MB TIDAK DILANTIK PENGERUSI BERSATU JOHOR, MASIHKAH TUN MAHATHIR BERDENDAM DENGAN MUHYIDDIN?

Ternampak ada sesuatu yang pelik dan ganjil dalam perlantikan Pengerusi Bersatu Negeri Johor sebagaimana yang disahkan oleh Tun Mahathir Mohamad, hari ini.

Diminta mengesahkan perlantikan Mazlan Bujang sebagai Pengerusi Bersatu Johor, Tun Mahathir berkata, “saya fikir dia sudah pun diberikan surat perlantikan itu”.

Mazlan baru-baru ini digugurkan sebagai Exco Negeri Johor berikutan perlantikan Dr. Shahruddin Jamal sebagai Menteri Besar yang baru menggantikan Osman Sapian.

Pengguguran Mazlan bersama seorang lagi wakil daripada DAP tidak disenangi oleh Tun Mahathir sehingga beliau memanggil mesyuarat khas Bersatu untuk meminta penjelasan daripada Muhyiddin Yassin mengenainya.

Ia berikutan kabinet telah membuat pendirian tidak ada sebarang perubahan perlu dilakukan pada barisan Exco Johor, tetapi ketika Muhyiddin bersama Dr. Shahruddin mengadap Sultan Johor, dua nama Exco baru, Solihan Badri dan Tosrin Jarvanthi telah dipersembahkan kepada baginda.

Perlantikan dua Exco baru itu dilihat telah meretakkan hubungan Tun Mahathir dan Muhyiddin, bukan saja kerana arahan Perdana Menteri dan kabinet tidak dipatuhi, tetapi juga disebabkan kedua-dua Exco baru yang dilantik itu adalah dikenali sebagai penyokong kuat kepada Presiden Bersatu itu.

Dr. Shahruddin yang dilantik sebagai Menteri Besar sebelum itu juga dikatakan sebagai penyokong kuat Muhyiddin dan namanya sendiri dikhabarkab dicadangkan oleh Muhyiddin untuk jawatan tersebut.

Mazlan pula sebaik digugurkan sebagai Exco berkata, penggugurannya adalah kerana beliau bukan daripada team Muhyiddin.

Kini, dengan dilantik sebagai Pengerusi Bersatu Johor yang baru menggantikan Osman Sapian, Mazlan nampaknya telah mendapat pembelaan daripada Tun Mahathir.

Dr. Shahruddin yang merupakan Menteri Besar pula hanya dilantik sebagai Setiausaha Bersatu Negeri Johor.

Bermakna, meskipun Dr. Shahruddin adalah Menteri Besar Johor, tetapi dalam struktur parti di negeri itu, beliau hanya setiausaha atau dalam bahasa pasarnya adalah “budak suruhan” kepada Mazlan.

Bolehkah seorang Menteri Besar hanya menjadi setiausaha kepada Mazlan yang digugurkan olehnya sebagai Exco?

Bolehkah juga Mazlan sebagai Pengerusi Bersatu Johor yang tanpa apa-apa jawatan dalam kerajaan memberi sesuatu arahan kepada Dr. Shahruddin sebagai setiausahanya sedangkan dalam waktu yang sama setiausahanya itu adalah ketua kerajaan negeri?

Tidakkah ini sesuatu yang pelik?

Tidakkah perlantikan ini akan menyebabkan ada dua kepala dalam Bersatu Johor – seorang mengetuai parti dan seorang lagi mengetuai kerajaan negeri?

Dalam hal ini mengapa Tun Mahathir tidak melantik Dr. Shahruddin, sesuai dengan kedudukannya sebagai Menteri Besar Johor sebagai Pengerusi Bersatu negeri itu?

Bukankah lebih baik dan lebih mudah jika ketua kerajaan negeri turut menjadi ketua parti di peringkat negeri?

Apa muslihat Tun Mahathir dalam melantik Mazlan dan bukan Dr. Shahruddin sebagai Pengerusi Bersatu Johor?

