WOWWW….INIKAH YANG DINAMAKAN BANGSAT DAN TERBANGSAT?

Polis hari ini mendedahkan jumlah sebenar wang tunai dan barangan kemas yang dirampas di kediaman dan kondo mewah yang dikaitkan dengan Najib Razak, selepas kejatuhannya dan kekalahan BN dalam pilihanraya 9 Jun lalu.

Jumlahnya sangat mengejutkan dan pasti membuatkan orang kampung dan makcik Felda terbeliak biji mata dibuatnya.

Sebelum ini, jumlah wang tunai dalam 26 jenis matawang asing yang dirampas diumumkan berjumlah RM114 juta.

Tetapi, setelah pengikiraan akhir, jumlah sebenar wang tunai itu ialah RM116. 7 juta.

Barangan lain ialah:-

  • 12,000 jenis barangan kemas berharga RM440 juta, termasuk sebuah rantai berharga RM6 juta. Nilai sebenar barangan kemas tersebut, jika disekalikan dengan kos pembuatan dan rekaan, ia dianggarkan bernilai antara RM660 juta hingga RM880 juta.
  • Barangan kemas itu termasuk 1,409  rantai leher, 2,200 cincin, 2,100 gelang, 2,800 subang, 1,600 kerongsang dan 14 tiara atau mahkota.
  • 567 tas beg tangan mewah bernilai RM51.3 juta.
  • 423 jam tangan bernilai RM78 juta.
  • 234 cermin mata hitam yang semuanya bernilai RM374 ribu.

Secara keseluruhannya, pihak polis menganggarkan jumlah wang tunai dan barangan kemas yang dirampas di kediaman Najib dan di kondo yang dikiatkan dengannya ialah antara RM900 juta hingga RM1.1 bilion.

Wowww…wowww…wowwww…

Jika dikira dengan  RM2.6 bilion yang pernah masuk ke akaun peribadi Najib dan hampir RM1 bilion lagi harta dan kekayaan yang dikaitkan dengan anak tirinya, Riza Aziz yang berjumlah hampir RM1 bilion, jumlah besar kesemuanya ialah hampir mencecah RM5 bilion.

Sekali lagi…wowww…wowww…wowww…

Pernahkah kita terfikir ada pemimpin Melayu daripada UMNO memiliki kekayaan sebanyak itu?

Daripada manakah datangnya semua rampasan itu kalau bukan 1MDB puncanya?

Sebelum ini, Najib pernah mengingatkan bahawa orang Melayu akan jadi terbangsat jika UMNO kalah pilihanraya dan hilang kuasa.

Akhirnya, dengan izin Tuhan, kekalahan UMNO telah menjadi kenyataan, tapi siapakah yang terbangsat dan siapakah yang paling bangsat di Malaysia ini?  (ShahbudinHusin 27/06/2018).

Kongsikan artikel ini
Updated: 26 March 2019 — 2:06 pm

83
Leave a Reply

avatar
0 Comment authors
Skimo HornFan TunGENG NAJIBPerak Mandiny yusof Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Fan Tun
Guest
Fan Tun

Bro Perak Man dah tibai GN
GN baghal dungu kemain
Tak boleh terima buruk BN
Semua jahat sorok di kain!

'Mahathir jahat' pergilah report
Tak berani ke,atau bukti seciput
'Derma Tok Arab' masih disebut
Memang GN akal kat bontot!

Sebab Geng masuklah sama
Cell Jibbo dok cengkerama
Tak mahu Jibbo ikut Big Mama
Boleh tolong lap selsema!

Abang Din
Guest
Abang Din

Haji Najid dah masuk Kaabah! Seorang yang alim fakeh serta zuhud. Haji Najid orang bangsawan orang baik baik bukan macam Kasim Selamat miskin muka kelabu! Kah kah kah.

dad
Guest
dad

najib=bijan=najib=bijan

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

dad dan cai2 Fuckatan Haprakan…Kau tak perasan tak masa PC PDRM yang terkini tu…Polis berkata mereka belum mengesahkan sama ada wang tunai yang dirampas di hartanah berkaitan DS Najib Razak adalah milik UMNO, seperti dakwaan sesetengah pihak. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Datuk Amar Singh Ishar Singh berkata, "Kami tidak tahu sebab tiada tulis 'UMNO'. Jika ada pihak yang mendakwa wang tersebut milik UMNO, polis mahu mengambil keterangan mereka dan menyiasat dakwaan itu. Tetapi setakat ini tiada yang tampil ke depan". Peliklah kenyataan pihak polis sekarang. Kalau tiada label UMNO pada duit berkenaan, polis jumpa tak label DS Najib Razak… Read more »

isa3
Guest
isa3

Sayang nya, Dad, bijan dah jarang di gunakan buat kueh bakar.

