TUN MAHATHIR SALAH, ANWAR BETUL

Kenyataan Tun Mahathir Mohamad bahawa terdapat kalangan rakyat, termasuk penjawat awam yang mahu kerajaan PH tidak diteruskan mentadbir negara ini selepas PRU akan datang kerana kelantangannya mengekang rasuah, adalah sesuatu yang salah dan tidak benar sama sekali.

Kata Perdana Menteri lagi, oleh kerana kerajaan yang mengekang rasuah ini tidak menguntungkan mereka, maka ia dianggap tidak sebaik kerajaan yang lepas.

“Ada yang anggap kerajaan hari ini tidak harus diteruskan tetapi kembali kepada kerajaan rasuah yang akan menguntungkan mereka,” katanya ketika berucap pada Majlis Townhall Bersama Penjawat Awam Negeri Perak di Ipoh.

Tanggapan Tun Mahathir ini benar-benar salah dan tidak benar kerana siapa jua rakyat yang waras, termasuk penjawat awam, mereka pasti mahukan kerajaan yang baik untuk mentadbir negara dan menolak kerajaan yang rasuah.

Inilah juga sebabnya mengapa BN ditumbangkan dalam PRU14 lalu kerana mereka percaya kerajaan yang ada ketika itu terdedah dengan begitu banyak elemen rasuah sehingga membuatkan mereka meluat dengannya.

Setelah rakyat, termasuk penjawat awam mengundi menolak BN, di mana logiknya mereka tidak suka kepada kerajaan PH yang berusaha gigih mengekang rasuah?

Sementara kita selalu mendengar banyak kerajaan yang rasuah telah tumbang di dunia ini, pernahkah kita mendengar sesebuah kerajaan itu dijatuhkan hanya disebabkan ketegasannya memerangi rasuah?

Yang lebih menyedihkan tanggapan Tun Mahathir ini memperlihatkan seolah-olah dalam pemikirannya bahawa majoriti rakyat dan penjawat awam adalah golongan yang suka kepada rasuah belaka.

Sudah tentu perkara ini adalah tidak benar kerana jika betul majoriti rakyat dan penjawat awam suka kepada rasuah, pastinya BN tidak kalah dalam PRU14 yang lepas.

Apa yang betul sebenarnya mengapa rakyat mula menolak PH dan sudah terdengar cakap-cakap bahawa PH hanya sepenggal saja memerintah negara ialah kerana kegagalannya menunaikan janji manifesto serta beberapa faktor yang lain lagi.

Saya sendiri awal sebelum ini sudah menulis tentang PH kerajaan sepenggal ini – http://shahbudindotcom.blogspot.com/2019/01/pakatan-harapan-kerajaan-sepenggal.html?m=1

Jika janji-janji manifesto ditunaikan yang secara tidak langsung akan memberi penurunan kepada kos sara hidup dan menjadikan rakyat memiliki lebih banyak wang dalam poket mereka, tidak ada sebab untuk rakyat ada perasaan tidak puas hati kepada PH yang menjadi pilihan mereka dalam PRU14 yang lepas.

Yang lebih membuatkan rakyat sakit hati ialah bilamana Tun Mahathir sendiri, setelah dapat kuasa dan menjadi Perdana Menteri, tergamak mengatakan Buku Harapan bukanlah sebuah kitab suci.

Mengapa hanya setelah menang baru mengatakan Buku Harapan yang mengandungi janji-janji kepada rakyat bukan sebuah kitab suci?

Kenapa tidak mengatakan demikian sebelum rakyat membuang undi lagi?

Lebih daripada itu, Tun Mahathir sendiri sejak kebelakangan ini tidak banyak lagi menyentuh tentang janji-janji manifesto, walhal ia adalah sesuatu yang amat penting serta dinanti-nantikan oleh rakyat.

Apakah beliau sudah lupa?

Hanya Anwar dan beberapa pemimpin lain yang terus bercakap agar PH sentiasa ingat untuk menunaikan janji-janji manifesto kepada rakyat.

Terbaru, kata Anwar, PH perlu berusaha menunaikan janji-janji manifestonya demi memastikan sokongan kepada gabungan itu berterusan sampai bila-bila.

Makanya, jangan salahkan perkara lain yang menyebabkan sokongan rakyat kian menurun,

Ia bukan sama sekali disebabkan rakyat mahu kerajaan rasuah kembali memerintah negara ini, tetapi kerana kegagalan PH sendiri dalam menunaikan janji manifestonya.

Dalam hal ini, Anwar adalah betul apabila meminta kerajaan berusaha sedaya mungkin serta tidak tunduk kepada sebarang tekanan dalam menunaikan janji-janji manifesto itu.

Maaf Tun, Tun salah kali ini. (Shahbudindotcom 05/05/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 5 May 2019 — 6:34 pm

95
Leave a Reply

avatar
18 Comment authors
A HalimOthman AhmadPEEERGGHApanamaAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
A Halim
Guest
A Halim

Apa yang penulis katakan agak menikam belakang kawan. Perjanjian telah dibuat untuk memberi kuasa kepada Tun untuk membetulkan dahulu negara dari kerosakan dan hutang yang tinggi. Oleh itu rakyat haruslah bersabar dan memahami. Masalah bukannya boleh diselesaikan dalam sekelip mata. Ada manifesto yang boleh ditunaikan segera dan ada yang memerlukan faktor kemampuan negara. Adakah rakyat mahu negara kita terus berhutang lagi bagi memenuhi semua manifesto?