Apakah Tun Mahathir masih berdendam dengan Muhyiddin, meskipun Presiden Bersatu itu dikhabarkan sudah meminta maaf kerana mendakwa tidak tahu mengenai adanya arahan kabinet berhubung tiada perubahan dalam kedudukan Exco lantaran tidak menghadiri mesyuarat disebabkan ada tugasan di luar negara ketika itu?

Ke mana sudahnya hubungan Tun Mahathir dan Muhyiddin selepas ini, terutama dalam pemilihan Bersatu nanti? (Shahbudindotcom 30/04/2019)

Kongsikan artikel ini
Updated: 30 April 2019 — 4:32 pm

45
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
blana koknaAnonymousAnonymousTanpa NamaNoneng Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
blana kokna
Guest
blana kokna

lingkup la jawabnya

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak tua sembang kencang bagai nak gila. Orang yang berlainan dikatanya orang yang sama. Paktua srmbang kencang telor kecut pun sama tak sedar. Paku dulang paku serpih. Pak tua sembang kencang batang lisut telor menggelebeh macam sesumpah,apa kitorang tahu. Entertainment konon. Banyak kau punya sembang lagi bertambah bengap jadinya.

anonymous
Member
anonymous

PAS Kesal Tangkapan Terhadap Muhammad Zamri Vinoth………. ………………………………PARTI Islam Se-Malaysia (PAS) melahirkan kekesalan ekoran penangkapan seorang pendakwah bebas, Muhammad Zamri Vinoth yang didakwa kerana menghina agama lain. Menurut laporan beberapa akhbar, terdapat beberapa belas laporan polis telah dibuat ke atasnya oleh beberapa pertubuhan bukan kerajaan di Pulau Pinang lima hari lalu. PAS ingin mengingatkan ratusan laporan polis telah dibuat oleh pelbagai individu dan pertubuhan bukan kerajaan terhadap beberapa pemimpin Pakatan Harapan yang celupar menghina Islam dan berpotensi mencetuskan konflik perkauman. Contohnya, laporan polis terhadap Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang (DAP) P.Ramasamy yang dikaitkan dengan organisasi pengganas LTTE pada bulan Julai… Read more »

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Puas hati aku pagi ini, dapat my fun and entertainment on and out of the bloke yang mengata aku mcm2, di percayai Geng Najib yang asyik menjilat Najib, terkenal dengan menulis komen di atas berbagai nama.

Di atas nama Noneng, aku carut dia dan emak bapak dia yang tak membimbing dia.

Rest dulu dengan puccimak dia, melainkan dia keluar lagi mencaci dengan cara biadab dan kurang ajar.

anonymous
Member
anonymous

Madey bukan berkuasa penuh mcm pm 22 tahun dulu lagi…presiden umno dan pengerusi BN yg ade kuasa veto….diparlimen pon tak ada majoriti 2/3 lagi….

Madey pengerusi PH tanpa kuasa veto…majlis presiden boleh singkirkan pengerusi dgn suara majoriti…

Dlm Bersatu madey sebagai pengerusi yg bersaing dgn presiden….pertelagahan dgn oresiden boleh membawa perpecahan kpd Bersatu yg boleh melemahkan kedudukan madey sendiri…

Agaknye perjalanan politik madey sudah sampai ke penghujungnye…

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa pelik dan ganjilnya Din, lantikkannya pun ikut dan dialah. Kan dia berkuasa. Apa kehendak dia jangan ada yang pangkah. Jika ada yang banyak lebih cakap,dia pancung saja.
Apa2hal yg berlaku dalam parti cap bunga ‘hantu’ raya ini baguslah. Bukan semuanya ahli parti cap bunga ‘hantu’ raya yang berpehak pada dia.
Jangan bimbang Din parti ini parti serpihan, parti sudah berjaya matlamatnya, tersingkirnya Najib.
Dan parti parti cap bunga ‘hantu’ raya ini pun alamatnya tersingkir kelaut dengan sendirinya.
Lagi2 bila Mahathir sudah berpergian.
Biasalah parti serpihan tempelan,Din.
Kau Ucapkan selamat kelaut saja dah.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Habibul: Najib beri saya RM2.5j untuk risikan politik

Wang berkenaan dikatakan disalurkan melalui cek yang diberikan kepada sebuah firma guaman.

xxx

Bukan kah risikan politik selama lebih 60 tahun ini dilakukan Cawangan Khas (Special Branch), PDRM? Mengapa Najib perlukan risikan politik lain? Tak mungkin dia tidak percayakan SB yang berpengalaman luas dan mendalam dalam perkara itu sejak zaman British memerintah negara ini lagi.

