MUHYIDDIN TAK PERNAH ADA NIAT NAK JATUHKAN TUN M – AZIZ YASSIN

Berikutan rasa tidak puas Tun Mahathir Mohamad terhadap perlantikan Exco Johor baru-baru ini sehingga menyebabkan beliau mahu meletakkan jawatan, nama Muhyiddin Yassin segera dikaitkan sebagai punca segala-galanya.

Ia kerana beliaulah bersama Menteri Besar Johor, Dr. Shahruddin Jamal yang dipanggil mengadap Sultan Johor sehari sebelum dua nama Exco baru itu diumumkan.

Dalam hal ini, Muhyiddin didakwa telah membelakangkan Tun Mahathir kerana setuju dengan perlantikan dua Exco baru itu sedangkan Bersatu dan kabinet telah membuat keputusan tiada sebarang perubahan pada barisan Exco Johor.

Itulah yang menyebabkan Tun Mahathir segera memanggil mesyuarat khas pada Isnin malam lalu untuk mendapatkan penjelasan daripada Muhyiddin.

Antara dakwaan yang berlegar ialah Muhyiddin didakwa sengaja berbuat demikian dengan tujuan memberi tekanan dan seterusnya untuk menjatuhkan Tun Mahathir.

Di waktu yang sama, ada pula kumpulan lain yang mahu Muhyiddin dijatuhkan dalam pemilihan Bersatu pada hujung tahun ini.

Benarkah semua dakwaan itu?

Abang Muhyiddin, Aziz Yassin yang juga merupakan Ahli MPT Bersatu ketika diajukan persoalan tersebut, dengan pantas menafikannya.

Kata beliau, tidak munasabah Muhyiddin mahu menjatuhkan Tun Mahathir, sedangkan Presiden Bersatu itu sendiri yang mula-mula menonjolkan Pengerusi PH itu sebagai calon Perdana Menteri sekiranya BN dapat ditumbangkan pada PRU14.

“Kalau Muhyiddin yang mula-mula menaikkan Tun Mahathir, di mana logiknya beliau mahu menjatuhkannya pula?” soal Aziz.

Lagi pun, tambah beliau, apa faedah dan manfaatnya untuk Muhyiddin menjatuhkan Tun Mahathir, walhal adiknya itu bukan boleh menggantikan Tun Mahathir pun sebagai Perdana Menteri.

“Semua dakwaan dan cakap-cakap itu adalah karut belaka,” tegasnya lagi.

Dalam pada itu, Aziz yang merupakan bekas Ahli Parlimen Muar turut mengimbas sejarah bahawa beliaulah yang mula-mula mencadangkan agar Tun Mahathir dilantik sebagai Pengerusi Bersatu.

Menurut Aziz, pencalonan Tun Mahathir sebagai Pengerusi Bersatu dan calon Perdana Menteri PH adalah kerana beliau dan Muhyiddin mempunyai penuh keyakinan terhadap ketokohan dan kemampuannya untuk menumbangkan Najib Razak, UMNO dan BN pada PRU14 lalu.

“Itu sejarahnya dan berdasarkan semua itu, tidak ada kebenaran sama sekali dengan dakwaan bahawa Tun Mahathir mahu dijatuhkan oleh Muhyiddin,” ujar Aziz seterusnya. (Shahbudindotcom 26/04/2019)

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 April 2019 — 5:57 pm
Subscribe
Notify of
guest
60 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kun Fa Ya Kun
Kun Fa Ya Kun
27 April 2019 12:34 am

Kerajaan PH Johor Goyang, Mukhriz Bakal Presiden PPBM???? Kemelut antara Mahathir dengan Din Pagoh belum lagi reda, malah di khabarkan semakin panas… Din Pagoh dikatakan telah minta maaf dari Mahathir tapi respon Atok ialah Sorry No Cure yer lah, tahu jer lah Atok tu, macam2 dia boleh buat kalau nak jatuhkan orang… Kalau Bang Non dulu, Atok jatuhkan dengan kes liwat, DS Najib pula dengan fitnah RM2.6 bilion dan 1MDB, jadi tak mustahil Din Pagoh, Atok boleh kelelek dengan bermacam cara … Walaupun cytro Bersatu dengan penyokong2 kuat Atok cuba menafikan keretakan hubungan antara Atok dengan Din Pagoh tapi macam… Read more »

Konta
Konta
27 April 2019 4:33 pm
Reply to  Kun Fa Ya Kun

Mahadey pm untuk sementara waktu boleh tapi bukan untuk tempoh masa yang lama, dia dah banyak melakukan kerosakan yg sampai skrg masih ditanggung oleh rakyat,nmpaknya dia akan terus melakukan lebih banyak kerosakan pada bangsa melayu, sumbangan dia pd negara mmh besar tp lebih besar kerosakan yg telah dia buat.

