APA TERJADI JIKA ‘EGG BOY’ ADA DI MALAYSIA?

Saya perhatikan ramai yang menyanjungi tindakan anak muda dari Australia ini, terutamanya dari kalangan orang Islam di negara ini.

Beliau dilihat bangun mempertahankan kumpulan minoriti dan menolak fahaman perkauman yang menyalahkan kumpulan minoriti atas segala masalah masyarakat.

Kalau budak ini duduk di Malaysia, dia akan dimaki hamun secara berjemaah oleh penyokong pembangkang PASUmno.

Tetapi kita jarang melihat cermin sendiri apabila kita memilih apa yang menyedapkan hati kita, walaupun itu jelas menunjukkan kita tidak berpegang kepada sebarang prinsip.

Di luar negara, budak berani yang bangun berhadapan dengan seorang pemuka perkauman – kepada penyokong pembangkang PASUmno, budak ini adalah wira.

Di dalam negara, sesiapa yang bangun berhadapan dengan fahaman perkauman yang mereka bawa – kepada penyokong pembangkang PASUmno, orang ini pengkhianat bangsa.

Rafizi Ramli

Naib Presiden PKR.

Kongsikan artikel ini
Updated: 19 March 2019 — 2:36 pm

148
Leave a Reply

avatar
9 Comment authors
guestTanpa NamaJAKAzunnunMAHATHIRVSANWAR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini berita amat bagus, Syabas Tun M, doakan Allah panjangkan umur Tun supaya boleh lihat hasil dasar2 yang baik Tun mula laksanakan –

PM: Mari jadikan sekolah kebangsaan hebat semula
Mahathir berkata pasukan petugas khas telah dibentuk untuk mengkaji keseluruhan dasar pendidikan kebangsaan, dari prasekolah hingga pendidikan tinggi.
xxx

Jadikan satu sistem pelajaran saja – SK sahaja, arahkan SJK gunakan bahasa pengantar dan curriculum yang sama dengan SK.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Rakyat nak tanya lah..kasut dan setokin hitam yang akan diwajibkan kepada pelajar2 tu boleh meningkatkan pencapaian akademik mereka keer???

JAKA
Guest
JAKA

boleh.. kenapa.. fikirlah sendiri

guest
Guest
guest

sek2 di pendalaman lama dah yg pakai kasut hitam ni sebelum BN jatuh lagi…so..apa yg nk dibangkit lg..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

‘Bossku Najib’ disindir video komedi

Pemangkinnya dikatakan kempen “Malu apa bosku” yang menukar wajah dan penampilan Najib daripada seorang ahli politik menjadi seorang pemimpin yang semudahnya dapat ditegur di jalanan.

Ini diungkapkan pada lakaran karikatur Najib memakai baju hoodie dan seluar jeans di atas motosikal.

Fenomena “Malu apa bosku” mendorong seorang pelawak tempatan membuat sebuah muzik video bagi menyindir kempen berkenaan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pereira berkata video berjudul “Malaysia Got No Shame Shame Shame” (Malaysia tidak tahu malu) dirakam pada Jumaat lalu.

Antara lain, liriknya berbunyi: “For nine long years, you were the country’s, main man. But we found out soon enough, of evidence, a scandalous man.” (Selama sembilan tahun, kamu orang paling penting dalam negara. Tapi kami dah jumpa bukti kamu orang yang banyak skandalnya.)

Najib menjadi perdana menteri dari 2009 ke 2018 dan kini sedang berhadapan deretan pertuduhan di mahkamah berkaitan skandal 1MDB. (Ini bukan jenka. Dia dalam proses bicara)

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Semalam video DS Najib yang pergi berbelanja di Tesco Semenyih telah tular di media sosial.

Fuhhh..punya lah ramai orang yang hadir untuk menyambutnya sampai sesak jalan raya dan tak menang tangan DS untuk bersalaman dan berselfie dengan rakyat jelata.

Ada lah difahamkan, mereka yang hadir untuk menyambut DS tu, bukan hanya warga tempatan Semenyih, tapi juga dari seluruh N9..hingga ada yang datang jauh dari KL, selangor, Perak dan Melaka.

Ternyata ..aura DS masih didambakan oleh rakyat..malah ada yang mengatakan dia lah harapan terakhir rakyat jelata unt7k membela dan memperjuangkan nasib malang yang menimpa sejak Rejim Haprakan DAPigs ni memerintah!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tarikh pun tak sebut, ini berita kempen Prk semenyih ke? Nak membohong, kau nak kena tenyeh ke?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dewan Rakyat kecoh, PAS tuduh DAP anti-Islam – M’kini

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Tapi malangnya..mahacai2 haprak masih tetap nak membela DAPigs ni lagi…khususnya si junnun tu!!!

zunnun
Member
zunnun

..supaya se jenis Pelampau Melayu seperti kamu, terus membela Puak Pelampau Kaum & Agama?

zunnun
Member
zunnun

..brand Islam puak Pelampau?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Hah, sudah 1 jam aku membalun lanun zunnun yang cakap communism itu economic system KEPALA BAPAK DIA, dengan tidak mengeluarkan apa2 definisi istilah itu dari “established authority”.

Sudah aku keluarkan definisi Oxford Dictionary dan Cambridge Dictionary, 2 yang ulung di dunia ini.

Puas hati aku menibai dia, dapat a lot of fun and entertainment in the process. My usual morning breakfast of menibai-ing “ungrateful ingrates, ultra kiasu, coolies pendatang” ini. Yang ini juga berwatak kominis dan anarkis.

Dapatkan lah hari yang baik (hv a good day) anda semua.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Selepas peneragan2 yang dibuat selama 1 jam yang lalu, maka dengan ini aku nobatkan si lanun zunnun ini dengan gelaran istimewa

ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST.

Maka pengumuman ini di wartakan pada pagi 20 March 2019 ini.

Sekian dimaklumkan.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Komunis macam si junnun tu mana ada percaya pada Tuhan????

zunnun
Member
zunnun

..mereka mempercayai kekayaan & kebolehan.

zunnun
Member
zunnun

..eja ZUNNUN dgn zunnun

Jgn mcm budak. dah tuo, saban hari memburit..

zunnun
Member
zunnun

laa,

dek menunggu kamu se panjang mlm, kao pi mano? bersama2 Jin, menguyah2 biji2 kuldi?

..atau lopes balum burit, kao lonyap bekoroh?

sodap sgt ko?

zunnun
Member
zunnun

..kao masih high ko?

Now let discuss. Anyway, jgn pulak distribution of weath lantas kao sebut Chin Peng.

Kikis tabii menguyah biji2 kuldi.

zunnun
Member
zunnun

woitt,

lambek sgt dgn posting2 kao tu..

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Wahai junnun..yang ternyata semakin jauh kesesatn kau tu…Mohon agar kau hadamkan firman2 Allah s.w.t ni..semoga kau diberikan petunjuk dan hidayah untuk kembali ke pangkal jalan yang diredhaiNya…Aminn!!!! Firman Allah SWT: ‘Wahai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang-orang yang menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran; dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum itu mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa jua) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada taqwa. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan.’ (Al-Maaidah :8) “Wahai orang yang beriman, jika… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Kini sah lah bahawa hutang rasmi kerajaan pada tahun 2016 ialah RM648.5 bilion, naik RM17.9 bilion dari RM630.5 bilion pada tahun 2015. Hutang ini meningkat RM38.4 bilion kepada RM686.8 bilion pada akhir 2017, iaitu tahun akhir BN mentadbir. Selepas PH mengambil alih, hutang kerajaan naik RM54.2 bilion pada tahun 2018 menjadi RM741.1 bilion. Ini kadar kenaikan yang jauh lebih besar berbanding tahun-tahun sebelum ini. Angka-angka ini adalah dari BNM: http://www.bnm.gov.my/index.php… Rakyat juga perhatikan dari laman bondinfo BNM di dalam 3 bulan pertama tahun ini, kerajaan PH telah terus meminjam dalam pasaran sukuk dan bon. https://www.facebook.com/…/a.294787430951/10155937477320952/ Bila ditambah dengan bon Samurai… Read more »

zunnun
Member
zunnun

..figure don’t cheat. Yg cheating, mcm mano figure tersebut terjadi.

Kao faham?

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Bagus lah macam tu..kau dah dapat terima hakikat bahawa PH DAPigs ni memang tak bijak dalam pengurusan hutang2 negara…dah lah tu, bodoh sombong pulak..asyik2 nak menyalahkan kerajaan terdahulu pulak!!!

zunnun
Member
zunnun

..beral sgt ko memahami cynical tu..

Geng Najib
Guest
Geng Najib

junnun…Kalau kau perasan lah….Tahun lepas, nilai aset Khazanah jatuh RM25 bilion (22%) dari RM116 bilion kepada RM91 bilion serta mengumumkan kerugian RM6.27 bilion. Ini adalah kerugian dan kejatuhan nilai paling besar sejak Khazanah ditubuhkan serta kerugian pertama sejak tahun 2005. Tahun 2017 untung RM2.9 bilion, bayar cukai RM88 juta dan dividen RM1 bilion. Tahun 2018 di bawah PH rugi RM6.3 bilion,bayar cukai RM249 juta dan dividen RM1.5 bilion. Walaupun Khazanah rugi besar tahun lepas tetapi mereka terpaksa membayar dividen (RM1.5 bilion) dan cukai (RM249 juta) yang jauh lebih tinggi kepada kerajaan PH. Biasanya, syarikat yang rugi tidak perlu membayar cukai… Read more »

zunnun
Member
zunnun

..waktu PASUmno dulu, Khazanah buat laporan audit betul ke?

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Dah tentu lah betul…mana ada rugi teruk macam ni tak sampai setahun memerintah..

zunnun
Member
zunnun

..sampai melabur dlm lingerie Rosmah sekali ko?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini lah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

zunnun
Member
zunnun

..tukar namo;

MAHATHIRVSANWAR tak po, klu otak dah tepu..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

JUNUN GILA JGN NAK PAKAI NAMA AKU

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Astaghfirullah..memang betul lah dakwaan baru2 ni yang mengatakan aset2 negara bakal dijual dalam ops mega sale..tak caya..cuba korang hadamkan betul2 berita ni bhai!!!

Media Hong Kong Ming Pao melaporkan bahawa kerajaan PH dalam proses mencari pembeli untuk bangunan 28 tingkat di Hong Kong yang diberi nama “Malaysia Building” yang kini milik kerajaan Malaysia.

Syarikat tersenarai bernama China Evergrande Group dilaporkan sebagai salah satu pembeli dengan harga HK$3.1bil (RM1.6 bilion).

“Malaysia Building” yang tingginya 28 tingkat di 50 Gloucester Road di daerah Wanchai, Hong Kong sudah lama milik kerajaan Malaysia.

Tetapi bakal dijual tidak lama lagi….bijak betul PH ni mentad DAPigsbir kewangan negara yeer!!!!!

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Ada sorang kawan aku tu beri analogi yang cukup2 tepat untuk isu penjualan aset2 negara sekarang ni…

Katanya…Kerajaan Pakatan ni ibarat anak yang bodoh dalam keluarga yang kaya. Nak cari kekayaan tak pandai, yang dia tahu hanya menjual harta2 dan kekayaan yang diwarisi daripada keluarga.

Sapa la yang undi Pakatan dalam PRIU14 dulu ,,macam junnun ni…. Memang macam beruk mendapat bunga.
Haramjadah sungguh Rejim PH DAPigs ni…. semua benda mereka nak gadaikan kepada orang Luar..betul tak junnun????

zunnun
Member
zunnun

..dah kao mintak ampun dari tuhan kao, kao meroyan “haramjadah” pulak

Kao blh main main mintak ampun ko?

Tuhan ko sporting ko?

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Kau mana ada tuhan..sebab tu tak pernah mintak ampun!!!

zunnun
Member
zunnun

tukar dulu namo tu, MAHATHIRVSANWAR dulu.

baru seronok bicara. Kan stail kebiasaan kamu dgn namo tu

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

zunnun
Member
zunnun

..bila dah faham sedikit dgn pengertian kommunisma & anarchisma, suluh suluh diri, supaya mengenal diri kamu itu.

Jgn dok melalak melolong “ISLAM” tapi se tiap saat dgn pandangan Puak Pelampau, menaggih kekayaan sbb kepentingan kaum.

Kao belajar Islam dari mane? Lemah sgt ke Tuhan yg kao sembah?

zunnun
Member
zunnun

kao mintak ampun dari Tuhan.

Bagus. Mintak ampun byak2. Itu kesalah dgn Tuhan. Kesalahan dgn Rakyat dgn Rompakan & Pembohongan belum di jelaskan.

Mintak ampun byak2..

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Sebagai hamba Allah yang tak lari dari melakukan dosa, WAJIB kita selalu muhasabahkan diri dan perbanyakkan mintak ampun dariNya..bukan macam kau..main langgar semacam aje..Tuhan tu tak ujud dalam kamus hidup kau..betul tak????

zunnun
Member
zunnun

agek agek nyo la, siape tuhan siape hambo? Mcm mempersedakan tuhan ke kamu nie, kerap sengaja dgn kesalahan ko.

Caro munasabah Jamaah PAS ko?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

JUNNUN….Kerajaan PH jelas mengalami kesukaran untuk menjawab mengapa hutang negara di bawah mereka telah naik dengan kadar jauh lebih tinggi berbanding kerajaan BN dahulu.

Namun jawapan mereka boleh disimpulkan sebagai:

“Kerajaan PH perlu menambahkan hutang negara dengan lebih banyak lagi untuk mengurangkan hutang negara lama.”

Itu sahaja yang mereka mampu jawab…kau setuju ke dengan jawapan tu junnun????

zunnun
Member
zunnun

..terlalu byak menguyah biji kuldi dgn si tampo namo hinggakan tak tahu mana dulu mano kemudian.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

zunnun
Member
zunnun

..kao mintak pengiktirafan dgn siapo nie?

..ngape lemah sgt otak pemikiran nie?

zunnun
Member
zunnun

kao tahu bab ekonomi ko? Pakar ko? Kao penasihat ekonomi PAS ko?

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Melihat kenyataan-kenyataan dari PH baru-baru ini, unjuran rakyat ialah MAS tentu akan dijual tidak lama lagi.

Apabila Proton yang masa itu milik penuh syarikat swasta menjual 49% saham mereka kepada Geely, ramai dari PH yang marah.

Sekarang PH mahu jual ikon negara MAS yang kini 100% milik kerajaan kepada syarikat swasta yang “berpengalaman”.

Bila masa itu tiba hari nanti, agaknya pemimpin PH akan marah juga atau tidak? Adatak sesapa kat sini..macam zunnun..boleh tolong jawabkan beb????

zunnun
Member
zunnun

..koperal melebihi inspector dah.

kao letak option kau dlm mulut orang lain ke?

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Memang apa koperal melebihi inspektor..macam koperal Sirul dengan Cif Inspektor Azri tu..apa isunya pulak haah???

zunnun
Member
zunnun

Gotcha

…dah kono perangkap. den menunggu. Jorat tak lupo pelandok do.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Kengkawan semua…Kejadian pencemaran toksik Sg. Kim Kim masih lagi GAGAL ditangani dengan baik oleh sama ada Kerajaan PH Negeri Johor mahu pun Kerajaan Pusat PH… Di saat nyawa rakyat setempat terancam, pemimpin2 PH, baik di peringkat negeri, mahu pun di peringkat pusat, dilihat sama ada membuat keputusan yang tidak tepat atau membuat kenyataan2 yang tidak bertanggungjawab… Kejadian ini dianggap sebagai salah satu tragedi hingga mendapat perhatian yang serius dari Sultan Johor dan Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong … Kalau korang ingat lah….isu ni telah mendapat Perbahasan Khas Tergempar Di Dewan Rakyat!!!! Menteri Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

Sg KIM KIM nie dah lama tercemar, sejak 2012,byak report di buat, tapi pihak MB BN mcm acuh tak acuh je utk menyelesaikan..

di petik dari Sdr Iskandar ptg tadi.

Betul ke?

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Ikut sorang rakan aku yang berkhidmat dengan JAS Johor, dulu memang ada kes pencemaran masa BN ..tapi hanya di tahap satu aje, masih dalam kawalan..tapi lepas kerajaan negeri Johor bawah PH..dah makin teruk hingga ke paras tahap lima pulak..apasal jadi macam tu eeerkk????

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Walawei…macam tak caya pulak, tapi ini lah hakikat yang kita WAJIB terima!!!! Pakatan Harapan (PH) adalah kerajaan yang gagal kerana gagal dalam menunaikankan janji manifesto, gagal dalam mentadbir negara dan dari segi ekonomi hutang makin bertambah sehingga perlu dipotong intensif faedah kepada rakyat, tegas Naib Presiden yang menjalankan tugas Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob. Katanya, sepatutnya kalau benar kerajaan dah berjimat maka hutang semakin berkurang tetapi hari ini hutang bertambah makin banyak dan rakyat tidak dapat apa-apa faedah. “Kesan ekonomi yang semakin teruk, dari segi kebajikan rakyat tidak terjaga… contoh peneroka-peneroka FELDA, FELCRA dan pendapatannya hampir ‘kosong’… Read more »

zunnun
Member
zunnun

..bila ketandusan idola pemimpin, ape ismail sabri cakap bak bahan amanat propoganda PAS.

Ngape tak beri khabar kehebatan Audi, Porno German, Abodoh utk di ketengahkan..

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Fuyooo..Heboh semesta alam bahawa…MOF telah luluskan RM3 juta kepada KPNDHEP untuk sediakan 14 lori dilengkapi pendingin (chiller). Ianya digunakan untuk mengedarkan makanan kepada golongan B40 di 20 universiti tempatan. Bukankah membazir membeli lori RM3 juta. Kos penyelenggaraan lori belum tahu berapa. Kos minyak dan kos pemandu. Yang untung adalah penjual lori dan pembekal sahaja. Bukankah mudah RM3 juta ini ditukarkan dalam bentuk elaun langsung pada yang layak. Bagi duit kepada Mahasiswa dan bukannya budak sekolah rendah. Dari MOF salur dana membeli 14 lori ”food bank” untuk 20 IPTA dengan kos RM3 juta lebih baik letak ‘vending machine’ atau tempat simpanan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

Fuyoo?

Pi suruh PAS ikut contoh pulak!

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Hari ni akhbar Metro melaporkan kenyataan menteri kesihatan, YB DZulkifli Ahmad menyatakan tiada bukti kukuh bahawa berbekam boleh memulihkan herpes zoster, facial paralysis dan spondalysis. Rakyat nak tanya lah…mana perginya ulamak dalam PAN ketika Menteri Kesihatan menghina sunnah Rasulullah SAW? Bekam atau hijamah merupakan salah satu kaedah perubatan yang disukai dan digalakkan oleh Rasulullah S.A.W. untuk umat Islam. Tujuan bekam dilakukan adalah untuk mengeluarkan darah yang mengandungi toksid atau racun yang merbahaya dari badan melalui permukaan kulit. Inilah satu cara ‘detoksifikasi’ yang sesuai dan selamat bagi umat Islam. Hadis yang mengalakkan Bekam antaranya adalah seperti di bawah: Sabda Rasulullah S.A.W.… Read more »

zunnun
Member
zunnun

betul ke, klu Muhammad blh melihat, hukum ape gosok gigi skrang dgn bersugi?

Klu dulu berbekam, perlu ke bekam ini a suatainable solution of the future?

Kao ingat segala ilmu yg ada ini dtg dari Tuhan yg lain?

Ada berape Tuhan nie?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu perlu di tangkap Polis, di remand maksima seminggu, diheret ke mahkamah, dituduh melanggar Akta Hasutan.

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap. Tak boleh dibenarkan di negara demokrasi.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

zunnun
Member
zunnun

Salin kulit da..woit Chekodet..

Chekodet
Guest
Chekodet

Nak tanya Budin satu soalan, dah berapa kali org Islam hina orang bukan Islam dlm sejarah peradaban manusia di Malaysia jika dibandingkan dgn penghinaan yg sesetengah org bukan Islam buat kpd org/agama Islam?

Budin, nak bodek kapiaq pun agak-agaklah.

zunnun
Member
zunnun

MAHATHIRVSANWAR AKA GENG NAJIB AKA Chekodet aka Anonymous

ni semua ahli PAS tegar dlm forum.

zunnun
Member
zunnun

..yg same je.

PAS paid cybertropper

zunnun
Member
zunnun

Woit AHLI TEGAR PAS, GENG NAJIB AKA MAHATHIRVSANWAR teruskan posting

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Keghairahan Ahli Parlimen Jelutong, si Lutong, mempertikaikan hubungan kerjasama PAS dan UMNO akhirnya telah membuka kemaluan dirinya sendiri.

Jika sebelum ini, Ahli Parlimen DAPigs itu sering kali mengulangi amanat Arwah Tuan Guru Nik Aziz (TGNA) berhubung kerjasama dengan UMNO.

Tapi dalam masa yang sama, Monyet Jadian DAPigs itu terlupa amanat Mendiang Karpal Singh berkaitan dengan Tun Mahathir.

Karpal Singh pernah berjanji bahawa DAPigs akan mengheret Tun Mahathir ke mahkamah sekiranya Pakatan Haprak itu berjaya merampas kuasa di Putrajaya.

Maka persoalannya sekarang, bila MP Jelutong itu nak laksanakan amanat Mendiang Tok Gurunya sendiri? Atau adakah dia sudah lupa dengan amanat tersebut???

zunnun
Member
zunnun

Masih bersaka dgn faham politik sempit.

..tiada musuh mau pun kawan yg kekal, dlm politik. Semua bersifar possibility

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

“Masih bersaka” – ini bahasa “ungrateful ingrates, ultra kiasu, coolies pendatang”.

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Tak boleh dibiarkan di negara demokrasi tanpa di tibai hingga otak batu dia berkecai.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

BH online melaporkan Tun Madey berkata…banyak masa terbuang tangani isu 1MDB!!!! Buat sekian kalinya, Rejim Pakatan Hancing ni hanya cuba untuk memberikan alasan yang bertaraf Longkang buat hidangan kepada rakyat. Hari ini, diorang juga yang sibuk membangkitkan isu berkaitan dengan 1MDB ni. Hampir setiap masa mereka memomokkan isu tersebut. Pada ketika itu, Rejim Pakatan Hancing itu mendakwa, jika mereka yang memerintah, isu berkaitan 1MDB itu boleh diselesaikan dalam masa yang singkat. Tapi ternyata semua itu hanya omong kosong kerana sampai sekarang, Rejim Pakatan tu masih GAGAL membuktikan dakwaan dan tuduhan yang dilemparkan. Maka terpaksa la diorang memberikan alasan sedemikian untuk… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Siapa sangka. Selama ini kita ingatkan Nga Kor Ming ni orang yang berani sangat. Tapi malangnya hari ini, pemimpin DAPigs itu tampil menonjolkan sifat BACUL dikhalayak ramai. Jelas tindakan Ahli Parlimen DAPigs itu menunjukkan yang dia tidak mempunyai Kemaluan. Dia hanya sekadar berani bercakap belakang tapi kecut buah kerandut bila didepan. Tambah memalukan ialah apabila Ahli Parlimen DAPigs itu menyalah-guna kuasa sebagai Timbalan Speaker untuk membalas dendam terhadap pemimpin Melayu. Apa yang jelas, perbahasan Noh Omar semalam membuatkan Nga Kor Ming hilang kemaluan. Kalah berbahas semalam, hari ini dia gantung kehadiran Noh Omar? Memalukan!!! Ternyata, Ahli Parlimen DAPigs itu TAKUT… Read more »

zunnun
Member
zunnun

NOH OMAR hebat? cuba perhatikan Ismail Sabri, ape yg dia minta? AN AFTER THOUGHT? Minta Speaker permohonan supaya si Udang Tanjung Karang, tarik balik kenyataan?

Ape punya turrr

Jgn dok puja si Noh nie terlebih? Berape koncu2 yg merompak duit commission dari TEKUN.

PH rasakan byak lagi rasuah utk di tangani. Bila masa tiba kelak, jgn pulak puak puak pelampau Master Race menjerit melolong.

Encules Vouz
Guest
Encules Vouz

Kalo ada eggboy di Malaysia, sudah lama LGE kene baling telur ke muka sbb kenyataan Isytihar Perang last week, Nga Kor Ming pun sudah kene baling telur di kepala juga sbb celupar dgn Talibannya.. Di NZ, umat Islam 1‰ ja pun, si kapir² sudah rasa terancam. Apalagi di Malaysia muslim ada 62%. Kita sudah dihalau secara halus di bandar² besar dan sektor² pekerjaan professional dgn rastional terms, masih syok lagi nak bertoleransi lagi, masih nak salah UMNO lagi… Lailailai.. Ko masih syok tgk Tony Puaka kutuk melayu seolah² bani ni bodoh x reti pikir dlm Dewan Rakyat.. Dah jadi mcm… Read more »

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Aiik..Masih berani lagi berbunyi si Pizi Sotong ni keer???? Sedar2 lah..kau tu dah kalah bertanding lawan Jemin jamban pemilihan Timbalan presiden PKR…dan tak malu ke kau nak berbangga dengan jawatan Naib Presiden yang dianugerahkan tu…tanpa mendapat restu dari ahli2 akar umbi parti???? Rakyat, khususnya ahli2 PKR tau lah kau ni adalah balaci terhebat dan penjilat tegar tolor Bang Non…sanggup buat apa saja untuk memastikan agar Bang Non dapat jadi PM dan kau merasa jadi menteri dalam kabinet. Baru2 ni kau telah mengcheck matekan Boss kau sendiri dalam kes RM1.4 juta tu…tak sangka pulak, secara tak langsung kau dah terpalitkan Bang… Read more »

zunnun
Member
zunnun

..egg boy nie dari kaum majority ke di Australia?

Egg boy baling telor ke Guan Eng? Kaum Monority baling telur ke another kaum minority?

..terlampau bersifat majority nih..

Geng Najib
Guest
Geng Najib

Malaysian and countrymen..lend me your ears…We are all aware that…Mahathir has publicly named Anwar as his successor and promised to go by next year. Yet there are persistent rumours that Anwar is not the “right” person and that Mahathir privately prefers someone else. Whatever the truth, the reality is these rumours are creating mistrust among Harapan parties and creating an even more negative perception of the government. It distracts the entire government from concentrating on reforms, as key political players prefer to wait and see. If Harapan is to have any real chance of getting reelected in 2023, it must… Read more »

zunnun
Member
zunnun

..proceed if you can make my ear listen with good logic ..

then again can you?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Semangat Egg Boy itu bagus tapi cara nya tidak betul. Dia, dan sesiapa pun, tidak boleh “take the law into their hands”.

Mengata, memaki hamun, lain kira, tapi bila menggunakan kekerasan, tindakan Polis lah padah nya. Polis perlu mengambil tindakan ke atas Egg Boy itu. Hanya sejauh mana tindakan itu boleh dibincang semula. Di tangkap, di remand beberapa hari di lokap Polis mungkin sudah mencukupi jika pihak yang kena baling telur tidak mahu tindakan di ambil.

Di Malaysia pun perlu di buat begitu. Bagi mengelakkan yang lain tidak “take the law into their hands” di lain masa.

Geng Najib
Guest
Geng Najib

TN..tak setuju langsung dengan kata2 kau tu beb!!!

Dalam sesebuah negara, termasuk lah Malaysia… perlu ada orang2 seperti egg boy untuk membuka mata pemimpin2 kerajaan agar mereka lebih peka serta cakna terhadap tuntutan2 dari rakyat marhaein..khususnya yang berkait rapat dengan memenuhi janji2 yang telah diuar2kan dalam mnaifestomato dulu tu.

Mungkin di Msia..tak perlu lah pecahkan telur atas kepala, tetapi cukup lah dengan menghempukkan kulit durian atas kepala mereka.

Ingat…It takes a few good men to do some bad things for the greater good..seperti yang telah dibuktikan oleh egg boy ni…bull’s eye bhai!!!

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Pendapat saya ia lah: di dalam negara ini, sesiapa yang bangun berhadapan dengan fahaman perkauman yang mereka bawa (seperti lanun zunnun bawa ke blog ini) tidak kisahkan jika dipuji atau dikeji.

Yang penting kepada nya ia lah fahaman perkauman mesti di basmi, pendirian tak hurmati dan patuhi Perlembagaan negara mesti dijauhi, dan yang berkenaan di beri tahu in no uncertain terms kesalahan itu.

zunnun
Member
zunnun

..the Ultra Inquisitor has just spoken, his single track mind

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KO TINGGAL MANA JUNUN

zunnun
Member
zunnun

.
.kau tanya si tanpa namo, dio tahu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

My one-track mind is always good, anything said is always based on the Constitution of the country, not racist, seditious, and anti-national like you.

zunnun
Member
zunnun

Among others, the constitution calls for respect of minority right.

now, shed your Ultra Nationalist.

Having done that, be moderate in your understanding of ISLAM.

then again, how deep is your unstable inquisition?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

What minority right are you talking about? Which one you imply is not being respected? Quote instances, dates, when, where. Not just opening your loud, always-seditious mouth for dirty flies to go in.

What not moderate in my understanding of Islam? Have I ever said that non-Muslims like you should be banished from this country? Despite you being seditious practically all the time in here?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Why are you descendants of ungrateful ingrates, ultra kiasu, coolies pendatang always so free with your words? Especially the time that sparked the race riots of 1969.

Google the White Paper on it by the National Operations Council, you’d find the Police reports made on the kind of language you bastards use that sparked the riots at the time.

Change your ways. We can have a peaceful, harmonious Malaysia if you do that.

zunnun
Member
zunnun

Are you sure the Riot is sparked by Racial?

OR was it Racial been used for the Riot?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Memang lah COMMUNIST AND ANARCHIST fikiran nya songsng.

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

zunnun
Member
zunnun

..what majority right you ultras are screaming about?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KO APA YG KAU YAKIN?

zunnun
Member
zunnun

..laa

masih kao tak tahu?

..tak Yakin dgn kepercayaan kao & geng bulan hijau kao tu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Tak guna jawab COMMUNIST AND ANARCHIST cakap sebab walau mcm mana pun dia memikir songsang.

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

BODOH BANGANG, PURELY UNGRATEFUL INGRATES, ULTRA KIASU, COOLIES PENDATANG MENTALITY NOT ACCEPTING WHAT’S ENSHRINED IN THE CONSTITUTION SUCH THINGS AS THE SPECIAL POSITION OF THE MALAYS AND THE BUMIPUTERAS OF SABAH AND SARAWAK.

Memang lah COMMUNIST AND ANARCHIST fikiran nya songsng.

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

zunnun
Member
zunnun

..what is ur understanding of Islam? Pls elaborate, here?

Let get going wuth it, and along the way this discussion will lead to an ugly side of your Islam & Socialism.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Dia tak berani cakap. Dia hanya menghasut Islam dan penganut2 nya, menyakitkan hati Muslimin ajer.

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Tak Cukup Duit, Siswa Terpaksa Ikat Perut!

Tak cukup duit, siswa terpaksa ikat perut. Korang pernah dengar tak, ada di kalangan pelajar yang terpaksa makan nasi hanya berlaukkan satu jenis sayur.

Ada yang terpaksa bergantung dengan sebuku roti untuk dua hari sebagai sumber makanan.

Malah, ada yang terpaksa makan sekali sehari je dan berpuasa sebab tak cukup duit!

Tak percaya? Tapi itulah hakikatnya yang dihadapi oleh 1,000 mahasiswa di Universiti Malaya yang didedahkan secara eksklusif oleh Berita Harian, baru-baru ini.

Oleh: Izzati Amir

zunnun
Member
zunnun

sebelum PH memerintah lagi Siswa Siswi menghadapi kekurangan belanja sara hidup, hinggakan kini PH merasakan perkara ini MESTI di hadapi.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

ORANG SESAT SUKA LANGGAR JANJI

zunnun
Member
zunnun

..yg terlebih Islam saban mungkir janji

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu hanya menuduh secara liar, tanpa bukti, fakta atau punca2 yang sahih. Tabiat binatang.

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Padah Terlajak Kata… Wakil Rakyat Dap Tidak Sensitif, Berprasangka Buruk Terhadap Islam Perumpamaan ‘terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya’ amat sesuai dengan YB Chew Chong Sin, ADUN Mengkibol yang telah mengeluarkan kenyataan sensitif dan ekstremis apabila mengaitkan peristiwa pembunuhan umat Islam di dua buah masjid di sekitar Christchurch, New Zealand dengan kerjasama UMNO-PAS. ADUN Panti, Hahasrin Hashim berkata, walaupun Chew telah menarik semula kenyataannya namun ia cukup untuk menggambarkan kepimpinannya dan ideologi Dap yang tidak sensitif serta selalu berprasangka buruk terhadap umat Islam dan orang Melayu. “Beliau sengaja mencetuskan kebencian dan provokasi kepada kerjasama UMNO-PAS dan menganggap penyatuan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

“Islam” yg di percayai oleh golongan PAS berbeza dgn Islam PH.

atau sama?

Make ngape kedua2 seteru antara mereka?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SEBAB ISLAM KO DIRAGUI

zunnun
Member
zunnun

..ragu dari keraguan kao? siapo sebenar yg ragu nie?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Mengapa kamu asyik mahu pertikaikan Islam? Atau kepercayaan Islam orang PAS, orang PH?

Kau percaya “the ancient one” i.e batu, kau punya pasal lah. Takda orang mahu kata itu bodoh dsb nya.

Jangan menghasut, ok, keturunan “ungrateful ingrates, ultra kiasu coolies pendatang”?

zunnun
Member
zunnun

..atau kealphaan kao hingga kebenaran kao kata hasut?

..dah aku beri (2) ruang di sini, berbicara.

..aku menunggu.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kebenaran KEPALA BAPAK DAN MAK KAU.

Cakap berbicara tapi takda pun beri apa2 penerangan. KEPALA DATUK KAU.

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Penemuan terbaharu sisa toksik di Tanjung Puteri Mohd Zaini Samsu Hadi MGF18032019_TONG-KIMIA14-681×454 Anggota Pasukan Khas Pengurusan Bahan Berbahaya (Hazmat) memeriksa dan mengukur kualiti udara di sekitar kawasan tong yang dibuang berhampiran cabang Sungai Kim Kim di Taman Tanjung Puteri Resort, Pasir Gudang, Johor. foto HAZROL ZAINAL PASIR GUDANG – Isu pencemaran sisa-sisa toksik yang berlaku di Sungai Kim Kim tempohari sudah cukup membuatkan ramai penduduk menderita. Hari ini, orang ramai dan pihak berkuasa mendapati masih ada penemuan terbaharu sisa-sisa buangan toksik dalam semak di Taman Tanjung Puteri Resort dekat sini pula. MGF18032019_TONG KIMIA01 Tong disyaki mengandungi sisa kimia yang dibuang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RM163.96 bilion bukan jumlah yang kecil pun. Tak mustahak ke? March 18, 2019 BAN NajibRazak Saya lukis supaya Rakyat senang faham. Hutang rasmi kerajaan pada tahun 2016 ialah RM648.5 bilion, naik RM17.9 bilion dari RM630.5 bilion pada tahun 2015. Hutang ini meningkat RM38.4 bilion kepada RM686.8 bilion pada akhir 2017, iaitu tahun akhir BN mentadbir. Selepas PH mengambil alih, hutang kerajaan naik RM54.2 bilion pada tahun 2018 menjadi RM741.1 bilion. Ini kadar kenaikan yang jauh lebih besar berbanding tahun-tahun sebelum ini. Angka-angka ini adalah dari BNM: http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=58&pg=255&ac=1&bb=central_gov_debt Saya juga perhatikan dari laman bondinfo BNM di dalam 3 bulan pertama tahun… Read more »

zunnun
Member
zunnun

Ini bakal Menteri Kewangan Baru PAS.

ada tokoh pandai manipulasi. Jgn nanti mcm Najib, duit rebate GST & CUKAI di rembat utk mengekalkan Status “CASH IS KING ” nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH & BN SEMUA ADA REKOD BURUK

zunnun
Member
zunnun

PAS record baik?

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BANDINGKAN LAH SEMUA TU

zunnun
Member
zunnun

..yg paling bahaya bila memerintah dgn mengunakan Agama.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Hutang negara bertambah, hasil terus berkurang – Najib Saya lukis supaya Rakyat senang faham. Hutang rasmi kerajaan pada tahun 2016 ialah RM648.5 bilion, naik RM17.9 bilion dari RM630.5 bilion pada tahun 2015. Hutang ini meningkat RM38.4 bilion kepada RM686.8 bilion pada akhir 2017, iaitu tahun akhir BN mentadbir. Selepas PH mengambil alih, hutang kerajaan naik RM54.2 bilion pada tahun 2018 menjadi RM741.1 bilion. Ini kadar kenaikan yang jauh lebih besar berbanding tahun-tahun sebelum ini. Angka-angka ini adalah dari BNM. Rujuk di sini. Saya juga perhatikan dari laman bondinfo BNM di dalam 3 bulan pertama tahun ini, kerajaan PH telah terus… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Malaysia Milik Pembangkang Oleh Wartawan BO – 19/03/20193628 Oleh : Adli Mohamad. DUNGUN – Suasana politik kini, menunjukkan tidak mustahil bagi pembangkang untuk menguasai Malaysia pada pilihan raya umum ke-15 akan datang. Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Ir Khairil Nizam Khirudin berkata, berdasarkan analisis yang dilakukan dan keputusan pilahan raya Kecil Cameron Hingland serta di Semenyih membuahkan hasil ‘ta’awun’ yang cemerlang “Sembilan peratus pengundi muda beralih arah dari Pakatan Harapan (PH) kepada PAS dan juga UMNO. “Barangkali ramai beranggapan bahawa ia sedikit, sebenarnya tidak. Kajian kita (PAS) yang lepas, DAP hanya perlukan lima peratus sahaja undi Melayu di kawasan-kawasan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

Bagus, make up all possibilities yg ada.

..mungkin dgn ini nanti blh memerintah negara. Ala ape?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Asal jangan ala Kominis atau Ungrateful Ingrates, Ultra Kiasu, Coolies Pendatang yang memenuhi barisan Parti Kominis Malaya dibawah Chin Peng bedebah.

zunnun
Member
zunnun

Communisism is about Economic System.

The least you can do, as interllect understand Word & Meaning.

Perhaps dok, mabuk dgn kunyahan biji2 kuldi, kao alpa lalu ambil sedap perkataan tersebut.

Klu kao rasa bijak, bicara di sini, ape itu Kommunisma, Socialisma, Capitalisma..& free market.

then again your ultra kiasu mcm budak di beri pedang. Teruja je yg lebih. Otak tepu & kaku.

Faham?

jom bicara

mcm kongkang, sebut komunis, lantas tepu otak melolong, Chin Peng.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TUHAN HARON

zunnun
Member
zunnun

extremist dgn agama yg sonsang

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Tak boleh dibiarkan di negara demokrasi tanpa di tibai hingga otak batu dia berkecai.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

zunnun
Member
zunnun

..kao high lagi kao?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu ini bukan sahaja kominis, juga anarkis –

anarchist

a person who believes in or tries to bring about anarchy.

anarchy

1. a state of disorder due to absence or non-recognition of authority or other controlling systems.

synonyms: lawlessness, absence of government, nihilism, mobocracy, revolution, insurrection, riot, rebellion, mutiny, disorder, disorganization, misrule, chaos, tumult, turmoil, mayhem, pandemonium
“the country is threatened with anarchy”

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

2. absence of government and absolute freedom of the individual, regarded as a political ideal of the anarchist.

synonyms of anarchist: nihilist, insurgent, agitator, subversive, guerrilla, terrorist, bioterrorist, narco-terrorist, ecoterrorist, cyberterrorist, agroterrorist, resistance fighter, rebel, revolutionary, revolutionist, Bolshevik, mutineer; insurrectionist

Kamu masuk blog ini coba memporak peranakan keadaan. Persenda agama Islam, Tuhan dalam kepercayaan Islam dan menghasut penganut2 nya. Kamu adalah bahaya bagi ketenteraman dan keharmonian negara berbilang kaum. Aku terus menyeru Police Cyber Unit mengambil tindakan ke atas kamu bila masa nya sampai.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

KEPALA BAPAK KAMU kominis dan anarkis mengata “The least you can do, as interllect understand Word & Meaning.” Bahasa Inggeris pun berterabur jenis lulusan SJKC.

Kamu langsung tidak memberi definisi communism. Cakap hanya apa yang keluar dari lubang bntt mak kau.

Dan, sebagai biasa kamu menuduh liar “mabuk dgn kunyahan biji2 kuld”. Kamu kominis anarkis jenis yang makan tahi babi, itu sebab segala yang keluar dari mulut kau busuk macam tahi babi.

zunnun
Member
zunnun

Anarchinist bila se seorang mengambil undang undang di tangan sendiri.

Melihat segala bentuk positivisma gagal lalu menjadi a reductionist

Now that you start to know, jgn dok menguyah biji2 kuldi hingga mabuk dgn kebodohan.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu kominis anarkis hanya cakap jom bicara tapi langsung tidak keluarkan definisi communism. Berak sana berak sini macam babi hutan takda discipline pun.

Sekarang aku beri beberapa definisi communism. Lihat betapa jauh dari apa yang kau kata, konon nya communism itu economic system KEPALA BAPAK KAMU –

communism | Definition of communism in English by Oxford Dictionaries
https://en.oxforddictionaries.com/definition/communism

A theory or system of social organization in which all property is owned by the community and each person contributes and receives according to their ability and needs. ‘First, it has to be remembered that the collapse of communism came quickly and was not anticipated.’

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Ini lagi definisi communism yang juga tidak sebut “economic system” KEPALA BAPAK KAMU –

COMMUNISM | meaning in the Cambridge English Dictionary
https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/communism

communism

the belief in a society without different social classes in which the methods of production are owned and controlled by all its members and everyone works as much as they can and receives what they need

KEPALA BAPAK KAMU mahukan “a classless society” sebab tak mahukan apa yang korang kominis dan anarkis percaya korang “second class citizens”, konon.

Tak mahu hurmati dan patuhi Perlembagaan negara dan disuruh hijrah ke negara lain.

zunnun
Member
zunnun

.bagus. Kao dah bijak. Ada di situ di sebut Chin Peng?

Its AN EConomic System.

Faham pun. A system of Distribution of Wealth.

Skrang pi belajar ape itu Socialism pulak. Jgn dok menyalak mcm Melayu Pelampau.

Malaysia tak terima Melayu mcm kamu nie.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu ajak bicara tapi tidak pun beri definisi communism, kamu kominis dan anarkis.

Sudah aku keluarkan definisi2 dari 2 Kamus terkemuka di England – Oxford dan Cambridge – sekarang coba kamu keluarkan hujah2 yang menidakkan apa yang ada di definisi itu.

Berhujah lah dengan discipline, sebagai a well educated person, tidak secara kominis dan anarkis, sifat kamu itu.

Faham? Ngarti? Comprende? Wakaru? Maronong? Gubladigook?

Keluarkan lah definisi yang mengatakan “economic system” itu. Tapi mesti lah definisi Kamus yang ulung, bukan definisi korang kominis dan anarkis, FAHAM?

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu ajak bincang communism, apakah kamu ejen puak Kominis?

Di kawal (controlled, di arah) Pegawai Perisik (Intellgence Officer) Kedutaan Kominis China di KL?

Atau kamu menulis dari Mainland China, coba memporak perandakan negara ini?

Jawab, jika kamu berani dan ada kont.l, tak kira kulup ke tak.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Menteri DAP Kantoi Menipu Dalam Parlimen!!! Posted by SnapShot at 3/19/2019 Kejadian pencemaran toksik Sg. Kim Kim masih lagi GAGAL di tangani dengan baik oleh sama ada Kerajaan PH Negeri Johor mahu pun Kerajaan Pusat PH… Di saat nyawa rakyat setempat terancam, pemimpin2 PH, baik di peringkat negeri, mahu pun di peringkat pusat, di lihat sama ada membuat keputusan yang tidak tepat atau membuat kenyataan2 yang tidak bertanggungjawab… Laman blog ini ada menyiarkan mengenai perkara ini untuk menyampaikan keadaan yang sebenarnya sedang berlaku di sana dan di hantar dalam Facebook namun sikap segelintir penyokong PH yang melapurkannya sebagai ‘spam’ telah… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAS/UMNO Adik Beradik, Mana Boleh Kahwin? KL:PAS dan UMNO tidak akan ‘berkahwin’ kerana kerjasama kedua-dua parti itu umpama ikatan adik-beradik yang diharamkan melangsungkan perkahwinan. Presidennya, Datuk Seri Hadi Awang, berkata penggabungan PAS dan UMNO adalah ‘haram’ umpama perbuatan sumbang mahram antara adik-beradik yang bertentangan dengan hukum syarak mengikut ajaran Islam. “Macam-macam khabar angin dan ungkapan dilabelkan kepada kerjasama PAS dan UMNO seperti ‘PAS nak kahwin dengan UMNO’. “Sebenarnya kerjasama PAS dan UMNO umpama adik-beradik macam mana nak berkahwin? Kalau perkahwinan berlaku maka ia ibarat perbuatan sumbang mahram antara adik-beradik,” katanya. Ahli Parlimen Marang itu berkata demikian ketika menjawab pertanyaan orang… Read more »

zunnun
Member
zunnun

PAS & UMGOKs dah lama memburit. Klu tak mane dtg duit utk deposit PRU 14?

dah memburit mesti ada upah nyo

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Tak boleh dibiarkan di negara demokrasi tanpa di tibai hingga otak batu dia berkecai.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

Egg boy’ sumbang semula duit dananya… CHRISTCHURCH – NEW ZEALAND. ‘Egg boy’ akan menyumbangkan wang yang dikumpul untuknya kepada keluarga, mangsa serangan masjid di Christchurch. William Connolly, 17, merujuk kepada ‘Egg boy’ semakin hangat diperkatakan apabila menjadi tumpuan dunia setelah tindakan beraninya memecahkan telur di kepala Senator Australia, Fraser Anning. Kejadian itu mendorong orang awam mewujudkan page (halaman) GoFundMe untuk mengumpul, bagi membayar yuran guaman dan setakat ini wang itu meningkat kepada AS$50,000 (RM203,940). Individu yang mencipta halaman itu berkata, Connolly telah menghubunginya dan komited untuk menyerahkan sebahagian besar wang tersebut kepada mangsa serangan pengganas di Christchurch. Dalam insiden pada… Read more »

zunnun
Member
zunnun

Should the Eggie Stands on his Conviction, instead of The Egg or Slippet by the Iraqi Journalist onto Bush, Winsdom of Words are far Sharper.

The Voices of Reason are manifeastation of True form of Conviction.

Ape yg di lakukan dgn telur mau pun slipper, hanya lah bentuk bentuk kepercayaan seketika.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Wat you talking one? Wat meaning you say, Chinkong?

Intoxicated by the exuberance of your own verbosity, eh?

zunnun
Member
zunnun

..dah meroyan, ketagih biji kuldi ko?

kurang kurangkan, nanti hantu kao kata tuhan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KO NGAKU TUHAN KAN

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kau menghasut lagi, menyakitkan hati penganut agama Islam bila kau samakan hantu dengan Tuhan aku.

Dengan ini saja kau boleh di maki pukimak kau. Lain dari itu. Polis perlu tangkap dan lokap kau.

zunnun
Member
zunnun

An Ultra Malay crying like a baby..

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Kamu Ultra Kiasu keturunan ungrateful ingrates coolies pendatang.

Inilah cara ZUNNUN THE COMMUNIST AND ANARCHIST cakap.

Tak boleh dibiarkan di negara demokrasi tanpa di tibai hingga otak batu dia berkecai.

Dia sudah di nobat dan di wartakan dengan gelaran itu pada pagi 20 March 2019 ini.

mohd sufian
Guest
mohd sufian

Apakah andaian RR tepat mengenai pasembor.. Pakar strategic pH sepatutnya lebih bijak tetapi ternyata tidak berpengalaman menangani isu semasa dengan cara yang lebih berhemah dan meyakinkan. PM8 perlu ada Tim setanding namun rakyat jelata hanya meluhat tin sardin.