Apakah Najib buat begitu selepas risikan SB menunjukkan populariti nya going south? Atau hanya sebab dia ada banyak wang, selepas meng songlap wang rakyat RM2.6 billion di 1MDB? Tiada maaf bagi mu.

Noneng
Guest
Noneng

TN tua nyanyuk ni dah berpuluh kali diterangkan elok-elok pun masih bengap bodoh. Guna bahasa elok dia tak faham. Kalau guna bahasa kasar marah pulak.

TN pondan tua nyanyuk, diamlah kau monyet.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu dipercayai Geng Najib yang asyik menjilat Najib yang gunakan banyak nama di sini, beberapa dari nya kau khaskan untuk bahasa kusut, personal attacks, guna kata2 spt tua, nyanyuk, pondan, dll.

Semalam menggunakan nama Apanama, kali ini nama Noneng, ke dua2 mengguna perkataan bengap. Hanya Geng Najib yang asik mengguna berbagai nama. Maka kamu akan di balun, di maki hamun, di carut, dalam bahasa Latin, Jepun, apa bahasa pun.

Pokok nya ialah: bapak kau menyodok puccimak kau setiap masa lapang hingga tiada masa membimbing kamu, sekarang kamu jadi biadab dan kurang ajar.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu masa kecik ditinggalkan di kandang kambing masa emak bapak kamu pergi menoreh getah.

Kelaparan, kamu angkat tahi kambing, masuk mulut, makan. Maka mulut kamu keluar tahi kambing tiap kali kamu bukak hingga ke tua.

Lapar lagi, emak bapak kau belum siap menoreh getah, kamu berjalan di kebun sebelah, ada kandang babi, kamu ambil tahi babi, masuk ke mulut, makan. Itu pasal hingga ke tua baka, selalu kau bukak mulut berbau tahi babi.

Malang nya kamu tidak bercampur yang lain, jadi tak tahu adab sopan. Kalau di Philippines, kamu sudah ditembak mati bersama tokeh2 dadah sebab mulut busuk, celupar.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini apa punya perumpamaan ni,hah!
Kalau akui cerdik buatlah macam cerdik. Ini tak nampak cerdiknya tapi dah jatuh bingai. Kan cilaka namanya tu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mazlan Bujang dilantik sebagai pengerusi Bersatu Johor bagi mengganti Osman Sapian yang menjadi bekas menteri besar Johor. Ini satu tamparan kpd Osman yang tidak dapat menyemat prinsip “Raja Berperlembagaan” kepada istana Johor. Mungkin “easier said than done” tugas itu, kalau begitu, sudah nasib dia lah.

Lantikan itu juga ada lah sebagai memperingatkan istana bahawa yang di tolak sebagai Exco itu boleh di beri jawatan penting di Johor dari segi mengembelingkan tenaga semua wakil rakyat PH dan semua yang memegang jawatan dalam parti2 komponen PH supaya mendapatkan perinsip Raja Berperlembagaan di terima segala lapisan masyarakat di Johor.

Noneng
Guest
Noneng

Alahai TN pondan tua bahlol lagi tolol. Apa yg kau membebel pagi-pagi ni. Kes yg serupa dah berlaku di Perlis kpd Shahidan Kassim, di Terengganu kpd Idris Jusoh, di Selangor kpd Wan Azizah, tak adalah kau bising mcm ni. Itu hak sultan, dia ada kuasa pemutus. Parti yg menang majoriti boleh mencadangkan shj. Hak mutlak pd ketua kerajaan negeri iaitu Sultan.
Dah tua nak mampus pun bodoh lagi monyet ni. Tak habis-habis lagi membebel orang tua gila tak sedar diri nak mampus ni.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tiada lain dari Geng Najib yang frustrated like hell, sakit hati sangat bila Najib dan Umno tak di sangka2 terguling di Pru14.

