TABIK UNTUK KIT SIANG….

Ketika isu peralihan kuasa Perdana Menteri daripada Tun Mahathir Mohamad kepada Anwar Ibrahim terus menjadi tanda-tanya, sikap dan pendirian veteran DAP, Lim Kit Siang dalam perkara tersebut memang sesuatu yang harus dipuji.

Beliau dengan tegas mengumumkan akan bersara daripada politik jika Tun Mahathir tidak menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar sebagaimana yang sudah dijanji dan dipersetujui.

“Jika, Mahathir tidak memberikan jawatannya kepada Anwar, sebaliknya membubarkan parlimen untuk mengadakan PRU15 lebih awal, saya akan bersara dari politik dan tidak akan bertanding pada PRU15,” tegas Kit Siang.

Wowww….hebat….

Inilah pemimpin yang ada prinsip dan benar-benar berpegang kepada janji serta tidak mahu menjadi munafik.

Tidak ragu-ragu, kita harus mengangkat tabik kepada Kit Siang atas sikap dan pendiriannya itu.

Bagaimana dengan pemimpin dan parti lain dalam PH?

Yang pasti, jika semua mereka ada ketegasan yang sama seperti yang ditunjukkan oleh Kit Siang, pasti Tun Mahathir tiada pilihan lain selain akur kepada janji yang sudah dipersetujuinya untuk menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar.

Bahkan, bukan saja tidak berani memungkiri janji, malah cuba-cuba menangguhkannya melebihi dua tahun pun tentu beliau juga tidak ada kekuatan untuk menyuarakannya.

Tabik dan tahniah sekali lagi kepada Kit Siang. (Shahbudindotcom 10/05/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 10 May 2019 — 4:02 pm

33
Leave a Reply

avatar
9 Comment authors
Anony tak famousOthman AhmadMAHATHIRVSANWARTanpa NamaKonta Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anony tak famous
Guest
Anony tak famous

It shows the obvious kan ?
slama ni pun sokongan kuat dtg dari puak2 yg sama.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…CUKAI TANAH NAIK 800%…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi

Baca nie…..

KLANG: State awards conferred upon former prime minister Datuk Seri Najib Tun Razak and his wife Datin Seri Rosmah Mansor by Selangor Ruler Sultan Sharafuddin Idris Shah have been suspended.

The suspension, which took effect on May 6, was ordered by Sultan Sharafuddin Idris Shah after consultation with the Selangor Royal Council.

Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/05/10/selangor-sultan-suspends-state-titles-conferred-upon-najib-rosmah-pending-court-cases/#8Hmt28umJZDYbh4E.99

Anugerah Illahi untuk Najib & Rosmah pada bulan Ramadhan yg penuh barakah. Padan muka Rosmah & Najib…..!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dalam blog ini puak Pembangkang pada kebiasaan nya terdiri dari hanya sekor ajer nate’ yang pakai banyak nama, termasuk Kejora, Anonymous, anonymous small a, MAHATHIRVSANWAR, Konta, Kinte, Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Jadi, biasa nya ada sekor ajer Pembangkang di blog Budin. Geng Najib yang ligat dengan mengguna banyak nama, komen berbagai cara, termasuk kopipes yang sekarang dilakukan atas nama MAHATHIRVSANWAR. Di balun, di tibai, bagi mempertahankan dan mempromosi PH, dan bagi mendapat fun, amusement and entertainment di atas dan dari Geng Najib itu.

Aku sudah cukup mendapat nya untuk hari ini. Aku ke lain acara, selamat malam hingga esok pula.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pokok pangkal nya ada di kata2 Budin berikut:

“.. jika semua mereka (“pemimpin dan parti lain dalam PH”) ada ketegasan yang sama seperti yang ditunjukkan oleh Kit Siang, pasti Tun Mahathir tiada pilihan lain selain akur kepada janji .. menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Anwar.”

Bagus nya si Budin ini, dia tak membelit, tak spin. Antara sebab2 nya ialah dia tahu realiti nya. Kalau ada “pemimpin dan parti lain dalam PH” tidak tegas, ragu2, malah menyoal kebijaksanaan (wisdom) menyerah kuasa kpd Anwar …

Rakyat jelata ramai tak setuju. Sebab tiada peliwat dan bekas banduan jadi PM di dunia ini. Kita akan diketawakan.