Geng Najib
Geng Najib
27 April 2019 12:23 am

Lama sudah tidak membaca portal Suara Rakyat selepas PH menang PRU14 sehinggalah kini. Corak persembahan masih sama, fitnah dan penyelewengan fakta masih disebarkan. Terkini, portal berkenaan membuat fitnah bahawa untuk cek SRC berjumlah RM2.5 juta, DS Najib Tun Razak telah mengeluarkan arahan supaya cek berkenaan diberikan kepada isteri dan anak-anak beliau. Hakikatnya, Malaysiakini lebih bertanggungjawab dengan menarik balik pelaporan salah berkenaan. Apa yang berlaku sebenarnya adalah Habibur Rahman sebenarnya yang mengarahkan cek-cek dikeluarkan untuk isteri beliau (Habibul) dan anak-anak beliau (Habibul). Apapun perbicaraan pertuduhan SRC ini mungkin menjadi singkat di dalam sejarah apabila pada hari kesembilan, pihak pembelaan akan memohon… Read more »

Geng Najib
Geng Najib
27 April 2019 12:19 am

Baru2 ni…Menteri Pendidikan dari Bersatu, Dr Maszlee Malek sudah mengeluarkan kenyataan mengenai kuota kemasukan ke Kolej Matrikulasi.

Hari ni Timbalan Menteri Pendidikan dari parti DAP, Teo Nie Ching pula mengeluarkan kenyataan menafikan apa yang sudah dikatakan oleh Menteri.

Persoalannya,

1. Siapa lagi berkuasa? Menteri atau Timbalan Menteri?
2. Maszlee dan Nie Ching tidak ada group whatsapp ka untuk elak berbincang perkara berbalah di media?
3. Adakah Nie Ching tidak tahu hormat Maszlee sebagai Menteri di Kementerian beliau?

Geng Najib
Geng Najib
27 April 2019 12:17 am

Dengan muka tebal, Menteri-Menteri Kerajaan Sepenggal PH sibuk memberi markah peribadi kepada diri sendiri sejak kahir2 ni!!!!!

Din Pudu bagi 6 dari 10 dan Din Gerutu pula memberi markah lebih tinggi sebanyak 6.5 tentang prestasi kerja mereka.

Manakala Mat Sabu pula sibuk menggariskan 10 perkara terbaik yang beliau lakukan sepanjang menjadi Menteri Pertahanan. Tidak tahu malu betul.

Sudah tengok video spesial baru2 ni ke? Dengar apa kata Tunku Mahkota Johor (TMJ): “Dari tukar Mora, baik tukar Perdana Menteri.”

Anonymous
Anonymous
27 April 2019 12:15 am

Rakyat tidak sangka, nak kena kelentong aota
Dijanji bulan biintang, rakyat terus gelap.mata
Termakan janji2 manis, PH diangkat ke tahkta
Tapi yng nyata semuanya hanyalah tipu dusta

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Janjinya bulan bintang tapi yng dpt ketul bata
Rakyat udah marah keluar berbagai caci nista
PH dikecam kat FB, YouTube dan merata-rata
Sbb itu lah dah 3 PRK, PH jatuh ke perigi buta

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Geng Najib
Geng Najib
27 April 2019 12:11 am

Bloomberg dan Nikkei Jepun kata kita ni dah gostan kebelakang.

Muka surat dan Perenggan mana dalam manifeto PH bukan kitab suci yang janji negara kita akan gostan dalam masa setahun?

Ini link untuk artikel dari satu tahun dahulu (April 20, 2018) sebelum PRU14:
https://www.thestar.com.my/…/20/bursa-malaysia-at-record-h…/

Masa itu Bursa Saham kita catat tahap paling tinggi dalam sejarah.