Usaha konco2 Najib mendapatkan istana mencanggah tindakan dan dasar2 kerajaan PH dibantutkan, maka tiada jalan lain bagi yang asyik menjilat Najib ini selain mengeluarkan kata2 kotor, to discourage incessant attacks on them – nyata dari kata2 undemokratik nya – “diam lah”.

Frust lagi bila dia takda kuasa memblock komen2 menghentam Najib, sebab hilang kuasa yang dulu Najib boleh ban Malaysia Chronicle, Malaysian Insight dll.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Bila kamu mengata “dah berlaku di Perlis kpd Shahidan Kassim, di Terengganu kpd Idris Jusoh .. tak adalah kau bising mcm ni,” nyata lah kau bodoh, bangang, bahalol, Pak Dogol.

(Lihat, aku justifikasikan bila menuduh kamu, bongol).

Sebab: budak sekolah pun tahu bahawa yang dah berlaku dulu tidak semesti nya perlu didiamkan bila berlaku lagi sekarang.

Tak perlu hujah2 lain, yang itu dah cukup. Hanya perlu di carutkan puccimak kau berterusan tapi rest lah puccimak kau itu sekejap.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Nyata kamu bodoh, bangang, bahalol, bongol, otak kecik, tak luas pemandangan, tak faham apa itu “Raja Berperlembagaan”.

Nyata kamu tak pernah ke England, otak cetek dan mata buta kau tak nampak bahawa di England/ UK, Queen ikut saja apa Perdana Menteri nya kata. Dan mereka takda Perlembagaan bertulis pun tapi ikut tradisi mereka dah beratus tahun begitu.

Di Malaysia, bukan sahaja ada Perlembagaan bertulis, tapi prinsip Raja Berperlembagaan itu nyata. Hak mutlak pd ketua kerajaan negeri iaitu Sultan? KEPALA BAPAK KAU.

Pakar Perlembagaan Prof Emeritus Shad Saleem Faruqi kata

‘Era Raja-Raja miliki kuasa mutlak sudah berlalu’ –

https://www.malaysiakini.com/news/473689

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Raja Berperlembagaan” – Raja dihormati jika tak campur tangan soal k’jaan, kata Redzuan

Menteri Pembangunan Usahawan itu kata bahawa Raja akan dihormati rakyat sekiranya baginda tahu akan kedudukan dan peranannya serta tidak mencampuri urusan pentadbiran kerajaan.

Diia gunakan kata2 yang senang di fahami – “Kalau dia mahu diterima dan dihormati rakyat dia kena duduk di situ (takhta) sebagai raja, tak perlu campur tangan dalam hal tadbir urus negara,” katanya.

“Nasihat saya kepada yang tidak mempersetujui pertadbiran hari ini, kena buka buku belajar balik” sejarah dan Perlembagaan negara.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tidak ada soal TUN MAHATHIR BERDENDAM DENGAN MUHYIDDIN. Tapi sudah tentu tindakan nya melantik Mazlan sebagai Pengerusi Bersatu Johor bertujuan supaya Bersatu dapat mengawal keputusan2 yang dibuat Menteri Bear Johor tidak berbau campur tangan istana.

Berjaya tidak Mazlan mengawal itu semua belum di uji. Sebagai Pengerusi Bersatu Johor, Mazlan boleh mendapatkan kerjasama semua wakil2 rakyat Bersatu dan lain2 parti komponen PH bagi menentukan jangan lagi ada keputusan yang berbau istana. Berat kerja nya, tapi dia mesti coba.

Dia mesti sentiasa peringatkan semua wakil2 rakyat PH, dan mereka di parti2 komponen yang memegang jawatan supaya dapatkan semua pihak hormati perinsip “Raja Berperlembagaan”.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA DENGAN SENANG HATI OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DOA PENUTUP ENTRY……PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBURKAN PH!!!…..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hah, tak banyak komen masuk selepas aku maki guna Bahasa Latin malam tadi. Diharapkan masuk di kepala yang tak memasal mengata bengap kpd aku, tanpa justifikasi, walau penerangan pun.

