PERTANYAAN KEPADA NAJIB, MANA SATU YANG BETUL TENTANG JHO LOW?

Jho Low yang selama ini dianggap dalang dalam skandal 1MDB dipuji oleh bekas Perdana Menteri, Najib Razak sebagai mempunyai hubungan strategik yang memberi kelebihan kepada Malaysia.
Kata beliau, Jho Low mempunyai hubungan khas dengan pimpinan di bawah Raja Arab Saudi, Raja Abdullah dan keluarganya.
“Ahli perniagaan kelahiran Pulau Pinang itu juga mengenali beberapa keluarga Diraja di beberapa negara lain, terutamanya di Emiriyah Arab Bersatu,” tambah Najib.
Itu sebabnya, tegas Najib lagi, mengapa Jho Low mempunyai peranan yang besar dalam 1MDB.
(Petikan di atas adalah antara apa yang disebut Najib mengenai Jho Low dalam interbiu khas dengan sebuah portal berita, semalam 28 Jun 2018)

Tetapi jika kita imbas, kenyataan Najib sebelum ini tentang Jho Low nyata amat berbeza.
Menurut kata Najib, Jho Low tidak mempunyai sebarang kaitan dengan 1MDB dan semua keputusan serta urusniaga 1MDB dibuat oleh pengurusan dan lembaga pengarahnya.
“Jho Low tidak pernah bekerja di 1MDB dan semua keputusan serta urus niaga syarikat pelaburan itu dibuat oleh pengurusan dan lembaga pengarah 1MDB,” jelas beliau dalam satu jawapan bertulis di Parlimen.
(Jawapan Najib di Parlimen itu direkodkan pada 16 Mac 2015 di mana ketika itu beliau masih lagi sebagai Perdana Menteri, Menteri Kewangan dan Pengerusi Lembaga Penasihat 1MDB)

Wahai Najib yang kini sudah hilang kuasa, bakal didakwa dan dilihat semakin sukar mengelak daripada masuk penjara, mengapakah ada perbezaan kenyataan mengenai Jho Low?
Kenapa dulu lain dan sekarang lain?
Mana satu yang betul? 

Apa pula agaknya jawapan Najib dalam mahkamah nanti? (ShahbudinHusin 29/06/2018)
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 2:06 pm

95
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Cuma 1 peratus penyokong Umno rasa jujur penting sebagai ciri pemimpin' 29 Jun 2018, 8:53 malam (Dikemaskini 29 Jun 2018, 9:08 malam) A ACuma 1 peratus daripada 691 ahli atau penyokong Umno yang ditinjau oleh Merdeka Centre berkata "jujur" dan "amanah" menjadi kriteria penting bagi kepimpinan masa depan Umno. Para responden mengatakan kriteria yang paling penting adalah mendapat kepercayaan seluruh rakyat Malaysia, mempunyai wawasan untuk mengukuhkan Umno dan membantu menyatu-padukan semua peringkat pemimpin dalam parti. Hanya 27 peratus daripada responden mengatakan menjadi kriteria utama pemimpin untuk "mendapatkan semula kepercayaan orang Melayu." Tinjauan itu dijalankan antara 25 Jun hingga 28 Jun.… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Bodoh vetul ahli umno puak Geng Najis…mcm mana nak dapat kepercayaan rakyat kalo pemimpin umno tak jujur dan amanah mcm najib dan yg ada sekarang…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Untuk pengetahuan geng bajis
sebahagian bukti siasatan oleh FBI telah diterima…serammmm..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Ini Berita berkali2 ganda lagi hangit… Tiada Tindakan Terhadap YDP Negeri Sarawak Sebab Tiada Laporan Rasmi Dibuat? Ini Apa? Perdana Menteri ketika menjawab persoalan wartawan kenapa tindakan tidak diambil terhadap Yang Di Pertuan Negeri Sarawak berikutan dakwaan rasuah, Tun Dr Mahathir menjawab ini disebabkan tiada aduan rasmi dibuat dan laporan juga tidak dibuat kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Baca di sini. Kita faham Tun Dr Mahathir mungkin terlupa atau terlepas pandang. Oleh yang berkenaan, kita sertakan keratan-keratan akhbar yang menunjukkan laporan dan aduan rasmi telah dibuat sejak 2007 lagi. Diharap Kerajaan PH tidak lagi memberi alasan untuk tidak mengambil… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Hahaha berita basi…repot tahun 2007?… Kenape najib tak siasat?…dah lebih 10 tahu..tiada keperluan unruk tun siasat kerana naajib tak perlu siasat kecuali Geng Najis boleh bagi bukti menunjukkan berlaku rasuah…tun dah cakap saper2 bagi bukti akan siasat…hihihi…bodoo geng najib berita berganda basi dikatakan berganda hangat..

isa3
Guest
isa3

Kejora Bapuk, dia mesti tak jawab kenapa Najib tak buat apa, nate' tuh mesti cakap lain hal.

Sebab Kepala Hotak dia beku bila kena baling dengan fakta kejal pasai Kepala Bapak Dia.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

isa3..Tengah beri tumpuan kepada debat Perdana UMNO di Awani. Tabik betul lah kepaad DSZH yang bertegas untuk memastikan roh UMNO tahun '46 dulu dihidupkan dan diperkukuhi semula. Memang betul apa yang dikatakan tu…UMNO tidak perlu dibuka kepada kaum bukan melayu atau bumpiputera. UMNO adalah hak orang melayu dan takkan sejkali2 lari dari matan perjuangannya untuk membela nasib kaum melayu. memartabatkan institusi Kesultanan Melayu dan memastikan Islam terus subur di negara tercinta ini. Hak2 melayu tidak boleh dikompromikan seperti yang kini dilakukan oleh pimpinan2 melayu dalam Fuckaatn Harapan masa kini. Mereka seolah2 hilang punca bila Bahaas Melayu di"lacurkan dan diperkotak katikkan"… Read more »

isa3
Guest
isa3

INI BERITA HANGAT DARI M'KINI –

Najib may be arrested next week

Police are expected to hold his final press conference on the seized items next week.

Betul ke? Tak faham apa makna "his final press confrence ..".