Menjelang setahun “Malaysia Baharu”, kita sekali lagi cipta sejarah dan diberi gelaran pasaran saham paling corot dalam Dunia oleh media barat dan media Jepun.

Tak pernah berlaku sejak negara kita merdeka…apa nak jadik pada negara tercinta ni tak tau lah kan!!!!

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 April 2019 5:02 am
Reply to  Geng Najib

RAHMAN2….SILA JWB

Geng Najib
Geng Najib
27 April 2019 12:07 am

Fuyooo..Tahniah lah….Kerajaan PH telah naikkan cukai tanah pangsapuri di Selangor. Naik antara 500% sehingga 800%. Kira-kira 20% dari penghuni adalah pesara. Ada yang mengeluh dan sifatkan kenaikkan ini tak masuk akal. Seorang pesara yang umurnya 76 tahun kini perlu bayar RM292 berbanding RM34 pada tahun lepas. Seorang lagi yang berumur 90 tahun terpaksa bayar RM358 berbanding RM42 dahulu. Mereka juga mengadu bahawa bil air dan elektrik telah naik sejak tahun lepas. PH janji untuk kurangkan kos sara hidup. Sebaliknya, selepas menang Rakyat ditibai dengan senyap-senyap. Aset-aset negara dijual secara lambak. Hutang negara naik dengan kadar jauh lebih tinggi lagi. Pelbagai… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 April 2019 5:01 am
Reply to  Geng Najib

KELIRU ….MINTA JWB…

Geng Najib
Geng Najib
27 April 2019 12:04 am

Sebenarnya Guan [email protected] Beng ni dah lama berzikir bahawa Malaysia akan bankrap pada tahun 2019 ini. Sila rujuk kenyataan akhbar beliau pada tahun 2012. Masa itu, dia marah BN kerana hutang negara naik RM190 bilion daripada RM266 bilion pada akhir 200 kepada RM456 bilion pada akhir 2011 Ataupun purata kenaikkan RM47.5 bilion setahun. Masa itu, kerajaan BN semasa DS Najib menjadi PM telah meminjam untuk menyelamatkan negara daripada krisis ekonomi dunia tahun 2008 yang digelar sebagai “The Great Global Recession” yang melanda seluruh dunia. Tetapi keadaan sangat berbeza tahun 2018 dan 2019 ini. Kini, ekonomi dunia semakin baik. Pasaran saham… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 April 2019 5:04 am
Reply to  Geng Najib

TN….JWB NI

Geng Najib
Geng Najib
26 April 2019 11:56 pm

Rupanya terbukti benar ada perjanjian tepi (side agreement) untuk ECRL di mana tanah-tanah untuk 7 taman perindustrian dan hab logistik diberi kepada syarikat China?

Semasa RAKYAT baca cerita tentang majlis tandatangan MOU ini, RAKYAT juga hairan kenapa berita MOU ini tidak dihebohkan dalam media tempatan.

Patutnya berita China melibatkan diri dalam 7 taman perindustrian dan hab logistik patut menjadi berita berita besar.

Tetapi tidak pula…kenapa eeerrk????

Geng Najib
Geng Najib
26 April 2019 11:44 pm

A prominent Johor politician told that the recent reshuffle of the Johor state executive council by Dato’ Dr Shahruddin Jamal, the newly appointed Menteri Besar, was at the behest of the ruler of Johor, Sultan Ibrahim Ismail Ibni Almarhum Sultan Iskandar Al-Haj. Previously, it was told that Dato’ Osman Sapian relinquished his post as Menteri Besar to appease Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad, who, according to DS M, was displeased with Osman’s alleged “inability to ward off criticism from the Johor palace.” “A hidden power tussle led to the resignation. “Osman and Anwar are allied to (PPBM president) Tan… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 11:44 pm

PH menangi PRU-14, dgn cara menipu curang
Dlm manifesto PH, pelbagai janji depa karang
Namun semuanya, hanya lah aota temberang
Bila sedar kena tipu rakyat jelata mula berang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Walaupu menang, cai2 PH tak lah lama girang
Belum pun setahun rakyat mula le menyerang
Kini depa kecut le, bila Melayu bangkit garang
Udah 3 PRK berturut-turut PH terjun ke jurang

