Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

SELEPAS ZAHID DAN MAHADZIR, BENARKAH ADA LAGI 12 PEMIMPIN UMNO BAKAL DISIASAT SPRM?

Berhubung kemungkinan Zahid Hamidi akan didakwa di mahkamah Jumaat ini, parti itu dilaporkan akan membincangkan kedudukan Presiden UMNO itu dalam waktu terdekat ini.

Najb Presiden UMNO, Mahadzir Khalid berkata, MT UMNO akan bermesyuarat setelah ada pengesahan daripada SPRM mengenai pendakwaan terhadap Zahid Hamidi.

Sehingga ini, tambah beliau, segala yang berkaitan nasib Zahid Hamidi masih merupakan desas-desus yang belum ada kepastian lagi.

Tetapi, dalam waktu yang sama, Mahadzir sendiri turut sedang disiasat oleh SPRM berhubung penyelewengan pemberian kontrak projek hibrid solar untuk sekolah-sekolah di pedalaman Sarawak.

Semalam beliau dilaporkan disiasat selama lima jam oleh SPRM sebagai sebahagian proses siasatan berhubung penyelewengan projek bernilai RM2.5 bilion itu.

Kami masih menyiasat kes itu, kata sumber SPRM.

Dalam hal ini, apakah selepas Zahid Hamidi didakwa di mahkamah Jumaat ini, Mahadzir adalah penunggu giliran yang seterusnya?

Adakah kemudian nanti, setelah memutuskan kedudukan Zahid Hamidi, UMNO akan menentukan kedudukan Mahadzir pula?

Benarkah juga dikhabarkan sekurang-kurangnya ada 12 lagi pemimpin UMNO yang bakal mengikut jejak langkah Zahid Hamidi dan Mahadzir yang akan disiasat oleh SPRM atas pelbagai kesalahan rasuah ketika mereka menjadi menteri dalam pentadbiran era BN sebelum ini?

Jeng…jeng…jeng…siapakah mereka itu? (ShahbudinHusin 18/10/2018)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x