Tapi nate' yang gunakan mcm mcm nama tuh dah mula keluor.

Gua mau tulis satu komen ini aje, pastu keluar.

Tak mau dekat dengan itu pariah.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

isa3 bhai…apasal lah lu nak keluar cepat sangat ..tak syok lah macam ni beb !!!!

diny yusof
Guest
diny yusof

Geng Najib …kamu tak payahlah nak putar2 pusing2 isu T7 Global tu .

Saya ada menerangkan serta bertanya akan hal diatas di posting Budin semalam . Kamu tidak memberi response kepada soalan saya tetapi mengeluarkan semula cerita ini .

Kalau inilah cara walaunta menangani isu , tidak was2 saya UMNO/BN akan lagi cepat berkubor .

Cara kamu ni sama sahaja dengan stail bekas naib ketua pemuda UMNO …entah apa namanya ? Ikhwan , zakwan . Sebab itulah dia kantoi untuk menjadi Ketua Pemuda …langsung tiada nilai .

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pak diny….Terdapat dua isu semalam yang menyebabkan rakyat Msia yang waras agak keliru dengan cara pentadbiran Kerajaan Tomato PH. Pertama berkaitan dengan syarikat pelaburan milik Kementerian Kewangan, 1MDB. Saban hari sejak penubuhan 1MDB, Pakatan Harapan menumpukan segala usaha untuk memburukkan dan memfitnah syarikat berkenaan. Ironinya, semalam Kerajaan telah melantik Datuk Asri Hamidon sebagai Pengerusi baharu. Bukan setakat itu sahaja. Jawatankuasa Eksekutif (EXCO) baharu untuk 1MDB juga turut dibentuk. Kegilaan apakah ini? Kenapa 1MDB tidak digantung (suspended) atau ditutup (wound up) setelah pendedahan demi pendedahan mengenai syarikat berkenaan seperti korupsi, bangkrapsi, salah guna kuasa dan sebagainya didedahkan kepada umum? Bukankah ini… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Amar Singh’s press conference spoke 2.6 billion words June 27, 2018 Tan Sri Abdul Gani Patail conspired with Tan Sri Abu Kassim and Tan Sri Zeti Akhtar Aziz to implicate Najib of a crime he didn’t commit.Together with Abu Kassim, Gani went on to fabricate a charge sheet that accused Najib of siphoning RM2.6 billion from 1MDB.To date, Dr Mahathir Mohamad has yet to ask the current AG to trigger Najib’s arrest despite insisting that Gani’s charge sheet was legitimate.That explains why Dato’ Amar Singh Ishar Singh could not properly valuate the items seized from residences linked to Najib despite… Read more »

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

It goes as follows: On the 6th of March 2015, Gani set up a Special Task Force (STF) to investigate irregularities that concerned 1MDB. On the 8th of July 2015, he told newsmen that the STF was established for the sole purpose of getting to the bottom of claims made by the Wall Street Journal (WSJ). That could only have been true had the daily made those claims before the STF was established. However, the WSJ report surfaced on the 2nd of July 2015, a good 128 days from the day the task force was established by the Government of… Read more »

diny yusof
Guest
diny yusof

WTF is this Third Force ??

Is he implying that all the seized items have to be found in Rosmah and Najib stomach to proof it belongs to them ??

How on earth someone will be able to pinpoint the evaluation if you have something so rare and one of the kind bag by the name of BIJAN ??

