12 PENCAPAIAN KEMENTERIAN PENGGUNA SELAMA SETAHUN DALAM KERAJAAN PH

Hari ini saya telah mengadakan sidang media khas mengenai pencapaian Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) menjelang setahun pentadbiran kerajaan baru. Secara ringkasnya, pencapaian dan inisiatif baru kementerian termasuklah:

1. Menggerakkan Sekretariat Majlis Tindakan Sara Hidup Negara bagi menangani isu sara hidup rakyat.

Antara pelaksanaan dasar yang dihasilkan Majlis ini termasuklah pas tanpa had My100 bagi perkhidmatan LRT, MRT dan Monorel, perluasan program Foodbank Malaysia ke IPTA dan penubuhan Jawatankuasa Tindakan E-Dagang Kebangsaan bagi mengurangkan kos sara hidup dengan menggalakkan perniagaan e-dagang;

2. Melancarkan program Foodbank Malaysia.

Program ini bertujuan menyelamatkan lebihan makanan dan menyalurkan bantuan makanan kepada golongan yang memerlukan. Sejak program ini dilaksanakan, sebanyak 113,756 isi rumah telah menerima manfaat dan 1,156 metrik tan makanan berjaya diselamatkan. Program Foodbank selanjutnya diluaskan ke peringkat IPTA. Setakat ini, sebanyak 2,200 mahasiswa mendapat bantuan makanan berterusan di 6 IPTA;

3. Pemeriksaan premis dan pembukaan kertas siasatan secara agresif oleh Bahagian Penguatkuasa.

Nforceteam Kpdnhep telah melakukan pemeriksaan dan pemantauan secara agresif dengan pemeriksaan 549,475 premis dan pembukaan 11,281 kertas siasatan dengan nilai rampasan dianggarkan sebanyak RM 49.04 juta. Daripada kesemua kes itu, sebanyak 8,264 kompaun telah dikeluarkan dan denda dianggarkan sebanyak RM 2.07 juta;

4. Memulakan 332 kedai i-KEEP seluruh negara.

Inisiatif Kedai Ekonomi Penguna (i-KEEP) dilancarkan pada 29 November 2018 dan bertujuan menjual barangan keperluan harian pada harga 2%-20% lebih murah daripada harga pasaran kepada pengguna. Program i-KEEP dilaksanakan menerusi kerjasama strategik dengan 10 syarikat peruncitan dan koperasi. Setakat ini, sebanyak 332 kedai i-KeeP beroperasi di seluruh negara;

5. Penstabilan harga petrol RON 95 kepada RM 2.08 dan Diesel kepada RM 2.18.

Kabinet pada 27 Februari 2019 bersetuju untuk meletakkan paras had harga petrol RON 95 pada RM 2.08 seliter;

6. Melaksanakan kajian rantaian bekalan barangan terpilih.

Kajian ini bagi memahami lapis rantaian dan elemen yang terlibat sebelum harga akhir sesuatu produk atau perkhidmatan dijual kepada pengguna. Kajian ini akan membantu kerajaan dalam mencapai keputusan dan merangka dasar mengurangkan kos sara hidup dengan lebih efektif;

7. Membangunkan usahawan tempatan melalui Kempen Beli Barangan Buatan Malaysia (KBBM) dan SSM Biz Grant.

Sebanyak RM 20 juta diperuntukkan bagi KBBM sebagai usaha merancakkan industri barangan tempatan. Anggaran perbelanjaan RM 20 juta merangkumi penembusan pasaran melalui penyenaraian tetap produk tempatan di pelbagai platform, promosi dan pengiklanan produk tempatan serta penganjuran karnival jualan barangan tempatan di seluruh negara.

Program Biz Grant oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (Laman Rasmi) pula bertujuan membantu usahawan tempatan dengan pemberian geran bernilai RM 3,000 seorang. Jumlah keseluruhan geran bagi program ini adalah RM 10 juta dan setakat 31 Disember 2018, seramai 2,634 usahawan telah menerima geran tersebut.

8. Kolaborasi bersama AirAsia bagi mempromosi produk buatan tempatan.

AirAsia telah bersetuju untuk terlibat sama dalam Kempen Beli Barangan Malaysia dengan memberikan ruang kepada 550 produk tempatan untuk diketengahkan melalui platform-platform milik AirAsia iaitu menu dalam penerbangan, restoran francais Santan dan T&Co serta platform e-commerce Ourshop dan ROKKI. AirAsia juga bersetuju mengecualikan produk-produk tempatan tersebut daripada caj penyenaraian (RM5,000) bagi platform e-commerce mereka;

9. Pengenaan keputusan cadangan penalti terhadap kes tipuan bida yang pertama di Malaysia.

Tipuan bida merupakan kesalahan serius di bawah Akta Persaingan 2010 apabila dua atau lebih pembida dalam sesuatu tender bersepakat mengganggu proses persaingan. Pada 5 Mac 2019, The Malaysia Competition Commission (MyCC) telah mengenakan penalti sejumlah RM 1.94 juta kepada lapan syarikat yang didapati terlibat dalam aktiviti tipuan bida;

10. Memperluaskan fungsi Price Catcher.

Fungsi aplikasi Price Catcher, iaitu platform yang memudahkan pengguna membuat semakan atau perbandingan harga barangan telah diperluaskan dengan penambahbaikan paparan perbandingan harga, penambahan fungsi perkongsian harga oleh pengguna di samping hebahan promosi daripada peniaga. Aplikasi ini juga telah menambah bilangan item barangan paparan sedia ada kepada 432 barangan;

11. Pelaksanaan Corruption Risk Management.

KPDNHEP menjadi salah satu kementerian terawal melaksanakan Corruption Risk Management System. Seramai 11 pegawai penguatkuasa juga telah diberikan sijil Penghargaan Khas atas tindakan menolak rasuah ketika menjalankan tugas pada 20 November 2018; dan

12. Pengiktirafan sebagai Kementerian paling kerap mengadakan libat urus bersama industri.

KPDNHEP telah mendapat tiga anugerah pengiktirafan oleh Malaysian Productivity Corporation dalam pelaksanaan ‘Good Regulatory Practice’. Kementerian juga telah mencatatkan bilangan engagement tertinggi bersama industri sebelum memperkenalkan rang undang-undang atau peraturan baharu.

KPDNHEP-Laman Rasmi komited untuk terus melaksanakan dasar yang membantu rakyat dan merancakkan kegiatan domestik ekonomi tempatan. KPDNHEP akan terus mengumumkan dasar dan inisiatif terbaru dari masa ke masa sebagai memenuhi aspirasi rakyat sesuai dengan objektif kementerian.

Saifuddin Nasution Ismail

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna.

Kongsikan artikel ini
Updated: 3 May 2019 — 7:12 am

145
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
khatijah.nunoOthman AhmadAnonymousMAHATHIRVSANWARAnonymous Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

Aota temberang si tua kadok, sudah tak laku
Dia hanyalah kucing tua, yg dah tumpul kuku
19/5 tak sabar nak ku layang penumbuk aku
Jugak bersulam kan buah tomoi, lutut & siku

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Beratus-ratus kali musibat Kejora menyumpah seranah saya & Tun M ‘mampos’ namun sikitpun tak termakbul, malah makin sihat wal afiat.