Tak sabau nak tengok dia di heret ke lokap.

Kalo Polis yang menangkap nya, tak nampak le nak tengok dia pakai baju oren (yang SPRM gunakan).

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Geng Najis bersedialah beri sokongan moral kpd Najib dan keluarga.. Najib mungkin ditangkap minggu depan Faisal Asyraf29 Jun 2018, 7:36 malam (Dikemaskini 29 Jun 2018, 7:43 malam) A AJabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman dijadual mengadakan satu lagi sidang akhbar mengenai barang-barang yang dirampas dari kediaman yang dikaitkan dengan bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak minggu depan, kata sumber. Ditanya jika ini menunjukkan Najib mungkin ditangkap pada minggu depan, sumber berkata: "Mungkin pada masa itu, bergantung dengan perkembangan siasatan." Malaysiakini telah menghubungi Amar bagi mendapatkan pengesahan mengenai sidang akhbarnya. Bercakap kepada media di Jakarta semalam, Perdana Menteri Tun Dr… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Dr M mahu hidupkan projek kereta Malaysia-IndonesiaBernama Dr Mahathir dalam rangka lawatan rasmi 2 hari ke Indonesia, negara pertama Asia Tenggara yang dikunjunginya selepas menyandang jawatan perdana menteri. (Gambar Reuters) JAKARTA: Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir Mohamad membayangkan kemungkinan menghidupkan semula projek kereta Malaysia-Indonesia untuk pasaran Asean Dr Mahathir berkata idea itu pernah diketengahkannya pada Februari 2015 semasa memandu uji sebuah kereta Proton dengan Presiden Indonesia Joko Widodo duduk di bahagian penumpang hadapan. “Ketika itu, saya bukan lagi perdana menteri dan saya memandu 180km sejam di litar uji Sepang. “Bapak Presiden (Jokowi) tidak merungut apa-apa (ketika kereta itu dipandu… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Berapa banyak projek kereta yang nak dibuat ni….hari tu Projek nasional ke dua..sekarang ni pulak projek kereta JV dengan Indonesia pulak. Kaalu nak biaya projek nasional kedua tu kena mohon credit Yen..nanti nak biaya JV dengan indonesia ni nak pinjam dari sapa pulak…Kredi Suiss pulak ke atau dari IMF ???? Tak habis2lah Tun ni dengan nafsu besar gedabaknya tu…semuanya nak ngabiskan dan mengeringkan perbendeharaan Msia aje . kan dah digebangkan oleh Ah Beng. hutang negara dah hampir RM 1 Trillion…aap perlunya nak berhabis2an untuk projek2 mega lagi membazir tu haah ??? Kan lebih baik jika berkerjasama dengan Geely untuk memastikan… Read more »

isa3
Guest
isa3

Ooooooo mak ai, More than 400 probed over 1MDB, including four "Tan Sri"s

The list also includes Umno leaders and their family members, says a police source.

Kalo ada ramai yang ngaku dan jadi saksi against Najib dan Rosmah, bagus ler, boleh menentukan depa masuk penjara.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Here’s how households will end up paying extra due to TNB’s new surcharge June 29, 2018 TTF: The message we’re being given here (see news item below) is this:“Companies will have to pay more for their power supply from July 1, but don’t worry, you guys at home will not be affected.”And everybody lives happily ever after thinking that Pakatan kept its promise to help reduce the cost of living, yes?Well, think again.It doesn’t take a genius to figure out that the more dollars manufacturers fork out to produce goods, the more you guys will have to pay to purchase… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Kenaikan tarif yg kecil tak semesti sebabkan kos barangan naik…melainkan perniagaan monopoli…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Empat 'Tan Sri' antara lebih 400 disiasat berhubung 1MDB29 Jun 2018, 7:21 malam (Dikemaskini 29 Jun 2018, 7:26 malam) A ALebih 400 individu termasuk sekurang-kurangnya empat individu bergelar Tan Sri kini sedang disiasat berkaitan skandal 1MDB. Sumber polis memberitahu Malaysiakini bahawa senarai itu termasuk pemimpin Umno dan ahli keluarga mereka. Adalah dipercayai bahawa individu-individu ini telah menerima dana daripada syarikat pelaburan negara itu. Daripada empat Tan Sri itu, salah seorang daripada mereka merupakan ahli perniagaan dari Sarawak dan dipercayai sebagai rakan rapat Najib. Tiga lagi termasuk penasihat bekas perdana menteri, yang dipercayai telah mempengaruhi keputusan editorial media arus perdana sebelum… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB…Toksah membongak lah. Puas aku tengok berita RTM, TV3 , BNC dan Awanai..takde pun citer pasal siasatan tu. Dulu bolehlah cakap semua stesen TV tu dikawal oleh BN..tapi sekatrang kan dah bebas dan tidak berat sebelah lagi. Kaalu ada citer siasatan tu , dah tentu akan disiarkan oleh mereka….napa takde pon haaah ????