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Kes pembunuhan Allahyarham Abdul Jalil Ibrahim semasa zaman Dr M perlu dibuka semula June 27, 2018 ABCD CIA telah mendedahkan tentang penglibatan Dr. Mahathir dalam jenayah kleptokrasi menerusi dokumen enam halaman yang dinyah klasifikasikan pada Januari 2017 melibatkan penyaluran berbilion ringgit daripada anak syarikat BBMB, bank yang telah dilupuskan oleh Mahathir, kepada spekulator hartanah Hong Kong, Carrian Group. Jenayah kleptokrasi tersebut telah membunuh Pembantu Pengurus Besar BBMB, Abdul Jalil Ibrahim yang sebelum dibunuh, tidak sempat menghabiskan surat yang ditulis kepada isterinya yang memaklumkan tentang gangguan ‘orang atasan’ terhadapnya. Rujuk: http://malaysiandigest.com/…/655363-pembunuhan-jalil-ibrahi… Memandangkan kes pembunuhan Altantuya Shiiribu hendak dibuka semula setelah kegagalan… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Hadi's Lawyers Accept Nik Abduh Recording Is Genuine After All 27 June 2018 0 Lawyers, acting for PAS president Hadi Awang in a legal case being waged in London against Sarawak Report, have now conceded that a controversial recording said to be of a senior PAS MP, Nik Abduh, is genuine. Speaking in court yesterday barrister Jacob Dean confirmed that Hadi will not contest the authenticity of the recording, removing the need for expert forensic evidence to identify the speaker. Hadi’s lawyers further indicated that Nik Abduh and possibly others present at the time of the recording (thought to include Hadi’s son-in-law, Zaharuddin Muhammad), would… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Abis hadi dan pas…hadi tak berani cabar suara nik abduh dah sah dlm rakaman odio yg mengaku terima wang najib 90 juta..

indrana
Guest
indrana

Kecoh dalam PAS akibat kes ini?

Banyak nampak nya wang Hadi punyai, bersedia menerbangkan beberapa saksi ke Lonndon, bayar penginapan, makan dll.

Mungkin bersiar siar di London Hyde Park, coba dengar "soap box speeches" untuk ingatan masa berucap di Kelantan.

ntahla ntah
Guest
ntahla ntah

Baru barang dlm rumah dan hiasan diri Aje dah 1bilion…dlm akaun laki bini ni lg la mengunung….apa pun org kg yg tegar UMNO skrg btul2 marah…gr bye UMNO….hahahahah

Pangker
Guest
Pangker

haram jadah nye najib gan rosmah…..paling bodoh orang umno yg menyokong haram jadah ni……kalau bukti ni pon masih kata haram jadah ni tak bersalah….harap puak2 ni ammik turn masuk penjara bagi pihak haram jadah ni…..first sekali geng najib…….ammik lama sikit…hehehehehhe
..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Pangkek…Ramai rakyat Msia yang waras, yang aku jumpa mengakui…Malaysia tanpa UMNO sudah jadi macam GILA BABI…. Dari dulu lagi DS Najib dah bagi amaran.. orang Melayu bakal jadi jadi BANGSAT di negara sendiri jika UMNO tak memerintah… tapi puak2puak2 melayu dalam Fuckatan Haprakan tak mau dengar dan percaya cakap dia …geng2 bangang ni ejek maki Najib.. maki caci maki caci.. Allah itu Maha Melihat Maha Adil..sekarang betul2 BANGSAT..Masih belum sedar ke tak mau sedar lagi ke ???? Agong dan Sultan2 Melayu sudah jadi bahan cacian dan fitnah PH….JAKIM bakal dibubarkan…UITM dah nak dibuka pada kaum lain…masih nak duduk diam dan… Read more »

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tiada beza rampasan barangan mewah Rosmah, Imelda, kata akhbar Filipina FMT ReportersShareTweetPinMail Hanya penemuan senjata api yang membezakan rampasan barangan mewah milik Rosmah Mansor dan Imelda Marcos. PETALING JAYA: Siri rampasan barangan mewah dipercayai milik bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor mengingatkan rakyat Filipina kepada bekas presiden negara itu, Ferdinand Marcos dan isterinya, Imelda, lapor akhbar Filipina. Laman Inquirer.net melaporkan, seperti Imelda, Rosmah juga menjadi individu yang dikehendaki pihak berkuasa kerana didakwa terlibat dalam skandal 1MDB. Menurut akhbar itu, Rosmah yang digelar “Imelda wannabe” dan “Imelda Marcos of Malaysia” oleh media antarabangsa tidak… Read more »

indrana
Guest
indrana

Imelda lawa semula jadi. Rosmah di katakan buat plastic surgery berbagai, termasuk mancungkan hidung.