INGAT – 19 MEI, 2019 hari perhitungan kita yg kamu sendiri gembar-gemburkan sebelum ini…….!!;

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora gay musibat masih syok sendiri. Mari kita semua bersaksi sama ada dia berani muncul berdepan dgn saya pd 19 Mei 2019 di Dataran Merdeka; atau dia hanya seorang gay pengecut yg telah banyak kali menyorok diri, beri alasan tak dapat hadhir konon ‘Mas datang bulan’, kemalangan j/raya dll kekalutan.

Reply

Anonymous
Guest
Anonymous

Penangan PRK Semenyih, Suman hampir gila
Sbb tidak laku ceramah TDM, dia punya idola
Sebulan dia dlm wad, tak daya angkat kepala
Baru je kuar sekejap, kini masuk wad semula

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Beratus-ratus kali musibat Kejora menyumpah seranah saya & Tun M ‘mampos’ namun sikitpun tak termakbul, malah makin sihat wal afiat.

INGAT – 19 MEI, 2019 hari perhitungan kita yg kamu sendiri gembar-gemburkan sebelum ini…….!!;

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora gay musibat masih syok sendiri. Mari kita semua bersaksi sama ada dia berani muncul berdepan dgn saya pd 19 Mei 2019 di Dataran Merdeka; atau dia hanya seorang gay pengecut yg telah banyak kali menyorok diri, beri alasan tak dapat hadhir konon ‘Mas datang bulan’, kemalangan j/raya dll kekalutan.

Anonymous
Guest
Anonymous

https://youtu.be/HeZPYf5f9iE
ANWAR SOKONG RAKYAT HENTAM PH

DSAI tahu rakyat di dlm keadaan risau gelisah
Dia spt dapat faham akan rakyat punya susah
Sbb tu dia sokong kerajaan PH rakyat belasah
Rakyat mau taji.mcm mana pun dia tak kesah

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Noneng
Guest
Noneng

Tiada diskusi ilmiah dgn monyet tua gila mcm kau, TN. Dgn pengomen yg lain ok. Dgn TN monyet tua gila, sorry… pondan tua bodoh. Tak jawab soalan mudah.

Anonymous
Guest
Anonymous

19 hb Mei 2019, lebih kurang lagi dua minggu
Itu lah tarikh, yg sudah sekian lama ku tunggu
Nak ku sauk ceduk, si tua lahanat punya dagu
Bagi dia rasa, mcm mana penumbuk ini cikgu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Beratus-ratus kali musibat Kejora menyumpah seranah saya & Tun M ‘mampos’ namun sikitpun tak termakbul, malah makin sihat wal afiat.

INGAT – 19 MEI, 2019 hari perhitungan kita yg kamu sendiri gembar-gemburkan sebelum ini…….!!;

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora gay musibat masih syok sendiri. Mari kita semua bersaksi sama ada dia berani muncul berdepan dgn saya pd 19 Mei 2019 di Dataran Merdeka; atau dia hanya seorang gay pengecut yg telah banyak kali menyorok diri, beri alasan tak dapat hadhir konon ‘Mas datang bulan’, kemalangan j/raya dll kekalutan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Gelagat Wak Suman bingai, bikin hati kita geli
Pijak masuk blog jer terus bapok ini kena buli
Kalut gelabah dia bagai maknyah terlucut coli
Agaknya, dia sakit pula & masuk wad kembali

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Beratus-ratus kali musibat Kejora menyumpah seranah saya & Tun M ‘mampos’ namun sikitpun tak termakbul, malah makin sihat wal afiat.

INGAT – 19 MEI, 2019 hari perhitungan kita yg kamu sendiri gembar-gemburkan sebelum ini…….!!;

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora gay musibat masih syok sendiri. Mari kita semua bersaksi sama ada dia berani muncul berdepan dgn saya pd 19 Mei 2019 di Dataran Merdeka; atau dia hanya seorang gay pengecut yg telah banyak kali menyorok diri, beri alasan tak dapat hadhir konon ‘Mas datang bulan’, kemalangan j/raya dll kekalutan.

Noneng
Guest
Noneng

TN si pondan tua mana boleh beza pengomen di sini. Takkan Anonymous Kejora dgn Anonymous yg lain kau tak boleh beza susunan ayat dan frasa yg mereka gunakan. Tua bengap ni tak nak mengaku bodoh. Tua nak mampus pun bodoh lagi.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib yang pakai banyak nama, asyik menjilat Najib,

Kau geram kpd aku sebab aku selalu hentam Najib di segala apa yang di buat dan yang tak di buat nya yang menyebabkan rosak negara ini.

Kau cakap kotor, aku cakap kotor, giving you a taste of your own medicine. Dah banyak kali aku cakap, what you can do, I can do better.

Tak berfaedah kau terus cakap kotor, dsb nya.

Coba lah dialog, diskussi baik2. Kot ada pembaca yang tertarik dengan hujah2 kamu siap dengan bukti, fakta, atau sekurang kurang nya punca maklumat yang sahih, dan sokong Najib.

Amacam?

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Alah..spesus mcam GN ni mana tau komen atau berhujah secara berhemah,diplomasi dan secara damai. Kenis sebanhsa dgn samseng2 umnno ni, klu berkata2, berhujah siap caci maki, sumpah seranah…puak yg takda adab, biadap, dah ke bodoh, tamaq,meniou, menfitnah.pulak tu kurang ajar lagi

Anonymous
Guest
Anonymous

Tanpa Nama
Ko puji memuji diri sendiri ke?

Cheap skate betul.

Sangat low class.

Semua orang dah tahu Anonymous yang sama pemikiran dengan Anomymous kah3 dan tidak kah3 itu ia lah Geng Najib yang asyik mnjilat Najib.
_________________________________________

Kau pun salah. Sangkaan tak betul. Kau jangan ikutkan perasaan.
Kau ikut sajalah seruan mahathir tu. Setiap hari perkena minyak sakit. Mana tahu mungkin kau boleh bijak menujum.

Noneng
Guest
Noneng

TN beruk pencen tua nak mampus.
Jawablah soalan aku. Jangan bagi alasan mcm orang gila. Ada tak sesiapa yg boleh tolong bg jawapan bagi pihak TN babi hutan ni.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib pakai banyak nama,

Kau jawab dulu soalan aku kau nak rasa ke pelir aku yang kau kata lembik?

Jawab ajer dulu. pastu aku kasi tau nak sondol kau ke tak sebab mungkin tak syiok sondol babi hutan tua kau nih.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TN KAN BERUK …MANA DIA PANDAI JWB…DLM ZOO DIA BELAJAR COPY PASTE JEE

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dah banyak di beri penerangan tadi bahawa Kau juga Geng Najib yang asyik menjilat Najib, asyik mengkopipes disini.

Otak kau paling kicik, kot 2 gm saja, kau makhluk Tuhan yang antara “the lowest form of being – the amoeba.” Sejenis lintah.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TN MMG LINTAH ..ISAP

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Cakap org berok pemcen.. yG kau tu BEROK SUBSIDI. Sampsi ke mampus, masok kubor nk kambus pun madig harspkan sibsidi kjasn. Dulu lain let Najib dan ummo cekau duit 2msb kadi kau sikit…sjrng kgn harap dpt makan free, bantuan dlm segala hal dari kjaan baru. Puak2 cam kau ni kena rajin dan sendiri usaha. Ni tak nk kjaan bagi tongkat sepanjang masa

Noneng
Guest
Noneng

TN pondan tua nak mampus.