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Geng Najib
Geng Najib
26 April 2019 11:37 pm

A news report has surfaced claiming that Tan Sri Muhyiddin Yassin was offered the position of Prime Minister by an influential individual. For the record, Muhyiddin was offered the post of Prime Minister not once, but seven times prior to the 14th general election. Back when Pakatan Harapan was yet undecided on who to name Prime Minister, Muhyiddin’s closest aides were displeased that Mahathir was pushing for Dato’ Seri Mukhriz Mahathir to be named deputy. Accordingly, they felt that Muhyiddin’s efforts to sabotage several UMNO leaders since 2009 were not appreciated by Mahathir and that the old man was treating… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 10:54 pm

PRU ke14, dgn berbagai janji rakyat dipancing
Tapi yang nyata, semuanya palsu dan kencing
Bukan sahaja rakyat tak tertahan bau hancing
Kini, udah makin busuk, mengalah taik kucing

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Sakit hati rakyat, bagai tertikam buluh runcing
Ramai yg marah sgt sampai mata naik cacing
Yg hiilang sabar, baju pun dah dibuka kancing
PRU15, udah pasti rakyat kembali pilih dacing

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

s_bees
s_bees
26 April 2019 10:46 pm

Kalau dlm bab menipu, PH tak pernah kalah
Mereka juga mengaku tak pernah buat salah
Perangai buruk dan keji suka cari masalah
Rakyat dpt udg kering kroni dpt udg galah

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 10:34 pm

PH menang PRU pun dgn cara menipu yg keji
Rakyat terpedaya, termakan palsu punya janji
Mana tahan hancing, air kencing yg depa saji
Sbb itu rakyat tak segan, bangkit tibai dan taji

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Mmg mengarut lah itu atok hitam punya panji
Mana dia konon RM1500 minimun punya gaji
Janjikan nasi beriani tapi hanya beri moi kanji
Udah tu puak ni sakau pulak aset Tabung Haji

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 April 2019 5:05 am
Reply to  Anonymous

KELIRU…BLH JWB

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 10:19 pm

PRU14 rakyat terpukau bagai kena sihir jampi
Tol tidak kena dan turun pula harga bahanapi
Pelajar tangguh PTPTN, surirumah dpt KWSP
Tapi yang dapat, hanya lah dlm igauan mimpi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Udah menang ikut telunjuk kafir kotey bertopi
Hal kewangan pulak, diserah kpd tokong DAP
Keluhan & rungutan terdengar rata kedai kopi
Dlm internet, FB, YouTube, rakyat maki berapi

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 11:59 pm
Reply to  Anonymous

😔👍

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 April 2019 10:10 pm

Menteri PH – Rakyat Merayu.. Enough is Enough! April 26, 2019 BAN Politik Dahulu, ramai resah apabila menteri BN bersuara dengan kata-kata yang tidak ministerial. Setelah kerajaan bertukar, saya membayangkan kata-kata tidak ministerial seperti menteri BN dahulu tidak akan berulang lagi. Namun, ternyata bayangan saya salah. Menteri sekarang pun sama, jika pun tidak lebih teruk. Ada menteri yang bercakap ikut sedap mulut tanpa memikirkan kesannya. Contohnya, ada menteri yang ‘self-rating’, minta rakyat minum sesudu minyak sawit sebelum sarapan, hendak membina kereta terbang, hendak bawa artis Korea bagi memeriahkan Tahun Melawat Malaysia 2020 dan lainnya. Kata-kata menteri sebegini membuatkan rakyat bosan.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 April 2019 9:40 pm

Menteri kat Malaysia (baca Menteri PH) setakat ni tak seorang pun yang boleh dipakai Executive Editor April 26, 2019 0 Buat pertama kalinya Admin melukis dalam keadaan marah yang amat sangat. Tenyeh pen pun lebih kuat dari biasa nyarik terkoyak kertas lukisan. Selama ramai tertanya-tanya kenapa industri kartun tempatan tak maju macam luar negara. Nah! Sekarang korang dah dapat jawapan depan mata kan? Tak payah la Admin nak bazir air liur explain satu². Nampak jelas kan? Admin masih bingung + bengang fikir kenapa DORAEMON? Kenapa tak Naruto? Batman? Balai seni lukis yang sepatutnya memartabatkan karya² anak tempatan boleh terlintas masa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 April 2019 9:04 pm