Nampak nya surgeon yang kurang cekap. Rupa hidung dia jadi macam witch. Atau Nenek Kebayan.

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

KBB dan Indra Ghandi…Kalau kau orang masih ingatlah apa janji Fuckatan Haprakan dulu masa mula2 jadi kerajaan……………………… Kerajaan PH menjanjikan penjimatan kos kewangan negara sebelum memerintah. Selepas memerintah, Perdana Menteri sendiri mengumumkan bahawa barisan kabinetnya akan terdiri daripada 39 orang, 1 orang kurang daripada barisan kabinet Mantan Perdana Menteri, DS Najib Tun Razak. Didapati juga melalui laman sesawang Kementerian Pendidikan, mendapati Menteri Pendidikan mempunyai 11 orang Pegawai Khas di Kementerian beliau tidak termsuk Penasihat, Setiusaha Sulit Kanan, Setiausaha Sulit dan Setiausaha Politik. Hebat dan zuhud Menteri Pendidikan ini membelanjakan duit Rakyat mengaji Pegawai-Pegawai Khas beliau. Kalau ini dilakukan oleh Kerajaan… Read more »

isa3
Guest
isa3

The Star Online

Former prime minister Datuk Seri Najib Tun Razak spoke to Reuters in an exclusive interview in Langkawi, Kedah on June 19. He said he didn't benefit from the troubled 1MDB investment fund and didn't have any plans to leave Malaysia due to corruption allegations against him.

Kepala Bapak Dia.

Zulkifli Abu Bakar
Guest
Zulkifli Abu Bakar

Interview Najib dgn Reuters umpama pengakuan seorang pembohong bersiri. Jawapan kpd skandal kecurian duit 1MDB hanya dijawab dgn tidak tahu dan menyalahkan pengurusan dan BOD 1MDB. Najib mengganggap semua rakyat Malaysia bodoh mcm Lokman Adam. Yang dia tahu yalah membuat clause 118 MNA 1MDB yg memberi dia sbg Advisor kuasa penuh eksekutif semua transaksi 1MDB mengatasi BOD. Tidak hairan lah Ketua Audit mendapati BOD diperdaya, tidak diberi maklumat, dibelakangi dan CEO merujuk semua keputusan kpd Advisor. Clause 118 yalah kunci kpd semua kecurian 1MDB dgn pengetahuan dan tandatangan Najib sbg Advisor. Jadi langkah paling strategik utk SPRM mencekup dan tahan… Read more »

indrana
Guest
indrana

Point yang amat bagus. Perkara 118 M&A 1MDB.

Mesti satu daripada alasan yang besar kerap di gunakan di mahkamah bagi mendapatkan mereka masuk penjara.

Mawar Princess
Guest
Mawar Princess

Tapi najib dan rosmah masih berjoget sakan masa raya hari tu.. Unbelievable!!

indrana
Guest
indrana

Mereka buat demikian ha nya untuk diversion dari masalah mereka seribu macam.

Takkan mereka sentiasa fikir ini "ujian Tuhan". Dah berbulan, mesti rasa depressed, belenggu, monyok dan moronic.

Nak hilangkan rasa bosan, risau, takut masuk penjara, berjoget lah mereka.

isa3
Guest
isa3

Kesian Tun Razak.

Dia hero, anak dia crook.

Gua ingat banyak bini dia punya pasal.

Fan Tun
Guest
Fan Tun

Geng Najib, apa dah jadi
Bos sapu kau dah bagi
Parti Keramat dah jadi abdi
Dia untung negara yg rugi!

Manyak cilakak ini olang
Lagi yahat kuat tembelang
Makan daging campak tulang
Cepat tangkap kasi palang!

Terbeliak mata ternganga mulut
Pada negara dia dah belot
Rakyat susah hidup bergelut
Dia licin umpama belut!

Lia mini manyak lantai
Suma mahai bayar selesai
Hutang negala tak boley langsai
Laki mini busuk pangsai!