Nak mengata bengap, bodoh dsb nya mesti lah di beri bukti atau fakta atau justifikasi, se kurang2 nya penerangan dan hujah2 yang di alas pendapat2 yang “established” atau diterima majoriti rakyat.

Yang menuduh liar tapi tanpa bahasa kusut akan di balun; yang buat begitu tapi mengguna bahasa kesat atau kotor akan di maki seranah, termasuk dalam bahasa Latin. Mari lah berdailog, bukan kung kung like a dog.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ON 1ST MEI 1776 ILLUMINATY WAS FOUNDED BY ADAM WESPHAUT

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Tular berita benar lagi sohih yang mengatakan 35 ketua bahagaian Bersatu dah berbaiah untuk menyokong MB baru Johor ..yang kita tau dilantik sendiri oleh Din pagoh kerana dia ni adalah dari kem Din Pagoh…maksudnya kesemua ketua2 bahagian tu menyokong dan mempertahankan institusi kesultanan Johor jika berlaku serangan oleh Tun madey…dan ini tak boleh diterima oleh Tun…apa tah lagi majoriti pemimpin2 Bersatu di Melaka, Negeri sembilan dan penang jugak adalah dari kem Din pagoh..dah tentu lah ini bakal menimbulkan kekhuatiran yang amat2 dahsyat kepada Tun…malah aad cakap2 dari dalam parti yang mengatakan..satu EGM parti bakal diadakan dalam masa yang terdekat untuk… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Muyidin orang johor…madey orang luar johor…madey dah gaduh dgn sultan johor….sekarang nak gaduh dgn muyidin plak…

Tentu lah orang johor sokong muyidin…Bersatu menang pru di Johor pon kerana muyiden..

anonymous
Member
anonymous

Adekah madey akan bergaduh dgn muyidin plak?…

Kaki gaduh akan sentiasa gaduh dgn orang yg tidak sebulu dgn nye..

anonymous
Member
anonymous

Madey lantik geng dia kerana bimbang muyidin akan lawan tokey…perlantikan ini membuktikan madey sudah tidak percayakan muyidin lagi…

Madey perlu jaga keselamatan boboi seblm madey berundur…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Dengan Modal RM1 Juta, 1MDB Mampu Jana RM140 Bilion Untuk Projek Bandar Malaysia, Masih Berdosakah Lagi DS Najib? Dengan Bangga PM ke 7 kata Projek 1MDB Bandar Malaysia bernilai RM140 bilion (BACA DI SINI)… Sekarang PH bolehlah jilat ludah sendiri, bila sendiri terkejut dengan kehebatan projek hasil dari 1MDB… Sesungguhnya yang teraniya ialah DS Najib (BACA DI SINI)… Kerana ini adalah hasil kerja beliau untuk bangunkan ekonomi negara… Dan boleh mengukuhkan nilai Ringgit serts memberi impak yang besar ke atas ekonomi Malaysia dan bakal menjadi hab global untuk menarik lebih banyak kewangan global, teknologi dan firma keusahawanan berimpak tinggi… Tapi… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Projek Bandar malaysia tak bersalah…tapi najib yg bersalah kerana kebas duit pelaboran 1 mdb…meyerahkan kpd pemaju cina tanpa mengikut prosidur undang2 jugak satu kesalahan…

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KO NI DAH LEBIH DARI RAJA …CEPAT HUKUM ORANG…

anonymous
Member
anonymous

Sudah ade bukti dan saksi tu pasal didakwa..

jigit
Member
jigit

Biasala dalam berpolitik ni Budin…mesti ada kem-kem tertentu. Perpecahan dalam rumah tangga PKR lagi teruk. Dipendekkan cerita kalau Azmin merajuk dan keluar parti, mahu sekurang-kurangnya 20 MP yang akan mengikuti beliau.