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin bukan lah opportunis mau cari peluang
Dia mahukan seorang PM yng betul2 pejuang
Dia tidak suka jenis yg tamak serupa beruang
Sbb itu Budin nak, supaya Anwar diberi ruang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

anonymous
Member
anonymous

Ahli Bersatu di johor sudah tumjuk taring berani lawan kehendak madey…

Bersatu akan bergolak dan berantakan dgn ahli2 Bersatu akan mendesak orang tua renta ni berundur…sudah 1 tahun mesia tiada perubahan…madey gagal…rakyat dah mula tunjuk muak dgn si tua kaki kencing…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu juga Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Kau geram kpd aku sebab aku selalu hentam Najib di segala apa yang di buat dan yang tak di buat nya yang menyebabkan rosak negara ini.

Kau cakap kotor, aku cakap kotor, giving you a taste of your own medicine. Dah banyak kali aku cakap, what you can do, I can do better.

Tak berfaedah kau terus cakap kotor, dsb nya.

Coba lah dialog, diskussi baik2. Kot ada pembaca yang tertarik dengan hujah2 kamu siap dengan bukti, fakta, atau sekurang kurang nya punca maklumat yang sahih, dan sokong Najib.
Amacam?

Apanama
Guest
Apanama

Tak usah sembang lebey lah oran tua. Kang cakap sikit ko sentap. Pi baca Quran lah, habis juzuk Albaqarah tu. Posa posa pun mulut mcm p***i , sedarlah diri tu

Chinak
Guest
Chinak

Pengunjung blog ni makin kurang dan tak meriah lagi. Pendapat yang mengatakan PH kerajaan sepenggal semakin jadi kenyataan. Pertempuran klimaks akan berlaku di antara Kem PM dan kem bakal PM. Pertempuran klimaks yg John Doe bayangkan dan tulis dlm blog ni hanyalah illusi hasil bisikan syaitan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu punya pendapat memang ganjil. Penuh dengan hopeful thinking. Takpa, it’s a cheap form of entertainment. Reality nya PH kerajaan banyak penggal, Umno BN langsung di abaikan pengundi.

Pertempuran klimaks berlaku apabila Najib dan Wak Jahit masuk penjara. Bergaduh nakkan bilik yang lebih lumayan, layanan yang lebih baik.

Chinak
Guest
Chinak

Dah tiga kali berturut-turut PRK PH kalah, takkan tak boleh pikir. PRK Semenyih, pengundi swing Dr PH kpd BN. PRK Rantau pengundi BN tetap undi BN dgn statistik menunjukkan sebahagian pengundi bukan Melayu juga dah sokong BN.
Teruskan berangan-angan kerajaan sepenggal!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

3 kerusi PRK kau heboh kan. Korang kalah beratus kerusi di PRU mana letak muka?

anonymous
Member
anonymous

Seblm pru rakyat ingat madey akan bawak perubahan…dah 1 tahun kena kencing dgn madey …kalo pru sekarang ko dan madey balik awal laa…Madey sudah di tolak….populariti makin merosot..

PEEERGGH
Guest
PEEERGGH

BERITA
Najib sendiri tak tunai janji PRU, kata Syed Hamid

Bekas perdana menteri Najib Razak sendiri tidak menunaikan kebanyakan janjinya dalam manifesto BN pada PRU13, kata bekas menteri, Syed Hamid Albar.

“Daripada lebih 60 janji yang diberi oleh Najib dalam manifesto BN pada PRU13 hanya 21 dilaksanakan,” katanya pada suatu majlis forum di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) hari ini.

ini bagaimana “SIAPA KENCING SIAPA KENCING”

anonymous
Member
anonymous

Madey dan penjilat madey masih syook sendiri…ingat nasih dapat sanjo gan rakyat….rakyat pon tahu si tua renta ni kaki kencing…kaki gaduh…

Bersatu dah mula berantakan …ahli Bersatu di johor tak mau ikut telunjuk madey lagi

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Ek eleh….baru menang 3 prk dah riuh bagai nak runtuh langit. Tak hal itu bagai taik gigi jer…,!!

Apalah jika nak dibandingkan bila Tun M menang 5 PRU berturut-turut dgn 3/4 majoriti memimpin parti pemerintah + 1 PRU memimpin gabungan parti2 pembangkang.

Auta kejora menyerlahkan kebodohannnya…..!!

anonymous
Member
anonymous

Ko ni kuat merapuu..kaki jilat madey geng jon doo sewel..

anonymous
Member
anonymous

Jon doo ulamak panji hitam temberang…yusof Qadrawi jon doo tidak iktiraf sebagai ulamak…

Madey yg banyak dosa dikatakan oleh jon doo pebal khalifah almahdy….jon doo salah seorang pengibar panji hitam….aku pon boleh buat panji hitam dan kibar kat rumah aku..hihihi..

Jon doo dah terbabas dari islam..

anonymous
Member
anonymous

Cakap madey dah tak laku lagi..tinggal penjilat yg beberapa kerat saja yg masih percaya kpd madey kaki kencing

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Teruskan mimpi kamu, it doesn’t cost a thing except alih2 sampai Pru15 korang kena trounce lagi. Berborai.

ahmad
Guest
ahmad

jadi kita boleh faham sekarang kenapa orang melayu yg undi PH sedikit kan. Yang menentang dajal nanti pun sedikit. Orang beriman pada waktu itu bersatu padu walaupun sedikit. yg menentang dajal adalah orang beriman bukan hanya Islam. Kerana Umat Islam pada waktu itu banyak tetapi taksub termasuk kepada dajal. Ingat pengetahuan dajal sangat tinggi sebab itu pada mulanya dia dianggap orang soleh. pengikut taksub akan percaya padanya. Maksud saya gunakan akal untuk berfikir. ilmu wahyu pun perlu kan akal untuk faham.

anonymous
Member
anonymous

Joh Al Bodoo penjilat tegar madey akan ketuai missi hapuskan Dajjal…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Geng Najib guna nama lain is one-tracked – dah tak tau lagi siapa leader dlm Umno.