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ko yg bongok terlajak tak percata sumber portal malaysiakini…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Berita ni baru kluar petang ni…ko tengok berita tv3 dan lain2 kul brape?…dah bengong ko ni sejak umno nak mampos…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB…kau nak tanya kau lah…pernah tak kau terfikir bahawa mungkin Tun M mahu tutup PPBM untuk ambilalih UMNO seperti yang ditularkan kat bawah ni dulu tu ?????? Ada orang dalam PPBM sendiri yang sahkan benda tu. Agaknya kalau berlaku ikut plannya..dah tentu lain pulak jadi senario politik Msia dewasa ni kan !!!!!! Yelah..walaupun ini mungkin berita lama..tapi yang kita nak tau adakah betul perancangan Madey dulu tu..tapi tak kesampaian ???? Jabatan Pendaftar Pertubuhan (RoS) tidak menolak kemungkinan untuk membatalkan penyertaan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14), jika masih gagal mengadakan mesyuarat agung tahunan (AGM) dalam… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Zeti ganti Wahid di PNB 29 Jun 2018, 5:43 pm (Dikemaskini 29 Jun 2018, 6:11 pm) A ATan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz akan dilantik menjadi pengerusi kumpulan Permodalan Nasional Bhd (PNB) bagi menggantikan penyandangnya Tan Sri Abdul Wahid Omar. Dalam satu kenyataan hari ini, PNB berkata Zeti akan memulakan tugas itu secara rasmi mulai 1 Julai ini. Sebelum ini media melaporkan Abdul Wahid yang juga bekas menteri di Jabatan Perdana Menteri sudah meletak jawatan daripada PNB. Untuk rekod Zeti ialah salah seorang anggota Majlis Penasihat Kerajaan yang ditubuhkan Pakatan Harapan selepas gabungan itu membentuk kerajaan pada 10 Mei lalu.… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Lim: K'jaan mungkin jual barangan dirampas dari Najib 29 Jun 2018, 6:51 petang (Dikemaskini 29 Jun 2018, 7:12 malam) A AKerajaan akan berusaha menjual kebanyakan barangan mewah yang dirampas dari kediaman yang mempunyai kaitan dengan bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak, kata Menteri Kewangan Lim Guan Eng. Bercakap kepada Associated Press (AP) dalam temu bual hari ini, Lim berkata barangan yang dianggarkan bernilai sehingga RM1.1 bilion itu, hanyalah sebahagian kecil daripada RM50 bilion yang didakwa disalahgunakan daripada 1MDB yang ditubuhkan Najib. "Kita akan berusaha menukarkan kepada wang apa sahaja yang kita perolehi tetapi ingat ini sebenarnya tiada apa berbanding… Read more »

isa3
Guest
isa3

Najib pakai loyar nak tuntut "sebahagian" barangan yang di rampas.

Sepatu budak2 pun jangan kasi. Kalo ada selipar, balingkan kpd dia, Arab-style, the greatest insult to a no-gift-from-Arab bloke.

Yang lain2, jual, mcm kata Guan Eng, jadikan duit gomen bagi mengurangkan hutang negara

Saleh Ahmad
Guest
Saleh Ahmad

Author @ admin masih mesra alam dengan GenG Najib pe hal?

isa3
Guest
isa3

Leh, gunakan masa awak tuh mempelangkong dia ler, bukan mengkeritik Budin yang berpegang kpd kebebasan bersuara.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Saleh Ahmad..ada logiknya cakap isa3 tu bhai. Tn Budin ni memang sorang yang menyokong penuh kerajaan Fuckatan Haprakan yang baru ni…ialah kerajaan yang terbuka..takde apa2 yang nak disembunyikan dan bebas bersuara..itu cakap2 diorang lah. Sebab tu lah aku suka masuk kat blog dia ni..lebih2 lagi ada kengkawan baik lagi kamceng aku seperti isa3, KBB, Mohamed Noor, Ramly Burger, Dato' Rahman jpc, Pak diny dll. Tak sempurna hidup ni kalau sehari tak menjenguk blog ni…apa2 hal salam ukhuwah aku hulurkan pada kau bhai…dan sebelum terlupa.. selamat Hari raya, maaf zahir dan batin !!!!

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tular berita yang mengatakan DS Wahid Omar akan meletakkan jawatan sebagai pengerusi kumpulan PNB, salah satu dari dari anak syarikat PYB. Tempat beliau akan digantikan oleh TS Zetti..berkutkuasa 1 julai 2018. Pengarah PNB iaitu Dato Adek Awaang juga akan melepaskan jawatan tersebut dan beliau juga adalah pengerusi PNB Research institute sdn bhd. Tahniah lah TS Zetti..tak sia2 menduduki council of emninet persons..dapat juga jawatan yang tinngi dan penting tu. Nampak gayanya..kroni2 Madey tidak dilupakan segala jasa2 mereka selama ni…pasti ada habuan dan ganjaran yang menanti mereka. Cuma yang rakyat pelik…kenapa Madey jadi pengerusi YPB yang berkuat kuasa 28 Jun ,… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Dah lama wahid omar patut letak jawatan… Dividen ASB ciput…bail out plak projek SP setia yg tenat di battersea landon bilion2..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Mana bukti tuduhan kosong tu bhai ????

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Geng Najis kena bersedia kumpulkan tin milo untuk kutip derma kpd umno..bukan akaun umno saja kena beku…

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Adakah hasrat mereka mahu menjahanamkan terus UMNO? main kotor nampaknya bhai !!!!!! June 29, 2018 Blue Samurai Tiada angin, tiada ribut secara tiba-tiba Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dikatakan telah membekukan akaun UMNO dan UMNO Negeri Selangor berkuat kuasa serta merta. Dikatakan, tindakan ini dilakukan bagi membolehkan SPRM menyiasat perihal kewangan UMNO bagi melicinkan siasatan mereka. Tidak pula dinyatakan, siasatan apa yang sedang di jalankan. Tindakan pembekuan ini dilakukan sehari selepas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh mengumumkan jumlah rampasan yang dibuat di rumah Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak yang kononnya mencecah angka… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Umno dah patut diharamkan kerana langgar perlembagaan..hihihi..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB…Do you know that…Mahathir needs Malaysians something new to talk about other than the Ringgit is sliding against the US Dollar, the Bursa Malaysia is collapsing, Vincent Tan’s insider-trading crime, petrol price went up instead of dropping to RM1.50, the ECRL is on after all and at an increased price, Lim Guan Eng’s booboo on the Mandarin as an official language stunt, the price of goods going up after implementing zero GST, and much more. And he wants today’s press conference on Najib’s valuables amounting to RM1 billion to be that distraction. Bukit Aman’s Commercial Crimes Department Director, Amar Singh,… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Banyak nana ri ggit sliding?…tak seteruk zaman najib…

Klse jatuh jerana faktor luaran yg turut dirasai oleh bursa lain jugak..

Vincet tan saja yg untung?…mcm mana ko dapat maklumat ?…

Ko dah tak de modal lain..hihihi

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ape pon nilai barangan yg dirampas nilainye tetap besar kerana jumlah bilangannye terlalu banyak…najib kena buktikan barangan tersebut halal…hihihi…boleh ker?