MARI BERKENALAN DENGAN DUA PEMUKA UTAMA PH…PAK SHEIKH DAJJAL WALAUPUN BANGSAT, HINA DAN KEJI TELAH DIPUJA OLEH MUNAFIK MELAYU DAN DIPERALATKAN OLEH KAFIR HARBI BERTUJUAN MENEUTRALKAN ISLAM DENGAN FAHAMAN LIBERAL DAN PLURALISM SEPERTI MEMANDANG MUDAH UMAT ISLAM MURTAD BERDASARKAN KEBEBASAN BERAGAMA …MENEUTRALKAN KETUANAN MELAYU DENGAN MENGUBAH PERLEMBAGAAN SPT STATUT ROM DAN UEC YANG TELAH DILULUSKAN…ICERD DAN PELBAGAI LAGI HASUTAN AKAN DIBUAT…DI LUAR NEGARA PAK DAJJAL MEMPUNYAI HUBUNGAN KUAT DENGAN ZIONIST.. TONG M PULA TANPA DISEDARI TELAH DIPERALAT OLEH KAFIR HARBI KERANA DANGKAL ILMU AGAMA..SEBELUM MENJAWAT PM-7 MEREKA YANG MATANG TELAH MENJANGKA APA YANG AKAN BERLAKU SETELAH TONG M PEGANG KUASA… Read more »

Rahman2
Rahman2
26 April 2019 8:53 pm

Why the hooha on tun vs muhyiddin? We still need Tun to tell the King and or and Sultans that we support Constitutional Monarchy where we pledge our allegiance Nonetheless in the event thecKing and or Sultans overstep their boundary we will call a spade a spade. None has the strength and character of mahathir to make sure the royalties will go behind that boundary failing which the rakyat will be at the mercy of the royalties. Tainted Anwar Hopeless Muhyiddin Corrupted Najib and Hadi can fill in mahathir’s shoes. As ordinary citizens we must uphold our constitution in order… Read more »

Rahman2
Rahman2
26 April 2019 8:55 pm
Reply to  Rahman2

Correction

Tainted Anwar Hopeless Muhyiddin Corrupted Najib and Hadi CANNOT fill in mahathir’s shoes.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 April 2019 5:07 am
Reply to  Rahman2

ATAS MINTA JWB

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 8:31 pm

Cai2 ramai yng jadi terkedu dan mengelamun
Rakyat udah sangat benci PH parti penyamun
Di mana ada DSN di situ ramai pergi kerumun
Sbb itu dah 3 PRK, PH dilenyek spt mentimun

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Keliru
Keliru
26 April 2019 9:02 pm
Reply to  Anonymous

Ramai terus menunggu tanpa keluh
Macam lagu benci tapi rindu
Tak sabar DSN ke hotel sg buluh
Kalah PRK no sweat tetap menang PRU

Hahaha

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 9:37 pm
Reply to  Keliru

PH penuh dgn mintri2 sijil palsu, kuat merapu
Jadi keldai & pak turut, kpd kafir harbi Tokong
PH menang PRU kerana guna kaedah menipu
BN menang PRK, kerana rakyat ikhlas sokong

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Keliru
Keliru
26 April 2019 10:12 pm
Reply to  Anonymous

BN/Pas penuh dengan penyamun penerima rasuah kuat hipokrit
MCA tokong /MIC kuil mualaf harbi ke…hahaha
PH menang PRU kehendak Allah ada berani nak hina?
BN menang PRK bukan menang PRU.. gagal juga tawan putrajaya

Allah maha menhetahui….

