Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

MALAM AMBANG MERDEKA ANJURAN BERSATU BATU DISAMBUT MERIAH

Meskipun banyak pihak turut mengadakan sambutan ambang merdeka sempena kemerdekaan negara yang ke-61, program anjuran Bersatu Bahagian Batu di Jalan Sentul Pasar malam tadi merupakan acara yang boleh diberikan pujian.

Selain sambutan yang meriah dengan kehadiran orangramai yang cukup membanggakan, program juga dipenuhi dengan pelbagai acara yang menyeronokkan.

Selain persembahan akuistika kemerdekaan dan mengibar bendera Malaysia, acara lain yang diadakan ialah pertandingan Whasapp terpantas, Whatsapp Trivia, Flash Mob Kemerdekaan dan Countdown Salute To Malaysia.

Acara kemuncak ialah nyanyian lagu Negaraku pada tepat jam 12.00 tengah malam dan kemudian diikuti dengan acara menaikkan bendera Malaysia sebagai tanda kecintaan kepada negara sudah merdeka selama 61 tahun lamanya.

Seterusnya, Ketua Bersatu Bahagian Batu merangkap Pengerusi Bersatu Wilayah Persekutuan, Kapt (B) Suhaimi Yahya menyampaikan ucapannya dengan antara lain menekankan tentang keharmonian, perpaduan dan kesatuan yang terbina selama ini dalam negara haruslah dikekalkan sampai bila-bila.

Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada rakyat yang berani membuat perubahan dalam pilihanraya umum lalu yang sekaligus membebaskan negara daripada cengkaman kleptokrasi yang mengancam masa depan negara.

Dalam program ini, selain dipenuhi dengan pelbagai acara di mana hadirin begitu sporting dan beramai-ramai mengambil bahagian, hidangan berupa BBQ kepak ayam, spaghetti, kentang goreng dan minuman ringan juga turut disediakan secara percuma.

Merdeka, merdeka, merdeka dan tahniah kepada Bersatu Bahagian Batu atas program yang amat bermakna ini. (ShahbudinHusin 31/08/2018).

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x