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

900 akaun bank ada kaitan dengan 1MDB dibekukanDiterbitkan: Jumaat, 29 Jun 2018 2:18 PM KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membekukan 900 akaun bank yang mempunyai kaitan dengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB). Sinar Harian ketika memetik laporan eksklusif New Straits Times yang memetik sumber tertinggi agensi itu, akaun Umno adalah salah satu yang dibekukan. “Mereka yang tidak lagi mempunyai akses kepada akaun mereka itu terdiri daripada beberapa individu yang dipercayai mendapat manfaat daripada 1MDB,” katanya. Semalam, Calon Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mendakwa SPRM telah membekukan akaun Umno Pusat dan Umno Selangor. Ahmad Zahid yang menjalankan… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

https://m.malaysiakini.com/news/431884

Email petrosaudi rancang kerugian 1 mdb didedahkan..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB…Kau perasan tak?????

Hari ini adalah hari ulangtahun kedua Mantan Ketua Menteri Pulau Pinang diiringi pegawai SPRM keluar dari Komtar ke pejabat SPRM Pulau Pinang kerana didakwa melakukan rasuah. Hari ini beliau masih lagi merupakan Orang Kena Tuduh (OKT) dengan dua tuduhan rasuah di Mahkamah Tinggi Pulau Pinang. Kes masih lagi berjalan (tertangguh).

Ironinya, hari ini orang yang sama adalah Menteri Kewangan Malaysia baharu.

Amacam…kau rasa kelakar ke tak kelakar kabinet Fuckatan Haprakan yang ada sekarang ni bhai ??????

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Rasa2nya….Hanya di malaysia yang ada menteri kewangan kaki rasuah..tahniah macai-macai yang mengundi orang yang didakwa di mahkamah atas rasuah..tahniah cai! Nampak gayanya anda semua telah membuat pilihan yang tepat! Jangan menyesal pulak yeer !!!!!

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tak de kes rasuah pon…tak de undang2 larang beli aset bawah harga pasaran…harga pasaran pon subjektif….harga pasaran hanye digunakan oleh pemberi pinjaman untuk elakkan beri pinjaman berlebihan…

Berbeza dgn kes khir toyol…saksi mengaku kena paksa jual ikut harga yg ditetapkan oleh khir toyol..

abgroni roni dolah
Guest
abgroni roni dolah

dah sampai masanyer jho low di heret ke mahkamah , kiter tengok hujah orang lain nak pertahankan jho lo

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Waran tangkap telah di kluarkan tapi jho lo arab sepet berada dinegara yg tak boleh di ekstradisi…

Sprm upah samsing siam culik jho lo bawak ke siam…siam ektradisi ke kl..

isa3
Guest
isa3

Setuju.

Gua pun nak pegang pipi boyot dia dengan dua2 belah tangan, kasi satu full twist hingga nak tercebis dari muka babi dia.

abgroni roni dolah
Guest
abgroni roni dolah

bagus harga saham jatuh , sebab yang banyak pegang saham sekarang di malaysia orang umno dan pemimpin umno , sekarang tak leh jual saham sebab harga jatuh , mereka nak jual nak bawak larik duit ler ke luar negara , aper lagi mau tunggu nanti tak pasal ke dalam lagi

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

abrogini ostolia….Kau ada perasan tak bhai????? Tiba-tiba aje isu live telecast world Cup kat Russia kembali menjadi persoalan dikalangan rakyat Malaysia apabila ramai yang kecewa kerana tidak semua perlawanan utama disiarkan melalui saluran televisyen milik Rejim Pakatan Haprakan tu. Malah, ada yang terdengar iklan dicorong radio menyatakan bahawa penaja utama siaran langsung melalui Rangkaian Televisyen Malaysia itu adalah Maxis. Adakah ianya benar? Sekiranya berita itu benar, maka pemilik rangkaian syarikat telekomunikasi itu sudah pasti mendapat keuntungan besar melalui penajaan siaran langsung tersebut. Soalnya siapa pemilik Maxis? Eeeeh…dia tu bukannya kroni PM kita tu keeer ?????? Kiranya, habis semua benda Madey… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

RTM yg kaut untung besar…Maxis salah satu penaja hanye kluar duit…dapat siar iklan percuma…serba serbi ko nak salahkan tun madey…najib merompak berjemaah berbilion langsung ko tak kisah…non partisan tahi koo cing…temberang lebih..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB….Kau tau tak bhai…Sebenarnya, rakyat msia ayng waras macam aku ni, sudah agak malas untuk menyelongkar Buku Harapan yang membentangkan janji bulan dan bintang untuk menipu macai-macai Tomato bagi memenangi PRU14. Janji di dalam Buku Harapan tidak lebih kepada sampah sarap kalau tidakpun dianggap najis mughallazah. Namun, rakyat Msia berasa amat2 kecewa apabila semalam, Menteri Pertahanan, Tuan Haji Mohammad Sabu …yang mesra dipanggil Mat Syabu, telah membuat 'u-turn' buat pertama kalinya sejak menjadi Menteri. Buku Harapan, Janji 28, menggariskan akan membatalkan Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) kerana tidak berjaya mencapai objektif yang digariskan dan penuh dengan pembaziran. Semalam, Mat Syabu… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Rakyat Msia yang waras nak beri satu nasihat ikhlas untuk Mat syabu…tak payah pikir banyak2 sangat la … sat lagi fius hang blow plak…hang pun bukan cerdik sangat!!!!!

Baik hang pikir camana nak upgrade ration tempur ATM…menu macam macam tapi rasa camtu jugak…sama aje dari dulu sampai la ni !!!!

Lagi satu .. dah tak perlu masak guna solid fuel cukup sekadar pek karbaid macam US marine guna..

Mat Syabu kan suka masak memasak….dah tentu ada idea baru untuk tambah baik menu tentera kita kot ?????

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Tengok yg lama berapa kosnya tu….kalau nak ubah menu tentera kita ni…

Dah tentu kos akan naik… alasannya kos barangan dah naik… semua ATAS KEPENTINGAN NEGARA.. kah kah kah… tapi yang peliknya… menteri macai PH kata dah turun kos 30-50%..

Ini adalah cadangan menu utama untuk ATM nanti…mohon agar dapat diberikan pertimbangan yang sewajarnya oleh pihak berwajib yang berkaitan….