Anonymous
Anonymous
27 April 2019 12:08 am
Reply to  Keliru

Pak sembang kencang cap bunga ‘hantu’ raya,BN menang PRK bukan kehendak Allah ke? Tak mau terima pertunjuk ke? Hahahaha.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 April 2019 8:28 pm

MARI KITA KENALI PARA PEMIMPIN UTAMA KERAJAAN SEKARANG….RAMAI YANG LEBIH MENGENALI PAK SHEIKH DAJJAL BERBANDING TONG M BERDASARKAN PAK DAJJAL TELAH DIMAHKAMAHKAN DAN DISAHKAN SEBAGAI PENGAMAL LIWAT DAN MENJADI BANDUAN DUA KALI….TONG M DI ANGGAP LICIK WALAUPUN TELAH MEMBUAT BEGITU BANYAK SKANDAL TERUS DIPUJA DAN DIANGGAP SEPERTI TUHAN YANG SUCI TIADA KESALAHAN….SEMATA-MATA KERANA TIDAK PERNAH DIBICARAKAN OLEH MAHKAMAH DENGAN RM 400 BILLION SKANDAL MAKA PEMIMPIN DI ANGGAP SEPERTI DEWA…SEJARAH PM-4 YANG TELAH MERANAPKAN SEPARUH DARI EKONOMI NEGARA TELAH DIABAIKAN OLEH MEREKA YANG FANATIK INI…FAKTA DAN ANGKA DI MANA RINGGIT TELAH JATUH DARI RM 2.50 KEPADA RM 3,80 TELAH DICAMPAK KE… Read more »

Keliru
Keliru
26 April 2019 9:10 pm

Pemimpin Pembangkan tak perlu dikenali. Rasuah salahgunakuasa trademark mereka. Ada yang dah dibawa ke mahlamah ada yang masih tunggu AG buat keputusan untuk didakwa. Sebutlah macam2 dakwaan namun satupun tak masuk mahkamah…

Kalau betul ada fakta sila ke balai buat laporan atau ke pejabat macc. Ini tidak memfitnah mencaci mencerca buat dosa.

Pentaksub tak pernah tak persoal namun bukti hampeh…nak dakwazmacam mana? Orang kurang siuman saje membebel sedemikian

Ingatlah apa kita berani lawan takdir Allah?????

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 11:47 pm
Reply to  Keliru

MvsA,
Kau jangan sebut [email protected] sheikh dajjal. Kao aku tak kesah. Tapi Pak sembang kencang keliru ini lah dajjal,pendirian hipokrat dalam parti cap bunga ‘hantu’ raya. Khianat PH.
Itu pun kalo dia ahli, kalo bukan itu lain ceritalah.

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 11:51 pm
Reply to  Anonymous

Satu lagi, kau pun bukan ahli Pas kan,Mvs?
Cuma tanya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
27 April 2019 4:53 am
Reply to  Anonymous

KO PARTY MANA?…AKU SOKONG PARTY TAK PERNAH MERASA PUTRA JAYA

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 8:24 pm

Yidin kata dia le sepatutnya di tempat no satu
Tapi, keputusan, Madey jer asyik jadi penentu
Bersabit exco Johor, udah kecoh dlm Bersatu
PRU15 dah boleh tempah le nisan punya batu

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 April 2019 8:27 pm
Reply to  Anonymous

Professor aku dulu cakap:

Little amuses the nuisance, what more the fool.

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 8:32 pm
Reply to  Tanpa Nama

Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhh

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 10:32 pm
Reply to  Tanpa Nama

🤣😂😅 pak tua kerepot sembang kecang telur kecut perut gendut.
😂🤣😃😅 🖕

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 April 2019 8:14 pm

Muhyiddin dan Dr. Shahruddin mengikut telunjuk istana johor sebab mahu hidup dalam politik. Mereka fikir, kalau tak, mereka mati politik nya. Tak boleh naik, diabaikan hingga terkontang kanting.

Tapi dengan mereka berbuat begitu, kot mereka akan mati politik nya, tak kisah lah sorang dari nya doktor perubatan. Mereka di lihat takda bola, tak berperinsip, tak berani menyatakan dengan tegas dan muka merendahkan diri – cakap saja itu semua pendirian Bersatu dan kabinet, tak boleh tukar Exco.