Depan rakyat mintak berjimat
Enam puluh ringgit se pasang baju
Konon sederhana penuh cermat
Belakang rakyat borosnya laju!

Haiya,cilakak punya olang
Suma lakyat lia tembelang
AmeNu holmat kasi julang
Sikalang GN..apa balang?

I
Guest
I

Mana perginya penglipur lara kita tu? Agaknya apa yang sedang dilakukannya? Cuba rakan blong semua teka. Teman teka dia sedang menghantuk2 kan kepalanya ke tembok batu. Sambil berkata2… kedekutnya boss aku. Duitnya hampir rm1b… dedak basi jugak dia kasi kat aku… aduh…bodohnya aku dok pertahan dia selama ini….

isa3
Guest
isa3

I hope the bloke doesn't come in and goes dead for good.

Penat mengscroll over kopipes komen2 tahi dia.

Perak Man
Guest
Perak Man

Terbaik bro fan tun..

Agaknya GN sibuk diladang
Bos ada berbilion, dia cuma dapat berkupang
Punyalah pertahankan bos perompak yang sangat dipuji dan ditatang
Akhirnya malu tak sudah bila pecah tembelang..

Bau busuknya usah dicakap
Terbukti sudah buruknya kata dan juga sikap
Kepada Tun M diaorang nak biadap
Bersiap sedialah bijan n da geng untuk ditangkap..

Marilah kita dengar apa kata pencacai bijan
Derma, hadiah, Dana Umngok, apa lagi alasan
Mungkin nanti bosnya kata dia tak tahu dari mana asalnya harta rampasan
Dan kalau ditanya kak mah pulak, jawapannya semua ini ujian tuhan..

GENG NAJIB
Guest
GENG NAJIB

Berak man dan Fan Tat… Tentu kau perasan kan..bila atok platinum naik jadi PM…nampak gayanya…semuanya dah jadi balaci dan setan bisu…yes sir..ok sir…no problem sir…takut kena pecat sir…atok banyak zalim sir…nanti kena letak jawatan sir…macam AG..macam ketua hakim negara..hakim persekutuan..macam pengarah SPRM Tan Sri Zulkifli…hmmmm… sapa lagi…ahaaa 17 ribu pekerja kontrak…tapi kita well educated very salute kat Gabenor Bank Negara..sbb letak jawatan…ketua TM..ketua PNB…lagi sapa…sbb mereka ni tak nak bersengkongkol dgn setan badan manusia…ingatlah..doa mereka yng kena aniaya…Allah bayar cash…now akhir zaman…so…kita doa banyak2 tak perlu guling2 atas jalan or kacau perniagaan orang…tu semua puak babi jer yng buat ..kita… Read more »

Perak Man
Guest
Perak Man

Kih kih kih..

Dalam rumah ada berbilion pun cai masih kata dianiayakan
Apa gamaknya disumbat dalam diaorang punya pemikiran
Bercakap agama pandai tapi rasuah tetap depa makan
Tak tahu nak cakap apa lagi la kalo dah spesis bangang tahap gaban..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Najib boleh lah cerita pasal wedding gift bilion….tapi dokumen dan rekod transaksi bank money trail nak nafi mcm mana?…

I
Guest
I

Kalau wedding gift pun pasal apa ada pada ibubapanya…mesti bagi pada pengantin…tak gitu ke?

dad
Guest
dad

najib cakap wedding gifts….mmmm….tahniah najwa najib……world record holder….the most expensive wedding gifts ever in history!

isa3
Guest
isa3

Police CCID Chief kata ada yang bertulis nama penghadiah. Kena tanya penderma dulu sabelom tanya Najib dan Rosmah pasai gifts itu. Beratus handbag, beribu jewellery (cincin, rantai, jam tangan, dll), mak ai … lama baru nak abis tanya, Beb. Kes2 Polis siasat di bawak mahkamah berlain masa dengan kes2 korapsi yang SPRM siasat ke? Kalo gitu, berpuluh puluh kes mahkamah Najib dan Rozi tuh. Penuh lah mahkamah ramai rakyat nak tonton entertainment on Najib and Rosmah kena soal loyar di mahkamah. Nak tengok hidung Rozi nampak tanda2 di operate nak di panjang dan mancungkan. Kot boleh nampak bila merah padam… Read more »

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Woww wooowww..alangkah hebatnya mantan pemimpin umno sanjungan kesayangan geng najib..megah parti keramat..k

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Keparat..melarat..bangsat..