Wak Jahit cuti, dulu kata akan ambil tugas2 Presiden bila Tok Mat kata dah tak sanggup sandang lagi.

Aritu kata nak ambik semua tugas2 itu semula tapi Tok Mat buat pekak ajer.

Bukan Bossku KJ mengotak-lobakkan semua pemimpin Umno yang ada. Dia umumkan lama dulu nak jadi PM di umur 40, sekarang dah banyak tahun terlanjur.

ahmad
Guest
ahmad

Dulu di negeri pahang, pendekar pahang berjuang menghalau penjajah . Kemudian British dapat tahu yang orang melayu taksub raja. jadi British pujuk raja, janjikan duit, tanah tanpa buat sebarang kerja dengan syarat pujuk orang melayu jgn menentang British. 90% orang melayu taksub raja mengikut arahan raja. Tinggal 10% sahaja yang ikut berjuang bersama Tok bahaman, mat Kilau dll. Itulah punca pendekar melayu melarikan diri

anonymous
Member
anonymous

Datuk bahaman marah sebab dia tak boleh kutip cukai lagi…

Mat kilau dan Dato bahaman cabut lari bukan kwrana kurang sokongan…pendekar melayu ni tak tahan kena tembak dgn meriam british…peluru besi besar baldi…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Peluru itu sesuai untuk Najib.

Demikian banyak salah yang di buat dan yang tidak di buat nya.

Yang tak di buat sepatut nya perlu dia buat.

ahmad
Guest
ahmad

sebenarnya pengundi yg beralih sokongan pada GE14 adalah pengundi Umno.Mereka sudah tidak tahan dengan kenaikan kos sara hidup. apabila PH dapat kuasa, mereka nak PH melakukan magi dengan memberi segala apa yang mereka mahu. Segala janji dibuat sebelum GE14 untuk menarik pengundi totok Umno. Memang ianya sukar dilaksanakan.Umno dianggap agama bg orang Melayu. Serupa macam Pas dianggap agama oleh orang Kelantan dan sebahagian Terengganu. Kalau Tok Guru Nik Aziz bukan orang Kelantan, saya percaya orang kelantan tidak akan taksub kepadanya dan keluarganya sehinggakan isteri Almarhum pun diangggap seperti kata kata Almarhum. jadi PH tiada cara lain melainkan dengan cara berjanji… Read more »

Ablulollah
Guest
Ablulollah

Kpd penyokong Mahathir jangan taksub dan sokong membabi buta.

Kpd penyokong Anwar juga jangan taksub dan sokong membabi buta.

Sebahagian besar penyokong Najib sudah membuktikan bhw mereka bukan penyokong Najib/UMNO membabi buta.

Sawaludinlamin
Guest
Sawaludinlamin

Ya lah tu budin, fortune magazine pun salah besar. Ada ke mahadir pmimpin dunia 50 terbaik. Yg terbaik dari malaysia mestilah papa juboq. Keep on berangan lah budin, tungu mada je nak gigit jari

anonymous
Member
anonymous

Ingat najib aje kaki klentong..madey lebih baik kerana muat kencing..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kencing memang dikhas kan untuk kamu.

Bila kamu duk di bawah dan mulut ternganga.

ahmad
Guest
ahmad

Yang jual tanah melayu Umno, bukan Dap. Yang jual kedaulatan Malaysia kepada Cina Merah Umno dgn consultanknya MCA bukan DAP. UMNOPASMCAMIC sedikitpun tidak membangkitkan pasal tanah melayu yg lupus semasa 61 thn bn perintah. Mahathir 2.0 dikecualikan kerana masa tu dia Mahathir 1.0. Iman tanpa tanah pun sgt bahaya. Boleh menjurus kepada kekufuran. Tanah ialah harta tk ternilai. Yg beri kerakyatan kepada pendatang adalah Umno bukan PH. Yg tidak menghapuskan Sekolah Jenis Kebangsaan pun Umno bukan PH. Sekarang ini Melayu perlu bersama PH untuk kuatkan kedudukan PH. Kenapa perlu bersama penyangak UMNO untuk penyatuan UMMAH. Adakah Umno masih dikira ‘UMMAH’… Read more »

anonymous
Member
anonymous

22 tahun madey bos umno…banyak mana rezab melayu hilang?…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Takda langsung.

Yang banyak hilang ia lah di zaman Najib jadi PM.

jigit
Member
jigit

En Budin….
Kenapa blog you semakin kurang pengunjung. Jika diamati tak sampai 10 pengomen kerana kebanyakan komen dibuat oleh orang yang sama

Geng Najib
Mahathirvsanwar
Anonymouse yang sama
Tanpa Nama yang sama
Kejora pantun

Jangan-jangan orang dah naik jelak dengan sikap mengampu berlebihan you tak…. tak elok menjilat banyak-banyak Budin…nanti batal posa…

Untuk memulihkan blog ini saya cadangkan iannya ditukar nama kepada Komsomolskaya Pravda…ada bunyi media propaganda Soviet…sesuai sangat dengan isi kandungan tulisan you sekarang

kah kah kahhhh

anonymous
Member
anonymous

Blog pondan bodek jilaat madey kluangwoman lagi terok…tanye jon al bodoo..