Pagi..tomato goreng tepung

Tengahari…nasi, gulai tomato, tomato goreng

Petang.. cekodok tomato

Malam pulak…… teh/kopi dan kunyah tomato mentah semoga bangun pagi sihat macam Mat Rambo Sabu !!!!!!

keh..keh..keh…Harrk..Tuiii..kikihkiokikiok..

abgroni roni dolah
Guest
abgroni roni dolah

sekarang nie rakyat nalk tengok najib kena heret ke mahkamah dan di jatuhkan hukuman tanpa pengampuan agong, dan seterusnyer bekas menteri menteri dan pemimpin umno dan bn lain, seperti nazri aziz, azeez rahim, taib mahmud

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Ramai rakyat Msia yang waras pun terasa amat2 pelik lagi hairan lah…. apabila Rejim Pakatan Haprakan ni bertindak seolah-olah mereka tidak kisah dengan keadaan pasaran saham Negara yang kian merundum yang semakin menjadi2.Byangkan dah jatuh lebih dari 200 mata..itu pun kira kejatuhan RM berbanding USD yang tidak terkawal…. . Sebelum ini, tindakan Menteri Kewangan DAPigs membuat spekulasi mengenai jumlah Hutang Negara yang mengelirukan rakyat telah mendapat teguran terbuka daripada Ketua Umum PKR. Bukan nak diambil perhatian..bahkan diperlekehkannya pulak !!!!!! Malah, Ketua Komunikasi dan Publisiti Council of Eminent Person juga turut membuat tindakan yang sama kerana kenyataan Guan Eng itu memberi… Read more »

justice league
Guest
justice league

Bible disalut dengan kulit Al Quran, Ini reaksi orang Kristian Bagi seorang muslim, mendapat tuduhan bahawa agama Islam merupakan agama yang kejam dan tidak berperikemanusiaan sudah menjadi lumrah yang perlu ditelan kerana terdapat ayat didalam alquran sebagai hukuman kepada penjenayah yang dianggap sebagai terlalu kejam dan ketinggalan zaman. Ramai yang tidak mengetahui sebenarnya didalam Bible juga terdapat teks yang apabila diberikan kepada pembaca yang tidak mengetahui yang ianya bersumberkan Bible, ianya juga akan dicop sebagai teks yang kejam, ganas dan menafikan hak kebebasan wanita dan sebagainya. Tak Percaya? Ini merupakan kajian sosial yang dibuat oleh beberapa orang lelaki yang menukar… Read more »

isa3
Guest
isa3

Tak marah ke Melayu bila baca news heading di Malaysiakini berbunyi

AZLY RAHMAN

COMMENT | A laughing stock – the Malays are made to become.

isa3
Guest
isa3

Azly Rahman was sacked by the UUM for failing to sign the "Akujanji" when he and wife were pursuing their doctorate degrees in US.

Matter of principle, it was said. Abiding by the rules of the employer was not a principle? What the ….

Talk as you like, even putting your own race down when saying no more good Malays nowadays?

What principle are you holding to when putting down your own race? Aww, shit.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kengkawan2 sekelian…Di hari Jumaat yang penuh barakah ni, cuba kita semua fikir2kan tentang persoalan maha besar dan penting ni….Perlukah Pegawai Khas Membontoti Menteri Dan Memberi Imej Kononnya Menteri Mesra Rakyat??????? Rakyat Msia yang waras pun pelik….mengapa Menteri Pendidikan, Dr Maszlee Malik dan 11 Pegawai Khas beliau masih belum menjawab persoalan….. apakah keperluan seorang Menteri mempunyai 11 Pegawai Khas tidak termasuk Penasihat, Setiausaha Politik, Setiausaha Sulit dan Setiausaha Sulit Kanan. Adakah perlantikan mereka berdasarkan 'lantikan politik'? Apakah wang Rakyat digunakan untuk membayar gaji dan elaun mereka? Penama di atas adalah seorang daripada 11 Pegawai Khas Menteri Pendidikan. Adakah tugas Pegawai Khas… Read more »

abgroni roni dolah
Guest
abgroni roni dolah

tau tak dalamkementerian pendidikan ader banyak skandal masa bn memerintah , tau tak ader projek berjalan sendiri masa zaman bn memerintah , sekarang mereka nak korek kenapa projek tue berjalan sdengan sendiri.

dah kalau berjalan sendiri sendiri ingat ler , tetiba siap, tetiba bayar projek dah siap, kalau runtuh skolah tue saper nak jawab , geng najib nak jawab ker?

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Wow bro..memang berpuaka betullh..x sia2 kami sebut hantu puaka…

isa3
Guest
isa3

Azly Rahman punya komen di Mlaysiakini 29.6.18 8:40 am | Modified on Today 9:16 am yang sebhagian nya di keluarkan di atas itu tidak menyenangkan hati saya. Azly tries to say the good Malays are no more. Kongkngkropong klapong matupulong. Azly wei, there are the good ones. You write toolong sentences, too flowery language, ou can't even see the good Malays. You may want to hit the Umno Najib-type Malays. But until I see your writing on the good ones like those in PPBM and PKR slogging to get the country out of the Najib mess, I'm gonna take you… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Here's a good question…..What are you guys in the MACC smoking, Baki? June 29, 2018 TTF: “We did go to the house, but it was not a raid, it was just a check” – Dato’ Azam Baki “Why would we (MACC) raid when Jho Low is not there,” he added.Well, why indeed.Why did the police enter the home of one of Dato’ Seri Najib Tun Razak’s children when the homeowner wasn’t in? Perhaps, it was not a raid, just a check. Perhaps, while ‘checking’ the house, they decided to remove some wedding gifts from labelled boxes before carting those gifts… Read more »

isa3
Guest
isa3

Ini dia latar belakang Azly Rahman – Dr. Azly Rahman – Stanford Universityweb.stanford.edu/group/smf/mfny-azlyrahmanDr. Azly Rahman: Born in Singapore, grew up in Kg. Melayu Majidee, Johor Bahru, Dr. Azly Rahman was a pioneer of Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) … Azly Rahman – Bloggerazlyrahman-illuminations.blogspot.com/Oct 13, 2015 – Dr. AZLY RAHMAN: Born in Singapore and grew up in Johor Baru; holds a Columbia University (New York City) doctorate in International … Dr. Azly Rahman is a columnist for Malaysiakini, an academic, an author of seven books on Malaysia analysing the complexities of hyper-modernity and … Dr. Azly Rahman – Eurasia Reviewhttps://www.eurasiareview.com/author/dr-azly-rahman/Dr. Azly… Read more »

isa3
Guest
isa3

Saya tak tahu siapa ini Azly Rahman selain dia columnist M'kini. Penulisan dan pendapat nya berkenaan Melayu nampak luar biasa, mungkin itu satu sebab M'kini beri dia cloumn space, saperti juga kapada Marina Mahathir dulu. Itu satu cara bagi menunjukkan Melayu ini "bangsa bangsat", konon nya.