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Woii geng najib ooii..kepala bapak ko..haramjadah kepala bapako..itu dia kepala bapako..serta kepala bapako..

Ramly Ahmad
Guest
Ramly Ahmad

Bros pakatan harapan..maaf keterlanjuran kata2 disini yg tidak enak bg sesetengah kalian..kami tiada halangan pendapat pandangan waima pihak yg udah jd pembangkang..hanya x boleh kami terima kebiadapan yg menjijikan..itu suatu yg offensive..tiadalh diajar tatabudibicara yg baik hanya kepala bapako geng najib..and we hope it would do fair n square..

abgroni roni dolah
Guest
abgroni roni dolah

sekarang nie rakyat kat bawah nie nak lihat drama najib di heret ke mahkamah dan di jatuhkan hukuman, kemudian di ikut oleh bekas menteri menteri terutama, nazri aziz , rahim azeez dan menteri yang lain

omar daud
Guest
omar daud

pinpinan pas sekarang panas punggung,sebab 2 pegawai peribadi najib disoal siasat.saorang dibebaskan dan saorng lagi di reman seminggu.

difahamkan kedua2 pegawai ini yg 'DISTRIBUTE' DUIT HARAM dari najib kapada penerima2 rasuah,….

sesiapa yg makan cili,akan merasa bahangnya! bermakna surat sumpah SD yg dibuat oleh rafizi tentang pembabitan pimpinan pas ada kebenarannya…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Tu pasal tak de siapa berani cabar akaun sumpah rafizi…kalo akuan sumpaah rafizi bohong rafizi boleh masuk penjara…

hangkedee
Guest
hangkedee

Merosakan spesis lanun bugis.sah mampulang jibby Penyamun terbangsat kepala bapak kau bodoh stupid!

Malaysia Tanah Airku Hancus
Guest
Malaysia Tanah Airku Hancus

Celaka sungguh idola Geng Najib

Bulat Ken
Guest
Bulat Ken

Sebab ada bangsat mcm dialah Melayu mudah dibangsatkan oleh pemimpin terbangsat.

#Gangbangsat

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Mohd Amar terkejut nilai barang rampasan berkaitan NajibN Faizal Ghazali27 Jun 2018, 2:02 tengahari (Dikemaskini 27 Jun 2018, 2:17 tengahari) A ANaib Presiden PAS Datuk Mohd Amar Nik Abdullah menyatakan rasa terkejutnya dengan pendedahan nilai barangan rampasan di hartanah berkaitan Datuk Seri Najib Razak sepanjang bulan lepas oleh polis hari ini. Mohd Amar berkata apatah lagi jumlah itu dikatakan milik individu. "Kita memang terkejut jika ia milik individu. (Bagaimanapun) Kita tak boleh komen apa-apa, biarlah polis buat keputusan mengenainya," katanya ketika ditemui di majlis hari raya Aidilfitri anjuran Yayasan Islam Kelantan di Kota Bharu, hari ini. Beliau yang juga timbalan… Read more »

Mukallaf
Guest
Mukallaf

Oh ya, tuan guru Ahwang 93M …ada kah Najib Razak dan umno nya itu segalanya kafir lagi mengkafirkan?

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Polis kena cari pink diamond yg dikatakan oleh DoJ berharga lebih 100 juta..

saffron rice
Guest
saffron rice

jangan hanya pada Mamtan PM Najib
Macamana dengan menteri2 wakil rakyat ketua ketua bahagian, pemuda, putri dan ketua penjawat awam,,
Kita di tuntut agar berlaku adil seadil adilnya,
UMNO seolah olah menjadi kilang membuat duit dan harta untuk mereka yg terlibat
sejarah menteri2 ketua menteri ,memteri besar, ketua bahagian dan esco/wakil rakyat semua boleh di selidik
Mereka semua jadi kaya raya dengan kududukan,
Berlaku lah adil pd semua,,,

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ug lain2 seperti zahid tunggu giliran..