Lang Buana
Guest
Lang Buana

Memang DAP amat berharap supaya DSAI cepat-cepat jadi PM sbb mereka percaya DSAI akan lebih mudah jadi barua DAP. Disaat Anwar terkapai-kapai dlm kes liwat pertama, DAP lah tempat bergantung nyawa dan sanggup dijilat ludahnya sendiri.
Bila DSAI jadi PM 70% misi DAP utk memusnah dan menguasai melayu telah tercapai.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sudah tentu lah Budin rampas peluang mengeksploitasi kata2 Kit Siang sebab baik bagi kepentingan idola dia (Bossdia?), Pak Sheikh Anwar.

Aku belum membaca apa yang Budin tulis tapi nak lepaskan point ini dulu –

Kit Siang tidak lah keluarkan kata2 keras, jauh lagi kata dua. Hanya mengata akan letak jawatan, seolah2 berseloroh, sebab semua orang tahu Kit Siang bukan jenis yang letak apa2 jawatan di kumpuln PH ini.

Namun demikian, di akui bahawa Kit Siang is making his point. And the point is taken. Tapi masih lagi soal “bila” dan “jika” Pak Sheikh akan jadi PM8.

Ali
Guest
Ali

Dah lebih dari munafik pun. Dah tahu pru15 kompom ko punya.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Terima kasih di atas kepercayaan ko bahawa PRU15 PH punya.

Baik hati ko, Ali. Aku doakan ko panjang umur, murah rezeki, tak macam Geng Najib dengan berbagi nama nya, dan tidak mcm ahli2 Pembangkang lain.

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Jika cai dah takut lemas Terkapai2 merasa cemas Apa saja dipegang diramas Taik selonggok dikata emas! Janji ada orang mengena Mengata, komen Sang Perdana “Ini baik punya rencana” Biar ramai..janji kena! Apek merajuk siapa peduli Sang Perdana jauh sekali Perdana bukan untuk dibuli Apek nak resign..manyak joli! Apek dan parti rasa dah kuat Baru perintah nak tangkap muat Manis dibibir, dalam meluat Dulu bising pasal peliwat! Tok Perdana orang tak berani Dihormati dunia disana sini Jika ditukar ganti yang ini Senanglah Apek usung ke guni! Pasal yg ini takde karisma Memimpin Melayu manalah gemar Parti sendiri,anak dan mama Apek dan… Read more »

Konta
Guest
Konta

Fan taik, tak buat pantun bodoh lg ke, sblm pru dulu byk kali aku pesan,gabungan ph terdiri dari kluarga rosak, pengkianat pnyamun tua tak hanya mementingkan diri sendiri aja

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nyata lah ini orang Konta otak mcm unta, menanya jika Fan Tun tak buat pantun lagi.

Tak tahu menekan “Read more” di penghujung bahagian komen dia yang keluar berbentuk “prose” sebab melebihi jumlah kata2 yang dibenarkan sistem Akismet untuk komen biasa panjang nya.

Kalau dia tekan “Read more” itu, dia akan tahu bahawa Fan Tun mencipta pantun yang mutu tinggi seperti biasa.

PH keluarga rosak, kata Konta otak unta.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Dulu dia pakai nama Kunta Kinte. Besar punya haprak budak Kejora bangsat nih……!!

Konta
Guest
Konta

Kikiki, mmglah dia bakat buat pantun, tp sygnya bila otak kurang berfungsi, pantunnya bagus isi tahi

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Fan Tun…

Selamat berpuasa juga Selamat Hari Raya Aidil Fitri maaf zahir bathin, pal.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kehebatan & kebernasan daya fikir Tun M membuat Presiden Jokowi ikut langkah yg sama berura-ura memindahkan pusat pentadbiran pemerintah dari Jakarta ke Kalimantan – seperti KL Ke Putrajaya bagi pentadbiran lebih efisien, cekap, elak trafik jam, kesesakan & kepadatan penduduk di kawasan dara yg lebih luas, bersih & masih beralam semula jadi.

Bila difikir2kan, waduhh amat terkesima, teruja & membanggakan……..!!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DOA PEMBUKA ENTRY…PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBU
RKAN PH!
!!…..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kehebatan & kebernasan daya fikir Tun M membuat Presiden Jokowi ikut langkah yg sama berura-ura memindahkan pusat pentadbiran pemerintah dari Jakarta ke Kalimantan – seperti KL Ke Putrajaya bagi pentadbiran lebih efisien, cekap, elak trafik jam, kesesakan & kepadatan penduduk di kawasan dara yg lebih luas, bersih & masih beralam semula jadi.

