyai kes keatasnya?. Ini menunjukkan mahkamah dan institusi penting negara boleh diperkuda sesuka hati dan ini telah lama berlaku, tidak diera Najib saja. Tuan fikir jika Anwar sebagai PM ketika itu, isu liwat… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Di fitnah ngook….kaki liwat 10 tahun 2 kali?…jubo ko pon dah rabak ker kena sula dgn nuar masa di UM dulu?…

Wau bule
Guest
Wau bule

Nehru, Mandela dan beberapa pemimpin dunia lain yang akhirnya menjadi president atau perdana menteri bukanlah BANDUAN DAN ATAU PESALAH LIWAT. Ada yang ditahan dan atau dijel sebab ideals dan lain2.

Anwar pesalah kerana salahguna kuasa (liwat 1) dan salah meliwat (liwat 2). Selain itu video china doll yang sehingga kini masih dalam simpanan musuh polituk dan orang luar amat merbahaya pada negara dan rakyatnya. Kalau hanya pada azizah nurul dan ahli keluarga terdekat….rakyat tak kesah….

anonymous
Member
anonymous

Jubo ko dah kena liwat dgn nuar..tu padal ko sakit hati…Tahiyudin sakit hati kerana nuar pecah lobang rameli tolong bayar kpd SR 1.4 juta untuk lobai hadi setelkan saman SR…

Wau bule
Guest
Wau bule

Takiyuddin sakit hati no one cares. Its his party and himself having a grudge againt Anwar.

But for me and the majority of rakyat we do not want an ex convict more so a sodamite and china doll fame.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

anonymous adalah Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Pagi pagi hari puasa dia sudah mencarut, apa jenis manusia nih .. astaghfiirullah. Itu lah sebab nya dia di gelar Beruk Tua. Dia memang orang tua, sudah lama pencen, tiada kerja apa melainkan menjadi pendedak Najib Al Jibo.

Juga digelar cyber trooper. Hogeh tulang rusuk nya di makan zaman tapi jari nya ligat di computer keyboard, spewing vulgar words, etc. A dirty old man.

Itu sebab nya Najib Umno BN lingkup di Pru14.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kamu Kejora apa kurang – Mau aku siarkan semula posting2 kamu bagaimana jijiknya nafsu keserakahan perlakuan gay seks kamu itu, pada bulan ramadhan pulak tuuu…..!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PETALING JAYA: Persatuan pemandu teksi tidak bersetuju dengan keputusan kerajaan berhubung peraturan baru cermin gelap bagi bahagian sisi penumpang dan belakang kenderaan dan menganggap keputusan Menteri Pengangkutan, Anthony Loke Siew Fook kurang bijak. Penasihat Big Blue Taxi Facilities Sdn Bhd, Shamsubahrin Ismail berkata, keputusan kerajaan ini meletakkan tahap keselamatan pengguna kenderaan, termasuk teksi dalam bahaya dan akan membuka lebih banyak gejala tidak sihat lapor FMT. “Saya bersetuju dengan pihak polis, yang buat kenyataan awal bahawa mereka tidak dimaklumkan dan tidak bersetuju. Bagi saya ia (cermin gelap) tidak bijak kerana mengundang banyak lagi gejala tidak sihat dan membuka ruang kepada banyak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Ragam Tun Dr Mahathir
1. Tol.

Mahathir: Tol akan dimansuh secara peringkat-peringkat. – 3 April 2018.

Mahathir: Janji hapus tol tidak akan dilaksanakan. – 13 Ogos 2018.

Mahathir: Baru sedar tidak mampu hapuskan tol. – 8 Mei 2019.

2. Salah guna kuasa tutup kes rasuah.

Kata dulang paku serpih. Contohnya bila BN tumbang, kes rasuah banglo tanpa kolam renang dan terowong bawah laut di Pulau Pinang digugurkan oleh Peguam Negara. Itu hanya contoh

1 View comments

AnonymousFriday, May 10, 2019 10:25:00 AM
RAGAM SI NANGOI BODOH TUA BANGKA
CARI GADUH2 NAK ALIH ISU NEGARA
DOLU JAMBATAN BENGKOK JDI SENJATA
DAH PEGANG KUASA NANGOI MUDAH LUPA

ALAHAIIII…!!

anonymous
Member
anonymous

Tuk madey kaki kencing…pembelit licik..

Wau bule
Guest
Wau bule

Tuduhlah sepuas hati mu kerana Allah maha mengetahui. Tak mungkin jadi PM 2 kali tanpa keredhaan Allah swt….Berani pertikai kun fayakun Allah swt?????

wallahuaklam

anonymous
Member
anonymous

Yep betul pm 2 kali kerana kehendak Allah..
Kehendak kali ke 2 supaya madey boleh rasakan dan pening dgn ape yg dia dah buat kali pertama dulu….umno korup kerana ikut cara madey korup kayerkan kroni dan anak branak…madey selamatkan syarikat anak dia guna wang petronas…tak salah ker tu?….

Madey marah dan fitnahkan anwar kerana anwar tak mau gunakan wang kerajaan bail out anak madey…

Wau bule dah tua tapi otak kecik bongok..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Selamat hari hol ulangtahun almarhum umno ke 73.

Jasa2 mu, terlebih-lebih lagi segala porak-peranda, kejahanaman, keklepetan, kesonglapan & keaiban Najib akan dikenang sepanjang zaman dalam liputan sejarah.