I have no respect for such racists, more so for Malays who become their tools. Am trying to figure out whether Azly Rahman is one of them.

If so, I will of course whack and shit the bugger until kingdom come. No matter I have no PhD, unlike he – and wife – do.

Mohd Sufian
Guest
Mohd Sufian

Lihat muka Najib Razak pun kita sudah tahu dia berbohong. Betullah logo Resmi NR Blogspot memaparkan NR disebalik Tirai Besi. Setelah Kepala Bapak Penyamun tersingkir. Zahid Komedi Jawa Totok pula mengemudi. Biarkanlah UMNO terus tenggelam dengan luncai-luncainya. Ikutlah macam Putri Poh Kong dan Wanita Kepala Lembu mengundurkan diri. Jeneral Kepala Buttt KJ eloklah umum tidak bertanding bersama Anuar Musa. Biarlah KuLi menjadi koolii UMNO sepenggal. Bijaklah KJ menarik diri disaat akhir. Anuar Musa tarik diri brrtanding Presiden FAM. Eloklah umum tarik diri bertanding Timbalan Presiden.

john doe
Guest
john doe

 فَلا يَغْرُرْكَ تَقَلُّبُهُمْ فِي الْبِلادِ

Ayat di atas adalah petikan sebahagian ayat 4 surah Ghafir.

Maksud ayat di atas ialah "janganlah kamu terpedaya dengan bolak-balik mereka di dalam negeri".

Secara tidak langsung AlQuran telah mengajar kita bahawa orang-orang yang berbolak-balik itu adalah orang-orang yang menipu / memperdaya.

Najib telah dikenali dengan 1001 bolak-balik. Malah melihatkan komen pak rahman jpc di atas pada 14:20, Najib sangat berkemungkinan akan berbolak-balik tentang Rosmah sekalipun.

Kesimpulannya ialah Najib memang sebenar-benarnya seorang penipu tegar.

Amat malanglah orang-orang yang terus membiarkan diri mereka ditipu oleh Najib.

rahman jpc
Guest
rahman jpc

najib ! najib!

jgn hairan yg dia akan bersedia menuukar kenyataan drpd 'saya kahwini mdm cutie atas dasar cinta, kpd mungkin saya terperankap n terpaksa berkahwin'.

dia nak hidup beb.

hi! hi! hi!.

I
Guest
I

T.kasi bro Isa3..dah tua bangka baru tau ada macam app …hihihi

indrana
Guest
indrana

JBBoy, since you are in JB, you should ask the Sultan or the TMJ the questions you raise. They have spoken about the Malays, Bugis, Bangsa Johor etc in the past.

If you are scared to do so, write to the writer of the article I reproduced above – Azly Rahman – if you are not the same person. You might get answers you like, or can form a "Lost Malays Club".

indrana
Guest
indrana

JBBoy, jika anda menyindir, anda perlu memberi sedikit penerangan supaya jangan nampak kamu mencaci bangsa Melayu. Contoh nya, sebut kan kata kata anda itu ada lah kritikan politik.

Jika kamu mencaci bangsa Melayu, sudah tentu anda akan di kerumun dengan berbagai komen mencaci kamu.

I
Guest
I

Rasanya Jbboy cuma menyuruh kita berfikir dan merenung kendiri setakat manakah kejayaan orang2 melayu…tak gitu?

isa3
Guest
isa3

Tapi, bro, kenapa dia tak ckp begitu. Mengapa tak terus terang?

Lingo orang PhD memang berlainan ke?

Dia tak bijak. Kalo bijak dia tentu tau tidak semua perserta (pengkomen) dan pembaca faham kalo dia tak cakap dengan jelas atau terang.

Termasuk gua yang SRP aje, hehe.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

indra Ghandi…Kalau difikirkan secara mendalam dengan minda yabg terbuka, ada betulnya apa yang dinukilkan oleh jbboy tu. Memang tepat dan setepek kena kat hidung kita. Kenapa perlu masih ingin berselindung di sebalik 'denial syndrome' bahawa melayu kini semakin terpinggir di tanah air sendiri ???? Tak namapak kah dengan mata kepala sendiri bagaimana hak2 melayu semakin terhakis…bahasa kebangsaan semakin diinjak2 oleh menteri bukan melayu PH sesuka hati ..atas nama persaman hak dalam perlembagaan…agensi2 Islam yang menjaga kedaulatan agama kini semakin terang2 dipertikaikan dan disaran agar dihapuskan …institusi pendidikan tinggi yang ditubuhkan untuk kepentingan anak2 melayu seperti UITM kini dituntut oleh kaum2… Read more »

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Bros..rasanya menyindir tu..sebilangan melayu umpama pohon dedalu..melayu mkn melayu..

isa3
Guest
isa3

Ramly bro, JBBoy atau Azly Rahman itu mengarut. Coba fikirkan apa dia kata (lihat komen gua dalam breket) – Aku ada tanah tapi hanya sawit,sawah dan getah…. (APA SALAH NYA?) Aku ada Raja tapi tetap di bawah….. (SIAPA DI BAWAH? KALO KO KATA RAJA DI BAWAH, KO MENGHASUT, BOLEH DI TANGKAP DI BAWAH AKTA HASUTAN) Aku ada Degree tapi hanya layak jadi kuli…. INI TAK MASUK AKAL. TAK SEBUT SEBAB PULAK NYA. MUNGKIN NAK MENGHASUT JUGAK) Aku ada ilmu tapi guna untuk menipu…. (KALO INI DIA MAKSUDKAN NAJIB YANG MENIPU, TAPI APASAL TAK SEBUT DENGAN TERANG? YANG DITULIS NYA ITU… Read more »