Anuar Ahmad
Guest
Anuar Ahmad

Kami hanya takut pendatang yg di beri kerakyatan menjajah tanah melayu.. Kami beratus tahun dijajah.. Bila merdeka kami merasa nikmat kemerdekaan sedikit demi sedikit dirosakan pendatang yang diberi kerakyatan ini.. Mereka mengaku cintakan negara ini, tapi lagaknya lain macam, masih dari benua lain… Dengan wajah seperti tidak bersalah kamu langgar semua kontrak sosial.. Seinci sehasta yg dikongsi, telah lama jadi bukan milik kami lagi. Sudah lama berpindah tangan. Kami umat Melayu harus pertahan agama Islam dan tanah air kami.. Cukup undang undang yg ada dlm negara.. Kerana negara ini negara berdaulat.. Tak perlu campur tangan luar.. Ini apa kamu masih sebok mahukan undang²… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ANUAR 👍

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

The wide forehead and wise old man calling himself pacal jawab the narrow forehead unwise so and so –

Kadir jawab TMJ: Pacal yang hina berhak bincang di mana-mana

Blogger A Kadir Jasin berkata rakyat bebas untuk membincangkan apa sahaja di negara ini, termasuk perbicangan untuk memastikan bahawa raja-raja tidak “merosakkan diri” mereka.

Tunku Ismail malam tadi mengatakan beliau tahu “Kadir” mengadakan pertemuan di Menara Ilham bagi mengadakan perbincangan untuk ‘menghabiskan’ pihak Istana Johor.
xxx

Pacal yang hina, kata dia. Tapi kita tahu siapa sebenarnya yang hina.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Sekiranya Umno dan PAS bebas untuk mengatakan demonstrasi di Kuala Lumpur kononnya melindungi orang Melayu, Islam dan monarki, kita juga bebas untuk membincangkan cara dan jalan melindungi semua rakyat Malaysia dan memastikan raja-raja berperlembagaan tidak ‘merosakkan’ diri,” kata A Kadir.

Beliau kemudian menggesa rakyat Malaysia untuk menghargai dan melindungi Perlembagaan Persekutuan.

Komen-komen TMJ semalam dibuat selepas keluarga diraja Johor dikaitkan dengan isu tanah yang melibatkan projek Sistem Transit Aliran Johor -Singapura (RTS).

projek itu telah terhenti akibat kenaikan kos disebabkan tanah untuk projek berkenaan ditukar milik kepada Sultan Johor, yang memerlukan pampasan dibayar.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Paling tepat dan padat –

untuk memastikan bahawa raja-raja tidak “merosakkan diri” mereka.

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin semakin bijak, buat timbangan neraca
Apa dlm hati 2 pemimpin PH tu dia dpt baca
Dia kini dah dpt bezakan antara intan & kaca
Yg elok Budin pujii & yg tak elok Budin cerca

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

jigit
Member
jigit

Budin ingat kek lapis, rupanya taik
Taik kambing disangkanya keranji
Perkara baik dibilangnya jahat
Budin sebenarnya tengah panik
Takut Tun memungkiri janji
Melepaslah jawatan Tuan Penasihat

hih hihhii

Kejora….
lu menang dari segi rhythm dia….gua punya lebih panjang…hih hi hii

Anonymous
Guest
Anonymous

Budin tak tahan dengar PH asyik dibalun taji
Dia sendiri nak sokong PM, udah rasa tawar
Tak cukup utk rakyat, setakat murah tomato
Mmg Budin marah bila Madey tak tunai janji
Bukan marah pasal janji kasii PM kat Anwar
Tapi marah sbb PH tak tunai janji manifesto

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Amacam Bro Jigit? Hi hi hi…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang tak mahukan PH kerana syiokkan rasuah itu tak ramai. Rasuah menjatuhkan Najib Umno Bn di Pru14. Yang mengundi PH itu akan terus majoriti di Pru15 dan seterus nya.

Rasuah bukan budaya Melayu. Tiada rasuah di negara ini sebelum kedatangan ungrateful ingrates coolies pendatang – di China rasuah sudah rampant sejak lebih 2,000 tahun dulu, di bikin popular dek eunuchs, jongos2 istana yang kontol nya literally di potong bagi mengelakkan mengacau gundek2 maharaja.

Majority low income Melayu dan bukan Melayu bencikan rasuah akan terus mengundi PH. Kasi mampus perasuah2 itu. Najib yang menyebabkan itu semua akan gol dalam penjara.

anonymous
Member
anonymous

madey tak rasuah ker?…kayerkan anak branak dan kroni dipanggil ape?..

anonymous
Member
anonymous

Ape hebatnye madey?…ekonomi malaysia merudum…ringgit lemah.

Madey hebat kencing rakyat dan bergaduh dgn siapa yg tak sebulu dgn nye..

Terbaru ketua bahagian Bersatu Johor tak setuju lantikan ketua Bersatu Johor oleh madey….ahli Bersatu mula tunjuk belang nak ajak madey bergaduh..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dow Jones jatuh, ekonomi Malaysia merudum yer? US berperang ekonomi dengan China, ekonomi Malaysia merudum yer. Segala apa yang tak baik berlaku di dunia, ekonomi Malaysia merudum ker?

Maka keluarlah kata2 Najib KEPALA BAPAK KAMU.

Sebagaimana Najib sudah mengeluh, semua nya salah Najib.

Kamu duduk lah di bawah bila Tun M kncing. Hidukan betul2 bau kencing dia tuh. Buka mulut sikit kalau nak tau apa rasa nya.

anonymous
Member
anonymous

Ekonomi mesia naik dari 5.9% kpd 4.9%?

anonymous
Member
anonymous

Ketua bahagian Bersatu: Kami mahu MB jadi pengerusi negeri……
Lu Wei Hoong
7:15 pagi (Dikemaskini 7:15 pagi)

A A
Pertemuan antara majoriti ketua bahagian Bersatu Johor semalam mencapai persetujuan agar Menteri Besar Johor Dr Sahruddin Jamal dilantik sebagai pengerusi negeri.

Seorang ketua bahagian yang hadir dalam pertemuan itu mengesahkan bahawa ia diadakan di Johor Bahru semalam.

Enggan namanya didedahkan, beliau juga mengesahkan pertemuan itu diadakan oleh bekas menteri besar Osman Sapian.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Osman Sapian is a gone case. Tak payah sebut nama dia lagi. Dia tak dapat mengawal istana Johor supaya mereka mengikut betul2 konsep Raja Berperlembagaan.

Tak perlu hiraukan apa kata2 atau usaha2 dia dan ketua2 bahagian itu selain dari menegakkan fahaman Raja Berperlembagaan itu.

Kalau Ketua2 Bahagian itu tak sedarkan itu semua adalah usaha membetulkan keadaan istana mencampur tangan dalam urusan Kerajaan Johor, dan menyenangkan mereka, jangan sokong mereka lagi, gantikan dengan yang lain.

anonymous
Member
anonymous

Madey yg cari pasal dulu dgn istana johor pasal forest city..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Mengapa masih mengadu Islam terancam seperti yang diperkatakan oleh MAZA? Mari kita lihat Macam mana Islam boleh terancam di Malaysia padahal kita ada 1.14 orang mufti dibayar gaji Gagal berperanan. Pilih jaga periok nasi dengan membisu memekak dan membuta daripada berkata benar 2.Seorang Agong, 9 Sultan dan 4 TYT yang dibayar gaji So far so good kecuali a rogue lone Ruler and his TM. Their actions reflected the contrary 3.JAKIM pegawai-pegawainya berkelulusan tinggi dan dibayar gaji Fokus tiada, confused lots full of controversies in spite of strings of impressive qualifications 4.YADIM pegawai-pegawainya berdakwah dan dibayar gaji Wrong priorities and approaches… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Setuju semua yang di kata di atas.

Asri perlu disiasat Polis mengata Islam terancam di negara ini pada hal tidak. Dia menghasut, kata2 nya boleh membikin penganut agama2 lain membantah dan merisaukan keadaan kerana sangkakan mereka dituduh mengancam agama Islam.

Mujahid perlu mengarahkan Jabatan Agama dan pihak yang bertanggungjawab di atas disiplin mufti mengambil tindakan disiplin ke atas Asri, mulut celupar. Kalau apa yang di kata nya di anggap “fatwa”, alangkah bahaya nya.

Sekarang bukan istana sahaja yang kontroversi, juga mufti spt Asri. Nip it in the bud. Pronto.

anonymous
Member
anonymous

Islam tidak teramcam tapi telah di perlekeh…..pendakwah islam yg bagi ceramah sebab kenape dia masuk islam ditangkap dgn tuduhan hina agama lain…raja melayu di perlekehkan dgn statut rom tanpa ade jaminan hitam putih raja melayu tidak boleh didakwa oleh ICC…

Bukanmelayu berani mintak kerajaan buang nama agama dlm mykad….

Wau bule
Guest
Wau bule

You are absolutely wrong. I am a muslim malay from a non-sultanate state.

Never in my life i have seen islam diperlekeh. Yang ada melayu muslim diperlekeh setelah beliau berperangai lebih teruk daripada bukan melayu muslim.

Sultan ni kalau berperangai macam sultan perak atau perlis atau N9 atai kedah…semua rakyat akan hormati. Kalau dah dibukti whacked slapped assaulted holed locals..only fools will respect.

Statute of Rome is a none issue. It is not about Sultan or malaysian sovereignity. Sebab itu apabila prof kangkung menasihati yang salah terserlah coba perlekeh sultan dan treaty.

anonymous
Member
anonymous

Sultan tak boleh didakwa oleh ICC?…

Ko boleh bagi jaminan bertulis ker?….temberang jugak ko ni..

Wau bule
Guest
Wau bule

When ex PM of England was incriminated for Iraq War, was Queen Elizabeth incriminated? No stupid international organisation would issue a guarantee letter for a non issue like Statute of Rome. Friend…. When I was working in the corporate world in a big GLC a non muslim dealers used to invite us even for lunch after meeting. Most of us muslim rejected the invitation but a couple or two of our colleagues accepted and to make matters worst drank alcohol. Sapa perlekeh agama islam..muslim or non muslim??? The same goes to receiving bribes in whatever form. A few of us… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Maaa tu dah ade ICC bawah statut rom?…bongok….

ahmadyani.com
Guest
ahmadyani.com

Ada yang tidak “betul” apa yang ada dakam kepala TunM ni. Sesekali pemikirannya menggegar! Sesekali seperti dihinggap nyanyuk!Bila terlalu mengandalkan pemikiran kerana bangga banyak berfikir dan banyak membaca… sesekali tuhan tunjuk kuasa. Pemikiran kamu ditanganNYA!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kepala kamu bukan saja gegar, jugak mereng.

Amacam respon giving you a taste of your own medicine tuh?

Psst, reti BI ker? Tak reti cakap, aku akan terjemahkan.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Rasanya satu aje fakta yang betul buat Bang Non ni…dia adalah PM designate yang paling lama dalam sejarah negara sejak merdeka..dan akan terus kekal begitu jika ditakdirkan tidak diistirehatkan lagi sekali dalam Bamboo River Inn!!!!!

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Tun madey dah buat silap besar dalam kenyataannya berkaitan dengan rasuah tu…sebenarnya apa yang rakyat Msia risaukan ialah tanda2 pemimpin2 rejim Haprakan kini semakin cenderung kepada rasuah dan salah guna kuasa untuk menggembungkan poket masing2 dan kroni2 mereka dah semakin nyata depan mata…cth terbaik Ah Beng@ Nobita dalam kes terowong bawah laut tu serta kick back yang diperolehi oleh PM ke 7 dan kroni2 mereka dalam projek ECRL yang kini dipuji2 bagai nak rak tu tak termasuk lagi projek bandar Msia yang kini dibolot oleh kroni2 rapat mereka!!!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Jangan coba alihkan perhatian rakyat from the very corrupted Najib yang songlap RM2.6 biliun wang rakyat kemudian agihkan sebagahian nya kpd Ketua2 Bahagian Umno, RM90 juta kda pemimpin2 PAS.

Hari2 turun naik mahkamah duduk dalam kandang penjenayah hingga dia di heret ke penjara. 10-20 tahun.

mamat
Guest
mamat

jika papa jubor betul dan madey salah .. makna segala yang budin tulis tentang najib dulu adalah tipu, tulisan blog budin adalah fitnah…

benda dah jawab berkali2.. malah papa jubor juga mengaku tak sanggup nak jadi Menteri Kewangan sebab duit tak de … dia taknak jadi menteri kewangan sebab susah nak sakau bagi kroni macam budin..

jadi budin kalau nak dedak kena sabor la sikit tunggu papa jubor naik dulu..

kah kah kah

anonymous
Member
anonymous

Ko masih frust ker sejak najib lingkop?…
Ko boleh jadi saksi najib di mahkamah kalo ko percaya najib tak merompaK..

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Hi hi hi

Kamu sedar tak, Kejora…,?? Memang dah sewel budak ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAY 4 Cara Tabung Haji Pertahankan Kenyataan Menteri Agama Nampak Bodoh Lebih senang berdebat dengan 100 bijak pandai daripada berdebat dengan seorang bodoh. Beliau akan membawa kita setaraf dengannya dan mengalahkan kita dengan pengalaman. Itulah perumpamaan berdebat dengan Kekanda Menteri Agama, DS Mujahid Yusuf Rawa. Zaman Kerajaan BN, kuota Haji adalah sebanyak 42,200 orang, termasuk kuota tambahan sebanyak 10,000. Sekarang kuota Haji hanya 30,200 sahaja. Mujahid kata kuota Haji masih kekal dan laporan tentang pengurangan 10,000 kuota tambahan adalah tidak benar. Hari ini, Tabung Haji mengesahkan semasa pemerintahan Kerajaan BN dalam tahun 2017 dan 2018, kuota tambahan ini telah diluluskan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Fitnah Terbaru PH, DS Najib Curi Duit KWAP Sebanyak RM4 Bilion Macai Fitnah Dengan Auta, DS Najib Jawab Dengan Fakta Penyokong PH sedang cuba menularkan tuduhan bahawa saya telah curi RM4 bilion dari KWAP melalui syarikat SRC International… Propaganda mereka adalah berdasarkan tajuk berita sensasi yang berbunyi ‘pihak bank mengesahkan dana RM4 bilion telah dipindahkan dari KWAP kepada SRC’ (BACA DI SINI)… Biar saya jelaskan berdasarkan apa yang sudah di dedahkan dalam mahkamah sejak kes saya bermula… SRC International adalah syarikat 100% milik kerajaan… KWAP meminjam RM2 bilion pada tahun 2011 dan RM2 bilion lagi kepada SRC international pada tahun… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Masih ada ker wang pinjamnan 4 billion dari kumpulan orang pencen?….

Cuba najib senaraikan pelaboran wang SRC 4 billion…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Waaaaaaaaaah, semua Pak Sheikh betul yer, Budin?

Ada peluang ler kamu jadi Penasihat Media dia.

Tapi tak tau berapa lama lagi baru dia dapat jadi PM.

Atau, jika dia akan dapat jadi PM langsung.

Ramai yang tak mahu Peliwat dan Bekas Banduan 2 kali jadi PM.

anonymous
Member
anonymous

Ramai yg bantah sebab anwar liwat jubo ko…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Mengata dulang, paku serpih.
Mengata orang, Kejora yg lebih.

Diri sendiri gay, tak gitu, kan kan kan..…??

Atau haruskah aku mengulang tayang semua posting2 perakuan kamu sebagai bukti, haaaaaa…..??

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Bantah Penerusan DLP, Jelmaan Semula PPSMI -Prof Ir Dr Wan Ramli AKADEMI Sains Islam Malaysia (ASASI) meyakini bahawa orang Melayu yang berbahasa Melayu telah memiliki pemikiran saintifik dalam pelbagai bidang sejak mulanya zaman tamadun Melayu kira-kira dua puluh abad yang lalu. Kajian Etnosains Melayu ASASI telah membuktikan kenyataan ini. Kami dari ASASI bersama dalam Himpunan Ummah ini membantah sekeras-kerasnya penerusan DLP (Dual Language Programme)yang merupakan jelmaan semula PPSMI, pelaksanaan semula PPSMI dan pengiktirafan UEC kerana: 1) Penerusan DLP, pelaksanaan semula PPSMI dan pengiktirafan UEC melanggar Perlembagaan Persekutuan, Akta dan Dasar Negara seperti berikut: a) Perkara 152 Perlembagaan Persekutuan yang memperuntukkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

APA YG BUDIN CKP PSL SULTAN TONG M ADALAH BENAR….APA YG BUDIN CKP PSL RAJA DAJJAL ADALAH SALAH…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau ada lah Geng Najib juga. Yang asyik menjilat Najib, pakai banyak nama.

Apa yang kau cakap semua nya keluar dari lubang bntt Naib Al Jibo.

Amacam bunyi aku punya respons? Tuduh liar mesti di respons dengan tuduh liar juga. Itu digelar tit for tit.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Sebenarnya..kedua2nya tu pun tak betul..yang betul ialah JD yang menjadi tukang jahit dan tukang cuci bendera hitam tu…

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Mana boleh pakai cakap seorang kufur yg dek kebencian meluap-luap gamak mendoakan…,
“Allah meliwat Madey dunia akhirat”, Naudzubillah……!!

Wau bule
Guest
Wau bule

Kegusaran Budin adalah berkemungkinan besar Anwar akan gigit jari lagi. Let us remind Budin rakyat do not owe Anwar PM8’s seat. Going back to chronological events immediately after Anwar was released from prison viz pardoned. He did not waste his time by “kissing hands” of what kadir jasin referred to as self destruct royalty…signalling the intended fact that I am the man you can trust yo cover you. Najib gave the best (rewards) to the southern most state ruler in return for support to BN. You think the spoiled brat dared to explicitly support najib/bn and reject tdm/ph if there… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DOA PEMBUKA ENTRY……PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBURKAN PH!
!!…..

John Doe
Guest
John Doe

Maaf Pak Budin,

Pak Budin yang salah. Saya telah mendengar ucapan penuh Tun M tentang perkara ini dan ia sedikitpun tidak bermaksud seperti yang ditulis oleh Pak Budin, membuat ulasan di luar konteks yang dimaksudkan Tun M di dalam ucapannya itu.

Saya percaya orang kampung pun dapat memahami maksud Tun M di dalam ucapannya itu.

Kata kuncinya ialah ‘ikhlas dan benar’ di dalam membuat ulasan, yang kelihatan jelas tidak ada pada Pak Budin.

Maaf Pak Budin, Pak Budin salah lagi.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Pakatan’s Lies Are Catching Up On Them Yes, Kit Siang said Najib killed Altantuya and C4 was used to blow her up. Now the police say C4 was never used and Kit Siang says he never accused Najib of Altantuya’s murder. Then they say Najib stole RM42-52 billion of 1MDB’s money but they can only charge him for stealing RM42 million of SRC’s money. Then, during the trial, we are told the RM2.6 billion DID come from the Arabs after all. Some civil servants feel the Pakatan Harapan government should not be allowed to continue as this prevents them from… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Nelayan Kelibang, Langkawi Bakal Diusir

Pengkalan nelayan Kelibang, Langkawi minggu lepas telah menerima notis untuk menghalau para nelayan dalam tempoh 30 hari. Jika gagal keluar, akan didenda RM500,000.

Mengikut notis, pengkalan nelayan boleh dimusnahkan disebabkan ianya dibina di atas tanah milik kerajaan, iaitu rizab Sungai Kelibang

Sultan Johor tidak ada masalah untuk nemulangkan tanah kontroversi Bukit Chagar kepada Kerajaan Persekutuan tanpa kos untuk pembinaan Kompleks Kastam, Imigresen dan Kuarantin (CIQ) Johor.

Kerajaan Negeri Kedah pula dipimpin oleh anak Mamak Bendahara dan Mamak Bendahara sendiri yang nerupakan Ahli Parlimen Langkawi berkira intuk memperuntukkan tanah buat nelayan untuk dibuat pengkalan nelayan di Langkawi.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Perbicaraan kes 1MDB Najib tangguh kali kedua Dulu beriya-iya tuduh. Dah dapat tarikh bicara minta tangguh pula. Benda boleh kencing, buat apa cakap betul. KUALA LUMPUR – Mahkamah Tinggi di sini menetapkan 19 Ogos ini untuk perbicaraan 25 pertuduhan yang dihadapi oleh Datuk Seri Najib Razak berhubung 1Malaysia Development Bhd (1MDB). Hakim Collin Lawrence Sequerah menetapkan tarikh berkenaan selepas mendengar usul pihak pendakwaan untuk menangguhkan perbicaraan tersebut yang sepatutnya bermula pada 14 Mei ini. Ia adalah kali kedua hakim menetapkan tarikh baru memandangkan perbicaraan kes SRC International masih berlangsung. Malah, hakim turut memberi amaran kepada kedua-dua pihak untuk tidak menangguhkan… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Apa yang diperkatakan oleh sdra John doe tu ada lah ayng tersurat aje…tapi yang tersirat ialah…Tun Madey dan Bang Non kedua2nya salah..yang betul ialah JD yang umpama pak arip serba tau!!!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Lokman sasar 1 juta dalam himpunan anti-Statut Rom Anggota Majlis Tertinggi Umno, Lokman Noor Adam berkata pihaknya merancang mengadakan perhimpunan besar-besaran, 10 hari selepas Hari Raya Aidilfitri untuk membantah ratifikasi Statut Rom Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC). Katanya, carian menerusi laman web Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) mendapati Malaysia masih merupakan negara yang meratifikasi statut berkenaan berkuatkuasa 1 Jun lalu. Lokman berkata pihaknya mensasarkan himpunan kali ini disertai sejuta peserta seperti himpunan membantah Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (Icerd) tahun lepas. “Sekiranya sebelum 31 Mei 2019, kerajaan Malaysia masih gagal untuk membatalkan ratifikasi Statut Rom, maka pada 15 Jun… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Lokman: Politik berbilang kaum DAP ‘bullshit’ Anggota majlis tertinggi Umno, Lokman Noor Adam menyifatkan “politik berbilang kaum” yang ditaja DAP sebagai “bullshit” (mengarut), lapor portal berita Hong Kong baru-baru ini. Beliau mendakwa parti komponen Pakatan Harapan (PH) itu mahu menghapuskan hak istimewa masyarakat Melayu dan mengancam kedudukan Raja Berperlembagaan. “Politik pelbagai kaum DAP adalah bullshit. “DAP menang kerana mereka buktikan kepada masyarakat Cina bahawa mereka hanya sanggup berperang melawan orang Melayu dan mereka satu-satunya yang sanggup berperang untuk hak yang sama, yang menentang perlembagaan,” kata Lokman yang dipetik oleh South China Morning (SCMP) semalam. Beliau berkata demikian dalam laporan This… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Pasaran Saham Malaysia Tidak Menarik Minat Pelabut, Aliran Keluar Dana Asing Berterusan Aliran keluar dana asing daripada Bursa Malaysia dijangka berterusan berikutan pelabur antarabangsa lebih tertarik kepada pasaran sedang pesat membangun yang lain, terutamanya China dan Thailand, kata penganalisis. “China mencatat prestasi amat baik sejak awal tahun ini, berikutan penjualan yang dilihat pada Disember telah berakhir. “Bagi indeks pasaran saham Thailand, ia melebihi petunjuk pasaran FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) pada bulan ini selepas mencatat prestasi rendah sebelum ini,” katanya. Indeks Bursa Saham Thailand (SET) ditutup pada 1,679.05 Jumaat, manakala Bursa Malaysia pada 1,637.30. “Kita memasuki musim pendapatan suku… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Oleh : Najib Razak

Mujahid amat melucukan.