Jadi kalau En Budin cuba mensensasikan cerita perlantikan EXCO Johor sampai wajah Budin jadi biru sekalipun (until your face turned blue), ianya tidak dapat mengubat persengketaan di antara Abam dan Azmin.

anonymous
Member
anonymous

20 mp ikut azmin?..cerita dongeng..azmin takut lari dari PKR..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KERAjaan PH perlu henti hasut rakyat benci Raja Melayu APRIL 30, 2019 kerajaan Pakatan Harapan (PH) seharusnya berhenti mengeluarkan kenyataan menghasut dan cuba mengelirukan golongan muda tentang peranan Raja-Raja Melayu. walaupun PH menekankan agenda Malaysia Baru tetapi mereka harus sedar bahawa kerajaan yang memerintah dipilih oleh rakyat melalui sistem pilihan raya secara demokrasi tanpa ada campur tangan oleh mana-mana pihak termasuklah Majlis Raja-Raja Melayu. perpaduan yang dibina selama era Malaysia moden ini telah dikeruhkan dengan agenda-agenda kotor bagi melemahkan sistem yang telah dibina selama ini. “Sistem ini sudah matang apabila masyarakat di Malaysia hidup dalam harmoni berbilang kaum di bawah… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Bukan PH yg kluarkan kenyataan mengenai raja2 melayu..madey dan Bersatu yg bergaduh dgn raja2 melayu..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TONG M BKN PH KE?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tun kata dia tak khuatir konon nya populariti PH sudah kurang, sebab “itu hanya pendapat Anwar”. Begitu juga dia tak risaukan spekulasi lantikan Mazlan, termasuk oleh Budin yang pro-Anwar.

Tun kata perlu Kerajaan memerintah tanpa campur tangan istana. Shahruddin telah membuat pertukaran Exco Johor (walau pun bersama Muhyiddin), selepas Kabinet pun memutuskan jangan di tukar. Perlu lah ada mechanism bagi men double-check tiap keputusan penting kerajaan Johor. Mungkin MB Johor perlu “semak” kpd Mazlan, Ketua Perhubungan Negeri Bersatu, sebelum memutuskan sesuatu yang berbau istana di masa depan.

Aku sokong itu, malahan sokong jika Perlembagaan di pinda lagi bila boleh dapat majoriti 2/3.

Apanama
Guest
Apanama

hahaha, apalah bengap ko ni, ko x nampak chain reaction dalam tindakan orang tua ni pada Bersatu ke, Madey the super duper pendendam. Bersatu akan berpecah dan perpecahan itu telah lama bermula. Jgn ingat dalam Pkr je ada team Bersatu, dalam Bersatu jugak ada tema PKR..hahaha NUor lendir taklah bodo sangat macam gone eng dgn tony puaka.

Okaylah Selamat berpecah dan huruhara….Benarkah Anwar meliwat atau Mahathir yg memfitnah.

Tolong jawab jap TN n Rahman2

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau ni MAHATHIRVSANWAR ke Geng Najib yang asyik menjlat Najib, menyamar sebagai Apanama pulak.

Aku tulis komen dengan bahasa baik kamu jawab dengan menagata aku bengap tak memasal. Kau biadab dan kurang ajar, tak dibimbing sejak kecik hingga ke tua. jenis yang keluar songsang dari puccimak kau, kaki dulu keluar, menendang menerajang hingga koyak rabak puccimak kau, mana dia nak bimbing kau.

Amacam balasan aku pulak? Ingat, anything you can do, I can do better. Nak rabak lagi puccimak kau, cakap.

Aku ke berita & hiburan TV sekarang, akan masuk sini lagi esok memuccikan emak kau jika perlu.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KITA ORANG BKN MCM KO DAN PAK MAN SUKA MENYAMAR

Rahman2
Guest
Rahman2

You better stop alleging me menyamar… i will never forgive you for insulting and undermining my intelligence. If you eant to remain stupid its okay and I would never give a hoot at your stupidity.

Apanama
Guest
Apanama

hahaha, orang tua bengap mengamuk…..baca ayat kursi beb nak tido nanti, kang arwah Nuor datang juboring ko plk malam ni…hahahaha

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK MAN = KELIRU = WAU BULE = FANTASY

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN INI DI ANGGAP SEPERTI DEWATA.…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA,,DISUCIKAN DAN DI DEWAKAN OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKAN…PAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL …APALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATU…PAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOF….MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNO…SKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLION…BANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »