Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

APA TUNGGU LAGI ZAHID HAMIDI, LETAKLAH JAWATAN CEPAT!!

Nampaknya Mohamad Hassan atau Tok Mat sejak memperolehi kuasa menjalankan tugas-tugas sebagai Presiden UMNO seperti ada kuasa ajaib yang sungguh luar biasa.

Hanya baru tiga hari diberikan kuasa tersebut oleh Zahid Hamidi yang kini hanya berstatus Presiden UMNO tanpa kuasa, Tok Mat bukan saja sudah berjaya mendapat kepercayaan penuh ahli-ahli UMNO terhadap kepimpinannya, malah menjadikan parti itu semacam telah pulih sepenuhnya.

Kata beliau, ahli UMNO sekarang ini selesa dengan kepimpinan semasa sejak beliau mengambil alih tugas-tugas Presiden UMNO daripada Zahid Hamidi.

Dalam masa yang sama, tegasnya, berikutan pengambilalihan tugas-tugas Presiden UMNO oleh beliau itu, tidak akan berlaku lagi kejadian lompat parti melibatkan Ahli-Ahli Parlimen UMNO.

“Saya sudah berjumpa dan berbincang hati ke hati dengan Ahli-Ahli Parlimen UMNO.

“Mereka kini berpuas hati dengan keadaan parti dan selesa dengan kepimpinan semasa,” ujar Tok Mat lagi.

Wahhh…hebat sekali!!

Itu baru tiga hari mendapat kuasa sebagai Presiden UMNO, bayangkan jika sebulan atau setahun selepas ini?

Tetapi, apakah maksud tersirat di sebalik kata-kata beliau itu?

Apa yang ingin Tok Mat sampaikan sebenarnya ialah ahli-ahli UMNO, termasuk Ahli-Ahli Parlimen parti itu tidak sekadar gembira dengan tindakan Zahid Hamidi menyerahkan kuasa presiden kepada beliau, bahkan membuktikan dirinya lebih diterima berbanding Ahli Parlimen Bagan Datuk itu.

Bermakna, meskipun tiada tempoh masa tertentu cuti sementara yang diambil Zahid Hamidi itu, ruang untuknya kembali memegang tugas sebagai Presiden UMNO sudah tertutup sama sekali.

Dalam erti kata lain, Tok Mat secara tersiratnya mahu Zahid Hamidi segera meletakkan jawatannya sebagai Presiden UMNO agar beliau dapat menjadi Pemangku Presiden UMNO yang mutlak, bukan setakat menjalankan tugas-tugas presiden saja seperti sekarang ini.

Lalu, tunggu apa lagi Zahid Hamidi? (ShahbudinHusin 22/12/2018)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x