Takut kena lempang? Apa kah mungkin? Aku tak yakin. Siapa tak setuju, sila keluarkan hujah2 di sini.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 April 2019 8:01 pm

Menjatuhkan Tun Mahathir atau tidak satu hal, yang penting ialah Muhyiddin telah engkar dari kemahuan Bersatu dan keputusan Kabinet bila menyetujukan Exco baru bila menyembah istana. Juga penting ia lah dia telah meminta maaf di atas kesalahan nya. Namun demikian, sebagaimana Tun M kata, susah lah dia mahu perbetulkan keadaan dengan istana Johor yang mahu campur tangan dalam politik dan pentadbiran negeri. Apahal pun, aku berseru kpd Tun M supaya teruskan pendiriannya terhadap campur tangan istana Johor itu. Aku yakin majoriti rakyat sokong Tun M dan tidak mahu istana buat begitu di mana2 pun di apa2 peringkat pun. Hidup Tun!… Read more »

Anonymous
Anonymous
27 April 2019 12:20 am
Reply to  Tanpa Nama

Hidup PH!
Pi mati Parti cap bunga ‘hantu’raya!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
26 April 2019 7:45 pm

Ablulollah = MAHATHIRVSANWAR = Pak Lobai soroban tobal = PAS
s_bees = Geng Najib yang asyik menjilat Najib = Umno
Keliru = Keliru
Aku = Aku = sokong Bersatu PH

2 ekor pakai berbagai nama atas kepentingan sendiri, membohong, menipu, memfitnah tak kisah pakai soroban mcm Taliban.

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 10:38 pm
Reply to  Tanpa Nama

Paku dulang paku serpih. Pak sembang kecang kulit dah mengelebih. Tak angkut Tong Najis ke?

s_bees
s_bees
26 April 2019 7:20 pm

Belum pun setahun perintah dah berbalah
Macam-macam hal saling salah menyalah
Madey sorang je yg betul, org lain salah
Pasal tu 3 PRK rakyat bagi hadiah ‘kalah’

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 April 2019 7:29 pm
Reply to  s_bees

PAK MAN JAHADONG @ KELIRU….APA SEBAB KO KATA SESAT…PARTI KO YG SESAT TAK SEDAR KE?….

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 11:08 pm
Reply to  s_bees

Pak Tua nak tunjuk dia seorang yg gah.
Tiada orang lain yg dia boleh dikalah.
Dia sukacita sesama melayu bertelagah.
3 PRK kalah PPBM cuma tikus lagak gajah.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 April 2019 6:16 pm

DOA PEMBUKA ENTRY……PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA
QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBURKAN PH!!!…..

Keliru
Keliru
26 April 2019 6:54 pm

Kasihan. Tiada yang sokong PAS..parto ajaran sesat lagi menyesat.

Bertunjangkan ideologi mengkafirkan sesama islam namun terima rasuah jugak

Menghendaki orang bawahan jadi pekak bisu dan buta sebab yang atas pokok syiok sesama sendiri…ada inigin nak kuadai putrajaya…hahahaha

Ablulollah
Ablulollah
26 April 2019 7:26 pm
Reply to  Keliru

Tuliskan nama di sini siapa pemimpin PAS yang telah disabitkan kesalahan rasuah. Jgn jadi babi yg tahu menyondol je. Kau ni babi hutan atau babi kandang?

Keliru
Keliru
26 April 2019 7:51 pm
Reply to  Ablulollah

Nik abduh kena buat syariah compliant lie untuk turup kes pas terima 90 juta. Individu2 yang terima duit…tunggu official words from MACC…sabar, no?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 April 2019 8:17 pm
Reply to  Keliru

DAH LAPOR BALAI KE?

Keliru
Keliru
26 April 2019 8:34 pm

MACC DAH SIASAT. TUNGGU TINDAKAN SELANJUTNYA. MACC DAN HANTAR KERTAS SIADATAN PADA AG…SABAR YE! Nanti jangan terkangkang tengok nama2 yang terima rasuah dari umno dan apa malu bossku…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
26 April 2019 9:19 pm
Reply to  Keliru

KO YG TAK SABAR2.

APA KE HAL
.
.SYIK DOK UNGKIT2…NAMPAK SGT JAHADONG

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 11:27 pm
Reply to  Keliru

Keliru keliru menghukum mudah. Didapati bersalah belum. Dah pak nujum pulak kau.

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 11:31 pm
Reply to  Keliru

Keliru👎

Anonymous
Anonymous
26 April 2019 11:13 pm
Reply to  Ablulollah

😂🤣😃😅😄 👍Ablulollah