Soalan 1.
Siapakah pemimpin atau ahli PAS yg telah disabitkan kesalahan oleh mahkamah kerana terima wang rasuah dari Najib?

Soalan 2.
Adakah wang curi dikenakan cukai pendapatan oleh kerajaan?

Kalau tak boleh jawab, potong je pelir lembik kau tu bagi makan anjing peguam Najib.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Beruk Tua Geng Najib pakai nama binatang Noneng yang asyik menjilat Najib di atas berbagai nama,

Jangan bodoh sangat lah nak coba kata takda penghakiman mahkamah, siapa pun tak salah.

Kau tak tahu ke ada berjuta yang salah dalam sejarah tapi tak dihakim hukum. Pesalah Perang Dunia 1 & 2.

Kau ingat Adolf Hitler itu di mahkamahkan di atas his war crimes selepas dia bunuh diri dalam bunker?

Pelir aku lembik? Kau nak rasa?

Pelir Najib yang kau jilat tu amacam? Apa? Kau masukkan ke dlm lubang bntt kau? Astghfirullah.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KE LAUT

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ICERD: Pemimpin PH tak peduli sentimen penduduk majoriti Kecetekan pengetahuan dalam memahami dan memperhalusi sejarah negara serta isi kandungan Perlembagaan, antara punca pemimpin Pakatan Harapan bersungguh-sungguh mahu melaksanakan Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) di negara ini. Felo Utama Institut Kajian Etnik (KITA), Prof Datuk Dr Teo Kok Seong berkata, pemimpin PH yang mahu ICERD diratifikasi dilihat seperti mahu menunjukkan sifat liberal mereka, kononnya ada kelainan daripada Barisan Nasional. Lebih dikesali katanya, tindak-tanduk pemimpin PH terutama bukan Melayu menunjukkan mereka langsung tidak peduli mengenai sentimen penduduk majoriti Malaysia. “Pada pandangan saya, keterujaan mereka ini menyebabkan orang Melayu… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tanah di Bukit Chagar Spore yang diberikan kepada Putrajaya oleh kerajaan negeri pada 2012 sebagai sebahagian daripada perjanjian pertukaran tanah untuk membina kompleks kastam, imigresen dan kuarantin (CIQ) Johor Bahru.

Tapi alih2 diketahui punca M’kini sudah dipunyai Sultan Johor, pindahmilik diantara tahun 2017 – 18.

Putrajaya kini perlu menyediakan RM495 juta sebagai pampasan untuk mengambil balik tanah tersebut, sedangkan pada asalnya ia sepatutnya dimiliki olehnya.

Ini day light robbery.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUKTI?

anonymous
Member
anonymous

Tahun 2012 sudah setuju…lepas 5 tahun baru sedar takjadi serah kpd putrajata…putrajaya boleh bawak mahkamah…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Arwah Adib Maut Kerana Perkauman.. Oleh : Muhammad Najib Arwah Adib maut sebab perkauman. Aku cakap begini kerana masih ada lagi pemimpin yang ambil jalan selamat dengan memilih untuk berkata ini bukan isu perkauman. Ya, tidak ada asas yang kukuh untuk sekumpulan manusia apabila kawasan rumah ibadat mereka terbakar, memilih untuk melepaskan kemarahan kepada anggota bomba yang datang untuk memadam kebakaran tersebut. Kecuali atas faktor lain. Dalam dalam kes Adib, perkauman. Hanya kerana arwah seorang anggota bomba berbangsa Melayu, beliau jadi mangsa sekumpulan bangsa India untuk melepaskan kemarahan mereka. Dan aku tak rasa alasan tersalah sangka atau tersilap sasaran boleh… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Saripah Jusoh

Knapa di negeri bangsa johor banyak masalah mmbabitkan sultan?

Nazriaziz Alsheikh

Sebab masih ada rakyat ….yang kerjanya menjadi hamba abdi yang menjilat pagi petang siang malam.

Anatta Zen

Betul. Tanah tu asal milik kerajaan negeri. Ertinya tu tanah rakyat.

Kerajaan negeri kasi kerajaan pusat. Kerajaan pusat lak boleh kasi kat sultan. (Apasal Najib kasi? Untuk dapat sokongan hingga rakyat di maklumkan istana tak suka Mahathir ka?)

Lepas tu bila nak guna, tak pasai2 kerajaan PH kena bayar 496j. macam cerita rahsia cartel bunyinya tu. Celaka Najib.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SULTAN MANA JARAH HARTA PETRONAS RATUS BILLION?

anonymous
Member
anonymous

Silap samsing melayu juga dapat 50 ringgit pegi serang kuil india…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BOMBA PUN KIRA SAMSENG JGK KE?

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Ooi bodoh org cakap fadal samseng melayu yg gi ceroboh dan serang kuil india. Semua org tau arwah Adib tu anggota bomba. Yg SERANG KUIL TU SAMSENG MELAYU. ADA FAHAM?. Isu bomba kemalangan, itu lain cerita

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Mendepani Kecelaruan Kerajaan Pakatan Harapan Oleh Wartawan BO Dunia politik Pakatan Harapan sedang panas dan bergolak. Tidak mudah membina keserasian antara parti yang mempunyai prinsip dan matlamat perjuangan yang tidak sama. Ditambah dengan keegoan dan juga kerancakan masing-masing membina pengaruh dalam kerajaan juga dalam mengagihkan kek kemenangan. 2. Kerakusan sebahagian pimpinan PH mengemukakan pelbagai polisi baru dalam masa tahum pertama memerintah yang menyentuh jati diri negara melibatkan Islam, Melayu dan raja-Raja menyatukan majoriti rakyat untuk bangkit menegur dengan keras menerusi himpunan aman ICERD lebih setengah juta rakyat. 3. Kegagalan kerajaan PH menunaikan janji manifesto menimbulkan kemarahan pengundi khususnya anak muda.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Mahathir Akan Tubuh BN 2.0, Anwar Ibrahim Kekal BAKAL PM, Dulu Kini Dan Selamanya Iklim politik Malaysia semakin susah nak di ramalkan… Walau pun cuba di nafikan oleh Dr. Mahathir, tapi umum tahu, Dr. Mahathir di kawal sepenuhnya oleh DAP dalam menjalankan pentadbiran negara… Satu keadaan yang langsung tak boleh di terima oleh Dr. Mahathir sendiri… Tapi Dr. Mahathir terpaksa juga akur sebab menyedari, walau pun dia di angkat sebagai Perdana Menteri, namun PPBM cuma ada 13 kerusi dalam Pakatan Harapan… Sedangkan DAP dan sekutu kuatnya PAN ada 53 kerusi dalam Pakatan Harapan… Risiko di gulingkan sentiasa menghantui Dr. Mahathir…… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pemuda Umno tubuh jawatankuasa jadi ‘lidah’ peneroka – M’kini

Kerana Najib, kawan nya Isa ketot dll dah londehkan FELDA dan kepentingan peneroka, dan di diamkan sahaja dek Pemuda Umno, bukan kah bagus depa jadi “kentot” peneroka saja

anonymous
Member
anonymous

PH janji nak langsaikan hutang dan masalah peneroka ….ape dah jadi beb?…peneroka dah balik sokong umno…

anonymous
Member
anonymous

Teori bongok cerita dongeng..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Terjemahan Terjemahan FB (23 NOV 2011, 11:28PM): BUTTER LAU MEREKA DENGKI DENGAN KEJAYAAN ORANG LAIN. APA BEZANYA ORANG MELAYU DENGAN PENCURI? Terjemahan FB (24 NOV 2011, 1:37AM): DESMOND TEE DESMONDPERGI MATI MELAYU BABI! TAK ADA KELEBIHAN! JADI MEREKA MENCURI!! ORANG MELAYU LOW CLASS!! Terjemahan FB (24 NOV 2011, 2:49PM): BECKY WONG TANPA ORANG CINA YANG MEMBANTU ORANG MELAYU, BOLEH KE MEREKA HIDUP SAMPAI SEKARANG? AMBIL BALIK DUIT YANG PERNAH KITA BAGI, SEMUA BABI-BABI INI TAK KAN MAMPU BUAT APA-APA. TAK LAMA LAGI MEREKA AKAN TAHU AKIBATNYA. MANA ADA 1 MALAYSIA, SEMUANYA TIPU! MEREKA SURUH TOLAK DISKRIMINASI KAUM TAPI MEREKA YANG… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

AS, Singapura akan pulangkan ‘wang 1MDB’ RM930j pada Malaysia

Pihak berkuasa Amerika Syarikat dan Singapura dilapor sedang bersedia untuk memulangkan dana RM930 juta yang didakwa disalah guna dari 1MDB.

Memetik sumber, Bloomberg melaporkan kerajaan AS akan memulangkan AS$200 juta (RM828 juta), termasuk wang AS$140 hasil jualan saham Hotel Park Lane, New York dan $60 million bayaran penyelesaian oleh pengeluar filem Hollywood.

Pemindahan itu dijadual dibuat minggu depan

xxx

Bagus. Terma kasih US, Spore.

Duit dalam akaub2 bank keluarga Najib perlu di rampas, masukkan ke Perbandaharaan negara, jadikan wang Kerajaan semula – semua nya wang songlap dari 1MDB.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MALA FIDE

anonymous
Member
anonymous

Tak usah reka2 citer untuk bangkitkan api perkauman…

kalo dia orang bangkit pon silap melayu umno jugak nak cepat dan senang kayer..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

‘Boikot Produk Cina Bangsa DAP’ – Belilah di kedai Muslim Wakil Dewan Perniagaan Cina dan Melayu, Yeah Kim Leng semalam memberitahu Malaysian Insider bahawa ‘boikot produk Cina DAP’ yang dipromosikan akan menjejaskan ekonomi Malaysia dan menakutkan pelabur. Beliau tentunya bercakap tentang kempen ‘boikot barangan Cina pro-DAP’ yang kini sedang merebak di internet. Kita boleh merujuk kempen ini sebagai kesan sampingan dari keputusan PRU-14 yang menyaksikan penolakan sepenuhnya kaum Cina terhadap parti pemerintah a.k.a kerajaan Melayu. Dalam kenyataannya, Yeah mendesak Putrajaya agar masuk campur bagi menghentikan kempen boikot tersebut. Penulis percaya bahawa Yeah sedia maklum bahawa kaum Melayu telah lama bersabar… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Chris Lim

Lobai Hadi sama Dumngok x nak buat tuntutan ke..?? Wang yg DICURIK 930j mereka x nak ke..?? Kapal x nak.?? Lukisan Van Gogh, Da Vinci x nak..?? Jet, umah, penthouse x nak..?? Wang haram 90j tu pulak nak..??

Apa jenis ugama yg halalkan semua ni..??

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CONTEMPT OF COURT

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Bkn agama islam tapi agama Melayu, nabi Najib Lanun dan imam Hadi Wang huhuhu

anonymous
Member
anonymous

Ade cop ker barangan cina Dap?…berape banyak barangan muslim?…tak usah jadi bodooo laah..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

UTAMAKAN PRODUK MELAYU

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Ya produk halal wang 1mdb yg dicuri Najib,(adal haram dibersihkan halal oleh Hadi dan Lobai2 serban ular PAS huhuhu

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Hoi bangang, boikor apa. Sampsi skrng pun puak2 mcam kau cekik sayur kat pasar2 tu, Tesco, Speed 99 ke..bkn semya sayur2, bahan2 mentah tu ditanam dan diusahakan melayu. Kebanyakkan nya diusaha cina. sayur2 dan buah2an dri cameron highland pun, petsni2 cina punya. Tak cukop tu, sayur2, buah2an diimport dari negara China. Beraoa kerat melayu2 kg, felda usahakan tanaman sayran2, mungkin buah bykla…
So kau tahu ke yg sayur2, buah2an beli kat passr tu 100% hadil dari kebub, ladang melayu… kebanyakkan cina kah! Bodoh, nk perkauman pun atau serang bangsa lain, study dan buat kajian dulu lah !

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Kematian yang dicemburi Tentu kita tertanya2… 🤔 Apa amalan Arwah Adib agaknya sampai dimuliakan begitu rupa di bumi lagi? Seluruh rakyat Malaysia mendoakan Adib. Mahal kan nilai doa dari seorg mukmin kpd mukmin lain. Pengakhiran kita di dunia belum tentu bagaimana. Apa yg kita nampak salah satunya dia memuliakan Mak & Ayah dia. Family first. Hangpa tau dia beli Myvi baru sebijik dua bulan lepas pastu tinggai di kampung bagi Mak Ayah dia pakai. Kereta ayah dah lama katanya. Dia selalu ambik cuti musim padi. Sebab nak tolong ayah dia buat bendang (orang kedah kata) – menurut Ibu Adib Kalau… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Fareed Husin

kalau BN memerintah duit dari US, Singapore akan balik Malaysia jugak tapi terus masuk celah tetek Rosmah.

Abu Bakar

masa DSN dulu, Malaysia nak tolong ekonomi Amerika lagi….nak beli kapal terbang dari Amerika…. dah tentu Amerika tak mau pulangkan duit kita….

Alhamdulillah, Allah tukar kerajaan Malaysia dari BN kpd PH……mari terus mengorak langkah ke Malaysia Baru.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CARUT

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Woi samdul. Isunya bkn apa amalam.mulia yg diamalkan Adib. Perkara sebenar puak2 mcam kau, umno dan PAS dgn jeleknya mempolitikkan kematian Adib dgn sentimen melayu dan islam. Menghadut melayu dgn harapan org2 melayu islam mengamok, jdi pergaduhan kaum sgn bukan melayu dan bukan islam. Mmng penghasut dan pengkhianat kau org ni..biar rakyat bermandi darah, asalkan puak2 umno PAS tercapai cita2 bikin huru hara dgn harapan “magheran” diistihar darurat dan angjar balik Najib dan umno memerintah….piiiirrrahh. Kami penyokong2 Tun M dan PH bkn bodoh. Bole baca akal dan niat jahat kamu

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Zahid gagal dapatkan semula pasport untuk tunai umrah – M’kini

Ahmad Zahid Hamidi gagal dalam usahanya untuk mendapatkan semula
pasportnya yang ditahan bagi melaksanakan umrah.

Hakim Mahkamah Tinggi, Collin Lawrence Sequerah membuat keputusan itu kerana keseriusan beberapa pertuduhan yang dihadapi Ahma…

xxx

Wak Jahit, pergi ziarah ke rumah Tok Garu Hadi di Trengganu ajer ler. Bincang pasal RM90juta ker, apa ker …

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

FALSE ACCUSATION ON HADI

Anonymous
Guest
Anonymous

Suman awal dulu, kemain lagi celupar & rakus
Tapi kini mata dia putih mcm ikan kena kukus
Malu lah, PRK Semenyih Cap Munge bungkus
Lari masuk lubang le iblis ini serupa dgn tikus

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Sekarang fahamkan lah mengapa istana nak campur urusan kerajaan Johor, tak mahu 2-3 orang dalam barisan Exco –

Berita M’kini –

Tanah pusat kini milik sultan Johor, projek RTS terganggu – sumber

Sumber percaya tanah seluas 4.5 hektar dipindah milik kepada sultan antara 2017 hingga 2018.

Geduk.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUKTI?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dalam lubang bntt kamu, wahai Geng Najaib yng asyik menjilat Najib

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK MAN TO COMMENT

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Raman Majid

Pada UMNO/PAS berita ini tak penting kapada orang melayu.Bagi mereka memainkan issue perkauman,Raja2 dan agama lebih penting untuk jatuhkan kerajaan PH.

IntanLalat Sekinchan

alhamdulillah…harap harap dpt membantu mengurangkan tekanan hidup…dan minta segala harta keturunan dan talibarut Najib BNPas pun di sita..dan di jualkan kerana mereka menggunakan hak kerajaan duot pulak tu,, untuk kegunaan peribadi..salah besar tu..memang piang punya najib and geng..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Zamri Tz

Terbaik Tun M dapat bawa balik duit dari US dan Spura ke dalam negara semula apakah ini pun pihak umno dan pas nak kata ph tak betul juga ke atau masih nak membela mantan pm lagi ke?

Abdul Razak

Negara yg bukan negara islam pun jujur drp mamat yg di katakan melayu islam balun ratus juta duit rakyat buat malu.. Nak mengaku saudara islam…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Max Sana

Ah! angkara bapak kau lah ni ya. semua cakap pasal dap tapi tak baca artikel dengan baik. Bekas PM bossku yg memegang menteri kewangan tak beritahu kau dia terima duit, derma konon dari negara arab, duit masuk akaun sendiri.

US dan Singapura nak memulang duit kpd malaysia yg melibatkan wang 1mdb . kau tanya dulu sapa yg menubuhkan 1mdb sebelum ini. adakah si mat sentul atau bossku alias najib alias bozer the clown. kalau tak pandai jawab, sah kau bongok

Wau bule
Guest
Wau bule

HOME
MALAYSIA
Where were you when Tabung Haji plundered? Muhyiddin asks self-proclaimed Islamic defenders

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…CUKAI TANAH NAIK 800%…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARA… WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARA…HUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..…MEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPAS…BAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL …..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAK…KINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKA…KEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARA…RINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

Wau bule
Guest
Wau bule

when Tabung Haji plundered? Muhyiddin asks self-proclaimed Islamic defenders

Orang macam M&A tak reti isu ini tapi ada hati sembang kencang

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PUAK KO YG ROMPAK …MANA KO NAK RETI….

Wau bule
Guest
Wau bule

Putrajaya’s review of the plans to construct the Rapid Transit System (RTS) from Johor Bahru to Singapore had hit an unexpected snag, according to sources.

It was discovered that a plot of land in Bukit Chagar, which the federal government was supposed to own, was now in the name of Johor ruler Sultan Ibrahim Sultan Iskandar instead.

WHAT IS THIS??

Orang macam M&A mana tau erti pasal manusia yang mereka agongkan ini..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

HANYA ALLAH YANG AKU AGUNGKAN

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dan bontot Najib yang kau jilatkan.

Kau sudah di kenal pasti sebagai Geng Najib yang asyik menjilat Najib Al Jibo, nama MAHATHIRVSANWAR ko guna untuk kopipes – tak lagi kopipes atas nama Geng najib mcm dulu.

Bedebah.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TN .

BILA NAK POTONG…

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Piirah sembang kencang. Hanya Allah agungkan konon. Persmgai munafiq ! Hari2 kat sini, Najib, PAS dan umno juga yg ksu puja2,walau Bosskau buat dosa curi dana 1mdb, PAs kongsi makan rasuah Najib.. itulah ketua durjsba dan umno pengkhianat yg kau agung2kan

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Exco Terengganu Kongsi Pengalaman Hidup Dengan Penganut Syiah.. Oleh : Dr Azman Ibrahim i) Geger semula bab syiah sehari dua ni. Kawan-kawan sekelas saya di University Baghdad dulu dalam 25 orang semuanya. Ada kurdi, Arab Iraq, Arab Palestin, Arab Yaman dan Arab Jordan. 5 orang saja sunni termasuk saya! Bakinya syiah. Kami belajar bersama, mengulangkaji bersama, buat presentation bersama, latihan praktikal di hospital pun sama-sama. Bukannya sehari dua, tapi 6 tahun. Belum lagi dikira penganut syiah yang hidup bersama dalam masyarakat. Alhamdulillah… Saya tetap teguh dengan aqidah ahli sunnah wal jamaah walaupun tak berjaya ‘mengsunnikan’ kawan-kawan syiah. Terpesongnya amalan dan… Read more »

anonymous
Member
anonymous

YB tak pernah berjemaah ersama syiah?
..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Duit Ambil, Sijil Halal Tak Dapat. PH Sila Tangani.. Lebih 80 usahawan Dewan Perniagaan Melayu Malaysia (DPMM) diperdaya perunding atau orang tengah untuk mendapatkan sijil halal dengan jumlah kerugian lebih RM100,000 sejak empat tahun lalu. Lebih menyedihkan, sebahagian besar daripada mereka usahawan di luar bandar yang kurang maklumat mengenai prosedur dan mengharapkan bantuan pihak ketiga memperoleh dokumen berkenaan. Pengerusi Halal DPMM, Ahmad Hussein Tajuddin berkata, ada antara mereka dikenakan bayaran sehingga RM20,000, namun tidak menerima sijil halal seperti diharapkan selepas perunding menghilangkan diri. “Kita terima banyak kes seperti ini. Kebanyakannya tidak tahu Jakim tidak melantik perunding untuk tujuan ini. Mereka… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Masih menunggu pendedahan Anwar
Executive Editor Mei 03, 2019 1

Saudara Anwar kata mahu mendedahkan rahsia pembohongan PAS kepada umum.

Saya jawab, biar dia dedah dululah, baru boleh jawab. Dia tak dedah kita tak boleh nak jawab. Kita bersedia, memang kita nak tahu apa kita punya kelemahan, kita terbuka.

komen : Banyak kali Anwar menyebut dalam banyak ceramah.. Hadi menunggu untuk menjawab… agaknya bila Anwar nak dedah?

Anonymous
Guest
Anonymous

Jepp
Pencapaian paling besar dalam sejarah oleh kementerian ni dlm era pemerintahan PH ialah HARGA TELUR TURUN 2 SEN.

Betul!betul! betul!
Sesudu minum minyak sawit dengan telor harga turun 2 sen sehari rakyat terutama yang tua tua tu jadi kuat zahir dan batin dan tak malas lagi. Agaknya tu yang mahathir amalkan.
etul!betul! betul!
Sesudu minum minyak sawit dengan telor harga turun 2 sen sehari rakyat terutamayang tua tua tu jadi kuat zahir dan batin dan tak malas lagi. Agaknya tu yang mahathir amalkan.

s_bees
Guest
s_bees

Hari ni Suman muncul dan masih cakap besar
Ramalannya di PRK Semenyih nyata tersasar
Rakyat humban PH ke laut dan kini di dasar
Sebulan menghilang dia lari ke Padang Besar

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau juga Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Pakai berpuluh nama pun, sikit demi sikit akan di kenalpasti.

Nanti nak cari alan mmcm mana nak bikin kau mati.

Kau atas nama Kejora dah mati …… mamposssssssss

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Beratus-ratus kali musibat Kejora menyumpah seranah saya & Tun M ‘mampos’ namun sikitpun tak termakbul, malah makin sihat wal afiat.

INGAT – 19 MEI, 2019 hari perhitungan kita yg kamu sendiri gembar-gemburkan sebelum ini…….!!;

s_bees
Guest
s_bees

Lps kalah PRK Semenyih hati Suman bernanah
Hatinya pedih seperti ditusuk dengan panah
Kerjaya sebagai barua sudah hampir musnah
Ramai yg sangka Suman dah 6 kaki dalam tanah

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau juga Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Pakai berpuluh nama pun, sikit demi sikit akan di kenalpasti.

Nanti nak cari alan mmcm mana nak bikin kau mati.

Kau atas nama Kejora dah mati …… mamposssssssss

Anonymous
Guest
Anonymous

Waahh.., Wak Suman kedi dah keluar dari wad
Kemain menyalak sakan, ini anjing ekor cawat
Aku yakin kesihatan si tua ni masih lagi gawat
Mesti dia kena gi hospital lagi, utk ulang rawat

Dia muncul balik, lepas sebulan lebih terlantar
Diri blm sihat, tapi kemain mau bagi komentar
Tak padan dgn jln pun dipimpin, terketar-ketar
Mau gi ‘follow up’ di spital pun, cucu yg hantar

Suman sangat malu bila Cap Munge tumbang
Sblm PRK Semenyih kemain dia lebat gebang
Kini nasib buruk akan menanti lagi di ambang
Hari Wesak nanti.. gigi palsu dia akan terbang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Anonymous kah3 dan Anonymous tidak kah3 telah di kenalpasti sebagai Geng najib yang menjilat Najib.

Othman punya komen di bawah sana ada implikasi bahawa MAHATHIRVSANWAR juga ia lah Kejora = Geng Najib yang asyik menilat Najib. Nama itu kau guna untuk kopipes yang dulu Geng Najib terkenal sebagai Raja Kopipes.

Aku berterima kasih kpd Othman yang memberi aku tip itu. Mulai sekarang aku akan balun MAHATHIRVSANWAR sebagai kamu Geng najib yang asyik menjilat Najib juga.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TN KATAK TUA

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Beratus-ratus kali musibat Kejora menyumpah seranah saya & Tun M ‘mampos’ namun sikitpun tak termakbul, malah makin sihat wal afiat.

INGAT – 19 MEI, 2019 hari perhitungan kita yg kamu sendiri gembar-gemburkan sebelum ini…….!!;

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NGOs Demand Pakatan Deliver Its Election Promise Of RM1,500 Minimum Wage (FMT) – About 200 people walked from Maju Junction to Dataran Merdeka in conjunction with Labour Day today, demanding the government fulfil its election pledge to increase the minimum wage to RM1,500. The rally was organised by a coalition of NGOs and human rights organisations to send a message to the government to fulfil its pledge and to stop discrimination against workers. The crowd held banners and chanted this year’s theme of “Increase wages, reduce discrimination”. Rally coordinator Nalini Murugiah said the current minimum wage of RM1,100 was low,… Read more »

jigit
Member
jigit

Lu tak penat ke brader buat kerja copypaste ni…atau lu memang dibayar untuk itu…tak perlu pakai otak untuk menulis…saja tanya, jangan la marah

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TANYA IKHLAS TAK DE MARE…JWB PUN IKHLAS….PATUT LU TK KAT GUA…KASI LU NEW INFO…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak tanya pun tak apa. Mengutuk dia asyik mengkopipes pun memang kena tempat nya.

Sebenar nya dia OKU. Tapi tak ngaku. Kalau ngaku di takda kerja lain sebab dia OKU, kita tentu simpati.

Tapi di kata dia orang PAS oun dia tak ngaku. Kalau dia bukan OKU, dia Raja Penipu. Tambah kpd pangkat dia Raja Kopipes. Banyak benor berpangkat Raja nak campur politik nampak nya sekarang ini.

Najib punya pasal. Najib komplen kita tuduh dia begitu. Tapi, kalau bukan dia punya pasal, Geng Najib @ MAHATHIRVSANWAR @ Anonymous kah3 punya pasal ke.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Othman punya komen di bawah sana ada implikasi bahawa MAHATHIRVSANWAR juga ia lah Kejora = Geng Najib yang asyik menjilat Najib. Nama itu kau guna untuk kopipes – tidak lagi Geng Najib yang dulu terkenal sebagai Raja Kopipes.

Aku berterima kasih kpd Othman yang memberi aku tip itu. Mulai sekarang aku akan balun MAHATHIRVSANWAR sebagai kamu Geng najib yang asyik menjilat Najib juga.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

How Preacher Zamri Got Into Hot Soup When Speaking Out Against ‘Selfish Muslims’ Muslim preacher Zamri Vinoth is in trouble with the law apparently because he made a passing reference to what he described as “illogical” Hindu practices in a talk that was largely critical of Muslims. (FMT) – The leader of the group that made the first police report against him, Arun Doraisamy, told FMT Hindus were offended by a remark about their worship of a multiplicity of deities. In that segment of the talk, Zamri said one of the reasons he left Hinduism was that he couldn’t make… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mulai sekarang aku akan balun MAHATHIRVSANWAR sebagai Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Othman punya komen pada 3 Mei 2019 implied bahawa MAHATHIRVSANWAR juga ia lah Kejora = Geng Najib yang asyik menjilat Najib. Nama itu dia guna untuk kerja kopipes – begitu banyak kopipes sehingga MAHATHIRVSANWAR terkenal sebagai Raja Kopipes sekarang – tidak lagi Geng Najib yang dulu terkenal sebagai Raja Kopipes.

Aku berterima kasih kpd Othman yang memberi aku tip itu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Najib-SRC Trial: Another Pakatan’s Lie Exposed MALAYSIA To a question by the defence, she agreed that “the minute by Datuk Seri Najib (to EPU) was not an instruction but for EPU to look into the matter and come up with recommendations.” (nthqibord.com) – Another day of hearing at the Kuala Lumpur High Court today, Thursday, another Pakatan Harapan’s long-standing lie on former Prime Minister Datuk Seri Najib Razak exposed. A PH-manufactured myth that Najib had abused his premiership power and misused his position to manipulate 1Malaysia Development Bhd (1MDB) for his selfish gains was torn apart in shreds by the… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

END GAME Kerajaan Pakatan Harapan SD Salleh Lagi beberapa hari, akan genap satu tahun bersamaan dengan 12 bulan atau 365 hari kerajaan Pakatan Harapan memerintah Malaysia. Jadi, penghujung untuk genapkan satu tahun mereka memerintah, nampaknya keadaan semakin kucar-kacir. Ingatkan dalam hujung-hujung ni, ada juga penambah baik untuk ekonomi Negara atau pun dasar-dasar yang mesra rakyat. Rupanya, dari hari pertama sehinggakan nak genap satu tahun ini makin hari makin ke teruk. Syarikat kesayangan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, iaitu Proton, yang diterajui oleh Syed Mokhtar Albukhary, yang juga merupakan kroninya sendiri, dikhabarkan bahawa mengalami kegagalan yang boleh mengakibatkan syarikat Proton… Read more »

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Kejora…..