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Hanya jbboy boleh huraikan..ianya abstract..
Namun seperti yg kami agak..mungkin itulh maksudnya. .

indrana
Guest
indrana

JBBoy, Anda sudah baca penulisan berikut? Anda kenal penulois itu? Ada kaitan dengan dia? What Umno and all need to know about the Malays Azly Rahman | Published on Today 8:40 am | Modified on Today 9:16 am COMMENT | I think political parties wishing to understand the Malays need to know the following, through an essay I wrote a while ago, I hope relevant now. Analysing the events that happened the years preceding the 14th general election – the humiliation of peaceful protesters, the harassment, the intimidation, the threats – leading to the 60,000 strong yellow shirt Bersih rally… Read more »

Bob Hamzah Ismail
Guest
Bob Hamzah Ismail

Hello, lebaikuno yg bodoh dan dah lama telan dedak haram. Kau tunjukan mana kerajaan islam yg berjaya yg kau bangga2 kan? Kau ni memang bahlol tahap gaban, konon nk gunakan agama utkumenyokong parti ajaran suci dn umngok. Kau boleh pegi mampos dgn ajaran sesat kau. Aku lebai mcm kau ni buat aku meloya…lebai sampah!

jamil
Guest
jamil

Yang pasti Najib ini ia lah seorang PENIPu. Sepuluh dia cakap, sebelas tak bolih percaya

justice league
Guest
justice league

Lima pemain bola jatuh harga dalam Piala Dunia 2018 SEJAK diperkenalkan, Piala Dunia menjadi medan buat para pemain handal bola sepak untuk menonjolkan bakat mereka bagi merebut peluang untuk menyertai pasukan terbaik dunia.Kejohanan itu turut menjadi pentas untuk melihat nama-nama besar dalam bola sepak yang gagal mempamerkan potensi mereka. Berikut adalah antara lima pemain yang diletakkan harapan tinggi sebelum Piala Dunia 2018 berlangsung, tetapi telah menghampakan peminat bola sepak sekali gus membuatkan nilai mereka turut terjejas: 1. Adem Ljajic Ramai yang menyangka Ljajic akan melakar kejayaan buat pasukan Serbia, tapi malangnya dia seperti tidak berbakat dan dilihat sebagai 'non-entity' untuk… Read more »

isa3
Guest
isa3

Untuk maloman peserta2 yang masuk blog ini sekali sekala, komen2 di atas nama lebaimodern, GENG NAJIB dsb nya ada lah di lakukan Internet Bot atau Robot. SELALU DI MASUKKAN TIAP SATU MINIT SATU. Dia Robot – Iternet Bot. Robot Najib. INTERNET BOTS An Internet Bot, also known as web robot, WWW robot or simply -bot-, is a software application that runs automated tasks (scripts) over the Internet. Typically, bots perform tasks that are both simple and structurally repetitive, at a much higher rate than would be possible for a human alone. It is software that performs an automated task over… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Jho lo punye keistimewaan kpd najib dan rosmah…jho lo pandai pusing duit 1 mdb kedlm akaun najib…

isa3
Guest
isa3

Betul. Money laundering nya bikin duit masuk ke macam macam akaun bank, ke berbagai negara.

Mungkin kerajaan PH sudah minta wang itu di pulangkan, itu gamak nya antara sebab Tun Mahathir kata hutang negara akan susut banyak dalam beberapa bulan lagi.

justice league
Guest
justice league

Gapena ketuai NGO serah memorandum kepada Guan EngSITI AZIELAH WAHI 29 JUN 2018FacebookTwitterWhatsAppEmailMore106Gapena ketuai NGO serah memorandum kepada Guan EngAmiruddin menyerahkan memorandum kepada wakil Kementerian Kewangan di Putrajaya, hari ini.A- A+ (Ubah saiz teks)PUTRAJAYA – Gabungan Persatuan Penulis Nasional Malaysia (Gapena) bersama 60 badan bukan kerajaan (NGO) hari ini menyerahkan memorandum kepada Kementerian Kewangan bagi menuntut kementerian itu mendaulatkan bahasa Melayu dalam pentadbiran kerajaan. Memorandum empat muka surat itu diserahkan kepada Setiausaha Bahagian Strategi Korporat dan Komunikasi, Suhaili Ahmad mewakili kementerian. Ketua Dua Gapena, Amiruddin Md Ali berkata, memorandum itu sebagai menyatakan bantahan rasmi kepada kerajaan berhubung penggunaan bahasa lain… Read more »

Mohd Taib
Guest
Mohd Taib

Apa lah kau merepek ni lobai…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ko ni sakit jiwa selepas umno terpelanting…akaun plak kena sita…meroyan pasal kristian plak..

Asam Jawa
Guest
Asam Jawa

Sudah Jelas Lagi Bersuluh – Betapa Penipunya si Najib ni – itulah dia Perdana Menteri Malaysia ke 6 pujaan Hadi Awang dan PAS, sehingga sanggup menghina Tun dan memuji Najib !!!

isa3
Guest
isa3

Puji sebab RM90 juta punya pasai aje, gamak nya.