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Billion aset simpan dlm rumah aje…ini tak termasuk aset harta tanah…

isa3
Guest
isa3

Gua rasa ada banyak tan duit dalam akaun2 bank di luar negara.

Lain dari 1MDB, gua rasa ada kickback besau dari projek spt ECRL. Mula2 estimate RM35 bilion tapi signed at RM55 billion.

Mesti ada tendang belakang tak tau berapa bilion. Contract pulak kata bayar dari Cina tuh punya bank di luar negara jugak. Mana nak trace. Cilaka.

dad
Guest
dad

umporno ni worlddddd….mungkin ada kelab umno di 26 negara yg kasi derma kot

samprong samperiit
Guest
samprong samperiit

mana presiden dan timbalan presiden PAS.?????????.
puas hati dgn arul kanda????

rahman jpc
Guest
rahman jpc

wow! ini baru d tip of d iceberg.

deskripsi saya yg Rosmah mengidap penyakit 'compulsive hoarding disorder' adalah betul n tepat.

isa3
Guest
isa3

Setuju. Ini penyakit otak – Obeseeive Compulsive Disorder (OCD). A mental disorder, madness – Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) is a common, chronic and long-lasting disorder in which a person has uncontrollable, reoccurring thoughts (obsessions) and behaviors (compulsions). People with OCD may have symptoms of obsessions, compulsions, or both. https://www.nimh.nih.gov/health/topics/obsessive-compulsive-disorder-ocd/index.shtml Hoarding occurs relatively frequently in obsessive-compulsive disorder (OCD), and there is evidence that patients with hoarding symptoms have more severe OCD and are less responsive to treatment. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0005796701000262 Najib punya OCD is mencuri. Dah dapat banyak duit kasi Rosmah yang ada Hoarding Disorder, a part of OCD, too. Depa dua dua OCD.… Read more »

isa3
Guest
isa3

Hollywood patut buat filem pasal dua ekor OCD nih.

Jangan kasi anak Rosmah Reza Aziz buat. Nanti semua nya cantik, perfect behaviour, penuh teladan dari Najib dan Rosmah.

Hidup atas gaji saja, tak tinggal sembahyang 5 kali se hari. Sepenuh 9 tahun jadi Perdana Menteri, hehe

isa3
Guest
isa3

Ini dia bukti OCD itu ia lah mental disorder, sakit otak:

Sometimes people with OCD also have other mental disorders, such as anxiety, depression, and body dysmorphic disorder, a disorder in which someone mistakenly believes that a part of their body is abnormal. It is important to consider these other disorders when making decisions about treatment.

https://www.nimh.nih.gov/health/topics/obsessive-compulsive-disorder-ocd/index.shtml

Maklumat itu ia lah dari http://www.nimh.nih.gov, website Kerajaan US, saperti Kementerian Kesihatan depa.

isa3
Guest
isa3

Sad to say:

“This is a very real mental disorder,” says hoarding disorder expert Dr. David F. Tolin of Hartford Hospital's … There's no X-ray or blood test for a diagnosis.

https://newsinhealth.nih.gov/2018/02/problem-piles-up

Nasib lah Najib dah kojol, politicaly. Kalo tak, berpuloh bilion Ringgit lagi akan di songlap nya.

Kalo depa ngaku depa sakit mental and will seek treatment, aku promise tak akan kata Kepala Bapak depa lagi.

dad
Guest
dad

najib pulak ada 'out of order' syndrome.

major symptom, "i don't know" phrase.

indrana
Guest
indrana

Ada yang kata OCD timbul di antara "People who have experienced abuse (physical or sexual) in childhood or other trauma".

Di kes Najib dan Rosmah mungkin selepas mereka kahwin. Kena abuse dan trauma di lakukan satu sama lain.

Rosmah yang mula abuse dan traumakan Najib. Najib tidak tahan, dia buat kapada Rosmah begitu jugak.

Najib jadi OCD mencuri wang. Rosmah OCD membelanjakan nya.

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Najib layak masuk dlm senarai billionaire malaysia..

Mukallaf
Guest
Mukallaf

Bunuh Hussein Najadi & Kevin Morais belum diambil kira lagi…ah ya, Jamaluddin Jarjis ia mati helicopter terhampas adakah pelik sikit tak?