Come 9/5/19, its exactly one year anniversary of those historical unimaginary feat by the rakyat kicking Umno led by the dugong pair out of Putrajaya.

And……don’t forget 19 May, 2019 the date that you set, Gay boy…..!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Othman implied MAHATHIRVSANWAR = Kejora = Geng Najib yang asyk menjilat Najib.

Come to think of it, maybe Othman is right.

Geng Najib memang Raja Kopipes bila menulis atas nama dia dulu.

Gamak nya dia buat strategy baru – sekarang, untuk kopipes, dia pakai nama MAHATHIRVSANWAR.

Must take note of this from now on. So that boleh balun appropriately. Tapi balun kromo pun ok jugak. Sebab dua2 nama itu menjilat Najib.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kalau betul begitu, nampak nya nama2 yang komen nya berupa menjilat Najib itu semua nya Kejora = Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Nampak nya Beruk Tua sekor tuh memang benar2 cyber trooper Najib/Umno, di bayar gaji untuk membohong, menipu, memfitnah, menuduh secara liar Tun Mahathir, Bersatu dan parti2 komponen PH dan gomen PH.

Mungkin akan di sasar begitu mulai dari sekarang.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MAY 2, 2019 13 Kenapa Bahasa Cina Semakin Diagungkan Kerajaan PH Dalam Malaysia Baharu? Ini adalah Kenyataan rasmi Kementerian Kewangan dalam Bahasa Cina. image: Ini pula iklan dalam Bahasa Cina yang mempunyai jata Kerajaan Negeri Perak. Banner ini dipasang di Chemor, Perak. image: Teringat CTS kisah Panggung Odeon yang diceritakan oleh arwah Datuk CTS, seorang polis berpangkat Sarjan ketika bulan Mei 1969. Tiba-tiba di layar keluar iklan dalam bahasa Cina menyuruh semua keluar. Yang Melayu terpinga-pinga sampailah sekumpulan pemuda meluru masuk dan menyembelih semua di dalam panggung tersebut. Kemudian panggung itu dibakar. Beberapa nyawa menjadi korban. Ini adalah satu sejarah… Read more »

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Ooi malain, kau tak usah nk jadi batu api. Sejak dulu kat negeri2 yg majoriti cina, atau pekan2 majoriti cina mmng byk papantanda dlm bahasa dia org, diselang seli dgn papantanda2 bahasa malaysia. Tpi dulu than 5oan ke 70an mmng ketara. Skrng sejak zaman Tun M 80an hingga,skrng pun masih ada papantanda dlm bahasa cina, itu biasa lah mcam kat Chow Kit Td tu. Itu sure heng umno pubya kerja, pergi cari tempat2, pekan2 majoriti cina mc Pastu ambil gambar, yg byk lagi tempat2, pekan2, bandar2 papan tanda dlm bahasa mslaysia, inggeris pun byk. Itu tak pula barua2 umno ambil… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Asal minta maaf sahaja, Melayu mudah lupakan SATU lagi rekod pusingan U dicatatkan oleh pemimpin PH semalam menerusi permohonan maaf oleh Senator Nga Hock Cheh yang sebelum ini mencadangkan agar kerajaan menjalin hubungan diplomatik dengan Israel. Nampaknya era Malaysia Baharu juga menyaksikan suburnya demokrasi ala pusingan U yang menyaksikan pelbagai cadangan dan kenyataan kontroversi dibuat oleh pemimpin PH. Bagaimanapun, selepas dikecam bertubi-tubi kemudiannya mereka cenderung menarik balik kenyataan lalu memohon maaf, seolah-olah perkataan maaf itu adalah senjata paling ampuh untuk menutup mulut rakyat. Entah apa rasionalnya cadangan untuk Kerajaan Malaysia membuka kedutaan di Israel sedangkan sejak zaman pemerintahan Perdana Menteri… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mulai sekarang aku akan balun MAHATHIRVSANWAR sebagai Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Othman punya komen pada 3 Mei 2019 implied bahawa MAHATHIRVSANWAR juga ia lah Kejora = Geng Najib yang asyik menjilat Najib. Nama itu dia guna untuk kerja kopipes – begitu banyak kopipes sehingga MAHATHIRVSANWAR terkenal sebagai Raja Kopipes sekarang – tidak lagi Geng Najib yang dulu terkenal sebagai Raja Kopipes.

Aku berterima kasih kpd Othman yang memberi aku tip itu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DOA PEMBUKA ENTRY……PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBURKAN PH!!!…..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nak balun kopipes Geng Najib yang di buat nya di atas nama MAHATHIRVSANWAR, senang saja.

Kopipes saja segala kutukan ke atas Najib. Ada berlambak di internet.

Ok, aku sudah dapat satu cara menibai komen2 kopipes di atas nama MAHATHIRVSANWAR ini.

Thanks Othman.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

MAHATHIRVSANWAR PAK LOBAI SOROBAN TOBAL MCM TALIBAN MEROMPAK BANK ISLAM, TABUNG HAJI DAN LAIN INSTITUSI KEWANGAN ISLAM.

DIA SASAR YANG ADA KAITAN DENGAN ISLAM SAJA. SEBAB DIA SECRET AGENT YAHUDI ZIONIS. TUJUAN MELEMAHKAN KERAJAAN PIMPINAN MUSLIM SELURUH DUNIA.

PERHATIKAN MAHATHIRVSANWAR BILA ZIONIST GEORGE SOROS DATANG KE MALAYISA. PAYMENT TIME FOR MAHATHIRVSANWAR.

SOROS MANIPULATE FOREIGN EXCHANGE DI NEGARA INI 10 MINIT AJER DAH CUKUP UNTUNG UNTUK BAYAR MAHATHIRVSANWAR.

Beruk Tua Pak Lobat MAHATHIRVSANWAR ingat dia sorang ajer boleh cakap mcm dia buat.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MANA PAK MAN ALIM….MINTA NASIHAT TN ….KUAT MENCARUT DAN MENGUTUK….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KO GENG NAJIB, MCM OTHMAN IMPLIED DI POS DIA DI ATAS.

DULU ASYIK KOPIPES ATAS NAMA GENG NAJIB. SEKARANG TUKAR STRATEGY – KOPIPE ATAS NAMA MAHATHIRVSANWAR.

AKU AKAN BALUN DARI SEGI ITU MULAI SEKARANG.

THANKS SDR OTHMAN FOR GIVING THE CLUE.

anonymous
Member
anonymous

Aku syorkan madey tubuh satu lagi kementerian iaitu kementerian panji hitam…..lantik Ulamak Jon Al BoDoo jadi menteri panji hitam untuk menyelaras perang klimaks di putrahaya dan memudahkan madey menabalkan Al mahdy sebagai khalifah di mekah…jon doo akan jadi ketua misi membunuh Dajjal…

Hidup Jon Al BoDoo….ikut ulamak Jon BoDoo Yusof Qadrawi tak layak jadi ulamak..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang ini aku tak sokong kamu.

Bila ko bunyi mcm penjilat Najib, bukan saja aku tak sokong, aka balun kamu.