Kalo Hadi kalah kes mahkamah di London berkaitan itu, tarak muka lagi dah dia dan PAS. Muka tidak bersih, ikhlas, tapi menipu mcm Jibo, kurang keIslaman nya.

justice league
Guest
justice league

Berita gembira untuk pengundi PH, 1,000 Kuota Matrikulasi Untuk Kaum Cina SEJUMLAH 1,000 tawaran kemasukan Matrikulasi diberikan kepada pelajar bukan Bumiputera dari kaum Cina yang cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Menteri Pendidikan, Dr. Maszlee Malik berkata tawaran menerusi Program Matrikulasi Kementerian Pendidikan bagi sesi 2018/2019 itu bagaimanapun diberikan buat pelajar daripada keluarga kumpulan berpendapatan rendah B40. “Berdasarkan keputusan mesyuarat Jemaah Menteri pada 30 Mei lalu, penawaran khas ini adalah satu hadiah daripada Pakatan Harapan (PH) kepada masyarakat Cina daripada keluarga B40. “Kami akan berpegang kepada pendirian untuk membantu semua pelajar yang layak dari segi akademik dan mempunyai keperluan untuk… Read more »

ashri zainal
Guest
ashri zainal

Mat Bijan Spin

justice league
Guest
justice league

Bukankah ini akibatnya apabila orang kafir diberi kuasa? Kita umat Islam amat terkejut kerana kedua-duanya guru tarian China, masing-masing didenda hanya RM25 selepas mereka menghina Islam sedangkan kesalahan mereka amat serius iaitu menghina agama Islam dan seluruh umat Islam di negara ini. Adakah denda RM25 ini setara dengan penghinaan mereka ke atas agama Islam dan seluruh umat Islam? Bukankah denda RM25 ini seolah-olah satu penghinaan ke atas agama Islam dan seluruh umat Islam di negara ini? Bukankah ini akibatnya apabila orang kafir diberi kuasa? Jika pesalah-pesalah tersebut didenda RM25 sahaja, maka kita tidak akan terkejut jika lebih ramai lagi orang… Read more »

Mohamed Noor
Guest
Mohamed Noor

saya tak kenal jho low jawap najib bila ditanya oleh wartawan….hihihi sekali keluar gambar bersama kat atas kapal peranginan la,satu family pulak tu.
ketua yang paling suci buat gn dan sewaktu dgn nya.

isa3
Guest
isa3

Dia dah mengong. Mungkin otak nya mereng. Shock, amat sedih dan stress, alih2 ha nya 1-2 orang aje yang menemui nya selain dari Polis dan SPRM.

Genuine arah ke sakit otak, gamak nya. Kalo dia buat buat gila, sekang kata tak kenal Jho Taek mssakan ada bergambor di rumah nya, pihak berkuasa boleh bawa dia untuk di periksa dokotor sakit jiwa, jika konfem, di bawa ke Hospital Bahagia di Tg Rambutan atau Tampoi di Johor.

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Temuramah dgn reuter..kata sisepet tu rascal..nak genakan dia..
sikepit tersepit dah membelit..tudia mkn apekebende..quino..berkampit2..pikiran ikut sembelit..hahahahaaaa

lebaimodern
Guest
lebaimodern

APA ERTINYA ANDA MENGAKU MUSLIM 1. ISLAM DIAMBIL DARI PERKATAAN SILMI IAITU KEDAMAIAN DAN KEAMANAN. 2. MUSLIM DIAMBIL DARI PERKATAAN ASLAMA IAITU MENYERAHKAN JIWA RAGA KEPADA ALLAH SWT. 3. JADI MUSLIM BERMAKSUD SEORANG YANG AMAN DAN MENYERAHKAN DIRI KEPADA ALLAH… MENERIMA SEGALA KETENTUAN OLEH ALQURAN. ALQURAN JUGA MEMERINTAH SUPAYA TAAT KEPADA RASUL. JADI MUSLIM WAJIBLAH MENYERAHKAN SEGALA KEHIDUPAN DAN JIWA RAGANYA KEPADA KEHENDAK ALQURAN DAN ALHADIS SAHIH. 4. DALAM SOLAT SETIAP MUSLIM MEMBACA SESUNGGUHNYA SOLATKU, IBADATKU, HIDUPKU DAN MATIKU ADALAH SEMATA-MATA KERANA ALLAH TAALA. 5. DALAM HADIS DINYATAKAN MUSLIM ADALAH SEORANG YANG SELAMAT MUSLIM YANG LAIN DARI ANCAMAN LIDAH DAN… Read more »

abgroni roni dolah
Guest
abgroni roni dolah

nabi ajar rukun iman dulu dulu sebelum rukun islam . rukun iman pon huru hara , aper barang

lebaimodern
Guest
lebaimodern

APA ERTINYA ANDA MENGAKU SEORANG BERIMAN 1. IMAN PADA BAHASA BERMAKSUD PERCAYA. PADA ISTILAH KUKUH DI HATI, UCAPKAN PADA LISAN DAN ZAHIRKAN PADA PERBUATAN… JIKA ADA ORANG MENJERIT API,API TAPI ANDA TIDAK BERBUAT APA-APA BERMAKNA ANDA BUKAN SEORANG YANG PERCAYA SEBENARNYA. 2. JIKA PERCAYA APA YANG LAHIR SAHAJA BUKANLAH MAKSUDNYA BERIMAN KERANA ORANG KAFIR JUGA AKAN PERCAYA. PERCAYA KEPADA ALLAH YANG ESA TIDAK DAPAT DI PANDANG MATA HANYA DIPERCAYAI ORANG BERIMAN. BEGITULAH JUGA PERCAYA KEPADA ALQURAN, PARA RASUL, MALAIKAT, KIAMAT DAN TAKDIR KETENTUAN ALLAH. BEGITU JUGA PERCAYA KEPADA ALQURAN BERMAKSUD PERCAYA KEPADA SETIAP PERKATAAN DAN HURUF ADALAH DARIPADA ALLAH. MENPERTIKAI… Read more »

isa3
Guest
isa3

Yang betul nya ia lah Jho Taek kawan baik anak Rosmah Reza Aziz, bawak ke rumah masa Najib jadi PM, hatched out the grad design of hoodwinking the nation of tons of money via Trengganed Investment Authority which name was changed to 1MDB.

Damn.

justice league
Guest
justice league

Switching currencies will be costly, says economistRobin Augustin | June 29, 2018Adli Amirullah of IDEAS suggests going cashless as a better way of fighting graft. The prime minister has suggested changing the currency to fight corruption, but experts say this may not be the government’s best bet. PETALING JAYA: A think tank has warned of the high cost of changing the Malaysian currency as a means of fighting corruption, saying going cashless would be a better idea. Commenting on the prime minister’s recent statement that the government was considering the two options, economist Adli Amirullah of the Institute for Democracy… Read more »