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Rampas wang dan barangan mewah di rumah najib Nanti ade puak umno terutamanye Geng Najis akan kata polis buat fitnah kpd najib…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Polis sedang mengesan penderma yg di katakan oleh najib…pebderma yg beri barang mahal mesti orang kaye…polis mesti siasat kekayaan penderma ade kaitan dgn najib ato tidak…

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Polis tak jumpa ke rantai pink diamond yg berharga lebih 100 juta?…fbi ade bukti rosmah dapat barang kemas ni…

Li Wei
Guest
Li Wei

Tabung Harapan baru terkumpul RM1.0bil selapas harian sumbangan drpd rakyat.
Tapi ini semua donation drpd pak arab dan sebahagian utk Umno. Mana ada salah?

Kejora Bapuk Bodo
Guest
Kejora Bapuk Bodo

Ini semua harta umno untuk pru kata zahid dan umno

isa3
Guest
isa3

Wak Jahit nak nuntut itu semua untuk Umno?

Kepala Bapak dia.

Mukallaf
Guest
Mukallaf

Zahid ini 2 x 5 sepuluh dgn Ahjibgor…

Mat Ozil
Guest
Mat Ozil

ahhhhhhhh jilakeeeee

BANkami Blog

Redmen
Guest
Redmen

Lahanat ! Haha ini baru betul Lanun Bugis !

Alhamdullilah umno kalah Pru 14 , kalau tak habislah licin harta negara Najib anak beranak kerjakan.

Mukallaf
Guest
Mukallaf

BAWA MASUK KUBUR TAK BISA PAKAI!!! TETAP NAJIB & ROSMAH JADI BANGKAI MAKANAN ULAT DAN SERANGGA

indrana
Guest
indrana

Ada ulat yang tak makan bangkai dia berdua.

Ulat PH.

Yang mahu dia berdua terus macam di masa hidup dan merasa balasan tingkah laku mereka di masa mati untuk selama lama nya.

abrarmujahideen
Guest
abrarmujahideen

Haram jadah punya pemimpin..laknat sungguh seleweng duit air mata darah rakyat yg penuh munafik di depan orang ramai..diagongkan oleh ahli UMNO yg dibangsatkan.

isa3
Guest
isa3

KEPALA BAPAK KAU, NAJIB. KEPALA BAPAK KAU, NAJIB. KEPALA BAPAK KAU, NAJIB.

JEPALA BAPAK KAU, ROSMAH. ROSMAH, KEPALA BAPAK KAU, ROSMAH.

Korang jngan marah kau maki dia. Aku ha nya ikut kata kata dia.

Shafiek Abdat
Guest
Shafiek Abdat

Laknatullah alaikum keatas kedua-kedua pasangan suami & isteri yang selama ini mentekedarah Wang Rakyat dan Negara ………!!

apai
Guest
apai

14 tiara… utk 14 negeri… laknat atas tangan dia…

budak2 universiti mintak biasiswa nak belajar pun masih sampai ke hari ini tersangkut2…

Jamesdean1
Guest
Jamesdean1

Depa laki bini tu la selalu dok nasihat rakyat berbelanja berjimat cermat,berpada2 dan jgn boros…

HBM
Guest
HBM

Pencuri duit rakyat patut dihukum mati.

Skimo Horn
Guest
Skimo Horn

Penjilat di umno woi. Tengok lah sendiri. UMNO penuh dengan bangsat yang korup,penuh dengan penbodek,penuh dengan pencuri,penuh dengan crime in partner, penuh dengan manusia jijik. Apa yang mereka kata pembela melayu islam harus dikuburkan dama sekali. Penipu cuba mau menyakin kan rakyat yang mereka tidak tau penyelewengan 1mdb. Kalau begitu bodoh tolong tinggalkan pilitik. Tapi rakyat tau semua berpura pura bodoh. Yang betul2 bodoh adalah kebanyakan ahlinya. Ah semua nya kerana dedak as simple as that. Pengkhuanat bangsa,agama dan negara. Islam konon. Merosakan nama islam yang mulia. Bangsat. Allah yang maha Esa akan melaknat penipu2 dalam umno. Ptuuuiii