Kekanda dulu lulus Matematik?

Dia main Facebook tadi.

Dia cakap ada orang fitnah pasal Malaysia hilang kuota haji.

Tapi dia juga tersengih-sengih mengaku Malaysia hanya dapat kuota rasmi 30,200 tempat sekarang.

Kuota tambahan tak ada.

Dulu masa BN, kita dapat

– kuota rasmi DAN
– kuota tambahan

Kerana hubungan baik saya dengan Raja Arab Saudi dan kerajaan mereka, kita dapat kuota tambahan yang banyak.

Kira-kira 12,000.

Jadi jumlahnya mencecah lebih 40,000.

Saya yakin jika BN masih mentadbir Malaysia, kuota kita akan meningkat besar hari ini.

Kekanda, kita congak-congak sikit.

Kuota dulu 42,200 tolak kuota bawah kekanda 30,200, berapa?

Kurang atau tidak? –

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KOUTA TAMBAHAN PERGI TANAH SUCI KARBALA KOT

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Menyelang Hari Raya Yang Malang Hari Raya Aidilfitri tahun ini dijangka akan jatuh pada sekitar 5hb Jun. Bagaimanapun 30hb Mei adalah hari bekerja terakhir untuk 135 staff FELDA Engineering Services Sdn Bhd dan FELDA Properties Sdn Bhd. Lima hari sebelum Hari Raya, 130 orang akan kehilangan kerja. Kedua-dua syarikat ini sudah beroperasi 30 tahun di bawah BN dan selama ini adalah syarikat yang beruntung. Oleh itu, ramai yang dihentikan telah berkhidmat lebih dari 10 tahun di sana. Tetapi kerajaan PH berpendapat kedua-dua syarikat ini tidak lagi diperlukan. Dikhabarkan juga bahawa pampasan VSS kepada pekerja-pekerja yang akan diberhentikan tidak adil berbanding… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Sangat memalukan menteri kewangan tidak pernah tahu pusat timbang tara antarabangsa Tadi, Menteri Kewayangan kata bahawa dia tidak faham mengapa pusat timbang tara (arbitration center) untuk perjanjian antara Malaysia dengan China projek Belt and Road (BRI) adalah di Sweden. Dia kata negara Sweden hanya terkenal kerana kereta Volvo dan kumpulan pop Abba sahaja! Dia panggil media untuk tanya Najib mengapa di Sweden. Guan Eng ini amat memalukan! Sweden adalah antara pusat timbang tara antarabangsa paling terkenal dalam dunia. Pusat Arbitration Institute of the Stockholm Chamber of Commerce ini juga adalah antara pusat timbang tara yang paling lama sejarahnya. Guan Eng,… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Apalah lagi si Musibat Kejora merepek-krepek-kepek nihh…..??

Manalah boleh pakai cakap seorang kufur yg dek kebencian meluap-luap gamak mendoakan…,
“Allah meliwat Madey dunia akhirat”, Naudzubillah……!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Apakata kamu duduk sebagai salah satu AJK si Lalokman agar selepas perhimpunan itu, kamu boleh turut bersama masuk ‘black maria’ & disumbat ke dalam lokap. Berani ker…..??

Si Lolakman tak serik2 ker – kes2 lama perhimpunan haram aksi gangster belum selesai, hanya bebas setelah diikat jamin.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Apa yg JD kata besar kemungkinan dah Tersurat & dan Tersirat.

Tapi sebaliknya, ada pihak yang dah parah TERSIAT-SIAT rohani & jasmani bila tak sudah2 menggelupur menghasut & menabur fitnah menakut-nakutkan Melayu2 lurus bendul yg masih taksub dgn amalan ‘tak kisah rasuah asal dapat habuan & bantuan dari pemimpin korup’.

anonymous
Member
anonymous

Ko pembuat panji hitam penjilat madey…mana bisa madey salaah…madey kencingkan ko pon ko tak rasa salah….kentot madey pon wangi bagi ko…madey rompak kasi anak branak ko tak kisaah pon
.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Peniaga Rantau Panjang kecewa kerajaan PH gagal stabil ringgit RANTAU PANJANG: Rata-rata peniaga di kawasan zon bebas cukai Rantau Panjang, Kelantan meluahkan rasa kesal terhadap kerajaan Pakatan Harapan (PH) kerana gagal mengubah kedudukan ringgit yang didakwa mereka semakin lemah. Menurut mereka, walaupun selepas setahun PH mentadbir negara, nilai matawang negara menjadi semakin tidak menentu mengakibatkan mereka masih bergelut untuk menyelamatkan perniagaan, selepas diasak oleh nilai bath yang semakin mengukuh. Salah seorang penjaja makanan di pekan Rantau Panjang, Ahmad Naim, 60, berkata, kemelut yang dialaminya dan peniaga lain sudah masuk ke tahun ke-3. Dia yang mesra dengan panggilan Abe Naim berkata,… Read more »