Ko bunyi mcm orang berpelajaran. Tapi cakap bodoh dll, ko lebih dari bodoh. Ko bangang.

anonymous
Member
anonymous

Kementeruan ni dipegang oleh orang PKR…nampak ade kejayaan PKR untuk bela rakyat…..

Ape kejayaan menteri Bersatu?….menteri sukaneka nak bawak K PoP supaya ramai lagi gadis melayu bodooh dipeluk oleh kapir korea…menteri perusahaan nak buat kete terebang….menteri pelajaran bagi untung kpd kilang kasut hitam…menteri luar bandarsepi diluar bandar….pm nye kaki gaduh…naib presiden Bersatu dan jetua bahagian nak duit free dari projek kerajaan..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bukan saja ko bodoh bangang, sekarang dah mcm budak kecik pulak.

Apasal cepat sangat degenerate ke tahap budak kecik?

Ke ko dah memang akal budak kecik sejak lama – tak developed?

Ko Pak Lobai Tua soroban tobal mcm Taliban MAHATHIRVSANWAR ke?

Grow up, boy. Malu lah kasi hujah mcm itu. Low class. Tarak standard langsung.

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 9:20,bravo! 👌👏

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Berabok kepala hotak kamu, sendiri tulis sendiri sokong, kerja tak sudah2 syok sendiri.

Anonymous
Guest
Anonymous

Salah tu pak othman ahmad.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko puji memuji diri sendiri ke?

Cheap skate betul.

Sangat low class.

Semua orang dah tahu Anonymous yang sama pemikiran dengan Anomymous kah3 dan tidak kah3 itu ia lah Geng Najib yang asyik mnjilat Najib.

anonymous
Member
anonymous

Harga petrol 2.08 seliter…kalo najib yg perintah harga petrol 2.40 seliter…ade tak macai umno dan pas bayar petrol RON 95 2.40 seliter?….kalo bayar 2.08 tak usah bising2 pasal PH lagi…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Setuju. Sokong apa kau kata.

Bising depa mesti buat. Dah tabiat, dah koreje depa cyber trooper Najib Umno Bn.

Tapi kita balun depa.

Kekadang tersilap balun, mintak maaf.

Tapi takda maaf bagi depa yang asyik menjilat Najib.

Mcm Geng Najib yang masuk sini atas berbagai nama.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

You have my backingm TN.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Di mana Suara Tommy Thomas? Oleh Wartawan BO – 30/04/2019215 Terbaru, Peguam Negara duduk sekali dalam Forum di Universiti Malaya yang sepatutnya membincangkan secara ilmiah tentang Statut Rom, sebaliknya dilaporkan menjadi medan menghasut kebencian rakyat kepada Raja-Raja Melayu dan menghina empat pakar perundangan yang mendedahkan bahaya Statut Rom kepada Majlis Raja-Raja. 2. Dr Syed Husin Ali dalam forum tersebut telah mengucapkan kata-kata yang menghasut itu betul-betul di hadapan Tommy Thomas. Beliau dalam ucapannya telah membangkitkan isu perbelanjaan Raja-raja yang ditanggung rakyat, keturunan Raja yang diangkat oleh British dan Raja yang semakin meluas menentang dan menceroboh Perlembagaan. 3. Sangat pelik bagi… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Itu program syook sendiri….tiada siapa ternasuk Peguam Negara yg boleh bagi jaminan bertulis Agong ato raja melayu tidak boleh di dakwa oleh ICC jika menyertai Statut Rom….semua tu cakap kosong saja…4 ekor budak yg anjur program ni pembodek kaki gaduh tapi tak sedar diri bodooh kena kencing dgn kaki gaduh….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Yang paling bodoh ia lah Najib. Tak terpikir dia orang akan tahu dia curi duit 1MDB dan akan di tangkap.

Sekarang dah kena hari2 naik turun mahkamah, duduk di kandang penjenayah di mahkamah.

Dia ingat boleh selamat bila dah lantik Pejilat Najib Apandi Ali sebagai Peguam Negara. Hah kau, kena guling di Pru14, semua nya tunggang langgang lintang pukang, dia otw to penjara 10-20 tahun.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Yeah.,yeah..yeah….!!

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Yg syok sendiri tak abis2 tuu – kamu ler, musibat…..!!

Jgn lupa 19/5/2019 di Dataran Merdeka. Aku tuntut janji….!!

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

China Bailing Out Proton With RM1.9 Billion MALAYSIA (Business Insider) – Malaysia’s national carmaker Proton has secured RM1.9 billion in banking facilities from China Construction Bank to fund expansion around the region, it said in a statement late Friday. The loans are earmarked for Proton’s growth plans to be the number one automotive brand in Malaysia and number three in ASEAN by 2027, the company said. “Expansion to foreign markets is critical for sales growth while obtaining financing allows the company to invest in the many projects required to turn Proton into a truly global automotive brand,” Chairman Syed Faisal… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Proton sudah jadi milik geely…
Aku tak beli kereta proton kerana subsidi minyak untuk kete 1.5 cc saja…kete proton 1.6 cc…madey pon nak matikan proton supaya boleh buat kete baru….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ko tak beli sebab takda duit. Tak ngaku.

Aku ngaku, tak beli sebab takda duit.

Aku tak dapat jadi paid cyber trooper.

Celaka korang tak nak kasi tahu aku mcm mana.

Sesen pun aku tak dapat.

Jepp
Guest
Jepp

Pencapaian paling besar dalam sejarah oleh kementerian ni dlm era pemerintahan PH ialah HARGA TELUR TURUN 2 SEN.

anonymous
Member
anonymous

Meseluruhannye aku rasa lebih selesa dibawah kerajaan PH…harga minyak 2.08….macai beli 2.40 seliter?…kalo najib yg perintah mampois rakyat…

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Betul. Dicuri nya lagi berbillion Ringgit duit rakyat.

Kasi Mak Badak. Buat plastic surgery hidung, mata, entah apa lagi.

What Bad Plastic Surgery Caused Rosmah Mansor’s Distorted Face …
https://drsiew.com › Beauty Talk

Rosmah has denied repeatedly that she has had plastic surgery done, but … the poster girl of bad plastic surgery procedures amongst practicing doctors. … She ends up looking like a witch with a distorted and hooked nose.

Plastic Surgery Gone Wrong? The Story of Rosmah Mansor …
https://plastytalk.com/rosmah-mansor-plastic-surgery-malaysia-first-lady/

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Salah link – ini dia yang betul-

What Bad Plastic Surgery Caused Rosmah Mansor’s Distorted Face …

https://drsiew.com/bad-plastic-surgery-injections-rosmah-mansor/

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

Rice Cooker untuk masak nasi tapi Rosmah membazir duit negara but set rambut.

Itulah padahnya bila terlalu kufur nikmat dan juga akibat cibta terlarang tebus talaq ketika masing2 berstatus bini & laki orang.

Othman Ahmad
Guest
Othman Ahmad

TN,

Phewww.,,. my oh my, such a damn classical deliberation. Keep it up, man……!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Txs, bro.

You also are a formidable whacker of Kejora = Geng Najib and his ilk.

He may accuse us of being the same person praising each other.

Never mind. We know that we two are different persons.

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Turun juga harta telur walau 2 sen, org ramai masih beli. Telue kau sja takde harga, bagi free, ayam pun tak nk patuk