Bila difikir2kan, waduhh amat terkesima, teruja & membanggakan……..!!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kehebatan & kebernasan daya fikir Tun M membuat Presiden Jokowi ikut langkah yg sama berura-ura memindahkan pusat pentadbiran pemerintah dari Jakarta ke Kalimantan – seperti KL Ke Putrajaya bagi pentadbiran lebih efisien, cekap, elak trafik jam, kesesakan & kepadatan penduduk di kawasan dara yg lebih luas, bersih & masih beralam semula jadi.

Bila difikir2kan, waduhh amat terkesima, teruja & membanggakan……..!!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TABIK SPRING BUAT AYAHANDA TUN MAHATHIR….!!

The entire world still stsnding on ovation paying homage to the historic glorious feat andcomeback of the only 94 year potent leader saving a naTion from a kleptocrztic govt through a democratic process without any violence and shredding a single blood.

Also it goes into history syllabus the remarkable record of Tun Mahathir winning 5 consecutive PRU with 2/3 majority + 1 PRU as opposition leader which Dato’ Onn Jaafar, Lee Kuan Yew, Lim Kit Siang, Ku Li & Anwar Ibrahim failed in Malaysia’s history.

Konta
Guest
Konta

Ultraman antara pendokong tegar dsai,silap besar dsai merestui tm jd pm lps pru dulu. Tm takkn sesekali serahkn kerusi pm kpd dsai, kalau2 dia nk lepaskn jwtn pm pasti dia akan lantik org lain, itupun kalau dia nk letak jawatan

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

He he he

Makin merepek budak sewel Kejora….!!

He he he

cermin_2020
Guest
cermin_2020

“Tabik dan tahniah sekali lagi kepada Kit Siang” rasa nak termuntah pulak.
Assalamualaikum Tuan Shahbudin, selamat menjalani ibadah puasa.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ITU HARI KATA NAK KELUAR PH…SEBELUM TU KUTUK TONG M MCM2…KAFIR HARBI BLH CAYA KE….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BODOH SANGAT MENILAI BERITA SI MAMAT GENG NAJIB YANG ASYIK MENJILAT NAJIB DI ATAS BERBAGAI NAMA INI, KENA TIPU KIRI KANAN, ATAS BAWAH –

DAP bukan nak keluar PH – sinar harian
https://www.sinarharian.com.my/article/3335

Dec 21, 2018 – Penasihat DAP, Lim Kit Siang hanya memberi keyakinan yang pimpinan DAP dan PH keseluruhan berusaha untuk mencapai objektif Malaysia …

Keluar PH : Lim Kit Siang gertak sahaja – HarakahDaily
http://www.harakahdaily.net/…/9173-keluar-ph-lim-kit-siang-gertak-saha...

Dec 21, 2018 – Keluar PH : Lim Kit Siang gertak sahaja … komponen Pakatan Harapan (PH), menerima Ahli Parlimen Umno yang mahu melompat parti yang …

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Laporn2 di atas ini menunjukkan bahawa apa yang di kata lim Kit Siang dilihat sebagai tidak semesti nya akan di laksanakan nya.

Tun M mesti tahu ini semua, dia tak akan boleh menjadi PM 22 tahun jika dia tak reti menilai kata2 pemimpin lain.

Jadi, masih lagi menjadi tanda soal sama ada Pak Sheikh akan menjadi PM ke8.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ingat tak filem ‘The Good, The Bad & The Ugly….??

The Good- The Evergreen Handsome Grand Old statesman.
The Bad – Brader Nuar
The Ugly – jumbo-jibby Najib.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Nilai2 hidup Tun M takkan sama dgn najib & nuar. Lihat saja rekod pernikahan mereka…… Tun M bercinta dgn seorang saja wanita, bernikah kahwin ikut adat Melayu & Islam. Kemesraan cinta mereka abadi tanpa sebarang skandal dari muda remaja sampai ke anak cucu cicit ke umur 93/94 tahun. Nuar & Zizah bermula dgn cinta terlarang kawìn lari ke Siam sebab tak dapat restu orang tua. Lepas tuu, Nuar pulak bergelumang skandal seks jantan/betina tak sudah2. Dulu semasa Brader Nuar jadi TPM, Zizah sering makan jantung dan mengadu nasib pd Tun M & Tun Siti Hasmah. Kisah ini sangat masyhur. Najib… Read more »

Konta
Guest
Konta

Ye ke ultraman, tm pada zaman awal dalam politik mmg bagus dan pandai berpidato,yg mnjadi sebb tm disanjungi, dsai tak kalah dalam dgn tm berpidato, hanya dua org ini yg hebat dalam pidato, kelebihan tm dia pandai sembunyikan keburukn dia, dsai itu kelemahan jika nk bndingkan dgn tm, tp kdua2 tak boleh pakai